Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Groupon Sp. z o.o

Pracowałeś w firmie Groupon Sp. z o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kk - 2014-02-19 19:08:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
W dniu dzisiejszym pracowników obsługi klienta indywidualnego potraktowano jak śmieci... obniżono pensje pracowników (usunięte przez administratora) zł przy umowie zlecenie. Ludzie płakali, większość wynajmuje mieszkania inni maja kredyty... przekazano nam ta informacje dzis informując nas ze cytuje "mamy dobra wiadomośc!"
zdjecie uzytkownika
SR - 2014-02-20 13:07:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kk - 2014-02-19 19:08:31]:
Czyli mniej więcej firma zmierza ku końcowi? Mi chodzi o opinię pracy jako przedstawiciel handlowy.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-02-24 16:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kk - 2014-02-19 19:08:31]:
A powiedz jak jest płacone? Teraz własnie kilka osob startuje do obsługi a ja jestem jedna z tych osob... jak na razie chyba tylko jedna osoba planuje zostac z calej grupy... powiedzieli nam 10zł brutto na godzine ale kazdemu powiedzieli co innego jezeli chodzi o godziny pracy, mi powiedzieli ze na dwie zmiany 9-17, 10-18 a innym ze to zalezy od ilosci pracy mozemy pracowac po 5 godzin albo po 8 albo wcale... prosze o info
zdjecie uzytkownika
no - 2014-02-24 19:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca w Obsłudze klienta jest spoko, do wszystkiego idzie się przyzwyczaić... lecz na starych zasadach które tam obowiązywały... Biorąc pod uwagę ilość spraw itp rzeczywiście może, być tak że nie przepracujesz całego etatu...
Jednak osoby które potrafią się czymś wykazać, chcą dążyć do własnego rozwoju mają szansę na spróbowanie swoich sił w innych działach. Niestety nie jest to już takie miejsce jeśli musisz się samemu utrzymać i opłacić studia. Warto spróbować.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-02-25 00:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [no - 2014-02-24 19:52:33]:
Dziękuję za informacje. Chyba nie będę trafićtracic czasu w takim razie. Chciałam tu tylko na chwilę popracować i zacząć swoją ffirmę. Ale nie dam rady się teraz utrzymać nie pracując całego etatu.
zdjecie uzytkownika
nnmm - 2014-02-25 13:55:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [nowa - 2014-02-24 16:20:33]:
Duża bura była że większość osób ze szkolenia zrezygnowała
zdjecie uzytkownika
workerGrupon - 2014-03-02 23:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w gruponie w administracji. Administracja nie jest w polsce. Co raz tu potrzeba kogos do pracy. Jako ze znam polski to mam wysoka wyplate. Pracuje 8h za biurkiem i mam wliczine 40 min przerwy. To nasza ekipa twozy strony internetowe jakie widzicie na groupon.pl dostajemy bonusy i bony na lunch. Taxi do domu jak ktos konczy pozno prace. Jest super. Szkoda ze w polsce jest do kitu.
zdjecie uzytkownika
topek - 2014-04-05 13:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wiem czy tak do kitu... brat kolegi pracuje i jakoś specjalnie nie narzeka. Nawet socjal mają przyzwoity w wawie
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-04-10 15:57:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@topek, fajnie czytac takie rzeczy, a co takiego jest dokładnie fajnego w tym socjalu, bo może to tylko dzbanek z kawą...
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-06-11 08:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie jest chaos. Kiedyś za pierwszego prezesa chciało nam się pracować. W tamtych czasach było super, a teraz to tylko chaos i masakra. Zresztą jak widzę liczniki sprzedanych ofert to mnie śmiech bierze. Oferta z kilkudziesięcioma sprzedanymi voucherami to już bestseller - haha. Best selery robiły takie sprzedaże jakie teraz robi połowa firmy w miesiąc. Podejrzewam więc że płace poszły tym samym kursem co sprzedaż - czyli w dół. Tak to jest jak się dyma klientów
zdjecie uzytkownika
kuba - 2014-06-20 15:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś jednak wie jak ulokowały się płace w gruponie, no i skąd te informacje, że sprzedaż zmalała, tylko na podstawie liczników na stronie?
zdjecie uzytkownika
mimi - 2014-06-24 22:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeżyj człowieku miesiąc pracując za 1100 zł - to jest nawet mniej niż najniższa krajowa
zdjecie uzytkownika
kuba - 2014-06-30 15:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To na jakim stanowisku taka zawrotna pensja, chodzi o słuchawkę, czy co? Nie macie żadnych premii, czy prowizji?
zdjecie uzytkownika
Mmm - 2014-07-30 16:17:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kiedy firma dopiero się rozwijała, wchodziła na rynek - było bajecznie. Odkąd zarząd się wymienił na ludzi z pewnej dużej firmy telekomunikacyjnej, zrobiła się wielka korporacja. Płace na stanowisku konsultanta ds. obsługi klienta żałośnie niskie, bardzo dużo nadgodzin, za mało osób do pracy. Oczywiście zarząd nie będzie nikogo zatrudniał, bo przecież szkoda pieniędzy. W miesiącu pracownik potrafi mieć tylko jeden weekend wolny, ponieważ cały czas jest za dużo rzeczy do zrobienia. Na początku ładnie Cię proszą czy nie mógłbyś przyjść w weekend na nadgodziny, a jak się nie zgodzisz dostajesz polecenie służbowe. Zero życia prywatnego, żadna pensja ani perspektywa na awans (a nawet jak awansujesz - zapomniej o podwyżce - przecież to zwiększa Twój prestiż!). Generalnie nie polecam. Pracowałam 3 lata i chyba właśnie o te 3 lata za dużo ...
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-08-08 00:17:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!!
za tydz. mam rozmowe o prace w grouponie. czy moze mi ktos powiedziec jak wyglada praca w tej firmie, jak jest z wynagrodzeniem itp. moze ktos pracuje na stanowisku (Specjalista ds. Obsługi Klienta ze znajomością języka niemieckiego) ??
zdjecie uzytkownika
benek - 2014-09-02 22:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@Mmm, jesli wytrzymałeś w Grouponie az 3 lata, to chyba nie było tak tragicznie, inaczej odszedłbyś znacznie wcześniej. Groupona nikomu przedstawiać nie trzeba, to firma o których usługach słyszał praktycznie każdy, to ciekawi mnie jak tez traktuja pracowników. @Janek, jak tam po rozmowie, dostałeś prace, bo nic nie napisałeś?
zdjecie uzytkownika
Helena - 2014-11-04 15:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z opinią @Mmm wytrzymać się tam da a bardziej dało. Rzeczywiście firma za czasów starych rządów była zupełnie inna niż dotychczas a nowy zarząd i ciągła rekrutacja znajomych z firmy "telekomunikacyjnej" (jak ktoś nie wie jakiej to wystarczy googla zapytać kto jest prezes Groupon) drastycznie zmieniła tą firmę. Dużo osób z tzw starej gwardii o której @benek piszesz a widzę po komentarzu że dalej tam pracujesz! Zwolniła się właśnie przez te zachowania tzn. Zwiększenie obowiązków, brak podwyżek, cięcia kadrowe, mydlenie oczu, wciskanie kitu o gwiazdce z nieba której nie będzie jest tam teraz na porządku dziennym.
Dlaczego się zwolniłam ?
Dlatego że teraz nie istnieje w firmie słowo "Nie damy rady tego zrobić ! Jest na za mało!" bo dostaniesz odpowiedź "Rozumiem, tylko tyle czy coś jeszcze macie do powiedzenia ? Bo jeżeli komuś się coś nie podoba droga wolna, wiele firm szuka pracowników na pewno sobie coś znajdziecie"
To już nie te czasy gdy młody team czynił cuda a firma odnosiła absurdalne wzrosty z miesiąca na miesiąc, teraz to jest normalna korporacja, która nie ma uczuć, a zrobi wszystko żebyś został robotem z klapkami na oczach i bez własnego życia. Polecam 2 x się zastanowić przed podjęciem tam pracy bo rozwinąć się z pewnością rozwiniecie ale o własnym życiu i spokoju psychicznym możecie zapomnieć.
A na temat pracy handlowców się nie wypowiem ponieważ z nimi bezpośrednio nie współpracowałam ale z obserwacji widzę że dużo osób ciągle rotuje.
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-11-07 17:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak to było dokładnie za czasów tych starych rządów.. no i w ogóle dlaczego skład się zmienił teraz? nie wiem czy wierzyć tym opiniom, bo jednak cała sytuacja jest dosyć płytka i na pewno nie można tutaj jednoznacznie niczego stwierdzić. Tak naprawdę jeśli są wypłacalni i kasa dociera zawsze czas, to są dla mnie na plus.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-11-09 20:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz chyba idą na tanią siłę roboczą, tzn stażyści, ...
zdjecie uzytkownika
Helena - 2014-11-13 12:55:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej chwili to co się dzieje w firmie (nie wiem czy dalej, ale od 4 miesięcy pewnie nic się nie zmieniło) w pewnych momentach ociera się o mobbing. A jak ktoś pisze o tym że kasa dociera na czas to chyba rzeczywiście mało pracował w dużych firmach i będzie to jego pierwsza praca w małej co prawda ale zawsze korporacji.
Groupon to nie firma u Pana Krzysia gdzie musisz się zastanawiać otrzymam pieniądze czy nie, to duża firma i w żadnej dużej firmie która w jakimś tam sposób lepszy lub gorszy egzystuje na rynku nie powinien się pracownik martwić o wynagrodzenie.
A o starych rządach nie ma co wspominać bo były i nie wrócą więcej, ważne że pracownicy wiedzą jak było kiedyś i z pewnością miło wspominają te czasy sprzed 3 lat.
zdjecie uzytkownika
buczysław - 2014-11-18 23:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś wie jakiego wynagrodzenia mogę się spodziewać na stanowisku konsultanta ds obsługi klienta z językiem fińskim?
zdjecie uzytkownika
sowa - 2014-11-21 14:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możecie udzielić informacji jaką podstawę oferują w firmie na stanowisku handlowca ? z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
Hubert - 2014-11-21 21:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Helena - 2014-11-13 12:55:21]:
@Helena Ty nadal pracujesz w Grouponie? PO Twojej wypowiedzi wygląda jakbyś znała firmę od podszewki ;) Chciałem pójść do nich na staż - tak wiem że wykorzystują stażystów ale to jest wszędzie. A wpis do CV o stażu u nich może ułatwić później znalezienie innej pracy. Więc jakich obowiązków mógłbym się spodziewać jako stażysta? Na co uważać?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja składała się z trzech rozmów. Najpierw z Panią z HR, następnie z osobami z sił sprzedaży.
Rozmowa świetna. Oparta na partnerstwie, bez żadnego wywyższania się pracowników nad kandydatem. Od razu zostały przedstawione warunki i charakter pracy, oferta pracodawcy. Poza standardowymi pytaniami, związanymi ze stanowiskiem, wcześniejszym doświadczeniem zawodowym można było się sporo dowiedzieć o pracodawcy. Został również omówiony sposób wynagradzania pracowników prze firmę.
Bardzo żałuję, że firma nie zdecydowała się na moją kandydaturę, argumentując to jednak w oczywisty sposób - jestem osobą która od 2 msc mieszka w woj mazowieckim i nie znam dokładnie rynku ani partnerów. Niemniej jednak mnie się bardzo spodobała kultura organizacyjna tej firmy, charakter pracy - mnóstwo ciekawych spotkań, wielu różnych, odmiennych klientów. To na pewno byłaby praca pełna wyzwań, w której nie ma czasu na nudę.
Pytania: Ponieważ stanowisko w strukturach sprzedaży to głównie pytania o sprzedaż, relacje z klientami, zachowania handlowca w różnych sytuacjach.
Dodatkowo o dotychczasowe doświadczenie zawodowe.
Plus oczywiście pytania o oczekiwania finansowe.
zdjecie uzytkownika
Helena - 2014-12-01 13:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Hubert - 2014-11-21 21:33:10]:
Hubert Nie pracuje, ale po 3 latach pracy można ją poznać "od podszewki". Jako stażysta będziesz testowany w różnych działach i sprawdzą gdzie najbardziej się sprawdzasz. Zbierane są opinie od działów w których byłeś czy nadajesz się na to stanowisko czy nie i jeżeli gdzieś wykażesz się to tam Cię zostawią.

Odnośnie zarobków to handlowiec z tego co pytałam znajomą dostaje na starcie dwójkę. Jednak z tego co obserwuję stronę i ich sprzedaż to ciężko pewnie będzie wyrobić prowizję... Powodzenia
zdjecie uzytkownika
sass - 2014-12-06 00:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czy w tej firmir mozna pracować na etacie czy tylko na staż na początek zatrudniają a pozniej obiecują że zatrudnia? jak to wyglada w tej firmie ? czego mozna spodziewac sie po pracodawcy? Jak wygląda dzień pracy na tym stanowisku? jakie kompetencje sa najwazniejsze dla pracodawcy? z gory dziekuje za odpowiedz
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Groupon Sp. z o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Groupon Sp. z o.o?
Zadaj pytanie
x