Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ISSP

Pracowałeś w firmie ISSP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-05-27 15:53:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy wyjechał ktoś na jakiś projekt lub wyjedzie razem z chłopakiem, dziewczyną jako para bo nie wiem czy jest sens dzwonić do agencji jeśli nie maja wyjazdów w parach.
zdjecie uzytkownika
ha - 2015-05-27 16:02:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomek15 - 2015-05-26 20:39:23]:
To po co w ogóle jechać jak jest niepewność pracy i małe zarobki?
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-05-27 17:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-05-27 11:08:55]:
potwierdzam, rossman porażka
zdjecie uzytkownika
kujaw - 2015-05-27 19:02:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odnosnie Rossmana prosiLbym o jakieś konkrety dlaczego az tak zle tam jest??
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-05-27 19:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-05-27 11:08:55]:
nie słuchajcie co tu wypisują, bo moja siostra wyjechała dzisiaj o 8:00 na Rossmann z Wrocławia, jechali prosto do pracy na 13:00, nawet na noclegach nie byli, a Rossmann zaczął się od dzisiaj i już konkurencja albo jakiś krętacz głupoty pisze. Mogłeś poczekać z tymi wpisami aż pierwsze osoby tam dojadą hehe
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-05-27 19:47:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ewa - 2015-05-27 19:41:30]:
hehe ludzie są nienormalni, do mnie też dzwonili ostatnio, że dzisiaj dopiero jest wyjazd, ale dopiero mogę wyjechać w przyszłym tygodniu. Kumpel dzisiaj z dziewczyną pojechał, ale są jeszcze w pracy potem podpytam go co i jak. Masz racje pewnie jakaś konkurencja, widzę ,ze nie ma sensu czytac tutaj tych wpisów. Bo człowiek nie pojedzie i będzie załował. Ja się dowiem od nich co i jak, ale na pewno nie będzie źle. Byłem z tą firmą w Pearl i byłem bardzo zadowolony.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-05-27 20:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-05-27 19:47:02]:
mam pytanko ten twój kumpel nie miał problemu żeby wyjechać razem z dziewczyną??
zdjecie uzytkownika
damiano - 2015-05-28 10:45:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Rossmannie są stałe godziny pracy, koło 7,5 dziennie. Co za idioci...
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-05-28 11:47:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [damiano - 2015-05-28 10:45:17]:
tzn ? czemu idici nie ma godzin czy co?
zdjecie uzytkownika
mokka - 2015-05-28 19:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
JESTEM NA TYM PROJEKCIE JUZ ZANIM PRZYJECHALI NOWI LUDZIE ZMIENIAJA SIE TU JAK RĘKAWICZKI JAK BY NIE TA KARA JUZ DAWNO BY MNIE TU NIE BYŁO PRACA JEST CIĘŻKA I WYCZERPUJĄCA MIAŁY BYĆ KOSMETYKI A NIE WORKI PO 30KG Z NAWOZAMI I KARMAMI SĄ TEZ NORMY WARUNKI SPARTAŃSKIE NIE PŁACA ZA NOCKI TOTALNA PORAZKA CZEKAM TYLKO NA WYPŁATE DO 20 I JUZ MNIE TU NIE MA JEDNYCH ZWALNIAJA INNYCH PRZYJMUJĄ A ZA KAŻDĄ OSOBĘ NOWĄ JEST DODATKOWA KASA
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-05-28 19:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mokka - 2015-05-28 19:21:32]:
zgadzam sie całkowicie ten rossmann to lipa a projekt w pearlu juz nie istnieje wyparła ich znacznie lepsza i tańsz w utrzymaniu dla niemców firma harpun a tak nawiasem to issp jest na wypowiedzeniu ciekawe na co teraz zmienią nazwę
zdjecie uzytkownika
klll - 2015-05-28 20:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie znowu kary?! Agencja pracy nie ma prawa ściągać żadnych kar za zwolnienie się z pracy! Jedyną karą może być odmowa zwrotu (zawyżonej) kaucji za ubranie robocze. Poza tym okresy wypowiedzenia, które wpisują w umowy biorą chyba z sufitu. W momencie gdy zażądają od was jakichkolwiek pieniędzy od razu idźcie do kogoś kto zajmuje się prawem pracy. Zapłacicie grosze (albo nic) i będziecie spać spokojnie.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-05-28 20:21:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja już wyjechałem i wróciłem , żałuje tylko straconych pieniędzy na wyjazd. nic mi nie zapłacili za 4 dni pracy, zero skrupułów wobec ludzi , ludzie
nie dajcie sie zwieść ze jest tam praca a juz napewno ze sa tam normalni ludzie
zdjecie uzytkownika
op - 2015-05-28 20:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-05-28 20:21:02]:
Nie upominają się o jakieś pieniądze (ich śmieszna kara)?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-05-28 20:38:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mokka - 2015-05-28 19:21:32]:
zgadzam sie całkowicie ten rossmann to lipa a projekt w pearlu juz nie istnieje wyparła ich znacznie lepsza i tańsz w utrzymaniu dla niemców firma harpun a tak nawiasem to issp jest na wypowiedzeniu ciekawe na co teraz zmienią nazwę
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-05-28 23:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak już wrócisz zaczyna się wesoło - dostajesz pisemko z windykacji, że masz zapłacić karę za zerwanie umowy - takie 1000zł i straszą, że jak nie to sprawę oddają do sądu i wpisują cię do rejestru dłużników. Kto chce przeżyć takie atrakcje niech z nimi jedzie, resztę przestrzegam!!!! Trzymajcie się od nich z daleka, jak nie chcecie problemów.
zdjecie uzytkownika
nana79 - 2015-05-29 11:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co z tym rossmannem jest tam ktos wogóle dowiem sie prawdy ?
zdjecie uzytkownika
wera - 2015-05-29 18:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nana79 - 2015-05-29 11:38:33]:
Prawda jest taka,że obowiązuje tam norma 2500 'klików' czyli produktów, które należy spakować-dziennie!!! Każdemu zarówno poniżej jak i powyżej wymienionej mówią do widzenia, czasem już po pierwszym dniu, czasem po tygodniu bez uprzedzenia tuż po pracy na placu przed magazynem- oto kultura koordynatorów z issp. Hostele są w Halle przy obwodnicy, ruch 24/h, jedna łazienka oraz kuchnia na 8-9 osób. Wyposażenie pokojów, kuchni jak i łazienki pamiętające lata 80. z wątpliwą sprawnością sprzętów. Praca jest w Landsbergu a nie jak napisane w Lipsku. Reasumując NORMA NORMA NORMA I JESZCZE RAZ NORMA!
NIE POLECAM TEJ PSEUDO AGENTURZYNY.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-05-29 18:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Więc jeżeli nie masz doświadczenia w tej branży to daj sobie spokój bo wylecisz po tygodniu dwóch a byli tacy co przyjechali i wywalili ich po 3 godzinach pracy bo stwierdzili że się nie nadają . Domki ciasne 4 osoby nawet niema gdzie się rozpakować tragedia wracam do polski ....
zdjecie uzytkownika
monia - 2015-05-29 19:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mokka - 2015-05-28 19:21:32]:
Co za głupoty. Rossmann zaczął się w tym tygodniu, pracujemy na górze przy skrzynkach. Praca tak lajtowa że spać można, jakie normy???? Nikogo nie wywalili, dopiero od dwóch dni pracujemy. Są 3 stałe zmiany pracy od 6-14,14-22-22-6. Nocki więcej płatne. Po co piszecie takie głupoty????
zdjecie uzytkownika
monia - 2015-05-29 19:02:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wera - 2015-05-29 18:10:22]:
i tu też niezła ściema, hehe paranoja.
zdjecie uzytkownika
nana79 - 2015-05-29 20:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dowiem sie w koncu prawdy jak tam jest? w poniedziałek mam jechac i niewiem co mam zrobic
zdjecie uzytkownika
hanka 12 - 2015-05-29 20:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ile ludzi tam pracuje jakie są mieszkania ilu jeszcze potrzebuja?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnej rekrutacji. To niby szkolenie polega na szybkim drukowaniu ich szmatławych umów i żeby ludzie szybko podpisywali nie mając casu na czytanie co tam pisze. Ostrzegam!!!! Te umowy to pułapki!!!!! Kary, kary i kary, ale tylko dla ciebie, oni nie ponoszą za nic odpowiedzialności.

KARY i ZŁE DOŚWIADCZENIA
UWAGA! W pełni potwierdzam te niestety złe i bardzo złe opinie o firmie ISSP lub Invent!!! Byłam z nimi w Niemczech. Kierownictwo chamskie, bez ogłady, prostaczki, którym się wydaję, że mogą innymi pomiatać jak śmieciami. Zabierają dniówki albo wyrzucają ludzi do Polski pod byle pretekstem. Jak masz szczęście to cię odwiozą do Polski jak nie lub jaśnie Pan kierownik chce ci pokazać jak szczególnie cię nie lubi, musisz wracać na własny koszt. W dupie mają, czy masz kasę na powrót, czy wiesz jak i czym wrócić z Niemiec i czy znasz język i jak sobie poradzisz. Zaznaczę jeszcze, że żaby wtedy wrócić do Polski musisz najpierw sobie wrócić do noclegowni ze sklepu jakieś 40, 50 km i zabrać swoje rzeczy i dopiero wtedy możesz jechać do domu!!!.

Jak już wrócisz zaczyna się wesoło - dostajesz pisemko z windykacji, że masz zapłacić karę za zerwanie umowy - takie 1000zł i straszą, że jak nie to sprawę oddają do sądu i wpisują cię do rejestru dłużników. Kto chce przeżyć takie atrakcje niech z nimi jedzie, resztę przestrzegam!!!! Trzymajcie się od nich z daleka, jak nie chcecie problemów.

Co do kar - nie dajcie się zastraszyć i niczego nie płaćcie. Oni nic nie mogą zrobić, liczą na zastraszenie tylko i tych głupich, którzy zapłacą. Byłam u prawnika - powiedział, żeby absolutnie nic nie płacić!!! Należy odbierać od nich pisma, które wysyłają jako polecone i szybko odpowiadać im. W odpowiedzi na podany adres mailowy, trzeba napisać, że nie zgadzacie się na żadne kary i że są one bezzasadne.
Jeśli się odważą wystąpić do Sądu - w co mój prawnik wątpi, trzeba natychmiast złożyć protest do Sądu!!! Trzymać korespondencje z nimi i wysłane do nich maile - to ważne!!!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
nick - 2015-05-29 20:33:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytając te kommenty chyba nie pojadę odechciało mi się
zdjecie uzytkownika
smartscart - 2015-05-29 20:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra co jest grane, bo tylko nie na temat potraficie odpisywać. chodzi mi o konkrety ile na godzine?po ile godzin praca?jak z przerwą i ile zmian? jaka ta praca ciężka czy skomplikowana?? ile osób na kuchnię jakie to mieszkania? ile osób na łazienkę,ile km do pracy i co z tymi karami? ktoś kompetentny mógłby odpisać co jest grane, pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISSP

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ISSP?
Zadaj pytanie
alert