INVENT Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o INVENT Sp. z o.o.

olson 2016-03-29 13:09:46
trudno mi uwierzyć @Tosc, że mogą Cię tak zwolnić za nic..przecież masz umowę są na niej jakieś gwarancje (no chyba, że nie ma) i można jakoś dochodzić swoich praw przecież
jam 2016-03-29 16:32:04
jest
krzyś 2016-03-29 16:39:15
A w jakim stopni, proszę napisz coś więcej jeśli możesz.
tuy 2016-03-31 20:28:34
też chętnie bym się dowiedziała co i ja. a to nie podpisuje się umowy w siedzibie tylko do cioebie przyjeżdzają? może to ktoś jakoś potwierdzić? z góry dzięxik
jam 2016-04-01 19:03:24
hehe
Mach 2016-04-04 21:26:13
Czy ktoś z obecnych w Wadowicach pracował może dla nich i jest coś w stanie powiedzieć w zakresie zarobków, pisać to może każdy o wysokich zarobkach a mnie interesuje rzeczywistość
1
xx 2016-04-05 22:12:20
I jak byłeś? Jakie warunki?
1
hmm 2016-04-06 13:36:50
to ja nie wiem gdzie Ty pracowałeś, bo nikt tu tyle nie zarabia, w zeszłym miesiącu nawet premia wpadła, jestem krótko więc wyrobiłem tylko 110 euro, ale zawsze to coś w tym miesiącu będzie więcej. Koordynatora nie wiedziałem nigdy pijącego, a tym bardziej pijanego. A ludzie to inna bajka, ale to już nie wina firmy, że Polacy poza domem jak psy spuszczone ze smyczy się zachowują. Ja robię swoje praca, spacer, zakupy, sen, praca i tak w koło. Nikt nie karze Ci chlać z innymi albo Rumunki sobie sprowadzać.
INVENT 2016-04-07 12:50:17
Sytuacja zostanie natychmiast sprawdzona i wyjaśniona.
Bardzo prosimy o opis sytuacji, podanie daty zlecenia oraz konkretne nazwiska. Proszę podać również swoje dane: inwent.reklamacja@issp.pl

Pozdrawiamy
Zespół INVENT
INVENT 2016-04-07 12:58:03
@Gross:
Opinia jest nieuzasadniona, dlatego nie możemy się odnieść.
Prosimy o maila w tej sprawie: inwent.reklamacja@issp.pl
Należy podać swoje dane i opis sytuacji, która nie przyniosła zadowolenia.

Pozdrawiamy
Zespół INVENT
INVENT 2016-04-07 13:47:51
Proszę się znami skontaktować za pośrednictwem maila: inwent.reklamacja@issp.pl
Należy dokładnie opisać sytuację i podać swoje dane.

Pozdrawiamy
Zespół INVENT
Ania 2016-04-16 18:50:26
Witam. Pracowałam w tej firmie. Opiszę sytuację która nas tam spotkała. Pracowaliśmy na początku po 10 godz , potem po 5. Ludzie którzy tam pracują to jest katastrofa! Jest chłopak który siedział w więzieniu 8 lat , zachowanie jego jest po niżej krytyki!! Jest chłopak z dziewczyną para , patologia na maxa , mają kuratorów! wyzywali ludzi przy stołach , którzy ciut wolniej pracowali , ublizali bardzo. Koordynator Pan Łukasz , on z nimi właśnie trzyma! doszło do bicia się , chłopak stanoł w naszej obronie i się zaczęli bić , i widzieli to niemcy. Czemu firma ich trzyma , mają kuratorów , i są wobec ludz chamy!Słyszałam na własne uszy jak ci z patologi mówili P.Łukaszowi kogo mają zwolnić! i On tak robi!! czemu??
2
gość 2016-04-16 20:56:01
Rany julek.
Jak ci ludzie potrafią kłamać. Ale dlaczego ? Płaci wam ktoś za to ?
Wyrobił tylko 110 euro więc jest w pracy nie więcej niż 4 dni a wali takie farmazony. Dostał premię za 4 dni pracy. Widać jaki inteligentny. Nie potrafi logicznie myśleć i sądzi że inni są takimi głąbami jak on. Chyba że to pracownik firmy tak napisał. A to już by mnie nie zdziwiło, bo tam o logiczne myślenie bardzo trudno.
OOOO RANY JACY BAJKOPISARZE.
tola 2016-05-04 21:27:57
niby na inwentaryzacji dają wysokie stawki - a jakiś konkret?
hmmm 2016-05-05 07:31:52
a w tym miesiącu premii ponad 500 euro. Jak się chce to się da.
Jedyny minus takich wyjazdów to inni pracownicy, straszna rywalizacja i jeszcze jak trafisz na takiego lokatora co mu tylko imprezy w głowie no to robi się nieciekawie, ale dlatego szukam własnego mieszkania i będzie git, bo do firmy nie mogę mieć żadnych zarzutów. Wypłata na czas, wszystko się zgadza, jak coś potrzebuję a koordynator jest zajęty, bo tez pracuje tak jak my to dzwonie do firmy i zawsze pomogą. Co do ilości pracy to to zawsze na wszystkich magazynach jakie już przeszedłem po zakończeniu roku oraz przed wakacjami jest z pracą różnie raz siedzisz po 10/11 h na zakładzie a raz 6, bo jest mniej zamówień. Tu tez tak ostatnio mieliśmy, ale już ruszyło z kopyta. I o ilość pracy nie możecie mieć do firmy pretensji, bo tak jest wszędzie. Masz pracę jak ludzie duzo zamawiają rzeczy z danego magazynu, i firma nie ma tu nic do rzeczy . Takiej opieki ze strony biura, z którego się wyjezdża nie miałem nigdy.
1
mantra 2016-05-05 13:06:36
@hmmmmm ale na jakim stanowisku otrzymałem tyle premii? bo ja chcę do nich się na zatrudnienie załapać jako Pracownik inwentaryzacji i chcę wyjechać za granicę - tutaj również takie wysokie wynagrodzenie jest szansa że otrzymam?jakiś konkretny kraj polecacie?
Zespół INVENT 2016-05-06 08:46:16
Dzien dobry
Prosimy o dokładny opis sytuacji, dane swoje oraz przełożonych obecnych na inwentaryzacji na adres mailowy inwent.reklamacja@issp.pl

Pozdrawiamy
Zespół INVENT
daniel1982 2016-05-18 18:11:20
A za co konkretnie masz tą karę umowną?
tamara 2016-06-09 21:13:09
a ja chciałabym firmę jak najbardziej tutaj pochwalić bo wypowiedziała się na forum i wykazała zaangażowanie w sprawy pracowników, inne agencje tak jnie robiią niestety
tata 2016-06-13 22:32:01
wspomniana była wcześniej jakaś kara umowa dla pracownika - czy ktoś mógłby wyjaśnić bardziej precyzyjnie o co dokładnie chodzi? wolę tutaj podjąć prace bez niespodzianek
INVENT 2016-06-14 08:36:22
@King of justice
Dzień dobry, prosimy o opisanie sprawy na inwent.reklamacja@issp.pl. Nie możemy odnieść się do sytuacji ani jej skontrolować, nie znając szczegółów.

Pozdrawiamy, zespół INVENT
aka 2016-06-14 14:51:15
no i jest nowa oferta! jako Pracownik inwentaryzacji za granicą – kierowca Bytom.
222 2016-07-04 16:38:58
@aka teraz wlasnie wiem ze na takim stanowisku wymagana jest znajomosc jezyka niemieckiego czy tez francuskeigo wynagrodzenie od 145,05 do 198,94 PLN netto (na rękę) za każdą inwentaryzację (inwentaryzacja trwa ok. 8 godzin)
XYZ 2016-07-06 22:11:17
???????
1
hbnm 2016-07-06 22:31:14
@ 222 powiem szczerze że jak na taklie wymagania, to kasa jest w miare dobra, ale nie powala mnie jakoś specjalnie. Ale może ja za dużo wymagaam .....
2
gość 2016-07-18 07:43:52
No i właśnie takie osoby firma zatrudnia bo jak można byłoby zatrudnić kogoś mądrzejszego od samego prezesa. Bo jak można zatrudnić kogoś kto wątpi w to że Bytom jest za granicą.
ala 2016-07-18 10:01:01
No jak dla mnie też nie jest to za wysoka stawka tym bardziej, że wyjeżdżasz za granicę mimo, że nie płacisz na busa, masz gdzie spać i co jeść to nie wiem czy to tak do końca jest opłacalne za osiem godzin pracy
1
Były pracownik 2016-07-25 02:50:42
Co do firmy we wrocławiu to mam małe zastrzeżenia z tego względu że nie wiedzą do końca co się dzieje w niemczech. Opowiadają swoim przyszłym pracownikom jak to nie jest fajnie, a w rzeczywistości.. szkoda słów. Byłem na projekcie Kolonia i żadnego miłego wspomnienia z tamtąd nie przywiozłem. Wizytówka firmy niejaki koordynator który miał być bardzo pomocny w każdym problemie okazuje sie zwykłym alkoholikiem i chamem. Nic nie da się u niego załatwić. We wszystkim widzi problem. W dzień naszego przyjazdu przywitał nas jakże cudownym odorem alkoholu z ust. Kolega był w szpitalu to po 2 godzinach dopiero do niego dojechał no i oczywiście pod wpływem. A tłumaczenie? "ja mam swój czas wolny wiec mi wolno". A to nie jest tak że powinien być do dyspozycji każdego z pracowników? A gdy coś się poważnego stanie to co on pijany? Tak wygląda wizytówka firmy ? ech.. jeśli ktoś chce się zawieść to niech jedzie śmiało ale odradzam. Firma we wrocławiu w miare dobrze funkcjonuje ale oni nie mają zielonego pojęcia co dzieje się w niemczech. To już oni wiecej mi pomogli zza granicy niż miejscowy koordynator. Sebastian bo tak ma na imie. ISSP napewno jak to przeczyta to będzie wiedzieć o kogo chodzi. To zaniedbany człowiek ktory nadużywa alkoholu, ząbki złote i nie przyjemny oddech kiedy się z nim rozmawia. Dziwie się że tacy ludzie tam pracują. No ale sprawdźcie sami jeśli nie wierzycie. Strata czasu i pieniędzy. Nie wiem jak inne projekty ale KOLONIA to wielka PORAŻKA!
1
Poldek 2016-07-25 12:23:32
Ogólnie jeśli chodzi o wrocław to czasami rządzi się własnymi prawami, ale też nie ma co robić jakiejś wielkiej afery o nic, bo wiadomo jak to bywa, czasami tak, czasami inaczej
Benek 2016-07-29 23:40:34
ALMA - Alma jeszcze jest w zasięgu jak zawsze???
Alma podbno bankrutuje to co będzie tam praca?
Bedzie tam liczenie?
paulina 2016-07-30 10:19:20
Jedzie ktoś we wrześniu do Niemiec? Jeśli tak i macie bardziej szczegółowe info odezwijcie się :) Chciałabym przede wszystkim wiedzieć ile trwa taki jeden turnus
Stokrotka:D 2016-08-10 12:13:32
Jak wygląda normalna, lokalna inwentaryzacja ? Wypłacają pieniądze tak szybko jak piszą w umowie ? Polecacie ?
alek 2016-08-10 13:20:54
@paulina turnus - ciekawe określenie. Ja właśnie mam zamiar się zgłosić do pracy jako kierowca, wczoraj wyskoczyło sporo nowych rekrutacji. Warto przejrzeć.
Rysiek 2016-08-12 23:24:32
Witam
Jest dużo pytań co do pracy w tej firmie, zarobki, warunki pracy ... muszę skomentować swój pobyt na takiej inwentaryzacji.
Byłem na stanowisku osoba licząca/kierowca.
Praca nie jest bardzo ciężka, oczywiście potrzeba czasu żeby zapoznać się z detalami czyli obsługą skanera, sposobie szybkiego liczenie produktów ( skanowania), dla mnie jest to dziwne że firma nie zapewnia skróconej instrukcji obsługi skanera - podstawowe funkcje - chcesz coś zrobić musisz się pytać tym samym przeszkadzasz innej osobie w pracy...
Kierowca - to dłuższy temat.
Przejazd 923 km z 1+8 osobami + bagaż za 72 PLN to nie jest rewelacja, no ale nie jest zasadnicza część pracy tak podszedłem do tego wynagrodzenia.
Bardziej lekceważące podejście firmy do pracownika ( kierowcy) jest już na miejscu w momencie przyjazdu do punktów ( placówek) inwentaryzacji. Do czego zmierzam - parkingi dla pojazdów którymi przemieszcza się zespół - nie ma naliczonych środków finansowych na parkomaty...!!!
Często inwentaryzacja odbywa się w centrum dużych miast gdzie obowiązuje strefa płatnego parkowania - I tekst kierownika zespołu " trzeba sobie radzić " " mandaty za parkowanie do 10 euro do Polski nie przychodzą" nie trafia do mnie gdzie najbliższy bezpłatny parking ( poza strefą płatnego parkowania) jest około 6 km od miejsca inwentaryzacji.
Im dłużej parkujesz pojazd tym dłużej nie ma cię przy inwentaryzacji...
JEST TO PODEJŚCIE FIRMY DO ZAGADNIENIA SKANDALICZNE...!!!
I jeszcze jeden temat który nadaje się do zbadania przez Inspekcję Transportu Drogowego
Ostatnia inwentaryzacja i powrót do kraju...
Inwentaryzacja zaczyna się o godz. około 16.30 ( dojazd do miejsca inwentaryzacji) kończy około 2.00-2.30 jest to uzależnione od wielkości obiektu. Co w tym jest najśmieszniejsze hotel gdzie jest zakwaterowany zespół opuszcza się do 12.00 . Więc do północy mamy już 12 h , a po skończonej inwentaryzacji zespół wraca do Polski 900 km --- samochody NIE MAJĄ AUTOPILOTA...!!!
Gratuluję pomysłu osobie która wymyśliła tą formę przewozu ludzi ( pracowników).

Zakwaterowanie jest na bardzo dobrym poziomie - pokoje hotelowe 2-3 osobowe- jest OK.
Wyżywienie - to zależ czasami lepsze czasami gorsze ale zawsze było na czas.
Stawki-
126 zl osoba licząca
dodatek dla kierowcy 13.7 zł za dzień inwentaryzacji

A i rzecz bardzo ważna należy mieć Pozytywne podejście do wykonywanej pracy :
Wszelkie spostrzeżenia o złej organizacji działania firmy należy zostawić dla siebie ponieważ wiąże się to z notką przy wynagrodzeniu "-70,06 zł jest potrąceniem za niską wydajność i negatywne podejście do pracy"
Pozdrawiam.
Mam nadzieję że administrator tej strony pozwoli na ukazanie się tekstu bez cenzury...


1
ala 2016-08-13 09:55:52
Taki skaner @Rysiek za bardzo nie jest skomplikowany szybko go można ogarnąć pewnie dlatego nie ma nie wiadomo jakich szkoleń z tego a co do parkowania to chyba jedna osoba nie ponosi całego kosztu? Co do reszty to chyba jednak się opłaca bo turnusy cały czas są organizowane
echowspomnien 2016-08-14 15:59:30
Czyli niewiele się przez ten okres zmieniło . Jak ja byłem to też sama praca niezla , płaca jak na polskie warunki lepsza ale bez przesady ( jak widze w anonsie 8,50 euro atrakcyjne wynagrodzenie) to zastanawiam się czy ogloszenie pisal idiota czy też czytających ma za idiotow. Niestety sprawdza się porzekadlo polak polakowi wilkiem , więc polscy koordynatorzy na miejscu to patentowe lenie niezdolne pomóc w niczym . Ja akurat jestem na czarnej liście w firmie więc nie jeżdżę bo postawilem sie koordynatorowi i nie zaplacilem kary umownej ktorą sobie naliczyli. Na moje wyjaśnienie też nikt nie odpowiedział . W sumie to się nie dziwię bo mają pelno chętnych na wyjazdy więc po co się wysilać . Firma jako sama może i nie jest zła ale pomocników do pracy w niemczech powinni dobierać lepiej , w końcu tym koordynatorom za coś też płaca . A może placą a nie wiedzą że wlaściwie to ich ludzie nic nie robią .
1
echosonda 2016-08-14 16:03:31
Eisenach, Adaś dworaczek też nigdy nie kwapił się z jakąkolwiek pomocą , masz robić i tyle a reszta spraw czy jakieś wyjaśnienia zapomnj. chlop się nie wysila w robocie.
1
rrtttrtr 2016-08-14 16:22:29
no dobra ale jak i tak uważam ze szkolenia w firmie moglby być być organizoane zawsze można się czegos nauczyc
smieszne teksty 2016-08-14 23:37:23
twoja premia razem z pensją to 500 euro . Komu ty chcesz ciemnotę wciskać ? No chyba że zarabiasz jakieś 8 tyś euro miesięcznie to może ci dali by wtedy te500 premi.
kisia 2016-08-15 08:25:20
włąsnie to jest najgorsze, że polak polakowi wilkiem, i nikt nie potrawi grupowo ze sobą współgrac tylko każdy walczy o swoje, kazdy dla siebie chce wyrawac jakis kawałek, to nie jest jakas korporacja by tak sie działo, chociaż na inwentaryzacje przychodzą roznie ludzie
Rysiek 2016-08-15 12:52:01
Podpisując umowę kierowca zobowiązuje się do prowadzenia pojazdu zgodnie z przepisami ruchu drogowego - a parkowanie w strefach zakazu lub w strefie ograniczonego parkowania to złamanie przepisów... mandat za złe zaparkowanie busa 15 euro
Jeszcze raz to podkreślę firma nie zapewnia funduszy na parkomaty
a tam gdzie chodzi o pieniądze nie ma litości - nikt z zespołu nie złoży się na mandat bo nie leży to w obowiązkach osoby liczącej żeby dokładać kierowcy do jego dodatku za kierowanie pojazdem w wysokości 13.70 PLN czyli 3.2-3.3 euro.
co do skanera to rzeczywiście nie jest skomplikowany ale przy pierwszej styczności z urządzeniem wypadało by znać podstawowe funkcję ja tu nie mówię o jakim dodatkowym szkoleniu
krótka instrukcja podstawowych kombinacji klawiszowych do dane funkcji to wszystko...
pozdrawiam powodzenia.
hbnm 2016-08-15 12:55:25
@ śmieszne teksty a skąd wiesz ile on zarabia? No bo skoro mówisz że wiesz no to skąd to przekonanie? znasz go? nie lubie takiego gadania, które właściwie nic nie wnosi tutaj na tgym forum .........
kobita 2016-08-16 12:14:39
Czy mogę Cię zapytać skąd wiesz, że jesteś na "czarnej liście"?
fcd 2016-08-16 12:22:01
Sam napisałeś @rysiek podpisuje się umowę wiesz skoro jest taki punkt, że za mandaty płacisz sam no to nie ma zmiłuj i trzeba się podporządkować bo wszystko jest na umowie
Rysiek 2016-08-17 09:32:20
Ale w umowie jest pominięte że opłaty za parking płacisz z własnej kieszeni
A podczas rozmowy telefonicznej z panią " robiącą selekcję " miałem zapewnienie że te sprawy obsługuje karta płatnicza tak jak paliwo czy myjnie samochodowe w praktyce okazało się to kłamstwem...
jasiek 2016-08-17 10:10:29
jeśli chodzi o prace u nich to na pewno trzeba u nich wziąć pod uwagę to czy ma się odpowiednie doswiadczenie na pewno bo jako Pracownik inwentaryzacji ze znajomością języka niemieckiego do Bydgoszczy to tylko takie osoby biorą.
X YZ 2016-08-19 23:54:38
Niech żyją lesbijki w LPS. Następna została przyjęta, mówią że to partnerka Agnieszki. A co zrobi teraz Natalia ta która jeździ w czerwonej czapce lub granatowej? Może stworzą trójkącik , tego w Rhenusie jeszcze nie było. Dziewczyny uważajcie LESBY są wśród nas.
tom 2016-08-20 10:29:41
hej czy powie ktoś czy jest zadowolony z zarobków u nich
@@@@@ 2016-08-20 23:21:54
Ja jestem zadowolony bo w Polsce tyle nie zarobie.
kisia 2016-08-21 08:09:37
a o jakim stanwosiku czy ofercie pracy mowicie? ja widzę, ze mają glownie oferty na pracownikow inwetnaryzacji
Zostaw swoją opinię o INVENT Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INVENT Sp. z o.o.