Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Faurecia

Opinie o Faurecia

Pracowałeś w firmie Faurecia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-03-29 21:55:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [WTF - 2015-03-28 22:53:10]:
wow ale czad! Praca na wózku widłowym nie świadczy o rozwoju zawodowym w firmie! Każdy kto zrobi uprawnienia na wózek widłowy ma taką możliwość i nie świadczy to o rozwoju. Oczywiście ze w tej firmie jest możliwość rozwoju zawodowego tylko wystarczy mieć studia i trochę ambicji. Niektore osoby które siedzą w biurze albo są teraz dyrektorami zaczynały na produkcji.
zdjecie uzytkownika
WTF - 2015-04-04 01:08:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-03-29 21:55:28]:
oczywiście że świadczy, bo w tej firmie każdy mały krok jest dla ciebie wielkim. To, że przeżyłeś tam kolejny rok, świadczy o tym. To, że czekałeś na podwyżke, wypruwając z siebie flaki i sie sam nie zwolniłeś podczas kilku załamań nerwowych i że doczekałeś się tej podwyżki wreszcie po trzech latach zapierdolu - świadczy o twoim awansie. O niczym innym tam nie myślisz jak o tym, ze jeżeli zaciśniesz żeby i temu wspaniałemu kierownikowi czy dyrektorowi nie powiesz, co myślisz o nim i tym zakładzie - przeżyjesz kolejny dzień a być może jutro coś zmieni się na lepsze. KIm jesteś, żeby mi mówić, że zdobycie uprawnień a co za tym idzie, otrzymanie większego wynagrodzenia nie jest dla mnie awansem?! Zmiataj stąd zatem biurokrato. Dla ciebie może 100 złotych to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] które z chodnika możesz podnieść, ale dla mnie to pieniądz, który potrafi zmienić podłe życie w wegetacji w cos nieco lepszego
zdjecie uzytkownika
jurko - 2015-04-08 00:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dla zwykłego człowieka z produkcji firma niczego nie oferuje.Co do logistyki to byle kto z uprawnieniami na wózek dostanie tam miejsce, co nie świadczy w ogóle o żadnym awansie. Jest coś jak poliwalencja, pracownik ma obowiązek szkolić się na inne stanowiska. jak jest, wiedzą ci co tam pracują. no ale fakt faktem wózek widłowy, pociąg czy pikerka to tak na prawdę nic nadzwyczajnego na logistyce.
Jeśli chodzi o jakieś nędzne awanse to na gaplidera, że iść byle kto. ale kto chce miec więcej na glowie i zgadniać za innych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
szamo - 2015-04-16 01:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze, tyle ciekawych ogłoszeń, że aż grzech nie skorzystać. No i nie są to jakieś byle jakie tylko dla topowych inżynierów ale czy przyjmą tak od razu po studiach ?
zdjecie uzytkownika
ulcia - 2015-04-20 13:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam juz pracuje 9 miesięcy i nie nazekam robię samymi babami i jest ok. Nie chcecie tam robić to nie robcie ! Nikt was tam nie trzyma na sile! Ja pracy bym nie zmieniła na inna. A wy widocznie nie znacie życia i nie wiecie co to znaczy cieszka praca!
zdjecie uzytkownika
życie 2015 - 2015-04-28 12:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem krótko.Pracujesz albo nie, nawet w takiej Faureci.W każdym zakładzie jest lepiej bo tam nas niema,a każda nowa firma jest lepsza-niestety tylko na początku.Zarobki w każdej mniej więcej podobne. Różne tylko osobowości.Wszędzie są plotkarze i palacze. Jednak jest pomiędzy nimi różnica. Plotkują i obrabiają d...cały czas, są palacze latający co godzinę na fajkę ale są też palacze ,którzy chcąc wyjść na dyma dwa razy w ciągu dniówki zapier....ją dwa razy więcej i szybciej niż osoby ,które nie palą i ogólnie mało co robią. Więc albo to akceptujemy i pracujemy albo szukamy innej pracy i nie użalamy się nad sobą.
zdjecie uzytkownika
student - 2015-04-30 05:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a pracowal ktoś jako Stażysta w Dziale optymalizacji procesów produkcyjnych? Zastanawia mnie, czy rzeczywiście dużo sie nauczyłbym podczas stazu, czy to raczej przynieś, podaj, pozamiataj?
zdjecie uzytkownika
ZZL - 2015-05-14 17:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam praktyki/stażu - cztery tygodnie - w dziale/komórce HR. Jest taka możliwość w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-06-09 18:46:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam dobra wiaodmość dla studentów i absolwestów, bo jest możliwość u nich stażu w dziale finnsowym w Grójcu http://www.pracuj.pl/praca/stazysta-w-dziale-finansowym-grojec,oferta,3923838. Staż co wazne jest płatny no i jest możliwośc zatrunienia w finansach, wiec moim zdaniem ciekawa oferta.
zdjecie uzytkownika
kriss - 2015-07-29 22:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRACOWAŁEM PRZEZ AGENCJE 16 MIESIĘCY A GDZIE UMOWA PRZEZ FAURENCJE NIE POLEGAM PRACY W FIRMIE FAURENCJA PRACUJĄ TAM SAMI KONFIDENCI A KIEROWNICY PO 26 LAT A TRAKTUJĄ CZŁOWIEKA 40 LETNIEGO ITD JAK ŚMIECIA NP ZMIANA B MASAKRA LUDZIE NIE ZATRUDNIAJCIE SIĘ BO JESTEŚCIE WTEDY BIAŁYMI MURZYNAMI !!!!!!!
zdjecie uzytkownika
hamalas - 2015-07-30 01:45:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja uważam, że jest sporo narzekadeł, którzy chyba wcześniej nie zaznali prawdziwego niewdzięcznego życia z pracodawcami innymi - bo j niestety miałem do czynienia wcześniej z brakiem umów o pracę czy nieregularnymi wypłatami, a tutaj tego nie widać. Właściwie zastanawiam się czy w ogóle mają jakieś minusy ...
zdjecie uzytkownika
niko - 2015-07-31 05:01:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hamalas - 2015-07-30 01:45:50]:
Ohohoho dobre, dobre xD
Padłem na plecy i kwiczę ze śmiechu. "Właściwie zastanawiam się czy w ogóle mają jakieś minusy" to jest jakaś fantastyka bo ta firma to same minusy.
zdjecie uzytkownika
kriss - 2015-08-03 10:04:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM PRACY W FAURENCJI SZOK KIEROWNICTWO TRAKTUJE CIE JAK ŚMIECIA PREMIA TO BIEDNA PRZYJDZIE CI JAKIŚ LESER Z BIURA I COŚ MU SIĘ NIE SPODOBA I ZABIERZE CI 5% PREMI PRZYJDZIE NASTĘPNY I ZABIERZE CI NASTĘPNE 5% PREMI I PODPISUJESZ PREMIE 6% I CO TO ZAKŁAD A NIE WSPOMNĘ JAK TRAKTUJĄ AGENCYJNYCH PRACOWNIKÓW TYRA CZŁOWIEK TAK SAMO JAK FAURENCYJNY A PRZYJDZIE TAKI JEDEN KIEROWNICZEK MŁODSZY OD CIEBIE I JEBIE JAK PSA CO TO ZA ZAKŁADY SĄ KOBIETY TO KIEROWNIKĄ DUPSKA LIZĄ I CWANIARY JAK COŚ ZLE ZROBISZ TO CIE PODPIERDZIELAJĄ I MÓWIĄ BO JA MAM WZGLĘDYU KIEROWNIKA -U KIEROWNICZKI SZOK NA DWÓJCE FAURENCJI NIE POLECAM ZMIANY B I ZMIANY A NAJLEPSZY Z KIEROWNIKÓW CO JEST TO CZUJKO TO JEST KIEROWNIK DO RANY PRZYŁÓŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2015-08-04 06:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kiedyś był dobrym zakładem. Może znów będzie. Porządki w toku ;]
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-08-04 18:19:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kriss nie wiem jaki masz problem ale widocznie byleś bardzo kiepskim pracownikiem skoro po 16 miesiącach nie dali ci umowy, tylko przepychali z jednego działu na kolejnyi pozbywali się najslabszego ogniwa!!!
zdjecie uzytkownika
Mat - 2015-08-05 16:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak tam jest ile miesięcznie sie wycia-gie ? bo mam jechać nie wiem czy jechać
zdjecie uzytkownika
Cyyk - 2015-08-06 11:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kriss ma racje pracuje duzo konfidentow .normalni tylko tam nazekaja bo maja oczy otwarte i widza wyjadaczy ktorzy biora kase za free a ten ktory naprawde pracuje i chce pracowac ma wiecznie pod gore .
zdjecie uzytkownika
Ona - 2015-08-06 19:55:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz racje. Najsłabsze ogniwo odeszło ludzie w spokoju mogą prącowac
zdjecie uzytkownika
m - 2015-08-06 20:52:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
warto jechać czy nie ?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-07 11:02:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-08-07 11:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie znasz jak widać struktury firmy oraz na czym ta praca polega w pracy liczy się ilość i jakość jak w każdej firmie. Co do młodych kierowników /kierowniczek to dobrze ze awansują ze się rozwijają widocznie na to w życiu pracowali i pracują dalej. Zwykła zawistna zazdrość ludzi. A że nie dali Ci umowy jak mówisz po 16 miesiącach to tak jak ktoś wyżej napisał słabe ogniwo bo jeśli pracownik się sprawdza uwierz ze dają szybciej :) a co do nazwisk i publikowanie nazwisk oszczędź sobie :)
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-08-25 13:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie 18 miesięcy i nie jest tak jak mówicie że najsłabsze ogniwo odpada. Właśnie wręcz odwrotnie. Im ktoś słabszy i większa mameja tym lepiej. Jak ktoś za dobry to się go uwala albo wykańcza dawaniem obowiązków za innych. Faurecia to wykańczalnia nie polecam. Premie 30% kierownik daje tym co ich lubi a nie wedle dobrze wykonanej pracy. Nigdy w życiu nie dostałem 30-tu a jebałem za 4-rech tak przyciskali, każdy na linii robił na 2 maszynach jednocześnie a jeszcze trzeba było sobie samemu części dowozić a ta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownik wysyłał przez wiele miesięcy jednego od nas na inne linie "pomagać" podczas gdy jakiś cymbał był tam na L4 za to kierownik go nie zwolni bo go lubi. Problemy jakościowe sa takie że głowa boli, każdego dnia dziesiątki złych części przychodziło a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie chcieli przyjmować zwrotów. Ty puścisz błędną to ci premie uwalą albo nawet zwolnią z pracy 2 zwolnili za to że puścili kilkadziesiąt uszkodzonych sztuk. Chaos i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam pracy w faurecia. Dyrektorzy w tej firmie to jacyś psychole. Awansują im mocniej was gnoją.
A główny dyrektor się śmieje na spotkani wielkanocnym że ludzie ten złom z niemiec sprowadzają zamiast kupować nowe samochody i się śmiał a kto jeździ tymi produkowanymi w tej fabryce bo chyba nie jej pracownicy. Cały zarząd ma fordy firmowe.
zdjecie uzytkownika
mario - 2015-08-27 11:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem 2 lata.Nie polecam firmy,praca ciężka i pod presją czasu i stresu ze strony kierownictwa oraz zwykłych pracowników,którzy boją się o stratę pracy,więc jeden na drugiego donosi.Umowy agencyjne,2 tygodniowe.Warunki finansowe to 1300-1400 złotych netto.Tak to wygląda.Dodam jeszcze ,ze latem w upały temperatura na hali sięga ponad 40 stopni,nieraz karetka podjeżdżała,bo ktoś zasłabł.To tyle,jeśli macie inne rozwiązania to korzystajcie,bo szkoda zdrowia i czasu w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
koniu - 2015-08-27 13:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma tragedia.Pracuje tam juz 4 rok ledwo mogę przeżyć,do tego ciężko tam psychicznie wytrzymać.Nie polecam nikomu,nawet najgorszym wrogom.A ten Janusz LURKA to najgorszy z dyrektorków.Jedyny kierownik to Adam SITKO,który ma podejście ludzkie.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-27 16:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-08-27 16:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przytoczę anegdote obrazującą firmę Faurecia Gorzów S.A.Ok 3 lata temu Faurecia Z Gorzowa Wlkp zorganizowała festyn dla pracowników i rodzin.Oczywiście finansowany z pieniędzy socjalnych czyli odprowadzanych z wypłaty ludziom.Zaprosili Suprona do prowadzenia.Głównym elementem był turniej piłkarski 4 osob.Udział wziął Dyrektor zakładu ( usunięte przez administratora )z rodzinką.Nagrodą było PS3 i cos tam jeszcze,wiec nieżle bo ponad 1000ZŁ NAGRODA,jak dla zwykłych pracowników zarabiających ówcześnie 1100zł,całkiem nieżle.Nagrodę zdobył oczywiście Dyrektor J.Koszela,reszta mu klaskała i oblizała się smakiem 3 piw z plastikowego kubka 0,4l,tak zeby sie nie upić,tylko przyćmić myśli.Moim zdaniem frajerstwo do potęgi,bo inaczej nazwać tego nie można ,żenada i wstyd.Gościu,który ponad 30000 tysiecy złotych na miesiąc wyciąga zwinął biedakom nagrodę ufundowana z biedaków pieniędzy.Tego ,co dzieje sie w firmie ,to jak wyżej pisza koledzy można nazwać Chińskim obozem pracy.To tyle,nie polecam pracy nikomu,nawet psu.
zdjecie uzytkownika
Franka - 2015-08-29 12:20:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@koniu i takich osób jak Ty nie rozumiem. Nie chcę Cię w żaden sposób oceniać bo się nie znamy, ani nie wiem nic o Twojej sytuacji, ale nie rozumiem. Skoro pracujesz w firmie już 4 lata i jesteś niezadowolony, ba- piszesz, że ledwo możesz przeżyć, to dlaczego tej współpracy nie zakończysz.. Pracę uda się znaleźć inną na pewno.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Faurecia?
Zadaj pytanie
alert