Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Agencja Nieruchomości Tecnocasa

Pracowałeś w firmie Agencja Nieruchomości Tecnocasa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Praca - 2014-06-02 14:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [damian - 2014-05-31 16:44:01]:
Napisz podstawowe informacje : doświadczenie, edukacja, zainteresowania - i tak wszystko zweryfikuje rozmowa kwalifikacyjna. Mają kilkustopniowy proces rekrutacji więc jeżeli podstawowe kryteria będą spełnione to powinni się odezwać.
zdjecie uzytkownika
Bob1967 - 2014-06-28 18:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [aspekt - 2010-05-20 10:56:13]:
Myślę, że nadmiernie uogólniasz. Biura są prowadzone na zasadzie franczyzy.Ja miałem z kolei bardzo dobre doświadczenie z biurem na Salwatorze (ul. Senatorska 26). Obecnie pracuje w Niemczech i tu też korzystałem z usług pośredników i powiem Tobie, ze ten oddział na Salwatorze na prawdę stoi na bardzo wysokim poziomie jak nie na wyższym od tych z którymi spotkałem się w Niemczech.
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-06-30 02:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ile jest tych stopni rekrutacji i jak to orientacyjnie wygląda? Na rozmowach padaja pytania o sprawy prywatne?
zdjecie uzytkownika
Praca - 2014-06-30 16:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [damian - 2014-06-30 02:48:41]:
Jeżeli pytanie typu "czy jest Pan dyspozycyjny" lub "jak przebiegała Pana dotychczasowa kariera" można zaliczyć do prywatnych to "tak" padają takowe. Etapy: analiza CV, rozmowa kwalifikacyjna (zazwyczaj jest tylko jedna)ale jeżeli jest jest potrzeba to przeprowadza się również drugą.
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-06-30 19:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli rozmowa jest standardowa i nie ma sie czego bać. W ogóle zadowolony jestes z warunków jakie zaproponowała Tecnocasa?
zdjecie uzytkownika
Rynkowy - 2014-08-22 18:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Leonidas - 2014-05-29 15:21:03]:
"techocasa" Nowa firma widocznie na rynku :D
zdjecie uzytkownika
vigo - 2014-10-05 15:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tecnocasa to jedna z najważniejszych marek na światowym rynku pośrednictwa nieruchomości i największa sieć w Krakowie. Polski oddział zbudowano w oparciu o wiedzę i doświadczenie międzynarodowej grupy Tecnocasa, posiadającej ponad 4 tysięcy biur i ponad 30-letnie doświadczenie. Na lokalnym rynku firma działa od 2004 roku, licząc obecnie 22 oddziały w Krakowie, a także blisko 85 wykwalifikowanych pracowników.
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-10-16 15:57:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przestrzegam przed korzystaniem z usług tego biura nieruchomości, a już na pewno przed współpracą z oddziałem w Krakowiie Dębnikach.
Brak profesjonalizmu, trzymanie jedynie strony sprzedającego, zakrawające na kpinę oferty i zerowa dbałość o bezpieczeństwo kupującego.
Na szczęście w ostatniej chwili nie doszło do transakcji - właśnie dlatego, że "Mój" agent (któremu miałam zapłacić 4500złotych) działał na korzyść jedynie przedających proponując mi, między innymi, podpisanie umowy, w której zobowiążę się, że w ciągu miesiąca dostanę kredyt (zznaczam: ja nie jestem bankiem), a jeśli nie dostanę kredytu to co tam, najwyżej stracę kasę za notariusza, ekspertyzy itd.

