Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: AP Uniapol Development Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
Kondzio - 2015-01-30 13:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nik - 2015-01-29 19:51:38]:
Jakim cudem komukolwiek się podlizuje? Nie rozumiem w jaki sposób myślisz, wyjechałem już jakiś czas temu i jeździłem z wieloma agencjami w różne miejsca. Od jakiegoś czasu jeżdże z Uniapolem i nie dość że dobrze zarabiam to nie mam z nimi problemów. Konczy się kontrakt to ablo płynnie przenoszą mnie na następny albo dzwonią i jade na nowy. Nie siedziałem w Pl dłużej niż 3-4 tygodnie. Jak dobrze pracujesz to cie nie zwalniaja. jak dla mnei prosty układ. A ty "nik" ksiegowym moim jesteś że wiesz ile zarabiam?
zdjecie uzytkownika
karlos - 2015-01-31 16:32:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kondzio - 2015-01-30 13:15:09]:
Nik- ale ty pusty jesteś daj mu spokój, ja przez uniapol jezdziłem także i nie nażekałem -już 10 lat po zachodzie się bujam a za leniuchowanie ci nikt nie zapłaci -----jeśli jesteś takim dobrym fachowcem i w polsce dużo zarabiasz to po h..j wchodzisz na tą strone i dupe ludzią zawracasz
zdjecie uzytkownika
ccc - 2015-01-31 19:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Karlos-nie wcinaj śię jak niewiesz o co chodzi mądrosek siedzi w domu i śię mądrzy, a ty Karlos wyleciałes jak Filip z konopi,pało bujaj się dalej,i niebaw śię w adwokata
zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-02-09 22:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a konto trzeba miec polskie czy niemieckie czy w gotowce?
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-02-20 19:19:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napisze ktoś o zawodzie tokarz we Francji opinie proszę o pomoc .
zdjecie uzytkownika
www - 2015-02-25 14:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2015-02-20 19:19:25]:
Mam ten sam problem co Ty, dostałem propozycję wyjazdu do pracy we Francji w zawodzie tokarz i też chciałbym coś bliżej się dowiedzieć o warunkach pobytu i samej pracy. Może już coś wiesz???
zdjecie uzytkownika
konrad - 2015-02-25 16:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem w zeszłym roku na kontrakcie. było ok. poznałem tam ludzi którzy byli na rocznych kontraktach i nie narzekali a sobie chwalili. Mój szwagier też z nimi wyjechał i nie narzeka. Są czasem nieporozumienia ale do wyjaśnienia z koordynatorem. Kasa jest ok i płacą w terminie
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-02-26 20:30:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki za pomoc a język nie stanowi problemu?
www a gdzie masz jechać na rozmowę a może byłeś już ? odpisz
zdjecie uzytkownika
www - 2015-02-26 20:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2015-02-26 20:30:26]:
Byłem w Krakowie na rozmwach i mam pozytywną weryfikacię. Po weekendzie mam podpisać umowe i wyjazd do Marsyli.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-03-01 18:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jadę we wtorek na rozmowę kwalifikacyjną o co tam pytają ? www odpisz.i jakie pieniądze ci zaoferowali ?
zdjecie uzytkownika
www - 2015-03-01 18:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2015-03-01 18:10:32]:
Podaj maila albo Skype to pogadamy.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-03-02 08:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
www masz adres harry40.1972@o2.pl
zdjecie uzytkownika
Maciuś - 2015-03-03 19:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Kiedyś byłem u nich na rozmowie w Krakowie. Pani bardzo sympatyczna, pytała się mnie co dokładnie robiłem i co umiem robić, sprawdzała też znajomość języka francuskiego. Starałem się o wyjazd do Francji jako cieśla szalunkowy.Zaproponowano mi 9.5 netto, dojazd na koszt firmy, panier - czyli premia wyżywieniowa ok 8h netto za każdy dzień roboczy ale za to mieszkanie płatne 200e miesięcznie.
zdjecie uzytkownika
Maciuś - 2015-03-03 19:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W sumie średnio miesięcznie wychodziłoby ok1400 -1350e miesięcznie. We Francji pracuje się średnio od 35-38h tygodniowo i nie ma raczej szans na nadgodziny jak się zdarzają to raczej sporadycznie Czyli odkładasz miesięcznie ok 1000e no chyba że jesteś centusiem i wyżyjesz za 100 e miesięcznie (najlepsi potrafią się zmieścić w 70e ) Pozdrawiam wszystkich centusi!!! Niech wam się śnią schabowe i wasze merce w garażach w Polsce
zdjecie uzytkownika
miro - 2015-03-07 18:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ja jestem po rozmowie w Krakowie 02-03-15r.w zawodzie tokarz-frezer.
Warunki jakie mi przedstawiono były 10e za godzinę netto + dieta 3,6e minus 216e za mieszkanie.Po telefonie 06-03 usłyszałem,abym rozpoczął pracę 23-03,co do warunków pracy to 9.5 brutto dietę 3.6 po pół roku zakwaterowanie bez zmian.
Nie mogę się dogadać co do kwoty za godzinę pracy raz ta pani mówi9.5 brutto innym razem 10e netto. Nadal nie wiem jakie są warunki mieszkaniowe i wyposażenie co muszę zabrać ze sobą,ile trzeba na wyżywienie średnio,czy jedzenie jest drogie czy podobne jak w Holandii tam na tydzień minimum 50e-70e jak dla mnie wystarczyło.Może by ktoś odpisał jakie są tam warunki i jakie ceny,bo na początek nie ma zaliczki tylko trzeba mieć swoją kasę.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-08 16:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miro - 2015-03-07 18:04:24]:
jak nie chlejesz i nie palisz to 300e wystarczy ci spokojnie, ale jest na pewno drożej jak w Niemczech czy holandii
zdjecie uzytkownika
miro - 2015-03-08 17:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o dietę te 3,6e to taką dostałem odpowiedz że jest 6e ale ja muszę dopłacić 2,4e i mam bon na 3,6e.Wracając do kwoty 9,5e to wychodzi 7,7e netto przy 160-ciu godzinach wychodzi około 1230 jeśli odjąć wyżywienie około 400e i mieszkanie 216e to zostaje 600e trochę mało prawda.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-08 18:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprostowanie!!Nie dokońca jestem pewien że Article R1262-8 ma zastosowania w stosunku do pracowników polskich Jeżeli nie ma, wówczas nie można powiedzieć że up uniapol łamie przepisy francuskiego kodeksu pracy ale oznaczało by to dyskryminację przez francuskie przepisy pracowników polskich. Czy ktoś na forum mógłby pogłębić tą kwestie
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-08 18:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miro - 2015-03-08 17:57:18]:
Jak jesteś kawalerem i naprawdę ci się nudzi to można jechać. Ale jak jeszcze doliczysz do tego rozstanie z dziećmi, żoną to raczej się nie opłaca. Charujesz pół roku i odkładasz ok 12000zl - żadna motywacja. Lepiej zostać w kraju i zarobić te 2000zl bo jak jesteś dobrym fachowcem to tyle bez problemu zarobisz
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-08 18:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widocznie tokarze mają niższe diety , bo mi jako murarzowi przysługuje, w zależności od regionu Francji od ok. 8 do 10 e brutto za każdy dzień roboczy
zdjecie uzytkownika
kondzio - 2015-03-09 11:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2015-03-08 18:21:22]:
Jak ci się uda odłożyć w Pl 12tyś w 6 miesięcy pracując za 2tys to jesteś mistrzem!

We Francji spokojnie możesz odłożyć więcej niż w Pl i wcale nie jest tak, że nie masz kontaktu z rodziną itp. Wiadomo, że wyjeżdżając za granicę coś musisz poświęcić ale w zamian coś dostajesz. Jeśli mam poświęcać to mogę to robić z ta firmą bo płacą i wywiązują się z kontraktów.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-09 18:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kondzio - 2015-03-09 11:04:17]:
No właśnie up uniapol nastawiony jest na rekrutacje takich gości jak ty którzy wychodzą z założenie że w kraju tego się nie zarobi. Jak jesteś dobrym i uczciwym fachowcem to odłożysz w kraju o wiele więcej. Nie znam osobiście żadnego fachowca który by zgodził się na taką stawkę 7.7e i jeszcze cię z tego oskubią, bo potrącą ci za mieszkanie. Śmiechu warte. Lepiej wyjdziesz jak pojedziesz do NIemiec zbierać truskawki. A jak jesteś fachowcem i zgadzasz się robić za taką stawkę to siebie nie szanujesz i psujesz tylko rynek pracy.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-03-11 19:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy komus wiadomo na temat wyjazdu (usunięte przez administratora) jako monter docieplen pod Paryż (usunięte przez administratora) Jesli komuś coś wiadomo to niech podzieli śię uwagami na ten temat.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-03-15 13:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam i jak jest z tą praca w zawodzie tokarz ? byłem na rozmowie otrzymałem ofertę też nie do końca zrozumiałą coś jak piszę miro wyżej na postach .pani proponuje 9.66e brutto ale mówi że netto wyjdzie więcej mało konkretnych wiadomości .morze napisze ktoś kto był tam ?
zdjecie uzytkownika
konrad - 2015-03-16 09:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2015-03-15 13:38:36]:
ja byłem na tym kontrakcie ponad rok, zarabiasz faktycznie w brutto podaną stawkę,
ale dochodzą do tego dodatki różne i netto w ychodzi 10 euro do ręki za godz i jeszcze jak ci chłopie nadgodizny dojadą to już masz w ogóle więcej
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AP Uniapol Development Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AP Uniapol Development Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie