Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Metalodlew" S.A.

Pracowałeś w firmie "Metalodlew" S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Mario - 2013-02-27 15:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeszcze 4/5 etetu????????
ja cię kręce - kto tam jeszcze pracuje:) ????
PS - tylko nie mów że zarabiacie mniej niż 2500-3000 na rękę?
zdjecie uzytkownika
gal - 2013-03-16 19:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zwolnili suwnicowego ktory odmawial podniesienia ciezaru ktory dwukrotnie przekraczal udzwig suwnicy szkoda go
zdjecie uzytkownika
kuwa kuwa kuwa - 2013-03-27 16:23:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...ale "walneli" życzeniami na stronie głównej firmy :) hehe
zdjecie uzytkownika
zasysacz - 2013-03-27 16:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spoko spoko sciągnąłem film na kompa jakby go usunęli :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-22 10:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GDZIE JEST INSPEKTOR PRACY!!!!! NAJWYŻSZA PORA BY TAKOWA INSTYTUCJA ZAINTERESOWAŁA SIĘ TĄ FIRMĄ.

JAK TO JEST MOŻLIWE ŻE PRACOWNICY PRACUJĄ 7 DNI W TYGODNIU CZASEM NAWET PO 16 GODZIN DZIENNIE A CO JEST NAJZABAWNIEJSZE TO PRACOWNICY TEGO [usunięte przez administratora]PRACY NIE MAJĄ ŻADNYCH DODATKOWYCH PIENIĄŻKÓW ZA GODZINY NADLICZBOWE ORAZ ZA PRACE W SOBOTĘ I NIEDZIELE WIĘC PIĄTEK ŚWIATEK TRZEBA IŚĆ DO ROBOTY.

ŚRODKI OCHRONY INDYWIDUALNEJ ISTNIEJĄ W TEJ FIRMIE TYLKO NA PAPIERZE W MAGAZYNIE KAŻDY NOWY PODPISUJE DŁUGĄ LISTE CZEGO TO NIE DOSTAŁ A W RZECZYWISTOŚCI TO NAWET POŁOWY NIE DOSTAŁ Z LISTY.

W TEJ FIRMIE WSZYSTKIE PRZYWILEJE PRACOWNICZE ZOSTAŁY ZABRANE JEDYNIE CO PRZECIĘTNY KOWALSKI MA TO GOŁĄ WYPŁATĘ ORAZ ŚMIESZNY DODATEK NOCNY KTÓRY WYNOSI TYGODNIOWO OK 40 ZŁ POZA TYM NA NIC NIE MOŻE LICZYĆ

TAK WIĘC TĄ FIRMĄ POWINIEN SIE ZAINTERESOWAĆ INSPEKTOR PRACY KTÓRY NIE DA SIE SPŁAWIĆ "KOPERTĄ".

ZAPRASZAMY DO NASZEGO OBOZU PRACY PRAWIE ŻE PRZYMUSOWEJ TELEWIZJE I WSZELKIE GAZETY BO FIRMA METAL ODLEW JEST FIRMĄ SZTANDAROWĄ JAK TO DOBRZE JEST W PAŃSTWIE POLSKIM!!!

CO DO OCENY TO NIEDOSTATECZNY TO ZA MAŁO WYSTAWIAM TEJ FIRMIE ZERO BEZWZGLĘDNE
zdjecie uzytkownika
leos - 2013-06-12 09:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w Metalodlew a dokładnie na modelarni to syf jakich mało.
Nowe osoby jakie udaje im sie zwerbować wykonuja wyłacznie szlifownie i zdzieranie starych modeli,poniszczonych,zasyfionych,na których jest pełno odchodów zwierzęcych,farby,szpachli,zywicy i innej chemi,która niszczy organizm.Do tego maski jakie daja nie spełniaja zadania,przez rękawiczki przenika wszystko do skóry i szczypie.
Non stop szlifowanie i szpachla samochodowa,toksyczna,po której chodzisz jak nacpany,ciagle senny i otumaniony.Do tego pełno kurzu,smierdzace opary z lakiernii.
Jak idziesz do kibla to cię cofa, a gdybyś chciał usiąść na zewnatrz to wdychasz smród z petów nagromadzonych we wiadrze, a obok smród szczochów,jak ludzie leją co po chwila.
Do tego hałas przekraczający wszelkie normy oraz brygadzista - Azor
który lata jak pies i wrzeszczy na ludzi ,tak jest jak wiesniak dorwie sie do żłoba.
Płaca to 8zł netto,i przez 2-3 lata nie masz na co liczyc,moze skapna ci 1 zł i to wszystko,najlepiej zarabiaja emeryci i kierownictwo które łazi jakby byli dyrektorami a maja od 5- 8 tysiecy na miesiac,
Cwaniaki Azor i Koń poustawiali swoich znajomych załatwiajac im najlepsze stawki, a tym z rodziny załatwiaja nad godziny płatne 50%
przez 8 godzin sie szwendaja, a potem że niby jest duzo pomiarów to zostaja dłużej i tym sposobem weznie 2 wypłaty,
a zwykły pracownik robi za 1300.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-25 15:15:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
czy są w firmie Metadolew S.A tacy pracownicy którzy pracują tam już kilka lat i są zadowoleni z warunków pracy?
zdjecie uzytkownika
piec - 2013-07-26 23:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie ma takich pracowników - zresztą tam pracowników nie ma-tam są niewlolnicy- okradani przez "górę ludzie" - grupa ludzi sprzedający swoje zdrowie za parę groszy- ludzie-nagrywać i nagrywać ile wlezie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-16 10:09:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dario dlaczego radzisz aby trzymać się z daleka od firmy Metaldolew S.A? czy z tą firmą jest coś nie tak?
zdjecie uzytkownika
byly - 2013-09-18 07:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowalem w tej Firmie i przyznam , ze pozytywnie przygotowala mnie do zycia ...firma na duzy plus .Ci ktorzy dodaja rozne opinie niech sobie szukaja innej firmy jezeli im nie odpowiada praca w tej firmie . Nikt ich na sile nie trzyma , kierownictwo idzie kazdemu na reke - kto chce sie zwolnic to ida na reke a nikt na sile nikogo nie trzyma . Samemu sie przychodzi do firmy i samemu sie zatrudnia Kazdy sie dziwi , ze ciezko a jak moze byc na odlewni , jest to praca bardzo ciezka i kazdy kto deklaruje prace na odlewni sam decyduje sie na taka a nie inna prace . Nie jest to fabryka czekolady... firma na duzy plus ..
zdjecie uzytkownika
dfgdfg - 2013-10-27 21:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
totalna porazka słabo placa wogule lipa
zdjecie uzytkownika
hetero - 2013-12-13 14:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora) W sobote i niedziele (usunięte przez administratora) sie bez dodatków (usunięte przez administratora)mysli tylko jak utrzymać stanowisko po przejściu na emeryture i dalej wpisywać sobie godziny(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
misiek - 2013-12-18 15:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
były a mozesz napisac cos wiecej na temat tego pozytywnego przygotowania ciebie do zycia przez ta firme ? co masz na mysli ? ja chcialbym wiedziec jakie proponują tam warunki zatrudniania i czy mozna liczyc na umowe o prace, ewentualnie czy w gre wchodza jakies premie oraz jak jest z urlopami czy mozna brac bez problemu ? pytam bo chce tam aplikowac wiec chdzieki za kazde info !
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2013-12-29 19:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piec - 2013-07-26 23:02:59]:
Ja pracuje juz 10 lat i zarabiam mniej niz po roku pracy starsi pracownicy pracujacy po 30 lat zarabiaja 15 zł/h brutto , (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
dno - 2013-12-29 20:12:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
pracując w metalodlew pracujesz na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którzy kupują działki i buduja domy a fizyczny nawet bonow niema na swieta
zdjecie uzytkownika
mari - 2014-02-15 00:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mariusz, może ilość kasy bardziej związana jest z Twoją wydajnością, a nie kolejnymi latami na stanowisku
zdjecie uzytkownika
byly - 2014-05-01 13:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mari - 2014-02-15 00:22:37]:
przyjmij sie na oczyszczalnie to zobaczysz za co i kiedy dostaniesz podwyrzke mari
zdjecie uzytkownika
metal - 2014-05-04 16:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w tej firmie wiele lat i szczerze mówiąc zarobki i awans zależy tylko od samego pracownika.Nie narzekam i uważam że solidną pracą, obowiązkowością można dojść w Metalodlewie do całkiem niezłych pieniędzy.
zdjecie uzytkownika
durson - 2014-06-20 14:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [metal - 2014-05-04 16:51:26]:
to chyba jesteś jedną z nielicznych osób pracujących w metalodlewie z taką opinią o tej całej firmie
zdjecie uzytkownika
founf - 2014-07-10 00:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dajcie spokoj- sprzedajecie zdrowie z grosze - uciekakajcie jank najdalej od metalodlewu-jak chcecie zyc
zdjecie uzytkownika
byly - 2014-08-06 07:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [metal - 2014-05-04 16:51:26]:
no to chyba jestes niezlym lizusem metal bo naprzyklad na oczyszczalni to tylko wiejskie lizuski maja najwiecej na godzine
zdjecie uzytkownika
pieniądzem87 - 2014-09-16 00:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej-bardzo przepraszam ,ale ja pracowałem w tej firmie i powiem,e praca w tej firmie uzmysłowiła mi jedną rzecz- najważniejsze w życiu są pieniadze- i zarobki -je osiągnąc można tylko za granicą- jestem, po zawodówce mechanicznej i w Niemcy niemchech od razu dostałem 15 euro za godzien.ok 60 złna godz.) za pomocnika_).-.-praca na odlewni, przez pośrednika, na stacji przerobu mas.
zdjecie uzytkownika
bobik - 2014-09-25 15:01:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pieniądzem87 - 2014-09-16 00:00:31]:
jeżeli doszedłeś do wniosku że w życiu najważniejsze są pieniądze to zarabiaj je sobie w niemczech, a potem wydawaj na pierdoły, aż zostaniesz z tymi pieniędzmi sam... Twój wybór. Są jednak tacy którzy postanowili zostać z rodzinami w kraju i kasa jaką dostają z Metalodlew wystarcza im do życia - równie dobrego
zdjecie uzytkownika
byly - 2014-10-03 19:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bobik - 2014-09-25 15:01:08]:
Bobik pokarz takich co kasa z metalodlewu wystarcza im do zycia chyba tylko tym z biorowca wystarcza a kasa w zyciu jest najwarzniejsza bo bez nicj nic nie zrobisz.Bedziesz chory to za co kupisz leki.A ta niby solidarnosc dawno cos powinna z tym cos zrobic a nie brac co miesiac kase od czlonkow solidarnosci i tylko podpisywac co im kaza bez zanej dyskusji
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-10-26 00:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wszystkim jak wygląda sytuacja w dziale produkcji ? jak atmosfera między pracownikami ? jak relacje między szefem i pracownikami ? jakiego rzędu zarobki ? Jak wygląda sprawa z jakimiś szkoleniami ? jak wygląda tydzień pracy ( godzinowo jakie dni tygodnia ) ? Ogólnie polecacie firmę Metalodlew jako pracodawcę ? Dzięki za wszystkie odp.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Metalodlew" S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy "Metalodlew" S.A.?
Zadaj pytanie
x