logo Faurecia

Faurecia

Grójec

Opinie o Faurecia

gość 2016-03-02 19:37
A w tej Faurecii Grójec to ktoś jeszcze jest chętny do zatrudnienia, jak w ogłoszeniach pośrednicy nie podają już pełnej nazwy zakładu a jedynie hasła typu: Grójec: monter części/kontroler, kontroler jakości;).Porażka.
1
pracownik 2016-03-10 06:35
A czy na pewno to dotyczy Farecii? Jest jeszcze AMVIAN. Też autmotive.
gość 2016-03-11 15:36
Oczywiście- ul. Spółdzielcza 4. I chętnych brakuje na stałą obsadę, ludzie przychodzą, zobaczą i odchodzą. Są i tacy, którzy zwolnieni jednego dnia, wracają ponownie, bo nie ma komu pracować.
gość 2016-03-12 13:36
Ostatnio pojawiła się nowa oferta pracy w Faurecia Grójec: Staż w dziale jakości.
Podstawowe wymagania: wykształcenie średnie, V rok studiów technicznych, a prawda jest taka że kontrolerami wewnątrz zakładu zostają ludzie bez w/w wymagań, bez znajomości języków obcych...
Gdzie tu sens i logika???
faurecianin 2016-03-12 19:57
Mylisz pojęcia. W dziale jakości nie pracują kontrolerzy a specjaliści ds. kontaktu z klientem. Stanowią pierwszą linię obrony przy ew. reklamacji. Tam język jest bardzo potrzebny. Na produkcji pracują kontrolerzy jakości, którzy nie muszą znać języka ale muszą doskonale znać produkt i sam proces. Oni realizują zalecenia działu jakości. Jest sens i logika? Jest. Jeżeli tego nie dostrzegasz to poszukaj pracy gdzie indziej.
3
gość 2016-03-21 13:54
I to jest wasze podejście do pracowników z doświadczeniem
i długoletnim stażem.Dzięki temu odchodzą technolodzy,
specjaliści do spraw jakości, automatycy...ludzie
z pojęciem i wiedzą, bo nawet tacy nie wytrzymują
tego nacisku, presji czasu i stresu oraz wyzysku,jaki
zapanował w zakładzie Faurecia Grójec po objęciu
stanowiska dyrektora przez obecnego tam panującego.
6
zainteresowany"?" 2016-04-06 08:29
Zna ktoś realne warunki finansowe podczas odbywania stażu?
Jak oceniacie pracę w dziale utrzymania ruchu?
alga 2016-04-23 07:15
Kwota brutto 2500 zł przez trzy miesiące. Potem podwyżka do 3000. Niestety nie ma premii. Z reguły jak ktoś kończy ten roczny staż to już zostaje jako pełnoprawny pracownik.
gość 2016-04-25 09:18
Pracownik produkcyjny w Faurecia Grójec zaczyna od stawki 2500 brutto?!?
2
bubu 2016-04-28 21:31
Hahahahahaha 2500 to stażysta w biurze. Pracownik na produkcji zaczyna od 1900 brutto
gosc 2016-05-01 10:20
Ale przecież 3/4 pracowników biurowych mają w umowach etaty produkcyjne!
gość 2016-05-09 23:52
Czytaj i myśl człowieku! Większa część osób w tym zakładzie,które siedzą za biurkiem, w umowach mają funkcje np. operator produkcji. Dzięki temu na produkcji zamiast pracować 2-3 osoby na danym stanowisku, pracuje jedna,bo wymagają tego oszczędności (za dużo operatorów na produkcji).
1
stara 2016-06-01 14:24
to jest chyba sprawdzane w czasie audytów ile jest ludzi administracyjnych i produkcyjnych a zakład ma od lat najwyższą ocenę, dziwne rzeczy piszecie, jest jakiś budżet, ktoś raportuje do właściciela chyba za duże ryzyko
gość 2016-06-08 23:50
Audyt zapowiedziany miesiąc wcześniej, to zawsze wyjdzie prawidłowo- połowa ludzi z biura w tym czasie jest na urlopie,żeby nie rzucać się w oczy. Budżet zawsze jakiś tam jest kosztem zwykłych robotników.
2
operator 2016-06-13 19:55
Ale wiesz czy się domyślasz. Bo ja takich praktyk nie zauważyłem.
gosc 2016-06-19 15:32
Po ostatnich wydarzeniach w tym zakładzie nie wiem czy tak będzie....
2
Aida 2016-07-09 06:56
To prawda.
nieszczery uśmiech 2016-07-15 15:57
Co to est dobra atmosfera? postępowanie zgodnie z zasadami bhp, przepisami prawa pracy, kodeksem etycznym, polityką, zasadami firmy i wartościami, uczciwe podejście do audytów i audytorów, pracowników, współpraca ze związkami zawodowymi, jeśli już są, bo pracodawca nie widział potrzeb pracowników?

Sami sobie odpowiedzcie, czy jest "dobra atmosfera"...

2
gosc 2016-07-15 16:17
Wyzysk i presja na ilości, bez względu na dobro pracowników....
7
gość 2016-07-16 16:25
Najlepiej mieć skończone studia z turystyki i rekreacji, bo i tacy zajmują tam stanowisko logistyka.
2
gość 2016-07-17 14:57
Bo tak jest w tym zakładzie....od ludzi z zewnątrz, z wykształceniem, pojęciem wymagania są olbrzymie. A wewnętrzne awanse tego nie potrzebują. Gdzie dziś w Polsce osoba z wykształceniem średnim (i bez matury) dostanie stanowisko brygadzisty z pensją 4-5-6 tyś/msc?
gość 2016-07-18 09:16
Jakoś to będzie...
pracownik 2016-07-21 06:18
Funkcja "brygadzisty" w Faurecii nie istnieje. Pisz o tym o czym masz pojęcie.
5
gościu 2016-07-21 16:31
To czemu w papierach i plikach tytułują się brygadzista/mistrz zmianowy?
ding dong 2016-07-21 23:18
bo jest bajzel
1
gosc 2016-07-22 08:53
I nie zmienia to faktu, że Ci ludzie mają wysokie zarobki... to też nie powinno tak być.
Daniel 2016-08-31 08:21
ile może zarabiać inżynier jakości w faurecia ?
2
Daniel 2016-09-05 18:19
gdzieś ktoś mówił że 4000 netto , to możliwe ?
Markus Aurelius 2016-09-08 12:44
Zatrudnianie na staż to sprytny zabieg dużych zakładów, pewnie po to, aby dać na początku minimalne wynagrodzenie (no bo przecież stażysta nie ma doświadczenia, a tu je zdobędzie, więc niech się cieszy) za pracę na full obrotach, po czym po zakończeniu stażu dostaje się propozycję już normalnej pracy za te same stawki lub trochę wyższe. Ale wiadomo, że jakby chcieli od razu zatrudniać specjalistę do tych zadań, nie stażystę, to musieliby mu dać za to samo dużo więcej, bo specjaliści się cenią, a za wiedzę i doświadczenie się płaci. Tak więc sprytna metoda szukania tanich pracowników, którzy na stażu wykonują pracę specjalistów, po stażu stają się specjalistami, ale zarabiają wciąż tylko nieco więcej niż stażyści.
stary pracownik 2016-09-13 13:53
Szkoda słów. Co rok to gorzej . Piknikami i spotkaniami próbują zamydlić oczy a mistrza z dwudziestoletnim doświadczeniem chce się wywalić /bo dyskutuje z kierownikiem/
gość 2016-09-13 21:31
A drugiego mistrza, mimo że nie daje sobie rady, nadal się przenosi...
starszy_stażem 2016-09-14 12:12
Co Ci mistrzowie mają za doświadczenie? Chyba w nic nie robieniu... więcej obowiązków i pracy należy do lidera.
2
gość 2016-10-21 18:12
Atmosfera?.....nawet forum pracownicze w internecie zostało zablokowane.
3
operator 2016-11-05 07:25
Forum istniało by nadal gdyby nie padały wyzwiska i wzajemne obrażanie. To była nowsza wersja mazania markerami po ścianach ubikacji. Normalnie myślący człowiek to zrozumie. Ty jak widać tak prostej sprawy nie pojmujesz. To nie była "atmosfera" a zwykłe bydło.
6
cisne w system 2017-03-02 12:59
Hmmm Faurecia-fajni ludzi,gorzej z przełożonymi generalnie jeden wielki układ Ojciec Dyrektor i jego Brat tzw koordynator Logistyki....Ojciec Dyrektor 60-80 tys zł na miesiąc ....a brat zaledwie około 15tys....Jak żyć...haha "Pracownik idzie po podwyżke to mówią no niestety nic nie udało się zrobić"...oczywiście nic nie robiąc w tym temacie....Także sprostowanie na firmie pośredniczej zarobisz 2000-2100-produkcja.
Logistyka to już przepaść pośrednik 2500-2750....aaaa i tu najlepsze na koniec przechodząc na firme dostajesz 2100 i masz się cieszyć z wyróznienia że dostałeś umowe.Pozdrawiam
Waldi 2017-03-08 12:25
Głupoty piszesz. Stawki w faurencji i w agencjach są te same. Marże dla agencji płaci fabryka z dodatkowych środków a nie z pieniędzy pracownika.
1
cisne w system 2017-03-09 16:59
"Waldi" z całym szacunkiem jeśli nie byłeś w logistyce lub jesteś osobą nie doinformowaną,pracującą w biurze lub na produkcji o zarobkach pisze jak jest i nie wciskam tutaj ludzią kitu...więc jeśli masz możliwość zapytania kogoś jaka jest różnica między pracownikiem prod a log zatrudnionego przez pośrednika...to zaczerpnij info i daj znać.:) Pozdrawiam
Iwona 2017-03-17 17:30
Czy w warto jest zatrudnić się w firmie faurecia na produkcji siedzeń samochodowych czy jest to praca pod naciskiem presją czy raczej dobrze traktują tam pracowników
2
bubu 2017-03-18 12:03
Jeśli Poniedziałek Wielkanocny, Wielka Sobota, 1 i 3 Maja, 1 i 11 Listopada oraz 1 stycznia są dla ciebie normalnymi dniami pracy to ten zakład jest dla Ciebie
pracownik 2017-03-19 07:29
Iwona pytała o siedzenia a nie o prowadnice. Piszesz bzdury. Twoja wypowiedź sugeruje prace non stop. A praca w święta dotyczy czterobrygadówki. Jeden tydzień w miesiącu wolny. Zresztą jeżeli już to nie we wszystkie święta jest praca. Nie ściemniaj.
4
Roza 2017-03-28 07:17
A na czym polega ta praca i ktoś bez doświadczenia i powolny da sobie radę?
Erni 2017-03-29 20:03
Co za dziewczynę bladynke z crs złapali w tamtym tygodniu na nocach jak bzykala się z gościem?
1
kotek 2017-04-03 19:35
Witam, przeczytałam dużą część zamieszczonych tutaj wypowiedzi i już nie wiem co mam myśleć o tej firmę. Czy ktoś po studiach technicznych był na na stażu w tej firmie? Czy warto, czy lepiej szukać czegoś innego?
Bubu 2017-04-11 21:08
Czy Jest szansa że Sz. P. Dyrektor wraz z pracownikami biurowymi Przyjdą do pracy w Wielką Sobotę na noc , czy może taka nobilitacja jest planowana tylko dla bydła które nie wie co to Święta.
nicek 2017-04-12 12:10
Z tego co wyczytałem ktokolwiek startujący do biura może początkowo liczyć tylko na staż zgadza się?
Jaka jest wysokośc wynagrodzenia w przypadku przejścia ze stażu na etat? Generalnie interesuje mnie obszar logistyki
prasy 2017-04-16 13:29
Przeczytaj swoją umowę o pracę. Żaden pracownik biurowy nie ma zapisu o pracy zmianowej. Ty masz premię 30% co miesiąc a biurowi 10% co pół roku.
Bubu 2017-04-16 18:25
Tylko że ja nie mam stawki 4500 na dzień dobry tylko 2500 po 10 latach. I pracownikom biurowym nikt premi nie ucina, nie mają zabranej prmi za L4. I oczywiście nie mają w umowie zapisu o pracy w soboty, niedzielę, i święta. UPS ja też nie mam. Co więcej nie mam też w niej zapisu o pracy zmianowej, tylko o zatrudnieniu na pełen etat w wymiarze 40 godzin tygodniowo. Chciałeś błysnąć a wyszło jak zwykle.
3
Francuski łącznik 2017-05-19 14:18
Ilu godzinne zmiany sa w tej firmie? Ile przysługuje przerw pracownikowi i jak długie one sa?
Jak wyglada rozwój pracownika i czy jest wogole plan rozwoju ktory ustala zazwyczaj przełożony z nowym pracownikiem?
Czy działają związki zawodowe w firmie ?
Czy sa miesięczne zebrania z kierownictwem na których można poruszyć rożne problemy związane z praca jak i dowiedzieć sie o sytuacji firmy?
Czy kierownictwo stosuje i przestrzega przepisów bhp należycie? To samo pytanie do pracowników.
gość 2017-05-28 15:24
Żart?
Olo 2017-06-16 19:11
Faurecja uratowała wam życie
Zostaw swoją opinię o Faurecia - Grójec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia