ASPEN

Kraków

Opinie o ASPEN

belferka60@o2.pl 2015-10-11 22:25:14
Czy ktoś wie co z tym funduszem socjalnym w ASPEN ? Jest czy go nie ma? Odpiszcie!45FW
0
belferka60@o2.pl 2015-10-11 22:27:26
Czy ktoś wie co z tym funduszem socjalnym w ASPEN ? Jest czy go nie ma? Odpiszcie!45FW
0
złota_KR 2015-10-11 22:37:53
Do wszystkich chcących pracować w aspenie 6zł na godzinę soboty niedziele płatne tak samo :) 200 godzin to 1200zł na rękę to co pisał gruby poniżej jest czystą prawdą dokładają pracy za dwóch nawet za trzech prawdą jest że wasi tak zwani brygadziści zarabiają więcej ponieważ ktoś musi mieć bata nad niewolnikami :)
Jeśli zarobicie to 1200 będziecie się cieszyć i radować ponieważ po przepracowanym tygodniu dają wam 2 dni wolnego jestem już starszą kobietą i wiem jak tam jest dorabiają się nowych aut na naszej krwawicy PANIE PREZESIE DAJ PAN LUDZIOM ZAROBIĆ 8ZŁ NETO i ludzie będą się trzymać pracy i wy będziecie mieć ciągłość pracy i dobrą jakość co z tego że jedna osoba zarabia parę stów więcej za pilnowanie ludzi jak trzech pozostałych przyjdzie zobaczy co to za robota i na drugi dzień już ich niema lub do pierwszej wypłaty za 6zł,5zł taka jest prawda !! Więc wy kochane dzieci pytajcie jaki jest wymiar godzin i ile na rękę płacom czyli neto brutto was nie interesuje pytajcie jaki jest wymiar godzin mówiłam już że soboty i niedziele są tak samo płatne 5,6 niema dodatków i obecność obowiązkowa .
No to chyba wszystko o aspenie więcej się nie da wszystko opisane poniżej w negatywach szczera prawda resztę dopisują brygadziści i kierowniczki jak coś dobrego
3
ambitna 2015-10-11 23:35:24
To nie musi być prezes szpitala przecież ludzie uciekają stamtąd na potęgę i niema komu pracować i prawdopodobnie za jakiś czas wywalają tą firmę bo mają syf jak płacom 5 6 zł ludziom i tak będzie na każdym obiekcie za takie pieniądze to przyszłość tej firmy jest przesądzona gdyby dali ludziom normalnie zarobić ludzie by się trzymali roboty taka jest prawda.
0
ona 2015-10-16 10:17:47
Belferka60... Jaki fundusz socjalny??? W aspenie jedynym socjalnym to jest 15 minutowa przerwa na śniadanie... I nie rób sobie na niej ani kawy, ani herbaty... Bo nie zdążysz wypić... Najwyżej się poparzysz...
0
.. 2015-10-17 19:29:37
Traktują ludzi jak smieci. Nie polecam!
1
x 2015-10-19 19:25:56
szczegolnie na plaza lublin - ludzi mają za nic, szmacą nas na kazdym kroku i maja za śmieci ...
0
peral 2015-10-25 01:57:57
Myślę , że jak wszędzie tak i tu potrzebne są zmiany na lepsze. Nie chodzi mi o to , że coś jest wyjątkowo źle, jest kilka rzeczy nad którymi można popracować, między innymi jest to atmosfera, bo z tego co widzę tutaj na forum i co słyszałem, to jednak jest to aspekt wymagający gruntownej przebudowy.
0
enduro 2015-11-06 15:57:41
Aspen Kraków... od pol roku pracuje w Aspenie w Krakowie a wlasciwie w Modlnicy w "Stonce" (wszyscy wiedzą, o jakiego owada tak naprawde chodzi)... niby firma daje hotel za darmo (bo jestem z innego miasta, niby niektorzy lidzie z "firmy" spoko, ale gdy sa braki kadrowe, to niestety koordynator z "firmy" nie ruszy tylka, zeby pomoc. chyba, ze na stonce ma byc audyt, albo zwyczajnie lipa z ludzmi... kolejny minus: leca w kulki w kwestii godzin (ja sobie na kompie notuje wszystkie godziny) i tylko raz mi sie zgadzaly (+/- godzina) a zwykle brakowalo 2-3 dni... mojego znajomego ostatnio brygadzista w pewnym sensie pobil, a koordynator jedyne co zrobil to, przezniosl tego znajomego do innej brygady.... ogolnie w skali od 1-10 to stawiam mocna 2
1
23ert 2015-11-06 20:32:59
a wiecie o tym że teraz firma Aspen Polska Sp. z o.o. znów szuka osób do zatrudnienia jako osoby sprzątającej w Bydgoszczy praca jest w pełnym wymiarze czasu pracy, w systemie zmianowym, mile widziane osoby posiadające orzeczenie o stopniu niepełnosprawności, może ktoś z was jest chętny na prace u nich
0
Mutak 2015-11-10 01:10:39
no i zastanawiam się co im z tego wyjdzie to już chyba nie pierwszy raz gdy to ogłoszenie widzę jako ofertę
0
julek 2015-11-12 16:14:46
no faktycznie maja sporo tych ofert pracy, moze szukaja wlasciwej osoby na wlasciwym miejscu, teraz ciezko o dobrego kucharza, trzeba d=posiadać smak i dosiwadczenie
0
czaruś 2015-11-15 02:46:56
@23ert - dobrze się składa, bo za oferowaną pracą w pełnym wymiarze pracy stoją zawsze rozsądne zarobki.
0
bzbz 2015-11-17 10:21:37
nawet na swieta nic nie dawali zalosne na kuchni sie zapierdziela . mowili ze sami nie dostaja paczek dla dzieci a jak wynosli to malo torby sie imuginały
0
grundo 2015-12-03 17:05:52
nie oczekujcie nie wiadomo czego od takiej firmy. Paczek i innych benefitów spodziewałbym się raczej po firmach typu korpo a nie po tych zajmujących się sprzataniem
0
ona 2015-12-19 00:01:42
oszaleliście? co Wy chcecie coś na swięta od Aspenu??? No proszę Was... Najwyzej mogą Wam złotówkę ując ze stawki godzinowej..... żeby sami sobie porządne święta zrobili....
0
tomek 2015-12-19 03:03:49
To Aspen zupełnie nic nie dał swoim pracownikom w tym roku na święta, w sensie zadnych premii, bonów ani nawet paczek ze słodkościami dla dzieciaków? Pozdrawiam.
0
Rafal 2016-01-04 17:21:16
Ja nie wiem czy osoba która napisała te pierdoly ma równo pod sufitem. Przy stawce 5zl,żeby mieć 1500, trzeba wyrobić 300 godz. To daje ok 16 godz dziennie. Jesteś normalny człowieku?
0
Sobie 2016-01-04 20:38:50
Praca nie hańbi @Rafał i gdzie Ty masz 5zł dziennie, stawki zwłaszcza za noce są dużo wyższe, nie pracowałeś chyba w ASPEN swoją drogą, da się zarobić mówię Ci
0
morda 2016-01-06 19:47:32
ogarnij się Sobie..... zastanów się co wypisujesz..... 5-6 zeta to max co dostaniesz na godzinę w aspenie.... a stawki nocne??? znasz je??? wątpię..... max 50 groszy dodatkowo za godzinę!!! to dla ciebie dużo wyższe???? żenada!!!!
0
morda 2016-01-06 19:50:13
chyba że "Sobie" to kobieta.... i daje kierownikom za wyższą stawkę....
0
borsuk 2016-01-07 12:44:56
@morda ja tez slyszalem o tym ze stawki sa wyzsze w godzinach nocnych ale prawda jest taka ze od znajomego wiec na sto pro nie jest to pewne... slyszalem ze jednak premie sie zdarzaja
0
czytelnik 2016-01-10 10:48:59
To firma złodziejska....
Uciekajcie ludzie od nich,bo tylko oni nabijają kasę a Wam dają ochłapy.
Warunki socjalne gorze niż w Harlemie.
Mogłem się przekonać,bo pracowałem w "Realu",jak również na innej placówce.
Nawet kazali nam oszczędzać na środkach czyszczących.
Nie chcę nikogo obrażać ale to ludzie są sobie winni temu,że tak jest.
Wspólny strajk i domaganie się tego co gwarantuje Kodeks Pracy.
Wtedy firma "A S P E N" by sobie nie trafił do do d........
Zbuntowałem się i poj....... ta pracę.Teraz mam inną i jestem zadowolony.
Zaznaczam,że nie oczerniam ASPEN-U ale napisałem prawdę o tej firmie.
0
konter 2016-01-10 18:45:06
@czytelnik, wiesz jak zatrudniają osoby sprzatające to naturalne, że kaza oszczedzac na środkach, by nie lać z przesadą tylko tyle ile trzeba, bo jednak trochę detergentów dziennie schodzi. W ogóle ile tu zarabia taka sprzatająca osoba?
0
kasia 2016-01-14 09:07:18
witam moja mama tam pracowala było wszystko dobrze dopóki nie przyszedł kierownik krystjan z warszawy zwolnil jo i jej kolezanke bez podstawnie a swiadectwo to dostala takie ze można sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wytrzeć nawet nie ma pieczotki a pracowala w auchan lomianki jakiś gowniarz awansowal na kierownika i myśli ze mu wszystko wolno ale zaimie się tym inspekcja pracy a pracowala tam ponad 2 lata jak wcześniej była firma kobex to było idealnie
1
czarek 2016-01-17 14:38:05
na szczęście @kasia, teraz jeśli chodzi o takie stanowiska pracy, zaświadczenie czy świadectwo pracy jest w sumie zbędne. Mama na pewno znajdzie zatrudnienie. A może w ASPEN, ale w innej firmie?
0
Gruby 2016-01-23 16:09:32
As pen to dobrze zorganizowany [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w gdańsku jest to samo, już nikt nie chce pracować zostali sami emeryci i próbują zalepiać braki personalne pracownikami nie dając ani podwyżek ani premii
0
mitron 2016-01-23 16:11:14
z jednej strony to dobrze, że starsze osoby mogą znaleźć pracę i mieć za to dobre wynagrodzenie, mimo, że bez wzrostu stawek... widziałem z resztą, że szukają tam kogoś jako osoby sprzątającej
0
ja 2016-01-28 17:53:40
Firma Aspen w Szpitalu JP2 w Krakowie to totalna porażka.Uważajcie szczególnie na kierowniczkę Irenę Siwek która stosuję mobbing wobec pracowników.
0
nie 2016-01-28 18:03:53
Firma Aspen w Szpitalu JP2 w Krakowie to masakra płacą 5,60 za godzinę a poniewieraja człowiekiem jak szmatą.Naprawdę nie polecam tej firmy to jakas porażka
1
grundo 2016-01-30 17:59:13
hej no dajcie spokój nie może być przecież aż tak źle. Nie spodziewajcie się jednak też cudów. W końcu aplikujecie na stanowisko osoby sprzątającej tak?
0
gruby 2016-02-05 01:31:42
A co masz na myśli? Osoba sprzątająca to ktoś gorszy??? Popracuj sobie w takiej formie i zobaczysz ile trzeba się natyrać za te 6zł/h....
0
tobis 2016-02-05 09:29:37
dokładnie, tak jak napisał @gruby, żadna praca nie hańbi i powinna być dobrze płacona. Mnie zreszta interesuje tu nie sprzataczka, a pomoc kuchenna. Wynagrodzenie od 1 850 PLN brutto i oczywiście mile widziane orzeczenie.
0
Luft 2016-02-13 15:32:38
Chciałem aplikować na to zaszczytne stanowisko w ASPEN ale jak przecztałem opinie jak płacą to dam sobie spokój. Grundo - ty chyba jesteś koordynatorem w ASPENie
Dlaczego nikt nie napisał, że niepłacenie za nadgodziny to przestępstwo przeciw prawom każdego pracownika. Stawka za godzinę nadliczbową to 150% zwykłej stawki lub 200% za niedzielę i święto a tutaj czytam, że za 300 godzin ktoś dostał premii 370 zł. Został ograbiony bo powinien dostać do pensji przynajmniej 1000 zł na rękę i do tego jeszcze dodatek za nocki co najmniej po 2 zeta na godzinę. Czy wiecie jak was szef orżnął za cały rok? Przecież to 12 tysiaków. On te pieniądze kisi na swoim koncie bo nie uwierze że kadry o tym wiedzą to kryminał. Jedna firma już za to zbankrutowała a prezes gdzieś się ukrywa. Przeczytajcie kodeks pracy a się wam rozjaśni.
Dziwi mnie że do tej pory żaden [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie meldował się w PIP za te nadużycia. W zębach przyniósłby pracownikowi zaległe pieniądze i całowałby go po piętach żeby został w pracy. No ale rzeczywiście w ASPEN pracują chyba niedojdy nie potrafiący zadbać o swoj interes. Może zacznijcie działać a nie psioczyć od kilku lat o tym samym. Tylu niezadowolonych gdy przyjdzie ze skargą to firmowe listy płac zostaną odrzucone jako dowód na to, że nie pracowaliście w nadgodzinach i w dniach świątecznych i nocnych. Czy tylko sprzątać umiecie?
0
kurbo 2016-02-13 18:01:06
Zazwyczaj szukają osób sprzątających lub też gosposi, no ale trafiają się też oferty do kuchni. @tobis 2000 złotych to chyba maksimum jakie można wyciągnąć.
0
dwarf 2016-02-15 19:10:54
@Luft a skad masz takie informacje, tylko z forum? To ja Ci teraz moge napisać że wszystko jest ok, placa dużo i na czas. I co teraz powtorzysz po mnie jak powtorzyles po kims poprzednim? Chyba nie maja duzej rotacji bo nikogo nie szukaja
0
pracownica 2016-02-21 11:12:05
dwarf.... chyba jesteś z ekipy kierowniczej aspenu co? Że takie głupoty piszesz.... W Aspenie nawet najniższej krajowej nie zarobisz.... chyba, że ze 250 godzin złapiesz... czyli prawie 2 miesiące w jednym.... Przecież nie trzeba być matematykiem żeby sobie łatwo policzyć... 6zł/h. Np luty ma 168h. 168h x 6zł = 1008zł... To pytam się... gdzie płacą dużo??? A co do rotacji.... u nas non stop ludzie się zmieniają. Każdy kto przyjdzie i zobaczy jak trzeba zapieprzać za te psie pieniądze, zaraz ucieka...
0
Daria 2016-02-21 11:53:23
płacą mało może @pracownica, ale pomyśl ile osób ma dzięki firmie pracę. Ja wiem, że to grosze, ale jednak ludzie idą tam pracować, widocznie nie widzą tym tragedii
0
roko 2016-03-16 10:04:46
Aspęn to najbardziej upodlająca firma.Praca za 6,50PLN na rękę.W Modlnicy 1/2 pracowników to upośledzeni a 1/2 to Ukraińcy-nieroby.Na szczęście pracowałem tam bardzo krótko bo dałem się złapać na obiecanki.Dlatego wiem dlaczego tam pracuje tylu niepełnosprawnych umysłowo,bo mądry nie podejmie takiej pracy.
Na terenie Biedronki w Modlnicy ktoś ułożył rymowankę"Gdzie jest największe upośledzenie?-Tylko w Aspenie.Gdzie człowiek śmierdzi jak przyrodzenie?-tylko w Aspenie.
0
roko 2016-03-16 10:17:30
Wiem kolego kim jesteś piszący ten post.Wiem o jakiego brygadzistę chodzi wszystko co piszesz jest prawdą.Ten koordynator i kierownik już nie pracują.Przyszła nowa miotła, ale nie umie zamiatać.Nie będę się ujawniał ale Ty też mnie znasz,chociaż pracuję w innej firmie.
1
dino 2016-03-16 10:19:53
DEBIL
0
Miki 2016-04-01 00:01:52
Non stop są oferty że kogoś szukają a ludzi niema i niebedzie za tą stawkę i ponizanie
0
X 2016-04-09 11:54:43
No nie wiem czy tak non stop są oferty @Miki bo ja dopiero teraz widzę ofertę do nich na osobę sprzątającą. No i okej, faktycznie 7 zł brutto to nie są duże pieniądze, ale to raczej robota dla osób które chcą sobie dorobić czy to do zwykłej pensji czy też może do emerytury.
0
majka 2016-05-13 10:03:15
aktualnie poszukują też kelnerki @X oferują o pracę na czas określony i wynagrodzenie do 1 850 PLN brutto
0
maja 2016-05-25 13:02:15
Witam. Ja obecnie pracuję w firmie Aspen i faktycznie kierownictwo jest ok choć nie do końca bo mam stopień niepełnosprawności i miałam dostać umowę o pracę i robię już prawie piąty miesiąc i jeszcze tej umowy nie dostałam, mało tego w ogóle nie dostałam egzemplarza umowy którą podpisywałam czyli umowę zlecenie. A co d osób pracujących w Aspen to się zgadzam z osobą poniżej, te baby które tam pracują (te starsze), przynajmniej na moim obiekcie są okropne, nic nie robią tylko za plecami obgadują, dokonują drobnych kradzieży itp...
0
zibi 2016-06-03 13:37:41
Pierdoły piszecie u nas Aspen płaci 5zł na godz. za 140 godz. to ile dostane 700zł ,az wstyd komus gadac.A oni wielcy panstwo prezesowie furami jezdzą za naszą krwawicę.Nie polecam złodziejskiej firmy nikomu!!!!!!!!!!!!!
1
def 2016-06-18 15:05:39
@zibi ale na jakim stanowisku pracowlaes? teraz to widze ze szukaja ososb sprzatajacyhc w Katowicach m.in. wynagrodzenie: 9,63 zł/brutto/godzina,praca na umowę zlecenie na czas nieokreślony. zlecenie do wykonania od poniedziałku do niedzieli w godzinach: 6:00-6:00.
0
Paul43 2016-06-24 09:07:47
Niestety ale to prawda i przykra prawda na poczatku daja umowe zlecenie a pozniej normalna umowe ale jestem osoba niepelnosprawna , czytajac powyzsze opinie mysle ze ta firma to jest duza bo dzialaja w calej Polsce ale jesli chodzi o proponowane warunki dla pracownokow to faktycznie proponuja stawki ktore byly dobre jakies 20 lat temu , firma zarabia na przetargach oferujac najnizsze koszty a takze placi chyba jedne z nizszych stawek godzinowych w Polsce , dlatego jej czas powoli dobiega konca gdyz od nowego 2017 beda musieli placic najnizsza krajowa przy umowie zlecenie .Zreszta nie dziwie sie takiej rotacji pracownikow bo juz nikt nie chce pracowac za mniej niz 10-8 netto na godzine w Polsce .Z czystym semieniem jednak odradzam kazdemu kto mysli o pracy w tej firmie gdyz niskie wynagrodzenia to nie jedyny problem bo dochodzi tez brak kompetencji od strony kadrowej problemy z umowami o prace bardzo dlugo sie czeka na podpisanie umowy , nie wiadomo kiedy sie ja dostanie co juz jest dowodem zlamania kodeksu pracy , Firma ta ma bardzo zawila biorukracje kierownicy zwalniaja sie po miesiacu pracy , stres , jesli chodzi o osoby z orzeczeniem traktuja je jak normalnych pracownikow i uwaga przy podjeciu pracy jeden dzien traktuja jako dzien probny bezplatny co calkowocie lamie przepisy prawa pracy gdyz nie ma czegos takiego jak praca prbna bez wynagrodzenia ...
0
misiu 2016-06-24 14:53:43
Firmie.Aspen.powinno.się.odebrac.ze jest,zakładem.pracy.chronionej.tam.jest.tski.wyzysk.ludzi.którzy.mają grupę niepełnosprawnosci.tratkują ich jak smieci Tak jak było na.szpitalu Jana.Pawła.w.krakowie.to.był.koszmar.jak.Pani.Ziutka.Kierowniczka pomiatała.mną.tego.nie.zapomnę.nigdy.
0
23ert 2016-06-29 16:12:28
no to fakt szkoda ze jednak nie oferuja umowy o prace
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ASPEN