Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Groupon

Opinie o Groupon

Pracowałeś w firmie Groupon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
_arakne - 2015-04-16 19:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej, Mam pytanie a jak to jest ze stanowiskami osób, które kupują oferty, szukają potencjalnych Partnerów Biznesowych ? Jak są traktowani, jak jest z pracą po godzinach, jak z ich pensjami ?

Będę wdzięczna za informację.
zdjecie uzytkownika
józek z norwegii - 2015-05-16 21:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jeśli panie z HRu proponują wam pracę na stanowisku konsultanta do obsługi klienta z językiem obcym i automatyczną (!) podwyżkę po 3 miesiącach pracy, a kolejną po roku pracy, to NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ. to praca na umowę zlecenie, NIE MA SZANS na umowę o pracę po 3 miesiącach okresu próbnego. rozliczenie przepracowanych godzin NIGDY się nie zgadza, zawsze policzą za mało godzin, o które potem trzeba się upominać przez 3 tygodnie. menagerowie i team liderzy nie poinformują cię, że robisz coś źle/za wolno/zbyt mało - przez cały czas powtarzają z uśmiechem, że wszystko jest w porządku - potem pod koniec dnia po prostu cię zwolnią i powiedzą, że "no tak już wyszło"... żałosne są też ich ogłoszenia "mnóstwo benefitów (konkursy, karta MultiSport, świeże owoce, PŁATKI Z MLEKIEM, napoje)". ogólnie - szkoda czasu.
zdjecie uzytkownika
wokad - 2015-05-19 20:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale chyba jeżeli ktoś się sprawdzi to dadzą lepszą umowę niż śmieciówka... Wydaje mi się, że jeżeli pracownik jest dobry to firma powinna się starać o to żeby go przy sobie utrzymać jak najdłużej. No i właśnie. Widzę strasznie dużo ogłoszeń wiecie może czemu tak jest ? Bo średnie opinie są na temat tej firmy z tego co wiem...
zdjecie uzytkownika
aqqlas - 2015-05-26 10:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [józek z norwegii - 2015-05-16 21:03:50]:
Józek - a jak jest z okresem wypowiedzenia w tej umowie zlecenie na 3 miesiące?
zdjecie uzytkownika
joasia - 2015-06-01 14:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wiele można mówić na temat firmy Groupon i każdy jakoś po swojemu odbiera ją wg własnego widzi mi się. Ja firmy nie oceniam bo sama w niej nie pracuję, a opinii koleżanki nie będę przelewała tutaj.
Jednak muszę przestrzec przed jedną kwestią : nie polecam Paniom pracy z "dyrektorem" z Warszawy. jeśli jesteś Kobietą - na 99% Cię zatrudni - reszty nie muszę tłumaczyć.
ps. koleżanka tam pracuje - ja zrezygnowałam w trakcie rekrutacji. Z informacji od koleżanki wynika, że nikt "u góry" nic z tym nie robi - niestety.
zdjecie uzytkownika
makaraka - 2015-06-05 17:07:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
HEJ ! na pewno nie szukajcie "góry Groupon" w Polsce :) tutaj nie ma żadnej decyzyjności, za to jest wiele sznurków od marionetek, których kilka Pań i Panów mocno się trzyma :) Uważam, że praca tutaj to tylko dla młodych sprytnych ludzi, którzy potrzebują dorobić (nie zarobić) na wakacje... co do Pana zatrudniającego Panie... są tu też Panie, które chętnie zatrudniają Panów :)
zdjecie uzytkownika
józek - 2015-06-16 15:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [aqqlas - 2015-05-26 10:53:42]:
niby 2 tygodnie, ale można odejść z dnia na dzień. zwolnić też mogą z dnia na dzień ;)
zdjecie uzytkownika
biko - 2015-06-19 00:58:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [józek - 2015-06-16 15:01:10]:
brat kolegi pracuje właśnie w grouponie. Sam mówił , że myślał iż po pewnym czasie będzie miał dość i szybko da sobie spokój z tą firmą. Jak się jednak okazuje nie dosyć że wytrzymał to nawet wcale jakoś specjalnie nie narzeka. Praca jak w typowym korpo, ale tak jak pisałem - nie ma co narzekać na zapas
zdjecie uzytkownika
karolina - 2015-06-20 13:39:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czegoś tu nie rozumiem. Brałam udział w rekrutacji na stanowisko w Grouponie. Miałam dwie rozmowy, test, potem jeszcze test w domu. Odpowiedź dostałam dwa tygodnie później, negatywną, choć spodziewałam się pozytywnej. Dwa dni później, zobaczyłam na Pracuj.pl to samo ogłoszenie, opublikowane tego dnia. O co chodzi?
zdjecie uzytkownika
szA - 2015-06-23 17:14:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Karolina: o bałagan i brak szacunku do ludzi - ja też dostałam odmowę, a po 3 tygodniach pokornie mnie zapraszali jednak do pracy: małpia robota.
zdjecie uzytkownika
ponury żniwiarz - 2015-06-27 15:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ktos wczesniej pytal sie o stanowisko z finskim - jesli znacie norweski albo finski trzymajcie sie z dala od tej firmy! za tak male pieniadze nie warto spedzac tam nawet 5 minut. kazda inna praca jest lepsza niz ta w Grouponie.
zdjecie uzytkownika
dawid - 2015-07-19 18:33:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ponury żniwiarz, a byłoby to problemem, gdybyś napisał o jakich pieniądzach jest dokładnie mowa, bo może Ty masz jakieś duże wymagania, a mi by dana kwota pasowała. Zwłaszcza, że własnie poszukiwany jest Młodszy Specjalista ds. obsługi Klienta z językiem norweskim. W ogłoszeniu skupili się na benefitach, podobno sa nawet owoce i płatki z mlekiem.
zdjecie uzytkownika
ponury żniwiarz - 2015-07-19 20:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [dawid - 2015-07-19 18:33:00]:
20zł brutto za godzinę w tygodniu, 25zł/h w weekend. tyle że nie zapłacą Ci za weekendy, jeśli "za mało" zrobisz, mimo ze w umowie jest wyraźnie napisane: STAWKA GODZINOWA. owoce są codziennie - zazwyczaj rzuca się na nie tyle osób, że po kilku minutach już nic nie ma. płatków ostatnio też jakby mniej. jest też jakaś karta tylu multisport, do której oczywiście musisz dopłacać. poza tym nie ma już żadnych "benefitow".
zdjecie uzytkownika
heheszki - 2015-07-23 21:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Cyrk z Adą klaunem na czele
zdjecie uzytkownika
iwka - 2015-07-26 14:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Odpowiedź na: [heheszki - 2015-07-23 21:31:36]:
Ani z Ciebie dobry manager ani handlowiec. Pokaż swoje minutki i Gr dopiero potem wymagaj. Rudy odroście.
zdjecie uzytkownika
Szeregowiec - 2015-07-28 09:09:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Łukasz, co ty pieprzysz. Byłeś w pracy co drugi dzień, obibok z ciebie i masz żal do managera.
Takie rzeczy załatwia się w cztery oczy a nie na anonimowym forum.
Bez pozdrowienia.
zdjecie uzytkownika
he - 2015-07-29 07:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Rudy odrost chcial sie odgryźć, ju po tej wypowiedzi widac ze to ktos noeodpowiedni, takie słowa na forum... Żal...
zdjecie uzytkownika
lofato - 2015-08-13 15:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Super praca ! W sprzedaży nawet jak nie robisz wyników to cie nie zwolnią. Caly czas dostajesz plan naprawczy i nie trzeba go robic.Szefostwo nie ogarnia. M wiecznie glodna haha. W pracy mamy godzinę dziennie przerwy żeby pomodlić się do buddy i poćwiczyć jogę daje nam to więcej sprzedaży bo wierzymy w moc i klienci więcej kupują. Polecam super praca.
zdjecie uzytkownika
Pocieram korale - 2015-08-13 22:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Potwierdzam super praca, czy się siedzi czy się leży 2 kółka się należy!

haha zero pracy multum kasy :)

zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-18 22:37:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
anka - 2015-08-18 22:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja to widziałam dziś na pracuj.pl bodajże pracę dla copywritera z językiem niemieckim, w Warszawie w Groupon. Rzadko widzi się pracę dla osoby z językiem niemieckim, bo jednak nadal angielski dość mocno góruje, a tu taka oferta, muszę to przeanalizować ale CV złożę, może się uda. No i skoro piszecie że pieniądze dobre.
zdjecie uzytkownika
Rybka lubi pływać - 2015-08-18 22:39:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie/Pani heheszki to jest nie prawda co napisałeś/napisałaś, ponieważ Rudy Odrost na pewno już pofarbował włosy.
zdjecie uzytkownika
Rybka lubi pływać - 2015-08-18 22:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie/Pani heheszki to jest nie prawda co napisałeś/napisałaś, ponieważ Rudy Odrost na pewno już pofarbował włosy.
zdjecie uzytkownika
Objawiona - 2015-08-18 22:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Według mnie znacznie się polepszyło w pracy, bo po sesjach z Budda czuje się oświecona i pełna sprzedazowej energii
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja składała się z trzech rozmów. Najpierw z Panią z HR, następnie z osobami z sił sprzedaży.
Rozmowa świetna. Oparta na partnerstwie, bez żadnego wywyższania się pracowników nad kandydatem. Od razu zostały przedstawione warunki i charakter pracy, oferta pracodawcy. Poza standardowymi pytaniami, związanymi ze stanowiskiem, wcześniejszym doświadczeniem zawodowym można było się sporo dowiedzieć o pracodawcy. Został również omówiony sposób wynagradzania pracowników prze firmę.
Bardzo żałuję, że firma nie zdecydowała się na moją kandydaturę, argumentując to jednak w oczywisty sposób - jestem osobą która od 2 msc mieszka w woj mazowieckim i nie znam dokładnie rynku ani partnerów. Niemniej jednak mnie się bardzo spodobała kultura organizacyjna tej firmy, charakter pracy - mnóstwo ciekawych spotkań, wielu różnych, odmiennych klientów. To na pewno byłaby praca pełna wyzwań, w której nie ma czasu na nudę.
Pytania: Ponieważ stanowisko w strukturach sprzedaży to głównie pytania o sprzedaż, relacje z klientami, zachowania handlowca w różnych sytuacjach.
Dodatkowo o dotychczasowe doświadczenie zawodowe.
Plus oczywiście pytania o oczekiwania finansowe.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-21 22:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
frendzelek - 2015-08-21 22:13:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rudzia jak chcesz żebyśmy podpisywali cateringi dietetyczne lub coś wielkiego skoro sama podpisywalas tylko kiepskie kosmetyczki. Oświeć nas bo jak pójdziemy Twooim przykładem to plan naprawczy i papa :( aaaa zapominialam że plan naprawczy to forma zartu. Nie pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Smieszek - 2015-09-01 13:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To straszne w jaki sposób firma może zmienić się na przestrzeni kilku lat.

Dział telesprzedazy :

Lukasz F. - najbardziej niekompetentna osoba w całej firmie. Jakikolwiek brak umiejętności merytorycznych, stosowanie mobbingu ( nieprzyjemne maile u smsy wysyłane o północy), jakikolwiek brak pomocy swojemu zespołowi, pomijam fakt, że wszystkie działy się z jego śmieją.

Ada - zgnieciona przez brak pomocy managerskiej traktuje swój zespół jak umysłowo chore dzieci. Plan naprawczy planu naprawczego.

Monika K - człowiek nieprzewidywalny, podejmujący źle decyzje. Rozmowa z nią jest jedynie monologiem, nie interesuje jej zdanie pracowników.


Kilka słów o firmie - nie dajcie sobie mydlić oczu, że praca w tej firmie jest spełnieniem marzeń. Kilka lat temu owszem była.

Quo vadis Grouponie ? Ten statek niczym Tytanic tonie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Groupon

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Groupon?
Zadaj pytanie
alert