Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: AP Uniapol Development Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
Zniechęcony - 2015-09-18 22:18:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikomu nie polecam wyjazdu z ta firma praca ok mieszkanie tez ale organizacja i koordynator pan Kuna który jest ślaskim cwaniakiem doprowadza do agresji na jego osobe zmiania wszystko firma olewa wszystkie sprawy zero organizacji
zdjecie uzytkownika
dina - 2015-09-20 13:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tam mimo wszystko chce sprobowac, przelozeni mnie zazwyuczaj nei obchodza wazne zeby swoja prace wykonywac i sie niczym nie przejmowac. no i pieniedze za nia dostac. a wlasnie posuzkuja osob na stanowisko mlodszy spacjalist do spraw kadrowo placowych no i moze ktos powie jak z zarobkami na tym stanowisku.
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-10-06 20:35:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Mam propozycję wyjazdu do Francji jako spawacz przez uniapol, czy mógł by się ktoś wypowiedzieć kto pracował na tym stanowisku danej firmy czy warto jechać i czy będzie tam praca pewną czy po przyjeździe do Francji robią jakąś selekcję kto zostaje a kto wraca?
zdjecie uzytkownika
Romek - 2015-10-07 11:57:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na kontrakcie we Francjii z uniapolem i wrócilem zadowolony. jak masz umowe podpisana w polsce to jedziesz na pewniaka, zadnej selekcji nie ma. czytaj tylko umowe żeby pożniej nie bylo nieporozumien.
zdjecie uzytkownika
rut - 2015-10-09 10:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem pewnej rzeczy w agencji Uniapol ,dlaczego wynagrodzenie powinno byc przelewane do 10 kazdego miesiaca a jest zawsze dzien albo dwa dni po dziesiatym irytyje mnie to
zdjecie uzytkownika
AP Uniapol Development Sp. z o.o. - 2015-10-12 09:25:05 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowny Panie, przede wszystkim przepraszamy jeżeli taka sytuacja miała miejsce.
Staramy się aby wynagrodzenia naszych pracowników były na ich kontach na 10 tego każdego miesiąca.
Postaramy się aby w kolejnym okresie rozliczeniowym taka sytuacja nie miała miejsca.
zdjecie uzytkownika
Zniechęcony - 2015-10-12 12:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
10 dni pracy 115 euro oszusci i z darmowym mieszkaniem ze stawka 8,80 euro juz odpowiednie organy dostały zgłoszenie pozdrawiam!;)
zdjecie uzytkownika
Spawacz - 2015-10-12 20:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam też zostałem oszukany 205 euro za 8 dni pracy po 12 g co to ma być jak to nie zostanie sprostowane to od razu idę do sądu nawet się nie ważcie tego usuwać robię zrzut strony z godzina dodania mojego wpisu proszę o kontakt osoby pokrzywdzone proponuje wniosek zbiorowy do sądu będzie taniej tel (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-10-15 18:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uniapol nie płaci za nadgodziny mówią że takich nie było .
teraz z innej beczki z kat są opinie pozytywne to proste.
Wystarczy że na 10 pracowników 2 lub 3 zrobią w bambuko to i tak maja 7 8 zadowolonych którzy to pieją z zachwytu na rzecz firmy. A firma zatrudnia tysiące osób w skali roku jak tylko z tego mały procent nabiją w bambuko za nadgodziny to i tak mają niezły utarg przemyślcie sobie to potencjalni pracownicy . Jak już pojedziesz do pracy to będziesz tyrał po 12 h do odwołania czyli długie miesiące aż nic z ciebie nie zostanie na koniec ale będziesz zadowolony bo Niemcy zwiedziłeś .Mówią też ze z 11 brutto na rękę będzie 9.50 to jak dostaniecie wypłatę to może z 5 na reke będzie to sobie odpowiedzcie czy warto. leprzy wróbel w gaści niż sikorka na dachu nie dajcie na sobie pasożytować jak nie znacie dobrze jezyka to się nigdzie nie wybierajcie bo będziecie kiwani na lewo i prawo polak Polakowi wilkiem jest niestety
zdjecie uzytkownika
AP Uniapol Development Sp. z o.o. - 2015-10-19 13:21:15 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Spawacz - 2015-10-12 20:33:43]:
W związku z reorganizacją zaplecza programistycznego w firmie w zakresie oprogramowania obsługującego pracowników tymczasowych oddelegowanych do Niemiec, wynagrodzenia w/w grupy pracowników za miesiąc 09/2015 zmuszeni byliśmy naliczać 2 razy
(1: wypłaty do 10/10/15; 2: 14/10/15 wypłaty wyrównań: dodatki, nadgodziny, etc.). Staraliśmy wszystkie osoby, których dotyczyła ta sprawa poinformować do dn. 9.10 Za zaistniałą sytuację przepraszamy. Dokładamy wszelkich starań, by wynagrodzenia wypłacane były w ustalonym terminie.
zdjecie uzytkownika
AP Uniapol Development Sp. z o.o. - 2015-10-19 13:22:05 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [spawacz - 2015-10-15 18:09:07]:

Wszystkie kwesie związane ze stawkami oraz nadgodzinami są ujmowane w umowie jaka podpisuje każdy wyjeżdżający na kontrakt pracownik.
Jeżeli jakiekolwiek kwestie są niezrozumiałe można zapytać o nie swojego koordynatora lub rekrutera przed podpisaniem umowy.
Wszystkie godziny przepracowane przez pracownika rozliczane są zawsze na podstawie kart czasu pracy, sporządzone oraz przesłane bezpośrednio przez klienta.
Jeżeli masz wątpliwości w sprawie rozliczenia nadgodzin proponujemy zwrócić sie do koordynatora, który przedstawi Ci pełna rozpiskę przepracowanych godzin.
Każdy pracownik ma prawo do ich wglądu.
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-10-20 16:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma zatrudnia do pracy tylko wykwalifikowane osoby na stanowiska takie jak spawacz, kierowca czy elektromechnik samochodowy. Ludzie są zadowoleni z ich usług i wydaje mi sie, ze to dlatego, ze nie trzeba po nich poprawiac i jak mają coś zrobić to robią w terminie. A tak to czekam na informacje odnośnie nowych zatrudnień.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-10-22 20:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich! mam propozycje pracy na magazynie w niemczech....stawka 8,8 brutto i kwatera opłacona przez firme ja nic ni płace..prosze Was o opinie..jakiś wałek czy można jechac?
zdjecie uzytkownika
damian wajda - 2015-10-23 11:56:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-10-22 20:25:12]:
Byłem z nimi w niemczech na magazynie pare miesiecy temu. I nie narzekałem. RObota jak robota, ale oni sie wywiazali z tego co obiecali. zreszta wszystko masz w umowie a ja ją podpisalem przed wyjazdem jeszcze.
zdjecie uzytkownika
MARCIN - 2015-10-26 19:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam w środę mam spotkanie w Krakowie, staram się o wyjazd do Francji jako monter izolacji termicznej. Czego mam się spodziewać? Czy ktoś wie ile płacą, jakie są warunki mieszkaniowe, co z dietami???
zdjecie uzytkownika
MARCIN - 2015-10-26 19:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmmm bo te wpisy mnie trochę martwią nie wiem czy jest sens tam jechać do Krakowa kawałek i w sumie inne oferty pracy też mam
zdjecie uzytkownika
Michał Wierzba - 2015-10-27 10:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MARCIN - 2015-10-26 19:16:42]:
Jak masz propozycje to jedź. Nie wiem jak masz daleko ale ja z nimi bylem w francji jako malarz i bylo ok. Kasa się zgadza, mieszkanie ok. Jedziesz na pewniaka i niczym sie nie martwisz a umowe dostajesz jeszcze w polsce wiec wiesz co podpisujesz.
zdjecie uzytkownika
MARCIN - 2015-10-27 23:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Michał Wierzba - 2015-10-27 10:24:29]:
A więc jutro jadę DZIĘKI. Możesz mi jeszcze napisać co z nadgodzinami, bo niby 35h w tyg z możliwością nadgodzin. 35h to trochę mało jest możliwość nadgodzin czy tylko tak gadają???
zdjecie uzytkownika
kaska - 2015-10-29 10:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam was dostałam ofertę pracy właśnie z tej firmy. I mam pytanie czy oni są wiarygodni czy to są kolejni oszuści bo jest strasznie trudno znaleźć prace za granicą,a na pewno lepiej jest za granicą niż w Polsce na pewno są lepsze zarobki.
zdjecie uzytkownika
grzesiek - 2015-10-30 12:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaska - 2015-10-29 10:02:42]:
Ja pojechałem z nimi raz i było ok. Teraz pracuje w Polsce, bo żona rodzi ale myślę , że po nowym roku wróce jak cos będą mieli dl murarzy bo więcej niz Polsce zarobilem.
zdjecie uzytkownika
kordynator - 2015-11-11 01:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem tak kiedyś ta agencja była ok teraz nie polecam ,do dziś sie ze mnanie rozliczyli za prace ,warunki mieszkaniowe tragedia ,syf i klatka , maja cie za nic możesz dzwonić i domagać sie bez odzewu ...moje kilkuletnie doświadczenie z ta
firma to zeszła na psy ,nie wiem kto do tego doprowadził bo była fajna firma
zdjecie uzytkownika
hancyk - 2015-11-11 15:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ostatnio przeglądałem różne ogłoszenia o pracę i natknąłem się na stanowisko tynkarza ale we Francji. Francuzki kojarzę więc nie będzie to dla mnie problem żeby się dogadać a duży plus, że załatwiają formalności, z tego co czytałem na gratce oferują wysokie stawki jak na pracę zagraniczną - wybieracie się?
zdjecie uzytkownika
beat - 2015-11-12 21:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam potrzebuje czystej klarownej opini praca w Niemczech na magazynie szykowanie towaru jakies opinie prosze pisac mail marcinbeat@gmail.com dzieki
zdjecie uzytkownika
trt - 2015-11-13 18:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hancyk fajnie że to praca we Francji, za granica można podszkolić sie z języka obcego i rozwinąć kwalifikacje
zdjecie uzytkownika
milka - 2015-11-15 14:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-10-22 20:25:12]:
hej czy pojechał ktos do niemiec ,a dokładnie norymberga .. jakie warunki mieszkalne ? prosze o jakieś informacje
zdjecie uzytkownika
gutek - 2015-11-16 02:13:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hancyk - idealnie, że załatwiają formalności za pracownika. Super, że nie jest się pozostawionym samym sobie.
zdjecie uzytkownika
milka - 2015-11-16 16:22:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gutek - 2015-11-16 02:13:49]:
a jak mieszkanie ? moj meil emilkaa23@hotmail.co.uk , gdyby któs mógl dac jakies info na temat całego klimatu tam bardzo prosze o meila , jade za tydzien
zdjecie uzytkownika
pracownikk - 2015-11-19 09:10:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, wie ktoś jak wygląda praca w Norymbergi na magazynie, jakie warunki mieszkaniowe, czy są wypłacalni itd?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-11-20 13:05:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odwolano lub przesunieto wyjazd do norymbergi, czy to normalne u nich,czy jednorazowe ?
zdjecie uzytkownika
J. - 2015-11-25 08:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
parę tygodni jestem w norymbergi w pracy u nich i jest ok, zależy czego oczekujesz. ja pracowałem już w wielu firmach i tu nie jest źle. dużo młodych osób, więc jest co robić po pracy ;)
pokoje 2 osobowe, standard różnie, jednym się trafi fajne mieszkanie, innym mniej fajne, ale i tak na poziomie w miarę.
"gosc" nie martw się, to duży zakład jak pracowałeś na magazynie wcześniej znajdzie się jakieś miejsce.
zdjecie uzytkownika
praca17 - 2015-11-25 16:58:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mieliśmy jechać 23 do pracy na magazyn Norymbergia. Pierwszy termin został odwołany czy jest szansa, że wyjazd dojdzie do skutku. Jeżeli ktoś jest w takiej samej sytuacji prosimy o kontakt mailowy: billyboy24@wp.pl
zdjecie uzytkownika
MAREK - 2015-11-26 23:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam pracowałem przez Uniapol w Niemczech jako magazynier.Jestem bardzo zadowolony z tej agencji gdyż warunki mieszkaniowe miałem luksusowe,kontakt z agencją bardzo dobry oraz pracę super.Zamierzam w następnym roku wrócić do Niemiec :) Oraz najważniejsze bardzo dobry zarobek.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
melon - 2015-12-02 20:38:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to super a powiedzcie mi prosze jeszcze taka kwestie na jakies stronie najlepiej sledzic ich oferty, i jak aplikować, i czy to praca na sezon czy cały czas mozna wyjezdzac
zdjecie uzytkownika
Alex - 2015-12-04 16:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
różne mają prace, na sezon i na stałe. mówią jaka to praca, więc jeśli dla ciebie to ważne, to pytaj, odpowiedzą. mi odpowiedzieli. ja chciałem na chwilę wyjechać, na kilka miesięcy, to się udało. dużo godzin, mieszkanie ok, tylko za dojazd do pracy nie zwracali a miałem ok. 20km.

też byłem w Niemczech wiosną na sezonówce. dobra kasa, polecam.

zdjecie uzytkownika
KASIA - 2015-12-06 12:07:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZASTANAWIAM SIE CZY RZECZYWISCIE OPINIE POZYTYWNE SĄ PISANE PRZEZ WIARYGODNE OSOBY, MAM ZŁE WSPOMNIENIA Z AGENCJAMI I CHCIAŁABYM BARDZO WYJECHAĆ Z CHŁOPAKIEM, SZUKAMY ODPOWIEDNIEJ AGENCJI I NIC NIE MOZEMY ZNALEŚĆ,JEŚLI KTOKOLWEIK MA NAPRAWDE DOBRE ZDANIE I JEST UCZCIWY I MA CENNE RADY BADZ WIE COKOLWIEK PROSZE O KONTAKT NAJLEPIEJ MAILOWY - kasiunia31323@wp.pl będę wdzieczna max! chodziło by nam o prace na produkcji bądź magazyn gdzie moglibyśmy pracować oboje .
zdjecie uzytkownika
Bodek - 2015-12-07 13:16:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w Francji z tej firmy trzy miesiace warunki socjalne super kasa na czas zwrot kosztow podrozy nie powiem złego słowa poloecam
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-12-10 13:23:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowałem przez tą firmę koło Norymbergi obiecywali bardzo dużo a wyszło że praca 3 dni a potem 5 dni wolnego zresztą kontak z biurem w polsce to masakra mają człowieka głęboko w dupie nie polecam wyjazdy w okolice Norymbergi z nimi i tak jest tam obóz pracy niby godziny a i tak robisz na akord
zdjecie uzytkownika
mhm - 2015-12-13 00:49:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja widziałem, że mają ogłoszenie pracy chociażby na kucharza. Jest to umowa o pracę tymczasową i oczekują wykształcenia gastronomicznego, ale za to jest to uczciwe zatrudnienie.
zdjecie uzytkownika
marta - 2015-12-29 10:46:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KASIA - 2015-12-06 12:07:01]:
słyszałam o PQG z Warszawy praca dla par w hotelach ,gastronomi w francji
zdjecie uzytkownika
ikaoa - 2016-01-03 00:05:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe, że niektóre oferty pracy u nich dotczą tylko pracy tymczasowej, ale w sumie z drugiej strony dobrze, ze uczciwie tak napisali np. jako stolarz budowlany.
zdjecie uzytkownika
auto - 2016-01-19 09:16:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wymagają własnego auta ale po pół roku trzeba będzie je przerejestrować w Niemczech żeby nie dostać mandatu od niemieckiej policji. Nie podali stawki , nie podali ilości godzin, nie podali ceny zakwaterowania i ilości obcych osób z którymi mam mieszkać. Mam jechać w ciemno ? Komentarze nie są zbyt dobre...
zdjecie uzytkownika
melon - 2016-01-19 14:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jezeli masz watpliwosci to mozesz zadzwoni lub pjsc do nich i dopytać, szukaja tez pracownikow produkcji i na magazyn do Bykowa,wynagrodzenie 15 zł/brutto,umowa zlecenie i praca w systemie
zdjecie uzytkownika
A.S. - 2016-01-20 09:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca pracy nierówna. Ja akurat dobrze trafiłem. Pokój dwuosobowy, w mieszkaniu prócz mnie i kolegi jeszcze dwie inne osoby, para, kuchnia wspólna i łazienka, idzie się dogadać. Razem dojeżdżamy i jest spoko. Godzin mamy po 8godzin na dzień czasem do 9,5godzin a czasem tylko 6. Na miesiąc wychodzę 1150-1250 euro na czysto. Za mieszkanie nic nie płacę i to jest plus. Urlop dostaję kiedy chcę i nie było problemu. I umowę mam na pół roku. Pani z biura pomogła mi z kindergeldem. Dość miałem czytania tego narzekania, musiałem napisać że jest też normalnie.
zdjecie uzytkownika
AP Uniapol Development Sp. z o.o. - 2016-01-20 10:59:33 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [auto - 2016-01-19 09:16:09]:
Auto nigdzie w niemieckim prawie nie ma przepisu, który wymuszałby rejestrację samochodu po określonym czasie przebywania na terenie Niemiec. Proszę zwróć także uwagę, że tylko część kontraktów, jakie mamy dla Was w Niemczech, wymagają posiadania własnego transportu. Jeżeli chodzi o stawki, ilość godzin czy zakwaterowanie to wszystkie informacje kandydat otrzymuje w trakcie rekrutacji, jeszcze przed podpisaniem umowy. Dodatkowo każdy pracownik otrzymuje od nas informacje że pokoje w Niemczech są maksymalnie 2-osobowe.
zdjecie uzytkownika
ikaoa - 2016-01-21 15:18:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolega ma racje, prawo niemieckie nie obejmuje takich rzeczy. Poza tym firma też inne ogłoszenia wystawia jak np, jako Serwisant automatyki budynkowej i tu już masz stabilne warunki.
zdjecie uzytkownika
aloha - 2016-01-25 13:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktoś pracował we Francji jako elektryk? jaka stawka jak z mieszkaniem? Dzieki za pomoc
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2016-01-25 13:29:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ikaoa, w wiekszości ogłoszeń od AP Uniapol Development masz stabilne warunki na posadach. Ja teraz bedę aplikował jako pomoc na produkcji i magazynie, niby nic wielkiego, ale oferują wynagrodzenie wynoszące 15 PLN brutto/h (wynagrodzenie w godzinach nocnych wynosi 17 PLN brutto/h),.
zdjecie uzytkownika
aloha - 2016-01-25 14:54:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktos pracowal z tej agencji jako elektryk we Francji? jakie stawki jak z zakwaterowaniem i dodatkami? Pozdro i dzieki za pomoc
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-02-05
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Agencja doradztwa personalnego i pracy tymczasowej AP Uniapol Development Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu poszukuje osób zainteresowanych pracą. Nr certyfikatu o dokonaniu wpisu podmiotu do rejestru podmiotów prowadzących agencje zatrudnienia: 2150    Młodszy specjalista/ka ds. rekrutacji   Opis stanowiska: ● Rekrutacja i selekcja kandydatów, ● Prowadzenie rozmów kwalifikacyjnych, ● Organizowanie całego
zdjecie uzytkownika
aloha - 2016-01-25 14:55:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktos pracowal z tej agencji jako elektryk we Francji? jakie stawki jak z zakwaterowaniem i dodatkami? Pozdro i dzieki za pomoc
zdjecie uzytkownika
tomr - 2016-01-31 20:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aloha, nie wiem jak jest konkretnie w tej agencji, ale wydaje mi się, że skoro firma zatrudnia na terenie Francji, to nie ma o co się obawiać. A znasz francuski? tego chyba wymagają

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AP Uniapol Development Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert