Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Restauracja „Lezzetli”

Pracowałeś w firmie Restauracja „Lezzetli” i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
M - 2012-05-01 19:38:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
4 zł na godzine 20 procent napiwków dla kucharzy, zadnego wolnego, jak nie przyjdziesz do pracy jak ci kza to 1000 zł kary, a jak sie bedziesz chciał zwolnic to ci karza 2 tygodnie stać za barem( 2 tygodniowy okres wypowiedzenia), gdzie nic procz czwórki na godzine nie zarobisz (bo klientów nie obsługujesz) Pracuje sie po15/10 godzin, przez dzien pracy czsami nie ma kiedy zjeść. Jesli sie pomylisz i cos źle zabonujesz, to musisz za to zapłacić bez znaczenia czy to zostało zrobione czy nie. Jest na rachunku wiec musisz zapłacić. Nikt ci tego nie ''zestornuje''. Mozesz krawić, kulec, wymiotować a do pracy przyjśc trzeba. Wyzwiska to jest norma. Ciesze sie ze juz tam nie pracuje - nigdy wiecej pracy dla ''obcokrajowcow.''
zdjecie uzytkownika
aldona - 2015-03-17 05:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem ciekawa ile ludzi pracuje w tych sieciach na czarno ,ale łatwo to sprawdzić widać tych ludzi jak pracują latami teraz tylko trzeba sprawdzić czy widnieją w skarbówce chociaż na umowę zlecenie ,a i słyszałam że mało że na czarno to nawet i obcokrajiwcy bez prawa pobytu pracują .Czas to sprawdzić
zdjecie uzytkownika
michaś - 2015-12-14 01:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo fajna restauracja, przepyszne jedzenie i miła obsługa :) czego chcieć więcej, nieporozumienia wszędzie się zdarzają, w każdej pracy, także to chyba normalne
zdjecie uzytkownika
ATOBOLDON - 2016-05-03 09:52:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [M - 2012-05-01 19:38:43]:
Witam.

1.Dnia 14 luty 2016r w lokalu mieszkalnym przy ul. Wielkopolskiej 31/m7 w obecności świadków Alicja Król, Patrycja Świetlik, Anna Wolska (pośrednik nieruchomości) i Grzegorz Dublas w trakcie ustalania warunków najmu oświadczył Pan jako właściciel mieszkania iż umowa najmu w/w lokalu będzie na okres 1 roku z uzgodnieniem okoliczności o wcześniejszym rozwiązaniu umowy przez najemce obarczoną jedynie informacją informującą o wcześniejszym rozwiązaniu umowy najmu w/w lokalu, takową informację otrzymał Pan osobiście w progu drzwi pańskiego mieszkania Przy ul. Wielkopolska 31/m5 Gdańsk.jako słowne oświadczenie Alicji Król i Grzegorza Dublas trzy tygodnie przed opuszczeniem najmowanego mieszkania.

2. W związku z ustaleniami zawartymi w pkt.1, w dniu 27 kwiecień 2016r. godz.14:00 przy świadkach t.z lokatorach budynku mieszkalnego przy ul. Wielkopolskiej 31, Alicja Król i moja osoba opuściliśmy mieszkanie przy ul.Wielkopolskiej 31/m7, informując przy tym właściciela w/w lokalu Pana Kermi Cilik który nie chciał odebrać od nas kluczy do najmowanego mieszkania, twierdząc że mamy zdać je Pani Oldze kierowniczce pracującej w Celik Company Sp. z o.o w Gdańsku ul.Podwale Grodzkie 8, 80-895 Gdańsk,
Do dnia dzisiejszego jest nam uniemożliwione zdanie kluczy do w/w najmowanego mieszkania,przez Pana Kermi i Panią Ole, jak i Pośredniczkę nieruchomości Panią Anne Wolską,
Uniemożliwianie zdania kluczy polega na tym iż Pan Kermi Cilik twierdzi podczas rozmowy telefonicznej że kluczy nie odbierze,że mamy je zdać w restauracji LEZZETLI Gdańsk Pani Oldze,Natomiast Pani Olga twierdzi podczas rozmowy telefonicznej w sprawie zdania kluczy że ona nie wie że musi się z kontaktować z prawnikiem jak to zrobić, następnie zmienia zdanie po naszej informacji iż przyjedziemy w asyście policji zdać klucze do w/w najmowanego mieszkania do dnia 27.04. 2016r twierdząc że klucze mamy zdać w w/w najmowanym lokalu mieszkalnym, należy przy tym zwrócić uwagę że przedmiotowe klucze już próbowaliśmy zdać właścicielowi w/w lokalu który był zarazem naszym sąsiadem w czasie najmu jego mieszkania.
Przedstawione wyżej czynności Pana Kerim i Pani Olgi są ukierunkowane li tylko na wytworzenie okoliczności umożliwiającej im zastosowanie art.7-go pkt. 4 Umowy Najmu z dnia 16 luty 2016r któru mówi o każe 1000 zł za nie zdanie kluczy po okresie najmu.Takie czynności podlegają pod KK mówiący o wyłudzeniu.

3.Pan Kerim Cylik poświadcza nieprawdę udzielając informacji Pani Annie Wolskiej pośredniczce nieruchomości przedmiotowego najmu twierdząc na stan obecny iż on nic nie wie iż wypowiedzieliśmy mu słownie umownie umowę najmu trzy tygodnie przed opuszczeniem w/w najmowanego mieszkania.W tej samej linii twierdzenia idzie Pani Olga pisząc sms na nr. tel. 512578008 z nr.tel. 517722776 cytuję: " proszę o potwierdzenie spotkania w środę o godzinie 14 u państwa w mieszkaniu ul.wielkopolska 31/m7 " proszę przy tym zwrócić uwagę iż jeżeli potwierdzimy wykazane spotkanie w zacytowanym sms-ie, jednocześnie potwierdzimy iż nadal zamieszkujemy lokal przy ulicy Wielkopolskiej 31/m7 Przedstawione działania Pani Olgi wykazują wytworzenie niezgodnych z prawdą okoliczności iż nadal zamieszkujemy przedmiotowy lokal mieszkalny Pana Kerim. Działania te mają na na celu naliczenie nam kosztów finansowych za rzekome najmowanie przedmiotowego lokalu w którym nie mieszkamy zgodnie z ustnymi ustaleniami z Panem Kerim od dnia 27 kwiecień 2016r. Przedstawione okoliczności pkt.2-go wykazują z całą stanowczością próbę wyłudzenia środków finansowych od nas na podstawie niezgodnych z prawdą ustaleń Pani Olgi i Pana Kerim.

4.Odnosząc się do następnego działania Pan.Kerim i Pani Olgi mającego na celu wyłudzenie środków finansowych należy wykazać ich czynności mających na celu wytworzenie niezgodnie z prawdą okoliczności umożliwiające im zastosowanie kar finansowych na zasadzie art.6 pkt.3 w zw.z art.2 pkt.c. Umowy Najmu z dnia 16 luty 2016r
A MIANOWICIE.
Zawarliśmy oddzielną umowę z dostawcą gazu PGNiE do w/w najmowanego lokalu po terminie 7 dni wykazanym w przedmiotowej umowie najmu z stanem licznika od dnia zamieszkania, otrzymaliśmy Protokół Zdawczo-Odbiorczy na druku PGNiG OKI.2.B / OKB.2.B odpowiadający przepisom PGNiG który był podstawą do zaakceptowania podpisania umowy.Natomiast Pani Olga telefonicznie oświadczyła nam że zapłacimy karę umowną za zawarcie umowy po terminie 7 dni w kwocie 4.650zł , w sytuacji kiedy zużycie gazu od dnia zamieszkania do dnia opuszczenia w/w lokalu jest uiszczone nikt nie ponosi szkód nawet jeżeli umowa z gazownią została podpisana po terminie 7 dni z uwzględnieniem rozliczenia od dnia zamieszkania tym samum art.6 pkt. 3 Umowy Najmu i jego treść należy traktować jako formę umożliwiającą wyłudzenie od nas kwoty 4.650zł i w tym celu został w takiej formie napisany, jak zresztą cała umowa.
Należy przy pkt.4 zwrócić uwagę iż Pan Kerim i Pani Olga m

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Restauracja „Lezzetli”!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Restauracja „Lezzetli”
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert