Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BRIDGESTONE

Pracowałeś w firmie BRIDGESTONE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
opon - 2015-03-05 07:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dostałęm wczoraj telefon że przeszedłęm 2 etap i jestem na romowe zaproszony z dokumentami , nie wiem co robic ,wszystko i wszzyscy mi odradzaja t prace.
zdjecie uzytkownika
kania - 2015-03-06 15:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Opon, a możesz przyjacielu dokładnie napisać jak przebiegał ten pierwszy etap rekrutacji? ja się wszelkich negatywnych komentarzy nie boję, na własnej skórze chcę się przekonać czy rzeczywiście tam jest tak jak opisujecie, najwyżej wam potem napiszę co i jak.a wiecie ile osób teraz potrzebują nowych?
zdjecie uzytkownika
opon - 2015-03-06 16:45:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kania - 2015-03-06 15:27:53]:
pierwszy etap to 6 npytan w stylu przeczytaj tekst i odpowiedz na pytania prawda cz fałsz, dpowiedzi w teskscie zawarte, nasepnie ok 30 pytan z zakresu pracy i jak sie zachowac w roznych sytuacjach . drugi etap hardcore deska z dziurami , kilka pojemnikow z roznymi kolorami podkladek i dwa rodzaje srub 12 i 10 , 6 zadan na kazde zad 8 min , tupu przygotuj takie i takie sruby , tyle i tyle podkadek w roznych kolorach i na podstawie wzoru w zdaniu powkladac w otwory i podkladki , no jazda . no i tyle . 3 etap na ktory mam jechac to rozmowa z kadrowa a 4 z brygadzista, ale odpuszczam raczej zbyt duzo znajomych stamtad ucieka i mi odradza
zdjecie uzytkownika
opon - 2015-03-06 16:48:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kania - 2015-03-06 15:27:53]:
a drugA sprawa to umowa co miesiac przedluzana i kasa gdzie w ogloszeniu 3500 co sie akazuje na rozmowie ze bedzie 2500 na reke a jak premii nie bedzie to gole 2000 . wiec lipa i rozboj.
zdjecie uzytkownika
Pracownik Bridgestone - 2015-03-06 23:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Z cyklu "Normalna sytuacja w Bridgestone Poznań" - to przełożony decyduję, czy Ty jesteś naprawdę chory, a nie lekarz. Najpierw idziesz do swojego mistrza na oględziny, a ten "zatwierdza" to, czy możesz się wykurować, czy dasz radę pracować dalej. Ewentualnie może zalecić Tobie jakieś lekarstwo - np. na wyrostek butelkę Pepsi.

Takie rzeczy dzieją się w tej firmie codziennie. Zarząd daję na to pełne przyzwolenie. . .
zdjecie uzytkownika
Scott - 2015-03-10 20:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To po co ktoś idzie najpierw do mistrza? spytać się czy może iść do lekarza? jaj ludzie nie róbcie. Jesteś chory, idziesz do lekarza i tyle.
zdjecie uzytkownika
lider - 2015-03-11 01:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Scott - 2015-03-10 20:12:54]:
Jak pójdziesz od razu do lekarza, to dostaniesz od 'miszcza' papier - notatka z rozmowy, upomnienie, nagana. Tak to tutaj działa, SSV jest wielki, nieomylny, najlepszy. Poza tym ma wyżej postawionego brata i nic mu nie zrobią...
zdjecie uzytkownika
pram - 2015-03-11 19:56:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proces rekrutacyjny w tej firmie ma jedno na celu: odsiać ludzi z kwalifikacjami, aby mogły się dostać osoby ustawione nawet bez kwalifikacji. Jestem ciekaw, czy Japończycy o tym wiedzą, bo warto chyba byłoby ich w końcu uświadomić. MOJA DOBRA RADA: nie masz "protektora" nie bierz udziału w rekrutacji, bo poza straconym czasem i tak nic nie uzyskasz.
zdjecie uzytkownika
Pracownik Bridgestone - 2015-03-13 16:03:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co z tego, że masz zwolnienie L-4 jak przełożony Ci je zniszczy i wpiszę w to miejsce urlop... Proszę zaprzeczyć, jeśli piszę nieprawdę...

"Bridgestone - największy producent opon na świecie" buahaha Kosztem łamania polskiego prawa pracy...
zdjecie uzytkownika
jarek winski - 2015-03-16 20:17:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Witam
wszystkim młodym ludziom nie polecam tutaj pracy poniewaz ten system pracy zniszczy Wam wszelkie zycie prywatne
zarobki niby ok ale jak policzysz te 3 soboty 3 niedziele i 7 nocek w robocie to naprawde nie sa to rewelacyjne pieniadze
Dzial konfekcji to wogole piekło wiecznie tam cisną przełożeni i poganiaja mimo ze problemy nie sa z twojej winy bo np wytlaczanie czy ciecie robi go.wni.ane materialy, a maja to szczescie ze nikt ich z tego nierolicza i niewini za kiepską jakosc gdzie na konfekcji za jedna czy dwie sposrod blisko 200 opon potrafią Cie gnoic lub za 1 czy 2kg odpadu mają pretensję mimo że to gow.no przyjedzie z innego dzialu
Szczerze niepolecam tej roboty...niestety robie tu bo musze, dzieci i kredyt...
zdjecie uzytkownika
Peres11130 - 2015-03-19 12:14:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam chciałbym się dowiedzieć czy jedna osoba z ochrony mam Facebook kobieta żeby podała linka
zdjecie uzytkownika
alojz - 2015-03-21 09:48:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Peres11130 - 2015-03-19 12:14:51]:
A teraz napisz po POLSKU lub popros mamusie zeby to napisala poprawnie zeby mozna zrozumiec o co ci chodzi.Lub skoncz gimnazjum i wroc tu napisac o co ci chodzi.
zdjecie uzytkownika
Pracownik Bridgestone - 2015-03-25 00:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem, czy wiecie ale ta wspaniała korporacja zwalnia ludzi, którzy zbyt długo przebywali na jednorazowym zwolnieniu lekarskim.

Na szczęście ostatnio się przejechali i żałują do dzisiaj ;)

Ciekawe czemu nie napisali o swoich sądowych porażkach w żadnym biuletynie :) Zawsze ochoczo dzielili się informacjami o tym, kogo zwalniają dyscyplinarnie. . .

Ciekawe, czemu solidarność milczy...
zdjecie uzytkownika
mm - 2015-03-26 15:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Paweł N. - 2015-02-26 19:59:35]:
Ni emożna niszczyć zwolnienia lekarskiego - kopia od lekarza idzie do ZUS
zdjecie uzytkownika
Paweł N. - 2015-03-27 23:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [mm - 2015-03-26 15:14:02]:
Oczywiście, że nie można ale temu Panu to "uszło na sucho". Ba, to pracownik miał przewalone, że odważył się postawić przełożonemu w tej sprawie. Szukali "haka" na tego pracownika, dręczyli go itp. Wszystko to za wiedzą i przyzwoleniem zarządu. Niby wielka, międzynarodowa korporacja ale w ogóle nie liczy się z polskim Prawem Pracy...
zdjecie uzytkownika
alojz - 2015-03-28 14:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Paweł N. - 2015-03-27 23:16:38]:
jEST JESZCZE PRAWO SILY ale w Brigestone pracuja pipki miekkim dydkiem robione odwazne w ryjach ale po pracy wiec mozna was pomiatac i oszukiwac ile sie da.
Na solidarnosc nie liczcie bo juz zarzad zrobil z nimi porzadek a zreszta wola zyc dobrze z zarzadem jak w kazdym zakladzie.
Najsmieszniejsze ze mozna wam napluc na pysk a wy powiecie ze deszcz pada....
Nieudaczniki z podpoznanskich wsi nie zal mi was.
zdjecie uzytkownika
Ass1 - 2015-04-03 01:54:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@alojz widać ,że "miękki dydek" to twoje osobiste zmartwienie bo piszesz bzdury o ludziach ,którzy naprawdę twardo walczą o lepsze płace i lepsze warunki pracy w BSPZ chodzi mi oczywiście o ZWIĄZKOWCÓW ,którzy naprawdę osiągnęli już sporo sukcesów chodźby ostatnie podwyżki a także wprowadzenie tzw. dodatku stażowego , wliczenie premii do nadgodzin ,pozostawienie dodatków nocnych i świątecznych (pracodawca chciał je znacznie obniżyć) itp.itd... może nie są to jakieś spektakularne osiągnięcia ale na pewno znaczące ! Nie ma miesiąca ,żeby Solidarność BSPZ nie walczyła o prawa osób zrzeszonych w związku jak i tych nie zrzeszonych ! A sukcesy byłyby większe gdyby do Solidarności BSPZ przystąpiła zdecydowana większość pracowników BSPZ a nie jak do tej pory tylko 1/3 pracowników!!! Miejmy nadzieje ,że tak się stanie bo ta liczba powoli ale systematycznie wzrasta ... Pracuje w BSPZ ponad 10 lat i czytając powyższe posty często się spotykam z bredniami i to zarówno na temat pracodawcy jak i Związków Zawodowych działających w firmie ... dodam tylko na koniec ,że od kiedy powstały Zwiąki Zawodowe w Bridgestone powoli ale systematycznie (nie od razu Rzym zbudowano) dzięki uporowi i zaangażowaniu wielu osób ze Związków pracuje się w tej firmie coraz lepiej i za lepsze pieniądze !
zdjecie uzytkownika
bst stargard - 2015-04-03 19:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Stargardzie niema związków i jest rada pracownicza z piesków góry złożona i o nic nie walczy a szkoda że nie mamy związków jak chcieli założyć to zwolnili pomysłodawców więc operatorzy cicho siedzą
zdjecie uzytkownika
suzan - 2015-04-06 12:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bst stargard - 2015-04-03 19:26:21]:
@bst stargard myślisz że mając związki byłoby Ci tutaj o duzo lepiej ? bo szczerze mówiąc osobiście nie sądze. Byłoby to samo. Zresztą wystarczy zapytać w miejscach gdzie te związki istnieją - tam ludzie będący w ich władzach również uważani są za dobrych znajomych kierownictwa gdy nic nie potrafią załatwić
zdjecie uzytkownika
spategoat - 2015-04-14 13:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tam słychać w tej żałosnej firmie przepełnionej nepotyzmem i układami. Wszyscy znajomi i rodzina pracują?
zdjecie uzytkownika
mm - 2015-04-17 01:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszyscy tak narzekacie a do wiednia was firma wysyła!!!
zdjecie uzytkownika
mm - 2015-04-17 06:28:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
K...a stary ludzie z B Poznan sa wyslani do pracy w Wiedniu tylko nie wiem kto? Doinformuj sie stary!
zdjecie uzytkownika
mm - 2015-04-17 13:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A moze znacie nazwiska tych co pojechali do Wiednia
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Typowo dla korporacji rekrutacja składa się z kilku etapów. Wrażenie robi pracownik HR, który niczym robot przekazuje informacje.
2 godziny rozwiązywania testów. Ogólnie pierwsze wrażenie-średnie.
Pytania: Pytań brak- pewnie pojawiłyby się w kolejnych etapach.
zdjecie uzytkownika
alojz - 2015-04-17 22:15:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zWIAZKI OD DAWNA SIEDZA W KIESZENI SZEFOW B.
nIE SLYSZALEM ZEBY gdzies zwiazki cos dobrego zrobily dla zakladu a wy znacie takie przyklady?
Do wiednia pojechalo 12 pracownikow ale tego zwiazkowcy wam juz nie napisza bo 3 od nich sie zalapalo...przypadek?
zdjecie uzytkownika
korfanty - 2015-04-18 11:35:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli jest jak piszesz, że 3ech związkowców pojechało na 12 pracowników, zakładając, że do związków należy 1/4 pracowników firmy to podział (matematycznie) jest sprawiedliwy. Poza tym co jest złego w tym, że pojechali? Nie rozumiem.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BRIDGESTONE?
Zadaj pytanie