brak logo

BRIDGESTONE

Poznań

Opinie o BRIDGESTONE

mirek 2016-08-31 07:46
Przez jaką agencję pracy tymczasowej pracuje się na produkcji? Słyszałem ogłoszenie w radiu, że poszukują do pracy ale nie zdążyłem zapisać maila a w necie nie mogę znaleźć żadnego aktualnego ogłoszenia do pracy na produkcji?
pawel 2016-08-31 21:51
Pracowałem po szkole dla podwykonawcy działającego na terenie tej firmy .
Comnie zdziwiło z ludzmi zawsze można było Pogadac o wszystkim ale jak zaczoł sie temat zarobków czy atmosfery w pracy ludzie sie zmieniali nagle i bardzo ogólnikowo sie określali jak by sie bali wyrazić rzeczowa opinie.
No cóz to mnie przekonało by nie aplikować do tej firmy bezpośrednio choc pensje mieli wieksza minimum o te 700 zł zasuwałem po 10 - 11 h dla podwykonawcy spawając malując itd.
Dzis mija już dobre 10 lat od tamtego czasu a tu widzę ze sie niewiele zmieniło .
2
qqqq 2016-09-01 20:36
Na produkcji ostatnio zatrudniali teraz bezposrednio, pomocnicy są chyba nadal przez work service
1
qqqq 2016-09-03 15:32
Wyplata zawsze terminowa najpóźniej dziesiątego czasem dziewiątego a jak dziesiąty wypada w niedziele to juz w piątek masz pieniążki
1
Grasjer 2016-10-10 11:40
Na start dostaniesz ponad 13 zł brutto w tej chwili plus nocne 8.50 dodatku za godz a za niedziele 15 zł premii rs , 4s i premie obecnosciowa
2
qqqq 2016-10-14 14:36
nie ponad 13 tylko niecałe 15. 14,80 jak dobrze pamiętam. A o premiach było pisane wiele razy wykaż trochę chęci i przejrzyj chociaż kilka stron wstecz
1
qqqq 2016-10-21 11:57
to powtórzę jeszcze raz: premie dla stanowiska operator maszyn do produkcji opon to
- 15% premia obecnościowa (brak chorobowego itp)
- 5% premia 4S (dla całego działu, chodzi o czystość na dziale itp)
- 13% premia RS (jeśli plan produkcji jest wykonany w 100% jeśli mniej to odpowiednio procent się zmniejsza)
- premia za wkład - od 0 zł do maksymalnie 500 zł - zależna od twojego mistrza, przez pierwsze miesiące najpewniej nie dostaniesz, później szansa jest
2
pracownik biurowy 2016-10-24 10:42
działają przez pośredników, grafton np dla nich rekrutuje. później często przejmują pracowników
1
Jojo 2016-11-28 14:50
Cala prawda
2
diko 2016-12-01 15:51
A dział prawny jakie ma stawki za godzinę?
1
Bogdan 2016-12-02 15:59
Ciągle szukają nowych operatorow, poniewaz ciągle budują nowe maszyny.
1
m 2016-12-04 12:41
Jak to teraz wygląda? Na stronie bridgetstone widzę, że szukają operatorów maszyn w Poznaniu... jak wygląda praca i zarobki, atmosfera itd?
1
Kevin sam W domu 2016-12-05 17:10
Wiara się zwalnia bo to co się dzieje to jeden wyścig szczurów,więc zatrudniać muszą.
8
m 2016-12-05 17:52
A jak praca tam wygląda, relacje między współpracownikami, tempo, zapierdziel?
2
sid 2016-12-07 21:51
a jajko jeszcze daje premie jakby ze swoich dawał ? Kurde jak sobie przypomnę tego w plemnika czesanego , głową do baku swego harleya sięgał łzy ze smiechu do oczu się cisną :) pozdro dla br D
1
zdegustowany 2016-12-13 15:19
wspaniały prezent na swieta paczki ;/ rok temu te bony to było coś ale jak widać jesteśmy tylko szara masą co ma zasuwać dla panów i w nagrade ze nie chorowałeś cały rok po czekoladzie. Bravo idzmy tą droga...
16
Vega 2016-12-13 21:55
Witam PRL. Takie rozwiązania były rozpoznawane w komunie ,i widać że wchodzą do tradycji firmy.Wielkie zażenowanie i mnóstwo negatywnych plotek .A prawda jest jedna !Macie i sie od-pie-dolcie!
10
kołchoźnik 2016-12-14 22:09
Nieoficjalnie słyszałem że w paczce ma być :
-kufajka buty
-gumowo filcowe
-beret z antenka
- 4 jabole na sylwka

Super odżywają stare wspomnienia z PRL.
6
Szypula 2016-12-31 02:50
Bardzo się cieszę, że już tam nie pracuję.

Po 2 latach powiem że:

- atmosfera do bani - wiecznie ciśnięcie na wynik
- wiecznie jakiś problem u zmianowego, to z wolnym, to z wynikiem bo 1 dzien nie pojdzie, że awaria (jakbym ja coś za to mógł?!)
- chciałem podjąć naukę, początkowo przy rekrutacji gdy o tym wspomniałem padła odpowiedź: "oczywiście, umożliwiamy uzyskanie wolnego w weekendy" - w rzeczywistości - dostałem odpowiedź: "tu się pracuje, jak pracuje, jak chcesz wolne weekendy (chodziło mi o dodatkową sobotę i niedzielę - pokrywaną urlopem lub dniami do wybrania!) to zmień pracę.
- zasady ustalane po zdarzeniach tzn. kasa na święta - w grudniu usłyszeliśmy zasady - że pełną kasę dostaną Ci co niechorowali latem - żal.pl
- no i ostatecznie chlopaki dostali paczki (za 200 zł?), a mistrzowie zmianowi i wyżej swoje premie półroczne (8-10 tys.)
- ZERO ROZWOJU, jedynie co możesz to szybciej i wiecej pracować ewentualnie dostaniesz w pierwsze 3-4 lata 100-150 PLN podwyżki (śmiech)
- uciążliwy system i zero zrozumienia, chłopaki dojeżdżają z daleka, w ciągu dnia poświęcają na dojazd i pracę 13 godzin, a tu wiecznie czepianie się
- zbywanie pracowników, "tak zrobimy", "naprawimy", "wymienimy" - dopiero jak komuś stanie się krzywda (zdrowiej chłopie, oby ręką doszła do sprawności)
- donoszenie, plaga, choróbsko tej firmy, na każdym kroku , dla 150 zyli premii ludzie potrafią Cię sprzedać że spóźniłeś się idąc z przerwy przez 2 hale o 2-3 minuty
Kasa - ok - 2800-3700 po 2 latach, rozstrzał straszny, kilka słabszych dni, 2 dodatkowe wolne (bo Ciebie mimo chęci nie wezmą na nadgodziny, tylko "ziomeczków"), gdzieś na innym dziale, niezaleznie od Ciebie zepsuje się maszyna (za co ucinają premie) i różnica 700-900 PLN
- jest też wiele bardzo spoko osób, dzięki nim spędziłem tam te dwa lata

Aha, praca w Bryczstą = zero życia towarzyskiego (3 pracujące weekendy to dno), chcesz stracić znajomych, dziewczynę, rodzinę (popytajcie ilu rozwodników tam pracuję ;)) idź tam do roboty
19
JBC_BRDGS 2017-01-02 19:03
Jednego nie rozmumiem. Nie rozumiem ludzi z poza Poznania ktorzy domagaja sie szczegolnego traktowania. Przeciez to byla wasza decyzja zeby dojezdzac. A potem tlumaczenia, ze "mozesz zostac bo przeciez mieszkasz w Poznaniu". Mistrz szuka ludzi na nadgodziny i slysze to samo stwierdzenie. Uwazam ze kazdy powinien byc traktowany rowno. Skoro dojazd jest taki uciazliwy szukajcie pracy u siebie na wsi za 1200 zl
15
1876 2017-01-10 15:26
Zgadza się słyszałem kiedyś rozmowę jak składał meldunek starszemu ssv
3
Tom... 2017-01-11 20:01
Witam czy też są magazyny potrzebują na widlaki. Ile dają na początek na magazynie pozdr..
4
990 2017-01-12 13:03
WILK donosił od samego początku
4
miu 2017-01-12 13:05
Zgadza się słyszałem kiedyś wilk rozmowę jak składał meldunek starszemu ssv
4
paweł 2017-01-12 20:24
to juz wszystko wiadomo dlaczego ludzie nie chca tam isc!!!i tak często ogloszenia w radiu dają .atmosfera do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i z ludzi zrobione ściery które mimo zarabianych ochlapow gdzie firma zarabia miliony zajerżdzaja sie wzajemnie.z tego co piszecie to troche wina ludzi ktory godzą sie na takie warunki i jest to dla nich normalne zer go tak traktuja załoze sie ze słoikow za taka kase mnostwo
6
,l 2017-01-18 08:59
Ślipek nie wstyd ci przed rodziną ,ze jesteś kapusiem
6
mate 2017-01-19 08:13
Pozamiatali z dnia na dzień tego łysego bhpowca. Robił już ładne parę lat wiadomo za co go pacneli?
3
Harry 2017-01-19 08:57
Nie był pierwszy, zobacz ile się już przewinęło bhpowców i strażaków. Bayer full w gazetce pisze o prioryteteach bezpieczeństwa, szopkę z odpytywaniem na spotkaniach robi, a jak ktoś niewygodny to go out. Ciekawa metoda bedzie dbać o bhp przez obcinanie ludzi, lepiej niech sie weźmie za leje poza normami, a nie sciemę wali, nie mozna mu wierzyć co innego robi co innego mówi..
15
ucho prezesa 2017-01-20 09:00
To wyleciał ten co ostatnio oficjalnie zgarnął nagrodę za projekt 50+? Oceniany był zatem nieźle jak dawali mu nagrody, podobno nowy szefuncio nie trawił go i jego orientacji, i sie go szybciutko pozbył. Szkoda, ze nikt sie za nim nie wstawił, gdzie związki, każdego tak mozna załatwić. Nieźle to teraz będziemy zamiast fachowców zatrudniali wazelinki pod szefa? ucho prezesa żenada..
8
zg 2017-01-20 10:40
Żółwia głowa go pozomiatał, bo chyba go nie lubił, wystarczyło parę tygodni. Głowa uwielbia ucho zielonych oczu. Ciągle nadaje. Miał godnie zastąpić śpiącego rycerza a jest cieniutki w kompetencjach dlatego tak z ludźmi robi, ludzi obśmiewa albo usuwa, nie potrafi z nimi porządnie i uczciwie rozmawiać, strasznie fałszywy jest. Ciekawe kiedy zielone oczy to zauważy albo odczuje na własnej skórze bo żółwia głowa nie ma żadnych skrupułów..
11
qwer9876 2017-01-21 08:13
Osoba zainteresowanym praca po ponad 10 ltach pracy moge tylko powiedziec ze lepiej nie aplikowac i szukac sobie innej pracy to nie praca dla młodych osob tz
-brak podwyżek ( osoby pracuja po ponad 10 lat na pierwszych stawkach bez mozliwosci dostania podywyzki czyli zarabiasz tyle ile dostałes na poczatku mozesz sie starac ile chcesz )
-zabieranie premii za byle co (premie to 40 procent pensji) chorobowe ,opieka na dzieckiem i inne rzeczy ktore pracodawcjak sa podwyzki to dziwnym trafem zabieraja cos innego i wychodzi ze rok do roku zarabiasz mniej (dobre ale tak jest )
-ciagly brak ludzi i nadgodziny i jak odmowisz to upomnienie albo nagana (zaznaczam ze nie ma takiego działy gdzie by ich nie było )
-atmosfera jest traktowany jak murzyn na plantacji ( na spotkaniach z dyrekcja słuchasz ze tylko pracownik jest wszystkiemu winien nie pracodawca
tak to wyglada w skrócie
Z ROKU NA ROK GORZEJ
KAZDA ZMIANA DYREKTORA JEST GORSZA
ZASTANÓW SIE CZY CHCESZ TU SPEDZIC KAWAŁEK SWOJEGO ZYCIA GDY JEST TYLE INNYCH NORMALNYCH OFERT PRACY
13
k 2017-01-27 10:17
Koniec pikiety a jutro do roboty.I wtedy popatrze sobie w oczy ,jak biegacie z jezykiem wywieszonym a co drugi bedzie skomlal o premie lub przyleci z donosikiem.Sami sie traktujecie jak smiecie to trzeba was traktowac tak jak wy sami.Zawsze ktos bedzie do roboty nie ma obawy,chetnych nie brakuje ,a sobotę i niedzielę sprawni i gotowi mistrzu to mistrzu tamto...trochę szacunku chociaż wobec siebie
6
Magazynier 2017-01-27 19:07
Zaczynam się wstydzić, że pracuję w Bridgestone...
8
Widzący 2017-01-27 20:11
Tacy "ludzie" zostają mistrzami w Bridgestone. Brak podstaw składni, pisowni oraz interpunkcji o kulturze i dobrym wychowaniu nie wspominając ;-) Po wypowiedzi i jej pogardliwym charakterze wnioskuję, że "k", jest zakompleksionym człowiekiem, którego jedynym osiągnięciem w życiu zawodowym jest awans na mistrza, który ubłagał lub "wydonosował". A teraz trzyma się go kurczowo, ponieważ jeśli straci swój awans, to będzie jak dziecko we mgle. A tak, szef poprowadzi za rączkę, jeśli tylko misiunio-mistrzunio będzie posłuszny jak pchła w cyrku.

Mimo wszystko, Pozdrawiam
7
pracownik 2017-01-27 20:48
Zwiększenie wynagrodzenia wraz ze stażem i umiejętnościami to fikcja...A rekompensata za pracujące weekendy i święta.....Hmmm...Największą nagrodą powinno być "służenie społeczeństwu produktami najwyższej jakości"...Niby dodatek świąteczny jest ale uwierz mi-śmieszne pieniążki...
Podsumowując:wiele za niedużo...Wiele obowiązków,wyrzeczeń,krwawicy za nieadekwatną kwotę...A do tego rodzinna atmosfera...Czytaj między wierszami...
Nie polecam,wypalą Cię do cna,zmarnują Toje najlepsze lata życia za....No właśnie za co???!!
6
byLy 2017-01-27 20:49
Najgorsze ( usunięte przez administratora )jakie wdepnąłem
7
Lubudubu 2017-01-28 15:23
a może synek już się szykuje na stanowisko BHP(J>P)
6
Dark Age 2017-01-31 22:22
Dane dla woj. wielkopolskiego z grudnia 2016 r. na podstawie Urzędu Statystycznego w Poznaniu:
bezrobocie w woj. wielkopolskim: 5%, w Poznaniu: 1,9%, w powiecie poznańskim: 3,7%
przeciętne wynagrodzenie brutto w przemyśle (woj. wielkopolskie): 4300,18 PLN
wzrost wynagrodzenia rok do roku: 4,5%
No to ja się pytam gdzie ten 75 percentyl? Jakie będą podwyżki w BSPZ? Ilu jeszcze ludzi musi się zwolnić, żeby zarząd podjął jakieś działania? W grudniu uciekło 16 osób, w styczniu ponad 10, ale prawdziwy exodus zacznie się na wiosnę. Ci, którzy zostaną, to do wakacji pewnie wyrobią roczny limit nadgodzin, bo ticket musi być zrobiony a za bramą jakoś nie widać tych "stu na jedno miejsce"

12
belems 2017-02-04 18:28
Nie polecam tej firmy a czemu? Szarpiesz szarpiesz i szarpiesz. Ziomki jezdzaca z mistrzami maja zawsze lepiej niz Ty robiac mniej. Uklady ukladziki to dwa, a trzy to zenujaca pensja mimo ze niby jak na dzisiejsze czasy spora ale wez pod uwage ile wekendow ile nocek i ile nerwow w tej pracy stracisz. Tutaj nie ma rodziny tu jest tylko WYNIK!!!!! Ale jest tez beka z ludzi dojezdzajacych bo placza jak sa nagodziny i ze nie maja jak wrocic, ogolnie to Koscian i Gniezno najwieksze wsioki z firmy a ludzie z Poznania to omiaja szerokim lukiem WSIOWCE GORA SLOMA Z BUTOW I DO PRZODU HAHA!!!!!! omijajcie ta firme szerokim lukiem!!!!!!
8
mieszczakkkk 2017-02-08 23:57
Robota jest git,nie trzeba nic robić A płacą na czas i dość dobrze. Nie słuchajcie tych co piszą złe komentarze bo to lenie śmierdzące którzy W życiu do niczego nie doszli. Pozdro
2
Zainteresowany 2017-02-11 00:06
A jak wyglądają zarobki na stanowisku magazyniera?
1
bolo 2017-02-12 08:41
siema. pracuje w Michelinie w Olsztynie... też 3 zmiany też opony też 4 brygady też zero życia też tylko wynik się liczy. ale... po przepracowanych 3 latach zarabiam... 2400 na rękę. to i tak dobrze bo teraz mam stawkę 12,80 a zaczynałem za.... 9,50 (BRUTTO!) Wynajmuje stancje w Olsztynie. Zastanawia mnie czy mnie wynająć stancji w Poznaniu i nie robić tu. opinie o Michelinie też są podobne jak tu... zero życia, w kółko praca. ale jak mam przezywac to samo tu co tam, ale za lepszą kasę to warto się zastanowić... co radzicie???
1
qqqq 2017-02-13 10:35
2400 za 4 brygadówke? nie ma się nad czym zastanawiać
1
On 2017-02-15 10:16
VW czy Bridgestone? Gdzie lepiej?
1
j 2017-02-15 14:07
Okazuje się ślepe oko jest rodziną z tw bolkiem stąd zapędy kapownika i ten czerwony klupos to czynnik uboczny ,
2
Johny Bravo 2017-02-19 08:29
ByłeM w Bridgestone i mogę stwierdzic że nie ma tragedii wszystko W zależności na jaki dział trafisz.
Nie Robię już tam ze względu na system który naprawdę jest uciążliwy.
3
Og 2017-02-19 22:09
To napiszcie coś więcej za co Bhpowiec wyleciał? Ciekawa historia, dobrego zawodnika wyrzucić...
Stefan 2017-02-20 16:42
A co sądzisz o pracy jako magazynier?
jkjn 2017-02-22 09:14
makrela ty łysa szmato chcesz cos komus powiedzieć to powiedz wprost ,a nie za plecami plotkarzu łysy
,dewiancie w domu pod pantoflem a poza wielki bonzo
1
lepiej nie 2017-02-22 10:09
magazyn może i nie najgorszy tylko jak już dostaniesz podwyżke po roku na 16 zł nie ma mowy na nic więcej całkowicie zablokowane podwyżki stażowe wiem bo robie tam prawie 7 lat i wiem coś na ten temat dlatego omijaj ten dział 16 zł za ładowanie kilkanascie ton dziennie w odpowiednim czasie!
Zostaw swoją opinię o BRIDGESTONE - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE