logo Groupon

Groupon

Warszawa

Opinie o Groupon

lofato 2015-08-13 15:27:22
Super praca ! W sprzedaży nawet jak nie robisz wyników to cie nie zwolnią. Caly czas dostajesz plan naprawczy i nie trzeba go robic.Szefostwo nie ogarnia. ( usunięte przez administratora ) W pracy mamy godzinę dziennie przerwy żeby pomodlić się do buddy i poćwiczyć jogę daje nam to więcej sprzedaży bo wierzymy w moc i klienci więcej kupują. Polecam super praca.
4
Pocieram korale 2015-08-13 22:02:14
Potwierdzam super praca, czy się siedzi czy się leży( usunięte przez administratora ) kółka się należy!

haha zero pracy multum kasy :)

3
anka 2015-08-18 22:38:35
A ja to widziałam dziś na pracuj.pl bodajże pracę dla copywritera z językiem niemieckim, w Warszawie w Groupon. Rzadko widzi się pracę dla osoby z językiem niemieckim, bo jednak nadal angielski dość mocno góruje, a tu taka oferta, muszę to przeanalizować ale CV złożę, może się uda. No i skoro piszecie że pieniądze dobre.
1
jasiek 2015-09-18 01:44:21
mam wrazenie, ze oststnimi czasy starsznie namnożyło się do nich ofert pracy, widziałem nawet reklame w telewizji ich firmu i ogólnie tego, ze rekrutuja, ale nie sądziłem, ze na tyle stanowisk, bo jest i handloweiec i Młodszy Specjalista ds. Administracji Personalnej czy Specjalista ds. obsługi Klienta z językiem szwedzkim lub norweskim
oburzona 2015-10-15 13:17:39
Dotychczas uważałam Grupona za solidną firmę, jednak moje zdanie nie dawno uległo zmianie.
Byłam w trakcie poszukiwania pracy i natknęłam się na ogłoszenie grupona - wysłałam więc CV.
Zadzwoniła do mnie miła Pani( usunięte przez administratora ) zadała kilka pytań przez telefon i zaprosiła na rozmowę kwalifikacyjną. Rozmowa jak rozmowa, pytania odnośnie mojej osoby, szczegółowe przejście przez CV, następnie pytania o sprzedaż. W moim mniemaniu wypadłam dobrze, biorąc pod uwagę również duże doświadczenie. Pod koniec rozmowy dowiedziałam się, że będzie jeszcze drugi etap, po którym odbędzie się rozstrzygnięcie mojej kandydatury.. Myślę - ok, solidna firma, 2 etapy rozmowy kwalifikacyjnej, super. Po kilku dniach dostaję telefon z terminem drugiego etapu i informacją, że mam się dobrze przygotować. Przyszłam - spotkanie miałam z ( usunięte przez administratora ) przeprowadziliśmy scenkę ( scenka byłą szczegółowa, jak na osobę, która nie miała nic wspólnego z gruponem wcześniej - dość trudna. ) po odbytym spotkaniu zostałam poinformowana przez panią ( usunięte przez administratora ) odezwą się do mnie do końca tygodnia i przekażą informację czy zechcą ze mną nawiązać współpracę czy nie - bez względu na wynik zadzwonią... Natomiast po kilku dniach dzwoni do mnie znów Pani( usunięte przez administratora ) z informacją iż... Pani( usunięte przez administratora ) powiedzieli jej, że bardzo się przygotowałam, dobrze wypadłam, są zadowoleni, dlatego... CHCIELIBY SPOTKAĆ SIĘ ZE MNĄ JESZCZE RAZ I PRZEPROWADZIĆ SCENKĘ. Myśle sobie - dziwna sprawa. Byłam na trzeciej rozmowie, znów scenka, tym razem inny produkt, znów informacja, że bez względu na decyzję zadzwonią do mnie do końca tygodnia i poinformują czy nawiązujemy współpracę czy nie.. Niestety minął już prawie miesiąc a ja do dziś nie otrzymałam od nich żadnej odpowiedzi. To nie poważna firma, byłam tam 3 RAZY i nawet nie raczyli sie do mnie odezwać. rozumiem, że mogłam 'nie spełnić' ich warunkow, choc sygnały takie, że spełniam.. ale jak tak można? żaden normalny człowiek nie bedzie czekał miesiąc na informacje ze strony pracowawcy. Jeździłam tam 3 razy, straciłam prawie miesiąc, gdzie mogłam znaleźć inną pracę, jednak czekałam, bo atrakcyjny system wynagrodzeń mnie przyciągnął... niestety - na darmo.
Nie jestem pierwszą osobą, która spotkała się z taką sytuacją z ich strony, z tego co czytałam na forum, identyczne sytuacje miały miejsce wcześniej... brak szacunku

NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
liki 2015-10-18 10:16:26
Groupon ma sporo ciekawych ofert, chociaż na mój gust jest to kierowane do osób młodych, bez zobowiązań, które są w stanie poświęcić pół życia pracy i jeszcze są z tego zadowoleni. Cóż. Ja bym nie dał rady, Ale może oni mają przekonanie, że młode osoby w ten sposób będą w stanie podratować sytuację całej firmy
Mika 2015-10-20 13:13:47
Ja również brałam udział w rekrutacji na stanowisko reaserchera. Przeszłam 2 etapy, przez miesiąc czekałam na odpowiedź. Otrzymałam informację w momencie gdy sama wystosowałam maila do rekruteterki.
jasiek 2015-11-05 21:53:04
jest u nich praca na stanowisku Reconciliations Analyst with German and English, ale trezba tutaj biegle znać właśnie te dwa języki poza umiejętnościami analitycznymi. Firma w zamian za prace oferuje nie tylko wynagrodzenie, ale też pakiet medyczny, opieke prywatną no i benefirty typu karta mulisportu.
ertyui 2015-11-08 15:08:46
@jasiek no wiesz w dzisiejszych czasach języki to podstawa więc nic dziwnego że takich właśnie wymagają
Ddd 2015-11-10 18:30:50
@jasiek jak dla mnie to idealna sprawa, ze firma zapewnia prywatną opiekę medyczną. Wiedza jak dbać o pracownikow.
Bebzol 2015-11-10 22:17:31
I jak? Nie przyjęli Cię? Bo widzę to ogłoszenie znowu i chcę wysłać papiery...
Zoror 2015-11-12 21:34:55
Widzę, że nie tylko moją uwagę w tej ofercie pracy przyciągnęła prywatna opieka medyczna. To się bardzo przydaje, oj bardzo.
Toranaga 2015-11-23 23:18:10
Szanowni Państwo, próbujcie. Nie czytajcie postów nieudaczników i sami testujcie szansę. Ja w Grouponie pracowałem 2 lata i doświadczenie, które wyniosłem pomogło mi w starcie z własnym biznesem. Jak ktoś chce sie przyczepić, to i brak czerwonej herbaty w kuchni mu będzie przeszkadzał
1
kwaskal 2015-11-24 19:23:51
Mam pytanie do osób pracujących w Groupon ?
Ile możę zarobić account manager ? czyli zwykly zaczynający ph ?
jaki jest samochód służbowy i jak to przeklada sie km prywatne ?
czy premie są w tym momencie do wyrobienia ?
1
Stulejka 2015-11-26 15:51:06
O Boże, za chwile 6 grudnia a ja jeszcze Mikołaja nie wyłapałam.
3
Stulejka 2015-11-26 15:53:43
Wykąpałam :( smuteczek
1
Świnka Pepa 2015-11-27 08:12:13
6 grudnia, dzień małego stulejarza
Mario 2015-11-27 15:56:52
Generalnie nie polecam

Pracowałem w firmie jakis czas temu przez ponad rok, na szczęście dosyć szybko udało mi się z tamtąd uciec. W firmie panuje atmosfera podlizywania się, jeśli nie jesteś miły, nie słodzisz osobom nad tobą codziennie to nigdzie nie zajdziesz/nie zostaniesz doceniony/wyróżniony. Osoby ambitne ale ciche, jak to zazwyczaj w tego typu korporacjach nie mają szans na pokazanie swoich umiejętności. Wiele ludzi utknęło tam na dobre, bo sama firma praktycznie niczego nie uczy, nazwy stanowisk ładnie brzmią a nie kryje się za nimi często nic więcej niż wklepywanie danych do systemu, zatem nie dorobicie się zaplecza do szukania bardziej ambitnej pracy. Najbardziej irytuje ilość osób, które codzienie włażą w tyłek innym, robiąc to bez żadnych zahamowań, bezczelnie na korytarzu. Łatwo można zebrać cęgi za coś, czego się nie zrobiło, gdyż są osoby których kariera opiera sie na tym, iz podkładają nogi innym sami na tym korzystając.
Szkoda, bo pracuje tam też trochę porządnych osób, które niestety nie zdają sobie sprawy ze swojej wartości i utknęły tam na długi czas robiąc bezproduktywne rzeczy.
7
wiktor 2015-12-02 16:37:21
niepotrzebnie skupiacie się na krytyce, ta firma ma sporo plusów i daje naprawdę fajne oferty pracy, np. teraz na przedstawiciela handlowego, polecam bo dobre warunki
Brajan 2015-12-07 14:55:29
Na niektórych rejonach trzeba uważać zeby gwintu nie zerwać hehe
grouponner 2015-12-07 17:35:45
Po pół roku pracy w Grouponie w niemieckim dziale doszłam do wniosku, że to jednak nie dla mnie. Ach, głupia ja, pół roku zajęło mi ogarnięcie tego, że Groupon (a przynajmniej Customer Care DE) to tragedia. Atmosfera jest wprawdzie praktycznie cały czas przyjazna, pewnie ze względu na to, że teamy są młode. Ale chaos organizacyjny i komunikacyjny to masakra na ukochanym 7. piętrze. Teamy są prowadzone przez, można rzec, nastoletnie team leaderki, które nie mają pojęcia jak to robić. Są dzieciakami w piaskownicy i, no co jak co, na te stanowiska się nie nadają. Moim zdaniem na takie stanowiska powinno się wybierać osoby wykwalifikowane (tak, wykwalifikowane, bo owe "Panie" nawet jeszcze nie zdążyły skończyć studiów I stopnia germanistyki/lingwistyki, a co dopiero mówić o umiejętnościach kierowniczych). Poza tym - jak można, będąc team leaderem, zachowywać się jak bachor i obgadywać innych agentów? Nie słyszałam nigdy nic na mój temat, ale sądzę, że za moimi plecami i tak mnie konkretnie obsmarowały.

Benefitów jest sporo (płatki, owoce), fakt, ale jeśli mam być szczera - bilans i tak jest ujemny.

Jeśli ma to być Twoja pierwsza lub przejściowa praca, polecam. Jeśli szukasz czegoś poważniejszego - trzymaj się od Groupona z daleka.

Pozdrawiam!
6
Aneta 2015-12-12 19:51:11
Trochę racja, ogólnie praca w Grouponie jest super, ale ciężko zapanować nad wszechobecnym chaosem. Na szczęście już od pierwszych minut jest umowa o pracę, zwłaszcza na rynkach innych niż polskie
ponury żniwiarz 2015-12-15 17:25:25
umowa o pracę? chciałaś chyba powiedzieć "umowa zlecenie" ;)
1
island 2015-12-24 21:00:55
Umowa O PRACĘ przy obsłudze mail-telefon. Atmosfera super.
Ddd 2015-12-27 04:03:21
@Aneta skoro zapewniona jest umowa o pracę to super się składa. Przecież stabilne zatrudnienie to podstawa, ale oferta na młodszego specjalistę wspomina również o znajomości języka niemieckiego.
kaja 2016-01-07 18:23:52
Manie rowniez interesuje praca w firmie, ale na stanowisku biurowym, slyszalam ze dzwieczyny tam maja bardzo dobra atmosfere oraz warunki finansowe, tylko ze teraz nikogo chyba nie szukaja
kisi 2016-01-10 01:20:30
W poprzedniej robocie byłem na śmieciowej umowie. Zastanawiałem się czy w mojej branży jest opcja w ogóle na lepszą. Tutaj aplikuje teraz na specaliste ds partnerów biznesowych także oferty pracy są
nelko 2016-01-12 19:51:41
Akurat oni w ogłoszeniach nie pisza o rodzaju umowy, więc pozostaje zaufać islandowi, ze ejst umowa o prace. Za to chwalą się, że posiadają mnóstwo benefitów (karta MultiSport, świeże owoce, płatki z mlekiem, napoje),
janka 2016-01-14 23:17:52
Groupon pod względem "kuponów" i podejścia do klientów, może zbierać przeróżne opinie. Wiem jednak, że jako przedsiębiorstwo, traktują pracowników b. w porządku.
johani 2016-01-17 03:47:23
to prawda, cenią sobie swoich pracowników, którzy dla nich pracują, poza tym widać to że w ofertach proponują pakiety socjalne i systemy pozapłacowe :)
1
xz 2016-01-19 15:20:53
@janka no, moja dobra znajoma u nich pracuje jako ktoś tam z językiem szwedzkim i nie dość, że zarabia niezłe pieniądze, to jeszcze mają jakiś kącik rozrywkowy, kawka, herbata, można w ping ponga pograć. Dlatego też myślę by się tam nie zatrudnić tyle, że ja to już na stanowisko młodszego specjalisty z językiem niemieckim, bo szwedzkiego nie znam, a szkoda.
gość 2016-02-04 12:19:39
groupon najwidoczniej płaci ludziom za pisanie pozytywnych komentarzy :D
7
kisi 2016-02-04 19:18:32
najwidoczniej Ty po prostu masz z nimi niemile wspomnienia i lubisz sobie popsioczyć. Znajomy pracuje tu jako przedstawiciel handlowy i nie narzeka !!
1
69696969 2016-03-02 15:06:04
Witam, czy ktoś jest w stanie opisać jaki jest scenariusz scenek odgrywanych podczas rozmowy rekrutacyjnej ???
Szczerze powiem że śledziłem na tym portalu wiele firm, nie ma żadnej która ma tylko pozytywy, zawsze można znaleźć frustrata któremu coś nie poszło i będzie to wylewał właśnie na forum, ludzie którzy są bądź byli zadowoleniu raczej nie robią tego typu rzeczy, zwyczajnie nie mają takiej potrzeby :-)
maja3 2016-03-02 15:18:42
a to coś jest nie tak @gość bo teraz szukają kogoś w Warszawie z językiem włoskim i planuje się zgłosić w sumie wygląda to nieźle tylko, że ten system zmianowy mi nie gra trochę
Barney 2016-03-23 10:50:13
Jak wyglada sytuacja ph? Jak z premiami? Jak wyglada sytuacja z samochodem?(jaki i uzytkowanie prywatne)
Z gory dziękuję za odpowiedzi
Asia 2016-04-04 09:40:35
Z premiami z tego co mi wiadomo jest bardzo dobrze, sytuacja coraz lepiej ,wygląda na właściwie wszystkich działach, moim zdaniem warto kolego próbować
Nick 2016-04-13 10:19:14
W niektórych działach niestety mamy do czynienia z mobbingiem i ani Przełożeni mobberów ani HR(pomimo zgłoszeń) kompletnie nic z tym nie robią. To jedyny, ale bardzo istotny minus pracy w tej firmie.
1
mysza 2016-05-04 10:42:35
Nie wiem jak to jest ze strony pracownika ale podjerzewam, że derwis jest na tyle znany i rozreklamowany, ze pracownicy mają tam bardzo dobrze. Ja jezeli moge sie wypowiedziec to nie ejstem zadowolona z ich usług ponieważ zaplacilam za pas do cwiczen ktory mi nie przyyszedł do dnia dzisiejszego.
arek 2016-05-04 12:55:42
Nie polecam...masakra. Produkty mają tragiczne, które rozpadają się po krótkim czasie
1
Marysia 2016-05-05 11:41:30
Czy jest ktoś w stanie napisać jak pracuje się w dziale turystyki? Zgłosiłam kandydaturę na Specjalistkę ds. Turystki. Ktoś opowie o niuansach? Tj. płacach, tego jak wygląda relacja podstawa - premia, zakresie obowiązków i atmosferze?
Drugie stanowisko to Przedstawiciel Handlowy. Może o tym też ktoś opowie?

Będę bardzo, bardzo wdzięczna za szczere opinie. Dziękuję.
Marysia 2016-05-05 11:45:06
PS. i chodzi o Wrocław. Nie mogę znaleźć siedziby firmy. Generalnie jestem lekko skonsternowana.
kogi 2016-05-06 16:04:42
Powiem Ci @Marysia, że ogłoszeń to jest akurat bardzo dużo, ale głównie do Warszawy. Do Wrocławia widziałem na stanowisko Przedstawiciela Handlowego. Masz sporo plusów bo np umowę o pracę z dodatkowym pakietem socjalnym (ubezpieczenie medyczne LuxMed i karta MultiSport, ubezpieczenie grupowe) czy też samochód
1
Gosia 2016-05-12 12:19:56
Czy wiecie może coś o tym jak się pracuje w administracji biurowej w Grouponie? Dobra atmosfera? Dobra płaca i pakiet benefitów?
asia 2016-05-18 21:46:12
ja tam jestem zadowolona, zadzwonili do mnie dzień po wysłaniu /cv , potem rozmowa rekrutacyjna osobiście. tak jak na rozmowie były omawiane warunki pracy tak i było w praktyce. przez 3 miesiące praca na umowe zlecenie, potem umowa o pracę. pani która obsługiwała pracowników bardzo miła i cierpliwa bo niektórzy pracownicy to masakra .... sami sobie robią problemy a potem płaczą i maja wyrzuty do całego świata tylko nie do siebie ...
ela 2016-05-24 13:14:10
Pracowałam w tej firmie kilka miesięcy, dobra firma jeśli szukasz czegoś na krótki okres.Jak już pisał ktoś wcześniej, w tej firmie pracuje samo gówniarstwo. Donoszenie też się zdarza. Jest też taki śmieszny dział QA, który odpowiada za ocenianie pracy innych. Jedyna rzecz, którą się zajmują to chodzenie po firmie z laptopami i udawanie, że jest się zajętym. Wiele osób wchodzi im wiadomo gdzie bez wazeliny. Niektóre dziewczyny dosłownie biegały między boksami jakby były na boisku przez co nie można było skoncentrować się na pracy.Oczywiście nie możesz zwrócić uwagi bo cię wyrzucą. Dodatkowo cotygodniowe, idiotyczne spotkania na których masz obowiązek uczestniczyć oraz parcie na targety z kosmosu. Ogólnie Groupon Warszawa sili się na 'cool' firmę postępową itp ale wychodzi im to marnie. Nie polecam osobom szukającym poważnej pracy.
2
Szukam_miszkania 2016-06-06 13:19:54
Pod koniec 2015 to tam już była masakra. Lepiej nawet w gruperze chyba jest.
3
mysza 2016-06-17 16:34:03
moze to dla wiekszosci mlodych łatwa aksa do zarobienia i dlatego, a czy doswiadczenie jest wazne zatrudniajac sie do nich? sprawdzaja to jakosc bo skoro ludzie mlodzi tam sami pracuja to musza byc jakimis kompetentnymi tym bardziej ze stanwoiska wysokie
Niezadowolony 2016-07-25 01:15:58
Pracowałem tam długo. Nie polecam. Mobing i wyzysk
2
Marze 2016-07-25 13:12:33
No powiem Wam, że te ogłoszenia naprawdę przynajmniej mnie rozbudzają, nie mogę powiedzieć, aby były jakieś złe, bo są właśnie wybitnie dobre, wprost zadziwiająco dobre i niezwykle ciekawie zbudowane.
Zostaw swoją opinię o Groupon - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Groupon