Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Groupon Sp. z o.o

Pracowałeś w firmie Groupon Sp. z o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
badboy2013 - 2013-03-06 12:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy kto zabiera głos na temat pracy w tej firmie a nie spędził w niej choćby jednego dnia i nie maił okazji pracować z kimkolwiek niech odpuści sobie wszelkie komentarze. Pracowałem więc coś mogę na ten temat powiedzieć. Firma jako firma jest ok, pomysł itd. ludzie... wartość sama w sobie...klimat do niedawna wręcz bajkowy. Niestety do niedawna.( usunięte przez administratora ) życzę samych sukcesów i dalszych decyzji które powodują ze krzywa wykresu niestety ale pikuje w mega siłą ku ziemi... :) ale jak już cytowałem " Firma dojrzewa"
zdjecie uzytkownika
Administrator_Groupon - 2013-05-15 13:46:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witaj Exworker,

Dziękujemy za Twoją opinię, jednak nie możemy zgodzić się z jej treścią. Groupon jest firmą, która przeciwdziała mobbingowi i jest to zapisane w naszym wewnętrznym kodeksie. Potrącanie z wynagrodzenia zasadniczego jest niezgodne z polskim prawem i nie jest praktykowane w naszej firmie. Pracownikowi zatrudnionemu na podstawie umowy o pracę przysługuje możliwość korzystania ze zwolnień lekarskich, po dokonaniu wszystkich niezbędnych formalności.

Dodatkowo, w firmie nie ma zakazu picia i jedzenia przy stanowiskach pracy, choć ze względu na przepisy BHP zachęcamy do korzystania z pomieszczeń socjalnych.

Jesteśmy otwarci na dialog i jeśli chciałbyś porozmawiać o konkretnych zdarzeniach czy sytuacjach, prosimy o kontakt pod adresem: opinie@groupon.pl

Pozdrawiam,
Zespół Groupon
zdjecie uzytkownika
PH_wawa - 2013-08-09 12:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czesc Wam, mam za tydzien rozmowe w Grouponie na przedst. handl. Czy ktos moze napisac jakie obecnie warunki proponuja i jakie sa rzeczywiste zarobki premiowe i prowizyjne? troche sie obawiam grupona czytajac tych opinii (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
gonzo - 2013-08-28 14:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć
Może ktoś coś powiedzieć o planach sprzedażowych. Chcę tam aplikować na stanowisko handlowca. Zastanawiam się jak są wysokie i czy realne do osiągnięcia?
zdjecie uzytkownika
el - 2013-10-24 00:06:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2012-11-20 08:03:53]:
auto spoko dostaniesz, ale nie licz na wielką kasę, mi również obiecywali ale na tym się zakończyło, częste zwolnienia, ogólnie spora rotacja, ludzie spoko, kadra managerska tragiczna , obecnie atmosfera jest dużo lepsza, ale przez długi okres mojej pracy wymagania nierealne, stres hm jakby Ci powiedzieć -stres na bardzo bardzo wysokim poziomie
zdjecie uzytkownika
tadek - 2013-12-17 13:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cała prawda,a zwolnienia zdarzają się często??nie wiem czy wysyłać do Grouponu Cv skoro po miesiącu wyślą mnie do domu.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-01-27 11:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pewnie że nikt nie pisze pozytywnie z tych którzy pracują. Po prostu im się nie chce i nie mają takiej potrzeby. Pracuję tu już ponad dwa lata. Ja się rozwijam. Osoby które na prawdę chcą i dają dużo z siebie, mają sporo możliwości. Firma się stanowczo stabilizuje. Nie od dziś wiadomo, że przejście z rozbuchanego start-upu do dojrzałej korporacji nie jest bezbolesne. Osobiście polecam, ale zgadzam się, że zależy to od działu i stanowiska. Praca dla leniwych to stanowczo nie jest.
zdjecie uzytkownika
Viko - 2014-02-15 17:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio jak przeglądałem ich oferty pracy, to sporo było ofert na staże, a nie prace. Ciekawe jak jest ze stałym angażem po stażu..
zdjecie uzytkownika
karolina - 2014-02-15 19:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czego sie spodziewac po firmie sprzedazowej, przeciez tam liczy sie wynik sprzedaz, sprzedaz, jeszcze raz sprzedaz.

jak chcesz sobie luzno podzialac to idz do sklepu spozywczego

a o dyrektorze o ktorym piszesz to hehehe faktycznie masz racje...
zdjecie uzytkownika
SR - 2014-02-18 21:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś jak to teraz wygląda? Jeżeli chodzi o prowizję model biznesowy? Bo wiadomo, że jako platforma zakupów grupowych już nie funkcjonuje. Chodzi mi o warunki pracy
zdjecie uzytkownika
eM - 2014-02-19 15:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o Specjalistę ds. obsługi klienta ( bardzo ładna nazwa stanowiska pracownika call centre) praca jest poprzedzona bezpłatnym tygodniowym szkoleniem, które zakończone jest testem od którego zależy Twoje zatrudnienie. Umowa jak to ostatnimi czasy najczęściej bywa zlecenie na uwaga trzy lata. Nie mogłam uwierzyć więc dwa razy dopytałam czy dobrze dosłyszałam. Najpierw jesteś oddelegowany na sam początek do działu telefonicznych połączeń przychodzących dopiero po jakimś czasie, kiedy uznają, że radzisz sobie zostajesz przesunięty do mailowej obsługi zapytań. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kk - 2014-02-19 19:08:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
W dniu dzisiejszym pracowników obsługi klienta indywidualnego potraktowano jak śmieci... obniżono pensje pracowników (usunięte przez administratora) zł przy umowie zlecenie. Ludzie płakali, większość wynajmuje mieszkania inni maja kredyty... przekazano nam ta informacje dzis informując nas ze cytuje "mamy dobra wiadomośc!"
zdjecie uzytkownika
SR - 2014-02-20 13:07:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kk - 2014-02-19 19:08:31]:
Czyli mniej więcej firma zmierza ku końcowi? Mi chodzi o opinię pracy jako przedstawiciel handlowy.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-02-24 16:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kk - 2014-02-19 19:08:31]:
A powiedz jak jest płacone? Teraz własnie kilka osob startuje do obsługi a ja jestem jedna z tych osob... jak na razie chyba tylko jedna osoba planuje zostac z calej grupy... powiedzieli nam 10zł brutto na godzine ale kazdemu powiedzieli co innego jezeli chodzi o godziny pracy, mi powiedzieli ze na dwie zmiany 9-17, 10-18 a innym ze to zalezy od ilosci pracy mozemy pracowac po 5 godzin albo po 8 albo wcale... prosze o info
zdjecie uzytkownika
no - 2014-02-24 19:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca w Obsłudze klienta jest spoko, do wszystkiego idzie się przyzwyczaić... lecz na starych zasadach które tam obowiązywały... Biorąc pod uwagę ilość spraw itp rzeczywiście może, być tak że nie przepracujesz całego etatu...
Jednak osoby które potrafią się czymś wykazać, chcą dążyć do własnego rozwoju mają szansę na spróbowanie swoich sił w innych działach. Niestety nie jest to już takie miejsce jeśli musisz się samemu utrzymać i opłacić studia. Warto spróbować.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-02-25 00:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [no - 2014-02-24 19:52:33]:
Dziękuję za informacje. Chyba nie będę trafićtracic czasu w takim razie. Chciałam tu tylko na chwilę popracować i zacząć swoją ffirmę. Ale nie dam rady się teraz utrzymać nie pracując całego etatu.
zdjecie uzytkownika
nnmm - 2014-02-25 13:55:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [nowa - 2014-02-24 16:20:33]:
Duża bura była że większość osób ze szkolenia zrezygnowała
zdjecie uzytkownika
workerGrupon - 2014-03-02 23:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w gruponie w administracji. Administracja nie jest w polsce. Co raz tu potrzeba kogos do pracy. Jako ze znam polski to mam wysoka wyplate. Pracuje 8h za biurkiem i mam wliczine 40 min przerwy. To nasza ekipa twozy strony internetowe jakie widzicie na groupon.pl dostajemy bonusy i bony na lunch. Taxi do domu jak ktos konczy pozno prace. Jest super. Szkoda ze w polsce jest do kitu.
zdjecie uzytkownika
topek - 2014-04-05 13:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wiem czy tak do kitu... brat kolegi pracuje i jakoś specjalnie nie narzeka. Nawet socjal mają przyzwoity w wawie
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-04-10 15:57:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@topek, fajnie czytac takie rzeczy, a co takiego jest dokładnie fajnego w tym socjalu, bo może to tylko dzbanek z kawą...
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-06-11 08:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie jest chaos. Kiedyś za pierwszego prezesa chciało nam się pracować. W tamtych czasach było super, a teraz to tylko chaos i masakra. Zresztą jak widzę liczniki sprzedanych ofert to mnie śmiech bierze. Oferta z kilkudziesięcioma sprzedanymi voucherami to już bestseller - haha. Best selery robiły takie sprzedaże jakie teraz robi połowa firmy w miesiąc. Podejrzewam więc że płace poszły tym samym kursem co sprzedaż - czyli w dół. Tak to jest jak się dyma klientów
zdjecie uzytkownika
kuba - 2014-06-20 15:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś jednak wie jak ulokowały się płace w gruponie, no i skąd te informacje, że sprzedaż zmalała, tylko na podstawie liczników na stronie?
zdjecie uzytkownika
mimi - 2014-06-24 22:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeżyj człowieku miesiąc pracując za 1100 zł - to jest nawet mniej niż najniższa krajowa
zdjecie uzytkownika
kuba - 2014-06-30 15:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To na jakim stanowisku taka zawrotna pensja, chodzi o słuchawkę, czy co? Nie macie żadnych premii, czy prowizji?
zdjecie uzytkownika
Mmm - 2014-07-30 16:17:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kiedy firma dopiero się rozwijała, wchodziła na rynek - było bajecznie. Odkąd zarząd się wymienił na ludzi z pewnej dużej firmy telekomunikacyjnej, zrobiła się wielka korporacja. Płace na stanowisku konsultanta ds. obsługi klienta żałośnie niskie, bardzo dużo nadgodzin, za mało osób do pracy. Oczywiście zarząd nie będzie nikogo zatrudniał, bo przecież szkoda pieniędzy. W miesiącu pracownik potrafi mieć tylko jeden weekend wolny, ponieważ cały czas jest za dużo rzeczy do zrobienia. Na początku ładnie Cię proszą czy nie mógłbyś przyjść w weekend na nadgodziny, a jak się nie zgodzisz dostajesz polecenie służbowe. Zero życia prywatnego, żadna pensja ani perspektywa na awans (a nawet jak awansujesz - zapomniej o podwyżce - przecież to zwiększa Twój prestiż!). Generalnie nie polecam. Pracowałam 3 lata i chyba właśnie o te 3 lata za dużo ...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Groupon Sp. z o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x