logo Auchan

Auchan

Legnica

Opinie o Auchan

daga 2015-02-04 21:01:03
Powaznie jest takie stado chętnych aby pracowac w Auchan? Ja rozumiem, że to popularna siec marketów, niedawno wykupili reala to i sa praktycznie wszedzie, ale aż tak? Konkurencja przecież tez jest spora. to co takiego Auchan oferuje kasjerom, że jest więcej chętnych niż w innych marketach? Pozdrawiam.
były manager 2015-02-11 15:06:42
Witam, jako były manager Auchan muszę przestrzec osoby ubiegające się o pracę. Auchan to korporacja,w której praca jest elementem drugorzędnym. Szacunek? Niekoniecznie go doświadczycie. Jeśli umiecie wykonywać obowiązki szybko, w ciszy i nie chorujecie - ok. Natomiast jeśli coś Wam się nie spodoba i zgłosicie np mobbing - wypowiedzenie. To miejsce, które ma swój plus - umowy o pracę, natomiast minusem jest to, że trzeba się bezwzględnie podporządkować kolesiostwu, które ze strachu o własny stołek i tak Cię wyrzuci. Polecam osobom, które dla pracy potrafią zatracić szacunek do siebie i wyznawane wartości.
7
caser 2015-02-22 14:29:17
a w tej firmie wynagrodzenie jest chyba zalezne od zajmowanego stanowiska.?Jak jest na dzień dzisiejszy,jak można opisać atmosferę pracy w firmie i jak wyglada sprawa związana z rozmową kwalifikacyjną? z góry dzikeuje wszystkim osobom które iwedza jak sie pracuje w tej firmie za udzielone informacje pozdrawiam..
realistka 2015-03-02 15:07:37
Idąc do pracy do Auchan, naczytałam się komentarzy z kosmosu i byłam przerażona. Nie żałuję, zaryzykowałam. Atmosfera jest świetna ale z tego co widzę to zależy od działu na jakim się pracuje. Nigdy nie zdecydowałabym się przejść na jakikolwiek dział spożywczy, to jak się pracuje zależy od osób na dziale, managera i trochę od senior managera. Mi trafili się fajni ludzie na dziale, spoko managerka i w miarę ok senior (czasem do czegoś się przyczepi ale w sumie od tego jest). Pensja na stanowisku "pracownik hali" na początek wynosi 1850zł brutto + premie. Czasem dochodzą nocki, które są więcej płatne. Przykładowo w zeszłym miesiącu (z kilkoma nockami) dostałam do ręki trochę ponad 1500zł.
1
zenobiusz 2015-03-08 18:31:27
manager w auchan to za dużo powiedziane, ponieważ ma to ma niewiele współnego z zarzadzaniem, czy analizą handlową, bardziej z klepaniem zamówień i pilnowaniem dat na produktach, także nazewnictow tego stanowiska zupełnie "na wyrost" praca na początek, żeby sie wybić gdzieś dalej, inaczej porażka, netto przez pół roku 1550-1600zł - tak , dokładnie dobrze widać, później koło 2ki wyjdzie, za lata pracy ciezko sie dowiedzieć ile, ale niewiele, bo to nie jest firma, w której zarabia się dużo, typowa francuska postokolonialna szkoła wyzysku; dziadostwo straszne, bałagan; to idealne miejsce dla ludzi, którzy nic nie potrafią i nawet nie chcą się nauczyć czegoś więcej, także jeśli ktoś nie ma ambicji, auchan awsze przyjmie takich z otwartymi rękami, jeśli oczywiście będzie wakat!
1
Marzena 2015-03-17 09:36:13
Do tej pory myślałam, że Auchan jako niezły partner klienta jest i również niezłym pracodawcą. W Legnicy tak to wygląda, ale odnoszę wrażenie, że w innych miastach za wiele się to nie różni. Takie pieniądze skuszą osoby chyba tylko bez wykształcenia i odpowiednich umiejętności, bo prawdziwi managerowie nawet na taką ofertę nie spojrzą.
1
bielany 2015-03-20 19:29:20
Pracuję głównie na nocki na PF, jest swietna atmosfera. Zarobkom mozna zostawic wiele do zyczenia ale zawsze sie wyrabiamy z towarowaniem, nie mialem problemow z niczym, jedynym minusem jest kontrola na kazdym kroku ze strony monitoringu, menadzerowie... Jedna mi nie podchodzi ale nie trzeba utrzymywac z nimi non stop kontaktu, po prostu jest przyjemnie
1
Olimpia 2015-03-31 20:57:50
Nie chciałbym być czepliwy ale zarobki w każdym miejscu w Polsce u każdego pracodawcy pozostawiają wiele do życzenia. Zawsze jest problem ze znalezieniem odpowiedniego balansu między ilością pracy i jego ciężkością a otrzymywanym wynagrodzeniem. Może Auchan coś na to poradzi, bo raczej wiele osób wówczas by się zdecydowało na pracę.
stefaniel 2015-04-03 21:48:59
w auchan zwykły pracwownik robi 90 procent tego co manager, a jest zwykłym pracownikiem, nigdy nie zostanie managerem, to jest tak głupie, ze az smieszne
brak hierarchii w tej sieci to najwiekszy minus
do tego kupa ludzi, która nie ma pojecia o niczym, ale mozna ich taniej wykorzystać, wiec są zatrudniani jako np.: managerów,
filozofia firmy jest prosta- jak najwiecej ciemnoty zatrudnić, zeby nie dać zarobić,wcisnąć owej ciemnocie tzw, wizję! Biznesik i tak sie będzie kręcił, a francuzik i tak zarobi, bez zbędnego wydawania kasy na polskiego managera/pracownika itd. Smieszne jest to, ze pracownicy dają sie robić w wała, czesto pracując przez 4 łikendy pod rząd, mając powiedziane, ze jeden łikend musi być wolny, zwłaszcza na PF-ach
premie smieszne, bony- smiesznie niskie, wypłata-kpina
nie mozna nazwac plusem tego co powinno być standardem, czyli: terminowa wypłata, czy czas pracy przestrzegany, jednak dla wiekszosci tam pracujących, to co jest oczywiste, staje się atutem- to chyba z braku laku,
2
m,arek 2015-04-20 18:52:22
widziałem też że poszukuję kasjera na pół etatu, tylko w weekendy. napiszcie mi proszę jakie to będzie dla mnie oznaczało netto pieniążki i jakie godziny pracy
babu 2015-05-09 20:03:38
kupiłem w ąuchan we Wrocławiu opryskiwacz 5l za 26,99 i to jest bubel ponieważ przy napompowaniu nie trzyma powietrza .wiem na czym polega wada i chciałem wymienić na inny to obsługa twierdzi ,że należy go wysłać do serwisu na reklamacje a ciućmoki nie wiedzą że klientowi przysługuje zwrot towaru w przeciągu 10 dni obstawili punkty reklamacyjne cyborgami którzy nie przyjmują nic do wiadomości .ostrzegam chcących kupić taki opryskiwacz niech się zastanowią
kurpiel 2015-07-12 13:48:23
widzę , że chcesz wystawić temu pracodawcy opinie po jednym produkcie który jest wadliwy :) to jest ciekawe. Chociaż faktycznie z rekalamcjami wszelkiego rodzaju w sklepach Auchan zawsze jest problem. Dlatego ja wystrzegałbym się szukania najtańszych urządzeń. Czasem lepiej zapłacić więcej i mieć spokój
rozamunda 2015-09-15 14:11:18
chcą pracować to muszą tańczyć jak im zagra... nie mam dobrego zdania... :(
rotek 2015-09-15 17:16:57
słuchajcie, bardzo dużo jest ofert od nich...ciekawa jest też na magazyniera, bo w oczekiwaniach dają tylko to, zeby mieć doswiadczenie. Praca polega głównie na przyjęciu towaru zgodnie z procedurami wewnętrznymi,współpracy z działami handlowymi no i ogólne pilnowanie towaru, zanoszenie go tam gdzie potrzeba.
klient 2015-10-11 19:06:04
Zakupy w sklepie Auchan Legnica to wielkie nieporozumienie ,mam na myśli obsługę klienta przy kasie ,a raczej jej brak.W soboty i niedzielę pracują trzy lub cztery kasy,całkowita ignorancja i brak doświadczenia.W okresach
przedświątecznych zatrudniają pracowników na kasach bez doświadczenia prosto z ulicy i
kilka razy zostałem oszukany [nabity towar na paragon inny niż został zakupiony ,Z kierownikiem sklepu nie ma co nawet dyskutować ,bo myślę że cały ten bałagan w sklepie to chyba jego wina.Oszczędzają kosztem klienta
2
kasia 2015-10-12 22:30:27
witam. uwazam market auchan w Legnicy za bardzo dobry sklep. ogromny wybór produktów.bardzo lubie tam robic zakupy. a pomylki zdarzaja sie wszedzie. polecam.
andzia 2015-10-15 20:52:26
witam, piszę jako klienta, nie jako pracownik tego marketu, chcialabym rownież jak większość klientów oraz pracowników tego marketu wyrazic swoją opinie, bardzo lubię ten market w tym miescie, jest tam wiele dobrych produktów oraz bardzo konkurencyjne ceny, obsługa zazwyczaj służy pomocą w każdej sutuacji
xxx 2015-11-03 08:15:35
ludzie po przejęciu przez Auchan Polska tego sklepu zrobił się tu (usunięte przez administratora), co chwilę ktoś sie zwalnia na jego miejsce przychodzi nowy, ludzie są liczeni na sztuki, nie liczysz sie Ty tylko to że wszystko masz zrobić,dosłownie wszyscy robią nadgodziny WSZYSCY,(usunięte przez administratora)jak chcecie tu pracować to lepiej idźcie na strefe, jest wiele lepszych firm które przede wszystkim płacą więcej , nawet socjal nam zabrali omijajcie z daleka!!! chyba że macie nóż przy gardle
1
Kamil 2015-11-09 13:17:08
Auchan może nie jest dla wielu osób szczytem marzeń, ale po przejrzeniu ich ofert widzę, że na niektóre stanowiska naprawdę warto wysyłać CV. Auchan szuka np. cukierników. Niby łatwa praca, ale wymagają doświadczenia, a zapewniają stabilne zatrudnienie, szkolenia i możliwość awansu wewnętrznego. Spoko :)
pracownik 2015-11-11 18:55:00
Kamil! Spróbuj przepracować 1-2 miesiące, a zmienisz zdanie. Niby łatwa praca? To powodzenia, ciekawe ile wytrzymasz ciągłego wytykania i (usunięte przez administratora) się do twojej osoby.
1
dzięcioł 2015-11-11 21:20:42
@Kamil - dobrze, że można coś więcej osiągnąć niż swoje własne stanowisko, ale skoro zapewniają szkolenia i stabilne zatrudnienie to pewnie jest to umowa o pracę.
Rox 2015-11-14 01:10:34
Myślę, że dobrze że wymagają doświadczenia. Bo jednak cukiernictwo to nie jest prosta sprawa. Trzeba dobrze ogarniać temat i znać wiele przepisów.
ola 2015-11-16 13:41:54
i ta mozliwosc awansu w firmie to jest dla mnei tez duzym plusem, przynajmiej daje motywacje do staran
6PaB 2015-11-16 19:20:38
Gadasz jakbyś była podstawiona. Każdy kto tam pracował wie, że od środka wygląda to zupełnie inaczej. A na awans możesz liczyć nie jak zdobędziesz doświadczenie, tylko cztery litery wazeliną dobrze nasmarujesz.
3
Robson 2015-11-17 19:33:44
Napiszcie coś o Carefurze w Legnicy.Bardzo zależy mi na czyjeś opinii. Kto pracuje tam lub pracował.
fujkik 2015-12-03 17:19:37
oj o legnicy to niestety nic nie wiem @Robson, ale wydaje mi się, że dobre warunki pracy jeśli o carrefour chodzi obowiązują w całej sieci sklepów, więc nie masz się czego obawiać
stefan 2015-12-14 21:20:16
W Auchan Legnica - pracownicy z 13 letnim stażem zarabiają po 1400 - 1500 zł na rękę - żenada !!! Wymagania za to - bardzo wysokie. Kolejki przy kasach rzecz normalna - więc chyba administracja sobie nie radzi z tematem. Jak Dyrektor nie potrafi organizować pracy sklepu - niech sam siada na kasie i coś robi. Tutaj są takie jaja że pracownicy przychodzą w wolnym czasie do pracy - bo szkolenie, narada, bezsensowne dyskusje i się "nie odbijają" - jak się to ma do Kodeksu Pracy, nie znam się ale to ma znamiona MOBBINGU chyba. Co do kolejek na kasie - to zapłaćić trzeba ludziom uczciwe wynagrodzenie - to będą pracować. Za to są pieniądze na wyjazdy pracowników na jakieś zjazdy do Gdańska, Poznania - za grube pieniądze - po to żeby pogadali i wypili kawkę. Pracownikom dorzuca się obowiązków - a pieniądze są te same - za to oczekiwania kosmiczne. Inspekcja Pracy - miała by tutaj co robić - bo łamane jest wiele praw pracowniczychTeraz oczywiście trzeba otwierać już o 6.00 i zamykać o 22,30 - bo żądza pieniądza jest ważniejsza niż poszanowanie pracownika. W Wigilię tutaj pracują do 15,00 - to kiedy ta kasjerka czy ktoś inny ma przygotować sobie Święta ? - ale pan Dyrektor ma to gdzieś. Praca w tym i innych marketach to porażka - tam za psie pieniądze z pracownika wyciska się wszystkie siły.
1
trop 2015-12-15 00:23:59
@stefan to teraz zastanów się.. pracujesz w jednym miejscu 13 lat za takie pieniądze, czy to aby na pewno rozsądne. Według mnie to bzdura, wolałbym ubiegać się o podwyżki albo szukać innej pracy
fggf 2016-01-02 18:10:42
no tak jest teraz od nich kilka ofert pracy miedzy innymi na stanowsiko pracownika hali do działu przemysłowego czy kontrolera logistyki w Niepruszewie
1
rpo 2016-01-08 16:33:35
tak naparwde jak ktoś jest po zarządzanu, logistyce i ma studia wyższe to spokojnie moze aplikowac od nich jako Specjalista w dziale zaopatrzenia, praca w Grojcu jest.
fujkik 2016-01-18 21:27:27
jasne, że tak, to nie prawda, że po studiach nie ma pracy bo na takie logistyczne stanowiska często w supermarketach poszukują, potrzebni są też wiadomo kasjerzy, np. w kołbaskowie :)
garfield 2016-01-24 13:49:39
@fujkik, kasjerów to oni poszukuja praktycznie zawsze, czasem warto iść do marketu i zapytać. Warunki ok - jest umowa o prace, a nawet tanie obiady pracownicze, każdy market ma mała stołówkę.
2346 2016-02-04 20:20:21
hej hej nie wiem czy wiecie ale mozna do nich sie załapac na staz managerksi w dziale spozywczym w Krakowie, duzy plus jest taki ze oni za ten staz placa
6432 2016-02-08 20:52:35
czemu piszesz "oni" człowieku z auchan?
1
andzia 2016-02-08 21:26:07
w takich olbrzymich marketach zazwyczaj jest poszukiwanch kilkanascie osob do pracy, wiadizalem ze szukaja wielu kasjerów, nawet w sklepach czasem są wywieszki
pomust 2016-02-17 16:27:49
Owszem, często można trafić w sklepach na ich ogłoszenia @andzia. Ale to dlatego, że jest spora rotacja. Poza tym zazwyczaj dają umowę na zlecenie i nie każdemu to pasuje właśnie.
nie laik 2016-03-14 01:08:00
Nie chciałabym, lecz jestem zmuszona- ciućmoku...pomyliło Ci się prawo do zwrotu towaru zakupionego na odległość...stacjonarnie masz prawo laiku do tego co przekazali Ci Pracownicy- zgłoszenie reklamacyjne. Zwrot towaru pełnowartościowego jest dobrą wolą sklepu...
janek 2016-04-07 19:30:34
Wie ktoś czy stanowisko Magazyniera u nich się opłaca co do zarobków i umowy? Bo zastanawiam się nad nimi
Oszołomka 2016-05-10 08:56:05
potwierdzam w 100%, zabieram sie z tego bajzlu. Daja ldzi na umowie managera, a traktuja jak smiecia.
1
nikoś 2016-05-10 20:33:44
ja co prawda nie myślę o ofercie dla managera :D podoba mi się ogłoszenie na magazyniera. Wymagają pracy w weekendy oraz do pracy zmianowej w godzinach 05.00-13.00 i 14.00-22.00, dwóch lat doświoadczenia i Książeczki Sanepid, To chyba żadna tragedia :)
jorko 2016-05-21 13:32:58
Auchan jak sama nazwa mowi oszolom albo jak kto woli jelop.Wielkie obiecanki francuza ze beda zmiany na lepsze.A tu prosze ludzi brakuje lub zwalnia sie kazdy z bylego Real.Odeszlem bo moja pensja zostala obnizona i zostalem zdegradowany do pracownika szeregowego.Auchan wszystko zabral rabat pracowniczy,punkty,premie,przywileje itp.A co w zamian nic smieszne obiadki za ktore i tak podatek ci potraca.A co gorsza sa to obiadki dla chlewika to bezdomni maja lepsze.Dosc czesto zdarzalo sie ze zepsute albo ktos zostawil i ponownie dali do sprzedazy.Pani Rzecznik tej firmy uwaza ze wszystko jest git i gra.A sama robi z siebie posmiewisko bo o niczym nie wiedziala.Dostala sygnal,ze bardzo jest zle w Auchan.Mobbing,wykorzystywanie i ponizanie.Urodziny Auchan to jakies chore widowisko tej firmy.Podwyzek nie dadza ale na nagrody i akcje maja.Od wrzesnia wprowadzaja skutecznosc jakis pan madry z hiszpani wymyslil.Polega to na tym ze osoba w Auchan jest obserwowana.Caly dzien pracy od wej do wyj.Ile obslugiwales klienta,kiedy i ile spedziles w wc,czy za dlugo nie siedziales bezczynnie itp.Mam taka nadzieje ze moze wreszcie to trafi do programu Uwaga TVN bo ta firma sobie za duzo pozwala.
Z innego marketu 2016-06-14 21:09:11
Potwierdzam przedmowiczynie, nie podpisze nowej umowy. To skandal, w normalnej firmie szanuje sie nowych pracownikow tu masz zapier...c wiecej za mniej. Stac mnie na wiecej, szkoda mojego czasu zmarnowanego w tej firmie ( po godzinach, za ktore i tak nie placa), szkoda mojej rodziny, szkoda mi moich nerwow, ambicji. Nigdy nie bede robic tam zakupow, wole zaplacic wiecej, tam gdzie szanuje sie pracownikow.
1
Krzyś 2016-06-16 19:45:15
niedowartościowany pracownik zamiast pisać głupoty weź się do roboty :-)
Z innego marketu 2016-06-28 21:17:55
Jezeli to bylo do mnie, to juz sie wzielam. Szukam nowej pracy ;-)
rotek 2016-07-05 15:56:36
czyli wychodzi jednka na to, że niektórym podoba sie ta praca, wiec wydaje mi się, że jednak nie ma stawek ponad to co normalnie jest.
były pracownik 2016-07-24 13:15:35
moja opinia jest o auchan piaseczno centrala. współczuje wszystkich tam pracującym!!! odradzam prace w tej firmie, złe warunki pracy PRL, toalety jak kiedyś na dworcu centralnym, pracownicy bez zębów, na psychotropach żal mi tych ludzi!
1
adam 2016-08-03 19:22:48
Wiele zalezy od ludzi jacy tam pracują i w sumie od stanwosik jakie piastują ale nikogo nie ma uprawnien do tego by ponizac i zle traktowac nizej postawionych od siebie kolegow, to faktycznie nie ładnie bardzo wyglada.
1
hgj 2016-08-17 19:39:06
@ były menago - Auchan Komorniki no to jesli jest ajk móisz to naprawde trzeba miec dobre zdrowie zeby to wszystko ogarnać. To chyba jednak nie dla mnie
X 2016-08-21 03:28:08
Praca jako kasjer.... Najgorsza robota szczególnie w weekendy, gdy na kasach jest po kilku kasjerów bo reszta wolne ma... Kolejki masakryczne... I te cudowne kasy
adam 2016-09-01 14:02:05
Skoro podejmujesz sie pracy an stanwosiku aksjera musisz sie ztym liczyc ze kolejki do kasy to codziennosci, pracujesz w takim duzym markcenie i nagle ci sie praca nie pdoba bo kolejki do kas sa?
Zostaw swoją opinię o Auchan - Legnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan