Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Faurecia

zdjecie uzytkownika
zyczliwy kolega... - 2009-12-03 19:45:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiele wskazywało na to,że zatrudniając sie w tej firmie bedzie bardzo dobrze nie złe zarobki Setki zyć nie umierać.... ale...
osoby wykonywujace prace fizyczne są wykorzystywani co nie miara ze strony lider czy ich zastępców a nawet kontroler jakości
mających ciezką prace za nic mimo że sami nic nie robią pochodzą tylko wynajduja jakieś awarie i zarobią wiele kasy mimo ze nie którzy maja wykształcenie gorsze niz nie jeden pracownik fizyczny
Ja osobiści pracuje w tej firmie ale szukam innej pracy bo mna pomiatać nie będą na głow e wejść sobie tez nie dam a ajk ktos chce bys robolem to niech pracuje tam dalej :) pozdrawia:))
zdjecie uzytkownika
Danile M - 2009-12-04 19:43:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepszy dział w Faurecia Grójec jest dział Epsilon !!!! Tam panuje rodzina atmosfera tzn: mistrzowie to nie mają wykształcenia wyższego a co mówić o niektórych pracownikach to jak żywcem od pługa oderwania, pod [usunięte przez moderatora]wszystkich za wszystko prawdziwe pieski na posyłki ci mistrzowie i liderzy . A jeszcze jedno żeby być pracownikiem Faureci to musisz być najpierw zatrudniony przez start People ( tzn, firmę pośredniczą cą która na tobie pojeździ 1,5 roku lub miej.) A jak się już dostaniesz to dadzą ci angaż na 2 lata i jak wyskoczy jakiś kryzys to polecisz z firmy na miękko więc jak już tam pracujesz to trzeba brać wszystko na system olewczy i nie być nad gorliwym !!!!
zdjecie uzytkownika
$$$$$$$ - 2009-12-04 19:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
For you Germany and Frenchmen have it eyes probably in the ass what japes can't see are in their company, people with inappropriate educations on not appropriate positions a sheer system is prevailing kolesiostwa but well let and this way will be will drain sie from them cash desk. Hehe
zdjecie uzytkownika
antek - 2010-01-04 15:43:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faurecia Grojec zgadzam sie z powyższym, zero szkolen i możliwości awanasu, jak jesteś dobry to na jednym stanowisku bedziesz stał całe życie, awanse po znajomości, a kadra kierownicza z maturą robioną zaocznie w technikum rolniczym, żenada
zdjecie uzytkownika
cszccxc - 2010-01-21 21:05:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracują tam nawet tacy na stanowiskach, którzy mają fałszywe kwity na szkołę, jak się mieszka w Grójcu to wiadomo przecież who is who !
zdjecie uzytkownika
1 - 2010-01-28 11:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Orjętujecie się czy są jakieś przyjęcia do faureci (praca fizyczna)?
zdjecie uzytkownika
leszek grójec - 2010-01-28 12:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie. Prawda jest taka, że piszecie bzdury. jak Wam tak źle z tą Faurecią to po co w niej pracujecie?Tam każdy z kim się rozmawia mówi, że takiej roboty jak w tej firmie jest mnóstwo. Więc zwalniajcie się jak wam tak źle.
Ja pracuje już 10 lat fizycznie w tej firmie i doceniam to, że mam pensje na czas, 30% premii, dostaje ciuchy i wszelkie potrzebne do pracy rzeczy. Nie muszę tyrać np. na mrozie. A że trzeba charować to trudno. Jeszcze nikt nikomu za leżenie nie płacił.
zdjecie uzytkownika
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - 2010-01-28 16:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sa koledzy jakies przyjecia do FAURECJI
zdjecie uzytkownika
Leszek Grójec - 2010-02-23 19:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po tylu latach pracy spóźnili się jeden dzień tylko dlatego, że jest inny termin wypłat niż do tej pory obowiazywał. Wielkie rzeczy.
Bez przesady ludzie.
zdjecie uzytkownika
Leszek Grójec - 2010-03-08 19:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie siedzę u kierownika na kolanach tylko dziesięć lat przy tej samej maszynie. Pensje zrobili do 10 żeby rozliczać za cały miesiac od pierwszego do pierwszego. ttak jest wygodniej dla wszystkich. I tylko raz było tak, że osobno była płacona podstawa, a w drugim terminie setki i premie. Teraz będzie już w całości.
A druga sprawa jest taka, że tak narzekacie, ana chwikle obecna jest z 10 osób zatrudnionych przez START PEOPLE, którzy kiedyś pracowali na stałe w Faurecii, ale sie zwolnili. Mówili, że maja w dupie. Że takiej roboty za te pieniadze jest mnóstwo. I co? Bieda w oczka zajrzała i sie wróciło. I teraz sie pracuje za mniejsze pieniadze niz wczesniej. Po co byzć takim cwaniakiem?
Naprawde nie narzekajcie tylko weźcie sie do pracy.
zdjecie uzytkownika
Kati86 - 2010-04-07 19:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich... A nie wiecie, jak tam jest z przyjęciem kobiet??
Jakie mniej więcej wynagrodzenia..
zdjecie uzytkownika
pracuje tam - 2010-05-04 11:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozpocząłem pracę w tej firmie 3 lata temu. Powiem tak... Zgadzam się z komentarzami. Praca jest ciężka, brak możliwości awansu, chyba że ma się znajomości to nawet po zawodówce można być kierownikiem. Starałem się o pracę na inne stanowiska np. labolatorium na penetratora. Nie ma takiej opcji. Znajomy jakiś wszedł na to stanowisko. Jestem w trakcie kończenia wyższej szkoły a o możliwości podjęcia racy w biurze nie ma. Nie mam znajomości a to się liczy w tej firmie i jest podstawą. Na moim dziale Gapleader w porozumieniu decyduje kto pracuje i kogo zwolnić. Układzik.... Każdy jest wygodny. Prawda, angaż dwa lata, wynagrodzenie netto też nie rewelacja chyba że masz nadgodziny. Nie dawno były podwyżki. Mistrz ocenia swój gap i indywidualnie pracowników. Tych co lubi a się [usunięte przez moderatora] mają większe podwyżki niż ci co się starają. Obecnie szukam pracy bo nie widzę szans rozwoju zawodowego. Oni potrzebują roboli na produkcji w w biurze po znajomości pracują i nie wiedzą co do czego. Śmieszni są tak samo jak kadra kierownicza i inni. Nie mówiąc już o technologach, wywieszki jakości umią napisać i kropkowanie bądź naklejanie naklejek profesjonalnie im wychodzi aczkolwiek też i to nie.Pani P [usunięte przez moderatora] to przychodziłą i pytała się co mam napisać i jak bo nie ma zielonego pojęcia a bierze dużą kase. Wszystko po znajomości jak cała elita w biurze. Nie wyobrażam sobie że kierownikami w takiej firmie są osoby tylko po maturze w dodatku k[usunięte przez moderatora] Osobiście nie polecam młodym ludzią, którzy idą na studia. Nie zdobędą żadnego doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
el maniana - 2010-05-10 21:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeczytalem info i sporo z tego jest prawda, niestety mlodzi ludzie z wyksztalceniem nie maja szans rozwoju, zasada jest prosta, ktos kto dorwal sie do stolka bedzie go sie trzymal za wszelka cene, starsi bez wyksztalcenia blokuja ambitnych mlodszych, starzy sa wysylani na jakies szkolenia, byleby miec papiery i dalej trzymac sie stolka, jesli ktos z bystrych chlopakow aspiruje na lepsze stanowisko to wywalaja na produkcje z dala od biura, zeby sobie konkurencji nie hodowac, najsmieszniejsza i zarazem zenujaca rzecz z jaka sie tam spotkalem, to to ze koordynatorem [CRS] moze zostac nawet ktos co ma skonczone tylko gimnazjum... pod wzgledem zarobkow jest chyba tak jak wszedzie, kokosow nie ma a jesli juz to trzeba tyrac caly miesiac non stop, zeby bylo na oplaty itp
zdjecie uzytkownika
Nemo EP II - 2010-05-11 17:33:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co dzieje się w tej firmie woła o pomstę do nieba.[usunięte przez moderatora]o. Ci ci pracują 10 lat i tak sobie tę pracę chwalą mają stawki wywindowane za przysługi wobec mistrzów ( wożenie do pracy, przywożenie jabłuszek do domu, strzelanie z ucha że nie wspomnę o ułożeniu kostki na podwórku za darmo). Większość ludzi których znam po 10 latach ma stawkę poniżej 2400. Za tyranie bez przerwy we wszystkie soboty od początku roku ( o niedzielach po 12 godzin pracy nie wspomnę) dostałem łaskawie całe 55 pln podwyżki. Znajomy w Biurze za siedzenie, spanie nocami, oglądanie filmów i surfowanie po necie 229pln.
W biurze u D[usunięte przez moderatora]. kadra taka że szkoda gadać. Prostej instrukcji nie potrafią bez błędu napisać ( wychodzą radomskie uczelnie). "Młodszy Automatyk" umie tylko wyłączyć z "hebla". "Technolog mechaników" na każdą awarie ma odpowiedź - specjalnie zepsuli, ewentualnie "powiedzcie co się stało" ( pozdro L[usunięte przez moderatora]Każdy wie że sprzedajesz). O "Inżynierze Utrzymania Ruchu" nawet się nie będę wypowiadał bo słów szkoda.
Mistrzowie i liderzy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którzy o niczym nie mają pojęcia a jak się im postawisz to lecisz.
Na innych działach nie jest lepiej. Ogólnie cała ta fabryka to gnój i żałuję ze moja noga tu stanęła.
Jedyne co mnie tu trzyma to nieukończone studia i to że do pracy jadę 10 minut.
Pozdrawiam nielicznych fachowców znających się na swojej pracy

zdjecie uzytkownika
Emilia - 2010-06-05 23:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanko gdzie muszę złożyć CV żeby dostać się do Faurecia Muszę jechać do Grójca i tam są jakieś kadry? Jak ktoś coś wie proszę napisać będę wdzięczna.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-25
Żródło: pracuj.pl
Jelcz-Laskowice
(dolnośląskie)
faurecia backstageAUTOMOTIVE. BEHIND THE SCENES.Dołącz do 97 500 profesjonalistów w 34 krajachFaurecia jest odnoszącą sukcesy firmą projektowo - produkcyjną specjalizującą się w wysokiej jakości rozwiązaniach technicznych, z których korzystają wiodący producenci samochodów na świecie. Dbamy o bezpieczeństwo, komfort, wzornictwo i ochronę środowiska naturalnego. Pomóż nam tworzyć przyszłośćPotrzebujemy ludzi ambitnych. W dobie ciągłych ulepszeń i
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-07-26 11:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są teraz jakiejś przyjęcia do tej firmy???
zdjecie uzytkownika
nick - 2010-07-30 20:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od wrzesnia rusza nowy projekt ultima, beda przyjmowac ponad 100 osob, wiec warto dowiadywac sie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-08-26 11:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś dojeżdża od strony Warszawy bądź Piaseczna. Ja dojeżdżam od wawy i może wspólny transport załatwi się? Proszę o odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
darek - 2010-10-19 23:59:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie czy zeby tam sie dostac to trzeba w mszczonowie składac papiery ?
zdjecie uzytkownika
melek - 2010-10-21 21:08:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak we Mszczonowie ale teraz to nie ma co bo wywalają wszystkich po trochu ze Start People a szczególnie kobiety sobie Ciapek upatrzył
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x