logo Faurecia

Faurecia

Gorzów Wielkopolski

Opinie o Faurecia

dinozaurGRZ2 2016-06-15 04:07
około 2000 netto
1
mp 2016-06-23 15:15
2000 tyś. Dolarów czy Euro?
1
Leon 2016-07-07 02:23
Umowy dają smieciowe, tzn przez agencje pracy
1
se 2016-07-08 14:50
Byłem w Niemczech i jadę z powrotem. Tutaj nie ma czego szukać.Zarobki jak w trzecim ś
wiecie. Faurecia ,tpv i inni ile oni płacą. 2tyś. zł to Wam wystarcza na miesiąc? Ceny w Niemczech różnych artykułów są już tańsze jak w Polsce. Został bym tu pewnie gdyby tu była jakaś szansa na godziwy zarobek ale tutaj się na to nawet nie zanosi.
12
tak to jest 2016-07-08 18:49
witam. pracuje już długo w firmie, mogę napisać tak socjal jest do niczego... podwyżki były takie by nowym pracownikom dorównać do "starych " pracowników,więc ktoś pracuje 10 lat ma prawie taką samą stawkę jak ktoś ko pracuje ok 2/3 lat,zero docenienia "starych" pracowników, obecnie szukam pracy bo po tylu latach "staremu" pracownikowi firma nie daje nic....
11
Leon 2016-07-17 14:47
Piszesz nieprawdę. Podwyżki dostali starzy pracownicy a grupa nowych pracowników nie dostała nic
Zostali przyjęci że stawka jaką zarabiali przez agencje pracy
1
fizol 2016-08-20 17:58
zatrudniają przez agencje i pracowników agencji nie obejmuje socjal zakładu
wózkowy 2016-08-26 14:26
startujesz od 2100 brutto
bl 2016-08-27 11:13
Juź widzę jak ci francuzi się cieszą źe mają tylu białych murzynów za 2100 zeta brutto.
8
Kuba 2016-09-03 11:57
A przez jaka agencje rekrutuja?
dh 2016-09-03 22:22
wszystkie agencje potrzebują do tego kołchozu.Do której Byś nie poszedł. Tam przyjmują cały rok.70-80 procent załogi rotuje cały czas.Jak zobaczą co to jest i wysokość wypłaty,spier.....ją stamtąd czym prędzej.
13
pikus 2016-09-04 23:47
Operator traktowany jest jak zlo konieczne, ciagly wzrost obowiązków i kwitologi wymagan ale pensja niestety nie wzrasta. Obok w tpv zarabiaja niewiele więcej ale na dwie zmiany.A teraz jeszcze ukraincy zagościli i zarabiaja więcej niż my na lini(tania siła robocza) i jak tu pracować skoro polak jest murzynem we własnym kraju żadnego poszanowania . Zrobia piknik i mysla ze pracownik będzie szczęśliwy z tego tytułu bzdura. Zarzad powinien pomyśleć o podwyżkach zwaszcza jak chcą zatrudniać nowych ludz nikt nie przyjdzie wiedząc ze Ukrainiec więcej zarabia niż polak
3
Tomek 2016-09-06 19:23
Jakie są zarobki inżyniera jakości/specjalista ds kontaktów brutto ? , gdzieś słyszałem że 4000 netto , to możliwe ?
1
bowiem 2016-09-12 15:16
Jak nie ma się wiedzy na temat wynagrodzenia innych pracowników, to lepiej się nie udzielać w temacie o którym się nie ma bladego pojęcia.
Zarabiają tyle co my i ani grosza więcej. umowy mają identyczne...
1
say 2016-09-12 17:03
Na pewno taki stażysta w dziale prototypowni ma szansę na jakieś stabilne zatrudnienie.
aluwaln 2016-10-28 07:04
Tak tylko że pracują po 12 godzin plus soboty, i mają za to płacone. Ciebie za sobotę wyślą na wolne.
Leon 2016-11-09 19:57
A za dojazdy i jedzenie na stołówce też płacą Panie mądry???
Kamis 2016-11-18 21:54
dla stazystów mają z góry ustalone stawki - 2500 brutto przez 3 miesiące, potem 3000
ja 2016-12-07 15:13
a ile płacą kierownikom czy managerom?? słyszałam, że nawet 15 koła czy to prawda?
inna 2016-12-07 23:04
kierownik jak przychodzi nowy ma podstawy 2700zl
JANUSZ 2016-12-13 00:36
Witam, Chcialbym sie dowiedziec jak wyglada praca na magazynie i jakie sa zarobki? Czy pracownik produkcyjny zarobi tyle samo/wiecej/mniej niz pracownik magazynu?
Kamil 2016-12-14 00:21
ogólnie jest taka sama stawka , chyba ze masz uprawnienia utd to masz 100 zł brutto wiecej. zarobki zalezne od premi miejwiecej z max premia 1800-1900 bez uprawnien. jako nowy to praca ciezka, bo beda na ciebie wiekszosc zrzucac...
1
pracownik na zwolnieniu 2016-12-15 09:16
Praca może być ale te starsze wyzyskują młodszego pracownika i bardziej ogarniętego, kierownictwo co niektóre ma klapki na oczach. Brak docenienia pracownika, to jest minus,i zarobki by mogły być większe.
vvv 2016-12-23 19:59
a skąd ty takie informacje masz, że Ukrainiec więcej zarabia niż Polak?
3
xyz 2016-12-30 19:00
Każdy wie ze tam się żle dzieje,a ludzie robia bo muszą. Szkoda słow , i nerwów na temat zakładu.
Picker4D 2017-01-03 19:21
Gdyby nie pazerne sępy komornicy zostałbym . Zarabia się 1900 do 2000 pln netto . Fajna atmosfera pracy . Może wrócę tam jeszcze .
2
zaskoczony 2017-01-04 17:19
Hehe , śmiechu warte, miła atmosfera hahah, pierwszy chyba pozytywny komentarz. I to jest wystarczająco jak na 3 zmiany 1900? za ta prace która wykonujemy czasami nawet podwójnie, ludzie sie zwalniają a ty moze wrocisz heheh dobre. No tak jak człowiek nie ma wieszych ambicji to z byle czego sie bedzie cieszył. Masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kuleczka 2017-01-04 20:02
Zaskoczony....zwróć uwagę jak pikerzy pracują nie twierdzę ,że wszyscy ale bardzo często przechodząc w pobliżu reworku,press-coveringu,montażu widzę jak siedzą,lub opierają się o florak z nosem w telefonie...i to najczęściej są te same osoby.
Pozdrawiam
3
tomasz22 2017-01-06 15:14
Witam, jestem pracownikiem faurecja Grójec. Właśnie szukają u nas chętnych do pracy w Gorzowie na wolnym tygodniu i chcą nam płacić za to setki, hotel i przejazd też nam zapewnią. Podobno u was brakuje ludzi do pracy. Ale też słyszałem że walczycie o podwyżki a my mamy być takimi łamistrajkami. Czy ktoś może mi napisać co się u was dzieje.
Ktoś 2017-01-06 18:10
To prawda żle sie dzieje ludzie uciekaja , trzeba lizać dobrze, dużo plotkować, obgadywać innych i mało robić, taki pracownik w faurecia gorzow jest najlepszy,a nie ten co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie da se na głowe wejść.
1
Były pracownik 2017-01-09 08:38
Panuje totalny syf, popieram słowa wyzej napisane, to prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wszystko, panuje mobing.
Raptor 2017-02-23 23:38
Szczerze. Pracuję w GWII od już chyba 4 lat. Też narzekałem i masakrowałem sobie głowę problemami! Teraz do pracy chodzę,żeby spotkać się z kumplami i koleżankami! Mam Rodzinę 2+2. Daję radę! I nie chodzi o to,że nie jestem ambitny! Spotkałem tam ludzi z którymi lubię spędzać czas! Dają mi to,że nie wracam do domu wk...! Kasa,biurowcy,przerwy!!! Po co mam o tym myśleć! Jak będę mógł to zmienić to OK! A teraz robię swoję,pomagam innym,zakładam sobie cele na każdy dzień! Kto chce niech próbuje! Zostanie lub nie! Miodu nie ma! Trzeba pracować! Ja pracuję na szacunek przede wszystkim ludzi,którzy ze mną bezpośrednio ze mną pracują. I oni są dla mnie ważni! Nie FES,bhp,pdp,dle i inne sprawy,które można skrócić do 3 literek! Także każdy swoim kapitanem moi Drodzy.
5
Wiki 2017-02-24 18:55
coś się w kadrach posypało bo nie ma z kim rozmawiać. Kogoś wywalili?
Pozdrowienia dla lola:)
1
prawdziwy 2017-03-07 16:50
bla bla bla, "jaki ja jestem skrzywdzony i jak mi źle i jak ciężko muszę pracować a płacą tak mało..."choć zdaję sobie sprawę z tego że jestem w Polsce i narzekanie jest tutaj bardzo typowe to jednak czytać tych wszystkich bzdur dłużej już się nie da. Jestem pracownikiem Faurecii od 8 lat i nie będę odnosił się do wszystkich bredni, powiem wam tylko to co jest pozytywne: stabilne zatrudnienie, realna szansa rozwoju (bez znajomości) realna szansa awansu (bez znajomości) wiem to z autopsji, nadgodziny wypłacane co miesiąc, wypłata na koncie zawsze na czas. Nie chcesz nie pracuj nikt Cię nie zmusza i zapewne żadna firma na świecie nie spotka się z Twoją pozytywną opinią no chyba że będzie to Twoja własna firma:)
Ja pracy nie zmienię i zostaje tu na dłużej.
Pozdrawiam w oczekiwaniu na lawinę hejtu.
2
Marks 2017-03-10 23:40
Z kumplami i koleżankami ? Śmieszne ! Wszyscy wszystkich obgadują do okoła za plecami i się śmieją :)
Nikt nikomu prosto w twarz nie powie prawdy tylko za plecami !
Fałszerstwo . niestety nikomu tam nie można ufać a szczególnie babą.
12
Weronika 2017-03-28 14:48
@Były pracownik, a co możesz powiedzieć o plusach pracy?
pracownik 2017-03-28 20:57
Nic ten zakład nie ma plusów :D :)
2
jony 2017-03-30 10:10
atmosfera jak w jakims zakładzie zamknietym dasz sobą pomiatac już po tobie i jeszcze dodatkowo mobing .Moja prośba do kadr jest taka aby stworzyć anonimowaą ankiete na temat traktowania pracowników przez kierownictwo a w szczególności przez gapliderów
3
xxxxxx 2017-03-30 23:17
dokładnie. Gapliderstwo to totalne dno . nic nie wiedzą a za plecami każdego obgadują tylko . wiem coś o tym i dużo słyszę w twarz nikomu nic nie powiedzą .
6
Leon 2017-04-01 16:43
A np.teraz na święta dają jakieś bony czy pieniążki?
Weronika 2017-04-28 13:50
@jony, mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy naprawdę uważasz, że takie sytuacje pojawiają się w firmie?
1
buk humor obczyzna 2017-04-29 19:51
Powiedz to tępy matole pajacu naszym bonzom co za pierdzenie w stołek, 21 letnim "specjalistom" utykanym przez tatusiów na różnych posadkach co dostają po 7000-8000. Bo to elyta jest więc sie należy z racji urodzenia a wy chamy do roboty za miske ryżu i morda w kubeł! Katolobolanda to dziki kraj. 3 świat qrwa. Wyzysk jak w Afryce, jak w azjatyckiej dżungli, Wietnamie,Kambodży tylko kacyki mafiozi bogaci i ich przydupasy.
4
dr G 2017-06-21 12:42
co sie dziwić jak wiekszośc na ,,wyższych'''stanowiskach to wieśniaki ze słomą w butach
1
hee 2017-06-22 18:29
Jak jest na utrzymaniu ruchu?
xyz 2017-06-23 13:12
idz i sie przekonaj ,faurecia niszczy ludzi psychiczne i fizycznie, i co niektorzy kierownicy wprowadzajacy mobing.
1
ping-pong 2017-06-24 12:59
ktorzy kierownicy np?
xyz 2017-06-25 10:27
a tego to juz Ci nie napisze ktorzy, jestem pracownikiem faureci pare lat , i nie dam sie zastraszać. Nieważne czy starszy czy młodszy pracownik, jest równouprawnienie i nie ma przywilejów , tak to jest jak sie z babciami pracuje.Na faureci sie praca nie konczy.
ghghg 2017-06-26 17:38
Dokładnie faurecia niszczy ludzi !!!! Szkoda słów dużo osób składa wypowiedzenia bo nie idzie tam wytrzymać. Lepiej szukać pracy gdzie indziej bo Cię psychicznie i fizycznie zaje*bią!!!
1
Danek 2017-07-12 17:17
a mam pytanko czym zajmuje sie dokladnie lider jakosci ?
brak słow 2017-07-12 18:47
Kto się nie zatrudni się nie przekona jak tam jest.Wykańczalnia ludzi.Brak szacunku dla pracownika, zero kultury ze strony co niektórych kierowników/ kierowniczkach i gap liderów. Niby tacy wyksztalceni a spadają do bardzo niskiego poziomu. Wielki jeden syf coraz bardziej tak sie robi.
Zostaw swoją opinię o Faurecia - Gorzów Wielkopolski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia