Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o JWW INWEST

Pracowałeś w firmie JWW INWEST i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kazek - 2014-07-18 22:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A teraz kilka słów o JWW Invest S.A.Katowice do osób które myślą o pracy w tej firmie.Pracuje jako monter w Niederaussem.Stawka 8,5 euro netto.Praca od 7:00 do 17:30 w tym dwie przerwy po 30 minut,7 dni w tygodniu bez dnia wolnego.Praca w temperaturach przekraczających 50 stopni Celcjusza,brak odpowiedniej ilości klimatyzacji,brak wody,brak radia wewnątrz kotła do natychmiastowego kontaktu z kierownikiem lub brygadzistą w razie wypadku lub innej nagłej sytuacji,szatnie w których przebiera się po kilkanaście osób itd.
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2014-07-18 22:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Oczywiście inne osoby mogą napisać,że jak mi i innym jest tak źle to mogę się zwolnić.No i może to prawda. Tylko ,że nie w tym rzecz.Rzecz w tym,że każdy ma rodzinę i chce ją godnie utrzymać.Rzecz w tym aby traktowano nas sprawiedliwie i po ludzku.A w tej sytuacji w której jesteśmy,tak nie jest.Jeszcze jedno zdanie.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Były EP - 2014-07-19 08:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kazek - 2014-07-18 22:39:53]:
Ale pojechałeś z własnej woli więc pretensje kieruj do siebie
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2014-07-19 19:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były EP - 2014-07-19 08:14:36]:
Tak,masz rację.Pojechałem z własnej woli.Chodzi tylko o to,że dopiero na miejscu okazało się jak bardzo okłamali ludzi.Możesz napisać,że mogłem nawet wrócić do kraju.A teraz zadaj sobie sam pytanie co ty byś zrobił na moim miejscu?! Bo przez takich ludzi jak ty BYŁY EP te warunki zamiast być lepsze są coraz gorsze.Bo tacy ludzie jak ty nie mają żadnych wymagań w stosunku do pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
ByŁy EP - 2014-07-20 08:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kazek - 2014-07-19 19:54:25]:
JWW to córka EP. jezdziłem na remonty i nie tylko do Niemiec na różne budowy przez kilka lat ale moja stawka wynosiła 12 euro bo za mniej bym nie pojechał i wszyscy o tym w EP.wiedzieli można było postawić warunek?
zdjecie uzytkownika
nic - 2014-07-20 19:19:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
12 euro pewnie byłeś zatrudniony jako spawacz, nie monter.Spawacze mają zdaję mi się większe bezpieczeństwo pracy niż monter.
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2014-07-20 19:41:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ByŁy EP - 2014-07-20 08:24:25]:
Czasy i ludzie o których napisałeś to już czas przeszły!!Tak jak NIC napisał,pewnie byłeś spawaczem.Jeśli byłeś monterem to pewnie wtedy kiedy stawki wynagradzały tobie ciężką pracę i to,że jesteś przez długi czas daleko o żony i dzieci dla których poświęcasz się.
zdjecie uzytkownika
nic - 2014-07-20 22:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poświęcenie,mhm. A jak ja mam opisać stratę męża który zginął.Kogo obwiniać, że mi Go odebrano. Nie życzę nikomu takiej tragedii.
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2014-07-20 22:36:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nic - 2014-07-20 22:10:12]:
Jest mi bardzo przykro czytając takie słowa....Mogę zapytać o okoliczności jeśli nie jest to problemem??
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2014-07-21 09:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak widać po wpisie NIC nie chodzi tylko o stawki ale również o bezpieczną prace!!Żeby człowiek jadąc do pracy wrócił z niej cały i zdrowy.A akurat o tym wiele osób w JWW Invest S.A nie ma pojęcia,pomimo szkoleń.I nie chodzi tylko o pracowników szeregowych.Wszystko jest dobrze do momentu wypadku.A jak już coś się stanie to dopiero dochodzi się do wniosku,że można było coś lepiej zrobić,coś lepiej zabezpieczyć itd.
zdjecie uzytkownika
Były EP - 2014-07-21 09:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kazek - 2014-07-20 19:41:34]:
Jako monter spawacze mieli po 14 a nawet 15 euro
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2014-07-21 09:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były EP - 2014-07-21 09:37:01]:
BYŁY EP realia na dzień dzisiejszy są takie,że jak nie odpowiada tobie to możesz siedzieć w domu.A ty jesteś już na emeryturze lub zmieniłeś branże i piszesz o tym co było.Być może wypowiadasz się na podstawie relacji swoich kolegów którzy jeszcze pracują.Są ludzie którzy mają rodzinę,dom i inne zobowiązania.Przyjmują takie stawi jakie mają zaproponowane.Nie chcę wchodzić w dyskusje i polemizować o tym i o tamtym.Opisuję to co mnie dotyczy z mojej perspektywy.Pomyśl również o tym,że oprócz stawki są jeszcze inne rzeczy bardzo ważne.
zdjecie uzytkownika
nic - 2014-07-21 22:17:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się nie mogę wypowiadać na forum w tej sprawie,choć bym chciała nawet krzyczeć. Ci pracujący w tak ciężkich warunkach monterzy uważajcie pomimo na wszystko na swoje bezpieczeństwo, a nie na wykonywanie poleceń. Pracy można kilka się imać, ale życie najważniejsze.Pozdrawiam wszystkich monterów.
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2014-07-21 22:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem....
zdjecie uzytkownika
Kolega - 2014-07-22 02:30:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyznam szczerze, że podoba mi się polityka pracownicza jaką prowadzi JWW INWEST. Uważam, że osoby zatrudnione to najwięksi spece w działce usług montażowych w energetyce w Polsce. Ciekawym pomysłem jest połączenie rynku polskiego i europejskiego, chociaż na pewno potrzebny jest dobry system zarządzania oraz kompetentne osoby do tego. Stawki, które oferują za granicą na niektórych stanowiskach też są bardzo sensowne. Plus dla JWW.
zdjecie uzytkownika
monter - 2014-07-22 09:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja znam sprawe troche z innej perspektywy, bo mam kolegow, ktorzy pracowali na tej robocie, o ktorej pisze NIC. Bezpieczenstwo jest w JWW na bardzo wysokim poziomie, wiem bo tam sam pracuje juz jakis czas i nigdy nie bylo zadnej wpadki ze strony JWW. BHP przestrzegaja az za bardzo, ale to i dobrze. nie oceniajcie firmy tylko i wylacznie przez to co przeczytacie tu na forum, ja znam prace od kuchni i POLECAM. stawki ok, bhp na najwyzszym poziomie.
zdjecie uzytkownika
ddd - 2014-07-22 10:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kazek - 2014-07-18 22:05:41]:
a czy to wina jww, ze szatnie na budowie sa takie a nie inne?
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2014-07-22 19:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na pewno nie jest moja! Ktoś kto organizuje te szatanie jest winny temu,że po kilkanaście osób musi się przebierać w ścisku. ddd opisuje to co jest.Jeśli chodzi o mnie to ja jestem odpowiedzialny za to żeby robota była zrobiona w sposób bezpieczny tak aby nikomu nic się nie stało.A za resztę odpowiedzialni są ludzie którzy są odpowiednio wynagradzani za wykonywanie swoich obowiązków.
zdjecie uzytkownika
ojoj - 2014-07-22 22:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PR działa. Jak by było takie wysokie bezpieczeństwo , to dlaczego nie zgłosili wcześniejszego wypadku tylko zataili. Kto mi odpowie.Dobrze że kontrole nasłali bo by nikt chyba nie wiedział no oprócz świadków oczywiście.
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2014-07-23 07:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ddd - 2014-07-22 10:13:45]:
Jeżeli tak oceniasz JWW to nie jesteś monter tylko( usunięte przez administratora )
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-06-07
Żródło: Gowork.pl
Katowice
(śląskie)
JWW Invest S.A. z siedzibą w Katowicach jest firmą, której  głównym profilem działalności są usługi prowadzone na rynku energetyki zawodowej i przemysłowej oraz na rynku konstrukcji stalowych i rurociągów.  JWW Invest S.A. posiada wdrożony system zarządzania jakością wg ISO 9001:2008,certyfikowany przez TŰV CERT oraz uprawnienia Urzędu Dozoru Technicznego w zakresie: modernizacji, montażu, naprawy kotłów paro
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2014-07-26 19:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o BHP to akurat wiem doskonale na jakim jest poziomie.Na poziomie zerowym.BHP istnieje tylko w teorii.Mam podać przykłady.Tak przykłady bo tak wiele rzeczy dzieje się tam gdzie JWW ma swoich ludzi.
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2014-07-26 19:59:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdemu kto powie mi,że jest inaczej to będę śmiać się prosto w twarz.Firma zarabia setki tysięcy złotych jak nie miliony a nie stać jej na sprawny sprzęt.
zdjecie uzytkownika
nk - 2014-07-26 22:57:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i tak wyjdzie na ich korzyść niestety
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2014-07-26 23:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A najlepsze w tym wszystkim jest to,że jutro wiadomo kto będzie pisać coś innego.Będzie można przeczytać,że BHP jest na bardzo wysokim poziomie i takie inne brednie.To co ja piszę jest prawdą.Pracuje i widzę.
zdjecie uzytkownika
elektroda - 2014-07-27 12:54:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spawacz - 2014-07-23 07:30:16]:
ludzie co wy wypisujecie za głupoty jeszcze na poprzednim remoncie było jako tako teraz juz nie przeciez jww ma z babckokiem kontrakt w euro [diety także]tak jak niesławny juz IDS a robolom placi w zetach bhp-pania widac tylko w poniedziałki jak jest obchód wszystkich firm,a jesli chodzi o niederhausen na 7 pojechało mnóstwo ludzi którzy po powrocie stanowczo stwierdzili ze wiecej tam nie pojada i podejrzewam ze zmienili zdanie .robiłem swego czsu na rybniku prosze zapytac jak tam funkcjonuje bhp to wtedy dowiecie sie co to jest ochrona zdrowia i zycia bhp jww by tam nie istnialo
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JWW INWEST
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x