Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Faurecia

Opinie o Faurecia

Pracowałeś w firmie Faurecia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Jacek Koszelka - 2015-09-24 11:29:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mogą miasto pomalować mogą miasto wyremontować ale to gospodarczy trup.

Najniższe płace w Polsce
Brak uczelni wyższej
Brak firm

Są duże 3 montownie tpv faurecia i borndetze

Dwie z nich sie ostatnio powiększyły dwukrotnie budując nowe hale

Więc jest jakby 5 wielkich ale tak naprawdę trzy

Jest niski stopień inwestycji. Ksse się nie rozszerza droga szczecińska dziurawa jak ser przy terenie gdzie miało powstać jeronimo martens dystrybucyjne dla biedronek.

Miasto podbite biedronkami 2 duze tesca i jedno mniejsze. Pełno galerii handlowych połowa upadłe jedna za duża i skopana architektonicznie.
Żadnych fajnych marek papierowe ubrania
Ryneczek nad Wartą zdechnięty.

Co mamy bulwar słowiankę 1 porządniejszy hotel telewizory praca za 1500zł i dobite tramwaje za 10lat będą nowe. Wartę po której statki nawet noe pływają.

Największy atut turystyczny miasta okoliczne jeziora zapuszczony. Lasy to samo.

Inkubatory przedsiębiorczości nie działające,brak porządnej pizzerii
Wyjeżdżająca młodzież na studia do innych miast
Jakby u nas nie można stworzyć warunków i Kierunków! odpowiednich.
Infrastruktura głównych dróg i chodników wszystkich osiedli leży.

Stoi za to filharmonia za 130mln i jest pole golfowe. Z obu mieszkańcy nie korzystają.

I na pocieszenie otwierają nową galerie handlową manhatan hura miejsca pracy za 800zł na umowe o dzieło.

Jeszcze pociąg do Berlina zabrali żeby nawet wyjechać stąd sie nie dało

Nosz kur..a Gorzów.
Bez wlkp bo to jest najwazniejsza rzecz wg miejscowej "elyty" do zrobienia.
I oczywiście super rozwinięty rynek medialny i prasa mówiący prawdę jak jest czyli wspaniale.
zdjecie uzytkownika
absolwent - 2015-09-28 15:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem jakie dokładnie oferują pensje, ale teraz poszukują paru osób w Gorzowie, zainteresowało mnie stanowisko stażysty w dziale BHP, a przede wszystkim to że oferują cały etap i umowę o pracę (!) co dla osoby po studiach wiele znaczy....można narzekać na miasto, atmosferę i co jeszcze chcecie a można też zwyczajnie wziąć się do pracy
zdjecie uzytkownika
absolwent - 2015-10-28 18:35:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Janusz L. a dlaczego tak mowisz ze syf, ja uwazam ze to dobra firma, nwoczesna, ciekawe projekty,propozycje ,ambitna, nie dla byle kogo tylko dla ludzi z pasja , dla osob co znaja sie na tym fachu, ja chcialem tam aplikowac na produkcje akurat poniewaz posiadam doswiadczenie, moze sa aktualnie tam przyjecia
zdjecie uzytkownika
x - 2015-11-03 01:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powinni zrobić oficjalnie etat w zakładzie "moderator" forum, poczytałem kilka wpisów i na 100% wiem, czy pisze pracownik czy zdeterminowany pracodawca cha, cha. Pasja, ambicja, wow ;-).
Na szczęście stopa bezrobocia jest jednocyfrowa i spada kolejny miesiąc, to najlepiej zweryfikuje "jakość" firm.
zdjecie uzytkownika
gandzi - 2015-11-11 00:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
weźcie pod uwagę, że w Faurecii jest spory procent ofert dotyczących stażów. Nie jest to może coś fantastycznego, ale z drugiej strony zawsze lepiej młodzikom zdobyć doświadczenie a potem powalczyć o coś lepszego, tym bardziej, że w ofercie naprawdę jest szeroka gama możliwości. Mnie interesuje najmocniej stażysta - inżynier procesu.
zdjecie uzytkownika
malos - 2015-11-13 04:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gandzi zgadzam się, zwłaszcza, że staże to faktycznie dzisiaj przejaw tego, ze student chciał coś robić, ja polecam bo firma jest bardzo dobra
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-11-16 15:29:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gandzi no super, że stażystom zapewniają umowy o pracę, to nawet dla takich młodych osób zapewniają stabilne zatrudnienie.
zdjecie uzytkownika
sika - 2015-11-18 18:31:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no przynajmiej staz porzadny. ale mam nadzieje ze po odbyciu stazu pozniej jest mozliwosc zatrudniena na stale
zdjecie uzytkownika
pracownik Montaż,milling - 2015-11-25 12:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę nie wierzyć powyższym opiniom,pewnie pracodawca sam je wysłał,żeby zamydlic poprzednie.Kto sam tam trafi ,to wie jak jest,czyli stres,presja ze strony kierownictwa,mobbing i marne pensje 0k.1200 zł netto przy całym mcu pracy.Najlepiej zasięgnać opinii pracowników produkcji,gdzie latem muszą pracować przy 40 stopniowym skwarze wewnątrz hali,gdyż dach jest blaszany ,a klimatyzacja tylko w biurach.Nie polecam Faurecia Gorzów nikomu.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-11-25 15:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm nie rozumiem jednego ludzie ciągle narzekają po co tu pracują ?
zdjecie uzytkownika
domik - 2015-11-26 16:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To polecę Tobie TPV mam porównanie Z obydwu firm
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2015-11-26 18:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coś niesamowitego
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2015-11-26 18:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w faurecii na GW2 od czerwca tego roku. Nie zgadzam się z wieloma opiniami ludzi,którzy je piszą. Zarabiam z premią prawie 1900 na łapkę. Nie są to może jakieś kokosy,ale mieć a nie mieć to jest mała,ale bardzo subtelna różnica. Jestem operatorem na dwóch maszynach,ale umiejętne zorganizowanie sobie pracy pozwala mi na osiąganie takich celów,o jakich wielu może tylko pomarzyć i pośnić. Jestem zadowolony z tego co robię i bez ściemy piszę. Jest ciśnienie na wyniki,ale jak jest się w miarę sprawnym ruchowo i ma się w miarę zwinne ręce to można naprawdę zdziałać sporo i wzbudzić szacunek i ludzi,którzy pracują tam o wiele dłużej niż ja.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-11-28 13:32:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Pabla powyżej.Nie kłam kolego.Musiałbys miec 2800-2900 brutto,a tyle Faurecia inżynierom płaci,a nie operatorom. Chybaże robisz dobrze dyrektorkom GW1 i GW2,wtedy może i masz prawie 1900 na łapkę(cytuję :)
zdjecie uzytkownika
Butch - 2015-12-02 10:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do ,,ja'jeśli nie masz pojęcia o zarobkach to grzbiecie nie udzielaj sie bo kolega Pablo dobrze mówi bo sam tyle zarabiam.A te swok
je przeliczniki wsać sobie głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Scheuren - 2015-12-02 12:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do "ja".Powiem krótko Pablo nie kłamie.Swego czasu pracowałam w tej firmie zarobki nie najgorsze.Całkowicie zgadzam się z Butch-em.Proponuję nie ubliżać tym co chcą i potrafią pracować.Jakim musiałeś być kiepskim pracownikiem skoro tyle zarabiałeś?Proponuję zakasać rękawy i nie miauczeć,że kiepsko płacą.
Powodzenia życzę
zdjecie uzytkownika
domik - 2015-12-02 22:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do "ja"jaki z Ciebie pracownik jest skoro takimi zarobkami się chwalisz? Sama swego czasu pracowałam w tym zakładzie i nie jest tam tak krucho.Proponuję podwinąć rękawy i do pracy zamiast mruczeć.Potwierdzam to co pisze kolega Pablo.Pozdrawiam pracowitych :))
zdjecie uzytkownika
Buli - 2015-12-03 16:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorszy zakład w Gorzowie to Faurecia i to prawda.
zdjecie uzytkownika
Żonaty z dzieckiem - 2015-12-03 17:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma się co sprzeczać.Ja akurat pracowałem w TPV,który wg opinii ludzi tam pracujących oferuje poniżające warunki plus brak szacunku dla człowieka,no a potem Faurecia.Może i te zakłady też sa potrzebne ,gdyż przy obecnym rynku pracy pozwalają przeżyć rodzinom od 1-go do 1-go i nic więcej prócz skromnych zakupów w Biedronce.Z innej perspektywy na to patrzą starzy kawalerowie lub panny,które siedzą u mamy na garnuszku niejednokroć do 40 tki,do czasu gdy nabędą cech dziwactwa,no a potem za późno na związek.No ale przynajmniej wyjadanie z lodówki za darmo i wyciąganie pieniędzy na pseudodoszkalanie,może się opłacić i wtedy 1900 na łapkę:),to kupa kasy.Jednak dla rodzin,przy dzisiejszych cenach w Gorzowie to marny ochłap.To tyle.Pozdrawiam ludzi,którzy potrafią sobie radzić bez wspierania firm o chińskich warunkach pracy typu Faurecia czy TPV.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiony - 2015-12-03 19:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy by chciał mieć kupę kasy za nic nie robienie,a tak się przecież nie da. Skończcie te głupie wywody malkontentów polskich i weźcie się wreszcie do pracy nieroby polaczkowe. Jak jedno zarobi 1900 i drugie 1900 to mamy 3800,a mając nawet rodzinę to i tak jest dobry zastrzyk finansowy co miesiąc. Więc po co te absurdalne wywody i pajacowanie.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiony - 2015-12-03 19:34:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy by chciał mieć kupę kasy za nic nie robienie,a tak się przecież nie da. Skończcie te głupie wywody malkontentów polskich i weźcie się wreszcie do pracy nieroby polaczkowe. Jak jedno zarobi 1900 i drugie 1900 to mamy 3800,a mając nawet rodzinę to i tak jest dobry zastrzyk finansowy co miesiąc. Więc po co te absurdalne wywody i pajacowanie.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiony - 2015-12-03 19:36:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy by chciał mieć kupę kasy za nic nie robienie,a tak się przecież nie da. Skończcie te głupie wywody malkontentów polskich i weźcie się wreszcie do pracy nieroby polaczkowe. Jak jedno zarobi 1900 i drugie 1900 to mamy 3800,a mając nawet rodzinę to i tak jest dobry zastrzyk finansowy co miesiąc. Więc po co te absurdalne wywody i pajacowanie.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiony - 2015-12-03 19:44:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I po co te wywody polskich malkontentów.
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2015-12-03 19:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robić się Wam lewusy nie chce i tyle. Mam rodzinę i jakoś daję radę bez problemu. Żona zarobi drugie tyle co ja i jest spokój.
zdjecie uzytkownika
Zdziwiony - 2015-12-03 20:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lesery weźcie się do pracy !!!
zdjecie uzytkownika
Nico - 2015-12-03 20:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram Zdziwionego. Weźcie się roboty,bo od tego głupiego gadania kasy Wam nie przybędzie.
zdjecie uzytkownika
ol - 2015-12-04 20:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Buli - 2015-12-03 16:51:50]:
Yes ,Yes,Yes
zdjecie uzytkownika
absolwent - 2015-12-07 22:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no prosze wychodzi na to ze narzekac i najrzekaja tylko ci co dużo maja:) brać ,,dwie pensje'' to powiem wam mozna zyc jak krol, miesieczne ok 4000 tys i to dla niektorych malo !
zdjecie uzytkownika
zdziwiony 2 - 2015-12-11 13:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do pracy lesery w rurkach,wojska nie ma to do Faurecii wszyscy :))))))))))))
zdjecie uzytkownika
WTF - 2015-12-12 17:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Żonaty z dzieckiem - 2015-12-03 17:23:40]:
żonaty i z dzieckiem - to ma być cel i sens twojej wegetacji na tym świecie, by harować za marne grosze którymi chcesz utrzymać rodzinkę? Nikt ci nie karze produkować dzieci i płakać potem jak to masz źle. Trzeba się zastanowić, czy cię stać, potem chlastać bachorki, bo zrobić dziecko to nawet Gienek spod sklepu z wiśniówką w łapie potrafi. Dziwakiem to może i jesteś ty, że takie marne życie sobie wybrałeś :D
zdjecie uzytkownika
Żonaty z dzieckiem - 2015-12-14 14:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [WTF - 2015-12-12 17:50:13]:
Juz dawno mnie tam nie ma,pisałem tylko o moim doświadczeniu w tych firmach,zarabiam teraz więcej na moją rodzinę i jestem dumny,bo mam rodzinę o którą dbam.A Ty pewnie z tym Gienkiem,z wiśniówką,obszczany stoisz pod warzywniakiem i myślisz,ze jak tu od mamy wyłudzić pieniądze na kolejną.Do przymusowych robót w rosyjskich łagrach takich darmozjadów singlów,którzy nie przedłużają gatunku,więc nie spęłniają życiowej roli.W latach PRLu i komuny ,takich jak Ty wyłapywano na ulicach i do przymusowych robót zmuszano.A teraz to tylko obszczane rurki.Szkoda słów.To tyle i koniec.
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2015-12-15 12:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mieliście wigilię w pracy?
zdjecie uzytkownika
leszek - 2015-12-18 05:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No własnie święta praktycznie za pasem to zapytam co takiego Faurecia zrobiła, czy sledzik, czy tam wigilia była, czy dali jakieś paczki dla dzieciaków lub premie.
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-01-18 14:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kropeczka zgodze się, że trzeba szybko pracowac, ale jednak można również pracowac jako Stażysta w Dziale Logistyki i wtedy wszystkiego sie uczysz, to jest na plus.
zdjecie uzytkownika
m - 2016-01-21 21:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@marek jasne, ze taki staze sa przydatne dla młodych ludzi, bo mozesz cokolwiek się nauczyć, ale lepsza jest oferta pracy jako inżynier jakości, tam sa konkretne pieniądze.
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-01-31 23:54:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od czegoś trzeba zacząć.Lepszy logistyk niż pracownik produkcji,tam dopiero jest zapierdziel i wyzysk ludzi,1200 na rękę i nawet na tabletki przeciwbólowe nie wystarczy.Logistycy i inżynierkowie to na obiady osobno chodzą razem z biurowymi od 12 tej,reszta to po 14 tej osobno,jak niższa klasa.Tak w obozie FAURECIA GORZÓW traktują ludzi barany,a Wy się łudzicie.Taka prawda.
zdjecie uzytkownika
adon - 2016-02-01 13:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to marek mnie trochę zaniepokoiłes, bo własnie oglądam ogłoszenie na stazystę w dziale produkcji. Chociaz ja się cięzkiej pracy nie boję, wymagają wykształcenia wyższego i angielskiego, akurat mam to spróbuję.
zdjecie uzytkownika
Procownik produkcji GW2 PUNCHING - 2016-02-03 19:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
marek to pewnie pracowałeś na ochronie i z premią zarobiłeś 1200,ale się nie sprawdziłeś i nawet z inwencji się Ciebie pozbyli,hahahahahahahahaha. Kiepski z Ciebie pracownik,bo w Faurecii pracownik produkcji z premią ma 1900 na łapkę,a dla wyjaśnienia Marek to te 1900 jest płacą netto.
zdjecie uzytkownika
rtyui345 - 2016-02-03 20:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej wiem ze teraz u nich mozna sie zalapac na staz jako planista materiałwoy, czy ktos z was u nich był? bo zastawiam sie czy warto i mozna sie czegos nauczyc
zdjecie uzytkownika
WIAJPI - 2016-02-15 20:45:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rtyui345 - 2016-02-03 20:41:51]:
jeśli podejdziesz na poważnie do tych praktyk to oczywiście nauczysz się sporo. Niemniej polecałbym raczej pracę na normalnych ofertach - teraz np. dla laborantów
zdjecie uzytkownika
Procownik produkcji GW2 PUNCHING - 2016-02-17 01:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [WIAJPI - 2016-02-15 20:45:03]:
Chłopie nie zastanawiaj się.W Faurecii Gorzów na ulicy Soka w tzw.strefie ekonomicznej czekają na takich jak Ty :)
zdjecie uzytkownika
Procownik produkcji GW2 PUNCHING - 2016-02-17 01:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Procownik produkcji GW2 PUNCHING - 2016-02-03 19:42:37]:
U Grosssssza zawsze lepiej frajerku niż u Koszeejelki :)
zdjecie uzytkownika
absolwent - 2016-02-17 20:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanawiam się jak to jest poza taśmą produkcyjna, koncze studia i widziałem u nich ofertę, nie napisali tylko nic czy jest płatna a nie powiem to dla mnie podstawowa informacja
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-02-21 16:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tego zakładu,komu kto tam nie musi isc, im czlowiek bardziej ogarniety to daje mu sie wiecej roboty,a lesery przydupasy liderów wchodza w dupe im tak ze zal na tych ludzi patrzec. Najgorszy zakład w gw.
zdjecie uzytkownika
Po Za - 2016-02-23 19:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mrówka - 2015-02-07 01:33:05]:
Bardzo trafnie opisane
zdjecie uzytkownika
ikar - 2016-03-14 11:48:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale za to FES wam wychodzi, nie tak jak w Legnicy 2...
zdjecie uzytkownika
Messi 899 - 2016-03-21 18:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mógłby napisać ktoś kto pracuje w faurecji ile się zarabia jako operator wózka widłowego .
zdjecie uzytkownika
kali - 2016-04-06 22:55:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w automotive equipment branży na pewno jako osoba kierująca widlakiem 2-3- zarobisz jak na bank. ja jeszcze nie mam uprawnień więc idę teraz na stażystę w konstrukcji
zdjecie uzytkownika
WTF - 2016-04-27 07:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Żonaty z dzieckiem - 2015-12-03 17:23:40]:
napisz jeszcze że masz kotka i rybki w akwarium a wyskoczę z kapci z wrażenia... tyle osób do wykarmienia! Masakra. jak ty to robisz, nie będąc u mamusi na garnuszku?! Szacun ziomek i powodzenia na przyszłość w rozmnażaniu swojego dobytku. Zrób jeszcze piątkę bachorków a może dadzą ci podwyżkę no i jeszcze 500 +
zdjecie uzytkownika
Molcia - 2016-05-01 09:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie. Lepiej tego nie mozna skomentowac.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Faurecia!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert