Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BRIDGESTONE

Pracowałeś w firmie BRIDGESTONE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
harry - 2014-08-19 20:29:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Ramirez - 2014-08-19 17:16:50]:
Dajcie sobie spokoj z bridgestone. Przepracowalem tam kilka lat teraz dostalem wysza stawke godzinowa niz tam. W koncu wiem co to weekend, rodzina.Pracuje na jedna zmiane od poniedzialku do piatku. Jezeli myslicie ze wam zaplaca tak jak pisza to sie grubo mylicie. Praca tam to istny wyscig szczurow. Pozdrawiam wszystkich zakapleksionych mistrzow i kadre ktora powinna byc wyj...stamtad na zbity pysk!!!!! JESZCZE RAZ NIE DLA BRIDGESTONE!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
operator - 2014-08-29 23:26:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca jak praca zależy od działu ale podejście do pracowników takie jak (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
arosław - 2014-08-30 07:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [operator - 2014-08-29 23:26:20]:
Najgorzej na konfekcji, kupa debili na wyższych stanowiskach i straszne ciśnienie na wynik. Liczy się tylko ilość, jakość to drugorzędna sprawa...
zdjecie uzytkownika
Operator - 2014-08-31 16:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zatrudniając się w SYFSTONE zapomnijcie o normalnym jak na człowieka przystało życiu...
zdjecie uzytkownika
ziomek - 2014-09-03 14:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja robie w aluplast i chetnie bym sie przeniusl ale czy warto?? niech ktos mi doradzi
zdjecie uzytkownika
987u - 2014-09-03 21:49:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wilk wracaj do system
zdjecie uzytkownika
wsiok - 2014-09-08 18:49:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adamus - 2011-02-27 17:26:15]:
bo idiotox wsiok bedzie pracował a nie sie obijał jak Pany z miasta ,którzy chcieli by worek kasy nie robiac nic
zdjecie uzytkownika
tommy - 2014-09-09 22:51:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chora firma i chore zasady przyjmowania. Niby bardzo potrzebują ludzi do pracy a oni testy robią.masakra.moim zdaniem robią z ludzi debili. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
To ja robol - 2014-09-16 10:39:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robie w tej firmie 8 lat przed kryzysem jeszcze to wszystko wygladalo a teraz to gechenna ludzi wykoncza dopierdalanie sie o byle co to podstawa w tej firmie wynik albo tysiace czekaja za brama staly tekst a tak na prawde to za brama sa tylko wilki w lesie bo kazdy ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ta robote jakby ludzie nie mieli kredytow na chate to raczej juz nikt by tam nie robil kadra jedzie na wozku a my to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pchamy
zdjecie uzytkownika
vega - 2014-09-24 01:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo żenująca sprawa ...Więcej negatywne niż ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
jojo - 2014-09-24 01:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [vega - 2014-09-24 01:17:51]:
To są oszczędności TYLKO na papierze - młodzież, która wywozi odpady ma za zadanie zważyć ich jak najmniej. Ochrona która powinna to ważyć ma to w pompie, młodzi ważą 1/4 i wszyscy są zadowoleni. Na zadane pytanie: "jak to inaczej zważyć?", dostajesz odpowiedź: "Bądź kreatywny". W rzeczywistości tych odpadów jest jakieś 4X więcej, niż ilość w zeszycie. Japońce są naiwniakami....
zdjecie uzytkownika
pułkownik_kwiatkowski - 2014-09-24 18:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oni w tym bridgestone nawet wypłat nie potrafią poprawnie naliczyć....ciekawe do czyjej kieszeni trafiały nasze pieniądze przez te lata?
zdjecie uzytkownika
nemo - 2014-09-25 10:26:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [To ja robol - 2014-09-16 10:39:20]:
tak to chore zasady jak można wypełniać ankietę ołówkiem i pani która wypełnia wyniki ołówkiem odpowiedz nasówa się sama
zdjecie uzytkownika
fikuch - 2014-09-27 15:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nemo - 2014-09-25 10:26:20]:
gratuluje kreatywnego myślenia w wymyślaniu absurdów w Bridgestonie. Wydawało się , że skoro jest to znana na całym świecie firma, niedosyć , że znana to powiedziałbym jeszcze , że nawet szanowana w swojej branży, to sytuacje opisane przez Was nie mają prawa się dziać... a tu proszę jednak w Polsce wszystko możliwe
zdjecie uzytkownika
puld - 2014-10-06 09:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sadol prowadzi statystyki...
zdjecie uzytkownika
kama - 2014-10-12 14:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja słyszłam o pracy w bridgstone dobre opinie.Ludzie sobie chwalą zarobki, nadgodizny sa dobrze płatne. Jest normalna umowa, na święta też sa ładne pieniadze no nie oszukujmy się. I wypłaty nie jak w przecietnych firmach 1200 - 1500 a od 2000 wzwyż. Niewiem ludzie narzekaja na pracę tam, a ciekawe ile zarabiają i skoro tak źle to dlaczego nei rezygnuja i dlaczego tak cięzko się dostać. Odpowiedź chyba nie jest trudna..Każdy chciałby tam pracować..Wiec nie rozumiem dlaczego takie opinie niektórzy mają. trzeba sie narobić ale to jak wszędzie..Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
heh - 2014-10-12 20:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chwalą zarobki za 7 dni w pracy? normalna umowa= śmieciowa? nie rezygnują= rezygnują, ciężko się dostać = no po podstawówce może, bez komentarza dalszego
zdjecie uzytkownika
kama - 2014-10-14 19:14:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam kilku znajmocyh ktorzy tam pracuja..nie pracuja w kazda sobote i kazda niedziele..umowa o praccea nie smieciowa..nie słysząłm by ktos tam miał zlecenie...rezygnuja bo co?bo nie chce sie pracowac..jalepeij za 5ts..siediec i nie robic nic..wyksztłacenie wyzsze - 0 szans by sie dostac..szeroki plecy hcyb atrzeba miec...
zdjecie uzytkownika
boluś - 2014-10-15 02:53:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kama - 2014-10-14 19:14:39]:
Rzeczywiście nie każdą: pracują zaledwie we 3 weekendy w miesiącu, jeden mają wolny. Umowa o pracę - FAKT, najpierw przez pół roku co miesiąc odnawiana (spróbuj wtedy zachorować), wszystko odprowadzane (ZUSy, podatki itd.). A rezygnują, bo okazuje się, że te obiecane 3,5 tysiąca netto jako pomocnik operatora to pic, a tyle będziesz zarabiać, jak przepracujesz co najmniej rok i zostaniesz "OPERATOREM" i będziesz cały miesiąc w pracy i RS będzie dobry i premia za wkład będzie dobra, a jak nie będzie tych premii, to 15pln/godzinę i do chaty, 2500 za pracę 7 dni pod rząd, nocki, weekendy, popołudniówki, z rodziną jesteś przez 3 godziny na dobę, a jak popołudniówki masz w środku tygodnia, to widzisz ich po 3 dniach. Warto? Reszty wypowiedzi nie rozumiem...
zdjecie uzytkownika
kama - 2014-10-15 21:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niewiem..Kazdy kto tam pracuje ma swje zdanie, sa rozne opinie..Nie bede sie kłócic dyskutować..Byc moze jest jak piszesz,ja troche racj iz pewnością tez mam..

POzdrawiam
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-17 12:27:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heh - 2014-10-12 20:08:13]:
Kolezanko niechciala bys tam spedzic nawet jednej godz!nie wiesz to sie nie wypowiadaj a to co ludzie mowia towiesz...mi trz kolega polecal tam prace i teraz szukam na nowo... Bridgestone to jedna wielka pomylka i zarobki za ta robote tam tez... Pzdr wszystkich w "kolchozie"
zdjecie uzytkownika
alojz - 2014-10-19 14:43:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kama po twojej wypowiedzi wnioskuje ze twoje wyksztalcenie oscyluje na granicy liceum wieczorowego i po znajomosci pracy w dziale HR BRIGESTONE bo tylko idiota od wymyslania testow napisze ze nie ma umowy zlecenia.Poczytaj gazety i ogloszenia brigestone to zobaczysz co oferuja.Ale trzeba umiec czytac ze zrozumieniem to nie FB gdzie pewnie spedzasz polowe dnia.
zdjecie uzytkownika
nemo - 2014-10-19 20:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heh - 2014-10-12 20:08:13]:
kama a może ty jesteś romek z walcy praca jest na umowę śmieciową niektórzy pracują tak już od dwóch lat i co chwila jest przedłużana tylko najstarsi pracownicy mają umowę na stałe kama nie wiem z kim ty się zadajesz ale nie są to ludzie z produkcji jednym słowem nie pi...l głupot.
zdjecie uzytkownika
lechita - 2014-10-21 00:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do niedawna zainteresowany pracą w BS. - 2014-07-24 19:57:34]:
Wyssane z palca,czytam i nie mogę uwierzyć,pracuję ponad 10 lat i za mobbing wylatuje się z pracy,ubiegam mędrców-jestem zwykłym operatorem...
zdjecie uzytkownika
Pracownik tej firmy - 2014-10-22 16:49:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ramirez - 2014-08-19 17:16:50]:
Stawka na początek to jakieś 13zł bez kilku groszy, choć mogę się minimalnie mylić. Umowa śmieciowa, w razie kryzysu (kryzys trwa z przerwami od kilku lat, obecnie mamy jego najnowszą odsłonę) lecisz na 3/4 etatu, potem na darmowe dni wolne.
Średnia w miesiącu to 168 godzin. Jednak patrz wyżej, jak będzie kryzys przerobisz może 120 godzin, a jak szefostwo stwierdzi że ma potrzebę przepracujesz 200. Pewności nie ma.

Jakoś nikt widzę nie pisze o obecnej sytuacji w tej firmie.
29 września miał miejsce wypadek zakwalifikowany jako ciężki, w firmie była kontrola Inspekcji Pracy. Inspekcja stwierdziła nieprawidłowości, firma jest pod ścianą. Szerszy temat, jednak konkluzja jest jedna, w tej firmie nieprawidłowości które stwierdziła Inspekcja Pracy trwają od początku czyli od 15 lat. Wniosek?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x