brak logo

Pol-Necks Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o Pol-Necks Sp. z o.o.

Ania 2011-11-02 11:32:17
Hej! pracuję tu ponad rok i mam bardzo dobrą opinię na temat firmy. Nie wszystko jest idealnie (ale gdzie jest?!), ale przynajmniej bardzo wiele osób stara się, aby to miejsce było dobrym miejscem pracy dla wszystkich. Chyba najfajniejsze są relacje między ludźmi. Pozdrawiam Wszystkich w Pol-Necksie :-).
fizyczny 2011-11-03 10:27:59
Miła Aniu.
Sądząc po Twojej wypowiedzi dochodzę do wniosku,że pracujesz w biurze.Wejdz kiedyś na halę produkcyjną i porozmawiaj z ludzmi.Zobaczysz jak tu jest "pieknie".Nie miałaś chyba jeszcze bliższej styczności z naszym kierownikiem.
1
anonim 2011-12-05 09:15:26
fizyczny - 2011-11-03 10:27:59

Miła (usunięte przez administratora).
Sądząc po Twojej wypowiedzi dochodzę do wniosku,że pracujesz w biurze.Wejdz kiedyś na halę produkcyjną i porozmawiaj z ludzmi.Zobaczysz jak tu jest \
Odezwij sie na maila firmowego albo zadzwoń - spotkamy się na hali, na śniadaniu, przed drugą albo po pierwszej zmianie. Przyjdę to pogadamy. (usunięte przez administratora) Ps. Kontakt do mnie w każdej gazetce na ostatniej stronie.
1
byly pracownik 2012-05-14 13:00:25
DROGA ANIU -DOLACZAM SIE DO WYPOWIEDZI KOLEGI. Z POZIOMU PRACOWNIKA BIUROWEGO MASZ PRAWO MIEC DOBRE ZDANIE NA TEMAT TEJ FIRMY- DOBRA PENSYJKA 3000 I W GORE DZIESIĄTKI ZEBRAN MIESIECZNIE, Z WIEKSZOSCI KTORYCH NIC NIE WYNIKA ORAZ WZAJEMNE POKLEPYWANIE SIE PO TYLKU:) (BUMELKA-ZA DOBRA KASE).
WY BIUROWI ZAPOMNIELISCIE JEDNAK ZE TO PRODUKCJA NA WAS ZARABIA A Z TEGO CO SLYSZE WYNIKA ZE CALKIEM NIEŹLE SIE BAWICIE JEJ KOSZTEM (BZDETNE GAZETKI-JAK TO JEST FAJNIE W FIRMIE)-DZIWI MNIE ZE WLASCICIEL TEGO NIE WIDZI. (usunięte przez administratora) NA SZCZESCIE JAKIS CZAS TEMU MOJE DROGI ROZESZLY SIE Z TA FIRMA LECZ SPOTYKAM SIE Z LUDZMI TAM PRACUJACYMI I SLYSZE ZE JEST CORAZ GORZEJ. ATMOSFERA JEST FATALNA POMIEDZY ZALAGA A POCZYNANIA KIEROWNIKA PRODUKCJI NIE MAJA KONCA W BUDOWANIU NAPIECIA POMIEDZY LUDZMI. ZAROBKI 1500 I MALEJA, A WYDAJNOŚCI NA DWU KROTNIE WYZSZYM POZIOMIE NIZ ZA CZASOW GDY TAM PRACOWALEM (JUZ WTEDY SZLO SIE NIEZLE NATYRAC).

SLYSZALEM NIEDAWNO OD KUMPLA, ZE ROBI SIE ZEBRANIA NA TEMAT CZY ZROBIC ZEBRANIE I TRZECIE CO WYNIKLO Z ZEBRANIA-NO JAK WSPOMNIALEM POWYŻEJ, POZAZDROSCIC KADRZE:)

(usunięte przez administratora)
2
pracownik 2012-10-09 10:04:10
Pol-Necks Toruń...Obecnie Frauenthall Automotive Toruń. Powiem krótko...Gdyby nie T(usunięte przez administratora)to ta firma już dawno poszłaby spać.
1
anonim 2013-06-06 13:00:54
Jak dostać się na produkcje do Pol-Necks? mam juz swoje lata 43 myslicie ze mam szansę? posiadam doświadczenie, intersuje mnie wynagrodzenie 1300 netto minimum będzie? A jak z atmosferą w końcu to pracowni tworzą, a tam jak da się dogadać?
1
Pol czy NECKS 2014-03-11 15:44:10
Za czasów dobrobytu gdy jeszcze nie należała do do koncernu Frauenthall, człowiek, który nie bał sie pracy mógł nieźle zarobic, naprawde nieźle.
Teraz gdy fima nastawiona jest na robienie zesku nader wszystko, spada jakośc, a jesli jest ona nie zauwazalna odbija sie kosztem pracowników fizycznych. Posiłkowanie sie firma zewnetrza przy naborze wpłyneło również na typ ludzi podejmujacych prace, a co za tym idzie rotacja tych osób jet tak duża że i sami przełożeni mają problem.

Co do kieronika produkcji. Typ oderwany od rzeczywistości nie zwiazany całkowicie z produkcja lecz z biurokracją. Na produkcji mozna go spotkac ukrywajacego sie za rokiem i czyhającego na powiniecia pracowników i ni z tąd ni z owąd dowiadujesz sie od majstra że masz 5% mnie premii nawet nie wiesz za co ...:]

Nie jest to forma złosliwa ponieważ mnie osobiscie to nie dotknęło ale napewno tendencja taka jest.

Co do kadr złośliwe "baby" które uważają pracowników produkcyjnych za ...
A ich miejsce pracy BIURO za siedzibę plot, do którego tak łatwo nie można sie dostać. PARANOJA

Moje PANIE biuro to miejsce pracy, a mnie nauczono że tam nie trzeba pukać.
Suma sumarum polecałbym ich sasiadów NECKS pod kierownictwem Pana Łobacza.
3
fryzjer 2014-06-28 22:56:00
pol necks tobanda kolesi od klechy po koszyka i ten rudy mat*oł,pojecia o produkcji zero. chcesz sie dostać do roboty? musisz byc waflem któregoś z tych panów. robota w miare się kleiła za łobacza i patenta. teraz ogólnie syf. banda konfidentów. może lepiej zaabiaja,ale w necksie przynajmniej nie ma tylu konfidentów.
2
kamil 2014-06-29 22:10:16
Ja akurat konfidentów to bym się nie obawiał, chyba, że miałbym coś na sumieniu... Może jeszcze ktoś doda aktualna opinię, warto teraz zainteresowac się pol-necks?
igor 2014-12-31 20:40:29
Czemu tutja taka cisza na forum pol-necks? Jestem tym odrobine przerażony, przeciez chyba pracujecie ciągle i co jakis czas przychodzi tutaj nowa osoba, czy jednak firma staneła w miejscu i bardzo dawno nie było tutaj nowej osoby? Gdzie się znajduje siedziba firmy, czyli tzw. jej lokalizacja i jak długo istnieje firma na rynku?
iluś 2015-02-05 23:24:54
Ile zarabia spawacz w Pol - Necks? Chętnie wysłałabym tam męża ale nie chcę go wpakowac na przysłowiową minę. Jest naprawdę dobry w swoim fachu. Czy jeśli pracownik jest doświadczony i się sprawdza to ma sznsę wynegocjować sobie lepszą stawkę miesięczna, czy to raczej nei ma odbicia na zarabianych pieniądzach?
kasia 2015-04-14 17:29:16
@iluś tez jestem zainteresowany konkretnymi stawkami chociaż na godzinę, a nie wiem czy dobrze by było tutaj aplikować. Chciałbym ok 10, 14 zł za godzine, to realne?
1
Gorky 2015-04-28 21:20:16
NIestety nikt nie chce kandydatom ułatwić zadania. A tak w ogóle to widzieliście ostatnio jakieś oferty pracy, bo sam nie wiem czy coś ostatnio było a przy okazji jakie są ścieżki rozwoju warto wiedzieć.
Pracownik neck 2015-05-27 17:38:25
Jestem pracownikem Neck's to nie to samo co fraeunthal czy jakos tak ale sa to 2 firy an jednym terenie. W necks natomiast rozpacz nedza i bieda, fakt relacje miedzy pracownikami sa bardzo ok zadnego gnojstwa nie ma ani podkladania swin. Relacja produkcja- mistrz jest zadowalajaca ale... jest male ale(KIEROWNIK) ten czlowiek jest chory na umysle. Stoi nad toba z zegarkiem i oblicza ile ile zrobiles jedna rzecz i ile masz zrobic na caly dzien nie biorac pod uwage czas przygotowania sie do danej pracy, zerowe pojecie na temat tego co my robimy ale do wymadrzania to pierwszy stoi i on wie jak najlepiej to robic. Place sa nedzne spawacz(dobry) nie zarobi 2 tysiecy.
1
redok 2015-06-23 01:47:18
Niestety nie można mieć wszystkiego, nawet jakby niewiadomo jak bardzo się chciało. Ale wydaje mi się, że sama atmosfera w pracy, która jest bardzo dobra, zachęca do tego by się zatrudnić w tej firmie, może i jest duże tempo no ale wydaje mi się, że na zarobki też bardzo narzekać nie można, bo nie jest źle.
Pracownik necks 2 2015-09-25 09:31:54
Redok haha to nie wiem jako kto pracowałeś. Praca w necks to strata czasu i nerwów. Ciągła kontrola to tylko jeden z problemów. Kasa jest słabiutka. Spawacz z tego co wiem ma 15 zł na godzine , jednak dla nowego spawacza stawka to 12 zł. Na podwyszki nie ma co liczyć 20 gr to wszystko na co ich stać po paru latach. Teraz to ta firma już cieniutko przędzie. Ludzi pozwalniali zamówień brak także jedyną nadzieją na utrzymanie firmy to zatrudnienie nowo przybyłych do polski uchodzców , może oni będą chcieli pracować za 10 zł brutto.

pozdrawiam
bogdan 2015-09-25 12:34:23
Nie ma co się dziwić, że firma cienko przędzie, skoro mają takie podejście do ludzi.. Zleceń też pewnie nie ma, bo nikt nie chce współpracować z początkującymi w tym temacie. Dziwne, że właściciele firmy nic sobie z tego nie robią, chyba powinni wziąć się za robotę sami, skoro nie ma komu pracować..
1
bogdan 2015-10-01 19:59:33
Z pewnością fenomen w Necks stanowi fakt, iż od lat nie wywalili sternika. Spółka idzie na dno.
nick 2015-10-10 10:11:19
NECKS w pigułce
1. Technologia produkcji z lat 60
2. Brak rozwoju i wizji przedsiębiorstwa
3. Wszystko wiedzący, zawsze mający rację dyrektor
4. Codzienne awantury na porannych spotkaniach pseudo kadry, czytaj rozwiązywanie problemów z pomocą krzyków ze strony wszystko wiedzącego, mającego zawsze rację.
5. Podwyżki raz w roku, tzw. inflacyjne ok 20 gr
6. Zarobki 10 do 12 zł brutto na produkcji, dla dobrego spawacza 15, z tym że Ci już odeszli
3
patryk 2015-10-25 15:54:11
@nick, wiesz czasem zmiana procesu technologicznego nic nie daje na plus, a czesto nowe procesy sa droższe. Póki produkcja tutaj działa, to chyba wszystko jest w porzadku. Jak dla mnie to dobrze, że daja te podwyżki inflacyjne, bo teraz mało która firma mysli o takich rzeczach. Zarobki jak dla mnie powinny byc nieco wieksze.
nick 2015-10-27 08:12:06
Patryk, przejdź się przez halę i zobacz na jakich maszynach pracujemy. Jest to bez mała rzemiosło artystyczne. Kierownik chodzi ze stoperem licząc czas operacji (wydajność) zapominając że produkcja ma właśnie charakter rzemieślniczy (przykład to LB, którego do dzisiaj nie umiemy zrobić).
bogdan 2015-11-20 06:45:40
Opowieść o Necks cz.1 z 10
Cynkownia

1. Jeżeli chcesz pracować na cynkowni musisz być kolegą lub kolegą kolegi Koszyka
2.Mistrzowie na cynkowni mają wyje..bane na robotę. Najlepiej jak będziesz robił u starego, na pewno się nie narobisz.
3. Stawka 11,5 brutto
4. Dorobisz na nadgodzinach
bogdan 2015-11-24 20:51:15
Opowieść o Necks cz.2 z 10
Ratlerek

No cóż, braki w umiejętności zarządzania ludźmi nadrabia chamstwem. Nie ma pojęcia o zarządzaniu produkcją. Wszystko wiedzący, mający zawsze rację kilkakrotnie wyraził niepochlebne opinię na jego temat, niestety nic sobie z tego nie robi.
bogdan 2015-12-02 08:08:13
Opowieść o Necks cz.3 z 10
Redbul

Spoko gość
1
bogdan 2015-12-06 08:38:51
Opowieść o Necks cz.4
Zakupy

Układ konotacyjno-rodzinno-towarzyski nie pozwala na kupno stali gdzie indziej, jak u największego w Europie koncernu stalowego z Rzęczkowa pod Toruniem.
1
bogdan 2015-12-07 23:13:09
Opowieść o Necks cz.5 z 10

Niestety usunięto wiadomość o premii rocznej. A Prezes mówił, że to był dobry rok....
twardziel 2015-12-08 01:56:53
@nick w takim razie pracowałem już w o wiele gorszych warunkach. Prawdziwy chłop ciężkiej pracy się nie boi! Jeśli zarobki są dobre to ja się podejmę wszystkiego. Więc ile można wyciągnąć?
bogdan 2015-12-08 11:09:34
Opowieść o Necks
Przerwa świąteczna

Zapraszam serdecznie do lektury nowych odcinków po nowym roku. Życzę wszystkim spokoju, nie ulegajcie emocjom, nie dajcie się skłócić, pamiętajcie, wystarczy, że jest jeden krzykacz w firmie.
bart 2015-12-18 23:09:30
Widać, że pracownicy wymyślają trochę na siłę, bo nie wpadł mi chyba w oko żaden konkretny komentarz. Słyszałem raczej pozytywne opinie o Pol-Necks i tego się będę trzymał.
bogdan 2016-01-10 07:22:48
Opowieść o Necks cz.6 z 10
Opinia podwykonawców

Gamonie
wodor 2016-01-12 16:59:37
Pol-Necks to dobra i solidna firma. Wiem że pracownikom pracuje się bardzo dobrze, wypłaty są wyższe niż u konkurencji i zawsze na czas, z premiami bywa różnie
1
Kowal12 2016-01-18 17:24:42
Witam

Jakie są widełki płacowe dla frezera CNC - programisty z doświadczeniem.
Z góry dziękuję za wypowiedzi.
Jogurt 2016-01-19 14:33:12
Ogólnie to zależy od firmy, ale z tego cowiem @kowal12 to zarobisz tu od 3000 w górę, chyba słyszałem kiedyś czy czytałem tu że do 7000 nawet, ale to potrwa
Jogurt1 2016-01-24 19:39:49
Już niedługo Necks będzie zwijał manatki z Na zapleczu
Kowal12 2016-01-31 10:08:21
Witam

Może wiesz, gdzie się przenoszą, a może kończą działalność ??? .


Kowal13 2016-02-09 05:02:30
Do Andrzeja na podwórko.
1
fryzjer 2016-02-17 21:28:33
to wypowiedź chyba jakiegoś hu.jowego spawacza.pracowałemmi w jednej i w drugiej firmie po kilka lat i znam ją od podszewki. dobry spawacz w Necks IMP ma ponad 2500netto w 8godzin,znam kilku.frauental-obecnie nie wiem,mineło tyle lat. kiedyś było ok-za Andrzeja Ł i Patenta,zarabialismy nieźle jak na Toruń.
teraz podobno smutna pi,zda i w jednej i drugiej firmie.
Pozdro dla ekipy spawaczy z Necksa i reszty pijaków.
bogdan 2016-03-07 21:38:59
Opowieść o Necks cz.7 z 10
Prywata

Z przecieków wynika że nową nazwą firmy będzie ŁOBANECKS

cześć 2016-03-09 11:43:15
@fryzjer, ale jak sam piszesz, pracowałeś tu jakiś czas temu. Może od tego czasu coś uległo zmianie i to na gorsze, chyba ciężko się odnieść do wszystkich wpisów tutaj :(
byly pracownik 2016-03-13 10:41:43
Firma jak wszędzie a atmosfera na produkcji fatalna obgaduja cie nabijaja sie roznego rodzaju złośliwości . Pracujac tam 1,5 roku poznałem moze 4 normalnych ludzi z ktorymi idzie pogadać bez jakiś glupich tekstów i docinek a najlepsze jest to ze dorośli faceci reprezentują ze sobą dziecinadę 95% załogi mowi do siebie tak MAreczku Jurś Franus Miruś Wojtulku Misiek Krzysiu Rysiu banda PEDAŁOW i alkoholików
byly pracownik 2016-03-13 10:41:46
Firma jak wszędzie a atmosfera na produkcji fatalna obgaduja cie nabijaja sie roznego rodzaju złośliwości . Pracujac tam 1,5 roku poznałem moze 4 normalnych ludzi z ktorymi idzie pogadać bez jakiś glupich tekstów i docinek a najlepsze jest to ze dorośli faceci reprezentują ze sobą dziecinadę 95% załogi mowi do siebie tak MAreczku Jurś Franus Miruś Wojtulku Misiek Krzysiu Rysiu banda PEDAŁOW i alkoholików
1
wulk 2016-04-09 13:33:59
były, atmosfera możę i być fatalna, ale zarobki wydają sie ok.
liro 2016-05-14 18:37:11
Witam . O firmie czytałem sporo już jakiś czas temu. Widziałem , że prezentują się naprawdę fajnie i w dodatku była opcja , żeby się tutaj zahaczyć. Przynajmniej z tego co mówił znajomy. Jakieś info @wulk ?
Hinol 2016-07-03 09:45:03
Idz na śrutownik albo malarnie a zobaczysz jakie te zarobki są ok :)
amak 2016-07-09 23:04:27
Raczej nie jest tak źle, skoro nie pojawiają się żadne oferty pracy. To doskonały znak na to, że wszystkim odpowiadają warunki zatrudnienia jak i średnie zarobki w firmie. Pewnie jest jeszcze dodatkowo szana na jakieś benefity socjalne, czyż nie? Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Pol-Necks Sp. z o.o. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pol-Necks Sp. z o.o.