brak logo

BRIDGESTONE

Poznań

Opinie o BRIDGESTONE

Ott 2016-05-05 23:20:15
Skoro ciągle szukają operatorów maszyn to co jest nie tak? Wyszkolić kogoś na maszyny używane do gumy nie jest łatwo, zwłaszcza że bywają bardzo niebezpieczne. Jak z wypadkowościa w zakładzie? Co z środkami ochrony osobistej? Większość substancji używanych do produkcji gumy jest rakotwórczymi pochodnymi ropy naftowej. Co z przebywanie w warunkach szkodliwych, płacą za to? Jaki system zmianowy u nich obowiązuje? Jakie stawki obowiązują na jakich stanowiskach? Czy ktoś jest w stanie podać jakieś konkrety?
Debica 2016-05-07 00:49:05
Jeżeli chodzi o stawki to 14.70 bodajże na początek,reszta W premiach żebyś nie chorował. Co do wypadkowosci jest jej więcej w ostatniM czasie ale nie ma tragedii.warunki szkodliwe tutaj nie występuja więc nie płacą.( zapraszam odwiedzić Walcownie tzw Ciechocinek)
No i system 4 brygadowy daje się we znaki z tego też poszukują pracownikow bo nie każdemu odpowiada jeden wolny weekend W miesiącu
1
zdziwiony 2016-05-11 14:27:38
kochani, co wy robicie w tej fabryce w nocy, skoro slychac Was prawie trzy kilometry od niej? okna zamkniete, a od godz 18, 19 przez cala noc halas blisko 30db wyzszy od dopuszczalnych norm i to nie pod fabryka, tylko w domach mieszkaniach przy oczyszczalni COS. najdziwniejsze ze w dzien spokoj cisza w nocy tragedia.

pozdraiwam

pozdrawiam
2
Dawid 2016-05-20 23:23:06
Premie są jak chodzisz do pracy
plusy: wyplata na czas, premie jak chodzisz są, bhp
minusy: po 16 brak bhp - masz biegać latać czarować zeby zrobic normę, nie da sie chodzić trzeba biegac niesttey :/ jak licza normy to idą do takich co biegają, a nawet mimo to żle liczą przyklad:
opone robi u mnie 1:28 u kumpla 1:19, ja mam zrobic 10% więcej, logika?

chorujesz do 5 dni - premi brak
chorujesz 2 tyg - zadnych premii przez 3 miechy!

3 weekendy w pracy nie są warte tej kasy serio...

poszanowanie dla pracownika z 14 letnim stażem - zero, lepiej faworyzować młodego "biegacza" ktory lata dla lepszego dohodu zeby wziac hipoteke :/ :/
4
Liliput 2016-05-21 09:55:10
Pracowałem w tej firmie długo. Są plusy i minusy. Zależy co dla kogo jest ważne. Jeśli dla kogoś w życiu ważna jest tylko kasa to polecam. Można zarobić. Po kilkunastu latach pracy zarabiałem ok.3800 na rękę. Ale też po takim okresie zacząłem się wypalać emocjonalnie. Żadne pieniądze nie były mi w stanie tego zrekompensować. Coraz bardziej oddalałem się od życia, od rodziny. Tylko praca i praca, ciągłe zmęczenie. W takim systemie zmianowym trudno się zaadoptować, żeby móc normalnie funkcjonować. Początkowo sądziłem, że popracuje trochę żeby zarobić i po kilku latach się zwolnie. Nic z tego, zachłyśnięty zarobkami uwikłałem się w kredyt i nie było drogi odwrotu. Z czasem takie wartości jak rodzina, przyjaciele, hobby, szacunek dla drugiego człowieka były mi coraz bardziej obce. Stawałem się coraz większym egoistą i sam brałem udział w tym wyścigu szczurów. Ta indoktrynacja, pranie mózgu przez przełożonych na różnych szkoleniach dawały mi się we znaki. Nie zauważyłem nawet tego momentu kiedy stałem się "ich", kiedy już nie miałem własnego zdania, a myślałem "na żółto". Widziała to moja rodzina, żona, dzieci, a ja sądziłem że to z nimi jest coś nie tak. Nie pracuje już w tej firmie, zarabiam znacznie mniej, ale czuje że żyję. Jestem znacznie szczęśliwszy niż wtedy. Z perspektywy czasu widzę, że ta firma, jak wampir, wyssała ze mnie godność ludzką, choć pracując tam, wcale tego nie dostrzegałem.
Dziś mogę powiedzieć, że te dobre pieniądze, które tam zarabiałem, nie były tego warte. Cieszę się, że wyzwoliłem się z tego kołchozu.
11
qqqq 2016-05-25 11:34:54
Zgadzam sie z poprzednikami, jak komus zalezy tylko na kasie to zapraszam, ale niech nikt się nie łudzi ze popracuje chwile i poszuka cos innego bo obudzi sie po kilku lub kilkunastu latach z mysla ze zmarnowal kawal zycia. Ciagle zmeczony i ciagla swiadomosc ze za chwile znowu do roboty. Zapomnij o zyciu towarzyskim i rodzinnym. Dlugi weekend majowy? Chyba w pracy przy zapachu gumy. Zyje sie tylko od Bozego narodzenia do Wielkanocy potem do urlopu i tak w kolko a lat zycia nikt nie zwroci.
6
Mietek 2016-05-25 22:18:11
Jeden wolny weekend w miesiącu a gdzie mowa o wolnym w tygodniu? 2 dni w miesiącu tylko wolne ? Nie sądzę. Skoro napisałeś ze jeden weekend wolny to sugerujesz ze są tylko 2 dni wolne w miesiącu.
2
qqqq 2016-05-26 08:53:44
o grafiku było pisane już wiele razy wystarczy się cofnąć parę postów
kris 2016-05-28 18:27:22
poza dwoma rzeczami: na 52 łikendy w roku masz 12 wolnych (40 w pracy), nie masz etatu tylko godzinówki tzn. jak cie nie ma w pracy to nie masz płacone, święta w robocie jak wypadnie zmiana. system wygląda tak zaczynasz w poniedziałek rano o 6 godzinie- kończysz 14-ta. to samo wtorek. środa zaczynasz 14-ta kończysz 22-ga. czwartek tak samo. piątek zaczynasz 22-ga kończysz 6-ta rano. to samo sobota i niedziela czyli kończysz pracę o 6-tej rano w poniedziałek. potem masz 48 godzin wolne i zaczynasz pracę we środę o 6-tej itd. a cykl zmian w następną środę o 6tej rano. potem zaczynasz w piątek o 6-tej i kończysz cykl o 6-tej w następny piatek. potem masz tzw.łikend 72 godz. wolne. potem od poniedziałku tak samo. dodaj dojazdy i jesteś nonstop w pracy. i na koniec "koledzy " w pracy. donoszą ile wlezie. z głupoty jak chęci awansu-wiadomo.
kris 2016-05-28 18:47:22
zaje...cie. przyjedź i popracuj.
qqqq 2016-05-29 01:08:42
Jest jescze jedna ciekawa rzecz warta uwagi, a mianowicie premia za wklad pracy, ktora prowadzi do wyscigu szczurow i wlasnie do donosicielstwa i ogolnie niemilej atmosfery
2
abc 2016-05-30 11:33:42
z tego grafiku wynika że pracujesz więcej niż 168 godz w msc czyli 21 dni . przecież jeżeli tak ustalony jest grafik to w pracy jesteś zawsze 23-24 dni czyli 184-192 godz co z resztą godzin. płacą nadgodziny za te pozostałe godziny które wychodzą z grafiku czy jak to jest. mógłbyś przybliżyc
bbb 2016-05-30 13:44:09
dokładnie to samo pytanie . ile godz pracujesz w miesiącu . czy wychodzisz te 168 godz bo z grafiku wyjdzie ci więcej . to znaczy ze pracujesz więcej godz w miesiacu czy dostajesz 2-3 dni wolne . mogłby ktos to przyblizyc
qqqq 2016-05-30 14:35:13
dostajesz dni wolne do odbioru, tzw. R'ki
bbb 2016-05-30 14:50:16
i odbierasz w danym msc ze wychodzi ze pracujesz 168 godz ?
qqqq 2016-05-31 07:05:12
Jest 4 miesieczny okres rozliczeniowy wiec moze byc w danym miesiacu ponad etat
1
bbb 2016-05-31 13:08:34
a w nastepnym robisz mniej zeby to wyrównać do etatu? a jesli znowu zrobisz więcej to płacą setki czy jak ?
qqqq 2016-05-31 16:26:57
W nastepnym robisz mniej , setki bylyby tylko wtedy jesli nie byloby miejsca w grafiku zeby wybrać R'ke ale rzadko sie to zdarza, ewentualnie mistrz moze kazac ci przyjsc w wolne na "nieobowiazkowe" nadgodziny ale wtedy chociaz masz setki
1
edok 2016-06-02 23:01:20
no na tamto stanowisko już nie szukają, ale jakoś pod koniec kwietnia wrzucili ogłoszenie na mechanika. Wydaje mi się, że praca może być całkiem nietrudna. Co prawda o umowie nie ma słowa, ale za to jest zakładowy fundusz socjalny (pożyczki zakładowe, dofinansowanie urlopowe, paczki świąteczne
1
Kuba 2016-06-03 02:43:45
Buahahahaha...
qqqq 2016-06-03 15:35:25
Nie wim o jakim stanowisku mowisz i o jakich paczkach swiatecznych i pozyczkach, takie cos z tego co wiem oferuje dzialajaca tu solidarnosc ale nie pracodawca
1
braeo ja 2016-06-08 22:04:46
wszyscy narzekacie ns brogstona co tam prscujecie jak wam nie pasuje to die zwolnijcie nikt na sile nie trzyma was wasz wybor jest tylko i wy o tym decydiujecie zawsze mosecie poszuksc innej tyrki
1
mami 2016-06-09 22:40:52
ja oczywiście nie narzekam, doceniam remone i pozycję tego pracodawcy na rynku opon, może dlatego tak bardzo chce u was pracowac jako Retail Junior Accountant - Accountant with German and English - a wiecie czy może w tym kierunku jakieś rekrutacje są?
1
ta 2016-06-18 23:33:41
zacznij pracować, a potem oceń, warunki co do wypowiedzi braero ja -jesteś pusty
1
arek 2016-06-19 08:05:53
A co tak trudno uwierzyć @ta, że komuś może odpowiadać, za wiarygodne uznawane są tyle te negatywne komentarze czy co bo ja już się tutaj trochę gubię? Dochodzę do wniosku, że chyba najlepiej sprawdzić firmę na własnej skórze
1
qqqq 2016-06-19 14:01:22
Najlepiej sprawdzic na wlasnej skórze dokladnie. Ilu ludzi tyle opinii. Są plusy i minusy jak wszędzie.
Poznaniak 2016-06-19 14:48:24
To akurat prawda, zawsze należy sprawdzić na swoim przykładzie i samemu, bo prawda jest przecież taka, że ludzie są różni, niektórzy np. zwolnieni są wściekli
1
Neutralny 2016-07-14 13:18:00
Najlepiej przyjść i ocenić swoją pracę na stanowisku które dostaniesz osobno. Osobiście uważam, że uciążliwym minusem jest grafik pracy wynikający z systemu 4-brygadowego, ale to tez kwestia przyzwyczajenia. Dodatkowo powiem, ze na 4 miesiące wypadają zawsze cyklicznie ok. 4/5 dodatkowych dni wolnych tzw. R'ki. Praca napewno jest stabilna, ale tez i bywa ciężka. Prawda jest taka, że jeżeli chcesz zarobić to zarobisz dość sporo, a jezeli jesteś leniem to idź sobie gdzie indziej i przynieś do domu 1200zł. Nadgodziny są płatne dodatkowo, święta i niedziele także i to dość porządnie. W każdej większej firmie na skale światową jest przeważnie ciezsza praca, ale jak to mówią coś za coś. Niektórzy chcieli by siedzieć i zarabiać. Opinie mnie tutaj nie dziwią, bo część ludzi się pewnie nawet nie dostała, druga część zwolniona, a trzecia to lenie i marudy. Tutaj na pewno sie nie leży, ale obozem tez tego nie nazwę. Przyjdź, sprawdź, oceń. Nikt nikomu tu nie bedzie kazał pracować.
bejbi 2016-07-14 13:24:17
interesuje mnie bardzo u państwa zatrudnienia jako operator maszyn przy produkcji opon - w ofercioe pracy napisaliście państwo, że średnia miesięczna płaca to około 4 000 PLN brutto - no właśnie, średnia... w takim razie proszę o info jakie jest realne wynagrodzenie
wytłaczanie 2016-07-15 08:15:51
Średnio wygląda to tak: Jeśli stary operator z ponad 10-letnim stażem, na umowie o pracę na czas nieokreślony je mięso, a taki nowy kapustę, to średnio jedzą gołąbki. Zapomnij o takich pieniądzach. To dotyczy pracowników etatowych. Nowi takiego pułapu nigdy nie osiągną.
1
bajbi 2016-07-15 09:05:06
no właśnie dlatego chcę te wartości uśrednione doprecyzować i poznać konkretne stawki, nie atakuj mnie za to
(Nie) Pracownik Biurowy 2016-07-21 16:04:47
te "dobre" opinie o dziwo piszą ludzie w godzinach 8-16 - zbieg okoliczności? ;-)
edok 2016-07-21 16:13:56
Monter układów elektropneumatycznych jest teraz do nich poszkukiwany, nie wiem czy widzieliście, ale wygląda to naparwde ciekawie jednak. Dajcie znać tylko jakieś rednie zarobki są u nich bo juz wiem, ze benefitów to u nich jest naparwde sporo jednak.
aaa 2016-07-28 23:39:47
mam 2 pytania czy wraz ze swoim stażem na danym stanowisku zwiększa sie z automatu wynagrodzenie ? np . co 2-3 lata otrzymujesz podwyżke za to ze zwiększa ci się staż pracy i ciągle pracujesz w tej firmie ? jestem ciekaw poprostu bo dużo firm tak ma . I drugie pytanie czy otrzymujecie jakąs rekompensate finansowa za uciążliwy tryb pracy i to że pracujecie weekendami ?
hill 2016-07-29 10:23:16
A wiecie jaka panuje atmosfera w Poznaniu? Pozdrawiam
marcopolo 2016-07-30 21:05:03
jesu . ja tam pracuje 4 lata ,,,, i jeszcze walcze ,,,,, 100% racji kolego ,,,,, indoktrynacja totalna i stale wciskaja ci ta papke korporacyjna do glowy :/ rodzina i przyjaciele ..... to cos takiego jescze istnieje ??:(
fight 2016-07-30 21:10:02
Dla mnie istotne jest to jakich zarobków może się spodziewać specjalista.
Neutralny 2016-08-10 19:53:14
Pytacie o kwotę netto, to na dzień dobry nie zarobicie mniej niż 3200+. :)
1
x 2016-08-10 20:01:09
ale niezależnie na jakim stanwsoiku? to super kasa, bo nigdzie na reke tyle nie dostaniesz a teraz szukaja specjalistow ds,systemow infrmatycznych
ONA 2016-08-16 11:07:46
Witam mam pytanie potrzebują do pracy kobiety? Mam prace ale czas na zmiany:) a tam niby lepsze zarobki. pozdrawiam
tomek 2016-08-16 11:55:41
wydaje mi się, że kobiety też pracuja, na pewno w dziale księgowości. A sam widziałem jeszcze oferte pracy jako Specjalista ds. Systemów Informatycznych i to wygląda naparwde nieźle moim zdaniem.
ONA 2016-08-16 12:37:03
a cos na produkcji?
tomek 2016-08-16 13:24:30
Specjalista w Dziale Należności (ITC) jest u nich teraz z tego co widze. Na pewno też spokojnie mozna u nich tą podwyzkę dostać, bo jest napisana, z jest zapewniona ścieżka awansu tak narawde wiec to na plus jest.
ONA 2016-08-16 14:32:15
dzięki:)
jurek 2016-08-16 14:36:36
A ktoś coś może powiedzieć o stanowisku RTR Accountant? Widzę, że całe ogłoszenie jest w języku angielskim, więc chyba faktycznie to jest podstawowym wymaganiem? Ogólne wiadomo, że języki to dziś podstawa, ale pytanie na jakim tu poziomie ten angielski trzeba znać?
w3ed 2016-08-18 13:36:35
No jak w angielskim to na pewno dobrze trzeba ten język mieć opanowany przecież ale w sumie to nic specjalnego w dzisiejszych czasach przecież każdy człowiek kończąc studia umie / zna angielski w jakimś tam stopniu
aaa 2016-08-18 19:44:29
mam pytanie czy staż pracy liczy się w tej firmie ? tzn czy np co roku 2 lata dostaje się podwyżke ?
x 2016-08-18 20:01:52
pewnie, sie liczy, a jak z odwyżka jest to nie mam pojecia pewnie każdy indywidualnie, zalezy tez od ciebie czy pracodawca da ci podwyzsze, co chwila chyba ich nie ma moze i sa raz na dwa lata ale juz solidniejsze, pozniej moze tez jest wiecej,musisz pogadac z szefem
qqqq 2016-08-20 22:01:14
Kobiety na produkcji nie pracuja, ze zmianowych stanowisk to tylko w laboratorium
nutria 2016-08-20 23:29:10
@ qqqq dzięki za informację. @ aaa pytał się czy co roku lub co dwa lata dostaje się podwyżkę - i z tego co widże nie padła odpowiedź na to pytanie a i mnie nurtuje powiem szczerze. I ejszcze prosze o informację jaka panuje w firmie atmosfera ?????
Zostaw swoją opinię o BRIDGESTONE - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE