brak logo

ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A.

Kostrzyn nad Odrą

Opinie o ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A.

aleks 2014-03-05 23:34:19
O takich rzeczach jak atmosfera w arctic paper radziłbym przekonac się osobiście, bo to akurat tworzą ludzie, może potrzeba kogoś nowego, by coś sie poprawiło.
tajpan 2014-03-14 18:59:54
może najlepiej byłoby zacząć zmiany od góry ;) choć to pewnie jak w większości firm pobożne życzenie :)
cezary 2014-04-07 16:24:16
Na stronie arctic paper wyczytałem, ze zatrudniają 1500 osób, całkiem sporo jak dla mnie, więc pewnie nie jest tak tragicznie.
1
franc 2014-04-27 17:22:56
No faktycznie, liczba robi wrażenie, to i pewnie nawet jak rotacje sa niewielkie, to robią częste rekrutacje, warto aplikować?
Marek 2014-06-06 12:28:55
1500 łącznie w całej grupie, w samej PL tylko 450.Miałem okazję tam pracować , atmosfera rodem z gestapo, kto jest przy korycie ten tyra podwładnych byleby tylko zostać poklepanym przez prezesa. Płacę są dobre ale dla kierownictwa normalny człowiek albo przez firmę pośredniczącą lub średnia krajowa. Na terenie Kostrzyna są lepsze formy gdzie kultura pracy jest o 100% lepsza i pensja wyższa, akurat ten zakład ma niesamowite mniemanie o sobie tylko dlaczego specjaliści uciekają ? Trochę to wygląda jak Pan prezes król i jego świta :)
mateusz 2014-06-06 12:30:08
1500 łącznie w całej grupie, w samej PL tylko 450.Miałem okazję tam pracować , atmosfera rodem z gestapo, kto jest przy korycie ten tyra podwładnych byleby tylko zostać poklepanym przez prezesa. Płacę są dobre ale dla kierownictwa normalny człowiek albo przez firmę pośredniczącą lub średnia krajowa. Na terenie Kostrzyna są lepsze formy gdzie kultura pracy jest o 100% lepsza i pensja wyższa, akurat ten zakład ma niesamowite mniemanie o sobie tylko dlaczego specjaliści uciekają ? Trochę to wygląda jak Pan prezes król i jego świta :)
2
werner 2014-06-20 15:55:55
Skoro normalny człowiek ma średnia krajową to chyba nie jest najgorzej? Przecież to ponad 3 tysiące! O co chodzi w takim razie?
mariusz 2014-07-03 12:02:10
Średnią krajową nabija prezes dyrektorzy i kierownicy :) reszta 1500 i na kolanach .
Piotr 2014-07-23 09:11:35
Ja się sam zwolniłem z tej firmy , praca w strefie jest i to za lepsze pieniądze. Tutaj człowiek czuł się zastraszany i tyrał za kierowników i dyrekcję której robić się nie chciało.Wszystko odbywa się za plecami pracowników jakieś dziwne posunięcia zwolnienia premie. Kto bardziej wchodzi ( usunięte przez administratora ) ten ma lepiej :) Kiedyś to była normalna firma teraz jest król i jego dwór.
sergiej 2014-07-25 16:33:11
Arctic paper to chyba jedna z najbardziej znanych papierni w branży. Dziwi mnie, więc, że mają dosyć negatywne opinie wśród pracowników, nie wiem, czy to nie czarny PR konkurencji. Zwłaszcza, że to największy producent papierów offsetowych w Polsce oraz drugim co do wielkości producentem papierów graficznych, przynajmniej mają się za takich, bo napisali to na swojej stronie. Zatrudniają w koncernie 1500 osób, z czego ponad 400 osób w Polsce. Także nie wierze, by było źle, bo inaczej tyle osób by nie pracowało i nie odnosili by takich sukcesów.
Maciek 2014-07-28 15:06:21
A niby kto jest ich konkurencją ? Fabryka lezy w malym miasteczku wiec można targać pracownikiem bo i nigdzie nie pójdzie , wiem bo pracowalem i nie polecam. Teraz trwaja ciche zwolnienia wiec dla mnie nie jest to jakas fajna firma .
Pawełek 2014-08-05 07:45:52
Nie jest dziwne ze firma ma takie opinie skoro tam jest wiecej kierowników niż pracowników heheeheh. na jednego kierownika przypada 2 pracowników.
Władeczek 2014-09-12 11:02:17
Trwają zwolnienia. Nie jest dobrze.
2
tolek 2014-09-24 16:09:19
Nie przyjemnie słyszec, że w arctic paper trwaja zwolnienia, czy jak to napisaliście ciche zwolnienia. Co jest powodem takich ruchów, firma ma jakies problemy, finansowe, czy brak zleceń? Może jest to poczatek restrukturyzacji i prób odswiezenia, czy tez odmłodzenia pracującego dla nich personelu. Pozdrawiam.
xx 2014-10-14 16:58:28
Jakie 1500 osób zatrudnionych?? ludzie co wy za głupoty piszecie :). Jeśli chodzi o płace w tym zakładzie to nie ma co narzekać. Jeśli ktoś pracuje dwa miesiące i chce zarabiać tyle co paroletni pracownicy no to się rozczaruje zapewne :) Kto nie spróbuje nie przekona się a ci co mało wiedzą najwięcej mają do powiedzenia.
pracownik 2014-10-26 16:07:29
Obecnie Arctic zatrudnia wyłącznie poprzez Adeco, a jakie oni proponują płace to myślę wiecie. Firma redukuje zatrudnienie przenosząc co się da na pośredników. Obecny prezes to typowy administrator. Tu i teraz. Traci czas na drobiazgi zamiast zająć się tym co robi manager. Brak koncepcji rozwoju. Inwestycje wyłącznie odtworzeniowe.
paweł 2014-10-29 23:19:40
@pracownik, możesz napisać, jakie stawki proponują poprzez to Adeco, bo ja niestety nie wiem, nigdy nie miałem z nimi styczności. Co do tego, że pracownicy z wyższym stażem zarabiają lepiej, to chyba nic dziwnego, bo co tu dużo mówić liczy się doświadczenie i tak zwane stażowe. To lepsze rozwiązanie, niż by np. nowe osoby zarabiały tyle, co pracownicy z doświadczeniem.
1
Marysia 2014-10-31 15:07:37
Bzdury piszecie, Arctic Kostrzyn ma uwiazane rece,Ich centrala jest w Poznaniu i podobno jakas kobieta tam M.M co jest prawie prezesem raczej wymaga zwolnien w Kostrzynie przy czy msama zatrudnia w Poznaniu ludzi . .to chyba samo za siebie mowi prywata .
arturo 2014-11-16 12:28:23
Tak to prawda, Od kiedy ludzie w Poznaniu starają sie "uzdrawiac firmę" powoli wszystko pada, Kostrzyn to jedyna papiernia ktora utrzymuje wszystkie inne, Czyli za jakis czas bedzie mozna napisac jak skutecznie uwalic kurę która znosi złote jajka, reformami ludzi ktorzy nie mają pojęcia co robić tylko skaczą z firmy do firmy i reformy ich polegaja na tym zeby zwalniac i wyjnajmowac zaprzyjaznione firmy w ramach outsorcingu to samo podobno wszwecji zamiast skupic sie na lokalnych ludziach to wszystko jest zlecane innym firmom a to podnosi koszty . Gratulujemy kadry.
elczemu 2014-11-19 14:19:32
Adeko? a wiadomo chociaż pracownikom, po jakim czasie przestaną być zatrudniani przez pośrednika, tylko zatrudnienie przejdzie na firmę? nie można wiecznie pracować za grosze na niestałej umowie.. Jako klient mogę się wypowiedzieć jedynie pozytywnie, produkty Arctic Paper są najwyższej jakości, to wiem.
pracownik 2014-11-25 22:00:56
Uwierz, że można. Masz przymusowy miesiąc przerwy i zaczynasz pracę w Arcticu od nowa poprzez Adeco.
mariusz 2014-12-02 10:47:16
Ja pracuje w APK i widzę co tu sie wyrabia. Odkąd władze przejeli ludzie z Poznania to w moim dziale 8 oób szuka pracy za plecami i w innych też. Adeco oczywicie sa ludzie którzy pracują tutaj 3 lata i jakoś nie ma problemu. Zrobiło sie tak jak w innych firmach w miescie kto przy korycie ten psuje innym życie.
pracownik 2014-12-03 20:17:43
Odejdzie parę osób, to zatrudnienie spadnie i Centrala w Poznaniu będzie zadowolona. Ostatni gasi światło.
mlody 2014-12-09 20:47:51
Pracuję tu juz jakiś czas i nie widzę dla siebie przyszłości w tej firmie. Tak jak pisali poprzednicy do firmy nowi przyjmowani się wyłącznie przez Adecco. Żeby jako tak wyjść na miesiąc to łapie lapie sie nadgodziny ile się da. Ludzi coraz mniej, obowiązków więcej. Dyrektor produkcji lubi porządek po za tym reszta w rękach kierownikow dziłów. Kierownicy robią co mogą. Dział sprzedaży tylko z nazyw, bo papier czeka na klienta i upychany gdzie się da! Swoją drogą bardzo ciekawe jest ze taka sytuacja nieciekawa jest, a w tym roku chyba wszystkie auta na nowe wymienili. Dyrektorzy nówki, prezes także i reszta też nowe. Chyba w weekendy szukaja kupcow na zalegajacy papier, bo jak na 2 zmiane w sobote ide to parking pusty. A w tygodniu to trzeba się przepychać przez firmowe auta. Może więcej ludzi musi przejść na 3 zmiany to wszystkim bedzie dobrze wtedy.
1
marek 2014-12-16 09:38:26
Oczywiscie ze brak tu przyszlosci, W zakladzie wszyscy widzą ze ludzie z Poznania transferują wszsytko do siebie. Powoli ale przenoszą żeby być u władzy a robole mają pracować. Na koniec zostana murzyni a smietanka towarzyska w Poznaniu. Od dawna ta firma nie jest konkurenyjna zarobkowo. nie wiem co wy tu widzicie, Wszedzie naokoło szukaja ludzi do pracy a oni sie pchaja tutaj pensje to mit. 2400 na umowie :):):) wiecej dostaniecie wszedzie w innych firmach.
pracownik 2015-04-03 17:00:43
Pracuję tu już kilka lat i muszę przyznać, że pracowałem w dużo lepszych miejscach. Pracownicy przyjmowani są głównie przez Adecco (chyba że jest się fachowcem i akurat potrzeba takiego) i pracują tak od kilku do kilkunastu miesięcy. Przy czym ich stawki nie różnią się bardzo od innych. Generalnie pracownik produkcji to sztuka, nie jest istotne ile już umie, jego doświadczenie i staż, kiedy nowy pracownik po 6ciu miesiącach w Adecco dostaje 50zł mniej niż taki co pracuje 4-5 lat to chyba coś jest nie tak. Już z poziomu brygadzistów/zmianowych uważa się każdy za viceboga. Dyrektor to parodia robiąca testy białej rękawiczki zamiast zająć się stanem maszyn i produkcją. Brak tutaj jakiejkolwiek możliwości awansu, wszystko jest oparte o kolesiostwo oraz kto komu głębiej wlezie. Ta firma rzeczywiście miała kiedyś renomę ale teraz nawet cień po niej nie został, choć nadal uważają że na miejsce każdego jest 10ciu chętnych, a w rzeczywistości biorą każdego kto tylko ma 2 ręce. Osobiście szukam teraz innej pracy, jeżeli ktoś zastanawia się, to naprawdę odradzam rozpoczynanie przygody z Arctic Paper.
2
maszynmen 2015-05-16 20:52:32
Ja tez kiedys tam pracowalem ale mnie zwolnili. Podobno kiedys dyrektor finansowa pracowala w Kostrzynie
ale ja wywalili i dostala sie teraz do Poznania i tak robi ze pozwalaniala z zawisci ludzi w Kostrzynie
a sama z Poznaniau zatrudnia znajomych i przejmuje administracje swoja prywatna firma.
To sie nazywa niszczenie firmy i prywata wiec jak w tej firmiema byc dobrze.
frendzel 2015-07-07 19:19:01
Praca w Arctic Paper w siedzibie w Kostrzynie nad Odrą nie należy do najlepszych, ale nie ma co narzekać. Słyszałem krytyczne opinie na temat tej pracy, ale także te pozytywne, więc moim zdaniem powinno się samemu zorientować jak tam jest naprawdę. W tym momencie szukają osób na stanowisko Specjalista ds. Systemów Sterowania (automatyk) - oferta pracy na portalu praca.pl
gozel 2016-02-04 20:40:29
frnedzel, a pracowałeś z nimi że tak źle ich postrzegasz ? Ja zastanawiam się co stało się z poprzednim kierownikiem, bo w styczniu zaczęli poszukiwania nowego !
dariusz 2016-02-07 10:43:30
Słyna przede wszystkim z wyrobków wysokiej jakości paperów graficznych,. Zakład usytuowany jest w Kostrzynie nad Odrą, nie maja wysokich wymagan na kierownika bo oczekuja wyksztalcenia z zarzadzania lub organizacja i doswiadczenia.
ergt34 2016-02-14 18:29:01
hej a czy ktos z was moglby mi pwoeidziec cos na temat pracy u nich jako slusarz- szlifierz? bo wiem ze taka oferta od nich byla kiedys i licze ze znow wstaawia
Miś 2016-02-18 20:06:01
skoro masz fach w ręku, to na pewno wiesz, na czym taka praca polega :) @ergt34 podobno zarobki są w porządku, jak masz doświadczenie, to nie dadzą Ci zginąć
foreber 2016-02-26 21:13:17
Pewnie, że dbają o pracownik, którzy przykładają sie do pracy i wiedzą jak się dostosować do obowiązków @Miś. Rotacji u nich nie ma, co jest najlepszym dowodem na to, że stabilne zatrudnienie jest możliwe.
maslu 2016-03-04 20:13:59
Ogólnie w tej firmie przeważają stanowiska gdzie praca jest fizyczna, ale zarobki dobre. Stąd też nie ma dużej rotacji, taki ślusarz nawet ma ponad 2500 złotych netto.
mala 2016-04-27 16:14:54
a potszebuja moze kobiet do pracy
765 2016-04-27 16:16:19
@mala no nie wiem powiem Ci ze teraz ofert nie ma a jak byly to na takie stanodwska jak ślusarz- szlifierz
mala 2016-04-28 19:41:19
aha dzieki za informace a wiesz gdze potszebuja na wuzek widlowy z uprawnieniami
Janusz 2016-05-10 20:02:34
Szukam pracy jako Ślusarz, mam sporo doświadczenia bo aż 10 lat. Chciałbym do nich aplikować, ale nie widzę aktualnych ofert, a szkoda. Może ktoś z Was wie czy prowadzą rekrutację? Albo wyślę do nich po prostu CV.
bolek 2016-07-20 10:15:15
Pracowalem w tej firmie w logistyce APSA i powiem ze bieda totalna. Wpiszujesz caly dzien jakies zaladunki a jak cos z systemem zepsuje to czekasz caly dzien az ktos w szecji naprawi a ty masz plecy i musisz nadrobic i 50 roznych systemow do ogarniecia . Kiedys zapomnialem hasla i za 3 dni mi dali nowe szwedzi. hehehe . Jak komus odpowiada szedzka slamazarnosc i olewanie to skadac podania jak ktos chce pracowac w rozwijajacej sie firmie to niech szuka czegos innego. coraz mniej zamowien ta firma padnie za kilka lat .
bno 2016-07-20 11:57:36
@janusz ja wiem o której ty rekrutacji i ogłoszeniu o pracę mówisz, bo pojawia się to jeszcze mkiejscami w internecie ale data - sprawdź to! to jest rekrutacja sprzed dwóch lat z grudnia i trzeba być czujnym, a najlepiej w spraie pracy skontaktuj się z firmą bezpośrednio
Marek 2016-07-21 08:52:12
Na produkcji placa grosze i sa pomiatani , kierownicy sie nosza jak pawie . Dyrektor nic nie wie jak go w konia robia. takie realia. Naprawde lepiej przy granicy znalezc cos za 1000-1500 eurro to najprostrza fizyczna praca a dla wykfalilikowanych placa wiecej i byc zadowolonym.
W innych firmach lepsza atmosfera niz w Arcticu
voa 2016-07-21 12:06:49
Ja to bym się chętnie do nich załapał, ale wiecie czy mają teraz jakies oferty pracy? Dziękuję za odpowiedź.
Maciej 2016-08-01 15:21:28
Trole jednak pilnują i naganiają do pracy, Większość ludzi czeka aż prezes przejdzie na emeryturę a następca rozgoni kierowników-towarzystwo wzajemnej adoracji. MOże wtedy się coś zmieni, teraz prezes jest ślepy i nie widzi jak go kierownicy w konia robią .
sweet 2016-08-04 20:50:24
Ja to bym się chętnie załapał, bo w końcu oprócz podstawy jest jeszcze szansa na jakieś premie, ale czy wypłata jest terminowa? Dziękuję za odpowiedź.
pawian 2016-08-30 12:48:29
Zapomnij o normalnej pracy , ja pracowalem w biurach jakis czas temu i bylo normalnie , potem powstala dziwna firma Arctic Poznan i zaczely sie cyrki z przenoszeniem dzialow kombinacje i z fajnej firmy powstal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z balaganem , wymyslili centralizacje i teraz nikt nie ma pojecia co gdzie i jak . Ludzie z Poznania kompletnie nie majacy pojecia o produkcji i dzialaniu takiej firmy wzieli sie za zarzadzanie :) Teraz szukaja ludzi do pracy w Kostrzynie ale ja sie zwolnilem mam lepsze warunki obok. Nie polecam tej firmy. chcesz miec fajna prace poszukaj na milenijnej pelno pracy za wieksze pieniadze.
miłosz 2016-09-04 19:42:28
@sweet akurat z terminem wypłat to naprawdę nie ma obsuwek
Mateusz 2016-09-12 09:20:31
Ale z normalna praca jest problem jak pracujesz na produkcji jestes murzynem i maja Ciebie w ( usunięte przez administratora ) jak pracujesz w biurowcach to Szwedzi pokazuja ci ze jestes murzynem wiec tu i tu porazka.
To samo z APSA Poznan jak cos chcesz od tych balwanow to nosza sie jak pawiany ze sa lepsi pytanie od czego ? ( byl plan modernizacji i likwidacji logistyki ... stworzyli nowy dzial w Polsce a tamte zlikwidowali ale ludzi za granica przesuneli w inne miejsca wiec logiki tu zadnej . koszty sie zwiekszyly a Poznan odtrabil zwyciestwo i wazne ze obsluguje ich firma ktora jest prywatna wlasnoscia jednej Pani dyrektor w Poznaniu . normalnie cyrk nad cyrkami . cos w stylu jak doprowadzic do beznadzieji firme w kilku krokach.
Zaowazcie ze zaden specjalista tutaj nie chce przyjsc zatrudnia sie ludzi bez kwalifikacji wiec jacy ludzie taka jakosc.
morwa 2016-09-12 19:16:19
miłosz a na jakim stanowisku jesteś że tak piszesz?
miłosz 2016-09-22 10:58:44
Ja poszedlem z tego kołchozu , jedziesz do niemiec 20 minut masz 1800-2300 euro . a tutaj przyjmuja samcyh po szkole ktorzy po roku jada do niemiec
Nie polecam tego zakladu
bryk 2016-09-25 11:23:52
@ miłosz - ale co w tym złego? przeciez wiadomo, ze w Polsce zarobisz mniej, ale nie powinno to nikogo dziwić, tak po prostu jest i tyle. A gdzieś trzeba zacząć, gdzieś trzeba się załapać na początek. W Polsce w taki razie niech nabiorą praktyki a potem za granice
Zostaw swoją opinię o ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A. - Kostrzyn nad Odrą
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A.