Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Metalodlew" S.A.

Pracowałeś w firmie "Metalodlew" S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
byly - 2015-03-08 20:29:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ma moze ktos namiary na dobrego posrednika wysyłającego do Niemczech na odlewnie?Bo na tym Metalodlewie nie widze zadnej przyszłości.
zdjecie uzytkownika
dron - 2015-03-20 00:36:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikt o zdrowych zmysłach pracujących na hali nie widzi w metalu przyszłości no może tylko wieśniaki co mają jakieś pole z ziemniakami,papryką lub szczypiorkiem to zawsze mogą plony latem zebrać i podratować swój budżet.
zdjecie uzytkownika
gypo - 2015-03-26 19:44:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam- a ja pracuje na kopalni i na przodku na kombajnie i mam zarabiam co prawda tylko 3700,. ale sie nie narobie i za 5 lat ide na emerytke i sie bede smiał z pracujacych na hucie i na odlewniach moze i zarobia oni wiecej odemnie ale ja mam drugie tyle dodatkow i mam obiady i kartki jakim jołopem trzeba byc aby robic w przemysle i nie miec trzynastki i ciepłego obiadku i bułeczki do tego..? aha -w kopalni mamy zraszacze woden aby sie nam ni ekurzyło-a jakie wy macie zraszacze?-lepsze jakies
zdjecie uzytkownika
gacek - 2015-04-01 17:23:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zwolniła Dulewicza bo za dużo wiedział o długach jakich narobiła aha i Balicki zwany Tatą z oczyszczalni przeniesiony na rdzeniarnię na staliwo ahaha ogólnie nie polecam pracy w tym syfie za 1600.
zdjecie uzytkownika
tho - 2015-04-04 11:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
taki porządny szef produkcji zwolniony???? ciekawe kto teraz będzie za niego......apropo -praca dobra,tylko trochę sie kurzy...
zdjecie uzytkownika
metal - 2015-05-03 11:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielu narzeka jak to jest źle w Metalodlewie jakie słabe zarobki jacy to źli kierownicy brygadziści i w ogóle wszyscy są be.Trzeba się panienki wsiąść do roboty a jak nie pasuje to idźcie kwiatuszki na budowę to zobaczycie jak jest fajnie albo uprawiajcie hektary.Jak rolnika niema w pracy najpierw cały urlop a potem Bidula ciężko choruje bo trzeba płody sprzedać tojest o.k.? Na budowie za jeden taki manewr jest"do widzenia",atu wam jeszcze płacą.A jak już w końcu zwolnią kogoś kto już naprawdę albo nie chodzi do pracy albo jest całkowicie anty to wielki płacz.Dlatego zastanówcie się nad opiniami bo czasami własna postawa jest anty a oczekujecie cudów.Trzeba wziąć się do pracy a i pieniążki się znajdą P.S. BEZ PRACY NIE MA KOŁACZY.
zdjecie uzytkownika
metal - 2015-05-03 16:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze jedno,pracuję w tej firmie wiele lat.Miałem wielu przełożonych o przeróżnych charakterach ale nigdy z nikim nie miałem żadnych problemów;wręcz przeciwnie.Trzeba swoją robotę wykonywać jak najlepiej,a na pewno zauważą twoje zaangażowanie i wypłata wzrośnie.Wiem to z własnego doświadczenia.Teraz nowy przychodzi i od razu chciałby kokosy.Najpierw trzeba pokazać pracowitość i zaangażowanie a nie tylko roszczenia do kasy,a gwarantuję,że kierownictwo to zauważy.Nigdzie nie płacą za nieróbstwo!.
zdjecie uzytkownika
fied - 2015-05-04 19:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
meta pieniek wpisze o docenianiu za trud....le to są słowa kadry zarządzającej- chcesz oddac zdrowie i zycie za to zapraszam.......najgorzej na oczyszaczalni
zdjecie uzytkownika
metal - 2015-05-05 16:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Posłuchaj raz jeszcze bardzo uważnie Panie "fied".Jak nie będziesz się starał to w najlepszym wypadku przerobisz całe życie na młotku albo szlifierce o ile się nie zwolnisz albo Ciebie nie zwolnią z takim agresywnym podejściem.Absolutnie nie mam nic przeciwko ludziom na młotku czy szlifierce wręcz przeciwnie bardzo doceniam i szanuję i wiem z własnego doświadczenia jaka to jest ciężka praca ale jeżeli pracujesz już jakiś czas to pokaż że potrafisz coś więcej a nie tylko narzekać.Moim zdaniem piszący te brednie o oddawaniu życia za firmę o takich złych warunkach pracy itd.,to są poprostu czyste nieroby,które nigdzie nie znajdują żadnej pracy.Szkoda tylko że Ci którzy może przyszli by do Metalodlewu czytając te kłamstwa,mają złą informację o firmie.Weź się człowieku za siebie i nie narzekaj jak panienka.To jest przemysł ciężki a socjalizm dawno się skończył.Jak nie pasuje zawsze możesz przecież zbierać złom,makulaturę,wtedy kupisz sobie koze i będziesz miał darmowe mleko,o ile Ci to wystarcza
zdjecie uzytkownika
rdk - 2015-05-06 06:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...to jak to taki "przemysł ciężki" to zarobki też powinny być "ciężkie"
zdjecie uzytkownika
metal - 2015-05-06 09:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Następnemu trzeba tłumaczyć jak dziecku -szanowny panie"tak",zobacz dookoła siebie jak wygląda branża odlewnicza,jak odlewnie nie utrzymują się na rynku,co stało się ze Zrembem i jak jest w zakładach tego typu.Tutaj zawsze wypłata jest na czas.Co do pieniążków to wiadomo zawsze mogłyby być większe ale to zależy od wielu czynników.Rozejrzyj się jak jest różowo gdzie indziej w tym sektorze.Jeżeli jesteś pracownikiem Metalodlewu to ciesz się że pracujesz w tak DOBREJ firmie,która pomimo trudności daje radę.
zdjecie uzytkownika
young78 - 2015-06-10 15:30:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam-praca w porządku tylko trochę słabo płatna.1500 z haczykiem,trochę mało na dzisiejsze czasy,coż trzeba dorabiac po godzinach....takie czasy..
zdjecie uzytkownika
praca1939 - 2015-06-20 15:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję,ale wkrótce się zwalniam i mykam do angli do jakiejkolwiek roboty-jestem w wieku poborowym i trza wiać za granice-czytajcie poniższy link
To dzieje się naprawdę- kolega,pracujący na wielkim piecu musiał rzucic robotę,rodzine,niespłacone kredyty i wzieli go!!!!
http://www.fakt.pl/polityka/poradnik-dla-rezerwistow-kogo-armia-wezwie-na-cwiczenia-,artykuly,533705.html
zdjecie uzytkownika
pani yola - 2015-07-07 16:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@young nie uważam żeby to były małe zarobki, i kwestia jeszcze jak duży jest ten haczyk o którym wspominasz. przede wszystkim trzeba tutaj zaznaczyć że praca w odlewni metalu nie należy, delikatnie mówiąc, do najlżejszych. ja jednak się ciężkiej pracy niue boję, chcę się tylko dowiedzieć od was czy bezpiecznie jest na zakładzie
zdjecie uzytkownika
m.n - 2015-07-08 22:51:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Pani Joli-jest bardzo niebezpiecznie...realne zagrożenie utraty życia......może spaść zblocze suwnicy na plecy (to hak wraz z osprzętem)bez żadnego uprzedzenia...raz na
10 000 prawdopodobieństwo co prawda,ale na kogo wypadnie na tego bęc....ale przeca w polsce jest bardzo duzo ludzi,za dużo pracowników do wyboru,za dużo..a śmierc przecież nie boli.
ps.haczyk wynosi ok 60 zł.
zdjecie uzytkownika
hfdsg - 2015-07-19 00:16:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wieci ,czy są tam teraz przyjęcia?
zdjecie uzytkownika
nh - 2015-08-11 01:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [metal - 2015-05-03 16:20:16]:
jesli chodzi o twój pierwszy post trolu to mówisz o wiesniakach z czym sie zgodze dalej cos piszesz o tych co sie nie chce robic są i tacy ale nie pakuj wszystkich do wora bo są ludzie co ciągną robote jak i na staliwie jak i na żeliwie co ty opowiadasz pracuje tam 15 lat i od 5 lat dostałem 1 zł podwyzki na 19 brutto wdychajac przez cały czas chyba całą tablice mendelejewa "Trzeba swoją robotę wykonywać jak najlepiej,a na pewno zauważą twoje zaangażowanie i wypłata wzrośnie" po tym tekście widać że troll jesteś bo to nie prawda kłamstw ludziom nie opowiadaj tylko siedz sobie grzecznie bo skończysz jak Dulek
zdjecie uzytkownika
Dulek - 2015-08-12 19:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale pier........ś wykład nh na temat tego syfu jakim jest rodzinny biznes Metalodlew jak by było tak dobrze jak piszesz to tylu gości by się nie zwolniło na staliwie wciągu 5 miesięcy podziękowało 9 osób a i na żeliwie wcale nie mniej grunt się pod d....pali to szukają ludzi do pracy za 1500.bo jak się obdzwoniło byłych pracowników czy nie chcą wracać i nic z tego nie wyszło.
zdjecie uzytkownika
nh - 2015-08-21 21:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dulek gdzie ja napisałem ze tam jest dobrze ?! co ty wiekszego syfu nie widziałem nigdy przyznam skłamałem ze pracuje tam dalej nie już tam nie pracuje bo mają w dupie ludzi którzy pracują tam przez lata m.in ja pracowałem a wiem jak jest bo dalej mam tam znajomych co pracują i serio wiem jakie są realia tragedia masakra i mega lipa i masz racje ludzie sie zwalniaja co chwile i przychodzą nowi itd itd pamiętam czasy jak dawali wypowiedzenia cos koło świąt bożonarodzenia to dopiero jest wypięcie na ludzi to nie ma sie co dziwić ze nie chcą wracać z powrotem dużo i dłuuuuugo pisać ale nie ma co ludzie chcą niech pracują nie ma jak sie przekonać na włąsnej skórze ;)
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-24 23:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
były - 2015-08-24 23:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A na oczyszczalni jest podobno nowy mistrzunio z laptopem rzucano go podobno po calym metalodlewie bo do niczego sie nie nadawał no ale po plecach zrobiono go majstrem a wczesniej nawet jako mechanik łopatek nie umiał wymienić.Krowy doić a nie majstrować.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-27 23:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Były pracowniku, skoro siedzisz na forum Metalodlew to znaczy że tęsknisz za firmą, pewnie nie pracujesz już u nas dlatego, że nie posiadasz ani pleców ani mózgu !
zdjecie uzytkownika
byly - 2015-08-28 00:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-08-27 23:07:52]:
Tez mi obraza z tym mózgiem:)Oczywiscie ze tesknie bo gdzie mozna lepiej zarobić jak nie tam:)A troche tego mózgu chyba mam bo juz dwa 3 lata siedze za granicą.A pleców nie mósiałem miec jak on zeby robic tam.
zdjecie uzytkownika
ergo89 - 2015-08-28 10:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja słyszałem ,ż mimo 40 stopn zabrali wode mineralną i nie ma dalej? prawda to?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-28 22:47:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-28 22:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie prawda , woda eden jest dostępna cały czas niestety ma niewiele minerałów, podczas wysokich temp jest przyznawana dodatkowa woda pracownikom - niestety tylko 1 litr na 8 h .
zdjecie uzytkownika
ozon - 2015-08-29 08:55:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-08-28 22:48:37]:
To na jakim stanowisku ty robisz ze dali ci 1 litr na 8h?Robie na oczyszczalni i przez cały tydzien raz dawali pół litra kingi a woda eden to tylko sie nadaje do kibla.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Metalodlew" S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy "Metalodlew" S.A.?
Zadaj pytanie
alert