Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Empik

Pracowałeś w firmie Empik i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2008-11-14 12:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chciałabym się dowiedzieć jaka atmosfera i jakie zarobki?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-29 10:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem bardzo zadowolony z usług empiku z powodu miłej obsługi która wszystko wytłumaczy,i da sobie wytłumaczyć;] z dostawą tez szybko poszło bo jak mi pani powiedziała ze będzie za 3 dni to było za 3 dni, oferta sklepu tez bardzo dobra.
Empik to sklep bardzo dobry .Na pewno nie zakończę zakupów w sklepach sieci EMPIK!!!
zdjecie uzytkownika
sylwia - 2009-01-29 10:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja bardzo lubie tez sklem, uwilebiam kupowac tak ksiezki i wogole jakrozniejsze pierdulki, ten sklep ma swoj klimat i nie wyobrazam sobie ze mialabym kupic ksiazki gdzie inndziej, chyba ze nie ma ich w emkiku to tak:) na obsluge nigdy tez nie narzekalam, ale wspolczuje im troche bo tak ciagle jest tyle ludzi ze maja niezly [usunięte przez moderatora] przy tych kasach;/
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-02 15:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nieprawda, czasem ta obsluga jest taka niemila ze szok, najchetniej bym odeszla od kasy i koniec.
zdjecie uzytkownika
Czytelnik - 2009-02-02 17:04:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja często chodzę do Empiku na Marszalkowska w Warszawie.Jest tam bardzo mila obsluga pracują glównie studenci. Podobno mają zniżki na książki jako pracownicy.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2010-03-01 21:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Sępiku 13 miesięcy,juz nie pracuje, za co dziękuje sobie,nie dało się juz wytrzymac!Wszyscy plotkują na wszystkich,ekipa prawie w 100% palący,a co oznacza że jak ida na dymka to robisz za nich!Zajeb od 7,dostawa towaru,prasy,sprzątanie-otwarcie o 10!Przychodzi Pani Dyrektor-żenada,kto jej dał,lub komu obciągneła za te stanowisko???No i od otwarcia polska rzeczywistość-klięci....
Większość prostaków,chamów-tragedia,ale wiadomo jak to w handlu bywa.Kradną wszystko,na oczach i nie zwrócisz uwagi bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] naśla,a jak nie zwrócisz to jak szefowa zauwarzy to i tak zjeba murowana!Pęsja jak na sępik(franczyza) w miare bo 1300,premii obiecywanej na każdym kroku 100 razy nigdy nie widziałem,ZŁODZIEJSTWO W ŻYWE OCZY!Grafik do ustalenia wspólnie,mozliwosc zamiany,ale praca w weeckandy.Dostajesz joby przez telefon,przy kasie,w biurze i nie tylko od klientów czy szefostwa,dzwonia różni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z centrali i nie ma czys winny-to jest najbardziej wkurwiajace!To tyle z grubsza,słyszałem że w innych bywa gorzej...
zdjecie uzytkownika
ivik - 2010-04-23 09:58:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w empiku nie jest zła. Pracuję tam już od 1,5 roku. Może zarobki nie są kosmiczne 1200zł brutto za 3/4 etatu + premie (premie zawsze są wypłacane), ale atmosfera i dbałość o pracownika jest na wysokim poziomie. Ja mam okazję pracować ze świetnymi ludźmi, ale jak to w każdym stadzie zdarzają się czarne owce (lizusy i kosmiczne [usunięte przez moderatora] ). I to chyba tyle...
zdjecie uzytkownika
Darkegg91 - 2010-05-22 10:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ktoś z was (osób pracujących) ma informację w jakim lokalu (na myśli mam Empik rzecz jasna) jest praca to czy mógłby dać znać a [usunięte przez moderatora]
Wielkie dzięki z góry :P
zdjecie uzytkownika
now - 2013-03-20 15:26:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę że większość wpisów robią kierownicy z empików ale brak jest rzetelnych informacji o tej firmie ja mam zupełnie odmienne informacje i to negatywne na temat EMPIK we Wrocławiu. Nie mogę powiedzieć w którym bo tam jeszcze pracuję ale mam nadzieję że znajdę normalną pracę to w tedy opiszę co się tam dzieje.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-07 19:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to możliwe, że w takiej dużej i znanej sieci jak Empik ludzie są niezadowoleni i piszą, że pensja starcza na życie studenckie [usunięte przez moderatora] Co to znaczy.)?
zdjecie uzytkownika
Zblazowany - 2013-09-30 19:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam śmieszne pieniądze dużo obowiązków i nienormalne cisnienie z góry na sprzedaż przykasową(dochodzi do przypadków gdy menager musi kupować to gówno). Pracownik ma przypisany numer i jest rozliczany ze wszystkiego ilość transakcji payback, ilośc wciśniętych bubli przy kasie, ilość ankiet wypełnionych przez klientow (genialna HoN...). Poza tym przyjmuje dostawy liczy sejf przyjmuje zwroty załatwia reklamację roznosi towar roznosi ulotki drukuje bilety na imprezy ..... robi wszystko (oczywiście jest zwyklym doradzca klienta). W powyższym mowa o salonie partnerskim w regularnych jest troszke lepiej (znam z autopsji pracowalem...). Beznadziejna firma kierunek zysk pracownikow wycisnac na maxa za najmniejsze mozliwe pieniadze. Zapomnial bym jezeli ktos ma malo powyzej opisanych wciśniety prodoktow nabitych punktow dowiaduje się że nadaje się do zwolnienia ;). Pozdrawiam i odradzam.
zdjecie uzytkownika
jaro - 2013-10-02 21:01:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to tak jak podobnie w innych sklepach ale jak sie nierobi tych wspolczynnikow tzw KPI to wtedy zostajesz zwolniony czy daja szanse na 2 miesiac pozdro
zdjecie uzytkownika
palik - 2015-02-05 08:52:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma to nie pracodawca tylko kołchoz. Jeśli chcecie się dowiedzieć jak wyglądała praca niewolnika to idźcie do pracy do Empiku. Mnóstwo darmowych nadgodzin, mieszania pracownika z błotem i niebotycznych oczekiwań.
Pracowałem w Empiku na Bielanach Wrocławskich i szczerze mówiąc była to najgorsza praca w moim życiu.
Zacznę od tego, że w 2011 Empik zrezygnował z dofinansowania do autobusu swoim pracownikom w efekcie czego za każdy przejazd do i z pracy pracownik sam musi sobie zapłacić (2 zł w przypadku biletu studenckiego) co daje około 100 zł na same dojazdy z Wrocławia do Bielan miesięcznie + karta urbancard. To jest niepoważne, pracownicy innych sklepów czy restauracji śmiali się z nas, bo Empik jako jedyny tak duży pracodawca nie dopłacał do przejazdów.
Pensja- nie wiem czy śmiać sie czy płakać, bo zarobki oscylowały w granicach 1000-1100 zł. Nie daj boże choroba, bo 2 tygodnie zwolnienia i człowiek musiał w następnym miesiącu jeść tynk ze ścian, tak Empik dba o pracowników.
W tej firmie jest ZERO jakichkolwiek ludzkich zachowań, człowieka traktuje się jak robota, najlepiej żeby na czas pracy wyłączył myślenie i nie załatwiał potrzeb fizjologicznych.
Prosty przykład- wyszedłem na przerwie na papierosa, chcąc wrócić natknąłem się na awarię drzwi, dopiero po interwencji technika wróciłem do pracy przekraczając przerwę o 5 min. I co? Zjebka po całości i zagrożenie obcięcia pensji (ciekawe z czego), bo przecież mogłem nie wychodzić....
Stanowisko "doradca klienta" jest tylko z nazwy "doradcą", dla klienta nie ma się w ogóle czasu, większość pracy się stoi na kasie albo dźwiga kontenery z towarem.
Zatrudniając się w Empiku czytałem opinię o tej firmie i nie do końca wierzyłem że jest tam tak źle, jednak przekonałem się o tym na własnej skórze. Naprawdę zanim pójdziecie tam pracować zapoznajcie się z komentarzami o pracy tam pisanymi przez pracowników, każdy z nich mógłby z pewnością napisać książkę o absurdach panujących w tej firmie.
Na koniec zachęcam do zapoznania się z rankingiem "najgorszy pracodawca roku" (wystarczy wpisać w google), Empik od wielu lat zajmuje w nim wysokie lokaty.
Chrońcie swoją godność przed wyzyskiem!
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-02-05 12:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to mnie zdziwiliście teraz poważnie.. no też mam takie wrażenia zawsze jak jestem w empiku, że ludzie są zabiegani i mają co robić, ale zawsze przy kasie byłem miło obsłużony, więc tutaj akurat nie mam nic do zarzucenia w sumie.. a jak faktycznie tak kiepsko traktuje się pracownikóe to coś w tym musi być jednak.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-02-24 15:53:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale chyba darmowe nadgodziny to nie za bardzo są legalne.. no chyba, ze potem macie te godziny normalnie do obioru, bo takie formy to już się częciej zdażają tak naprawde. Ciekawe, bardzo zastnawiajace czy ktoś celowo pisze takie komentarze negatywne pomijając całą prawde czy naprawde coś nie gra w empiku.
zdjecie uzytkownika
Miken - 2015-03-11 23:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wierzę w to, że Empik jeżeli prosi pracownika o pozostanie na nadgodziny to nic mu nie daje w zamian. Po pierwsze dlatego, że jest to nielegalne, po drugie dlatego, że ryzykują zbyt dużymi stratami wizerunkowymi na tle całej Polski i innych empików. Wrocław raczej by na coś takiego zareagował negatywnie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Empik

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Empik?
Zadaj pytanie
alert