Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A.

Pracowałeś w firmie ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
elektryk - 2013-01-29 09:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ile zarobi max. tam elektryk z uprawnieniami E i D do 1 kV. dzięki za info.
zdjecie uzytkownika
Yappa - 2013-02-18 10:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Arctic nie robi papieru do "( usunięte przez administratora )" tylko do drukarek. Litości, ale fakt Arctic jeśli chodzi o miejsce do pracy spadł strasznie. Pomimo tego po Kostrzynie dalej krąży opinia, że jak się dostaje wypłatę a Arcticu to trzeba taczką przyjeżdżać. Zarobki porównywalne z konkurencją.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2013-03-02 14:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem o co chodzi z Arcticiem do teraz,robią tam papier niby nic trudnego.wysłałem tam kilka podań ,ale nie zostałem zaproszony nawet na rozmowe kwalifikacyjną ,ta pani od rekrutacji nawet nie zadzwoniła ...ciekawe czy wogole przeczytała moje podanie.
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2013-04-20 11:08:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a na jaki adres wysyłałeś?
zdjecie uzytkownika
nik - 2013-06-05 08:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdzie ty żyjesz chłopie? tam jak w całym kraju mają pierwszeństwo przyjęcia znajomi i rodzina n o chyba że super fachowiec jesteś i akurat potrzebują takiej osoby na dane stanowisko.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-13 20:31:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co zaczyna się psuć w Arctic w Kostrzynie? Dobrze tam płacą? Jaki mają stosunek do pracowników, tworzą dobrą atmosferę?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-22 14:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadal jest tu mi dobrze i nie zamienie swojej pracy na inną
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-22 18:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możesz napisac coś więcej? Ludzie sa w porzadku, przełożeni w Arctic Paper potrafią pójść na rękę, gdy potrzeba dnia wolnego?
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-12-25 18:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie szukaja nigogo do arctic paper, skoro tak trudno znaleźć ogłoszenie o pracę? Kiedy ostatni raz przyjmowali nowych?
zdjecie uzytkownika
Ziemia Obiecana - 2013-12-29 21:15:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudnianie nieletnich to próba podniesienia poziomu produkcji, bo nie maja maszyn do pakowania papieru.
zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-12-30 21:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś napisac po co były te protesty, o co walczyliście? cos udało się zwojowac, czy nie bardzo? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
problemy z kadrą - 2014-01-08 01:56:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kadrowa a arctic paper żle nastawiona w stosunku do ekipy produkcji.
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2014-01-12 13:35:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tak dalej pójdzie to kostrzyn nad odrą nie będzie słynął z woodstocku, tylko z arctic paper, super firma, ich papiery offsetowe są najlepsze!
zdjecie uzytkownika
Rodney - 2014-01-17 15:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trudno orzec własciwie, nie znając okoliczności, może ojciec nie miał co zrobić z dzieckiem i pozwolono mu go zabrac do pracy i pomagał w lekkich pracach ojcu...
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-01-24 13:29:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ok, ale kierownictwo to nadete pyszalki awansowane ze wsi, nie widza nic poza swoja kariera.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Rodney - 2014-01-26 22:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro firma ok, to chyba wyslę im jakies CV z listem motywacyjnym, może przeczytają i zaproszą na rozmowę. Temat chłopca był już poruszany...
zdjecie uzytkownika
wyzysk - 2014-02-04 19:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nszzprc wyzyskiwani arctic paper kostrzyn s.A- to zdjęcia przedstawia 13 letniego chłopca pakujacego kolby papieru.Kadrowa zwolniła jego ojca.Dlaczego arctic wykorzystuje nieletnich w pracy,dlaczego kadrowa w arcticu nie zwraca na tp uwagi.
zdjecie uzytkownika
Blazej - 2014-02-05 10:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownicy z awansu lataja za dyrektorem jak dwór za królem byle by jakas premie dostac albo byc w laskach :) praconik to nic nie warty smiec. ta firma juz dawno stracila wiarygodnosc za poprzedniego dyrektora ludzie byli normalni teraz to jedna wielka sciema i wlazenie w ( usunięte przez administratora ), nic dziwnego ze leci na gieldzie jak ludzie zamiast pracy patrza na swoje awanse
zdjecie uzytkownika
Raul - 2014-02-09 12:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest mniej wiecej tak jak opisal to poprzednik, poza tym jesli chodzi o prace to tak jak ktos pisal po znajomosci i rodzinnie to sie zgadza.
zdjecie uzytkownika
nimo - 2014-02-16 16:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki wielkie w takim razie za opinię o arctic paper, w tego chłopca pomagającego w pracy ojcu jestem jeszcze zrozumieć, ale widze, że atmosfera nie najlepsza.
zdjecie uzytkownika
aleks - 2014-03-05 23:34:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O takich rzeczach jak atmosfera w arctic paper radziłbym przekonac się osobiście, bo to akurat tworzą ludzie, może potrzeba kogoś nowego, by coś sie poprawiło.
zdjecie uzytkownika
tajpan - 2014-03-14 18:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może najlepiej byłoby zacząć zmiany od góry ;) choć to pewnie jak w większości firm pobożne życzenie :)
zdjecie uzytkownika
cezary - 2014-04-07 16:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na stronie arctic paper wyczytałem, ze zatrudniają 1500 osób, całkiem sporo jak dla mnie, więc pewnie nie jest tak tragicznie.
zdjecie uzytkownika
franc - 2014-04-27 17:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No faktycznie, liczba robi wrażenie, to i pewnie nawet jak rotacje sa niewielkie, to robią częste rekrutacje, warto aplikować?
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-06-06 12:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1500 łącznie w całej grupie, w samej PL tylko 450.Miałem okazję tam pracować , atmosfera rodem z gestapo, kto jest przy korycie ten tyra podwładnych byleby tylko zostać poklepanym przez prezesa. Płacę są dobre ale dla kierownictwa normalny człowiek albo przez firmę pośredniczącą lub średnia krajowa. Na terenie Kostrzyna są lepsze formy gdzie kultura pracy jest o 100% lepsza i pensja wyższa, akurat ten zakład ma niesamowite mniemanie o sobie tylko dlaczego specjaliści uciekają ? Trochę to wygląda jak Pan prezes król i jego świta :)
zdjecie uzytkownika
mateusz - 2014-06-06 12:30:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
1500 łącznie w całej grupie, w samej PL tylko 450.Miałem okazję tam pracować , atmosfera rodem z gestapo, kto jest przy korycie ten tyra podwładnych byleby tylko zostać poklepanym przez prezesa. Płacę są dobre ale dla kierownictwa normalny człowiek albo przez firmę pośredniczącą lub średnia krajowa. Na terenie Kostrzyna są lepsze formy gdzie kultura pracy jest o 100% lepsza i pensja wyższa, akurat ten zakład ma niesamowite mniemanie o sobie tylko dlaczego specjaliści uciekają ? Trochę to wygląda jak Pan prezes król i jego świta :)
zdjecie uzytkownika
werner - 2014-06-20 15:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro normalny człowiek ma średnia krajową to chyba nie jest najgorzej? Przecież to ponad 3 tysiące! O co chodzi w takim razie?
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-07-03 12:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Średnią krajową nabija prezes dyrektorzy i kierownicy :) reszta 1500 i na kolanach .
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-07-23 09:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się sam zwolniłem z tej firmy , praca w strefie jest i to za lepsze pieniądze. Tutaj człowiek czuł się zastraszany i tyrał za kierowników i dyrekcję której robić się nie chciało.Wszystko odbywa się za plecami pracowników jakieś dziwne posunięcia zwolnienia premie. Kto bardziej wchodzi ( usunięte przez administratora ) ten ma lepiej :) Kiedyś to była normalna firma teraz jest król i jego dwór.
zdjecie uzytkownika
sergiej - 2014-07-25 16:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Arctic paper to chyba jedna z najbardziej znanych papierni w branży. Dziwi mnie, więc, że mają dosyć negatywne opinie wśród pracowników, nie wiem, czy to nie czarny PR konkurencji. Zwłaszcza, że to największy producent papierów offsetowych w Polsce oraz drugim co do wielkości producentem papierów graficznych, przynajmniej mają się za takich, bo napisali to na swojej stronie. Zatrudniają w koncernie 1500 osób, z czego ponad 400 osób w Polsce. Także nie wierze, by było źle, bo inaczej tyle osób by nie pracowało i nie odnosili by takich sukcesów.
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-07-28 15:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A niby kto jest ich konkurencją ? Fabryka lezy w malym miasteczku wiec można targać pracownikiem bo i nigdzie nie pójdzie , wiem bo pracowalem i nie polecam. Teraz trwaja ciche zwolnienia wiec dla mnie nie jest to jakas fajna firma .
zdjecie uzytkownika
Pawełek - 2014-08-05 07:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest dziwne ze firma ma takie opinie skoro tam jest wiecej kierowników niż pracowników heheeheh. na jednego kierownika przypada 2 pracowników.
zdjecie uzytkownika
Władeczek - 2014-09-12 11:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Trwają zwolnienia. Nie jest dobrze.
zdjecie uzytkownika
tolek - 2014-09-24 16:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przyjemnie słyszec, że w arctic paper trwaja zwolnienia, czy jak to napisaliście ciche zwolnienia. Co jest powodem takich ruchów, firma ma jakies problemy, finansowe, czy brak zleceń? Może jest to poczatek restrukturyzacji i prób odswiezenia, czy tez odmłodzenia pracującego dla nich personelu. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
xx - 2014-10-14 16:58:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pawełek - 2014-08-05 07:45:52]:
Jakie 1500 osób zatrudnionych?? ludzie co wy za głupoty piszecie :). Jeśli chodzi o płace w tym zakładzie to nie ma co narzekać. Jeśli ktoś pracuje dwa miesiące i chce zarabiać tyle co paroletni pracownicy no to się rozczaruje zapewne :) Kto nie spróbuje nie przekona się a ci co mało wiedzą najwięcej mają do powiedzenia.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-26 16:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie Arctic zatrudnia wyłącznie poprzez Adeco, a jakie oni proponują płace to myślę wiecie. Firma redukuje zatrudnienie przenosząc co się da na pośredników. Obecny prezes to typowy administrator. Tu i teraz. Traci czas na drobiazgi zamiast zająć się tym co robi manager. Brak koncepcji rozwoju. Inwestycje wyłącznie odtworzeniowe.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-10-29 23:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@pracownik, możesz napisać, jakie stawki proponują poprzez to Adeco, bo ja niestety nie wiem, nigdy nie miałem z nimi styczności. Co do tego, że pracownicy z wyższym stażem zarabiają lepiej, to chyba nic dziwnego, bo co tu dużo mówić liczy się doświadczenie i tak zwane stażowe. To lepsze rozwiązanie, niż by np. nowe osoby zarabiały tyle, co pracownicy z doświadczeniem.
zdjecie uzytkownika
Marysia - 2014-10-31 15:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bzdury piszecie, Arctic Kostrzyn ma uwiazane rece,Ich centrala jest w Poznaniu i podobno jakas kobieta tam M.M co jest prawie prezesem raczej wymaga zwolnien w Kostrzynie przy czy msama zatrudnia w Poznaniu ludzi . .to chyba samo za siebie mowi prywata .
zdjecie uzytkownika
arturo - 2014-11-16 12:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak to prawda, Od kiedy ludzie w Poznaniu starają sie "uzdrawiac firmę" powoli wszystko pada, Kostrzyn to jedyna papiernia ktora utrzymuje wszystkie inne, Czyli za jakis czas bedzie mozna napisac jak skutecznie uwalic kurę która znosi złote jajka, reformami ludzi ktorzy nie mają pojęcia co robić tylko skaczą z firmy do firmy i reformy ich polegaja na tym zeby zwalniac i wyjnajmowac zaprzyjaznione firmy w ramach outsorcingu to samo podobno wszwecji zamiast skupic sie na lokalnych ludziach to wszystko jest zlecane innym firmom a to podnosi koszty . Gratulujemy kadry.
zdjecie uzytkownika
elczemu - 2014-11-19 14:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Adeko? a wiadomo chociaż pracownikom, po jakim czasie przestaną być zatrudniani przez pośrednika, tylko zatrudnienie przejdzie na firmę? nie można wiecznie pracować za grosze na niestałej umowie.. Jako klient mogę się wypowiedzieć jedynie pozytywnie, produkty Arctic Paper są najwyższej jakości, to wiem.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-25 22:00:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elczemu - 2014-11-19 14:19:32]:
Uwierz, że można. Masz przymusowy miesiąc przerwy i zaczynasz pracę w Arcticu od nowa poprzez Adeco.
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-12-02 10:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w APK i widzę co tu sie wyrabia. Odkąd władze przejeli ludzie z Poznania to w moim dziale 8 oób szuka pracy za plecami i w innych też. Adeco oczywicie sa ludzie którzy pracują tutaj 3 lata i jakoś nie ma problemu. Zrobiło sie tak jak w innych firmach w miescie kto przy korycie ten psuje innym życie.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-03 20:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mariusz - 2014-12-02 10:47:16]:
Odejdzie parę osób, to zatrudnienie spadnie i Centrala w Poznaniu będzie zadowolona. Ostatni gasi światło.
zdjecie uzytkownika
mlody - 2014-12-09 20:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję tu juz jakiś czas i nie widzę dla siebie przyszłości w tej firmie. Tak jak pisali poprzednicy do firmy nowi przyjmowani się wyłącznie przez Adecco. Żeby jako tak wyjść na miesiąc to łapie lapie sie nadgodziny ile się da. Ludzi coraz mniej, obowiązków więcej. Dyrektor produkcji lubi porządek po za tym reszta w rękach kierownikow dziłów. Kierownicy robią co mogą. Dział sprzedaży tylko z nazyw, bo papier czeka na klienta i upychany gdzie się da! Swoją drogą bardzo ciekawe jest ze taka sytuacja nieciekawa jest, a w tym roku chyba wszystkie auta na nowe wymienili. Dyrektorzy nówki, prezes także i reszta też nowe. Chyba w weekendy szukaja kupcow na zalegajacy papier, bo jak na 2 zmiane w sobote ide to parking pusty. A w tygodniu to trzeba się przepychać przez firmowe auta. Może więcej ludzi musi przejść na 3 zmiany to wszystkim bedzie dobrze wtedy.
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-12-16 09:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie ze brak tu przyszlosci, W zakladzie wszyscy widzą ze ludzie z Poznania transferują wszsytko do siebie. Powoli ale przenoszą żeby być u władzy a robole mają pracować. Na koniec zostana murzyni a smietanka towarzyska w Poznaniu. Od dawna ta firma nie jest konkurenyjna zarobkowo. nie wiem co wy tu widzicie, Wszedzie naokoło szukaja ludzi do pracy a oni sie pchaja tutaj pensje to mit. 2400 na umowie :):):) wiecej dostaniecie wszedzie w innych firmach.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-03 17:00:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuję tu już kilka lat i muszę przyznać, że pracowałem w dużo lepszych miejscach. Pracownicy przyjmowani są głównie przez Adecco (chyba że jest się fachowcem i akurat potrzeba takiego) i pracują tak od kilku do kilkunastu miesięcy. Przy czym ich stawki nie różnią się bardzo od innych. Generalnie pracownik produkcji to sztuka, nie jest istotne ile już umie, jego doświadczenie i staż, kiedy nowy pracownik po 6ciu miesiącach w Adecco dostaje 50zł mniej niż taki co pracuje 4-5 lat to chyba coś jest nie tak. Już z poziomu brygadzistów/zmianowych uważa się każdy za viceboga. Dyrektor to parodia robiąca testy białej rękawiczki zamiast zająć się stanem maszyn i produkcją. Brak tutaj jakiejkolwiek możliwości awansu, wszystko jest oparte o kolesiostwo oraz kto komu głębiej wlezie. Ta firma rzeczywiście miała kiedyś renomę ale teraz nawet cień po niej nie został, choć nadal uważają że na miejsce każdego jest 10ciu chętnych, a w rzeczywistości biorą każdego kto tylko ma 2 ręce. Osobiście szukam teraz innej pracy, jeżeli ktoś zastanawia się, to naprawdę odradzam rozpoczynanie przygody z Arctic Paper.
zdjecie uzytkownika
maszynmen - 2015-05-16 20:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez kiedys tam pracowalem ale mnie zwolnili. Podobno kiedys dyrektor finansowa pracowala w Kostrzynie
ale ja wywalili i dostala sie teraz do Poznania i tak robi ze pozwalaniala z zawisci ludzi w Kostrzynie
a sama z Poznaniau zatrudnia znajomych i przejmuje administracje swoja prywatna firma.
To sie nazywa niszczenie firmy i prywata wiec jak w tej firmiema byc dobrze.
zdjecie uzytkownika
frendzel - 2015-07-07 19:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Arctic Paper w siedzibie w Kostrzynie nad Odrą nie należy do najlepszych, ale nie ma co narzekać. Słyszałem krytyczne opinie na temat tej pracy, ale także te pozytywne, więc moim zdaniem powinno się samemu zorientować jak tam jest naprawdę. W tym momencie szukają osób na stanowisko Specjalista ds. Systemów Sterowania (automatyk) - oferta pracy na portalu praca.pl
zdjecie uzytkownika
gozel - 2016-02-04 20:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
frnedzel, a pracowałeś z nimi że tak źle ich postrzegasz ? Ja zastanawiam się co stało się z poprzednim kierownikiem, bo w styczniu zaczęli poszukiwania nowego !
zdjecie uzytkownika
dariusz - 2016-02-07 10:43:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyna przede wszystkim z wyrobków wysokiej jakości paperów graficznych,. Zakład usytuowany jest w Kostrzynie nad Odrą, nie maja wysokich wymagan na kierownika bo oczekuja wyksztalcenia z zarzadzania lub organizacja i doswiadczenia.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert