Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ASPEN

Pracowałeś w firmie ASPEN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nowa2 - 2015-08-07 13:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a Pani El.W nadal załatwia pracę swojej rodzince od tylu lat
zdjecie uzytkownika
KKKKK - 2015-08-07 19:08:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
TYM POWINIEN SIE ZAJAC PREZES TEGO SZPITALA BO TO CHYBA JUZ ZAGLOSNE JEST SLYSZALAM O TYCH PANIACH S...I B....ONE POWINNY ZAPI....W POLU Z KARTOFLAMI ZALLLLLL MI ICH RODZIN BO NIE WIEDZA KOGO MAJ POD DACHEM
zdjecie uzytkownika
SALOWA - 2015-08-10 13:40:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
oj Basia jeszcze pracuje tak tak ignorantka ale ona ma lekko z kierownictwem tylko tyle napisze bo juz wiadomo o co chodzi biedny Adam we wszystko jej wierzy i pociesza hahahahahaha
zdjecie uzytkownika
gruby - 2015-08-18 18:14:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Płock.... Auchan.... Aspen.... żenada!!!!
Pies ganiał tą firmę.... szok.... obiecują a płacić nie ma komu....
Zatrudniają wszystkich kto chętny.... za 5zł....
Dużo chętnych nie ma... ale "dziwni" ludzie się znajdują....
Roboty narzucają za dwie osoby...
Koleżanki pracują codziennie od 5 do 22....
Bo Pan Szef zastrasza.... bo nie ma komu robić.....
zdjecie uzytkownika
wiolka - 2015-08-25 18:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gruby, a niby gdzie to koleżanki pracują po 17 godzin, bo chyba jednak nie tutaj. Przecież jeśli chodzi o serwisy sprzatające, to zazwyczaj pracują one po za godzinami pracy biur itp. Mało tez kto mógłby pracowac taki czas, bo tu nie ma nawet 6h na sen, nie ma jak zrobić zakupów, gotować, nie wierze w to.
zdjecie uzytkownika
gruby - 2015-09-01 10:36:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiolka, przeczytaj dokladnie poprzedni post... Dokładnie jest napisane co i gdzie... Nie wierzysz? Trudno... Ją mówię jak było... Teraz po miesiącu podobno się ustabilizowało, bo poprzyjmowali upośledzonych (dosłownie), bo nie ma komu robić za 5 zł...
zdjecie uzytkownika
akogo - 2015-09-01 14:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gruby - 2015-09-01 10:36:36]:
aspen to zpchr, więc normalne, że zatrudniają upośledzonych - zreszta jak wiekszosc firm
zdjecie uzytkownika
kasik - 2015-09-01 21:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w firmie Aspen od ponad dwóch lat na obiekcie Real Rzesz........ i nie rozumiem co wy piszecie na temat kierowników :-(, Bo u nas jest tak, że kierownik pracuje razem z nami jak była przebudowa marketu to pani kierownik wraz z dwomami pracownikami pracowała na nocy i przychodziła na godz 7:00 już do pracy na maszynę. Firma z Auchan którzy nadzorowali porządku podczas przebudowy byli zdziwieni, że kierownik pracuje i to czasem ponad 15 godz pracowała.Jesteśmy dumni z naszej kierowniczki, bo dla wszystkich ma chwilę, żeby wysłuchać o naszych problemach i doradzić. Ale jeśli ktoś nie chce pracować i przychodzi do firmy sprzątającej, bo myśli że tu się obija to grubo się myli. Jak mawia kierownik kto chce pracować to będzie pracował, a kto nie to nawet za 10 zł nie będzie pracował tylko będzie narzekał i to święta prawda.Życzę każdemu obiektowi takiego kierownika. Nawet dyrekcja marketu wie, że na kierownika zawsze można liczyć i nigdy nie zawiedzie. Szkoda tylko, że klient docenia pracę i zaangażowanie kierownik, a nasz firma chyba Nie
zdjecie uzytkownika
ara - 2015-09-03 10:39:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To chyba sama pani kierownik pisała :)
zdjecie uzytkownika
bajka - 2015-09-05 06:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
grzego a ja mam pytanie. Czy ten krzykliwy, niekulturalny oszust, pseudokierownik pan M. przez którego cała zadyma byla i tyle osób się zwolniło jeszcze siedzi w Auchan?
zdjecie uzytkownika
grzego - 2015-09-06 09:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bajka, ja już w tym chlewie nie siedzę. Ale z tego co słyszałem pana M. nie ma. Nie wiem czy wróci. Oby nie wracał, bo szkoda mi tych ludzi co zostali. Przyjeżdża teraz jakiś Grzegorz. Ale podobno "swój chłop", spoko gość. Tak słyszałem, że normalnie można się z nim dogadać, że ma normalne podejście do ludzi.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-09-07 08:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje na obiekcie Cumrik w Krakowie i jeżeli chodzi o kierownictwo to jest w porządku ,ale osoby z którymi pracuje to masakra,jak masz zlecenie to
jesteś akceptowany ale jeżeli posiadasz umowe o prace to jesteś gnębiony w każdy dzień przez koleżanki z aspen.MAM TEGO JUŻ DOSYC
zdjecie uzytkownika
nn - 2015-09-10 17:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do pana grzego szkoda ci tych co zostali.czy tych co z gęby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobili i powracali z podkulonym ogonem
zdjecie uzytkownika
wiolka - 2015-09-24 22:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widziałam teraz ogłoszenie, że Aspen poszukuje osób na zmywak i przy dystrybucji posiłków. Najchętniej rzecz jasna chcą osoby niepełnosprawne i im oferują zatrudnienie na umowę o pracę,wynagrodzenie brutto:1.750zł, innym osobom zatrudnienie na zlecenie oraz wynagrodzenie brutto:8 zł/godz. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
lublin - 2015-09-26 21:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Lublinie od 1.10 Plaze Lublin przejmuje Aspen. Moze ktoś coś wie o tej firmie ? Była jakaś kierowniczka z kierownikiem regionalnym. Mowili ze dadza nam 6 zł za godzinę ( w Amlux mamy po 6.5 , a na maszynach 7.5-8.5 ) Te 6 złotych to dają na rękę czy nie?
zdjecie uzytkownika
z lublin - 2015-09-28 20:22:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bylo spotkanie. Dają nam 6 zl na godzinę, ale kazdy kto zostanie z amluxa ma na start 1500 zl przelewane na konto. To jest to. Maja być premie. Jak nie budzi kary od derektora to każdy pracownik co miesiąc będzie miał 370 zl premji . Bendzie dobze ..
zdjecie uzytkownika
złota - 2015-10-11 22:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [z lublin - 2015-09-28 20:22:27]:
To co piszesz to bzdury wiele tych spotkań aspen miała i zawsze tak samo 1200zł = 200 godzin premia 360 hahahhaha proszę nie ośmieszaj!!! się!!! zawsze to samo mówią że premia której nie będziesz wodzić hahah nawet nie rób sobie nadziei porobisz 7 dni dają ci 2 dni wolnego jak dorobisz do 1200 to się będziesz cieszyć jak byś wygrał w totka standard w tej firmie to 1200 za 200 godzin jeśli przerobisz cały miesiąc bez wolnego jak nie to zapomnij o 1200zł he same zobaczycie jak jest w aspenie 200 godzin powodzenia za 1200 nawet gdybyś je miał pisze nawet to nie będziesz mieć bo ci dają wolne czyli 1100,1000 ta firma uwielbia tak płacić zobaczysz ha ha 1500 ha ha plus premia 360 ha kłamstwo 1100,1200 maks i pracuj 200 godzin za 1200
zdjecie uzytkownika
belferka60@o2.pl - 2015-10-11 22:25:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie co z tym funduszem socjalnym w ASPEN ? Jest czy go nie ma? Odpiszcie!45FW
zdjecie uzytkownika
belferka60@o2.pl - 2015-10-11 22:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie co z tym funduszem socjalnym w ASPEN ? Jest czy go nie ma? Odpiszcie!45FW
zdjecie uzytkownika
złota_KR - 2015-10-11 22:37:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do wszystkich chcących pracować w aspenie 6zł na godzinę soboty niedziele płatne tak samo :) 200 godzin to 1200zł na rękę to co pisał gruby poniżej jest czystą prawdą dokładają pracy za dwóch nawet za trzech prawdą jest że wasi tak zwani brygadziści zarabiają więcej ponieważ ktoś musi mieć bata nad niewolnikami :)
Jeśli zarobicie to 1200 będziecie się cieszyć i radować ponieważ po przepracowanym tygodniu dają wam 2 dni wolnego jestem już starszą kobietą i wiem jak tam jest dorabiają się nowych aut na naszej krwawicy PANIE PREZESIE DAJ PAN LUDZIOM ZAROBIĆ 8ZŁ NETO i ludzie będą się trzymać pracy i wy będziecie mieć ciągłość pracy i dobrą jakość co z tego że jedna osoba zarabia parę stów więcej za pilnowanie ludzi jak trzech pozostałych przyjdzie zobaczy co to za robota i na drugi dzień już ich niema lub do pierwszej wypłaty za 6zł,5zł taka jest prawda !! Więc wy kochane dzieci pytajcie jaki jest wymiar godzin i ile na rękę płacom czyli neto brutto was nie interesuje pytajcie jaki jest wymiar godzin mówiłam już że soboty i niedziele są tak samo płatne 5,6 niema dodatków i obecność obowiązkowa .
No to chyba wszystko o aspenie więcej się nie da wszystko opisane poniżej w negatywach szczera prawda resztę dopisują brygadziści i kierowniczki jak coś dobrego
zdjecie uzytkownika
ambitna - 2015-10-11 23:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie musi być prezes szpitala przecież ludzie uciekają stamtąd na potęgę i niema komu pracować i prawdopodobnie za jakiś czas wywalają tą firmę bo mają syf jak płacom 5 6 zł ludziom i tak będzie na każdym obiekcie za takie pieniądze to przyszłość tej firmy jest przesądzona gdyby dali ludziom normalnie zarobić ludzie by się trzymali roboty taka jest prawda.
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-10-16 10:17:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Belferka60... Jaki fundusz socjalny??? W aspenie jedynym socjalnym to jest 15 minutowa przerwa na śniadanie... I nie rób sobie na niej ani kawy, ani herbaty... Bo nie zdążysz wypić... Najwyżej się poparzysz...
zdjecie uzytkownika
.. - 2015-10-17 19:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Traktują ludzi jak smieci. Nie polecam!
zdjecie uzytkownika
x - 2015-10-19 19:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szczegolnie na plaza lublin - ludzi mają za nic, szmacą nas na kazdym kroku i maja za śmieci ...
zdjecie uzytkownika
peral - 2015-10-25 01:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę , że jak wszędzie tak i tu potrzebne są zmiany na lepsze. Nie chodzi mi o to , że coś jest wyjątkowo źle, jest kilka rzeczy nad którymi można popracować, między innymi jest to atmosfera, bo z tego co widzę tutaj na forum i co słyszałem, to jednak jest to aspekt wymagający gruntownej przebudowy.
zdjecie uzytkownika
enduro - 2015-11-06 15:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Aspen Kraków... od pol roku pracuje w Aspenie w Krakowie a wlasciwie w Modlnicy w "Stonce" (wszyscy wiedzą, o jakiego owada tak naprawde chodzi)... niby firma daje hotel za darmo (bo jestem z innego miasta, niby niektorzy lidzie z "firmy" spoko, ale gdy sa braki kadrowe, to niestety koordynator z "firmy" nie ruszy tylka, zeby pomoc. chyba, ze na stonce ma byc audyt, albo zwyczajnie lipa z ludzmi... kolejny minus: leca w kulki w kwestii godzin (ja sobie na kompie notuje wszystkie godziny) i tylko raz mi sie zgadzaly (+/- godzina) a zwykle brakowalo 2-3 dni... mojego znajomego ostatnio brygadzista w pewnym sensie pobil, a koordynator jedyne co zrobil to, przezniosl tego znajomego do innej brygady.... ogolnie w skali od 1-10 to stawiam mocna 2
zdjecie uzytkownika
23ert - 2015-11-06 20:32:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiecie o tym że teraz firma Aspen Polska Sp. z o.o. znów szuka osób do zatrudnienia jako osoby sprzątającej w Bydgoszczy praca jest w pełnym wymiarze czasu pracy, w systemie zmianowym, mile widziane osoby posiadające orzeczenie o stopniu niepełnosprawności, może ktoś z was jest chętny na prace u nich
zdjecie uzytkownika
Mutak - 2015-11-10 01:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i zastanawiam się co im z tego wyjdzie to już chyba nie pierwszy raz gdy to ogłoszenie widzę jako ofertę
zdjecie uzytkownika
julek - 2015-11-12 16:14:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no faktycznie maja sporo tych ofert pracy, moze szukaja wlasciwej osoby na wlasciwym miejscu, teraz ciezko o dobrego kucharza, trzeba d=posiadać smak i dosiwadczenie
zdjecie uzytkownika
czaruś - 2015-11-15 02:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@23ert - dobrze się składa, bo za oferowaną pracą w pełnym wymiarze pracy stoją zawsze rozsądne zarobki.
zdjecie uzytkownika
bzbz - 2015-11-17 10:21:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2010-03-22 15:15:16]:
nawet na swieta nic nie dawali zalosne na kuchni sie zapierdziela . mowili ze sami nie dostaja paczek dla dzieci a jak wynosli to malo torby sie imuginały
zdjecie uzytkownika
grundo - 2015-12-03 17:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie oczekujcie nie wiadomo czego od takiej firmy. Paczek i innych benefitów spodziewałbym się raczej po firmach typu korpo a nie po tych zajmujących się sprzataniem
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-12-19 00:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oszaleliście? co Wy chcecie coś na swięta od Aspenu??? No proszę Was... Najwyzej mogą Wam złotówkę ując ze stawki godzinowej..... żeby sami sobie porządne święta zrobili....
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-12-19 03:03:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To Aspen zupełnie nic nie dał swoim pracownikom w tym roku na święta, w sensie zadnych premii, bonów ani nawet paczek ze słodkościami dla dzieciaków? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Rafal - 2016-01-04 17:21:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Koloren - 2015-05-20 16:19:14]:
Ja nie wiem czy osoba która napisała te pierdoly ma równo pod sufitem. Przy stawce 5zl,żeby mieć 1500, trzeba wyrobić 300 godz. To daje ok 16 godz dziennie. Jesteś normalny człowieku?
zdjecie uzytkownika
Sobie - 2016-01-04 20:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca nie hańbi @Rafał i gdzie Ty masz 5zł dziennie, stawki zwłaszcza za noce są dużo wyższe, nie pracowałeś chyba w ASPEN swoją drogą, da się zarobić mówię Ci
zdjecie uzytkownika
morda - 2016-01-06 19:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sobie - 2016-01-04 20:38:50]:
ogarnij się Sobie..... zastanów się co wypisujesz..... 5-6 zeta to max co dostaniesz na godzinę w aspenie.... a stawki nocne??? znasz je??? wątpię..... max 50 groszy dodatkowo za godzinę!!! to dla ciebie dużo wyższe???? żenada!!!!
zdjecie uzytkownika
morda - 2016-01-06 19:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sobie - 2016-01-04 20:38:50]:
chyba że "Sobie" to kobieta.... i daje kierownikom za wyższą stawkę....
zdjecie uzytkownika
borsuk - 2016-01-07 12:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@morda ja tez slyszalem o tym ze stawki sa wyzsze w godzinach nocnych ale prawda jest taka ze od znajomego wiec na sto pro nie jest to pewne... slyszalem ze jednak premie sie zdarzaja
zdjecie uzytkownika
czytelnik - 2016-01-10 10:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To firma złodziejska....
Uciekajcie ludzie od nich,bo tylko oni nabijają kasę a Wam dają ochłapy.
Warunki socjalne gorze niż w Harlemie.
Mogłem się przekonać,bo pracowałem w "Realu",jak również na innej placówce.
Nawet kazali nam oszczędzać na środkach czyszczących.
Nie chcę nikogo obrażać ale to ludzie są sobie winni temu,że tak jest.
Wspólny strajk i domaganie się tego co gwarantuje Kodeks Pracy.
Wtedy firma "A S P E N" by sobie nie trafił do do d........
Zbuntowałem się i poj....... ta pracę.Teraz mam inną i jestem zadowolony.
Zaznaczam,że nie oczerniam ASPEN-U ale napisałem prawdę o tej firmie.
zdjecie uzytkownika
konter - 2016-01-10 18:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@czytelnik, wiesz jak zatrudniają osoby sprzatające to naturalne, że kaza oszczedzac na środkach, by nie lać z przesadą tylko tyle ile trzeba, bo jednak trochę detergentów dziennie schodzi. W ogóle ile tu zarabia taka sprzatająca osoba?
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-01-14 09:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam moja mama tam pracowala było wszystko dobrze dopóki nie przyszedł kierownik krystjan z warszawy zwolnil jo i jej kolezanke bez podstawnie a swiadectwo to dostala takie ze można sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wytrzeć nawet nie ma pieczotki a pracowala w auchan lomianki jakiś gowniarz awansowal na kierownika i myśli ze mu wszystko wolno ale zaimie się tym inspekcja pracy a pracowala tam ponad 2 lata jak wcześniej była firma kobex to było idealnie
zdjecie uzytkownika
czarek - 2016-01-17 14:38:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na szczęście @kasia, teraz jeśli chodzi o takie stanowiska pracy, zaświadczenie czy świadectwo pracy jest w sumie zbędne. Mama na pewno znajdzie zatrudnienie. A może w ASPEN, ale w innej firmie?
zdjecie uzytkownika
Gruby - 2016-01-23 16:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
As pen to dobrze zorganizowany [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w gdańsku jest to samo, już nikt nie chce pracować zostali sami emeryci i próbują zalepiać braki personalne pracownikami nie dając ani podwyżek ani premii
zdjecie uzytkownika
mitron - 2016-01-23 16:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z jednej strony to dobrze, że starsze osoby mogą znaleźć pracę i mieć za to dobre wynagrodzenie, mimo, że bez wzrostu stawek... widziałem z resztą, że szukają tam kogoś jako osoby sprzątającej
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-01-28 17:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Aspen w Szpitalu JP2 w Krakowie to totalna porażka.Uważajcie szczególnie na kierowniczkę Irenę Siwek która stosuję mobbing wobec pracowników.
zdjecie uzytkownika
nie - 2016-01-28 18:03:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Aspen w Szpitalu JP2 w Krakowie to masakra płacą 5,60 za godzinę a poniewieraja człowiekiem jak szmatą.Naprawdę nie polecam tej firmy to jakas porażka
zdjecie uzytkownika
grundo - 2016-01-30 17:59:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nie - 2016-01-28 18:03:53]:
hej no dajcie spokój nie może być przecież aż tak źle. Nie spodziewajcie się jednak też cudów. W końcu aplikujecie na stanowisko osoby sprzątającej tak?
zdjecie uzytkownika
gruby - 2016-02-05 01:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grundo - 2016-01-30 17:59:13]:
A co masz na myśli? Osoba sprzątająca to ktoś gorszy??? Popracuj sobie w takiej formie i zobaczysz ile trzeba się natyrać za te 6zł/h....
zdjecie uzytkownika
tobis - 2016-02-05 09:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie, tak jak napisał @gruby, żadna praca nie hańbi i powinna być dobrze płacona. Mnie zreszta interesuje tu nie sprzataczka, a pomoc kuchenna. Wynagrodzenie od 1 850 PLN brutto i oczywiście mile widziane orzeczenie.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ASPEN

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert