brak logo

BUDIMEX-DROMEX SA

Poznań

Opinie o BUDIMEX-DROMEX SA

calineczka 2015-12-08 10:04
A po czym oceniać ludzi jak nie po zachowaniach? :DDD
1
maniek 2016-02-11 15:31
Czytam i czytam i dopiero 1 normalnego znalazłem - Ciebie
1
inżynier 2016-02-19 18:38
Jako Inżynier na starcie nie zarobisz a pensja jaką Ci podają zawiera w sobie ryczałt za nadgodziny. Praca na budowie od 7:00/7:30-17:00/do oporu+czasem soboty. Pracowników jest mało, więc pracy jest dużo. Z ludźmi jak trafisz, są i zgrane ekipy i ludzie nie potrafiący pracować w grupie. Niestety czasem wraz z końcem kontraktu masz wybór delegacja na drugim końcu Polski albo do widzenia, na szczęście w kubaturówce robią sporo w dużych miastach więc takie przypadki nie są częste. Z umową przeważnie dają o pracę na czas określony, często jak załapiesz się prosto po studiach to i 2-3 lat jedziesz na zleceniu. Z awansem jak masz plecy idzie łatwo, jak nie masz to i 3 lata możesz tyrać jako IB zanim dostaniesz majstra i skromna podwyżke. Na rozmowie powiedzą Ci, że zarobisz premiami ale te to około 2 krotność Twojej pensji rocznie (w biurze jednokrotność), wiec jeśli nie pracujesz dla "sensu tworzenia" to lepiej nawet nie aplikuj, bo szkoda Twojego czasu. Mają za to sporo benefitów: prywatna opieke medyczna, multisport, wysokie ubezpiecznie, na budowach obiady i wyjazdy integracyje (w tym wyjazdy rodzinne) no i dodatki świąteczne. Mają też szkolenia, więc jak trafisz na spoko kierownika to można sobie dodatkowe papiery wyrobić :) Polecam dla młodych osób by nabrać doświadczenia, niestety nie szanuje i nie docenia się tu pracowników, więc co lepsi odchodzą.
4
emil 2016-02-24 00:59
Halo. jak zarabiają spawacze Mig Mag w Budimexie za granicą?
xxxx 2016-03-10 22:43
omijajcie to miejsce nawet minimalnej 8,50 brutto nie zarobicie
1
matt 2016-03-18 21:53
BUUDIIMEEX FIRMA DO BANI A Z DRUGIEJ STRONY JAK CZYTAM TE WPISY TO CHYBA MOWA O DWOCH ROZNYCH FIRMACH TA CO JA ZNAM NIE ZATRUDNIA FIZYCZNYCH TAM SA TYLKO UMYSLOWI KTORZY PROWADZA BUDOWY I UTRUDNIAJA LUDZIA PRACE OSOBISCIE NIE POLECAM TEJ FIRMY BO JEST TO NAJGORSZA FIRMA Z JAKA DO TEJ PORY MIALEM STYCZNOSC PRACUJA TAM SAMI KRETYNI KTORZY NIE ZNAJA SIE NA ROBOCIE A LUDZI MAJA ZA NIC
5
ego 2016-04-12 20:53
radzę Wam omijać fryzjera ze Spelle tam dobrze strzygą owieczki budimexu.
6
Nafibud 2016-04-24 21:18
Proszę zerknąć na firmę NAFIBUD - założyciel (usunięte przez administratora)wytwór Unibepu,rozłożył firmę Polbud w 2014 teraz rozłożył firmę Nafibud.Biznesmen z Bielska Podlaskiego.
NOWA 2016-06-17 18:29
Ja mam pytanie odnośnie pracy na stanowisku specjalisty ds. ekonomicznych.
Czy ktoś może naisać jak się pracuje, bo mam zamiar aplikować i prosiłabym o opinię.
joljol 2016-07-26 11:44
A kto wie jak ma na imie Pani z sekretariatu ktora siedzi na wejsciu do biura ?? :) mowa o biurze na ul. 28 Czerwca 1956 r. 398
4
pracownik 2016-08-18 16:37
Praca na budowach 10h dziennie przez cały rok. Większe premie budowy dla wybranych znajomych KK. I nieważne co obieca HR. Branżystów (elektryków, sanitarnych) traktuje się jak piąte koło u wozu. Na kontraktach często KK nie chcą branżystów (bo i tak mają podwykonawców) więc zatrudnienie po 1 kontrakcie niepewne.
1
T 2016-09-02 20:32
W Lublinie szukają kierownika robót elektrycznych czytaj frajera który namęczy się przy Hamptonie z firmą Supremus (która nigdy nie robiła poważnych inwestycji) a póżniej powiedzą : murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść:)
1
Skrzywdzona 2016-10-06 20:23
Pracowałam w Budimeksie około 8 miesięcy i uważam to za najgorsza porażkę w swoim życiu. Na stanowisku specjalisty ds ekonomicznych zaproponowano mi wynagrodzenie 2500 netto na okresie próbnym jednak nikt nie poinformował mnie że w tej kwocie będą się zawierały nadgodziny. Umowa jest tak skonstruowana że ryczałt za nadgodziny wkalkulowany jest w wynagrodzenie podstawowe i tym samym można pracować po 24 godziny i nie dostać ani grosza ponad podstawę.Praca na kontraktach to jedno wielkie oszustwo pracy jest dla kilku osób ale dlatego żeby obniżyć koszty kontraktu jest tylko jeden ekonomista na danym kontrakcie który zajmuje się papierologią od A do Z. ( NAWET UMOWAMI PRAWNYMI JEŚLI PRAWNIK NIE MA CZASU - BO AKURAT MA KILKA KONTRAKTÓW POD SOBĄ). Reasumując roboty było tyle że pracowałam minimum 10 godzin ( czasem zdarzało się że byłam w pracy od 8.00 rano do 21.00) dziennie za 2500 netto , po okresie próbnym otrzymałam pensję 2800 netto z tym że musiałam swoim prywatnym samochodem jeździć pomiędzy budowami a także dowozić dokumenty do biura ekonomicznego rejonu.Po odliczeniu paliwa zostawało mi 2200 na rękę za 10-11 godzin pracy dziennie. Nie wspominam o ogromnym stresie wszystkie robione pod napięciem bo miało być na wczoraj , do tego okropna kierowniczka która nigdy nie chwaliła i ciągle miała o coś pretensje - stara panna siedząca od rana do wieczora w robocie i wymagająca tego od innych. Nie wierzcie w to co mówią na rozmowie wstępnej to są wszystko brednie. Praca na kontrakcie jest nie do przejścia dla normalnego człowieka który chce być zdrowy fizycznie i psychicznie. Podczas rozmowy telefonicznej kiedy zaproponowano mi tę prace zapytałam o godziny - odpowiedź brzmiała : pracujemy od 8.30 do 16.30 czasem trzeba zostać ale to sporadycznie - nie wierzcie w te brednie !!! po pół roku pracy w tej firmie byłam już wrakiem człowieka. Podczas mojej obecności w Budimexie tylko z mojego kontraktu zwolniło się 5 osób. Krew człowieka zalewa jak zarobi parę groszy w takich nerwach a Ci u góry zbierają taką kasę za ogromne budowy a ich pensje to kilkadziesiąt tysięcy złotych !!! Nie cenią pracownika jak nie ty to kolejny i tak w kółko. Rotacja jest ogromna. Dlatego przestrzegam wszystkich przed praca w tej firmie - szczególnie tych którym zależy żeby jeszcze pożyć. Można nabrać doświadczenia ale również stracić wiarę w ludzi i sens pracy. Aha i jeszcze jedno - co pół roku wypłacane są premie uznaniowe za pracę którymi strasznie zachęcają na rozmowach wstępnych.Ja po pół roku pracy nie dostałam ani grosza bo okazało się że zabrakło mi tygodnia do pełnych 6 miesięcy pracy !!! Pozdrawiam wszystkich skrzywdzonych przez te korporację.
10
Grzesiek 2016-10-20 18:59
Witam

Wie ktoś ile płacą kierownikowi robót/budowy? Mam duże doświadczenie w domkach jednorodzinnych, których zrealizowałem ok 80 w swojej karierze, poza tym budynki gospodarcze, garaże i nadzory nad dociepleniami budynków. Zrobiłem też kilka domów wielorodzinnych. Teraz chciałbym popracować w dużej firmie przy dużych inwestycjach i aplikuje na kierownika robót/budowy. Jestem dobrej myśli! Czy z moim doświadczeniem jestem w stanie dostać tam 6000 netto?! Będę wdzięczny za odpowiedź.
2
ST 2016-10-22 18:08
Jak jesteś znajmomym Pań z HR albo Kierownika Kontraktu - to tak. Jak nikogo nie znasz - to nie.
Grzesiek 2016-10-24 21:20
Chcesz powiedzieć, że 6000 zł netto ciężko jest tam wynegocjować na stanowisko kierownika robót/budowy??
Michal 2016-10-27 07:12
A jak praca spawacze w Niemczech ??
kbm 2016-10-28 22:50
Z doświadczeniem o jakim piszesz wątpliwe. Zapewne zaproponują Ci stanowisko majstra na początek.
Dojazd na kontrakt we własnym zakresie. Dojazd z kwatery takoż. Nie wiem czy płacą jeszcze za kwatery.
Reszta jak piszą koleżanki powyżej w tym wątku. No i dużo prania mózgu, że pracujesz w najlepszej firmie z renomą i musisz się bardziej starać oraz być wydajnym i dobrym. Firma doskonale zdaje sobie sprawę jaki jest rynek pracy i że młodzi nie mogą sobie pozwolić na podskakiwanie bo kieszeń płytka.
Ale powodzenia życzę.
M 2016-11-10 13:21
Daria
Bogdan 2016-11-13 22:15
A co jakaś fajna? ;)
Łukasz 2016-12-31 14:28
Mam pytanie, co to za stanowisko "Specjalista - inżynier" widzę, że od jakiegoś czasu pojawiają się ogłoszenia na takie stanowisko. Przyznam że dosyć niespotykane w innych dużych firmach. Jakie to stanowisko daje możliwości rozwoju w strukturze firmy?? Jaki jest zakres obowiązków na budowie/biurze??Czyli jak można awansować z tego stanowiska?? Jak plasuje się w strukturze firmy?? Jaki jest przedział zarobków??
Jedrek 2017-01-19 17:55
Czy Budimex prowadzi teraz jakieś inwestycje za granicą? Bardzo bym chciał załapać się z nimi na wyjazd!!. Pewna firma, znana marka fajnie by było!!. Czy ktoś wie jakie teraz są stawki dla cieśli lub zbrojarza?
1
Grzesiek 2017-01-22 10:24
Przeanalizowałem temat i faktycznie słabo to wygląda. Mi zależało na tym żeby zawodowo się trochę rozwinąć i wziąć udział w realizacji ciekawych inwestycji, dlatego że po prostu lubię to co robię.. Moim zdaniem budowa, to budowa, mała czy duża musisz dobrze zorganizować pracę i dostawy albo inaczej wykonać pracę jak najmniejszą ilością nakładów i jak najkrótszym czasie, więc uważam że z moim doświadczeniem bym sobie poradził.. Tylko sprowadzanie mnie w wieku 36 lat do roli majstra budowy za 3500 zł netto to trochę przesada. A pracować tylko dla idei to chyba też bez sensu... Doszedłbym do kierownika budowy powiedzmy w te 4 lata.. no ok i ile bym zarobił jako ten kierownik budowy??? Z 5000 netto z nadgodzinami???? Na domkach wyciągam więcej niż te 6000 netto o których pisałem, ale byłem w stanie iść na duże budowy za mniejszą kasę do dużej firmy... tylko dla własnego rozwoju i poczucia że realizuję fajne inwestycje.. ale nie oszukujmy się nie pracujemy tylko dla frajdy, a pieniądze są nam potrzebne do życia.. Nie samą pracą człowiek żyje... Takie mam przemyślenia. Ciekaw jestem waszych opinii.
Budowlaniec 2017-01-23 09:32
Budimex to firma z historią i z przyszłością a praca w niej do fajny wpis w CV. Mając 36 lat nie masz jeszcze takiego doświadczenia zawodowego niezbędnego na dużych projektach. Budemex płaci dobre pensje tylko trzeba mieć duże doświadczenie zawodowe.
Grzesiek 2017-01-30 18:25
Co masz na myśli pisząc dobre pensje.. czy 5000 zł to duża pensa za te 12h dziennie i odpowiedzialność, którą Kierownik budowy bierze na garba prawie że dożywotnio?
xxx 2017-01-31 13:36
dostalem dzis propozycje pracy w budimex do remscheid czy warto tam jechac???
Jerzyk 2017-02-14 14:38
To się nie ma co zastanawiać. Praca w takiej firmie to sukces.
1
PRZEMO 2017-02-23 12:36
CZY WARTO WYJECHAC Z BUDIMEX POZNAN DO NIEMIEC JAKO BETONIARZ NIECH KTOS NAPISZE PRAWDE O TEJ FIRMIE
Bobi 2017-02-23 13:54
Pracowałem w Budimexie 4 lata. Jak trafisz na budowę na plusie to jest miło i sympatycznie. W przypadku, gdy budowa będzie z góry na minusie to możesz to jest tragedia - nerwy przez cały okres budowy. Jeśli nie masz pleców to nie awansujesz, ale zdarza się. To co wynegocjujesz na początku to Ci już potem zostanie. Widełki zarobkowe są zróżnicowane. Doświadczenia nabierzesz, no bo jak tu nie nabrać jak się pracuje po 240 godzin w tygodniu plus co druga sobota. Zapomnij o dobrych relacjach z rodziną. Praca dla ludzi, którzy żyją pracą.
2
PRZEMO 2017-02-23 14:19
tylko mam jechac do niemiec na prefabrykaty betonowe a tez nie wiem do jakiej niejscowosci sie dostane
1
Joanna 2017-02-27 12:33
W zeszłym tygodniu ruszyło wiele rekrutacji do firmy BUDIMEX-DROMEX SA. Jest możliwe rozpoczęcie pracy w Poznaniu jako Kierownik ds. obsługi klienta. Czy któraś z ofert Was zainteresowała?
1
Kalif 2017-03-07 10:56
Bardzo współczuje . Ja unikam takich firm i dziękuję za wypowiedź
1
Joanna 2017-03-07 11:02
@Kalif co wpływa na Twoją negatywną opinię? Chętnie poznamy Twoje wrażenia z pracy w firmie.
Maniek 2017-03-22 21:15
Panowie gdzie lepiej na kontrakcie w BUDIMEX czy PEKABEX
Janusz 2017-03-26 23:39
Podobno PEKABEX lepiej płaci.. zależy jaki poziom stanowiska Cie interesuje
Gregor 2017-03-28 12:00
Budimex S.A.. Dawniej Budimex Dromex to solidna, profesjonalna firma.
1
Karol 2017-04-07 00:09
Ile można zarobić w tej firmie na stanowisku Specjalista Inżynier ? Czy zarobek 5000 netto podstawy jest realny?? Region Polski zachodniej.
spawacz 2017-04-08 16:15
witam koledzy spawacze jak się pacuje spawaczom w niemczech z budimexu mógłby ktoś coś więcej napisać dzieki z góry.pozdrawiam.
1
Derek 2017-04-09 18:55
Co nowego robi firma? Byłem pracownikiem ale musiałem zmienić zamieszkanie i rozstałem się z firmą , ciągle mile wspominam tamten czas. Czy prowadzą nowe budowy?
Joanna 2017-04-10 08:50
@Derek co najlepiej wspominasz w pracy w firmie?
Roman 2017-04-11 20:31
zarobki owszem fajne ale co się dziwić jak na co dzień robi się po minimum 12 godzin a czasami od świtu do późnej nocy, więc w miesiącu wyrobisz tyle godzin co przez 2 miesiące, no chyba, że trafisz na kierownika który dobrze pisze godziny w zeszyt a wyjść można szybciej:) Warunki mieszkaniowe różne od chlewów do całkiem spoko mieszkań. Atmosfera pracy również, są ludzie na poziomie bydło oraz dresiarze, no ale nie ma się co dziwić na taką ilość zatrudnionych zawsze będzie grupa marginesu. Dojazdy na miejsce pracy we własnym zakresie i własnym środkiem po całym kraju, ale jeśli robisz przy budowie dróg i dobrze żyjesz z ludźmi z wytwórni mas bitumicznych ,to kup starszego diesla jak oni a na ropę już nie będziesz musiał wydawać.:D
Roman 2017-04-11 20:32
zarobki owszem fajne ale co się dziwić jak na co dzień robi się po minimum 12 godzin a czasami od świtu do późnej nocy, więc w miesiącu wyrobisz tyle godzin co przez 2 miesiące, no chyba, że trafisz na kierownika który dobrze pisze godziny w zeszyt a wyjść można szybciej:) Warunki mieszkaniowe różne od chlewów do całkiem spoko mieszkań. Atmosfera pracy również, są ludzie na poziomie bydło oraz dresiarze, no ale nie ma się co dziwić na taką ilość zatrudnionych zawsze będzie grupa marginesu. Dojazdy na miejsce pracy we własnym zakresie i własnym środkiem po całym kraju, ale jeśli robisz przy budowie dróg i dobrze żyjesz z ludźmi z wytwórni mas bitumicznych ,to kup starszego diesla jak oni a na ropę już nie będziesz musiał wydawać.:D
2
Joanna 2017-04-12 08:46
@Roman rozumiem, że polecasz pracę w firmie? Czy każdego miesiąca tak wyglądają godziny pracy, czy zależy to od okresu?
bud 2017-04-15 12:45
Budimex to najwiekszy syf. Omijajcie szerokim łukiem.
2
Filip 2017-04-15 19:01
BUDIMEX-DROMEX SA ta firma to historia, jestem długoletnim pracownikiem i nie zamienię jej na żadną inną. Współpracownicy też mi się udali, stworzyliśmy udany zespół i możemy na siebie liczyć jak ktoś potrzebuje pomocy.
Joanna 2017-04-19 09:19
@Filip to ważne, by dobrze się czuć podczas wykonywania swojej pracy. Co uważasz za największy plus pracy w BUDIMEX-DROMEX SA?
@bud co sprawia, że tak oceniasz pracę w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń.
robur 2017-04-24 23:59
Ostatnio pojawiło się kilka aplikacji na stanowisko Geodeta. Ktoś jakieś opinie? Jaki charakter pracy, jakie zarobki? Z góry dzięki!
Jurek 2017-05-05 08:17
BUDIMEX-DROMEX jest przede wszystkim stabilnym pracodawcą.
Ekonomistka 2017-05-23 14:01
Chyba w innej firmie pracowałaś. Nie ma czegoś takiego, ze zabrakło Ci 2 tygodni do 6 m-cy i nie dostajesz premii. Premię ja dostałam po przepracowaniu 1 m-ca w firmie. Uważam, że firma jest bardzo dobra, społecznie odpowiedzialna i etyczna. Wynagrodzenie jest ponad przeciętne. Co do ogromu pracy to zależy od kontraktu, na jednym jest lepiej na innym trudniej, ale ludzie są na tyle pozytywni, że to rekompensują.
xyz 2017-05-23 14:11
240h w tygodniu?? To trochę trudne, nie uważasz? I zdecydowanie przesadzone...
Nadgodziny się zdarzają, szczególnie w okresie największego zaawansowania prac, ale pracująca sobota jest odbierana (o ile taka wypada). A w której firmie budowlanej pracuje się po 8h dziennie? Bo ja takiej nie znam...
Firma bardzo dobra, stabilna i kładąca duży nacisk na rozwój pracowników
Zostaw swoją opinię o BUDIMEX-DROMEX SA - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX-DROMEX SA