logo Faurecia

Faurecia

Grójec

Opinie o Faurecia

zyczliwy kolega... 2009-12-03 19:45:34
Wiele wskazywało na to,że zatrudniając sie w tej firmie bedzie bardzo dobrze nie złe zarobki Setki zyć nie umierać.... ale...
osoby wykonywujace prace fizyczne są wykorzystywani co nie miara ze strony lider czy ich zastępców a nawet kontroler jakości
mających ciezką prace za nic mimo że sami nic nie robią pochodzą tylko wynajduja jakieś awarie i zarobią wiele kasy mimo ze nie którzy maja wykształcenie gorsze niz nie jeden pracownik fizyczny
Ja osobiści pracuje w tej firmie ale szukam innej pracy bo mna pomiatać nie będą na głow e wejść sobie tez nie dam a ajk ktos chce bys robolem to niech pracuje tam dalej :) pozdrawia:))
Danile M 2009-12-04 19:43:57
Najlepszy dział w Faurecia Grójec jest dział Epsilon !!!! Tam panuje rodzina atmosfera tzn: mistrzowie to nie mają wykształcenia wyższego a co mówić o niektórych pracownikach to jak żywcem od pługa oderwania, pod [usunięte przez moderatora]wszystkich za wszystko prawdziwe pieski na posyłki ci mistrzowie i liderzy . A jeszcze jedno żeby być pracownikiem Faureci to musisz być najpierw zatrudniony przez start People ( tzn, firmę pośredniczą cą która na tobie pojeździ 1,5 roku lub miej.) A jak się już dostaniesz to dadzą ci angaż na 2 lata i jak wyskoczy jakiś kryzys to polecisz z firmy na miękko więc jak już tam pracujesz to trzeba brać wszystko na system olewczy i nie być nad gorliwym !!!!
$$$$$$$ 2009-12-04 19:52:36
For you Germany and Frenchmen have it eyes probably in the ass what japes can't see are in their company, people with inappropriate educations on not appropriate positions a sheer system is prevailing kolesiostwa but well let and this way will be will drain sie from them cash desk. Hehe
antek 2010-01-04 15:43:57
Faurecia Grojec zgadzam sie z powyższym, zero szkolen i możliwości awanasu, jak jesteś dobry to na jednym stanowisku bedziesz stał całe życie, awanse po znajomości, a kadra kierownicza z maturą robioną zaocznie w technikum rolniczym, żenada
cszccxc 2010-01-21 21:05:24
Pracują tam nawet tacy na stanowiskach, którzy mają fałszywe kwity na szkołę, jak się mieszka w Grójcu to wiadomo przecież who is who !
1 2010-01-28 11:40:48
Orjętujecie się czy są jakieś przyjęcia do faureci (praca fizyczna)?
leszek grójec 2010-01-28 12:26:30
Ludzie. Prawda jest taka, że piszecie bzdury. jak Wam tak źle z tą Faurecią to po co w niej pracujecie?Tam każdy z kim się rozmawia mówi, że takiej roboty jak w tej firmie jest mnóstwo. Więc zwalniajcie się jak wam tak źle.
Ja pracuje już 10 lat fizycznie w tej firmie i doceniam to, że mam pensje na czas, 30% premii, dostaje ciuchy i wszelkie potrzebne do pracy rzeczy. Nie muszę tyrać np. na mrozie. A że trzeba charować to trudno. Jeszcze nikt nikomu za leżenie nie płacił.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 2010-01-28 16:43:02
sa koledzy jakies przyjecia do FAURECJI
Leszek Grójec 2010-02-23 19:35:17
Po tylu latach pracy spóźnili się jeden dzień tylko dlatego, że jest inny termin wypłat niż do tej pory obowiazywał. Wielkie rzeczy.
Bez przesady ludzie.
Leszek Grójec 2010-03-08 19:39:16
Nie siedzę u kierownika na kolanach tylko dziesięć lat przy tej samej maszynie. Pensje zrobili do 10 żeby rozliczać za cały miesiac od pierwszego do pierwszego. ttak jest wygodniej dla wszystkich. I tylko raz było tak, że osobno była płacona podstawa, a w drugim terminie setki i premie. Teraz będzie już w całości.
A druga sprawa jest taka, że tak narzekacie, ana chwikle obecna jest z 10 osób zatrudnionych przez START PEOPLE, którzy kiedyś pracowali na stałe w Faurecii, ale sie zwolnili. Mówili, że maja w dupie. Że takiej roboty za te pieniadze jest mnóstwo. I co? Bieda w oczka zajrzała i sie wróciło. I teraz sie pracuje za mniejsze pieniadze niz wczesniej. Po co byzć takim cwaniakiem?
Naprawde nie narzekajcie tylko weźcie sie do pracy.
Kati86 2010-04-07 19:11:32
Witam wszystkich... A nie wiecie, jak tam jest z przyjęciem kobiet??
Jakie mniej więcej wynagrodzenia..
pracuje tam 2010-05-04 11:56:47
Rozpocząłem pracę w tej firmie 3 lata temu. Powiem tak... Zgadzam się z komentarzami. Praca jest ciężka, brak możliwości awansu, chyba że ma się znajomości to nawet po zawodówce można być kierownikiem. Starałem się o pracę na inne stanowiska np. labolatorium na penetratora. Nie ma takiej opcji. Znajomy jakiś wszedł na to stanowisko. Jestem w trakcie kończenia wyższej szkoły a o możliwości podjęcia racy w biurze nie ma. Nie mam znajomości a to się liczy w tej firmie i jest podstawą. Na moim dziale Gapleader w porozumieniu decyduje kto pracuje i kogo zwolnić. Układzik.... Każdy jest wygodny. Prawda, angaż dwa lata, wynagrodzenie netto też nie rewelacja chyba że masz nadgodziny. Nie dawno były podwyżki. Mistrz ocenia swój gap i indywidualnie pracowników. Tych co lubi a się [usunięte przez moderatora] mają większe podwyżki niż ci co się starają. Obecnie szukam pracy bo nie widzę szans rozwoju zawodowego. Oni potrzebują roboli na produkcji w w biurze po znajomości pracują i nie wiedzą co do czego. Śmieszni są tak samo jak kadra kierownicza i inni. Nie mówiąc już o technologach, wywieszki jakości umią napisać i kropkowanie bądź naklejanie naklejek profesjonalnie im wychodzi aczkolwiek też i to nie.Pani P [usunięte przez moderatora] to przychodziłą i pytała się co mam napisać i jak bo nie ma zielonego pojęcia a bierze dużą kase. Wszystko po znajomości jak cała elita w biurze. Nie wyobrażam sobie że kierownikami w takiej firmie są osoby tylko po maturze w dodatku k[usunięte przez moderatora] Osobiście nie polecam młodym ludzią, którzy idą na studia. Nie zdobędą żadnego doświadczenia.
el maniana 2010-05-10 21:08:07
przeczytalem info i sporo z tego jest prawda, niestety mlodzi ludzie z wyksztalceniem nie maja szans rozwoju, zasada jest prosta, ktos kto dorwal sie do stolka bedzie go sie trzymal za wszelka cene, starsi bez wyksztalcenia blokuja ambitnych mlodszych, starzy sa wysylani na jakies szkolenia, byleby miec papiery i dalej trzymac sie stolka, jesli ktos z bystrych chlopakow aspiruje na lepsze stanowisko to wywalaja na produkcje z dala od biura, zeby sobie konkurencji nie hodowac, najsmieszniejsza i zarazem zenujaca rzecz z jaka sie tam spotkalem, to to ze koordynatorem [CRS] moze zostac nawet ktos co ma skonczone tylko gimnazjum... pod wzgledem zarobkow jest chyba tak jak wszedzie, kokosow nie ma a jesli juz to trzeba tyrac caly miesiac non stop, zeby bylo na oplaty itp
Nemo EP II 2010-05-11 17:33:49
To co dzieje się w tej firmie woła o pomstę do nieba.[usunięte przez moderatora]o. Ci ci pracują 10 lat i tak sobie tę pracę chwalą mają stawki wywindowane za przysługi wobec mistrzów ( wożenie do pracy, przywożenie jabłuszek do domu, strzelanie z ucha że nie wspomnę o ułożeniu kostki na podwórku za darmo). Większość ludzi których znam po 10 latach ma stawkę poniżej 2400. Za tyranie bez przerwy we wszystkie soboty od początku roku ( o niedzielach po 12 godzin pracy nie wspomnę) dostałem łaskawie całe 55 pln podwyżki. Znajomy w Biurze za siedzenie, spanie nocami, oglądanie filmów i surfowanie po necie 229pln.
W biurze u D[usunięte przez moderatora]. kadra taka że szkoda gadać. Prostej instrukcji nie potrafią bez błędu napisać ( wychodzą radomskie uczelnie). "Młodszy Automatyk" umie tylko wyłączyć z "hebla". "Technolog mechaników" na każdą awarie ma odpowiedź - specjalnie zepsuli, ewentualnie "powiedzcie co się stało" ( pozdro L[usunięte przez moderatora]Każdy wie że sprzedajesz). O "Inżynierze Utrzymania Ruchu" nawet się nie będę wypowiadał bo słów szkoda.
Mistrzowie i liderzy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którzy o niczym nie mają pojęcia a jak się im postawisz to lecisz.
Na innych działach nie jest lepiej. Ogólnie cała ta fabryka to gnój i żałuję ze moja noga tu stanęła.
Jedyne co mnie tu trzyma to nieukończone studia i to że do pracy jadę 10 minut.
Pozdrawiam nielicznych fachowców znających się na swojej pracy

