Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Faurecia

Pracowałeś w firmie Faurecia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sysu - 2014-10-21 00:58:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [yyyy - 2014-08-10 00:57:44]:
a ci co umieja zostaja zwolnieni bo kuzynk kierownika czuje sie lepiej niz on uwaga na jastrzebskiego i jego kuzyneczke dzieki ktoremu ma jeszcze prace pania magdalene bajorek kawal (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
paulina - 2014-10-22 22:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To znaczy, że Faurecia szuka tych ludzi non stop do działu logistycznego oraz działu kadr? Jak to wygląda z punktu widzenia pracowników, czy co chwile przychodzą nowe osoby i odchodzą same bądź są zwalniane? Co w takim razie jest powodem, skoro brak ludzi z odpowiednim wykształceniem wyeliminowałeś na starcie.
zdjecie uzytkownika
waldek z cargo - 2014-11-06 19:31:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie by właśnie interesowały jakieś oferty pracy związane z działami kadrowymi, wszelki HR miło widziany. wiem chyba jak się tam dostac natomiast jak realnie na codzień wygląda zatrudnienie w Faurecia gorzów na takim stanowisku i czego mogę się spodziewać? kasa wiem jaka jest, chodzi mi raczej o inne rzeczy
zdjecie uzytkownika
bibi - 2014-11-06 19:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ale marudzicie i narzekacie ha ha to przyjdźcie do Gamaplast to będziecie mieli po 6 maszyn i to z takim cyklem ze ho ho :) . 6 maszyn ,cykl 30 razy 6 i tyle wycierania i gratowania zebyscie się os..rali i do tego tępy nóz . Zapraszamy zarobki ( 1600-1830)
zdjecie uzytkownika
Posejdon - 2014-11-22 13:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PIP Mościckiego 6 tel ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
koko - 2015-01-25 10:20:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma ogólnie nie jest zła,zależy poprostu kto ,gdzie trafi.Natomiast co do atmosfery zatruwają ją tylko i wyłącznie wazeliniarze ,palaczo-plotkarze i ci którzy wyznają zasade po trupach do celu
zdjecie uzytkownika
realista - 2015-01-25 22:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najgorszy zaklad na terenie Gorzowa, ludzie roboty, niz spoleczny, kierownictwo zupelnie nieogarniete, nie wiem, jaka panuje atmosfera na starej, osobiscie mowie o nowszej hali.
zdjecie uzytkownika
ada - 2015-01-29 13:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dlqczego ludzie w polsce tak latwo sie godzą pracowac za głodowe tysiac zloty ?! ?
zdjecie uzytkownika
MojeZdanie - 2015-02-01 14:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Moim zdaniem wyolbrzymiacie problem. Zaznaczam, że sam jestem pracownikiem gorzowskiej Faurecii. Nie twierdzę, iż pieniądze są dobre, ale warto w siebie inwestować, podnosić kwalifikacje, a nie wyłącznie narzekać. Ludzie, to dobra firma, lecz nie wszyscy to doceniają i widzą ten potencjał. Nie porównujcie się całe życie ze słabszymi, pomyślcie co jeszcze możecie zrobić.

P.S. Nie mam nic wspólnego w swojej pracy z wyższymi kadrami - zaznaczam.
zdjecie uzytkownika
mrówka - 2015-02-07 01:33:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Codziennie wcześnie rano, mała mrówka przybywała do pracy i natychmiast rozpoczynała pracę. Produkuje dużo i jest szczęśliwa. Szef, lew, był zdumiony widząc, że mrówka pracuje bez nadzoru. Pomyślał, że jeśli mrówka może wytwarzać tak dużo bez nadzoru, to czyż nie wytwarzałaby jeszcze więcej, gdyby miała nadzorcę.

Zatrudnił więc karalucha, który posiadał szerokie doświadczenie jako nadzorca i znany był z pisania znakomitych raportów. Pierwszą decyzją karalucha było wprowadzenie systemu kart zegarowych.

Potrzebował też sekretarki, by pomagała mu pisać i drukować raporty, oraz zatrudnił pająka do zarządzania archiwami i monitorowania wszystkich rozmów telefonicznych.

Lew był zachwycony raportami karalucha i poprosił go o sporządzenie wykresów w celu opisania tempa produkcji i analizowania trendów tak, by mógł je wykorzystać do prezentacji na zebraniach Zarządu. Tak więc karaluch musiał kupić nowy komputer, drukarkę laserową i zatrudnił muchę do prowadzenia działu informatyki.

Mrówka, kiedyś tak produktywna i zrelaksowana, nienawidziła nadmiaru nowej papierkowej roboty i spotkań, które zabierały jej większość czasu. Lew doszedł do wniosku, że nadszedł czas mianowania osoby kierującej działem, w którym pracowała mrówka. Stanowisko dano cykadzie, której pierwszą decyzją był zakup do biura nowego dywanu i ergonomicznego krzesła.

Nowy kierownik, cykada, też potrzebowała komputera i osobistego asystenta, którego wzięła ze sobą z poprzedniego działu po to, by pomagał jej przygotowywać Strategiczny Plan Optymalizacji Kontroli Pracy i Budżetu. Dział, w którym pracuje mrówka jest teraz smutnym miejscem, gdzie nikt się nie śmieje, za to wszyscy stali się nerwowi.

W tym samym czasie cykada przekonała szefa, lwa, co do absolutnej konieczności przeprowadzenia badania klimatycznego środowiska. Przy przeglądzie kosztów funkcjonowania działu mrówki, lew stwierdził, że produkcja uległa znacznemu zmniejszeniu.

Zatrudnił więc sowę, prestiżowego i znanego konsultanta, by ta przeprowadziła audyt i zaproponowała rozwiązania. Sowa spędziła w dziale trzy miesiące i przygotowała ogromny, wielotomowy raport, kończący się następującym wnioskiem: "W dziale jest przerost zatrudnienia".

Zgadnijcie, kogo lew zwolnił jako pierwszego?

Oczywiście mrówkę, gdyż wykazywała brak motywacji i negatywną postawę.
zdjecie uzytkownika
goguś - 2015-02-14 23:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie chcem ale muszem, tak kiedyś powiedział pewien niedouczony elektryk, a ja wyuczony powiem tak, mógłbym ale nie chcę pracować w firmie o tak zjechanej kulturze organizacyjnej.
zdjecie uzytkownika
spec. - 2015-02-15 17:12:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kiedy otworzą centrum logistyczne Jeronimo Martins? Już za kilka miesięcy!!! I wtedy pokarzę tej firmie środkowy palec. Z tego co słychać na logistyce i magazynach, ale nie tylko, to można wywnioskować że nie tylko ja myślę o zmianie pracy, i zostaną tylko jełopy nic nie potrafiący, którzy pracują tam ze względu na układy koleżeńsko-rodzinne.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-02-15 19:18:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje w faureci 1,2 lata, praca nie jest zła. Nie powiem ze jest lekko bo tak nie jest, ale coś za coś.Mi się pracuje dobrze, są gorsze dni i lepsze. Zgodzę się z tym, ze niektórzy zamiast robić zajmują się plotami,zwłaszcza te starsze osoby, i ci co dłuzej pracują myslą ze im wszystko wolno, takich gadów jest pełno, czasami przez to nawet nie chce się iść do pracy ,takie bzdury wygadują i potrafią człowiekowi życie zatruć,ale na głupiego nie ma rady, kiedys sam sie na sobie przejedzie.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-02-17 18:56:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mrówka - 2015-02-07 01:33:05]:
Wazeliniarzy pełno zwłaszcza wśród kobiet, zrobią wszystko by zdobyć lepsze stanowisko,obrobi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nagadajo głupot o tych co dobrze pracują.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-02-17 23:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mrówka .Masz 100% racji.Baby są wstrętne,faceci maja wiecej kultury i tak nie obgaduja , jak niektóre damy,niektóre tak z zazdrości gadają i wymyślaja bzdury,a przeważnie tak jest na tych dobrych pracowników.
zdjecie uzytkownika
on95 - 2015-02-19 23:10:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
popracowalem 2 dni i odszedlem, bo niewiele ma to wspolnego z praca, pracuja tam debile i ludzie bez aspiracji zyciowych, towarzystwo normalnie melina spod sklepu.
zdjecie uzytkownika
historia pewłna przygód - 2015-02-24 01:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja Wam powiem jak tam jest. Jeśli ktoś wykaże się zaangażowaniem to wyciska się z takiej osoby wszystkie soki. Wymaga się coraz więcej, a premii jest taka sama co u tych osób co nic nie robią. Więc wniosek jest taki, rób nawet mniej niż musisz bo wyjdziesz na tym tak samo co osoby które zapierniczają, a przynajmniej się nie narobisz. większa część zakładu tak robi i chyba dla tego jeszcze tyle osób tam pracuje. Jeśli ktoś próbuje sumiennie wykonywać swoją pracę to jest po prostu frajerem, ta firma niszczy takich ludzi.
zdjecie uzytkownika
WIAJPI - 2015-03-01 01:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [on95 - 2015-02-19 23:10:58]:
@on95 analizując Twój nick mogę się domyślać, że dopiero co skończyłeś osiemnaście lat i nie masz za dużego doświadczenia w pracy. Ale nie każdy starszy od Cb pan jest żulem spod sklepu. Myślę, że trzeba zejść na ziemię. Ludzie czasem nie mają czego włożyć na kromkę chleba. Jeśli jednak ma się więcej umiejętności to nie ma problemu żeby znaleźć lepszą pracę.
zdjecie uzytkownika
milusia - 2015-03-03 04:59:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli się ma wielki dystans do wszystkiego i stalowe nerwy to da radę tam pracować. Trzeba tylko przeżyć pierwsze 3-5 miesiące, w których jest się traktowanym jak niższą formę życia przez współpracowników.Ten czas jest najtrudniejszy, a później już z górki. Chyba człowiek automatycznie zlewa później na wszystko
zdjecie uzytkownika
hks - 2015-03-08 09:21:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po prostu trzeba zlewać pseudo znawczynie których naprawdę wiele . Zgasić je łatwo bo z reguły te co najwięcej mówią i obgadują same praktycznie nic nie robią .A robota jest super .Szczerze polecam
zdjecie uzytkownika
qwd - 2015-03-11 12:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spec. - 2015-02-15 17:12:51]:
Biedronka wycofała sie z planów budowy centrum logistycznego
zdjecie uzytkownika
pracownik faurecii - 2015-03-16 22:15:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w faurecii od pazdiernika praca nie jest zla tylko strasznie monotonna a co do ludzi zalezy na jaki gap sie strafi ja akurat trafilem na dobry gap i na dobra kierowniczke, zarobki jak na moj wiek iz ze mam dopiero 19 lat to nie sa najgorsze, polecam ludziom prace w faurecii na jakis dobry poczatek ale zawsze mozna szukac czegos na boku
zdjecie uzytkownika
WTF - 2015-03-18 19:52:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gamaplast - 2011-06-14 18:58:12]:
kogo obchodzi twój gamaplast - kolejny z tej firmy co wbija sie na forum poświęcone Faurecii i twierdzi, że on jest najbiedniejszy i najbardziej pokrzywdzony. Jak nie masz nic do powiedzenia na temat który tu jest omawiany, to spadaj. Nie pracowałeś w tej firmie, to sie nie udzielaj. Załóż formum o twoim kołchozie i tam sobie biadol do woli, ale nie wtryniaj się jako pseudoznawca w temat, który ciebie nie dotyczy i nie odwracaj kota ogonem. To, że ty masz gorzej, nie znaczy,że cała reszta świata ma lepiej - zapamiętaj sobie te słowa, bo jesteś egoistą i trudno ci się skupić choć przez moment na cudzych problemach.
zdjecie uzytkownika
ula - 2015-03-25 18:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, też słyszałam jakieś tam ploteczki że praca w Faurecia może być lekko monotonna. nie wiem czy to prawda ale słyszałam też że można tam znaleźć jak dla początkującej osoby w branży znaleźć dobre warunki pracy i jednak szanse rozwoju zawodowego na przyszłość - napiszcie pliss czy to prawda.
zdjecie uzytkownika
WTF - 2015-03-28 22:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ula - 2015-03-25 18:24:56]:
raczej nie osiągniesz tam zbyt wiele pod kątem rozwoju zawodowego jeżeli pójdziesz do Faurecii na produkcję. Rozwój zawodowy w tej firmie tyczy się przede wszystkim osób z określonymi kwalifikacjami, uprawnieniami itp. Znam ludzi, którzy przez 5 lat stoją na tym samym stanowisku i montują te same dwa elementy do deski rozdzielczej czy do panela drzwiowego. Tak jest na produkcji. Ja natomiast w logistyce mogę cokolwiek powiedzieć o rozwoju zawodowym, bo zaczynałem na dowożeniu części jako Piker,a teraz pracuję na wózku widłowym.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Faurecia?
Zadaj pytanie