Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Groupon

Opinie o Groupon

Pracowałeś w firmie Groupon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Helena - 2014-11-13 12:55:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej chwili to co się dzieje w firmie (nie wiem czy dalej, ale od 4 miesięcy pewnie nic się nie zmieniło) w pewnych momentach ociera się o mobbing. A jak ktoś pisze o tym że kasa dociera na czas to chyba rzeczywiście mało pracował w dużych firmach i będzie to jego pierwsza praca w małej co prawda ale zawsze korporacji.
Groupon to nie firma u Pana Krzysia gdzie musisz się zastanawiać otrzymam pieniądze czy nie, to duża firma i w żadnej dużej firmie która w jakimś tam sposób lepszy lub gorszy egzystuje na rynku nie powinien się pracownik martwić o wynagrodzenie.
A o starych rządach nie ma co wspominać bo były i nie wrócą więcej, ważne że pracownicy wiedzą jak było kiedyś i z pewnością miło wspominają te czasy sprzed 3 lat.
zdjecie uzytkownika
buczysław - 2014-11-18 23:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy ktoś wie jakiego wynagrodzenia mogę się spodziewać na stanowisku konsultanta ds obsługi klienta z językiem fińskim?
zdjecie uzytkownika
sowa - 2014-11-21 14:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możecie udzielić informacji jaką podstawę oferują w firmie na stanowisku handlowca ? z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
Hubert - 2014-11-21 21:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Helena - 2014-11-13 12:55:21]:
@Helena Ty nadal pracujesz w Grouponie? PO Twojej wypowiedzi wygląda jakbyś znała firmę od podszewki ;) Chciałem pójść do nich na staż - tak wiem że wykorzystują stażystów ale to jest wszędzie. A wpis do CV o stażu u nich może ułatwić później znalezienie innej pracy. Więc jakich obowiązków mógłbym się spodziewać jako stażysta? Na co uważać?
zdjecie uzytkownika
Helena - 2014-12-01 13:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Hubert - 2014-11-21 21:33:10]:
Hubert Nie pracuje, ale po 3 latach pracy można ją poznać "od podszewki". Jako stażysta będziesz testowany w różnych działach i sprawdzą gdzie najbardziej się sprawdzasz. Zbierane są opinie od działów w których byłeś czy nadajesz się na to stanowisko czy nie i jeżeli gdzieś wykażesz się to tam Cię zostawią.

Odnośnie zarobków to handlowiec z tego co pytałam znajomą dostaje na starcie dwójkę. Jednak z tego co obserwuję stronę i ich sprzedaż to ciężko pewnie będzie wyrobić prowizję... Powodzenia
zdjecie uzytkownika
sass - 2014-12-06 00:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a czy w tej firmir mozna pracować na etacie czy tylko na staż na początek zatrudniają a pozniej obiecują że zatrudnia? jak to wyglada w tej firmie ? czego mozna spodziewac sie po pracodawcy? Jak wygląda dzień pracy na tym stanowisku? jakie kompetencje sa najwazniejsze dla pracodawcy? z gory dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
KOmbox - 2014-12-20 14:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie najlepszą formą zaprezentowania siebie jest wstępnie staż. Co prawda z tego co słyszałem od pracowników praca w grouponie to już nie to samo co np. 2-3 lata temu. Widać znaczy odpływ klientów i osób chcących kupować tego typu promocje. Swoją drogą to ciekawe dlaczego, przecież nadal się to opłaca.
zdjecie uzytkownika
kisi - 2015-01-03 17:27:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KOmbox - 2014-12-20 14:17:45]:
wiesz ,co @KOmbox, mimo wszystko Groupon to w naszym kraju nadal bardzo młoda firma która się rozwija i moim zdaniem ma jeszcze czas na to ,aby rozwijać się dalej. Nie słyszałem również ,aby jakoś specjalnie spadły ich dochody. Może jest o nich obecnie ciszej, ale myślę , że swoje robią zza tej zasłony
zdjecie uzytkownika
FAKIR - 2015-01-08 22:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
NETIA RZĄDZI, PŁATKI WYMIATAJĄ, A BIJECIE SIĘ O BANANY CZY MANDARYNKI Z RANA ???
zdjecie uzytkownika
janinka - 2015-03-04 17:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie banany? co się dzieje na tym forum, chyba ktoś juz za bardzo odbiega od gółownego tematu, nie sadzicie? Mam tylko nadzieje, że teraz już coś więcej pojawi się stricte związanego z pracą tutaj.. poza tym licze też na to, ze ktoś orientacyjnie napisze jak to jest z zarobkami u Was na takim podstawowym stanowisku.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2015-03-18 00:43:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Janina nie znasz zycia
zdjecie uzytkownika
sarejw - 2015-03-18 22:09:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Marcin to może napiszesz janinie i mi na czym polega to życie, a raczej jak wygląda życie pracownika Groupon'a? Bo jednak firma jest znana, to wydaje mi sie, że powinni raczej dbać o swój personel, bo tym samym pracują nad swoją dobra opinią prawda? Jak tu w grouponie jest w ogóle z pensjami, powyżej minimalnej krajowej?
zdjecie uzytkownika
Dusza-86 - 2015-04-10 09:58:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zadzwoniła do mnie pani z Hr zapraszajac mnie na rozmowe kwalifikacyjna na konsultanta z j.niemieckim. Cyt" na poczatek 2 tyg. szkolenie z menegerem platne 10 zł brutto, potem test, nastepnie praca od pon. do pt. w wybranych godzinach pracy przez siebie mozliwosc od 7 do 21, podkreslala ze mozna i w weekend pracowac, ale nikt do tego mnie nie bedzie zmuszał!!" Stawka na umowie zlecenie przez 3 miesiace to 15 brutto a potem niby umowa o prace - coś mi sie w to wierzyc nie chce :( bo tak niepewnie o tym mówiła.
zdjecie uzytkownika
Plewa - 2015-04-11 02:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pieniądz to pieniądz trzeba go szanować. A tutaj jest co szanować bo małej kasy się nie dostaje. Tylko tak jak wszędzie trzeba być dobrym w tym co się robi.
zdjecie uzytkownika
_arakne - 2015-04-16 19:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, Mam pytanie a jak to jest ze stanowiskami osób, które kupują oferty, szukają potencjalnych Partnerów Biznesowych ? Jak są traktowani, jak jest z pracą po godzinach, jak z ich pensjami ?

Będę wdzięczna za informację.
zdjecie uzytkownika
józek z norwegii - 2015-05-16 21:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeśli panie z HRu proponują wam pracę na stanowisku konsultanta do obsługi klienta z językiem obcym i automatyczną (!) podwyżkę po 3 miesiącach pracy, a kolejną po roku pracy, to NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ. to praca na umowę zlecenie, NIE MA SZANS na umowę o pracę po 3 miesiącach okresu próbnego. rozliczenie przepracowanych godzin NIGDY się nie zgadza, zawsze policzą za mało godzin, o które potem trzeba się upominać przez 3 tygodnie. menagerowie i team liderzy nie poinformują cię, że robisz coś źle/za wolno/zbyt mało - przez cały czas powtarzają z uśmiechem, że wszystko jest w porządku - potem pod koniec dnia po prostu cię zwolnią i powiedzą, że "no tak już wyszło"... żałosne są też ich ogłoszenia "mnóstwo benefitów (konkursy, karta MultiSport, świeże owoce, PŁATKI Z MLEKIEM, napoje)". ogólnie - szkoda czasu.
zdjecie uzytkownika
wokad - 2015-05-19 20:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale chyba jeżeli ktoś się sprawdzi to dadzą lepszą umowę niż śmieciówka... Wydaje mi się, że jeżeli pracownik jest dobry to firma powinna się starać o to żeby go przy sobie utrzymać jak najdłużej. No i właśnie. Widzę strasznie dużo ogłoszeń wiecie może czemu tak jest ? Bo średnie opinie są na temat tej firmy z tego co wiem...
zdjecie uzytkownika
aqqlas - 2015-05-26 10:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [józek z norwegii - 2015-05-16 21:03:50]:
Józek - a jak jest z okresem wypowiedzenia w tej umowie zlecenie na 3 miesiące?
zdjecie uzytkownika
joasia - 2015-06-01 14:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wiele można mówić na temat firmy Groupon i każdy jakoś po swojemu odbiera ją wg własnego widzi mi się. Ja firmy nie oceniam bo sama w niej nie pracuję, a opinii koleżanki nie będę przelewała tutaj.
Jednak muszę przestrzec przed jedną kwestią : nie polecam Paniom pracy z "dyrektorem" z Warszawy. jeśli jesteś Kobietą - na 99% Cię zatrudni - reszty nie muszę tłumaczyć.
ps. koleżanka tam pracuje - ja zrezygnowałam w trakcie rekrutacji. Z informacji od koleżanki wynika, że nikt "u góry" nic z tym nie robi - niestety.
zdjecie uzytkownika
makaraka - 2015-06-05 17:07:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
HEJ ! na pewno nie szukajcie "góry Groupon" w Polsce :) tutaj nie ma żadnej decyzyjności, za to jest wiele sznurków od marionetek, których kilka Pań i Panów mocno się trzyma :) Uważam, że praca tutaj to tylko dla młodych sprytnych ludzi, którzy potrzebują dorobić (nie zarobić) na wakacje... co do Pana zatrudniającego Panie... są tu też Panie, które chętnie zatrudniają Panów :)
zdjecie uzytkownika
józek - 2015-06-16 15:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aqqlas - 2015-05-26 10:53:42]:
niby 2 tygodnie, ale można odejść z dnia na dzień. zwolnić też mogą z dnia na dzień ;)
zdjecie uzytkownika
biko - 2015-06-19 00:58:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [józek - 2015-06-16 15:01:10]:
brat kolegi pracuje właśnie w grouponie. Sam mówił , że myślał iż po pewnym czasie będzie miał dość i szybko da sobie spokój z tą firmą. Jak się jednak okazuje nie dosyć że wytrzymał to nawet wcale jakoś specjalnie nie narzeka. Praca jak w typowym korpo, ale tak jak pisałem - nie ma co narzekać na zapas
zdjecie uzytkownika
karolina - 2015-06-20 13:39:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czegoś tu nie rozumiem. Brałam udział w rekrutacji na stanowisko w Grouponie. Miałam dwie rozmowy, test, potem jeszcze test w domu. Odpowiedź dostałam dwa tygodnie później, negatywną, choć spodziewałam się pozytywnej. Dwa dni później, zobaczyłam na Pracuj.pl to samo ogłoszenie, opublikowane tego dnia. O co chodzi?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja składała się z trzech rozmów. Najpierw z Panią z HR, następnie z osobami z sił sprzedaży.
Rozmowa świetna. Oparta na partnerstwie, bez żadnego wywyższania się pracowników nad kandydatem. Od razu zostały przedstawione warunki i charakter pracy, oferta pracodawcy. Poza standardowymi pytaniami, związanymi ze stanowiskiem, wcześniejszym doświadczeniem zawodowym można było się sporo dowiedzieć o pracodawcy. Został również omówiony sposób wynagradzania pracowników prze firmę.
Bardzo żałuję, że firma nie zdecydowała się na moją kandydaturę, argumentując to jednak w oczywisty sposób - jestem osobą która od 2 msc mieszka w woj mazowieckim i nie znam dokładnie rynku ani partnerów. Niemniej jednak mnie się bardzo spodobała kultura organizacyjna tej firmy, charakter pracy - mnóstwo ciekawych spotkań, wielu różnych, odmiennych klientów. To na pewno byłaby praca pełna wyzwań, w której nie ma czasu na nudę.
Pytania: Ponieważ stanowisko w strukturach sprzedaży to głównie pytania o sprzedaż, relacje z klientami, zachowania handlowca w różnych sytuacjach.
Dodatkowo o dotychczasowe doświadczenie zawodowe.
Plus oczywiście pytania o oczekiwania finansowe.
zdjecie uzytkownika
szA - 2015-06-23 17:14:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Karolina: o bałagan i brak szacunku do ludzi - ja też dostałam odmowę, a po 3 tygodniach pokornie mnie zapraszali jednak do pracy: małpia robota.
zdjecie uzytkownika
ponury żniwiarz - 2015-06-27 15:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ktos wczesniej pytal sie o stanowisko z finskim - jesli znacie norweski albo finski trzymajcie sie z dala od tej firmy! za tak male pieniadze nie warto spedzac tam nawet 5 minut. kazda inna praca jest lepsza niz ta w Grouponie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Groupon

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Groupon?
Zadaj pytanie
alert