Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BRIDGESTONE

Pracowałeś w firmie BRIDGESTONE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Bartek - 2016-01-21 14:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam, aplikowałem na stanowisko kontrolera jakości, po zaproszeniu na testy kwalifikacyjne dowiedziałem się, że szukają pracownika obsługi maszyny do opon. Na dzień dobry test z podkładkami i nakładanie według instrukcji - 4 zadania ok godziny na wszystko. Ogłoszenie wyników i dostałem się do etapu rozmowy kwalifikacyjnej z doradcą HR. Rozmowa? Nie można tak tego nazwac. Było to godzinne egzaminowanie mnie, gorzej niż matura, zero uśmiechu tylko setki pytań, które nie mają związku z pracą. Byłem na wielu rozmowach ale takiej dziwnej nie widziałem. Każda moja odpowiedź na pytanie była kwestionowana i dlatego chciałem wyjść po pół godziny. Pani która mnie ,,egzaminowana'', tworzyła atmosferę chłodu i zniechęciłą mnie na początku. Powiem szczerze ,, PORAŻKA''. Po rozmowie dostałem informację, że w ciągu miesiąca się skontaktują. To są chyba żarty- miesiąc na odpowiedź ???? Zaoferowali 2300 na rękę + premia. Uważam, że przy tym sysytemie zmianowym to są żarty. Odliczyłbym dojazdy zostało by mi 1800 zł. Dostałem odpowiedź po 3,5 tyg, że niestety nie spełniłem wymagań. Wewnętrzne głos mi mówi, że to wszystko było spowodowane tym, że powiedziałem, że planuję rozwijać się zawodowo i edukować się. Nie polecam, za takie pieniądze robić bez przerwy? Szukajcie pracy lepiej gdzie indziej. Szczerze, znajomy robi w Amazonie w Sadach i na prawdę zarobią to samo, nie narobią się i jeszcze obiady, dojazdy za darmo. NIE POLECAM !!!
zdjecie uzytkownika
xes - 2016-01-21 15:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@To kwestia indywidualna, jedni odpowiadają na pytania zgodnie ze skryptem i idzie szybciej, musiałes miec nieprecyzyjne odpowiedzi. Widziałem, że poszukuja teraz technika utrzymania ruchu, jest umowa o pracę i pakiet medyczny oraz dofinansowanie do pakietu sportowego oraz udziału w wydarzeniach kulturalnych, czy dofinansowanie do nauki języka angielskiego.
zdjecie uzytkownika
Olek - 2016-01-21 22:37:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę ze pracownicy Bridgestone są tutaj bardzo aktywni i nie znoszą uczciwej krytyki ;)
zdjecie uzytkownika
Ed - 2016-01-23 15:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Olek oj tam nie znoszą uczciwej krytyki. Jak mnie zatrudnią na technika utrzymania ruchu, bo wysłałem chwilę temu CV, to spokojnie możesz mnie krytykować, o ile będzie to konstruktywna krytyka i będziesz miał oczywiście ku temu powody :) Ja tam na pracę narzekać nie będę, bo oferują pakiet medyczny i dofinansowanie do pakietu sportowego oraz udziału w wydarzeniach kulturalnych oraz dofinansowanie do nauki języka angielskiego.
zdjecie uzytkownika
Olek - 2016-01-24 19:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przeczytajcie 2 posty niżej . Czy tego nie piszą pracownicy ? Te same teksty o pakietach medycznych itd . Hahaha, zanim zaczniecie cokolwiek pisać robiąc spam to spójrzcie 2 posty niżej , kropka w kropkę to samo ;) Ale okej sami siebie w ten sposób ujawniacie pracownicy brodgestone .
zdjecie uzytkownika
qqqqq - 2016-01-25 09:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartek - 2016-01-21 14:51:11]:
Bartek tylko w Bridgestone ta premia, jak nie chorujesz oczywiście i dodatki świąteczne i nocne, wynoszą prawie 1000 zł
zdjecie uzytkownika
xeno - 2016-01-25 16:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
qqqqq, no to Ci kolego powiem, że nawet ładne te dodatki i premie, tysiąć złotych piechota nie chodzi przecież. Mysle, czy teraz własnie nie zaaplikowac jako ten technik utrzymania ruchu, ta możliwość nauki angielskiego, pakiety medyczne, czy multisport robi dobre wrazenie.
zdjecie uzytkownika
Xncc - 2016-01-25 18:33:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jezusie Chrystusie qqqq i xeno, wydaje wam się że nie widać że robicie ewidentnie spam? Widzę, że nie tylko ja to widzę ale także ,,Olek''. Hahaha : cyt. tylko w bridgestone ta premia.... dodatki 1000zł, dalej cyt. .. pakiety medyczne, multi sport, nauka języka angielskiego, myślę żeby zaaplikować.
Ja rozumiem, że jesteście pracownikami, chcecie aby ta firma miała dobre imię itd. ale przestańcie reklamować ciągle te ściemy. Który pracownik produkcji to potwierdzi, że tak jest? Chyba nikt...
Ośmieszacie się tymi komentarzami. To nie jest forum reklamujące firmę ,, Bridgestone'' , tylko forum opisujące prawdziwe realia w każdej firmie i tych waszych bajek nie chce się czytać. Przyjmijcie też trochę krytyki bo krytyka pozwala poprawiać realia
zdjecie uzytkownika
twinings birkenau - 2016-01-27 11:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karol - 2015-12-14 12:33:00]:
to podziel sie informacja gdzie taka prace znalezc skoro twierdzisz ze tak jej pelno w poznaniu...
zdjecie uzytkownika
qqqqq - 2016-01-29 20:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Xncc - 2016-01-25 18:33:59]:
Xncc, tak pracuję w Bridgestone ponad rok, mam stawkę P1 czyli 16,09 zł za godzinę brutto i mówię jak jest, od dawna nie miałem wypłaty mniejszej niż 3100, więc oblicz sobie 168 godzin * 16,09 zł odejmij zus i podatek i zobacz czy premie i dodatki nie wychodzą w granicach 1000 zł, co miesiąc dostajesz kartkę z rozpisaną wypłatą co i ile. Na start dostajesz teraz 14,13 zł brutto jeśli nic się nie zmieniło
zdjecie uzytkownika
qqqqq - 2016-01-29 20:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
aha i żeby nie było - nie mówię że to są jakieś super pieniądze za ten tryb pracy, więc podkreślam jeszcze raz, po prostu napisałem jak to wygląda, a czy to dużo czy mało niech każdy oceni.
zdjecie uzytkownika
łukasz - 2016-01-31 20:30:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Każdy powinien to ocenić według siebie, bez dwóch zdań. Dla jednych taka stawka może być satysfakcjonująca, a inna grupa może jęczeć. Jak dla mnie bomba.
zdjecie uzytkownika
frezer - 2016-02-01 20:09:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2015-12-15 15:53:53]:
4000 brutto to bardzo dobra oferta , w WSK w Poznaniu za 3 zmiany masz 2000 brutto.
zdjecie uzytkownika
qqqqq - 2016-02-02 17:28:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale w WSK nie ma 4 brygadowki czyli weekendy wolne
zdjecie uzytkownika
marian - 2016-02-02 19:56:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanko na zmiane popołudnie dokładnie o ktorej wyrusza autobus i wiem tyle ze dworzec zachodni ale dokladnie gdzie?? z gory dzieki
zdjecie uzytkownika
czeko - 2016-02-03 11:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro jest 3-zmianowy tryb pracy, to mega. Fajnie, bo jednak weekendy są ważne dla mnie. Choć to WSK, a Bridgestone ma chyba większe zarobki dla pracowników :)
zdjecie uzytkownika
lol - 2016-02-05 02:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Autobus wyjezdza o 13 kolo trumny PST
zdjecie uzytkownika
Poznaniak - 2016-02-05 12:23:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
One wszystkie są porównywalne @czeko właściwie nei ma różnicy, tylko tyle, że tutaj jest lepszy czas zmianowy i te właśnie weekendy wolne, dlatego polecam
zdjecie uzytkownika
wo - 2016-02-06 10:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W wsk za tryb 3 zmianowy ale praca od poniedzialku do piatku zarobisz ok 1500 zl na reke, w bridgestone za 3 zmiany 4 brygady czyli 7 dni pod rzad i 2 dni wolnego (wychodzi jeden weekend w miesiacu piatek sobota niedziela) zarobis okolo 2800 na poczatek, po wyszkoleniu 3000-3100 na reke
zdjecie uzytkownika
Roman 77 - 2016-02-07 10:36:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nigdy nie pracowałem w tej firmie ale słyszałem opinie negatywne i pozytywne.
Ale z tego co tu wyczytałem to 4000 za 4 brygadowy system to żadna rewelacja .
Ostatnio często słyszę reklamę w radiu esce że potrzebują do pracy to wniosek
taki że szału tam niema .
zdjecie uzytkownika
Pytanie - 2016-02-07 16:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chcialbym sie dowiedziec dokladnie jak wyglada ten tryb czterobrygadowy, jak jest ustalany grafik, czy duzo wczesniej wiadomo kiedy sie ma wolne, co z nadgodzinami? Jak wyglada sprawa z rekrutacja, wysylam cv czekam na telefon a pozniej rozmowa, jakis test? Zastanawiam sie czy nie aplikowac.
zdjecie uzytkownika
xoxo - 2016-02-07 18:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro zarobki są u nich w granicach 4 tysięcy złotych, to rzeczywiście opłaca się zatrudnienie u nich. A wiadomo chociaż czy oferta na technika utrzymania ruchu jest wciąż aktualna? Dzięki
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-02-07 20:47:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Grafik jest ustalany na caly rok. Idziesz 7 dni pod rzad. Wiec zaczynasz tak: poniedzialek na 6 pierwszy dzien, potem wtorek tez na 6:00 sroda czwartek na 14:00 i piate sobota i niedziela nocki na 22, nocka z niedzieli na poniedzialek to siódmy dzien pracy potem reszta poniedzialku i wtorek wolne, czyli jakies półtora dnia, potem środa na 6 pierwszy dzien, czwartek na 6:00, piatek, sobota i niedziela na 14:00 i poniedzialek i wtorek na 22:00, i nocka z wtorku na środę siódmy dzień i reszta środy i czwartek wolne. Potem zaczynamy w piatek, sobote i niedziele na 6:00, poniedzialek wtorek 14:00, sroda, czwartek 22:00 i schodzimy w piatek rano z nocki i wolne pozostaly piatek sobota i niedziela, i kolko sie powtarza tak wyglada caly rok z malymi wyjątkami na wielkanoc i Boze narodzenie.
zdjecie uzytkownika
Pytanie - 2016-02-08 10:11:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziekuje za odpowiedz, a jak wyglada ten test z nakretkami, co trzeba zrobic?
zdjecie uzytkownika
Poznaniak - 2016-02-09 20:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chociaż dość brutalne @qqqq jest to jakieś rozwiązanie, zdecydowanie łatwiej wszystko planować gdy grafik jest jasny, jest to co prawda grafik nie dla każdego, ale taka branża
zdjecie uzytkownika
dorosły - 2016-02-26 13:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest jeden problem jeśli chodzi o nagrody typu premia dla pracowników wydawanych przez mistrza, który przydziela osobą nie za wyniki i ciężką pracę chodzi tu o dział CUR tylko kogo lubi. Ludzie którzy napierniczają na prasach i na mikach przerzucają tony codziennie nie dostają w ogóle albo marny pierwszy próg premiowy a ludzie którzy pracują na formach dostają po 500 gdzie wszystko robią za pomocą automatu nic nie dźwigają a tylko czyszczą i składają i co chwile przerwy maja bo każdy to widzi.A zwykły robol jak pójdzie sobie chwile odpocząć to zaraz ze wszystkiego jest rozliczany za mało na mikach albo prasy stoją. Niech mistrzowie adekwatnie oceniają wykonywaną pracę do systemu premiowego.
zdjecie uzytkownika
Nick - 2016-02-27 10:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, orientuje sie ktos czy przyjmuja do pracy, albo czy sa planowane przyjecia? chodzi mi o stanowisko kontroler jakosci badz operator.
zdjecie uzytkownika
arek77 - 2016-02-28 09:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest teraz sporo ogloszen @Nick na ich stronie operator produkcji też chyba był tyle, że w Stargardzie, też zastanawiam się nad pracą ale trochę ten system zmianowy mi nie odpowiada
zdjecie uzytkownika
Nick - 2016-02-28 10:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do stargardu ciezko z dojazdem by bylo:-P ogloszenia moga wisiec caly czas, bo tez je widzialem, ale chodzilo mi bardziej o to zeby sie jakis pracownik wypowiedzial czy maja braki w kadrze czy te ogloszenia sa caly czas
zdjecie uzytkownika
Arek - 2016-03-01 11:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak dla mnie to są po prostu braki, ale niekoniecznie spowodowane rotacją z powodu masowych zwolnień pracowników. To firma dobra na zdobycie doświadczenia, ale dalej ludzie mogą chcieć czegoś więcej.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-03-02 16:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poki co nie zatruniaja raczej bo jest ciecie produkcji,a to tylko dlatego ze jest mowa o podwyzszkach typu 40 gr lub 50 gr .smiechu warte.ale pewnie nie długo ruszy rekrutacja bo chorobowe zacznie się sypac.
zdjecie uzytkownika
Konfekcjoner - 2016-03-03 00:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie, nie narzekajcie. Ja pracuje w Goodyear Polska, jako operator maszyny i na czterobrygadowce mamy maks. 2500, choc to gorna granica. Ja zarabiam 2000. A premie i dodatki dawno zabrali. U nas na hali mowi sie o Poznaniu i waszej firmie, jak o Eldorado. Choc nasza fabryka jest druga na swiecie pod wzgledem wielkosci, w korporacji Goodyear. No, chyba sie do was przeniose.
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-03-03 03:03:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie znajduje sie fabryka goodyeara jesli mozna wiedziec?
zdjecie uzytkownika
erwin - 2016-03-03 18:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak nie zatrudniają @pracownik jak cały czas są te ogłoszenia już troche nie wiem jak rozumieć te wasze komentarze i też słyszalem, że źle tam nie macie
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-03-03 20:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po prostu zloz CV jak chcesz a jak nie to nie bo gdybać można. Czesto zatrudniaja, produkcje maja zwiększać w tym roku do 34 tys to ludzi wiecej potrzebnych
zdjecie uzytkownika
czerep - 2016-03-05 20:01:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
34 tysiące zatrudnionych na produkcji osób to ogromna liczba @qqqq. Zastanawiam się, po co. Wydawało mi się, że aż takiego zapotrzebowania na ich opony nie ma ;)
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-03-05 21:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepraszam za skrot myslowy, 34 tysiace opon na dobę ;)
zdjecie uzytkownika
Emil - 2016-03-07 20:17:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aaaa no to już lepiej brzmi i jest logiczne @qqqq :D Tak czy inaczej liczba produkowanych opon jest spora, nie dziwię się, że ciągle szukają operatorów produkcji
zdjecie uzytkownika
hajduk77 - 2016-03-18 23:35:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, Czym dokładnie bedzie zajmować sie osoba świeżo przyjęta na produkcje ? jakaś maszyna coś czy przynieś wynieś pozamiataj ?
zdjecie uzytkownika
dewok - 2016-03-19 11:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Emil, to fakt opon trochę robią. Ja Wam powiem, że ja używam tylko ich produktów - Bridgestone jak dla mnie ma najlepszą mieszankę i bieżnik wytrzymuje najdłużej.
zdjecie uzytkownika
Johny Bravo - 2016-03-21 20:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego robię na dziale mieszania tzw Ciechocinek i co do produktów których używany do tych cudownych opon nie są to najwyższeJ jakości materiały,a za opony niestety musisz zapłacić z górnej półki.
zdjecie uzytkownika
Johny Bravo - 2016-03-21 20:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego robię na dziale mieszania tzw Ciechocinek i co do produktów których używany do tych cudownych opon nie są to najwyższeJ jakości materiały,a za opony niestety musisz zapłacić z górnej półki.
zdjecie uzytkownika
emil - 2016-03-21 21:03:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm, to w takim razie nie rozumiem.. Firma reklamuje się jako najlepsza i najbardziej fachowa. Nikt tego nie sprawdza, nie kontroluje? W sensie jakości materiałów do opon
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-03-22 07:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to znaczy nie sa najwyzszej jakosci? Masz porownanie z innymi zakladami czy jak?
zdjecie uzytkownika
Jarkoman - 2016-03-22 11:20:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca od poniedziałku do piątku na 3/4 etatu 14 zł brutto za 1h umowa o pracę na rękę 1180 zł + premia 0 - 40% jako operator wózka widłowego. Testy są dosyć głupie ( łatwiejsze są psychotesty na wózek :P ). Czy warto iść za te pieniądze w dosyć ciężkich warunkach nie sądzę :/
zdjecie uzytkownika
emil - 2016-03-24 22:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jakie są zarob ki na operatora wózka widłowego? Jaki system pracy? Bo mam rozmowę i wolny wakat na 3/4 etatu. Składałem papiery na operatora oprodukcji a oni wyskakują z wózkiem. Czy się opłaca? Proszę o porade
zdjecie uzytkownika
bbe - 2016-03-28 15:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiesz @emil pewnie w każdej lokalizacji jest trochę inaczej ale zdaje mi się, że jak masz uprawnienia na wózek to pewnie nie bd płacili tak źle..ale tego to dowiesz się już na rozmowie konkretnie
zdjecie uzytkownika
Zdzichu - 2016-04-19 15:22:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Możecie mi powiedzieć jaka firma robi tam kursy na wózki widłowe?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Po pierwsze to dzwonią kilka tygodni po wysłaniu dokumentów, co jest nieco głupie, bo w tym czasie to już można mieć nagranych kilka innych prac.
Spotkanie rekrutacyjne polega na teście manualnym i rozmowie.
Z czego test jest łatwiejszy, ale o tym zaraz.
W określonym czasie i zgodnie z instrukcją trzeba na odpowiednie śruby nakładać podkładki w odpowiedniej kolejności. Proste w sumie, i każdy o inteligencji większej niż szympans to przejdzie.
Potem jest rozmowa i powiem, że takiej rozmowy nigdy nie miałem, nawet przy aplikowaniu o pracę za granicą przy lepszych i bardziej odpowiedzialnych stanowiskach. Po prostu pytają o WSZYSTKO w twoim cv a nawet więcej, jeśli jest jakaś niejasność w cv.
Przyjmują tam ludzi prosto po szkole, bez doświadczenia, a od kogoś kto od lat pracuje oczekują spowiedzi z każdej pierdoły.
Serio? do roboty przy oponach chcą wiedzieć jakie mam zainteresowania i co chciałbym robić za 5 lat?
Przynajmniej pani prowadząca była miła :)
Pytania: Dlaczego już nie pracujesz gdzieśtam
Gdzie ci się podobało najbardziej
Dlaczego chcesz pracować w fabryce
czy zdajesz sobie sprawę że to bardzo ciężka praca, i czy jesteś pewien (sic!)
Co lubisz robić w wolnym czasie
zdjecie uzytkownika
gimbo - 2016-04-27 15:17:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedna jest taka oferta od nich, która przykuła uwage, wydaje mi się, ze dobrze placa jako Operator Maszyn do Produkcji Opon, co prawda stawek nie podali w ofercie, ale porównując z innymi firmami to na pewno wyjdzie się na plus no i wymaane jest doswiadczenie.
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-04-28 17:06:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po ostatniej podwyzce stawka to 14,70 + premie i dodatki

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie BRIDGESTONE!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert