logo Faurecia

Faurecia

Gorzów Wielkopolski

Opinie o Faurecia

Kamis 2016-11-18 21:54
dla stazystów mają z góry ustalone stawki - 2500 brutto przez 3 miesiące, potem 3000
ja 2016-12-07 15:13
a ile płacą kierownikom czy managerom?? słyszałam, że nawet 15 koła czy to prawda?
inna 2016-12-07 23:04
kierownik jak przychodzi nowy ma podstawy 2700zl
JANUSZ 2016-12-13 00:36
Witam, Chcialbym sie dowiedziec jak wyglada praca na magazynie i jakie sa zarobki? Czy pracownik produkcyjny zarobi tyle samo/wiecej/mniej niz pracownik magazynu?
Kamil 2016-12-14 00:21
ogólnie jest taka sama stawka , chyba ze masz uprawnienia utd to masz 100 zł brutto wiecej. zarobki zalezne od premi miejwiecej z max premia 1800-1900 bez uprawnien. jako nowy to praca ciezka, bo beda na ciebie wiekszosc zrzucac...
1
pracownik na zwolnieniu 2016-12-15 09:16
Praca może być ale te starsze wyzyskują młodszego pracownika i bardziej ogarniętego, kierownictwo co niektóre ma klapki na oczach. Brak docenienia pracownika, to jest minus,i zarobki by mogły być większe.
vvv 2016-12-23 19:59
a skąd ty takie informacje masz, że Ukrainiec więcej zarabia niż Polak?
4
xyz 2016-12-30 19:00
Każdy wie ze tam się żle dzieje,a ludzie robia bo muszą. Szkoda słow , i nerwów na temat zakładu.
1
Picker4D 2017-01-03 19:21
Gdyby nie pazerne sępy komornicy zostałbym . Zarabia się 1900 do 2000 pln netto . Fajna atmosfera pracy . Może wrócę tam jeszcze .
2
zaskoczony 2017-01-04 17:19
Hehe , śmiechu warte, miła atmosfera hahah, pierwszy chyba pozytywny komentarz. I to jest wystarczająco jak na 3 zmiany 1900? za ta prace która wykonujemy czasami nawet podwójnie, ludzie sie zwalniają a ty moze wrocisz heheh dobre. No tak jak człowiek nie ma wieszych ambicji to z byle czego sie bedzie cieszył. Masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
kuleczka 2017-01-04 20:02
Zaskoczony....zwróć uwagę jak pikerzy pracują nie twierdzę ,że wszyscy ale bardzo często przechodząc w pobliżu reworku,press-coveringu,montażu widzę jak siedzą,lub opierają się o florak z nosem w telefonie...i to najczęściej są te same osoby.
Pozdrawiam
4
tomasz22 2017-01-06 15:14
Witam, jestem pracownikiem faurecja Grójec. Właśnie szukają u nas chętnych do pracy w Gorzowie na wolnym tygodniu i chcą nam płacić za to setki, hotel i przejazd też nam zapewnią. Podobno u was brakuje ludzi do pracy. Ale też słyszałem że walczycie o podwyżki a my mamy być takimi łamistrajkami. Czy ktoś może mi napisać co się u was dzieje.
Ktoś 2017-01-06 18:10
To prawda żle sie dzieje ludzie uciekaja , trzeba lizać dobrze, dużo plotkować, obgadywać innych i mało robić, taki pracownik w faurecia gorzow jest najlepszy,a nie ten co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie da se na głowe wejść.
4
Były pracownik 2017-01-09 08:38
Panuje totalny syf, popieram słowa wyzej napisane, to prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wszystko, panuje mobing.
1
Raptor 2017-02-23 23:38
Szczerze. Pracuję w GWII od już chyba 4 lat. Też narzekałem i masakrowałem sobie głowę problemami! Teraz do pracy chodzę,żeby spotkać się z kumplami i koleżankami! Mam Rodzinę 2+2. Daję radę! I nie chodzi o to,że nie jestem ambitny! Spotkałem tam ludzi z którymi lubię spędzać czas! Dają mi to,że nie wracam do domu wk...! Kasa,biurowcy,przerwy!!! Po co mam o tym myśleć! Jak będę mógł to zmienić to OK! A teraz robię swoję,pomagam innym,zakładam sobie cele na każdy dzień! Kto chce niech próbuje! Zostanie lub nie! Miodu nie ma! Trzeba pracować! Ja pracuję na szacunek przede wszystkim ludzi,którzy ze mną bezpośrednio ze mną pracują. I oni są dla mnie ważni! Nie FES,bhp,pdp,dle i inne sprawy,które można skrócić do 3 literek! Także każdy swoim kapitanem moi Drodzy.
8
Wiki 2017-02-24 18:55
coś się w kadrach posypało bo nie ma z kim rozmawiać. Kogoś wywalili?
Pozdrowienia dla lola:)
1
prawdziwy 2017-03-07 16:50
bla bla bla, "jaki ja jestem skrzywdzony i jak mi źle i jak ciężko muszę pracować a płacą tak mało..."choć zdaję sobie sprawę z tego że jestem w Polsce i narzekanie jest tutaj bardzo typowe to jednak czytać tych wszystkich bzdur dłużej już się nie da. Jestem pracownikiem Faurecii od 8 lat i nie będę odnosił się do wszystkich bredni, powiem wam tylko to co jest pozytywne: stabilne zatrudnienie, realna szansa rozwoju (bez znajomości) realna szansa awansu (bez znajomości) wiem to z autopsji, nadgodziny wypłacane co miesiąc, wypłata na koncie zawsze na czas. Nie chcesz nie pracuj nikt Cię nie zmusza i zapewne żadna firma na świecie nie spotka się z Twoją pozytywną opinią no chyba że będzie to Twoja własna firma:)
Ja pracy nie zmienię i zostaje tu na dłużej.
Pozdrawiam w oczekiwaniu na lawinę hejtu.
4
Marks 2017-03-10 23:40
Z kumplami i koleżankami ? Śmieszne ! Wszyscy wszystkich obgadują do okoła za plecami i się śmieją :)
Nikt nikomu prosto w twarz nie powie prawdy tylko za plecami !
Fałszerstwo . niestety nikomu tam nie można ufać a szczególnie babą.
15
Weronika 2017-03-28 14:48
@Były pracownik, a co możesz powiedzieć o plusach pracy?
pracownik 2017-03-28 20:57
Nic ten zakład nie ma plusów :D :)
3
jony 2017-03-30 10:10
atmosfera jak w jakims zakładzie zamknietym dasz sobą pomiatac już po tobie i jeszcze dodatkowo mobing .Moja prośba do kadr jest taka aby stworzyć anonimowaą ankiete na temat traktowania pracowników przez kierownictwo a w szczególności przez gapliderów
4
xxxxxx 2017-03-30 23:17
dokładnie. Gapliderstwo to totalne dno . nic nie wiedzą a za plecami każdego obgadują tylko . wiem coś o tym i dużo słyszę w twarz nikomu nic nie powiedzą .
7
Leon 2017-04-01 16:43
A np.teraz na święta dają jakieś bony czy pieniążki?
Weronika 2017-04-28 13:50
@jony, mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy naprawdę uważasz, że takie sytuacje pojawiają się w firmie?
2
buk humor obczyzna 2017-04-29 19:51
Powiedz to tępy matole pajacu naszym bonzom co za pierdzenie w stołek, 21 letnim "specjalistom" utykanym przez tatusiów na różnych posadkach co dostają po 7000-8000. Bo to elyta jest więc sie należy z racji urodzenia a wy chamy do roboty za miske ryżu i morda w kubeł! Katolobolanda to dziki kraj. 3 świat qrwa. Wyzysk jak w Afryce, jak w azjatyckiej dżungli, Wietnamie,Kambodży tylko kacyki mafiozi bogaci i ich przydupasy.
7
dr G 2017-06-21 12:42
co sie dziwić jak wiekszośc na ,,wyższych'''stanowiskach to wieśniaki ze słomą w butach
3
hee 2017-06-22 18:29
Jak jest na utrzymaniu ruchu?
xyz 2017-06-23 13:12
idz i sie przekonaj ,faurecia niszczy ludzi psychiczne i fizycznie, i co niektorzy kierownicy wprowadzajacy mobing.
2
ping-pong 2017-06-24 12:59
ktorzy kierownicy np?
xyz 2017-06-25 10:27
a tego to juz Ci nie napisze ktorzy, jestem pracownikiem faureci pare lat , i nie dam sie zastraszać. Nieważne czy starszy czy młodszy pracownik, jest równouprawnienie i nie ma przywilejów , tak to jest jak sie z babciami pracuje.Na faureci sie praca nie konczy.
ghghg 2017-06-26 17:38
Dokładnie faurecia niszczy ludzi !!!! Szkoda słów dużo osób składa wypowiedzenia bo nie idzie tam wytrzymać. Lepiej szukać pracy gdzie indziej bo Cię psychicznie i fizycznie zaje*bią!!!
2
Danek 2017-07-12 17:17
a mam pytanko czym zajmuje sie dokladnie lider jakosci ?
brak słow 2017-07-12 18:47
Kto się nie zatrudni się nie przekona jak tam jest.Wykańczalnia ludzi.Brak szacunku dla pracownika, zero kultury ze strony co niektórych kierowników/ kierowniczkach i gap liderów. Niby tacy wyksztalceni a spadają do bardzo niskiego poziomu. Wielki jeden syf coraz bardziej tak sie robi.
2
lukasz 2017-07-29 20:14
dlaczego na stronie adeco jest ogłoszenie na widlaka caly czas ? psuja im się te wózki czy co? :)
Jędrek 2017-08-17 23:42
Praca w gorącu, syfie i smrodzie za najniższą krajową pensję w każdą sobotę i wszystkie święta. Zero czasu na odpoczynek i dla bliskich. Praktycznie same minusy: ciężka robota fizyczna, brak szacunku dla ludzi i tragiczny dojazd do zakładu. Chyba najgorsza opcja z możliwych w Gorzowie.
3
aga 2017-08-26 15:24
Zajeżdżają cię psychicznie,żebyś się bardziej zajeżdżał fizycznie. Niedługo zostaną im sami Ukraińcy oprócz dyrektorów ,kierowników i gapliderów. Zdecydowanie najgorszy zakład w Gorzowie.
2
Stan 2017-08-26 16:09
Nie ma chętnych. Jeździsz bez przerwy, także nie masz czasu iść do toalety.Początkujący wózkarz tam nie szans
1
Monika 2017-08-28 19:54
Czy to prawda , że Ukraińcy zarabiają więcej od polaków , trzeba pracować w święta np czy 15 sierpnia trzeba było przyjść do pracy i czy obowiązkowo trzeba przychodzić w soboty albo zostawiać na nadgodziny , proszę o szczerą odpowiedz kogoś kto pracuje i zna realia tego zakładu .
BeataAteb 2017-08-31 00:50
Moniko to fakt 15.08 jest dniem roboczym w tym zakładzie,podobnie jak Boże Ciało i 3 maja.Chodzą słuchy,że Ukraińcy zarabiają więcej ...kwitka nie widziałam...więc w 100 % nie powiem.Soboty przeważnie są robocze ale nie na każdym dziale i nie każda.Jeśli chodzi o nadgodziny to podobnie jest jak z sobotami...nie każdy uap je ma.Pozdrawiam
Poljak 2017-09-01 15:30
Nie tyle co więcej, ich stawka wynosi 2000 brutto, ale od tego - a może poprzedniego? - przysługuje im dodatek mieszkaniowy w wysokosci 400 brutto...A wy, Polacy, jaki macie dodatek? ;)
BeataAteb 2017-09-04 15:54
Skoro twierdzisz,że Ukraińcy mają 2000 tyś brutto wrzuć screna kwitka z wypłaty, ukryj tylko dane osobowe zostawiając datę i pozostałe sumy a przeproszę,bo my Polacy mamy "obowiązek " pisać wnioski 4 szt miesięcznie by móc się cieszyć maksymalnie 28%premią...odważysz się Poljak?
Poljak 2017-09-05 07:24
A co w tym dziwnego, że mają 2000 brutto? Za mało, za dużo? Poczekajmy do 10 i wyśle :)
Iwona 2017-09-05 15:16
Pracuję w Faurecii od trzech lat i sobie chwalę.Nie wszędzie jest tak źle jak tu ludzie piszą.
Zakład daje stabilne zatrudnienie.Jak ktoś nie chce pracować temu w każdym zakładzie będzie źle
BeataAteb 2017-09-05 18:08
ok.Nawet krócej bo 10-ty przypada w niedzielę
AGA 2017-09-06 10:21
Moze daje stabilne zatrudnienie ale ludzi wykancza psychicznie i fizycznie. Ja pracowalam 5 lat i nie zaluje ze sie zwolnilam . Zalezy duzo od kierownika jeden docenia pracownika drugI gnoi jesli widzi ze pracownik ogrania to wiecej roboty i wiecej.Taka prawda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Arek 2017-09-11 08:30
Przestrzegam przed agencją Gi group , kantuje ludzi na wypłacie , nie liczy sobót , obniża premie , po prostu oszuści , omijajcie tą agencję dużym łukiem .
1
Arek 2017-09-12 10:15
Również kierownicy też oszukują nie zapisują godzin , karty nie działają i tak dalej , kołchoz jakich mało
Nati89 2017-09-13 17:34
Zgadzam się Z Tobą. Ludzie myślą, że pójdą tam ploteczki i "szybkie osiem" zleci. Niestety na swój sukces trzeba zapracować! A nie tylko skomleć jak mi źle itp.
Nie wiem jak tam inne działy, na pewno nie jest idealnie kolorowo ale dużo od naszego nastawienia zależy.
operator 2017-09-18 23:26
Pracuję na F1 w Gorzowie i dzisiaj dowiedziałem się,że Ukraińcy mają 2700 podstawy na umowie,a powiedziała mi to jedna z gapliderek ze zmiany,bo jeden z Ukraińców przyszedł do niej,że coś mu się nie zgadza na kwicie z wypłaty. Czy ktoś coś z tym zrobi,bo takie jaja to tylko w Faurecii,a ci leniwi Ukraińcy nie dość,że mało co robią i to najprostsze prace,bo do bardziej skomplikowanych się nie nadają to w dodatku zarabiają więcej od Nas Polaków.
operator 2017-09-19 13:16
Gdzie jest dziewczyna z kadr z F2? Z nią można było coś załatwić bez żadnego problemu i bez tygodniowego czekania...
Zostaw swoją opinię o Faurecia - Gorzów Wielkopolski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia