Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BRIDGESTONE

Pracowałeś w firmie BRIDGESTONE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Tarpan - 2014-07-10 15:47:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niech Bridgestone przyjmie do wiadomości chcą mieć pracowników, niech zaproszą na rozmowę i do pracy, a nie testy głupie, ktoś kiedyś powiedziałaby przyjrzeć się tej weryfikacji pracowników to dziwne wydawać pieniądze na osoby które zajmują się przygotowywaniem testów, przeprowadzać te testy wydawać na korespondencje bo wysyłają do domu inf. czy ktoś przeszedł. ciekawe i dziwne, kilka osób zaczęło interesować się tym systemem przyjmowania do pracy na granicy sensu i logiki, (pośrednictwo pracy przysyła masę ludzi, werbują, osoby potencjalni pracownicy przychodzą do pracodawcy są testowani i nie na miejscu pracy, przyjmuje się ich do pracy fizycznej bez wymagania kwalifikacji, odpadają bo mają problem z odpowiedzią na głupie pytania, które nie mają związku z pracą produkcją opon, pracą na miejscu pracy, ciekawe??? Ktoś za to płaci i bierze pieniądze test podpisać umowę przez pośrednictwo pracy, umowa o prawce na czas określony tak robi Lisner w Poznaniu, umowa na tydzień, po tygodniu brygadzista wstawia pracownika w grafik na następny tydzień a w biurze wiedza że mogą drukować następną umowę o pracę na tydzień, jeśli pracownik jest dobry odpowiada brygadziście wtedy Lisner podpisuje z nim umowę o pracę i zarabia 2000zł + dodatki za noc, a przez pośrednictwo pracy max 1700zł.
zdjecie uzytkownika
jarosz - 2014-07-10 23:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zarząd Bridgestone Poznań widzi problem wśród załogi i postanowił zatkać ry.....e przepraszam usta załogi pulpetami... ciekawe jak długo trwały negocjacje z Brukselą odnośnie tak wielkiego i nieplanowego nadszarpnięcia budżetu ?
zdjecie uzytkownika
walcownik - 2014-07-11 16:55:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam nadzieje ze ta firma zacznie zatrudniać Chińczyków i ze poczciwi Polacy nie będą tam robić.
zdjecie uzytkownika
uczeń - 2014-07-11 17:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Katują mnie tutaj jak hu....
zdjecie uzytkownika
RasFresh - 2014-07-12 01:25:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzieki wszystkim za opinie, nie dopatrzyłem się ani jednego pozytywa o tej firmie od kilku lat ciągle jest tam źle, w środę mam rozmowę ale per..... to ... i tyle, w salonie pewnej marki telekomunikacyjnej nie narobię się ani nie pobrudzę a mam 1600 na łapę za 8h pracy w klimie :) chciałem iść za te 2,5tys do BS ale nie chce tu pisać za dwa miesiące ze żałuje .. 3majcie się ludziska, wszystkiego dobrego :)
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-07-12 02:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam

Pracuje tutaj 3 lata ogólnie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Przyjdziesz tu jako młody a wyjdziesz zmęczony życiem i stargany psychicznie
Niby pieniądz ok ale robimy co raz więcej a kasy co raz mniej
Kiedyś wypłaty po 3,5-3,8k a teraz 2,9-3,3k a narodzinami strasza nas codzień
Współczuję konfekcji bo ludzie jebia w tym upale ile wlezie a jak nie zrobisz ticketu to się tłumacz
Pięknie to wygląda z zewnątrz i podczas pierwszych dni może tygodni ale na dłuższą metę to naprawdę obóz
Strach nerwy i wiecznie w pracy bo np kończysz nocke w poniedziałek rano o 6:15 śpisz do 15 a w środę już na 6 do roboty czyli de facto JEDEN DZIEŃ NA ODPOCZYNEK PO 7 DNIACH PRACY!!!!
W tym miesiącu ludzie już zaczynają się buntować a te 300 zł za brak absencji za te 2 czy 3 miesiące na taka firmę to żal w ch.u...
Ogólnie nie polecam i jak znajdę pracę za 2,5 to idę stąd fhui bo tylko stracę tu zdrowie fizyczne i psychiczne
zdjecie uzytkownika
kopol - 2014-07-12 20:53:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [robol - 2014-07-12 02:01:19]:
taka jest prawda dobrze to nie wygląda dopóki firma nie ma noża na gardle to nic się nie zmieni.na ten system pracy to zarobki są niewielkie może ktoś w końcu się ocknie oby nie było za póżno.ci co chorują nie dostaną ,,kasy'' ,a co się stanie z tą gotówką którą zaoszczędzono??dodać tym którzy nie chorowali?
zdjecie uzytkownika
PWOW - 2014-07-12 20:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Roman zrób 40 setek chapaczu
zdjecie uzytkownika
koleś - 2014-07-14 22:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za tą prace w tym systemie czterobrygadowym to nawet za 4000 bym nie chciał pracowac.Pracowałem kiedyś tak 5lat [nie w waszej firmie]jeden weekend w miesiącu wolny.5lat straconego życia.Na szczęście już nie pracuje tak.Mam wolne weekendy i wiem że żyje.Ludzie obudzicie się w starszym wieku i powiecie co mieliście z życia że spędziliście go w pracy.Widze że do waszej firmy potrzebują ludzi do pracy bo w radiu na okrągło powtarzane są ogłoszenia że przyjmują do pracy.Smiech na sali nie za takie marne grosze .Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aggag2 - 2014-07-17 18:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak czytajac opinie i znajac rynek pracy poznanski to albo ludzie pracujacy u was to idioci lub totalne beztalencia i ludzie bez wyksztalcenia a juz pracowanie w tym obozie pracy przez agencje to total idiotyzm i to za takie grosze.
Coz taki sobie zgotowaliscie los i podziekucie sobie bo atmosfere sami tworzycie a normy sa takie bo kazdy chce wyrobic jak najwiecej i srubuje normy i a teraz kazdy sie osrai zacharuje na smierc zeby je wykonac.
Nie wspomne o tym ze traktuja was jak niewolnikow i smieci.....nie rozumiem co to znaczy przymusowe nadgodziny????
Batem tez was leja?
zdjecie uzytkownika
inżynier - 2014-07-18 01:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowi specjaliści i inżynierowie też s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Na więcej jak 2,5 netto nie ma co liczyć. Starsza kadra zarabiająca przynajmniej jeszcze raz tyle i cwaniaki ściemniają całymi dniami a młody (usunięte przez administratora) za wszystkich i dostaje opr za błędy innych. Poza tym chaos organizacyjny, rozmyte kompetencje - ogólnie boordel. Pracownik w EBS na Góreckiej to operator klawiatury za drobne.
zdjecie uzytkownika
pawel - 2014-07-20 11:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Wolsztynie od kilku miesięcy agencja pracy ciągle zamieszcza ogłoszenia że poszukują operatorów maszyn ale jakoś chyba nikt się nie zgłasza.Pewnie ze względu na ten system pracy
zdjecie uzytkownika
kibol - 2014-07-20 14:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie dajcie sobie spokój z ta pseudo -fabryką , pracuję tam 8 lat i czego sie dorobiłem : dyskopatii - dżwiganie ciężkich opon , siwych włosów - stres , nerwy i o mały włos nie rozpadła sie moja rodzina - praca non stop 1 słownie JEDEN wolny weekend w miesiącu . Mistrzowie 8 h klima , filmiki z kompa i ciągły LUNCH a ludzie z produkcji 45 stopni na hali zapierdol cały czas 30 min przerwy liczone od odejścia od maszyny - dojście do biura w jedną stronę 5 min ( 20 min przerwy )Okradają na każdym kroku - zabieranie premii za nic . JUŻ NIEDŁUGO ICH POŻEGNAM ODPOWIEDNIM MONOLOGIEM !!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
alojz - 2014-07-21 11:34:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kibol - 2014-07-20 14:43:26]:
kibol te 8 lat przepracowane swiadczy o tym ze jestes totalnym idiota i nikt nie bedzie plakal po tobie bo jestes przeterminowany i zuzyty a tym samym malo wydajny.
Na twoje miejsce zawsze sie ktos znajdzie bardziej wydajny i mlody i to za mniejsza kase wiec nara i pofarbuj sobie wlosy bo wygladasz jak dziadek...hahaha.
I gdzie ty biedaku bedziesz teraz pracowac? jak nic wiecej nie potrafisz? jak przkladac opony?
zdjecie uzytkownika
kibol - 2014-07-21 14:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że 'panstwo biurowi "" się nudzą .Nie ma jak włazić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nowa..kowi . HAHAHAH . PAMIETAJCIE NIE WSZYSCY SIE W NIEJ ZMIESCICIE !!!
zdjecie uzytkownika
zębaty - 2014-07-21 14:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [alojz - 2014-07-21 11:34:23]:
znając życie to Ty pracujesz tu jeszcze dłużej. a faktem jest , że praca w bridgestone do trudnych może nie należy, ale co się trzeba natyrać to dowie się tylko ten kto tu trochę czasu popracuje. Bridgestone jest obecnie najbardziej znanym producentem opon chyba nawet na całym świecie, więc, aby utrzymać swoją pozycję to wiadomo , że muszą wyciskać ze swoich pracowników tyle ile się. Ale takie niestety jest ich prawo. Podrzędny pracownik musi tylko zacisnąć zęby i robić na te trzy zmiany. (chociaż kasa jest niezła, bo to 3,5 tysiąca).Choć oczywiście Bridgestone to nie tylko produkcja. Na innych stanowiskach jak księgowa, czy specjalista ds administracji (bo tych obecnie szukają) można mieć lżejszą robotę w firmie z dobrą marką
zdjecie uzytkownika
żmija - 2014-07-21 15:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alojz - 2014-07-21 11:34:23]:
Do alojz Takich jak Ty to powinni zwolnic z pracy .Zapamiętaj jedno ty też będziesz stary a na Twoje miejsce znajdą się inni.Cwaniaczku!!!Przyjdzie na Ciebie czas a wtedy miło Ci kretynie nie będzie!!
zdjecie uzytkownika
Wasz-były-kolega - 2014-07-21 16:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oferta pracy, która się pojawia na tej stronie z Gazetapraca.pl nie jest rzetelna i prawdziwa. Przede wszystkim mowa jest o zarobkach cyt."średnia miesięczna płaca na pełen etat to około 3 500 pln". Nie wiadomo czy netto czy brutto - to po pierwsze. Po drugie.... po co po drugie, wystarczy po pierwsze i wszystko jasne :) :) :). Czyli już na dzieńdobry mamy nieścisłości i nieprawdę. Jeśli na dzieńdobry dostajemy takie info, to można się spodziewać, że czym dalej w las tym więcej drzew. Nawet jeśli młoda osoba myśli sobie, że dostanie 2,5tys na rękę (realne) to nie ma zielonego pojęcia co go czeka. Bridgestone to jeden z najlepiej płacących pracodawców w okolicy, ale praca którą się tam wykonuje zasługuje na 2 razy więcej. I nie chodzi tylko o zakres obowiązków, ale o całokształt. Od podejścia przełożonych. Ich nastawienie do pracownika - operatora to WRÓG. Myślę, że tylko filozofia "kaizen" ratuje ten system, bo inaczej już dawno ten system by się zawalił. Te 3,5tys w ogłoszeniu to zauważcie, że to czynnik psychologiczny. Tam nie jest napisane, że taka płaca jest realna, tylko że taka jest średnia. Kto ją wyliczył i z czego? Nikt nie zapyta. Kandydat sobie tylko koduje w głowie cyferki 3,5tys i tymi cyferkami się karmi składając CV. I jeszcze jedno. Firma ogłasza nabór na POMOCNIKa OPERATORA MASZYN. Co to oznacza dla nowych? Funkcja operator maszyn jest tak ujęta w widełkach płacowych, że niektóre z podwyżek wynikają jasno z tabeli wynagrodzeń. Jak to zatem ominąć? Stworzyć (na papierze) nowe stanowisko pomocnika operatora, by ten nigdy nie mógł liczyć na podwyżkę, bo ona nie wynika z niczego. Zatem nowym potencjalnym pomocnikom mogę podpowiedzieć, że nie mają co liczyć na te pięknie brzmiące 3,5tys. NIGDY. Aha, a jaki zakres obowiązków należy do pomocnika operatora maszyn???? Łatwe pytanie :) :) :) Oczywiście. Dokładnie wykonuje taką samą pracę, za znacznie mniejsze wynagrodzenie co też często bywa kością niezgody. No ale taki pracownik podpisuje umowę z pośrednikiem a nie firmą bezpośrednio. Czy takimi praktykami nie powinna zainteresować się PIP ? Nie wiem, nie mój już w tym interes.
zdjecie uzytkownika
nioo - 2014-07-22 18:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
komu można przypisać miskę za brak ludzi w firmie bo przecież ,,ktoś" tym się zajmuje nie ma na nic NIBY. A tysiące nadgodzin ,studenci,chorobowe to kosztuje więcej niż normalna podwyżka inflacyjna ,a wielkie negocjacje tak naprawdę o nic. Póżniej wielkie żdziwienie co się dzieje a to jest po prostu KUMULACJA LAT czyli wszystko na NO...
zdjecie uzytkownika
oper - 2014-07-22 19:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wszystko jest wliczone w koszty co wart jest człowiek w tym zakładzie-reka która dusi zielony guzik
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-24
Żródło: pracuj.pl
Warszawa
(mazowieckie Zobacz lokalizację na mapie »)
Bridgestone Sales Polska Sp. z o.o.Bridgestone Corporation is the world’s largest manufacturer of tires and other rubber products. We employ over 140.000 people around the world, operate 184 plants in 25 nations and sell products in more than 150 countries. One in five vehicles in the world drives on the company’s tires. "Serving Society with Superior Quality” has been our mission since Siojiro Ishibashi founded Bridgestone in 1931.Join a dynami
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
1111111 - 2014-07-24 10:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oper - 2014-07-22 19:48:05]:
WITAM CZYTAŁEM WASZE OPINIE .SKORO POTRZEBUJĄ DO PRACY TO LUDZIĄ SIĘ OCZY OTWIERAJĄ .JA BYM TAM NAWET ZA 5TYŚ NETTO NIEROBIŁ.WDYCHAJĄC TO DZIADOSTWO TO PRĘDZEJ DO PIACHU .A O TYCH NIEROBACH CO PISZECIE TO WSZĘDZIE TAK JEST .PRZECIEŻ PRODUKCJA ZAROBI NANICH.
zdjecie uzytkownika
alojz - 2014-07-24 18:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [żmija - 2014-07-21 15:54:05]:
Nie grozi mi to bo wystarczy ze wiem jak zmusic takich wiesniakow jak ty do pracy ponad sily.Pozdrawiam cie z klimatyzowanego pomieszczenia...
zdjecie uzytkownika
do niedawna zainteresowany pracą w BS. - 2014-07-24 19:57:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cytuję: "firma zezwala na przemoc fizyczną względem innych pracowników (za zbyt małe wyniki produkcyjne można dostać od przełożonego)" Czy to jest jakaś kpina? Jeśli taka jest rzeczywistość, to jakim prawem ta firma jeszcze istnieje w takiej formie? Nie ma nikogo odważnego, kogoś kto odchodzi, odszedł, kto mógłby powalczyć z gadami, kogoś, kto z ukrycia nagra taką sytuację?
zdjecie uzytkownika
mc - 2014-07-26 14:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do niedawna zainteresowany pracą w BS. - 2014-07-24 19:57:34]:
w bridgestone jest dużo osób które mogłyby pisać bajki z niczego to już jest talent np. ktoś potknął się a już za dwie godz. wiadomo ,że złamał dwie nogi itd.
zdjecie uzytkownika
mc - 2014-07-26 14:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do niedawna zainteresowany pracą w BS. - 2014-07-24 19:57:34]:
w bridgestone jest dużo osób które mogłyby pisać bajki z niczego to już jest talent np. ktoś potknął się a już za dwie godz. wiadomo ,że złamał dwie nogi itd.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x