Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o INTRUM JUSTITIA

Pracowałeś w firmie INTRUM JUSTITIA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
prac - 2012-07-09 18:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam w Intrum, traktują pracowników jak [usunięte przez moderatora], zarobki marne, tylko szukaja jakby obciąć premie. Jak przyjmują do pracy to złote góry obiecują , stabilizację zawodową, a potem zwalniają, bo nie chcą zatrudnić na czas nie określony i to w jaki sposób, kończysz pracę i wręczają wypowiedzenie. Czułam się jak najgorszy śmieć. Straszą na kazdym kroku, na umowy czeka się po 3 tygodnie albo dłużej i jeszcze mają pretensje jak się upomnisz. koordynatorzy wszystko donoszą dla \"góry\". Trzymajcie się z dala od tej firmy, nabierają ludzi , szkolą i zwalniają i tak w kółko, a ty człowieku robisz za murzyna.
zdjecie uzytkownika
kaatja - 2012-07-12 12:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałaś w Warszawie czy Białym ?
zdjecie uzytkownika
prac - 2012-07-14 19:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Białymstoku.
zdjecie uzytkownika
mądra - 2012-08-03 23:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok, dostała karę i się czegoś nauczyła. ale z tego co kojarzę to chyba jedyna? prawda? jakaś banda nierobów, zadłużonych po uszy poczuła się niekomfortowo... jaka szkoda .
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2012-08-04 14:44:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spoko spoko, niedługo będzie kolejna kara bo już się dwie instytucje na was szykują Znowu zacznie się obcinanie premii pod byle pretekstem hehehe
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2012-08-06 16:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
qwerty - 2012-01-23 19:44:18

Jakoś działa ta firma na polskim rynku od 1998r i prokuratury nie ma. Nie jedna była taka mądra, straszyła co się nie stanie, że podała na policję, do sądu i telewizji i jakoś nic nie widać i nic nie słychać. Firma działa zgodnie z prawem, co jest stale sprawdzane przez różne urzędy i instytucje np. UOKIK czy KNF. Gdyby to co robią było nielegalne juz dawno ich by zamknęli.
Już jedną karę sąd nałożył i to nie małą. Do tego jeszcze dochodzą pozwy cywilne o [usunięte przez moderatora]. Więc jeżeli chcesz mieć problemy prawne to droga wolna.
zdjecie uzytkownika
sonia - 2013-04-13 07:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ty sobie tak świetnie radzisz [usunięte przez moderatora] w życiu,ciekawe?
zdjecie uzytkownika
magda - 2013-05-16 19:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jetem pracownikiem IJ od 2 lat. Jak zauwazyli moi porzednicy atmosfera wśród wspolpracowników jest bardzo przyjemna. Nie zauważyłam donoszenia, obgadywania itp. Pensja jest na koncie na czas, czesto przed czasem. Zarobki od 1400zł do 2tys + premia. Premia nie jest ucinana bez powodu.Musisz sobie zasluzyc - z tego co widze zdarza sie rzadko. Na swój wynik pracujesz sam. Jeżeli starasz sie sumiennie wykonywac obowiazki to jestes za to wynagradzany i nie ma problemu z przelozonymi:) Osoba startująca do IJ musi być świadoma, że nie da się tu przyjść posiedziec, wypic kawe, poplotkowac i wyjsc. Rozmawiasz z dluznikami przez caly dzien - na tym polega ta praca. Trzeba być też dość opanowym bo z roznymi ludzmi zdarza sie nam rozmawiac. Od cwaniaków typu: "a co ty [usunięte przez moderatora] zrobisz" po starsze babcie ktora podpisuja zobowiazania zupełnie nie zwazajac na konsekwencje.
Jeżeli chodzi o legalnosc dzialan IJ, to rozne urzedy i instytucje na biezaco sprawdzaja czy nie jest lamane prawo. Gdyby tak bylo firma juz dawno przestalaby isntniec, a funcjonuje w kiklunastu krajach Europy od dawna. My egzekwujemy prawo, przepisy, regulaminy, każde dzialanie IJ ma podstawe prawna - bez tego nie da sie skutecznie prowadzic windykacji. Dluznicy nie czytaja tego co podpisuja i zawsze do innych maja pretensje, ze "im nikt nie powiedzial". Jak zrozumieja swój błąd pod naszym adresem leca wyzwiska...koniec merytorycznej rozmowy...
Po tych miesiacach przepracowanych w IJ mam kilka wnioskow na temat naszego spoleczenstwa i dlugow, Do windykacji trafiaja (oczywiscie nie w 100%) ludzie ktorza czuja sie bezkarni albo nie do konca swiadomi wlasnych czynów. Jezeli jest inaczej wsytarczy przedstawic dokumnety (uznane reklamacje, wypowiedzenia umow, pisma potw wywiazanie sie z regulaminów i ustaw) a sprawa jest zamykana.
Przyznam szczerze ze odczuwam niemała satysfakcje kiedy oddzwania do mnie taki "cwaniak" z informacja ze ma komornika na pensji albo ze nie dostal kredytu bo Ij wpisalo jego dane do krd. Dla mnie jest to potwierdzenie ze ta praca ma sens.
Jednym slowem: jezeli czujesz sie na silach, przyjdz do pracy w IJ, jak sie nie sprawdzisz zawsze mozesz odejsc!
zdjecie uzytkownika
kancel. - 2013-06-17 08:22:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie baranów tylko cwaniaków którzy w 4 literach mają przyjęte normy społeczne i do póki tzw.instytucje siłowe (Policja, Prokuratorzy, ABW oraz CBŚ) nie "uziemią" zarządu tej korporacji funduszy inwestycyjnych do póty będzie robić takie i inne brzydkie rzeczy. Szkodliwość społeczna jest olbrzymia , a ponieważ bezpieczeństwo Państwa i ład społeczny narażone jest w ten sposób na szwank więc oczekujmy na dość spektakularny finał. I jeszcze jedno. Pewnie ludzie nie zdają sobie sprawy ale każda osoba pracująca (nawet w takiej firmie) w sposób naruszający ład społeczny, prawo na terenie RP naraża się na konsekwencje nie tylko cywilne ale karne. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
qwertyu - 2013-06-24 16:00:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś - 2012-08-06 16:35:13

qwerty - 2012-01-23 19:44:18

Jakoś działa ta firma na polskim rynku od 1998r i prokuratury nie ma. Nie jedna była taka mądra, straszyła co się nie stanie, że podała na policję, do sądu i telewizji i jakoś nic nie widać i nic nie słychać. Firma działa zgodnie z prawem, co jest stale sprawdzane przez różne urzędy i instytucje np. UOKIK czy KNF. Gdyby to co robią było nielegalne juz dawno ich by zamknęli.
Już jedną karę sąd nałożył i to nie małą. Do tego jeszcze dochodzą pozwy cywilne o [usunięte przez moderatora]. Więc jeżeli chcesz mieć problemy prawne to droga wolna.
a co ma piernik do wiatraka? to że ktos pracuje w danej firmie nie oznacza, że odpowiada za jej działanie..
zdjecie uzytkownika
wkx - 2013-07-02 09:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w dzile IT tej firmy, nie polecam, firma żeruje dosłownie na ludziach, karze robić nie realne rzeczy w czasie pracy.
zdjecie uzytkownika
Mała - 2013-07-14 22:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Zarobki -> Marne. Na szczęście wypłaty zawsze,,na czas". Niestety, człowiek pracujący w IJ często po przepracowanym miesiącu, gdy otrzymywał inf. o wysokości pensji - czuł sie jak frajer ?
Ludzie -> cały dział operacyjny - super ludzie i to chyba tylko dzięki nim udaje się znosić tą pracę. Koordynatorzy/manadżerowie działów w większości też ok ale nie każdy nadaje sie na swoje stanowisko, szkoda tylko, że ich przełożeni tego nie widzą..
Podsumowując: super atmosfera w dziale operacyjnym, dużo nerwowej pracy, duże ,,ciśnienie" ..nieadekwatne do otrzymywanych zarobków. Uodparniająca psychicznie praca dla bardzo młodych osób, zaczynających dopiero kariere zawodowa..aczkolwiek kariery w IJ nie zrobicie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-24 16:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wlx możesz powiedzieć jak długo pracowałeś w firmie INTRUM JUSTITA? na jakims stanowisku tam pracowałeś?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-30 07:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co z dniami wolnyni?
zdjecie uzytkownika
nibyzadłużony - 2013-09-03 16:15:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przed momentem przeczytałem wypowiedz pani pracującej w firmie intrum justitita (celowo piszę z małej litery,bo na wielką to to nie zasługuje)i owa Pani zachwycona swoim zajęciem stwierdza że dopiero tam widzi jak chamscy są ludzie zadłużeni , jak to sobie nie radzą w życiu itd.Otóż droga Pani takich [usunięte przez moderatora] jak pracownicy tej szemranej firmy to ze świecą szukać,dostaje taki czy taka marnie płatną robotę telefonistki i myśli że z każdego można zrobić śmiecia.Ale gratuluję wysokiego mniemania o sobie , które zapewne jest przykrywką jakiś kompleksów,bo w takim badziewiu może pracować tylko [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
wera - 2013-09-12 21:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nibyzadlużony, pracowałeś w INTRUM JUSTITA? czy miałeś bezpośredni kontakt z nimi jako "nibyzadłużony"? i co takiego powiedzieli Ci pracownicy, że poczułeś się jak śmieć?
zdjecie uzytkownika
byly praacownik - 2013-11-11 16:20:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W firmie IJ pracowałam około pół roku, zarobki nie należą do powalających jednakże można sobie dorobić wykonując plan- dodam iż jest realny! oraz dzięki nadgodzinom. Ludzie bardzo pomocni, jeśli trzeba pomogą, przełożeni też!:) Bardzo miło wspominam pracę w tej firmie. Umowa o pracę, dni owocowe i inne- atmosfera bardzo przyjemna- wiadomo trzeba było ciągle poszerzać swoją wiedzę, trzeba było to lubić. Tylko raz zdażyło mi się dostać gołą pensję ale to był początek, poźniej można było sobie dorobić planem- udawało mi się oraz nadgodzinami. Nie jest to praca lekka- jeśli ktoś woli niech pracuje gdzieś indziej, trzeba mieć do tego silną psychikę, ale ja wolałam to niż pracę w sklepie. Musiałam zrezygnować z pewnych powodów ale nie dlatego że była to zła atmosfera w pracy.
Nie żałuję pracy w Intrum!:) Nie twierdzę że było cudownie bo nigdzie nie jest ale było naprawdę dobrze, będę dobrze wspominać moich przełożonych i współpracowników. Pozdrawiam was:) Aha praca była w Białymstoku
Aha i krytykują Ci którzy nie pracowali albo dlużnicy najczęsciej;/
zdjecie uzytkownika
Ja Obserwator - 2013-11-21 14:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byly praacownik - 2013-11-11 16:20:56]:
I właśnie alternatywa praca w sklepie, a praca w Intrum, jasno widać kompetencje tych ludzi. Wydzwaniają co chwila i gadają jakimś bełkotem, coś czego sami nie rozumieją. A jak ich się nie słucha to powtarzają jakieś wyuczone formułki, np: " to z czego Pan się utrzymuje?; "kiedy Pan spłaci dzisiaj, czy jutro" itd. prawdziwy bełkot. Niech lepiej pracują w sklepie.
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-02-12 20:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
INTRUM JUSTITIA obecnie poszukuje konsultanta sekcji operacyjnej oraz specjalisty ds. prawnych, więcej info na ich stronie.
zdjecie uzytkownika
Były Pracownik - 2014-04-19 10:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w Intrum w Białymstoku jako konsultant sekcji operacyjnej. Nie polecam. Najgorsza praca jaką do tej pory miałam.
zdjecie uzytkownika
były windykator - 2014-06-06 15:33:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2010-06-30 13:56:53]:
Chłopie daj se spokój bo już wielu się przekonało że zawód windykatora nie należy do bezpiecznych i dobrze wynagradzanych.Poza tym wszyscy będą znali twoje dane osobowe a świat jest mały.
zdjecie uzytkownika
Cedric - 2014-06-19 02:23:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to wszyscy beda znali moje dane osobowe? Czy intrum justitia udostępnia gdzies np. mój adres? Czy tylko imie i nazwisko?
zdjecie uzytkownika
Benedykt - 2014-10-01 14:59:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracowałem nigdy w tej firmie ale mam z nią do czynienia od ponad dwóch lat. Dodam, że również nie jestem dłużnikiem, jednak od tego czasu wydzwaniają do mnie ludzie i pytają o kogoś innego, tłumaczyłem na początku grzecznie,że to nieporozumienie, przedstawiciel, czy jak mu tam, zawsze mówił że rozumie i że telefony nie będą się powtarzać, jednak dalej dzwonili wiec już bardziej nerwowo ale wciąż tłumaczyłem i też rozumieli i obiecali ale dalej swoje, później tłumaczyłem już jak idiotom kazałem pisać na kartce moje nazwisko i znaleźć różnice z nazwiskiem osoby z którą chce rozmawiać, dalej dzwonią aż do dziś. Przez telefon nie da się nic dowiedzieć wiec może tu... więc mam pytanie, po takim doświadczeniu w kontaktach z tym psychiatrykiem myślę że w pełni uzasadnione, więc czy firma INTRUM JUSTITIA zatrudnia osoby upośledzone umysłowo? Pomyślałem że pewnie mają dzięki temu jakieś oszczędności. Dzwonił nawet pan, z komórki, który przedstawił się jako właściciel tej firmy czy coś tego pokroju, nie pamiętam dokładnie ale przedstawiłem mu się i choć nazwisko się nie zgadzało, koleś zaczął mi czytać ile ten pan ma zadłużenia, w jakim banku i wszystkie szczegóły (szczyt niekompetencji). Dopiero jak go zje...em i powtórzyłem moją godnosc, przeprosił i obiecał że telefony nie bedą się powtarzac. Jednak dalej dzwonią, i dzwonią i dzwonią tracąc mój i swój czas, bo jakim trzeba być idiotą żeby myśleć, że nawet jeśli jestem tą osobą ale kłamię to w końcu się złamię bo oni dzwonią... może szukają przyjaciół? Czy jeśli wyśle jakieś pismo to jest możliwość że odczyta je osoba inteligentna czy nie ma szans bo tam tacy nie pracują i muszę to załatwić zakladając sprawę o nękanie? Bo naprawdę nie chce mi się ale to już dawno przestało mnie bawić... ktoś wie? Może Ty?
zdjecie uzytkownika
kinia - 2014-10-16 11:52:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Benedykt, przyznam szczerze, że nie miałam nigdy podobnej sytuacji, może kiedyś pomylili mój numer z kimś innym, ale to się zdarza rzadziej niż raz do roku. Wystąpienie o wniosek o nękanie nie jest wcale takim złym pomysłem, ewentualnie możesz powiedzieć (jeśli jeszcze zadzwonią), że zakładasz taką sprawę i może się odczepią.
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-11-10 02:19:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Benedykt - 2014-10-01 14:59:32]:
Tak jak powiedziała @kinia warto postraszyć założeniem sprawy lub wszczęciem postępowania. Takie rzeczy zazwyczaj skutkują ;) A może zagląda tutaj ktoś z pracowników i wyjaśni nam tę sprawę?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INTRUM JUSTITIA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x