Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BUDIMEX-DROMEX SA

Pracowałeś w firmie BUDIMEX-DROMEX SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pablo - 2013-10-10 18:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie czy moze ktos z was pracowal przez firme Budimex Poznan zagranica to niech sie podzieli opinia.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-10 20:16:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuję w Sennfeld,robię swoje,Pan kierownik (usunięte przez administratora)strasznie w porzo a wy się wygadajcie na forum bo w domu widać nie macie z kim pogadać pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sennfeld - 2013-10-10 21:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pablo ja pracuje poprzez budimex i wlasnie w sennfeld jak masz pojecie o robocie to bedzie dla ciebie tu miejsce , nie patrz na wpisy tych nieudacznikow ktorzy próbuja sie zemscic za to ze zjechali za brak umiejetnosci , poprostu zostaja ci ktorzy znaja sie na rzeczy bo nikt nie bedzie pracowal na kogos
zdjecie uzytkownika
sennfeld - 2013-10-10 21:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napisz co chcesz wiedziec pablo chetnie odpowiem
zdjecie uzytkownika
rambo - 2013-10-13 11:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po przyjeździe do polski i po przeczytaniu paszkwili na kierownika (usunięte przez administratora) postanowiłem wziąć udział w forum (chociaż przypomina ono tandetną, brazylijską telenowelę).Na wstępie mojej wypowiedzi chciałbym stwierdzić, że nie jestem żadnym żołnierzem, ani poplecznikiem kierownika, tylko że prawda jest jak medal i zawsze ma dwie strony, ja chciałem pokazać tą drugą. Po pierwsze kierownik dostał odznakę kierownika roku za swoją pracę i umiejętność kierowania ludźmi w takim specyficznym środowisku, jakim jest werk. W ciągu dwóch lat pracy w schweinfurcie ani razu nie widziałem przekupstwa kierownika, jak jakiś zdesperowany napisał tu przedtem. Co do alkoholu, to kierownik nie rozróżniając starych i nowych sprawdza w kampach w niedzielę wieczorem , czy wszyscy są już trzeźwi (co może budzić niechęć) i prawd a jest, że jeżeli jakiś kamp nadal pije, to dostaje od niego burę. A pomimo, że jest kierownikiem i wcale nie musi pracować, często leje betony razem ze wszystkimi i to właśnie on potrafi utrzymać w ryzach cały werk ( co wcale nie jest takie łatwe) i tak prowadzić pracę, że jest schweinfurt jest jednym z najlepszych werków w Niemczech , dlatego wszystkie te paszkwile są moim zdaniem absolutnie wyssane z palca przez człowieka, który być może został wyrzucony. Nieprawdą jest też, że kierownik straszy zjazdami, o tym w większości decydują Niemcy, bo to zależy od ilości pracy. Gdyby ktoś miał jakieś pytania niech pisze na moją pocztę(usunięte przez administratora) postaram się w miarę obiektywnie na pytania odpowiedzieć. Rambo
zdjecie uzytkownika
Luzer - 2013-11-03 17:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rambo - 2013-10-13 11:45:38]:
Drodzy formuowicze o to Pan Rambo napisał całą prwdę o Sennfeld czyli Scwinfurcie. Tak zjazdy zależą w 99% od niemców, ponieważ projekty i zapotrzebownie na elementy takie czy inne idzię od nich. Zgadam się z panem z twierdzeniem że to forum przpomina telenowel nawet i gorzej. Myślę że Ci co się wypowiadają negatywnie nie wiedzą jak jest naprawdę albo leją wodę. Kierownik pracuje na równi z innymi, ponieważ chce aby wszystko było dopięte i niebyło niedomówień ze strony niemieckiej jeśli są poprawki to podobnie jest. :) P.S Bardzo chce polecić Werk w Sennfeld bez względuna hejty , które wynikają z niedouczenia lub braku wiarygodnych informacji.
zdjecie uzytkownika
Gruby - 2013-11-08 22:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczerniający to sami nieudacznicy, w kraju nie dają rady, za granicą też. Rzygać mi się chce jak czytam wypociny tych nierobów i pijaków, którzy tylko płaczą, że im źle. Nikt na siłę was tam nie ciągnął. Załóżcie swoje firmy i zobaczycie jak łatwo się kieruje ludźmi, tylko ciekawe czy macie do tego odwagę?
zdjecie uzytkownika
margo425 - 2013-12-14 18:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BUDIMEX POZNAŃ nie jest złą firmą,bo tylko rekrutuje do pracy.Za resztę odpowiada kierownik werku.Mieszkania są w miare dobre,w zależności od werku,bo i są kontenery na werkach.Pensje w miarę,terminowe wypłaty na konta,a pracować trzeba i się znać.Ta firma jest dla fachowcow,a nie dla nierobów,nieuków i pijaków.Mąż pracuje od kilku lat i jakoś nie narzeka,był na niejednym werku i dał radę/zbrojarz/.Więc nie narzekajcie,tylko bierzcie się do pracy-bo pracować trzeba wszędzie,a za siedzenie i marudzenie nikt Wam nie zapłaci.Pozdrawiam.!!!!!
zdjecie uzytkownika
margo425 - 2013-12-14 20:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ - 2013-10-10 20:16:58]:
ZALEŻY OD WERKU,KIEROWNIKA I SAMYCH PRACOWNIKÓW.PŁACE W MIARĘ,NA CZAS,MIESZKANIE ZALEŻY OD WERKU.NIE JEST TAK ŻLE.POZRDAWIAM.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-12-21 11:48:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
omijajcie werk w HEK murzyni na plantacji bawelny pracuja mniej godzin w listopadzie pracowalismy ok 300godz i dostalismy nie wiecej niz 1600-1700e o kierowniku nie wspomne tepy i tyle
zdjecie uzytkownika
fgghgg - 2014-01-25 18:51:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [realista - 2013-10-06 17:09:44]:
Prawdopodobnie tam pojadę ktoś mi powie czy dopłacają za nadgodziny czy płacą ustaloną stawkę
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-02-05 10:56:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JEST OK,KASA NA CZAS,WARUNKI ZALEŻY OD WERKU I JAK DBAJĄ SOBIE PRACOWNICY.W POLSCE TYLE SIĘ NIE ZAROBI!!
zdjecie uzytkownika
nowy1 - 2014-03-06 10:22:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [margo425 - 2013-12-14 20:02:21]:
widać fachowiec z twojego męża że na wielu werkach już był(usunięte przez administratora)gdyby był dobry to by na jednym werku siedział a nie jak cygan po całych Niemczech(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Bezrobotny - 2014-03-25 19:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA: NOWA, OGÓLNOKRAJOWA AKCJA INTERNAUTÓW Zbliżają się Eurowybory i wielu polityków (szczególnie tych, których za bardzo nie lubimy) szuka tam sobie ciepłej posadki. Szanowni Internauci, zróbmy im wszystkim niespodziankę i głosujmy solidarnie na osoby z poza politycznego establishmentu, czyli na tych z dalszymi numerami na listach wyborczych albo na tych z mało znanych partii. To ma być dla obecnej klasy politycznej ostrzeżenie. Jak trzeba będzie, powtórka nastąpi w przyszłorocznych wyborach do naszego parlamentu. To, co ostatnio w Sejmie działo się w sprawie niepełnosprawnych to szczyt obłudy, hipokryzji oraz wręcz bezczelności ze strony obecnej władzy. SIŁA NASZA JEST W INTERNECIE. PORADZILIŚMY SOBIE W SPRAWIE ACTA, PORADZIMY SOBIE TEŻ Z POLITYKAMI. PROŚBA DO WSZYSTKICH ABY TEGO POSTA LUB COŚ O PODOBNEJ TREŚCI - ZAMIEŚCIĆ NA WSZELKICH MOŻLIWYCH PORTALACH I FORACH INTERNETOWYCH.
zdjecie uzytkownika
apanaczi - 2014-04-16 11:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
bardzo proszę o opinie na temat pracy ,płacy i warunków socjalnych na kontrakcie w niemczech pomoże mi to podjąć odpowiednią decyzję.pozdrawiam jk
zdjecie uzytkownika
Matt - 2014-08-11 21:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oto moja opinia na temat tej zacnej firmy.
Na umowie, obowiązują polskie przepisy jeden z punktów, czyli 40 godzin tygodniowo, 160 godzin w miesiącu, ( tak jest w prawie pracy).
A realia są całkiem inne, czyli praca po 10- 12 godzin dziennie, każda sobota, po 220- 240 godzin tygodniowo i więcej.
Pracy bardzo dużo a pieniądze takie same... kierownik tłumaczy że firma nie ma pieniędzy ale za to pracy jest dużo.
Po prostu wykorzystywanie dobrych pracowników, i ogólnie ludzi.
Nie polecam pracy w Niemczech.
Po prostu polaken naród gorszy od szarańczy!!!


zdjecie uzytkownika
Wojak - 2014-08-12 00:44:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Matt Chyba masz nieco racji - my Polacy dajemy się wykorzystywać w głupi sposób. Jeżeli jest praca w nadmiarze (osiem godzin nie starcza sic! ????) to i wypłata powinna być w obfitości. Dziwne, że jedno nigdy nie równa się drugiemu - robota jest, kasy nie ma. Co prawda Budimex ma jedną z wyższych pozycji na rynku budowlanym i inżynieryjnym, ale postępując dalej w ten sposób pozbędą się wszystkich atutów po swojej stronie. Ktoś powinien na to zwrócić uwagę z managementu, aby dalej ta firma funkcjonowała...
zdjecie uzytkownika
piotr098 - 2014-08-18 19:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2014-02-05 10:56:51]:
zadne nadgodziny poprostu nie ma nadgodzin tyrasz az do skutku az zrobisz robote moze to byc i 15 ,16 godz a 14 , 13 godz pracy to codziennosc plus soboty gdzies do 3 ej za darmo oczywiscie
zdjecie uzytkownika
Wojak - 2014-09-09 11:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@piotr098 Dla mnie to troszeczkę niepojęte, że pracownicy godzą się na takie warunki i takie traktowanie. Gdyby wszyscy wspólnie powiedzieli, że za darmo nie ma takiej możliwości myślę, że Budimex inaczej by wtedy zareagował, bo wygląda to teraz tak jakby pracownicy bali się utraty własnych stanowisk..
zdjecie uzytkownika
Miki - 2014-10-01 11:05:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wojak - 2014-09-09 11:24:58]:
Dlaczego mają się nie zgadzać.Bardzo dobrze wiemy,że wspólnie nic nie powiedzą.Co innego indywidualnie u kierownika-jeden na drugiego.Budimex bardzo dobrze wie,że są to ludzie z małych miast i wsi o mentalności takiej a nie innej.Jedynie można tylko współczuć kierownikowi,że ma do czynienia z ludżmi,których świadomość zatrzymała się w latach 80-ubiegłego wieku.Typowi Polacy.
zdjecie uzytkownika
popo - 2014-10-07 10:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.WERK w Spelle.Wspaniała atmosfera. PRACA bardzo dobrze płatna nie stresująca.KIEROWNIK A.C kultura i profesjonalizm.WIECZNIE zadowolone bużki pracowników.KWATERY BARDZO WYSOKI STANDART.NAJWAŻNIEJSZE-PICIE GORZAŁY-PODZIEMIE.GORĄCO POLECAM NORMALNYM.
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2014-10-10 18:41:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [popo - 2014-10-07 10:47:38]:
Witam.Bardzo dziękuje za szczerą wypowiedż.Proszę o kontakt.
zdjecie uzytkownika
Kaska - 2014-10-21 05:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W postach sprzed kilku miesięcy pisali że pracują w nadgodzinach i nadal mają taką samą stawkę - w taki razie jak jest podpisana umowa? Nie macie za godzinę pracy? Przecież wiadomo że na budowie nie ma czegoś takiego jak unormowane godziny pracy więc czemu to takie zaskoczenie? Jedynie domagałabym się normalnej wypłaty ale nie u kierownika budowy a u szefa (kierownik przecież nie rozdziela kasy na firmę). Ludzie ogarnijcie jakie macie prawa ! To na pewno się przyda
zdjecie uzytkownika
lalka - 2014-10-21 12:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kaska - 2014-10-21 05:49:27]:
Witam.Co tam prawa,ważne że robota jest.Kto ma czas umowy czytać.Tak jest bardzo dobrze.
zdjecie uzytkownika
kiki - 2014-10-24 09:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fgghgg - 2014-01-25 18:51:58]:
A Ty bohaterze oczywiście robisz tam dalej,bo gdzie pójdziesz!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX-DROMEX SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x