Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: AP Uniapol Development Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
www - 2015-02-26 20:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2015-02-26 20:30:26]:
Byłem w Krakowie na rozmwach i mam pozytywną weryfikacię. Po weekendzie mam podpisać umowe i wyjazd do Marsyli.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-03-01 18:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jadę we wtorek na rozmowę kwalifikacyjną o co tam pytają ? www odpisz.i jakie pieniądze ci zaoferowali ?
zdjecie uzytkownika
www - 2015-03-01 18:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2015-03-01 18:10:32]:
Podaj maila albo Skype to pogadamy.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-03-02 08:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
www masz adres harry40.1972@o2.pl
zdjecie uzytkownika
Maciuś - 2015-03-03 19:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Kiedyś byłem u nich na rozmowie w Krakowie. Pani bardzo sympatyczna, pytała się mnie co dokładnie robiłem i co umiem robić, sprawdzała też znajomość języka francuskiego. Starałem się o wyjazd do Francji jako cieśla szalunkowy.Zaproponowano mi 9.5 netto, dojazd na koszt firmy, panier - czyli premia wyżywieniowa ok 8h netto za każdy dzień roboczy ale za to mieszkanie płatne 200e miesięcznie.
zdjecie uzytkownika
Maciuś - 2015-03-03 19:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W sumie średnio miesięcznie wychodziłoby ok1400 -1350e miesięcznie. We Francji pracuje się średnio od 35-38h tygodniowo i nie ma raczej szans na nadgodziny jak się zdarzają to raczej sporadycznie Czyli odkładasz miesięcznie ok 1000e no chyba że jesteś centusiem i wyżyjesz za 100 e miesięcznie (najlepsi potrafią się zmieścić w 70e ) Pozdrawiam wszystkich centusi!!! Niech wam się śnią schabowe i wasze merce w garażach w Polsce
zdjecie uzytkownika
miro - 2015-03-07 18:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ja jestem po rozmowie w Krakowie 02-03-15r.w zawodzie tokarz-frezer.
Warunki jakie mi przedstawiono były 10e za godzinę netto + dieta 3,6e minus 216e za mieszkanie.Po telefonie 06-03 usłyszałem,abym rozpoczął pracę 23-03,co do warunków pracy to 9.5 brutto dietę 3.6 po pół roku zakwaterowanie bez zmian.
Nie mogę się dogadać co do kwoty za godzinę pracy raz ta pani mówi9.5 brutto innym razem 10e netto. Nadal nie wiem jakie są warunki mieszkaniowe i wyposażenie co muszę zabrać ze sobą,ile trzeba na wyżywienie średnio,czy jedzenie jest drogie czy podobne jak w Holandii tam na tydzień minimum 50e-70e jak dla mnie wystarczyło.Może by ktoś odpisał jakie są tam warunki i jakie ceny,bo na początek nie ma zaliczki tylko trzeba mieć swoją kasę.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-08 16:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miro - 2015-03-07 18:04:24]:
jak nie chlejesz i nie palisz to 300e wystarczy ci spokojnie, ale jest na pewno drożej jak w Niemczech czy holandii
zdjecie uzytkownika
miro - 2015-03-08 17:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o dietę te 3,6e to taką dostałem odpowiedz że jest 6e ale ja muszę dopłacić 2,4e i mam bon na 3,6e.Wracając do kwoty 9,5e to wychodzi 7,7e netto przy 160-ciu godzinach wychodzi około 1230 jeśli odjąć wyżywienie około 400e i mieszkanie 216e to zostaje 600e trochę mało prawda.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-08 18:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprostowanie!!Nie dokońca jestem pewien że Article R1262-8 ma zastosowania w stosunku do pracowników polskich Jeżeli nie ma, wówczas nie można powiedzieć że up uniapol łamie przepisy francuskiego kodeksu pracy ale oznaczało by to dyskryminację przez francuskie przepisy pracowników polskich. Czy ktoś na forum mógłby pogłębić tą kwestie
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-08 18:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miro - 2015-03-08 17:57:18]:
Jak jesteś kawalerem i naprawdę ci się nudzi to można jechać. Ale jak jeszcze doliczysz do tego rozstanie z dziećmi, żoną to raczej się nie opłaca. Charujesz pół roku i odkładasz ok 12000zl - żadna motywacja. Lepiej zostać w kraju i zarobić te 2000zl bo jak jesteś dobrym fachowcem to tyle bez problemu zarobisz
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-08 18:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widocznie tokarze mają niższe diety , bo mi jako murarzowi przysługuje, w zależności od regionu Francji od ok. 8 do 10 e brutto za każdy dzień roboczy
zdjecie uzytkownika
kondzio - 2015-03-09 11:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2015-03-08 18:21:22]:
Jak ci się uda odłożyć w Pl 12tyś w 6 miesięcy pracując za 2tys to jesteś mistrzem!

We Francji spokojnie możesz odłożyć więcej niż w Pl i wcale nie jest tak, że nie masz kontaktu z rodziną itp. Wiadomo, że wyjeżdżając za granicę coś musisz poświęcić ale w zamian coś dostajesz. Jeśli mam poświęcać to mogę to robić z ta firmą bo płacą i wywiązują się z kontraktów.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-09 18:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kondzio - 2015-03-09 11:04:17]:
No właśnie up uniapol nastawiony jest na rekrutacje takich gości jak ty którzy wychodzą z założenie że w kraju tego się nie zarobi. Jak jesteś dobrym i uczciwym fachowcem to odłożysz w kraju o wiele więcej. Nie znam osobiście żadnego fachowca który by zgodził się na taką stawkę 7.7e i jeszcze cię z tego oskubią, bo potrącą ci za mieszkanie. Śmiechu warte. Lepiej wyjdziesz jak pojedziesz do NIemiec zbierać truskawki. A jak jesteś fachowcem i zgadzasz się robić za taką stawkę to siebie nie szanujesz i psujesz tylko rynek pracy.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-03-11 19:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy komus wiadomo na temat wyjazdu (usunięte przez administratora) jako monter docieplen pod Paryż (usunięte przez administratora) Jesli komuś coś wiadomo to niech podzieli śię uwagami na ten temat.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-03-15 13:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam i jak jest z tą praca w zawodzie tokarz ? byłem na rozmowie otrzymałem ofertę też nie do końca zrozumiałą coś jak piszę miro wyżej na postach .pani proponuje 9.66e brutto ale mówi że netto wyjdzie więcej mało konkretnych wiadomości .morze napisze ktoś kto był tam ?
zdjecie uzytkownika
konrad - 2015-03-16 09:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2015-03-15 13:38:36]:
ja byłem na tym kontrakcie ponad rok, zarabiasz faktycznie w brutto podaną stawkę,
ale dochodzą do tego dodatki różne i netto w ychodzi 10 euro do ręki za godz i jeszcze jak ci chłopie nadgodizny dojadą to już masz w ogóle więcej
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-03-30 16:36:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyjechałem z tej firmy do Niemiec na kierowcę CE, mam niemiecką umowę, na razie nie narzekam, pracuję już drugi miesiąc
zdjecie uzytkownika
Adaś kongo - 2015-04-06 14:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wacek - 2014-11-29 12:17:57]:
Klakier nie demotywuj naszych nowych kolegów bo ci rosołu już nie ugotuja:P
zdjecie uzytkownika
on - 2015-04-07 09:53:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam propozycję wyjazdu do Francji jako elektryk, trochę się waham. Doradźcie, może ktoś tam pracuje jako elektryk.
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-04-08 10:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2015-04-07 09:53:04]:
Nie ma co się wahać. Masz możliwość to jedź. Firma Ok.Wałków nie robi i płaci w terminie. Ja byłem z nimi już kilka razy i jade niedługo znowu.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-04-10 17:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Wynagrodzenie nie czas,po raz czwarty w tym roku i nie usuwajcie znowu mojej opinii!!!!
zdjecie uzytkownika
biały - 2015-04-10 17:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się,po raz kolejny nie ma wynagrodzenia w terminie.
zdjecie uzytkownika
Edek B. - 2015-04-13 10:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wynagrodzenie miałem 10.04.
zdjecie uzytkownika
M.W. - 2015-04-13 12:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez miałem kase w terminie.
Jestem z nimi na magazunie w De od 2 mies i jest wporzadku. Praca ok robic trzeba ale to wiadomo. Mieszkanie na bardzo dobrym poziomie i place tylko 90euro za miesiac za wszystko! reszte oni placa. Nie mam co narzekac.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AP Uniapol Development Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AP Uniapol Development Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie