Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Faurecia

Opinie o Faurecia

Pracowałeś w firmie Faurecia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
x - 2015-11-03 01:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powinni zrobić oficjalnie etat w zakładzie "moderator" forum, poczytałem kilka wpisów i na 100% wiem, czy pisze pracownik czy zdeterminowany pracodawca cha, cha. Pasja, ambicja, wow ;-).
Na szczęście stopa bezrobocia jest jednocyfrowa i spada kolejny miesiąc, to najlepiej zweryfikuje "jakość" firm.
zdjecie uzytkownika
gandzi - 2015-11-11 00:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
weźcie pod uwagę, że w Faurecii jest spory procent ofert dotyczących stażów. Nie jest to może coś fantastycznego, ale z drugiej strony zawsze lepiej młodzikom zdobyć doświadczenie a potem powalczyć o coś lepszego, tym bardziej, że w ofercie naprawdę jest szeroka gama możliwości. Mnie interesuje najmocniej stażysta - inżynier procesu.
zdjecie uzytkownika
malos - 2015-11-13 04:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gandzi zgadzam się, zwłaszcza, że staże to faktycznie dzisiaj przejaw tego, ze student chciał coś robić, ja polecam bo firma jest bardzo dobra
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-11-16 15:29:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gandzi no super, że stażystom zapewniają umowy o pracę, to nawet dla takich młodych osób zapewniają stabilne zatrudnienie.
zdjecie uzytkownika
sika - 2015-11-18 18:31:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no przynajmiej staz porzadny. ale mam nadzieje ze po odbyciu stazu pozniej jest mozliwosc zatrudniena na stale
zdjecie uzytkownika
pracownik Montaż,milling - 2015-11-25 12:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę nie wierzyć powyższym opiniom,pewnie pracodawca sam je wysłał,żeby zamydlic poprzednie.Kto sam tam trafi ,to wie jak jest,czyli stres,presja ze strony kierownictwa,mobbing i marne pensje 0k.1200 zł netto przy całym mcu pracy.Najlepiej zasięgnać opinii pracowników produkcji,gdzie latem muszą pracować przy 40 stopniowym skwarze wewnątrz hali,gdyż dach jest blaszany ,a klimatyzacja tylko w biurach.Nie polecam Faurecia Gorzów nikomu.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-11-25 15:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm nie rozumiem jednego ludzie ciągle narzekają po co tu pracują ?
zdjecie uzytkownika
domik - 2015-11-26 16:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To polecę Tobie TPV mam porównanie Z obydwu firm
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2015-11-26 18:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coś niesamowitego
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2015-11-26 18:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w faurecii na GW2 od czerwca tego roku. Nie zgadzam się z wieloma opiniami ludzi,którzy je piszą. Zarabiam z premią prawie 1900 na łapkę. Nie są to może jakieś kokosy,ale mieć a nie mieć to jest mała,ale bardzo subtelna różnica. Jestem operatorem na dwóch maszynach,ale umiejętne zorganizowanie sobie pracy pozwala mi na osiąganie takich celów,o jakich wielu może tylko pomarzyć i pośnić. Jestem zadowolony z tego co robię i bez ściemy piszę. Jest ciśnienie na wyniki,ale jak jest się w miarę sprawnym ruchowo i ma się w miarę zwinne ręce to można naprawdę zdziałać sporo i wzbudzić szacunek i ludzi,którzy pracują tam o wiele dłużej niż ja.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-11-28 13:32:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Pabla powyżej.Nie kłam kolego.Musiałbys miec 2800-2900 brutto,a tyle Faurecia inżynierom płaci,a nie operatorom. Chybaże robisz dobrze dyrektorkom GW1 i GW2,wtedy może i masz prawie 1900 na łapkę(cytuję :)
zdjecie uzytkownika
Butch - 2015-12-02 10:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do ,,ja'jeśli nie masz pojęcia o zarobkach to grzbiecie nie udzielaj sie bo kolega Pablo dobrze mówi bo sam tyle zarabiam.A te swok
je przeliczniki wsać sobie głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Scheuren - 2015-12-02 12:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do "ja".Powiem krótko Pablo nie kłamie.Swego czasu pracowałam w tej firmie zarobki nie najgorsze.Całkowicie zgadzam się z Butch-em.Proponuję nie ubliżać tym co chcą i potrafią pracować.Jakim musiałeś być kiepskim pracownikiem skoro tyle zarabiałeś?Proponuję zakasać rękawy i nie miauczeć,że kiepsko płacą.
Powodzenia życzę
zdjecie uzytkownika
domik - 2015-12-02 22:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do "ja"jaki z Ciebie pracownik jest skoro takimi zarobkami się chwalisz? Sama swego czasu pracowałam w tym zakładzie i nie jest tam tak krucho.Proponuję podwinąć rękawy i do pracy zamiast mruczeć.Potwierdzam to co pisze kolega Pablo.Pozdrawiam pracowitych :))
zdjecie uzytkownika
Buli - 2015-12-03 16:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Najgorszy zakład w Gorzowie to Faurecia i to prawda.
zdjecie uzytkownika
Żonaty z dzieckiem - 2015-12-03 17:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma się co sprzeczać.Ja akurat pracowałem w TPV,który wg opinii ludzi tam pracujących oferuje poniżające warunki plus brak szacunku dla człowieka,no a potem Faurecia.Może i te zakłady też sa potrzebne ,gdyż przy obecnym rynku pracy pozwalają przeżyć rodzinom od 1-go do 1-go i nic więcej prócz skromnych zakupów w Biedronce.Z innej perspektywy na to patrzą starzy kawalerowie lub panny,które siedzą u mamy na garnuszku niejednokroć do 40 tki,do czasu gdy nabędą cech dziwactwa,no a potem za późno na związek.No ale przynajmniej wyjadanie z lodówki za darmo i wyciąganie pieniędzy na pseudodoszkalanie,może się opłacić i wtedy 1900 na łapkę:),to kupa kasy.Jednak dla rodzin,przy dzisiejszych cenach w Gorzowie to marny ochłap.To tyle.Pozdrawiam ludzi,którzy potrafią sobie radzić bez wspierania firm o chińskich warunkach pracy typu Faurecia czy TPV.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiony - 2015-12-03 19:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy by chciał mieć kupę kasy za nic nie robienie,a tak się przecież nie da. Skończcie te głupie wywody malkontentów polskich i weźcie się wreszcie do pracy nieroby polaczkowe. Jak jedno zarobi 1900 i drugie 1900 to mamy 3800,a mając nawet rodzinę to i tak jest dobry zastrzyk finansowy co miesiąc. Więc po co te absurdalne wywody i pajacowanie.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiony - 2015-12-03 19:34:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy by chciał mieć kupę kasy za nic nie robienie,a tak się przecież nie da. Skończcie te głupie wywody malkontentów polskich i weźcie się wreszcie do pracy nieroby polaczkowe. Jak jedno zarobi 1900 i drugie 1900 to mamy 3800,a mając nawet rodzinę to i tak jest dobry zastrzyk finansowy co miesiąc. Więc po co te absurdalne wywody i pajacowanie.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiony - 2015-12-03 19:36:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy by chciał mieć kupę kasy za nic nie robienie,a tak się przecież nie da. Skończcie te głupie wywody malkontentów polskich i weźcie się wreszcie do pracy nieroby polaczkowe. Jak jedno zarobi 1900 i drugie 1900 to mamy 3800,a mając nawet rodzinę to i tak jest dobry zastrzyk finansowy co miesiąc. Więc po co te absurdalne wywody i pajacowanie.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiony - 2015-12-03 19:44:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I po co te wywody polskich malkontentów.
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2015-12-03 19:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robić się Wam lewusy nie chce i tyle. Mam rodzinę i jakoś daję radę bez problemu. Żona zarobi drugie tyle co ja i jest spokój.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiony - 2015-12-03 20:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lesery weźcie się do pracy !!!
zdjecie uzytkownika
Nico - 2015-12-03 20:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram Zdziwionego. Weźcie się roboty,bo od tego głupiego gadania kasy Wam nie przybędzie.
zdjecie uzytkownika
ol - 2015-12-04 20:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Buli - 2015-12-03 16:51:50]:
Yes ,Yes,Yes
zdjecie uzytkownika
absolwent - 2015-12-07 22:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no prosze wychodzi na to ze narzekac i najrzekaja tylko ci co dużo maja:) brać ,,dwie pensje'' to powiem wam mozna zyc jak krol, miesieczne ok 4000 tys i to dla niektorych malo !
zdjecie uzytkownika
zdziwiony 2 - 2015-12-11 13:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do pracy lesery w rurkach,wojska nie ma to do Faurecii wszyscy :))))))))))))
zdjecie uzytkownika
WTF - 2015-12-12 17:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Żonaty z dzieckiem - 2015-12-03 17:23:40]:
żonaty i z dzieckiem - to ma być cel i sens twojej wegetacji na tym świecie, by harować za marne grosze którymi chcesz utrzymać rodzinkę? Nikt ci nie karze produkować dzieci i płakać potem jak to masz źle. Trzeba się zastanowić, czy cię stać, potem chlastać bachorki, bo zrobić dziecko to nawet Gienek spod sklepu z wiśniówką w łapie potrafi. Dziwakiem to może i jesteś ty, że takie marne życie sobie wybrałeś :D
zdjecie uzytkownika
Żonaty z dzieckiem - 2015-12-14 14:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [WTF - 2015-12-12 17:50:13]:
Juz dawno mnie tam nie ma,pisałem tylko o moim doświadczeniu w tych firmach,zarabiam teraz więcej na moją rodzinę i jestem dumny,bo mam rodzinę o którą dbam.A Ty pewnie z tym Gienkiem,z wiśniówką,obszczany stoisz pod warzywniakiem i myślisz,ze jak tu od mamy wyłudzić pieniądze na kolejną.Do przymusowych robót w rosyjskich łagrach takich darmozjadów singlów,którzy nie przedłużają gatunku,więc nie spęłniają życiowej roli.W latach PRLu i komuny ,takich jak Ty wyłapywano na ulicach i do przymusowych robót zmuszano.A teraz to tylko obszczane rurki.Szkoda słów.To tyle i koniec.
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2015-12-15 12:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mieliście wigilię w pracy?
zdjecie uzytkownika
leszek - 2015-12-18 05:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No własnie święta praktycznie za pasem to zapytam co takiego Faurecia zrobiła, czy sledzik, czy tam wigilia była, czy dali jakieś paczki dla dzieciaków lub premie.
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-01-18 14:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kropeczka zgodze się, że trzeba szybko pracowac, ale jednak można również pracowac jako Stażysta w Dziale Logistyki i wtedy wszystkiego sie uczysz, to jest na plus.
zdjecie uzytkownika
m - 2016-01-21 21:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@marek jasne, ze taki staze sa przydatne dla młodych ludzi, bo mozesz cokolwiek się nauczyć, ale lepsza jest oferta pracy jako inżynier jakości, tam sa konkretne pieniądze.
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-01-31 23:54:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od czegoś trzeba zacząć.Lepszy logistyk niż pracownik produkcji,tam dopiero jest zapierdziel i wyzysk ludzi,1200 na rękę i nawet na tabletki przeciwbólowe nie wystarczy.Logistycy i inżynierkowie to na obiady osobno chodzą razem z biurowymi od 12 tej,reszta to po 14 tej osobno,jak niższa klasa.Tak w obozie FAURECIA GORZÓW traktują ludzi barany,a Wy się łudzicie.Taka prawda.
zdjecie uzytkownika
adon - 2016-02-01 13:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to marek mnie trochę zaniepokoiłes, bo własnie oglądam ogłoszenie na stazystę w dziale produkcji. Chociaz ja się cięzkiej pracy nie boję, wymagają wykształcenia wyższego i angielskiego, akurat mam to spróbuję.
zdjecie uzytkownika
Procownik produkcji GW2 PUNCHING - 2016-02-03 19:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
marek to pewnie pracowałeś na ochronie i z premią zarobiłeś 1200,ale się nie sprawdziłeś i nawet z inwencji się Ciebie pozbyli,hahahahahahahahaha. Kiepski z Ciebie pracownik,bo w Faurecii pracownik produkcji z premią ma 1900 na łapkę,a dla wyjaśnienia Marek to te 1900 jest płacą netto.
zdjecie uzytkownika
rtyui345 - 2016-02-03 20:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej wiem ze teraz u nich mozna sie zalapac na staz jako planista materiałwoy, czy ktos z was u nich był? bo zastawiam sie czy warto i mozna sie czegos nauczyc
zdjecie uzytkownika
WIAJPI - 2016-02-15 20:45:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rtyui345 - 2016-02-03 20:41:51]:
jeśli podejdziesz na poważnie do tych praktyk to oczywiście nauczysz się sporo. Niemniej polecałbym raczej pracę na normalnych ofertach - teraz np. dla laborantów
zdjecie uzytkownika
Procownik produkcji GW2 PUNCHING - 2016-02-17 01:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [WIAJPI - 2016-02-15 20:45:03]:
Chłopie nie zastanawiaj się.W Faurecii Gorzów na ulicy Soka w tzw.strefie ekonomicznej czekają na takich jak Ty :)
zdjecie uzytkownika
Procownik produkcji GW2 PUNCHING - 2016-02-17 01:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Procownik produkcji GW2 PUNCHING - 2016-02-03 19:42:37]:
U Grosssssza zawsze lepiej frajerku niż u Koszeejelki :)
zdjecie uzytkownika
absolwent - 2016-02-17 20:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanawiam się jak to jest poza taśmą produkcyjna, koncze studia i widziałem u nich ofertę, nie napisali tylko nic czy jest płatna a nie powiem to dla mnie podstawowa informacja
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-02-21 16:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tego zakładu,komu kto tam nie musi isc, im czlowiek bardziej ogarniety to daje mu sie wiecej roboty,a lesery przydupasy liderów wchodza w dupe im tak ze zal na tych ludzi patrzec. Najgorszy zakład w gw.
zdjecie uzytkownika
Po Za - 2016-02-23 19:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mrówka - 2015-02-07 01:33:05]:
Bardzo trafnie opisane
zdjecie uzytkownika
ikar - 2016-03-14 11:48:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale za to FES wam wychodzi, nie tak jak w Legnicy 2...
zdjecie uzytkownika
Messi 899 - 2016-03-21 18:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mógłby napisać ktoś kto pracuje w faurecji ile się zarabia jako operator wózka widłowego .
zdjecie uzytkownika
kali - 2016-04-06 22:55:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w automotive equipment branży na pewno jako osoba kierująca widlakiem 2-3- zarobisz jak na bank. ja jeszcze nie mam uprawnień więc idę teraz na stażystę w konstrukcji
zdjecie uzytkownika
WTF - 2016-04-27 07:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Żonaty z dzieckiem - 2015-12-03 17:23:40]:
napisz jeszcze że masz kotka i rybki w akwarium a wyskoczę z kapci z wrażenia... tyle osób do wykarmienia! Masakra. jak ty to robisz, nie będąc u mamusi na garnuszku?! Szacun ziomek i powodzenia na przyszłość w rozmnażaniu swojego dobytku. Zrób jeszcze piątkę bachorków a może dadzą ci podwyżkę no i jeszcze 500 +
zdjecie uzytkownika
Molcia - 2016-05-01 09:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie. Lepiej tego nie mozna skomentowac.
zdjecie uzytkownika
Kriss - 2016-05-08 13:34:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Super że podoba się wam ciezka praca fizyczna za 1900 pln tylko pamiętajcie że emerytury będą dopiero po 67 roku życia.. Dacie radę wazniaki, no nie?
zdjecie uzytkownika
absolwent - 2016-05-09 17:09:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie, czy na stażu w dziale logistyki można się dużo nauczyć? Widzę, że wymagania są dość rozbudowane, bo i wykształcenie wyższe i znajomość języków. Czy ten staż jest płatny? Jest taka szansa? Głównie zależy mi na tym, żeby się czegoś nauczyć :)
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2016-05-27 18:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-11-25 15:53:58]:
Oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kumoterstwo i nepotyzm wśród kierowników i liderów jedna wielka rodzina tam pracuje, powciskani na wyższe stanowiska, Nie przestrzeganie zasad BHP jest na porządku dziennym, spadające przed głową maszyny ważące kilka ton, poganianie pracowników żeby wyrobić 300% normy, straszenie zabraniem premii w wysokości 75zł bieganie po śliskiej podłodze na plamie oleju, kradzież rękawiczek przez liderów i kierowników przez co pracownikom każą robić bez środków ochronnych, 20min przerwy przez 8 godzn, zakaz korzystania z toalety, a jeśli już szpieg idzie za pracownikiem i stoi pod drzwiami od toalety zdając komuś relacje przez telefon, reżim i niewolnictwo za głodową pensję 1200zł

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Faurecia!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert