Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BRIDGESTONE

Pracowałeś w firmie BRIDGESTONE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nick - 2016-02-28 10:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do stargardu ciezko z dojazdem by bylo:-P ogloszenia moga wisiec caly czas, bo tez je widzialem, ale chodzilo mi bardziej o to zeby sie jakis pracownik wypowiedzial czy maja braki w kadrze czy te ogloszenia sa caly czas
zdjecie uzytkownika
Arek - 2016-03-01 11:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak dla mnie to są po prostu braki, ale niekoniecznie spowodowane rotacją z powodu masowych zwolnień pracowników. To firma dobra na zdobycie doświadczenia, ale dalej ludzie mogą chcieć czegoś więcej.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-03-02 16:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poki co nie zatruniaja raczej bo jest ciecie produkcji,a to tylko dlatego ze jest mowa o podwyzszkach typu 40 gr lub 50 gr .smiechu warte.ale pewnie nie długo ruszy rekrutacja bo chorobowe zacznie się sypac.
zdjecie uzytkownika
Konfekcjoner - 2016-03-03 00:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie, nie narzekajcie. Ja pracuje w Goodyear Polska, jako operator maszyny i na czterobrygadowce mamy maks. 2500, choc to gorna granica. Ja zarabiam 2000. A premie i dodatki dawno zabrali. U nas na hali mowi sie o Poznaniu i waszej firmie, jak o Eldorado. Choc nasza fabryka jest druga na swiecie pod wzgledem wielkosci, w korporacji Goodyear. No, chyba sie do was przeniose.
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-03-03 03:03:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie znajduje sie fabryka goodyeara jesli mozna wiedziec?
zdjecie uzytkownika
erwin - 2016-03-03 18:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak nie zatrudniają @pracownik jak cały czas są te ogłoszenia już troche nie wiem jak rozumieć te wasze komentarze i też słyszalem, że źle tam nie macie
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-03-03 20:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po prostu zloz CV jak chcesz a jak nie to nie bo gdybać można. Czesto zatrudniaja, produkcje maja zwiększać w tym roku do 34 tys to ludzi wiecej potrzebnych
zdjecie uzytkownika
czerep - 2016-03-05 20:01:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
34 tysiące zatrudnionych na produkcji osób to ogromna liczba @qqqq. Zastanawiam się, po co. Wydawało mi się, że aż takiego zapotrzebowania na ich opony nie ma ;)
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-03-05 21:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepraszam za skrot myslowy, 34 tysiace opon na dobę ;)
zdjecie uzytkownika
Emil - 2016-03-07 20:17:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aaaa no to już lepiej brzmi i jest logiczne @qqqq :D Tak czy inaczej liczba produkowanych opon jest spora, nie dziwię się, że ciągle szukają operatorów produkcji
zdjecie uzytkownika
hajduk77 - 2016-03-18 23:35:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, Czym dokładnie bedzie zajmować sie osoba świeżo przyjęta na produkcje ? jakaś maszyna coś czy przynieś wynieś pozamiataj ?
zdjecie uzytkownika
dewok - 2016-03-19 11:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Emil, to fakt opon trochę robią. Ja Wam powiem, że ja używam tylko ich produktów - Bridgestone jak dla mnie ma najlepszą mieszankę i bieżnik wytrzymuje najdłużej.
zdjecie uzytkownika
Johny Bravo - 2016-03-21 20:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego robię na dziale mieszania tzw Ciechocinek i co do produktów których używany do tych cudownych opon nie są to najwyższeJ jakości materiały,a za opony niestety musisz zapłacić z górnej półki.
zdjecie uzytkownika
Johny Bravo - 2016-03-21 20:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego robię na dziale mieszania tzw Ciechocinek i co do produktów których używany do tych cudownych opon nie są to najwyższeJ jakości materiały,a za opony niestety musisz zapłacić z górnej półki.
zdjecie uzytkownika
emil - 2016-03-21 21:03:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm, to w takim razie nie rozumiem.. Firma reklamuje się jako najlepsza i najbardziej fachowa. Nikt tego nie sprawdza, nie kontroluje? W sensie jakości materiałów do opon
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-03-22 07:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to znaczy nie sa najwyzszej jakosci? Masz porownanie z innymi zakladami czy jak?
zdjecie uzytkownika
Jarkoman - 2016-03-22 11:20:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca od poniedziałku do piątku na 3/4 etatu 14 zł brutto za 1h umowa o pracę na rękę 1180 zł + premia 0 - 40% jako operator wózka widłowego. Testy są dosyć głupie ( łatwiejsze są psychotesty na wózek :P ). Czy warto iść za te pieniądze w dosyć ciężkich warunkach nie sądzę :/
zdjecie uzytkownika
emil - 2016-03-24 22:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jakie są zarob ki na operatora wózka widłowego? Jaki system pracy? Bo mam rozmowę i wolny wakat na 3/4 etatu. Składałem papiery na operatora oprodukcji a oni wyskakują z wózkiem. Czy się opłaca? Proszę o porade
zdjecie uzytkownika
bbe - 2016-03-28 15:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiesz @emil pewnie w każdej lokalizacji jest trochę inaczej ale zdaje mi się, że jak masz uprawnienia na wózek to pewnie nie bd płacili tak źle..ale tego to dowiesz się już na rozmowie konkretnie
zdjecie uzytkownika
Zdzichu - 2016-04-19 15:22:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Możecie mi powiedzieć jaka firma robi tam kursy na wózki widłowe?
zdjecie uzytkownika
gimbo - 2016-04-27 15:17:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedna jest taka oferta od nich, która przykuła uwage, wydaje mi się, ze dobrze placa jako Operator Maszyn do Produkcji Opon, co prawda stawek nie podali w ofercie, ale porównując z innymi firmami to na pewno wyjdzie się na plus no i wymaane jest doswiadczenie.
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-04-28 17:06:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po ostatniej podwyzce stawka to 14,70 + premie i dodatki
zdjecie uzytkownika
sellok - 2016-05-05 15:20:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobra ogólnie praca, a wystarczy mieć wykształcenie zawodowe
zdjecie uzytkownika
Ott - 2016-05-05 23:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro ciągle szukają operatorów maszyn to co jest nie tak? Wyszkolić kogoś na maszyny używane do gumy nie jest łatwo, zwłaszcza że bywają bardzo niebezpieczne. Jak z wypadkowościa w zakładzie? Co z środkami ochrony osobistej? Większość substancji używanych do produkcji gumy jest rakotwórczymi pochodnymi ropy naftowej. Co z przebywanie w warunkach szkodliwych, płacą za to? Jaki system zmianowy u nich obowiązuje? Jakie stawki obowiązują na jakich stanowiskach? Czy ktoś jest w stanie podać jakieś konkrety?
zdjecie uzytkownika
Debica - 2016-05-07 00:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli chodzi o stawki to 14.70 bodajże na początek,reszta W premiach żebyś nie chorował. Co do wypadkowosci jest jej więcej w ostatniM czasie ale nie ma tragedii.warunki szkodliwe tutaj nie występuja więc nie płacą.( zapraszam odwiedzić Walcownie tzw Ciechocinek)
No i system 4 brygadowy daje się we znaki z tego też poszukują pracownikow bo nie każdemu odpowiada jeden wolny weekend W miesiącu
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2016-05-11 14:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kochani, co wy robicie w tej fabryce w nocy, skoro slychac Was prawie trzy kilometry od niej? okna zamkniete, a od godz 18, 19 przez cala noc halas blisko 30db wyzszy od dopuszczalnych norm i to nie pod fabryka, tylko w domach mieszkaniach przy oczyszczalni COS. najdziwniejsze ze w dzien spokoj cisza w nocy tragedia.

pozdraiwam

pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Dawid - 2016-05-20 23:23:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Premie są jak chodzisz do pracy
plusy: wyplata na czas, premie jak chodzisz są, bhp
minusy: po 16 brak bhp - masz biegać latać czarować zeby zrobic normę, nie da sie chodzić trzeba biegac niesttey :/ jak licza normy to idą do takich co biegają, a nawet mimo to żle liczą przyklad:
opone robi u mnie 1:28 u kumpla 1:19, ja mam zrobic 10% więcej, logika?

chorujesz do 5 dni - premi brak
chorujesz 2 tyg - zadnych premii przez 3 miechy!

3 weekendy w pracy nie są warte tej kasy serio...

poszanowanie dla pracownika z 14 letnim stażem - zero, lepiej faworyzować młodego "biegacza" ktory lata dla lepszego dohodu zeby wziac hipoteke :/ :/
zdjecie uzytkownika
Liliput - 2016-05-21 09:55:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracowałem w tej firmie długo. Są plusy i minusy. Zależy co dla kogo jest ważne. Jeśli dla kogoś w życiu ważna jest tylko kasa to polecam. Można zarobić. Po kilkunastu latach pracy zarabiałem ok.3800 na rękę. Ale też po takim okresie zacząłem się wypalać emocjonalnie. Żadne pieniądze nie były mi w stanie tego zrekompensować. Coraz bardziej oddalałem się od życia, od rodziny. Tylko praca i praca, ciągłe zmęczenie. W takim systemie zmianowym trudno się zaadoptować, żeby móc normalnie funkcjonować. Początkowo sądziłem, że popracuje trochę żeby zarobić i po kilku latach się zwolnie. Nic z tego, zachłyśnięty zarobkami uwikłałem się w kredyt i nie było drogi odwrotu. Z czasem takie wartości jak rodzina, przyjaciele, hobby, szacunek dla drugiego człowieka były mi coraz bardziej obce. Stawałem się coraz większym egoistą i sam brałem udział w tym wyścigu szczurów. Ta indoktrynacja, pranie mózgu przez przełożonych na różnych szkoleniach dawały mi się we znaki. Nie zauważyłem nawet tego momentu kiedy stałem się "ich", kiedy już nie miałem własnego zdania, a myślałem "na żółto". Widziała to moja rodzina, żona, dzieci, a ja sądziłem że to z nimi jest coś nie tak. Nie pracuje już w tej firmie, zarabiam znacznie mniej, ale czuje że żyję. Jestem znacznie szczęśliwszy niż wtedy. Z perspektywy czasu widzę, że ta firma, jak wampir, wyssała ze mnie godność ludzką, choć pracując tam, wcale tego nie dostrzegałem.
Dziś mogę powiedzieć, że te dobre pieniądze, które tam zarabiałem, nie były tego warte. Cieszę się, że wyzwoliłem się z tego kołchozu.
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-05-25 11:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Zgadzam sie z poprzednikami, jak komus zalezy tylko na kasie to zapraszam, ale niech nikt się nie łudzi ze popracuje chwile i poszuka cos innego bo obudzi sie po kilku lub kilkunastu latach z mysla ze zmarnowal kawal zycia. Ciagle zmeczony i ciagla swiadomosc ze za chwile znowu do roboty. Zapomnij o zyciu towarzyskim i rodzinnym. Dlugi weekend majowy? Chyba w pracy przy zapachu gumy. Zyje sie tylko od Bozego narodzenia do Wielkanocy potem do urlopu i tak w kolko a lat zycia nikt nie zwroci.
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2016-05-25 22:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeden wolny weekend w miesiącu a gdzie mowa o wolnym w tygodniu? 2 dni w miesiącu tylko wolne ? Nie sądzę. Skoro napisałeś ze jeden weekend wolny to sugerujesz ze są tylko 2 dni wolne w miesiącu.
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-05-26 08:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o grafiku było pisane już wiele razy wystarczy się cofnąć parę postów
zdjecie uzytkownika
kris - 2016-05-28 18:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qqqqq - 2016-01-29 20:38:16]:
poza dwoma rzeczami: na 52 łikendy w roku masz 12 wolnych (40 w pracy), nie masz etatu tylko godzinówki tzn. jak cie nie ma w pracy to nie masz płacone, święta w robocie jak wypadnie zmiana. system wygląda tak zaczynasz w poniedziałek rano o 6 godzinie- kończysz 14-ta. to samo wtorek. środa zaczynasz 14-ta kończysz 22-ga. czwartek tak samo. piątek zaczynasz 22-ga kończysz 6-ta rano. to samo sobota i niedziela czyli kończysz pracę o 6-tej rano w poniedziałek. potem masz 48 godzin wolne i zaczynasz pracę we środę o 6-tej itd. a cykl zmian w następną środę o 6tej rano. potem zaczynasz w piątek o 6-tej i kończysz cykl o 6-tej w następny piatek. potem masz tzw.łikend 72 godz. wolne. potem od poniedziałku tak samo. dodaj dojazdy i jesteś nonstop w pracy. i na koniec "koledzy " w pracy. donoszą ile wlezie. z głupoty jak chęci awansu-wiadomo.
zdjecie uzytkownika
kris - 2016-05-28 18:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qqqq - 2016-03-03 20:00:55]:
zaje...cie. przyjedź i popracuj.
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-05-29 01:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest jescze jedna ciekawa rzecz warta uwagi, a mianowicie premia za wklad pracy, ktora prowadzi do wyscigu szczurow i wlasnie do donosicielstwa i ogolnie niemilej atmosfery
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-05-30 11:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kris - 2016-05-28 18:27:22]:
z tego grafiku wynika że pracujesz więcej niż 168 godz w msc czyli 21 dni . przecież jeżeli tak ustalony jest grafik to w pracy jesteś zawsze 23-24 dni czyli 184-192 godz co z resztą godzin. płacą nadgodziny za te pozostałe godziny które wychodzą z grafiku czy jak to jest. mógłbyś przybliżyc
zdjecie uzytkownika
bbb - 2016-05-30 13:44:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2016-05-30 11:33:42]:
dokładnie to samo pytanie . ile godz pracujesz w miesiącu . czy wychodzisz te 168 godz bo z grafiku wyjdzie ci więcej . to znaczy ze pracujesz więcej godz w miesiacu czy dostajesz 2-3 dni wolne . mogłby ktos to przyblizyc
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-05-30 14:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostajesz dni wolne do odbioru, tzw. R'ki
zdjecie uzytkownika
bbb - 2016-05-30 14:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qqqq - 2016-05-30 14:35:13]:
i odbierasz w danym msc ze wychodzi ze pracujesz 168 godz ?
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-05-31 07:05:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest 4 miesieczny okres rozliczeniowy wiec moze byc w danym miesiacu ponad etat
zdjecie uzytkownika
bbb - 2016-05-31 13:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qqqq - 2016-05-31 07:05:12]:
a w nastepnym robisz mniej zeby to wyrównać do etatu? a jesli znowu zrobisz więcej to płacą setki czy jak ?
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-05-31 16:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W nastepnym robisz mniej , setki bylyby tylko wtedy jesli nie byloby miejsca w grafiku zeby wybrać R'ke ale rzadko sie to zdarza, ewentualnie mistrz moze kazac ci przyjsc w wolne na "nieobowiazkowe" nadgodziny ale wtedy chociaz masz setki
zdjecie uzytkownika
edok - 2016-06-02 23:01:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no na tamto stanowisko już nie szukają, ale jakoś pod koniec kwietnia wrzucili ogłoszenie na mechanika. Wydaje mi się, że praca może być całkiem nietrudna. Co prawda o umowie nie ma słowa, ale za to jest zakładowy fundusz socjalny (pożyczki zakładowe, dofinansowanie urlopowe, paczki świąteczne
zdjecie uzytkownika
Kuba - 2016-06-03 02:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Buahahahaha...
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-06-03 15:35:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wim o jakim stanowisku mowisz i o jakich paczkach swiatecznych i pozyczkach, takie cos z tego co wiem oferuje dzialajaca tu solidarnosc ale nie pracodawca
zdjecie uzytkownika
braeo ja - 2016-06-08 22:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy narzekacie ns brogstona co tam prscujecie jak wam nie pasuje to die zwolnijcie nikt na sile nie trzyma was wasz wybor jest tylko i wy o tym decydiujecie zawsze mosecie poszuksc innej tyrki
zdjecie uzytkownika
mami - 2016-06-09 22:40:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja oczywiście nie narzekam, doceniam remone i pozycję tego pracodawcy na rynku opon, może dlatego tak bardzo chce u was pracowac jako Retail Junior Accountant - Accountant with German and English - a wiecie czy może w tym kierunku jakieś rekrutacje są?
zdjecie uzytkownika
ta - 2016-06-18 23:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mami - 2016-06-09 22:40:52]:
zacznij pracować, a potem oceń, warunki co do wypowiedzi braero ja -jesteś pusty
zdjecie uzytkownika
arek - 2016-06-19 08:05:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co tak trudno uwierzyć @ta, że komuś może odpowiadać, za wiarygodne uznawane są tyle te negatywne komentarze czy co bo ja już się tutaj trochę gubię? Dochodzę do wniosku, że chyba najlepiej sprawdzić firmę na własnej skórze
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Po pierwsze to dzwonią kilka tygodni po wysłaniu dokumentów, co jest nieco głupie, bo w tym czasie to już można mieć nagranych kilka innych prac.
Spotkanie rekrutacyjne polega na teście manualnym i rozmowie.
Z czego test jest łatwiejszy, ale o tym zaraz.
W określonym czasie i zgodnie z instrukcją trzeba na odpowiednie śruby nakładać podkładki w odpowiedniej kolejności. Proste w sumie, i każdy o inteligencji większej niż szympans to przejdzie.
Potem jest rozmowa i powiem, że takiej rozmowy nigdy nie miałem, nawet przy aplikowaniu o pracę za granicą przy lepszych i bardziej odpowiedzialnych stanowiskach. Po prostu pytają o WSZYSTKO w twoim cv a nawet więcej, jeśli jest jakaś niejasność w cv.
Przyjmują tam ludzi prosto po szkole, bez doświadczenia, a od kogoś kto od lat pracuje oczekują spowiedzi z każdej pierdoły.
Serio? do roboty przy oponach chcą wiedzieć jakie mam zainteresowania i co chciałbym robić za 5 lat?
Przynajmniej pani prowadząca była miła :)
Pytania: Dlaczego już nie pracujesz gdzieśtam
Gdzie ci się podobało najbardziej
Dlaczego chcesz pracować w fabryce
czy zdajesz sobie sprawę że to bardzo ciężka praca, i czy jesteś pewien (sic!)
Co lubisz robić w wolnym czasie
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-06-19 14:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepiej sprawdzic na wlasnej skórze dokladnie. Ilu ludzi tyle opinii. Są plusy i minusy jak wszędzie.
zdjecie uzytkownika
Poznaniak - 2016-06-19 14:48:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To akurat prawda, zawsze należy sprawdzić na swoim przykładzie i samemu, bo prawda jest przecież taka, że ludzie są różni, niektórzy np. zwolnieni są wściekli

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie BRIDGESTONE!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert