brak logo

BRIDGESTONE

Poznań

Opinie o BRIDGESTONE

qqqq 2016-05-31 07:05:12
Jest 4 miesieczny okres rozliczeniowy wiec moze byc w danym miesiacu ponad etat
1
bbb 2016-05-31 13:08:34
a w nastepnym robisz mniej zeby to wyrównać do etatu? a jesli znowu zrobisz więcej to płacą setki czy jak ?
qqqq 2016-05-31 16:26:57
W nastepnym robisz mniej , setki bylyby tylko wtedy jesli nie byloby miejsca w grafiku zeby wybrać R'ke ale rzadko sie to zdarza, ewentualnie mistrz moze kazac ci przyjsc w wolne na "nieobowiazkowe" nadgodziny ale wtedy chociaz masz setki
1
Kuba 2016-06-03 02:43:45
Buahahahaha...
qqqq 2016-06-03 15:35:25
Nie wim o jakim stanowisku mowisz i o jakich paczkach swiatecznych i pozyczkach, takie cos z tego co wiem oferuje dzialajaca tu solidarnosc ale nie pracodawca
1
braeo ja 2016-06-08 22:04:46
wszyscy narzekacie ns brogstona co tam prscujecie jak wam nie pasuje to die zwolnijcie nikt na sile nie trzyma was wasz wybor jest tylko i wy o tym decydiujecie zawsze mosecie poszuksc innej tyrki
2
ta 2016-06-18 23:33:41
zacznij pracować, a potem oceń, warunki co do wypowiedzi braero ja -jesteś pusty
4
qqqq 2016-06-19 14:01:22
Najlepiej sprawdzic na wlasnej skórze dokladnie. Ilu ludzi tyle opinii. Są plusy i minusy jak wszędzie.
Neutralny 2016-07-14 13:18:00
Najlepiej przyjść i ocenić swoją pracę na stanowisku które dostaniesz osobno. Osobiście uważam, że uciążliwym minusem jest grafik pracy wynikający z systemu 4-brygadowego, ale to tez kwestia przyzwyczajenia. Dodatkowo powiem, ze na 4 miesiące wypadają zawsze cyklicznie ok. 4/5 dodatkowych dni wolnych tzw. R'ki. Praca napewno jest stabilna, ale tez i bywa ciężka. Prawda jest taka, że jeżeli chcesz zarobić to zarobisz dość sporo, a jezeli jesteś leniem to idź sobie gdzie indziej i przynieś do domu 1200zł. Nadgodziny są płatne dodatkowo, święta i niedziele także i to dość porządnie. W każdej większej firmie na skale światową jest przeważnie ciezsza praca, ale jak to mówią coś za coś. Niektórzy chcieli by siedzieć i zarabiać. Opinie mnie tutaj nie dziwią, bo część ludzi się pewnie nawet nie dostała, druga część zwolniona, a trzecia to lenie i marudy. Tutaj na pewno sie nie leży, ale obozem tez tego nie nazwę. Przyjdź, sprawdź, oceń. Nikt nikomu tu nie bedzie kazał pracować.
2
wytłaczanie 2016-07-15 08:15:51
Średnio wygląda to tak: Jeśli stary operator z ponad 10-letnim stażem, na umowie o pracę na czas nieokreślony je mięso, a taki nowy kapustę, to średnio jedzą gołąbki. Zapomnij o takich pieniądzach. To dotyczy pracowników etatowych. Nowi takiego pułapu nigdy nie osiągną.
4
(Nie) Pracownik Biurowy 2016-07-21 16:04:47
te "dobre" opinie o dziwo piszą ludzie w godzinach 8-16 - zbieg okoliczności? ;-)
5
aaa 2016-07-28 23:39:47
mam 2 pytania czy wraz ze swoim stażem na danym stanowisku zwiększa sie z automatu wynagrodzenie ? np . co 2-3 lata otrzymujesz podwyżke za to ze zwiększa ci się staż pracy i ciągle pracujesz w tej firmie ? jestem ciekaw poprostu bo dużo firm tak ma . I drugie pytanie czy otrzymujecie jakąs rekompensate finansowa za uciążliwy tryb pracy i to że pracujecie weekendami ?
marcopolo 2016-07-30 21:05:03
jesu . ja tam pracuje 4 lata ,,,, i jeszcze walcze ,,,,, 100% racji kolego ,,,,, indoktrynacja totalna i stale wciskaja ci ta papke korporacyjna do glowy :/ rodzina i przyjaciele ..... to cos takiego jescze istnieje ??:(
Neutralny 2016-08-10 19:53:14
Pytacie o kwotę netto, to na dzień dobry nie zarobicie mniej niż 3200+. :)
3
ONA 2016-08-16 11:07:46
Witam mam pytanie potrzebują do pracy kobiety? Mam prace ale czas na zmiany:) a tam niby lepsze zarobki. pozdrawiam
6
ONA 2016-08-16 12:37:03
a cos na produkcji?
ONA 2016-08-16 14:32:15
dzięki:)
aaa 2016-08-18 19:44:29
mam pytanie czy staż pracy liczy się w tej firmie ? tzn czy np co roku 2 lata dostaje się podwyżke ?
qqqq 2016-08-20 22:01:14
Kobiety na produkcji nie pracuja, ze zmianowych stanowisk to tylko w laboratorium
qqqq 2016-08-28 13:54:33
Stazowych podwyzek nie ma, z biegiem czasu mozna opanowywać kolejne maszyny i wtedy jest podwyzka, co do atmosfery to zalezy gdzie sie trafi i na jakiego mistrza ale mowiac krótko mogloby byc lepiej
mirek 2016-08-31 07:46:03
Przez jaką agencję pracy tymczasowej pracuje się na produkcji? Słyszałem ogłoszenie w radiu, że poszukują do pracy ale nie zdążyłem zapisać maila a w necie nie mogę znaleźć żadnego aktualnego ogłoszenia do pracy na produkcji?
pawel 2016-08-31 21:51:58
Pracowałem po szkole dla podwykonawcy działającego na terenie tej firmy .
Comnie zdziwiło z ludzmi zawsze można było Pogadac o wszystkim ale jak zaczoł sie temat zarobków czy atmosfery w pracy ludzie sie zmieniali nagle i bardzo ogólnikowo sie określali jak by sie bali wyrazić rzeczowa opinie.
No cóz to mnie przekonało by nie aplikować do tej firmy bezpośrednio choc pensje mieli wieksza minimum o te 700 zł zasuwałem po 10 - 11 h dla podwykonawcy spawając malując itd.
Dzis mija już dobre 10 lat od tamtego czasu a tu widzę ze sie niewiele zmieniło .
qqqq 2016-09-01 20:36:45
Na produkcji ostatnio zatrudniali teraz bezposrednio, pomocnicy są chyba nadal przez work service
1
qqqq 2016-09-03 15:32:58
Wyplata zawsze terminowa najpóźniej dziesiątego czasem dziewiątego a jak dziesiąty wypada w niedziele to juz w piątek masz pieniążki
1
Grasjer 2016-10-10 11:40:29
Na start dostaniesz ponad 13 zł brutto w tej chwili plus nocne 8.50 dodatku za godz a za niedziele 15 zł premii rs , 4s i premie obecnosciowa
qqqq 2016-10-14 14:36:42
nie ponad 13 tylko niecałe 15. 14,80 jak dobrze pamiętam. A o premiach było pisane wiele razy wykaż trochę chęci i przejrzyj chociaż kilka stron wstecz
qqqq 2016-10-21 11:57:38
to powtórzę jeszcze raz: premie dla stanowiska operator maszyn do produkcji opon to
- 15% premia obecnościowa (brak chorobowego itp)
- 5% premia 4S (dla całego działu, chodzi o czystość na dziale itp)
- 13% premia RS (jeśli plan produkcji jest wykonany w 100% jeśli mniej to odpowiednio procent się zmniejsza)
- premia za wkład - od 0 zł do maksymalnie 500 zł - zależna od twojego mistrza, przez pierwsze miesiące najpewniej nie dostaniesz, później szansa jest
pracownik biurowy 2016-10-24 10:42:12
działają przez pośredników, grafton np dla nich rekrutuje. później często przejmują pracowników
Jojo 2016-11-28 14:50:59
Cala prawda
diko 2016-12-01 15:51:40
A dział prawny jakie ma stawki za godzinę?
Bogdan 2016-12-02 15:59:17
Ciągle szukają nowych operatorow, poniewaz ciągle budują nowe maszyny.
m 2016-12-04 12:41:56
Jak to teraz wygląda? Na stronie bridgetstone widzę, że szukają operatorów maszyn w Poznaniu... jak wygląda praca i zarobki, atmosfera itd?
Kevin sam W domu 2016-12-05 17:10:36
Wiara się zwalnia bo to co się dzieje to jeden wyścig szczurów,więc zatrudniać muszą.
5
m 2016-12-05 17:52:11
A jak praca tam wygląda, relacje między współpracownikami, tempo, zapierdziel?
1
sid 2016-12-07 21:51:25
a jajko jeszcze daje premie jakby ze swoich dawał ? Kurde jak sobie przypomnę tego w plemnika czesanego , głową do baku swego harleya sięgał łzy ze smiechu do oczu się cisną :) pozdro dla br D
zdegustowany 2016-12-13 15:19:11
wspaniały prezent na swieta paczki ;/ rok temu te bony to było coś ale jak widać jesteśmy tylko szara masą co ma zasuwać dla panów i w nagrade ze nie chorowałeś cały rok po czekoladzie. Bravo idzmy tą droga...
11
Vega 2016-12-13 21:55:02
Witam PRL. Takie rozwiązania były rozpoznawane w komunie ,i widać że wchodzą do tradycji firmy.Wielkie zażenowanie i mnóstwo negatywnych plotek .A prawda jest jedna !Macie i sie od-pie-dolcie!
7
kołchoźnik 2016-12-14 22:09:58
Nieoficjalnie słyszałem że w paczce ma być :
-kufajka buty
-gumowo filcowe
-beret z antenka
- 4 jabole na sylwka

Super odżywają stare wspomnienia z PRL.
3
Szypula 2016-12-31 02:50:18
Bardzo się cieszę, że już tam nie pracuję.

Po 2 latach powiem że:

- atmosfera do bani - wiecznie ciśnięcie na wynik
- wiecznie jakiś problem u zmianowego, to z wolnym, to z wynikiem bo 1 dzien nie pojdzie, że awaria (jakbym ja coś za to mógł?!)
- chciałem podjąć naukę, początkowo przy rekrutacji gdy o tym wspomniałem padła odpowiedź: "oczywiście, umożliwiamy uzyskanie wolnego w weekendy" - w rzeczywistości - dostałem odpowiedź: "tu się pracuje, jak pracuje, jak chcesz wolne weekendy (chodziło mi o dodatkową sobotę i niedzielę - pokrywaną urlopem lub dniami do wybrania!) to zmień pracę.
- zasady ustalane po zdarzeniach tzn. kasa na święta - w grudniu usłyszeliśmy zasady - że pełną kasę dostaną Ci co niechorowali latem - żal.pl
- no i ostatecznie chlopaki dostali paczki (za 200 zł?), a mistrzowie zmianowi i wyżej swoje premie półroczne (8-10 tys.)
- ZERO ROZWOJU, jedynie co możesz to szybciej i wiecej pracować ewentualnie dostaniesz w pierwsze 3-4 lata 100-150 PLN podwyżki (śmiech)
- uciążliwy system i zero zrozumienia, chłopaki dojeżdżają z daleka, w ciągu dnia poświęcają na dojazd i pracę 13 godzin, a tu wiecznie czepianie się
- zbywanie pracowników, "tak zrobimy", "naprawimy", "wymienimy" - dopiero jak komuś stanie się krzywda (zdrowiej chłopie, oby ręką doszła do sprawności)
- donoszenie, plaga, choróbsko tej firmy, na każdym kroku , dla 150 zyli premii ludzie potrafią Cię sprzedać że spóźniłeś się idąc z przerwy przez 2 hale o 2-3 minuty
Kasa - ok - 2800-3700 po 2 latach, rozstrzał straszny, kilka słabszych dni, 2 dodatkowe wolne (bo Ciebie mimo chęci nie wezmą na nadgodziny, tylko "ziomeczków"), gdzieś na innym dziale, niezaleznie od Ciebie zepsuje się maszyna (za co ucinają premie) i różnica 700-900 PLN
- jest też wiele bardzo spoko osób, dzięki nim spędziłem tam te dwa lata

Aha, praca w Bryczstą = zero życia towarzyskiego (3 pracujące weekendy to dno), chcesz stracić znajomych, dziewczynę, rodzinę (popytajcie ilu rozwodników tam pracuję ;)) idź tam do roboty
11
JBC_BRDGS 2017-01-02 19:03:49
Jednego nie rozmumiem. Nie rozumiem ludzi z poza Poznania ktorzy domagaja sie szczegolnego traktowania. Przeciez to byla wasza decyzja zeby dojezdzac. A potem tlumaczenia, ze "mozesz zostac bo przeciez mieszkasz w Poznaniu". Mistrz szuka ludzi na nadgodziny i slysze to samo stwierdzenie. Uwazam ze kazdy powinien byc traktowany rowno. Skoro dojazd jest taki uciazliwy szukajcie pracy u siebie na wsi za 1200 zl
7
1876 2017-01-10 15:26:30
Zgadza się słyszałem kiedyś rozmowę jak składał meldunek starszemu ssv
1
Tom... 2017-01-11 20:01:42
Witam czy też są magazyny potrzebują na widlaki. Ile dają na początek na magazynie pozdr..
1
990 2017-01-12 13:03:51
WILK donosił od samego początku
2
miu 2017-01-12 13:05:38
Zgadza się słyszałem kiedyś wilk rozmowę jak składał meldunek starszemu ssv
2
paweł 2017-01-12 20:24:50
to juz wszystko wiadomo dlaczego ludzie nie chca tam isc!!!i tak często ogloszenia w radiu dają .atmosfera do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i z ludzi zrobione ściery które mimo zarabianych ochlapow gdzie firma zarabia miliony zajerżdzaja sie wzajemnie.z tego co piszecie to troche wina ludzi ktory godzą sie na takie warunki i jest to dla nich normalne zer go tak traktuja załoze sie ze słoikow za taka kase mnostwo
2
,l 2017-01-18 08:59:46
Ślipek nie wstyd ci przed rodziną ,ze jesteś kapusiem
3
mate 2017-01-19 08:13:37
Pozamiatali z dnia na dzień tego łysego bhpowca. Robił już ładne parę lat wiadomo za co go pacneli?
1
Harry 2017-01-19 08:57:16
Nie był pierwszy, zobacz ile się już przewinęło bhpowców i strażaków. Bayer full w gazetce pisze o prioryteteach bezpieczeństwa, szopkę z odpytywaniem na spotkaniach robi, a jak ktoś niewygodny to go out. Ciekawa metoda bedzie dbać o bhp przez obcinanie ludzi, lepiej niech sie weźmie za leje poza normami, a nie sciemę wali, nie mozna mu wierzyć co innego robi co innego mówi..
7
ucho prezesa 2017-01-20 09:00:15
To wyleciał ten co ostatnio oficjalnie zgarnął nagrodę za projekt 50+? Oceniany był zatem nieźle jak dawali mu nagrody, podobno nowy szefuncio nie trawił go i jego orientacji, i sie go szybciutko pozbył. Szkoda, ze nikt sie za nim nie wstawił, gdzie związki, każdego tak mozna załatwić. Nieźle to teraz będziemy zamiast fachowców zatrudniali wazelinki pod szefa? ucho prezesa żenada..
3
zg 2017-01-20 10:40:55
Żółwia głowa go pozomiatał, bo chyba go nie lubił, wystarczyło parę tygodni. Głowa uwielbia ucho zielonych oczu. Ciągle nadaje. Miał godnie zastąpić śpiącego rycerza a jest cieniutki w kompetencjach dlatego tak z ludźmi robi, ludzi obśmiewa albo usuwa, nie potrafi z nimi porządnie i uczciwie rozmawiać, strasznie fałszywy jest. Ciekawe kiedy zielone oczy to zauważy albo odczuje na własnej skórze bo żółwia głowa nie ma żadnych skrupułów..
2
Zostaw swoją opinię o BRIDGESTONE - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE