Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Metalodlew" S.A.

Pracowałeś w firmie "Metalodlew" S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
tho - 2015-04-04 11:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
taki porządny szef produkcji zwolniony???? ciekawe kto teraz będzie za niego......apropo -praca dobra,tylko trochę sie kurzy...
zdjecie uzytkownika
metal - 2015-05-03 11:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielu narzeka jak to jest źle w Metalodlewie jakie słabe zarobki jacy to źli kierownicy brygadziści i w ogóle wszyscy są be.Trzeba się panienki wsiąść do roboty a jak nie pasuje to idźcie kwiatuszki na budowę to zobaczycie jak jest fajnie albo uprawiajcie hektary.Jak rolnika niema w pracy najpierw cały urlop a potem Bidula ciężko choruje bo trzeba płody sprzedać tojest o.k.? Na budowie za jeden taki manewr jest"do widzenia",atu wam jeszcze płacą.A jak już w końcu zwolnią kogoś kto już naprawdę albo nie chodzi do pracy albo jest całkowicie anty to wielki płacz.Dlatego zastanówcie się nad opiniami bo czasami własna postawa jest anty a oczekujecie cudów.Trzeba wziąć się do pracy a i pieniążki się znajdą P.S. BEZ PRACY NIE MA KOŁACZY.
zdjecie uzytkownika
metal - 2015-05-03 16:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeszcze jedno,pracuję w tej firmie wiele lat.Miałem wielu przełożonych o przeróżnych charakterach ale nigdy z nikim nie miałem żadnych problemów;wręcz przeciwnie.Trzeba swoją robotę wykonywać jak najlepiej,a na pewno zauważą twoje zaangażowanie i wypłata wzrośnie.Wiem to z własnego doświadczenia.Teraz nowy przychodzi i od razu chciałby kokosy.Najpierw trzeba pokazać pracowitość i zaangażowanie a nie tylko roszczenia do kasy,a gwarantuję,że kierownictwo to zauważy.Nigdzie nie płacą za nieróbstwo!.
zdjecie uzytkownika
fied - 2015-05-04 19:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
meta pieniek wpisze o docenianiu za trud....le to są słowa kadry zarządzającej- chcesz oddac zdrowie i zycie za to zapraszam.......najgorzej na oczyszaczalni
zdjecie uzytkownika
metal - 2015-05-05 16:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Posłuchaj raz jeszcze bardzo uważnie Panie "fied".Jak nie będziesz się starał to w najlepszym wypadku przerobisz całe życie na młotku albo szlifierce o ile się nie zwolnisz albo Ciebie nie zwolnią z takim agresywnym podejściem.Absolutnie nie mam nic przeciwko ludziom na młotku czy szlifierce wręcz przeciwnie bardzo doceniam i szanuję i wiem z własnego doświadczenia jaka to jest ciężka praca ale jeżeli pracujesz już jakiś czas to pokaż że potrafisz coś więcej a nie tylko narzekać.Moim zdaniem piszący te brednie o oddawaniu życia za firmę o takich złych warunkach pracy itd.,to są poprostu czyste nieroby,które nigdzie nie znajdują żadnej pracy.Szkoda tylko że Ci którzy może przyszli by do Metalodlewu czytając te kłamstwa,mają złą informację o firmie.Weź się człowieku za siebie i nie narzekaj jak panienka.To jest przemysł ciężki a socjalizm dawno się skończył.Jak nie pasuje zawsze możesz przecież zbierać złom,makulaturę,wtedy kupisz sobie koze i będziesz miał darmowe mleko,o ile Ci to wystarcza
zdjecie uzytkownika
rdk - 2015-05-06 06:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...to jak to taki "przemysł ciężki" to zarobki też powinny być "ciężkie"
zdjecie uzytkownika
metal - 2015-05-06 09:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Następnemu trzeba tłumaczyć jak dziecku -szanowny panie"tak",zobacz dookoła siebie jak wygląda branża odlewnicza,jak odlewnie nie utrzymują się na rynku,co stało się ze Zrembem i jak jest w zakładach tego typu.Tutaj zawsze wypłata jest na czas.Co do pieniążków to wiadomo zawsze mogłyby być większe ale to zależy od wielu czynników.Rozejrzyj się jak jest różowo gdzie indziej w tym sektorze.Jeżeli jesteś pracownikiem Metalodlewu to ciesz się że pracujesz w tak DOBREJ firmie,która pomimo trudności daje radę.
zdjecie uzytkownika
young78 - 2015-06-10 15:30:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam-praca w porządku tylko trochę słabo płatna.1500 z haczykiem,trochę mało na dzisiejsze czasy,coż trzeba dorabiac po godzinach....takie czasy..
zdjecie uzytkownika
praca1939 - 2015-06-20 15:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuję,ale wkrótce się zwalniam i mykam do angli do jakiejkolwiek roboty-jestem w wieku poborowym i trza wiać za granice-czytajcie poniższy link
To dzieje się naprawdę- kolega,pracujący na wielkim piecu musiał rzucic robotę,rodzine,niespłacone kredyty i wzieli go!!!!
http://www.fakt.pl/polityka/poradnik-dla-rezerwistow-kogo-armia-wezwie-na-cwiczenia-,artykuly,533705.html
zdjecie uzytkownika
pani yola - 2015-07-07 16:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@young nie uważam żeby to były małe zarobki, i kwestia jeszcze jak duży jest ten haczyk o którym wspominasz. przede wszystkim trzeba tutaj zaznaczyć że praca w odlewni metalu nie należy, delikatnie mówiąc, do najlżejszych. ja jednak się ciężkiej pracy niue boję, chcę się tylko dowiedzieć od was czy bezpiecznie jest na zakładzie
zdjecie uzytkownika
m.n - 2015-07-08 22:51:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Pani Joli-jest bardzo niebezpiecznie...realne zagrożenie utraty życia......może spaść zblocze suwnicy na plecy (to hak wraz z osprzętem)bez żadnego uprzedzenia...raz na
10 000 prawdopodobieństwo co prawda,ale na kogo wypadnie na tego bęc....ale przeca w polsce jest bardzo duzo ludzi,za dużo pracowników do wyboru,za dużo..a śmierc przecież nie boli.
ps.haczyk wynosi ok 60 zł.
zdjecie uzytkownika
hfdsg - 2015-07-19 00:16:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wieci ,czy są tam teraz przyjęcia?
zdjecie uzytkownika
nh - 2015-08-11 01:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [metal - 2015-05-03 16:20:16]:
jesli chodzi o twój pierwszy post trolu to mówisz o wiesniakach z czym sie zgodze dalej cos piszesz o tych co sie nie chce robic są i tacy ale nie pakuj wszystkich do wora bo są ludzie co ciągną robote jak i na staliwie jak i na żeliwie co ty opowiadasz pracuje tam 15 lat i od 5 lat dostałem 1 zł podwyzki na 19 brutto wdychajac przez cały czas chyba całą tablice mendelejewa "Trzeba swoją robotę wykonywać jak najlepiej,a na pewno zauważą twoje zaangażowanie i wypłata wzrośnie" po tym tekście widać że troll jesteś bo to nie prawda kłamstw ludziom nie opowiadaj tylko siedz sobie grzecznie bo skończysz jak Dulek
zdjecie uzytkownika
Dulek - 2015-08-12 19:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale pier........ś wykład nh na temat tego syfu jakim jest rodzinny biznes Metalodlew jak by było tak dobrze jak piszesz to tylu gości by się nie zwolniło na staliwie wciągu 5 miesięcy podziękowało 9 osób a i na żeliwie wcale nie mniej grunt się pod d....pali to szukają ludzi do pracy za 1500.bo jak się obdzwoniło byłych pracowników czy nie chcą wracać i nic z tego nie wyszło.
zdjecie uzytkownika
nh - 2015-08-21 21:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dulek gdzie ja napisałem ze tam jest dobrze ?! co ty wiekszego syfu nie widziałem nigdy przyznam skłamałem ze pracuje tam dalej nie już tam nie pracuje bo mają w dupie ludzi którzy pracują tam przez lata m.in ja pracowałem a wiem jak jest bo dalej mam tam znajomych co pracują i serio wiem jakie są realia tragedia masakra i mega lipa i masz racje ludzie sie zwalniaja co chwile i przychodzą nowi itd itd pamiętam czasy jak dawali wypowiedzenia cos koło świąt bożonarodzenia to dopiero jest wypięcie na ludzi to nie ma sie co dziwić ze nie chcą wracać z powrotem dużo i dłuuuuugo pisać ale nie ma co ludzie chcą niech pracują nie ma jak sie przekonać na włąsnej skórze ;)
zdjecie uzytkownika
były - 2015-08-24 23:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A na oczyszczalni jest podobno nowy mistrzunio z laptopem rzucano go podobno po calym metalodlewie bo do niczego sie nie nadawał no ale po plecach zrobiono go majstrem a wczesniej nawet jako mechanik łopatek nie umiał wymienić.Krowy doić a nie majstrować.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-27 23:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Były pracowniku, skoro siedzisz na forum Metalodlew to znaczy że tęsknisz za firmą, pewnie nie pracujesz już u nas dlatego, że nie posiadasz ani pleców ani mózgu !
zdjecie uzytkownika
byly - 2015-08-28 00:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-08-27 23:07:52]:
Tez mi obraza z tym mózgiem:)Oczywiscie ze tesknie bo gdzie mozna lepiej zarobić jak nie tam:)A troche tego mózgu chyba mam bo juz dwa 3 lata siedze za granicą.A pleców nie mósiałem miec jak on zeby robic tam.
zdjecie uzytkownika
ergo89 - 2015-08-28 10:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja słyszałem ,ż mimo 40 stopn zabrali wode mineralną i nie ma dalej? prawda to?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-28 22:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie prawda , woda eden jest dostępna cały czas niestety ma niewiele minerałów, podczas wysokich temp jest przyznawana dodatkowa woda pracownikom - niestety tylko 1 litr na 8 h .
zdjecie uzytkownika
ozon - 2015-08-29 08:55:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-08-28 22:48:37]:
To na jakim stanowisku ty robisz ze dali ci 1 litr na 8h?Robie na oczyszczalni i przez cały tydzien raz dawali pół litra kingi a woda eden to tylko sie nadaje do kibla.
zdjecie uzytkownika
kljht - 2015-09-01 22:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy tam w ogóle chodzą JAKIEŚ kontrole? zapylenie gorsze niż w cementowni!!!!
zdjecie uzytkownika
Emil - 2015-09-03 12:16:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Jestem księgowym z 5-letnim doświadczeniem. Szukam teraz zmiany w życiu, a obiło mi się o uszy, że swego czasu Metalodlew poszukiwał księgowych. Czy ktoś orientuje się, czy firma nadal poszukuje osób na to stanowisko. Warto przejść się tam samodzielnie czy lepiej wysłać zgłoszenie przez internet..
zdjecie uzytkownika
flower78 - 2015-09-12 18:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W odlewni w Skawinie przyjmują. Ja pierwszej pensji wziąłem 2700.
firma vesuvius.Tylko trzeba dobrze znać się na rysunku technicznym
zdjecie uzytkownika
lh - 2015-09-28 22:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukam pracy w odlewni jak oformierz ręczny-czy zarobięu 3000 zł?
zdjecie uzytkownika
bez nika - 2015-10-02 12:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, dzwoń do krakodlewu
zdjecie uzytkownika
2w3e - 2015-10-03 15:54:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Ih na temat zarobków to niestety Ci nie powiem, ponieważ nic o tym nie pisali ale co do ogłoszeń to wiem że kiedyś poszukiwali osoby na stanowisko specjalisty do spraw księgowości/ samodzielnego księgowego w Krakowie, więc myślę że po prostu musisz śledzić stronę z ofertami pracy i wtedy może się jakieś nowe pojawią
zdjecie uzytkownika
uy - 2015-11-13 21:16:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
informacja z ostatniej chwili-jak pomocnik formierza za pełny miesiąc zarobisz, dokładnie 1550 złotych.
zdjecie uzytkownika
koko - 2015-11-14 00:42:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziwna sparwa @uy, 1550 zł jako pomocnik tokarza to jest bardzo mało, właściwie, że jest to asystenckie już stanowisko można powiedzieć. To ja wiem, że specjalista ds. księgowości nie dośc, ze u nich leiej zarabia to jeszcze moze liczyć na dodatkowe premie jak nie ma błędów, na karte multisportu też.
zdjecie uzytkownika
Umysłowi - 2015-12-29 23:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z uprzejmą prośbą prosimy o zainteresowanie się nowym pseudo-majstrem z angażem brygadzisty na oczyszczalni staliwa ponieważ gość nie ma żadnego pojęcia o tym co robi. Z nim miało byc lepiej a jest gorzej. Lepiej już było jak był brygadzisty zwany "Tatą" bo chociaż umiał wypełniać kwity i prowadzić zmianę. Wiemy że plecy robią swoje ale mamy dość robić za niego. Ludzie na hali maja większe doświadczenie od niego i się marnuja. Codziennie się spóźnia a jak jest coś poważnego to chowa się gdzieś z tym swoim elektronicznym przyjacielem jakby był na jakiś lękach alkoholowych. Nie na darmo rzucano go po całym metalodlewie i długo miejsca nigdzie nie zagrzał. Po prostu zajmuje miejsce ludziom mającym pojęcie o odlewni. Jeżeli czyta to osoba decyzyjna z zarządu proszę o zajęcie stanowiska w tej kwestii. Z Poważaniem Umysłowi.
zdjecie uzytkownika
find - 2015-12-30 02:58:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@koko no ale 1500zł to raczej odpowiednia stawka dla pomocnika. Przecież zatrudnienie na specjalistę ds. kadr i płac na pewno jest bardziej opłacalne.
zdjecie uzytkownika
remek - 2016-01-01 15:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@find też mi się tak wydaje, że taki specjalista z samodzielnym stanowiskiem zarobi nieco więcej, A te 1500 złotych to nie jest źle, o ile ktoś chce być takim "pomocnikiem"
zdjecie uzytkownika
kama - 2016-01-03 18:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mydaje mi sie ze o wiele wiecej mozna na tym stanwisku zarobic, to stanowisko samodzielne wiec pewnie ok 3000 tys mozna podstawy miec, wiec warto aplikowac
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-01-08 16:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale nikt nie powiedział, ze Specjalista ds. kadr i płac to jest samodzielne stanowiso poza tym takie szczegóły to dopiero na rozmowie u nich podają a nie w ofercie.
zdjecie uzytkownika
Fizol - 2016-01-16 11:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Umysłowi - 2015-12-29 23:05:18]:
Co do psełdo majstra to macie rację ją nie dał bym mu nawet obsługiwać miotły jedynie co to może do udeptywania piasku na formierni
zdjecie uzytkownika
kaktu - 2016-01-16 17:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jednak byłbym bardziej uważny w tym co piszę na forum ludki :) a tak poza tym to słyszałem, że ostatnio chyba szukali specjalisty do spraw księgowości i fajnie, bo na samodzielne stanowisko :)
zdjecie uzytkownika
Zabawnie - 2016-01-24 16:12:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Haha, no niektórzy nie wiedzą, że anonimowość w internecie to jest pewnego rodzaju mit ;) Wszystko da się ustalić. Tak jest, kiedyś szukali takiego specjalisty @kaktu i z tego co pamiętam to oferowali bardzo dużo różnych szkoleń oraz opiekę medyczną.
zdjecie uzytkownika
sadsa3 - 2016-02-06 22:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem tam 18 lat, odlałem serce Zygmunta w 2001r. bo wszyscy dygali.. Byłem wtedy młodym suwnicowym razem z Wyrwasem, a jak to odlałem nikt tego nie docenił, tylko moje umiejętności się liczyły. Wszyscy wiedzą o kogo chodzi, bo 10 lat spędziłem na flagowej suwnicy Q30.. Proszę o komentarze
zdjecie uzytkownika
fdgfd3 - 2016-02-06 22:31:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
im głupszy tym lepszy, bo nie musi myśleć. A Balicki bedzie zadowolony. Takich potrzebują zwłaszcza syndromem ADHD. Gratulujemy wyboru, i na tym polega działalność firmy
zdjecie uzytkownika
martini - 2016-02-08 14:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako pomocnik formierza 1550 zł? No, ale może da się wyszkolić i zarabiać więcej? Nie ma dodatków, premii do pensji?Jaki tam jest system pracy - czterobrygadowy, czy pon -piątek?
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-03-13 11:02:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan Wyrwas, hmm, chyba Zdzisław? Jakieś 10 lat temu nagrał mi robotę, jestem z zawodu inż. metalurgiem, ale po rozmowie z ówczesnym Prezesem odpuściłem... Proponowali wtedy jak pamiętam 11 zł brutto/h podstawy. Pan Wyrwas pracuje nadal?
zdjecie uzytkownika
anonimowy - 2016-03-13 13:05:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na emeryturze już jest. Jego syn przejął pałeczkę po nim i ma takie samo stanowisko jak ojciec.
zdjecie uzytkownika
anonimowy - 2016-03-13 13:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jak się przyjmowałem w 2003r(pracowałem tylko 3 lata,operator suwnicy)to dawali 5zł brutto na godz.po 2 albo 3 miesiącach podnieśli mi na 7zł.dzięki Panu Wyrwasowi,bo innym podnosili o 1 zeta albo wcale.Zdobełem tam tylko doświadczenie i uciekłem do innej firmy.
zdjecie uzytkownika
klich - 2016-03-15 21:46:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę @anonimowy że od 2003 dużo się zmieniło w firmie i zarobki są pewnie dużo wyższe. Warto się dowiedzieć bo może na twoiom stanowisku można teraz nawet 2 razy więcej zarobić
zdjecie uzytkownika
lesik - 2016-03-17 22:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@klich, z tego co słyszałem to pomocnik formierza zarabia tu teraz jakies 1600-1700 na rękę. Jednak teraz jedynie poszukują samodzielnego księgowego w Krakowie.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-03-20 10:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1600-1700 w przemyśle ciężkim to jednak mało... Nawet jak na pomocnika umówmy się. Problem jest ogólnie tego typu, że wiele zatrudnień idzie przez wyzyskujące firmy pośredniczące. Pamiętam, gdy pracowałem u nas w cukrowni to była przepaść między tymi zatrudnionymi przez cukrownię a tymi przez wieśniacką cwaniacką firemkę z Lublina. Cukrownia - etat, firemka - zlecenie, cukrownia powiedzmy 2000 netto, firemka połowę tego... Obowiązki, ryzyko, odpowiedzialność TE SAME!
zdjecie uzytkownika
karol - 2016-04-18 09:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę @lesik że jesteś dobrze poinformowany to może coś pomożesz. Jest ogłoszenie o pracy jakom operator suwnicy. Wszędzie to jest raczej dość dobra płaca . Nie wiesz ile może być tutaj??
zdjecie uzytkownika
frank - 2016-04-21 11:55:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na okresie próbnym 13złbrutto za godz.to jest jakieś 9zł.na rękę.Moim zdaniem tragedia.Najlepiej zadzwoń do kadr i sam zapytaj.Od dłuższego czasu szukają suwnicowych nie tylko Metalodlew ale też i Profil.Krakodlew też ale przez agencje pracy Adecco.
zdjecie uzytkownika
omg - 2016-04-25 21:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bożee, 4 lata i nic sie nie zmienia. hahaha
zdjecie uzytkownika
wulka - 2016-05-22 21:32:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
omg, może przydałoby się żeby sami pracownicy mieli więcej do zaoferowania firmie ? Z tego co wiem t orozwinąć sięu nich można naprawdę nieźle pod warunkiem, że się chce to robić. Dajcie mi znać czego oni na wstępie wymagają od kandydatów - będę wdzięczny.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie "Metalodlew" S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Metalodlew" S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert