Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ISSP

Pracowałeś w firmie ISSP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wwf - 2015-02-26 19:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no chyba pesel to trochę za mało, żeby wziąć kredyt... ?!?
zdjecie uzytkownika
patrycja - 2015-02-27 06:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja akurat długo czekam zanim się ktoś odezwie ....wysyłałam po kilka razy podanie chyba z 8 razy i cisza...
zdjecie uzytkownika
eeeeeeeeeee - 2015-02-27 10:06:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo głąb bez szkoły, kursu nie ma szans takich olewają baranów,krowy paść hehe
zdjecie uzytkownika
do ptrycja - 2015-02-27 10:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Patrycja
jak maja się do Ciebie odezwać jak to jest praca dla mężczyzn
myśl logicznie ....
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-02-27 10:44:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
możesz wysylac nawet 200 podan
jak jest praca dla facetow to Cie nie wezma...
zdjecie uzytkownika
rak - 2015-02-27 11:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wy nie rozumiecie,że ludzi bez szkoły ,języka kursów,tępe strzały-To nawet Niemcy do chlewa,obory i kurnika nie zatrudnią taka jest prawda przykra ale jawna.
zdjecie uzytkownika
Sythev777@gmail.com - 2015-02-27 12:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pakowanie/komisjonowanie art. budowlanych - Niemcy, Bedburg k. Kolonii - ktos może jedzie? Może już ktoś tam pracuje? :)
zdjecie uzytkownika
sdddd - 2015-02-27 15:12:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No może nie aż tak dokładnie ale coś w tym jest, tym bardziej że ISSP posiada bogate doświadczenie we współpracy z dużymi firmami produkcyjnymi i handlowymi. Realizując zlecenia, spółka oferuje rozwiązania dostosowane do potrzeb klienta. W sposób elastyczny dostosowuje środki i narzędzia do każdego zadania, a także w sposób ciągły czuwa nad wykonaniem usługi.
zdjecie uzytkownika
adi - 2015-02-27 18:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale wy tu trujecie na tym forum. Jest tak. Firma ma na was zarobić i zarabia. 160 euro to stanowczo przegięcie pały za łóżko.cennik jest właściwie wszędzie podobny. Nie wszedzie z nimi bylem więc nie wiem po ile osob upychają do tych pokoi. Z wypłaty można odłożyć ok 1000-1500 zl no chyba że przyjmiesz zasadę odmawiam sobie kompletnie wszystkiego, wtedy ciut więcej.Najwiekszym problemem nie są jednak ani niemcy ani pośrednik tylko sami Polacy.Najczęściej oderwani granatem od pługa załapali trochę europejskiej waluty z dala od domu i palma odbija, imprezy, cwaniactwo, brud ,smród i ubóstwo.W połowie miesiąca kasa się kończy i zaczyna sie podbieranie z lodówek.Niestety firma nie pilnuje tak na prawdę aby wywalać takie ochlej mordy tylko trzyma. W samym miejscu pracy jeden próbuje prześcignąć drugiego bo im koordynator powiedział że najlepsi zostają, wstyd i wiocha przed niemcami na całego. łebki nie kumaja że pracować nie znaczy latać z wywalonym ozorem robić syf na magazynach i skakać jak szympans po półkach a niestety tak jest najczęściej.Niemieccy pracownicy jak to widzą to pukają się w głowę albo śmieją do rozpuku widząc te wiochę. Koordynator jest tam panem i władcą a ty masz być na jego zawołanie innymi sprawami sie nie zajmuje. w razie zdarzenia losowego nie liczył bym że pomoże tłumaczyć co ci dolega u lekarza z resztą i tak nie dostaniesz zwolnienia bo to nie jest zysk dla firmy, wiec z gorączką do roboty bo nie zapłacą. to tak mniej więcej wygląda. Porada dla tych normalnych. Trzymajcie się z dala od takich świrusów, bo im się wydaje że brylują a przynoszą tylko wstyd tym co pojechali faktycznie ciut dorobić .A i jeszcze jedno w większości przypadków tam gdzie jest skupisko łodych ludzi na czystość w toaletach, kuchniach i łazienkach nie ma co liczyć .Byłem i widziałem
zdjecie uzytkownika
wic - 2015-03-03 00:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lolek - 2015-02-18 10:04:51]:
Lolek nie będę cię martwił, ale akurat tam to jest syf niemiłosierny można załapać wszystkie paskudne choroby świata do tego kradną z lodówek
zdjecie uzytkownika
hipis - 2015-03-03 13:56:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [facet - 2015-02-22 18:52:02]:
nie chcą wniosku z sądu, sam sobie go podpisujesz
zdjecie uzytkownika
jolka - 2015-03-03 15:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a ja byłam na konfekcjonowaniu z issp I NIE NARZEKAM. praca jak praca, wszędzie trzeba pracować. nikt nikomu nie da pieniędzy za darmo to normalne. jak będę mogła to pojadę dalej ! Pozdrawiam lewusów hahaha
zdjecie uzytkownika
kazik - 2015-03-03 16:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zgadzam się z jolka ;-)
zdjecie uzytkownika
adi - 2015-03-03 20:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [jolka - 2015-03-03 15:57:38]:
Jolka ,z pracą masz rację pracować trzeba wszędzie,ale powiedz mi czemu Polacy robią taką wioche na wyjazdach. Lubicie brud i to że sie z was miejscowi śmieją?
zdjecie uzytkownika
facet - 2015-03-03 23:17:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polacy za granicą myślą że są panami i władcami i że wszystko im wolno ( z góry zaznaczam że nie wszyscy tacy są ), poczują większą kasę i myślą że wszystko im wolno, tak jest, było i to się nigdy nie zmieni, chyba już jest taka nasza mentalność i tyle. Pracowałem za granicą także wiele widziałem.
zdjecie uzytkownika
adi - 2015-03-04 16:44:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [facet - 2015-03-03 23:17:56]:
Wszyscy nie ale niestety większość, czym większy burak z zadupcewa tym większy kozak na wyjeździe. Ale obciach niestety dla wszystkich.
zdjecie uzytkownika
mo - 2015-03-04 17:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakiego zadupcewa sama szlachta dla nich robi
zdjecie uzytkownika
Pan R. - 2015-03-05 19:55:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcesz się leczyc psychiatrycznie przyjedz do Friedrischroda na Klosterpark. Zaczne od poczatku, mieszkanie w jakichs blokach
- slamsach, brak internetu, brak tv, brak pralki, a sorry sa 2 na 200 osob, koszt 2e. Toalety wspolne, prysznice wspolne
2 lodówki na pietro ( 20 osob) kuchnia wspolna. Wszedzie syf, jak ktos posprzatal wc to po 2 nie dalo sie tam wejsc. Jedna
wielka patologia, balety caly tydzien, mordobicie, w weekend to sie dopiero zaczyna, alkohol leje sie strumieniem, narkotyki tez
Praca w netto w Erfurccie, codzienne dojady po 2-3h w dwie strony, Wypłata uwaga za 151h dostalem 720e, a za super pokoj place prawie
200e noz kur... cela, wiekszej patologi w zyciu nie widzialem. Do sklepu 3-4 km, zapier.. przez las. Koordynator z netto Pan
Przemyslaw P. szkoda gadac, folksdojcz i tyle. Ostrzegam Was nie jedzcie tam, Pani z biura ladne bajeczki sprzedala, ze internet jest
ze lodowka w pokoju, 4 pralki na pietrze. Tu nic nie ma tylko lasy Turyngii. Aha no i tak za zerwanie umowy kara 1000 zl hahha
Wiele osob nie wytrzymuje psychicznie, dochodzi do czestych bójek, nawet proby samobojstwa. Na dowod tego mam zdjęcia, jak tylko
podlapie gdzies neta to wszystko wstawie. PATOLOGIA, PATOLOGII
zdjecie uzytkownika
do Pan r - 2015-03-05 20:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podasz meila? b mam pare pytan
zdjecie uzytkownika
normalny - 2015-03-05 20:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież imprezy w weekend to norma WSZĘDZIE. Co Ty myślałeś, że jedziesz do pracy z paniami z kółka różańcowego? Jak nie pasuje to kup stopery i idź spać :)
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-03-05 21:11:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wie ktoś jak wygląda u nich praca w miejscowości Maktredwitz?
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2015-03-05 21:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA NA WYJAZD DO DORTMUNDU NA KOMISJONOWANIE NA MAGAZYNIE KIK !!!!!!!

OSZUKAŃSTWO PAPIERY PODPISANE PRZEZ ISSP + POŚREDNIKA FIRMA LIS UWAGA!!!!!

BYLIŚMY W PONIEDZIAŁEK JUŻ WRÓCILIŚMY !!!!

WYRZUCAJĄ LUDZI PO DNIU PRACY !!! W PONIEDZIAŁEK JADĘ DO WROCŁAWIA POLICZYĆ SIĘ Z PANIĄ Z ISSP , ZA TO JAK MNIE OSZUKAŁA I NIE POWIEDZIAŁA MI CO JEST GRANE , LUDZI WYRZUCAJĄ PO TYGODNIU, DO TYGODNIA JAK KTOŚ NIE WYROBI PIKÓW NORMY 140 TO JEST WYRZUCANY, MY WYLECIELIŚMY PO 2 DNIACH, KOLEŚ PO JEDNYM DNIU, OD PONIEDZIAŁKU POLECIAŁO Z 30 OSÓB !!!!
POŚREDNIK LIS JERZY MA PŁACONE ZA PIKI A NIE NA GODZINE, PRACUJE SIĘ NA AKORD, OSOBY KTÓRE ZOSTAŁY WYRZUCONE DAWAĆ ZNAĆ, NIE PUSZCZĘ TEGO PŁAZEM, mail do mnie monocore@interia.pl
PANI Z ISSP TWIERDZI ŻE NIC NIE WIE, KŁAMIE W ŻYWE OCZY I ZAPŁACI ZA TO !!!
zdjecie uzytkownika
michał - 2015-03-05 21:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pan R. - 2015-03-05 19:55:40]:
Seba w wariatkowie lądują tylko tacy jak Ty, jak było tu tak źle to po co wróciłeś po L4??? Jakoś cała grupa pracuje i nikt nie narzeka, a Ty masz problem. A może mamusia kazała Ci to napisać, bo wszystko za Ciebie załatwia?
Jesteś jedyny, który stąd zjechał wiec wiadomo kto to pisze. Inni są zadowoleni.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnej rekrutacji. To niby szkolenie polega na szybkim drukowaniu ich szmatławych umów i żeby ludzie szybko podpisywali nie mając casu na czytanie co tam pisze. Ostrzegam!!!! Te umowy to pułapki!!!!! Kary, kary i kary, ale tylko dla ciebie, oni nie ponoszą za nic odpowiedzialności.

KARY i ZŁE DOŚWIADCZENIA
UWAGA! W pełni potwierdzam te niestety złe i bardzo złe opinie o firmie ISSP lub Invent!!! Byłam z nimi w Niemczech. Kierownictwo chamskie, bez ogłady, prostaczki, którym się wydaję, że mogą innymi pomiatać jak śmieciami. Zabierają dniówki albo wyrzucają ludzi do Polski pod byle pretekstem. Jak masz szczęście to cię odwiozą do Polski jak nie lub jaśnie Pan kierownik chce ci pokazać jak szczególnie cię nie lubi, musisz wracać na własny koszt. W dupie mają, czy masz kasę na powrót, czy wiesz jak i czym wrócić z Niemiec i czy znasz język i jak sobie poradzisz. Zaznaczę jeszcze, że żaby wtedy wrócić do Polski musisz najpierw sobie wrócić do noclegowni ze sklepu jakieś 40, 50 km i zabrać swoje rzeczy i dopiero wtedy możesz jechać do domu!!!.

Jak już wrócisz zaczyna się wesoło - dostajesz pisemko z windykacji, że masz zapłacić karę za zerwanie umowy - takie 1000zł i straszą, że jak nie to sprawę oddają do sądu i wpisują cię do rejestru dłużników. Kto chce przeżyć takie atrakcje niech z nimi jedzie, resztę przestrzegam!!!! Trzymajcie się od nich z daleka, jak nie chcecie problemów.

Co do kar - nie dajcie się zastraszyć i niczego nie płaćcie. Oni nic nie mogą zrobić, liczą na zastraszenie tylko i tych głupich, którzy zapłacą. Byłam u prawnika - powiedział, żeby absolutnie nic nie płacić!!! Należy odbierać od nich pisma, które wysyłają jako polecone i szybko odpowiadać im. W odpowiedzi na podany adres mailowy, trzeba napisać, że nie zgadzacie się na żadne kary i że są one bezzasadne.
Jeśli się odważą wystąpić do Sądu - w co mój prawnik wątpi, trzeba natychmiast złożyć protest do Sądu!!! Trzymać korespondencje z nimi i wysłane do nich maile - to ważne!!!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
mały87 - 2015-03-06 08:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem, zobaczyłem, zarobiłem i jak będzie okazja to pojadę ponownie. Jestem zadowolony bo przywiozłem przyzwoite pieniądze. Na własna rękę bym nie wyjechał gdyż po niemiecku nie szprecham a dzięki agencji język nie jest potrzebny. Ze swojej strony POLECAM.
zdjecie uzytkownika
do maly 87 - 2015-03-06 09:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdzie byles
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISSP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ISSP?
Zadaj pytanie