Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: AP Uniapol Development Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-08 18:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprostowanie!!Nie dokońca jestem pewien że Article R1262-8 ma zastosowania w stosunku do pracowników polskich Jeżeli nie ma, wówczas nie można powiedzieć że up uniapol łamie przepisy francuskiego kodeksu pracy ale oznaczało by to dyskryminację przez francuskie przepisy pracowników polskich. Czy ktoś na forum mógłby pogłębić tą kwestie
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-08 18:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miro - 2015-03-08 17:57:18]:
Jak jesteś kawalerem i naprawdę ci się nudzi to można jechać. Ale jak jeszcze doliczysz do tego rozstanie z dziećmi, żoną to raczej się nie opłaca. Charujesz pół roku i odkładasz ok 12000zl - żadna motywacja. Lepiej zostać w kraju i zarobić te 2000zl bo jak jesteś dobrym fachowcem to tyle bez problemu zarobisz
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-08 18:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widocznie tokarze mają niższe diety , bo mi jako murarzowi przysługuje, w zależności od regionu Francji od ok. 8 do 10 e brutto za każdy dzień roboczy
zdjecie uzytkownika
kondzio - 2015-03-09 11:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2015-03-08 18:21:22]:
Jak ci się uda odłożyć w Pl 12tyś w 6 miesięcy pracując za 2tys to jesteś mistrzem!

We Francji spokojnie możesz odłożyć więcej niż w Pl i wcale nie jest tak, że nie masz kontaktu z rodziną itp. Wiadomo, że wyjeżdżając za granicę coś musisz poświęcić ale w zamian coś dostajesz. Jeśli mam poświęcać to mogę to robić z ta firmą bo płacą i wywiązują się z kontraktów.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-09 18:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kondzio - 2015-03-09 11:04:17]:
No właśnie up uniapol nastawiony jest na rekrutacje takich gości jak ty którzy wychodzą z założenie że w kraju tego się nie zarobi. Jak jesteś dobrym i uczciwym fachowcem to odłożysz w kraju o wiele więcej. Nie znam osobiście żadnego fachowca który by zgodził się na taką stawkę 7.7e i jeszcze cię z tego oskubią, bo potrącą ci za mieszkanie. Śmiechu warte. Lepiej wyjdziesz jak pojedziesz do NIemiec zbierać truskawki. A jak jesteś fachowcem i zgadzasz się robić za taką stawkę to siebie nie szanujesz i psujesz tylko rynek pracy.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-03-11 19:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy komus wiadomo na temat wyjazdu (usunięte przez administratora) jako monter docieplen pod Paryż (usunięte przez administratora) Jesli komuś coś wiadomo to niech podzieli śię uwagami na ten temat.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-03-15 13:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam i jak jest z tą praca w zawodzie tokarz ? byłem na rozmowie otrzymałem ofertę też nie do końca zrozumiałą coś jak piszę miro wyżej na postach .pani proponuje 9.66e brutto ale mówi że netto wyjdzie więcej mało konkretnych wiadomości .morze napisze ktoś kto był tam ?
zdjecie uzytkownika
konrad - 2015-03-16 09:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2015-03-15 13:38:36]:
ja byłem na tym kontrakcie ponad rok, zarabiasz faktycznie w brutto podaną stawkę,
ale dochodzą do tego dodatki różne i netto w ychodzi 10 euro do ręki za godz i jeszcze jak ci chłopie nadgodizny dojadą to już masz w ogóle więcej
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-03-30 16:36:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyjechałem z tej firmy do Niemiec na kierowcę CE, mam niemiecką umowę, na razie nie narzekam, pracuję już drugi miesiąc
zdjecie uzytkownika
Adaś kongo - 2015-04-06 14:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wacek - 2014-11-29 12:17:57]:
Klakier nie demotywuj naszych nowych kolegów bo ci rosołu już nie ugotuja:P
zdjecie uzytkownika
on - 2015-04-07 09:53:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam propozycję wyjazdu do Francji jako elektryk, trochę się waham. Doradźcie, może ktoś tam pracuje jako elektryk.
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-04-08 10:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2015-04-07 09:53:04]:
Nie ma co się wahać. Masz możliwość to jedź. Firma Ok.Wałków nie robi i płaci w terminie. Ja byłem z nimi już kilka razy i jade niedługo znowu.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-04-10 17:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Wynagrodzenie nie czas,po raz czwarty w tym roku i nie usuwajcie znowu mojej opinii!!!!
zdjecie uzytkownika
biały - 2015-04-10 17:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się,po raz kolejny nie ma wynagrodzenia w terminie.
zdjecie uzytkownika
Edek B. - 2015-04-13 10:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wynagrodzenie miałem 10.04.
zdjecie uzytkownika
M.W. - 2015-04-13 12:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez miałem kase w terminie.
Jestem z nimi na magazunie w De od 2 mies i jest wporzadku. Praca ok robic trzeba ale to wiadomo. Mieszkanie na bardzo dobrym poziomie i place tylko 90euro za miesiac za wszystko! reszte oni placa. Nie mam co narzekac.
zdjecie uzytkownika
adam m. - 2015-04-22 17:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.mam niesmak od tej firmy.dwa razy mialem propozycje pracy ,bylem w poznaniu na rozmowie.pani zweryfikowala mnie sprawdzila jezyk w ciagu tygonia mial byc wyjazd.nastapila cisza trwajace dwa lata.teraz firma zadzwonila do mnie z propozycja wyjazdu.poprosili o uzupelnienie dokumentow.w ciagu tygonia wyjazd.i znow cisza.uwazam ze firma jet niezetelna,nieodpowiedzialna.jesli w takich sprawach lekcewaza czlowieka to co tu mowic o reszcie.dlatego ja ta firme zkreslam z mojej listy pracodawcow.jesli komus udaje sie z nia wspolpracowac bez problemow to chwalic to,ale ja widze to czarno.pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
AP Uniapol Development Sp. z o.o. - 2015-04-23 09:21:53 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowny Panie
Na wstępie chciałbym powiedzieć, że nigdy w trakcie wstępnych rozmów nie deklarujemy terminu wyjazdu do pracy. Będąc na rozmowie zapewne został Pan poinformowany, że decyzja o terminie wyjazdu podejmowana jest dopiero po konsultacji z klientem i podpisaniu umowy.
Jednocześnie przepraszamy, że nie otrzymał Pan z naszej strony informacji zwrotnej dotyczącej etapu procesu rekrutacyjnego.
Jest to nasz błąd i nie powinien mieć miejsca.
Odnośnie niedawnego kontaktu telefonicznego z naszej strony, chcielibyśmy nadmienić, że każdy kandydat z którymi mieliśmy przyjemność się spotkać, widnieje w naszej bazie, co pozwala nam nawet po okresie dwóch lat złożyć Panu ofertę pracy adekwatną do Pańskich kwalifikacji.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
oszukamy - 2015-04-29 11:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich krótko i na temat dostałem propozycję pracy z uniapolu na wózek widłowy do tej pory wszystko ok poprosiłem panią z biura aby sprawdziła tą informacje że mam tą pracę na sto procent z niemieckim pracodawcą ponieważ mam aktualnie prace w Polsce.Na drugi dzień otrzymałem potwierdzenie ze niemiec mnie chce i wyjazd za 3 dni dostałem skierowanie na badania i zaproszenie na podpisanie umowy.Więc zwolniłem się z pracy i jade do Wrocławia 480 km więc żeby być rano w miere wypoczęty pojechałem dzień wcześniej i wynająłem nocleg.Będąc we Wrocławiu otrzymałem telefon że oferta nieaktualna z niewiadomych przyczyn pani z uniapolu nie potrafiła odpowiedzieć na żadne pytanie, ale ze już tam byłem to rano udałem się do siedziby uniapolu oczywiście szefa nie było i niewiadomo kiedy będzie taki to tchórz z niego nic nie załatwiłem nawet zwrotu za poniesione wydatki tj.1000zł o utracie pracy w Polsce nie wspomnę. Przygotowuję się do złożenia pozwu do sądu o zwrot kosztów i odszkodowania za utraconą pracę.NIE POLECAM TEJ AGENCJI TO ZWYKLI OSZUSCI TAK POSTĘPUJĄC Z CZŁOWIEKIEM NIE SĄ GODNI NAJMNIEJSZEGO ZAUFANIA ALE WYBÓR NALEŻY DO WAS UCZCIE SIĘ NA MOIM PRZYKŁADZIE ZANIM STRACICIE PIENIĄDZE A MOZE I PRACE"MAM DWOJE DZIECI I DZIĘKI FIRMIE UNIAPOL ZOSTAŁEM BEZ PRACY I DOCHODU"
zdjecie uzytkownika
AP Uniapol Development Sp. z o.o. - 2015-04-29 14:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie Rafale, niestety tylko częściowo przedstawia Pan prawdę i nie do końca rozumiemy Pana powody do takiej opinii.
