Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Metalodlew" S.A.

Pracowałeś w firmie "Metalodlew" S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
piec - 2013-07-26 23:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie ma takich pracowników - zresztą tam pracowników nie ma-tam są niewlolnicy- okradani przez "górę ludzie" - grupa ludzi sprzedający swoje zdrowie za parę groszy- ludzie-nagrywać i nagrywać ile wlezie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-16 10:09:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dario dlaczego radzisz aby trzymać się z daleka od firmy Metaldolew S.A? czy z tą firmą jest coś nie tak?
zdjecie uzytkownika
byly - 2013-09-18 07:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowalem w tej Firmie i przyznam , ze pozytywnie przygotowala mnie do zycia ...firma na duzy plus .Ci ktorzy dodaja rozne opinie niech sobie szukaja innej firmy jezeli im nie odpowiada praca w tej firmie . Nikt ich na sile nie trzyma , kierownictwo idzie kazdemu na reke - kto chce sie zwolnic to ida na reke a nikt na sile nikogo nie trzyma . Samemu sie przychodzi do firmy i samemu sie zatrudnia Kazdy sie dziwi , ze ciezko a jak moze byc na odlewni , jest to praca bardzo ciezka i kazdy kto deklaruje prace na odlewni sam decyduje sie na taka a nie inna prace . Nie jest to fabryka czekolady... firma na duzy plus ..
zdjecie uzytkownika
dfgdfg - 2013-10-27 21:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
totalna porazka słabo placa wogule lipa
zdjecie uzytkownika
hetero - 2013-12-13 14:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora) W sobote i niedziele (usunięte przez administratora) sie bez dodatków (usunięte przez administratora)mysli tylko jak utrzymać stanowisko po przejściu na emeryture i dalej wpisywać sobie godziny(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
misiek - 2013-12-18 15:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
były a mozesz napisac cos wiecej na temat tego pozytywnego przygotowania ciebie do zycia przez ta firme ? co masz na mysli ? ja chcialbym wiedziec jakie proponują tam warunki zatrudniania i czy mozna liczyc na umowe o prace, ewentualnie czy w gre wchodza jakies premie oraz jak jest z urlopami czy mozna brac bez problemu ? pytam bo chce tam aplikowac wiec chdzieki za kazde info !
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2013-12-29 19:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piec - 2013-07-26 23:02:59]:
Ja pracuje juz 10 lat i zarabiam mniej niz po roku pracy starsi pracownicy pracujacy po 30 lat zarabiaja 15 zł/h brutto , (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
dno - 2013-12-29 20:12:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
pracując w metalodlew pracujesz na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którzy kupują działki i buduja domy a fizyczny nawet bonow niema na swieta
zdjecie uzytkownika
mari - 2014-02-15 00:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mariusz, może ilość kasy bardziej związana jest z Twoją wydajnością, a nie kolejnymi latami na stanowisku
zdjecie uzytkownika
byly - 2014-05-01 13:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mari - 2014-02-15 00:22:37]:
przyjmij sie na oczyszczalnie to zobaczysz za co i kiedy dostaniesz podwyrzke mari
zdjecie uzytkownika
metal - 2014-05-04 16:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w tej firmie wiele lat i szczerze mówiąc zarobki i awans zależy tylko od samego pracownika.Nie narzekam i uważam że solidną pracą, obowiązkowością można dojść w Metalodlewie do całkiem niezłych pieniędzy.
zdjecie uzytkownika
durson - 2014-06-20 14:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [metal - 2014-05-04 16:51:26]:
to chyba jesteś jedną z nielicznych osób pracujących w metalodlewie z taką opinią o tej całej firmie
zdjecie uzytkownika
founf - 2014-07-10 00:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dajcie spokoj- sprzedajecie zdrowie z grosze - uciekakajcie jank najdalej od metalodlewu-jak chcecie zyc
zdjecie uzytkownika
byly - 2014-08-06 07:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [metal - 2014-05-04 16:51:26]:
no to chyba jestes niezlym lizusem metal bo naprzyklad na oczyszczalni to tylko wiejskie lizuski maja najwiecej na godzine
zdjecie uzytkownika
pieniądzem87 - 2014-09-16 00:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej-bardzo przepraszam ,ale ja pracowałem w tej firmie i powiem,e praca w tej firmie uzmysłowiła mi jedną rzecz- najważniejsze w życiu są pieniadze- i zarobki -je osiągnąc można tylko za granicą- jestem, po zawodówce mechanicznej i w Niemcy niemchech od razu dostałem 15 euro za godzien.ok 60 złna godz.) za pomocnika_).-.-praca na odlewni, przez pośrednika, na stacji przerobu mas.
zdjecie uzytkownika
bobik - 2014-09-25 15:01:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pieniądzem87 - 2014-09-16 00:00:31]:
jeżeli doszedłeś do wniosku że w życiu najważniejsze są pieniądze to zarabiaj je sobie w niemczech, a potem wydawaj na pierdoły, aż zostaniesz z tymi pieniędzmi sam... Twój wybór. Są jednak tacy którzy postanowili zostać z rodzinami w kraju i kasa jaką dostają z Metalodlew wystarcza im do życia - równie dobrego
zdjecie uzytkownika
byly - 2014-10-03 19:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bobik - 2014-09-25 15:01:08]:
Bobik pokarz takich co kasa z metalodlewu wystarcza im do zycia chyba tylko tym z biorowca wystarcza a kasa w zyciu jest najwarzniejsza bo bez nicj nic nie zrobisz.Bedziesz chory to za co kupisz leki.A ta niby solidarnosc dawno cos powinna z tym cos zrobic a nie brac co miesiac kase od czlonkow solidarnosci i tylko podpisywac co im kaza bez zanej dyskusji
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-10-26 00:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć wszystkim jak wygląda sytuacja w dziale produkcji ? jak atmosfera między pracownikami ? jak relacje między szefem i pracownikami ? jakiego rzędu zarobki ? Jak wygląda sprawa z jakimiś szkoleniami ? jak wygląda tydzień pracy ( godzinowo jakie dni tygodnia ) ? Ogólnie polecacie firmę Metalodlew jako pracodawcę ? Dzięki za wszystkie odp.
zdjecie uzytkownika
onet - 2014-12-07 10:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma z duzym potencjalem na duzy plus ...pracujac zdobylem duze doswiadeczenie , ktore procentuje mi na lata :)
zdjecie uzytkownika
HEY - 2015-01-14 21:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a JA PRZYCHYLNE SI DO OPINIi..pracując w Meatlodlew ,człowiek naprawdę dochodzi do wniosku ,ze/o wartości pieniądza... ponieważ haruje za grosze,za grosze również sprzedając swoje młode zdrowie,tyrając za 1600 na grupę ludzi z biur z , co wożą się coraz lepszymi samochodami..a on jeszcze ma czelność mówić, ze:"my mozemy to zamknąć-róbcie co co chcecie"...czuje się ,ze jest się wykorzystanym..dlatego tez kategorycznie nie polecam pracy w tym .,gorzej niz Czarnobylu...
zdjecie uzytkownika
gastro - 2015-01-20 20:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam- w sumie jest to spoko miejsce pracy dla nowego-poniewaz ludzie zarządzający tam sa dosc ludzcy-da sie wytrzymac- ja polecam...raczej nei dla ludzi majacych na utrzymaniu rodziny-
zdjecie uzytkownika
odlew - 2015-01-27 22:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w tej firmie - to faktycznie - Obóz Pracy. Harówa, opiepszanie o byle co. Firma "rodzinna". Zatrudnieni matka, syn, żona syna, córka, szwagier, mąż...dużo by wymieniać. Wszyscy na stanowiskach kierowniczych plus dyrektorskie pensje. Poniżanie drugiego człowieka. Ludzie uciekajcie z tego bagna gdzie pieprz rośnie. Mówię tu nie tylko o pracy na hali, ale przede wszystkim w administracji...
zdjecie uzytkownika
work?prac - 2015-01-31 23:59:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem krótko,lecz treściwie.Rozmawiam własnie z najbliższym kolegą-procował n jakis taśmociągowych w odlewni owej..
Wypis ze szpitala (25.01.2014r) po biopsj....

Rozpoznanie: POCHP.
Pozapalne zmiany w płucach.
Limfadenopatia środpiersia.

Epikryza:
Pacjent z POCHP w wywiadzie (...) Wykonano bronchoskopię z biopsją węzłów chłonnych metoda EBUS nie stwierdzając obecności komórek nowotworowych. Wypisany do dalszego leczenia i obserwacji w poradni chorób płuc.

Zalecenia : (zdziwiłem się, przepisano te same leki) Seretide Dysk 500mg 2x1, Atrovent N 2x2 wziewy.

Bronchofiberoskopia - EBUS :
Uwidoczniono jednorodne, niepowiększone, normoechogoniczne, średnicy do 1 cm węzły grupy 7. Wykonano biopsje tych wezlow, badanie przerwano z powodu kaszlu.

Badanie CYTO HISTOPATOLOGICZNE:
Opis mikroskopowy: BACC węzłow grupy 7.
Rozpoznanie: Komórek nowotworowych nie stwierdzono. Rozmazy zawierają elementy morfotyczne węzłow chlonnych oraz strzeki utkania limfatycznego.
ABP (-) ujemny hodowla w toku (w kierunku gruźlicy)

Badania dodatkowe :
RR: 130/80 mmHG=g
Waga 97..96..94kg
CRP: 2,94 mg/l
MORFOLOGIA: Hb - 14,60 g% ; Ht - 43,10% ; Er - 4,61 T/I ; L - 9,25 G/I
PLYTKI KRWI: 315,00 g/i
GLIKEMIA: 5,31 mmol/I
JONOGRAM: Na - 139 mmol/I ,K - 5,2mmol/I , Cl - mmol/I
KREATYNINA: 86 umol/I
ASPAT: 24 IU/I ; ALAT: 26 IU/I
UK. KRZEPNIECIA CZAS PT: 11,30 s , INR: 1,03

PEF 8,52 6,88 80,7
Wiem,że dla większości z Was te parametry są mało zrozumiałe.Tłumaczenie jest jednak dosdnie proste.....To oznacza powolną smierć w męczarniach.....
zdjecie uzytkownika
gender - 2015-02-06 21:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
E,tam, z pylicą można żyć:)
ja polecam pracę na odlewni, ale tylko takiej ,która odpowiednio płaci.
Wtedy można śmiało kłaść na szali swoje zdrowie-bo będzie mnie póżniej stać na ewentualne leczenie.
zdjecie uzytkownika
dron - 2015-02-22 03:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po prostu szkoda pisać. katastrofa.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Metalodlew" S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy "Metalodlew" S.A.?
Zadaj pytanie