Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Agencja Nieruchomości Tecnocasa

Pracowałeś w firmie Agencja Nieruchomości Tecnocasa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-09 06:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a w Tecnocasie jaka maja umowe pracownicy?maja umowe o prace czy zlecenie czy działalności teraz jest tak trudno o dobra prace dla młodych ludzi w tym kraju
zdjecie uzytkownika
Martys - 2013-09-22 12:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Można kupić u nich mieszkanie?Czy zajmują się też powierzchniami komercyjnymi ,jak i niekomercyjnymi?Szukam ładnej kawalerki
zdjecie uzytkownika
sg - 2014-01-22 12:36:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Kupiłem mieszkanie z tecnocasą w krakowie, wszystko sprawnie i bez problemów, pośrednik wiedział co robi i dbał o mje interesy a nie tylko sprzedającego
zdjecie uzytkownika
rudy - 2014-02-21 11:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Martys, jak widzisz można kupić mieszkanie w agencji nieruchomości Tecnocasa, także jesli jeszcze nie kupiłeś, to się zainteresuj.
zdjecie uzytkownika
weteranka - 2014-02-21 14:46:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam, przez około pół roku, szukając mieszkania do kupienia, miałam do czynienia z różnymi biurami nieruchomości, również Tecnocasą. O nich mogę powiedzieć, że są profesjonalni gdyż po pierwsze nie robią z ludzi idiotów, mówiąc, że np. zalanie jest efektem "skraplania się prysznica na suficie" czy ciemne mieszkanie wcale nie jest efektem zasłaniających okno drzew, gdyż przecież "jest jasno"(pokazując mieszkanie przy zaświeconym świetle w ciepły, letni dzień:)). Dodatkowo,pośrednicy tecno nie wciskają na siłę i zachowują się na poziomie, co również jest rzadkie w tej branży. Podsumowując, po negatywnych opiniach, które wyszukałam w Internecie przed zakupem, nie mogę powiedzieć o nich złego słowa gdyż okazali się bardzo pomocni w doradzaniu kupna nieruchomości, przy której NIE pośredniczyli. Mimo, że nie kupowałam u nich mieszkania, zostałam potraktowana profesjonalnie i dzięki ich radom(uznając ich za najlepiej przygotowanych po tym jak spotkałam się z nimi dwa razy), kupiłam mieszkanie, które rzeczywiście było atrakcyjną ofertą. Wiem, że kupowanie pierwszego, wymarzonego "m" jest bardzo trudne i męczące, ale nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak...bogatsza o nowe doświadczenia, mogę pomóc radą bo wiem ile mogłabym mimo wszystko zaoszczędzić wiedząc o co chodzi na tym chorym z mojego punktu widzenia rynku nieruchomości...
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-02-21 19:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
weteranka, pewnie kwestia odbioru, no i nie można mówić za całą Tecnocasa, skoro pewnie spotkałaś jednego przedstawiciela, czy agenta.
zdjecie uzytkownika
weteranka - 2014-03-04 00:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jarek - 2014-02-21 19:48:19]:
Napisałam, że poznałam dwóch:) Ja starałam się unikać ofert z pośrednikami więc nie wiem jakby to było gdybym u nich coś kupiła. Napisałam to po to, że ludzie piszą o tecno źle bo wydaje im się, że inne biura to nie mają drakońskich prowizji albo nie ma kwoty rezerwacyjnej itd. Wszystkie działają bardzo podobnie,przykładowo słyszy się, że niby "strona sprzedająca w całości pokrywa prowizję" - nigdy tak nie ma bo jest ukryta w cenie. Chodzi o to, że jak juz płacić to przynajmniej za jakąś przynajmniej fachową obsługę.
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-05-26 20:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiecie może, czy Tecnocasa nie szuka ludzi do pracy, bo na ich stronie internetowej sa jedynie ogólne zapiski rekrutacyjne.
zdjecie uzytkownika
Praca - 2014-05-26 23:24:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [damian - 2014-05-26 20:33:26]:
Proszę wysłać CV na ich skrzynkę pocztową dotyczącą rekrutacji - jest ona podana na głównej stronie. Jest ona przeglądana codziennie więc dość szybko powinna być odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Leonidas - 2014-05-29 15:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale techocasa sobie tu słodzi
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-05-31 16:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzieki wielkie za informacje, a nie wiecie jakich pracowników szczególnie poszukuja, na co zwrócic uwage pisząc CV?
zdjecie uzytkownika
Praca - 2014-06-02 14:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [damian - 2014-05-31 16:44:01]:
Napisz podstawowe informacje : doświadczenie, edukacja, zainteresowania - i tak wszystko zweryfikuje rozmowa kwalifikacyjna. Mają kilkustopniowy proces rekrutacji więc jeżeli podstawowe kryteria będą spełnione to powinni się odezwać.
zdjecie uzytkownika
Bob1967 - 2014-06-28 18:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [aspekt - 2010-05-20 10:56:13]:
Myślę, że nadmiernie uogólniasz. Biura są prowadzone na zasadzie franczyzy.Ja miałem z kolei bardzo dobre doświadczenie z biurem na Salwatorze (ul. Senatorska 26). Obecnie pracuje w Niemczech i tu też korzystałem z usług pośredników i powiem Tobie, ze ten oddział na Salwatorze na prawdę stoi na bardzo wysokim poziomie jak nie na wyższym od tych z którymi spotkałem się w Niemczech.
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-06-30 02:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ile jest tych stopni rekrutacji i jak to orientacyjnie wygląda? Na rozmowach padaja pytania o sprawy prywatne?
zdjecie uzytkownika
Praca - 2014-06-30 16:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [damian - 2014-06-30 02:48:41]:
Jeżeli pytanie typu "czy jest Pan dyspozycyjny" lub "jak przebiegała Pana dotychczasowa kariera" można zaliczyć do prywatnych to "tak" padają takowe. Etapy: analiza CV, rozmowa kwalifikacyjna (zazwyczaj jest tylko jedna)ale jeżeli jest jest potrzeba to przeprowadza się również drugą.
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-06-30 19:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli rozmowa jest standardowa i nie ma sie czego bać. W ogóle zadowolony jestes z warunków jakie zaproponowała Tecnocasa?
zdjecie uzytkownika
Rynkowy - 2014-08-22 18:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Leonidas - 2014-05-29 15:21:03]:
"techocasa" Nowa firma widocznie na rynku :D
zdjecie uzytkownika
vigo - 2014-10-05 15:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tecnocasa to jedna z najważniejszych marek na światowym rynku pośrednictwa nieruchomości i największa sieć w Krakowie. Polski oddział zbudowano w oparciu o wiedzę i doświadczenie międzynarodowej grupy Tecnocasa, posiadającej ponad 4 tysięcy biur i ponad 30-letnie doświadczenie. Na lokalnym rynku firma działa od 2004 roku, licząc obecnie 22 oddziały w Krakowie, a także blisko 85 wykwalifikowanych pracowników.
zdjecie uzytkownika
sadddd - 2015-02-27 22:30:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Agencja Nieruchomości Tecnocasa powstała w 1976 roku na obrzeżach Mediolanu. Celem jej założyciela, Oresta Pasqualego, było stworzenie sieci biur zlokalizowanych blisko centrów osiedlowych. Taka strategia miała zagwarantować zapewnienie najwyższej jakości usług, zwiększyć widoczność i dostępność biur oraz ułatwić bezpośredni kontakt z Klientami. Założenie zrealizowano, a do 1986 roku we Włoszech działało już 60 agencji Tecnocasa.
zdjecie uzytkownika
mirap - 2015-05-14 19:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oddział Kraków, ul.Starowiślna
Jako wynajmująca zwróciłam się o pośrednictwo w celu znalezienia najemcy. Ustalony czynsz był bardzo niski więc pracownicy Tecnocasa nie mieli z tym problemu. Ustaliliśmy wcześniej ustnie jakie punkty zawrzeć w umowie i na jakich zasadach będzie mieszkał przyszły najemca ,lecz gdy przyszedł moment podpisania właściwej umowy moje wcześniejsze uzgodnienia nie zostały w niej skonkretyzowane. Jednym z warunków wynajęcia było zamieszkanie bardzo małego mieszkanka przez jedną osobę. Samotny Pan często gościł "u siebie" kobietę z dzieckiem. Były to wizyty kilkudniowe co miesiąc czy dwa więc milczałam. Obecnie Pan zamieszkuje z tą samą kobietą ,dzieckiem już około 2 miesięcy, wprowadzili się nawet mnie o tym nie informując że mają zamiar mieszkać. Telefonowałam do Agenta informując Go o zaistniałej sytuacji lecz dostałam odpowiedź że wszystko jest w porządku, że dowolna ilość osób może tam mieszkać - bo ja wynajęłam mieszkanie i nie powinno mnie obchodzić ile osób tam zamieszkuje. Mój lokator ma wyłączony telefon i nie mam z nim kontaktu.
Czuję się oszukana przez Agenta z Tecnocasa.
Jeżeli wynajmując mieszkanie 1 osobie (przez Tecnocasa) Agenci rozumieją przez to, że może się tam wprowadzić bez zgody właściciela dowolna ilość osób to z pewnością jest to zgoda na założenie domu publicznego. Ostrzegam wszystkich wynajmujących, bądźcie ostrożni z Tecnocasa.
zdjecie uzytkownika
KKKKK - 2015-05-23 19:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najgorsi zero profesjonalizmu zaklepujesz lokal juz dogrywasz sobie wszytko pod niego tracisz czas kase a nagle telefon ze jednak ktos inny go bedzie mial ? no prsoze was co to jest ? biuro krakow ul. Pszenna 5
zdjecie uzytkownika
Maria - 2015-05-25 20:08:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [KKKKK - 2015-05-23 19:25:17]:
Witam, właśnie czytam Pana nędzne wypociny powyżej z masa błędów , ludzie pracujący w tym biurze sa w pełni profesjonalni ! Z dużym zaangażowaniem podeszli do naszego zlecenia, to oni kontaktowali sie z Panem, i ma Pan szczęście ponieważ w konfrontacji telefonicznej ze mną , na miejscu bym Panu podziękowała. Panuje prawo rynku, nie miał Pan spisanej umowy, wiec o jakich straconych pieniądzach Pan mowi ?! Jest to otwarty rynek i potencjalni najemcy maja szanse składać swoje oferty. Trafiła sie konkretna , uprzejma osoba z która mozna porozmawiać, wiec podjęłam decyzje ze jej wynajmę lokal i mam do tego pełne prawo. Wiec pojechałam odebrać klucze. Przypominam ze był Pan umówiony dopiero na poniedziałek... Żadnych pieniędzy Pan nie stracił bo szukanie ofert nie kosztuje, wiec prosze nie psuć dobrego mienia pracownikow tej firmy przy ulicy Pszennej 5 ponieważ wykonywali oni swoją prace sumiennie ! Kto pierwszy ten lepszy ! Tak działa rynek. A wszystkim z całego serca polecam to biuro !!! Pozdrawiam. M.M
zdjecie uzytkownika
mirap - 2015-05-30 20:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mirap - 2015-05-14 19:43:21]:
Oddział ul. Starowiślna
Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki (po 2 tygodniach od wpisu) pracownik skontaktował się ze mną i zaproponował rozwiązanie tej sprawy tzn wymówienie nieuczciwemu Panu i poszukanie na jego miejsce nowej osoby i to w dodatku bez żądania dla siebie prowizji.
Zobaczymy dalej jak będzie się układała moja współpraca z Tecnocasa. Na razie duży plus za reakcję.
zdjecie uzytkownika
KrzysztofK - 2015-06-24 15:43:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie rozumiem skąd te wszystkie nagonki. Jeżeli chce ktoś sprzedać szybko mieszkanie przy przyzwoitej prowizji i minimum formalności, to jest to najlepsze rozwiązanie w Krakowie.
zdjecie uzytkownika
ankakk - 2015-07-01 14:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Jestem zadowolona z pośrednika. Dzięki nim kupiłam mieszkanie . Wcześniej probowałam sama szukać kawalerki ale nie było to łatwe. Ceny wcale nie są takie niskie ( niby spadły ale ja pytam się gdzie ? ), poza tym zależało mi na określonym standardzie a naprawdę ciężko jest samemu wyłapać takie ogłoszenia szczególnie,że w sieci jest ich bardzo dużo.
Agent, z którym miałam do czynienia przedstawił mi kilka mieszkań Jedno z nich kupiłam Cena nie byla wcale wysoka. Myślę,ze sama raczej bym takiego nie znalazła.
zdjecie uzytkownika
Hanok - 2015-07-07 00:51:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukanie kawalerki na własną rękę na rynku nie jest takie proste bo zawsze agencje oferują najlepsze pozycje a do tego żądają zwykle opłat ... Z jednej strony to jest takie irytujące a z drugiej strony rozumiem, że każdy chce zarobić. Ale dlaczego tylko sprzedający nie może płacić to jest dla mnie niepojęte.
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-07-28 07:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wynajmuję za ich pośrednictwem mieszkanie własnościowe. Wyszukują mi najemców. Mam z nimi podpisaną umowę, jestem zadowolona pod względem finansowym. Mam z głowy kwestie związane z poszukiwaniem lokatorów, podpisywaniem umów itd.
Kontakt, obsługa, kwestie formalne oceniam 5/5. Dla kogoś kto posiada mieszkanie pod wynajem - a nie ma czasu na szukanie i weryfikowanie osób chcących je wynająć, jest to bardzo dobra alternatywa.
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-08-04 10:39:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tą pracę po prostu trzeba lubić, bo daje duże możliwości, ale bywają też czasy posuchy. Są miesiące, że można zarobić 12 i więcej tys zł. A później przez 2-3 miesiące idzie gorzej. Nie ma się co zniechęcać. Można też sprzedać coś co miesiąc, ale trzeba na to zapracować. Polecam tą pracę dla ludzi komunikatywnych, pewnych siebie, kreatywnych. Tecnocasa operuje głównie w Krakowie, a to wciąż dynamiczny, jeden z największych rynków nieruchomości w Polsce.
zdjecie uzytkownika
Jerzyk - 2015-08-06 10:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kolego, chyba się za dużo filmów naoglądałeś. Biura nieruchomości biorą odpowiedzialność za to aby mieszkanie było zgodne z opisem. Niezadowolony klient i dziesięciu zniechęci. To jest żelazna zasada w tej branży.
zdjecie uzytkownika
Dukaczewski - 2015-08-25 15:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Max nie wiem za bardzo do czego ty się odnosisz, ale tecnocasa akurat w takiej formie nie działa. To raczej banki, które oferują różne odwrotne hipoteki gdzie de facto po śmierci mają mieszkania warte kilkaset tys, za kilkadziesiąt.
Co do samej firmy to miałem okazję przepracować tam 2 lata i szczerze mówiąc nie było nigdy jakiś wielkich problemów. Wiadomo, że w systemie prowizyjnym na początku szczególnie podstawa mogłaby być wyższa, ale jak ktoś się wdroży to już nie zwracał na to uwagi bo prowizja często przewyższała podstawę.
Także pracodawca jak na rynek Krakowski ok.
zdjecie uzytkownika
banero - 2015-08-25 22:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z firmą z tego co mi wiadomo nigdy nie było większych problemów. Z tego co wiem przyjmują nie tylko wybitnych pracowników ale także i takich którzy dopiero zaczynają swoje karierę w tej firmie. Niestety nie da się każdemu dogodzić, niektórym przeszkadzają pieniądze, innym zaś atmosfera do końca nie pasuje.
zdjecie uzytkownika
mila - 2015-08-27 17:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Najwyraźniej inny klient się znalazł, który był bardziej zdecydowany i kupił mieszkanie od ręki. Cóż takie jest prawo na rynku. Gdybyś miał podpisaną przedwstępną umowę, to na pewno ominąłby Cię ten cały stres i nerwy. Korzystałam z pomocy Tecnocasa i byłam zadowolona. Być może wyjątkowo trafiłeś na pośrednika, z którym się nie dogadałeś, ale ja narzekać nie mogę. Wg mnie mój pośrednik dbał o klienta i o swoją renomę, bo wiadomo im więcej poleceń tym ma większą kasę z prowizji. Poza tym był miły, o wszystkim informował i wyjaśniał zagadnienia z umowy.
zdjecie uzytkownika
dr Dick - 2015-09-11 10:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cieszę się jak widzę takie wpisy konkurencji. A klientom zawsze doradzam porównanie sobie biur, to nic nie kosztuje a klient będzie miał możliwość porównania usług za "10tys" świadczonych przez Tecnocase a usług za 3tys świadczonych przez biuro "no name". Tecnocasa jest już praktycznie w każdej dzielnicy więc łatwo można trafić (w tym momencie jest już ponad 30 biur na terenie Krakowa).
zdjecie uzytkownika
Dukacz - 2015-09-11 13:01:05 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może jako człowiek, który tam pracował w czasach studiów się wypowiem bo wiem troszkę więcej niż osoby, które słyszały od kogoś. Po pierwsze w firmie jest nowy właściciel co oznacza dość duże zmiany na plus nie tylko jeśli chodzi o podejście do pracowników, warunki pracy, ale także podejście do klientów. Z tego co wiem osoby, które nadal tam pracują mówią, że bardzo dużo się zmieniło, a jak ktoś chce się przekonać jako klient czy pracownik jak jest w tecnocasa to moze najlepiej wybrać się samemu?
zdjecie uzytkownika
piostar - 2015-09-13 17:01:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Śmieszni jesteście... Sami wypisujecie tu pozytywne opinie, bo już chyba w całym Krakowie nikt normalny nie chce u Was pracować... ;-)
zdjecie uzytkownika
Justyna93 - 2015-09-25 01:51:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja właśnie chciałam zapytać, czy istnieje u nich możliwość odbycia jakiegoś stażu czy czegoś w tym stylu, ponieważ jestem świeżo po studiach i właśnie doświadczenie chciałabym zdobyć, proszę was w takim razie o rady gdzie najlepiej o taki staż się ubiegać, bo niepokoją mnie trochę wasze opinie tutaj...
zdjecie uzytkownika
sagata - 2015-09-28 21:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do każdego pracodawcy i biura można się przyczepić, wiadomo, wszystkim się nie dogodzi. Wszędzie pracują ludzie, którzy pasjonują się tym, co robią i chcą pracować, tacy są mili, bardziej oczytani i działają dla dobra oby stron. Wiadome też jest to, że w takich miejscach pracują też młode osoby, niedoświadczone, które jeszcze pewnie nie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi. Ja na szczęście trafiłam na normalnego pośrednika, wszystko odbyło się bez zgrzytów i problemów, widać było, że ta osoba znała się na rzeczy. Poza tym to wydaję mi się, że skoro to biuro jest takie złe to dziwne, że mają tyle oddziałów w całym Krakowie i jeszcze prosperują.
zdjecie uzytkownika
marecky - 2015-09-30 19:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dukacz co za głupoty opowiadasz, jaki to nowy właściciel się zmienił i gdzie te duże zmiany. Z tego co wiem, każde biuro ma swojego właściela. Przestań pleść głupoty na tym i innych forach o tym nowym właścicielu, no chyba, że Ci zapłacili za szeptany marketing to sorry
zdjecie uzytkownika
Julianna - 2015-10-05 20:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja też współpracowałam z firmą i nie miałam żadnych problemów, nie wiem może nieraz ludzie sami sobie robią różnego rodzaju problemy, a potem oburzeni piszą na forach.
zdjecie uzytkownika
Natalia - 2015-10-08 07:45:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tecnocasa działa na zasadzie franchisingu czyli każde biuro rzeczywiście ma swojego właściciela, ale może chodziło mu o właściciela marki? Ale kto go tam wie?
Fakt jest taki, że jeżeli jest się dobrym w sprzedaży to w ciągu 2-3 lat można otworzyć własne biuro, budować zespół i czerpać profity.
Tecnocasa jako pracodawca zapewnia szkolenia z zakresu technik negocjacji, prowadzenia rozmowy, dialogu z klientem jak i kwestii prawnych i własnościowych. Dają know-how i niezbędne narzędzia do wykonywania tej pracy. Wiadomo, jednym będzie się udawało lepiej innym gorzej - ale zarobki z tego co wiem to są tam na dobrym poziomie.
zdjecie uzytkownika
Marcel - 2015-10-15 11:22:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca fajna, ciekawa, rozwijająca, zdarzają się różni klienci. Ciekawych historii jest tyle, że kiedyś może książkę napiszę na ten temat :) Na pewno nie ma nudów.
Wiadomo, nie dla każdego. Podobnie jak nie dla każdego jest praca jako kierowca, pilot czy policjant. Tyle.
zdjecie uzytkownika
Wynajmujący - 2015-10-23 22:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oooodradzam. Omawiane warunki wynajmu nie są ujmowane w umowie, agenci próbują wcisnąć swoją umowę do podpisania na wynajem bez zawarcia uzgodnień Agencji z Właścicielem. Na umowie nie zaznaczają żadnych zmian- mimo uzgodnień słownych co do współpracy !!! Baaardzo niekorzystne warunki umowy, wyłącznie zabezpieczające Agenta. Warto dodać, że Agencja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za osoby, które znajduje. Chce zbić prowizję nie licząc się z wcześniejszymi uzgodnieniami i preferencjami Właściciela co do najemców. OMIJAJCIE TĘ AGENCJĘ SZEROKIM ŁUKIEM. Działają nie bacząc na prawa konsumenta. PS. Proponuję, żeby sposobem ich działania zajął się Dziennikarz lokalny. Agencja rości sobie prawo do prowizji in blanco- mają przygotowane formularze z uzgodnieniem warunków wynajmu ale pomijają zapisy o które zabiega Właściciel. Jeśli zaznaczają umowę na wyłączność, to dlatego, żeby Właściciel nie miał żadnego podglądu na wyniki ich pracy. A na końcu karzą sobie zapłacić prowizję za znalezienie "Kogokolwiek", którego nazywają od razu Najemcą a nie Zainteresowanym. Nie ważne, że Właściciel nie widział ich na oczy, nie ważne ,że nieznana jest data wprowadzenia i okres wynajmu. I nie ważne ,że cena się nie zgadza, że nie chciałeś najemców ze zwierzętami itp. itd! Według Agencji zasługują na zarobek bo nie-wykonali "roboty" dla Wynajmującego tylko chcą go nabić w butelkę!!! Brak miejsca na współpracę! Motorem ich działania jest wyprowadzenie w pole a nie współpraca z właścicielem.SKANDAL!
zdjecie uzytkownika
Wynajmujący - 2015-10-24 10:32:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również jestem wynajmującym i za pośrednictwem tecnocasy wynajmuje swoje mieszkanie już 6 rok. Do tej pory korzystałem z ich usług 4 razy. Zawsze przy podpisaniu umowy z pośrednikiem zastrzegałem iż nie chce zwierząt w mieszkaniu i nie chce "byle komu wynająć" Jak już znaleźli klienta to w pierwszej kolejności były omawiane warunki finansowe( i o ile dobrze pamiętam też terminy od kiedy i na ile chcą wynająć). Jeżeli mi nie pasowały szukali dalej klientów. W pierwszych dwóch najmach przed podpisaniem umowy chciałem poznać najemców (posrenik organizował spotkanie w biurze) i raczej napisze, że jestem pod wrażeniem jak pośrednik działał, chodzi o organizacje spotkań i krok po kroku prowadzenie klienta. Jeżeli miałem specjalne życzenie co do profilu klienta, to nie było wciskania na siłe swoich racji, chyba każdy ma świadomość że po prostu nie podpisałbym umowy z osobami, które mi nie pasują. Przy dwóch następnych najmach zdałem się na pośrednika i poznałem najemców dopiero przy podpisaniu umowy z najemcą. Umowę pośrednikowi dostarczyłem ja bo mam zaprzyjaznionych prawników, nie było problemu że mają swoje umowy. Dwa razy pośrednik pomagał mi w aneksie umów za co nie żądał zapłaty prowizji. Ja jestem bardzo zadowolony z ich pracy. Tyle w temacie. Kto chce sie przekonać to moze sam się do nich wybierze. Choć moze za chwile konkurencja napisze że za spotkanie informacyjne też biorą pieniądze :) pracuje w branży gdzie konkurencji mam sporo więc znam takie zagrywki
zdjecie uzytkownika
ogi - 2015-10-25 05:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam wrazenie, że pierwszy wynajmujący to niezadowolony klient, a ten drugi wynajmujacy to sama agencja nieruchomości Tecnocasa, bo w tej pozytywnej opinii sa podane przeciw wagi na problemy tego pierwszego. Co tu duzo mówić, sa zadowoleni i sa niezadowoleni - jak wszedzie. To jest jednak forum pracy, to moze lepiej napisalibyście, jak się tutaj pracuje doradcą do spraw nieruchomości.
zdjecie uzytkownika
stokrotka - 2015-11-15 20:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
heh z tą książka to nawet dobry pomysł:) byłoby o czym pisać. Jest to praca trochę inna niż wszystkie z racji tego, że wynagrodzenie to podstawa plus premia od zleceń. Jak dla mnie to bardzo motywująca forma zarabiania, ale słyszałam też opinie od innych, że woleliby mieć stałą pensję, niż uzależnioną od wydajności. Kwestia do przemyślenia przed podjęciem tam pracy, a poza tym to oki:)
zdjecie uzytkownika
zdredek - 2015-11-25 16:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co gdybać, niektórzy wynajmujący mogą mieć nieprzychylne opinie bo jednak jeśli chodzi o nieruchomości to cieżko trafić w sedno. Czasem nie ma się na wszystko wpływu, np na sąsiadów, no ale sama praca w firmie jest dochodowa, dobre pieniądze można zarobić sprzedając nieruchomości, lecz do tego potrzebne jest doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
Niezadowolony - 2015-12-12 00:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam, jakaś masakra... każą sobie płacić za nić 5k a za coś 10k biorą kasę z dwóch stron czyli x2 hienny cmentarne i tyle.
zdjecie uzytkownika
norek - 2015-12-12 03:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak jest w każdej agencji, zazwyczaj połowa prowizji przy umowie przedwstępnej, reszta przy umowie sprzedaży. Ja zapytam czy tu doradca ds. nieruchomości ma jakąś podstawę?
zdjecie uzytkownika
Życzliwy - 2015-12-26 17:49:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM. DOBRZE RADZĘ!!!
zdjecie uzytkownika
weoaka - 2015-12-28 18:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest tylko jedna oferta u nich jako Doradca ds. Nieruchomości, ale nie ma stawek podanych,z ero konkretów, wydaje mi się, ze bea korygowac ferte pracy jeszcze.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Nieruchomości Tecnocasa

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert