logo Faurecia

Faurecia

Grójec

Opinie o Faurecia

pikolek 2016-02-15 21:10:57
dzięki @pracownik Faurecii za wyjaśnienie tej kwestii też się nad nią zastanawiałem, bo kończę studia na kier. logistyka i szukam miejsca żeby nabrać doświadzenia i akurat u was są oferty płatnych staży
haps 2016-02-19 11:49:26
Skoro kończysz takie studia, a Faurecia oferuje staż, to pewnie. Warto próbować, bo po poierwsze w logistyce doświadczenie jest b. ważne, a po drugie staż jest płatny :)
aktywna 2016-02-22 22:13:54
Ten zakład jest jak tonący Titanic, ludzie odchodzą i po dwóch dniach wracają. Średnia wieku 18-20 lat..
młoda 2016-02-23 08:32:56
trochę nie rozumiem @aktywna tonący titanic i wracają? nie rozumiem.. nie wiem czego chcecie od stanowiska stażysty bo z tego co wiem płacą nieźle i dają umowe o pracę a w niektórych firmach na stażu nawet złamanego grosza nie zaplaca
gość 2016-03-02 19:37:41
A w tej Faurecii Grójec to ktoś jeszcze jest chętny do zatrudnienia, jak w ogłoszeniach pośrednicy nie podają już pełnej nazwy zakładu a jedynie hasła typu: Grójec: monter części/kontroler, kontroler jakości;).Porażka.
pracownik 2016-03-10 06:35:30
A czy na pewno to dotyczy Farecii? Jest jeszcze AMVIAN. Też autmotive.
gość 2016-03-11 15:36:33
Oczywiście- ul. Spółdzielcza 4. I chętnych brakuje na stałą obsadę, ludzie przychodzą, zobaczą i odchodzą. Są i tacy, którzy zwolnieni jednego dnia, wracają ponownie, bo nie ma komu pracować.
gość 2016-03-12 13:36:07
Ostatnio pojawiła się nowa oferta pracy w Faurecia Grójec: Staż w dziale jakości.
Podstawowe wymagania: wykształcenie średnie, V rok studiów technicznych, a prawda jest taka że kontrolerami wewnątrz zakładu zostają ludzie bez w/w wymagań, bez znajomości języków obcych...
Gdzie tu sens i logika???
faurecianin 2016-03-12 19:57:41
Mylisz pojęcia. W dziale jakości nie pracują kontrolerzy a specjaliści ds. kontaktu z klientem. Stanowią pierwszą linię obrony przy ew. reklamacji. Tam język jest bardzo potrzebny. Na produkcji pracują kontrolerzy jakości, którzy nie muszą znać języka ale muszą doskonale znać produkt i sam proces. Oni realizują zalecenia działu jakości. Jest sens i logika? Jest. Jeżeli tego nie dostrzegasz to poszukaj pracy gdzie indziej.
gość 2016-03-21 13:54:14
I to jest wasze podejście do pracowników z doświadczeniem
i długoletnim stażem.Dzięki temu odchodzą technolodzy,
specjaliści do spraw jakości, automatycy...ludzie
z pojęciem i wiedzą, bo nawet tacy nie wytrzymują
tego nacisku, presji czasu i stresu oraz wyzysku,jaki
zapanował w zakładzie Faurecia Grójec po objęciu
stanowiska dyrektora przez obecnego tam panującego.
3
zainteresowany"?" 2016-04-06 08:29:12
Zna ktoś realne warunki finansowe podczas odbywania stażu?
Jak oceniacie pracę w dziale utrzymania ruchu?
prami 2016-04-08 13:33:09
To zależy jeszcze jakie umiejętności posiadasz @zainteresowany"?", nie masz podanej konkretnej stawki, na pewno jednak będzie to kwota przekraczająca najniższą krajową, co dla stażysty chyba jest zachęcające
alga 2016-04-23 07:15:59
Kwota brutto 2500 zł przez trzy miesiące. Potem podwyżka do 3000. Niestety nie ma premii. Z reguły jak ktoś kończy ten roczny staż to już zostaje jako pełnoprawny pracownik.
gość 2016-04-25 09:18:02
Pracownik produkcyjny w Faurecia Grójec zaczyna od stawki 2500 brutto?!?
1
bubu 2016-04-28 21:31:20
Hahahahahaha 2500 to stażysta w biurze. Pracownik na produkcji zaczyna od 1900 brutto
gosc 2016-05-01 10:20:27
Ale przecież 3/4 pracowników biurowych mają w umowach etaty produkcyjne!
ado 2016-05-09 12:35:01
Dobrze ,że mają na 3/4 a nie na dzieło cyz zlecenie, dobrze, że daja tą umowe. Może pozniej cos swie zwolni i komus dadza pełne etety ale wiadomo, że to wszystko wymaga czasu, czasem ktoś odejdzie, pojdzie na maciezynski wiadomo jak to jest, wiec jakies szanse jak widac mają.
gość 2016-05-09 23:52:57
Czytaj i myśl człowieku! Większa część osób w tym zakładzie,które siedzą za biurkiem, w umowach mają funkcje np. operator produkcji. Dzięki temu na produkcji zamiast pracować 2-3 osoby na danym stanowisku, pracuje jedna,bo wymagają tego oszczędności (za dużo operatorów na produkcji).
stara 2016-06-01 14:24:27
to jest chyba sprawdzane w czasie audytów ile jest ludzi administracyjnych i produkcyjnych a zakład ma od lat najwyższą ocenę, dziwne rzeczy piszecie, jest jakiś budżet, ktoś raportuje do właściciela chyba za duże ryzyko
gość 2016-06-08 23:50:44
Audyt zapowiedziany miesiąc wcześniej, to zawsze wyjdzie prawidłowo- połowa ludzi z biura w tym czasie jest na urlopie,żeby nie rzucać się w oczy. Budżet zawsze jakiś tam jest kosztem zwykłych robotników.
2
operator 2016-06-13 19:55:15
Ale wiesz czy się domyślasz. Bo ja takich praktyk nie zauważyłem.
ado 2016-06-18 13:52:46
skoro mają zawsze dobrą ocenę od audytu to chyba nie musza sie niczym przejmowac prawda? czego sie bac?
gosc 2016-06-19 15:32:58
Po ostatnich wydarzeniach w tym zakładzie nie wiem czy tak będzie....
1
Aida 2016-07-09 06:56:05
To prawda.
mao 2016-07-13 21:29:53
Wydaje mi się, że atmosfera wciąż jest dobra, czyż nie?
nieszczery uśmiech 2016-07-15 15:57:14
Co to est dobra atmosfera? postępowanie zgodnie z zasadami bhp, przepisami prawa pracy, kodeksem etycznym, polityką, zasadami firmy i wartościami, uczciwe podejście do audytów i audytorów, pracowników, współpraca ze związkami zawodowymi, jeśli już są, bo pracodawca nie widział potrzeb pracowników?

Sami sobie odpowiedzcie, czy jest "dobra atmosfera"...

1
gosc 2016-07-15 16:17:51
Wyzysk i presja na ilości, bez względu na dobro pracowników....
2
take 2016-07-15 23:08:32
A moze wiecie jak przygotować się do rozmowy rekrutacyjnej na koordynatora ds. usprawnień logistycznych? Tworzenie narzędzi do poprawy przepływów logistycznych to nie jest duży obowiązek, ale w sumie nie określili jakiego rodzaju jest zawierana z nimi umowa.
gość 2016-07-16 16:25:24
Najlepiej mieć skończone studia z turystyki i rekreacji, bo i tacy zajmują tam stanowisko logistyka.
1
ghyt 2016-07-17 12:27:07
@ gość uważam, że to dość dziwne że po turystyce i rekreacji zajmuje sie stanowiska logistyczne?? No chyba że w firmie jest jakiś wewnętrzny awans, no to wtedy może i tak, ale w innym wypadku tego nie widze
gość 2016-07-17 14:57:46
Bo tak jest w tym zakładzie....od ludzi z zewnątrz, z wykształceniem, pojęciem wymagania są olbrzymie. A wewnętrzne awanse tego nie potrzebują. Gdzie dziś w Polsce osoba z wykształceniem średnim (i bez matury) dostanie stanowisko brygadzisty z pensją 4-5-6 tyś/msc?
aha 2016-07-17 16:41:33
Może wiecie jak przebiega rozmowa rekrutacyjna na specjalistę ds. systemu zarządzania jakością i certyfikacji? Głównym obowiązkiem jest nadzór nad systemem zarządzania jakością w zakładzie zgodnie z istniejącymi standardami, normą ISO 9000 oraz specyfikacją ISO/TS 16949, a umowa respektowana jest.
gość 2016-07-18 09:16:40
Jakoś to będzie...
And 2016-07-18 11:34:02
Oczywiście drogi przyjacielu że jakoś to będzie, przecież wiadomo nie od dziś, że jest tutaj milion ogłoszęń i każdy, kto rak naprawdę chce pracować, chce się rozwijać, chce zarabiać - znajdzie coś dla siebie
pracownik 2016-07-21 06:18:03
Funkcja "brygadzisty" w Faurecii nie istnieje. Pisz o tym o czym masz pojęcie.
1
gościu 2016-07-21 16:31:55
To czemu w papierach i plikach tytułują się brygadzista/mistrz zmianowy?
ding dong 2016-07-21 23:18:02
bo jest bajzel
1
gosc 2016-07-22 08:53:02
I nie zmienia to faktu, że Ci ludzie mają wysokie zarobki... to też nie powinno tak być.
And 2016-08-01 14:37:10
No to prawda, ludzie lubią wysokie zarobki, dobrze trafili
Daniel 2016-08-31 08:21:57
ile może zarabiać inżynier jakości w faurecia ?
xcvb 2016-09-03 22:45:01
@Daniel no wiesz co wyaje mi się ze o zarobki to będziesz mmogl ich spytac podczas rozmowy kwalfikacyjnej tak na prawde bo to raczej kwestia indywidalna jest..a widze ze na staz teraz szukja w dziale FES wiadomo czy oni za tez staz laca czy tez nie ??
Daniel 2016-09-05 18:19:26
gdzieś ktoś mówił że 4000 netto , to możliwe ?
alicja k 2016-09-06 15:41:21
no jak na Legnicę to byłyby bardzo duże pieniądze moim zdaniem, ale skoro firma działa w ponad 30 krajach to jest to możliwe
Markus Aurelius 2016-09-08 12:44:35
Zatrudnianie na staż to sprytny zabieg dużych zakładów, pewnie po to, aby dać na początku minimalne wynagrodzenie (no bo przecież stażysta nie ma doświadczenia, a tu je zdobędzie, więc niech się cieszy) za pracę na full obrotach, po czym po zakończeniu stażu dostaje się propozycję już normalnej pracy za te same stawki lub trochę wyższe. Ale wiadomo, że jakby chcieli od razu zatrudniać specjalistę do tych zadań, nie stażystę, to musieliby mu dać za to samo dużo więcej, bo specjaliści się cenią, a za wiedzę i doświadczenie się płaci. Tak więc sprytna metoda szukania tanich pracowników, którzy na stażu wykonują pracę specjalistów, po stażu stają się specjalistami, ale zarabiają wciąż tylko nieco więcej niż stażyści.
mao 2016-09-08 13:16:52
Cześć, a jaka teraz panuje atmosfera? Dzięki za odpowiedź
stary pracownik 2016-09-13 13:53:48
Szkoda słów. Co rok to gorzej . Piknikami i spotkaniami próbują zamydlić oczy a mistrza z dwudziestoletnim doświadczeniem chce się wywalić /bo dyskutuje z kierownikiem/
gość 2016-09-13 21:31:30
A drugiego mistrza, mimo że nie daje sobie rady, nadal się przenosi...
józef 2016-09-13 21:53:32
trochę to ciekawa sytuacja że na mistrz stanowiska są staże...
starszy_stażem 2016-09-14 12:12:54
Co Ci mistrzowie mają za doświadczenie? Chyba w nic nie robieniu... więcej obowiązków i pracy należy do lidera.
mao 2016-09-18 22:17:51
Wydaje mi się, że ostatnio nic nie pokazało się @my, ale to pewnie dowiadywać się najlepiej bezpośrednio u nich. Ale to wiadomo jaka aktualnie panuje atmosfera u nich? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Faurecia - Grójec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia