Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ISSP

Pracowałeś w firmie ISSP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lolil - 2015-04-17 12:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Dostajesz kasę za miesiąc oczekiwania czyli jak podpisales 15 to za okres do 30 dostaniesz 20 maja, jak wypowiesz umowę przed końcem miesiąca to za dany miesiąc masz 0. Ludzie czytajcie umowy i jak macie pytania to ich pytajcie myślenie nie boli a czytając wasze wpisy to jakbyście się z choinki zerwali, jak nie byliście za granicą i boicie się jechać to nie zglaszajcie. Kasę na życie musicie mieć przynajmniej do 1 wypłaty jak was zwolnią wracacie na własną rękę. Nikt was ma siłę nie zmusza do wyjazdu i nikt za was pracować nie będzie to nie Polska 6 stoi a jeden kopie
zdjecie uzytkownika
Krystyna z gazowni - 2015-04-17 12:30:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadza się z przedmówcą...
zdjecie uzytkownika
wojtek - 2015-04-17 12:44:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak jest w kiku?
zdjecie uzytkownika
*** - 2015-04-17 15:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolil - 2015-04-17 12:19:19]:
polać tej wyżej! niektóre polaczki myśla, że firma zapłaci im jeszcze za kurczaka i frytki na obiad
zdjecie uzytkownika
bolo - 2015-04-17 16:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [*** - 2015-04-17 15:35:54]:
tu akurat się nieco mylisz bo są firmy które sponsorują posiłki albo za niewielką dopłatą np 1,5-2 euro dostajesz obiad.
zdjecie uzytkownika
*** - 2015-04-17 18:14:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bolo - 2015-04-17 16:15:55]:
Owszem, w firmie w ktorej pracowałam w Niemczech były ulgi na obiady dla pracowników i diety za każdy przeracowany dzień, ale mam wrażenie, że niektórzy myślą ze jak wyjada za granice to firma ma obowiązek im wszystko zapewnić, a oni najlepiej to ani złotówki do kieszeni nie wezmą, nie mówiąc już o ewentualnym powrocie jakby ktoś chciałby ich wyh***ać lub wziąć na handel. Nic nie dają za darmo, tak samo jak w każdym kraju jeśli zaczynasz od zera musisz czasem coś zainwestować a przynajmniej zabezpieczyć.
zdjecie uzytkownika
Pocowam - 2015-04-17 19:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Basik - 2015-04-16 02:20:11]:
Taa, zajebiste dla turystów, którzy przyjeżdżają tam wypoczywać. Pomieszkaj w tych domkach letniskowych w zimie. Tyle o Nentershausen. Wożą busami (potrącają ci 60 EUR za dojazdy). Ogólnie firma (ale nie tylko ta, bo podobnie robi każdy polski pośrednik) dyma jak może. Nie zdziw się jak po miesiącu dostaniesz tyle, że starczy ci ledwie na przeżycie następnego miesiąca. Z umowy (przynajmniej tej co ja mam) wynika, że firma zobligowana jest zapewnić ci min. 151 godz./miesiąc i jeśli tego nie zrobi - dopłaca ci do brakujących godzin (w postawowej stawce) z własnej kieszeni. W praktyce możesz o tym zapomnieć. Na przestrzeni niemal roku JEDEN, JEDYNY RAZ udało mi się przekroczyć próg 151 godz. (o całe 5 godzin), normalnie był to przedział 80 - 120 godzin (z których jeszcze co miesiąc urywali po kilka godzin na zeitkonto).

Ta "wykwalifikowana" kadra "koordynatorów" i "managerów" to zwykła banda ignorantów, którzy być może i są wykwalifikowani, ale w tym, żeby jak najbardziej wycisnąć pracownika i posłać go na drzewo. O jakiejkolwiek pomocy z ich strony mowy nie ma. Znowu sknocili coś w biurze? Dostałeś za małą wypłatę (bo np. odliczyli ci za transport choć od 2 miesięcy dojeżdżasz własnym samochodem albo mieszkasz na własny rachunek)? Albo potrzebujesz pomocy formalnej związanej z pracą? Pisz i dzwoń do biura...Powodzenia w komunikacji życzę.

Reasumując, tego typu robota przez polskich pośredników - jak wynika z mojego doświadczenia - jest dla desperatów bez znajomości niemieckiego z nożem na gardle albo dla ludzi bez zobowiązań. Dziś jestem tu - jutro mogę być gdzie indziej, a za ciężką harówę na bułkę z salami będzie.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-04-17 19:35:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pocowam - 2015-04-17 19:17:07]:
Nie wiem gdzie robiłeś, ale ja nigdy nie miałem mniej niż 160 h, a są miesiące gdzie dobijamy do 190 kilku godzin. Zawsze jest mówione i wiem to z doświadczenia, że w okresie do czerwca na zakładach jest mniej pracy- dlatego wtedy masz wybór albo przeczekasz ten gorszy okres albo zjeżdżasz na ten czas do domku. Na Edece akurat tak nie ma- bo ciągle mamy dużo roboty, ale byłem kiedyś w Rhenusie i robiliśmy nawet po 220 h w okresie świątecznym, umowa z ISSP na okres minimalny była do 15.01 bo Pani mówiła, że potem jest mniej godzini zostają Ci co chcą i się sprawdzą.Nas przenieśli na Edekę i polecam, bo jesteśmy już na kontarkcie i pieniążki niczego sobie.
Co do wypłat, to zawsze się wszystko zgadza.
zdjecie uzytkownika
tak - 2015-04-17 19:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie odciągaj,a za transport w issp na żadnym projekcie - byłem na 2. Odciągają wyłącznie za zjazd do Polski, zależy jak daleko. Raz koszt to 40euro, innym razem 30. Przecież na fiszce wszystko jest. A jak dodzwonisz się do biura, że jest błąd, to robią korektę, nie wiem o co wam chodzi
zdjecie uzytkownika
albert - 2015-04-17 20:25:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, pisze z niewielkiej miejscowosci pod berlinem gdzie zostałem zakwaterowany jako pracownik dhl nauen. Niestety opinia na temat pracy może być tylko jedna. Jest to gruby przekręt, który koordynowany przez szemranych typów jak np K.Zielonka prowadzi antypolską kampanie w byłym nrd. Praca jest jaka jest, jednak cała otoczka to po prostu kpina. Zmiany godzin rozpoczęcia pracy na dwie godziny przed pracą to normalny proceder, kwaterunek w warunkach poniżej krytyki to zwyczajowa praktyka. Co najgorsze jednak, WYPŁATY!! Umowa jasno określa termin płatności DO 15 dnia miesiąca( w moim przypadku ponieważ funkcjonują również kontrakty z płatnościami do 20) a dzisiaj jest 17 i nie ma nawet paska wypłat nie mówiąc już o sumie na koncie. Koordynator raczył ręczyć własnym SŁOWEM( a postura, maniery i ogólne obycie tego pana każe przypuszczać, że handel tureckimi swetrami na bazarze w podmiejskiej strefie to salony dla kultury słowa i sumienia delikwenta), jednak nie pomyliłem się sądząc, że to zwykłe łgarstwo. Niewielki wymiar godzin, praktycznie pewne pomyłki w wypłacie, tak niestety wygląda praca w dhl przez issp, lis, czy lsp( bo nazw tak jak i grzeszków na sumieniu ma ta instytucja tyle ile głów miała plująca kwasem z rozpostartej paszczęki hydra mityczna). Z przykrością stwierdzam, że tak drastycznie różnej od tej zapowiadanej we Wrocławiu sytuacji nie spodziewałem sie w najgorszym marach sennych. Ludzie piszący,że praca jest w porządku to zwykłe rozczochrane przekwity sponsorowane przez ten zdradziecki wytwór ludzkiej chciwości, głuchego na moralne postulaty okrucieństwa i ciemnoty spychającej rodzaj ludzki na dno wyzysku i hańby. Podsumowując- LUDZIE APELUJE DO WASZEGO ZDROWEGO ROZSĄDKU- NIE PAKUJCIE SIE W TEN KIBEL. ps Praca, tak jak warunki, są odpowiednie dla ludzi stojących na krawędzi otchłani, którzy strwonili swe życie na odurzaniu sie rozpuszczalnikiem i piciu tanich win, a bycie kloszardem śmietnikowym to dla nich synonim ciepła domowego ogniska
zdjecie uzytkownika
antos - 2015-04-18 07:52:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Trgft - 2015-04-17 11:21:04]:
7 kwietnia podpisalem
zdjecie uzytkownika
Antek - 2015-04-18 07:56:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [*** - 2015-04-17 18:14:41]:
dokladnie pracowalem na takiej zasadzie obiadek za symbolicznego euracza dawali
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-04-18 12:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy moze ma ktos jakies info kiedy ten strajk moze sie zaczac?
zdjecie uzytkownika
ISSP - 2015-04-18 17:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [albert - 2015-04-17 20:25:02]:
jak jest tak strasznie to po co tam siedzisz?
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-04-19 00:37:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ISSP - 2015-04-18 17:50:10]:
Czekam na wyjazd do strajku w Lipsku..Z umowy wynika,że ISSP będzie mi płacić za oczekiwanie i dyspozycyjność.W umowie,którą podpisałem widnieje kwota 70zł. brutto dziennie.Mam przez to rozumieć,że ta kwota zostanie pomniejszona o podatek i składki na ZUS i zdrowotną?Zastanawiam się dlaczego firma unika podawania w umowach kwot netto.Czy aby nie jest to jakiś przekręt?Mógłby ktoś wypowiedzieć się znający zwyczaje panujące w ISSP?
zdjecie uzytkownika
XXXX - 2015-04-19 08:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Projekt Hammer, kolejne 6 osób zwolnione.
Ktoś napisał że tydzien temu wywalili tyvh co nie robią normy i piją a tym razem za co?
Za wygląd?
I teraz co piątek strach, kogo zwolnią tym razem.
zdjecie uzytkownika
*** - 2015-04-19 10:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Krzysztof - 2015-04-19 00:37:03]:
To dlatego że masz podaną kwote brutto to znaczy, że przekret? Zawsze na każdej umowie masz podaną kwote brutto czy w Polsce czy gdzie indziej. To Twoja pierwsza umowa czy jak? Oczywiście, że od tej kwoty są odciągane wszystkie 'niezbędne' składki.
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-04-19 13:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na moje pytania w biurze o stawkę netto nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi.Umowy o pracę to ja widziałam różne.Pracownik podpisując takową powinien mieć napisane ile będzie otrzymywał na rękę i na co będą potrącenia.W tych umowach firma może dowolnie potrącać pieniądze z pensji na cele,które uzna za stosowne.W związku z tym mam obawy.
zdjecie uzytkownika
*** - 2015-04-19 14:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Krzysztof - 2015-04-19 13:17:18]:
Bo te Panie w biurze same nie za dobrze pewnie wiedzą ile nasze kochane państwo polskie ograbi nas na dniówce, to już nie zależy od firmy. Prawdoodobnie bedzie to na czysto okolo 52 zł o ile sie nie myle, ale biorąc pod uwage fakt, że wedlug umowy płacą równiez za weekendy to na okolo 1600 chyba można liczyc, oczywiscie tylko na postojowym w Polsce. Jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-04-19 19:07:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzysztof - 2015-04-19 13:17:18]:
wszystkie potrącenia muszą być na umowie, nie mogą Ci potrącić za coś czego nie podpisałeś. dwa lata temu dostaliśmy normalnie pieniądze, odpadały składki, bo to umowa uzusowiona, Pani podawała ile wychodzi netto 50,56, a niemieckiego Ci nikt nie poda bo tam są różne strefy podatkowe i od całej kwoty liczą podatek, ale tak zazwyczaj 2-2,5 euro od stawki odchodzi. na rękę za miesiąc oczekiwania wyjdzie Ci ok 1500 zł, a Ci co byli tydzień w Niemczech to zgarną za kwiecień ok 1900
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-04-19 19:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XXXX - 2015-04-19 08:52:06]:
za obijanie się z tego co mi wiadomo
zdjecie uzytkownika
mat - 2015-04-19 19:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [albert - 2015-04-17 20:25:02]:
Nie dostałeś jeszcze wypłaty, a mówisz, że się nie zgadza??? i jak tu patrzeć na takie opinie. W umowie zawsze jest do 20-ego, ja już miałem wypłatę w piątek i wszystko się zgadza.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2015-04-19 20:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ktoś może pamięta ile czasu dała issp dwa lata aby się spakować i wyjechać na strajk do edeki
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnej rekrutacji. To niby szkolenie polega na szybkim drukowaniu ich szmatławych umów i żeby ludzie szybko podpisywali nie mając casu na czytanie co tam pisze. Ostrzegam!!!! Te umowy to pułapki!!!!! Kary, kary i kary, ale tylko dla ciebie, oni nie ponoszą za nic odpowiedzialności.

KARY i ZŁE DOŚWIADCZENIA
UWAGA! W pełni potwierdzam te niestety złe i bardzo złe opinie o firmie ISSP lub Invent!!! Byłam z nimi w Niemczech. Kierownictwo chamskie, bez ogłady, prostaczki, którym się wydaję, że mogą innymi pomiatać jak śmieciami. Zabierają dniówki albo wyrzucają ludzi do Polski pod byle pretekstem. Jak masz szczęście to cię odwiozą do Polski jak nie lub jaśnie Pan kierownik chce ci pokazać jak szczególnie cię nie lubi, musisz wracać na własny koszt. W dupie mają, czy masz kasę na powrót, czy wiesz jak i czym wrócić z Niemiec i czy znasz język i jak sobie poradzisz. Zaznaczę jeszcze, że żaby wtedy wrócić do Polski musisz najpierw sobie wrócić do noclegowni ze sklepu jakieś 40, 50 km i zabrać swoje rzeczy i dopiero wtedy możesz jechać do domu!!!.

Jak już wrócisz zaczyna się wesoło - dostajesz pisemko z windykacji, że masz zapłacić karę za zerwanie umowy - takie 1000zł i straszą, że jak nie to sprawę oddają do sądu i wpisują cię do rejestru dłużników. Kto chce przeżyć takie atrakcje niech z nimi jedzie, resztę przestrzegam!!!! Trzymajcie się od nich z daleka, jak nie chcecie problemów.

Co do kar - nie dajcie się zastraszyć i niczego nie płaćcie. Oni nic nie mogą zrobić, liczą na zastraszenie tylko i tych głupich, którzy zapłacą. Byłam u prawnika - powiedział, żeby absolutnie nic nie płacić!!! Należy odbierać od nich pisma, które wysyłają jako polecone i szybko odpowiadać im. W odpowiedzi na podany adres mailowy, trzeba napisać, że nie zgadzacie się na żadne kary i że są one bezzasadne.
Jeśli się odważą wystąpić do Sądu - w co mój prawnik wątpi, trzeba natychmiast złożyć protest do Sądu!!! Trzymać korespondencje z nimi i wysłane do nich maile - to ważne!!!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-04-19 21:25:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy na kwaterach oferowanych przez issp jest dostęp do internetu - wifi?
zdjecie uzytkownika
bolo - 2015-04-19 21:46:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem to nie wszędzie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISSP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ISSP?
Zadaj pytanie