Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Metalodlew" S.A.

Pracowałeś w firmie "Metalodlew" S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
byly - 2014-08-06 07:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [metal - 2014-05-04 16:51:26]:
no to chyba jestes niezlym lizusem metal bo naprzyklad na oczyszczalni to tylko wiejskie lizuski maja najwiecej na godzine
zdjecie uzytkownika
pieniądzem87 - 2014-09-16 00:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej-bardzo przepraszam ,ale ja pracowałem w tej firmie i powiem,e praca w tej firmie uzmysłowiła mi jedną rzecz- najważniejsze w życiu są pieniadze- i zarobki -je osiągnąc można tylko za granicą- jestem, po zawodówce mechanicznej i w Niemcy niemchech od razu dostałem 15 euro za godzien.ok 60 złna godz.) za pomocnika_).-.-praca na odlewni, przez pośrednika, na stacji przerobu mas.
zdjecie uzytkownika
bobik - 2014-09-25 15:01:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pieniądzem87 - 2014-09-16 00:00:31]:
jeżeli doszedłeś do wniosku że w życiu najważniejsze są pieniądze to zarabiaj je sobie w niemczech, a potem wydawaj na pierdoły, aż zostaniesz z tymi pieniędzmi sam... Twój wybór. Są jednak tacy którzy postanowili zostać z rodzinami w kraju i kasa jaką dostają z Metalodlew wystarcza im do życia - równie dobrego
zdjecie uzytkownika
byly - 2014-10-03 19:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bobik - 2014-09-25 15:01:08]:
Bobik pokarz takich co kasa z metalodlewu wystarcza im do zycia chyba tylko tym z biorowca wystarcza a kasa w zyciu jest najwarzniejsza bo bez nicj nic nie zrobisz.Bedziesz chory to za co kupisz leki.A ta niby solidarnosc dawno cos powinna z tym cos zrobic a nie brac co miesiac kase od czlonkow solidarnosci i tylko podpisywac co im kaza bez zanej dyskusji
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-10-26 00:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć wszystkim jak wygląda sytuacja w dziale produkcji ? jak atmosfera między pracownikami ? jak relacje między szefem i pracownikami ? jakiego rzędu zarobki ? Jak wygląda sprawa z jakimiś szkoleniami ? jak wygląda tydzień pracy ( godzinowo jakie dni tygodnia ) ? Ogólnie polecacie firmę Metalodlew jako pracodawcę ? Dzięki za wszystkie odp.
zdjecie uzytkownika
onet - 2014-12-07 10:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma z duzym potencjalem na duzy plus ...pracujac zdobylem duze doswiadeczenie , ktore procentuje mi na lata :)
zdjecie uzytkownika
HEY - 2015-01-14 21:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a JA PRZYCHYLNE SI DO OPINIi..pracując w Meatlodlew ,człowiek naprawdę dochodzi do wniosku ,ze/o wartości pieniądza... ponieważ haruje za grosze,za grosze również sprzedając swoje młode zdrowie,tyrając za 1600 na grupę ludzi z biur z , co wożą się coraz lepszymi samochodami..a on jeszcze ma czelność mówić, ze:"my mozemy to zamknąć-róbcie co co chcecie"...czuje się ,ze jest się wykorzystanym..dlatego tez kategorycznie nie polecam pracy w tym .,gorzej niz Czarnobylu...
zdjecie uzytkownika
gastro - 2015-01-20 20:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam- w sumie jest to spoko miejsce pracy dla nowego-poniewaz ludzie zarządzający tam sa dosc ludzcy-da sie wytrzymac- ja polecam...raczej nei dla ludzi majacych na utrzymaniu rodziny-
zdjecie uzytkownika
odlew - 2015-01-27 22:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w tej firmie - to faktycznie - Obóz Pracy. Harówa, opiepszanie o byle co. Firma "rodzinna". Zatrudnieni matka, syn, żona syna, córka, szwagier, mąż...dużo by wymieniać. Wszyscy na stanowiskach kierowniczych plus dyrektorskie pensje. Poniżanie drugiego człowieka. Ludzie uciekajcie z tego bagna gdzie pieprz rośnie. Mówię tu nie tylko o pracy na hali, ale przede wszystkim w administracji...
zdjecie uzytkownika
work?prac - 2015-01-31 23:59:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem krótko,lecz treściwie.Rozmawiam własnie z najbliższym kolegą-procował n jakis taśmociągowych w odlewni owej..
Wypis ze szpitala (25.01.2014r) po biopsj....

Rozpoznanie: POCHP.
Pozapalne zmiany w płucach.
Limfadenopatia środpiersia.

Epikryza:
Pacjent z POCHP w wywiadzie (...) Wykonano bronchoskopię z biopsją węzłów chłonnych metoda EBUS nie stwierdzając obecności komórek nowotworowych. Wypisany do dalszego leczenia i obserwacji w poradni chorób płuc.

Zalecenia : (zdziwiłem się, przepisano te same leki) Seretide Dysk 500mg 2x1, Atrovent N 2x2 wziewy.

Bronchofiberoskopia - EBUS :
Uwidoczniono jednorodne, niepowiększone, normoechogoniczne, średnicy do 1 cm węzły grupy 7. Wykonano biopsje tych wezlow, badanie przerwano z powodu kaszlu.

Badanie CYTO HISTOPATOLOGICZNE:
Opis mikroskopowy: BACC węzłow grupy 7.
Rozpoznanie: Komórek nowotworowych nie stwierdzono. Rozmazy zawierają elementy morfotyczne węzłow chlonnych oraz strzeki utkania limfatycznego.
ABP (-) ujemny hodowla w toku (w kierunku gruźlicy)

Badania dodatkowe :
RR: 130/80 mmHG=g
Waga 97..96..94kg
CRP: 2,94 mg/l
MORFOLOGIA: Hb - 14,60 g% ; Ht - 43,10% ; Er - 4,61 T/I ; L - 9,25 G/I
PLYTKI KRWI: 315,00 g/i
GLIKEMIA: 5,31 mmol/I
JONOGRAM: Na - 139 mmol/I ,K - 5,2mmol/I , Cl - mmol/I
KREATYNINA: 86 umol/I
ASPAT: 24 IU/I ; ALAT: 26 IU/I
UK. KRZEPNIECIA CZAS PT: 11,30 s , INR: 1,03

PEF 8,52 6,88 80,7
Wiem,że dla większości z Was te parametry są mało zrozumiałe.Tłumaczenie jest jednak dosdnie proste.....To oznacza powolną smierć w męczarniach.....
zdjecie uzytkownika
gender - 2015-02-06 21:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
E,tam, z pylicą można żyć:)
ja polecam pracę na odlewni, ale tylko takiej ,która odpowiednio płaci.
Wtedy można śmiało kłaść na szali swoje zdrowie-bo będzie mnie póżniej stać na ewentualne leczenie.
zdjecie uzytkownika
dron - 2015-02-22 03:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po prostu szkoda pisać. katastrofa.
zdjecie uzytkownika
fryu - 2015-03-01 22:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A oni(rządzący produkcją) napatrzyli się raczej za zachodnie odlewnie w Niemccech
ja tez tam byłem - i powiem krótko-powinni się wstydzić ,że oferują takie warunki pracy (a raczej radować się z tego,ż eznajdują jeleni do pracy).i jeszce mówią do roboli na odprawach -i nie tylko takie teksty,mające za zadanie wbudzic poczucie winy......pracujcie dalej,ku chwale ojczyzny::)-bązźcie dumni, ginąć cza zakład...dajcie się zgnieśc łdunkowi z suwnicy,z za jedyne 1700
zdjecie uzytkownika
XDrty - 2015-03-03 21:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja tam pracuję i jestem zadowolony:) kierownictwo wydaję sie byc bardzo w porzdku....dają szansę wielu ludziom..
zdjecie uzytkownika
byly - 2015-03-08 20:29:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ma moze ktos namiary na dobrego posrednika wysyłającego do Niemczech na odlewnie?Bo na tym Metalodlewie nie widze zadnej przyszłości.
zdjecie uzytkownika
dron - 2015-03-20 00:36:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt o zdrowych zmysłach pracujących na hali nie widzi w metalu przyszłości no może tylko wieśniaki co mają jakieś pole z ziemniakami,papryką lub szczypiorkiem to zawsze mogą plony latem zebrać i podratować swój budżet.
zdjecie uzytkownika
gypo - 2015-03-26 19:44:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam- a ja pracuje na kopalni i na przodku na kombajnie i mam zarabiam co prawda tylko 3700,. ale sie nie narobie i za 5 lat ide na emerytke i sie bede smiał z pracujacych na hucie i na odlewniach moze i zarobia oni wiecej odemnie ale ja mam drugie tyle dodatkow i mam obiady i kartki jakim jołopem trzeba byc aby robic w przemysle i nie miec trzynastki i ciepłego obiadku i bułeczki do tego..? aha -w kopalni mamy zraszacze woden aby sie nam ni ekurzyło-a jakie wy macie zraszacze?-lepsze jakies
zdjecie uzytkownika
gacek - 2015-04-01 17:23:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zwolniła Dulewicza bo za dużo wiedział o długach jakich narobiła aha i Balicki zwany Tatą z oczyszczalni przeniesiony na rdzeniarnię na staliwo ahaha ogólnie nie polecam pracy w tym syfie za 1600.
zdjecie uzytkownika
tho - 2015-04-04 11:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
taki porządny szef produkcji zwolniony???? ciekawe kto teraz będzie za niego......apropo -praca dobra,tylko trochę sie kurzy...
zdjecie uzytkownika
metal - 2015-05-03 11:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielu narzeka jak to jest źle w Metalodlewie jakie słabe zarobki jacy to źli kierownicy brygadziści i w ogóle wszyscy są be.Trzeba się panienki wsiąść do roboty a jak nie pasuje to idźcie kwiatuszki na budowę to zobaczycie jak jest fajnie albo uprawiajcie hektary.Jak rolnika niema w pracy najpierw cały urlop a potem Bidula ciężko choruje bo trzeba płody sprzedać tojest o.k.? Na budowie za jeden taki manewr jest"do widzenia",atu wam jeszcze płacą.A jak już w końcu zwolnią kogoś kto już naprawdę albo nie chodzi do pracy albo jest całkowicie anty to wielki płacz.Dlatego zastanówcie się nad opiniami bo czasami własna postawa jest anty a oczekujecie cudów.Trzeba wziąć się do pracy a i pieniążki się znajdą P.S. BEZ PRACY NIE MA KOŁACZY.
zdjecie uzytkownika
metal - 2015-05-03 16:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze jedno,pracuję w tej firmie wiele lat.Miałem wielu przełożonych o przeróżnych charakterach ale nigdy z nikim nie miałem żadnych problemów;wręcz przeciwnie.Trzeba swoją robotę wykonywać jak najlepiej,a na pewno zauważą twoje zaangażowanie i wypłata wzrośnie.Wiem to z własnego doświadczenia.Teraz nowy przychodzi i od razu chciałby kokosy.Najpierw trzeba pokazać pracowitość i zaangażowanie a nie tylko roszczenia do kasy,a gwarantuję,że kierownictwo to zauważy.Nigdzie nie płacą za nieróbstwo!.
zdjecie uzytkownika
fied - 2015-05-04 19:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
meta pieniek wpisze o docenianiu za trud....le to są słowa kadry zarządzającej- chcesz oddac zdrowie i zycie za to zapraszam.......najgorzej na oczyszaczalni
zdjecie uzytkownika
metal - 2015-05-05 16:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Posłuchaj raz jeszcze bardzo uważnie Panie "fied".Jak nie będziesz się starał to w najlepszym wypadku przerobisz całe życie na młotku albo szlifierce o ile się nie zwolnisz albo Ciebie nie zwolnią z takim agresywnym podejściem.Absolutnie nie mam nic przeciwko ludziom na młotku czy szlifierce wręcz przeciwnie bardzo doceniam i szanuję i wiem z własnego doświadczenia jaka to jest ciężka praca ale jeżeli pracujesz już jakiś czas to pokaż że potrafisz coś więcej a nie tylko narzekać.Moim zdaniem piszący te brednie o oddawaniu życia za firmę o takich złych warunkach pracy itd.,to są poprostu czyste nieroby,które nigdzie nie znajdują żadnej pracy.Szkoda tylko że Ci którzy może przyszli by do Metalodlewu czytając te kłamstwa,mają złą informację o firmie.Weź się człowieku za siebie i nie narzekaj jak panienka.To jest przemysł ciężki a socjalizm dawno się skończył.Jak nie pasuje zawsze możesz przecież zbierać złom,makulaturę,wtedy kupisz sobie koze i będziesz miał darmowe mleko,o ile Ci to wystarcza
zdjecie uzytkownika
rdk - 2015-05-06 06:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...to jak to taki "przemysł ciężki" to zarobki też powinny być "ciężkie"
zdjecie uzytkownika
metal - 2015-05-06 09:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Następnemu trzeba tłumaczyć jak dziecku -szanowny panie"tak",zobacz dookoła siebie jak wygląda branża odlewnicza,jak odlewnie nie utrzymują się na rynku,co stało się ze Zrembem i jak jest w zakładach tego typu.Tutaj zawsze wypłata jest na czas.Co do pieniążków to wiadomo zawsze mogłyby być większe ale to zależy od wielu czynników.Rozejrzyj się jak jest różowo gdzie indziej w tym sektorze.Jeżeli jesteś pracownikiem Metalodlewu to ciesz się że pracujesz w tak DOBREJ firmie,która pomimo trudności daje radę.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Metalodlew" S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy "Metalodlew" S.A.?
Zadaj pytanie
alert