logo Groupon

Groupon

Warszawa

Opinie o Groupon

karolina 2015-06-20 13:39:27
Czegoś tu nie rozumiem. Brałam udział w rekrutacji na stanowisko w Grouponie. Miałam dwie rozmowy, test, potem jeszcze test w domu. Odpowiedź dostałam dwa tygodnie później, negatywną, choć spodziewałam się pozytywnej. Dwa dni później, zobaczyłam na Pracuj.pl to samo ogłoszenie, opublikowane tego dnia. O co chodzi?
1
szA 2015-06-23 17:14:28
Karolina: o bałagan i brak szacunku do ludzi - ja też dostałam odmowę, a po 3 tygodniach pokornie mnie zapraszali jednak do pracy: małpia robota.
5
ponury żniwiarz 2015-06-27 15:10:00
ktos wczesniej pytal sie o stanowisko z finskim - jesli znacie norweski albo finski trzymajcie sie z dala od tej firmy! za tak male pieniadze nie warto spedzac tam nawet 5 minut. kazda inna praca jest lepsza niz ta w Grouponie.
7
lofato 2015-08-13 15:27:22
Super praca ! W sprzedaży nawet jak nie robisz wyników to cie nie zwolnią. Caly czas dostajesz plan naprawczy i nie trzeba go robic.Szefostwo nie ogarnia. ( usunięte przez administratora ) W pracy mamy godzinę dziennie przerwy żeby pomodlić się do buddy i poćwiczyć jogę daje nam to więcej sprzedaży bo wierzymy w moc i klienci więcej kupują. Polecam super praca.
5
Pocieram korale 2015-08-13 22:02:14
Potwierdzam super praca, czy się siedzi czy się leży( usunięte przez administratora ) kółka się należy!

haha zero pracy multum kasy :)

3
oburzona 2015-10-15 13:17:39
Dotychczas uważałam Grupona za solidną firmę, jednak moje zdanie nie dawno uległo zmianie.
Byłam w trakcie poszukiwania pracy i natknęłam się na ogłoszenie grupona - wysłałam więc CV.
Zadzwoniła do mnie miła Pani( usunięte przez administratora ) zadała kilka pytań przez telefon i zaprosiła na rozmowę kwalifikacyjną. Rozmowa jak rozmowa, pytania odnośnie mojej osoby, szczegółowe przejście przez CV, następnie pytania o sprzedaż. W moim mniemaniu wypadłam dobrze, biorąc pod uwagę również duże doświadczenie. Pod koniec rozmowy dowiedziałam się, że będzie jeszcze drugi etap, po którym odbędzie się rozstrzygnięcie mojej kandydatury.. Myślę - ok, solidna firma, 2 etapy rozmowy kwalifikacyjnej, super. Po kilku dniach dostaję telefon z terminem drugiego etapu i informacją, że mam się dobrze przygotować. Przyszłam - spotkanie miałam z ( usunięte przez administratora ) przeprowadziliśmy scenkę ( scenka byłą szczegółowa, jak na osobę, która nie miała nic wspólnego z gruponem wcześniej - dość trudna. ) po odbytym spotkaniu zostałam poinformowana przez panią ( usunięte przez administratora ) odezwą się do mnie do końca tygodnia i przekażą informację czy zechcą ze mną nawiązać współpracę czy nie - bez względu na wynik zadzwonią... Natomiast po kilku dniach dzwoni do mnie znów Pani( usunięte przez administratora ) z informacją iż... Pani( usunięte przez administratora ) powiedzieli jej, że bardzo się przygotowałam, dobrze wypadłam, są zadowoleni, dlatego... CHCIELIBY SPOTKAĆ SIĘ ZE MNĄ JESZCZE RAZ I PRZEPROWADZIĆ SCENKĘ. Myśle sobie - dziwna sprawa. Byłam na trzeciej rozmowie, znów scenka, tym razem inny produkt, znów informacja, że bez względu na decyzję zadzwonią do mnie do końca tygodnia i poinformują czy nawiązujemy współpracę czy nie.. Niestety minął już prawie miesiąc a ja do dziś nie otrzymałam od nich żadnej odpowiedzi. To nie poważna firma, byłam tam 3 RAZY i nawet nie raczyli sie do mnie odezwać. rozumiem, że mogłam 'nie spełnić' ich warunkow, choc sygnały takie, że spełniam.. ale jak tak można? żaden normalny człowiek nie bedzie czekał miesiąc na informacje ze strony pracowawcy. Jeździłam tam 3 razy, straciłam prawie miesiąc, gdzie mogłam znaleźć inną pracę, jednak czekałam, bo atrakcyjny system wynagrodzeń mnie przyciągnął... niestety - na darmo.
Nie jestem pierwszą osobą, która spotkała się z taką sytuacją z ich strony, z tego co czytałam na forum, identyczne sytuacje miały miejsce wcześniej... brak szacunku

NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
Mika 2015-10-20 13:13:47
Ja również brałam udział w rekrutacji na stanowisko reaserchera. Przeszłam 2 etapy, przez miesiąc czekałam na odpowiedź. Otrzymałam informację w momencie gdy sama wystosowałam maila do rekruteterki.
1
Bebzol 2015-11-10 22:17:31
I jak? Nie przyjęli Cię? Bo widzę to ogłoszenie znowu i chcę wysłać papiery...
Toranaga 2015-11-23 23:18:10
Szanowni Państwo, próbujcie. Nie czytajcie postów nieudaczników i sami testujcie szansę. Ja w Grouponie pracowałem 2 lata i doświadczenie, które wyniosłem pomogło mi w starcie z własnym biznesem. Jak ktoś chce sie przyczepić, to i brak czerwonej herbaty w kuchni mu będzie przeszkadzał
1
kwaskal 2015-11-24 19:23:51
Mam pytanie do osób pracujących w Groupon ?
Ile możę zarobić account manager ? czyli zwykly zaczynający ph ?
jaki jest samochód służbowy i jak to przeklada sie km prywatne ?
czy premie są w tym momencie do wyrobienia ?
5
Stulejka 2015-11-26 15:51:06
O Boże, za chwile 6 grudnia a ja jeszcze Mikołaja nie wyłapałam.
3
Stulejka 2015-11-26 15:53:43
Wykąpałam :( smuteczek
1
Świnka Pepa 2015-11-27 08:12:13
6 grudnia, dzień małego stulejarza
Mario 2015-11-27 15:56:52
Generalnie nie polecam

Pracowałem w firmie jakis czas temu przez ponad rok, na szczęście dosyć szybko udało mi się z tamtąd uciec. W firmie panuje atmosfera podlizywania się, jeśli nie jesteś miły, nie słodzisz osobom nad tobą codziennie to nigdzie nie zajdziesz/nie zostaniesz doceniony/wyróżniony. Osoby ambitne ale ciche, jak to zazwyczaj w tego typu korporacjach nie mają szans na pokazanie swoich umiejętności. Wiele ludzi utknęło tam na dobre, bo sama firma praktycznie niczego nie uczy, nazwy stanowisk ładnie brzmią a nie kryje się za nimi często nic więcej niż wklepywanie danych do systemu, zatem nie dorobicie się zaplecza do szukania bardziej ambitnej pracy. Najbardziej irytuje ilość osób, które codzienie włażą w tyłek innym, robiąc to bez żadnych zahamowań, bezczelnie na korytarzu. Łatwo można zebrać cęgi za coś, czego się nie zrobiło, gdyż są osoby których kariera opiera sie na tym, iz podkładają nogi innym sami na tym korzystając.
Szkoda, bo pracuje tam też trochę porządnych osób, które niestety nie zdają sobie sprawy ze swojej wartości i utknęły tam na długi czas robiąc bezproduktywne rzeczy.
14
Brajan 2015-12-07 14:55:29
Na niektórych rejonach trzeba uważać zeby gwintu nie zerwać hehe
grouponner 2015-12-07 17:35:45
Po pół roku pracy w Grouponie w niemieckim dziale doszłam do wniosku, że to jednak nie dla mnie. Ach, głupia ja, pół roku zajęło mi ogarnięcie tego, że Groupon (a przynajmniej Customer Care DE) to tragedia. Atmosfera jest wprawdzie praktycznie cały czas przyjazna, pewnie ze względu na to, że teamy są młode. Ale chaos organizacyjny i komunikacyjny to masakra na ukochanym 7. piętrze. Teamy są prowadzone przez, można rzec, nastoletnie team leaderki, które nie mają pojęcia jak to robić. Są dzieciakami w piaskownicy i, no co jak co, na te stanowiska się nie nadają. Moim zdaniem na takie stanowiska powinno się wybierać osoby wykwalifikowane (tak, wykwalifikowane, bo owe "Panie" nawet jeszcze nie zdążyły skończyć studiów I stopnia germanistyki/lingwistyki, a co dopiero mówić o umiejętnościach kierowniczych). Poza tym - jak można, będąc team leaderem, zachowywać się jak bachor i obgadywać innych agentów? Nie słyszałam nigdy nic na mój temat, ale sądzę, że za moimi plecami i tak mnie konkretnie obsmarowały.

Benefitów jest sporo (płatki, owoce), fakt, ale jeśli mam być szczera - bilans i tak jest ujemny.

Jeśli ma to być Twoja pierwsza lub przejściowa praca, polecam. Jeśli szukasz czegoś poważniejszego - trzymaj się od Groupona z daleka.

Pozdrawiam!
15
ponury żniwiarz 2015-12-15 17:25:25
umowa o pracę? chciałaś chyba powiedzieć "umowa zlecenie" ;)
3
island 2015-12-24 21:00:55
Umowa O PRACĘ przy obsłudze mail-telefon. Atmosfera super.
gość 2016-02-04 12:19:39
groupon najwidoczniej płaci ludziom za pisanie pozytywnych komentarzy :D
16
69696969 2016-03-02 15:06:04
Witam, czy ktoś jest w stanie opisać jaki jest scenariusz scenek odgrywanych podczas rozmowy rekrutacyjnej ???
Szczerze powiem że śledziłem na tym portalu wiele firm, nie ma żadnej która ma tylko pozytywy, zawsze można znaleźć frustrata któremu coś nie poszło i będzie to wylewał właśnie na forum, ludzie którzy są bądź byli zadowoleniu raczej nie robią tego typu rzeczy, zwyczajnie nie mają takiej potrzeby :-)
Barney 2016-03-23 10:50:13
Jak wyglada sytuacja ph? Jak z premiami? Jak wyglada sytuacja z samochodem?(jaki i uzytkowanie prywatne)
Z gory dziękuję za odpowiedzi
1
Nick 2016-04-13 10:19:14
W niektórych działach niestety mamy do czynienia z mobbingiem i ani Przełożeni mobberów ani HR(pomimo zgłoszeń) kompletnie nic z tym nie robią. To jedyny, ale bardzo istotny minus pracy w tej firmie.
8
arek 2016-05-04 12:55:42
Nie polecam...masakra. Produkty mają tragiczne, które rozpadają się po krótkim czasie
5
Marysia 2016-05-05 11:41:30
Czy jest ktoś w stanie napisać jak pracuje się w dziale turystyki? Zgłosiłam kandydaturę na Specjalistkę ds. Turystki. Ktoś opowie o niuansach? Tj. płacach, tego jak wygląda relacja podstawa - premia, zakresie obowiązków i atmosferze?
Drugie stanowisko to Przedstawiciel Handlowy. Może o tym też ktoś opowie?

Będę bardzo, bardzo wdzięczna za szczere opinie. Dziękuję.
Marysia 2016-05-05 11:45:06
PS. i chodzi o Wrocław. Nie mogę znaleźć siedziby firmy. Generalnie jestem lekko skonsternowana.
Gosia 2016-05-12 12:19:56
Czy wiecie może coś o tym jak się pracuje w administracji biurowej w Grouponie? Dobra atmosfera? Dobra płaca i pakiet benefitów?
asia 2016-05-18 21:46:12
ja tam jestem zadowolona, zadzwonili do mnie dzień po wysłaniu /cv , potem rozmowa rekrutacyjna osobiście. tak jak na rozmowie były omawiane warunki pracy tak i było w praktyce. przez 3 miesiące praca na umowe zlecenie, potem umowa o pracę. pani która obsługiwała pracowników bardzo miła i cierpliwa bo niektórzy pracownicy to masakra .... sami sobie robią problemy a potem płaczą i maja wyrzuty do całego świata tylko nie do siebie ...
ela 2016-05-24 13:14:10
Pracowałam w tej firmie kilka miesięcy, dobra firma jeśli szukasz czegoś na krótki okres.Jak już pisał ktoś wcześniej, w tej firmie pracuje samo gówniarstwo. Donoszenie też się zdarza. Jest też taki śmieszny dział QA, który odpowiada za ocenianie pracy innych. Jedyna rzecz, którą się zajmują to chodzenie po firmie z laptopami i udawanie, że jest się zajętym. Wiele osób wchodzi im wiadomo gdzie bez wazeliny. Niektóre dziewczyny dosłownie biegały między boksami jakby były na boisku przez co nie można było skoncentrować się na pracy.Oczywiście nie możesz zwrócić uwagi bo cię wyrzucą. Dodatkowo cotygodniowe, idiotyczne spotkania na których masz obowiązek uczestniczyć oraz parcie na targety z kosmosu. Ogólnie Groupon Warszawa sili się na 'cool' firmę postępową itp ale wychodzi im to marnie. Nie polecam osobom szukającym poważnej pracy.
12
Szukam_miszkania 2016-06-06 13:19:54
Pod koniec 2015 to tam już była masakra. Lepiej nawet w gruperze chyba jest.
9
Niezadowolony 2016-07-25 01:15:58
Pracowałem tam długo. Nie polecam. Mobing i wyzysk
15
jak najdalej 2016-08-16 20:56:22
Jak najdalej! Praca i atmosfera poniżająca. Totalny brak szacunku dla pracownika, atmosfera na skraju mobbingu, privacy nie szanowana, ciśnienie i ciągle zmiany za marne pieniądze. A jeśli nawet jesteś w tym dobry i lubisz to co robisz, nie martw sie znajda sposób aby cie poniżyć i zwolnią cię kiedy tylko im sie zechce bez żadnego wypowiedzenia, i w sposób poniżający przed kolegami pracy.
Teraz maja cos takiego jak job branding...przetłumaczenie...żałosne okłamywanie potencjalnych pracownikow. Nie ufajcie.
Gorąco nie polecam komukolwiek się minimalnie szanuje. Kariery tam i tak nie zrobicie żadnej.
8
Marcin 2016-08-29 03:10:28
A może ktoś wie jak wygląda tam sytuacja jeśli chodzi o grafikę komputerową i stanowisko "Image designer" ? Wiem że to nie do końca kreatywna praca ale chodzi mi o wynagrodzenie ii warunki??
Marcin 2016-08-29 03:11:22
A może ktoś wie jak wygląda tam sytuacja jeśli chodzi o grafikę komputerową i stanowisko "Image designer" ? Wiem że to nie do końca kreatywna praca (obróbka zdjęć masowa) ale chodzi mi o wynagrodzenie i warunki??
karolina 2016-09-29 18:02:25
super, zachwycacie się płatkami i świezymi owocami, a dla mnie firma to brak profesjonalizmu
5
Dział rekrutacji GROUPON 2016-10-12 14:49:43
Witam serdecznie,

w celu pozyskania rzetelnych informacji na temat zatrudnienia, możliwości rozowju, opłat za benefity pozapłacowe (np. koszt opłaty za pakiet prywatnej opieki medycznej medycznej w Lux Med dla pracownika wynosi ok 1 zł/miesięcznie), rodzajów umów oraz warunków wynagrodzenia w firmie GROUPON, zachęcam do kontaktu z działem HR. Zapytania można kierować drogą mailową rekrutacja.pl@groupon.com

Pozdrawiam

Dział rekrutacji GROUPON
karol 2016-10-18 16:12:44
Nie polecam nikomu
Ta firma juz dlugo nie pociagnie
4
Szkoda czasu i zdrowia na tę firmę!! 2016-10-19 10:34:43
Szkoda czasu i zdrowia na tę firmę!! Brak szacunku dla pracowników, ciśnienie na wyrabianie chorych targetów, presja, zmiany do godziny 22:00, praca 7 dni w tygodniu, atmosfera na granicy mobbingu, marne pieniądze (czytaj wyzysk), zero wsparcia ze strony przełożonych (którzy często mają mniejsze kompetencje i gorzej znają dany język niż ich pracownicy), ciągłe zmiany na gorsze, zarówno pod względem zmian kontraktowych, jak też samej pracy (generalnie wieczne utrudnianie zamiast usprawniania pracy).
Dodatkowo musicie zaznaczać w systemie jak do łazienki wychodzicie, a jak jesteście sami na telefonie, to nawet Wam odejść nie można, bo macie być jak ambulans, zawsze na linii... chore!!
Ktokolwiek z Was się szanuje i zna swoją wartość, to trzymajcie się z dala od tej firmy. Nawet jeśli macie mocne nerwy i silną psychikę i liczycie, ze coś sobie wywalczycie, to niestety liczcie się z tym, że zostaniecie zwolnieni na oczach innych pracowników.
Szkoda, bo wydawać by się mogło, że jest potencjał, ale pracujący tam ludzie wszystko rujnują..
Dziewczynki po 24-26 lat są na stanowiskach managerów i kierowników i to tylko dlatego, ze pracują od początku powstania firmy w Warszawie, bo często nowi pracownicy mieli dużo większe doświadczenie zawodowe, znali więcej języków i mieli większe kompetencje i predyspozycje do pełnienia tej funki...
No i to ciągłe donoszenie i załączanie w kopi korespondencji całej firmy, aby zwrócić komuś uwagę.. Czy to jest poważne traktowanie pracowników? Mój staż pracy w tej firmie był długi.. za długi.. i niejedno widziałem/łam... Mam duże doświadczenie zawodowe i nigdy wcześniej z czymś takim się nie spotkałem/łam.. Nikomu nie polecam, bo jest masa innych ciekawych środowisk pracy, gdzie poważnie traktuje się pracowników..
7
Sigi 2016-10-20 12:03:18
Zawsze znajdą się jacyś niezadowoleni. Nikt kto jest zadowolony nie pisze opinii na takich portalach.
Ja pracuje w Groupon od kilku lat i wiem, że dużo się zmieniło. To młoda firma, która musi przejść różne zmiany biznesowe, żeby pracowało się lepiej. Nie jest w wielkiej trójce warszawskich pracodawców, ale jak na swoje możliwości oferuje dużo.
Niektórzy tu wypowiadają się jakby nie mieli doświadczenia i porównania w innych firmach, to smutne.

Może nie płaca konkurencyjnie ale dla osób bez doświadczenia, którego tu się nie wymaga za wiele (szczególnie w Shared Service) jest wyjątkowa, luźna atmosfera, fajni ludzie i możliwości rozwoju - trzeba tylko chcieć.
K. 2016-10-20 18:24:46
Po co komus atmksfera, ludzie czy rozwoj, do pracy chodzi sie zarabiac pieniadze a ta firma z roku na rok placi coraz mniej :(
4
Kurczik Burczik 2016-10-24 12:49:32
Sie ma,
Czy ktos pracowal w oddziale Compliance Fraud?
Jakie jest wynagrodzenie?
Aroo 2016-10-25 17:42:36
Skasowali moją opinię ponieważ opisywała dokładnie sytuacje jaka znajduje się w firmie :)
Za trening na stanowisku Customer Service dostajecie 10 brutto na godzinę - za pracę po 2 tyg treningu 15zł za godzinę a 20 w weekendy ale weekendów przez pierwszy miesiąc Wam nie dadzą.
Praca jest niezwykle skomplikowana z racji na tamtejszy system i różnorodność produktów. Musicie posiąść dużo wiedzy i dobrze znać język a pieniądze słabe - do tego team leaderzy siedzą na podwyższeniach pod oknami i wygląda to jak w jakiejś tragikomedii :)
Jeśli będziecie narzekać - zwolnią Was od razu.
Umowa zlecenie - kiedy pracujecie już dłużej i lepiej znacie system, limity rosną do niewyobrażalnych a kasa taka sama :D
4
Sigi 2016-10-27 09:29:40
@K.
Jak Ci nie pasuje to się zwolnij, przecież nikt Cię nie trzyma na siłę. Skoro nic innego oprócz pieniędzy w tej firmie Cię nie interesuje, a płacą Ci marnie to daj szanse innym pracodawcom. To chyba prosta logika?
No chyba, że jednak jest coś co Cię tu trzyma...
maria gas 2016-10-27 20:06:17
nie polecam, zenada i brak profesjonalizmu na każdym kroku, do tego ten dział QA, na który każdy patrzy z politowaniem
3
KroPas 2016-11-01 00:48:24
Pytanie brzmi - na ile liczysz? Powiedz na ile, a spróbuję odpowiedzieć czy tyle dostaniesz.
d 2016-11-02 13:03:10
zwyczajnie zwalniają Cię z dnia na dzień
3
jagna 2016-11-02 13:32:11
team leaderzy to gówniary, które przed grouponem nigdzie nie pracowały. chodzą między boksami dumne jakby pracowały co najmniej w microsofcie. robią jakieś kretyńskie obserwacje, na których siedzą przy tobie przez godzinę i patrzą jak pracujesz jakby to miało ci w czymś pomóc. dodatkowo cotygodniowe meetingi, na których mówi się o rzeczach kompletnie nieistotnych. idiotyczny system przerw - trzeba się wbijac w jaki dokument w gdocu o nazwie 'kotki'. w firmi panuje nieprzerwany chaos, ludzie na wyższych stanowiskach jak grubszy pan w okularach oraz blondynka o metrowym wzroście to figuranci, nie mają pojęcia o zarządzaniu teamem. widać, że chcą być bardzo fajni i na luzie ale wychodzi im to marnie. okropni ludzie z działu QA zajmujący się oceną pracy innych, a sami nie wykonują żadnej. trzeba stąd uciekać jak najprędzej
5
K. 2016-11-11 18:52:08
Jestem byłym pracownikiem. Zwolnienie się z tego pie......ka było najlepsza decyzja. Kilka straconych lat.
nick 2016-11-12 13:43:08
Wszystko na pierwszy rzut oka profesjonalnie wyglada. Test jezykowy poszedl pomyslnie, drugi to masakra... to nie jest test sprawdzajacy poziom jezykowy, a test copywritingu... mial byc odzew, nie ma odzewu... AHA, przychodza luzie na rozmowy do wydawaloby sie porzadnej firmy, a do sekretarki podchodzi tleniona blondyna i opowiada "co z tym kiblem na X pietrze"? Czy to jest normalne? chociaz kultury osobistej by sie nauczyli przy osobach z zewnatrz...
Licza sie ludzie 2016-11-12 16:58:01
Ja jestem typowym konsumentem, do dzis aktywnie kupowalem na Groupon ale po tym co tu zbaczylem...never ever again! Biznes w taki sposob robcie sobie w chinach! Nie szanuje i nie kupuje w firmach, ktore nie szanuja ludzi.
3
ja 2016-12-05 08:46:15
kolejny raz nabrałam się na usługę, której nie otrzymałam i nie otrzymam też zwrotu pieniędzy. Groupon jako pośrednik powienien odpowiadać za to jakie oferty sprzedaje, jednak widać nie zależymu na kliencie i totalnie olewa tych co zostali oszukani i nawet nie wycofa swojej "super promocji" ze stron by dalej móc zarabiać tylko kasę. NIe polecam ani groupona ani firmę poldent.....
KONIEC Z GROUPONEM I INNYMI ZAKUPAMI GROUPOWYMI!ZAMIAST ZAOSZCZEDZIS 100 ZL STRACILAM 300
Zostaw swoją opinię o Groupon - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Groupon