brak logo

BRIDGESTONE

Poznań

Opinie o BRIDGESTONE

abc 2016-05-30 11:33:42
z tego grafiku wynika że pracujesz więcej niż 168 godz w msc czyli 21 dni . przecież jeżeli tak ustalony jest grafik to w pracy jesteś zawsze 23-24 dni czyli 184-192 godz co z resztą godzin. płacą nadgodziny za te pozostałe godziny które wychodzą z grafiku czy jak to jest. mógłbyś przybliżyc
bbb 2016-05-30 13:44:09
dokładnie to samo pytanie . ile godz pracujesz w miesiącu . czy wychodzisz te 168 godz bo z grafiku wyjdzie ci więcej . to znaczy ze pracujesz więcej godz w miesiacu czy dostajesz 2-3 dni wolne . mogłby ktos to przyblizyc
qqqq 2016-05-30 14:35:13
dostajesz dni wolne do odbioru, tzw. R'ki
bbb 2016-05-30 14:50:16
i odbierasz w danym msc ze wychodzi ze pracujesz 168 godz ?
qqqq 2016-05-31 07:05:12
Jest 4 miesieczny okres rozliczeniowy wiec moze byc w danym miesiacu ponad etat
1
bbb 2016-05-31 13:08:34
a w nastepnym robisz mniej zeby to wyrównać do etatu? a jesli znowu zrobisz więcej to płacą setki czy jak ?
qqqq 2016-05-31 16:26:57
W nastepnym robisz mniej , setki bylyby tylko wtedy jesli nie byloby miejsca w grafiku zeby wybrać R'ke ale rzadko sie to zdarza, ewentualnie mistrz moze kazac ci przyjsc w wolne na "nieobowiazkowe" nadgodziny ale wtedy chociaz masz setki
1
edok 2016-06-02 23:01:20
no na tamto stanowisko już nie szukają, ale jakoś pod koniec kwietnia wrzucili ogłoszenie na mechanika. Wydaje mi się, że praca może być całkiem nietrudna. Co prawda o umowie nie ma słowa, ale za to jest zakładowy fundusz socjalny (pożyczki zakładowe, dofinansowanie urlopowe, paczki świąteczne
1
Kuba 2016-06-03 02:43:45
Buahahahaha...
qqqq 2016-06-03 15:35:25
Nie wim o jakim stanowisku mowisz i o jakich paczkach swiatecznych i pozyczkach, takie cos z tego co wiem oferuje dzialajaca tu solidarnosc ale nie pracodawca
1
braeo ja 2016-06-08 22:04:46
wszyscy narzekacie ns brogstona co tam prscujecie jak wam nie pasuje to die zwolnijcie nikt na sile nie trzyma was wasz wybor jest tylko i wy o tym decydiujecie zawsze mosecie poszuksc innej tyrki
1
mami 2016-06-09 22:40:52
ja oczywiście nie narzekam, doceniam remone i pozycję tego pracodawcy na rynku opon, może dlatego tak bardzo chce u was pracowac jako Retail Junior Accountant - Accountant with German and English - a wiecie czy może w tym kierunku jakieś rekrutacje są?
2
ta 2016-06-18 23:33:41
zacznij pracować, a potem oceń, warunki co do wypowiedzi braero ja -jesteś pusty
2
arek 2016-06-19 08:05:53
A co tak trudno uwierzyć @ta, że komuś może odpowiadać, za wiarygodne uznawane są tyle te negatywne komentarze czy co bo ja już się tutaj trochę gubię? Dochodzę do wniosku, że chyba najlepiej sprawdzić firmę na własnej skórze
1
qqqq 2016-06-19 14:01:22
Najlepiej sprawdzic na wlasnej skórze dokladnie. Ilu ludzi tyle opinii. Są plusy i minusy jak wszędzie.
Poznaniak 2016-06-19 14:48:24
To akurat prawda, zawsze należy sprawdzić na swoim przykładzie i samemu, bo prawda jest przecież taka, że ludzie są różni, niektórzy np. zwolnieni są wściekli
1
Neutralny 2016-07-14 13:18:00
Najlepiej przyjść i ocenić swoją pracę na stanowisku które dostaniesz osobno. Osobiście uważam, że uciążliwym minusem jest grafik pracy wynikający z systemu 4-brygadowego, ale to tez kwestia przyzwyczajenia. Dodatkowo powiem, ze na 4 miesiące wypadają zawsze cyklicznie ok. 4/5 dodatkowych dni wolnych tzw. R'ki. Praca napewno jest stabilna, ale tez i bywa ciężka. Prawda jest taka, że jeżeli chcesz zarobić to zarobisz dość sporo, a jezeli jesteś leniem to idź sobie gdzie indziej i przynieś do domu 1200zł. Nadgodziny są płatne dodatkowo, święta i niedziele także i to dość porządnie. W każdej większej firmie na skale światową jest przeważnie ciezsza praca, ale jak to mówią coś za coś. Niektórzy chcieli by siedzieć i zarabiać. Opinie mnie tutaj nie dziwią, bo część ludzi się pewnie nawet nie dostała, druga część zwolniona, a trzecia to lenie i marudy. Tutaj na pewno sie nie leży, ale obozem tez tego nie nazwę. Przyjdź, sprawdź, oceń. Nikt nikomu tu nie bedzie kazał pracować.
bejbi 2016-07-14 13:24:17
interesuje mnie bardzo u państwa zatrudnienia jako operator maszyn przy produkcji opon - w ofercioe pracy napisaliście państwo, że średnia miesięczna płaca to około 4 000 PLN brutto - no właśnie, średnia... w takim razie proszę o info jakie jest realne wynagrodzenie
wytłaczanie 2016-07-15 08:15:51
Średnio wygląda to tak: Jeśli stary operator z ponad 10-letnim stażem, na umowie o pracę na czas nieokreślony je mięso, a taki nowy kapustę, to średnio jedzą gołąbki. Zapomnij o takich pieniądzach. To dotyczy pracowników etatowych. Nowi takiego pułapu nigdy nie osiągną.
2
bajbi 2016-07-15 09:05:06
no właśnie dlatego chcę te wartości uśrednione doprecyzować i poznać konkretne stawki, nie atakuj mnie za to
(Nie) Pracownik Biurowy 2016-07-21 16:04:47
te "dobre" opinie o dziwo piszą ludzie w godzinach 8-16 - zbieg okoliczności? ;-)
1
edok 2016-07-21 16:13:56
Monter układów elektropneumatycznych jest teraz do nich poszkukiwany, nie wiem czy widzieliście, ale wygląda to naparwde ciekawie jednak. Dajcie znać tylko jakieś rednie zarobki są u nich bo juz wiem, ze benefitów to u nich jest naparwde sporo jednak.
aaa 2016-07-28 23:39:47
mam 2 pytania czy wraz ze swoim stażem na danym stanowisku zwiększa sie z automatu wynagrodzenie ? np . co 2-3 lata otrzymujesz podwyżke za to ze zwiększa ci się staż pracy i ciągle pracujesz w tej firmie ? jestem ciekaw poprostu bo dużo firm tak ma . I drugie pytanie czy otrzymujecie jakąs rekompensate finansowa za uciążliwy tryb pracy i to że pracujecie weekendami ?
hill 2016-07-29 10:23:16
A wiecie jaka panuje atmosfera w Poznaniu? Pozdrawiam
marcopolo 2016-07-30 21:05:03
jesu . ja tam pracuje 4 lata ,,,, i jeszcze walcze ,,,,, 100% racji kolego ,,,,, indoktrynacja totalna i stale wciskaja ci ta papke korporacyjna do glowy :/ rodzina i przyjaciele ..... to cos takiego jescze istnieje ??:(
fight 2016-07-30 21:10:02
Dla mnie istotne jest to jakich zarobków może się spodziewać specjalista.
Neutralny 2016-08-10 19:53:14
Pytacie o kwotę netto, to na dzień dobry nie zarobicie mniej niż 3200+. :)
1
x 2016-08-10 20:01:09
ale niezależnie na jakim stanwsoiku? to super kasa, bo nigdzie na reke tyle nie dostaniesz a teraz szukaja specjalistow ds,systemow infrmatycznych
ONA 2016-08-16 11:07:46
Witam mam pytanie potrzebują do pracy kobiety? Mam prace ale czas na zmiany:) a tam niby lepsze zarobki. pozdrawiam
tomek 2016-08-16 11:55:41
wydaje mi się, że kobiety też pracuja, na pewno w dziale księgowości. A sam widziałem jeszcze oferte pracy jako Specjalista ds. Systemów Informatycznych i to wygląda naparwde nieźle moim zdaniem.
ONA 2016-08-16 12:37:03
a cos na produkcji?
tomek 2016-08-16 13:24:30
Specjalista w Dziale Należności (ITC) jest u nich teraz z tego co widze. Na pewno też spokojnie mozna u nich tą podwyzkę dostać, bo jest napisana, z jest zapewniona ścieżka awansu tak narawde wiec to na plus jest.
ONA 2016-08-16 14:32:15
dzięki:)
jurek 2016-08-16 14:36:36
A ktoś coś może powiedzieć o stanowisku RTR Accountant? Widzę, że całe ogłoszenie jest w języku angielskim, więc chyba faktycznie to jest podstawowym wymaganiem? Ogólne wiadomo, że języki to dziś podstawa, ale pytanie na jakim tu poziomie ten angielski trzeba znać?
w3ed 2016-08-18 13:36:35
No jak w angielskim to na pewno dobrze trzeba ten język mieć opanowany przecież ale w sumie to nic specjalnego w dzisiejszych czasach przecież każdy człowiek kończąc studia umie / zna angielski w jakimś tam stopniu
aaa 2016-08-18 19:44:29
mam pytanie czy staż pracy liczy się w tej firmie ? tzn czy np co roku 2 lata dostaje się podwyżke ?
x 2016-08-18 20:01:52
pewnie, sie liczy, a jak z odwyżka jest to nie mam pojecia pewnie każdy indywidualnie, zalezy tez od ciebie czy pracodawca da ci podwyzsze, co chwila chyba ich nie ma moze i sa raz na dwa lata ale juz solidniejsze, pozniej moze tez jest wiecej,musisz pogadac z szefem
qqqq 2016-08-20 22:01:14
Kobiety na produkcji nie pracuja, ze zmianowych stanowisk to tylko w laboratorium
nutria 2016-08-20 23:29:10
@ qqqq dzięki za informację. @ aaa pytał się czy co roku lub co dwa lata dostaje się podwyżkę - i z tego co widże nie padła odpowiedź na to pytanie a i mnie nurtuje powiem szczerze. I ejszcze prosze o informację jaka panuje w firmie atmosfera ?????
qqqq 2016-08-28 13:54:33
Stazowych podwyzek nie ma, z biegiem czasu mozna opanowywać kolejne maszyny i wtedy jest podwyzka, co do atmosfery to zalezy gdzie sie trafi i na jakiego mistrza ale mowiac krótko mogloby byc lepiej
w3ed 2016-08-28 15:03:12
no dokładnie tak chyba nie da się jednoznacznie okreslic prawda? to wszystko zależy od tego przecież na jakich ludzi się trafi bo przecież to oni w dużej mierze tworza panujaca atmosferę wiec to pewnie zależy z jakimi ludzmi przyjdzie Ci pracować tu.
mirek 2016-08-31 07:46:03
Przez jaką agencję pracy tymczasowej pracuje się na produkcji? Słyszałem ogłoszenie w radiu, że poszukują do pracy ale nie zdążyłem zapisać maila a w necie nie mogę znaleźć żadnego aktualnego ogłoszenia do pracy na produkcji?
Poznaniak 2016-08-31 11:39:12
No jak dla mnie normalna sprawa i nie ma co narzekać
pawel 2016-08-31 21:51:58
Pracowałem po szkole dla podwykonawcy działającego na terenie tej firmy .
Comnie zdziwiło z ludzmi zawsze można było Pogadac o wszystkim ale jak zaczoł sie temat zarobków czy atmosfery w pracy ludzie sie zmieniali nagle i bardzo ogólnikowo sie określali jak by sie bali wyrazić rzeczowa opinie.
No cóz to mnie przekonało by nie aplikować do tej firmy bezpośrednio choc pensje mieli wieksza minimum o te 700 zł zasuwałem po 10 - 11 h dla podwykonawcy spawając malując itd.
Dzis mija już dobre 10 lat od tamtego czasu a tu widzę ze sie niewiele zmieniło .
fv 2016-08-31 21:57:52
hej no tak tak a atmosferę tworza w dużej mierze ludzie to od nich wieksozsc zależy..atmsfera dla mnie jest na prawde ważnym elementem tak samo ważnym jak zarobki albo tez nawet warunki zatrudniena ...
qqqq 2016-09-01 20:36:45
Na produkcji ostatnio zatrudniali teraz bezposrednio, pomocnicy są chyba nadal przez work service
gość 2016-09-01 22:19:52
Przecież każdy wie o tym @fv, że pozytywna atmosfera sprawia że się lepiej wypełnia swoje obowiązki. Wiecie jednak czy wypłata jest u nich terminowa? Dzieki
qqqq 2016-09-03 15:32:58
Wyplata zawsze terminowa najpóźniej dziesiątego czasem dziewiątego a jak dziesiąty wypada w niedziele to juz w piątek masz pieniążki
w3ed 2016-09-03 16:02:11
@qqqq no to dobrze ze wyplata jest terminowa tutaj
tomek 2016-09-05 12:32:12
słuchajcie, ale co możecie powiedzieć o pracy jako Specjalista ds. administracyjnych w Dziale Inwestycji, Rozwoju i Utrzymania Ruchu oraz IT, bo słyszałem, ze ten dział jest naparwde dosyć rozowjowy i opłaca się tu przejść.
1
Zostaw swoją opinię o BRIDGESTONE - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE