Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Swedwood Poland Sp. z o. o.

Pracowałeś w firmie Swedwood Poland Sp. z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Tweeney - 2014-07-11 11:01:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe czy po opuszczeniu firmy premie nadal będą trafiały na konto za okres pracy w Swedwoodzie czy już wtedy nie znajdą właściwej drogi.
zdjecie uzytkownika
Tweeney - 2014-07-12 07:21:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po czym wnioskujesz, że WSZYSCY mistrzowie i liderzy są tacy? Na pewno wśród nich są normalni ludzie. Kwestia tylko dotrzeć którzy...
zdjecie uzytkownika
ivfcyxnzyd - 2014-07-12 09:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
takiego dziadostwa jak tu to przysiegam wam ludzie ktorzy chcecie tu .zapier...bo nie pracowac tylko zapier... (usunięte przez administratora).Nie dostaniecie urlopu wlasnego wypracowanego wtedy kiedy wam potrzeba. nie pojdziecie na zwolnienie bo jak pojdziecie to juz nie pracujecie. premie zabiora za wszystko co możliwe przymusza was na setki az padniecie na pysk. nie wolno pic wody z isc di lazienki kiedy wam sie chce ani o tym zeby odezwac sie do kogos to grozi nawet zwolnieniem z pracy. podczas gdy mistrzyniom wolno wszystko. nawet ubierać sie do pracy jak dziw...na plażę i popijac kefir pod sciana podczas gdy kobietom nie wolno nawet zwyklej wody sie napić..opamietajcie sie zarzadzajacy tym burdelem bo kiedys traficie na kogos takiego kto zniszczy was prawnie w sadzie i nie starczy wam tego syfu zeby placic odszkodowania za obdarcie resztek ludzkiej godności. Nie majac zycia prywatnego przez was ogłasza was taka sama zla slawa w mediach jak kiedys biedronka.
zdjecie uzytkownika
Tweeney - 2014-07-12 12:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co piszesz, to 95% rzeczy nadaje się, żeby z tym pójść do sądu pracy. Co to ma być, że idziesz do pracy niejako z przymusu...
zdjecie uzytkownika
ZiGi - 2014-07-12 12:45:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ivfcyxnzyd - 2014-07-12 09:34:43]:
Jeśli tam gdzie pracujesz, jest tak jak to opisujesz, to spisz to na spokojnie wszystko jeszcze raz, opisz dokładnie kto, gdzie i kiedy i wyślij to z łaski swojej do dyrekcji zakładu a nie żalisz się na tym śmietniku, gdzie każdy każdego wyzywa i obraża. Zapewniam że zarządzający zakładem zapoznają się z przesłanymi informacjami i możliwe że coś zrobią w tej sprawie.
Ważne by było to oficjalne poinformowanie a nie po cichu gdzieś w internecie.
Przecież my tu nie możemy nic zrobić. Ani nikt nie wie o kim piszesz, ani gdzie to ma miejsce i kiedy.
Opisz to na spokojnie i nawet nie musisz osobiście przynosić. Wystarczy że pocztą wyślesz.
zdjecie uzytkownika
ZiGi - 2014-07-12 13:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ivfcyxnzyd - 2014-07-12 09:34:43]:
Jeszcze w sprawie dni wolnych.
Urlop należy się wam jak psu buda. Jednak wg. prawem, pracodawca nie ma obowiązku udzielać urlopu wypoczynkowego za każdym razem gdy pracownik o to poprosi, jednak odmowa musi być podparta pilną potrzebą zakładu pracy a nie "widzimisiem" pracodawcy. Dodatkowo byś dostał dzień wolny, musisz o ten dzień wolny poprosić kilka dni wcześniej. Tydzień wcześniej będzie OK. Miej również na uwadze że każda osoba, która bierze dzień wolny i nie przychodzi do pracy stwarza problemy natury logistycznej. Kogoś trzeba przesunąć na Twoje miejsce a często na miejsce tego kogoś, kogoś jeszcze innego. Wyobraź sobie teraz że z Twojego działu trzy czy cztery osoby zechciałyby wziąć dni wolne w tym samym czasie. I co kierownik ma zrobić w takim przypadku? Ściągać ludzi z innych działów? To trochę dezorganizuje pracę.
Jedynego urlopu jakiego pracodawca nie może odmówić pracownikowi to urlop na żądanie, jednak tylko cztery dni w roku.
(usunięte przez administratora)
Co do zwolnień chorobowych to sprawa jest prosta. Zatrudniasz się by pracować. Jeśli jednak wiele tygodni przebywasz na chorobowym, nie jesteś dla pracodawcy wartościowym pracownikiem. Zawsze tak było i wszędzie są z tego powodu zwolnienia. Nikt nie lubi płacić za niepracowanie. Pamiętać jednak należy że z każdej sytuacji jest jakieś wyjście. Przyjdź do kierownika, opowiedz co się dzieje, wysłucha, może nawet zrozumie i odpuści. Możliwe że kierownictwo nie jest świadome że ktoś naprawdę zachorował i nie ściemnia jak pewnie z 50% tych co aktualnie na chorobowym siedzą.

Jeśli chodzi o tzw. setki, to w Ikea Industry Wielbark pracownicy mają możliwość przyjścia do pracy w sobotę, jednak nie mają takiego obowiązku.
Pracodawca ma prawo nakazać pracownikom przyjście do pracy w godzinach nadliczbowych, jednak jak wynika z ustawy, tylko w dwóch przypadkach:

Praca w godzinach nadliczbowych jest dopuszczalna w razie :
1) konieczności prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia ludzkiego, ochrony mienia lub środowiska albo usunięcia awarii,
2) szczególnych potrzeb pracodawcy.

Zakazane jest zatrudnianie w godzinach nadliczbowych pracownic w ciąży i młodocianych. Natomiast zatrudnianie w godzinach nadliczbowych pracownika opiekującego się dzieckiem do ukończenia przez nie 4 roku życia jest dopuszczalne pod warunkiem wyrażenia przez niego zgody na taką pracę.

Podstawa prawna: art. 151 § 1, art. 178 i art. 203 § 1 Kodeksu pracy

A w związku z premią to już pisałem że to jest wyłącznie dobra wola pracodawcy że mamy dodatkowe pieniądze i nikt nie powinien i nie ma prawa mieć żadnych żali że czasami premii nie ma. Jeśli zatrudniałeś się w zakładzie ze względu na dawane premie, to lepiej zwolnij się i poszukaj pracy gdzieś indziej.

Pozdrawiam i życzę spokojnego weekendu.

PS. Znalazłem jeszcze taką oto poradę prawną i czy ktoś z "Góry" mógł by się do tego odnieść? PIP chyba wie co pisze. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ap - 2014-07-12 16:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asdf - 2014-06-20 20:06:22]:
Bo Jesteś "Ciastek" na zwolnieniu taak???
zdjecie uzytkownika
oooo - 2014-07-13 10:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ZiGi - 2014-07-12 12:45:37]:
Wszyscy wiedzo jak jest w tej pracy góra też i tak nic sie nie zmieni ,trzeba pracować , a jak kto może to niech ucieka z tego zakładu..
zdjecie uzytkownika
zxc z - 2014-07-14 18:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
premia jest ale dla mistrzów za poganianie i za metry
zdjecie uzytkownika
ZiGi - 2014-07-14 21:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zxc z - 2014-07-14 18:50:49]:
Ciekawe rzeczy opowiadasz. Ja nikogo nie gnębię i nie poganiam a premię dostaję.
Nawet mistrzem nie jestem.
zdjecie uzytkownika
aq - 2014-07-14 22:50:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie ktos moze jak napisac podanie o przeniesienie albo jak je zalatwic?
zdjecie uzytkownika
Mars - 2014-07-14 22:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem dlaczego tak lżycie z mistrzów. Przecież to też ludzie to raz, a dwa przecież Swedwood nie zatrudniłby byle kogo na tak ważne stanowisko. Przecież nie mogą sobie pozwolić na jakiekolwiek rozluźnienie, bo mogliby potracić kontrakty chociażby z Ikeą, a wiadomo, że taka współpraca to żyłka złota. Dla nas, pracowników to też dobrze, bo przynajmniej praca jest stała i nie ma się specjalnie co martwić dniem jutrzejszym. Poza tym z tego co czytam to nikt nie ma problemów z wynagrodzeniami, a jedynie z jej wysokościami.
zdjecie uzytkownika
miksio - 2014-07-15 19:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do gory pisze bo wiem ze tez to czytaja.zrobcie wrescie pozadek z mistrzynia sortowni zmiany c bo kobieta przesadza i czy nikt z gory naprawde tego nie widzi jak ludzie sa zastraszani nawet rozmawiac im zabrania bo straszy zwolnieniem no tylko ulubienice moga ale najleprze jest to ze naprawde nie ma pojecia o niczym nawet vprubowaka kobiete zwolnic nie majac pojecia ze jest juz na chronionym kierowniku uwazamy ze jestes wpozadku czlowiek i prosimy zrob cos z ta osobo przez ktora ludzie naprawde maja dosyc pracy w tym (usunięte przez administratora)bo tak nazywaja sortownie z ta pania
zdjecie uzytkownika
ZiGi - 2014-07-16 07:09:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miksio - 2014-07-15 19:49:34]:
Jak chcesz cokolwiek pisać "do góry", to nie na przypadkowej stronie w internecie tylko oficjalnie na kartce papieru.
zdjecie uzytkownika
111 - 2014-07-16 12:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ZiGi - 2014-07-16 07:09:59]:
Tak na oficjalnej stronie ,zeby człowieka zwolnili, dobrze ze jest te forum to chociaż ludzie sie dowiedzo jak tu jest ,jak sie za dużo gada to ,albo przeżucajo na inny dział ,albo bedo sie znęcac psychicznie i do najgorszej roboty...
zdjecie uzytkownika
RP - 2014-07-16 12:12:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ZiGi - 2014-07-16 07:09:59]:
Dziwie się że jeszcze ją trzymają....
zdjecie uzytkownika
djht - 2014-07-16 16:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie nie długo to nam zabronią wychodzenia do łazienki bo przeciesz metry sie liczą....
zdjecie uzytkownika
ZiGi - 2014-07-16 18:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie bardziej interesuje kim Ty jesteś. Już za samo odnoszenie się do innego pracownik w taki sposób, jaki tu zaprezentowałeś, powinieneś dostać opierdziel od kierownictwa.
Zastanów się co sobą reprezentujesz i czy chcesz by tak samo inni odnosili się w stosunku do Twojej osoby.

Nigdy nikomu nie kazałem się ujawniać, poza tym nikt nikomu nie każe się podpisywać pod donosami na innych. Niech opiszą ze szczegółami sprawę, kto i jak zachowuje się wobec podległych mu pracowników, co w tym wszystkim jest nie tak jak powinno i dlaczego uważa się to za przejawy mobbingu, który jak powszechnie wiadomo jest zakazany. Nie musicie się podpisywać pod anonimowym pismem. Jednak z tego co widzę to wy jesteście świetnym przykładem powiedzenia "kozak w necie piz*da w świecie". Potraficie wyłącznie wyrzucać swoje żale na NIEoficjalnym forum zakładu i nic poza tym.

Kim jestem? Jestem szeregowym pracownikiem zapierdzielającym przy maszynie i próbującym wyrobić wyśrubowane normy. Nie mam kumpli wśród mistrzów, kierowników czy gdziekolwiek powyżej zwykłego robola.
Ja jednak nie pracuję na sortowni czy innym dziale gdzie podobno szeregowy pracownik poddawany jest mobbingowi ze strony przełożonego. udało mi się i pracuję tam gdzie możemy rozmawiać z innymi pracownikami bo to maszyny za nas pracują a naszą rolą jest wyłącznie kontrola produkcji i dostarczenie maszynie materiału.

I pisze wam z tego miejsca że jeśli ktoś was gnębi, to nie żalcie się w internecie, tylko zgłaszajcie to wszędzie tam gdzie zgłosić to możecie. Nie raz, nie dwa razy tylko do skutku i za każdym razem gdy według was, któryś przełożony postępuje niewłaściwie wobec podległych mu pracowników.
Gdy dyrekcja zostanie zasypana skargami na waszych przełożonych, może w końcu dotrze do niej że jednak coś jest na rzeczy i trzeba by się tą sprawą zająć.

Pozdrawiam i życzę spokojnej pracy.

PS. Nie jestem prawnikiem i nawet do związków nie należę.
zdjecie uzytkownika
dawidzior - 2014-07-20 15:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od kiedy biora do pracy?
zdjecie uzytkownika
o - 2014-07-20 17:39:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dawidzior - 2014-07-20 15:59:08]:
Mamy przestój.
zdjecie uzytkownika
ZiGi - 2014-07-20 20:54:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dawidzior - 2014-07-20 15:59:08]:
Co kilka miesięcy biorą. Musisz sam się dowiedzieć. Dzwoń do fabryki, bądź osobiście się zjaw i przy okazji CV zostaw.
zdjecie uzytkownika
as - 2014-07-21 21:24:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie urlopujesz?
zdjecie uzytkownika
PiGi - 2014-07-25 17:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZiGi kim ty właściwie jesteś że wyjeżdżasz z takimi mądrościami prawnikiem góry czy co
zdjecie uzytkownika
era - 2014-07-25 21:36:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZIGI TO LIDER ZE ZMIANY B PANOWIE I PANIE MASZYNOWNIA HE
zdjecie uzytkownika
ZiGi - 2014-07-26 17:38:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [era - 2014-07-25 21:36:57]:
Oj, z pewnością nie.
Już połowa przestoju za nami i jeszcze tydzień wolności :)
Gdzie byliście, co zrobiliście w ciągu tego minionego tygodnia? :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swedwood Poland Sp. z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski