brak logo

ASPEN

Kraków

Opinie o ASPEN

kasia 2016-01-14 09:07:18
witam moja mama tam pracowala było wszystko dobrze dopóki nie przyszedł kierownik krystjan z warszawy zwolnil jo i jej kolezanke bez podstawnie a swiadectwo to dostala takie ze można sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wytrzeć nawet nie ma pieczotki a pracowala w auchan lomianki jakiś gowniarz awansowal na kierownika i myśli ze mu wszystko wolno ale zaimie się tym inspekcja pracy a pracowala tam ponad 2 lata jak wcześniej była firma kobex to było idealnie
1
czarek 2016-01-17 14:38:05
na szczęście @kasia, teraz jeśli chodzi o takie stanowiska pracy, zaświadczenie czy świadectwo pracy jest w sumie zbędne. Mama na pewno znajdzie zatrudnienie. A może w ASPEN, ale w innej firmie?
Gruby 2016-01-23 16:09:32
As pen to dobrze zorganizowany [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w gdańsku jest to samo, już nikt nie chce pracować zostali sami emeryci i próbują zalepiać braki personalne pracownikami nie dając ani podwyżek ani premii
1
mitron 2016-01-23 16:11:14
z jednej strony to dobrze, że starsze osoby mogą znaleźć pracę i mieć za to dobre wynagrodzenie, mimo, że bez wzrostu stawek... widziałem z resztą, że szukają tam kogoś jako osoby sprzątającej
ja 2016-01-28 17:53:40
Firma Aspen w Szpitalu JP2 w Krakowie to totalna porażka.Uważajcie szczególnie na kierowniczkę Irenę Siwek która stosuję mobbing wobec pracowników.
nie 2016-01-28 18:03:53
Firma Aspen w Szpitalu JP2 w Krakowie to masakra płacą 5,60 za godzinę a poniewieraja człowiekiem jak szmatą.Naprawdę nie polecam tej firmy to jakas porażka
1
grundo 2016-01-30 17:59:13
hej no dajcie spokój nie może być przecież aż tak źle. Nie spodziewajcie się jednak też cudów. W końcu aplikujecie na stanowisko osoby sprzątającej tak?
2
gruby 2016-02-05 01:31:42
A co masz na myśli? Osoba sprzątająca to ktoś gorszy??? Popracuj sobie w takiej formie i zobaczysz ile trzeba się natyrać za te 6zł/h....
1
tobis 2016-02-05 09:29:37
dokładnie, tak jak napisał @gruby, żadna praca nie hańbi i powinna być dobrze płacona. Mnie zreszta interesuje tu nie sprzataczka, a pomoc kuchenna. Wynagrodzenie od 1 850 PLN brutto i oczywiście mile widziane orzeczenie.
2
Luft 2016-02-13 15:32:38
Chciałem aplikować na to zaszczytne stanowisko w ASPEN ale jak przecztałem opinie jak płacą to dam sobie spokój. Grundo - ty chyba jesteś koordynatorem w ASPENie
Dlaczego nikt nie napisał, że niepłacenie za nadgodziny to przestępstwo przeciw prawom każdego pracownika. Stawka za godzinę nadliczbową to 150% zwykłej stawki lub 200% za niedzielę i święto a tutaj czytam, że za 300 godzin ktoś dostał premii 370 zł. Został ograbiony bo powinien dostać do pensji przynajmniej 1000 zł na rękę i do tego jeszcze dodatek za nocki co najmniej po 2 zeta na godzinę. Czy wiecie jak was szef orżnął za cały rok? Przecież to 12 tysiaków. On te pieniądze kisi na swoim koncie bo nie uwierze że kadry o tym wiedzą to kryminał. Jedna firma już za to zbankrutowała a prezes gdzieś się ukrywa. Przeczytajcie kodeks pracy a się wam rozjaśni.
Dziwi mnie że do tej pory żaden [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie meldował się w PIP za te nadużycia. W zębach przyniósłby pracownikowi zaległe pieniądze i całowałby go po piętach żeby został w pracy. No ale rzeczywiście w ASPEN pracują chyba niedojdy nie potrafiący zadbać o swoj interes. Może zacznijcie działać a nie psioczyć od kilku lat o tym samym. Tylu niezadowolonych gdy przyjdzie ze skargą to firmowe listy płac zostaną odrzucone jako dowód na to, że nie pracowaliście w nadgodzinach i w dniach świątecznych i nocnych. Czy tylko sprzątać umiecie?
2
kurbo 2016-02-13 18:01:06
Zazwyczaj szukają osób sprzątających lub też gosposi, no ale trafiają się też oferty do kuchni. @tobis 2000 złotych to chyba maksimum jakie można wyciągnąć.
dwarf 2016-02-15 19:10:54
@Luft a skad masz takie informacje, tylko z forum? To ja Ci teraz moge napisać że wszystko jest ok, placa dużo i na czas. I co teraz powtorzysz po mnie jak powtorzyles po kims poprzednim? Chyba nie maja duzej rotacji bo nikogo nie szukaja
pracownica 2016-02-21 11:12:05
dwarf.... chyba jesteś z ekipy kierowniczej aspenu co? Że takie głupoty piszesz.... W Aspenie nawet najniższej krajowej nie zarobisz.... chyba, że ze 250 godzin złapiesz... czyli prawie 2 miesiące w jednym.... Przecież nie trzeba być matematykiem żeby sobie łatwo policzyć... 6zł/h. Np luty ma 168h. 168h x 6zł = 1008zł... To pytam się... gdzie płacą dużo??? A co do rotacji.... u nas non stop ludzie się zmieniają. Każdy kto przyjdzie i zobaczy jak trzeba zapieprzać za te psie pieniądze, zaraz ucieka...
3
Daria 2016-02-21 11:53:23
płacą mało może @pracownica, ale pomyśl ile osób ma dzięki firmie pracę. Ja wiem, że to grosze, ale jednak ludzie idą tam pracować, widocznie nie widzą tym tragedii
roko 2016-03-16 10:04:46
Aspęn to najbardziej upodlająca firma.Praca za 6,50PLN na rękę.W Modlnicy 1/2 pracowników to upośledzeni a 1/2 to Ukraińcy-nieroby.Na szczęście pracowałem tam bardzo krótko bo dałem się złapać na obiecanki.Dlatego wiem dlaczego tam pracuje tylu niepełnosprawnych umysłowo,bo mądry nie podejmie takiej pracy.
Na terenie Biedronki w Modlnicy ktoś ułożył rymowankę"Gdzie jest największe upośledzenie?-Tylko w Aspenie.Gdzie człowiek śmierdzi jak przyrodzenie?-tylko w Aspenie.
4
roko 2016-03-16 10:17:30
Wiem kolego kim jesteś piszący ten post.Wiem o jakiego brygadzistę chodzi wszystko co piszesz jest prawdą.Ten koordynator i kierownik już nie pracują.Przyszła nowa miotła, ale nie umie zamiatać.Nie będę się ujawniał ale Ty też mnie znasz,chociaż pracuję w innej firmie.
1
dino 2016-03-16 10:19:53
DEBIL
Miki 2016-04-01 00:01:52
Non stop są oferty że kogoś szukają a ludzi niema i niebedzie za tą stawkę i ponizanie
1
X 2016-04-09 11:54:43
No nie wiem czy tak non stop są oferty @Miki bo ja dopiero teraz widzę ofertę do nich na osobę sprzątającą. No i okej, faktycznie 7 zł brutto to nie są duże pieniądze, ale to raczej robota dla osób które chcą sobie dorobić czy to do zwykłej pensji czy też może do emerytury.
majka 2016-05-13 10:03:15
aktualnie poszukują też kelnerki @X oferują o pracę na czas określony i wynagrodzenie do 1 850 PLN brutto
maja 2016-05-25 13:02:15
Witam. Ja obecnie pracuję w firmie Aspen i faktycznie kierownictwo jest ok choć nie do końca bo mam stopień niepełnosprawności i miałam dostać umowę o pracę i robię już prawie piąty miesiąc i jeszcze tej umowy nie dostałam, mało tego w ogóle nie dostałam egzemplarza umowy którą podpisywałam czyli umowę zlecenie. A co d osób pracujących w Aspen to się zgadzam z osobą poniżej, te baby które tam pracują (te starsze), przynajmniej na moim obiekcie są okropne, nic nie robią tylko za plecami obgadują, dokonują drobnych kradzieży itp...
zibi 2016-06-03 13:37:41
Pierdoły piszecie u nas Aspen płaci 5zł na godz. za 140 godz. to ile dostane 700zł ,az wstyd komus gadac.A oni wielcy panstwo prezesowie furami jezdzą za naszą krwawicę.Nie polecam złodziejskiej firmy nikomu!!!!!!!!!!!!!
3
def 2016-06-18 15:05:39
@zibi ale na jakim stanowisku pracowlaes? teraz to widze ze szukaja ososb sprzatajacyhc w Katowicach m.in. wynagrodzenie: 9,63 zł/brutto/godzina,praca na umowę zlecenie na czas nieokreślony. zlecenie do wykonania od poniedziałku do niedzieli w godzinach: 6:00-6:00.
Paul43 2016-06-24 09:07:47
Niestety ale to prawda i przykra prawda na poczatku daja umowe zlecenie a pozniej normalna umowe ale jestem osoba niepelnosprawna , czytajac powyzsze opinie mysle ze ta firma to jest duza bo dzialaja w calej Polsce ale jesli chodzi o proponowane warunki dla pracownokow to faktycznie proponuja stawki ktore byly dobre jakies 20 lat temu , firma zarabia na przetargach oferujac najnizsze koszty a takze placi chyba jedne z nizszych stawek godzinowych w Polsce , dlatego jej czas powoli dobiega konca gdyz od nowego 2017 beda musieli placic najnizsza krajowa przy umowie zlecenie .Zreszta nie dziwie sie takiej rotacji pracownikow bo juz nikt nie chce pracowac za mniej niz 10-8 netto na godzine w Polsce .Z czystym semieniem jednak odradzam kazdemu kto mysli o pracy w tej firmie gdyz niskie wynagrodzenia to nie jedyny problem bo dochodzi tez brak kompetencji od strony kadrowej problemy z umowami o prace bardzo dlugo sie czeka na podpisanie umowy , nie wiadomo kiedy sie ja dostanie co juz jest dowodem zlamania kodeksu pracy , Firma ta ma bardzo zawila biorukracje kierownicy zwalniaja sie po miesiacu pracy , stres , jesli chodzi o osoby z orzeczeniem traktuja je jak normalnych pracownikow i uwaga przy podjeciu pracy jeden dzien traktuja jako dzien probny bezplatny co calkowocie lamie przepisy prawa pracy gdyz nie ma czegos takiego jak praca prbna bez wynagrodzenia ...
2
misiu 2016-06-24 14:53:43
Firmie.Aspen.powinno.się.odebrac.ze jest,zakładem.pracy.chronionej.tam.jest.tski.wyzysk.ludzi.którzy.mają grupę niepełnosprawnosci.tratkują ich jak smieci Tak jak było na.szpitalu Jana.Pawła.w.krakowie.to.był.koszmar.jak.Pani.Ziutka.Kierowniczka pomiatała.mną.tego.nie.zapomnę.nigdy.
3
23ert 2016-06-29 16:12:28
no to fakt szkoda ze jednak nie oferuja umowy o prace
ochrona 2016-07-07 10:43:34
Aspenowi.powinno.się zabrac.nazwę zakład.pracy.chronionej.gdyz.traktują.ludzi.niepełnosprawnych.za.roboli.to.co.się.działo.na.szpitalo.jana.Pawła.w.krakowie.to.było.szkandaliczne.zachowanie.kierowniczki.ziutki.tak.kazała.do.siebie.mówic. taka..osoba.powinna.pracowac.na.polu.
4
Walka 2016-07-07 10:55:51
Widzę, że sprzątaczki mają tam całkiem dobrą kasę.
Vincz 2016-07-15 23:40:43
Pracowałem na Kopernika niema kto robić ludzie są zmęczeni pracują po 200 300godzin za 6zl a dla kierownika haseł typu bo nic się nie robi dla firmy lub ze się śpi i nagonka to na dziendobry
1
23ert 2016-07-16 09:55:13
hej wlasnie widze ze oni teraz caly czas szukaja ososb sprzatajacyh w Szczecinie widze ze jest oferowana tutaj umowa o pracę na okres próbny wynagrpodzenie zaczyna sie od 1 850 PLN tylko pytanie jest ile maksymalnie mozna zarobic i czy jest szansa na premie
Osoba sprzątająca 2016-07-20 07:13:54
Firma kant i oszust.Mam grupę o drugim stopniu niepelnosprawnosci.Pracowałam ponad rok.I gdy zrezygnowałam z pracy mówiąc że najpierw wykorzystam urlop rehabilitacyjny a dwa tygodnie jeszcze po pracuje żeby dostać ekwiwalent za urlop wypoczynkowy.Ledwie na nogach chodziłam do pracy (no cóż mając w domu troje dzieci,które sama wychwuje).Więc nie szłam na zwolnienie bo dodatkowy grosz by się przydał a firma mnie oszukala,gdyż po kilku dniach dostałam zwykłą wypłatę i świadectwo pracy gdzie wykorzystałam urlop wypoczynkowy. Żebym wiedziała że tak będzie to nie harowalabym te ostatnie 2 tygodnie. Przykro że tak robią z ludźmi,którzy naprawdę się starają ia firma ma ich w D. ...Żebym wiedziała ze tak zrobią to poszlabym na zwolnienie lekarskie a nie kulejac do pracy.
1
eu 2016-07-20 10:37:41
a co sądzicie o zatrudnieniu się u nich jako kucharz?
Paula 2016-07-26 14:19:47
Witam, jest tu ktoś kto pracuje albo pracował na sprzątaniu w markecie na al. Roździeńskiego w Katowicach i mógłby się wypowiedzieć na temat tej pracy?
ghj 2016-07-27 17:50:15
@Paula teraz to oni tylko szukaja kucharza w Olsztynie
Kamil 2016-08-01 11:41:01
Ludzie nie będą odwiedzać PIPu gdyż w większości to ludzie chorzy,ktorzy nie znają swoich praw,nie wiedzą,ze za nocki należy im się dodatek,za pracę w święta przynajmniej 100% to samo w niedzielę,za sobotę 50% Aspen celowo zatrudnia ludzi ograniczonych umysłowo,aby nie robili szumu.Sa inne prace fizyczne ,jak ochrona ,produkcja gdzie na luzie można wyciągnąć najniższa krajowa,bo w Aspenie nawet o to trudno.Do pracy przychodzi się zarabiać,a nie utrzymywać firmę.
radek 2016-08-01 11:56:45
słuchajcie a co u nich z tą ofertą pracy jako Kucharz?
Astarot 2016-08-27 19:45:30
Kup sobie lepsze okulary bo źle widzisz
23ert 2016-08-29 12:13:57
@radek wiesz co chyba jest już od jakiegoś czasu nieaktulana z tego co mi się wydaje bo nie widze żeby tutaj na gowork jeszcze jakies były może za jakiś czas się nowa rekutacja od nich pojawi nie wiaodmo
vice prezes ds. ordynarnych 2016-09-04 23:02:06
I po przeczytaniu tych opinii nadal ludzie pytają o rekrutacje w tej firmie. Przecież to nie praca. To upodlenie!
1
how 2016-09-04 23:13:51
No dobrze, ale wiecie jakich zarobków może się spodziewać będąc kimś innym niż przy koordynowaniu? Dobrze by się było załapać, bo mam doświadczenie kierownicze więc by mi się przydało takie zatrudnienie.
dydka 2016-09-15 11:09:34
ASPEN.... masakra.... nigdy więcej nie chcę mieć z tym nic wspólnego!
Złodziejstwo i wykorzystywanie....
Mało tego.... potrafią przy wypłacie odciąć z 10 godzin za rzekome papierosy....
1
dydka 2016-09-15 11:12:36
Na kierownika możesz swobodnie iść... dobra robota.... jak będziesz palca trzymać (wiesz gdzie) to nic nie będziesz robić, a kasa na konto będzie wpływać. Wystarczy raz na jakiś czas upodlić kilku pracowników. Ni obrażam Cię oczywiście. Tak tam po prostu jest....
1
dydka 2016-09-15 11:26:07
Dodam tylko... żeby nie było ze jadę po Aspenie..... Jedyny "plus" tej firmy, to że płacą na czas... nie było problemu z wypłatą.... to jest ten jedyny "plus".... reszta to same "minusy"....
1
radek 2016-09-15 11:56:10
Nie wiem czy rocznica @Miki, ale zobacz, że całkiem dobrze się u nich dzieje, skoro nie pokazała się żadna oferta pracy. Pewnie i tak najlepiej dowiadywać się u nich bezpośrednio o nowych ofertach pracy
dydka 2016-09-15 23:52:07
bardzo dobrze się dzieje.... super.... zachęcam do pracy....
er 2016-09-16 15:41:33
Kiedyś to mieli ogłoszenie @ktoś, że szukają ludzi do roznoszenia gazet reklamowych, ale nie wiem na ile jest to aktualne teraz. Pozdrawiam i powodzenia
A.B.C.D. itd. 2016-09-16 20:24:11
a my chcemy naszego pana kierownika z powrotem.
kto mógł pomyśleć w tym Krakowie, że człowiek, który zawsze nas bronił przed ludźmi ze szpitala, jest nie na miejscu? potrafił opieprzyć, ale zawsze był po naszej stronie. A teraz przyjezdzaja jacys ludzie z krakowa i udowadniają że białe jest czarne, a czarne jest białe. jeszcze w tym roku niektóre z nas były na delegacji, żeby pomóc tym w krakowie na szpitalu i tam dopiero był syf... ślązaczek bedą uczyły porzadku.
Paranoja.
Panie Leszku czekamy na pana. Salowe ze Świętochłowic.
2
Alak 2016-09-16 20:59:54
Ja powiem tak, generalnie bardzo fajna sprawa jest z tym, że to Kraków, bo pesnej są wyższe niż gdzie indziej, ja bym raczej polecał i uważał, że trzeba spróbować, kasa się zgadza, firma jest w porządku
e.f.g.h 2016-09-20 08:32:39
Popieram A.B.C.D. To fakt pan kierownik ze Świętochłowic był człowiekiem wymagającym ale nie spotkałam się jeszcze z tym by ktokolwiek z kierownictwa szedł tak w obronie swych pracowników jak on.Teraz przyjeżdżają z Krakowa uczyć nas ślązaczek jak się sprząta a na swoich obiektach nie potrafili utrzymać porządku.Czyżby te obiekty padły????i teraz próbują schowa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u nas na Świętochłowicach...Daje do myślenia.
My salowe ze Świętochłowic nadal czekamy na naszego kierownika Pana Leszka mając nadzieję że jego brak to pomyłka
2
radek 2016-09-20 10:35:19
Hej, a jaka aktualnie panuje atmosfera? Dzięki za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o ASPEN - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ASPEN