logo Agencja Nieruchomości Tecnocasa

Agencja Nieruchomości Tecnocasa

Kraków

Opinie o Agencja Nieruchomości Tecnocasa

anonim 2010-02-27 10:19:12
Droga Paulo, zamiast spac, jakies glupoty wypisujesz... kiedys pracowalem w tej agencji i kobiet tam nie widzialem wiec pewnie ci sie cos przysnilo (patrzac na godzine o ktorej pisalas) lub pomylilas cos z inna firma... o tej godzinie grzeczne dziewczynki takie jak ty juz spia...
3
aspekt 2010-05-20 10:56:13
Czyżby w poprzedniej opinii chodziło Panu o oddział w Katowicach? Słyszałem że klienci (?) mają niepochlebne lub złe opinie o TECNOCASA w Katowicach?
1
Szef dr hause'a 2011-01-05 15:09:40
Doktorku chyba, skoczyles prace w hipermarkecie o 22:00,wrociles do domu, nie mozesz zasnąc, bo pracodawca za prace do dzis nie zaplacil ci wynagrodzenia, nie mozesz usnac (patrzac na godzine) i piszesz bajki, wczesniej miales 8% i wiecej, gdzie nic nie robiles, teraz pracujesz w markecie i nie masz nic... trzymaj tak dalej, jak sie nie chce pracowac kazdy zawsze cos znajdzie. Z reguly leniom nigdy nic sie nie chce i na wszystko narzekaja..
twoja 2011-01-05 21:24:10
dr hause, nie masz racji, pracowalam przez kilka msc w technocasie i musze Ci powiedziec, ze to europejska korporacja, gdzie ABC to dobra organizacja czasu pracy jak i punktualnosc, ktorą czasami ciezko mi bylo zaakceptowac, bo jestem spiochem... co do 8% sie zgodze, myslalam, ze bedzie lepiej u konkurencji. Jednak szybko sie zdziwilam, bo konkurencja obiecywala mi 40% prowizji ale ZERO stałej, po trzech msc zrezygnowalam z pracy u konkurencji bo nic nie sprzedalam, tylko dokladalam do interesu, czasami lepiej jest 8% i wiecej niz nic, ale nie kazdy w Polsce musi znac podstawy matematyki i pewnie dla ciebie lepiej jest pracowac w markecie od do i gdy masz ochote wyjsc do toalety musisz isc na zolte koleczko... wez sie do roboty, nikt nie mowil, ze bedziesz mial latwo, albo glosuj na kogos innego, moze bedziesz mial jak za komuny, czy sie siedzi czy sie lezy.. Obudz sie leniu i nie narzekaj!!!! Otworz sam agencje i zatrudnij kilka osob, a pozniej opisz tu na stronie jak ci leci.. a nie ciagle narzekanie i narzekanie...złobow i koryt obstawionych nie widzialam, ale moze nie bylam tak wtajemniczona jak ty. Slyszalam ze otworzyli dwa nowe oddzialy. wiec chyba ''koryta'' nie sa do konca obstawione...
max 2011-01-06 10:14:20
Umowy, ubezpieczenia, opieki medycznej brak??? zapomniales jeszcze dopisac doktorku, ze brakowalo ci prywatnej komorki, laptopa, ipada, samochodu sluzbowego minimum audi, bmw czy mercedes, wakacji dla ciebie nierobie i calej rodziny i wiele innych rzeczy za ktore mial ci zaplacic kierownik czy wlasciciel, zapomniales napisac o tym, ze zamiast poszukiwac nowych nieruchomosci ty siedziales w domu, lub z kolesiami na kawie oszukujac i okradajac twojego pracodawce zapomniales bo moze juz tak bardzo byles zmeczony pracą w hipermarkecie. bywa... jak to napisala twoja na leni nie ma rady...
prawda 2011-02-03 10:40:40
okradajac pracodawce? a jakie pracodawca ponosi koszty? wszyscy wiedza czym cechuje sie branza nieruchomosci, pracownicy tam sa na umowe zlecenie/ wlasna dzialalnosc tak zeby minimalizowac koszty dla wlascicieli,bo ci chca sie tylko nachapać a nie chca zadnych zobowiazan wobec pracownika
Mateusz 2011-02-05 15:46:19
...internet piękna sprawa, można pisać co się chce, lub co ślina na język przyniesie bez konsekwencji... tak się Wam wszystkim wydaje, ale do czasu. Wysłałem do portalu oficjalne zapytanie o IP komputerów z których są wysyłane wyssane z palca opinie konkurencji i leni którzy tylko narzekają. Po otrzymaniu info, wierzcie mi, będzie już tylko z góry....poza tym podjęcie jakiejkolwiek polemiki z Tobą"nick prawda" i z Wami ''Doktorami'' jest nieskutecznym sposobem oddziaływania. Moją rolą jest zaspokojenie potrzeb kupującego i sprzedającego, zaszczepienie w współpracownikach ziarna przedsiębiorczości a nie jego wychowywanie Ciebie na drodze udowadniania, kto ma rację.

Rację zawsze mają liczby, bo matematyka to nie opinia.

P.S jeśli masz odrobinę honoru zapraszam włoską kawę i merytoryczną rozmowę.. Jak mnie znajdziesz??? To proste... Ty wiesz jak.
1
konkurencja 2012-02-26 21:15:49
Witam wszystkich. Miałem okazję pracować w biurze nieruchomości Tecnocasa. Zawsze mile będę wspominał ten czas (zgodziłem się na opisywane przez Was warunki). Dużo się przez ten czas nauczyłem. System pracy ma swoje wady i zalety (co by nie mówić - organizacja pracy stoi na wysokim poziomie). Chcąc pracować w tej firmie musicie przyjąć model agenta jako pracy na pełen etat i zrezygnować z wyobrażeń o \"wolnym zawodzie\". Jak wszędzie -najlepiej zarabia się \"organizując pracę innym\" ale nie zapominajcie, że każdy musi \"frycowe zapłacić\".
jola 2012-05-03 14:57:24
mialam okazje korzystac z uslug tecnocasy w krakowie i do dzis nie spotkalam aby ktos spelnil moje wyagania jak oni niestety nie znalazlam drugiego biura abym mogla byc w pelni zadowolona. pisze to poniewaz nie moge cytac tych opini ktore sa watpliwe . o\\\\d\\\\od wspolpracy mija juz 6lat a ja do dzis moge zadzwonic i zasiegnac porady i nikt nigdy nie potraktowal mnie zle. pozdrawiam
1
sg 2014-01-22 12:36:56
Kupiłem mieszkanie z tecnocasą w krakowie, wszystko sprawnie i bez problemów, pośrednik wiedział co robi i dbał o mje interesy a nie tylko sprzedającego
4
weteranka 2014-02-21 14:46:24
Witam, przez około pół roku, szukając mieszkania do kupienia, miałam do czynienia z różnymi biurami nieruchomości, również Tecnocasą. O nich mogę powiedzieć, że są profesjonalni gdyż po pierwsze nie robią z ludzi idiotów, mówiąc, że np. zalanie jest efektem "skraplania się prysznica na suficie" czy ciemne mieszkanie wcale nie jest efektem zasłaniających okno drzew, gdyż przecież "jest jasno"(pokazując mieszkanie przy zaświeconym świetle w ciepły, letni dzień:)). Dodatkowo,pośrednicy tecno nie wciskają na siłę i zachowują się na poziomie, co również jest rzadkie w tej branży. Podsumowując, po negatywnych opiniach, które wyszukałam w Internecie przed zakupem, nie mogę powiedzieć o nich złego słowa gdyż okazali się bardzo pomocni w doradzaniu kupna nieruchomości, przy której NIE pośredniczyli. Mimo, że nie kupowałam u nich mieszkania, zostałam potraktowana profesjonalnie i dzięki ich radom(uznając ich za najlepiej przygotowanych po tym jak spotkałam się z nimi dwa razy), kupiłam mieszkanie, które rzeczywiście było atrakcyjną ofertą. Wiem, że kupowanie pierwszego, wymarzonego "m" jest bardzo trudne i męczące, ale nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak...bogatsza o nowe doświadczenia, mogę pomóc radą bo wiem ile mogłabym mimo wszystko zaoszczędzić wiedząc o co chodzi na tym chorym z mojego punktu widzenia rynku nieruchomości...
4
weteranka 2014-03-04 00:25:29
Napisałam, że poznałam dwóch:) Ja starałam się unikać ofert z pośrednikami więc nie wiem jakby to było gdybym u nich coś kupiła. Napisałam to po to, że ludzie piszą o tecno źle bo wydaje im się, że inne biura to nie mają drakońskich prowizji albo nie ma kwoty rezerwacyjnej itd. Wszystkie działają bardzo podobnie,przykładowo słyszy się, że niby "strona sprzedająca w całości pokrywa prowizję" - nigdy tak nie ma bo jest ukryta w cenie. Chodzi o to, że jak juz płacić to przynajmniej za jakąś przynajmniej fachową obsługę.
Praca 2014-05-26 23:24:41
Proszę wysłać CV na ich skrzynkę pocztową dotyczącą rekrutacji - jest ona podana na głównej stronie. Jest ona przeglądana codziennie więc dość szybko powinna być odpowiedź.
2
Leonidas 2014-05-29 15:21:03
ale techocasa sobie tu słodzi
Praca 2014-06-02 14:19:34
Napisz podstawowe informacje : doświadczenie, edukacja, zainteresowania - i tak wszystko zweryfikuje rozmowa kwalifikacyjna. Mają kilkustopniowy proces rekrutacji więc jeżeli podstawowe kryteria będą spełnione to powinni się odezwać.
1
Bob1967 2014-06-28 18:38:11
Myślę, że nadmiernie uogólniasz. Biura są prowadzone na zasadzie franczyzy.Ja miałem z kolei bardzo dobre doświadczenie z biurem na Salwatorze (ul. Senatorska 26). Obecnie pracuje w Niemczech i tu też korzystałem z usług pośredników i powiem Tobie, ze ten oddział na Salwatorze na prawdę stoi na bardzo wysokim poziomie jak nie na wyższym od tych z którymi spotkałem się w Niemczech.
3
Praca 2014-06-30 16:31:58
Jeżeli pytanie typu "czy jest Pan dyspozycyjny" lub "jak przebiegała Pana dotychczasowa kariera" można zaliczyć do prywatnych to "tak" padają takowe. Etapy: analiza CV, rozmowa kwalifikacyjna (zazwyczaj jest tylko jedna)ale jeżeli jest jest potrzeba to przeprowadza się również drugą.
Rynkowy 2014-08-22 18:45:41
"techocasa" Nowa firma widocznie na rynku :D
mirap 2015-05-14 19:43:21
Oddział Kraków, ul.Starowiślna
Jako wynajmująca zwróciłam się o pośrednictwo w celu znalezienia najemcy. Ustalony czynsz był bardzo niski więc pracownicy Tecnocasa nie mieli z tym problemu. Ustaliliśmy wcześniej ustnie jakie punkty zawrzeć w umowie i na jakich zasadach będzie mieszkał przyszły najemca ,lecz gdy przyszedł moment podpisania właściwej umowy moje wcześniejsze uzgodnienia nie zostały w niej skonkretyzowane. Jednym z warunków wynajęcia było zamieszkanie bardzo małego mieszkanka przez jedną osobę. Samotny Pan często gościł "u siebie" kobietę z dzieckiem. Były to wizyty kilkudniowe co miesiąc czy dwa więc milczałam. Obecnie Pan zamieszkuje z tą samą kobietą ,dzieckiem już około 2 miesięcy, wprowadzili się nawet mnie o tym nie informując że mają zamiar mieszkać. Telefonowałam do Agenta informując Go o zaistniałej sytuacji lecz dostałam odpowiedź że wszystko jest w porządku, że dowolna ilość osób może tam mieszkać - bo ja wynajęłam mieszkanie i nie powinno mnie obchodzić ile osób tam zamieszkuje. Mój lokator ma wyłączony telefon i nie mam z nim kontaktu.
Czuję się oszukana przez Agenta z Tecnocasa.
Jeżeli wynajmując mieszkanie 1 osobie (przez Tecnocasa) Agenci rozumieją przez to, że może się tam wprowadzić bez zgody właściciela dowolna ilość osób to z pewnością jest to zgoda na założenie domu publicznego. Ostrzegam wszystkich wynajmujących, bądźcie ostrożni z Tecnocasa.
KKKKK 2015-05-23 19:25:17
najgorsi zero profesjonalizmu zaklepujesz lokal juz dogrywasz sobie wszytko pod niego tracisz czas kase a nagle telefon ze jednak ktos inny go bedzie mial ? no prsoze was co to jest ? biuro krakow ul. Pszenna 5
1
Maria 2015-05-25 20:08:23
Witam, właśnie czytam Pana nędzne wypociny powyżej z masa błędów , ludzie pracujący w tym biurze sa w pełni profesjonalni ! Z dużym zaangażowaniem podeszli do naszego zlecenia, to oni kontaktowali sie z Panem, i ma Pan szczęście ponieważ w konfrontacji telefonicznej ze mną , na miejscu bym Panu podziękowała. Panuje prawo rynku, nie miał Pan spisanej umowy, wiec o jakich straconych pieniądzach Pan mowi ?! Jest to otwarty rynek i potencjalni najemcy maja szanse składać swoje oferty. Trafiła sie konkretna , uprzejma osoba z która mozna porozmawiać, wiec podjęłam decyzje ze jej wynajmę lokal i mam do tego pełne prawo. Wiec pojechałam odebrać klucze. Przypominam ze był Pan umówiony dopiero na poniedziałek... Żadnych pieniędzy Pan nie stracił bo szukanie ofert nie kosztuje, wiec prosze nie psuć dobrego mienia pracownikow tej firmy przy ulicy Pszennej 5 ponieważ wykonywali oni swoją prace sumiennie ! Kto pierwszy ten lepszy ! Tak działa rynek. A wszystkim z całego serca polecam to biuro !!! Pozdrawiam. M.M
2
mirap 2015-05-30 20:43:40
Oddział ul. Starowiślna
Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki (po 2 tygodniach od wpisu) pracownik skontaktował się ze mną i zaproponował rozwiązanie tej sprawy tzn wymówienie nieuczciwemu Panu i poszukanie na jego miejsce nowej osoby i to w dodatku bez żądania dla siebie prowizji.
Zobaczymy dalej jak będzie się układała moja współpraca z Tecnocasa. Na razie duży plus za reakcję.
1
KrzysztofK 2015-06-24 15:43:34
Nie rozumiem skąd te wszystkie nagonki. Jeżeli chce ktoś sprzedać szybko mieszkanie przy przyzwoitej prowizji i minimum formalności, to jest to najlepsze rozwiązanie w Krakowie.
3
ankakk 2015-07-01 14:31:47
Jestem zadowolona z pośrednika. Dzięki nim kupiłam mieszkanie . Wcześniej probowałam sama szukać kawalerki ale nie było to łatwe. Ceny wcale nie są takie niskie ( niby spadły ale ja pytam się gdzie ? ), poza tym zależało mi na określonym standardzie a naprawdę ciężko jest samemu wyłapać takie ogłoszenia szczególnie,że w sieci jest ich bardzo dużo.
Agent, z którym miałam do czynienia przedstawił mi kilka mieszkań Jedno z nich kupiłam Cena nie byla wcale wysoka. Myślę,ze sama raczej bym takiego nie znalazła.
7
Anna 2015-07-28 07:50:12
Wynajmuję za ich pośrednictwem mieszkanie własnościowe. Wyszukują mi najemców. Mam z nimi podpisaną umowę, jestem zadowolona pod względem finansowym. Mam z głowy kwestie związane z poszukiwaniem lokatorów, podpisywaniem umów itd.
Kontakt, obsługa, kwestie formalne oceniam 5/5. Dla kogoś kto posiada mieszkanie pod wynajem - a nie ma czasu na szukanie i weryfikowanie osób chcących je wynająć, jest to bardzo dobra alternatywa.
2
Dominik 2015-08-04 10:39:55
Tą pracę po prostu trzeba lubić, bo daje duże możliwości, ale bywają też czasy posuchy. Są miesiące, że można zarobić 12 i więcej tys zł. A później przez 2-3 miesiące idzie gorzej. Nie ma się co zniechęcać. Można też sprzedać coś co miesiąc, ale trzeba na to zapracować. Polecam tą pracę dla ludzi komunikatywnych, pewnych siebie, kreatywnych. Tecnocasa operuje głównie w Krakowie, a to wciąż dynamiczny, jeden z największych rynków nieruchomości w Polsce.
1
Jerzyk 2015-08-06 10:10:32
Kolego, chyba się za dużo filmów naoglądałeś. Biura nieruchomości biorą odpowiedzialność za to aby mieszkanie było zgodne z opisem. Niezadowolony klient i dziesięciu zniechęci. To jest żelazna zasada w tej branży.
3
Dukaczewski 2015-08-25 15:25:12
Max nie wiem za bardzo do czego ty się odnosisz, ale tecnocasa akurat w takiej formie nie działa. To raczej banki, które oferują różne odwrotne hipoteki gdzie de facto po śmierci mają mieszkania warte kilkaset tys, za kilkadziesiąt.
Co do samej firmy to miałem okazję przepracować tam 2 lata i szczerze mówiąc nie było nigdy jakiś wielkich problemów. Wiadomo, że w systemie prowizyjnym na początku szczególnie podstawa mogłaby być wyższa, ale jak ktoś się wdroży to już nie zwracał na to uwagi bo prowizja często przewyższała podstawę.
Także pracodawca jak na rynek Krakowski ok.
mila 2015-08-27 17:32:19
Najwyraźniej inny klient się znalazł, który był bardziej zdecydowany i kupił mieszkanie od ręki. Cóż takie jest prawo na rynku. Gdybyś miał podpisaną przedwstępną umowę, to na pewno ominąłby Cię ten cały stres i nerwy. Korzystałam z pomocy Tecnocasa i byłam zadowolona. Być może wyjątkowo trafiłeś na pośrednika, z którym się nie dogadałeś, ale ja narzekać nie mogę. Wg mnie mój pośrednik dbał o klienta i o swoją renomę, bo wiadomo im więcej poleceń tym ma większą kasę z prowizji. Poza tym był miły, o wszystkim informował i wyjaśniał zagadnienia z umowy.
3
dr Dick 2015-09-11 10:36:11
Cieszę się jak widzę takie wpisy konkurencji. A klientom zawsze doradzam porównanie sobie biur, to nic nie kosztuje a klient będzie miał możliwość porównania usług za "10tys" świadczonych przez Tecnocase a usług za 3tys świadczonych przez biuro "no name". Tecnocasa jest już praktycznie w każdej dzielnicy więc łatwo można trafić (w tym momencie jest już ponad 30 biur na terenie Krakowa).
Dukacz 2015-09-11 13:01:05 [użytkownik zarejestrowany]
To może jako człowiek, który tam pracował w czasach studiów się wypowiem bo wiem troszkę więcej niż osoby, które słyszały od kogoś. Po pierwsze w firmie jest nowy właściciel co oznacza dość duże zmiany na plus nie tylko jeśli chodzi o podejście do pracowników, warunki pracy, ale także podejście do klientów. Z tego co wiem osoby, które nadal tam pracują mówią, że bardzo dużo się zmieniło, a jak ktoś chce się przekonać jako klient czy pracownik jak jest w tecnocasa to moze najlepiej wybrać się samemu?
piostar 2015-09-13 17:01:29
Śmieszni jesteście... Sami wypisujecie tu pozytywne opinie, bo już chyba w całym Krakowie nikt normalny nie chce u Was pracować... ;-)
1
sagata 2015-09-28 21:17:58
Do każdego pracodawcy i biura można się przyczepić, wiadomo, wszystkim się nie dogodzi. Wszędzie pracują ludzie, którzy pasjonują się tym, co robią i chcą pracować, tacy są mili, bardziej oczytani i działają dla dobra oby stron. Wiadome też jest to, że w takich miejscach pracują też młode osoby, niedoświadczone, które jeszcze pewnie nie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi. Ja na szczęście trafiłam na normalnego pośrednika, wszystko odbyło się bez zgrzytów i problemów, widać było, że ta osoba znała się na rzeczy. Poza tym to wydaję mi się, że skoro to biuro jest takie złe to dziwne, że mają tyle oddziałów w całym Krakowie i jeszcze prosperują.
1
marecky 2015-09-30 19:25:13
Dukacz co za głupoty opowiadasz, jaki to nowy właściciel się zmienił i gdzie te duże zmiany. Z tego co wiem, każde biuro ma swojego właściela. Przestań pleść głupoty na tym i innych forach o tym nowym właścicielu, no chyba, że Ci zapłacili za szeptany marketing to sorry
Julianna 2015-10-05 20:20:59
Ja też współpracowałam z firmą i nie miałam żadnych problemów, nie wiem może nieraz ludzie sami sobie robią różnego rodzaju problemy, a potem oburzeni piszą na forach.
1
Natalia 2015-10-08 07:45:47
Tecnocasa działa na zasadzie franchisingu czyli każde biuro rzeczywiście ma swojego właściciela, ale może chodziło mu o właściciela marki? Ale kto go tam wie?
Fakt jest taki, że jeżeli jest się dobrym w sprzedaży to w ciągu 2-3 lat można otworzyć własne biuro, budować zespół i czerpać profity.
Tecnocasa jako pracodawca zapewnia szkolenia z zakresu technik negocjacji, prowadzenia rozmowy, dialogu z klientem jak i kwestii prawnych i własnościowych. Dają know-how i niezbędne narzędzia do wykonywania tej pracy. Wiadomo, jednym będzie się udawało lepiej innym gorzej - ale zarobki z tego co wiem to są tam na dobrym poziomie.
1
Marcel 2015-10-15 11:22:39
Praca fajna, ciekawa, rozwijająca, zdarzają się różni klienci. Ciekawych historii jest tyle, że kiedyś może książkę napiszę na ten temat :) Na pewno nie ma nudów.
Wiadomo, nie dla każdego. Podobnie jak nie dla każdego jest praca jako kierowca, pilot czy policjant. Tyle.
Wynajmujący 2015-10-23 22:05:05
oooodradzam. Omawiane warunki wynajmu nie są ujmowane w umowie, agenci próbują wcisnąć swoją umowę do podpisania na wynajem bez zawarcia uzgodnień Agencji z Właścicielem. Na umowie nie zaznaczają żadnych zmian- mimo uzgodnień słownych co do współpracy !!! Baaardzo niekorzystne warunki umowy, wyłącznie zabezpieczające Agenta. Warto dodać, że Agencja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za osoby, które znajduje. Chce zbić prowizję nie licząc się z wcześniejszymi uzgodnieniami i preferencjami Właściciela co do najemców. OMIJAJCIE TĘ AGENCJĘ SZEROKIM ŁUKIEM. Działają nie bacząc na prawa konsumenta. PS. Proponuję, żeby sposobem ich działania zajął się Dziennikarz lokalny. Agencja rości sobie prawo do prowizji in blanco- mają przygotowane formularze z uzgodnieniem warunków wynajmu ale pomijają zapisy o które zabiega Właściciel. Jeśli zaznaczają umowę na wyłączność, to dlatego, żeby Właściciel nie miał żadnego podglądu na wyniki ich pracy. A na końcu karzą sobie zapłacić prowizję za znalezienie "Kogokolwiek", którego nazywają od razu Najemcą a nie Zainteresowanym. Nie ważne, że Właściciel nie widział ich na oczy, nie ważne ,że nieznana jest data wprowadzenia i okres wynajmu. I nie ważne ,że cena się nie zgadza, że nie chciałeś najemców ze zwierzętami itp. itd! Według Agencji zasługują na zarobek bo nie-wykonali "roboty" dla Wynajmującego tylko chcą go nabić w butelkę!!! Brak miejsca na współpracę! Motorem ich działania jest wyprowadzenie w pole a nie współpraca z właścicielem.SKANDAL!
Wynajmujący 2015-10-24 10:32:32
Ja również jestem wynajmującym i za pośrednictwem tecnocasy wynajmuje swoje mieszkanie już 6 rok. Do tej pory korzystałem z ich usług 4 razy. Zawsze przy podpisaniu umowy z pośrednikiem zastrzegałem iż nie chce zwierząt w mieszkaniu i nie chce "byle komu wynająć" Jak już znaleźli klienta to w pierwszej kolejności były omawiane warunki finansowe( i o ile dobrze pamiętam też terminy od kiedy i na ile chcą wynająć). Jeżeli mi nie pasowały szukali dalej klientów. W pierwszych dwóch najmach przed podpisaniem umowy chciałem poznać najemców (posrenik organizował spotkanie w biurze) i raczej napisze, że jestem pod wrażeniem jak pośrednik działał, chodzi o organizacje spotkań i krok po kroku prowadzenie klienta. Jeżeli miałem specjalne życzenie co do profilu klienta, to nie było wciskania na siłe swoich racji, chyba każdy ma świadomość że po prostu nie podpisałbym umowy z osobami, które mi nie pasują. Przy dwóch następnych najmach zdałem się na pośrednika i poznałem najemców dopiero przy podpisaniu umowy z najemcą. Umowę pośrednikowi dostarczyłem ja bo mam zaprzyjaznionych prawników, nie było problemu że mają swoje umowy. Dwa razy pośrednik pomagał mi w aneksie umów za co nie żądał zapłaty prowizji. Ja jestem bardzo zadowolony z ich pracy. Tyle w temacie. Kto chce sie przekonać to moze sam się do nich wybierze. Choć moze za chwile konkurencja napisze że za spotkanie informacyjne też biorą pieniądze :) pracuje w branży gdzie konkurencji mam sporo więc znam takie zagrywki
1
stokrotka 2015-11-15 20:13:32
heh z tą książka to nawet dobry pomysł:) byłoby o czym pisać. Jest to praca trochę inna niż wszystkie z racji tego, że wynagrodzenie to podstawa plus premia od zleceń. Jak dla mnie to bardzo motywująca forma zarabiania, ale słyszałam też opinie od innych, że woleliby mieć stałą pensję, niż uzależnioną od wydajności. Kwestia do przemyślenia przed podjęciem tam pracy, a poza tym to oki:)
Niezadowolony 2015-12-12 00:16:10
Odradzam, jakaś masakra... każą sobie płacić za nić 5k a za coś 10k biorą kasę z dwóch stron czyli x2 hienny cmentarne i tyle.
1
Życzliwy 2015-12-26 17:49:14
OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM. DOBRZE RADZĘ!!!
1
piszcie o warunkach 2016-04-14 21:36:34
ile można zarobić - podstawa, prowizja?
jak zorganizowana jest praca?
W 2016-08-10 20:36:13
podstawa 1000zł + prowizja 12% od zarobku biura
1
A 2016-08-17 12:47:07
Chyba, ze nie wyrobisz odpowiedniej ilości punktów, wtedy Twoja podstawa idzie w dół.
2
er 2016-08-17 22:36:00
@A a na jakie zarobki można tutaj w firmie liczyc?
Zostaw swoją opinię o Agencja Nieruchomości Tecnocasa - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Nieruchomości Tecnocasa