brak logo

"Metalodlew" S.A.

Kraków

Opinie o "Metalodlew" S.A.

m.n 2015-07-08 22:51:02
Do Pani Joli-jest bardzo niebezpiecznie...realne zagrożenie utraty życia......może spaść zblocze suwnicy na plecy (to hak wraz z osprzętem)bez żadnego uprzedzenia...raz na
10 000 prawdopodobieństwo co prawda,ale na kogo wypadnie na tego bęc....ale przeca w polsce jest bardzo duzo ludzi,za dużo pracowników do wyboru,za dużo..a śmierc przecież nie boli.
ps.haczyk wynosi ok 60 zł.
hfdsg 2015-07-19 00:16:52
Nie wieci ,czy są tam teraz przyjęcia?
3
nh 2015-08-11 01:11:24
jesli chodzi o twój pierwszy post trolu to mówisz o wiesniakach z czym sie zgodze dalej cos piszesz o tych co sie nie chce robic są i tacy ale nie pakuj wszystkich do wora bo są ludzie co ciągną robote jak i na staliwie jak i na żeliwie co ty opowiadasz pracuje tam 15 lat i od 5 lat dostałem 1 zł podwyzki na 19 brutto wdychajac przez cały czas chyba całą tablice mendelejewa "Trzeba swoją robotę wykonywać jak najlepiej,a na pewno zauważą twoje zaangażowanie i wypłata wzrośnie" po tym tekście widać że troll jesteś bo to nie prawda kłamstw ludziom nie opowiadaj tylko siedz sobie grzecznie bo skończysz jak Dulek
3
Dulek 2015-08-12 19:47:47
Ale pier........ś wykład nh na temat tego syfu jakim jest rodzinny biznes Metalodlew jak by było tak dobrze jak piszesz to tylu gości by się nie zwolniło na staliwie wciągu 5 miesięcy podziękowało 9 osób a i na żeliwie wcale nie mniej grunt się pod d....pali to szukają ludzi do pracy za 1500.bo jak się obdzwoniło byłych pracowników czy nie chcą wracać i nic z tego nie wyszło.
1
nh 2015-08-21 21:19:56
Dulek gdzie ja napisałem ze tam jest dobrze ?! co ty wiekszego syfu nie widziałem nigdy przyznam skłamałem ze pracuje tam dalej nie już tam nie pracuje bo mają w dupie ludzi którzy pracują tam przez lata m.in ja pracowałem a wiem jak jest bo dalej mam tam znajomych co pracują i serio wiem jakie są realia tragedia masakra i mega lipa i masz racje ludzie sie zwalniaja co chwile i przychodzą nowi itd itd pamiętam czasy jak dawali wypowiedzenia cos koło świąt bożonarodzenia to dopiero jest wypięcie na ludzi to nie ma sie co dziwić ze nie chcą wracać z powrotem dużo i dłuuuuugo pisać ale nie ma co ludzie chcą niech pracują nie ma jak sie przekonać na włąsnej skórze ;)
były 2015-08-24 23:19:03
A na oczyszczalni jest podobno nowy mistrzunio z laptopem rzucano go podobno po calym metalodlewie bo do niczego sie nie nadawał no ale po plecach zrobiono go majstrem a wczesniej nawet jako mechanik łopatek nie umiał wymienić.Krowy doić a nie majstrować.
3
pracownik 2015-08-27 23:07:52
Były pracowniku, skoro siedzisz na forum Metalodlew to znaczy że tęsknisz za firmą, pewnie nie pracujesz już u nas dlatego, że nie posiadasz ani pleców ani mózgu !
byly 2015-08-28 00:09:35
Tez mi obraza z tym mózgiem:)Oczywiscie ze tesknie bo gdzie mozna lepiej zarobić jak nie tam:)A troche tego mózgu chyba mam bo juz dwa 3 lata siedze za granicą.A pleców nie mósiałem miec jak on zeby robic tam.
1
ergo89 2015-08-28 10:52:11
A ja słyszałem ,ż mimo 40 stopn zabrali wode mineralną i nie ma dalej? prawda to?
pracownik 2015-08-28 22:48:37
nie prawda , woda eden jest dostępna cały czas niestety ma niewiele minerałów, podczas wysokich temp jest przyznawana dodatkowa woda pracownikom - niestety tylko 1 litr na 8 h .
ozon 2015-08-29 08:55:28
To na jakim stanowisku ty robisz ze dali ci 1 litr na 8h?Robie na oczyszczalni i przez cały tydzien raz dawali pół litra kingi a woda eden to tylko sie nadaje do kibla.
kljht 2015-09-01 22:36:06
czy tam w ogóle chodzą JAKIEŚ kontrole? zapylenie gorsze niż w cementowni!!!!
Emil 2015-09-03 12:16:49
Cześć. Jestem księgowym z 5-letnim doświadczeniem. Szukam teraz zmiany w życiu, a obiło mi się o uszy, że swego czasu Metalodlew poszukiwał księgowych. Czy ktoś orientuje się, czy firma nadal poszukuje osób na to stanowisko. Warto przejść się tam samodzielnie czy lepiej wysłać zgłoszenie przez internet..
flower78 2015-09-12 18:54:40
W odlewni w Skawinie przyjmują. Ja pierwszej pensji wziąłem 2700.
firma vesuvius.Tylko trzeba dobrze znać się na rysunku technicznym
1
lh 2015-09-28 22:11:37
szukam pracy w odlewni jak oformierz ręczny-czy zarobięu 3000 zł?
bez nika 2015-10-02 12:57:47
tak, dzwoń do krakodlewu
2w3e 2015-10-03 15:54:07
@Ih na temat zarobków to niestety Ci nie powiem, ponieważ nic o tym nie pisali ale co do ogłoszeń to wiem że kiedyś poszukiwali osoby na stanowisko specjalisty do spraw księgowości/ samodzielnego księgowego w Krakowie, więc myślę że po prostu musisz śledzić stronę z ofertami pracy i wtedy może się jakieś nowe pojawią
uy 2015-11-13 21:16:58
informacja z ostatniej chwili-jak pomocnik formierza za pełny miesiąc zarobisz, dokładnie 1550 złotych.
koko 2015-11-14 00:42:17
dziwna sparwa @uy, 1550 zł jako pomocnik tokarza to jest bardzo mało, właściwie, że jest to asystenckie już stanowisko można powiedzieć. To ja wiem, że specjalista ds. księgowości nie dośc, ze u nich leiej zarabia to jeszcze moze liczyć na dodatkowe premie jak nie ma błędów, na karte multisportu też.
Umysłowi 2015-12-29 23:05:18
Z uprzejmą prośbą prosimy o zainteresowanie się nowym pseudo-majstrem z angażem brygadzisty na oczyszczalni staliwa ponieważ gość nie ma żadnego pojęcia o tym co robi. Z nim miało byc lepiej a jest gorzej. Lepiej już było jak był brygadzisty zwany "Tatą" bo chociaż umiał wypełniać kwity i prowadzić zmianę. Wiemy że plecy robią swoje ale mamy dość robić za niego. Ludzie na hali maja większe doświadczenie od niego i się marnuja. Codziennie się spóźnia a jak jest coś poważnego to chowa się gdzieś z tym swoim elektronicznym przyjacielem jakby był na jakiś lękach alkoholowych. Nie na darmo rzucano go po całym metalodlewie i długo miejsca nigdzie nie zagrzał. Po prostu zajmuje miejsce ludziom mającym pojęcie o odlewni. Jeżeli czyta to osoba decyzyjna z zarządu proszę o zajęcie stanowiska w tej kwestii. Z Poważaniem Umysłowi.
1
find 2015-12-30 02:58:27
@koko no ale 1500zł to raczej odpowiednia stawka dla pomocnika. Przecież zatrudnienie na specjalistę ds. kadr i płac na pewno jest bardziej opłacalne.
remek 2016-01-01 15:12:56
@find też mi się tak wydaje, że taki specjalista z samodzielnym stanowiskiem zarobi nieco więcej, A te 1500 złotych to nie jest źle, o ile ktoś chce być takim "pomocnikiem"
kama 2016-01-03 18:15:55
mydaje mi sie ze o wiele wiecej mozna na tym stanwisku zarobic, to stanowisko samodzielne wiec pewnie ok 3000 tys mozna podstawy miec, wiec warto aplikowac
koko 2016-01-08 16:21:56
ale nikt nie powiedział, ze Specjalista ds. kadr i płac to jest samodzielne stanowiso poza tym takie szczegóły to dopiero na rozmowie u nich podają a nie w ofercie.
Fizol 2016-01-16 11:08:19
Co do psełdo majstra to macie rację ją nie dał bym mu nawet obsługiwać miotły jedynie co to może do udeptywania piasku na formierni
1
kaktu 2016-01-16 17:59:05
ja jednak byłbym bardziej uważny w tym co piszę na forum ludki :) a tak poza tym to słyszałem, że ostatnio chyba szukali specjalisty do spraw księgowości i fajnie, bo na samodzielne stanowisko :)
Zabawnie 2016-01-24 16:12:27
Haha, no niektórzy nie wiedzą, że anonimowość w internecie to jest pewnego rodzaju mit ;) Wszystko da się ustalić. Tak jest, kiedyś szukali takiego specjalisty @kaktu i z tego co pamiętam to oferowali bardzo dużo różnych szkoleń oraz opiekę medyczną.
sadsa3 2016-02-06 22:23:15
pracowałem tam 18 lat, odlałem serce Zygmunta w 2001r. bo wszyscy dygali.. Byłem wtedy młodym suwnicowym razem z Wyrwasem, a jak to odlałem nikt tego nie docenił, tylko moje umiejętności się liczyły. Wszyscy wiedzą o kogo chodzi, bo 10 lat spędziłem na flagowej suwnicy Q30.. Proszę o komentarze
1
fdgfd3 2016-02-06 22:31:07
im głupszy tym lepszy, bo nie musi myśleć. A Balicki bedzie zadowolony. Takich potrzebują zwłaszcza syndromem ADHD. Gratulujemy wyboru, i na tym polega działalność firmy
1
martini 2016-02-08 14:45:24
Jako pomocnik formierza 1550 zł? No, ale może da się wyszkolić i zarabiać więcej? Nie ma dodatków, premii do pensji?Jaki tam jest system pracy - czterobrygadowy, czy pon -piątek?
Tomek 2016-03-13 11:02:51
Pan Wyrwas, hmm, chyba Zdzisław? Jakieś 10 lat temu nagrał mi robotę, jestem z zawodu inż. metalurgiem, ale po rozmowie z ówczesnym Prezesem odpuściłem... Proponowali wtedy jak pamiętam 11 zł brutto/h podstawy. Pan Wyrwas pracuje nadal?
anonimowy 2016-03-13 13:05:42
Na emeryturze już jest. Jego syn przejął pałeczkę po nim i ma takie samo stanowisko jak ojciec.
1
anonimowy 2016-03-13 13:17:26
Ja jak się przyjmowałem w 2003r(pracowałem tylko 3 lata,operator suwnicy)to dawali 5zł brutto na godz.po 2 albo 3 miesiącach podnieśli mi na 7zł.dzięki Panu Wyrwasowi,bo innym podnosili o 1 zeta albo wcale.Zdobełem tam tylko doświadczenie i uciekłem do innej firmy.
klich 2016-03-15 21:46:23
myślę @anonimowy że od 2003 dużo się zmieniło w firmie i zarobki są pewnie dużo wyższe. Warto się dowiedzieć bo może na twoiom stanowisku można teraz nawet 2 razy więcej zarobić
lesik 2016-03-17 22:27:31
@klich, z tego co słyszałem to pomocnik formierza zarabia tu teraz jakies 1600-1700 na rękę. Jednak teraz jedynie poszukują samodzielnego księgowego w Krakowie.
Tomek 2016-03-20 10:32:27
1600-1700 w przemyśle ciężkim to jednak mało... Nawet jak na pomocnika umówmy się. Problem jest ogólnie tego typu, że wiele zatrudnień idzie przez wyzyskujące firmy pośredniczące. Pamiętam, gdy pracowałem u nas w cukrowni to była przepaść między tymi zatrudnionymi przez cukrownię a tymi przez wieśniacką cwaniacką firemkę z Lublina. Cukrownia - etat, firemka - zlecenie, cukrownia powiedzmy 2000 netto, firemka połowę tego... Obowiązki, ryzyko, odpowiedzialność TE SAME!
karol 2016-04-18 09:42:59
widzę @lesik że jesteś dobrze poinformowany to może coś pomożesz. Jest ogłoszenie o pracy jakom operator suwnicy. Wszędzie to jest raczej dość dobra płaca . Nie wiesz ile może być tutaj??
frank 2016-04-21 11:55:13
Na okresie próbnym 13złbrutto za godz.to jest jakieś 9zł.na rękę.Moim zdaniem tragedia.Najlepiej zadzwoń do kadr i sam zapytaj.Od dłuższego czasu szukają suwnicowych nie tylko Metalodlew ale też i Profil.Krakodlew też ale przez agencje pracy Adecco.
omg 2016-04-25 21:14:54
bożee, 4 lata i nic sie nie zmienia. hahaha
wulka 2016-05-22 21:32:39
omg, może przydałoby się żeby sami pracownicy mieli więcej do zaoferowania firmie ? Z tego co wiem t orozwinąć sięu nich można naprawdę nieźle pod warunkiem, że się chce to robić. Dajcie mi znać czego oni na wstępie wymagają od kandydatów - będę wdzięczny.
1
KPR 2016-05-30 22:40:18
Jak to czego wymagają na wstępie wulka?Żebyś zapi.....ał za 1300 na reke a potem przez kolejne 10 lat za 1500.No chyba że jesteś dyskretnym konfidentem lub w sezonie przyniesiesz papryczki lub ogóreczków lub niewinną kaczuszke to będziesz ułożony.
1
niewolnik 2016-06-13 22:09:52
1700 na reke to i tak jest niezle jak ktoś nie posiada mózgu,takich tu trzeba,tepych,bez szkoly jesteście idealemi! Nasz kraj kiedys będzie potężny tak jak kiedyś był starożytny Egipt.
T. MIKRUT 2016-06-18 00:52:34
KRAKODLEW PRZYJMIE ROBOTNIKÓW NA SUWNICE Z METALODLEWU DOBRA ATMOSWERA I PIENIONDZE TEŻ OKEJ.
fuker 2016-06-21 13:44:34
Podobno ten miktut chciał włożyć okrajkowi hoooja do buzii dlatego okrajek się zwolnił, jaja w tym KRAKODLEWIE się dzieja
6
Lukas 2016-06-21 23:47:43
Hehe dobre tylko czy to prawda...
znający temat 2016-06-22 08:48:25
Okrajek wcale się nie zwolnił,dostał 3-miesięczną odprawę więc musieli go sami zwolnić. A to,że P.Mikrut go wykorzystywał jest prawdą ale robił to z polecenia królowej.
pytam? 2016-06-22 09:55:30
dlaczego krakodlew nie ma wlasnych opinii o swojej firmie tylko pisza na forum metalodlewu???
znający temat 2016-06-22 10:24:00
Okrajek faktycznie musiał się sam zwolnić> nie dostał żadnej odprawy.
Macie swoje opinie... 2016-07-23 21:01:33
Macie tu opinie o KRAKODLEW http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1027051 NIE PISAĆ Tu
4
FIZOL 2016-09-07 20:44:27
Zawsze szukali oszczedności to przyjeli Ukrainców.Totalna porażka jesli chodzi o staliwo.Lepiej dwóch ich zwolnić i jedno wynagrodzenie dac stałemu pracownikowi w tedy będzie szybko,wiecej i tanio.
1
Zostaw swoją opinię o "Metalodlew" S.A. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Metalodlew" S.A.