Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DHL

Pracowałeś w firmie DHL i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
DHL-ówka - 2014-04-03 18:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownicy agencji do menadżera - 2014-03-12 11:27:37]:
Tak czytam te ostatnie opinie, i zastanawiam się czemu piszecie o braku urlopu z umowy zlecenie jeśli chodzi o agencje? My jako pracownicy agencji nawet zaznaczamy punkcik w umowie, jeśli chodzi o EUROKADRĘ, że nie chcemy być objęci dobrowolnym ubezpieczeniem chorobowym, co jest kary godne. I co tu pisać o urlopach? Poza tym liderzy nasi kochani z EUROKADRY, powinno Wam zależeć na pracowniku własnej agencji i stwarzać mu chociaż podstawowe udogodnienia i dawać wskazówki jak być wydajnym w pracy, zapewnić chociaż minimalne szkolenie dla nowych pracowników,albo zrobic sobie karteczki skserować i dawać nowemu pracownikowi na których by były chociaż podstawowe zagadnienia związane z obsługą skanera na każdym dziale, a nie taki pracownik zamiast robić normę, to on lata od ludzia do ludzia i pyta się co robić ze skanerem, czy go trzymać i patrzeć w niego czy coś tam może trzeba naciskać i pracować, a każdy mu co innego tłumaczy. Was natomiast widać tylko przy podpisywaniu list na początku zmiany,umiecie wtedyzwrócić uwagę, że nie posiada się długopisu, a powinien być, a potem to się interesujecie tylko tym, kto normy nie wyrabia i żeby się do niego wtedy pomądrzyć a zero pomocy.
zdjecie uzytkownika
DHL-ówka - 2014-04-03 19:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [viki - 2014-03-12 11:35:43]:
Natomiast, jeśli chodzi o wyrabianie norm w Naszym DHL, to tak, oczywiście, mają wysokie normy tylko Ci, którzy pracują już dłuższy czas, i mają układy z końcówkami, albo z wózkowymi np. na PTS, którzy doworzą im lepszy towar. Nowy pracownik ma znikome szanse na takowy, bo zanim się rozejrzy, towar już jest zarezerwowany. A potem tacy pracownicy z układami siedzą sobie pod regałami, lub chowają się po kątach, no bo przecież normę mają wyrobioną, a temu nowemu pot spływa po tyłku, i ciągle podpisuje karteczki, że nie ma normy, i jest niezłym obiektem do rozrywki dla elity.
zdjecie uzytkownika
aaaaaaaaaaaaa - 2014-04-03 22:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DHL-ówka - 2014-04-03 18:43:26
Nikt pracownikowi agencji Eurokadry nie broni żeby zaznaczył sobie ubezpieczenie chorobowe każdego z osobna nasz koordynator się pyta co do ubezpieczenia chorobowego. A liderki nie są od tego żeby szkolić nowych pracowników są wyznaczone osoby z DHL ktore takie osoby powinny przeszkolić ale rączki od tego umywają i najlepiej czepiać się liderek. Jestem pracownikiem i naprawdę na nasze liderki nie narzekajcie powinniście mieć takie jak w FS wtedy byście docenili swoje.
zdjecie uzytkownika
DHL-ówka - 2014-04-04 08:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też jestem pracownikiem EURO, i uwierz mi , że o ubezpieczenie chorobowe nie byłam pytana. Ja nie mówie, że liderki mają nad nami stać i nas szkolić całe dnie, ale skoro EURO zależy na pracowniku i jego wydajności, to warto by było, aby nasze liderki dały coś od siebie,bo nikt z pracowników DHL nie podpowie pewnych regół panujących na tym magazynie. Mnie nie interesują inne agencje, tylko ta w której pracuję. Pewnie, że Ci którzy dłużej pracują, nie widzą problemu może i wcale nie dziwne, ale zapytaj się tych nowych co myślą? Dostaniesz odpowiedź
zdjecie uzytkownika
aaaaaaaaaaaaaa - 2014-04-04 09:22:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DHL-ówka - 2014-04-04 08:45:51
To zgłoś się z tym problemem do koordynatora a nie na forum smarujesz. Uwierz że mnie też nikt nie szkolił i zaczynałam tam pracę jak jeszcze nie mieliśmy liderów wprowadzał nas koordynator nie ten co jest teraz zaznaczm rozdał ciuchy wprowadził na magazyn do kierownika i koniec. A teraz lider wprowadzi lider poczeka na założenie loginu zaprowadzi na dział to jest mało.
zdjecie uzytkownika
racja - 2014-04-04 10:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
"DHL-ówka" ma racje nowi pracownicy nie mają nawet cienia szansy na wyrobienie normy bo STARZY pracownicy jak ty "aaaaaaaaa" mają znajomych którzy dbają o ich normy. i nie pisz że od szkolenia są osoby z dhlu bo i tobie płacą za to żebyś się zajeła nowym pracownikiem a nie tylko plotkami
zdjecie uzytkownika
eurokadra - 2014-04-04 12:28:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nikt nikomu za szkolenie nie płaci wszyscy za piepszamy za tą samą stawkę 10,50 zł brutto nie zapominajcie i o jakich normach mówicie kto je wyrabia raczej nikt.Plotkami zajmują się właśnie nowi pracownicy którzy tylko potrafią na forum napisać. A co do szkolenia nowych osób oczywiście że są osoby z DHL wyznaczone które oprowadzają nowych pracowników po działam pokazują obsługę skanera. Najlepiej jest powiedzieć niech stary pracownik agencji szkoli. Właśnie "aaaaaaaaa" ma rację a jak macie problem no to do koordynatora się należy zgłosić a nie na starych pracownikach psy wieszać.
zdjecie uzytkownika
s - 2014-04-04 12:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak byli wyznaczeni pracownicy dhl-u do szkolenia nowych osób ale wraz z końcem czterobrygadówki przestało to obowiązywać. a poza tym szkolenia mieli trwać 4h a prowadzili najdłużej 1h a nawet ograniczali się do 15min zaprowadzić na dział pomóc zalogować 5min powiedzieć i wracać do siebie nadrabiać stracony czas na nowych
zdjecie uzytkownika
DHL-ówka - 2014-04-04 13:52:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eurokadra - 2014-04-04 12:28:35]:
Plotkami to zajmują się starzy pracownicy i to widać, zresztą wystarczy poczytać na forum, a nowi pracownicy mają dość tej pracy, i Ty dobrze o tym wiesz, z jakich powodów, więc nie zamydlaj ludziom oczu, bo nikt nie jest ślepy. A jeśli chodzi o to jak twierdzisz, że nikt normy nie wyrabia, oj są tacy co wyrabiają, i też dobrze wiesz kto, i w jaki sposób
zdjecie uzytkownika
DHL-ówka - 2014-04-04 14:15:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście nie ma co tu na wszystkich psów wieszać, bo to są poszczególne osoby, przez które odechciewa się pracować widząc ich zachowanie.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
s - 2014-04-04 22:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [DHL-ówka - 2014-04-04 14:15:40]:
co racja to racja
zdjecie uzytkownika
bleble - 2014-04-05 09:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Weście się wkońcu za robotę a nie tylko narzekać potraficie za leżenie nikt nie płaci a i po ruszać się trzeba troszkę to i norma będzie a nie tylko psy wieszać na tych co dłużej pracują. Właśnie przez wasze leserstwo starzy pracownicy lądują na takim samym poziomie jak wy nygusy. Dziecinada............!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
laps - 2014-04-09 18:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wg. naszego menadżera powinniśmy wyrabiać i z dwie normy na raz, aby podnieść wydajność magazynu....
Wg. naszej kierowniczki powinniśmy pracę zaczynać i kończyć o równej, to może postanowimy, że na magazyn również wchodzimy z zegarkiem w ręku o równej godzinie. nikt nie liczy naszego straconego czasu w kolejkach do list czy po skanery. w złym humorze ludzie zaczęli pracę we wtorek. zebranie z "górą" i schowanie kubków z okolic dystrybutorów....
Może jeszcze pozamykacie nam łazienki, bo jak chodzimy do nich się załatwiać, to norma spada.... Zaraz będą kazali nam robić pod siebie....
Gdy idzie menadżer, nie wolno się odzywać do drugiego pracownika, bo zaraz pójdzie mail, będziesz za wolno robił, będzie mail.
Ciągle się tylko słyszy, "norma, norma i jeszcze raz norma".
A może by tak kierownictwo weszło wśród pracowników i pokazało nam jak to się pracuje i normy wyrabia, bo mail'e to i ja potrafię pisać.
zdjecie uzytkownika
BRZYDULA:-) - 2014-04-09 19:08:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [laps - 2014-04-09 18:28:52]:
Dobry tekst.Jestem za!!! wchodzeniem na magazyn o równej godz. jesteśmy "w plecy" dobre 40min. Przed pracą skanery i listy...po pracy kontrola.A jak złapie bramka to i godzinkę tracimy. Co do norm to wałkowane to jest do znudzenia...i jak grochem o ścianę. System "zamulony"kilka razy w ciągu godz . Jak tu pracować?W "mezie"koloryt zapracowany :-),pani "B"albo "rozumiesz o co chodzi..." jak złapie wolnego słuchacza to może tak i godzinkę. a my szaraki niedosyć że swoją norme mamy ciężko wyrobić to jeszcze za panią "B". Na papierku nam dali stawki ...dobre!Tylko na papierku. A w realu 10.50 brutto. 12.50...13.50...to marzenie. Czy dostał ktoś taką stawkę? Śmieszni jesteście. Obiecanki cacanki czas zwijać żagle ,bryndza tu się robi.
zdjecie uzytkownika
mezzzz - 2014-04-09 20:47:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem 13.50zł brutto mają WISIENKI NA TORCIE......
zdjecie uzytkownika
WISIENKA - 2014-04-10 19:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"mezzzz"-a kto Ci takich bredni naopowiadał. Nie 13.50-tylko 11.50.
zdjecie uzytkownika
mezzz - 2014-04-10 20:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan Menager. Jak jest stawka na chwile obecną 13,50 zł. Za marzec chyba 11,50.
zdjecie uzytkownika
WISIENKA - 2014-04-11 16:58:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"MEZZZ" No właśnie...11.50 za marzec -na pewno bo mam wypłatę na koncie i sprawdziłam. A 13.50 to "oni"już się postarają żeby nikt nie dostał. Chwyty takie żeby ludzi podburzyć to się zna. I nie drzyjcie kotów na nas bo my naprawdę zap... .
zdjecie uzytkownika
nieznajoma - 2014-04-11 18:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co się stało z Panami z ochrony ? xd
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-04-12 20:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nieznajoma - 2014-04-11 18:25:09]:
zrezygnowali
zdjecie uzytkownika
kliouy - 2014-04-12 20:27:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2014-04-12 20:10:14]:
Nie zrezygnowali, tylko pojechali do rosji
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-04-14 00:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kliouy - 2014-04-12 20:27:01]:
czyli zrezygnowali
zdjecie uzytkownika
DO PRACOWNIKÓW EURO KADRY!!! - 2014-04-22 12:39:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LUDZIE OSZALELIŚCIE CO WY PODPISUJECIE? JAKIEŚ ŚMIESZNE "CYROGRAFY" I DO TEGO IN BLANKO. CZY WY JESTEŚCIE TAK CIEMNI ŻEBY COŚ TAKIEGO PODPISAĆ. BEZ WYPISANYCH DANYCH PERSONALNYCH,BRAK DATY,BRAK EGZEMPLARZA DLA WAS. JAK POWIEDZIAŁ TO PAWLAK; OCZADZIELIŚCIE...FIRMA KRZAK...A NIE AGENCJA PRACY.
zdjecie uzytkownika
eurokadra - 2014-04-23 10:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZAJMIJCIE SIĘ SWOIMI SPRAWAMI A NIE TYLKO EUROKADRY PILNUJECIE CO PODPISUJĄ. CO WAS TO INTERESUJE. ZAJMIJCIE SIĘ SWOIMI(usunięte przez administratora) WKOŃCU.....
zdjecie uzytkownika
ZZZZZZZZZZZZZ - 2014-04-23 11:33:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O CZYŻBY SZANOWNA FIRMA POCZUŁA SIĘ URAŻONA CZY RACZEJ ZAGROŻONA:) NIE UNOŚ SIĘ (usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
70 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DHL
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x