Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kopex Famago

Pracowałeś w firmie Kopex Famago i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Fabian - 2013-07-10 23:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Większość na tym forum to pracownicy, którzy tylko tu mogą sobie popyszczeć, Są to ludzie, którzy zrobią wszystko, by móc nie robić nic. Zamiast wziąć się za robotę to siedzą i narzekają.
zdjecie uzytkownika
PM - 2013-07-12 09:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jakie dzialania w tej calej sytuacji czynia zwiazki zawodowe?
Pisze sie tutaj takimi wielkimi literami o ewidentnym dzialaniu zarzadu na szkode spolki - skoro tak jest, dlaczego nie ma zadnych zgloszen do odpowiednich organow. W koncu skoro jest tak strasznie zle, dlaczego calej sytuacji nie naglosni sie w mediach lokalnych, a moze nawet szerszych - tu w koncu chodzi o lokalna spolecznosc. Odpowiedz jest prosta - w tej firmie nie ma juz od dawna, a moze nawet nigdy nie bylo osoby, ktora sie szanuje i jest pewna wlasnej wartosci - mowiac w prosty sposob nie ma osoby z jajami - komentarz moze napisac kazdy, ale w pracy wszyscy siedza cichutko, z jednej strony mozna to zrozumiec, ale z drugiej strony - zaloga to podstawa zakladu.
zdjecie uzytkownika
puk puk - 2013-07-12 11:54:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
miałeś artykuł "Bez zwolnień grupowych"w lokalnej gazecie to wyszło że pracownicy może i narzekają ale ogólnie to nie wiadomo dlaczego. Tu jest potrzebny prawdziwy dziennikarz a nie pajac który pisze artykuł na bazie informacji od rzecznika spółki. A poza tym gdzie ty żyjesz? wczoraj się urodziłeś? Jak (usunięte przez administratora) stawia hale za dziesiątki milionów do której już zawsze trzeba będzie dokładać, jak buduje dróżkę rowerową wzdłuż Nysy kończącą się tuż za Zgorzelcem w szczerym polu, jak pajac dziennikarz pisze o "trasie" narciarskiej koło Stalagu po której można jeździć ale samochodem terenowym... itp itd tu jest Polska! Dzika Kraj!
zdjecie uzytkownika
pm1 - 2013-07-12 13:11:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PM - 2013-07-12 09:15:24

A jakie dzialania w tej calej sytuacji czynia zwiazki zawodowe?

Pisze sie tutaj takimi wielkimi literami o ewidentnym dzialaniu zarzadu na szkode spolki - skoro tak jest, dlaczego nie ma zadnych zgloszen do odpowiednich organow. W koncu skoro jest tak strasznie zle, dlaczego calej sytuacji nie naglosni sie w mediach lokalnych, a moze nawet szerszych - tu w koncu chodzi o lokalna spolecznosc. Odpowiedz jest prosta - w tej firmie nie ma juz od dawna, a moze nawet nigdy nie bylo osoby, ktora sie szanuje i jest pewna wlasnej wartosci - mowiac w prosty sposob nie ma osoby z jajami - komentarz moze napisac kazdy, ale w pracy wszyscy siedza cichutko, z jednej strony mozna to zrozumiec, ale z drugiej strony - zaloga to podstawa zakladu.
nie pisz nic o związkach nic nie zrobią jak będą cię zwalniać wiem to z autopsji prawnik z (usunięte przez administratora) 'będzie cię przekonywał że w sądzie masz małe szanse żeby wygrać jednym zdaniem-musisz sam zadbać o własny tyłek bo związki są tylko od brania składek a nie od obrony pracowników
zdjecie uzytkownika
robi - 2013-07-12 22:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy związki nie widza kto się wozi autem wiadomo kogo a podobno mamy ciecie kosztów i decyduje o tym kto gdzie ma siedzieć i jak....to widać gołym okiem ...kto zastępuje najwyższego.... tego nikt nie widzi... państwo w państwie i tego związki nie widza jak ktoś napisał i jest niby dobrze....paranoja ...
zdjecie uzytkownika
Lukas van Pirre - 2013-07-13 10:51:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
robi - 2013-07-12 22:26:38

czy związki nie widza kto się wozi autem wiadomo kogo a podobno mamy ciecie kosztów i decyduje o tym kto gdzie ma siedzieć i jak....to widać gołym okiem ...kto zastępuje najwyższego.... tego nikt nie widzi... państwo w państwie i tego związki nie widza jak ktoś napisał i jest niby dobrze....paranoja ...
A kto jeździ czyim samochodem? Nic z tego nie rozumiem. Proszę nazywaj rzeczy po imieniu. Jeżeli masz wiedzę na temat przekrętów i malwersacji, to twoim obowiązkiem jest zgłoszenie tego faktu do prokuratury, tak stanowi polskie prawo, w przeciwnym razie i ty możesz zostać pociągnięty do odpowiedzialności. Gdzie Famago zamawia auta?
zdjecie uzytkownika
robol - 2013-07-13 11:29:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
auta zabrali od (usunięte przez administratora) z hz a fajny gość i ma wiedze .. wielu już takich fajnych ludzi odeszło...no teraz pytasz się w kadrach....śmiech na sali ...
zdjecie uzytkownika
Szanujmy się - 2013-07-14 10:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję. Jeszcze. Mam nadzieję...
Proszę byście nie generalizowali!
To nie prawda, że ci którzy zostali to same lizusy, nieroby etc.
Nie czuję się by wywierano na mnie mobbing itp.

Czy nie zdajecie sobie sprawy z tego jak ciężko się pracuje, gdy czyta i słyszy się takie plotki? Jest ciężko i każdy z jeszcze pracujących ma nieustanne obawy o przyszłość Famago.
Mnie nie zależy na tym by ta firma upadła! Wam zależy na tym by stanęła na nogi?
Jeśli tak, to dlaczego plujemy sobie pod wiatr dając takie komentarze?

Jeśli Państwo macie jakieś konkretne sprawy droga służbowa jest każdemu znana. Jestem na 100% pewien, że nie zostaną te informacje zignorowane.

Zwolnili Ciebie, odejdź z godnością.
Jeśli i mnie zwolnią, to nie będę się obracał za siebie.
zdjecie uzytkownika
pająk - 2013-07-23 22:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co istotne umyka uwadze- a przerodziło się to w paskudnie plotkarski portal. To że jest lista do zwolnienia na kolejne 14 osób to nikogo nie interesuje? To, że do tej pory najlepiej mają się kadry i księgowość i ich zwolnienia nie dotyczyły, tylko tam są podwyżki i premie. Przeciwko temu nikt się nie buntuje- dziwne.
zdjecie uzytkownika
jolero teqiula na bahamah - 2013-07-28 23:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
restrukturyzacja : pic na wode , produkcji nie widac na halach , zmienili na papierze znowu setny raz strukture organizacyjną z na pierwszym miejscu PIEREM i BEHEAPEM , jakby to miało poprawic działanie firmy , juz byli tu tacy co rozkręcili firme , zainwestowali w komputery,programy,maszyny , a w stałych pracowników? i w podobno tańszą kooperacje ........nawet podwyzek pracownicy nie zobaczyli i premi ,tzn jeden łaził i się chwalił PITEM ze zarobił trzy ,a nawet 4razy więcej od innych ... A Teraz Następni wywalają ludzi , a przecież tutaj w takiej firmie trzeba inwestowac w trwałych ludzi a nie w tymczasowych ; nie wykorzystują mocy produkcyjnych firmy ; premie dostają jak zwykle tylko ci co zawsze za nadgodziny ; PIP by się przyjebał ; a inni mają pracować za łaskawe C ; Jeszcze do tego wszyscy tylko gadają o zwolnieniach ; i gadają i gadają , i chodzą na fajki do PKS-u; lub gadają przez telefony ; nic dziwnego coraz więcej łazi ..... z językiem na brodzie i plecami przy ziemi i mówi ze mają dosc takich klimatów w pracy............
zdjecie uzytkownika
fe - 2013-07-29 18:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak ma być widać produkcje skoro już głośno mówi się ma mieście że w Famago zostanie tylko 75 osób lub zostanie całkiem zamknięte. Koszmar bo w regionie nie ma pracy.....
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-07-29 18:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba cała grupa kopex się sypie. czytając opinię o pracodawcy ZZM S.A. Zabrze widać że i tam są zwolnienia......
zdjecie uzytkownika
opzz - 2013-09-14 12:20:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ate nasze zwiazki pojechali na Warszawe?
zdjecie uzytkownika
związkowiec - 2013-09-14 15:10:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opzz - 2013-09-14 12:20:37

Ate nasze zwiazki pojechali na Warszawe?
A oczywiście, że te nasze związki pojechały na Warszawę, bo jak by mogły nie pojechać. Szkoda tylko, że tak małej ilości pracowników zależy na okazaniu swojego oburzenia i niezadowolenia z rządów TUSKA !!!!! A to sie wszystko przekłada na zakłady pracy!!!!
zdjecie uzytkownika
iska - 2013-09-23 15:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ten syf jeszcze sie kolacze?co tam teraz robia?chyba brony i lemiesze juz wszystko wyprzedali?cofnela sie firma do lat 50 ale jaja!!!!
zdjecie uzytkownika
jack - 2013-09-29 10:57:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co dalej zwalniaja?padaka w tej firmie
zdjecie uzytkownika
ble - 2013-10-10 21:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w kiblach jak walilo tak wali dalej ale przynajmniej pomalowali sciany , jas...(usunięte przez administratora) zadzialal bo naniego poematy pisali hehe
zdjecie uzytkownika
bla bla - 2013-10-11 11:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pamietam....w kiblu przed wejsciem na H-10 poemat : "Pamiętaj kolego mój , kierownik to głupi (usunięte przez administratora) "
Dzieje sie jeszcze cos na tej 10-ce ? bo slyszalem ze 9-ke "zlikwidowali" , a na 11-ce od ponad roku zamiataja podloge z wiorow..Tak zwani "technolodzy" jeszcze istnieja , czy juz tez pozwalniali ? Tak zwane "biuro konstrukcyjne" jeszcze cos tam "kresli" ?
zdjecie uzytkownika
g - 2013-10-20 17:56:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
dobre
zdjecie uzytkownika
fuck or - 2013-10-30 21:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
No cygan prezesina i jego wesoła kompanija rozwalili zakład z 65 letnią tradycją - SPRZEDANE pewnie za marne grosze tak jak złom, który ostatnio był szabrowany na prawo i lewo bez żadnej kontroli. Ciekawe jaki zamiar ma nowy właściciel?
zdjecie uzytkownika
gh - 2013-10-31 13:24:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A kto kupil ten zaklad ktos wie?a co zaloga zrobili?To bylo do przewidzenia
zdjecie uzytkownika
robol - 2013-11-02 15:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
A mnielismy miec tak dobrze jak nas kupil kopex A wyszlo jak zwykle PO polskiemu!!
zdjecie uzytkownika
krzych - 2013-11-26 16:18:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak wystraszeni ze nic nie komentuja???????? tak zle
zdjecie uzytkownika
pracownik fakos-famago - 2013-12-04 14:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
wszystkiego najlepszego z okazji barbórki dla pracowników famago
zdjecie uzytkownika
kolo - 2014-04-02 22:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kopex ostatnio wyręcza sie swoją nowa spółką Fakos która w konia robi pracowników oraz podwykonawców tzn.Odpisuje godziny pracownikom za niby brak wydajności, po czasie podwykonawcom ucinają 1/3 z faktór za niby rowniez braki wydajnosci .Mało tego przekupują najlepszych pracowników podwykonawcow.Banda złodzieji.Kopex to juz nie ta sama firma teraz wyrecza sie swoja psełdo firemką Fakosem złodziejem.Jesli czytacie to pracownicy na działalności to uciekajcie z dala od Kopexu i Fakosu.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
33 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kopex Famago
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x