brak logo

Euro Providus

Częstochowa

Opinie o Euro Providus

zzz 2014-10-20 11:04:55
jaka to dodatkowa dobrze płatna praca? W EP prowizja wynosi 5%, od jakościowych 8%. Od nowych wpłat (od nowych klientów) 10 %. zwykłemu doradcy nie dają samochodu. Napisz coś więcej albo wrzuć linka
mamut 2014-10-21 07:07:50
Nie polecam. Na wstępie z przełożonym możesz mieć problem. Pan K.S. jest specyficznym człowiekiem. Dostaniesz ogromny teren, musisz mieć własny samochód a za paliwo ci nie zwrócą. Wszelkie koszty związane z wykonaniem pracy należą do ciebie. Dostaniesz klientów, którzy nie spłacają pożyczki od 5-10 lat a więc bardzo trudni klienci, którzy raczej nie kwapią się do zapłaty. Abstrahując od tego, że to w większości przeterminowane należności a więc u świadomego klienta nie masz szans. Policz sobie 45% z zera minus wszelkie wydatki. Ile ci wyjdzie?
1
konsultant 2014-10-21 16:11:19
ale głupoty piszecie,firma jest w porządku,kierownicy pomagają,meanager zajebisty,naprawde niewiem o co chodzi,ja pracuje ponad rok i nie narzekam.No chyba że myślicie że za nic wam będą płacić?JAK SIĘ POSTARACIE TO ZAROBICIE.
... 2014-11-03 21:19:04
Tak. Firma jest w porządku. A te negatywne opinie na wielu forach pisze pewnie jedna osoba. Człowieku "konsultancie" nikt nic za darmo nie dostaje, w szczególności w tej Firmie. Szacunek jednak się chyba należy pracownikowi i klientowi, z którego firma żyje.
welman 2014-11-05 18:06:38
szczerze mówiąc nie sądzę , aby to była pojedyncza osoba, ta która pisze te negatywy. Wiele osób które pracują tutaj w EuroProvidusie jako Windykatorzy czy też Konsultanci Finansowi nie ma pojęcia na co się piszę i po krótkim czasie chce zmienić otoczenie. Stąd też tak wiele ofert pracy do tej firmy obecnie
op 2014-11-11 11:55:08
nie mają pojęcia bowiem przełożeni wciskają im kity. Na początku jest pięknie a potem.. "obiecanki cacanki a ... radość"
1
fred 2014-12-02 20:16:13
z doświadczenia wiem że negatywnych opini nie da się uniknąc , zawsze znajdzie się jakiś niezadowolony pracownik, który będzie się zalił bo został zwolniony. Poza tym nie ma pracy idealnej zawsze są jakieś problemy i wyzwanie i nie każdy sobie z tym radzi. Uważam że na tle podobnych firm ta firma wypada bardzo dobrze
fifi 2015-01-04 11:35:07
45% to totalne klamstwo!!!!!!
1
hmm 2015-01-14 10:03:00
firma euro providus wypada bardzo dobrze? będzie wypadać bardzo dobrze jak splajtuje. A nastąpi to niebawem jak nie zmieni swojego nastawienia do ludzi tam pracujących. obecnie nikt w tej firmie nie chce się zatrudnić, coraz więcej ludzi odchodzi. Każdy ma dość. Szkoda tylko klientów od których nie ma kto odbierać rat a oni muszą za to płacić monitami. Skandal!
ewa123 2015-01-19 20:58:04
dugu nie mam zamiaru spłacać bo oszukuią i wyzyskuią pieniądze!!!!!!!! :(
Stefan 2015-02-02 19:34:30
z tego co wiem to Lider zarabia więcej od kierownika a ma mniej obowiązków, więc czemu narzekasz. Jak nie chcesz czegoś robić to nie rób, mnie do niczego nie zmuszają. Dostałeś tel służbowy i dziwisz się że go inwigilują? To nie dzwoń z niego prywatnie. Procując mniej niż 8 h dziennie można wszystko dobrze zrobić przy odpowiednim planowaniu. Powodzenia w kolejnej pracy
1
Ninka 2015-02-02 19:39:48
45% to prawda. Mój mąż ostatnimi czasy zbiera dla firmy pomiędzy 9-11 tyś. więc dostaje niecałe 5, po odliczeniu wszystkich podatków i wydatków zostaje ok 3400. Jest Dobrze.
Malwi 2015-02-02 19:41:48
do mnie przyjeżdża po raty taki jeden z EP, chudziutki w okularkach czerwonym samochodzikiem. Jak tylko jestem w stanie to zawsze mu daje :-)
2
iwona 2015-02-03 19:00:58
mieszkam w Bytomiu dziś mój syn na pół godziny był w domu sam i nie pozwoliłam mu otwierać drzwi nikomu i miał cicho siedzieć więc sobie grał na komputerze w między czasie przyjechało dwóch chyba kierowników dobijali się do drzwi ile weszło do tego szarpali za klamkę czyli chcieli wejść do mojego mieszkania co to za kultura nic innego jak bezczelność będę chciała to zgłosić za próbę włamania bo inaczej nie da się tego interpretować, sąsiedzi aż się za głowę trzymali jak można tak szarpać za klamkę i walić w czyjeś drzwi skoro nikt się nie odzywa. Syn wystraszony a wystarczyło zostawić wizytówkę i cześć. Gratuluje głupoty.
5
misiek 2015-02-07 07:59:19
zdarza się, że lider zarobi więcej od kierownika a obowiązki ma takie same
1
mundial 2015-02-11 22:14:22
gdzie się podziały wszystkie wpisy? przecież tego było mnóstwo stron. Przedawniły się, czy co?
milka90 2015-06-09 18:39:56
@mundial chyba jesteś fanem teorii spiskowych, najważniejsze że ostro sypnęli teraz ofertami pracy w całej polsce na kierowników sekcji. wiadomo praca nie jest łatwa i trzeba mieć parcie na wyniki, koordynowanie działań marketingowych i sprzedażowych to nie jest prosta sprawa ale zn tego co wiem to finansowo warto bardzo
ktos 2015-06-25 23:04:52
co wy chrzanicie???? Finansowo warto bardzo??? Co Ty cpasz????

2000 netto podstawy i 35% premii , praca po 16h dziennie i w wekkendy do tego limit na paliwo w wysokości 700zł - NIE WARTO , LEPIEJ NA KASE NA BIEDRONKE
1
elmoni 2015-07-10 19:48:17
Tak przeglądam te fora odnośnie prac i Euro Providus jest kolejna firma gdzie zdania są podzielone jak tam jest naprawdę. Dlatego też raczej powinno się samemu zorientować jak tam jest i czy nam te warunki odpowiadają. Przeglądając portal gratka.pl natknąłem się na ofertę miejsca pracy na stanowisku Doradcy klienta - konsultant w Prudniku, Nysa
fffff 2015-07-14 21:48:22
ja Ci powiem jak jest bo jestem byłym kierownikiem , dostajesz 8% brutto od zbiórek i 30zł za napisanie umowy , czyli sam policz :
na tydzień zrobisz 2 umowy i jak masz dobry region zbierzesz 2000zł :

60zł za umowy + 160zł za zbiórkę = 220zł brutto tj. na ręke 180 zł

180zł x 4 tygodnie = 720 zł


720zł za miesiąc chodzenia na piechotę lub jeżdżenia swoim autem i spalania swojego paliwa i oczywiście użerania się z niepłacącymi klientami
Adamus 2015-08-06 08:16:45
Jako kierownik latasz i zbierasz pieniądze których nie zebrali Twoi Doradcy lub zbierasz na regionie na którym zwolnił Ci sie Doradca ( co jest standardem bo nikt tu nie chce pracować ) nie ma tu żadnych działań marketingowych lub sprzedazowych ( oprócz kilku ulotek formatu b5 na Oddział )
bohdan 2015-08-19 11:55:08
Dzięki za tą informację. Widzę, że szukają właśnie kierownika/lidera do pracy chyba postanawiam sobie tam się zgłosić ciekaw jestem swoich szans mam doświadczenie jako team leader tak więc myślę, że warnki spełniam. Ciekawe czy oni spełnią moje warunki zarobkowe oraz czy umowa będzie na czas nieokreślony po jakimś czasie
Kandydat 2015-09-21 13:27:12
Szukają aktualnie kierownika oddziału. Orientuje się ktoś jak wygląda ta praca? W ogłoszeniu są tylko informacje o działaniach związanych z administracją, brak info o kwestiach sprzedażowych.
1
mikun 2015-09-21 16:29:42
@Kandydat też mnie to interesuje, poza tym ja chciałbym w kaliszu kandydować na stanowisko kierownika sekcji, bardzo proszę o jakiekolwiek informacje w tym temacie, nie mam za bardzo od kogo takich informacji zasięgnąć, może od was uda mi się dowiedzieć czegoś więcej o euro providusie, z góry dzięki
xyz 2015-10-08 06:34:49
Tak, na czas nieokreślony.. umowa zlecenie.
killer 2015-10-19 08:58:06
zgłosić na policję. To sa działania bezprawne, wręcz bandyckie.Nalezy walczyć z czymś takim.
arek 2015-10-21 19:43:59
@killer, a niby dlaczego według ciebie działają bezprawnie, chyba jednak wszystko jest tu w porzadku, skoro działają i do tej pory nikt z tym nic nie zrobił. Wiadomo branża windykacji jest trudna i wielu dłuzników wypowiada się negatywnie, ale to raczej dla nich zrozumiałe. W ogóle wiecie jakie teraz warunki proponuja w windykacji?
słodka idiotka 2015-10-25 13:19:30
Pozdrowienia dla Marka z Piotrkowa Tryb

Nie spinaj się tak bo karierę zrobisz taką jak w tych poprzednich firmach ;)
1
ruki 2015-11-17 04:03:20
Hej, widziałem ogloszenie od Euro Providus, poszukuja rzecz jasna windykatorów. W ogłoszeniu napisali, że oferują atrakcyjne wynagrodzenie na poziomie 40% odebranej należności od klientów. Czy to prawdziwa informacja, bo coś mi się nie chce wierzyć, że ja biore 40%, a firma 60%. Przecież windykują dla kogoś i klient tez coś musi z tego mieć.
1
EuroP 2015-11-19 11:32:23
Bzdura. Pożyczki nie dostanie tylko aktualny dłużnik, ciężko dać pożyczkę komuś, kto jeszcze poprzedniej nie spłacił i na spłacenie się nie zanosi. Ja pracuję w Euro i nie narzekam. Za leżenie nigdzie nie płacą.
minka 2015-11-19 12:52:35
@ruki tez sądzę że 40% jak na windykatora to wysokie wynmagrodzenie alek okej, wchodzę w to, i dobrze że dają bazę klientów na start
elka 2015-11-22 01:11:48
pewnie kazdy na strart musi miec baze klientow i pracownikom nowym rowniez jest przekazywana, a wiecie cos o zarobkach?
supervos 2015-11-24 04:15:27
Raczej w tym przypadku firma dostarcze wszystkie rzeczy potrzebne do wykonania dnaej pracy - inaczej sobie tego nie wyobrażam.
gthju 2016-02-06 17:56:31
hej hej widzialem ze pojawily sie teraz od nich ofery na stanwosiko maangera rejonu w Kaliszu na przyklad do zadan nalezy mi.in. zarządzanie grupą kierowników sekcji na podległych oddziałach
tryngon 2016-02-17 14:57:00
Wiele też mogą zaoferować takiemu pracownikowi @gthju Jest bowiem umowa o pracę (podstawa + premia) ale także dają samochód i telefon do celów służbowych.
cool 2016-02-20 20:13:05
i to nie są wszystkie benefity w tej firmie @tryngon. ponadto ma się szansę na uczestnictwo w szkoleniach wprowadzających i rozwijających, zarówno na stanowisku managera jak i kierownika.
aaaabbb 2016-02-27 23:41:27
Ten Pan to specjalista od podrabiania podpisów za klientow na szybie.................
welman 2016-02-28 09:42:50
szkoda, że żadnych dowodów na tego typu działania nie ma. Wracając do tematów związanych z pracą tutaj to znaleźli w końću tych kierowników grup sprzedażowych?
aaaabbb 2016-02-28 15:24:59
sa niebawem bedzie glosno....
burek 2016-03-01 11:55:15
nie wiem o czym ma być głośno, ale @welman, odpowiadając na Twoje pytanie to chyba nadal szukają. Dziwne, oferty wiszą blisko miesiąc, może te wymagania są jednak za duże
chrum 2016-03-11 15:47:16
Widocznie cały czas szukają odpowiednich kandydatów @burek, dlatego te oferty pracy cały czas wiszą. Nie dość, że są szkolenia i samochód służbowy, to dobrze o nich świadczy, ale jaka jest zawierana umowa? Dzięki za odpowiedź
1
wiaapa 2016-03-15 12:45:01
tak naparwde nie wiem czy pracując tutaj jako Kierownik Grupy Sprzedażowej to można zarobić wiecej niż 2 tys czy nie, bo taką średnią u nich obliczyłem zarobków.
poldek 2016-05-06 09:51:43
teraz widziałem, ze do nich jest oferta jako Pracownik Administracji - Umowa na zastępstwo jest co prawda, ale stawka nadal dobra no i mozesz zawsze zodbyć spro doswidczenia.
Były pracownik 2016-07-12 19:47:17
Pracowałem jako konsultant w Radomsku. Jedyne, co mogę powiedzieć o tej firmie, to złodziejstwo to potęgi N. Kierownik, niejaka Pani Aleksandra, podpisuje lewe umowy, bo niby do targetu jej brakuje i premii nie dostanie. Klientom nie daje umowy, nikt tak naprawdę nie wie, na jaki koszt się pisze. Poza tym totalny brak kultury, wychowanie odbierała chyba w stodole. Byłem świadkiem jej rozmowy z klientką, starszą kobietą.Rzucała qrwami na prawo i lewo, zrobiła z siebie przedstawienie. Jeśli firma zatrudnia taką kadrę kierowników to oczywistym jest, że bierze pierwszego lepszego babsztyla z niewyparzoną gębą, zapewne po podstawówce, jak dobrze poszło to może po zawodówce. Podsumowując: zdecydowanie nie polecam.
elka 2016-07-13 15:46:04
@były pracownik a jak wyglądała sprawa wynagrodzeń? I kiedy przestałeś pracować w Euro Providus? Ciekawi mnie, czy może minęło już na tyle sporo czasu, że coś się zmieniło tutaj na lepsze. Poza tym wiadomo - w każdym punkcie będzie zupełnie inaczej :)
kuku 2016-07-26 18:57:20
Malo zytelna firma!przyznaja pozyczke jada ja dac,nie zastaja nikogo w domu za dwie godziny pisza ze umowa nie bedzie zrealizowana!! Zadna z nich zytelna firma tylko fotomontaz pic na wode [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] im w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] j dwa na kupe!!!!! Nie polecam!!
Specer 2016-07-27 20:08:02
Z tego co wiem to firma przyznaje podwyżki na naprawde dobrych warunkach i nie ma problemu aby taką dostać, z tego co mi się wydaje, wartościowi ludzie, podchodzą do człowieka... jak do człowieka i to jest ich zasadą, każdy ma indywidualnego konsultanta
Zasłużony 2016-07-30 22:27:29
Chodzą ploty, że na oddziale Częstochowa został jeden kierownik!! Zbórka tygodniowa 40000zł. Brawo panie "boski"( nie bez powodu z małej litery:)).
byly pracownik 2016-08-01 01:29:56
Wynagrodzenie uzależnione od zbiórki tygodniowej. 10% od nowych klientów, 8% od jakościowych, 5% od reszty. 30,00zl od podpisanej nowej umowy.
karaś 2016-08-01 14:35:15
Pewnie, że jak podchodzą indywidualnie do swoich klientów, to doskonale wiedzą jak zadbać o zatrudnienie u nich. Wiecie jednak czy wypłata jest u nich terminowa? Trzeba zadbać o stabilne zatrudnienie, a im się to w pełni udaje. Wiedzą jak zadbać o zadowolenie wśród pracowników.
Zostaw swoją opinię o Euro Providus - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro Providus