NIE POLECAM!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-01-08 09:52:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-09-09 06:37:30]:
Zgadzam się z przedmówcą zasada pracy door to door to nic innego jak nagabywanie ludzi. Niestety wiele razy zdarzyły się groźby pod moim adresem, co jest w sumie zrozumiałe, bo nikt nie chce wpuszczać do domu, na klatkę obcych ludzi, którzy pytają się czy Państwo nie sprzedają mieszkania. Niestety wielu kierowników znalazło się na swoim stanowisku przypadkiem, pod garniturem i krawatem chodzą Panowie, którzy swoją agresją, chamstwem i cwaniactwem chcą sobie udowodnić, że są nie wiadomo kim.Jest to zwykła akwizycja tylko jak to mówią "nic nie sprzedajemy". Nie dajcie się omamić kolacyjkami i wszelkimi wyjazdami,na których jest tylko "pranie mózgu". Jeśli twoim marzeniem jest chodzenie po domach i robienie z siebie debila, to jest idealna praca dla Ciebie. Nie licz na to, że szybko zostaniesz kierownikiem czy kimkolwiek, bo i tak nie dotrwasz do tego etapu. Szczerze to współczuje klientom,z których zdzierana jest jak największa prowizja, zresztą ściągana jest ona z oby dwóch stron, po 3%+vat. Już nie wspomnę tu o tym, że wybitnym pracownikiem Tecnocasy może zostać największy lump z ulicy o ile będzie robił wszystko co chce kierownik, czyli odwalał za niego największą, gównianą robotę. Bo w Tecnocasie tak jak w innych tego typu firmach to ten najniżej "robi" pensję kierownikowi. A ten nie robi nic przez 10 godzin, siedzi i klika na komputerze aż go bark boli. Podpierdalanie na siebie to standard w Tecnocasa, miła atmosfera tylko w teorii. Może i podstawa jest, ale trzeba zapomnieć o jakimkolwiek wolnym weekendzie czy wracaniu o normalnej porze. Także jeśli chcesz dołączyć do cudownego zespołu Tecnocasa dwa razy się zastanów zanim podejmiesz tą decyzję.To nie jest praca dla ludzi myślących samodzielnie czy mających własne zdanie, bo takich tam wykluczają na wstępie.
zdjecie uzytkownika
sadddd - 2015-02-27 22:30:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Agencja Nieruchomości Tecnocasa powstała w 1976 roku na obrzeżach Mediolanu. Celem jej założyciela, Oresta Pasqualego, było stworzenie sieci biur zlokalizowanych blisko centrów osiedlowych. Taka strategia miała zagwarantować zapewnienie najwyższej jakości usług, zwiększyć widoczność i dostępność biur oraz ułatwić bezpośredni kontakt z Klientami. Założenie zrealizowano, a do 1986 roku we Włoszech działało już 60 agencji Tecnocasa.
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2015-03-01 03:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Uwaga! Agenci tecnocasy sprzedają mieszkania bez pozwolenia na użytkowanie nie informując o tym kupującego. Sprawa zgłoszona do sądu!
zdjecie uzytkownika
mirap - 2015-05-14 19:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oddział Kraków, ul.Starowiślna
Jako wynajmująca zwróciłam się o pośrednictwo w celu znalezienia najemcy. Ustalony czynsz był bardzo niski więc pracownicy Tecnocasa nie mieli z tym problemu. Ustaliliśmy wcześniej ustnie jakie punkty zawrzeć w umowie i na jakich zasadach będzie mieszkał przyszły najemca ,lecz gdy przyszedł moment podpisania właściwej umowy moje wcześniejsze uzgodnienia nie zostały w niej skonkretyzowane. Jednym z warunków wynajęcia było zamieszkanie bardzo małego mieszkanka przez jedną osobę. Samotny Pan często gościł "u siebie" kobietę z dzieckiem. Były to wizyty kilkudniowe co miesiąc czy dwa więc milczałam. Obecnie Pan zamieszkuje z tą samą kobietą ,dzieckiem już około 2 miesięcy, wprowadzili się nawet mnie o tym nie informując że mają zamiar mieszkać. Telefonowałam do Agenta informując Go o zaistniałej sytuacji lecz dostałam odpowiedź że wszystko jest w porządku, że dowolna ilość osób może tam mieszkać - bo ja wynajęłam mieszkanie i nie powinno mnie obchodzić ile osób tam zamieszkuje. Mój lokator ma wyłączony telefon i nie mam z nim kontaktu.
Czuję się oszukana przez Agenta z Tecnocasa.
Jeżeli wynajmując mieszkanie 1 osobie (przez Tecnocasa) Agenci rozumieją przez to, że może się tam wprowadzić bez zgody właściciela dowolna ilość osób to z pewnością jest to zgoda na założenie domu publicznego. Ostrzegam wszystkich wynajmujących, bądźcie ostrożni z Tecnocasa.
zdjecie uzytkownika
KKKKK - 2015-05-23 19:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najgorsi zero profesjonalizmu zaklepujesz lokal juz dogrywasz sobie wszytko pod niego tracisz czas kase a nagle telefon ze jednak ktos inny go bedzie mial ? no prsoze was co to jest ? biuro krakow ul. Pszenna 5
zdjecie uzytkownika
Maria - 2015-05-25 20:08:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [KKKKK - 2015-05-23 19:25:17]:
Witam, właśnie czytam Pana nędzne wypociny powyżej z masa błędów , ludzie pracujący w tym biurze sa w pełni profesjonalni ! Z dużym zaangażowaniem podeszli do naszego zlecenia, to oni kontaktowali sie z Panem, i ma Pan szczęście ponieważ w konfrontacji telefonicznej ze mną , na miejscu bym Panu podziękowała. Panuje prawo rynku, nie miał Pan spisanej umowy, wiec o jakich straconych pieniądzach Pan mowi ?! Jest to otwarty rynek i potencjalni najemcy maja szanse składać swoje oferty. Trafiła sie konkretna , uprzejma osoba z która mozna porozmawiać, wiec podjęłam decyzje ze jej wynajmę lokal i mam do tego pełne prawo. Wiec pojechałam odebrać klucze. Przypominam ze był Pan umówiony dopiero na poniedziałek... Żadnych pieniędzy Pan nie stracił bo szukanie ofert nie kosztuje, wiec prosze nie psuć dobrego mienia pracownikow tej firmy przy ulicy Pszennej 5 ponieważ wykonywali oni swoją prace sumiennie ! Kto pierwszy ten lepszy ! Tak działa rynek. A wszystkim z całego serca polecam to biuro !!! Pozdrawiam. M.M
zdjecie uzytkownika
mirap - 2015-05-30 20:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mirap - 2015-05-14 19:43:21]:
Oddział ul. Starowiślna
Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki (po 2 tygodniach od wpisu) pracownik skontaktował się ze mną i zaproponował rozwiązanie tej sprawy tzn wymówienie nieuczciwemu Panu i poszukanie na jego miejsce nowej osoby i to w dodatku bez żądania dla siebie prowizji.
Zobaczymy dalej jak będzie się układała moja współpraca z Tecnocasa. Na razie duży plus za reakcję.
zdjecie uzytkownika
KrzysztofK - 2015-06-24 15:43:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie rozumiem skąd te wszystkie nagonki. Jeżeli chce ktoś sprzedać szybko mieszkanie przy przyzwoitej prowizji i minimum formalności, to jest to najlepsze rozwiązanie w Krakowie.
zdjecie uzytkownika
ankakk - 2015-07-01 14:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jestem zadowolona z pośrednika. Dzięki nim kupiłam mieszkanie . Wcześniej probowałam sama szukać kawalerki ale nie było to łatwe. Ceny wcale nie są takie niskie ( niby spadły ale ja pytam się gdzie ? ), poza tym zależało mi na określonym standardzie a naprawdę ciężko jest samemu wyłapać takie ogłoszenia szczególnie,że w sieci jest ich bardzo dużo.
Agent, z którym miałam do czynienia przedstawił mi kilka mieszkań Jedno z nich kupiłam Cena nie byla wcale wysoka. Myślę,ze sama raczej bym takiego nie znalazła.
zdjecie uzytkownika
Hanok - 2015-07-07 00:51:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukanie kawalerki na własną rękę na rynku nie jest takie proste bo zawsze agencje oferują najlepsze pozycje a do tego żądają zwykle opłat ... Z jednej strony to jest takie irytujące a z drugiej strony rozumiem, że każdy chce zarobić. Ale dlaczego tylko sprzedający nie może płacić to jest dla mnie niepojęte.
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-07-28 07:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wynajmuję za ich pośrednictwem mieszkanie własnościowe. Wyszukują mi najemców. Mam z nimi podpisaną umowę, jestem zadowolona pod względem finansowym. Mam z głowy kwestie związane z poszukiwaniem lokatorów, podpisywaniem umów itd.
Kontakt, obsługa, kwestie formalne oceniam 5/5. Dla kogoś kto posiada mieszkanie pod wynajem - a nie ma czasu na szukanie i weryfikowanie osób chcących je wynająć, jest to bardzo dobra alternatywa.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-04 10:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-08-04 10:39:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tą pracę po prostu trzeba lubić, bo daje duże możliwości, ale bywają też czasy posuchy. Są miesiące, że można zarobić 12 i więcej tys zł. A później przez 2-3 miesiące idzie gorzej. Nie ma się co zniechęcać. Można też sprzedać coś co miesiąc, ale trzeba na to zapracować. Polecam tą pracę dla ludzi komunikatywnych, pewnych siebie, kreatywnych. Tecnocasa operuje głównie w Krakowie, a to wciąż dynamiczny, jeden z największych rynków nieruchomości w Polsce.
zdjecie uzytkownika
Max - 2015-08-05 02:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pośrednicy tecnocasy pukają do mieszkań i pytają ludzi czy "sprzedają mieszkanie".
Czy wy nie ma macie wstydu? Poza tym wiek śr. 25lat - zerowe doświadczenie, krótkie przyuczenie i golisz leszcza na 3procent lub 10 koła. Bajera, otumanienie zazwyczaj starszej osoby i umowa na wyłączność, sprzedawanie mieszkań z nieuregulowanym stanem prawnym, bez pozwolenia na użytkowanie i ukrywanie stanu technicznego jak np. pękający blok. Sprzedają dużo pułapek byleby zarobić. To nie jest profesjonalizm lecz wyłudzenie i cwaniactwo. Przestrzegam kupujących jak i sprzedających
zdjecie uzytkownika
Jerzyk - 2015-08-06 10:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kolego, chyba się za dużo filmów naoglądałeś. Biura nieruchomości biorą odpowiedzialność za to aby mieszkanie było zgodne z opisem. Niezadowolony klient i dziesięciu zniechęci. To jest żelazna zasada w tej branży.
zdjecie uzytkownika
Dukaczewski - 2015-08-25 15:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Max nie wiem za bardzo do czego ty się odnosisz, ale tecnocasa akurat w takiej formie nie działa. To raczej banki, które oferują różne odwrotne hipoteki gdzie de facto po śmierci mają mieszkania warte kilkaset tys, za kilkadziesiąt.
Co do samej firmy to miałem okazję przepracować tam 2 lata i szczerze mówiąc nie było nigdy jakiś wielkich problemów. Wiadomo, że w systemie prowizyjnym na początku szczególnie podstawa mogłaby być wyższa, ale jak ktoś się wdroży to już nie zwracał na to uwagi bo prowizja często przewyższała podstawę.
Także pracodawca jak na rynek Krakowski ok.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-25 22:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
banero - 2015-08-25 22:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z firmą z tego co mi wiadomo nigdy nie było większych problemów. Z tego co wiem przyjmują nie tylko wybitnych pracowników ale także i takich którzy dopiero zaczynają swoje karierę w tej firmie. Niestety nie da się każdemu dogodzić, niektórym przeszkadzają pieniądze, innym zaś atmosfera do końca nie pasuje.
zdjecie uzytkownika
mila - 2015-08-27 17:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Najwyraźniej inny klient się znalazł, który był bardziej zdecydowany i kupił mieszkanie od ręki. Cóż takie jest prawo na rynku. Gdybyś miał podpisaną przedwstępną umowę, to na pewno ominąłby Cię ten cały stres i nerwy. Korzystałam z pomocy Tecnocasa i byłam zadowolona. Być może wyjątkowo trafiłeś na pośrednika, z którym się nie dogadałeś, ale ja narzekać nie mogę. Wg mnie mój pośrednik dbał o klienta i o swoją renomę, bo wiadomo im więcej poleceń tym ma większą kasę z prowizji. Poza tym był miły, o wszystkim informował i wyjaśniał zagadnienia z umowy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Nieruchomości Tecnocasa

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Agencja Nieruchomości Tecnocasa?
Zadaj pytanie
alert