Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kopex Famago

Pracowałeś w firmie Kopex Famago i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
robi - 2013-07-12 22:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy związki nie widza kto się wozi autem wiadomo kogo a podobno mamy ciecie kosztów i decyduje o tym kto gdzie ma siedzieć i jak....to widać gołym okiem ...kto zastępuje najwyższego.... tego nikt nie widzi... państwo w państwie i tego związki nie widza jak ktoś napisał i jest niby dobrze....paranoja ...
zdjecie uzytkownika
Lukas van Pirre - 2013-07-13 10:51:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
robi - 2013-07-12 22:26:38

czy związki nie widza kto się wozi autem wiadomo kogo a podobno mamy ciecie kosztów i decyduje o tym kto gdzie ma siedzieć i jak....to widać gołym okiem ...kto zastępuje najwyższego.... tego nikt nie widzi... państwo w państwie i tego związki nie widza jak ktoś napisał i jest niby dobrze....paranoja ...
A kto jeździ czyim samochodem? Nic z tego nie rozumiem. Proszę nazywaj rzeczy po imieniu. Jeżeli masz wiedzę na temat przekrętów i malwersacji, to twoim obowiązkiem jest zgłoszenie tego faktu do prokuratury, tak stanowi polskie prawo, w przeciwnym razie i ty możesz zostać pociągnięty do odpowiedzialności. Gdzie Famago zamawia auta?
zdjecie uzytkownika
robol - 2013-07-13 11:29:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
auta zabrali od (usunięte przez administratora) z hz a fajny gość i ma wiedze .. wielu już takich fajnych ludzi odeszło...no teraz pytasz się w kadrach....śmiech na sali ...
zdjecie uzytkownika
Szanujmy się - 2013-07-14 10:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję. Jeszcze. Mam nadzieję...
Proszę byście nie generalizowali!
To nie prawda, że ci którzy zostali to same lizusy, nieroby etc.
Nie czuję się by wywierano na mnie mobbing itp.

Czy nie zdajecie sobie sprawy z tego jak ciężko się pracuje, gdy czyta i słyszy się takie plotki? Jest ciężko i każdy z jeszcze pracujących ma nieustanne obawy o przyszłość Famago.
Mnie nie zależy na tym by ta firma upadła! Wam zależy na tym by stanęła na nogi?
Jeśli tak, to dlaczego plujemy sobie pod wiatr dając takie komentarze?

Jeśli Państwo macie jakieś konkretne sprawy droga służbowa jest każdemu znana. Jestem na 100% pewien, że nie zostaną te informacje zignorowane.

Zwolnili Ciebie, odejdź z godnością.
Jeśli i mnie zwolnią, to nie będę się obracał za siebie.
zdjecie uzytkownika
pająk - 2013-07-23 22:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co istotne umyka uwadze- a przerodziło się to w paskudnie plotkarski portal. To że jest lista do zwolnienia na kolejne 14 osób to nikogo nie interesuje? To, że do tej pory najlepiej mają się kadry i księgowość i ich zwolnienia nie dotyczyły, tylko tam są podwyżki i premie. Przeciwko temu nikt się nie buntuje- dziwne.
zdjecie uzytkownika
jolero teqiula na bahamah - 2013-07-28 23:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
restrukturyzacja : pic na wode , produkcji nie widac na halach , zmienili na papierze znowu setny raz strukture organizacyjną z na pierwszym miejscu PIEREM i BEHEAPEM , jakby to miało poprawic działanie firmy , juz byli tu tacy co rozkręcili firme , zainwestowali w komputery,programy,maszyny , a w stałych pracowników? i w podobno tańszą kooperacje ........nawet podwyzek pracownicy nie zobaczyli i premi ,tzn jeden łaził i się chwalił PITEM ze zarobił trzy ,a nawet 4razy więcej od innych ... A Teraz Następni wywalają ludzi , a przecież tutaj w takiej firmie trzeba inwestowac w trwałych ludzi a nie w tymczasowych ; nie wykorzystują mocy produkcyjnych firmy ; premie dostają jak zwykle tylko ci co zawsze za nadgodziny ; PIP by się przyjebał ; a inni mają pracować za łaskawe C ; Jeszcze do tego wszyscy tylko gadają o zwolnieniach ; i gadają i gadają , i chodzą na fajki do PKS-u; lub gadają przez telefony ; nic dziwnego coraz więcej łazi ..... z językiem na brodzie i plecami przy ziemi i mówi ze mają dosc takich klimatów w pracy............
zdjecie uzytkownika
fe - 2013-07-29 18:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak ma być widać produkcje skoro już głośno mówi się ma mieście że w Famago zostanie tylko 75 osób lub zostanie całkiem zamknięte. Koszmar bo w regionie nie ma pracy.....
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-07-29 18:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba cała grupa kopex się sypie. czytając opinię o pracodawcy ZZM S.A. Zabrze widać że i tam są zwolnienia......
zdjecie uzytkownika
opzz - 2013-09-14 12:20:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ate nasze zwiazki pojechali na Warszawe?
zdjecie uzytkownika
związkowiec - 2013-09-14 15:10:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opzz - 2013-09-14 12:20:37

Ate nasze zwiazki pojechali na Warszawe?
A oczywiście, że te nasze związki pojechały na Warszawę, bo jak by mogły nie pojechać. Szkoda tylko, że tak małej ilości pracowników zależy na okazaniu swojego oburzenia i niezadowolenia z rządów TUSKA !!!!! A to sie wszystko przekłada na zakłady pracy!!!!
zdjecie uzytkownika
iska - 2013-09-23 15:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ten syf jeszcze sie kolacze?co tam teraz robia?chyba brony i lemiesze juz wszystko wyprzedali?cofnela sie firma do lat 50 ale jaja!!!!
zdjecie uzytkownika
jack - 2013-09-29 10:57:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co dalej zwalniaja?padaka w tej firmie
zdjecie uzytkownika
ble - 2013-10-10 21:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w kiblach jak walilo tak wali dalej ale przynajmniej pomalowali sciany , jas...(usunięte przez administratora) zadzialal bo naniego poematy pisali hehe
zdjecie uzytkownika
bla bla - 2013-10-11 11:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pamietam....w kiblu przed wejsciem na H-10 poemat : "Pamiętaj kolego mój , kierownik to głupi (usunięte przez administratora) "
Dzieje sie jeszcze cos na tej 10-ce ? bo slyszalem ze 9-ke "zlikwidowali" , a na 11-ce od ponad roku zamiataja podloge z wiorow..Tak zwani "technolodzy" jeszcze istnieja , czy juz tez pozwalniali ? Tak zwane "biuro konstrukcyjne" jeszcze cos tam "kresli" ?
zdjecie uzytkownika
g - 2013-10-20 17:56:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
dobre
zdjecie uzytkownika
fuck or - 2013-10-30 21:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
No cygan prezesina i jego wesoła kompanija rozwalili zakład z 65 letnią tradycją - SPRZEDANE pewnie za marne grosze tak jak złom, który ostatnio był szabrowany na prawo i lewo bez żadnej kontroli. Ciekawe jaki zamiar ma nowy właściciel?
zdjecie uzytkownika
gh - 2013-10-31 13:24:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A kto kupil ten zaklad ktos wie?a co zaloga zrobili?To bylo do przewidzenia
zdjecie uzytkownika
robol - 2013-11-02 15:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
A mnielismy miec tak dobrze jak nas kupil kopex A wyszlo jak zwykle PO polskiemu!!
zdjecie uzytkownika
krzych - 2013-11-26 16:18:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak wystraszeni ze nic nie komentuja???????? tak zle
zdjecie uzytkownika
pracownik fakos-famago - 2013-12-04 14:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
wszystkiego najlepszego z okazji barbórki dla pracowników famago
zdjecie uzytkownika
kolo - 2014-04-02 22:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kopex ostatnio wyręcza sie swoją nowa spółką Fakos która w konia robi pracowników oraz podwykonawców tzn.Odpisuje godziny pracownikom za niby brak wydajności, po czasie podwykonawcom ucinają 1/3 z faktór za niby rowniez braki wydajnosci .Mało tego przekupują najlepszych pracowników podwykonawcow.Banda złodzieji.Kopex to juz nie ta sama firma teraz wyrecza sie swoja psełdo firemką Fakosem złodziejem.Jesli czytacie to pracownicy na działalności to uciekajcie z dala od Kopexu i Fakosu.
zdjecie uzytkownika
p - 2014-05-04 23:55:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to fakt trzeba uciekac na zachod tu jest dzidzicz a fakos to dziwny stwor
zdjecie uzytkownika
olej - 2014-05-05 04:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak najlepiej jak wszyscy uciekną i zostawią wszystkie firmy ogołocone z robotników. Choć to prawdopodobny scenariusz bez podwyżek
zdjecie uzytkownika
wrr - 2014-05-05 13:36:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co mamy w polsce czy w takim fakosie robic za miske ryzu]]]]
zdjecie uzytkownika
wrr - 2014-05-05 13:37:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co mamy w polsce czy w takim fakosie robic za miske ryzu]]]]
zdjecie uzytkownika
Seweryn - 2014-05-23 10:54:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jedno wiem na pewno... wnet będę chodził w k.spodniach tak te ... dbają o bezpieczeństwo! to jest chore! co kwartał gorzej! może ktoś się opanuje ??? bo to , że dostaje poplamione, brudne i śmierdzące ( kiedyś tak nie było ) to się przyzwyczailiśmy, ale ile to może się zmniejszać, albo poproszę żonę by doszyła coś, wszak naprawy też sobie robimy we własnym zakresie (!) nawet na zamianę dostajemy inne rozmiary, i weź tu spawaj z glutami w bucie!!! - a firma, jeśli się otrzepie, to będzie dobrze, ino niech zamówień nie braknie, materiału i sprzetu do roboty...bo gdzie indziej pójdziemy...
zdjecie uzytkownika
p - 2014-05-28 13:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to dziadostwo nie zaklad pracy
zdjecie uzytkownika
przed rozmowa - 2014-05-28 18:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
do @p. czemu tak piszesz? co tam w Kopexie sie dzieje takiego? pytam bo jestem przed rozmowa i wiaodmo
zdjecie uzytkownika
brylantowa baśka - 2015-01-20 12:51:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kopex Famago rozważam jako przyszłego potencjalnego nowego pracodawcę dla mnie i mojego męża. jednak szanowny użuytkownik P napisał "dziadostwo" - użytkowniku, czy możesz rozwin ąc bardziej konstruktywnie swoją wypowiedź w nieco bardziej rzetelny sposób? będziesz mi w ten sposób bardzo pomocny, napiszesz?
zdjecie uzytkownika
pan bursztynek z plaży - 2015-02-03 18:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć baśka, oboje widzę mamy super nicki:) ja również rozważam zatrudnienie w firmie Kopex Famago, tylko że ja mam już doświadczenie jako takie w gornictwie i energetyce. wiecie może jakie obecnie oferują z tym związane stanowiska pracy w Kopex Famago i jakie trzeba mieć kompetencje i kwalifikacje żeby je dostać?
zdjecie uzytkownika
byly - 2015-02-21 14:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zatrunijcie sie w tym syfie to zobaczycie ja przepracowalem 25 lat jak byly redukcje to bez pardonu zwolnili a bylu wielu takich ludzi nawet z wiekszym stazem
zdjecie uzytkownika
Dudu - 2015-04-07 14:51:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jakie były kryteria pozostania w pracy, bo jeżeli najbardziej doświadczone osoby musiały pożegnać się ze swoim stanowiskiem to strach się bać komu zostało to wszystko powierzone ... Chyba, że w Zgorzelcu postawili na młodych i wykształconych, to trochę by wyjaśniało sytuację. Ale co ci młodzi mają za doświadczenie.. .chyba nie za duże.
zdjecie uzytkownika
byly - 2015-04-21 09:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widac po zakladzie komu to zostalo powierzone ZLODZIEJOM widac golym okiem co zostalo po takim duzym zakladzie pracy nic ujac nic dodac
zdjecie uzytkownika
buran - 2015-04-24 02:18:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, nie oceniajmy tak pochopnie wszystkich świętych po kolei. Zastanawiam się czy można jednoznacznie powiedzieć że firma nie oferuje niczego rozwojowego?
zdjecie uzytkownika
byly - 2015-04-27 13:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [buran - 2015-04-24 02:18:35]:
Ta firma sie ZWIJA a nie ROZWIJA
zdjecie uzytkownika
Eddi - 2015-06-26 11:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pierniczysz , zamówień przybywa , nie ubywa... każdy to powie, a to , że rozgrywki były na górze, nie oznacza, że się skończą, ważne by dalej było co robić i... kim robić, bo czasem o tym się zapomina
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-07-06 14:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Eddi - 2015-06-26 11:59:08]:
Ale jestes Eddi naiwny Aby byla robota ale wazne ile placa A z tymi zarobkami nie jest najlepiej I o tym zapominasz
zdjecie uzytkownika
tamara - 2015-09-02 12:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gość, oczywiście że najważniejsze żeby była robota, jak najbardziej się z tobą zgodzę, natomiast mimo wszystko chętnie się dowiem jakie miałabym wynagrodzenie. rozwiązania dla górnictwa odkrywkowego moim zdaniem mogą oznaczać duże pieniądze, ja nie wierzę w kryzys górnictwa w naszym kraju bo to tylko propaganda
zdjecie uzytkownika
zapracowany - 2015-09-28 13:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co dalej zwalniaja z tego syfu
zdjecie uzytkownika
nosos - 2015-10-02 17:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem, że ta firma pferuje tak naprawde kompleksowe rozwiązania dla górnictwa odkrywkowego, energetyki, portów, składów materiałów sypkich oraz innych branż przemysłowych głownie. Poza tym większość klientów i tak jest z nich zadowolona jednak i to moim zdaniem jest to najwazniejsze tak naparwde.
zdjecie uzytkownika
szyko - 2015-11-01 23:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też mi się wydaje, że raczej klienci są zadowoleni, też czytałem o nich na innych forach i nawet jeśli coś się dzieje, to raczej spokojnie dodzownisz się do działu reklamacji czy administracji i nie ma z tym problemu żadnego, poza tym też jest gwaranacja, to zawsze jest na plus jak ma się ten czas gdyby coś się zepsuło.
zdjecie uzytkownika
rtyghy - 2016-01-09 15:46:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aale moze ktos chcialby byc ich pracownikiem, akurat teraz maja całkiem nowa oferte pracy na stanowsiko ksiegowej we Wroclawiu, moze ktos jest chetny..
zdjecie uzytkownika
az - 2016-01-22 22:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rtyghy - 2016-01-09 15:46:20]:
to idz
zdjecie uzytkownika
fistach - 2016-01-23 08:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje się to być dość dobrym ogłoszeniem @rtyghy, bo możliwa jest praca zdalna, a zatrudnienie jest w ramach umowy o pracę. Można sobie dopasować grafik dnia.
zdjecie uzytkownika
roks - 2016-02-28 12:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trochę mi to dziwnie brzmi.. Praca zdalna i umowa o pracę plus elastyczny grafik, czyli pracujesz wtedy, kiedy Ci wygodnie tak na dobrą sprawę. Wierzyć w taki dobrobyt?:)
zdjecie uzytkownika
graham - 2016-03-12 12:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roks - 2016-02-28 12:14:03]:
dla mnie to nic nadzwyczajnego. Masz do wykonania pewien zakres działań i musisz po prostu je zrobić. Tyle. Czy zrobisz to w godzinę czy 8 to Twoja sprawa
zdjecie uzytkownika
pz - 2016-03-14 13:30:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
graham, o ile oczywiście jest zadaniowy czas pracy. Dla mnie byłoby najlepiej gdyby część obowiązków można byłoby robić w domu - praca zdalna to idealna rzecz. Czy będą planowali takie rozwiązania?
zdjecie uzytkownika
weronika - 2016-03-16 14:34:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@pz bardzo możliwe, tylko na tę chwilę ja nie znalazłam żadnych otwartych rekrutacji, więc ciężko wróżyć. Ogólnie jestem zwolennikiem pracy zdalnej właśnie na zasadzie zadaniowej, bo mieszkając daleko od centrum miasta tracę często dużo czasu na zwykłe przemieszczenie się do i z pracy.
zdjecie uzytkownika
anna - 2016-04-15 14:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
rekrutacje są ale na stanowisko prezesa zarządu i wiceprezesa
zdjecie uzytkownika
ilonka - 2016-05-12 12:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że ta firma zajmuje się teraz głównie wyrobami obrabianymi maszynowo, wiec w sumie n produkcji nie ma już tyle osób zatrudnionych, bo bardzo zainwestowali w technike z tego co widze jednak.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Kopex Famago!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kopex Famago
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert