Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ISSP

Pracowałeś w firmie ISSP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
aleja - 2014-08-20 17:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam To cala prawda ta praca w Rossmannie to jedna sciema nikt z trzech busow raptem sie nie nadawal az 27 osob bardzo dziwne wszyscy cpali i pili uwazam ze to bzdury nie ktore z tych osob znam poprostu cos kombinuja a agencja nic w mur za rodakami tylko o siebie sie martwia a z ta umowa trzeba cos zrobic z tego co wiem jest to nie prawnie . Polacy rodacy niejedzcie bedziecie zalowac i tylko kasa stracona a nie zarobiona.
zdjecie uzytkownika
jawohl - 2014-08-20 22:02:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1. (pijany) Koordynator odmówił wezwania karetki, gdy pracownik złamał sobie palca u stopy poza miejscem pracy. Potem wymachiwał komórką i mówił by sobie sam wezwał jeśli bedzie umiał się dogadać po niemiecku. Powiedział do niego po niemiecku mniej więcej "Sprichst du Deutsch nicht, weg nach Polen"
2. Drugi (również pijany koordynator - Kxxxxxan) użył siły fizycznej (parę ciosów w łeb) na połowę o siebie mniejszego pracownika i współlokatora. Na dodatek ten pracownik parę dni potem dostał wypowiedzenie bez uzasadnienia.
3. Pracownika który miał wypadek na miejscu pracy i złamał sobie kość w stopie odprawili z wypowiedzeniem. Gdy zadzownił do biura i powiedział, że skontaktował się z prawnikiem kobieta przestała się odzywać. Następnego telefonu od niego nie odebrała. Ale już od innego pracownika który zadzwonił zaraz odebrała.
4. Ludzi którzy nie rozumieją języka niemieckiego szkolili Niemcy. Jeden z pracowników parę dni potem został zwolniony, bo "źle wylogował się" z systemu. Potem już szkolili Polacy.
5. Jeden z pracowników w mieszkaniu podleciał z nożem do drugiego i przystawił mu do gardła i groził, że go zabije. Nikt tu nie sprawdza karalności. Facet chwalił się, że 1,5 roku w więzieniu siedział.
6. Mieszkania zupełnie inne (adres i warunki) niż podane w e-mailu. W dniu wyjazdu organizatorka dała karteczkę z nowym adresem.


Gdyby nie kary za zerwanie umowy już by mnie tu nie było. Strach mieszkać w takich warunkach z takimi ludźmi.
zdjecie uzytkownika
Kowin - 2014-08-21 01:18:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ofert pracy mają całe mnóstwo - to prawda ale do jakości tych ofert można mieć cały czas jakieś zastrzeżenia. Myślę, że opinie osób niezadowolonych wcale nie muszą być dalekie od prawdy. Współpraca może być dobra, o ile obie strony dążą do tego samego celu. A czasami czytając o issp odnieść można wrażenie, że niektórzy z przełożony w zakładach wcale nie jest zainteresowany wydajnością i sprawnym działaniem zakładu.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-21 09:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ISSP zatrudnia ludzi, potem ich grupowo zwalnia. Dlaczego? Ponieważ: za kazdego pracownika dostaje kasę od zleceniobiorcy. Bo czy pracownik wyrobi godziny, czy nie- i tak musi zapłacić za mieszkanie, a część tej kasy zgarnia agencja. Bo jak wywali ludzi "za pijaństwo, awantury, niewłasciwe wykonywanie obowiązków", to nie dość, że przywala im karę, to jeszcze (w przypadku gdy zwolnienie nasąpiło przed końcem miesiąca) pobiera opłatę za mieszkanie za miesiąc CAŁY, mało tego, zdarzały sie przypadki, że kazali ludziom płacić stawkę nie taką, po której ISSP wynajmuje kwaterę od właściciela( czyli niższą z uwagi na większą ilość ludzi i zakwaterowanie na dłuższy czas), tylko zawyżoną. Gdzie trafiały te pieniadze? Do kieszeni ISSP. Wiele osób skończyło współpracę z tą agencją bez zarobionych pieniędzy, za to z wezwaniami do spłaty kar pod groźbą windykacji.
zdjecie uzytkownika
Zespół ISSP - 2014-08-21 09:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jawohl - 2014-08-20 22:02:28]:
Szanowny/a Panie/Pani,
Sytuacje opisane w komentarzu są niedopuszczalne. Prosimy o pilny kontakt w tej sprawie pod adresem e-mail inwent.reklamacja@issp.pl.
Dołożymy wszelkich starań, aby wyeliminować podobne sytuacje.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-08-21 10:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Zespół ISSP - 2014-08-21 09:57:09]:
Czy to,że robicie z ludzi idiotów też podlega reklamacji? Czy to,że opis stanowiska dalece odbiega od zastałych warunków również? ISSP REPREZENTUJECIE ŻENUJĄCY POZIOM WSPÓŁPRACY, przestrzegam oraz będę przestrzegać wszystkich przed pracą z tymi naciągaczami.
zdjecie uzytkownika
bylejakosc - 2014-08-21 21:58:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bylem z issp razvteraz mialem jechac drugi raz, to juz chyba jest jakas inna firma, nastawieni na wydojenie pracownika.dla naiwnych to moze sa zarobki ale dla trzezwo myslacych zwykla granda. Same prace nie sa ciezkie, niemcy ok, za to przekroj polakow porazka, mieszkania slums za ciezkie pieniadze pobierane od ludzi, a koordynatorzy maja siebie za boga a ciebie za nic. Czyli jak mowi przyslowie, polak polakowi wilkiem.
zdjecie uzytkownika
jar - 2014-08-22 08:39:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje u nich juz ponad pol roku. kwatera ok,praca fajna,godziny sa,kasa zawsze na czas. A tez trafiaja sie tacy (szczegolnie mlodzi pierwszy raz za granica i bez mamy)co zachowuja sie jakby przyjechali na wakacje a nie do pracy, nie sprzataja po sobie,tylko imprezy w glowie i zaklucaja tylko spokoj. A zwroc uwage to sie zaczyna awanturowac. a po pierwszej wyplacie.... szkoda gadac.jezdze od kilku lat za granice i wszedzie trafiaja sie takie osoby. wiekszosc tu jest jednak w porzadku,fajne znajomosci i przyjaciol mozna poznac.
zdjecie uzytkownika
Many - 2014-08-24 18:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mieliśmy ostatnio nieroba z Sosnowca,Bartka,matoł jakich mało,trawa i browary tylko w głowie.Po miesiącu go wywalili.Płakal że robota ciężka,a tak po prawdzie jak sie robi to co do Ciebie należy to jest ok
zdjecie uzytkownika
m - 2014-08-26 15:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do wszystkich zatrudnionych przez OSZUSTÓW Z ISSP sprawdźcie czy odprowadzają za Was składki zdrowotne bo możecie się zdziwić podczas wizyty u lekarza, gdy okaże się, że ubezpieczenia pomimo zatrudnienia brak.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-27 08:10:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pilus - 2014-08-15 11:11:22]:
Głupoty piszecie, że aż żal tego czytać.
Kare dostaje si8ę tylko za zerwanie umowy przed terminem minimalnym. Za zwolnienie przez zakład jeszcze nikt nie dostał kary.
Ludzie macie bujną wyobraźnię. Pracuję na Rossmannie i nie zostałem zwolniony, bo przyjechałem pracować, a nie opierać się o taśmę. Osoby zwolnione przez Rossmann, a nie przez firmę dostawały od firmy drugą szansę na innym projekcie. O specyfice pracy Panie mówią w biurze. Jak ktoś uważnie słucha to wie co się robi.zakłąd zwalnia za wasą pracę, a nie firma więc dziwią mnie te opinie.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-08-27 09:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-08-27 08:10:54]:
Twoja wypowiedź elokwencją nie poraża, a jeśli Ci żale w głowie to może do kościoła? Otóż żadna z pracownic tego jakże marnego 'biurka' nie wiedziała na czym polega praca tyle tylko, iż odbywa się w pozycji stojącej. Zapomniały dodać, że jest to praca na taśmie oraz są normy dzienne, a jak powszechnie wiadomo (może nie Tobie pracowniku z wpisu powyżej) nie każdy sprawdzi się w pracy gdzie wymagane jest szybkie tempo. Szelmowsko zwana koordynatorką projektu Anna z pseudo biura dopiero po tych zwolnieniach przyjechała na miejsce zobaczyć czego tak naprawdę dotyczy praca. Dalszych aspektów ich porażającej niekompetencji jak i olewatorskiego stosunku do zatrudnionego nie będę podejmować szkoda czasu i nerwów. Ponownie przestrzegam przed OSZUSTAMI Z ISSP.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-27 10:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [m - 2014-08-27 09:50:17]:
Tak się tworzą plotki. Panie z biura zabierały osoby na inny projekt, ale Ty oczywiście wiesz lepiej. Jak ktoś zostaje zwolniony za to, że ma dwie lewe ręce to potem pisze takie bzdety. Jestem od początku projektu i na spotkaniu byłem poinformowany, że praca jest na taśmie. A Ty jak masz napisane, że praca na stojąco to myślisz, że się regał podpiera? Praca tutaj nie jest trudna, a jak się nie nadawałeś to szukasz dziury w całym.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-08-27 11:50:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-08-27 10:56:09]:
27 zwolnionych osób miało dwie lewe ręce? Przyznam,że dosyć ciekawe spostrzeżenie biorąc pod uwagę fakt,że zwalniali nawet tych,którzy mieli 2000 normy dziennej po tygodniu,zatem domniemam,że to również 'nieroby' ;-). Mnie nikt nie poinformował,że będzie to praca na taśmie,a praca stojąca polegająca na podpieraniu regału wybacz ale tylko ktoś z tak ograniczonymi horyzontami jak Ty mógł wymyślić coś podobnego. ISSP TO B A G N O pod każdym względem abstrahując już od niemieckiego pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
justysia24 - 2014-08-27 13:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [m - 2014-08-27 11:50:18]:
Ja byłam ok. roku temu na turnusie teraz głównie dorabiam w Polsce na inwentaryzacjach z issp,ale pamiętam,że też wyrzucono jakieś 20 osób,ale to był jakiś felerny skład.Kilka osób było wybitnie opornych na wiedzę,w skrócie byli tępi i się nie nadawali,a pozostali wyrzuceni to jakieś wyrzutki społeczne...alkohol i inne głupoty tylko w głowie. Była wymiana i przyjechali normalni ludzie. Pewnie jesteś jednym z tych wyrzuconych i pełen żalu wylewasz pomyje. Jedyną receptą jest normalne zachowanie i nie (usunięte przez administratora) się. ;)
zdjecie uzytkownika
ajaj - 2014-08-27 14:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
justysia 24 Wiekszej glupoty nie slyszalem . Nie wyzywaj ludzi od tepych bo napewno tobie tego nie brakuje Nik nie wylewa zalu ja jestem teraz w Rossmannie i nie jedno juz widzialem traktuja ludzi jak smieci a jak ci dobrze to sie ciesz kazdy jest inny NIE CZYN DRUGIEMU CO TOBIE NIE MILE .
zdjecie uzytkownika
m - 2014-08-27 15:27:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [justysia24 - 2014-08-27 13:40:15]:
Droga Justysio jesli Ty uważasz,że do tejże pracy należy nie być jak to określiłaś 'tępym' to się mylisz,ponieważ nawet małpa potrafiłaby wkładać rzeczy do pojemników. Patrząc na poziom Twojej wypowiedzi chyba to ujma dla małpy aby ją do Ciebie porównywać. Odrębną sprawą jest natomiast norma dzienna, dziewczyno zrozum,że nie każdy ma nazwijmy to kolokwialnie (jak do tego stanowiska) predyspozycje i to w biurze powinni o charakterze pracy informować. Odpowiadając na ostatnią część Twojej 'zacnej' opinii otóż nie zwolniono mnie i zanim zaczniesz kogokolwiek oceniać zacznij najpierw od siebie, pokontempluj nad tym czy obrażanie drugiego człowieka bezpodstawnie sprawia,że czujesz się bardziej szczęśliwa a może w Twoim wypadku mamy do czynienia ze skrajnym nie dowartościowaniem? IM DALEJ OD ISSP TYM DALEJ OD KŁOPOTÓW I OSZUSTW.
zdjecie uzytkownika
iwa - 2014-08-27 15:38:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [m - 2014-08-27 15:27:35]:
To co piszesz świadczy o Tobie...
Byłam także w zeszłym roku na Rossmannie i złego słowa nie powiem na tą pracę.
"Małpa potrafiła wkładać rzeczy do pojemnika", a Ty nie to współczuję. Pozdrawiam wszystkich zeszłorocznych pracowników.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-08-27 15:55:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iwa - 2014-08-27 15:38:47]:
Czytanie ze zrozumieniem to bodajże poziom szkoły podstawowej! ;-)
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-08-27 17:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W zeszłym roku też zwolnili dużo ludzi z dołu, ale niektórych przeniesli na górę, na czerwone skrzynki. Może jakbyście zagadali z koordynatorem to też by was przenieśli.
zdjecie uzytkownika
kinia - 2014-08-27 18:42:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [m - 2014-08-27 15:27:35]:
z tego co widzę ktoś sobie nie poradził i teraz wylewa żale na forum :) ktoś musiałby się z osłem na głowy pozamieniać, żeby bazować na Twojej opinii. jeżeli ktoś chce pracować, nie jest patentowanym leniem i ma trochę oleju w głowie, spokojnie sobie poradzi. ja polecam pracę i pozdrawiam z Landsberg!
zdjecie uzytkownika
m - 2014-08-27 19:12:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kinia - 2014-08-27 18:42:42]:
W którym miejscu dostrzegasz żale? Czy tak trudno wziąć słownik do ręki i pokusić się o poznanie definicji słów których użyłaś? Otóż po raz kolejny piszę bo widać, iż podstaw czytania nie opanowałaś nikt mnie nie zwolnił.Zastałe warunki mieszkaniowe,charakter pracy o którym niekompetentna agencja mnie nie poinformowała oraz śmieszna stawka godzinowa pół na pół z agencją były czynnikami, które złożyły się na moje wypowiedzenie.Jeśli używasz związków frazeologicznych odnieś się najpierw do ich znaczenia nie tylko w Twoim podwórkowym języku. Reasumując kolejna sfrustrowana dziewoja, której sposobem na niską samoocenę jest bezpodstawne obrażanie innych.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-27 20:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kot - 2014-08-19 14:58:33]:
Chcieli ale nie zaplaciłem.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-08-30
Żródło: Gowork.pl
Gorzów Wielkopolski
(lubuskie)
  ISSP (nr rejestru agencji zatrudnienia 10629), poszukuje ambitnych i zorientowanych na rozwój kandydatów do wykładania towaru w jednym z marketów budowlanych na terenie Gorzowa Wielkopolskiego. Wykonywane czynności: - tworzenie ekspozycji z asortymentów oferowanych przez sprzedawcę. Oferujemy: -stawkę 10 zł brutto / godzina, -umowę zlecenie / o dzieło, -pracę w pełnym wymiarze godzin , -osobom z potencjałem &n
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
moim zdaniem - 2014-08-27 20:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podoba mi się ich najnowsze rozpoczynające nabór do Eisenach. poszukiwania do komisjonowania pracownicy , nastawieni na rozwój kariery , proponujemy wysokie zarobki 7,60 euro. No mają poczucie humoru ci z issp. kariery żadnej bo jedziesz do roboty przed sezonem świątecznym i po prostu potrzebują ludzi, w styczniu skończy się ruch więc 3/4 wyleci obojętne czy będą skakać po półkach na wyścigi jak małpy czy nie , zarobki oferowane są najniższe w Niemczech a Eisenach mieści się najbiedniejszym niemiecki landzie.Powinni napisać szukamy ludzi za grosze jak na niemieckie warunki , kasujemy za wszystko nie oferujemy prawie niczego praca dla łatwowiernych.Owszem zarobisz troche więcej niż w polsce ale po co rozpisywać się o świetnych warunkach i możliwościach rozwoju?Według mnie stawia to firmę w śmiesznym świetle.
zdjecie uzytkownika
hm - 2014-08-28 07:22:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [moim zdaniem - 2014-08-27 20:53:54]:
Pracuję w Eisenach już prawie 3 lata, po okresie wyjazdowym z firmy LPS dostałem ofertę pracy bezpośrednio przez zakład, ponieważ się sprawdziłem. Dostałem stałą umowę, lepszą płacę, mam w miare blisko do domu, żeby co jakiś czas odwiedzić znajomych.Więc pisanie, że nie ma żadnych możliwości nie jest prawdą. Już dużo pracowników zostało zatrudnionych, jesteśmy na prawdę zadowoleni, ale od czegoś zawsze trzeba zacząć, a nie od samego początku chcieć zarabiać kokosy i mieć niewiadomo jakie oczekiwania. Tak do niczego nigdy nie dojdziesz. Z firmą współpracowałem prawie dwa lata, nic złego nie mogę napisać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISSP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski