Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Faurecia

Pracowałeś w firmie Faurecia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-17 12:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiec odpowiedz mi który art. kodeksu pracy pozwala planować pracę w nadgodzinach. Bo ja takowego nie znalazlem.
zdjecie uzytkownika
Pracownik FAURECII - 2014-08-27 16:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gość - 2014-01-15 07:01:41]:
Faurecia płaci firmie RANDSTAD a RANDSTAD płaci pracownikowi. Jak nie wiesz to się nie wymądrzaj.
zdjecie uzytkownika
Pracownik FAURECII - 2014-08-27 16:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-17 12:30:40]:
Żaden artykuł Kodeksu Pracy nie pozwala planować nadgodzin. Ale czy praca w sobotę lub niedziele będzie stanowiła pracę w nadgodzinach dowiesz się na koniec okresu rozliczeniowego. Przeczytaj Kodeks Pracy jeszcze raz ale ze zrozumieniem. Do końca tego okresu jest to zwykła praca.
zdjecie uzytkownika
maxxx - 2014-08-28 01:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik FAURECII - 2014-08-27 16:58:12]:
Już tłumaczyłem zakłady pracy nie są zobowiązani do płacenia nadgodzin!nie wiem co czytasz ale zmień wydawcę
zdjecie uzytkownika
Kenas - 2014-08-28 03:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiedzcie jak jest z zatrudnieniem przez RANDSTAD. Warto czy lipa.Byłem na spotkaniu niby się zapisałem ale się waham bo to różnie bywa z pośrednikami.
zdjecie uzytkownika
do Kenas - 2014-08-28 13:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kenas - 2014-08-28 03:59:04]:
@Kanas: podpinam się pod Twoje pytanie, bo tez jestem zainteresownay pracą w Faurecji co by sobie dorobić na studia, ale wszędzie ogłoszenia jakie są w całym internecie to przez pośrednika. Ok, mogę robić dla Ranstadu, nie ma to dla mnie problemu, ale wolalbym wczesniej wiedziec jakie są warunki i tak dalej.
zdjecie uzytkownika
lili - 2014-09-11 12:56:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [maxxx - 2014-08-15 18:37:52]:
Witajcie,nie pracuję i nigdy nie pracowałam w Faurecii, czytam i włos mi się jeży na głowie, tam nie może być dobrze, jeśli są takie osoby jak maxxx, masakra, brak szacunku dla tych co ciężko na nich pracują. Maxxx wyślij wszystkich do Francji- a jak, co Ci zależy,tylko kto wtedy będzie na Ciebie pracował, dzięki tym ludziom pracę ma również cały pion administracyjny, gdyby ich nie było to wy również możecie sobie browarka na łączce sączyć,ludzie nie zapominajcie że to pracownicy fizyczni są pionem dającym dochód, cała administracja pośrednio, z ich pracy się utrzymujecie.
Dla wyjaśnienia pracuję w innej firmie w księgowości ale nigdy nie pozwoliłam sobie w ten sposób odnosić do kolegów z pracy.
zdjecie uzytkownika
maxxx - 2014-09-12 02:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lili - 2014-09-11 12:56:21]:
Ja nigdy nie pracowałem w administracji.pracowałem na produkcji jak wszyscy tu.lili nie pracowałas w faurecji wiec nie wiesz wszystkiego co tam się dzieje. Pozdrawiam. :-)
zdjecie uzytkownika
lili - 2014-09-12 10:47:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maxxx - 2014-09-12 02:40:12]:
Znam osoby które tam pracowały na szczęście już nie pracują,widziałam jak to wygląda, umowy i chodzenie do pracy tak jak pisze "ja" ; obserwowałam i jest do czysty wyzysk, robi się z Nas w naszym kraju "białych murzynów" co z ustrój, co za prawo, nie o to nasi przodkowie przelewali krew.To nie jest wolność- to wyzysk.Musi być robotnik i szacunek do jego pracy, gdyby nie Ci ludzie to co byśmy jedli, w co się ubierali, czym jeździli,biurokracja i kadry zarządzające jeść nie dadzą, śmieci nie wywiozą, pomyślcie o tym !!!!Nie będzie dobrze w naszym kraju jeśli spotyka się osoby z takimi poglądami, szacunek do drugiego człowieka i jego pracy to podstawa, no chyba że komuś marzy się powrót do czasów Pana i służby. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
maxxx - 2014-09-12 11:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lili - 2014-09-12 10:47:48]:
Pracuje za granicą i uwierz nigdzie nie dadzą poleżeć w pracy. Wiem ze w faurecji jest ciężko nawet bardzo i szacunku nie mają do pracowników produkcyjnych ale z tym trzeba walczyć. Co z tego że potrafią tylko tu pisać jak nikt w pracy się nie postawi bo nikt tam nie ma jaj... Jeszcze jak ja pracowałem było inaczej bo jako jedyny potrafiłem powiedzieć co jest nie tak.
zdjecie uzytkownika
przyszly zwiazkowiec - 2014-09-12 14:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ciekawe jakby sie nasi dziadkowie wszyscy odnalezli w naszych czasach czy daliby sobie takie rzeczy narzuacac i dac tak traktowac jak naas sie traktuje teraz. powiem wam szczerze, ze nie wiem do konca czy za granica tez tak jest, ale chyba z tego co czytalem to niestety w wielu miesjcach jest podobnie, nie wszedzie jest tak kolorowo.
zdjecie uzytkownika
lili - 2014-09-15 15:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maxxx - 2014-09-12 11:57:20]:
A więc tu się rozumiemy, ja też nie toleruję takich sytuacji, uważam że do każdej pracy należy mieć szacunek i nie pozwalać sobie aby inni nie uszanowali Twojej pracy.
Pozdrawiam i powodzenia
zdjecie uzytkownika
5000 zlotych - 2014-09-26 19:21:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a zarobie sobie tam taka kase jak mam w nicku czy nie bardzo ? ja to tez uwazam ze do pracy trzeba miec szacunek i do tych co nam placa zap race tez. bo oni placa podatki. zgodzicie sie ze mna ? ja teraz szukam prace i nie wiem czemu nie moge jej znalezc juz tyle czasu. pozdrawiam was i licze na odpoweidz.
zdjecie uzytkownika
radca - 2014-09-28 10:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-15 22:13:13]:
Praca w sobotę lub w niedzielę nie jest pracą w nadgodzinach. O tym czy nadgodziny powstały dowiesz się na koniec okresu rozliczeniowego. Zgodnie z wykładnią PIP za przekroczone godziny tygodniowe należy się nie wynagrodzenie a inny dzień wolny od pracy.
zdjecie uzytkownika
faster - 2014-10-16 22:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej czym spowodowane są tak duże braki w składzie pracowników , których zatrudniać powinna faurecia? znalazłem ich oferty pracy, których w internecie krąży naprawdę masa. Szukają wszystkich od specjalistów ds hru, przez pracowników produkcji kończąc na stażystach , mistrzach... wymieniać można długo
zdjecie uzytkownika
kasia1 - 2014-11-17 17:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam

Jak wygląda praca w dziale finansowo-księgowym?
Słyszałam, że jest zorganizowany dojazd busem do pracy.
zdjecie uzytkownika
zadowolona - 2014-12-13 22:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki są fantastyczne mówię szczerze w zadnym zakładzie tyle nie zarobisz! kasa na czas reszta jak w każdym zakładzie rób swoje a nikt Cie nie zrypie za to...parcuje tam 5lat i nie narzekam jakby było cięzko to już bym się zwolniła
zdjecie uzytkownika
zadowolona - 2014-12-13 22:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
własnie pare dni temu dostałam pierwszą wypłate po niepełnych 3tyg zarobiłam tyle co w poprzednim zakładzie nie miałam z miesiąca i z nadgodzinami jestem zadowolona.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-12-14 11:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanko dojeżdżam do pracy od paru dni autobusem faureci i czy on dowozi ludzi tez w weekend? prosze o odpowiedz
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-12-14 11:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zależy w jakich godzinach
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-12-14 11:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chodzi mi o autobus ktory jedzie przez Mogielnice. Moze ktos wie jak on jezdzi w weekend?
zdjecie uzytkownika
suchy - 2014-12-14 12:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdzie mozna skladc cv?
zdjecie uzytkownika
bonzo - 2014-12-15 05:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zadowolona - 2014-12-13 22:51:57]:
Zdecyduj sie czy pracujesz 5 lat czy 3 tygodnie. Czysta propaganda jak za PRL.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-12-15 05:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2014-12-14 11:36:23]:
zazwyczaj tak jak w tygodniu. kartka z dojazdami jest wywieszana na tablicy koło drzwi HR
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-12-16 09:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie mi jeszcze jak jest z praca w weekend , czy ona jest dobrobowolna czy trzeba chodzic?jak czesto jest wolne?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Faurecia?
Zadaj pytanie
x