brak logo

Binż

Bełchatów

Opinie o Binż

nikodem 2010-02-09 20:10:14
syffffff
pracownik 2010-02-09 20:20:05
Pracodawca twierdzi że za dużo zarabiamy ,więc (usunięte przez administratora) nam wypłatę!!!
I gdzie jest godność panie prezesie???
Ludzie chodzą do pracy po to by żyć godnie i mieć z czego utrzymać rodzinę a (usunięte przez administratora) robią sobie jaja i zasłaniają się kryzysem (który się już skończył)....śmieszne!!!!!
Żal mi takich ludzi jak oni .Mówią że potrzebują pracowników dobrych,ale tak na prawdę potrzebują zwykłych roboli co za marne grosze będą(usunięte przez administratora)w tym brudzie !!!!!
pracownik 2010-03-01 16:18:10
syf poprostu szok . a kasy nie płacą poprostu (usunięte przez administratora)BiNŻ Biedne i nędzne życie. !!!!! tyle !!
mam wyjeba......e na Binż 2010-03-01 16:34:11
parowałem tam ;/ zal . nie polecam tej firmy. gorzej chyba nie moze byc . nie ma kasy zarabiasz po 1000zl pilnuja cie czy pracujesz ;/ jak w wiezieniu .szkoda słów na tych (usunięte przez administratora)
byly pracow, 2010-03-01 16:46:47
nie polecam nie przyjmujcie sie(usunięte przez administratora)
byly pracow, 2010-03-01 16:47:04
nie polecam nie przyjmujcie sie(usunięte przez administratora)
Pizmoszczur 2010-03-30 15:40:15
Syf , brud , warunki pracy majace wiele do zyczenia . (usunięte przez administratora)
kajtuś 2010-04-03 17:05:41
od powstania BINŻ S.A. zarząd traktuje pracowników jak śmieci których trzeba się pozbyć. (usunięte przez administratora)
jak tak dalej pójdzie to (usunięte przez administratora)sami będą spawać bo nikt nie będzie chciał na nich robić
,,,,Spawacz,,,, 2010-04-05 13:05:11
Binż to dziadostewo. Ganiaja jak psa, nie liczą się w ogóle z pracownikami. Przyjmując się prezes tej firmy daje Ci np. 8 zł NETTO nie wspominajac o tym, ze na umowie jest 8zł BRUTTO, takze Ty juz pracujesz kilka dni z mysła ze za 8 zika na reke a jak zawolaja Cie po odbiór umowy dowiadujesz sie ,ze na umowie jest 8złBruttoa niby premia Ci wyrowna....tylko wyrowna w sezonie letnim a jak nadchodzi zima i nawał ROBOTY sie zmniejsza to automatycznie wypłata sie robi nizsza i to (usunięte przez administratora)nawet o 500 zł takze nigdy nie wiesz ile dostaniesz dziesiatego.Stałym powiedzeniem jest "JAK CI NIE PASUJE TO SIE ZWOLNIJ" Omijajcie BINZ z daleka dobrze wam radze Pozdrawiam!!!
były pracownik 2010-04-25 19:26:31
oczywiscie popieram wszytko co tu napisano. odradzam tej firmy. teraz pracuje w innej firmir i wiem ze zyje mam kase i szanuja mnie jako pracownika :) pozdro dla pracownikow binzu bo sa (usunięte przez administratora) heeee zal mi was ze jeszce tam robicie .
marek juzwiak 2010-05-11 15:50:57
syf brud i ubóstwo (usunięte przez administratora)
2
Miroslaw M. 2012-03-19 21:25:17
A ja sobie płace w firmie chwale.
krzyś 2012-07-19 21:04:20
(usunięte przez administratora)piszę o hali na biłgoraju ...zamontowali jakieś badziewne bramki ale przy wejsciu na halę.....aby kontrolować wyjścia pracowników m.in. do kibla ...nie zamontowali tych bramek przy wejsciu na zakład i sami przyjeżdżają do pracy jak im się żywnie podoba... a zapomniałem o wieży obserwacyjnej jak w (usunięte przez administratora)pracownicy są pod ciagłą obserwacją . Chodzą po hali jak te pawie i obserwują...dziw że jeszcze nie pokupowali batów kadra się powiększa już jest siedmiu podobno tną koszta bo są za duże.....niestety tylko na pracownikach 10% to kadra..jak za komuny
pracownik3 2012-09-01 17:56:36
ogolne lipa od poczatku roku jakies 1000zl w pecy na wyplatach zenada kadra robi co chce maja malo to z kogo zdzierac oczywiscie z roboli w takiej firmie minimalne zaobki powinnybyc w granicach 2tys zl a nie jak teraz pracownik z 4-5 letnim starzem ledewo co zarabia 1,5tys i do tego niekompetentna kadra kierownicza traktuja ludzi jak (usunięte przez administratora) a sama praca w binzu przypomina (usunięte przez administratora) robic i jeszcze raz robic i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego jest
Nikoś 2012-10-19 09:16:30
A po co zatrudniasz się w firmie?? Żeby leżeć leżeć i leżeć? Chyba o to w pracy chodzi żeby pracować. Tak wszyscy narzekają na BinŻ. Ja tam pracuję już kilka lat i nie mam powodów do narzekania. Oczywiście wiele rzeczy można by poprawić. Ale jedno o czym nikt nie wspomniał jest najważniejsze. Jeszcze nigdy nie było opóźnienia w wypłacie. Przychodzi 10-y jest kasa na koncie. Pewnie że zawsze chciałoby się więcej, ale w innych firmach po kilka miesięcy zalegają z wypłatami, zatrudniają na czarno, nie opłacają składek itp. A w BinŻu jakoś wszystko funkcjonuje normalnie po ludzku. A to, że ktoś chodzi, pilnuje, każe pracować .... no (usunięte przez administratora) nie przesadzajcie.
anonim 2013-07-16 20:46:50
nikoś a możesz powiedzieć ile można zarobić w Binż przez miesiąc? jaką masz tam umowę? masz szansę na awans?
Nie polecam 2013-10-01 20:37:31
Warunki pracy to jakiś żart Syf, brud. Traktują ludzi jak śmieci. Jeden wielki bajzel.
wespa 2013-10-04 12:01:14
Nie polecam, Nikoś pisał, że przynajmniej kasa jest na czas i da się żyć w Binż. Co dla Ciebie jest tam taką udręką? biją Cię za złą pracę?
SPAWACZ 2013-12-18 17:50:12
CAŁA PRAWDA O TEJ FIRMIE TO BRAĆ PLECAK I NIGDY TAM NIE WRACAĆ DBAJMY O SWOJE ZDROWIE FIZYCZNE A NADE WSZYSTKO PSYCHICZNE
1
Janek 2014-02-06 19:44:58
Spawacz, no dzięki, tylko szkoda, że Twój wpis nie zawiera żadnej argumentacji, nawet nie jesteśmy w stanie stwierdzić, czy to nie wpis konkurencji Binż.
2
bodzio 2014-02-08 11:52:41
BINŻ BĘDZIESZ INWESTOREM (usunięte przez administratora) MASAKRA ZWYKŁE DZIADY I NIC WIĘCEJ
1
Janek 2014-02-12 22:43:18
bodzio, ciekawe co Ci usunął administrator, pewnie jakiś wulgaryzm, ale jak możesz napisz co masz na myśli, że w Binż będę inwestorem, bo kompletnie nie rozumiem.
Pracownik 2014-10-15 16:54:39
Ogólnie nie polecam firmy Binż dla nowo przyjętych pracowników, umowa na 1-3 miesięcy jak jest praca za śmieszną stawkę 9zł brutto, zaskoczenie 10-tego jak zobaczy pasek a tam 1500zł i później nara jak kończy się robota.
Spawacz z 12 letnim stażem w firmie z dużym doświadczenie który ma ok 15zł na godzinę żeby miesięcznie w ok 168 godz. zarobił 2000zł pracując cały czas w bałaganie, hałasie, wiecznym zapyleniu i smrodzi,w ciągłym stresie czy będzie jeszcze praca czy wygonią cie zaraz na urlop to naprawdę śmiech na sami. Powodzenie w dalszym docenianiu i szanowaniu pracownika.

OGÓLNIE NIE POLECAM !!!
1
Bartek 2014-10-29 23:22:14
Witam, szukam informacji o firmie Binż, piszę artykuł do uczelni o firmach z tej branży i liczę na Waszą pomoc. Chodzi przede wszystkim o podejście pracodawcy do pracownika, zarobki (czy dają minimum - średnia krajowa), rodzaje stanowisk i sama umowa (czy jest możliwość zatrudnienia na stałe). Czy jest ktoś kto umiałby mi odpowiedzieć na takie pytania?
1
jonny 2014-12-05 17:43:32
bród ,syf ..to nic . sie nie podoba lub niepodobasz kierownictwu to jesteś spuszczony ..kasa marna,regulowana premią wyzysk ibrak szacunku jakiegokolwiek chyba że podpierdal..sz .rob;ią z tobą co chcą i g.wno masz do powiedzenia. typowy parob i robol.nie ubliżając załodze kyóra tam nadal robi.
jonny 2014-12-05 17:49:05
bród ,syf ..to nic . sie nie podoba lub niepodobasz kierownictwu to jesteś spuszczony ..kasa marna,regulowana premią wyzysk ibrak szacunku jakiegokolwiek chyba że podpierdal..sz .rob;ią z tobą co chcą i g.wno masz do powiedzenia. typowy parob i robol.nie ubliżając załodze kyóra tam nadal robi.
1
jonny 2014-12-05 17:55:18
cholernie popieram
anonim 2014-12-05 18:00:13
Łaski nie robią S.A.firma kodeks pracy trza przestrzegać , skoro giełdę się atakuje kosztem...
kabi 2014-12-30 16:33:11
BINŻ Spółka Akcyjna działa nieprzerwanie na rynku polskim w branży budowlanej od 1992 roku. Główne obszary działalności spółki to budownictwo, ogólne i inżynieryjne, konstrukcje stalowe, prefabrykaty zbrojarskie, energia odnawialna oraz usługi specjalistyczne i wynajem sprzetu budowlanego. Na tak szerokim polu działając nie dziwie się że atakują giełdę
misiek 2015-01-14 13:14:31
a czy jeśli chodzi o ten zakres inżynierski o którym pisze @kabi to widzieliście może jakieś nowe oferty pracy od nich w tym zakresie czy tak średnio? bo szukam właśnie pracy w tym zawodzie i nie wiem czy na pewno moge liczyć na zatrudnienie w tej firmie czy muze szukac gdzies inadziej, drugą kwestia jest również wynagodzenie.
krabi 2015-02-02 01:34:20
problem jest taki , że firma nie działa już tak spektakularnie na Polskim rynku jak to miało miejsce jeszcze kilka lat temu. Moim zdaniem po prostu nie udało im się wytrzymać konkurencji na rynku która jest naprawdę dość duża. Ale cóż karta może jeszcze się odmieni i firma wróci do swoich najlepszych lat
jonny 2015-02-12 17:55:00
Kabi /Krabi czy jak waszmosc. Reklamy w telewizji mamy. 95% procent negatywnych komentarzy a do pana/pani nie dociera... Giełda nie jest wyznacznikiem firmy dobrze traktujacej pracowników,dbającej o nich.szlifierki, spawarki,oświetlenie itp sprawy do inwestycji a następnie Giełda... Chyba że dobrze to już tam było kiedyś i nie będzie. To po co się starać o fizoli.
jonny 2015-02-23 11:42:11
problem jest taki że swędza nas ...peńsje
gość 2015-03-30 21:58:42
Grzechem jest dużym narzekać na binŻ,gdzie tak dbają o pracownika,obserwują czy nie dzieje mu się jakaś krzywda,na kazdym kroku obserwuje Cię kamera jak Big Brother ,na wieży niczym anioł stróż momenT,a ta bramka kołowrotek żeby godnie opuścić kochany zadkład,nie połamać sobie nóg w razie ewakuacji.
miszka 2015-04-29 10:43:20
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. W Binżu pensja nie powala, warunków luksusowych też nie ma. Ale firma działa od jakichś 20-u lat i nadal funkcjonuje i daje zatrudnienie. Spójrzcie na Fazbud, PRDiM, PBO itp. dawno firmy pozamykane, ludzie pozwalniani. Binż stara się utrzymać na rynku budowlanym gdzie np. Skanska walczy cenami dumpingowymi chcąc wykosić małe i średnie firmy. A co najważniejsze pensja zawsze jest o czasie. Podajcie mi nazwy firm budowlanych z naszego regionu w których jest luksus, super warunki pracy i wysokie pensje. Może się przeniosę...
40% 2015-05-16 19:37:42
nie jest źle, pracowalem u gorszych, wkurza mnie tylko moment , wygryzie rudego
szlifiera 2015-06-15 18:50:40
Ja pracuje od nie dawna, bez przesady ze tak zle, serio jest duzo bardziej guwnianych firm ktore widzialem. Przychodze robie swoje 8 albo 10 i spadam. Robie od krotko wiec moze jeszcze zdanie zmienie.
szlifiera 2015-06-15 19:01:00
A jeszcze jedno
Podobno roboty nabrali prawda to? Nie wiecie może? Mowili mi ze do sierpnia jak nic. Na te czasy dla takiej firmy to chyba niezle. Niech napisze ktos kto pracuje troche dluzej tam pracyje jakies moze z 8lat
everbod 2015-06-18 01:13:54
No jak narazie robota jest więc narzekać nie można, niestety nie posiadam takich informacji jak Ty ale wydaje mi się że spokojnie na jakiś czas nie trzeba się martwić o pracę. Z resztą jak się skończy jedna to na pewno znajdą coś innego bo co by nie mówić znają się na tym co robią i sporo czasu są na rynku.
JAN GUMIS 2015-09-25 12:40:17
Witam. Ja tam pracowałem ponad 10 lat, macie racie jest tam syf pył ogólnie Oświecim i Majdanek. Pracowac trzeba było, czasami obiecywali koperty za zostanie po godzinach i poszpieszenie prac jak robili dla elektrowni, niech się przyznają ci co otym wiedza, przeważnie majster EDEK to był psi smrut. A następny to rudy dyrektor oddz Biłgoraj. Pracowałem u edka w brygadzie ale fajnie mieli ci którzy byli w brygadzie u sławka Kochla i Andzeja Kubiaka.To sa swoi ludzie. A ta reszta to do prezesa na dywanik.
aktywistka 2015-09-25 16:38:57
a ja jako bełchatowianka powiem tyle, że binż wielu osobom zapewnia zatrudnienie, czy jest takie czy nie inne, nie wiem, naprawdę, ale jedno jest tutaj pewniakiem, zatrudnia wiele ludzi i z tego co wiem, to wypłaty zawsze na czas docierają, szału nie ma, jak to się mówi... ale nie ma co narzekać, skoro praca jest.
ziomek 2015-11-26 11:56:17
Firma jak każda inna, jakoś się trzyma, a konkurencja ogromna...
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Na hali trochę zimno i kapie na łeb jak popada, poza tym może być. Zarobki jak na tutejsze warunki OK.
maksym 2015-12-09 01:18:39
no właśnie widze, że generalnie w innym regionie to nie zarbisz do 3000 zł już do ręki i wydaje mi sie, ze dobrze, ze starszym stazem dają już umowy o prace.
MISZKA 2016-02-04 18:46:04
a dzisiaj pracownicy dostali nawet po ćwiartce pączka,WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
xiaoao 2016-04-17 22:33:43
no ale o co chodzi z tymi pączkami, to jest jakiś przymus czy obowiazek ze strony pracodawcy? Naparwde widziałem w ofertach, ze spokojnie można tutaj mieć benefity - ubezpieczenie, prywatną opieke medyczną itd.
mania34 2016-05-17 22:22:51
@miszka to kroili to na kawałki? ale w sumie i tak fajnie jeśli za free
Były pracownik 5 lat w tym syfie brudzie chałasie 2016-08-28 19:22:55
Co oznacza skrót firmy Binż Biedne i Nędzne Życie.
1
Zostaw swoją opinię o Binż - Bełchatów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Binż