Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o P.H.U. MAG-ROAD

Pracowałeś w firmie P.H.U. MAG-ROAD i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
~abc - 2012-01-21 17:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma powinna zmienić nazwę na Mag(ic) Road, magicznie znikają dane przez nich obietnice, tak w sprawach kadrowych, jak i biznesowych. Dobrze się dwa razy zastanowić, zanim podejmie się współpracę.
zdjecie uzytkownika
mario - 2012-09-28 19:19:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuje w firmie, od dawna jak dla mnie ok,kasa na czas, zarobki w porzadku. Auta zadbane. Dlugie trasy
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-01-27 16:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
omijać z daleka,(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
miruch - 2014-02-21 15:01:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
'Robert" może miałeś zapis w umowie, że aby dostać tą ostatnią kasę to musiałeś przepracować np. do końca miesiąca. Czasami tak bywa
zdjecie uzytkownika
gamdaor - 2014-03-13 14:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora)U nich się jeździ na wariackich papierach , tam pracownik nie ma żadnych praw, ma tylko obowiązki.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
gamdaor - 2014-03-14 09:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No tak ,to co prawda i co nie wygodne to aut. Brawo Mag Road, tylko tak dalej, to będziecie jeździć taczkami.Wszystko do czasu, (usunięte przez administratora)Prowadzicie błędną politykę kadrową, w ten sposób ta firma nigdy dobrą nie będzie.
zdjecie uzytkownika
saito - 2014-06-14 13:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ale Ci którzy zostali nawet zachowując się tak jak piszesz, to mogą liczyć przynajmniej dzięki temu na porządną kasę?
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-06-23 16:24:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Adam - 2014-01-27 16:52:50]:
Bzdury piszesz, zobacz jak się firma rozwinęła, a dobrzy szoferzy zarabiają pod 7 koła do ręki, firma nie poszukuje kierowców, tylko zwiększa tabor. Takie męty co nie chce się pracować piszą bzdury na dobrą firmę, gdzie jest dobrze poukładana praca, i kasa dobra, i zawsze na czas!. Szkoda ze wsród kierowców są tacy idioci, co tylko wypisują na firmę głupoty, i potem się dziwic, a szefowie traktują was tak, jak na to zasłużyliście, bo jesteście nierobami, i tak trzeba sobie jasno powiedzieć
zdjecie uzytkownika
Mario - 2014-06-23 16:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To jest jak dotąd najlepsza firma w jakiej pracowałem, a to co tu wypisują, to są byli kierowcy, którzy kradli, i mysleli ze nikt sie nie zorientuje. W Magroad trzeba pracować rzetelnie, i uczciwie, wtedy wszystko jest ok, a szef nie jest głupi, wiec tacy nędzni kierowcy się nie utrzymają. Pijaczki, i nieroby odpadają szybko, i potem im zal d...e ściska. A magroad to dobra solidna firma, i złego słowa nie powiem na nią, bo tam pracuję, i dobrze zarabiam, napewno wiecej, niż na polskie realia w 90% firm. Tylko trzeba się zastanowić, czy się chce pracować czy udawać ze się robi. to tyle , bajo
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2014-06-24 16:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czepiacie się dobrej firmy, bo was nie chcą tam. Firma w porządeczku jest, oby tak dalej, jak widać można uczciwie robić biznes, i wszyscy są zadowoleni, moze poza tymi, co już nie pracują, i tu piszą głupoty.... (usunięte przez administratora). Pozdrawiam dobrych driverów.!
zdjecie uzytkownika
Arti - 2014-06-25 11:45:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję, dzialam, jest ok, że wymagają jazdy to chyba logiczne, skoro sie jeździ zgodnie z tacho, to napewno nikt nie będzie respektował siedzenia, tym bardziej ze jest dieta, i nie ma kombinacji. Wiec wiadomo ze wymagają też jazdy solidnej
zdjecie uzytkownika
Arko - 2014-06-27 11:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma dla ludzi którzy lubią swoją pracę- kierowcy, a nie dla nieudaczników, którzy przypadkowo zrobili lejce, i tylko patrzą zeby się uchlać na parkingu, i kombinują, żeby siedzieć, nie jechać. Ja nie narzekam, a nawet jestem bardzo zadowolony.
zdjecie uzytkownika
John - 2014-08-21 09:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Totalne Dno, tak mozna określić gościa Reza. Ty Sławek, uchlałeś się we Francji, i cię złapali, i co chciałeś żeby firma za ciebie płaciła kasę :)))).. Głupi jesteś, logiczne ze ci firma obcięła za koszty które narobiłes. NIe masz co z tym zrobić i swoje smutki topisz na forum, pijaku. Zygi biorą jak widze takich draiverów jak ty na parkingu, patologie społeczne.
zdjecie uzytkownika
bunio - 2014-09-04 13:29:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
człowieku przeczytaj swój post i pomyśl kto w tej "konwersacji" jest tak naprawdę prostakiem. Są kierowcy , którzy pracują w Mag-Road przez długi czas i nie myślą wcale o zmianach, także da się tu pracować zarówno na spedycji krajowej jak i międzynarodowej. Nie każdy urodził się do pracy za kierownicą
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-10-09 14:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę Andrzej że z Ciebie jest niezła ciota , jak siedzisz i piszesz takie kłamstwa a jak byles w firmie jeszcze to siedzialeś jak szczur pod miotła. Ciesz się, ze cie jeszcze do sądu nie podali za te oszczerstwa ale niedlugo się doczekasz, bo szef już z tego co wiem ,zamierza zrobić z tym porządek.
zdjecie uzytkownika
kierowca bez pracy - 2014-10-31 17:09:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to u nich jest z wyjazdami zagranicznymi? dużo akich tras kursów miesięcznie jest i na ile się jedzie i w jakie miejsca przykładowo?zamiast się szarpać to mi pomóżcie
zdjecie uzytkownika
Dziadek - 2014-12-11 17:16:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobra firma, nie patrz na opinie kierowców degenaratów i alkoholikow, którzy zostali wyrzuceni z firmy, bo tylko patrzą gdzie zamoczyć dzioba
zdjecie uzytkownika
gumiś - 2014-12-30 14:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a skąd niby wiadomo kto jest degeneratem w kto alkoholikiem? i jakie to ma w tym kontekście znaczenie? mnie też jako kierowce poszukującego pracy bardzo interesuje ile się i gdzie jeździ oraz jak to się ma do systemu premiowego i płacowego. da się umowę o prace dorwać u nich obecnie? pozdrawiam i dzięx za pomoc
zdjecie uzytkownika
nie WASKI - 2015-01-30 14:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wąski. Ty chlapiesz jezorem na lewo i prawo. Piszesz oszczerstwa, bo łatwo siedzieć w kabinie i obawiać innych a. Tak za plecami można wszystko powiedzieć o każdym. Jestem wieloletnim pracownikiem i oszczerstwa jakie pisze ten waskivniexda się słuchać. Firma w pełni profesjonalnya i z nie ma się do czego przyczepić. Nie słuchajcie tych szumowin co piszą kłamstwa. Trzeba mieć swój rozum. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Nie Marian - 2015-01-30 18:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)Przyjdź do biura i idź do szefa i mu powiedz co za oszczerstwa tu wypisujesz. Będziesz miał sprawę sądowa za te pomówienia i kłamstwa jakie wypisujesz bezpodstawnie. Szefostwo złożyło juz papiery na policje. Ma wszystkie twoje wpisy na forach. Szef się wkurzył i ma rację. Tacy szmaciarze jak ty będą płacić, adwokat juz zaciera ręce, bo duzo jezorem machales oczerniales bezpodstawnie firmę. Psuje jej dobry wizerunek. Za to wszystko zapłacisz. Myślisz ze jesteś nieuchwytny bo nie zarejestrwales się. Jesteś w błędzie. Czekaj na wezwanie na komendę a potem na sprawę. Ustalą twój adres po IP i będzieszczęśliwego płakał. Dużo zaplacisz szef ci nie daruje. Twoje godziny są policzone. Będziesz płacił i płakał. I dobrze takich kretynów trzeba uczyć i wychowywać jak ich własna rodzina nie wychowała. W więzieniu się celuje takich. Nie słuchajcie ludzie takich głupocie co boją się zarejestrować i za plecami obraduje i smaruja na porządnych ludzi i firmy. Każdy ma swój rozum. Pozdrawiam normalnych, celów trzeba tępić.
zdjecie uzytkownika
Wnikliwy... - 2015-02-10 10:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z doświadczenia wiem, że tam gdzie smarują kierowcy na firmy, nie za ciekawie było.
A ile razy można wdeptywać w takie same g...? Wtedy lepiej dowiedzieć się wcześniej od tych doświadczonych zamiast na sobie doświadczać. Bo ile można doświadczać dziadostwa, wyzysku i oszustwa ze strony nie uczciwych pracodawców których w Polsce nie brakuje a statystyki organów kontrolnych nie kłamią o sprawach sądowych nie zapominając ( z winy pracodawców).
Jak prawdę napisali, nikt im nic nie zrobi i straszyć to sobie można. Piszcie kierowcy ale prawdę. Ja też pisałem różne rzeczy w różnych sprawach i nikt mi nic nie zrobił choć wielu straszyło.
Warunek, napisać prawdę i żeby było to dla dobra społecznego. W przeciwnym wypadku... konsekwencje mogą być dotkliwe jak i bolesne ;)
Co mogę doradzić, czytać uważnie umowy, nie godzić się na anomalie w firmach, egzekwować swoje prawa i nie poddawać się ani nie dawać się zastraszyć. Ale przede wszystkim samemu trzeba być w porządku, inaczej zawsze w każdej kwestii przegracie z pracodawcą bo zawsze mogą więcej... ale do czasu aż trafi kosa na kamień. Szkoda że rzadko bo wtedy szybciej wiele zmieniło by się w Polskich firmach transportowych. Problem w tym, że Wy sami sobie szkodzicie swoim zachowaniem, głupota i nie wiedzą. Powodzenia, dziękuję za wpisy.
zdjecie uzytkownika
Bronson - 2015-02-10 12:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobrze mi sie jeździ w firmie, jest w porządku. Kasa na czas, wypłata sie zgadza. Jezdzę, i czasem premia za spalanie i jazde tez jest.
zdjecie uzytkownika
Sef - 2015-06-01 18:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie gadaj głupot. Zadnych premii nie płacę. Jak sie nie podoba to wypad. Niedługo beda u mnie sami ukraińcy i polaczków odpulam.
zdjecie uzytkownika
ostatni sprawiedliwy - 2015-06-03 16:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
robota jak robota 4-5-6 tygodni w trasie przesiadka cz d w busa i do domu czasem premia wpadnie za paliwo a tak po za tym dieta + podstawa jazda na maxa jak nie kilometry to godziny do oporu
zdjecie uzytkownika
wujek dobra rada - 2015-06-23 15:19:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
omijać z daleka- wyzysk, chamstwo i oszustwo. niszczą ludzi i nie liczą sie z niczym.
zdjecie uzytkownika
pani jagoda - 2015-07-08 14:20:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wujku bardzo dużo oskarżeń, natomiast żadnych konkretów i zadnego uzasadnienia swojej wypowiedzi. tak więc wybacz, ale twój komentarz njie jest wiarygodny i nie mogę go brać na poważnie. natomiast ciekawe czy to na kierowców do transportu przyjmują też kobiety bo ja bym chciała. już w spedycji pracowałam, dałabym radę
zdjecie uzytkownika
ostatni sprawiedliwy - 2015-07-08 17:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jagoda dawaj magICZNEJ firmy napewno cie przyjmą bo bioro Prawie jak leci ja kwitne od pól roku jedyne co mnie trzyma to kasa na czas ale mozna lepsza firme trafic
zdjecie uzytkownika
kia - 2015-08-09 23:25:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co pisać trzeba przyjść pojeździć i zobaczyć co tu jest grane.
zdjecie uzytkownika
elwira - 2015-08-30 16:39:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ostatni ale w ogóle aktualnie kogoś szukają, bo nie widzę ogłoszeń w internecie. wypłata na czas jest istotna, a jaką dają umowę i czy te zarobki są na dobrym poziomie. i co z atmosferą między pracownikami bo to też ważne żeby dogadywać się między sobą. napiszcie co wiecie na ten temat, jak to wygląda.
zdjecie uzytkownika
Danys - 2015-09-09 13:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oszuści. Kasa nie na czas. Jeździłem to wiem. Pan Artur niby fachowiec nie ma pojęcia o jeździe a gania jak młodych. Nie polecam. Auta nie które nowe ale większość to tragedia ponieważ nikt nie dba o nie.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-09-09 17:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Danys - 2015-09-09 13:56:56]:
Kasa na czas, płatności też, firma jest zdrowa, zobacz ile tam się dzieje, rozwija się z roku na rok, jest coraz więcej samochodów i kierowców. Wejdź na facebooka, firma dotuje różne wydarzenia, i biedne dzieci, itd. Jeżeli jest tak źle, to zobacz po ile lat ludzie pracują w firmie, i dlaczego kierowcy wracają do firmy skoro taka za ????. A skoro oszuści to czemu sponsorują wydarzenia i dają na biedne i chore dzieci ?. Ludzie zastanówcie się co za brednie piszecie. Te komentarze to są żałosne komentarze pseudo kierowców którzy zostali zwolnieni ,bo źle pracowali, tj, kradli albo siedzieli bo im się nie chciało jeździć. Pięniądze bardzo dobre się tu zarabia jako kierowca, ale firma wymagania ma swoje, nic nie ma za darmo, pieniądze nie spadają z nieba, choc niektórzy tak myślą.
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-09-09 17:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wujek dobra rada - 2015-06-23 15:19:42]:
Wyzysk- dla ciebie to jest jazda 9h za dużo ,bo jak stać chciales po 15h, to myślisz ze tu nikt nie widział twojej marnej jazdy. Wiec idz taczkami jeździć jak nie dajesz rady, Chamem jesteś sam i prostakiem, bo piszesz sam takie bzdury a jak byles w biurze to siedziales i nie miałeś co powiedzieć, na swoje występki. Jesteś sam oszustem, kolejne bzdury jakie piszesz swiadcza o Tobie. Każdy może smarować na każdego
zdjecie uzytkownika
Były kierowca - 2015-09-11 16:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wypowiedziałem się ale ktoś moją wypowiedź skasował narazie
zdjecie uzytkownika
saito - 2015-09-29 22:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosfera jest dla mnie najważniejszą cecha przyszłej pracy. O tej firmie różne słuchy mnie dochodziły w tym temacie , ale mam nadzieję , że te pozytywne opinie są tymi bliższymi prawdy. Dajcie znać jeśli łaska jak wyglada sprawa również z zarobkami bo i o tym jakos do tej pory nie było konkretów .
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-10-22 12:31:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki są świetne, nie zarabiałem takich pieniędzy jak w magroad i nie powiem złego słowa na firmę, tylko trzeba uczciwie jeździć i nie rzeźbić
zdjecie uzytkownika
pola - 2015-10-30 03:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i super, dzięki za opinie @Jacek, teraz ja widze, ze jest u ncih praca w Zyrardowie, czyli nie musiałbym sie przeprowadzac tak jak już planowałem. Widze, ze wolne jest stanowisko na dyspozytora międzynarodowego i fajnie, ze mozna wtej sposób sobie troche dorobić jednak. Dajcie znac jeszcze jak z kasą jest!
zdjecie uzytkownika
Były kierowca - 2016-01-29 19:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ostatni sprawiedliwy - 2015-06-03 16:20:40]:
Jak chcesz to zatrudniaj Ukraińców i niech siedzą w budzie po 2 lub 3 miesiące. W ogóle podczas rozmowy z twoją żoną było mówione co innego do zarobków a wyszło inaczej.Teraz masz szansę zatrudniać Ukraińców Litwinów i innych bo Polacy wiedzą co to za firma.Pozdrowienia dla dyspozytorów co nie potrafią esemesa na pisać tylko robią to na zasadzie kopiuj i wklej.
zdjecie uzytkownika
saito - 2016-01-30 10:22:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były kierowca - 2016-01-29 19:01:21]:
co to za różnica kogo zatrudniają. Szukają pracowników biurowych i jeśli ukrainiec zgadza się na ich warunki to czemu mają go nie zatrudniać. Opłacalne dla obu stron
zdjecie uzytkownika
kosos - 2016-02-15 16:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obcokrajowcy pracują w tej firmie bo widocznie bardziej opłaca im się takich ludzi zatrudniać @Były kierowca. Ale Polacy też pracują, duża część z nich jest na umowie o pracę.
zdjecie uzytkownika
ArtekS - 2016-02-17 23:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MAG-ROAD to porządna firma i każdy kto na tym forum napisał na nią źle to z pewnością osoba, która została zwolniona za jakieś przewinienia albo osoba, która powiela bzdurne kłamstwa takich osób. Polecam firmę każdemu kto chce dobrze zarabiać i przede wszystkim pracować!! Pozdrawiam Szefostwo oraz kolegów i koleżanki z biura.
zdjecie uzytkownika
Danke - 2016-02-18 10:46:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, że waszym zdaniem to coś złego, że są też obcokrajowcy w firmie? Moim zdaniem to właśnie dobrze świadczy o firmie, że daje szansę każdemu. Mnie też mogliby dać szansę na zatrudnienie i prowadzić obecnie jakąś rekrutację... Chciałbym być u nich pracownikiem ds. telemarketingu, bo są bardzo fajne prowizje i umowa o pracę. Dajcie znać jak coś się u nich takiego pojawi.
zdjecie uzytkownika
dosti - 2016-02-23 12:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety nadal nie ma żadnych nowych ofert od nich, nawet na telemarketerów, ale jak szukacie pracy to zaglądajcie na gowork regularnie, bo oni zawsze zapewniają dostawę świeżych ofert :)
zdjecie uzytkownika
max - 2016-02-23 21:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [saito - 2016-01-30 10:22:29]:
Funkcja kopiuj i wklej pozwala zaoszczedzic czas idioto, ktory nie potrafi odczytac smsa, oraz uniknac bledow w pisowni.
zdjecie uzytkownika
macko - 2016-02-26 17:46:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podejrzewam, że musisz sama jakoś się zainteresować, nie wiem, może zadzwonić czy napisać do nich nawet wiadomość odnosnie zatrudnienia, podejrzewam, że coś sie znajdzie na telemarketingu.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-08 19:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA LUDZIE!!!! Pracowalem w firmie mag road 3 miesiace. Nie przedluzylem umowy z firma tylko dlatego, ze trafila mi sie fajna robota na miejscu. Rozstalem sie z firma w mojej ocenie w przyjemnej atmosferze bez palenia mostów. Poprstu cos lepszego mi sie trafilo. Nie dostalem pieniedzy za ostani kurs. Otrzymalem tylko podsatwe ale bez diet. Oszukali mnie na ponad 3 tys zł.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-08 19:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepraszam wszystkich. nie chodzilo mi o firme mag road z zyrardowa. na temat tej firmy nie mam informacji. pozdrawiam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Stwarzanie wrazenia, ze bardzo ciezko sie dostac. Ale biora wszystkich.
Pytania: Pani Magda podsuwa pod oczy papier odnosnie szkolenia bhp, ktore oczywiscie nigdy sie nie odbyło. Czy ma pan zone? dzieci?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-08 20:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2016-04-08 19:04:33]:
Jeszcze raz wszystkich przepraszam. Opisałem sytuacje z innej firmy. Nigdy nie byłem związany z firmą Mag Road z Żyrardowa ponieważ nie jestem kierowcą tira. Wyjaśniam aby nikogo nie wprowadzać w błąd. Pozdrawiam :D
zdjecie uzytkownika
flirt - 2016-04-08 22:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Telemarketing jest dość trudny, ale skoro zapewniona jest umowa o pracę i liczyć na odpowiednie prowizje do podstawy zarobków. Takie urozmaicenie jest niezłe.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie P.H.U. MAG-ROAD!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.U. MAG-ROAD
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert