brak logo

"Metalodlew" S.A.

Kraków

Opinie o "Metalodlew" S.A.

metal 2015-05-03 11:47
Wielu narzeka jak to jest źle w Metalodlewie jakie słabe zarobki jacy to źli kierownicy brygadziści i w ogóle wszyscy są be.Trzeba się panienki wsiąść do roboty a jak nie pasuje to idźcie kwiatuszki na budowę to zobaczycie jak jest fajnie albo uprawiajcie hektary.Jak rolnika niema w pracy najpierw cały urlop a potem Bidula ciężko choruje bo trzeba płody sprzedać tojest o.k.? Na budowie za jeden taki manewr jest"do widzenia",atu wam jeszcze płacą.A jak już w końcu zwolnią kogoś kto już naprawdę albo nie chodzi do pracy albo jest całkowicie anty to wielki płacz.Dlatego zastanówcie się nad opiniami bo czasami własna postawa jest anty a oczekujecie cudów.Trzeba wziąć się do pracy a i pieniążki się znajdą P.S. BEZ PRACY NIE MA KOŁACZY.
metal 2015-05-03 16:20
Jeszcze jedno,pracuję w tej firmie wiele lat.Miałem wielu przełożonych o przeróżnych charakterach ale nigdy z nikim nie miałem żadnych problemów;wręcz przeciwnie.Trzeba swoją robotę wykonywać jak najlepiej,a na pewno zauważą twoje zaangażowanie i wypłata wzrośnie.Wiem to z własnego doświadczenia.Teraz nowy przychodzi i od razu chciałby kokosy.Najpierw trzeba pokazać pracowitość i zaangażowanie a nie tylko roszczenia do kasy,a gwarantuję,że kierownictwo to zauważy.Nigdzie nie płacą za nieróbstwo!.
4
fied 2015-05-04 19:30
meta pieniek wpisze o docenianiu za trud....le to są słowa kadry zarządzającej- chcesz oddac zdrowie i zycie za to zapraszam.......najgorzej na oczyszaczalni
1
metal 2015-05-05 16:33
Posłuchaj raz jeszcze bardzo uważnie Panie "fied".Jak nie będziesz się starał to w najlepszym wypadku przerobisz całe życie na młotku albo szlifierce o ile się nie zwolnisz albo Ciebie nie zwolnią z takim agresywnym podejściem.Absolutnie nie mam nic przeciwko ludziom na młotku czy szlifierce wręcz przeciwnie bardzo doceniam i szanuję i wiem z własnego doświadczenia jaka to jest ciężka praca ale jeżeli pracujesz już jakiś czas to pokaż że potrafisz coś więcej a nie tylko narzekać.Moim zdaniem piszący te brednie o oddawaniu życia za firmę o takich złych warunkach pracy itd.,to są poprostu czyste nieroby,które nigdzie nie znajdują żadnej pracy.Szkoda tylko że Ci którzy może przyszli by do Metalodlewu czytając te kłamstwa,mają złą informację o firmie.Weź się człowieku za siebie i nie narzekaj jak panienka.To jest przemysł ciężki a socjalizm dawno się skończył.Jak nie pasuje zawsze możesz przecież zbierać złom,makulaturę,wtedy kupisz sobie koze i będziesz miał darmowe mleko,o ile Ci to wystarcza
1
rdk 2015-05-06 06:14
...to jak to taki "przemysł ciężki" to zarobki też powinny być "ciężkie"
1
metal 2015-05-06 09:35
Następnemu trzeba tłumaczyć jak dziecku -szanowny panie"tak",zobacz dookoła siebie jak wygląda branża odlewnicza,jak odlewnie nie utrzymują się na rynku,co stało się ze Zrembem i jak jest w zakładach tego typu.Tutaj zawsze wypłata jest na czas.Co do pieniążków to wiadomo zawsze mogłyby być większe ale to zależy od wielu czynników.Rozejrzyj się jak jest różowo gdzie indziej w tym sektorze.Jeżeli jesteś pracownikiem Metalodlewu to ciesz się że pracujesz w tak DOBREJ firmie,która pomimo trudności daje radę.
1
young78 2015-06-10 15:30
witam-praca w porządku tylko trochę słabo płatna.1500 z haczykiem,trochę mało na dzisiejsze czasy,coż trzeba dorabiac po godzinach....takie czasy..
praca1939 2015-06-20 15:11
Ja pracuję,ale wkrótce się zwalniam i mykam do angli do jakiejkolwiek roboty-jestem w wieku poborowym i trza wiać za granice-czytajcie poniższy link
To dzieje się naprawdę- kolega,pracujący na wielkim piecu musiał rzucic robotę,rodzine,niespłacone kredyty i wzieli go!!!!
http://www.fakt.pl/polityka/poradnik-dla-rezerwistow-kogo-armia-wezwie-na-cwiczenia-,artykuly,533705.html
1
m.n 2015-07-08 22:51
Do Pani Joli-jest bardzo niebezpiecznie...realne zagrożenie utraty życia......może spaść zblocze suwnicy na plecy (to hak wraz z osprzętem)bez żadnego uprzedzenia...raz na
10 000 prawdopodobieństwo co prawda,ale na kogo wypadnie na tego bęc....ale przeca w polsce jest bardzo duzo ludzi,za dużo pracowników do wyboru,za dużo..a śmierc przecież nie boli.
ps.haczyk wynosi ok 60 zł.
hfdsg 2015-07-19 00:16
Nie wieci ,czy są tam teraz przyjęcia?
3
nh 2015-08-11 01:11
jesli chodzi o twój pierwszy post trolu to mówisz o wiesniakach z czym sie zgodze dalej cos piszesz o tych co sie nie chce robic są i tacy ale nie pakuj wszystkich do wora bo są ludzie co ciągną robote jak i na staliwie jak i na żeliwie co ty opowiadasz pracuje tam 15 lat i od 5 lat dostałem 1 zł podwyzki na 19 brutto wdychajac przez cały czas chyba całą tablice mendelejewa "Trzeba swoją robotę wykonywać jak najlepiej,a na pewno zauważą twoje zaangażowanie i wypłata wzrośnie" po tym tekście widać że troll jesteś bo to nie prawda kłamstw ludziom nie opowiadaj tylko siedz sobie grzecznie bo skończysz jak Dulek
3
Dulek 2015-08-12 19:47
Ale pier........ś wykład nh na temat tego syfu jakim jest rodzinny biznes Metalodlew jak by było tak dobrze jak piszesz to tylu gości by się nie zwolniło na staliwie wciągu 5 miesięcy podziękowało 9 osób a i na żeliwie wcale nie mniej grunt się pod d....pali to szukają ludzi do pracy za 1500.bo jak się obdzwoniło byłych pracowników czy nie chcą wracać i nic z tego nie wyszło.
1
nh 2015-08-21 21:19
Dulek gdzie ja napisałem ze tam jest dobrze ?! co ty wiekszego syfu nie widziałem nigdy przyznam skłamałem ze pracuje tam dalej nie już tam nie pracuje bo mają w dupie ludzi którzy pracują tam przez lata m.in ja pracowałem a wiem jak jest bo dalej mam tam znajomych co pracują i serio wiem jakie są realia tragedia masakra i mega lipa i masz racje ludzie sie zwalniaja co chwile i przychodzą nowi itd itd pamiętam czasy jak dawali wypowiedzenia cos koło świąt bożonarodzenia to dopiero jest wypięcie na ludzi to nie ma sie co dziwić ze nie chcą wracać z powrotem dużo i dłuuuuugo pisać ale nie ma co ludzie chcą niech pracują nie ma jak sie przekonać na włąsnej skórze ;)
były 2015-08-24 23:19
A na oczyszczalni jest podobno nowy mistrzunio z laptopem rzucano go podobno po calym metalodlewie bo do niczego sie nie nadawał no ale po plecach zrobiono go majstrem a wczesniej nawet jako mechanik łopatek nie umiał wymienić.Krowy doić a nie majstrować.
5
pracownik 2015-08-27 23:07
Były pracowniku, skoro siedzisz na forum Metalodlew to znaczy że tęsknisz za firmą, pewnie nie pracujesz już u nas dlatego, że nie posiadasz ani pleców ani mózgu !
1
byly 2015-08-28 00:09
Tez mi obraza z tym mózgiem:)Oczywiscie ze tesknie bo gdzie mozna lepiej zarobić jak nie tam:)A troche tego mózgu chyba mam bo juz dwa 3 lata siedze za granicą.A pleców nie mósiałem miec jak on zeby robic tam.
1
ergo89 2015-08-28 10:52
A ja słyszałem ,ż mimo 40 stopn zabrali wode mineralną i nie ma dalej? prawda to?
pracownik 2015-08-28 22:48
nie prawda , woda eden jest dostępna cały czas niestety ma niewiele minerałów, podczas wysokich temp jest przyznawana dodatkowa woda pracownikom - niestety tylko 1 litr na 8 h .
ozon 2015-08-29 08:55
To na jakim stanowisku ty robisz ze dali ci 1 litr na 8h?Robie na oczyszczalni i przez cały tydzien raz dawali pół litra kingi a woda eden to tylko sie nadaje do kibla.
kljht 2015-09-01 22:36
czy tam w ogóle chodzą JAKIEŚ kontrole? zapylenie gorsze niż w cementowni!!!!
flower78 2015-09-12 18:54
W odlewni w Skawinie przyjmują. Ja pierwszej pensji wziąłem 2700.
firma vesuvius.Tylko trzeba dobrze znać się na rysunku technicznym
1
lh 2015-09-28 22:11
szukam pracy w odlewni jak oformierz ręczny-czy zarobięu 3000 zł?
bez nika 2015-10-02 12:57
tak, dzwoń do krakodlewu
uy 2015-11-13 21:16
informacja z ostatniej chwili-jak pomocnik formierza za pełny miesiąc zarobisz, dokładnie 1550 złotych.
Umysłowi 2015-12-29 23:05
Z uprzejmą prośbą prosimy o zainteresowanie się nowym pseudo-majstrem z angażem brygadzisty na oczyszczalni staliwa ponieważ gość nie ma żadnego pojęcia o tym co robi. Z nim miało byc lepiej a jest gorzej. Lepiej już było jak był brygadzisty zwany "Tatą" bo chociaż umiał wypełniać kwity i prowadzić zmianę. Wiemy że plecy robią swoje ale mamy dość robić za niego. Ludzie na hali maja większe doświadczenie od niego i się marnuja. Codziennie się spóźnia a jak jest coś poważnego to chowa się gdzieś z tym swoim elektronicznym przyjacielem jakby był na jakiś lękach alkoholowych. Nie na darmo rzucano go po całym metalodlewie i długo miejsca nigdzie nie zagrzał. Po prostu zajmuje miejsce ludziom mającym pojęcie o odlewni. Jeżeli czyta to osoba decyzyjna z zarządu proszę o zajęcie stanowiska w tej kwestii. Z Poważaniem Umysłowi.
1
Fizol 2016-01-16 11:08
Co do psełdo majstra to macie rację ją nie dał bym mu nawet obsługiwać miotły jedynie co to może do udeptywania piasku na formierni
1
sadsa3 2016-02-06 22:23
pracowałem tam 18 lat, odlałem serce Zygmunta w 2001r. bo wszyscy dygali.. Byłem wtedy młodym suwnicowym razem z Wyrwasem, a jak to odlałem nikt tego nie docenił, tylko moje umiejętności się liczyły. Wszyscy wiedzą o kogo chodzi, bo 10 lat spędziłem na flagowej suwnicy Q30.. Proszę o komentarze
3
fdgfd3 2016-02-06 22:31
im głupszy tym lepszy, bo nie musi myśleć. A Balicki bedzie zadowolony. Takich potrzebują zwłaszcza syndromem ADHD. Gratulujemy wyboru, i na tym polega działalność firmy
1
martini 2016-02-08 14:45
Jako pomocnik formierza 1550 zł? No, ale może da się wyszkolić i zarabiać więcej? Nie ma dodatków, premii do pensji?Jaki tam jest system pracy - czterobrygadowy, czy pon -piątek?
Tomek 2016-03-13 11:02
Pan Wyrwas, hmm, chyba Zdzisław? Jakieś 10 lat temu nagrał mi robotę, jestem z zawodu inż. metalurgiem, ale po rozmowie z ówczesnym Prezesem odpuściłem... Proponowali wtedy jak pamiętam 11 zł brutto/h podstawy. Pan Wyrwas pracuje nadal?
anonimowy 2016-03-13 13:05
Na emeryturze już jest. Jego syn przejął pałeczkę po nim i ma takie samo stanowisko jak ojciec.
1
anonimowy 2016-03-13 13:17
Ja jak się przyjmowałem w 2003r(pracowałem tylko 3 lata,operator suwnicy)to dawali 5zł brutto na godz.po 2 albo 3 miesiącach podnieśli mi na 7zł.dzięki Panu Wyrwasowi,bo innym podnosili o 1 zeta albo wcale.Zdobełem tam tylko doświadczenie i uciekłem do innej firmy.
Tomek 2016-03-20 10:32
1600-1700 w przemyśle ciężkim to jednak mało... Nawet jak na pomocnika umówmy się. Problem jest ogólnie tego typu, że wiele zatrudnień idzie przez wyzyskujące firmy pośredniczące. Pamiętam, gdy pracowałem u nas w cukrowni to była przepaść między tymi zatrudnionymi przez cukrownię a tymi przez wieśniacką cwaniacką firemkę z Lublina. Cukrownia - etat, firemka - zlecenie, cukrownia powiedzmy 2000 netto, firemka połowę tego... Obowiązki, ryzyko, odpowiedzialność TE SAME!
frank 2016-04-21 11:55
Na okresie próbnym 13złbrutto za godz.to jest jakieś 9zł.na rękę.Moim zdaniem tragedia.Najlepiej zadzwoń do kadr i sam zapytaj.Od dłuższego czasu szukają suwnicowych nie tylko Metalodlew ale też i Profil.Krakodlew też ale przez agencje pracy Adecco.
omg 2016-04-25 21:14
bożee, 4 lata i nic sie nie zmienia. hahaha
KPR 2016-05-30 22:40
Jak to czego wymagają na wstępie wulka?Żebyś zapi.....ał za 1300 na reke a potem przez kolejne 10 lat za 1500.No chyba że jesteś dyskretnym konfidentem lub w sezonie przyniesiesz papryczki lub ogóreczków lub niewinną kaczuszke to będziesz ułożony.
3
niewolnik 2016-06-13 22:09
1700 na reke to i tak jest niezle jak ktoś nie posiada mózgu,takich tu trzeba,tepych,bez szkoly jesteście idealemi! Nasz kraj kiedys będzie potężny tak jak kiedyś był starożytny Egipt.
T. MIKRUT 2016-06-18 00:52
KRAKODLEW PRZYJMIE ROBOTNIKÓW NA SUWNICE Z METALODLEWU DOBRA ATMOSWERA I PIENIONDZE TEŻ OKEJ.
fuker 2016-06-21 13:44
Podobno ten miktut chciał włożyć okrajkowi hoooja do buzii dlatego okrajek się zwolnił, jaja w tym KRAKODLEWIE się dzieja
6
Lukas 2016-06-21 23:47
Hehe dobre tylko czy to prawda...
znający temat 2016-06-22 08:48
Okrajek wcale się nie zwolnił,dostał 3-miesięczną odprawę więc musieli go sami zwolnić. A to,że P.Mikrut go wykorzystywał jest prawdą ale robił to z polecenia królowej.
pytam? 2016-06-22 09:55
dlaczego krakodlew nie ma wlasnych opinii o swojej firmie tylko pisza na forum metalodlewu???
znający temat 2016-06-22 10:24
Okrajek faktycznie musiał się sam zwolnić> nie dostał żadnej odprawy.
Macie swoje opinie... 2016-07-23 21:01
Macie tu opinie o KRAKODLEW http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1027051 NIE PISAĆ Tu
4
FIZOL 2016-09-07 20:44
Zawsze szukali oszczedności to przyjeli Ukrainców.Totalna porażka jesli chodzi o staliwo.Lepiej dwóch ich zwolnić i jedno wynagrodzenie dac stałemu pracownikowi w tedy będzie szybko,wiecej i tanio.
1
tur 2017-02-07 10:25
Czy to prawda,że robicie nadgodziny czasami za gołą stawkę?(bez "setek")
UMYSŁOWY 2017-02-13 14:34
Robi sie w soboty i niedziele za gołe stawki bo psełdo związki na to sie zgodziły.A po za tym teraz wszędzie dostaniesz 13 brutto nawet w ochronie to dzie lepiej iść?:):)
1
q-wa 2017-02-23 19:21
W Zawierciu na odlewni to przynajmniej związki działają i są za pracownikami
OLO 2017-03-04 12:28
To lepiej w Biedronce zarabiają niż w tym Metalodlewie ze zwykłymi godzinami
1
bongo la bango 2017-03-23 12:34
czy polecam czy nie polecam nie wiem powiem tak pracowałem tam 3 lata na początku fajnie puki nie zwolnili świetnego kierownika a przyjęli innego i jeszcze jedna sprawa akord brygadziści za bardzo sobie tutaj zaczęli szaleć np tarcza chyba to była hamulcowa już nie pamiętam ci co pracują na żeliwie wiedzą o co chodzi na taką tarcze było 8 godzin i jeżeli ktoś zrobił dwie nawet dwie i pół pewnie ktoś zobaczy ten post i powie ile dwie i pół tarczy przecież to nie możliwe tak spokojnie dało się zrobić jeżeli miało się dobry dzień przychodzi brygadzista i mów no ładnie ale nie mogę wpisać ci 16 godz to po co ten akord skoro zarobić nie dadzą najlepsze jest to że jak zrobiłem jeden odlew więcej nie wpisywano mi go tylko jakiemuś pupilkowi swojemu gdzie brakowało mu godzin do wypłaty i co do wpisu PANA METAL robiłem dużo robiłem nawet więcej z kolegami jeżeli proszono nas np o to żeby zrobić coś szybko albo więcej bo to już potrzebne do wysyłki szybko bo auto podjeżdża a nawet nie chce mówić o wybijaniu spieków bo to też ciekawe historie są nie usłyszeliśmy nawet słowa dobra robota chłopaki więc co do tego wpisu PANA METAL "Trzeba swoją robotę wykonywać jak najlepiej,a na pewno zauważą twoje zaangażowanie i wypłata wzrośnie" to jest nie prawda może na pańskim kierowniczym stanowisko dajecie sobie premie ale tam gdzie ja pracowałem pracownik jest po prostu śmieciem
Zostaw swoją opinię o "Metalodlew" S.A. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Metalodlew" S.A.