logo Faurecia

Faurecia

Gorzów Wielkopolski

Opinie o Faurecia

Pablo 2015-11-26 18:23:23
Pracuję w faurecii na GW2 od czerwca tego roku. Nie zgadzam się z wieloma opiniami ludzi,którzy je piszą. Zarabiam z premią prawie 1900 na łapkę. Nie są to może jakieś kokosy,ale mieć a nie mieć to jest mała,ale bardzo subtelna różnica. Jestem operatorem na dwóch maszynach,ale umiejętne zorganizowanie sobie pracy pozwala mi na osiąganie takich celów,o jakich wielu może tylko pomarzyć i pośnić. Jestem zadowolony z tego co robię i bez ściemy piszę. Jest ciśnienie na wyniki,ale jak jest się w miarę sprawnym ruchowo i ma się w miarę zwinne ręce to można naprawdę zdziałać sporo i wzbudzić szacunek i ludzi,którzy pracują tam o wiele dłużej niż ja.
ja 2015-11-28 13:32:20
Do Pabla powyżej.Nie kłam kolego.Musiałbys miec 2800-2900 brutto,a tyle Faurecia inżynierom płaci,a nie operatorom. Chybaże robisz dobrze dyrektorkom GW1 i GW2,wtedy może i masz prawie 1900 na łapkę(cytuję :)
Butch 2015-12-02 10:47:47
do ,,ja'jeśli nie masz pojęcia o zarobkach to grzbiecie nie udzielaj sie bo kolega Pablo dobrze mówi bo sam tyle zarabiam.A te swok
je przeliczniki wsać sobie głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Scheuren 2015-12-02 12:07:10
Do "ja".Powiem krótko Pablo nie kłamie.Swego czasu pracowałam w tej firmie zarobki nie najgorsze.Całkowicie zgadzam się z Butch-em.Proponuję nie ubliżać tym co chcą i potrafią pracować.Jakim musiałeś być kiepskim pracownikiem skoro tyle zarabiałeś?Proponuję zakasać rękawy i nie miauczeć,że kiepsko płacą.
Powodzenia życzę
domik 2015-12-02 22:51:01
Do "ja"jaki z Ciebie pracownik jest skoro takimi zarobkami się chwalisz? Sama swego czasu pracowałam w tym zakładzie i nie jest tam tak krucho.Proponuję podwinąć rękawy i do pracy zamiast mruczeć.Potwierdzam to co pisze kolega Pablo.Pozdrawiam pracowitych :))
Buli 2015-12-03 16:51:50
Najgorszy zakład w Gorzowie to Faurecia i to prawda.
12
Żonaty z dzieckiem 2015-12-03 17:23:40
Nie ma się co sprzeczać.Ja akurat pracowałem w TPV,który wg opinii ludzi tam pracujących oferuje poniżające warunki plus brak szacunku dla człowieka,no a potem Faurecia.Może i te zakłady też sa potrzebne ,gdyż przy obecnym rynku pracy pozwalają przeżyć rodzinom od 1-go do 1-go i nic więcej prócz skromnych zakupów w Biedronce.Z innej perspektywy na to patrzą starzy kawalerowie lub panny,które siedzą u mamy na garnuszku niejednokroć do 40 tki,do czasu gdy nabędą cech dziwactwa,no a potem za późno na związek.No ale przynajmniej wyjadanie z lodówki za darmo i wyciąganie pieniędzy na pseudodoszkalanie,może się opłacić i wtedy 1900 na łapkę:),to kupa kasy.Jednak dla rodzin,przy dzisiejszych cenach w Gorzowie to marny ochłap.To tyle.Pozdrawiam ludzi,którzy potrafią sobie radzić bez wspierania firm o chińskich warunkach pracy typu Faurecia czy TPV.
3
Zdziwiony 2015-12-03 19:32:19
Każdy by chciał mieć kupę kasy za nic nie robienie,a tak się przecież nie da. Skończcie te głupie wywody malkontentów polskich i weźcie się wreszcie do pracy nieroby polaczkowe. Jak jedno zarobi 1900 i drugie 1900 to mamy 3800,a mając nawet rodzinę to i tak jest dobry zastrzyk finansowy co miesiąc. Więc po co te absurdalne wywody i pajacowanie.
Zdziwiony 2015-12-03 19:34:04
Każdy by chciał mieć kupę kasy za nic nie robienie,a tak się przecież nie da. Skończcie te głupie wywody malkontentów polskich i weźcie się wreszcie do pracy nieroby polaczkowe. Jak jedno zarobi 1900 i drugie 1900 to mamy 3800,a mając nawet rodzinę to i tak jest dobry zastrzyk finansowy co miesiąc. Więc po co te absurdalne wywody i pajacowanie.
Zdziwiony 2015-12-03 19:36:45
Każdy by chciał mieć kupę kasy za nic nie robienie,a tak się przecież nie da. Skończcie te głupie wywody malkontentów polskich i weźcie się wreszcie do pracy nieroby polaczkowe. Jak jedno zarobi 1900 i drugie 1900 to mamy 3800,a mając nawet rodzinę to i tak jest dobry zastrzyk finansowy co miesiąc. Więc po co te absurdalne wywody i pajacowanie.
Zdziwiony 2015-12-03 19:44:05
I po co te wywody polskich malkontentów.
Pablo 2015-12-03 19:50:14
Robić się Wam lewusy nie chce i tyle. Mam rodzinę i jakoś daję radę bez problemu. Żona zarobi drugie tyle co ja i jest spokój.
Zdziwiony 2015-12-03 20:09:43
Lesery weźcie się do pracy !!!
Nico 2015-12-03 20:15:13
Popieram Zdziwionego. Weźcie się roboty,bo od tego głupiego gadania kasy Wam nie przybędzie.
ol 2015-12-04 20:14:12
Yes ,Yes,Yes
1
zdziwiony 2 2015-12-11 13:36:44
Do pracy lesery w rurkach,wojska nie ma to do Faurecii wszyscy :))))))))))))
2
WTF 2015-12-12 17:50:13
żonaty i z dzieckiem - to ma być cel i sens twojej wegetacji na tym świecie, by harować za marne grosze którymi chcesz utrzymać rodzinkę? Nikt ci nie karze produkować dzieci i płakać potem jak to masz źle. Trzeba się zastanowić, czy cię stać, potem chlastać bachorki, bo zrobić dziecko to nawet Gienek spod sklepu z wiśniówką w łapie potrafi. Dziwakiem to może i jesteś ty, że takie marne życie sobie wybrałeś :D
Żonaty z dzieckiem 2015-12-14 14:03:31
Juz dawno mnie tam nie ma,pisałem tylko o moim doświadczeniu w tych firmach,zarabiam teraz więcej na moją rodzinę i jestem dumny,bo mam rodzinę o którą dbam.A Ty pewnie z tym Gienkiem,z wiśniówką,obszczany stoisz pod warzywniakiem i myślisz,ze jak tu od mamy wyłudzić pieniądze na kolejną.Do przymusowych robót w rosyjskich łagrach takich darmozjadów singlów,którzy nie przedłużają gatunku,więc nie spęłniają życiowej roli.W latach PRLu i komuny ,takich jak Ty wyłapywano na ulicach i do przymusowych robót zmuszano.A teraz to tylko obszczane rurki.Szkoda słów.To tyle i koniec.
2
mikołaj 2015-12-15 12:02:22
a mieliście wigilię w pracy?
marek 2016-01-31 23:54:19
Od czegoś trzeba zacząć.Lepszy logistyk niż pracownik produkcji,tam dopiero jest zapierdziel i wyzysk ludzi,1200 na rękę i nawet na tabletki przeciwbólowe nie wystarczy.Logistycy i inżynierkowie to na obiady osobno chodzą razem z biurowymi od 12 tej,reszta to po 14 tej osobno,jak niższa klasa.Tak w obozie FAURECIA GORZÓW traktują ludzi barany,a Wy się łudzicie.Taka prawda.
3
Procownik produkcji GW2 PUNCHING 2016-02-03 19:42:37
marek to pewnie pracowałeś na ochronie i z premią zarobiłeś 1200,ale się nie sprawdziłeś i nawet z inwencji się Ciebie pozbyli,hahahahahahahahaha. Kiepski z Ciebie pracownik,bo w Faurecii pracownik produkcji z premią ma 1900 na łapkę,a dla wyjaśnienia Marek to te 1900 jest płacą netto.
1
Procownik produkcji GW2 PUNCHING 2016-02-17 01:38:00
Chłopie nie zastanawiaj się.W Faurecii Gorzów na ulicy Soka w tzw.strefie ekonomicznej czekają na takich jak Ty :)
Procownik produkcji GW2 PUNCHING 2016-02-17 01:41:37
U Grosssssza zawsze lepiej frajerku niż u Koszeejelki :)
pracownik 2016-02-21 16:01:00
Nie polecam tego zakładu,komu kto tam nie musi isc, im czlowiek bardziej ogarniety to daje mu sie wiecej roboty,a lesery przydupasy liderów wchodza w dupe im tak ze zal na tych ludzi patrzec. Najgorszy zakład w gw.
5
Po Za 2016-02-23 19:34:43
Bardzo trafnie opisane
2
ikar 2016-03-14 11:48:35
ale za to FES wam wychodzi, nie tak jak w Legnicy 2...
Messi 899 2016-03-21 18:53:45
Mógłby napisać ktoś kto pracuje w faurecji ile się zarabia jako operator wózka widłowego .
WTF 2016-04-27 07:41:46
napisz jeszcze że masz kotka i rybki w akwarium a wyskoczę z kapci z wrażenia... tyle osób do wykarmienia! Masakra. jak ty to robisz, nie będąc u mamusi na garnuszku?! Szacun ziomek i powodzenia na przyszłość w rozmnażaniu swojego dobytku. Zrób jeszcze piątkę bachorków a może dadzą ci podwyżkę no i jeszcze 500 +
Molcia 2016-05-01 09:04:21
Zgadzam sie. Lepiej tego nie mozna skomentowac.
Kriss 2016-05-08 13:34:01
Super że podoba się wam ciezka praca fizyczna za 1900 pln tylko pamiętajcie że emerytury będą dopiero po 67 roku życia.. Dacie radę wazniaki, no nie?
1
xxxx 2016-05-27 18:00:15
Oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kumoterstwo i nepotyzm wśród kierowników i liderów jedna wielka rodzina tam pracuje, powciskani na wyższe stanowiska, Nie przestrzeganie zasad BHP jest na porządku dziennym, spadające przed głową maszyny ważące kilka ton, poganianie pracowników żeby wyrobić 300% normy, straszenie zabraniem premii w wysokości 75zł bieganie po śliskiej podłodze na plamie oleju, kradzież rękawiczek przez liderów i kierowników przez co pracownikom każą robić bez środków ochronnych, 20min przerwy przez 8 godzn, zakaz korzystania z toalety, a jeśli już szpieg idzie za pracownikiem i stoi pod drzwiami od toalety zdając komuś relacje przez telefon, reżim i niewolnictwo za głodową pensję 1200zł
5
zorro 2016-06-03 12:09:30
6 lat tam robiłem więc nie cwaniakuj to kołchoz i największemu wrogowi bym nie polecił tego zakładu
6
dinozaurGRZ2 2016-06-15 04:07:04
około 2000 netto
1
mp 2016-06-23 15:15:46
2000 tyś. Dolarów czy Euro?
Leon 2016-07-07 02:23:29
Umowy dają smieciowe, tzn przez agencje pracy
se 2016-07-08 14:50:29
Byłem w Niemczech i jadę z powrotem. Tutaj nie ma czego szukać.Zarobki jak w trzecim ś
wiecie. Faurecia ,tpv i inni ile oni płacą. 2tyś. zł to Wam wystarcza na miesiąc? Ceny w Niemczech różnych artykułów są już tańsze jak w Polsce. Został bym tu pewnie gdyby tu była jakaś szansa na godziwy zarobek ale tutaj się na to nawet nie zanosi.
10
tak to jest 2016-07-08 18:49:18
witam. pracuje już długo w firmie, mogę napisać tak socjal jest do niczego... podwyżki były takie by nowym pracownikom dorównać do "starych " pracowników,więc ktoś pracuje 10 lat ma prawie taką samą stawkę jak ktoś ko pracuje ok 2/3 lat,zero docenienia "starych" pracowników, obecnie szukam pracy bo po tylu latach "staremu" pracownikowi firma nie daje nic....
10
Leon 2016-07-17 14:47:18
Piszesz nieprawdę. Podwyżki dostali starzy pracownicy a grupa nowych pracowników nie dostała nic
Zostali przyjęci że stawka jaką zarabiali przez agencje pracy
fizol 2016-08-20 17:58:52
zatrudniają przez agencje i pracowników agencji nie obejmuje socjal zakładu
wózkowy 2016-08-26 14:26:50
startujesz od 2100 brutto
bl 2016-08-27 11:13:19
Juź widzę jak ci francuzi się cieszą źe mają tylu białych murzynów za 2100 zeta brutto.
7
Kuba 2016-09-03 11:57:18
A przez jaka agencje rekrutuja?
dh 2016-09-03 22:22:20
wszystkie agencje potrzebują do tego kołchozu.Do której Byś nie poszedł. Tam przyjmują cały rok.70-80 procent załogi rotuje cały czas.Jak zobaczą co to jest i wysokość wypłaty,spier.....ją stamtąd czym prędzej.
8
pikus 2016-09-04 23:47:47
Operator traktowany jest jak zlo konieczne, ciagly wzrost obowiązków i kwitologi wymagan ale pensja niestety nie wzrasta. Obok w tpv zarabiaja niewiele więcej ale na dwie zmiany.A teraz jeszcze ukraincy zagościli i zarabiaja więcej niż my na lini(tania siła robocza) i jak tu pracować skoro polak jest murzynem we własnym kraju żadnego poszanowania . Zrobia piknik i mysla ze pracownik będzie szczęśliwy z tego tytułu bzdura. Zarzad powinien pomyśleć o podwyżkach zwaszcza jak chcą zatrudniać nowych ludz nikt nie przyjdzie wiedząc ze Ukrainiec więcej zarabia niż polak
1
Tomek 2016-09-06 19:23:59
Jakie są zarobki inżyniera jakości/specjalista ds kontaktów brutto ? , gdzieś słyszałem że 4000 netto , to możliwe ?
bowiem 2016-09-12 15:16:12
Jak nie ma się wiedzy na temat wynagrodzenia innych pracowników, to lepiej się nie udzielać w temacie o którym się nie ma bladego pojęcia.
Zarabiają tyle co my i ani grosza więcej. umowy mają identyczne...
say 2016-09-12 17:03:43
Na pewno taki stażysta w dziale prototypowni ma szansę na jakieś stabilne zatrudnienie.
aluwaln 2016-10-28 07:04:38
Tak tylko że pracują po 12 godzin plus soboty, i mają za to płacone. Ciebie za sobotę wyślą na wolne.
Leon 2016-11-09 19:57:26
A za dojazdy i jedzenie na stołówce też płacą Panie mądry???
Kamis 2016-11-18 21:54:13
dla stazystów mają z góry ustalone stawki - 2500 brutto przez 3 miesiące, potem 3000
Zostaw swoją opinię o Faurecia - Gorzów Wielkopolski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia