brak logo

BUDIMEX-DROMEX SA

Poznań

Opinie o BUDIMEX-DROMEX SA

PRZEMO 2017-02-23 14:19
tylko mam jechac do niemiec na prefabrykaty betonowe a tez nie wiem do jakiej niejscowosci sie dostane
5
Joanna 2017-02-27 12:33
W zeszłym tygodniu ruszyło wiele rekrutacji do firmy BUDIMEX-DROMEX SA. Jest możliwe rozpoczęcie pracy w Poznaniu jako Kierownik ds. obsługi klienta. Czy któraś z ofert Was zainteresowała?
3
Kalif 2017-03-07 10:56
Bardzo współczuje . Ja unikam takich firm i dziękuję za wypowiedź
1
Joanna 2017-03-07 11:02
@Kalif co wpływa na Twoją negatywną opinię? Chętnie poznamy Twoje wrażenia z pracy w firmie.
Maniek 2017-03-22 21:15
Panowie gdzie lepiej na kontrakcie w BUDIMEX czy PEKABEX
Janusz 2017-03-26 23:39
Podobno PEKABEX lepiej płaci.. zależy jaki poziom stanowiska Cie interesuje
Gregor 2017-03-28 12:00
Budimex S.A.. Dawniej Budimex Dromex to solidna, profesjonalna firma.
1
Karol 2017-04-07 00:09
Ile można zarobić w tej firmie na stanowisku Specjalista Inżynier ? Czy zarobek 5000 netto podstawy jest realny?? Region Polski zachodniej.
1
spawacz 2017-04-08 16:15
witam koledzy spawacze jak się pacuje spawaczom w niemczech z budimexu mógłby ktoś coś więcej napisać dzieki z góry.pozdrawiam.
7
Derek 2017-04-09 18:55
Co nowego robi firma? Byłem pracownikiem ale musiałem zmienić zamieszkanie i rozstałem się z firmą , ciągle mile wspominam tamten czas. Czy prowadzą nowe budowy?
Joanna 2017-04-10 08:50
@Derek co najlepiej wspominasz w pracy w firmie?
1
Roman 2017-04-11 20:31
zarobki owszem fajne ale co się dziwić jak na co dzień robi się po minimum 12 godzin a czasami od świtu do późnej nocy, więc w miesiącu wyrobisz tyle godzin co przez 2 miesiące, no chyba, że trafisz na kierownika który dobrze pisze godziny w zeszyt a wyjść można szybciej:) Warunki mieszkaniowe różne od chlewów do całkiem spoko mieszkań. Atmosfera pracy również, są ludzie na poziomie bydło oraz dresiarze, no ale nie ma się co dziwić na taką ilość zatrudnionych zawsze będzie grupa marginesu. Dojazdy na miejsce pracy we własnym zakresie i własnym środkiem po całym kraju, ale jeśli robisz przy budowie dróg i dobrze żyjesz z ludźmi z wytwórni mas bitumicznych ,to kup starszego diesla jak oni a na ropę już nie będziesz musiał wydawać.:D
Roman 2017-04-11 20:32
zarobki owszem fajne ale co się dziwić jak na co dzień robi się po minimum 12 godzin a czasami od świtu do późnej nocy, więc w miesiącu wyrobisz tyle godzin co przez 2 miesiące, no chyba, że trafisz na kierownika który dobrze pisze godziny w zeszyt a wyjść można szybciej:) Warunki mieszkaniowe różne od chlewów do całkiem spoko mieszkań. Atmosfera pracy również, są ludzie na poziomie bydło oraz dresiarze, no ale nie ma się co dziwić na taką ilość zatrudnionych zawsze będzie grupa marginesu. Dojazdy na miejsce pracy we własnym zakresie i własnym środkiem po całym kraju, ale jeśli robisz przy budowie dróg i dobrze żyjesz z ludźmi z wytwórni mas bitumicznych ,to kup starszego diesla jak oni a na ropę już nie będziesz musiał wydawać.:D
5
Joanna 2017-04-12 08:46
@Roman rozumiem, że polecasz pracę w firmie? Czy każdego miesiąca tak wyglądają godziny pracy, czy zależy to od okresu?
bud 2017-04-15 12:45
Budimex to najwiekszy syf. Omijajcie szerokim łukiem.
6
Filip 2017-04-15 19:01
BUDIMEX-DROMEX SA ta firma to historia, jestem długoletnim pracownikiem i nie zamienię jej na żadną inną. Współpracownicy też mi się udali, stworzyliśmy udany zespół i możemy na siebie liczyć jak ktoś potrzebuje pomocy.
1
Joanna 2017-04-19 09:19
@Filip to ważne, by dobrze się czuć podczas wykonywania swojej pracy. Co uważasz za największy plus pracy w BUDIMEX-DROMEX SA?
@bud co sprawia, że tak oceniasz pracę w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń.
robur 2017-04-24 23:59
Ostatnio pojawiło się kilka aplikacji na stanowisko Geodeta. Ktoś jakieś opinie? Jaki charakter pracy, jakie zarobki? Z góry dzięki!
Jurek 2017-05-05 08:17
BUDIMEX-DROMEX jest przede wszystkim stabilnym pracodawcą.
Ekonomistka 2017-05-23 14:01
Chyba w innej firmie pracowałaś. Nie ma czegoś takiego, ze zabrakło Ci 2 tygodni do 6 m-cy i nie dostajesz premii. Premię ja dostałam po przepracowaniu 1 m-ca w firmie. Uważam, że firma jest bardzo dobra, społecznie odpowiedzialna i etyczna. Wynagrodzenie jest ponad przeciętne. Co do ogromu pracy to zależy od kontraktu, na jednym jest lepiej na innym trudniej, ale ludzie są na tyle pozytywni, że to rekompensują.
xyz 2017-05-23 14:11
240h w tygodniu?? To trochę trudne, nie uważasz? I zdecydowanie przesadzone...
Nadgodziny się zdarzają, szczególnie w okresie największego zaawansowania prac, ale pracująca sobota jest odbierana (o ile taka wypada). A w której firmie budowlanej pracuje się po 8h dziennie? Bo ja takiej nie znam...
Firma bardzo dobra, stabilna i kładąca duży nacisk na rozwój pracowników
Joanna 2017-05-25 15:56
@xyz wspominasz, że firma kładzie duży nacisk na rozwój pracowników. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Czy możecie liczyć na kursy i szkolenia podnoszące kwalifikacje?
zizu88 2017-06-10 20:10
Witam, ostatnio bylem w budimeksie na rozmowie o prace na stanowisku geodeta-kolejowy. Był pan manager geodeji i jakis geodeta co niby sie na kolei zna. Po rozmowie kwalifikacyjnej uznalem ze pan menedzer ani pan geodeta budimeksu nie maja zielonego pjecia o kolei i prac z nia zwiazana. Nie zadali zadnego konkretnwgo pytania zwiazanego z obsluga podbijarek i obsludze inwestycji kolejowych. Za to ja oczywiscie zadawalem ww panom pytania na kture nie uzyskalem odpowiedzi. Szkoda bylo czasu i pieniedzy na ta rozmowe o prace poniewaz chcialem porozmawiac z ludzmi kompetentnymi ale tak nie bylo. Zarzadalem zarobków w kwocie 6500 zl netto zobaczymy jak sie to potoczy. pzdr
5
Joanna 2017-06-12 09:14
@Jurek co w Twojej opinii sprawa, że firma jet solidnym pracodawcą?

@Ekonomistka Ty również jak rozumiem jesteś zadowolona z pracy w BUDIMEX-DROMEX. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o pracy na Twoim stanowisku oraz możliwościach rozwoju jakie są zapewniane przez firmę?

@zizu88 rozumiem, że podczas swojej rozmowy o pracę miałeś wrażenie, że osoby ją przeprowadzające nie były przygotowane merytorycznie. Jeśli masz chwilę, to zachęcam do opisania Twoich doświadczeń z procesu kwalifikacyjnego tutaj: http://www.gowork.pl/rozmowy_kwalifikacyjne,3195,1,1
Tak, by informacje te były łatwo dostępne dla osób, które szukają informacji przed swoją rozmową.
Jedrek 2017-06-25 18:25
Czy dowiem się gdzie obecnie firma prowadzi jakieś inwestycje? Widziałem aktualna ofertę pracy i wynika, że firma ma duże potrzeby kadrowe. Chociaż w tej branży to w lecie zawsze są potrzeby. Jak się w firmie pracuje w jakiej atmosferze? Podpowiedzcie.
miki 2017-07-04 11:21
katastrofa ludzie dajcie zarobić a nie za grosze człowiek tyra
1
Jedrek 2017-07-05 12:16
Branża budowlana to specyficzny kierunek. Pracuje w firmie sporo osób przypadkowych, jak to na budowie i właśnie z tego powodu jest dużo problemów. Uważam, że dobrzy fachowcy mają tu miejsce do pracy dobre!.
Jędrulek 2017-07-13 12:19
Jeszcze parę let temu każdy przyjąłby pracę w BUDIMEX-DROMEX z pocałowaniem ręki a teraz tylko narzekania. Co się dzieje, że praca w dobrej firmie nie daje satysfakcji?
2
Pracownik 2017-07-27 11:40
Szczerze nie polecam. Obiecanki od poczatku poznien jest zero ze wszystkiego co obiecali. Kasa czesto jest ustalana netto a pozniej daja Ci ja jako brutto i dowiadujesz sie o tym przy podpisaniu umowy wiec albo podpisz albo nara. Szkolenia sa raz na kilka lat z programu ktorego sie uzywa w tej tylko firmie wiec nie sa to przyszlosciowe szkolenia. Pracownicy nie sa zadowoleni i jak poszlam na kontrakt po miesiacu sporo odeszlo bo ich oszukano. Ludzie zastanowcie sie czy tego chcecie bo tak jest zarowno wsrod ekonomistow jak i inzynierow. Radze sie zastanowic. To nie jest opinia o Poznaniu ale o calym Budimexie
2
Pracownik 2017-07-27 11:41
Szczerze nie polecam. Obiecanki od poczatku poznien jest zero ze wszystkiego co obiecali. Kasa czesto jest ustalana netto a pozniej daja Ci ja jako brutto i dowiadujesz sie o tym przy podpisaniu umowy wiec albo podpisz albo nara. Szkolenia sa raz na kilka lat z programu ktorego sie uzywa w tej tylko firmie wiec nie sa to przyszlosciowe szkolenia. Pracownicy nie sa zadowoleni i jak poszlam na kontrakt po miesiacu sporo odeszlo bo ich oszukano. Ludzie zastanowcie sie czy tego chcecie bo tak jest zarowno wsrod ekonomistow jak i inzynierow. Radze sie zastanowic. To nie jest opinia o Poznaniu ale o calym Budimexie
3
Mareczek 2017-07-29 12:11
Pracuję tu i jestem zadowolony z firmy. Jeśli ktoś nie uzgadnia wszystkich warunków przed podpisaniem umowy to do kogo pretensja?
fedek 2017-08-02 11:01
bylem niedawno na rozmowie w budimexie z dyrektorem inwestycji. na stanowisko majster sieci sanitarnych
(ponad 10 cio letnie doswiadczenie) zaproponowano mi 3000zł brutto czyli jakies 2200 na reke. jak oceniacie?
2
Marek 2017-08-02 23:16
Mają długą listę ofert pracy, czyli mają sporo roboty. Fajna firma, kiedyś pracowałem w Budemex-ie i miło wspominam.
budimex kupa syfu 2017-08-06 19:11
takie zarobki ze orobisz sie jak glupi a tyle to w wiekszej firmie w polsce zarobisz na delegacjach oczywiscie krajowych
1
Kazik 2017-08-09 23:18
Czy jesteście pewni, że nie można napisać o firmie BUDIMEX-DROMEX coś pozytywnego? Wiadomo, że firmy budowlane mają generalnie wrogów ale wynika to ze specyfiki funkcjonowania. Może warto wspomnieć o pozytywach?
onon 2017-08-23 10:23
Cześć, napiszcie coś ciekawego na temat Biura Rynku Niemieckiego( Kraków) jak się tam pracuje?
Gwidon 2017-08-25 11:53
BUDIMEX-DROMEX to dobry pracodawca, taką informację otrzymałem i myślę, że mogę spokojnie aplikować do firmy. Trochę nie rozumiem niektórych opinii na forum. Przecież nie ma idealnych firm.
Nowy 2017-09-08 20:57
Mam jechać do pracy jako zbrojarz do minden jak tam wygląda praca i mieszkania z góry dzięki za pomoc
Gregorek 2017-09-08 21:36
Poradźcie mi czy lepiej wybierać pracę w kraju z BUDIMEX-em czy może zdecydować się na wyjazd za granicę?
Joanna 2017-09-11 10:27
@Gwidon czy aplikowałeś do firmy BUDIMEX-DROMEX SA? Jak przebiegłą rozmowa kwalifikacyjna? Jakie pytania miałeś na rozmowie? Czy wymagania są duże? Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na pytania użytkowników Nowy i Gregorek?
joannna 2017-10-05 08:53
Witam,

Proszę jak wygląda praca na stanowisku ekonomisty ?
joannna_jjj 2017-10-05 08:54
Witam,

Proszę jak wygląda praca na stanowisku ekonomisty ?
Joanna 2017-10-05 09:08
Czy ktoś zna odpowiedź na pytanie użytkownika ''joannna_jjj''? Aktualnie firma BUDIMEX-DROMEX SA poszukuje Mechanika - Kierowcy. W ofercie napisali, że oferują możliwość zdobycia doświadczenia oraz rozwój w strukturze organizacji, opiekę medyczną w prywatnych placówkach medycznych oraz bogaty pakiet socjalny (ubezpieczenie na życie, karnet na zajęcia rekreacyjno-sportowe), pracę w przyjaznym i zaangażowanym zespole. Czy ktoś aplikuje z was?
Anna ciekawska 2017-10-05 09:54
Witam,

Ostatnio pojawiły się oferty pracy na stanowisko ekonomista w Budimexie? Czy warto tam przesyłać Cv? Jak wygląda praca na tym stanowisku?


Jedrek 2017-10-08 10:47
Czy może ktoś napisać kilka informacji o pracy dla montera kanalizacji sanitarnej? Czy trzeba mieć duże doświadczenie w tej pracy? Czy trudno sie dostać?
multi-kulti 2017-10-10 07:50
Odradzam wspolprace- zwlaszcza na stanowiskach typu specjalista, kierownik, inzynier-firma nie wywiazuje sie z warunkow umowy pomimo swojej mocnej pozycji na rynku. Brak dialogu na lini pracodawca-pracownik
1
A.Z. 2017-10-11 13:20
Praca ekonomisty na kontrakcie w Budimexie jest naprawdę ciężka - zwłaszcza "zamknięcie miesiąca" lub cykliczne "mastery" - często zdarza się, że nocuje się w biurze, notorycznie też musisz zabierać pracę do domu (jeżeli masz dzieci i musisz przed 17:00 wyjść z baraku, w którym jest biuro) lub pracujesz do 19:00 i dłużej. Szkolenia są marne i rzadko za to firma często robi imprezy firmowe (czyt. chlanie na potęgę za ciężkie pieniądze). Dużo jest nepotyzmu i bez pleców b.ciężko o awans lub dobrą premię . Wiele osób pracuje "po znajomości"- nie przejmują się obowiązkami, bo mają "plecy", więc ich zadania dodatkowo dostają pracownicy "z ulicy". Krótko mówiąc - harówka za marne pieniądze i frustracja, że np. żona dyrektora rejonu- ekonomistka od przeszło 14lat (bez awansu-nie zależy jej, bo ustawiona) przychodzi/wychodzi z pracy kiedy chce, nie wpisuje dni wolnych -ma super premie i wynagrodzenie, często paliwo do samochodu na koszt budowy, żyje jak królowa, a Ty zasuwasz za nią i za siebie...
1
Jedrek 2017-10-17 11:00
Świetna firma i praca. Jak czytam wypowiedzi narzekających pracowników to część już by nie pracowała.
Zawiedziony pracownik 2017-10-18 19:34
Niestety firma bardzo straciła w moich oczach. Tak jak ktoś wyżej napisał- to co ugrasz na początku to tyle, bo później to już tylko piękne słowa bez pokrycia. Dostajesz tylko coraz więcej i więcej obowiązków- nic poza tym. Kiedyś praca w Budimexie to był prestiż, teraz pozostał już tylko niesmak. Nie polecam zdecydowanie.
Zawiedziony pracownik 2017-10-18 19:35
Niestety firma bardzo straciła w moich oczach. Tak jak ktoś wyżej napisał- to co ugrasz na początku to tyle, bo później to już tylko piękne słowa bez pokrycia. Dostajesz tylko coraz więcej i więcej obowiązków- nic poza tym. Kiedyś praca w Budimexie to był prestiż, teraz pozostał już tylko niesmak. Nie polecam zdecydowanie.
Zostaw swoją opinię o BUDIMEX-DROMEX SA - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX-DROMEX SA