brak logo

BUDIMEX-DROMEX SA

Poznań

Opinie o BUDIMEX-DROMEX SA

czacha dymi 2015-04-27 16:06
bolek daj mi namiary to razem sie posmiejemy z tych paprochów ,ja tez na jutubie sie fachu uczyłem i z tego co mi wiadomo to w minden paru kolesi ominelo odcinek pt;co to forma,beton i dobre zachowanie .ciekawy jestem co oni w domu mówią babą .powiem wam ze co do klasyki budimexu to minden ma oscara za dramaturgie ,komedie,horror,film obyczajowy,noi hard core men porn .
2
nana 2015-04-27 16:10
Lena, jak to jest z tym ryczałtem? Ile godzin na dzień/mc praca? Na jakim stanowisku pracowałaś, jeśli można spytać? Możemy przejść na priv.
kola 2015-05-26 20:24
ludzie ja nie wiem gdzie wy pracujecie ? CZYTAM I CZYTAM TE OPINIE I JESTEM W CORAZ WIĘKSZYM SZOKU! PISZECIE JAKBYŚCIE ODRABIALI JAKĄŚ PAŃSZCZYZNĘ, I JESZCZE ZA GRANICĄ ! ŻENADA !!!!! PRACOWAŁEM NA WIELU KONTRAKTACH,NIE TYLKO W NIEMCZECH,ALE NIGDY NIE POZWOLIŁEM SOBIE NA PONIŻANIE CZY WYKORZYSTYWANIE !!!! NIE MACIE ZA GROSZ GODNOŚCI!!! ANI POCZUCIA WŁASNEJ WARTOŚCI!!!! POZA TYM NIEKTÓRZY WALĄ TAKIE BYKI W PISOWNI ŻE NAWET TROCHĘ ROZUMIEM ICH ODDANIE DLA TEJ PRACY ;-)LUDZIE SZANUJCIE SIĘ! BO JESTEŚCIE LUDZMI. PRACUJĘ OBECNIE PRZY WYPOSAŻANIU TURBIN WIATROWYCH W CUXHAVEN W NIEMCZECH, MAM 14 EURO NETTO NA GODZINĘ, PEŁNE NIEMIECKIE UBEZPIECZENIE,I 8 GODZIN DZIENNIE PLUS 42 EURO DIETY DZIENNIE! NA PRAWDĘ W NIEMCZECH JEST DUŻO DOBRZE PŁATNEJ PACY, ZMIENIAJCIE RAZ SIĘ ŻYJE !!!! POZDRAWIAM KOLA ZE SZCZECINA
antek 2015-07-01 22:51
kola sam walisz byki naprawde pisze sie razem , ale w sumie masz racje
mgr_inz 2015-07-02 19:14
Witam,
Przymierzam się do rozmowy w Budimexie na stanowisku majter/inżynier budowy mógłbym się dowiedzieć na jakie zarobki można na początku liczyć brutto ?

z góry dzięki za odp.
ciekawy 2015-07-22 13:22
Jak wygląda obecnie praca na zbrojarni w Minden ( ekipa, kierownictwo )? Warto jechać czy szkoda zdrowia?
8
józwa 2015-08-16 09:46
pracowałem w plauen i bielefeld na kontrakcie z budimexu
i tak szczerze było ok
co prawda mogli by dać więcej zarobić ale i tak znośnie
kierownictwo ok no może w bielefeld trafiłem na popaprańca ale dałem radę
w plauen to bajka była robota spoko a kierownik do rany przyłóż
mam dobre wspomnienia tylko żeby tak jeszcze z 1800 zarobić to do emerytury można ciągną a mam doświadczenie bo pracowałem też w notechu krakowskim i skanskiej kielce i mam porównanie może jak skończe obecną pracę wyślę cv drugi raz do budimexu ale jakoś nie widzę ogłoszeń w moim fachu ale coś mi może znajdą
1
romeo 2015-08-16 10:07
byki w pisowni?
a czemu walisz non stop dużymi literami?
masz sie za geniusza?
xxxx 2015-08-17 18:47
Obecnie przyjmuja napewno zbrojarzy ale i dla ciesli-betoniarzy tez jest miejsce
1
Cheetos 2015-08-18 16:59
Witam
Jak wygląda praca na kontrakcie w Niemczech na zbrojarni,albo jako betoniarz???
Na ile podpisuje się kontrakt? Czy płacą na godzinę? Z tego co wyczytałem na forum to pracuje się po 12-14 godzin.Ile można wyciągnąć średnio na miesiąc
Niedługo jadę na rozmowę i proszę o opinie tych osób co były w Niemczech

Pozdro
k. 2015-08-20 09:06
A jak wygląda praca w Budimexie w biurze?
1
kk 2015-08-26 15:00
słabo
6
p 2015-09-07 16:05
Praca tylko dla ludzi pod każdym względem wytrzymałych i związanych ze sricte budownictwem. Reszta ludzi i działów jest tam tylko z musu, totalnie na doczepkę i tak jest też traktowana.
1
głowa do góry 2015-09-18 23:22
hej, nie smuć się:) nie tylko tam tak jest i będzie... więc nie masz czego żałować:) a na rotację jest przecież jedna ogólna zasada: jak Firma rzuca pracowników w chaosie i przy braku profesjonalizmu ze swej strony "na głeboką wodę" to topi sobie sama na własne życzenie głównie tych najbardziej wartościowych...
2
yoyo 2015-10-12 14:40
Przymierzam się do pracy w BUDIMEX-e jako spawacz czy to warto?
CICHY 2015-11-20 15:28
Siema Kola ze Szczecina daj namiary mam sprawe na temat roboty przy turbinach
jak mozesz tu masz namiar do mnie:519-131-871 pozdr CICHY
3
calineczka 2015-12-08 10:04
A po czym oceniać ludzi jak nie po zachowaniach? :DDD
1
maniek 2016-02-11 15:31
Czytam i czytam i dopiero 1 normalnego znalazłem - Ciebie
1
inżynier 2016-02-19 18:38
Jako Inżynier na starcie nie zarobisz a pensja jaką Ci podają zawiera w sobie ryczałt za nadgodziny. Praca na budowie od 7:00/7:30-17:00/do oporu+czasem soboty. Pracowników jest mało, więc pracy jest dużo. Z ludźmi jak trafisz, są i zgrane ekipy i ludzie nie potrafiący pracować w grupie. Niestety czasem wraz z końcem kontraktu masz wybór delegacja na drugim końcu Polski albo do widzenia, na szczęście w kubaturówce robią sporo w dużych miastach więc takie przypadki nie są częste. Z umową przeważnie dają o pracę na czas określony, często jak załapiesz się prosto po studiach to i 2-3 lat jedziesz na zleceniu. Z awansem jak masz plecy idzie łatwo, jak nie masz to i 3 lata możesz tyrać jako IB zanim dostaniesz majstra i skromna podwyżke. Na rozmowie powiedzą Ci, że zarobisz premiami ale te to około 2 krotność Twojej pensji rocznie (w biurze jednokrotność), wiec jeśli nie pracujesz dla "sensu tworzenia" to lepiej nawet nie aplikuj, bo szkoda Twojego czasu. Mają za to sporo benefitów: prywatna opieke medyczna, multisport, wysokie ubezpiecznie, na budowach obiady i wyjazdy integracyje (w tym wyjazdy rodzinne) no i dodatki świąteczne. Mają też szkolenia, więc jak trafisz na spoko kierownika to można sobie dodatkowe papiery wyrobić :) Polecam dla młodych osób by nabrać doświadczenia, niestety nie szanuje i nie docenia się tu pracowników, więc co lepsi odchodzą.
3
emil 2016-02-24 00:59
Halo. jak zarabiają spawacze Mig Mag w Budimexie za granicą?
xxxx 2016-03-10 22:43
omijajcie to miejsce nawet minimalnej 8,50 brutto nie zarobicie
1
matt 2016-03-18 21:53
BUUDIIMEEX FIRMA DO BANI A Z DRUGIEJ STRONY JAK CZYTAM TE WPISY TO CHYBA MOWA O DWOCH ROZNYCH FIRMACH TA CO JA ZNAM NIE ZATRUDNIA FIZYCZNYCH TAM SA TYLKO UMYSLOWI KTORZY PROWADZA BUDOWY I UTRUDNIAJA LUDZIA PRACE OSOBISCIE NIE POLECAM TEJ FIRMY BO JEST TO NAJGORSZA FIRMA Z JAKA DO TEJ PORY MIALEM STYCZNOSC PRACUJA TAM SAMI KRETYNI KTORZY NIE ZNAJA SIE NA ROBOCIE A LUDZI MAJA ZA NIC
4
ego 2016-04-12 20:53
radzę Wam omijać fryzjera ze Spelle tam dobrze strzygą owieczki budimexu.
6
Nafibud 2016-04-24 21:18
Proszę zerknąć na firmę NAFIBUD - założyciel (usunięte przez administratora)wytwór Unibepu,rozłożył firmę Polbud w 2014 teraz rozłożył firmę Nafibud.Biznesmen z Bielska Podlaskiego.
NOWA 2016-06-17 18:29
Ja mam pytanie odnośnie pracy na stanowisku specjalisty ds. ekonomicznych.
Czy ktoś może naisać jak się pracuje, bo mam zamiar aplikować i prosiłabym o opinię.
joljol 2016-07-26 11:44
A kto wie jak ma na imie Pani z sekretariatu ktora siedzi na wejsciu do biura ?? :) mowa o biurze na ul. 28 Czerwca 1956 r. 398
2
pracownik 2016-08-18 16:37
Praca na budowach 10h dziennie przez cały rok. Większe premie budowy dla wybranych znajomych KK. I nieważne co obieca HR. Branżystów (elektryków, sanitarnych) traktuje się jak piąte koło u wozu. Na kontraktach często KK nie chcą branżystów (bo i tak mają podwykonawców) więc zatrudnienie po 1 kontrakcie niepewne.
1
T 2016-09-02 20:32
W Lublinie szukają kierownika robót elektrycznych czytaj frajera który namęczy się przy Hamptonie z firmą Supremus (która nigdy nie robiła poważnych inwestycji) a póżniej powiedzą : murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść:)
Skrzywdzona 2016-10-06 20:23
Pracowałam w Budimeksie około 8 miesięcy i uważam to za najgorsza porażkę w swoim życiu. Na stanowisku specjalisty ds ekonomicznych zaproponowano mi wynagrodzenie 2500 netto na okresie próbnym jednak nikt nie poinformował mnie że w tej kwocie będą się zawierały nadgodziny. Umowa jest tak skonstruowana że ryczałt za nadgodziny wkalkulowany jest w wynagrodzenie podstawowe i tym samym można pracować po 24 godziny i nie dostać ani grosza ponad podstawę.Praca na kontraktach to jedno wielkie oszustwo pracy jest dla kilku osób ale dlatego żeby obniżyć koszty kontraktu jest tylko jeden ekonomista na danym kontrakcie który zajmuje się papierologią od A do Z. ( NAWET UMOWAMI PRAWNYMI JEŚLI PRAWNIK NIE MA CZASU - BO AKURAT MA KILKA KONTRAKTÓW POD SOBĄ). Reasumując roboty było tyle że pracowałam minimum 10 godzin ( czasem zdarzało się że byłam w pracy od 8.00 rano do 21.00) dziennie za 2500 netto , po okresie próbnym otrzymałam pensję 2800 netto z tym że musiałam swoim prywatnym samochodem jeździć pomiędzy budowami a także dowozić dokumenty do biura ekonomicznego rejonu.Po odliczeniu paliwa zostawało mi 2200 na rękę za 10-11 godzin pracy dziennie. Nie wspominam o ogromnym stresie wszystkie robione pod napięciem bo miało być na wczoraj , do tego okropna kierowniczka która nigdy nie chwaliła i ciągle miała o coś pretensje - stara panna siedząca od rana do wieczora w robocie i wymagająca tego od innych. Nie wierzcie w to co mówią na rozmowie wstępnej to są wszystko brednie. Praca na kontrakcie jest nie do przejścia dla normalnego człowieka który chce być zdrowy fizycznie i psychicznie. Podczas rozmowy telefonicznej kiedy zaproponowano mi tę prace zapytałam o godziny - odpowiedź brzmiała : pracujemy od 8.30 do 16.30 czasem trzeba zostać ale to sporadycznie - nie wierzcie w te brednie !!! po pół roku pracy w tej firmie byłam już wrakiem człowieka. Podczas mojej obecności w Budimexie tylko z mojego kontraktu zwolniło się 5 osób. Krew człowieka zalewa jak zarobi parę groszy w takich nerwach a Ci u góry zbierają taką kasę za ogromne budowy a ich pensje to kilkadziesiąt tysięcy złotych !!! Nie cenią pracownika jak nie ty to kolejny i tak w kółko. Rotacja jest ogromna. Dlatego przestrzegam wszystkich przed praca w tej firmie - szczególnie tych którym zależy żeby jeszcze pożyć. Można nabrać doświadczenia ale również stracić wiarę w ludzi i sens pracy. Aha i jeszcze jedno - co pół roku wypłacane są premie uznaniowe za pracę którymi strasznie zachęcają na rozmowach wstępnych.Ja po pół roku pracy nie dostałam ani grosza bo okazało się że zabrakło mi tygodnia do pełnych 6 miesięcy pracy !!! Pozdrawiam wszystkich skrzywdzonych przez te korporację.
5
Grzesiek 2016-10-20 18:59
Witam

Wie ktoś ile płacą kierownikowi robót/budowy? Mam duże doświadczenie w domkach jednorodzinnych, których zrealizowałem ok 80 w swojej karierze, poza tym budynki gospodarcze, garaże i nadzory nad dociepleniami budynków. Zrobiłem też kilka domów wielorodzinnych. Teraz chciałbym popracować w dużej firmie przy dużych inwestycjach i aplikuje na kierownika robót/budowy. Jestem dobrej myśli! Czy z moim doświadczeniem jestem w stanie dostać tam 6000 netto?! Będę wdzięczny za odpowiedź.
1
ST 2016-10-22 18:08
Jak jesteś znajmomym Pań z HR albo Kierownika Kontraktu - to tak. Jak nikogo nie znasz - to nie.
Grzesiek 2016-10-24 21:20
Chcesz powiedzieć, że 6000 zł netto ciężko jest tam wynegocjować na stanowisko kierownika robót/budowy??
Michal 2016-10-27 07:12
A jak praca spawacze w Niemczech ??
kbm 2016-10-28 22:50
Z doświadczeniem o jakim piszesz wątpliwe. Zapewne zaproponują Ci stanowisko majstra na początek.
Dojazd na kontrakt we własnym zakresie. Dojazd z kwatery takoż. Nie wiem czy płacą jeszcze za kwatery.
Reszta jak piszą koleżanki powyżej w tym wątku. No i dużo prania mózgu, że pracujesz w najlepszej firmie z renomą i musisz się bardziej starać oraz być wydajnym i dobrym. Firma doskonale zdaje sobie sprawę jaki jest rynek pracy i że młodzi nie mogą sobie pozwolić na podskakiwanie bo kieszeń płytka.
Ale powodzenia życzę.
M 2016-11-10 13:21
Daria
Bogdan 2016-11-13 22:15
A co jakaś fajna? ;)
Łukasz 2016-12-31 14:28
Mam pytanie, co to za stanowisko "Specjalista - inżynier" widzę, że od jakiegoś czasu pojawiają się ogłoszenia na takie stanowisko. Przyznam że dosyć niespotykane w innych dużych firmach. Jakie to stanowisko daje możliwości rozwoju w strukturze firmy?? Jaki jest zakres obowiązków na budowie/biurze??Czyli jak można awansować z tego stanowiska?? Jak plasuje się w strukturze firmy?? Jaki jest przedział zarobków??
Jedrek 2017-01-19 17:55
Czy Budimex prowadzi teraz jakieś inwestycje za granicą? Bardzo bym chciał załapać się z nimi na wyjazd!!. Pewna firma, znana marka fajnie by było!!. Czy ktoś wie jakie teraz są stawki dla cieśli lub zbrojarza?
Grzesiek 2017-01-22 10:24
Przeanalizowałem temat i faktycznie słabo to wygląda. Mi zależało na tym żeby zawodowo się trochę rozwinąć i wziąć udział w realizacji ciekawych inwestycji, dlatego że po prostu lubię to co robię.. Moim zdaniem budowa, to budowa, mała czy duża musisz dobrze zorganizować pracę i dostawy albo inaczej wykonać pracę jak najmniejszą ilością nakładów i jak najkrótszym czasie, więc uważam że z moim doświadczeniem bym sobie poradził.. Tylko sprowadzanie mnie w wieku 36 lat do roli majstra budowy za 3500 zł netto to trochę przesada. A pracować tylko dla idei to chyba też bez sensu... Doszedłbym do kierownika budowy powiedzmy w te 4 lata.. no ok i ile bym zarobił jako ten kierownik budowy??? Z 5000 netto z nadgodzinami???? Na domkach wyciągam więcej niż te 6000 netto o których pisałem, ale byłem w stanie iść na duże budowy za mniejszą kasę do dużej firmy... tylko dla własnego rozwoju i poczucia że realizuję fajne inwestycje.. ale nie oszukujmy się nie pracujemy tylko dla frajdy, a pieniądze są nam potrzebne do życia.. Nie samą pracą człowiek żyje... Takie mam przemyślenia. Ciekaw jestem waszych opinii.
Budowlaniec 2017-01-23 09:32
Budimex to firma z historią i z przyszłością a praca w niej do fajny wpis w CV. Mając 36 lat nie masz jeszcze takiego doświadczenia zawodowego niezbędnego na dużych projektach. Budemex płaci dobre pensje tylko trzeba mieć duże doświadczenie zawodowe.
Grzesiek 2017-01-30 18:25
Co masz na myśli pisząc dobre pensje.. czy 5000 zł to duża pensa za te 12h dziennie i odpowiedzialność, którą Kierownik budowy bierze na garba prawie że dożywotnio?
xxx 2017-01-31 13:36
dostalem dzis propozycje pracy w budimex do remscheid czy warto tam jechac???
Jerzyk 2017-02-14 14:38
To się nie ma co zastanawiać. Praca w takiej firmie to sukces.
PRZEMO 2017-02-23 12:36
CZY WARTO WYJECHAC Z BUDIMEX POZNAN DO NIEMIEC JAKO BETONIARZ NIECH KTOS NAPISZE PRAWDE O TEJ FIRMIE
Bobi 2017-02-23 13:54
Pracowałem w Budimexie 4 lata. Jak trafisz na budowę na plusie to jest miło i sympatycznie. W przypadku, gdy budowa będzie z góry na minusie to możesz to jest tragedia - nerwy przez cały okres budowy. Jeśli nie masz pleców to nie awansujesz, ale zdarza się. To co wynegocjujesz na początku to Ci już potem zostanie. Widełki zarobkowe są zróżnicowane. Doświadczenia nabierzesz, no bo jak tu nie nabrać jak się pracuje po 240 godzin w tygodniu plus co druga sobota. Zapomnij o dobrych relacjach z rodziną. Praca dla ludzi, którzy żyją pracą.
1
PRZEMO 2017-02-23 14:19
tylko mam jechac do niemiec na prefabrykaty betonowe a tez nie wiem do jakiej niejscowosci sie dostane
Joanna 2017-02-27 12:33
W zeszłym tygodniu ruszyło wiele rekrutacji do firmy BUDIMEX-DROMEX SA. Jest możliwe rozpoczęcie pracy w Poznaniu jako Kierownik ds. obsługi klienta. Czy któraś z ofert Was zainteresowała?
Kalif 2017-03-07 10:56
Bardzo współczuje . Ja unikam takich firm i dziękuję za wypowiedź
Joanna 2017-03-07 11:02
@Kalif co wpływa na Twoją negatywną opinię? Chętnie poznamy Twoje wrażenia z pracy w firmie.
Maniek 2017-03-22 21:15
Panowie gdzie lepiej na kontrakcie w BUDIMEX czy PEKABEX
Zostaw swoją opinię o BUDIMEX-DROMEX SA - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX-DROMEX SA