brak logo

kalmet gliwice

Gliwice

Opinie o kalmet gliwice

tarzan 2016-12-30 14:10
Spoko poukladal produkcjie teraz pouklada po biurach ojciec to powinien go dyscyplinarnie pogonić z firmy za te wszystkie szkody jakie wyrządził przez te lata a w pakiecie dozucic kłamców jendrusia i firmę co tylko potrafią sztuczne afery i płoty po biurach kręcić
3
pp 2017-01-05 15:43
Masz racjie w tym co piszesz każdy w firmie o tym wie tylko nikt się nie odezwie właściciel nic z tym nie zrobi bo mu jest pewnie głupio a szkoda bo źle się dzieje poprzedni rok w miarę upływu widać było ze coraz bardziej dołuje zresztą odeszło wielu wartoscowych pracowników no cóż trzeba wierzyć że może się coś poprawi choć widoków nie ma
2
typek 2017-01-10 19:31
Dzięki za premię jak zwykle zresztą dobrze że mamy nowy rok czas na zmiany bo tutaj nic się już nie zmieni
2
123 2017-01-11 12:00
Premia była dla tych co pracuja, sa ludzie co biora co miesiac premie tylko siedza cicho
2
popek 2017-01-11 14:15
To ja tu czegoś nie rozumie jest akord czyli albo jest wyrobienie i premią albo nie czyli dlaczego na kadziach nie dostałem a Ty tak czyli jak zwykle oszukiwanie pracowników i tyle gdzie 50 i 100 to nikogo nie interesuje gdzie materiał i jakąś organizacja pracy
3
pracownik 2017-01-12 07:08
Kolego szkoda twoich nerwów ta firma to patologia i spada na psy brak kierownictwa wrzeszczy mają produkcję w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kikt nie rządzi a Ci co niby rządzą jacyś śmieszni kierownicy bez pojęcia o robocie to kpina gołym okiem widać za Stary wymianka kadrę na coraz gorszą szukaj pracy tak jak ja jedyne wyjście a o premi zapomnij
1
spawacz 2017-01-13 11:07
W gliwicach Vlassenrot szuka spawaczy , może do nich uderzyć?
spawacz 2017-01-13 15:47
Idź na novar albo Mostostal dobre stawki i całkiem inna kultura pracy oczywiście musisz spadać pod badania bo z tego co wiem to nie robocie żadnych wymagających konstrukcji tylko proste roboty
1
123 2017-01-14 08:20
Panowie spawacze z tego co widze po wpisach na tym forum to juz ponad rok sie zwalniacie i nie mozecie sie zwolnic, a prawda jest taka ze nigdzie nie pójdziecie hi hi cala prawda o was ze tylko potraficie pisac po forach- anonimowo.A nawet jesli to na kazdego z was przyjdzie nowych pieciu.
1
Nick 2017-01-14 18:14
Nikt nie przyjdzie bo kalmet na rynku pracy dzięki takim osobom jak Ty ma wyrobiona opinie delikatnie mówiąc kiepską jeśli ktoś przyjdzie to tylko ze by odcinać kupony i szukać czegoś innego zbyt dużo dobrych ludzi odeszło którzy cieszą się dobra opinia w swoim miejscu pracy i to oni właśnie wystawiają łatkę firmie dlatego nie strasz jak się pozwalniamy to zobaczymy gdzie masz tych pięciu na nasze miejsce
3
123 2017-01-14 19:08
Panowie PAMIETAJCIE nie ma ludzi nie zastapionych tymbardziej ze asami nie jestescie. Kalmet sie nie zawali i bedzie dalej funkcjonowal bez was
2
bolo 2017-01-15 08:00
Mam tylko takie pytanie będzie funkcjonował tak dobrze jak teraz czy jeszcze lepiej pewnie że się nie zawali bo większego bałaganu to w histori tej firmy jeszcze nie było więc co by można było więcej rozwalić no chyba nic a chyba ze Krzysztofa na produkcjie spowrotem poscic reasumujac beda podwyżki bo do tego syfu nikt nie przyjdzie
1
Kumaty 2017-01-15 10:55
Panowie nie sugerujcie sie ze nikt nie przyjdzie bo ludzie przychodza w ciagu ostatniego miesiaca 3 osoby wiec nie gadajcie glupot a skoro jest syf i taki kalmet bee to po co jeden z drugim cwaniaczki tu pracujecie...czujecie sie bezpieczni wmawiajac sobie ze ludzie tu nie chca przyjsc oj jestescie w bledzie.
1
germany 2017-01-16 18:31
Nie będę tu obrażał czy to właściciela czy jego syna bo ich nie znam pracuje parę miesięcy ze by przeczekać zimę i wyjazd z tego kraju generalnie banalnie prosta robota czy to monterów czy spawaczy żadnych wymagan brak spoin pod US czy RT żadnych przymosow robota w innych firmach warta 11zł do 13zł spokojna robota dlatego nie rozumie czemu narzekacie bo z tego co słyszę to nawet po 21zł macie a wiezcie mi że nie umiecie spawac jedyny Plus ze nie ma żadnego nadzoru można robić po lekku
2
sroka 2017-01-20 20:10
jak sie uczciwie pracuje to premia jest ja mam cały czas premie tylko trzeba pracowac a nie spacerowac
1
Hej 2017-01-23 21:39
Brawo ty
1
Pracownik W4 racki 2017-01-26 20:00
To co się teraz dzieje w kalmecie to tragedia. Pracuje na w4-racki. Miała być premia i oczywiście szef nie ma pieniędzy-smiech na sali.
Robią z Ciebie niewolnika karzą Ci biegać na około roboty i zapier...C a jak Ci nie pasuje to za bramę.
Wielkie porządki bo Mercedes przyjeżdża i wszystko na pokaz a później znów będzie syf i brud. Coraz więcej ludzi rezygnuje i szukaja innej pracy. Nie polecam nikomu teraz tej firmy. Kalmet ogarnięcie się! Może kontrola Was obudzi??
7
pracownik 2017-01-27 11:24
A czego tu się spodziewać nie ma zadnego rozgarnietego majstra czy kierownika tylko pozerzy którzy liczą jak tu przetrwać do końca zmiany a Stary z młodym szaleją i rozpoerdzielaja to dodatkowo bo nie znają się na robocie szkoda firmy
3
luzik 2017-01-27 19:21
Ale jesteście barany jest wypłata co się czepiacie medalu nie dostaniecie za dobre rady morda w kubeł cieszcie się ze Stary zwolnił wszystkich napinaczy w tamtym roku przynajmniej jest spokuj i nikt się nie trzepia
3
firma 2017-02-02 18:47
Rozpadu ciąg dalszy kolejne osoby się zwalniają ciekawe kiedy Stary zrozumie że to on i jego rodzina jest odp za zniszczenie firmy
4
Kumaty 2017-02-03 17:41
Nikt sie nie zwalnia nie straszcie bo na jednego z was mam 15 innych
2
ipek 2017-02-04 06:33
No nie wiem całe kierownictwo z przygotowki się zwolnilo a i więcej osób się zanosi z odejściem zresztą sądząc po tym co tu się obecnie wyprawia to żadnych widoków na przyszłość dłuższą niż parę miesięcy to nie ma bo roboty nie widać materiały nie ma zresztą produkcjia też nikt nie rządzi wszystko sobie żyje własnym życiem straszny chaos i bałagan dlatego też się zwalniam bo nie widać ze by było jacyś ludzie co by to poukladali
5
biurowa 2017-02-05 07:35
Ty kumaty opowiem Ci kawał zarząd kalmetu prezes nauczyciel akademicki córka szefa czyli tak jakby wakat na tym stanowisku i spec od transportu mam nadzieję że po tylu latach się zorietowales ze to jest firma prawie produkcyjna jakbym się nie zwalniala to bym się przyjmowała a tak to będę się śmiała obserwując ten cyrk to sobie szef porobil na stare lata aż miło patrzeć tak to jest jak się nie szanuje ludzi
6
kalmet 2017-02-09 09:01
Trudno się nie zgodzić z tą opinie choć trochę zbyt wulgarna ale czasami trzeba być dosłownym może Stary przejrzy na oczy i zrozumie że Kaszuba i jego ferajna zniszczyli produkcję a brak dozoru wynika z tego że właściciel w tamtym roku zwolnił bądź pozwolił się zwolnić bo nikt do końca nie zna prawdy o co tam poszło całemu kierownictwu 2 kierowników i 4 mistrzów praktycznie zniknęło w jednym czasie
3
Stal i materiały 2017-02-10 11:15
Przecież większość tam osób decyzyjnych to zwykli łapówkarze i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiem bo widziałem. Jak taka firma ma prosperować jak każdy patrzy tylko jak by tu sobie przyrobić jeszcze na tonącym okręcie i zbytnio się nie napracować. Jak zakład jeszcze jako tako prosperować to nawet wam się w głowach nie śni jakie tam wały szły bokiem.
3
myszka 2017-02-10 18:01
Stary miał wszystko zamówienia ogromny potencjał ludzki byli ludzie którzy poszliby w ogień za firmę ale głupota i brak obiektywnego spojrzenia doprowadziły firmę na skraj teraz będę musiała szukać pracy bo całą tą szmieszna rodzinka wszystko zniszczyła jedyne pocieszenie jest takie ze przeskok w poziomie życia będzie dla kalarusow szokiem chciałabym spotkać aske albo Ole w autobusie bezcenne doznanie
6
Nick 2017-02-10 21:15
Ha ha ha- dobrze powiedziane, w autobusie ;-)
5
dyrektor 2017-02-12 18:28
Dla mnie jesteście zwykle nieroby macie pracować na starego i jego rodzinę jak będziecie skakać to wam stawki uwale i Ukraińców sciagne morda w kubeł i do roboty
3
prezes 2017-02-14 16:41
Panie dyrektorze pytanko tylko co będę robić Ci Ukraińcy chyba zamiatac bo oceniajac po tempie w jakim zwalniają się ludzie to za chwilę nie będzie co robić zresztą już śmierdzi h...m bo roboty malo
4
bolek 2017-02-15 15:55
to juz koniec ludzie zaczynaja sie zwalniac maja juz dosc nowych pomysłow starego
3
kanarek 2017-02-15 16:10
Wczoraj rzucił papierami pan Ryszard ostatni gosciu na poziomie w tej firmie juz miał dosc tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale teraz sie zacznie bo pan Ryszard załatwiał i trzymał wiekszosc roboty a teraz zacznie wszystko padac . Szefie takich ludzi co załatwiaja konkretna robote to sie szanuje i dba za chwile w kalmecie beda robic tylko siatki bo teraz ludzie szukaja roboty i za chwile tu nic nie bedzie
6
Ślepy 2017-02-15 17:11
Przyjda nowi za polowe stawki i zrobia to somo bez obaw bez was zaklad nie padnie
brawo Stary 2017-02-15 18:38
Taka jest kolej rzeczy odejście Pana Ryszarda oprócz tego że niesie za saba szereg konsekwencji czyli brak kadzi rytmana i wolkrana to dodatkowo potwierdza ze firma jest w totalnym dole zero perspektyw na przyszłość nie stety mu się zwolnimy a ta firma padnie bo i tak Nowa co robić pocieszeniem jest fakt że mu sobie znajdziemy pracę a Stary i jego familia nie jednak sprawiedliwość istnieje
6
Tig 2017-02-15 20:08
Ciekawe kto ???gahahahachyba szukasz glupszego od siebie haha
4
Nick 2017-02-15 21:34
A bardzo proszę - zwalniaj i zatrudniaj bua ha ha, może się życia nauczysz. Albo jeszcze lepiej- sam się weź za prawdziwa prace , co ty na to???
4
Welder 2 2017-02-16 20:18
No to dobrze patrz teraz w autobusie bo Stary wysprzedaje auta firmowe. czyli w firmie musi byc juz bardzo źle. Jak dalej tak będzie to w kwietniu nie będziemy mieli już co robić i wszyscy pójdzimy na zieloną łączkę.
Ciekawe kiedy Młody będzie jeździł autobusem do Kalmetu
3
Tomi 2017-02-16 21:24
Stary nie ma kasy zaraz nie będzie ruthmanna kadzi i folfkrana ale za to mamy profesora a Stary wierzy w wszystko co on mowi ciekawe co on wymyśli
4
Siara 2017-02-16 22:39
Już najwyższy czas wynieść się z tego burdelu bo za chwilę profesor ze specjalistom z Kopexu i Frosta Family pozamiatają to a my nawet wypłaty nie dostaniemy. Mam już dość tych ich super pomysłów zbieram się do normalnej firmy.
2
powodzenia famili Frost 2017-02-17 12:25
Panowie my spawacze monterzy my jesteśmy fachowcy to my rzadzimy i dzielimy nie jakieś tumoki typu majster kierownik o kaszubie nawet nie wspomnę lewus typowy odcinacz kuponów kłamca i nierobów czyli nikt tu niczym się nie zajmuję Rysiek odszedł wiadomo co to oznacza koniec firmy teraz family kalarus będą jak Ukraińcy zajadać parówki z makaronem my pracę znajdziemy w 5minut zresztą nawet Ukraińcy się szanują i odeszli
4
Mistrzu 2017-02-17 19:39
A kaj wy fachowce za robote sie wescie a nie na forum glupoty pisac i straszyc zwolnieniem. Jak tak czytam te wpisy to juz sie zwalniacie rok a z hali nikogo nie ubywa.
2
Ruski 2017-02-17 23:22
O nas się nie martw my sobie robotę na pewno znajdziemy a ty to chyba masz z tym jakiś problem skoro takie głupoty piszesz. Chyba jesteś jednym z tych co to staremu do ucha gadają i dlatego ci tam tak dobrze. Ta firma to jakiś koszmar. Ciągłe zmiany i można do głowy dostać z tą kalarus famili. Mamy teraz profesora jako prezesa i za chwile nie będziemy mieli dzięki niemu dla kogo co robić. jak chcesz to pracuj sobie tam dalej i chwal się jak tu jest dobrze a ja wynoszę się stąd bo wiem co umiem i takich jak ja to wszedzie przyjmą do pracy. W tej firmie to trzeba by założyć związki zawodowe bo sami to nie mamy tu zadnych szans. Tacy jak kalarusy to robią z nami co chcą. Nie płać nadgodzin tak jak powinny być płacone a za to jest kryminał
4
pracownik 2017-02-18 08:08
Jestem starym pracownikiem na tzw nowym kalmecie pracuje od początku i chciałbym dalej tu pracować w przeciwieństwie do Was też mam swoje przemyślenia i widzę co się dzieje mam nadzieję że jakoś nowy prezes to odbuduje w mojej opini szef popełnił kilka poważnych błędów 1 inwestycja we własne dzieci i ich najbliższych lepiej by było jakby siedzieli w domu brali wypłaty i nie przychodzili do pracy mniej szkód 2 zmarnowany potencjał ludzki taka ilość dobrych pracowników jaką się zwolniła jest nie do zastąpienia bez imion ze by nie pisać o nie obecnych ale właściciel zawsze mieszał tymi swoimi durnumi pomysłami ale produkcja potrafiła się obronić paru ludzi z hali potrafiło sterować tym z boku produkcja magazyn Technolodzy kooperacja potrafiła się jakoś zebrać i reagować na wymysły szefa teraz tego nie ma wszystko zgasło nikomu nie zależy Panie prezesie jeśli pan to czyta to niech pan ratuje firmę niech się pan pozbedzie szefa i jego swity z firmy starych pracowników da się pewnie ściągnąć na pewno Pani Ola ma do nich kontakt
6
Tig 2017-02-19 22:28
I tu się z tobą zgadamy gdyby odsunac cała rodzinkę kalarus od zarządzania firmą wraz z ich szwagrami braćmi przyszłymi żonami i przyszłymi szwagrami to było by dużo taniej i lepiej bo bez tych nieudaczników firma funkcjonowała by lepiej. Jestem ciekaw jakie nowe umowy teraz dostaniemy do podpisu. Ma to być ryczałt tylko ciekawe za co. Zobaczymy po pierwszym
3
123 2017-02-20 10:49
Panowie nie panikujcie bedzie lepiej niz teraz, nie musicie chodzic w soboty i niedziele pracowac po 10 godzin a pieniazki z premia zarobicie te same.Jestem za ryczałtem.
2
piwko 2017-02-20 16:53
Żartujesz czy płaca ci za takie pisanie? Na szczeście mozna bedzie przed podpisaniem przeczytac te aneksy i sprawdzic jak mają się one do rzeczywistości
1
Marianello 2017-02-20 17:21
Będzie tylko gorzej. Nie ma pieniędzy na odzież robocza, części do maszyn a co dopiero większe wypłaty.. samochody służbowe i telefony też już odebrali pracownikom. Profesorek nigdy na hali nie był a próbuje wszystko zmienić. Zakaz nadgodzin mówi tylko o tym, że nie ma roboty. Od zawsze robiło się tutaj soboty i w tygodniu przynajmniej po 10h.
3
Nick 2017-02-20 17:31
Roboty to dopiero nie będzie dajcie jeszcze 1miesiąc albo 2 a Rysiek wszystko zabierze tak się to kończy jak się nie szanuje ludzi to się zwalniają jeden po drugim ja jeszcze zostanę bo sprawia mi przyjemność patrzenie na to brawo famili Frost
1
Torbacz 2017-02-20 18:12
Nie dajcie się nabrać na 50 i 100 tki to kolejne kłamstwo Starego -pracownik biurowy
2
marianello 2017-02-20 18:15
Myślę, ze wszyscy się już nabrali. Tyle razy było coś obiecane i tylko na obietnicach się kończyło.
3
marianello 2017-02-20 20:48
Z reszta co z tego ze byłyby 50 i 100 skoro nie można weekendów robić ani zostawać dłużej ..
Zostaw swoją opinię o kalmet gliwice - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kalmet gliwice