Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BRIDGESTONE

Pracowałeś w firmie BRIDGESTONE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Wasz-były-kolega - 2014-07-21 16:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Oferta pracy, która się pojawia na tej stronie z Gazetapraca.pl nie jest rzetelna i prawdziwa. Przede wszystkim mowa jest o zarobkach cyt."średnia miesięczna płaca na pełen etat to około 3 500 pln". Nie wiadomo czy netto czy brutto - to po pierwsze. Po drugie.... po co po drugie, wystarczy po pierwsze i wszystko jasne :) :) :). Czyli już na dzieńdobry mamy nieścisłości i nieprawdę. Jeśli na dzieńdobry dostajemy takie info, to można się spodziewać, że czym dalej w las tym więcej drzew. Nawet jeśli młoda osoba myśli sobie, że dostanie 2,5tys na rękę (realne) to nie ma zielonego pojęcia co go czeka. Bridgestone to jeden z najlepiej płacących pracodawców w okolicy, ale praca którą się tam wykonuje zasługuje na 2 razy więcej. I nie chodzi tylko o zakres obowiązków, ale o całokształt. Od podejścia przełożonych. Ich nastawienie do pracownika - operatora to WRÓG. Myślę, że tylko filozofia "kaizen" ratuje ten system, bo inaczej już dawno ten system by się zawalił. Te 3,5tys w ogłoszeniu to zauważcie, że to czynnik psychologiczny. Tam nie jest napisane, że taka płaca jest realna, tylko że taka jest średnia. Kto ją wyliczył i z czego? Nikt nie zapyta. Kandydat sobie tylko koduje w głowie cyferki 3,5tys i tymi cyferkami się karmi składając CV. I jeszcze jedno. Firma ogłasza nabór na POMOCNIKa OPERATORA MASZYN. Co to oznacza dla nowych? Funkcja operator maszyn jest tak ujęta w widełkach płacowych, że niektóre z podwyżek wynikają jasno z tabeli wynagrodzeń. Jak to zatem ominąć? Stworzyć (na papierze) nowe stanowisko pomocnika operatora, by ten nigdy nie mógł liczyć na podwyżkę, bo ona nie wynika z niczego. Zatem nowym potencjalnym pomocnikom mogę podpowiedzieć, że nie mają co liczyć na te pięknie brzmiące 3,5tys. NIGDY. Aha, a jaki zakres obowiązków należy do pomocnika operatora maszyn???? Łatwe pytanie :) :) :) Oczywiście. Dokładnie wykonuje taką samą pracę, za znacznie mniejsze wynagrodzenie co też często bywa kością niezgody. No ale taki pracownik podpisuje umowę z pośrednikiem a nie firmą bezpośrednio. Czy takimi praktykami nie powinna zainteresować się PIP ? Nie wiem, nie mój już w tym interes.
zdjecie uzytkownika
nioo - 2014-07-22 18:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
komu można przypisać miskę za brak ludzi w firmie bo przecież ,,ktoś" tym się zajmuje nie ma na nic NIBY. A tysiące nadgodzin ,studenci,chorobowe to kosztuje więcej niż normalna podwyżka inflacyjna ,a wielkie negocjacje tak naprawdę o nic. Póżniej wielkie żdziwienie co się dzieje a to jest po prostu KUMULACJA LAT czyli wszystko na NO...
zdjecie uzytkownika
oper - 2014-07-22 19:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wszystko jest wliczone w koszty co wart jest człowiek w tym zakładzie-reka która dusi zielony guzik
zdjecie uzytkownika
1111111 - 2014-07-24 10:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oper - 2014-07-22 19:48:05]:
WITAM CZYTAŁEM WASZE OPINIE .SKORO POTRZEBUJĄ DO PRACY TO LUDZIĄ SIĘ OCZY OTWIERAJĄ .JA BYM TAM NAWET ZA 5TYŚ NETTO NIEROBIŁ.WDYCHAJĄC TO DZIADOSTWO TO PRĘDZEJ DO PIACHU .A O TYCH NIEROBACH CO PISZECIE TO WSZĘDZIE TAK JEST .PRZECIEŻ PRODUKCJA ZAROBI NANICH.
zdjecie uzytkownika
alojz - 2014-07-24 18:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [żmija - 2014-07-21 15:54:05]:
Nie grozi mi to bo wystarczy ze wiem jak zmusic takich wiesniakow jak ty do pracy ponad sily.Pozdrawiam cie z klimatyzowanego pomieszczenia...
zdjecie uzytkownika
do niedawna zainteresowany pracą w BS. - 2014-07-24 19:57:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cytuję: "firma zezwala na przemoc fizyczną względem innych pracowników (za zbyt małe wyniki produkcyjne można dostać od przełożonego)" Czy to jest jakaś kpina? Jeśli taka jest rzeczywistość, to jakim prawem ta firma jeszcze istnieje w takiej formie? Nie ma nikogo odważnego, kogoś kto odchodzi, odszedł, kto mógłby powalczyć z gadami, kogoś, kto z ukrycia nagra taką sytuację?
zdjecie uzytkownika
mc - 2014-07-26 14:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do niedawna zainteresowany pracą w BS. - 2014-07-24 19:57:34]:
w bridgestone jest dużo osób które mogłyby pisać bajki z niczego to już jest talent np. ktoś potknął się a już za dwie godz. wiadomo ,że złamał dwie nogi itd.
zdjecie uzytkownika
mc - 2014-07-26 14:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do niedawna zainteresowany pracą w BS. - 2014-07-24 19:57:34]:
w bridgestone jest dużo osób które mogłyby pisać bajki z niczego to już jest talent np. ktoś potknął się a już za dwie godz. wiadomo ,że złamał dwie nogi itd.
zdjecie uzytkownika
KONFEKCJONER - 2014-08-01 11:05:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kibol - 2014-07-20 14:43:26]:
MASZ KOLEGO RACJE W NA MAKSA.MNIE WYJEBALI BO.....W UPALE ZLE SIE POCZULEM I PRZEDŁUZYLEM PRZERWE O 10 MIN...STAZ 5 LAT DOSWIADCZONY KONFEKCJONER BEZ MISKI W CALEJ KADENCJI.TA FIRMA TO WYJEBKA.RODZINA CIERPI I SIE ROZPADA A TY CALY CZAS GNANY I MALO MALO.....ZNALAZLEM PRACE ZA MNIEJSZA KASE ALE WIEM CO TO ZYCIE WEEKEND NO I NIEDZIELA Z RODZINA-BEZCENNE.A CI PSEUDO MISTRZOWIE NA KONFEKCJE TO BY POSZLI W CHUJ PO TYGODNIU.STAD TAK CISNA BO SIE BOJA O STOLKI.
zdjecie uzytkownika
KONFEKCJONER - 2014-08-01 11:17:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tarpan - 2014-05-25 20:32:49]:
WYKSZTALCENI TY NIE BEDA ROBIC W TAKICH WARUNKACH I ZA TE NIBY 3500.BRIDGESTONE SZUKA (usunięte przez administratora)BEZ PODSTAWOWKI ZA 2000 PRZEZ WORK SERVICE NA 0.75 ETATU A JAK COS TO CIE WYJEBIA BO.........???NIE WIESZ JAK ODCHODZISZ.TAKA POLITYKA TAK WIELKIEJ CENIACEJ SIE KORPORACJI....
zdjecie uzytkownika
PUCHACZE 2 - 2014-08-01 12:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [fooze - 2014-04-14 02:31:45]:
JAK JEST TAK NIEZLE TO DLACZEGO PRACUJESZ NA INNE KRAJE?MI NIE ODP BO JA WIEM TO WRÓĆ I ZAPIERDALAJ ZA 2400 Z JEDNYM WEEKENDEM W MIESIACU?ZOBACZYMY JAK WYJDZIESZ CWANIACZKU
zdjecie uzytkownika
OPIUM - 2014-08-01 12:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alojz - 2014-07-24 18:13:18]:
TWOJA WYPOWIEDZ SIEGA PONIZEJ POZIOMU NOCNIKA.ALE TO SWIADCZY O TWOJEJ INTELIGENCJI,BURAKU Z BIORA W KLIMIE....
zdjecie uzytkownika
mkio - 2014-08-02 19:55:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
romuald przestań pisać bzdury
zdjecie uzytkownika
ROBOL - 2014-08-03 11:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie chcialo sie nosic teczki teraz nosi sie.......opony
Trzeba byc niezlym deklem lub desperatem zeby robic w takim ( usunięte przez administratora ) to przez agencje....
zdjecie uzytkownika
zzzzz - 2014-08-05 17:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Stękacie, że śrubują wam normy a sami rozbicie zawody na KONFEKCJI kto zrobi więcej i 50 w bonach dostanie(GRATULUJE ROZUMU),przymusowe nadgodziny zgadza się,ale cześć stękających bierze je na ochotnika a zaś płacze,że musi robić nadgodziny.W Firmie jest źle,bardzo źle ale w 50 % to wina ludzi z produkcji i magazynu.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ms - 2014-08-07 20:48:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
panowie mam pytanie właśnie złożyłem cv w waszym zakładzie. tam naprawdę jest tak źle? bo ja pracuje w pewnym zakładzie i nas ganiają za 1300 zł jak dzieciaków po podwórku kierownik to w sumie zwykły cham bez wiedzy o maszynach które ma na hali co prawda pracujemy na 2 zmiany ale nie czarujmy się za te pieniądze nie da się żyć w tym kraju.jak na prawdę wygląda atmosfera w waszym zakładzie no i zarobki???
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-08-14 21:42:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Daj sobie spokój etapy rekrutacji to jakaś kpina.
zdjecie uzytkownika
stu - 2014-08-15 06:55:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A JAK STUDENCI ZADOWOLENI Z PRACY I Z WYPLATY
zdjecie uzytkownika
jaaa! - 2014-08-16 14:59:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy firma wysyła autobusy pracownicze, jeśli tak to czy są one darmowe, i czy kursują na trasie poznań - gniezno, bo jestem z okolic łubowa i chciałbym pracować w firemce. za odpowiedzi bardzo dziękuję
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-17 13:40:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest autobus z gniezna ale nie za darmo jerzdzą nawet dwa pozdrawiam ale jak masz rodzine i jestes młody chcesz miec zycie prywatne to daj sobie spokój
zdjecie uzytkownika
skaza - 2014-08-17 16:59:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-08-17 13:40:19]:
chcesz powiedzieć, że aż tak ganiają tu w Bridgestone w pracy, że nie ma się po za nią życia? możesz jeszcze napisać na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Ja sam miałem zamiar w najbliższych dniach aplikować na stanowisko pracownika produkcji lub pomocnika operatora. Dopóki nie znalazłem się na tym forum to wydawało mi się, że skoro Bridgestone jest tak znaną firmą i uznaną marką jeśli chodzi o produkcje opon to i ich pracownicy mają się dobrze, bo wiadomo , że firma rozwija się gdy pracownicy pracują wydajnie, a wydajnie pracują tylko zadowoleni ludzie... z tego co piszecie to jest trochę inaczej... W ich ofercie najbardziej zainteresowała mnie informacja o średnich zarobkach. Chwalą się , że średnio ludzie dostają tutaj 3500 złotych netto, ale to chyba już z uwzględnieniem wszystkich kierowników z ogromnymi pensjami, bo nie do końca wierzę, aby szeregowy pracownik miał szansy choćby do tej kwoty się zbliżyć
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-08-17 21:35:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Na te stanowiska na które teraz potrzebują zarobki w granicach 2000-2500 netto.A potrzebują na magazyn do ręcznego ładowania opon albo na produkcję jako pomocnika czyli wynieś przynieś itp.Rekrutacja jest długa i zupełnie nieadekwatna do stanowiska.Podsumowując jeżeli macie nóż na gardle to próbujcie jeśli nie to ja bym ten zakład omijał.
zdjecie uzytkownika
Tarpan - 2014-08-18 21:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [arek - 2014-08-17 21:35:37]:
Rekrutacja długa i mozolna: robią testy psychologiczne, masa dziwnych pytań, i po co to, przyjmują ludzi na rozmowę bez wykształcenia..do pracy fizycznej, gdzie wystarczy pokazać a praktyka robi mistrza itd świat zwariował, zamiast zrobić konkurs świadectw, postawić poprzeczkę z wykształceniem, byłem zrezygnowałem jak zobaczyłem ten test podziękowałem, dziwni ludzie.
zdjecie uzytkownika
Ramirez - 2014-08-19 17:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałbym się zorientować ile mniej więcej wynosi stawka godzinowa dla pracownika produkcji oraz ile średnio przepracowuje się godzin w miesiącu
zdjecie uzytkownika
harry - 2014-08-19 20:29:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Ramirez - 2014-08-19 17:16:50]:
Dajcie sobie spokoj z bridgestone. Przepracowalem tam kilka lat teraz dostalem wysza stawke godzinowa niz tam. W koncu wiem co to weekend, rodzina.Pracuje na jedna zmiane od poniedzialku do piatku. Jezeli myslicie ze wam zaplaca tak jak pisza to sie grubo mylicie. Praca tam to istny wyscig szczurow. Pozdrawiam wszystkich zakapleksionych mistrzow i kadre ktora powinna byc wyj...stamtad na zbity pysk!!!!! JESZCZE RAZ NIE DLA BRIDGESTONE!!!!!!!!!!!!!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski