Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: AP Uniapol Development Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
AP Uniapol Development Sp. z o.o. - 2015-04-29 14:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie Rafale, niestety tylko częściowo przedstawia Pan prawdę i nie do końca rozumiemy Pana powody do takiej opinii.
Pracę w Niemczech miał Pan rozpocząć 27.04.2015, podpisanie umowy o pracę oraz odbycie wstępnych badań lekarskich miało nastąpić 24.04.2015.
Niestety 23.04.2015, Pracodawca niemiecki, nasz klient, z przyczyn technicznych wewnątrz firmy, poinformował nas, że ma problem z przyjęciem naszych pracowników w umówionym terminie (27.04). Zaraz po rozmowie z klientem, poinformowaliśmy Pana o zaistniałej sytuacji i dodatkowo zaproponowaliśmy Panu pracę u innego naszego klienta, na tym samym stanowisku i na takich samych warunkach. Z powodu niekorzystnej dla Pana lokalizacji w Niemczech została ta oferta przez Pana odrzucona. Rozumiejąc jednak Pana sytuacje, że jest Pan już we Wrocławiu i poniósł pan koszty związane z dojazdem, skontaktowaliśmy się ponownie z klientem do którego miał Pan jechać, przedstawiając jemu, że pracownik (Pan) pokonał już drogę ponad 400Km do nas w celu podpisania umowy i poniósł koszt. Klient wykazując duże zrozumienie, podtrzymał zamówienie i chęć na Pana rozpoczęcie pracy 27.04, tak jak było to ustalane wcześniej, więc wyjazd i termin rozpoczęcia pracy był nadal aktualny i został Pan o tym poinformowany telefonicznie jeszcze tego samego dnia (23.04), godzinę po pierwszym telefonie do Pana. Pan jednak, pojawiając się u nas w biurze następnego dnia (24.04) w celu podpisania umowy, nagle zrezygnował z podjęcia pracy i wyjazdu do Niemiec z niezrozumiałych dla nas powodów, stawiając nas w niezręcznej sytuacji przed klientem. Natomiast jeśli w zaistniałej sytuacji, oferta pracy na 27.04. nie byłaby nadal aktualna lub nie mielibyśmy alternatywnej oferty dla Pana, w takich sytuacjach Uniapol zawsze i bez wyjątku zwraca poniesione koszty przez pracownika/kandydata.
Jesteśmy agencją, która od wielu lat działa pro pracowniczo na rynku zagranicznym. Dbamy o zadowolenie naszych pracowników, o czym świadczy nasza dobra reputacja.
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-04-29 19:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [oszukamy - 2015-04-29 11:09:21]:
Witam pana panie oszukany----nie chcę mi się troche wierzyć w pana bajeczkę,ja byłem dwa razy przez uniapol, ostatni raz w Alpach w Gap i mam nadal bardzo dobrą opinię o tej firmie--jest wiarygodna kase na czas płaci i zakwaterowanie jest o.k---a przed wyjazdem miałem mnóstwo tel. od nich i umowe podpisywałem z nimi dzień przed wyjazdem i nie chce mi się wierzyć aby taki numer wykręcili, wogóle to jest agencja pracy a ty pracujesz u ich klienta, więc ich nie możesz winić tylko być wyrozumiały-----pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
T. z Opola - 2015-05-04 13:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja jestem zadowolony. Rok już jeżdżę z Uniapolem na Bawarię na spawacza i nie narzekam. Pozdrawiam Panie z biura w Niemczech i we Wrocławiu!
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2015-05-07 13:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kondzio - 2015-01-29 14:07:36]:
tak w w czwartek 0 godz. 10 zamiast w robocie siedzisz na necie i wypisujesz dobre opinie o firmie hahahahahah ale ściema!!!
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-05-21 16:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzieki za prace, za magazyniera ponad 6000zl na reke jest ok. jestescie w porzadku, polecam jak najbardziej i czekam na to wasze nowe zlecenie
zdjecie uzytkownika
toja - 2015-05-24 15:14:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-05-21 16:18:11]:
Gdzie az tyle placa?...jakiej sieci magazyn i jaka branza?
Mozesz napisac cos wiecej?
zdjecie uzytkownika
BONZO - 2015-05-30 01:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warto z ta firma jechac do pracy ?? bo mam oferte wyjazdu do Niemiec
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2015-05-31 18:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie wy gupoty piszecie o tej agencji to jest jedna z najlepszych agencji w polsce ja bylem 3 razy i nie narzekam a tu piszecie ze tak i owak jak wam sie nie podoba to nie jedzcie nikt was na sile nie ciagnie anie nie zmusza. Ja jestem zadowolony z tej agencji
zdjecie uzytkownika
BONZO - 2015-06-14 23:22:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i na obiecywankach sie skonczylo.
Pani zadzwonila sprawdzila jezyk Niemiecki, zaproponowala prace po czym juz wiecej nie zadzwonila.
Paranoja i zenada, tylko tyle moge powiedziec o tej firmie.
zdjecie uzytkownika
on - 2015-06-21 13:08:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. A czy ktoś miał okazję wyjechać do pracy jako serwisant taśm przenośnikowych? są jakieś diety? jak z opłatą za mieszkanie? są jakieś inne opłaty? bo stawka 9,61 brutto...
zdjecie uzytkownika
Remigiusz Góra - 2015-06-23 08:58:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2015-06-21 13:08:10]:
Na to stanowisko o którym piszesz, nie wyjeżdżałem ale byłem na kilku innych kontraktach. Z dietami było różnie ale z tego co wiem zależy to od pracodawcy francuskiego. Ja na pierwszym miałem diete ale płaciłem za mieszkanie a na kolejnym nie było diety ale mieszkanie miałem za darmo. Musisz się dokładnie dowiedzieć co oferuje pracodawca we Francji. Najlepiej zadzwoń do osoby z którą miałeś rozmowę.
zdjecie uzytkownika
on - 2015-06-24 17:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale generalnie wszystko jest ok? Logistycznie i w kwestii komunikacji między pracownikami a oddziałem w Polsce ? Wszystkie wypłaty itp są na czas? Na jakim poziomie miałeś wynagrodzenie?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-06-28 11:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie to jest agencja pracy,oni nie decydują tak do końca tylko pracodawca francuski a oni wycofują się w ostatnim momencie i wtedy takie numery się robią, ja pracowałem przez tą agencję i było o.k. Panowie nawet starzy pracownicy tej firmy czekają długo za decyzją wyjazdu po urlopie, czasami urlop się przedłużał o 2tygodnie.... Pozdrawiam Unapol
zdjecie uzytkownika
on - 2015-06-28 11:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Opinie są różne tak jak wiele jest ofert pracy..... w jednym zawodzie jest większe zapotrzebowanie w innym mniejsze na silę roboczą i to stąd te obiecanki czy jak tam zwał.... ale generalnie to z tego co widzę to sami z własnej inicjatywy dzwonią częściej niż pracownik
zdjecie uzytkownika
kondzio - 2015-07-01 15:06:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale głupoty piszesz.. Pensje są w terminie i nie ma z nimi żadnych problemów. Na umowie jest 10 i do 10 kasa jest na koncie. Byłem juz dwa razy i nigdy sie nie spóźnili. Może nim zaczniesz oczerniać i narzekać jak to ci źle i jaki biedny jestes dopytaj sie szczegółów na rozmowie. To że idziesz na rozmowe nic nie oznacza, mogą cie nie przyjąc albo koleś we francji może cie nie zaakceptowac. I to akurat od agencji nie zależy a od pracdawcy francuskiego.
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-07-04 14:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam,sie z P.kondzio,iż agencja pracy Uniapol werbuje tylko ludzi do danej firmy do pracy,a póżniej we Francji wybieraj sobie odpowiednich kandytatów.Mój mąż pracuje od roku we Francji na budowie i nie narzeka. Pensja jest wypłacana w terminie do 10 każdego miesiąca.Ale jak komus sie nie chce pracować to zawsze sobie znajdzie wymówkę.Wierzcie.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-07-12 15:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracował może ktoś jako tokarz we Francji PROSZĘ O kontakt - harry40.1972@o2.pl
zdjecie uzytkownika
kreska - 2015-07-21 18:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dpkladnie jak sie pracowac komus nie chce a od niego wyagaja to bedzie narzekal na firme. a zauwazylam ze ostnio duzo ofert pracy w roznych rejonach. mnie osobiscie zaintresowal przedstawiciel handlowy poszukiwany w Warszawie. tylko chyba jedynym minusem jest to ze trzeba miec zalozona wlasna dzialanosc gospodarcza. ale na szczescie z tym nie m probloemu, aby kasa sie zgadzala
zdjecie uzytkownika
niezadowolony - 2015-07-22 21:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Szybko znikają niewygodne wpisy dla odziału w Poznaiu.Boli prawda którą opisuja ludzie.To co śię pisze to niepowino znikac bo wszyscy mają prawo sie dowiedziec co wyprawiacie z osobami co ubiegają się o wyjazd do pracy.Pani kierowniczka niema nic do powiedzenia bo jak to niebyło prawda to niepowina usówac wpisu tylko skomentować.Wiem że śię wstydzi tego co robi ale kasa śię liczy.Ludzie to dlaniej przedmioty które można przestawiać z miejsca na miejsce.Karjerowiczka która kosztem ludzi zdobyła stanowisko.Trzeba miec troche chonoru aby niegrac kosztem osób do których wykorzystuje śie kolege podwładnego do dzwonienia z ofertami niemając tak duzego zapotrzebowania w danym zawodzie.Robicie ludziom z mózgu wode obiecujecie i przedstawiacie oferte i pózniej macie ich w nosie.Niewiem ale gracie niefer wykorzystując uciwych ludzi którzy wyjezdzają i pracują na wasze pensje.P.kierownik ja jusz dawno podałbym się rezygnacji może na Pani miejscu uciwy człowiek kierował by ta agencja i starała by śię o poprawieniu prestizu tej agencji.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-23 09:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego cały czas usuwacie negatywne komentarze? niech przyszli pracownicy dowiedzą się również o niedociągnięciach i innych problemach bo takie także u was są.... i wiemy o tym wszyscy prawda....??
zdjecie uzytkownika
AP Uniapol Development Sp. z o.o. - 2015-07-23 13:14:39 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niezadowolony - 2015-07-22 21:53:39]:
Szanowny Panie,

Pana wpis został usunięty tylko z tego powodu, że obraża Pan naszego współpracownika i nie został on skomentowany ponieważ nie był zaczątkiem do żadnej merytorycznej dyskusji. Jako agencja pracy nie mamy nic do ukrycia, zwłaszcza jeśli chodzi o przebieg procesu rekrutacyjnego.
Postaramy się jednak Panu wytłumaczyć jak pokrótce przebiega proces rekrutacyjny w naszej firmie, co mamy nadzieję ukoi Pana frustracje.
Otóż dysponujemy bazą cv, w której są zarówno nasi byli pracownicy, kandydaci oraz osoby które po prostu wysłały swoje cv i w następstwie czego są zapraszane na rozmowę rekrutacyjną.
Otrzymując zapotrzebowanie na jakieś stanowisko od pracodawcy, dział rekrutacji kontaktuje się z wszystkimi kandydatami z bazy.
W związku z tym, że niektóre z osób aplikowały już kiedyś na podobne stanowiska , czy też pracowały już z nami, kontaktujemy się z nimi aby sprawdzić ich dyspozycyjność oraz aby zweryfikować czy są chętni do podjęcia pracy na danym stanowisku i na określonych warunkach.
Jednocześnie podkreślamy, że na tym etapie NIE JEST TO OFERTA PRACY o czym są te osoby informowane. Kandydaci są przedstawiani pracodawcy i to on podejmuje decyzję, z którym kandydatem chce współpracować.
Reasumując, telefon sprawdzający dyspozycyjność kandydata NIE JEST jednoznaczny z otrzymaniem oferty. Dopiero akceptacja kandydata przez klienta skutkuje nawiązaniem współpracy i podjęciem pracy.
W razie dodatkowych pytań lub wątpliwości pozostajemy do dyspozycji.
zdjecie uzytkownika
niezadowolony - 2015-07-23 13:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pięknie piszecie a co innego robicie.Gupotą jest to że dzwonicie do wszystkich osób a wysyłacie do pracodawcy profil danych osób w ilości zpotrzebowania w danym zawodzie.To chyba wszystkich bardzo bulwersuje wasze metody rekrutacji.Inne agencje postępują odwrotnie jak wasza.Dzwoniąc nie informujecie otym że to niejest oferta pracy a piszecie w odpowiedzi żę informujecie bzdety wypisujecie.Mam nadzieje że dokładnie będziecie informowac pracowników a nie jak dotej pory to wtedy nikt nie będzie miał pretensji do was.
zdjecie uzytkownika
AP Uniapol Development Sp. z o.o. - 2015-07-23 16:10:55 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niezadowolony - 2015-07-23 13:50:11]:
Szanowny Panie,

Procedury rekrutacyjne są dokładnie takie same dla wszystkich pracowników a naszą rolą jako agencji pracy jest dostarczenie klientowi pracowników spełniających jego wymagania.Jednym z powodów dlaczego pracodawcy angażują agencje, takie jak Uniapol, w proces rekrutacji jest oszczędność czasu pracodawcy, który nie musi wertować kilkudziesięciu aplikacji.
Tak jak wspominaliśmy w poprzednim komentarzu każdy z naszych byłych, obecnych czy też przyszłych pracowników ma taką samą szansę na podpisanie kontraktu. Jednak wybór pracownika zależy od naszego klienta.

Uważa Pan, że nie informujemy, że nie jest to oferta pracy?
W tym momencie niestety jest to słowo przeciwko słowu.
Czy znajdując ogłoszenie o pracę w gazecie lub na jakimś portalu jest już konkretną ofertą, gwarantującą podpisanie umowy?
Jest to pewnego rodzaju "zaproszenie" zachęcające do wzięcia udziału w rekrutacji ale nie gwarancja otrzymania pracy i podpisania umowy.
To czy dana osoba otrzyma pracę rozstrzyga się dopiero w trakcie spotkania z kandydatem lub przesłaniem jego profilu do pracodawcy.
I o tym nasi konsultanci bardzo wyraźnie informują w trakcie rozmów telefonicznych.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-07-12
Żródło: Gowork.pl
Wrocław
(dolnośląskie)
Agencja doradztwa personalnego i pracy tymczasowej AP Uniapol Development Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu poszukuje osób zainteresowanych pracą. Nr certyfikatu o dokonaniu wpisu podmiotu do rejestru podmiotów prowadzących agencje zatrudnienia: 2150 Handlowiec Miejsce pracy: Poznań, Warszawa, Kraków, Wrocław Obowiązki: Aktywna sprzedaż usług rekru
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-23 21:42:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sz.P.Sami sobie zaprzeczacie to co piszecie.Jeżeli agencja taka jak Uniapol wyszukuje pracowników takich aby spełniali kryteria pracodawcy francuskiego to uważam że należy czytać cv donych fachowców którzy spełniają kryteria a pózniej dzwonić i można zapytać czy jest chętny do wyjazdu a nie robić alarmu dzwoniąc do wszystkich którzy niespełniają oczekiwan pracodawcy.Wiadomo wam że niekarzdy ma duże doświadczenie i umiejętności.Jak wszystkim wiadomo to niejest tak dokonca prawdą to jak profil zostanie przygotowany przez waszą agencje to zazwyczaj pracodawca akceptuje gdyż płacąc agencji wierzy że otrzyma fachowca którego potrzebuje a bardzo często przyjezdzają pociotki pracowników którzy dopiero uczą sie danego fachu.Odp odnośnie ogłoszenia w gazecie to małe sprostowanie;same ogłoszenia nie dzwonia do zainteresowanych wsumie mydlicie oczy co ma piernik do watraka nie trafione porównanie.tak że popieram w całosci kolege który pierwszy opisał was bo chyba sobie za słuezyliscie nato masz 100 procent racji.
zdjecie uzytkownika
AP Uniapol Development Sp. z o.o. - 2015-07-24 11:25:21 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-07-23 21:42:05]:
W naszej bazie mamy pracowników z różnymi kompetencjami i doświadczeniem. Są oni dobierani pod kątem oczekiwań pracodawcy. Nie możemy zgodzić się z Pana sugestią, że kontaktujemy się z wszystkimi kandydatami.

Kontaktujemy się wyłącznie z kandydatami których kompetencje zgadzają się z oczekiwaniami klienta. Nie jest w niczyim interesie wysyłanie "pociotków" lub niewykwalifikowanych pracowników, którzy dopiero na miejscu uczą się fachu.
Jeszcze raz pragnę podkreślić, że ostateczną decyzję o wyborze pracownika podejmuje pracodawca a nie agencja.
Co do ogłoszenia w gazecie. Technicznie ciężko byłoby aby ogłoszenia dzwoniły do kandydatów:) Rolą ogłoszenia jest jedynie przedstawienie oferty, podobnie jak nasi konsultanci robią to drogą telefoniczną. Jednak zasada jest dokładnie taka sama. Celem jest poinformowanie o ofercie ale nie gwarancja pracy. Powtórzę jednak raz jeszcze po co dzwonimy do kandydatów.
Nim przedstawimy pracodawcy profile osobowe, musimy mieć pewność, że kandydat jest chętny do jej podjęcia, nadal jest aktywny zawodowo itp.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AP Uniapol Development Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AP Uniapol Development Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert