Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Auchan

Pracowałeś w firmie Auchan i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Anonimowa pracownica - 2010-11-04 19:32:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Auchan Legnica już dość długo . Uważam, że warunki pracy są tam nie najlepsze. Zarówno managerowie, jak i pracownicy pracują tam za niewielkie pieniądze, nawet w porównaniu do innych hipermarketów.Jeszcze ok 2 lata temu, kiedy była inna ekipa zarządzająca i inny dyrektor, atmosfera w pracy była bardziej przyjazna. Teraz niestety nawet tego nie ma, więc nie dziwię się, że większość ludzi tam pracujących chciałoby odejść .Praca tam jest ciężka fizycznie i psychicznie, ale uczy odporności na stres. Czasami ktoś ma szansę się wybić, awansować, co wiąże się nie tyle z wielką kasą, ale ze zdobyciem jakiegoś doświadczenia. Szkoda tylko, że od jakiegoś czasu nie daje się tej szansy pracownikom, ale szuka się ludzi z zewnątrz. Rotacja w kadrze zarządzającej , wśród kierowników, też jest więc duża..Dużo mogłabym pisać o minusach i plusach tej pracy (bo takie też są). Ktoś mi kiedyś powiedział, że "wszędzie jest dobrze, gdzie nas nie ma" i to jest prawda. Ta praca jest dobra dla młodych ludzi,a Ci którzy mają rodziny mogą mieć problem przy takiej pensji się utrzymać, ale są różnie sytuacje w życiu i nie zawsze dostaje się taką pracę o jakiej by się marzyło :)

Dodam tylko, że poznałam tu świetnych ludzi, inteligentnych z pasjami, więc hipermarkety to nie, jak niektórzy sądzą, miejsce pracy dla idiotów ;).
Pozdrawiam wszystkich "starych" pracowników Auchan w Legnicy ;)
zdjecie uzytkownika
an - 2010-12-24 16:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracując tam trzeba być twardym psychicznie i fizycznie. Tak naprawdę pracując w tej firmie jesteś traktowany jak przedmiot (maszyna ktora ma robic). Niektórzy pracownicy i kierownicy są wporządku ale znajdą się tacy co lubią utrudniać życie. Ogólnie to większość kierowników i dyrektorów chce rządzić i mieć coś do powiedzenia ale miedzy sobą się często nie dogadują, obgadują się wzajemnie, następnie uśmiechają do siebie i niby jest dobrze. Kierownicy często myślą, że na pracownika trzeba nakrzyczeć aby dobrze pracował i dużo z nich uważa, że jak będzie krzyczeć i niby być ostrym to zyska szacunek wśród innych kierowników i pracowników, ale tak naprawdę pracownicy uważają takich [usunięte przez administratora] Niekiedy są przyjaźnie nastawieni (przeważnie jak chcą aby im pomóc), ale kiedy jest troszkę napięcia w sklepie (jakaś akcja czy cos) to musisz robić 50 rzeczy na raz. Ogólnie nie polecam tej firmy. A jak ktoś się tam wybiera to niech będzie twardy i nie pozwoli na siebie krzyczeć i traktować jak gorszego od kierownika.
Pozdrawiam w porządku pracowników i dobrych managerów :)
zdjecie uzytkownika
XXXXX - 2011-01-29 17:52:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jak praca. Wy chyba na strefie nie pracowaliście..Tam to dopiero jest kipisz ,tyrania i poniżanie pracownika.Ja byłam widziałam i nie życzę najgorszemu wrogowi. Wejdźcie chociażby na forum WINKELMANN,FAURENCJA itd.,zobaczycie co się tam dzieje.
zdjecie uzytkownika
guguguag - 2011-04-04 12:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słownik polski sie kłania...PISZE SIE "rzucaja"
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-28 10:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poszukuje osob ktore pracowaly w auchanie na przelomie 2010/2011r na kasie w czasie pracy kochanej jolanty kto pracowal ten wie o kim mowa.chcemy zlozyc grupowy wniosek do sadu a potrzeba 30osob musimy w koncu cos z tym zrobic
zdjecie uzytkownika
bla bla - 2011-12-22 13:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy znalazło się już te 30 osób? Jak się z tobą skontaktować???
zdjecie uzytkownika
kizia mizia - 2012-01-11 13:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i kto to mowi a jak w szanownej firmie sie zglasza kochanemu kierownictwu co sie dzieje to nie ma odzewu a wszystkie smieci zamiata sie pod dywan a niewygodne osoby zwalnia.to jest dobre wtedy tak?no to gratulacje
zdjecie uzytkownika
IK - 2012-03-04 15:41:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poruszmy kilka kwestii. Osoby które tu piszą albo nie pracowały w auchan albo opierają się na plotkach albo piszą nieprawdę. popierwsze jaka praca taka płaca ( ja. 1750zł po półtora roku) podrugie ci co piszą ze praca jest cięzka to nie mają pojęcia jak wygląda ciężka praca a potrzecie w auchan nikt nie pracuje na inną umowę jak umowa o pracę. firma jest solidna i ma konkretne zaplecze socjalne.
zdjecie uzytkownika
ja - 2012-03-28 09:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie gadaj ze nikt nie pracuje na inna umowe jak umowa o prace bo sa tez o dzielo i zlecenie wiec najpierw dowiedz sie dokladnie a pozniej gadaj!!
zdjecie uzytkownika
ktos - 2012-06-10 22:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie? uczciwie pracowalem i nikt nigdy mi nie powie ze robilem cos niezgodnego co niebylo nielegalne w auchanie bo uczciwie pracowalem. I zarabialem na chleb. Szanuje wszystkich ludzi z ktorymi pracowalem i zlego slowa o nich niepowiem bo to swietna ekipa. A dlaczego teraz to mam swoje powody ale to juz tylko moja sprawa dlaczego i nikomu sie nie bede tlumaczyc z tego.
zdjecie uzytkownika
Byly - 2012-06-30 20:50:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktos - 2012-06-10 22:36:31

jakie? uczciwie pracowalem i nikt nigdy mi nie powie ze robilem cos niezgodnego co niebylo nielegalne w auchanie bo uczciwie pracowalem. I zarabialem na chleb. Szanuje wszystkich ludzi z ktorymi pracowalem i zlego slowa o nich niepowiem bo to swietna ekipa. A dlaczego teraz to mam swoje powody ale to juz tylko moja sprawa dlaczego i nikomu sie nie bede tlumaczyc z tego.
Obecny pracodawca na pewno sie ucieszy, gdy sie dowie, ze wolales grac w gierki na kompie, zamiast pilnowac sklepu siedzac na monitoringu...
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2012-07-06 12:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie to takie straszne zeczy robilem wal smialo gadac kazdy potrafi. I w jakie ja to gierki twoim zdaniem gralem???? bo ja niewiem. Mocny jestes ale tylko w gebie
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2012-07-06 12:15:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to zglos sie do mojego pracodawcy i powiedz co ci tam lezy jak sie niebiosz
zdjecie uzytkownika
PrzyszłaPracownica - 2012-12-04 19:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie na temat pracy w markecie Auchan dział przyjęcia towaru ilu jest pracowników ilu kierowników ijakie kto ma zarobków jakie etaty jaki socjal
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2013-01-16 12:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Mam pytanko na jakie wynagrodzenie może liczyć "Manager Działu". Z góry dziękuję za dpowiedz
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-21 20:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, pracuje ktoś obecnie na kasie w Auchan? Może ktoś napisać dokładnie ile się zarabia? Czy potrącają z pensji za różnice kasjerskie? Jeśli tak to od jakiej kwoty? Czy kasjerki też wykonują prace magazynowe i wykładanie towaru, czy może można tylko na kasie pracować? Czy pracownicy dostają jakiś dodatek socjalny na pranie, typu 50 zł do pensji?
zdjecie uzytkownika
kasjerka - 2013-06-25 08:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie płacisz za manka dostajesz notatkę maks. 3 i dostajesz naganne jak dalej będzie ci się to zdarzało rozwiązują umowę na poł etatu dostajesz umowę o prace , możesz chodzić do WC to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przerwa w kodeksie pracy przysługuje od 5,45 .
praca sama w sobie nie jest zła jeśli przychodzisz do pracy a nie po to by posiedzieć pogadać.
wyrażanie swojego zdania nie polecam złe się na tym wychodzi
ja pracuje tam 3,5roku od samego początku jeśli chcesz cos powiedzieć pożalić się zachowaj to dla siebie bo będzie obrócone przeciwko tobie kierownictwo tzn menager ja na swojego nie narzekam zależy na kogo trafisz co prawda mogło by być lepiej ale lepszy taki me -nago niż jakiś tyran, można się dogadać co do grafiku np. jeśli się uczysz lub masz dziecko i możesz pracować tylko w tych i tych godz. Premie zależne sa od wyników i stażu pracy ogólnie polecam lepsze to niż biedronka czy Lidl pracowałam tam nie dość ze psychicznie to i fizycznie mnie wykończyli. Ok nie jest to sklep idealny bo takie nie istnieją jeśli szukasz pracy przyjdź zobacz a nie czytaj tych kreteńskich komentarzy bo połowa tego to nie prawda
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-05 18:08:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasjerka, a jak to jest z różnicami kasjerskimi, do jakiej kwoty się nie zwraca? No i o jakim Auchan jest mowa? Bo mnie interesuje te w Warszawie, a menadżerka wszedzie inna.
zdjecie uzytkownika
nikt - 2013-07-17 19:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w Auchan są kasy główne lub ich odpowiedniki?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-29 11:16:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no a czy kasjerka dostaje sluzbowa odziez tak jak w innyc hipermarketach?jaka atmosfera?czy bez problemu na przerwy sie wychodzi?ile w Warszawie w Auchan sie zarabia wie ktos?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-22
Żródło: gazetapraca.pl
miasta nie podano
(świętokrzyskie)
Auchan to grupa handlowa o międzynarodowym zasięgu.W 15 krajach świata zatrudniamy ponad 300 tysięcy współpracowników. W Polsce od 1996 roku otworzyliśmy 25 hipermarketów oraz 3 centra logistyczne. Obecnie poszukujemy Kandydatek i Kandydatów do: MANAGER HANDLOWY Charakter pracy:Zapewnienie sprawnego funkcjonowania swojego działu Realizacja polityki handlowej ( zarządzanie produktem i organizowanie akcji handlowych) Realizacja założeń ekonomicz
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
kasjerka - 2013-09-13 09:44:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w auchan na kasie 2 mies jest fajnie , dostaje sie oczywiscie ubranie robocze , tylko zastanawia mnie ile trzeba przepracowac zeby dostac bony na swieta nie moge znalesc nigdzie u nas w zg przyjmuja kasjerki tylko na pol etatu 800 brutto 650 okolo netto plus co 3 miechy nadgodziny ale to ogolnie malo ich wychodzi grafiki na caly mies ogolnie unas jest spoko
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-22 16:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A marki te ich własne te tańsze Auchan?jakiej są jakości?to pieczywo to wiecie czy jest wypiekane z zamrożonego pieczywa czy jak w piekarni świeże?
zdjecie uzytkownika
asiuleek678 - 2013-11-05 17:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam! a jak z socjalem dla pracowników, bonami na swieta itp?wie ktoś ile trzeba tam przepracować żeby coś dostać?I czy są jakieś paczki dla dzieci na Mikołaja?
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2013-11-16 00:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Paczki na święta dla dzieci do 14 roku życia są, bony dla pracowników też, ale warunek: trzeba pracować dłużej niż 3 m-ce, pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
zenek1515 - 2014-01-30 23:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jaka jest struktura w Auchan na Dziale Przyjęcia Towaru? Chodzi mi o liczbę etatów, czy jest manager i jego zastępca, czy wszyscy pracują na pełny etat no i jakie są zarobki.
Dzięki za odpowiedzi.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x