Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BRIDGESTONE

Pracowałeś w firmie BRIDGESTONE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kiepski - 2014-07-04 03:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Amazon płaci 16,25 brutto X 160h = 2600 brutto /1877,62
Przez pośrednictwo pracy 12,88 brutto x 160h = 2060,8 brutto /1502,23 netto
Różnica 1877,62 - 1502,23 = 375,39 zł netto (taka kwotę dostaje pośrednictwo pracy zarabia na 1 pracowniku)
Byłem u was z kolegami niestety test wypadł słabo kazali czytać o jakiś przedmiotach głupie pytania ja mam zasadnicza całe życie pracuję jako pracownik fizyczny straciłem pracę myślałem że u was znajdę śmiechu wartę jak rodzicom opowiedziałem co tam robią przy przyjmowaniu do pracy za głowę się złapali ojciec mi mówił że to dziwactwo kiedyś było jak stawiać poprzeczkę pracownikowi to prosi się wykształcenie a do zwykłej pracy fizycznej wystarczy przeszkolić nie wymagają wykształcenia żadnej praktyki a na teście zadają głupie pytania ten test to jakaś parodia. Test oddaliśmy bez nazwisk robią parodię z ludzi dorosłych testują ludzi jak małpy po co? Mieli by 3 pracowników młodych mamy po 25 lat to nie, łażę szukam pracy i nie mam jest ogłoszenie szukają do Bridgestona a ja i moi koledzy bez pracy. Dorabiamy gdzieś tam w na lewo ale co to za praca za 600zł. Ojciec mówił że zna osobę po studiach która tam nie przeszła testu wyłożyła się też obecnie ten gość pracuje w innej firmie jest inżynierem obsługuje urządzenia dziwne w innej firmie przyjęli do pracy wymagali praktyki miał ale nie robili testu głupiego nie zadawali pytań dziwnych. Za miesiąc pakujemy i wyjeżdżam z kolegami do pracy do Niemiec szukać szczęścia i lepszego życia nie mam zamiaru w tym kraju za jakiś czas zbierać puszek po śmietnikach, praca jest, lokum u rodziny dalszej. Co oni robią z nami Polakami wielka sciema kraj na papierku tylko politycy dbają o swoje tyłki, masakra.
zdjecie uzytkownika
muniek - 2014-07-08 13:15:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kiepski - 2014-07-04 03:03:20]:
16,25 brutto to Amazon płaci liderom zespołów. Zwykły robol dostanie pewnie 12 złociszy i będzie wyrabiał 300% normy, żeby dostać premię.
zdjecie uzytkownika
zet - 2014-07-08 13:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Lider to przecież zwykły robotnik, może co najwyżej dostac dodatek funkcyjny jak lider w BSPZ. Bridgestone jest obecnie jedną z najgorszych firm w okolicy. Poza tym, kto wpadł na pomysł zatrudniania ludzi po podstawówce? Skąd oni ich wezmą? Właściwie prawie kazdy ma chociażby zawodowe. (usunięte przez administratora) Panie Piotrze, niech Pan tu wróci i zrobi porządek (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
fifek - 2014-07-08 15:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie z podstawowym wykształceniem wolą pracować w "budowlance", gdzie nie pracują nocami, mają wolne niedziele (sobotnie popołudnia też) i wypłaty co tydzień. I przede wszystkim jacy by nie byli, to są szanowani przez swoich przełożonych, bo oni wiedzą jak trudno o nowego pracownika.
zdjecie uzytkownika
muniek - 2014-07-08 21:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zet - 2014-07-08 13:59:00]:
Lider zwykłym robotnikiem? A widziałeś kiedyś w BSPZ pracującego lidera? Cały czas na kawce, albo w klimatyzowanym pomieszczeniu, albo (usunięte przez administratora)ludzi ciężko pracujących, spoconych i wnerwionych ciągłymi nadgodzinami. Swoją drogą ciekawe kiedy te przymusowe nadgodziny się skończą, bo w tej chwili MUSI codziennie zostać przynajmniej 4 ludzi, a jak się nie zgodzisz to wpiszą 'incydent' i po premiach...
zdjecie uzytkownika
KOZIOL - 2014-07-09 14:32:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
PYTANIE PANIE (usunięte przez administratora)GDZIE TE 400 PODAN KTÓRE PAN MIAŁ ZABRAŁ JE PAN ZE SOBA OCZKA SIE OTWIERAJA ALE JUZ JEST ZA POZNO
zdjecie uzytkownika
dota - 2014-07-09 17:42:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zastanawiam się nad jedną z ofert Bridgestona. Mianowcie chodzi mi o księgowego w Poznaniu. Z jednej strony te Wasze opinie są dość odstraszające, ale z tego co widzę to piszą je właściwie tylko pracownicy fizyczni, więc może taka biurowa robota w tej firmie nie będzie znowu taka najgorsza. Zwłaszcza , że oglądając ich ofertę można dojść do wniosku , że naprawdę potrzebują profesjonalisty i tak właśnie będą go traktować
zdjecie uzytkownika
Tarpan - 2014-07-10 15:47:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niech Bridgestone przyjmie do wiadomości chcą mieć pracowników, niech zaproszą na rozmowę i do pracy, a nie testy głupie, ktoś kiedyś powiedziałaby przyjrzeć się tej weryfikacji pracowników to dziwne wydawać pieniądze na osoby które zajmują się przygotowywaniem testów, przeprowadzać te testy wydawać na korespondencje bo wysyłają do domu inf. czy ktoś przeszedł. ciekawe i dziwne, kilka osób zaczęło interesować się tym systemem przyjmowania do pracy na granicy sensu i logiki, (pośrednictwo pracy przysyła masę ludzi, werbują, osoby potencjalni pracownicy przychodzą do pracodawcy są testowani i nie na miejscu pracy, przyjmuje się ich do pracy fizycznej bez wymagania kwalifikacji, odpadają bo mają problem z odpowiedzią na głupie pytania, które nie mają związku z pracą produkcją opon, pracą na miejscu pracy, ciekawe??? Ktoś za to płaci i bierze pieniądze test podpisać umowę przez pośrednictwo pracy, umowa o prawce na czas określony tak robi Lisner w Poznaniu, umowa na tydzień, po tygodniu brygadzista wstawia pracownika w grafik na następny tydzień a w biurze wiedza że mogą drukować następną umowę o pracę na tydzień, jeśli pracownik jest dobry odpowiada brygadziście wtedy Lisner podpisuje z nim umowę o pracę i zarabia 2000zł + dodatki za noc, a przez pośrednictwo pracy max 1700zł.
zdjecie uzytkownika
jarosz - 2014-07-10 23:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zarząd Bridgestone Poznań widzi problem wśród załogi i postanowił zatkać ry.....e przepraszam usta załogi pulpetami... ciekawe jak długo trwały negocjacje z Brukselą odnośnie tak wielkiego i nieplanowego nadszarpnięcia budżetu ?
zdjecie uzytkownika
walcownik - 2014-07-11 16:55:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam nadzieje ze ta firma zacznie zatrudniać Chińczyków i ze poczciwi Polacy nie będą tam robić.
zdjecie uzytkownika
uczeń - 2014-07-11 17:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Katują mnie tutaj jak hu....
zdjecie uzytkownika
RasFresh - 2014-07-12 01:25:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzieki wszystkim za opinie, nie dopatrzyłem się ani jednego pozytywa o tej firmie od kilku lat ciągle jest tam źle, w środę mam rozmowę ale per..... to ... i tyle, w salonie pewnej marki telekomunikacyjnej nie narobię się ani nie pobrudzę a mam 1600 na łapę za 8h pracy w klimie :) chciałem iść za te 2,5tys do BS ale nie chce tu pisać za dwa miesiące ze żałuje .. 3majcie się ludziska, wszystkiego dobrego :)
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-07-12 02:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam

Pracuje tutaj 3 lata ogólnie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Przyjdziesz tu jako młody a wyjdziesz zmęczony życiem i stargany psychicznie
Niby pieniądz ok ale robimy co raz więcej a kasy co raz mniej
Kiedyś wypłaty po 3,5-3,8k a teraz 2,9-3,3k a narodzinami strasza nas codzień
Współczuję konfekcji bo ludzie jebia w tym upale ile wlezie a jak nie zrobisz ticketu to się tłumacz
Pięknie to wygląda z zewnątrz i podczas pierwszych dni może tygodni ale na dłuższą metę to naprawdę obóz
Strach nerwy i wiecznie w pracy bo np kończysz nocke w poniedziałek rano o 6:15 śpisz do 15 a w środę już na 6 do roboty czyli de facto JEDEN DZIEŃ NA ODPOCZYNEK PO 7 DNIACH PRACY!!!!
W tym miesiącu ludzie już zaczynają się buntować a te 300 zł za brak absencji za te 2 czy 3 miesiące na taka firmę to żal w ch.u...
Ogólnie nie polecam i jak znajdę pracę za 2,5 to idę stąd fhui bo tylko stracę tu zdrowie fizyczne i psychiczne
zdjecie uzytkownika
kopol - 2014-07-12 20:53:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [robol - 2014-07-12 02:01:19]:
taka jest prawda dobrze to nie wygląda dopóki firma nie ma noża na gardle to nic się nie zmieni.na ten system pracy to zarobki są niewielkie może ktoś w końcu się ocknie oby nie było za póżno.ci co chorują nie dostaną ,,kasy'' ,a co się stanie z tą gotówką którą zaoszczędzono??dodać tym którzy nie chorowali?
zdjecie uzytkownika
PWOW - 2014-07-12 20:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Roman zrób 40 setek chapaczu
zdjecie uzytkownika
koleś - 2014-07-14 22:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za tą prace w tym systemie czterobrygadowym to nawet za 4000 bym nie chciał pracowac.Pracowałem kiedyś tak 5lat [nie w waszej firmie]jeden weekend w miesiącu wolny.5lat straconego życia.Na szczęście już nie pracuje tak.Mam wolne weekendy i wiem że żyje.Ludzie obudzicie się w starszym wieku i powiecie co mieliście z życia że spędziliście go w pracy.Widze że do waszej firmy potrzebują ludzi do pracy bo w radiu na okrągło powtarzane są ogłoszenia że przyjmują do pracy.Smiech na sali nie za takie marne grosze .Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aggag2 - 2014-07-17 18:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak czytajac opinie i znajac rynek pracy poznanski to albo ludzie pracujacy u was to idioci lub totalne beztalencia i ludzie bez wyksztalcenia a juz pracowanie w tym obozie pracy przez agencje to total idiotyzm i to za takie grosze.
Coz taki sobie zgotowaliscie los i podziekucie sobie bo atmosfere sami tworzycie a normy sa takie bo kazdy chce wyrobic jak najwiecej i srubuje normy i a teraz kazdy sie osrai zacharuje na smierc zeby je wykonac.
Nie wspomne o tym ze traktuja was jak niewolnikow i smieci.....nie rozumiem co to znaczy przymusowe nadgodziny????
Batem tez was leja?
zdjecie uzytkownika
inżynier - 2014-07-18 01:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowi specjaliści i inżynierowie też s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Na więcej jak 2,5 netto nie ma co liczyć. Starsza kadra zarabiająca przynajmniej jeszcze raz tyle i cwaniaki ściemniają całymi dniami a młody (usunięte przez administratora) za wszystkich i dostaje opr za błędy innych. Poza tym chaos organizacyjny, rozmyte kompetencje - ogólnie boordel. Pracownik w EBS na Góreckiej to operator klawiatury za drobne.
zdjecie uzytkownika
pawel - 2014-07-20 11:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Wolsztynie od kilku miesięcy agencja pracy ciągle zamieszcza ogłoszenia że poszukują operatorów maszyn ale jakoś chyba nikt się nie zgłasza.Pewnie ze względu na ten system pracy
zdjecie uzytkownika
kibol - 2014-07-20 14:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie dajcie sobie spokój z ta pseudo -fabryką , pracuję tam 8 lat i czego sie dorobiłem : dyskopatii - dżwiganie ciężkich opon , siwych włosów - stres , nerwy i o mały włos nie rozpadła sie moja rodzina - praca non stop 1 słownie JEDEN wolny weekend w miesiącu . Mistrzowie 8 h klima , filmiki z kompa i ciągły LUNCH a ludzie z produkcji 45 stopni na hali zapierdol cały czas 30 min przerwy liczone od odejścia od maszyny - dojście do biura w jedną stronę 5 min ( 20 min przerwy )Okradają na każdym kroku - zabieranie premii za nic . JUŻ NIEDŁUGO ICH POŻEGNAM ODPOWIEDNIM MONOLOGIEM !!!!!!!!!!!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-22
Żródło: gazetapraca.pl
Poznań
(wielkopolskie)
"Służyć społeczeństwu produktami najwyższej jakości." Shojiro Ishibashi, Założyciel Bridgestone Corporation Fabryka opon Bridgestone w Poznaniu, lider rynku oponiarskiego, poszukuje PRACOWNIKÓW PRODUKCJI Od kandydatów oczekujemy: gotowości do pracy w systemie trzyzmianowym czterobrygadowym. Pracownikom oferujemy: atrakcyjne wynagrodzenie - średnia miesięczna płaca na pełen etat to około 3 500 pln, pracę w prężnie rozw
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
alojz - 2014-07-21 11:34:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kibol - 2014-07-20 14:43:26]:
kibol te 8 lat przepracowane swiadczy o tym ze jestes totalnym idiota i nikt nie bedzie plakal po tobie bo jestes przeterminowany i zuzyty a tym samym malo wydajny.
Na twoje miejsce zawsze sie ktos znajdzie bardziej wydajny i mlody i to za mniejsza kase wiec nara i pofarbuj sobie wlosy bo wygladasz jak dziadek...hahaha.
I gdzie ty biedaku bedziesz teraz pracowac? jak nic wiecej nie potrafisz? jak przkladac opony?
zdjecie uzytkownika
kibol - 2014-07-21 14:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że 'panstwo biurowi "" się nudzą .Nie ma jak włazić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nowa..kowi . HAHAHAH . PAMIETAJCIE NIE WSZYSCY SIE W NIEJ ZMIESCICIE !!!
zdjecie uzytkownika
zębaty - 2014-07-21 14:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alojz - 2014-07-21 11:34:23]:
znając życie to Ty pracujesz tu jeszcze dłużej. a faktem jest , że praca w bridgestone do trudnych może nie należy, ale co się trzeba natyrać to dowie się tylko ten kto tu trochę czasu popracuje. Bridgestone jest obecnie najbardziej znanym producentem opon chyba nawet na całym świecie, więc, aby utrzymać swoją pozycję to wiadomo , że muszą wyciskać ze swoich pracowników tyle ile się. Ale takie niestety jest ich prawo. Podrzędny pracownik musi tylko zacisnąć zęby i robić na te trzy zmiany. (chociaż kasa jest niezła, bo to 3,5 tysiąca).Choć oczywiście Bridgestone to nie tylko produkcja. Na innych stanowiskach jak księgowa, czy specjalista ds administracji (bo tych obecnie szukają) można mieć lżejszą robotę w firmie z dobrą marką
zdjecie uzytkownika
żmija - 2014-07-21 15:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alojz - 2014-07-21 11:34:23]:
Do alojz Takich jak Ty to powinni zwolnic z pracy .Zapamiętaj jedno ty też będziesz stary a na Twoje miejsce znajdą się inni.Cwaniaczku!!!Przyjdzie na Ciebie czas a wtedy miło Ci kretynie nie będzie!!
zdjecie uzytkownika
Wasz-były-kolega - 2014-07-21 16:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oferta pracy, która się pojawia na tej stronie z Gazetapraca.pl nie jest rzetelna i prawdziwa. Przede wszystkim mowa jest o zarobkach cyt."średnia miesięczna płaca na pełen etat to około 3 500 pln". Nie wiadomo czy netto czy brutto - to po pierwsze. Po drugie.... po co po drugie, wystarczy po pierwsze i wszystko jasne :) :) :). Czyli już na dzieńdobry mamy nieścisłości i nieprawdę. Jeśli na dzieńdobry dostajemy takie info, to można się spodziewać, że czym dalej w las tym więcej drzew. Nawet jeśli młoda osoba myśli sobie, że dostanie 2,5tys na rękę (realne) to nie ma zielonego pojęcia co go czeka. Bridgestone to jeden z najlepiej płacących pracodawców w okolicy, ale praca którą się tam wykonuje zasługuje na 2 razy więcej. I nie chodzi tylko o zakres obowiązków, ale o całokształt. Od podejścia przełożonych. Ich nastawienie do pracownika - operatora to WRÓG. Myślę, że tylko filozofia "kaizen" ratuje ten system, bo inaczej już dawno ten system by się zawalił. Te 3,5tys w ogłoszeniu to zauważcie, że to czynnik psychologiczny. Tam nie jest napisane, że taka płaca jest realna, tylko że taka jest średnia. Kto ją wyliczył i z czego? Nikt nie zapyta. Kandydat sobie tylko koduje w głowie cyferki 3,5tys i tymi cyferkami się karmi składając CV. I jeszcze jedno. Firma ogłasza nabór na POMOCNIKa OPERATORA MASZYN. Co to oznacza dla nowych? Funkcja operator maszyn jest tak ujęta w widełkach płacowych, że niektóre z podwyżek wynikają jasno z tabeli wynagrodzeń. Jak to zatem ominąć? Stworzyć (na papierze) nowe stanowisko pomocnika operatora, by ten nigdy nie mógł liczyć na podwyżkę, bo ona nie wynika z niczego. Zatem nowym potencjalnym pomocnikom mogę podpowiedzieć, że nie mają co liczyć na te pięknie brzmiące 3,5tys. NIGDY. Aha, a jaki zakres obowiązków należy do pomocnika operatora maszyn???? Łatwe pytanie :) :) :) Oczywiście. Dokładnie wykonuje taką samą pracę, za znacznie mniejsze wynagrodzenie co też często bywa kością niezgody. No ale taki pracownik podpisuje umowę z pośrednikiem a nie firmą bezpośrednio. Czy takimi praktykami nie powinna zainteresować się PIP ? Nie wiem, nie mój już w tym interes.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x