brak logo

BUDIMEX-DROMEX SA

Poznań

Opinie o BUDIMEX-DROMEX SA

rambo 2015-02-08 17:50:13
A (usunięte przez administratora)prawda z tymi zjazdami że Niemcy decydują o tym. Polskie kierownictwo o tym decyduje pomimo że niemiec mu mówi aby nie puszczał ludzi do domu. On i tak robi jak chce.
ku przestrodze 2015-02-21 14:44:41
BUDIMEX jako firma jest ok,natomiast PANOWIE ZBROJARZE omijajcie szerokim łukiem werk w Bad Oyenhausen.Zakład rodem z osiemnastego wieku ,na zbrojarni żadnej suwnicy,żadnego dzwigu,wszystko nosi się na plecach,gotowe elementy zabierają widlakiem,a zarobki..............jak jesteś człowiekiem kierownika to zarobisz,a jak nie to 1100 do 1300 euro
1
pogromca bolkòw 2015-03-13 21:58:40
Pracowałem w tym burdelu i powiem wam ze masakra ktoś kto jest słaby psychicznie to niech nawet nie próbuje ,ponieważ jest to praca dla gości którzy maja biceps 50 i jaja jak u woła i potrafią wipic litra wódki dziennie i na drugi dzień powiedzieć jest tu jak w raju .werkami w Niemczech zbudimeksu kierują stare komuchy ,które wyznają jedną zasade [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] karać i nie chwalic a będzie nam doborze. Średnia liczba godzinowa na dzień to od 10 to bankowe do 13,14,15,a czasami do bólu. Zdarzają się Werki gdzie pracuje się po 10 godz.np Halle West Halle i soboty wolne ale kierownik tam to młody świr który ma manie wyższości i traktuje cie jak zabawkę (cwaniak) obojentnie ile masz lat zero szacunku ,byłem tam i musiałem jeść grzyby bo taka tam jest tradycja po piąntkowo sobotniej flaszeczce plus jeszcze anegdoty z komuny które obowiązkowo musieli wszyscy wysłuchać bo jak nie to szef partii (kierownik)niedawał na poniedziałek renkawic ,lub proszku do prania a czasami nawet wiliczał papier toaletowy (chociaż sam co parę tygodni jechał z wieolką paczką do domciu ps.naprawdę milusi Colo ).pozdro dla Bolka i dla dara drugiego szefa partii ,masakra ze jeszcze tacy ludzie pracują .A co do najgorszych werkòw w budimeksie to niestety remshaid SPAD na drugie miejsce ,Marut to teraz się w dzakuzi ze złości krenci .Uwaga na pierwszym miejscu jest Minden pod skrzydłami anioła ciemności pierwszego i głównego szefa partii komucha, dawnego pienśćiaza pana swistowskiego .Wtajemniczeni mówią na niego ojciec(przydupasy)ten werk jest legendarny, pomimo jego krótkiego bytu na rynku.Praca godzinowa tam średnio na dobę to ok 14 godzin dla betoniarzy i cieśli i od 10 do 12 max dla zbrojazy nie wliczajac tam oczywiście syna kierownika i innych padalcòw ,tam to dopiero robią świry (oczywiście nie wszyscy,bo są tez ludzie którzy naprawdę tam trafili bo niemieliwyjśća lub ustawili się wczesniej)po tym co tam przeżyłem to mógłbym napisać książę dla uczniów wyższej szkoły pedagogiki dziecencej ,tyle tam dramatów osobistych ,naj lepsze w tym jest to ze obok werku stoji krzyż z Jezusem odwrócony plecami.Dobra ale teraz na temat Minden -praca tam jest bardzo cienżka i nastruj do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pamientam jak dziś po 15 g wypiłem jedno piwo i czułem się jak bym wypił 07 bez zagrychy masakra werk się dzieli na dwie hale i plac na którym tez się robi ,obojętnie czy leje jak scebra lub wieje .Na pierwszej chali są robione ściany deki .Na tej chali prowadzącym jest miły grubasek i jego prawa renka szwagier i niby spawacz Jaśko który spawac może ale gwoździe do desek masakra ,na tej chali to jak oni cie nie dojada to cie dojedzie godzinowka lub reszta chołoty która im służy -a do kierownika to niemasz co nawet chodzić na skargę bo układ mają ze sobom zajebisty .na drugiej chali robione są slupy ,ściany,czasami bindery ,lub, fychy ,tam zas ządzi inna elita tkz szlachta bo chala mieści się zaraz obok kurnika w którym siedzi kierownik .prowadzącym na tej chali jest tez grubasek tylko z budownictwem to on miał stycznosc ale na jutubie ,na tej chali to dopiero się dzieje prowadzony ma swojego prowadzonego a ten ma tez swojego prowadzącego ,do tego dochodzi majster i na szarym końcu jego eminencja kierownik ,ratunku! Jaja jak berety ,tu na tej chali to dopiero dochodzi do absurdòw narzędzia które dostajesz w biurze u kierownika ,jak po pracy nie wezmiesz ze sobą to na drugi dzień ktoś ci je weźmie i jeszcze ci w mówi ze to jego albo powie ze ty mu je wziełes a le to nic tam kradną bieliznę żywność środki czystości sporadycznie alkohol lub słodycze które następnie jadą do polski dla rodzinny w zamian kasy której się wydało na prostytutki i alkohol ,dwie postacie które mnie tam najbardziej rozbawiły to gilu i Wojtek prowadzący podobno ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] naprawdę jak budimex wspiera fundamenty na takich jełopach to gratuluje ten pierwszy to oprócz problemów z alkoholem miewa częste załamania emocionalne ,typu płacz lub zucanie przez chale różnymi przedmiotami typu młotek ,miara,cengi,a czasami czym popadnie dzieje się to wtedy jak nie spożyje dzienniej dawki(alkohol) a po za tym jest ok bo pojęcie o robocie jakieś ma .a ten drugi to przeciwieństwie do gila totalny buc ,nieròb ,bajkopisarz, spekulant, pojęcia o robocie zero niemiecki zero zachowanie zero pewnie jakis pociotek z kierownictwa bo do kierownika zwracał się jak do starego zioma .co do cieśli tam to oni byli spoko oprócz klapeczki który zawsze popieradalał....taile ,a jeszcze zbrojaze to juz całkiem inna banda prowadzoncy tam to foto model ,niespełniony talent piłkarski który wystawia nowo przyjętym zbrojazą opinie u kierownika a tak naprawdę to idzie go zamotac jak dziecko .Byłem tam świadkiem jak spuszczał do domu rękami kierownika prawdziwe talenty zbrojarskie w porównaniu do niego ,chłopaki nawet niemieli pojencia o nominacjach bo tak dobrze lizał dupcie ,u niego liczyła się jego banda która ca
4
Pabian 2015-03-16 19:47:28
Ciekawe co ten maz potrafi, zapraszam go do zeitchain i kierownika Pabiana. Nie pisz kobieto rzeczy ktorych nie znasz widocznie dobrze umie lizac rowy kierownika i nie ma co narzekac na firme i prace. Sama wez sie do pracy
3
purchelek 2015-03-24 19:17:56
cztery lata twojej nauki a mojej trzy miesiace i ten sam pioziom tomasz gill to pisze paparuchu

pracownik 2015-04-03 20:15:34
na kazdym werku zapieprza sie od 10 do 16 godzin zalezy od kierownika W niektorych miejscach zrobisz swoje i jeszcze betoniarz musi isc krecic zbrojenie zebys miał co jutro zalac a wyplaty 1200e do 1700e wiec nie piszcie jak nie wiecie jak widze co piszecie to sie zygac od tego chce
Lena 2015-04-09 17:14:44
Pracowałam w Budimexie na okresie próbnym. Przyjeli mnie bardzo sympatycznie i zapowiadało się, że jest tam ok, Jednak dziś stwierdzam, że tylko robią dobre wrażenie, niby mają tam csr(społeczna odpowiedzialność biznesu) kodeks etyczny,konkurs na człowieka z wartościami, lecz sami za bardzo tych zasad i wartości nie przestrzegają. Wszystko co piszecie o nadgodzinach to prawda. W dodatku kwotę ryczałtu za nadgodziny wkalkulowują w wysokość pensji jaka zostala wynegocjowana na rozmowie kwalifikacyjnej. Ale o tym, że tych nadgodzin oczekują na rozmowie nie mówią o tym. Roboty jest tyle, że jak chcesz się wyrobić w terminie to tak czy inaczej po godzinach trzeba zostać. To co zwróciło jeszcze moją uwagę to, że przesadnie oszczędzają na warunkach lokalowych - w biurze ludzie siedzą sobie prawie na głowach poprzegradzani szafami bez dziennego światła. Praca dla singli może jest ok, nie polecam dla tych którzy cenią sobie harmonię pomiędzy pracą zawodową a życiem prywatnym, ze względu za nadgodziny.
6
mały 2015-04-27 06:36:40
Pracowałem na worku w spelle. Praca średnio po 11-12 godz. A wypłata, w dwanaście dni przepracowałem 140 godz. A zarobiłem 860 euro. Żadnych nadgodzin tam nie płacą. Niby praca na akord, lecz żadnego wglądu w dokumencie nie ma. Na warunki tam nie ma co narzekać, mieszkania 6 osobowe w małym bloku.
1
czacha dymi 2015-04-27 16:06:25
bolek daj mi namiary to razem sie posmiejemy z tych paprochów ,ja tez na jutubie sie fachu uczyłem i z tego co mi wiadomo to w minden paru kolesi ominelo odcinek pt;co to forma,beton i dobre zachowanie .ciekawy jestem co oni w domu mówią babą .powiem wam ze co do klasyki budimexu to minden ma oscara za dramaturgie ,komedie,horror,film obyczajowy,noi hard core men porn .
nana 2015-04-27 16:10:19
Lena, jak to jest z tym ryczałtem? Ile godzin na dzień/mc praca? Na jakim stanowisku pracowałaś, jeśli można spytać? Możemy przejść na priv.
Kazek 2015-04-29 01:02:58
Tak czytam te wasze wypowiedzi i powiem szczerze, że nie ma w sumie szału z tymi wynagrodzeniami. Rozumiem, że część rzeczy dzieje się za granicą, ale na logikę - czy tam nie powinno być zupełnie lepszego wynagrodzenia?
kola 2015-05-26 20:24:31
ludzie ja nie wiem gdzie wy pracujecie ? CZYTAM I CZYTAM TE OPINIE I JESTEM W CORAZ WIĘKSZYM SZOKU! PISZECIE JAKBYŚCIE ODRABIALI JAKĄŚ PAŃSZCZYZNĘ, I JESZCZE ZA GRANICĄ ! ŻENADA !!!!! PRACOWAŁEM NA WIELU KONTRAKTACH,NIE TYLKO W NIEMCZECH,ALE NIGDY NIE POZWOLIŁEM SOBIE NA PONIŻANIE CZY WYKORZYSTYWANIE !!!! NIE MACIE ZA GROSZ GODNOŚCI!!! ANI POCZUCIA WŁASNEJ WARTOŚCI!!!! POZA TYM NIEKTÓRZY WALĄ TAKIE BYKI W PISOWNI ŻE NAWET TROCHĘ ROZUMIEM ICH ODDANIE DLA TEJ PRACY ;-)LUDZIE SZANUJCIE SIĘ! BO JESTEŚCIE LUDZMI. PRACUJĘ OBECNIE PRZY WYPOSAŻANIU TURBIN WIATROWYCH W CUXHAVEN W NIEMCZECH, MAM 14 EURO NETTO NA GODZINĘ, PEŁNE NIEMIECKIE UBEZPIECZENIE,I 8 GODZIN DZIENNIE PLUS 42 EURO DIETY DZIENNIE! NA PRAWDĘ W NIEMCZECH JEST DUŻO DOBRZE PŁATNEJ PACY, ZMIENIAJCIE RAZ SIĘ ŻYJE !!!! POZDRAWIAM KOLA ZE SZCZECINA
humboldt 2015-06-12 20:46:37
Jeśli chodzi o pracę w Budimexie to w branży budowlanej ciężko chyba o lepsze firmy do rozwoju kariery. Lepiej może być ewentualnie w Strabagu chociaż i tu myślę , że jest porównywalnie. Skanska się nie umywa bo tam warunki są raczej dla nowych osób mizerne. Ja stąd nigdzie się nie zamierzam ruszać.
2
antek 2015-07-01 22:51:34
kola sam walisz byki naprawde pisze sie razem , ale w sumie masz racje
mgr_inz 2015-07-02 19:14:47
Witam,
Przymierzam się do rozmowy w Budimexie na stanowisku majter/inżynier budowy mógłbym się dowiedzieć na jakie zarobki można na początku liczyć brutto ?

z góry dzięki za odp.
ciekawy 2015-07-22 13:22:04
Jak wygląda obecnie praca na zbrojarni w Minden ( ekipa, kierownictwo )? Warto jechać czy szkoda zdrowia?
2
józwa 2015-08-16 09:46:22
pracowałem w plauen i bielefeld na kontrakcie z budimexu
i tak szczerze było ok
co prawda mogli by dać więcej zarobić ale i tak znośnie
kierownictwo ok no może w bielefeld trafiłem na popaprańca ale dałem radę
w plauen to bajka była robota spoko a kierownik do rany przyłóż
mam dobre wspomnienia tylko żeby tak jeszcze z 1800 zarobić to do emerytury można ciągną a mam doświadczenie bo pracowałem też w notechu krakowskim i skanskiej kielce i mam porównanie może jak skończe obecną pracę wyślę cv drugi raz do budimexu ale jakoś nie widzę ogłoszeń w moim fachu ale coś mi może znajdą
1
romeo 2015-08-16 10:07:51
byki w pisowni?
a czemu walisz non stop dużymi literami?
masz sie za geniusza?
xxxx 2015-08-17 18:47:12
Obecnie przyjmuja napewno zbrojarzy ale i dla ciesli-betoniarzy tez jest miejsce
1
Cheetos 2015-08-18 16:59:30
Witam
Jak wygląda praca na kontrakcie w Niemczech na zbrojarni,albo jako betoniarz???
Na ile podpisuje się kontrakt? Czy płacą na godzinę? Z tego co wyczytałem na forum to pracuje się po 12-14 godzin.Ile można wyciągnąć średnio na miesiąc
Niedługo jadę na rozmowę i proszę o opinie tych osób co były w Niemczech

Pozdro
k. 2015-08-20 09:06:25
A jak wygląda praca w Budimexie w biurze?
kk 2015-08-26 15:00:05
słabo
3
saba 2015-08-31 19:20:47
ja sie chce zalapc do BUDIMEX-DROMEX SA do pracy ale bardzie jako inzynier. czy praca standardowo odbywa sie do 10h dziennie plus jakas sobota w miesiacu. i mam nadzieje ze stawka mniej wiecej cos kolo 2000 zl na reke bedzie? bylbym wdzieczny za odpowiedz. odchodze wlasnie z jednej firmy i poszukuje czegos nowego.
p 2015-09-07 16:05:48
Praca tylko dla ludzi pod każdym względem wytrzymałych i związanych ze sricte budownictwem. Reszta ludzi i działów jest tam tylko z musu, totalnie na doczepkę i tak jest też traktowana.
1
głowa do góry 2015-09-18 23:22:56
hej, nie smuć się:) nie tylko tam tak jest i będzie... więc nie masz czego żałować:) a na rotację jest przecież jedna ogólna zasada: jak Firma rzuca pracowników w chaosie i przy braku profesjonalizmu ze swej strony "na głeboką wodę" to topi sobie sama na własne życzenie głównie tych najbardziej wartościowych...
1
humboldt 2015-10-01 00:00:47
Widać , że firma ma na siebie pomysł na przyszłe lata i jeśli dalej będą szli tą drogą , którą kroczą w tej chwili to może być tylko i jedynie lepiej. Sporo jest do poprawienia, ale oby tak dalej im szło z tym poprawianiem. Ostatnimi czasy może i mieli kryzys, ale wydaje się że raczej już z niego wyszli
yoyo 2015-10-12 14:40:18
Przymierzam się do pracy w BUDIMEX-e jako spawacz czy to warto?
andrew 2015-10-31 14:30:12
dlaczego oceniacie ludzi po ich zachowaniach , piszecie od tak ze to osoby psychicznie chore na pewnych stanowiskach, nie wiem jak lekko wam przychodzi pisanie takich slow,ale to troche nie fair tak o kims pisac, jezeli sie ma takie zdanie to zostawcie je dla siebie,a nie wypisujecie takie rzeczy tutaj,wazne jak efektywne te osoby sa
CICHY 2015-11-20 15:28:28
Siema Kola ze Szczecina daj namiary mam sprawe na temat roboty przy turbinach
jak mozesz tu masz namiar do mnie:519-131-871 pozdr CICHY
Darusz 2015-11-30 17:35:57
Słyszałem, że praca za około 2000 netto na początek jest do wzięcia. Jestem zainteresowany, dużo latam po forach i jestem spawaczem z doświadczneiem, ile zmianowa praca? Jeśli ktoś może powiedziec, to będzie super.
calineczka 2015-12-08 10:04:18
A po czym oceniać ludzi jak nie po zachowaniach? :DDD
1
fonik 2015-12-10 20:54:04
Hej, a może ktoś napisać co teraz budimex-dromex zapewnia pracownikom i czy w ogóle poszukują nowych w ziemie, czy raczej przestoje są i trzeba czekać do wiosny.
2
maniek 2016-02-11 15:31:19
Czytam i czytam i dopiero 1 normalnego znalazłem - Ciebie
1
inżynier 2016-02-19 18:38:16
Jako Inżynier na starcie nie zarobisz a pensja jaką Ci podają zawiera w sobie ryczałt za nadgodziny. Praca na budowie od 7:00/7:30-17:00/do oporu+czasem soboty. Pracowników jest mało, więc pracy jest dużo. Z ludźmi jak trafisz, są i zgrane ekipy i ludzie nie potrafiący pracować w grupie. Niestety czasem wraz z końcem kontraktu masz wybór delegacja na drugim końcu Polski albo do widzenia, na szczęście w kubaturówce robią sporo w dużych miastach więc takie przypadki nie są częste. Z umową przeważnie dają o pracę na czas określony, często jak załapiesz się prosto po studiach to i 2-3 lat jedziesz na zleceniu. Z awansem jak masz plecy idzie łatwo, jak nie masz to i 3 lata możesz tyrać jako IB zanim dostaniesz majstra i skromna podwyżke. Na rozmowie powiedzą Ci, że zarobisz premiami ale te to około 2 krotność Twojej pensji rocznie (w biurze jednokrotność), wiec jeśli nie pracujesz dla "sensu tworzenia" to lepiej nawet nie aplikuj, bo szkoda Twojego czasu. Mają za to sporo benefitów: prywatna opieke medyczna, multisport, wysokie ubezpiecznie, na budowach obiady i wyjazdy integracyje (w tym wyjazdy rodzinne) no i dodatki świąteczne. Mają też szkolenia, więc jak trafisz na spoko kierownika to można sobie dodatkowe papiery wyrobić :) Polecam dla młodych osób by nabrać doświadczenia, niestety nie szanuje i nie docenia się tu pracowników, więc co lepsi odchodzą.
1
Darusz 2016-02-22 14:33:41
A nie ma takich momentów, że pracowników jest trochę więcej co oznacza, że pracy jest mniej za tą samą kasę? Czy to się raczej niestety nie dzieje i daje problemy
emil 2016-02-24 00:59:27
Halo. jak zarabiają spawacze Mig Mag w Budimexie za granicą?
xxxx 2016-03-10 22:43:20
omijajcie to miejsce nawet minimalnej 8,50 brutto nie zarobicie
humboldt 2016-03-15 18:22:47
no to rzeczywiście nie przekonałeś mnie do pracy tutaj :) jeśli nawet na tyle w budimexie nie można liczyć to jakie pieniądze są w stanie zaoferować na początek praocnwikowi?
matt 2016-03-18 21:53:30
BUUDIIMEEX FIRMA DO BANI A Z DRUGIEJ STRONY JAK CZYTAM TE WPISY TO CHYBA MOWA O DWOCH ROZNYCH FIRMACH TA CO JA ZNAM NIE ZATRUDNIA FIZYCZNYCH TAM SA TYLKO UMYSLOWI KTORZY PROWADZA BUDOWY I UTRUDNIAJA LUDZIA PRACE OSOBISCIE NIE POLECAM TEJ FIRMY BO JEST TO NAJGORSZA FIRMA Z JAKA DO TEJ PORY MIALEM STYCZNOSC PRACUJA TAM SAMI KRETYNI KTORZY NIE ZNAJA SIE NA ROBOCIE A LUDZI MAJA ZA NIC
1
kozik 2016-03-19 21:10:38
humboldt, to zalezy od stanowiska, ale zazwyczaj na start daja od 2000 do 2700 brutto. Bez doświadczenia na stanowisku fizycznym dostaniesz ta dolną granicę.
1
ego 2016-04-12 20:53:42
radzę Wam omijać fryzjera ze Spelle tam dobrze strzygą owieczki budimexu.
2
tjoi 2016-04-18 21:24:38
Wróćmy @ego, do tematu firmy, bowiem szukają pracowników do Pruszkowa, konkretnie to Elektromechaników maszyn budowlanych, z tego co wiem to zapewniają umowę o pracę
Nafibud 2016-04-24 21:18:28
Proszę zerknąć na firmę NAFIBUD - założyciel (usunięte przez administratora)wytwór Unibepu,rozłożył firmę Polbud w 2014 teraz rozłożył firmę Nafibud.Biznesmen z Bielska Podlaskiego.
ania 2016-05-07 10:13:09
ale co to ma @nafibud wspólnego z budimexme naszym kochanym? n asza firma ma się dobrze o czym świadczy chociażby to żer się pojawiają nowe oferty pracy np. na prefabrykację w Niemczech, ja nigdzie nie ucieka, dobrze mi tu
NOWA 2016-06-17 18:29:32
Ja mam pytanie odnośnie pracy na stanowisku specjalisty ds. ekonomicznych.
Czy ktoś może naisać jak się pracuje, bo mam zamiar aplikować i prosiłabym o opinię.
kama 2016-06-17 21:52:54
NOWA' w ogloszeniu napisali,ze trzeba posiadać wyksztalcenie techniczne, umiejetnosci kosztorysowania, biegly angielski, doswiadczenie w wycenie obiektow budowalnych i inne, a jak sie pracuje to niestety nie wiem...
joljol 2016-07-26 11:44:33
A kto wie jak ma na imie Pani z sekretariatu ktora siedzi na wejsciu do biura ?? :) mowa o biurze na ul. 28 Czerwca 1956 r. 398
Darusz 2016-07-26 12:05:17
Cieśla, Betoniarz, Zbrojarz, Spawacz, Monter Konstrukcji Stalowych - sporo widzę ofert pracy jest dla ludków
pracownik 2016-08-18 16:37:42
Praca na budowach 10h dziennie przez cały rok. Większe premie budowy dla wybranych znajomych KK. I nieważne co obieca HR. Branżystów (elektryków, sanitarnych) traktuje się jak piąte koło u wozu. Na kontraktach często KK nie chcą branżystów (bo i tak mają podwykonawców) więc zatrudnienie po 1 kontrakcie niepewne.
kuba45\ 2016-08-18 16:47:16
no to dobrze że przez cały rok, na niektórych budowach to sezonówki są przecież:./ a skoro cały rok to mam nadzieję że jednak można w takim razie jakieś sensowne formy kontraktu uzyskać. ciekawe tylko gdzie jest haczyk... no więc warto porozmawiać ile netto za godzinę
Zostaw swoją opinię o BUDIMEX-DROMEX SA - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX-DROMEX SA