Emilia 2010-06-05 23:27:49
Mam pytanko gdzie muszę złożyć CV żeby dostać się do Faurecia Muszę jechać do Grójca i tam są jakieś kadry? Jak ktoś coś wie proszę napisać będę wdzięczna.
1
anonim 2010-07-26 11:44:23
Są teraz jakiejś przyjęcia do tej firmy???
nick 2010-07-30 20:59:49
od wrzesnia rusza nowy projekt ultima, beda przyjmowac ponad 100 osob, wiec warto dowiadywac sie.
anonim 2010-08-26 11:46:32
Może ktoś dojeżdża od strony Warszawy bądź Piaseczna. Ja dojeżdżam od wawy i może wspólny transport załatwi się? Proszę o odpowiedzi.
darek 2010-10-19 23:59:15
mam pytanie czy zeby tam sie dostac to trzeba w mszczonowie składac papiery ?
melek 2010-10-21 21:08:39
tak we Mszczonowie ale teraz to nie ma co bo wywalają wszystkich po trochu ze Start People a szczególnie kobiety sobie Ciapek upatrzył
c42735 2011-03-22 17:32:48
co sie robi w tej firmie to szok lapówa za łapówą te firmu zewnętrzne doją tą firme ile wlezie.ale co sie dziwić jak kazdy ma z tego 10% w kopercie. duzo rzeczy mogą zrobić pracownicy w godzinach pracy ale po co lepiej zapłaci firma i 10% w kopercie ląduje w kieszeni a podwyżki norma 55zl brutto i macie sie cieszyć!,że była.
szary robol 2011-05-09 10:24:30
Jak byś się trochę przykładał do swojej pracy i obowiązków , które miałeś , to i podwyżka była by lepsza ...
.... a poza tym nie płaczcie ciągle , bo Faurecia to , bo Faurecia tamto , jak Ci źle baranie to się zwolnij jeden z drugim i nie becz , nie oczerniaj firmy , która co miesiąc ratuje Ci życie , bo bez niej zdechłbyś pod płotem z winem w ręku ..
zuza 2011-05-09 10:30:03
Bardzo dobrze prawisz , tylko nieudacznicy i maminsynki płaczą jak muszą pracować , bo mamusia zawsze za nich wszystko robiła i może jeszcze robi ... nosek i dupcie wyciera , kanapki do pracy robi , ubranka prasuje i samochodziku pożyczy , bo jej synek taki słaby , mizerny , wszyscy się na niego uwzięli i dokuczają mu w pracy , bo każą mu pracować... HA HA HA HA HA HA
Zwolnij się jeden z drugim i nie blokuj miejsca tym co chcą pracować !!!
Nemo 2011-05-11 17:19:20
szary robol - 2011-05-09 10:24:30

Jak byś się trochę przykładał do swojej pracy i obowiązków , które miałeś , to i podwyżka była by lepsza ...
.... a poza tym nie płaczcie ciągle , bo Faurecia to , bo Faurecia tamto , jak Ci źle baranie to się zwolnij jeden z drugim i nie becz , nie oczerniaj firmy , która co miesiąc ratuje Ci życie , bo bez niej zdechłbyś pod płotem z winem w ręku ..

Znaczy będąc liderem mistrzem i ogólnie podlizuchem. Sory ale to nie dla mnie. Ja mam swoją godność i nie pozwalam sobą pomiatać baranom po zawodówce. Tu nikt tej firmy nie oczernia. Powiedziałbym że opinie o niej są nawet pozytywne, a Ty szary robolu nie wiesz nawet gdzie pracujesz, i to tobie Faurecia życie uratowała. Jak to jest że można wydać kilka milinów pln na głupie tablice, naklejki ect. przed audytem FES a żałuje się pieniędzy na podwyżki dla naprawdę ciężko pracujących ludzi. Ba jeszcze ciekawsze jest to że pieniądze zaoszczędzone na podwyżkach na produkcji zwiększają pulę na podwyżki w administracji, bo przecież pieniądze muszą być zagospodarowane i nie mogą się zmarnować. Tam podwyżki zaczynały się od 300 ( dla tych co się podpisać nie umieją dobrze), na produkcji [usunięte przez moderatora] się na 180 ( znam jedną osobę która tyle dostała, reszta nie chce się przyznać). Co do łapókwek to każdy w miarę rozgarnięty wie o co kaman. Więc szary robolu i zuzo siedząc przed swoim biureczkiem, gapiąc się bezmyślnie w monitor w godzinach pracy (strasznie daleko wam palarnie zamontowali i trzeba sobie jakoś czas zorganizować miedzy śniadaniem a obiadem ) pamiętajcie że to Wy lepszej pracy nie znajdziecie i miejcie na uwadze kto przez 7 dni tygodniu ciężko tyra na wasze comiesięczne pobory. Cieszcie się z tego co macie i miejcie dużo szacunku dla ludzi którzy na was harują
mariusz85 2011-06-04 20:45:16
ile można tam zarobic? Interesuje mnie kwota do reki. Z gory dzieki za odpowiedz
anonim 2011-07-09 09:08:51
Nigdzie nie ma różowo ale myślę, że niektórzy przesadzają. Obecnie pracuję w firmie, w której jeszcze 4 lata temu zarabiało się około 2200 a teraz na skutek majstrowania w systemie premiowania człowiek się cieszy jak 1300 weźmie. Lizusostwa i kolesiostwa najwyższej klasy też nie brakuje. Do takiej atmosfery i ciężkiej pracy jestem więc przyzwyczajony i dlatego odświeżam pytanie kolegi powyżej. Ile można zarobić w Faurecii na początek (na rękę) i do której agencji pośrednictwa uderzyć z cv ? Z góry dzięki.
anonim 2011-07-09 16:25:55
Start People w Mszczonowie.
Tam musisz się udać. Ale ile tak się zarabia to nie wiem. Moja znajoma mówiła mi że jej kolega w kontroli jakości chyba zarabia koło kilka tyś zł. Ale nie wie tego na pewno. Tylko tak mi mówiła.
jaaaa 2011-07-12 14:16:19
Naprawdę jest tam aż tak źle? Kilka tygodni temu dostałam informację, że do Faurecii zostały przyjęte nowe osoby i podobno chwalą sobie pracę. Ale może pracują zbyt krótko. Sama byłam zainteresowana, ale po tym co tu przeczytałam mam wątpliwości.
1
jaaa 2011-07-12 14:33:18
Zadzwoniłam do Start People i pewna uprzejma pani powiedziała, że rzadko kiedy zatrudniają kobiety, bo w Faurecii jest ciężka, fizyczna praca. Mogę starać się o pracę w Ferrero w Belsku. Tam były przestoje, ale będą robić nabór. Ale z drugiej strony słyszałam, że te przestoje zdarzają się dosyć często, więc też kolorowo nie jest.
anonim galllll 2011-07-17 10:03:02
osobiście wole Furecje niz Ferrero bo w moim mniemaniu Ferrero przypomina oboz pracy a w faurecji mozna ladnie zarobic mowie tu juz o podstawie nie mowiac o tym ze za kazda nadgodzine i weekend masz oddzielnie placone i to w stawce 50% lub 100% wiekszej...jak dla mnie sie oplaca ale jak czlowiek co nigdy nie pracowal boi sie rece pobrudzic to niech zapomoge bierze i narzeka ze ciezko jest wyzyc...prawda jest taka ze pracy nikt nie przepracowal i jak sie chce zarobic troche kasy to trzeba czesto zamknac buzie i pracowac no chyba ze ma sie dzianych rodzicow albo wujka ktory da kase jak sie oleje robote to mozna gadac takie pierdoly jak niektorzy wyzej...dla mnie Faurcja jest git a tym co mysla ze jest zle niech ida do Technicoloru to zobacza co znaczy [usunięte przez moderatora]
sun 2011-09-05 14:56:22
Powiedzcie mi czy znacie jakąś [usunięte przez moderatora]? Pracuje z wami jakaś? pseudo chyba Brama, ważna sprawa , dzięki i pozdrawiam .
sun 2011-09-05 14:58:26
Jeśli ktoś ją zna, i może to niech opowie o niej , dzięki z góry .
Zostaw swoją opinię o Faurecia - Grójec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia