Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o dobroplast

Pracowałeś w firmie dobroplast i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-01-27 13:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oczywiście, że ludzie tam pracują, bo nie mają innego wyjścia. pracowałam tam swego czasu i jest tam okropnie, nigdy w życiu juz bym do tego nie wróciła. tam się[usunięte przez moderatora] Nie zwraca sie uwagi na płeć i wiek...[usunięte przez moderatora].a sprubój iść na zwolnienie lekarskie, jeśli nie masz znajomości to po powrocie ze zwolnienia dostajesz wymówienie... Nie oszukujmy się jest tam cholernie ciężko a płacą niewiele i [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
ona - 2011-01-27 13:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
8 zł na godzinę to luksus, niewielu ma taką stawkę...
zdjecie uzytkownika
okna - 2011-03-08 09:46:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem jako kierowca i nie polecam. Załadują Ci 20 punktów się bujaj po Warszawie,[usunięte przez moderatora] się w korkach, małych osiedlach. A płacone jest z kilometra to po Warszawie i okolicach ile kilometrów narobisz? Cały [usunięte przez moderatora], a trzy dni się zleci. Na zbiornikach plomby, co miesiąc jakieś obcinki, podatek odprowadzany oczywiście od najniższej krajowej. Mechanicy wszystko w [usunięte przez moderatora] mają, samochód sam sobie naprawiaj, samochody oczywiście przeładowane, że na pake często wleźć się nie da. Niby masz swój samochód, a dzwonią do Ciebie i jak przyjeżdżasz na baze to okazuje się, że jedziesz cudzym samochodem, a Twoim ktoś pojechał w trase.[usunięte przez moderatora] jednym słowem jeden wielki[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
gość - 2011-04-05 07:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda,nic się nie zmieniło,w tej chwili jest dokładnie tak,jak rok,dwa lata temu......jedni ganiają za granicę,albo mają najlepsze trasy po Polsce,a drudzy ganiają w liche i krótkie trasy ,te niechciane przez tych pierwszych ,jedni wyduszą 12000 km,a drudzy 5-6000km,[usunięte przez moderatora],wiem,że kilku lada moment się zwolni,mają już co innego na oku,gdyby każdy miał szanse zarobić godne pieniądze i traktowani byliby równo,pracowaliby dalej,a tak,każdy pojeździ trochę,i szuka czego innego,na układy-nie ma rady.....
zdjecie uzytkownika
Wolverine - 2011-10-05 12:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ile teraz tam można zarobić? Dzwoniła do mnie jakas kobieta i zapraszała na rozmowę..
jaka jest teraz tam stawka godzinowa? tylko proszę o szczerość, jak jakaś marna to szkoda moich kilometrów .
z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
rudyrys - 2012-04-03 12:39:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak nazywa się teraz kierownik dzialu ekstruzji i co to za robota profile/okleina co tam sie robi? ile można wyciagnac na reke, Chce się zatrudnic jak by mógł ktoś napisać.
zdjecie uzytkownika
Johny - 2012-04-13 23:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam ktoś może wie jak teraz mają tam kierowcy? bo wiem że potrzebują tam teraz do pracy.
zdjecie uzytkownika
z branży okien - 2012-04-13 23:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kierowcy w tej firmie mają delikatnie mówiąc przechlapane, robota fatalna, trasy długie, spanie w aucie, zarobki marne, duża rotacja ludzi, praca dobra tylko na chwilę
zdjecie uzytkownika
Johny - 2012-04-14 21:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a możesz mi powiedzieć ile wynoszą te zarobki kierowców??? a trasy te długie trasy to na ile dni??? dzięki za odp
zdjecie uzytkownika
lucek - 2012-06-04 19:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie odnosnie tego miejsca pracy mianowicie produkcji. bo zastanawiam sie czy zaczynac przygode tam swoja czytajac te wszystkie komentarze ale on sa troche stare takze jak ktos jest na topie co tam sie dzieje prosze o odpowiedz :)
zdjecie uzytkownika
sampleboxxx - 2012-06-08 15:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No własnie jest czy warto tam zaczynac czy dac sobie spokój praca podobno od 11 czerwca
zdjecie uzytkownika
wolllk - 2012-06-16 01:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak potrzebujesz pracy, to sie nie zastanawiaj tylko bierz - firma płaci i jest ok
zdjecie uzytkownika
niczks - 2012-07-19 16:04:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje tam od dwóch lat i nigdy nie miałem problemu z płatnościami
zdjecie uzytkownika
lusziek - 2012-07-31 02:11:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Normalna firma, normalne płace, pracuje trzy lata, jest ok
zdjecie uzytkownika
nikczuao - 2012-08-25 03:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam pracuje w zaopatrzeniu i jestem zadowolony z warunków, wszystko na czas a to dla mnie najważniejsze
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-05-13 18:38:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak teraz z paraca kierowcy kat C bo ogłoszenia sa ze przyjmuja ? oplaca tam sie dojezdzac ? trasy sa jedno dniowe czy kilka dni w trasie i jak zarobki ?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-12 16:30:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nadal w dobroplast przerwy są bezpłatne? No i o co chodzi z tymi mieszkaniami, sa jakoś płatne? Naprawdę takie warunki, że 1 kuchenka na 30 osób?
zdjecie uzytkownika
Ami - 2014-06-18 08:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to bezpłatne przerwy? Przecież do 8 godzin pracy masz wliczone 15 minut przerwy płatnej, nie rozumiem pytania...
zdjecie uzytkownika
MAJA - 2014-07-04 23:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JA PRACUJE W DOBROPLASCIE PONAD 6 LAT TERAZ JEST LEPIEJ ZE WZGLĘDU NA CZAS GDYŻ PRACUJEMY CZASAMI 10 A CZASAMI 8 GODZIN NA 8 GODZIN MAM PONAD DWA TYSIAKI I JESTEM ZADOWOLONA PRACA CIEZKA NIE UKRYWAM ALE I KASA JEST EKIPA ZGRANA NARAZIE ZOSTAJE :)
zdjecie uzytkownika
Benek - 2014-07-27 15:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [MAJA - 2014-07-04 23:32:46]:
Nie wiem poco piszesz te kłamstwa ,no chyba że ty tak masz bo na produkcji wcale nie jest tak słodko i znowu będziemy pracować po dwanaście godzin a i płace wcale nie są tak imponujące jak piszesz.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-07-27 16:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Benek - 2014-07-27 15:42:13]:
To wszystko szczera prawda co piszesz i ja jestem tego samego zdania bo kilka lat tam pracowałam i to w dodatku u tej nieznośnej Moniki Fidury ,nie mam co do niej miłych wspomnień .Całe szczęście że nie muszę więcej z taką kierowniczką pracować.
zdjecie uzytkownika
Waclav - 2014-09-12 08:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Domyślam się, że ilość pracy zależy głównie od tego jakie zamówienia składają w Dobroplaście zleceniodawcy. Można się tylko domyślać. Zastanawia mnie czy troszeczkę nie przesadzili słodząc sobie, że są liderami stolarki PCV w Polsce. Przynajmniej jest to renomowana firma i doświadczenie tu zdobyte może niejednemu pomóc w karierze.
zdjecie uzytkownika
tesko - 2014-09-18 16:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lobo - 2010-10-07 00:15:47]:
niestety mówi się (dyrekcja)robimy powoli a dobrze , a prawda jest taka zasuwaj jak wiatrak albo jak popularnie się mówi maszyna kasowa TESKO -dawaj .Polacy zapier... a co do ukrainy czy nikt tego nie widzi liczy się tylko głowa. A co do wypłaty to dużo jest niesprawiedliwości porobili grupy płacowe ale jak ten z 3 czy z 4 grupy (na okuciu i składaniu się nie wyrabia bo się obija idą z 5 grupy najniżej płaconej do pomocy i nikt im za to nie zapłaci ,a 5 grupa to osoby co najbardziej ciężką pracę mają I GZIE TU JEST SPRAWIEDLIWOŚĆ DYREKTORZE KAMILU
zdjecie uzytkownika
RADZIO - 2014-09-20 11:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Benek - 2014-07-27 15:42:13]:
Benek czy ty pracujesz w biurze czy jesteś naganiaczem ZAROBKI za tak ciężką pracę w warunkach bardzo szkodliwych są do DUPY tylko że ludzie nie mają gdzie pracować SZCZERA PRAWDA SAM DLA SZWAJCARÓW BYŚ ROBIŁ OSZUŚCIE po co piszesz bzdury nie denerwuj ludzi ciężko pracujących bo nam wypłaty opier.. a sobie góra kupuje lasery na komputery za 20 tyś.a na hali oświetlenia nie ma .BENEK KŁAMCA
zdjecie uzytkownika
slawo - 2014-10-13 18:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostre ( usunięte przez administratora ).tak samo jest w innych robotach fizycznych w innych firmach.wszystko
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-10-20 21:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak żebyście nie ćpali to byście i nie pracowali nie macie wolnej chwili na posiłek pracujecie 12 godzin za 1300zł to jest zajebista praca hahah
zdjecie uzytkownika
mikoś - 2014-10-29 18:56:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ewa - 2014-10-20 21:07:55]:
Produkcja słabo... a co z działem biurowym ? Interesuje mnie podjęcie pracy w Dobroplaście w pionie marketingu i sprzedaży. Czy przyjmują osoby bez doświadczenia na staż z ewentualną późniejszą współpracą na stałe? Jakie dają wynagrodzenie? Dużo negatywnych opinii ale może na krótki okres czasu i zdobycie doświadczenia to się nadają ?
zdjecie uzytkownika
produkcja - 2014-12-29 18:13:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
mnie interesuje od marca przyszłego roku stanowisko na produkcji. mimo wszystko jesli ta stawka jest taka niska. powiem w tajemnicy ze potrzebuje pracy tylko na miesiac gora dwa bo mam potem zarezerwowany wylot za granice a potrzebne sa jakies srebrniki na to zeby zaczac tam jakos i miec na dobry start.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-01-10 18:22:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
( usunięte przez administratora )Jesli chcecie pracować ciężko za grosze to jak najbardziej polecam tą firme.
zdjecie uzytkownika
bezimienny - 2015-01-27 08:50:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jest ktos ktro pracowal w dobroplascie w lublinie?
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-02-13 16:48:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w Dobroplaście w Lublinie. Z wypłaty ucinają za byle co. Na zwolnienie nie wolno iśc, na urlop też nie nawet nadgodziń co wcześnie wypracowałeś nie wolno odebrać wtedy kiedy chcesz bo Ci utnie z wypłaty. Najlepsze jest to żę mówił ze podwyżki będą a było na odwrót. Śmieszna firma sami idioci tam pracują a ja byłem jednym z nich.:)
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-02-13 17:14:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To i ja się wypowiem o tej wspaniałej firmie w Lublinie
Pracuje w Lublinie i powiem że w takim syfie to jeszcze nie pracowałem. Dość że Mało płacą to jeszcze ucinają. Za nadgodziny zapłacili nam po 3.5 zł(złotych nie franków-firma szwajcarska dla nie wiedzących). W tamtym roku za wyrobienie współczynnika więcej niż 3.0 była dodatkowa kasa. W tym roku podnieśli współczynnik do 3.5. W styczniu nie wyrobiliśmy współczynnika wypłata sto zł mniej.Dodam że podnieśli tylko współczynnik wypłata ta sama tzn o stówke mniejsza :). Reasumują robimy więcej za mniejszą wypłate.
Najlepsze jest to że i tak kogoś znajda jakiegoś naiwnego który po paru dniach możę miesiącach ucieknie.
Byli tacy co po jednym dniu uciekali jak zobaczyli co jest grane.
Załuje tylko żę nie byłem jednym z nich.
Szkoda zdrowia do końca miesiąca pracuje i uciekam.
Pozdrowienia dla nowych naiwniaków myślących że to dobra firma..
zdjecie uzytkownika
bezimienny - 2015-02-15 14:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
karol, a znasz moze brygadziste J.malyska?
zdjecie uzytkownika
bezimienny - 2015-03-20 11:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy jest ktos kto zna brygadziste jarka m. ?i ile zarabia brygadzista w dobroplascie?
zdjecie uzytkownika
Janek - 2015-05-21 19:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po tym co tutaj przeczytalem to chyba i sam zrezygnuje. Mam isc tam na produkcje od poniedzialku ,ale po tym co tu widze to nie ma sensu.
zdjecie uzytkownika
kolo - 2015-05-26 10:40:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie i szczerze nie polecam.
Po pierwsze nie wierzcie temu pseudo dyrektorowi śmiesznemu który dużo obiecuje a przy wypłacie jest dużo dużo mniej. Zwolnienie lekarskie max 5 dni w ciągu roku. Więcej nie wolno chorować bo weżmie się samą podstawe i tak będąc nawet jeden dzień więcej wypłata będzie najniższa krajowa tyle co na umowie.
Rozmawiałem ostatnio z chłopakami i potrzebują dużo ludzi bo każdy się zwalnia.
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2015-05-29 09:17:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem podjąć pracę w tej firmie z 8 letnim stażem w oknach ale po wypowiedzi ludzi to ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takiego pracodawcę.
zdjecie uzytkownika
krystian - 2015-06-19 15:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To widocznie piotrek nie potrzebujesz pracy tak koniecznie, nie przyciska Cię nic do ściany jeszcze skoro masz w czym wybierać, tak myślę. Bo opinie opiniami ale ja to uważam że tak naprawdę to najlepiej przekonać się na własnej skórze jak jest i zadecydować czy to nam odpowiada czy nie, bo każdy z nas jest inny
zdjecie uzytkownika
owszem - 2015-09-10 20:18:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście, że część opinii jest mocno przesadzona. Nie wiem z czego to wynika, widocznie taka jest mentalność wiecznego narzekania. Skoro firma wypłaca o czasie (nawet jeśli nie są to porywające zarobki), a atmosfera jest odpowiednia do wykonywania obowiązków, to o co chodzi. Nie wiadomo jak jest w innych firmach.
zdjecie uzytkownika
sam - 2015-09-30 10:23:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowieku czy płacą ci za wystawianie takich opinii.Przyjdź popracuj i dopiero się udzielaj, zarząd robi wszystko aby zniszczyć tą firmę prezes wykończył już taką firmę która na rynku istniała 31 lat,w Dobroplaście życie i zdrowie pracowników niższego szczebla jest cały czas zagrożone.
zdjecie uzytkownika
sam - 2015-09-30 10:23:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowieku czy płacą ci za wystawianie takich opinii.Przyjdź popracuj i dopiero się udzielaj, zarząd robi wszystko aby zniszczyć tą firmę prezes wykończył już taką firmę która na rynku istniała 31 lat,w Dobroplaście życie i zdrowie pracowników niższego szczebla jest cały czas zagrożone.
zdjecie uzytkownika
czelop - 2015-10-10 23:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Twoja wypowiedź ma tyle sprzeczności w sobie że aż sięzastanawiam czy coś takiego jest możliwe ;) Po co prezes miałby zwalczać swoją firmę i nie myśleć realnie o jej wzroście? A jeżeli tak naprawdę jest to chyba trochę minął się z powołaniem ;) Dobroplast to spora firma i warto by było żeby się rozwijała zamiast zwijała.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-10-12 08:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to mówią... złej baletnicy itd...
Ostatnio przeglądając te opinie mam wrażenie, że są agencje, które się specjalizują w tego typu opiniach na zlecenie konkurencji. Zero konkretów a tylko narzekanie...
zdjecie uzytkownika
Nick - 2015-10-16 21:44:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi się wydaje że zarząd w końcu odnalazł to forum i próbuje zatrzeć złe wrażenie robiąc z wypowiadających się tutaj osób zdesperowanych nieudaczników.
Niestety to nie na wiele się zda bo nawet jeśli ktoś się zatrudni w tej firmie to po roku, miesiącu a nawet po dniu(są i takie przypadki) się zwolni. Trzeba być obiektywnym i powiedzieć sobie jasno że nowy zarząd wygląda trochę jak dzieci we mgle i czasami wydaje się że chcący lub niechcący działają na niekorzyść firmy.
zdjecie uzytkownika
majeczka - 2015-11-10 17:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie czepiaj się zarządu @nick tylko pracuj na dobro firmy i swój rachunek. poczuj się częścią firmy. wiadomo że nie tylko my robimy okna na polskim ryunku, konkurencja jest naprawdę spora więc jak się zaangażujemy ładnie wszyscy to dopiero wówczas możemy się lepiej przebić. ale bądźmy jednością a nie krytykujmy ciągle firmy
zdjecie uzytkownika
JEJU - 2015-11-19 19:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie jest 40 dyrektorów+1 Alibaba jak myślisz ta firma może przeżyć?Ja nie narzekam ale ludzie tam tak popracuj 12h za 1200PLN to pogadamy, dyrektorzy zarabiają 8000- 20 000 idiotom, kto cię wynajął.
zdjecie uzytkownika
jarek - 2015-11-24 08:35:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JEJU - 2015-11-19 19:31:44]:
jakich 40 dyrektorów co Ty bredzisz? 40 to może jest dyrektorów i kierowników.
ale i tak 40 osób kadry na 1700 pracowników to mała liczba.

zdjecie uzytkownika
nowak - 2015-12-02 15:19:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że taka liczba jest wystarczająca.. choć z drugiej strony, mogą mieć problem z zarządzaniem tak dużym zespołem ludzi.. i może stąd problemy właśnie.
zdjecie uzytkownika
były już pracownik - 2015-12-13 16:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przepracowałem w firmie dobroplast oddział Lublin okna dachowe pcv 7,5 roku. ostatnie kilkanaście miesięcy pod rządami pseudo "dyrektora" arka albiniaka. W osatnim dniu mojej pracy(zwolniłem się za porozumieniem stron) powiedział mi że "jestes tu niepotrzebny". jak byście się poczuli? poczekałem do 10 i okazało sie że trafiłem na zły humor za cały miesiąc nie dał mi grosza premii (zależna od jego widzi-misie) zarobiłem 1300 zł. Strzeżcie sie tej firmy.
zdjecie uzytkownika
chytry - 2015-12-13 20:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@nowak na pewno dużych problemów z tym nie ma, ale ciekawi mnie jednak czy mają teraz jakieś oferty pracy? Atmosfera w pracy dopisuje, to czego chcieć więcej.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie dobroplast
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert