Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BRIDGESTONE

Pracowałeś w firmie BRIDGESTONE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-06-11 18:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ale w takim arzie awansem jest szkolenie, bo czego,ś nie rozumiem. Chyba, ze szkolenie ejst po to żeby zdobyć więcej umiejętności i dlatego później zmienić stanowisko na wyższe. Tylko nie wiem czy na produkcji to się sprawdza, bo przy ogłoszeniu na operatora maszyn nie ma napisanej ścieżki kariery czy taka jest.
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2015-06-19 00:59:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Idzie coś ku lepszemu w tej firmie,czy lepiej dać sobie spokój??
zdjecie uzytkownika
akon89 - 2015-06-25 11:21:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co taka cisza?
zdjecie uzytkownika
maxi - 2015-06-26 21:52:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam jest "super " inaczej !!! Spokój , luz nic nie robisz , oglądasz filmy - oczywiście jeżeli jesteś "miszczem" !!!
zdjecie uzytkownika
brg - 2015-06-27 14:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Już dawają 4000 zl bez pośrednika czyżby takie braki w ludziach że co chwilę się ogłaszaja.
zdjecie uzytkownika
el - 2015-06-30 14:31:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [brg - 2015-06-27 14:27:48]:
dają nie dawają
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2015-07-02 19:09:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [misiek - 2015-06-11 18:48:11]:
no masz szkolenie na kolejnych maszynach ale nie jest to wyższe stanowisko, ciągle siedzisz na produkcji i więcej zarabiasz bo umiesz obslugiwać kilka stanowisk
zdjecie uzytkownika
poko - 2015-07-08 21:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sadol przestań kulać ogromnego FUNTA
zdjecie uzytkownika
jpg - 2015-07-09 19:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam mam pytanko jak przebiega rozmowa kwalfikacyjna no i jak wygląda praca w zakładzie i jak zarobki ?? no i jak wygląda ta 4 brygadówka bo umuwiłem się na rozmowe we wtorek i nie wiem czy warto ryzykować???
zdjecie uzytkownika
dzikison - 2015-07-11 22:41:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jpg - 2015-07-09 19:49:05]:
ogólnie rzecz biorąc większość spraw które poruszyłeś to ciężki temat w Bridgestone. Zwłaszcza jeśli mówimy o pieniądzach które nigdy nie należały do największych w tej firmie , a ostatnio wydaje mi się , że jeszcze bardziej zaczęli oszczędzać chociaż wiem , że to już naprawdę mało mozliwe - bo po prostu nie ma z czego
zdjecie uzytkownika
cielcza - 2015-07-14 21:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest super że buraka z cielczy nie ma w autobusie i w pracy typowy wiejski sznurek
zdjecie uzytkownika
kiopa - 2015-07-15 16:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cielcza - 2015-07-14 21:37:16]:
zgadzam się słoma z butów i wiejski chód
zdjecie uzytkownika
wesoly magister - 2015-07-18 11:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam...Na start dostalem 3100netto wiec nie tak zle i umowa z brigestone wiec nie tak tragicznie.Najwazniejsze ze nie bede musial z wsiokami jezdzic autobusem.
Pozdro i prosba myjcie sie czesciej bo jak bede z biura schodzil to nie chce zakladac maski gazowej.
zdjecie uzytkownika
Kwinta - 2015-07-19 14:38:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam czy to prawda, że w BRIDGESTONE zabierają premię za wszystko co możliwe? Dostałem info, że z premią 2700 netto, bez premii 2200 netto i jest ona uzależniona od wielu czynników jak np: wykonanie planu produkcyjnego lub obecność w pracy? Czy to prawda jeżeli tak to czy są miesiące gdzie tej premii faktycznie nie ma?
zdjecie uzytkownika
Aroni - 2015-07-20 17:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Technik elektryk utrzymania ruchu - jak sytuacja wygląda z tym stanowiskiem?
zdjecie uzytkownika
rekrut - 2015-07-26 22:08:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich,
Przeszedłem pozytywnie pierwszy etap rekrutacji, czyli test zdolności manualnych. Kolejnym etapem miała być rozmowa w dziale personalnym. Od dwóch tygodni czekam na telefon z Bridgestone. Ile trwa proces rekrutacji? Czy jest szansa, że ktoś się w końcu odezwie?
Pozdrawiam serdecznie
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2015-07-28 21:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rekrut - 2015-07-26 22:08:41]:
Skąd wiesz, że przeszedłeś poztywnie test zdolności manualnych skoro telefonu nie było? Test manualny to drugi etap, pierwszy był rozwiązywanie testu i wypełnianie grafiku.

@Kwinta co do premii wygląda to tak - jak jesteś chorowity to z premiami cienko, generalnie jak nie chorujesz to o obecnościową 15% nie masz się co martwić, porzadkową 5S 5% raczej też nie, premia RS zależna od wyników całej fabryki maksymalnie chyba 13% przeważnie jest wysoka, conajmniej 10%, zostaje premia za wkład maksymalnie 500zł brutto, jako nowy i tak nie masz co na to liczyć, później różnie bywa ale generalnie i bez tego masz te 2700 netto lub troszkę mniej
zdjecie uzytkownika
rekrut - 2015-08-04 23:40:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qqqq - 2015-07-28 21:52:19]:
Test zdolności manualnych przeszedłem pozytywnie, bo zostałem o tym poinformowany zaraz po jego zakończeniu. Był to pierwszy etap rekrutacji. Widocznie sporo się pozmieniało od czasu Twojego zatrudnienia i ktoś doszedł do wniosku, że męczenie prostego robola testami mija się z celem.
zdjecie uzytkownika
maniek - 2015-08-11 11:51:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rekrut dzięki za informacje! ja właśnie nie miałem pojęcia jak to wszystko wygląda odnośnie rekrutacji właśnie... a takie testy to chyba nie dla mnie, wydaje mi się, że na wyższych stanowiskach powinni takie robić, widziałem oferte do pracy do nich na Specjaliste ds. Master Data, tam mogliby robić takie testy...
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-14 16:42:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2015-08-14 16:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rekrut - 2015-08-04 23:40:44]:
czyli po złożeniu CV dostałeś telefon i od razu się umawiałeś na test manualny z podkładkami kolorowymi?
zdjecie uzytkownika
rekrut - 2015-08-17 00:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak. Telefon i zaproszenie na test.
zdjecie uzytkownika
rekrut - 2015-08-17 00:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak. Telefon i zaproszenie na test.
zdjecie uzytkownika
stefan kot - 2015-08-18 16:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, dostałem zaproszenie na rozmowę na logistyka za tydzień - testy (nie do końca wiem jakie) + sprawdzenie angielskiego - całość do 4h. Jaka jest mniej więcej stawka na takim lub podobnym stanowisku - nie ukrywam że mam spory kawałek do Poznania(liczę się ze zmianą miejsca zamieszkania) co liczy się z zauważalnymi wydatkami, dlatego chciałbym wiedzieć na czym może polegać test oraz stawkę (ja swoją mam wiadomo)
pozdro !
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Typowo dla korporacji rekrutacja składa się z kilku etapów. Wrażenie robi pracownik HR, który niczym robot przekazuje informacje.
2 godziny rozwiązywania testów. Ogólnie pierwsze wrażenie-średnie.
Pytania: Pytań brak- pewnie pojawiłyby się w kolejnych etapach.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-20 00:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
stefan kot - 2015-08-20 00:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] testy i Brigestone i ich logistyke smieszna.Chce zarabiac nie mniej niz 4 tys albo niech sie wala na drzewo.
zdjecie uzytkownika
Ciekawski - 2015-08-21 21:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy moze mi ktos napisac jak wyglada praca na poszczegolnych dzialach, np. Produkcji i Konfekcji? Chodzi mi o zakres obowiazkow i atmosfere. Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BRIDGESTONE?
Zadaj pytanie
alert