Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ISSP

Pracowałeś w firmie ISSP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gość - 2015-07-18 00:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prawda jest taka, że patrząc na opinie praktycznie wszystkich firm to wychodziłoby na to, że nie ma dobrej pracy :) Z reguły opinie tworzą nieroby, których zwolnili i teraz muszą się wyładować, tacy którzy nie mają doświadczenia zawodowego i wydaje im się, że jest to bardzo ciężka praca, bo nie mają porównania z inną lub tacy, którzy celowo piszą te opinie, aby było mniej chętnych, przez co ich szansa na pozostanie lub zatrudnienie wzrasta :) Tak więc morał z tego taki: Jak sam nie spróbujesz to się nie przekonasz.
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2015-07-18 20:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie od osób już pracujących:
Czy w mieszkaniach w bloku jest dostępna pościel czy należy zabrać ze sobą? Chodzi o Eisenach.
zdjecie uzytkownika
jusi3993 - 2015-07-19 15:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, w ten wtorek 21.07 jadę do Eisenach. Czy może mi dać ktoś szczerą opinię na temat tego miejsca? Po tym, co przeczytałam jestem przerażona i nie wiem, co o tym myśleć..
Jeszcze jedno, czy jadąc tam zakładaliście KONTO WALUTOWE? Ja podałam polskie, ale nikt nie zwrócił mi uwagi, że 20 sierpnia dostanę kasę do Polski i nie będę miała jej w Niemczech.
Bardzo proszę o pomoc!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-19 15:48:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też jadę we wtorek do Eisenach, założyłem konto walutowe ze względu, że wypłaty będą w euro i na polskim będzie zawsze strata na przewalutowaniu + płacąc kartą w sklepie z rachunku polskiego też będzie prowizja za przewalutowanie. Możesz wziąć kartę do konta, które podałaś i korzystać z niej w Niemczech, ale najlepiej w poniedziałek załóż sobie konto walutowe, potem będzie tylko kwestia żeby ktoś dostarczył Ci kartę do Niemczech lub abyś odebrała ją w razie jak wypadnie ten weekendowy zjazd do PL. Co do opinii to ja nie zwracam zbytnio uwagi na nie, pracowałem już w kilku firmach, o których opinia jest tragiczna (m.in Amazon) i jakoś tragedii nie było :) Kolega już robił przez ISSP rok czasu i bardzo chwalił sobie samą pracę i warunki mieszkanowie (pracował w Kolonii). Z Wrocławia jesteś?
zdjecie uzytkownika
jusi3993 - 2015-07-19 21:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-07-19 15:48:02]:
Szczerze powiedziawszy trochę mnie uspokoiłeś. Dziękuję za rady dotyczące konta walutowego, na pewno je jutro założę. :) Jestem z okolic Wrocławia i jadę z Wrocka (dokładnie z parkingu przy Ślężnej) do Eisenach we wtorek, godziny jeszcze nie znam. Jak mniemam, mogę wywnioskować, że będziemy jechać jednym busem. :)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-19 22:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do konta walutowego to polecam ING, BZWBK lub Alior :) Ja mam w ING, głównie dlatego, że mam tam też konto w PLN, ale oferta jest dosyć ciekawa jeśli chodzi o konto w EUR. Ja też wyjeżdżam we wtorek z parkingu przy Ślężnej (godzinę mają podesłać sms-em) , więc raczej na pewno ten sam bus :) W razie czego pisz na mat92@10g.pl
zdjecie uzytkownika
marcinek - 2015-07-20 18:56:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wie ktoś coś więcej może o ich ofercie pracy "Pakowanie/komisjonowanie artykułów elektronicznych i biurowych na terenie Niemiec/Buggingen" ?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-07-23 16:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zapraszam do rhenusa do eisenach darmowa sauna i fitnes plus zajebiste mieszkania bez kluczy a na marginesie to sauna jest na tali poziomie numer 1 i 2 zero przeciagów duszno gorąco masakra fitnes poniezaz robisz dziennie około 25 km ciągnąc za sobą ciężki wózek z książkami i płytami plus ranna zmiana gdzie wstajesz o 3:30 bo praca zaczyna sie o 5 lub 4 rano oprócz tego lokatorzy którzy mają inne zmiany czyli na 14 a wiec imprezują ile się da a więc nie masz kiedy spac aaaaaaaa i jest jeszcze zoo hala obok przy dobrych wiatrach trafisz na 8 lub 9 godz na tira gdzie pakujesz paczki i układasz po 40 50 i 60 kg zapraszam aha i jeszcze jest kara zeby nie mozna było zrezygnowac norma na tali to 150 szt na godz a na zoo 50 pikniec skanerem nie zaleznie od sztuk
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-07-23 16:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Alter_Egon - 2015-07-06 13:11:19]:
WITAM TO CO PISZESZ JEST NADAL AKTUALNE?
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2015-07-23 17:01:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jedzie ktos moze w sobote do niemiec na do pracy w dhl ? i co wiecej mozecie o tym powiedziec jutro jade do wroclawia umowe podpisac :)
zdjecie uzytkownika
Donald - 2015-07-24 01:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robcie dalej dla takich szui , szmaccie sie bez umiaru :)
zdjecie uzytkownika
pinkpower - 2015-07-24 02:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-07-23 16:43:42]:
też dostałam ofertę pracy tam i mam zapytanie odnośnie zakwaterowania.. wie ktoś coś?
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-07-24 07:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-07-23 16:43:42]:
w takie upały wszędzie masz teraz gorąco na każdej hali.
My jesteśmy na Rossmannie, praca super, ale niestety ten gorąc trzeba przetrwać.
W zeszłym roku byłam z moim facetem na Rhenusie i praca tez spoko i nie wiem jakbys musiał tam kiepsko pracować, żeby normy nie wyrobić, bo tam nawet nikt tego nie sprawdza...
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-07-24 07:19:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myslicie, że na tego pearla odbędzie się wyjazd?? Bardzo chce tam wrócic. Byłam rok temu na wakacje i normalnie to miejsce .... trzeba samemu się przekonać :-))))
zdjecie uzytkownika
hehehe - 2015-07-24 07:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a u Nas na Edece hit sezonu, trzy osoby spie..., bo nie będą pracowac 6 dni w tygodniu. Zamiast się cieszyć, że jest duzo pracy, mamy płacone za godzinę i pracujemy w niedzielę, gdzie jest dodatek. Sobota wolna. jakby było mało pracy, to by uciekli bo jest malo i kiepskie pieniadze wtedy. jak jest duzo też nie dogodzisz. A potem pewnie beda tu pisac, ze firma jest taka i siaka i owaka. Plisss ludzie nie psujcie nam tu grupy, jak ktos chce duzo pracy, zapraszamy. nie to wypad!
zdjecie uzytkownika
las samarytan - 2015-07-24 10:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Alter_Egon - 2015-07-06 13:09:15]:
Widzę,że też ktoś dobrze obeznany z LPS;) Mam podobną opinię. Jedynie co to ludzie muszą przemęczyć się 3 miesiące zanim od spółdzielni coś wynajmą, wymagają tam 3 miesięcznych odcinków z wypłatą, coby wiedzieli, że dasz radę utrzymać mieszkanie, przynajmniej tak było jak ja brałam, ale myślę, że się wiele nie zmieniło.
zdjecie uzytkownika
nimecy wozek - 2015-07-24 11:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firmy nie polecam 0 kontaktu z wroclawiem, 0 kontaktu z kordynatorami. kordynator u nas pil i mial nas gdzies. Zamiast roku jak na umowie projekt konczy sie po 2 miesiacach. Warunki tragiczne jak gorsze nzi w przytulku. Nie robia ubezpieczen w niemczech, nie wyrabiaja nr, nie melduja. wyplata sie zgadzala, reszta to zenada. Nie zalatwiaja busa do pracy, musielismy dojezdzac prywatnymi autami chociaz na umowie bylo inaczej napisane...
Radze poszukac czegos innego
zdjecie uzytkownika
chce jechac - 2015-07-24 11:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
We wtorek jest wyjazd do Bedburg praca OBI ktos cos wie na te temat ? gdyz mam mieszane odczucia wszystko jest za piekne przedstawione a z tego co tu czytam to sie zastanawiam ..
zdjecie uzytkownika
mały - 2015-07-26 12:48:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy masakra i tyle a w Rossmannie niech Zielonka zap......a sam
zdjecie uzytkownika
kiki - 2015-07-26 16:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A tobie co znowu nie pasuje na Rossmannie?Dopiero co czytałam ze jest praca ok a pan Zielonka jest spoko koleś.Mi osobiście się podoba na Rossmannie żadnej filozofi jeśli chodzi o wykonywaną prace . Ja osobiście nie poznałam tego pana ale jakoś inni sobie go chwalą.
zdjecie uzytkownika
michael - 2015-07-26 22:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawarlem umowe z ta firma. Bylem w dyspozycyjnosci.bylem miesiac w dyspozycyjnosci czekalem na zaplateza caly miesiac juz mialem dosyc czekania wiec zrezygnowlem. po 3 miesiacach dostalem wezwanie do zaplaty za zrezygnowanie z umowy w przypadku gdybym nie zaplacil bede w krajowym rejestrze długów {komornik). zaplacilem bo nie chce miec problemow. wszystkich przestrzegam nie zawierajcie umów z ta firma ona robi ludzi w (usunięte przez administratora) najgorsza firma jaka jest na rynku. JA IM JESZCZE POKAZE!!!!
zdjecie uzytkownika
marta - 2015-07-27 07:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [michael - 2015-07-26 22:15:18]:
Był wyjazd jakbyś się stawił to być nie dostał pisma do zapłaty. Wszyscy co się stawili dostali kasę. Zgodnie z umową.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-07-27 07:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naucz sie fiszke czytać, jak byk masz napisane, że za dodatek nocny jest policzone. w biurze dają wzór fiszki, wiec to nie jest filozofia umieć się z tym obchodzić. Normalnie za nocki jest płatne, tylko trzeba min. 2 h pracowac na nocce, co też jest napisane. Wyadaje mi się, że takie osoby same sobie psują opinie, a nie firmie, bo jak dla mnie wszytsko jest jasne, a potwierdzenie ubezpieczenia dostałem od razu w biurze jak tylko wysłałem maila z prośbą. Może trzeba umiec napisać??? A nie pisać, że się nie dostaje???
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnej rekrutacji. To niby szkolenie polega na szybkim drukowaniu ich szmatławych umów i żeby ludzie szybko podpisywali nie mając casu na czytanie co tam pisze. Ostrzegam!!!! Te umowy to pułapki!!!!! Kary, kary i kary, ale tylko dla ciebie, oni nie ponoszą za nic odpowiedzialności.

KARY i ZŁE DOŚWIADCZENIA
UWAGA! W pełni potwierdzam te niestety złe i bardzo złe opinie o firmie ISSP lub Invent!!! Byłam z nimi w Niemczech. Kierownictwo chamskie, bez ogłady, prostaczki, którym się wydaję, że mogą innymi pomiatać jak śmieciami. Zabierają dniówki albo wyrzucają ludzi do Polski pod byle pretekstem. Jak masz szczęście to cię odwiozą do Polski jak nie lub jaśnie Pan kierownik chce ci pokazać jak szczególnie cię nie lubi, musisz wracać na własny koszt. W dupie mają, czy masz kasę na powrót, czy wiesz jak i czym wrócić z Niemiec i czy znasz język i jak sobie poradzisz. Zaznaczę jeszcze, że żaby wtedy wrócić do Polski musisz najpierw sobie wrócić do noclegowni ze sklepu jakieś 40, 50 km i zabrać swoje rzeczy i dopiero wtedy możesz jechać do domu!!!.

Jak już wrócisz zaczyna się wesoło - dostajesz pisemko z windykacji, że masz zapłacić karę za zerwanie umowy - takie 1000zł i straszą, że jak nie to sprawę oddają do sądu i wpisują cię do rejestru dłużników. Kto chce przeżyć takie atrakcje niech z nimi jedzie, resztę przestrzegam!!!! Trzymajcie się od nich z daleka, jak nie chcecie problemów.

Co do kar - nie dajcie się zastraszyć i niczego nie płaćcie. Oni nic nie mogą zrobić, liczą na zastraszenie tylko i tych głupich, którzy zapłacą. Byłam u prawnika - powiedział, żeby absolutnie nic nie płacić!!! Należy odbierać od nich pisma, które wysyłają jako polecone i szybko odpowiadać im. W odpowiedzi na podany adres mailowy, trzeba napisać, że nie zgadzacie się na żadne kary i że są one bezzasadne.
Jeśli się odważą wystąpić do Sądu - w co mój prawnik wątpi, trzeba natychmiast złożyć protest do Sądu!!! Trzymać korespondencje z nimi i wysłane do nich maile - to ważne!!!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
pracownik_DHL - 2015-07-27 07:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nimecy wozek - 2015-07-24 11:21:05]:
Ja tez nie miałem problemu z ubezpieczeniem, a jakbyś słuchał co w biurze mówią to byś wiedział, że umowa jest zawsze na rok, a praca na tyle ile klient zamówil lub zalezne od tego czy się ludzie sprawdzą. Jak widze jak niektórzy pracują ( nie przychodzą po weekendach do pracy, bo trzeźwieją) to sie nie dziwie, ze niektóre projekty się kończą. Mój się skończył w weekend, bo banda de....kradła na hali! I przez takich gnoi potem pracy nie ma, ale dostaliśmy od razu propozycję przejścia na inny projekt, więc nie mam żadnych zastrzeżeń.
zdjecie uzytkownika
Krzychu - 2015-07-27 22:58:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Powiecie mi Państwo gdzie znajde oferty prace na Północnej Westfalii oraz jakie są szanse żeby zdobyć prace za granicą?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISSP

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ISSP?
Zadaj pytanie
alert