Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BUDIMEX-DROMEX SA

Pracowałeś w firmie BUDIMEX-DROMEX SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Wojak - 2014-09-09 11:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@piotr098 Dla mnie to troszeczkę niepojęte, że pracownicy godzą się na takie warunki i takie traktowanie. Gdyby wszyscy wspólnie powiedzieli, że za darmo nie ma takiej możliwości myślę, że Budimex inaczej by wtedy zareagował, bo wygląda to teraz tak jakby pracownicy bali się utraty własnych stanowisk..
zdjecie uzytkownika
Miki - 2014-10-01 11:05:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wojak - 2014-09-09 11:24:58]:
Dlaczego mają się nie zgadzać.Bardzo dobrze wiemy,że wspólnie nic nie powiedzą.Co innego indywidualnie u kierownika-jeden na drugiego.Budimex bardzo dobrze wie,że są to ludzie z małych miast i wsi o mentalności takiej a nie innej.Jedynie można tylko współczuć kierownikowi,że ma do czynienia z ludżmi,których świadomość zatrzymała się w latach 80-ubiegłego wieku.Typowi Polacy.
zdjecie uzytkownika
popo - 2014-10-07 10:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.WERK w Spelle.Wspaniała atmosfera. PRACA bardzo dobrze płatna nie stresująca.KIEROWNIK A.C kultura i profesjonalizm.WIECZNIE zadowolone bużki pracowników.KWATERY BARDZO WYSOKI STANDART.NAJWAŻNIEJSZE-PICIE GORZAŁY-PODZIEMIE.GORĄCO POLECAM NORMALNYM.
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2014-10-10 18:41:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [popo - 2014-10-07 10:47:38]:
Witam.Bardzo dziękuje za szczerą wypowiedż.Proszę o kontakt.
zdjecie uzytkownika
Kaska - 2014-10-21 05:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W postach sprzed kilku miesięcy pisali że pracują w nadgodzinach i nadal mają taką samą stawkę - w taki razie jak jest podpisana umowa? Nie macie za godzinę pracy? Przecież wiadomo że na budowie nie ma czegoś takiego jak unormowane godziny pracy więc czemu to takie zaskoczenie? Jedynie domagałabym się normalnej wypłaty ale nie u kierownika budowy a u szefa (kierownik przecież nie rozdziela kasy na firmę). Ludzie ogarnijcie jakie macie prawa ! To na pewno się przyda
zdjecie uzytkownika
lalka - 2014-10-21 12:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kaska - 2014-10-21 05:49:27]:
Witam.Co tam prawa,ważne że robota jest.Kto ma czas umowy czytać.Tak jest bardzo dobrze.
zdjecie uzytkownika
kiki - 2014-10-24 09:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fgghgg - 2014-01-25 18:51:58]:
A Ty bohaterze oczywiście robisz tam dalej,bo gdzie pójdziesz!
zdjecie uzytkownika
olafff - 2014-11-05 13:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i własnie trochę mnie zniechęciliście do aplikowania do nich z papierami. mam stadko małych dzieciaków i nie wyobrażam sobie żebym musiał zostawać po godzinach bo wychowuję je sam. a wiecie czy gdzieś może w firmie Budimex-Dromex nie szukają kogoś do jakieś pracy biurowej związanej z budownictwem?
zdjecie uzytkownika
kumateria - 2014-12-15 14:39:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca ciagle jest sa przyjecia jak tos chetny na delegacje to prosze dzwonic ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
rambo - 2015-02-08 17:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A (usunięte przez administratora)prawda z tymi zjazdami że Niemcy decydują o tym. Polskie kierownictwo o tym decyduje pomimo że niemiec mu mówi aby nie puszczał ludzi do domu. On i tak robi jak chce.
zdjecie uzytkownika
ku przestrodze - 2015-02-21 14:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BUDIMEX jako firma jest ok,natomiast PANOWIE ZBROJARZE omijajcie szerokim łukiem werk w Bad Oyenhausen.Zakład rodem z osiemnastego wieku ,na zbrojarni żadnej suwnicy,żadnego dzwigu,wszystko nosi się na plecach,gotowe elementy zabierają widlakiem,a zarobki..............jak jesteś człowiekiem kierownika to zarobisz,a jak nie to 1100 do 1300 euro
zdjecie uzytkownika
pogromca bolkòw - 2015-03-13 21:58:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem w tym burdelu i powiem wam ze masakra ktoś kto jest słaby psychicznie to niech nawet nie próbuje ,ponieważ jest to praca dla gości którzy maja biceps 50 i jaja jak u woła i potrafią wipic litra wódki dziennie i na drugi dzień powiedzieć jest tu jak w raju .werkami w Niemczech zbudimeksu kierują stare komuchy ,które wyznają jedną zasade [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] karać i nie chwalic a będzie nam doborze. Średnia liczba godzinowa na dzień to od 10 to bankowe do 13,14,15,a czasami do bólu. Zdarzają się Werki gdzie pracuje się po 10 godz.np Halle West Halle i soboty wolne ale kierownik tam to młody świr który ma manie wyższości i traktuje cie jak zabawkę (cwaniak) obojentnie ile masz lat zero szacunku ,byłem tam i musiałem jeść grzyby bo taka tam jest tradycja po piąntkowo sobotniej flaszeczce plus jeszcze anegdoty z komuny które obowiązkowo musieli wszyscy wysłuchać bo jak nie to szef partii (kierownik)niedawał na poniedziałek renkawic ,lub proszku do prania a czasami nawet wiliczał papier toaletowy (chociaż sam co parę tygodni jechał z wieolką paczką do domciu ps.naprawdę milusi Colo ).pozdro dla Bolka i dla dara drugiego szefa partii ,masakra ze jeszcze tacy ludzie pracują .A co do najgorszych werkòw w budimeksie to niestety remshaid SPAD na drugie miejsce ,Marut to teraz się w dzakuzi ze złości krenci .Uwaga na pierwszym miejscu jest Minden pod skrzydłami anioła ciemności pierwszego i głównego szefa partii komucha, dawnego pienśćiaza pana swistowskiego .Wtajemniczeni mówią na niego ojciec(przydupasy)ten werk jest legendarny, pomimo jego krótkiego bytu na rynku.Praca godzinowa tam średnio na dobę to ok 14 godzin dla betoniarzy i cieśli i od 10 do 12 max dla zbrojazy nie wliczajac tam oczywiście syna kierownika i innych padalcòw ,tam to dopiero robią świry (oczywiście nie wszyscy,bo są tez ludzie którzy naprawdę tam trafili bo niemieliwyjśća lub ustawili się wczesniej)po tym co tam przeżyłem to mógłbym napisać książę dla uczniów wyższej szkoły pedagogiki dziecencej ,tyle tam dramatów osobistych ,naj lepsze w tym jest to ze obok werku stoji krzyż z Jezusem odwrócony plecami.Dobra ale teraz na temat Minden -praca tam jest bardzo cienżka i nastruj do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pamientam jak dziś po 15 g wypiłem jedno piwo i czułem się jak bym wypił 07 bez zagrychy masakra werk się dzieli na dwie hale i plac na którym tez się robi ,obojętnie czy leje jak scebra lub wieje .Na pierwszej chali są robione ściany deki .Na tej chali prowadzącym jest miły grubasek i jego prawa renka szwagier i niby spawacz Jaśko który spawac może ale gwoździe do desek masakra ,na tej chali to jak oni cie nie dojada to cie dojedzie godzinowka lub reszta chołoty która im służy -a do kierownika to niemasz co nawet chodzić na skargę bo układ mają ze sobom zajebisty .na drugiej chali robione są slupy ,ściany,czasami bindery ,lub, fychy ,tam zas ządzi inna elita tkz szlachta bo chala mieści się zaraz obok kurnika w którym siedzi kierownik .prowadzącym na tej chali jest tez grubasek tylko z budownictwem to on miał stycznosc ale na jutubie ,na tej chali to dopiero się dzieje prowadzony ma swojego prowadzonego a ten ma tez swojego prowadzącego ,do tego dochodzi majster i na szarym końcu jego eminencja kierownik ,ratunku! Jaja jak berety ,tu na tej chali to dopiero dochodzi do absurdòw narzędzia które dostajesz w biurze u kierownika ,jak po pracy nie wezmiesz ze sobą to na drugi dzień ktoś ci je weźmie i jeszcze ci w mówi ze to jego albo powie ze ty mu je wziełes a le to nic tam kradną bieliznę żywność środki czystości sporadycznie alkohol lub słodycze które następnie jadą do polski dla rodzinny w zamian kasy której się wydało na prostytutki i alkohol ,dwie postacie które mnie tam najbardziej rozbawiły to gilu i Wojtek prowadzący podobno ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] naprawdę jak budimex wspiera fundamenty na takich jełopach to gratuluje ten pierwszy to oprócz problemów z alkoholem miewa częste załamania emocionalne ,typu płacz lub zucanie przez chale różnymi przedmiotami typu młotek ,miara,cengi,a czasami czym popadnie dzieje się to wtedy jak nie spożyje dzienniej dawki(alkohol) a po za tym jest ok bo pojęcie o robocie jakieś ma .a ten drugi to przeciwieństwie do gila totalny buc ,nieròb ,bajkopisarz, spekulant, pojęcia o robocie zero niemiecki zero zachowanie zero pewnie jakis pociotek z kierownictwa bo do kierownika zwracał się jak do starego zioma .co do cieśli tam to oni byli spoko oprócz klapeczki który zawsze popieradalał....taile ,a jeszcze zbrojaze to juz całkiem inna banda prowadzoncy tam to foto model ,niespełniony talent piłkarski który wystawia nowo przyjętym zbrojazą opinie u kierownika a tak naprawdę to idzie go zamotac jak dziecko .Byłem tam świadkiem jak spuszczał do domu rękami kierownika prawdziwe talenty zbrojarskie w porównaniu do niego ,chłopaki nawet niemieli pojencia o nominacjach bo tak dobrze lizał dupcie ,u niego liczyła się jego banda która ca
zdjecie uzytkownika
Pabian - 2015-03-16 19:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [margo425 - 2013-12-14 20:02:21]:
Ciekawe co ten maz potrafi, zapraszam go do zeitchain i kierownika Pabiana. Nie pisz kobieto rzeczy ktorych nie znasz widocznie dobrze umie lizac rowy kierownika i nie ma co narzekac na firme i prace. Sama wez sie do pracy
zdjecie uzytkownika
purchelek - 2015-03-24 19:17:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pogromca bolkòw - 2015-03-13 21:58:40]:
cztery lata twojej nauki a mojej trzy miesiace i ten sam pioziom tomasz gill to pisze paparuchu

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-03 20:15:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na kazdym werku zapieprza sie od 10 do 16 godzin zalezy od kierownika W niektorych miejscach zrobisz swoje i jeszcze betoniarz musi isc krecic zbrojenie zebys miał co jutro zalac a wyplaty 1200e do 1700e wiec nie piszcie jak nie wiecie jak widze co piszecie to sie zygac od tego chce
zdjecie uzytkownika
Lena - 2015-04-09 17:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w Budimexie na okresie próbnym. Przyjeli mnie bardzo sympatycznie i zapowiadało się, że jest tam ok, Jednak dziś stwierdzam, że tylko robią dobre wrażenie, niby mają tam csr(społeczna odpowiedzialność biznesu) kodeks etyczny,konkurs na człowieka z wartościami, lecz sami za bardzo tych zasad i wartości nie przestrzegają. Wszystko co piszecie o nadgodzinach to prawda. W dodatku kwotę ryczałtu za nadgodziny wkalkulowują w wysokość pensji jaka zostala wynegocjowana na rozmowie kwalifikacyjnej. Ale o tym, że tych nadgodzin oczekują na rozmowie nie mówią o tym. Roboty jest tyle, że jak chcesz się wyrobić w terminie to tak czy inaczej po godzinach trzeba zostać. To co zwróciło jeszcze moją uwagę to, że przesadnie oszczędzają na warunkach lokalowych - w biurze ludzie siedzą sobie prawie na głowach poprzegradzani szafami bez dziennego światła. Praca dla singli może jest ok, nie polecam dla tych którzy cenią sobie harmonię pomiędzy pracą zawodową a życiem prywatnym, ze względu za nadgodziny.
zdjecie uzytkownika
mały - 2015-04-27 06:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem na worku w spelle. Praca średnio po 11-12 godz. A wypłata, w dwanaście dni przepracowałem 140 godz. A zarobiłem 860 euro. Żadnych nadgodzin tam nie płacą. Niby praca na akord, lecz żadnego wglądu w dokumencie nie ma. Na warunki tam nie ma co narzekać, mieszkania 6 osobowe w małym bloku.
zdjecie uzytkownika
czacha dymi - 2015-04-27 16:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pogromca bolkòw - 2015-03-13 21:58:40]:
bolek daj mi namiary to razem sie posmiejemy z tych paprochów ,ja tez na jutubie sie fachu uczyłem i z tego co mi wiadomo to w minden paru kolesi ominelo odcinek pt;co to forma,beton i dobre zachowanie .ciekawy jestem co oni w domu mówią babą .powiem wam ze co do klasyki budimexu to minden ma oscara za dramaturgie ,komedie,horror,film obyczajowy,noi hard core men porn .
zdjecie uzytkownika
nana - 2015-04-27 16:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lena - 2015-04-09 17:14:44]:
Lena, jak to jest z tym ryczałtem? Ile godzin na dzień/mc praca? Na jakim stanowisku pracowałaś, jeśli można spytać? Możemy przejść na priv.
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2015-04-29 01:02:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak czytam te wasze wypowiedzi i powiem szczerze, że nie ma w sumie szału z tymi wynagrodzeniami. Rozumiem, że część rzeczy dzieje się za granicą, ale na logikę - czy tam nie powinno być zupełnie lepszego wynagrodzenia?
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-05-26 20:24:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie ja nie wiem gdzie wy pracujecie ? CZYTAM I CZYTAM TE OPINIE I JESTEM W CORAZ WIĘKSZYM SZOKU! PISZECIE JAKBYŚCIE ODRABIALI JAKĄŚ PAŃSZCZYZNĘ, I JESZCZE ZA GRANICĄ ! ŻENADA !!!!! PRACOWAŁEM NA WIELU KONTRAKTACH,NIE TYLKO W NIEMCZECH,ALE NIGDY NIE POZWOLIŁEM SOBIE NA PONIŻANIE CZY WYKORZYSTYWANIE !!!! NIE MACIE ZA GROSZ GODNOŚCI!!! ANI POCZUCIA WŁASNEJ WARTOŚCI!!!! POZA TYM NIEKTÓRZY WALĄ TAKIE BYKI W PISOWNI ŻE NAWET TROCHĘ ROZUMIEM ICH ODDANIE DLA TEJ PRACY ;-)LUDZIE SZANUJCIE SIĘ! BO JESTEŚCIE LUDZMI. PRACUJĘ OBECNIE PRZY WYPOSAŻANIU TURBIN WIATROWYCH W CUXHAVEN W NIEMCZECH, MAM 14 EURO NETTO NA GODZINĘ, PEŁNE NIEMIECKIE UBEZPIECZENIE,I 8 GODZIN DZIENNIE PLUS 42 EURO DIETY DZIENNIE! NA PRAWDĘ W NIEMCZECH JEST DUŻO DOBRZE PŁATNEJ PACY, ZMIENIAJCIE RAZ SIĘ ŻYJE !!!! POZDRAWIAM KOLA ZE SZCZECINA
zdjecie uzytkownika
humboldt - 2015-06-12 20:46:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o pracę w Budimexie to w branży budowlanej ciężko chyba o lepsze firmy do rozwoju kariery. Lepiej może być ewentualnie w Strabagu chociaż i tu myślę , że jest porównywalnie. Skanska się nie umywa bo tam warunki są raczej dla nowych osób mizerne. Ja stąd nigdzie się nie zamierzam ruszać.
zdjecie uzytkownika
antek - 2015-07-01 22:51:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kola - 2015-05-26 20:24:31]:
kola sam walisz byki naprawde pisze sie razem , ale w sumie masz racje
zdjecie uzytkownika
mgr_inz - 2015-07-02 19:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Przymierzam się do rozmowy w Budimexie na stanowisku majter/inżynier budowy mógłbym się dowiedzieć na jakie zarobki można na początku liczyć brutto ?

z góry dzięki za odp.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-07-22 13:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda obecnie praca na zbrojarni w Minden ( ekipa, kierownictwo )? Warto jechać czy szkoda zdrowia?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX-DROMEX SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BUDIMEX-DROMEX SA?
Zadaj pytanie
alert