Pracę w Niemczech miał Pan rozpocząć 27.04.2015, podpisanie umowy o pracę oraz odbycie wstępnych badań lekarskich miało nastąpić 24.04.2015.
Niestety 23.04.2015, Pracodawca niemiecki, nasz klient, z przyczyn technicznych wewnątrz firmy, poinformował nas, że ma problem z przyjęciem naszych pracowników w umówionym terminie (27.04). Zaraz po rozmowie z klientem, poinformowaliśmy Pana o zaistniałej sytuacji i dodatkowo zaproponowaliśmy Panu pracę u innego naszego klienta, na tym samym stanowisku i na takich samych warunkach. Z powodu niekorzystnej dla Pana lokalizacji w Niemczech została ta oferta przez Pana odrzucona. Rozumiejąc jednak Pana sytuacje, że jest Pan już we Wrocławiu i poniósł pan koszty związane z dojazdem, skontaktowaliśmy się ponownie z klientem do którego miał Pan jechać, przedstawiając jemu, że pracownik (Pan) pokonał już drogę ponad 400Km do nas w celu podpisania umowy i poniósł koszt. Klient wykazując duże zrozumienie, podtrzymał zamówienie i chęć na Pana rozpoczęcie pracy 27.04, tak jak było to ustalane wcześniej, więc wyjazd i termin rozpoczęcia pracy był nadal aktualny i został Pan o tym poinformowany telefonicznie jeszcze tego samego dnia (23.04), godzinę po pierwszym telefonie do Pana. Pan jednak, pojawiając się u nas w biurze następnego dnia (24.04) w celu podpisania umowy, nagle zrezygnował z podjęcia pracy i wyjazdu do Niemiec z niezrozumiałych dla nas powodów, stawiając nas w niezręcznej sytuacji przed klientem. Natomiast jeśli w zaistniałej sytuacji, oferta pracy na 27.04. nie byłaby nadal aktualna lub nie mielibyśmy alternatywnej oferty dla Pana, w takich sytuacjach Uniapol zawsze i bez wyjątku zwraca poniesione koszty przez pracownika/kandydata.
Jesteśmy agencją, która od wielu lat działa pro pracowniczo na rynku zagranicznym. Dbamy o zadowolenie naszych pracowników, o czym świadczy nasza dobra reputacja.
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-04-29 19:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [oszukamy - 2015-04-29 11:09:21]:
Witam pana panie oszukany----nie chcę mi się troche wierzyć w pana bajeczkę,ja byłem dwa razy przez uniapol, ostatni raz w Alpach w Gap i mam nadal bardzo dobrą opinię o tej firmie--jest wiarygodna kase na czas płaci i zakwaterowanie jest o.k---a przed wyjazdem miałem mnóstwo tel. od nich i umowe podpisywałem z nimi dzień przed wyjazdem i nie chce mi się wierzyć aby taki numer wykręcili, wogóle to jest agencja pracy a ty pracujesz u ich klienta, więc ich nie możesz winić tylko być wyrozumiały-----pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
T. z Opola - 2015-05-04 13:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja jestem zadowolony. Rok już jeżdżę z Uniapolem na Bawarię na spawacza i nie narzekam. Pozdrawiam Panie z biura w Niemczech i we Wrocławiu!
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2015-05-07 13:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kondzio - 2015-01-29 14:07:36]:
tak w w czwartek 0 godz. 10 zamiast w robocie siedzisz na necie i wypisujesz dobre opinie o firmie hahahahahah ale ściema!!!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-05-28
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Agencja doradztwa personalnego i pracy tymczasowej AP Uniapol Development Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu poszukuje osób zainteresowanych pracą. Nr certyfikatu o dokonaniu wpisu podmiotu do rejestru podmiotów prowadzących agencje zatrudnienia: 2150 Specjalista sprzedaży Miejsce pracy: Poznań Obowiązki: Aktywna sprzedaż usług rekrutacyjnych w zakr
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-05-21 16:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzieki za prace, za magazyniera ponad 6000zl na reke jest ok. jestescie w porzadku, polecam jak najbardziej i czekam na to wasze nowe zlecenie
zdjecie uzytkownika
toja - 2015-05-24 15:14:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-05-21 16:18:11]:
Gdzie az tyle placa?...jakiej sieci magazyn i jaka branza?
Mozesz napisac cos wiecej?
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AP Uniapol Development Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AP Uniapol Development Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert