Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Faurecia

Pracowałeś w firmie Faurecia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-15 12:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maxxx - 2014-08-15 09:10:04]:
Rozumiem że 10 lat pracy zrobiło z ciebie specjalistę. Wylumacz mi niespecjaliscie z zakresu prawa pracy który pracuje tu tylko 8 lat jak uprawomocnić zakazaną prawnie pracę w nadgodzinach. I proszę pokaż mi akt prawny nakazujący pracować 7 dni w tygodniu. I nie strasz mbie pracą w UK bo jak tam wygląda praca to akurat wiem.
zdjecie uzytkownika
maxxx - 2014-08-15 18:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-15 12:06:55]:
Wiesz chyba z opowieści. Jedz do Francji tam się nauczysz pracować wróć i wtedy możesz co kolwiek pisać na temat prawa pracy.najlepiej to się rospier na trawce z browarkiem i czekaj aż ktoś ci dobrze zrobi. Jeśli chodzi o nadgodziny wszystko jest opisane w kodeksie pracy poczytaj jak potrafisz. Pracodawca nie jest zobowiązany za płacenie za nadgodziny tzw ruchomy czas pracy
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-15 22:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maxxx - 2014-08-15 18:37:52]:
To powiedz kiedy można stosować ruchomy czas pracy. Bo kodeks także o tym pisze. I Faurecia nijak się nie łapie. I wytłumacz mi zgodnie z kodeksem pracy którym się tak podpierasz kiedy dozwolona jest praca w nadgodzinach i czy może ona być planowana. I nie mieszaj ruchomego czasu pracy z pracą w nadgodzinach bo to dwie różne rzeczy. Ewentualnie skonsultuj się z prawnikiem
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-15 22:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co do opowieści to wiem z nich że we Francji nikt by na taki Obóz Pracy jak FAP nie pozwolił. Słyszałem że tam się od poniedziałku do piątku pracuje ale pewnie twoje 10 letnie doświadczenie mówi inaczej i to my tu mamy ran na ziemi pracując 8 dni w tygodniu.
zdjecie uzytkownika
alllano - 2014-08-16 00:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę,że jest nabór do Faurecji. Czy warto tam iść? Jakie są zarobki?
zdjecie uzytkownika
maxxx - 2014-08-16 05:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-15 22:13:13]:
Musisz iść do laryngologa jak najszybciej bo coś chyba z słuchem masz jak ci się nie podoba praca możesz sobie zmienić na lżejsza nikt ci nie każe zapierdol...
zdjecie uzytkownika
maxxx - 2014-08-16 05:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-15 22:09:35]:
Dlatego powiedziałem o ruchomym czasie pracy glabie bo gdyby zakład chciał to byś zapierdol..w soboty i niedziele za gratis zawsze mogą tak zrobić wtedy będziesz płakał tylko pieluchy nie zapomnij
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-16 11:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maxxx - 2014-08-16 05:12:05]:
Po pierwsze ja cie nie obrażam a z ciebie widzę już wychodzi kultura wrodzona i nabyta. Cóż jak nie ma siły argumentu to pozostaje argument siły.
Po drugie, prosiłem o podanie konkretnego przepisu z kodeksu pracy który sankcjonuje planowanie pracy w nadgodzinach pół roku do przodu. Oraz kiedy kodeks pracy dopuszcza pracę w nadgodzinach. Dla fachowca z takim stażem i wiedzą nie powinno to być trudne (Taki i taki art kodeksu pracy i nie chcę nic więcej).
Ale jak się pojęcia nie ma, to się każe do Francji przeprowadzać. Potrafisz tylko klepać w klawiaturę i wysyłać ludzi do Anglii i Francji a wiedzy merytorycznej ZERO. Nie wiesz nawet czym jest ruchomy czas pracy, i jakie są warunki jego wprowadzenia.
Ruchomy czas pracu : Pon 6-14 Wt 8-16 Śr 7-15. 35 h nieprzerwanego odpoczynku tygodniowego 11 h miedzy zmianami. Tak dla twojej wiadomości.
Jesteś jak pani z kadr która do odpowiedzi na najprostsze pytanie, potrzebuje konsultacji z prawnikiem. Zresztą kultura Twoich wypowiedzi mówi sama za siebie.
I co ma słuch z podobaniem się pracy w Faurecii.


Allano jak masz nuż na gardle i żadnego innego wyjścia to możesz przyjść. Praca zazwyczaj 7 dni w tygodniu 1900 brutto + do 30% premi umowa na pół etatu. Od września nadgodziny do odbioru, tylko nie licz że odbierzesz wtedy gdy tobie będzie pasowało. Dostaniesz wolne w czwartek aby pracować w sobotę. Jedyny plus to że pensja zawsze na czas.
zdjecie uzytkownika
operator - 2014-08-16 12:34:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobnierz przez związki zawodowe we Francji zamkneli oddział faurecji bo związki nie potrafiły się porozumieć powoli u nas zaczyna się dziać podobnie a od wrzesnia bedzie wsparcie z zakładów karnych?
zdjecie uzytkownika
maxxx - 2014-08-17 02:39:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-16 11:30:20]:
Przecież ja cię nie wysyłam nigdzie. Siedź i narzekaj tylko.jak tak doskonale znasz prawo pracy to po co te wszystkie durne komentarze?
zdjecie uzytkownika
maxxx - 2014-08-17 02:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-16 11:30:20]:
Poza tym mam lepszą pracę zarabiam tyle w tydzień co ty pewnie w dwa miesiące.ja nie narzekam na nic. Nigdy nic na siłę.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-17 08:50:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ty twierdzisz że znasz prawo pracy tak dobrze więc prosze abyś wyjaśnił mi pewne kwestie.
zdjecie uzytkownika
maxxx - 2014-08-17 09:00:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-17 08:50:44]:
I tak jest że znam nie przeczę. Przecież możesz kupić prawo pracy i poczytać trochę są też prawnicy jaj coś komuś nie pasuje w pracy.wyjaśniłem to co trzeba co do ruchomego czasu pracy po części masz rację tzw godziny ale też pracodawca może sobie przesunąć dni pracy weekend pracujesz a a tygodniu odpoczywasz.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-17 12:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiec odpowiedz mi który art. kodeksu pracy pozwala planować pracę w nadgodzinach. Bo ja takowego nie znalazlem.
zdjecie uzytkownika
Pracownik FAURECII - 2014-08-27 16:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gość - 2014-01-15 07:01:41]:
Faurecia płaci firmie RANDSTAD a RANDSTAD płaci pracownikowi. Jak nie wiesz to się nie wymądrzaj.
zdjecie uzytkownika
Pracownik FAURECII - 2014-08-27 16:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-17 12:30:40]:
Żaden artykuł Kodeksu Pracy nie pozwala planować nadgodzin. Ale czy praca w sobotę lub niedziele będzie stanowiła pracę w nadgodzinach dowiesz się na koniec okresu rozliczeniowego. Przeczytaj Kodeks Pracy jeszcze raz ale ze zrozumieniem. Do końca tego okresu jest to zwykła praca.
zdjecie uzytkownika
maxxx - 2014-08-28 01:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik FAURECII - 2014-08-27 16:58:12]:
Już tłumaczyłem zakłady pracy nie są zobowiązani do płacenia nadgodzin!nie wiem co czytasz ale zmień wydawcę
zdjecie uzytkownika
Kenas - 2014-08-28 03:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie jak jest z zatrudnieniem przez RANDSTAD. Warto czy lipa.Byłem na spotkaniu niby się zapisałem ale się waham bo to różnie bywa z pośrednikami.
zdjecie uzytkownika
do Kenas - 2014-08-28 13:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kenas - 2014-08-28 03:59:04]:
@Kanas: podpinam się pod Twoje pytanie, bo tez jestem zainteresownay pracą w Faurecji co by sobie dorobić na studia, ale wszędzie ogłoszenia jakie są w całym internecie to przez pośrednika. Ok, mogę robić dla Ranstadu, nie ma to dla mnie problemu, ale wolalbym wczesniej wiedziec jakie są warunki i tak dalej.
zdjecie uzytkownika
lili - 2014-09-11 12:56:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maxxx - 2014-08-15 18:37:52]:
Witajcie,nie pracuję i nigdy nie pracowałam w Faurecii, czytam i włos mi się jeży na głowie, tam nie może być dobrze, jeśli są takie osoby jak maxxx, masakra, brak szacunku dla tych co ciężko na nich pracują. Maxxx wyślij wszystkich do Francji- a jak, co Ci zależy,tylko kto wtedy będzie na Ciebie pracował, dzięki tym ludziom pracę ma również cały pion administracyjny, gdyby ich nie było to wy również możecie sobie browarka na łączce sączyć,ludzie nie zapominajcie że to pracownicy fizyczni są pionem dającym dochód, cała administracja pośrednio, z ich pracy się utrzymujecie.
Dla wyjaśnienia pracuję w innej firmie w księgowości ale nigdy nie pozwoliłam sobie w ten sposób odnosić do kolegów z pracy.
zdjecie uzytkownika
maxxx - 2014-09-12 02:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lili - 2014-09-11 12:56:21]:
Ja nigdy nie pracowałem w administracji.pracowałem na produkcji jak wszyscy tu.lili nie pracowałas w faurecji wiec nie wiesz wszystkiego co tam się dzieje. Pozdrawiam. :-)
zdjecie uzytkownika
lili - 2014-09-12 10:47:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maxxx - 2014-09-12 02:40:12]:
Znam osoby które tam pracowały na szczęście już nie pracują,widziałam jak to wygląda, umowy i chodzenie do pracy tak jak pisze "ja" ; obserwowałam i jest do czysty wyzysk, robi się z Nas w naszym kraju "białych murzynów" co z ustrój, co za prawo, nie o to nasi przodkowie przelewali krew.To nie jest wolność- to wyzysk.Musi być robotnik i szacunek do jego pracy, gdyby nie Ci ludzie to co byśmy jedli, w co się ubierali, czym jeździli,biurokracja i kadry zarządzające jeść nie dadzą, śmieci nie wywiozą, pomyślcie o tym !!!!Nie będzie dobrze w naszym kraju jeśli spotyka się osoby z takimi poglądami, szacunek do drugiego człowieka i jego pracy to podstawa, no chyba że komuś marzy się powrót do czasów Pana i służby. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
maxxx - 2014-09-12 11:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lili - 2014-09-12 10:47:48]:
Pracuje za granicą i uwierz nigdzie nie dadzą poleżeć w pracy. Wiem ze w faurecji jest ciężko nawet bardzo i szacunku nie mają do pracowników produkcyjnych ale z tym trzeba walczyć. Co z tego że potrafią tylko tu pisać jak nikt w pracy się nie postawi bo nikt tam nie ma jaj... Jeszcze jak ja pracowałem było inaczej bo jako jedyny potrafiłem powiedzieć co jest nie tak.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-06-13
Żródło: Gowork.pl
Wałbrzych
(dolnośląskie)
Obecnie do Zakładu Struktur w Wałbrzychu poszukujemy kandydatów na stanowisko: PRACOWNIK BEZPOŚREDNI PRODUKCJI- umowa o pracę tymczasową Obowiązki: - praca przy produkcji foteli samochodowych, - montaż elementów konstrukcji foteli, - obsługa maszyn oraz linii produkcyjnej. Wymagania: - wykształcenie min. zawodowe- niekaralność,- zdolności manualne, - dyspozycyjność do pracy w systemie 3-zmianowym - umiejętność organizacji pracy wła
zdjecie uzytkownika
przyszly zwiazkowiec - 2014-09-12 14:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe jakby sie nasi dziadkowie wszyscy odnalezli w naszych czasach czy daliby sobie takie rzeczy narzuacac i dac tak traktowac jak naas sie traktuje teraz. powiem wam szczerze, ze nie wiem do konca czy za granica tez tak jest, ale chyba z tego co czytalem to niestety w wielu miesjcach jest podobnie, nie wszedzie jest tak kolorowo.
zdjecie uzytkownika
lili - 2014-09-15 15:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maxxx - 2014-09-12 11:57:20]:
A więc tu się rozumiemy, ja też nie toleruję takich sytuacji, uważam że do każdej pracy należy mieć szacunek i nie pozwalać sobie aby inni nie uszanowali Twojej pracy.
Pozdrawiam i powodzenia
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x