Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: AP Uniapol Development Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
on - 2015-04-07 09:53:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam propozycję wyjazdu do Francji jako elektryk, trochę się waham. Doradźcie, może ktoś tam pracuje jako elektryk.
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-04-08 10:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2015-04-07 09:53:04]:
Nie ma co się wahać. Masz możliwość to jedź. Firma Ok.Wałków nie robi i płaci w terminie. Ja byłem z nimi już kilka razy i jade niedługo znowu.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-04-10 17:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Wynagrodzenie nie czas,po raz czwarty w tym roku i nie usuwajcie znowu mojej opinii!!!!
zdjecie uzytkownika
biały - 2015-04-10 17:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się,po raz kolejny nie ma wynagrodzenia w terminie.
zdjecie uzytkownika
Edek B. - 2015-04-13 10:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wynagrodzenie miałem 10.04.
zdjecie uzytkownika
M.W. - 2015-04-13 12:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez miałem kase w terminie.
Jestem z nimi na magazunie w De od 2 mies i jest wporzadku. Praca ok robic trzeba ale to wiadomo. Mieszkanie na bardzo dobrym poziomie i place tylko 90euro za miesiac za wszystko! reszte oni placa. Nie mam co narzekac.
zdjecie uzytkownika
adam m. - 2015-04-22 17:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.mam niesmak od tej firmy.dwa razy mialem propozycje pracy ,bylem w poznaniu na rozmowie.pani zweryfikowala mnie sprawdzila jezyk w ciagu tygonia mial byc wyjazd.nastapila cisza trwajace dwa lata.teraz firma zadzwonila do mnie z propozycja wyjazdu.poprosili o uzupelnienie dokumentow.w ciagu tygonia wyjazd.i znow cisza.uwazam ze firma jet niezetelna,nieodpowiedzialna.jesli w takich sprawach lekcewaza czlowieka to co tu mowic o reszcie.dlatego ja ta firme zkreslam z mojej listy pracodawcow.jesli komus udaje sie z nia wspolpracowac bez problemow to chwalic to,ale ja widze to czarno.pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
AP Uniapol Development Sp. z o.o. - 2015-04-23 09:21:53 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowny Panie
Na wstępie chciałbym powiedzieć, że nigdy w trakcie wstępnych rozmów nie deklarujemy terminu wyjazdu do pracy. Będąc na rozmowie zapewne został Pan poinformowany, że decyzja o terminie wyjazdu podejmowana jest dopiero po konsultacji z klientem i podpisaniu umowy.
Jednocześnie przepraszamy, że nie otrzymał Pan z naszej strony informacji zwrotnej dotyczącej etapu procesu rekrutacyjnego.
Jest to nasz błąd i nie powinien mieć miejsca.
Odnośnie niedawnego kontaktu telefonicznego z naszej strony, chcielibyśmy nadmienić, że każdy kandydat z którymi mieliśmy przyjemność się spotkać, widnieje w naszej bazie, co pozwala nam nawet po okresie dwóch lat złożyć Panu ofertę pracy adekwatną do Pańskich kwalifikacji.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
oszukamy - 2015-04-29 11:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich krótko i na temat dostałem propozycję pracy z uniapolu na wózek widłowy do tej pory wszystko ok poprosiłem panią z biura aby sprawdziła tą informacje że mam tą pracę na sto procent z niemieckim pracodawcą ponieważ mam aktualnie prace w Polsce.Na drugi dzień otrzymałem potwierdzenie ze niemiec mnie chce i wyjazd za 3 dni dostałem skierowanie na badania i zaproszenie na podpisanie umowy.Więc zwolniłem się z pracy i jade do Wrocławia 480 km więc żeby być rano w miere wypoczęty pojechałem dzień wcześniej i wynająłem nocleg.Będąc we Wrocławiu otrzymałem telefon że oferta nieaktualna z niewiadomych przyczyn pani z uniapolu nie potrafiła odpowiedzieć na żadne pytanie, ale ze już tam byłem to rano udałem się do siedziby uniapolu oczywiście szefa nie było i niewiadomo kiedy będzie taki to tchórz z niego nic nie załatwiłem nawet zwrotu za poniesione wydatki tj.1000zł o utracie pracy w Polsce nie wspomnę. Przygotowuję się do złożenia pozwu do sądu o zwrot kosztów i odszkodowania za utraconą pracę.NIE POLECAM TEJ AGENCJI TO ZWYKLI OSZUSCI TAK POSTĘPUJĄC Z CZŁOWIEKIEM NIE SĄ GODNI NAJMNIEJSZEGO ZAUFANIA ALE WYBÓR NALEŻY DO WAS UCZCIE SIĘ NA MOIM PRZYKŁADZIE ZANIM STRACICIE PIENIĄDZE A MOZE I PRACE"MAM DWOJE DZIECI I DZIĘKI FIRMIE UNIAPOL ZOSTAŁEM BEZ PRACY I DOCHODU"
zdjecie uzytkownika
AP Uniapol Development Sp. z o.o. - 2015-04-29 14:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie Rafale, niestety tylko częściowo przedstawia Pan prawdę i nie do końca rozumiemy Pana powody do takiej opinii.
Pracę w Niemczech miał Pan rozpocząć 27.04.2015, podpisanie umowy o pracę oraz odbycie wstępnych badań lekarskich miało nastąpić 24.04.2015.
Niestety 23.04.2015, Pracodawca niemiecki, nasz klient, z przyczyn technicznych wewnątrz firmy, poinformował nas, że ma problem z przyjęciem naszych pracowników w umówionym terminie (27.04). Zaraz po rozmowie z klientem, poinformowaliśmy Pana o zaistniałej sytuacji i dodatkowo zaproponowaliśmy Panu pracę u innego naszego klienta, na tym samym stanowisku i na takich samych warunkach. Z powodu niekorzystnej dla Pana lokalizacji w Niemczech została ta oferta przez Pana odrzucona. Rozumiejąc jednak Pana sytuacje, że jest Pan już we Wrocławiu i poniósł pan koszty związane z dojazdem, skontaktowaliśmy się ponownie z klientem do którego miał Pan jechać, przedstawiając jemu, że pracownik (Pan) pokonał już drogę ponad 400Km do nas w celu podpisania umowy i poniósł koszt. Klient wykazując duże zrozumienie, podtrzymał zamówienie i chęć na Pana rozpoczęcie pracy 27.04, tak jak było to ustalane wcześniej, więc wyjazd i termin rozpoczęcia pracy był nadal aktualny i został Pan o tym poinformowany telefonicznie jeszcze tego samego dnia (23.04), godzinę po pierwszym telefonie do Pana. Pan jednak, pojawiając się u nas w biurze następnego dnia (24.04) w celu podpisania umowy, nagle zrezygnował z podjęcia pracy i wyjazdu do Niemiec z niezrozumiałych dla nas powodów, stawiając nas w niezręcznej sytuacji przed klientem. Natomiast jeśli w zaistniałej sytuacji, oferta pracy na 27.04. nie byłaby nadal aktualna lub nie mielibyśmy alternatywnej oferty dla Pana, w takich sytuacjach Uniapol zawsze i bez wyjątku zwraca poniesione koszty przez pracownika/kandydata.
Jesteśmy agencją, która od wielu lat działa pro pracowniczo na rynku zagranicznym. Dbamy o zadowolenie naszych pracowników, o czym świadczy nasza dobra reputacja.
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-04-29 19:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [oszukamy - 2015-04-29 11:09:21]:
Witam pana panie oszukany----nie chcę mi się troche wierzyć w pana bajeczkę,ja byłem dwa razy przez uniapol, ostatni raz w Alpach w Gap i mam nadal bardzo dobrą opinię o tej firmie--jest wiarygodna kase na czas płaci i zakwaterowanie jest o.k---a przed wyjazdem miałem mnóstwo tel. od nich i umowe podpisywałem z nimi dzień przed wyjazdem i nie chce mi się wierzyć aby taki numer wykręcili, wogóle to jest agencja pracy a ty pracujesz u ich klienta, więc ich nie możesz winić tylko być wyrozumiały-----pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
T. z Opola - 2015-05-04 13:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja jestem zadowolony. Rok już jeżdżę z Uniapolem na Bawarię na spawacza i nie narzekam. Pozdrawiam Panie z biura w Niemczech i we Wrocławiu!
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2015-05-07 13:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kondzio - 2015-01-29 14:07:36]:
tak w w czwartek 0 godz. 10 zamiast w robocie siedzisz na necie i wypisujesz dobre opinie o firmie hahahahahah ale ściema!!!
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-05-21 16:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzieki za prace, za magazyniera ponad 6000zl na reke jest ok. jestescie w porzadku, polecam jak najbardziej i czekam na to wasze nowe zlecenie
zdjecie uzytkownika
toja - 2015-05-24 15:14:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-05-21 16:18:11]:
Gdzie az tyle placa?...jakiej sieci magazyn i jaka branza?
Mozesz napisac cos wiecej?
zdjecie uzytkownika
BONZO - 2015-05-30 01:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warto z ta firma jechac do pracy ?? bo mam oferte wyjazdu do Niemiec
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2015-05-31 18:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie wy gupoty piszecie o tej agencji to jest jedna z najlepszych agencji w polsce ja bylem 3 razy i nie narzekam a tu piszecie ze tak i owak jak wam sie nie podoba to nie jedzcie nikt was na sile nie ciagnie anie nie zmusza. Ja jestem zadowolony z tej agencji
zdjecie uzytkownika
BONZO - 2015-06-14 23:22:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i na obiecywankach sie skonczylo.
Pani zadzwonila sprawdzila jezyk Niemiecki, zaproponowala prace po czym juz wiecej nie zadzwonila.
Paranoja i zenada, tylko tyle moge powiedziec o tej firmie.
zdjecie uzytkownika
on - 2015-06-21 13:08:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. A czy ktoś miał okazję wyjechać do pracy jako serwisant taśm przenośnikowych? są jakieś diety? jak z opłatą za mieszkanie? są jakieś inne opłaty? bo stawka 9,61 brutto...
zdjecie uzytkownika
Remigiusz Góra - 2015-06-23 08:58:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2015-06-21 13:08:10]:
Na to stanowisko o którym piszesz, nie wyjeżdżałem ale byłem na kilku innych kontraktach. Z dietami było różnie ale z tego co wiem zależy to od pracodawcy francuskiego. Ja na pierwszym miałem diete ale płaciłem za mieszkanie a na kolejnym nie było diety ale mieszkanie miałem za darmo. Musisz się dokładnie dowiedzieć co oferuje pracodawca we Francji. Najlepiej zadzwoń do osoby z którą miałeś rozmowę.
zdjecie uzytkownika
on - 2015-06-24 17:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale generalnie wszystko jest ok? Logistycznie i w kwestii komunikacji między pracownikami a oddziałem w Polsce ? Wszystkie wypłaty itp są na czas? Na jakim poziomie miałeś wynagrodzenie?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-06-28 11:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie to jest agencja pracy,oni nie decydują tak do końca tylko pracodawca francuski a oni wycofują się w ostatnim momencie i wtedy takie numery się robią, ja pracowałem przez tą agencję i było o.k. Panowie nawet starzy pracownicy tej firmy czekają długo za decyzją wyjazdu po urlopie, czasami urlop się przedłużał o 2tygodnie.... Pozdrawiam Unapol
zdjecie uzytkownika
on - 2015-06-28 11:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Opinie są różne tak jak wiele jest ofert pracy..... w jednym zawodzie jest większe zapotrzebowanie w innym mniejsze na silę roboczą i to stąd te obiecanki czy jak tam zwał.... ale generalnie to z tego co widzę to sami z własnej inicjatywy dzwonią częściej niż pracownik
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-07-06
Żródło: Gowork.pl
Wrocław
(dolnośląskie)
Agencja doradztwa personalnego i pracy tymczasowej AP Uniapol Development Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu poszukuje osób zainteresowanych pracą. Nr certyfikatu o dokonaniu wpisu podmiotu do rejestru podmiotów prowadzących agencje zatrudnienia: 2150 Handlowiec Miejsce pracy: Poznań, Warszawa, Kraków, Wrocław Obowiązki: Aktywna sprzedaż usług rekru
zdjecie uzytkownika
kondzio - 2015-07-01 15:06:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale głupoty piszesz.. Pensje są w terminie i nie ma z nimi żadnych problemów. Na umowie jest 10 i do 10 kasa jest na koncie. Byłem juz dwa razy i nigdy sie nie spóźnili. Może nim zaczniesz oczerniać i narzekać jak to ci źle i jaki biedny jestes dopytaj sie szczegółów na rozmowie. To że idziesz na rozmowe nic nie oznacza, mogą cie nie przyjąc albo koleś we francji może cie nie zaakceptowac. I to akurat od agencji nie zależy a od pracdawcy francuskiego.
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-07-04 14:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam,sie z P.kondzio,iż agencja pracy Uniapol werbuje tylko ludzi do danej firmy do pracy,a póżniej we Francji wybieraj sobie odpowiednich kandytatów.Mój mąż pracuje od roku we Francji na budowie i nie narzeka. Pensja jest wypłacana w terminie do 10 każdego miesiąca.Ale jak komus sie nie chce pracować to zawsze sobie znajdzie wymówkę.Wierzcie.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AP Uniapol Development Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AP Uniapol Development Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert