Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A.

Pracowałeś w firmie ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
aleks - 2014-03-05 23:34:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O takich rzeczach jak atmosfera w arctic paper radziłbym przekonac się osobiście, bo to akurat tworzą ludzie, może potrzeba kogoś nowego, by coś sie poprawiło.
zdjecie uzytkownika
tajpan - 2014-03-14 18:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może najlepiej byłoby zacząć zmiany od góry ;) choć to pewnie jak w większości firm pobożne życzenie :)
zdjecie uzytkownika
cezary - 2014-04-07 16:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na stronie arctic paper wyczytałem, ze zatrudniają 1500 osób, całkiem sporo jak dla mnie, więc pewnie nie jest tak tragicznie.
zdjecie uzytkownika
franc - 2014-04-27 17:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No faktycznie, liczba robi wrażenie, to i pewnie nawet jak rotacje sa niewielkie, to robią częste rekrutacje, warto aplikować?
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-06-06 12:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1500 łącznie w całej grupie, w samej PL tylko 450.Miałem okazję tam pracować , atmosfera rodem z gestapo, kto jest przy korycie ten tyra podwładnych byleby tylko zostać poklepanym przez prezesa. Płacę są dobre ale dla kierownictwa normalny człowiek albo przez firmę pośredniczącą lub średnia krajowa. Na terenie Kostrzyna są lepsze formy gdzie kultura pracy jest o 100% lepsza i pensja wyższa, akurat ten zakład ma niesamowite mniemanie o sobie tylko dlaczego specjaliści uciekają ? Trochę to wygląda jak Pan prezes król i jego świta :)
zdjecie uzytkownika
mateusz - 2014-06-06 12:30:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1500 łącznie w całej grupie, w samej PL tylko 450.Miałem okazję tam pracować , atmosfera rodem z gestapo, kto jest przy korycie ten tyra podwładnych byleby tylko zostać poklepanym przez prezesa. Płacę są dobre ale dla kierownictwa normalny człowiek albo przez firmę pośredniczącą lub średnia krajowa. Na terenie Kostrzyna są lepsze formy gdzie kultura pracy jest o 100% lepsza i pensja wyższa, akurat ten zakład ma niesamowite mniemanie o sobie tylko dlaczego specjaliści uciekają ? Trochę to wygląda jak Pan prezes król i jego świta :)
zdjecie uzytkownika
werner - 2014-06-20 15:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro normalny człowiek ma średnia krajową to chyba nie jest najgorzej? Przecież to ponad 3 tysiące! O co chodzi w takim razie?
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-07-03 12:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Średnią krajową nabija prezes dyrektorzy i kierownicy :) reszta 1500 i na kolanach .
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-07-23 09:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się sam zwolniłem z tej firmy , praca w strefie jest i to za lepsze pieniądze. Tutaj człowiek czuł się zastraszany i tyrał za kierowników i dyrekcję której robić się nie chciało.Wszystko odbywa się za plecami pracowników jakieś dziwne posunięcia zwolnienia premie. Kto bardziej wchodzi ( usunięte przez administratora ) ten ma lepiej :) Kiedyś to była normalna firma teraz jest król i jego dwór.
zdjecie uzytkownika
sergiej - 2014-07-25 16:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Arctic paper to chyba jedna z najbardziej znanych papierni w branży. Dziwi mnie, więc, że mają dosyć negatywne opinie wśród pracowników, nie wiem, czy to nie czarny PR konkurencji. Zwłaszcza, że to największy producent papierów offsetowych w Polsce oraz drugim co do wielkości producentem papierów graficznych, przynajmniej mają się za takich, bo napisali to na swojej stronie. Zatrudniają w koncernie 1500 osób, z czego ponad 400 osób w Polsce. Także nie wierze, by było źle, bo inaczej tyle osób by nie pracowało i nie odnosili by takich sukcesów.
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-07-28 15:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A niby kto jest ich konkurencją ? Fabryka lezy w malym miasteczku wiec można targać pracownikiem bo i nigdzie nie pójdzie , wiem bo pracowalem i nie polecam. Teraz trwaja ciche zwolnienia wiec dla mnie nie jest to jakas fajna firma .
zdjecie uzytkownika
Pawełek - 2014-08-05 07:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest dziwne ze firma ma takie opinie skoro tam jest wiecej kierowników niż pracowników heheeheh. na jednego kierownika przypada 2 pracowników.
zdjecie uzytkownika
Władeczek - 2014-09-12 11:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Trwają zwolnienia. Nie jest dobrze.
zdjecie uzytkownika
tolek - 2014-09-24 16:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przyjemnie słyszec, że w arctic paper trwaja zwolnienia, czy jak to napisaliście ciche zwolnienia. Co jest powodem takich ruchów, firma ma jakies problemy, finansowe, czy brak zleceń? Może jest to poczatek restrukturyzacji i prób odswiezenia, czy tez odmłodzenia pracującego dla nich personelu. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
xx - 2014-10-14 16:58:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pawełek - 2014-08-05 07:45:52]:
Jakie 1500 osób zatrudnionych?? ludzie co wy za głupoty piszecie :). Jeśli chodzi o płace w tym zakładzie to nie ma co narzekać. Jeśli ktoś pracuje dwa miesiące i chce zarabiać tyle co paroletni pracownicy no to się rozczaruje zapewne :) Kto nie spróbuje nie przekona się a ci co mało wiedzą najwięcej mają do powiedzenia.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-26 16:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie Arctic zatrudnia wyłącznie poprzez Adeco, a jakie oni proponują płace to myślę wiecie. Firma redukuje zatrudnienie przenosząc co się da na pośredników. Obecny prezes to typowy administrator. Tu i teraz. Traci czas na drobiazgi zamiast zająć się tym co robi manager. Brak koncepcji rozwoju. Inwestycje wyłącznie odtworzeniowe.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-10-29 23:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik, możesz napisać, jakie stawki proponują poprzez to Adeco, bo ja niestety nie wiem, nigdy nie miałem z nimi styczności. Co do tego, że pracownicy z wyższym stażem zarabiają lepiej, to chyba nic dziwnego, bo co tu dużo mówić liczy się doświadczenie i tak zwane stażowe. To lepsze rozwiązanie, niż by np. nowe osoby zarabiały tyle, co pracownicy z doświadczeniem.
zdjecie uzytkownika
Marysia - 2014-10-31 15:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bzdury piszecie, Arctic Kostrzyn ma uwiazane rece,Ich centrala jest w Poznaniu i podobno jakas kobieta tam M.M co jest prawie prezesem raczej wymaga zwolnien w Kostrzynie przy czy msama zatrudnia w Poznaniu ludzi . .to chyba samo za siebie mowi prywata .
zdjecie uzytkownika
arturo - 2014-11-16 12:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak to prawda, Od kiedy ludzie w Poznaniu starają sie "uzdrawiac firmę" powoli wszystko pada, Kostrzyn to jedyna papiernia ktora utrzymuje wszystkie inne, Czyli za jakis czas bedzie mozna napisac jak skutecznie uwalic kurę która znosi złote jajka, reformami ludzi ktorzy nie mają pojęcia co robić tylko skaczą z firmy do firmy i reformy ich polegaja na tym zeby zwalniac i wyjnajmowac zaprzyjaznione firmy w ramach outsorcingu to samo podobno wszwecji zamiast skupic sie na lokalnych ludziach to wszystko jest zlecane innym firmom a to podnosi koszty . Gratulujemy kadry.
zdjecie uzytkownika
elczemu - 2014-11-19 14:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Adeko? a wiadomo chociaż pracownikom, po jakim czasie przestaną być zatrudniani przez pośrednika, tylko zatrudnienie przejdzie na firmę? nie można wiecznie pracować za grosze na niestałej umowie.. Jako klient mogę się wypowiedzieć jedynie pozytywnie, produkty Arctic Paper są najwyższej jakości, to wiem.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-25 22:00:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elczemu - 2014-11-19 14:19:32]:
Uwierz, że można. Masz przymusowy miesiąc przerwy i zaczynasz pracę w Arcticu od nowa poprzez Adeco.
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-12-02 10:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w APK i widzę co tu sie wyrabia. Odkąd władze przejeli ludzie z Poznania to w moim dziale 8 oób szuka pracy za plecami i w innych też. Adeco oczywicie sa ludzie którzy pracują tutaj 3 lata i jakoś nie ma problemu. Zrobiło sie tak jak w innych firmach w miescie kto przy korycie ten psuje innym życie.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-03 20:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mariusz - 2014-12-02 10:47:16]:
Odejdzie parę osób, to zatrudnienie spadnie i Centrala w Poznaniu będzie zadowolona. Ostatni gasi światło.
zdjecie uzytkownika
mlody - 2014-12-09 20:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję tu juz jakiś czas i nie widzę dla siebie przyszłości w tej firmie. Tak jak pisali poprzednicy do firmy nowi przyjmowani się wyłącznie przez Adecco. Żeby jako tak wyjść na miesiąc to łapie lapie sie nadgodziny ile się da. Ludzi coraz mniej, obowiązków więcej. Dyrektor produkcji lubi porządek po za tym reszta w rękach kierownikow dziłów. Kierownicy robią co mogą. Dział sprzedaży tylko z nazyw, bo papier czeka na klienta i upychany gdzie się da! Swoją drogą bardzo ciekawe jest ze taka sytuacja nieciekawa jest, a w tym roku chyba wszystkie auta na nowe wymienili. Dyrektorzy nówki, prezes także i reszta też nowe. Chyba w weekendy szukaja kupcow na zalegajacy papier, bo jak na 2 zmiane w sobote ide to parking pusty. A w tygodniu to trzeba się przepychać przez firmowe auta. Może więcej ludzi musi przejść na 3 zmiany to wszystkim bedzie dobrze wtedy.
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-12-16 09:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie ze brak tu przyszlosci, W zakladzie wszyscy widzą ze ludzie z Poznania transferują wszsytko do siebie. Powoli ale przenoszą żeby być u władzy a robole mają pracować. Na koniec zostana murzyni a smietanka towarzyska w Poznaniu. Od dawna ta firma nie jest konkurenyjna zarobkowo. nie wiem co wy tu widzicie, Wszedzie naokoło szukaja ludzi do pracy a oni sie pchaja tutaj pensje to mit. 2400 na umowie :):):) wiecej dostaniecie wszedzie w innych firmach.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A.?
Zadaj pytanie
x