Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BRIDGESTONE

Pracowałeś w firmie BRIDGESTONE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownik tej firmy - 2014-10-22 16:49:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ramirez - 2014-08-19 17:16:50]:
Stawka na początek to jakieś 13zł bez kilku groszy, choć mogę się minimalnie mylić. Umowa śmieciowa, w razie kryzysu (kryzys trwa z przerwami od kilku lat, obecnie mamy jego najnowszą odsłonę) lecisz na 3/4 etatu, potem na darmowe dni wolne.
Średnia w miesiącu to 168 godzin. Jednak patrz wyżej, jak będzie kryzys przerobisz może 120 godzin, a jak szefostwo stwierdzi że ma potrzebę przepracujesz 200. Pewności nie ma.

Jakoś nikt widzę nie pisze o obecnej sytuacji w tej firmie.
29 września miał miejsce wypadek zakwalifikowany jako ciężki, w firmie była kontrola Inspekcji Pracy. Inspekcja stwierdziła nieprawidłowości, firma jest pod ścianą. Szerszy temat, jednak konkluzja jest jedna, w tej firmie nieprawidłowości które stwierdziła Inspekcja Pracy trwają od początku czyli od 15 lat. Wniosek?
zdjecie uzytkownika
torn - 2014-10-30 02:49:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik tej firmy - 2014-10-22 16:49:51]:
ja bym na Twoim miejscu nie wyciągał zbyt szybko pochopnych wniosków za dużo. Akurat Bridgestone zawsze słynął z tego , że przestrzegał BHPu lepiej niż inne tego typu firmy na rynku. Skoro chcesz już zamykac te firmę, to co w takim razie zrobisz z pozostałymi na Polskim rynku. Ludzie nie będą mieli na czym jeździć z Tobą u władzy
zdjecie uzytkownika
kibol - 2014-10-30 10:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [torn - 2014-10-30 02:49:14]:
Przestrzeganie BHP było, jest i prawdopodobnie będzie ale tylko w biurowcu , także kiedy góra dowiaduje się o zbliżającej się kontroli -to jest fakt i to właśnie jest prawda !!! Zapraszam państwa biurowych i BHP -owców do pchania szpuli z bieżnikiem pustej bo pewnie pełnej nie daliby rady :-) (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Cień - 2014-11-03 16:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik tej firmy - 2014-10-22 16:49:51]:
Jedno jest pewne to co pisze użytkownik KAMA to bzdury niesamowite (miałem wrażenie że to pisze jakiś przedstawiciel biura pośredniczącego w zatrudnianiu)

Szybko i na temat!

1. Praca odbywa się w czterobrygadowym systemie. Pracujesz przez 7 dni po czym masz wolne. Natomiast wolny weekend przypada tylko RAZ W MIESIĄCU.
2. Ciągłe ciśnienie na wyniki... co by się nie działo norma ma być zrobiona!!
3. Nieprzerwany kryzys... to coś o czym mówią tam wszyscy.
4. Co do przestrzegania BHP obecna rekrutacja pomocników jest wywołana wypadkiem, który wynikał ze zbyt dużego ciężaru jaki musiał przerzucać pojedynczy pracownik... więc z tym BHP to tak nie do końca ;)
5. Dobre pieniądze zarabiają tam tylko bezpośrednio zatrudnieni w firmie (i to tylko przez to że pracują w niedziele i niemal wszystkie święta). Ludzie pracujący przez biura mają ok 1700 WIEM COŚ NA TEN TEMAT
6. Zadajcie sobie wszyscy pytanie... czy nawet gdyby wam zaoferowali 5000zł netto miesięcznie. To czy zaryzykujecie wieloletnie obcowanie z chemią i wiecznie podgrzewaną gumą?(ja sam czułem się paskudnie) Wielu z pracowników boryka się z problemami zdrowotnymi... zatoki itp.

Jedno co trzeba im przyznać... mają dobre warunki bytowe. Świetne łazienki, prysznice i szatnie. Trzy razy w tygodniu odbywa się pranie... bez problemu i całkowicie za darmo możesz oddać robocze ubranie do prania. No i mają podstawiane autobusy pracownicze i wszystko zupełnie darmowe.

Ramirez ma świętą racje ;)
zdjecie uzytkownika
bulaj - 2014-11-04 15:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cień - 2014-11-03 16:29:50]:
Świetne warunki bytowe? Zagrzybione prysznice w nowych szatniach, ciągłe zakamienienie przez co nie chce lecieć woda, obślizgłe zasłonki, ciągłe problemy z ciepłą wodą itd. A autobus pracowniczy (za darmo) jeździ na trasie BSPZ - PKP, za wszystkie inne pracownicy płacą, bo niby dlaczego mieliby jeździć za darmo? Z socjalu (którego w praktyce w tej firmie nie ma!) warto tylko wspomnieć o medicover, reszta to totalna porażka, żadnych imprez dla rodzin, paczek dla dzieci, wyprawek, gadżetów. Jesteś tylko od roboty, "jak nie pasuje, to czekają tysiące ludzi pod bramą" - jak to powiedział pewien znany wszystkim pan...
zdjecie uzytkownika
avalon - 2014-11-05 23:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Krótkie streszczenie dekady w BSPZ...

Najgorsza firma w jakiej pracowałem. Totalne dno organizacyjne, chaos na każdym etapie zarządzania. To jest chyba jedyna tak duża firma w której ludzie nie mają nawet określonych kompetencji zawodowych, nikt za nic nie odpowiada, nikt nie ma jasno określonego zakresu swoich obowiązków. Jedni ściemniają całymi dniami a inni zap... za kilku. Firma od początku zarządzana "ręcznie" przez jedną osobę, gdy tą osobę przeniesiono do innej fabryki system zaczął się walić. Ostatni poważny wypadek kolegi z Konfekcji pokazał ujemny poziom tej firmy - nawet nie potrafili prawidłowo wykonać czynności powypadkowych. Pomógł im w tym Work Serwis i PIP... Procedury pisane na sztuki nie działają i czasami nawet się wykluczają. Zarobki od kiedy pamiętam były mierne, etap "stażu" może trwać wiele lat i wszystko zależy od dobrej lub złej woli przełożonego.
Jedyny i duży plus to ludzie - mimo tego burdla relacje między większą częścią załogi są bardzo dobre. Tylko Koleżanki i Kolegów będę miło wspominał. Wiem że marzycie o czymś więcej - nie bójcie się podejmować decyzji. Macie pomysły to je realizujcie - lepszej okazji nie będzie! Pozdrawiam i trzymajcie się :)
zdjecie uzytkownika
Kadoka - 2014-11-13 08:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I tak uważam, że Bridgestone daje wiele udogodnień dla pracowników. W mało którym zakładzie na wschodzie kraju ktoś się przejmuje aby organizować pracownikom dojazd do pracy. Weźcie pod uwagę, że musi im coraz bardziej zależeć na specjalistach bo głównie z zachodniej i południowej Polski oni wyjechali, więc muszą się starać.
zdjecie uzytkownika
konik - 2014-11-13 14:03:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Kadoka - 2014-11-13 08:51:10]:
A wiesz dlaczego organizują te dojazdy? Żeby móc ludźmi bardziej manewrować - dojazdy są organizowane z regionów, gdzie trudniej o pracę i ludzie będą mniej pyskować, bo gdzie pójdą? Mają pracę za 2.5-3 tysiące, na wsi rządzą z taką kasą, więc pójdą pracować za 1.2tysia? Wątpię. Jak jesteś z Poznania, to masz marne szanse na zatrudnienie w BS, masz za dużo szans na inną, normalną (w normalnych godzinach i tam gdzie Cię szanują) pracę. Najlepsze jest to, że miasto Poznań poszło BSPZ na rękę sprzedając im grunty na preferencyjnych warunkach (pewnie zamydlili im oczy wizją spadku bezrobocia w Poznaniu), a BS zatrudnia 90% załogi spoza regionu...
zdjecie uzytkownika
WEGA - 2014-11-19 01:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Taka mała uwaga! Jak BRIDGESTONE dba o Techników i innych pracowników.Swoją przyszłość wiązałem z firmą a ona mnie olała,to pytam zarząd gdzie jest ta stabilność i wyrozumiałość która była nam wpajana od samego początku na szkoleniach.CYTAT..Jesteśmy firmą z tradycjami i chcemy aby rodziny pracowały dla BRIDGESTONE.To wielka porażka z mojej strony że zatrudniłem się w tak chorej firmie.OMIJAJCIE TEGO PRACODAWCE
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-11-24 16:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
autobusy to pracownicy sami sobie załatwili i sami opłacają źeby nie było że firma płaci ta firma da ci tylko garba nic więcej
zdjecie uzytkownika
polosk - 2014-11-27 13:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, ja to chcialem pracowac wlasnie w bridgestone ale tak przeczyalme te wasze opinie i nie jest to zbyt zachecajace. na prawde nie ma nikt pozytywnych opinii o pracy tam. jesli jest takduza rotacja w fimire to pewnie latwo sie tam dostac moze ja bym sprobowal czy myslicie ze to nie jest warto?
zdjecie uzytkownika
alojz - 2014-11-29 12:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca jest super.
Mili ludzie praca spokojna i lekka a ze zawsze sa jacys debile co chcieli by nic nie robic to troluja na forum.
Polecam bo spokjni mozna zarobic do 4tys netto.
zdjecie uzytkownika
s.m. - 2014-11-30 15:34:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alojz - 2014-11-29 12:01:10]:
Ten kto to piszę chyba pomylił się z inną firmą.Tak naprawdę tam jest masakra.Spróbuj a potem opisz co ciebie spotkało w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
kibol - 2014-11-30 21:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [alojz - 2014-11-29 12:01:10]:
alojz zmień dilera bo ten ci sodę sprzedaję która uderzyła ci do głowy, że takie bzdury wypisujesz !!!!!!!!!!!!!! pajac z biurowca !!!
zdjecie uzytkownika
hm - 2014-12-02 23:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego,zatrudnij się,i sam sobie wyrobisz zdanie na temat firmy, zajmie Ci to max 2 miesiące (jak widać wyżej, już wiesz jakie wynalazki natury tam pracują-patrz wypowiedzi alojzego gąbki)
zdjecie uzytkownika
karola - 2014-12-08 22:10:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile zarabiaja praocwnie z biura??Wyskztałcenie wyzsze wystarczy czy co jeszcze trzeba miec??Patrza na kwalifikacje czy prace dotychczas odbyte??Jak sie tam dostac??
zdjecie uzytkownika
ivo - 2014-12-11 16:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A napiszcie jak wyglada proces rekrutacji... Czy szef staje w obronie swojego zespołu, gdy zachodzi taka potrzeba? Czy stara się uzyskać awanse dla swoich ludzi? Jakie są plany rozwoju firmy?? W jaki sposób pracownik jest oceniany i promowany? Jaka jest atmosfera w pracy? Czy mógłby ktoś opierając się na dotychczasowych doświadczeniach wskazać mi typowe ścieżki kariery?
zdjecie uzytkownika
lalus - 2014-12-14 19:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ivo - 2014-12-11 16:21:14]:
masz 13 stron czego nie doczytałeś?
zdjecie uzytkownika
guui - 2014-12-16 13:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
sadol to chodząca encyklika wszystko wie teraz 200 w bonach będzie na mandat za beztroskie sikanie w miejscu publicznym
zdjecie uzytkownika
harry - 2014-12-22 20:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [boluś - 2014-10-15 02:53:36]:
UWAGA MISTRZOWIE ZA BRAK WYNIKOW WYLACZA WAM RED TUBE!!!!!!!!!POZDRO DLA PRZY.............JAK TO MOWIA BIALE CZARN...(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
poldek - 2014-12-25 19:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lalus - 2014-12-14 19:31:10]:
to jest 13 stron , ale spójrz jak są one rozłożone w czasie. A nie oszukujmy się - w Bridgestonie stawki wynagrodzenia czy też sama sytuacja odnosząca się do warunków pracy lub atmosfery przez lata dosyć dynamicznie się zmieniała, a więc niektórych spraw nie da się niestety ze sobą porównać. Także też czekam na nowe posty
zdjecie uzytkownika
ajax - 2015-01-08 23:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro tak dynamicznie się to zmienia, to ja jest teraz jeśli chodzi zarówno o stawki wynagrodzenia, jak i atmosferę pracy w Bridgestone? W ogóle to napiszcie mi, gdzie ja sobie mogę obejrzeć ich ogłoszenia pracy, ale takie, które zawierają opis stanowiska, wymagania i oczywiście ofertę w zamian, bo chyba jest coś ekstra do pensji, nie?
zdjecie uzytkownika
szwagier - 2015-01-11 20:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że większość ludzi ma złą opinię. o firmie Bridgestone. Sam jestem ciekaw jak jest bo chcę tam aplikować i pytałem już wielu znajomych, którzy tam pracują i mówili że pracowali już ciężej za mniejsze pieniążki, więc sam już nie wiem skąd te negatywny z Waszej strony. Może po prostu jesteście szlachtą, która chciała by "zarobić , a się nie narobić". Pracowałem już w różnych firmach i prawdą jest jedno, że nikt nikomu za darmo do portfela nie nakładzie. Podsumowując jeśli dla kogoś zarobki rzędu 2,5-3tys. to mało to niech aplikacje na prezesa a nie wymadrza się jak jest w innych firmach, w których pewnie nie pracował a sam tyra na czarno za 2tys "przy betoniarce" bo innych zdolności za pewne brak. Kończąc komentarz chciałbym posłuchać opinie ludzi którzy tam pracują a nie pracowali i zapewne wylecieli za to czy tamto.
zdjecie uzytkownika
Poznaniak - 2015-01-15 22:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja pytam co związki zrobiły z mistrzem który dopisywał sobie godziny , ponieważ Koleś który wziął kilka nakrętek został zwolniony dyscyplinarnie dla tzw " przykładu " !!! A co z mistrzem OSZUSTEM który fałszował dokumenty ???
zdjecie uzytkownika
ajax - 2015-01-23 02:48:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Poznaniak, no chyba nie było to dla przykładu skoro dostał dyscyplinarkę za kradzież, czy wziął kilka nakrętek, czy całą ciężarówkę, to nigdy nie wiadomo, może wynosił po kilka sztuk. Trzeba uczciwie pracowac, a nie wałków szukać. Ogółem polecacie tutaj prace, czy nie, bo w końcu nie napisaliście. Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BRIDGESTONE?
Zadaj pytanie
x