Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BRIDGESTONE

Pracowałeś w firmie BRIDGESTONE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
arosław - 2014-08-30 07:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [operator - 2014-08-29 23:26:20]:
Najgorzej na konfekcji, kupa debili na wyższych stanowiskach i straszne ciśnienie na wynik. Liczy się tylko ilość, jakość to drugorzędna sprawa...
zdjecie uzytkownika
Operator - 2014-08-31 16:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zatrudniając się w SYFSTONE zapomnijcie o normalnym jak na człowieka przystało życiu...
zdjecie uzytkownika
ziomek - 2014-09-03 14:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja robie w aluplast i chetnie bym sie przeniusl ale czy warto?? niech ktos mi doradzi
zdjecie uzytkownika
987u - 2014-09-03 21:49:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wilk wracaj do system
zdjecie uzytkownika
wsiok - 2014-09-08 18:49:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adamus - 2011-02-27 17:26:15]:
bo idiotox wsiok bedzie pracował a nie sie obijał jak Pany z miasta ,którzy chcieli by worek kasy nie robiac nic
zdjecie uzytkownika
tommy - 2014-09-09 22:51:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chora firma i chore zasady przyjmowania. Niby bardzo potrzebują ludzi do pracy a oni testy robią.masakra.moim zdaniem robią z ludzi debili. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
To ja robol - 2014-09-16 10:39:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robie w tej firmie 8 lat przed kryzysem jeszcze to wszystko wygladalo a teraz to gechenna ludzi wykoncza dopierdalanie sie o byle co to podstawa w tej firmie wynik albo tysiace czekaja za brama staly tekst a tak na prawde to za brama sa tylko wilki w lesie bo kazdy ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ta robote jakby ludzie nie mieli kredytow na chate to raczej juz nikt by tam nie robil kadra jedzie na wozku a my to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pchamy
zdjecie uzytkownika
vega - 2014-09-24 01:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo żenująca sprawa ...Więcej negatywne niż ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
jojo - 2014-09-24 01:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [vega - 2014-09-24 01:17:51]:
To są oszczędności TYLKO na papierze - młodzież, która wywozi odpady ma za zadanie zważyć ich jak najmniej. Ochrona która powinna to ważyć ma to w pompie, młodzi ważą 1/4 i wszyscy są zadowoleni. Na zadane pytanie: "jak to inaczej zważyć?", dostajesz odpowiedź: "Bądź kreatywny". W rzeczywistości tych odpadów jest jakieś 4X więcej, niż ilość w zeszycie. Japońce są naiwniakami....
zdjecie uzytkownika
pułkownik_kwiatkowski - 2014-09-24 18:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oni w tym bridgestone nawet wypłat nie potrafią poprawnie naliczyć....ciekawe do czyjej kieszeni trafiały nasze pieniądze przez te lata?
zdjecie uzytkownika
nemo - 2014-09-25 10:26:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [To ja robol - 2014-09-16 10:39:20]:
tak to chore zasady jak można wypełniać ankietę ołówkiem i pani która wypełnia wyniki ołówkiem odpowiedz nasówa się sama
zdjecie uzytkownika
fikuch - 2014-09-27 15:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nemo - 2014-09-25 10:26:20]:
gratuluje kreatywnego myślenia w wymyślaniu absurdów w Bridgestonie. Wydawało się , że skoro jest to znana na całym świecie firma, niedosyć , że znana to powiedziałbym jeszcze , że nawet szanowana w swojej branży, to sytuacje opisane przez Was nie mają prawa się dziać... a tu proszę jednak w Polsce wszystko możliwe
zdjecie uzytkownika
puld - 2014-10-06 09:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sadol prowadzi statystyki...
zdjecie uzytkownika
kama - 2014-10-12 14:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja słyszłam o pracy w bridgstone dobre opinie.Ludzie sobie chwalą zarobki, nadgodizny sa dobrze płatne. Jest normalna umowa, na święta też sa ładne pieniadze no nie oszukujmy się. I wypłaty nie jak w przecietnych firmach 1200 - 1500 a od 2000 wzwyż. Niewiem ludzie narzekaja na pracę tam, a ciekawe ile zarabiają i skoro tak źle to dlaczego nei rezygnuja i dlaczego tak cięzko się dostać. Odpowiedź chyba nie jest trudna..Każdy chciałby tam pracować..Wiec nie rozumiem dlaczego takie opinie niektórzy mają. trzeba sie narobić ale to jak wszędzie..Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
heh - 2014-10-12 20:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chwalą zarobki za 7 dni w pracy? normalna umowa= śmieciowa? nie rezygnują= rezygnują, ciężko się dostać = no po podstawówce może, bez komentarza dalszego
zdjecie uzytkownika
kama - 2014-10-14 19:14:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam kilku znajmocyh ktorzy tam pracuja..nie pracuja w kazda sobote i kazda niedziele..umowa o praccea nie smieciowa..nie słysząłm by ktos tam miał zlecenie...rezygnuja bo co?bo nie chce sie pracowac..jalepeij za 5ts..siediec i nie robic nic..wyksztłacenie wyzsze - 0 szans by sie dostac..szeroki plecy hcyb atrzeba miec...
zdjecie uzytkownika
boluś - 2014-10-15 02:53:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kama - 2014-10-14 19:14:39]:
Rzeczywiście nie każdą: pracują zaledwie we 3 weekendy w miesiącu, jeden mają wolny. Umowa o pracę - FAKT, najpierw przez pół roku co miesiąc odnawiana (spróbuj wtedy zachorować), wszystko odprowadzane (ZUSy, podatki itd.). A rezygnują, bo okazuje się, że te obiecane 3,5 tysiąca netto jako pomocnik operatora to pic, a tyle będziesz zarabiać, jak przepracujesz co najmniej rok i zostaniesz "OPERATOREM" i będziesz cały miesiąc w pracy i RS będzie dobry i premia za wkład będzie dobra, a jak nie będzie tych premii, to 15pln/godzinę i do chaty, 2500 za pracę 7 dni pod rząd, nocki, weekendy, popołudniówki, z rodziną jesteś przez 3 godziny na dobę, a jak popołudniówki masz w środku tygodnia, to widzisz ich po 3 dniach. Warto? Reszty wypowiedzi nie rozumiem...
zdjecie uzytkownika
kama - 2014-10-15 21:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niewiem..Kazdy kto tam pracuje ma swje zdanie, sa rozne opinie..Nie bede sie kłócic dyskutować..Byc moze jest jak piszesz,ja troche racj iz pewnością tez mam..

POzdrawiam
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-17 12:27:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heh - 2014-10-12 20:08:13]:
Kolezanko niechciala bys tam spedzic nawet jednej godz!nie wiesz to sie nie wypowiadaj a to co ludzie mowia towiesz...mi trz kolega polecal tam prace i teraz szukam na nowo... Bridgestone to jedna wielka pomylka i zarobki za ta robote tam tez... Pzdr wszystkich w "kolchozie"
zdjecie uzytkownika
alojz - 2014-10-19 14:43:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kama po twojej wypowiedzi wnioskuje ze twoje wyksztalcenie oscyluje na granicy liceum wieczorowego i po znajomosci pracy w dziale HR BRIGESTONE bo tylko idiota od wymyslania testow napisze ze nie ma umowy zlecenia.Poczytaj gazety i ogloszenia brigestone to zobaczysz co oferuja.Ale trzeba umiec czytac ze zrozumieniem to nie FB gdzie pewnie spedzasz polowe dnia.
zdjecie uzytkownika
nemo - 2014-10-19 20:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heh - 2014-10-12 20:08:13]:
kama a może ty jesteś romek z walcy praca jest na umowę śmieciową niektórzy pracują tak już od dwóch lat i co chwila jest przedłużana tylko najstarsi pracownicy mają umowę na stałe kama nie wiem z kim ty się zadajesz ale nie są to ludzie z produkcji jednym słowem nie pi...l głupot.
zdjecie uzytkownika
lechita - 2014-10-21 00:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do niedawna zainteresowany pracą w BS. - 2014-07-24 19:57:34]:
Wyssane z palca,czytam i nie mogę uwierzyć,pracuję ponad 10 lat i za mobbing wylatuje się z pracy,ubiegam mędrców-jestem zwykłym operatorem...
zdjecie uzytkownika
Pracownik tej firmy - 2014-10-22 16:49:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ramirez - 2014-08-19 17:16:50]:
Stawka na początek to jakieś 13zł bez kilku groszy, choć mogę się minimalnie mylić. Umowa śmieciowa, w razie kryzysu (kryzys trwa z przerwami od kilku lat, obecnie mamy jego najnowszą odsłonę) lecisz na 3/4 etatu, potem na darmowe dni wolne.
Średnia w miesiącu to 168 godzin. Jednak patrz wyżej, jak będzie kryzys przerobisz może 120 godzin, a jak szefostwo stwierdzi że ma potrzebę przepracujesz 200. Pewności nie ma.

Jakoś nikt widzę nie pisze o obecnej sytuacji w tej firmie.
29 września miał miejsce wypadek zakwalifikowany jako ciężki, w firmie była kontrola Inspekcji Pracy. Inspekcja stwierdziła nieprawidłowości, firma jest pod ścianą. Szerszy temat, jednak konkluzja jest jedna, w tej firmie nieprawidłowości które stwierdziła Inspekcja Pracy trwają od początku czyli od 15 lat. Wniosek?
zdjecie uzytkownika
torn - 2014-10-30 02:49:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik tej firmy - 2014-10-22 16:49:51]:
ja bym na Twoim miejscu nie wyciągał zbyt szybko pochopnych wniosków za dużo. Akurat Bridgestone zawsze słynął z tego , że przestrzegał BHPu lepiej niż inne tego typu firmy na rynku. Skoro chcesz już zamykac te firmę, to co w takim razie zrobisz z pozostałymi na Polskim rynku. Ludzie nie będą mieli na czym jeździć z Tobą u władzy
zdjecie uzytkownika
kibol - 2014-10-30 10:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [torn - 2014-10-30 02:49:14]:
Przestrzeganie BHP było, jest i prawdopodobnie będzie ale tylko w biurowcu , także kiedy góra dowiaduje się o zbliżającej się kontroli -to jest fakt i to właśnie jest prawda !!! Zapraszam państwa biurowych i BHP -owców do pchania szpuli z bieżnikiem pustej bo pewnie pełnej nie daliby rady :-) (usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x