brak logo

BUDIMEX-DROMEX SA

Poznań

Opinie o BUDIMEX-DROMEX SA

Grzesiek 2016-10-24 21:20
Chcesz powiedzieć, że 6000 zł netto ciężko jest tam wynegocjować na stanowisko kierownika robót/budowy??
1
Michal 2016-10-27 07:12
A jak praca spawacze w Niemczech ??
kbm 2016-10-28 22:50
Z doświadczeniem o jakim piszesz wątpliwe. Zapewne zaproponują Ci stanowisko majstra na początek.
Dojazd na kontrakt we własnym zakresie. Dojazd z kwatery takoż. Nie wiem czy płacą jeszcze za kwatery.
Reszta jak piszą koleżanki powyżej w tym wątku. No i dużo prania mózgu, że pracujesz w najlepszej firmie z renomą i musisz się bardziej starać oraz być wydajnym i dobrym. Firma doskonale zdaje sobie sprawę jaki jest rynek pracy i że młodzi nie mogą sobie pozwolić na podskakiwanie bo kieszeń płytka.
Ale powodzenia życzę.
M 2016-11-10 13:21
Daria
Bogdan 2016-11-13 22:15
A co jakaś fajna? ;)
Łukasz 2016-12-31 14:28
Mam pytanie, co to za stanowisko "Specjalista - inżynier" widzę, że od jakiegoś czasu pojawiają się ogłoszenia na takie stanowisko. Przyznam że dosyć niespotykane w innych dużych firmach. Jakie to stanowisko daje możliwości rozwoju w strukturze firmy?? Jaki jest zakres obowiązków na budowie/biurze??Czyli jak można awansować z tego stanowiska?? Jak plasuje się w strukturze firmy?? Jaki jest przedział zarobków??
Jedrek 2017-01-19 17:55
Czy Budimex prowadzi teraz jakieś inwestycje za granicą? Bardzo bym chciał załapać się z nimi na wyjazd!!. Pewna firma, znana marka fajnie by było!!. Czy ktoś wie jakie teraz są stawki dla cieśli lub zbrojarza?
3
Grzesiek 2017-01-22 10:24
Przeanalizowałem temat i faktycznie słabo to wygląda. Mi zależało na tym żeby zawodowo się trochę rozwinąć i wziąć udział w realizacji ciekawych inwestycji, dlatego że po prostu lubię to co robię.. Moim zdaniem budowa, to budowa, mała czy duża musisz dobrze zorganizować pracę i dostawy albo inaczej wykonać pracę jak najmniejszą ilością nakładów i jak najkrótszym czasie, więc uważam że z moim doświadczeniem bym sobie poradził.. Tylko sprowadzanie mnie w wieku 36 lat do roli majstra budowy za 3500 zł netto to trochę przesada. A pracować tylko dla idei to chyba też bez sensu... Doszedłbym do kierownika budowy powiedzmy w te 4 lata.. no ok i ile bym zarobił jako ten kierownik budowy??? Z 5000 netto z nadgodzinami???? Na domkach wyciągam więcej niż te 6000 netto o których pisałem, ale byłem w stanie iść na duże budowy za mniejszą kasę do dużej firmy... tylko dla własnego rozwoju i poczucia że realizuję fajne inwestycje.. ale nie oszukujmy się nie pracujemy tylko dla frajdy, a pieniądze są nam potrzebne do życia.. Nie samą pracą człowiek żyje... Takie mam przemyślenia. Ciekaw jestem waszych opinii.
1
Budowlaniec 2017-01-23 09:32
Budimex to firma z historią i z przyszłością a praca w niej do fajny wpis w CV. Mając 36 lat nie masz jeszcze takiego doświadczenia zawodowego niezbędnego na dużych projektach. Budemex płaci dobre pensje tylko trzeba mieć duże doświadczenie zawodowe.
Grzesiek 2017-01-30 18:25
Co masz na myśli pisząc dobre pensje.. czy 5000 zł to duża pensa za te 12h dziennie i odpowiedzialność, którą Kierownik budowy bierze na garba prawie że dożywotnio?
xxx 2017-01-31 13:36
dostalem dzis propozycje pracy w budimex do remscheid czy warto tam jechac???
Jerzyk 2017-02-14 14:38
To się nie ma co zastanawiać. Praca w takiej firmie to sukces.
2
PRZEMO 2017-02-23 12:36
CZY WARTO WYJECHAC Z BUDIMEX POZNAN DO NIEMIEC JAKO BETONIARZ NIECH KTOS NAPISZE PRAWDE O TEJ FIRMIE
Bobi 2017-02-23 13:54
Pracowałem w Budimexie 4 lata. Jak trafisz na budowę na plusie to jest miło i sympatycznie. W przypadku, gdy budowa będzie z góry na minusie to możesz to jest tragedia - nerwy przez cały okres budowy. Jeśli nie masz pleców to nie awansujesz, ale zdarza się. To co wynegocjujesz na początku to Ci już potem zostanie. Widełki zarobkowe są zróżnicowane. Doświadczenia nabierzesz, no bo jak tu nie nabrać jak się pracuje po 240 godzin w tygodniu plus co druga sobota. Zapomnij o dobrych relacjach z rodziną. Praca dla ludzi, którzy żyją pracą.
5
PRZEMO 2017-02-23 14:19
tylko mam jechac do niemiec na prefabrykaty betonowe a tez nie wiem do jakiej niejscowosci sie dostane
2
Joanna 2017-02-27 12:33
W zeszłym tygodniu ruszyło wiele rekrutacji do firmy BUDIMEX-DROMEX SA. Jest możliwe rozpoczęcie pracy w Poznaniu jako Kierownik ds. obsługi klienta. Czy któraś z ofert Was zainteresowała?
1
Kalif 2017-03-07 10:56
Bardzo współczuje . Ja unikam takich firm i dziękuję za wypowiedź
1
Joanna 2017-03-07 11:02
@Kalif co wpływa na Twoją negatywną opinię? Chętnie poznamy Twoje wrażenia z pracy w firmie.
Maniek 2017-03-22 21:15
Panowie gdzie lepiej na kontrakcie w BUDIMEX czy PEKABEX
Janusz 2017-03-26 23:39
Podobno PEKABEX lepiej płaci.. zależy jaki poziom stanowiska Cie interesuje
Gregor 2017-03-28 12:00
Budimex S.A.. Dawniej Budimex Dromex to solidna, profesjonalna firma.
1
Karol 2017-04-07 00:09
Ile można zarobić w tej firmie na stanowisku Specjalista Inżynier ? Czy zarobek 5000 netto podstawy jest realny?? Region Polski zachodniej.
1
spawacz 2017-04-08 16:15
witam koledzy spawacze jak się pacuje spawaczom w niemczech z budimexu mógłby ktoś coś więcej napisać dzieki z góry.pozdrawiam.
3
Derek 2017-04-09 18:55
Co nowego robi firma? Byłem pracownikiem ale musiałem zmienić zamieszkanie i rozstałem się z firmą , ciągle mile wspominam tamten czas. Czy prowadzą nowe budowy?
Joanna 2017-04-10 08:50
@Derek co najlepiej wspominasz w pracy w firmie?
Roman 2017-04-11 20:31
zarobki owszem fajne ale co się dziwić jak na co dzień robi się po minimum 12 godzin a czasami od świtu do późnej nocy, więc w miesiącu wyrobisz tyle godzin co przez 2 miesiące, no chyba, że trafisz na kierownika który dobrze pisze godziny w zeszyt a wyjść można szybciej:) Warunki mieszkaniowe różne od chlewów do całkiem spoko mieszkań. Atmosfera pracy również, są ludzie na poziomie bydło oraz dresiarze, no ale nie ma się co dziwić na taką ilość zatrudnionych zawsze będzie grupa marginesu. Dojazdy na miejsce pracy we własnym zakresie i własnym środkiem po całym kraju, ale jeśli robisz przy budowie dróg i dobrze żyjesz z ludźmi z wytwórni mas bitumicznych ,to kup starszego diesla jak oni a na ropę już nie będziesz musiał wydawać.:D
Roman 2017-04-11 20:32
zarobki owszem fajne ale co się dziwić jak na co dzień robi się po minimum 12 godzin a czasami od świtu do późnej nocy, więc w miesiącu wyrobisz tyle godzin co przez 2 miesiące, no chyba, że trafisz na kierownika który dobrze pisze godziny w zeszyt a wyjść można szybciej:) Warunki mieszkaniowe różne od chlewów do całkiem spoko mieszkań. Atmosfera pracy również, są ludzie na poziomie bydło oraz dresiarze, no ale nie ma się co dziwić na taką ilość zatrudnionych zawsze będzie grupa marginesu. Dojazdy na miejsce pracy we własnym zakresie i własnym środkiem po całym kraju, ale jeśli robisz przy budowie dróg i dobrze żyjesz z ludźmi z wytwórni mas bitumicznych ,to kup starszego diesla jak oni a na ropę już nie będziesz musiał wydawać.:D
3
Joanna 2017-04-12 08:46
@Roman rozumiem, że polecasz pracę w firmie? Czy każdego miesiąca tak wyglądają godziny pracy, czy zależy to od okresu?
bud 2017-04-15 12:45
Budimex to najwiekszy syf. Omijajcie szerokim łukiem.
3
Filip 2017-04-15 19:01
BUDIMEX-DROMEX SA ta firma to historia, jestem długoletnim pracownikiem i nie zamienię jej na żadną inną. Współpracownicy też mi się udali, stworzyliśmy udany zespół i możemy na siebie liczyć jak ktoś potrzebuje pomocy.
1
Joanna 2017-04-19 09:19
@Filip to ważne, by dobrze się czuć podczas wykonywania swojej pracy. Co uważasz za największy plus pracy w BUDIMEX-DROMEX SA?
@bud co sprawia, że tak oceniasz pracę w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń.
robur 2017-04-24 23:59
Ostatnio pojawiło się kilka aplikacji na stanowisko Geodeta. Ktoś jakieś opinie? Jaki charakter pracy, jakie zarobki? Z góry dzięki!
Jurek 2017-05-05 08:17
BUDIMEX-DROMEX jest przede wszystkim stabilnym pracodawcą.
Ekonomistka 2017-05-23 14:01
Chyba w innej firmie pracowałaś. Nie ma czegoś takiego, ze zabrakło Ci 2 tygodni do 6 m-cy i nie dostajesz premii. Premię ja dostałam po przepracowaniu 1 m-ca w firmie. Uważam, że firma jest bardzo dobra, społecznie odpowiedzialna i etyczna. Wynagrodzenie jest ponad przeciętne. Co do ogromu pracy to zależy od kontraktu, na jednym jest lepiej na innym trudniej, ale ludzie są na tyle pozytywni, że to rekompensują.
xyz 2017-05-23 14:11
240h w tygodniu?? To trochę trudne, nie uważasz? I zdecydowanie przesadzone...
Nadgodziny się zdarzają, szczególnie w okresie największego zaawansowania prac, ale pracująca sobota jest odbierana (o ile taka wypada). A w której firmie budowlanej pracuje się po 8h dziennie? Bo ja takiej nie znam...
Firma bardzo dobra, stabilna i kładąca duży nacisk na rozwój pracowników
Joanna 2017-05-25 15:56
@xyz wspominasz, że firma kładzie duży nacisk na rozwój pracowników. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Czy możecie liczyć na kursy i szkolenia podnoszące kwalifikacje?
zizu88 2017-06-10 20:10
Witam, ostatnio bylem w budimeksie na rozmowie o prace na stanowisku geodeta-kolejowy. Był pan manager geodeji i jakis geodeta co niby sie na kolei zna. Po rozmowie kwalifikacyjnej uznalem ze pan menedzer ani pan geodeta budimeksu nie maja zielonego pjecia o kolei i prac z nia zwiazana. Nie zadali zadnego konkretnwgo pytania zwiazanego z obsluga podbijarek i obsludze inwestycji kolejowych. Za to ja oczywiscie zadawalem ww panom pytania na kture nie uzyskalem odpowiedzi. Szkoda bylo czasu i pieniedzy na ta rozmowe o prace poniewaz chcialem porozmawiac z ludzmi kompetentnymi ale tak nie bylo. Zarzadalem zarobków w kwocie 6500 zl netto zobaczymy jak sie to potoczy. pzdr
4
Joanna 2017-06-12 09:14
@Jurek co w Twojej opinii sprawa, że firma jet solidnym pracodawcą?

@Ekonomistka Ty również jak rozumiem jesteś zadowolona z pracy w BUDIMEX-DROMEX. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o pracy na Twoim stanowisku oraz możliwościach rozwoju jakie są zapewniane przez firmę?

@zizu88 rozumiem, że podczas swojej rozmowy o pracę miałeś wrażenie, że osoby ją przeprowadzające nie były przygotowane merytorycznie. Jeśli masz chwilę, to zachęcam do opisania Twoich doświadczeń z procesu kwalifikacyjnego tutaj: http://www.gowork.pl/rozmowy_kwalifikacyjne,3195,1,1
Tak, by informacje te były łatwo dostępne dla osób, które szukają informacji przed swoją rozmową.
Jedrek 2017-06-25 18:25
Czy dowiem się gdzie obecnie firma prowadzi jakieś inwestycje? Widziałem aktualna ofertę pracy i wynika, że firma ma duże potrzeby kadrowe. Chociaż w tej branży to w lecie zawsze są potrzeby. Jak się w firmie pracuje w jakiej atmosferze? Podpowiedzcie.
miki 2017-07-04 11:21
katastrofa ludzie dajcie zarobić a nie za grosze człowiek tyra
Jedrek 2017-07-05 12:16
Branża budowlana to specyficzny kierunek. Pracuje w firmie sporo osób przypadkowych, jak to na budowie i właśnie z tego powodu jest dużo problemów. Uważam, że dobrzy fachowcy mają tu miejsce do pracy dobre!.
Jędrulek 2017-07-13 12:19
Jeszcze parę let temu każdy przyjąłby pracę w BUDIMEX-DROMEX z pocałowaniem ręki a teraz tylko narzekania. Co się dzieje, że praca w dobrej firmie nie daje satysfakcji?
Pracownik 2017-07-27 11:40
Szczerze nie polecam. Obiecanki od poczatku poznien jest zero ze wszystkiego co obiecali. Kasa czesto jest ustalana netto a pozniej daja Ci ja jako brutto i dowiadujesz sie o tym przy podpisaniu umowy wiec albo podpisz albo nara. Szkolenia sa raz na kilka lat z programu ktorego sie uzywa w tej tylko firmie wiec nie sa to przyszlosciowe szkolenia. Pracownicy nie sa zadowoleni i jak poszlam na kontrakt po miesiacu sporo odeszlo bo ich oszukano. Ludzie zastanowcie sie czy tego chcecie bo tak jest zarowno wsrod ekonomistow jak i inzynierow. Radze sie zastanowic. To nie jest opinia o Poznaniu ale o calym Budimexie
Pracownik 2017-07-27 11:41
Szczerze nie polecam. Obiecanki od poczatku poznien jest zero ze wszystkiego co obiecali. Kasa czesto jest ustalana netto a pozniej daja Ci ja jako brutto i dowiadujesz sie o tym przy podpisaniu umowy wiec albo podpisz albo nara. Szkolenia sa raz na kilka lat z programu ktorego sie uzywa w tej tylko firmie wiec nie sa to przyszlosciowe szkolenia. Pracownicy nie sa zadowoleni i jak poszlam na kontrakt po miesiacu sporo odeszlo bo ich oszukano. Ludzie zastanowcie sie czy tego chcecie bo tak jest zarowno wsrod ekonomistow jak i inzynierow. Radze sie zastanowic. To nie jest opinia o Poznaniu ale o calym Budimexie
Mareczek 2017-07-29 12:11
Pracuję tu i jestem zadowolony z firmy. Jeśli ktoś nie uzgadnia wszystkich warunków przed podpisaniem umowy to do kogo pretensja?
fedek 2017-08-02 11:01
bylem niedawno na rozmowie w budimexie z dyrektorem inwestycji. na stanowisko majster sieci sanitarnych
(ponad 10 cio letnie doswiadczenie) zaproponowano mi 3000zł brutto czyli jakies 2200 na reke. jak oceniacie?
Marek 2017-08-02 23:16
Mają długą listę ofert pracy, czyli mają sporo roboty. Fajna firma, kiedyś pracowałem w Budemex-ie i miło wspominam.
budimex kupa syfu 2017-08-06 19:11
takie zarobki ze orobisz sie jak glupi a tyle to w wiekszej firmie w polsce zarobisz na delegacjach oczywiscie krajowych
budimex kupa syfu 2017-08-06 19:24
Marku obecnie pracuje w budimexie.
i wcale nie jestem zadowolony j*backa taka ze glowa mała.
nie wysyłałem zadnego cv tylko pojechałem do rzeszowa prace dostałem od kopa a wyjazd po tygodniu od rozmowy.
ogolnie obiecuja kokosy i nie wiadomo co a tu jest inaczej.
praca 40-50 godzin ? bujda codziennie robisz od 6:00 do 19:00 czasem dłuzej tak 4 razy w tygodniu.
mowia ze zaczynasz o 8:00 i do 16:00
wynagrodzenie sie nie zgadza i po pierwszej wypłacie kierownik mi wciska kit ze taka była umowa.
UWAGA!!! nadgodziny nie są płatne!!!
a na taka stawke bym sie nie zgodzil 200euro mniej.
odrazu zaznaczam ze jestem zbrojarzem z doświadczeniem i zawsze było wyrobione tyle co kierownik kazał.
na szczeście 11 sierpnia wyjezdzam i tu nawet nie wracam.
Kazik 2017-08-09 23:18
Czy jesteście pewni, że nie można napisać o firmie BUDIMEX-DROMEX coś pozytywnego? Wiadomo, że firmy budowlane mają generalnie wrogów ale wynika to ze specyfiki funkcjonowania. Może warto wspomnieć o pozytywach?
Zostaw swoją opinię o BUDIMEX-DROMEX SA - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX-DROMEX SA