Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o FAURECIA Gorzów Sp.z o.o.

Pracowałeś w firmie FAURECIA Gorzów Sp.z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pablo - 2013-08-14 16:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak. W każde większe święta pracownicy naszej firmy mają wolne.Pozdrawiam i zapraszam na rekrutację
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2013-08-14 17:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pablo - 2013-08-14 16:35:28

Tak. W każde większe święta pracownicy naszej firmy mają wolne.Pozdrawiam i zapraszam na rekrutację
Dzisiaj byłam na szkoleniu i rozpocznę karierę w FAURECII we wtorek. Czytam tu wiele negatywnych opinii, więc na pewno napiszę swoją po kilku dniach pracy. A co do Świąt, to pani z personalnego na szkoleniu mówiła, że jutro zakład pracuje.
zdjecie uzytkownika
we - 2013-08-16 00:27:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca fajna ale zapomnij o wolnych świętach i weekendach. Cyrki nie z tej ziemi. Trzeba mieć mocną psychikę żeby tam wytrzymać.

Zarobki wcale nie są dobre - bo jeśli nadgodziny są zabierane, przesuwane dni urlopowe (niewypłacane) na przyszły rok, tyrasz jak osioł na 3 zmiany to nie za takie pieniądze jak tu dają.
Ludzie nie mają życia tylko spędzają całe życie w tym ( usunięte przez administratora ) i są oszukiwani. Cyrki polegają na tym że potrafią nie wypłacić ci całej pensji - a resztę dopłacić w następnym miesiącu - ale dopiero 10-go. Albo wpłacą twoją kase komu innemu. Za to ( usunięte przez administratora )ostała wyróżnienie za super wypełnienie obowiązków.
zdjecie uzytkownika
Joki - 2013-08-21 23:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Początek Faurecii był jeszcze ok. Starano się w miarę możliwości segregować potencjalnych pracowników, brano pod uwagę umiejętności wiedzę i doświadczenie.A wiem to od kolegi który pracował tam na początku. Na dzień dzisiejszy przyjmują każdego,nawet zwykłych żuli. Chciałem tam spróbować uderzyć w sprawie pracy, nawet poproszono mnie na rozmowę ale gdy dojechałem tam i zobaczyłem grupkę przyszłych pracowników - czekali na jakieś szkolenie- to tak jak bym zobaczył grupkę meneli z centrum miasta i od razu zrezygnowałem. Aż trudno sobie wyobrazić co tam musi się dziać na produkcji. Ta firma musi bardzo odczuwać brak pracowników, śmiem twierdzić że standardy rekrutacji są nawet dużo niższe niż w TPV która zatrudnia nawet już bezpośrednio z pominięciem agencji.Ale z forum wiem że przez firmę przewija się dużo młodych ludzi którzy szybko rezygnują, więc firma nie ma zbyt dużego pola manewru. Tym "normalnym" pracownikom którzy nie mając wyjścia, muszą tam pracować życzę silnej psychiki i znalezienia odpowiedniej pracy gdyż widać że rynek pracy zaczyna się ruszać i można coś znaleźć, niezależnie od tego czy ktoś skończył odpowiednie studia czy szkołę zawodową, wystarczy odwaga i trochę szczęścia.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-20 22:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do przygłupa - 2013-09-11 18:35:02

- 2013-08-31 23:08:21

Witam. To może i ja coś dodam. Pracowałem w tej firmie 19 miesięcy. Co mnie zaskoczyło?





Wady:


- słaba organizacja na stanowiskach kierowniczych,


- praca 3-18 miesięcy przez agencję (jesteś wtedy pozbawiony dodatków),


( usunięte przez administratora )).





Zalety:


- zakładowy piknik za który Ci odciągną z wypłaty.





Komu praca nie pasuje to ją zmienia tak jak ja.


Proste. A nie się usprawiedliwia, że ma 200 zł więcej bo ma GL albo że ma dzieci albo że bezrobocie itp.





Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników Faurecii. A tym co dalej pracują i( usunięte przez administratora ), że źle i niedobrze niech dalej pracują :)
Przestań dziadu( usunięte przez administratora ), niby jak mam zmienić prace jak tu w Goszufku nie ma żadnej pracy.
Przeczytaj ze zrozumieniem "pajacyku" jeszcze raz mój post.
Miłego weekendu w pracy.

Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-27 22:40:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam nie wróce i meza tez z tamtad wyciagne bo za( usunięte przez administratora )nawet po godzinach a nikt mu za to nie zapłaci. a za darmo to dzis nawet w ryja nie chca dac ( usunięte przez administratora )kazdy i naprawde nie polecam faurencji bo za 1800 zl to w biedronce na kasie sie tyle zarabia. zastanowcie sie dobrze czy chcecie robic za ( usunięte przez administratora )za kesa suchej bulki czy ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
parole parole...Faurecie p.... - 2013-10-08 19:53:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeszcze tam pracuje mam nadzieje,że już nie długo....zwykły pracownik jest nikim tam...liczą się tylko cele...klapki na oczach.Czytałam opinie na temat tego zakładu.Sceptycznie do nich podeszłam i....przekonałam się na "własnej skórze"Na pewno jeszcze wrócę na forum i opiszę swoją ...nie miłą przygodę z tym ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
abc - 2013-10-12 14:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak ktoś umie pracować to zrobi cel. a że jego nie robi bo woli sobie np pogadać,( usunięte przez administratora )się albo chodzić na papierosy to się nie dziwię że ich ganią tych robotników i cisną. Później z zaległości robią się soboty. A za soboty nie chcą płacić tylko zamieniają na urlop którego nie wypłacają tylko przesuwają na następny rok. Zabieranie premii za nic albo za kogoś innego bo był 1 zwrot bo komputer nie wykrył wady. To jest chore. Zmuszanie do pracy w soboty żeby w poniedziałek nic nie robić przez pół dnia. Polak polakowi gotuje taki los.( usunięte przez administratora ) z tego zakładu i z Polski dobrze radzę bo tu nie ma życia jest tylko bezustanne j( usunięte przez administratora ) za grosze. 8 złotych na godzinę wychodzi (netto). z premią powyżej 20% bo 30 to na oczy nie zobaczysz choćbyś nie wiem jak duże cele robił. Zero poszanowania dla ludzi. Kretyni tym rządzą.
zdjecie uzytkownika
parole,parole..... - 2013-10-13 16:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda...zasuwać trzeba na maxa,ale....nie o to biega ,że ciężko..to mnie nie przeraża tyle,że...zabieranie premii pod byle pretekstem bo np.organizują piknik...sorry.Premia 30% tak zdarzyła się ale "goła wypłata "jest poniżej krytyki..znam jej wartość też.Nie wiążę z tym zakładem dalszych planów.Intensywnie szukam pracy.
zdjecie uzytkownika
ccc - 2013-10-28 18:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1700 brutto zasadnicza + do 30% premii + dodatek za godziny nocne (50-150zł brutto). wychodzi jakieś 1800zł netto. na hali jest gorąco a na zewnątrz i w magazynie strasznie mroźno i widlakowi wjeżdżają z dworu zimą w grubych swetrach do środka fabryki gdzie pracuje się w podkoszulku, i muszą mieć na sobie ciągle kask bo kiedyś komuś coś spadło na głowę i od tego momentu tak każą.
zdjecie uzytkownika
xD - 2013-11-06 23:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No niestety kolorowo nie ma. Pracuję tam jakiś czas i nie powiem, że jest super.
Prawda jest taka, że z ludźmi z linii normalnie da się rozmawiać ( nawet niektórzy kierownicy i liderzy są w porządku).. ale cała reszta to banda zapatrzonych w siebie "Specjalistów", którzy mają zwykłych pracowników na nic. Trzeba mieć mocą psychikę, żeby tam wytrzymać.
Zgodzę się też, ze stwierdzeniem, że przyjmują "byle kogo". No sorry, ale jak już przyjmujesz się do pracy to chociaż dbaj o higienę osobistą a nie wali od Ciebie na kilometr. Antyperspiranty są. Drugą sprawą są ludzie, którzy przychodzą już w pierwszy dzień do pracy i są pod wpływem alkoholu. A później wielkie oburzenie, że to zakład zły. Podsumowując również szukam innej pracy, bo tu nie ma przyszłości.
zdjecie uzytkownika
kadra zarządzająca - 2013-11-20 00:37:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdy moja praca się tam miała zacząć przeczytałam dużó opinii, byłam sceptyczna... teraz gdybym miała się kierować opiniami z różnych firum pewnie zrezygnowałabym... powiem szczerze - nie żałuję... dla pracowników produkcyjnych: podziwiam was, bo wiem że jest wam naprawdę ciężko - z drugiej strony nie wiecie ile wysiłku wkładają UAP MAnagerowie codziennie w to aby was wybronić- nie oszukujmy się to korporacja... jednostka nic nie zdziała... dziękujcie że macie takiego
plnt MAnagera - inny dawno odpuściłby was sobie....
zdjecie uzytkownika
xD - 2013-11-24 23:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ciekawe o jakim UAP Managerze mówisz :)
zdjecie uzytkownika
dzola - 2013-12-20 21:51:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak ciezko jest na działach
zdjecie uzytkownika
slawek17 - 2013-12-20 22:01:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
bylem w faurencji na szkoleniu i myslałem ,że pokażą zakład jak tam czy ciężko jest.
zdjecie uzytkownika
xD - 2014-01-08 00:23:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłeś w faurencji? Ciekawe :) Chyba jak już to Faurecii.

dzola: Zależy gdzie trafisz.
zdjecie uzytkownika
madagaskar - 2014-01-15 00:02:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkola ludzi dobrze, ale po co jak robisz rzeczy których nigdy nie robiłes , i nie ma z tego pożytku, monotonia,non-stop praca, a jak się odezwiesz to wielki żal , że mówisz co myślisz , a to ich boli, nam płacą 8 zł. na godzine , czyli 2 euro, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
PAROLE PAROLE - 2014-02-01 22:17:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki w Faureci?....to najniższa krajowa,premia uznaniowa pod warunkiem ,że zakład nic nie organizuje....zwykły wyzysk...raz na kwartał wypłata nadgodzin to żadna chwała...gdzie są dni płatne extra za np..pracę w święta narodowe...11 listopada..3 maja...3 Króli...wszyscy mają wolne Ty do roboty...podziękowanie za taką pracę...wole swoje w pierwszym z brzegu markiecie..pozdrawiam pracujących
zdjecie uzytkownika
Dolar - 2014-02-03 21:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To wszystko to prawda! Praca na 3 zmiany a zarobki nie adekwatne do prac(usunięte przez administratora)SZKODA NERWÓW I ZDROWIA ... (!!!)
zdjecie uzytkownika
mini - 2014-02-04 10:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pomijając fakt ciężkiej pracy,to po kilku latach można stracić prace bo Faurecia zleca badania okresowe w firmie LUXMED gdzie badają jakbym miała w kosmos lecieć conajmniej.Po kilku latach ciężkiej i oddanej pracy stwierdzam że niewarto się starać.Niepolecam.
zdjecie uzytkownika
adamus73 - 2014-02-05 06:04:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mialem szkolenie bhp przez adecco i cisza z praca
zdjecie uzytkownika
marcelo92 - 2014-02-17 10:50:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem na stanowisku operator wozka widlowego na nowszej hali, gdzie generalnie panuje syf kila i mogila. kierownictwo niekompetentne, na magazynie panuje (usunięte przez administratora), a zeby zostac przyjetym bezposrednio przez faurecie 3ba miec ,,znajomosci''. nie polecam posrednictwa pracy Adecco .
zdjecie uzytkownika
Faurecia 2 - 2014-02-27 20:21:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karolina 20 - 2013-08-14 16:26:55]:
ściema! Wszystkie święta poza bożym narodzeniem i wielkanocnymi są pracujące
zdjecie uzytkownika
Faurecia 2 - 2014-02-27 20:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ccc - 2013-10-28 18:12:23]:
1800?? Ciekawe ?! Chyba z nadgodzinami!
zdjecie uzytkownika
pracownik linii - 2014-03-16 23:09:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
10 miesięcy, świątek, piątek i niedziela... Ucinanie premii za "brak współpracy z kierownikiem"... cokolwiek to znaczy... Ludzie donoszą na siebie, im częściej tym są bardziej doceniani, umiejętności się nie liczą...(no chyba,że w niedzielę trzeba przyjść, po cichu bo to 7 dzień pracy jeśli "nocki" zaczyna się w poprzednią niedzielę)... brak perspektyw, brak motywacji, za to chaos, (usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
50 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FAURECIA Gorzów Sp.z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x