Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Faurecia

Opinie o Faurecia

Pracowałeś w firmie Faurecia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-12-15 05:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2014-12-14 11:36:23]:
zazwyczaj tak jak w tygodniu. kartka z dojazdami jest wywieszana na tablicy koło drzwi HR
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-12-16 09:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie mi jeszcze jak jest z praca w weekend , czy ona jest dobrobowolna czy trzeba chodzic?jak czesto jest wolne?
zdjecie uzytkownika
nowa - 2015-01-02 11:05:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak to jest z praca w weekend?często jest wolne? proszę o odpowiedz
zdjecie uzytkownika
kfadrat - 2015-01-03 21:19:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wolne jest często. Wielkanoc, Boze Narodzenie jak wypadnie 1Listopada. A reszta jak zawsze w kryzysie pracująca
zdjecie uzytkownika
nova - 2015-01-06 12:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie rozumie, tzn ze wolne jest tylko w duże święto?a jak jest z weekendem?
zdjecie uzytkownika
nowyczlowiek - 2015-01-19 10:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [zadowolona - 2014-12-13 22:50:25]:
Witam
Na jakim stanowisku pracujesz? czy orientujesz się jakie sa widełki zarobków na stanowiskach inżynierskich dla ludzi z doswiadczeniem ok 4-6 lat?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nowa - 2015-01-20 15:16:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
czy to prawda ze sa zwolnienia?
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-03-27 11:21:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktos się orientuje ile Andrzej Przedwojewski bierze za opisanie korzystne dokumentów bo słyszałem ze trzeba mu placic
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-23 06:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotr - 2015-03-27 11:21:01]:
To źle słyszałeś. A niby co ma opisywać????
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2015-04-23 12:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy na produkcji pracuja kobiety?bo nie wiem czy jest sens skladac cv?
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2015-04-23 20:33:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracują To dosyć liczna grupa.
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2015-04-24 11:26:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuja razem z mezczyznami w jednym pomieszczeniu?czy maja oddzielny dzial?Pracuja same mlode dziewczyny czy starsze tez?
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-05-04 21:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowana - 2015-04-24 11:26:41]:
Pomieszczenia biurowe to jedno a hala produkcyjna to drugie. Przekrój wiekowy jest różny. Są kobiety w wieku emerytalnym i absolwentki po różnych szkołach. Słyszałam o dziewczynie co w ub. roku skończyła 18 lat. Płeć nie podlega izolacji.
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2015-05-06 11:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy to prawda ze w godz pracy dochodzi do romansów?
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-05-17 08:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zainteresowana - 2015-05-06 11:55:06]:
Są w zakładzie małżeństwa osób, który poznały się w pracy. Życie.
zdjecie uzytkownika
miś - 2015-05-19 16:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zainteresowana - 2015-05-06 11:55:06]:
Ty do pracy ,czy na podryw sie wybierasz?
zdjecie uzytkownika
derek - 2015-06-05 02:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miś - 2015-05-19 16:12:36]:
no własnie u niektórych niestety często ciężko jest rozpoznać co jest ich celem gdy zaczynają swoją pracę... Niemniej jednak dla tych w dalszym ciągu zainteresowanych pracą w w Faurecji myślę , że miejsce to jest warte polecenie. Zwłaszcza jeśli złapie się stanowisko inżyniera produkcji bądź mistrza
zdjecie uzytkownika
Nick ten sam od lat - 2015-06-13 11:26:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje w tej firmie od 7 lat i gdyby nie zobowiązania finansowe wobec banków już dawno rzucił bym tą robotę. Ludzie którzy pracują w biurach może i mają dobrze ale ludzie z produkcji którzy zarabiają największe pieniądze dla tej firmy są traktowani jak najgorsze "ścierwo" i pewnie nie jedna osoba pracująca na hali przyzna mi racje.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2015-06-20 21:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a z czym tak zle jestes traktowany?
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-06-23 21:37:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A niby dokumenty powypadkowe zapomniales żeby dobrze i z korzyścią ci opisal to życzy sobie gaze
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-06-24 06:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście chodzi o bhp przedwojewskiego
zdjecie uzytkownika
pracownik FAURECII - 2015-06-30 18:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotr - 2015-06-24 06:14:54]:
Jak nie znasz struktury firmy to zamknij jadaczkę ( nawet tą wirtualną). Za nazwiska możesz mieć spore problemy a poza tym to działem bhp rządzi kto inny.
zdjecie uzytkownika
gośka - 2015-07-05 11:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro na magazynach jest aż tak źle, to można przecież spróbować przenieść się na inne stanowisko. No chyba, że to jest utrudnione, to warto wtedy walczyć o swoje. Nie powinno być tak, żr pracownicy biurowi są lepiej traktowani od pracowników fizycznych. A firma obecnie rekrutuje na masę różnych stanowisk, więc może coś zainteresuje
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-07-17 22:19:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy na transferach pracuja sami faceci?
zdjecie uzytkownika
karot - 2015-08-18 02:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@klemens Raczej źle mistrzu trafiłeś bo to nie jest portal anonsowy :) Z drugiej strony jeżeli jesteś taki odważny to idź i zagadaj. Biada firmie jeżeli jej pracownicy tak się czajnikują do pracy albo do nawiązywania kontaktów biznesowych. Mam nadzieję, że na co dzień to jednak wyższa kultura panuje.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-08-18 07:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Chcialem zapytać czy są przyjęcia do firmy Faurecia? Szukam pracy i sie zastanawiam czy nie złożyć papierów tam. Opinie różne są o tej firmie, ale gdzieś złożyć cv muszę.
zdjecie uzytkownika
xcvb - 2015-09-17 14:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć,nie wiem czy wiecie ale w firmie Faurecia szukają nadal pracowników do zatrudnienia na stanowisko mistrza produkcji oraz stażysty w dziale produkcji w Wałbrzychu, inżyniera automatyka, specjalisty do spraw zapewnieni jakości dostawców, kierownika zmiany w dziale produkcji w Gorzowie Wielkopolskim..
zdjecie uzytkownika
wolny - 2015-09-27 09:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś - dawno temu - wynagrodzenia i pochodne nazywało się kosztami pracowniczymi, potem kosztami siły roboczej a obecnie jest to koszt uzyskania przychodu. Jak widzisz odczłowieczanie pracowników postępuje.
zdjecie uzytkownika
mola - 2015-10-17 23:33:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze ze niektore komentarze sa na prawde nie grzeczne. dla mnie firma Faurecia jest mimo wszystko dobrze rozwijaja sie firma dzialajaca zarowno w naszy kraju jak i za granica. a wiemy ze firma jest producentem wyposażenia samochodów oraz metalowych konstrukcji siedzeń. widocznie przynioslo jej to duzo zyskow. i mysle ze praca jest ciekawa no ale na pewno ciezka
zdjecie uzytkownika
baks - 2015-10-18 01:32:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No powiem Ci że jak człowiek nie ma się czego doczepić to i doczepi się też takiej rzeczy, jednak wracając już do firmy, to wiadomo jest to francuska firma i zjamują się branżą motoryzacyjną, osobiście chętnie bym sam dołączył do ich składu, no ale niestety nie jest tak łatwo się dostać, bo jednak prestiżowa firma.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-11-18 19:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...to już jest koniec, nie ma już nic.... juz niedługo
zdjecie uzytkownika
nekst - 2015-11-18 22:30:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wydaje mi się, żeby koniec tej firmy był bliski tym bardziej, że firma cały czas zatrudnia nowych pracowników do różnych miast i dobrze na tym wychodzi. Poszukują zarówno stażystów jak i normalnych pracowników takich jak Traffic Scheduler z językiem francuskim. Przy czym ten język musi stać na wysokim poziomie.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-11-19 16:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nekst - 2015-11-18 22:30:56]:
zatrudnia, ale kogo??? faurecia grójec nie zatrudnia a firmy pośredniczące szukają dla zakładu ludzi do pracy. Są przypadki,że ludzie zwolnieni za alkohol po tygodniu są ponownie zakładzie,bo tam nikt normalny już nie chce podejmować pracy.Ot cała prawda...i wiele innych tematów "dziwnych" też jest.
zdjecie uzytkownika
smak - 2015-11-21 01:33:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To tylko pokazuje, że w firmie jest naprawdę spory problem. Brak konsekwencji kiedyś doprowadzi do tego, że nie będą mieli żadnych wymagań w stosunku do pracowników.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-11-21 17:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smak - 2015-11-21 01:33:27]:
To nie o wymagania chodzi,a o atmosferę panującą w zakładzie.Do dobrych, stałych pracowników nie ma szacunku, a przyjmowani przez zewnętrzną firmę ludzie, to młodzież bez doświadczenia lub osoby starsze. Ludzie do wykonywania zwykłych, prostych zadań a nie konkretnej obsługi maszyn.
zdjecie uzytkownika
czarodziejka6 - 2015-11-23 12:32:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tekst rzeczywiście ofert jest mnóstwo, i nawet staże się pojawiają n. w dziale kontrolingu, tylko ciekawe ile wynagrodzenia można zgarnąć
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-11-24 10:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarodziejka6 - 2015-11-23 12:32:39]:
dział kontrolingu-hehehe-śmieszne....ludzie przepakowują jakiś towar albo są pomocnikami na produkcji.
zdjecie uzytkownika
huanert - 2015-11-25 17:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to w takim razie na jakich to dokładnie jest zasadach, jeśli masz jakieś informacje @xxx to daj znać
zdjecie uzytkownika
bubu - 2015-11-26 22:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
biorą stażystów bo takiemu płaci się 2500 brutto a nowych w biurze zatrudniać nie wolno.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-12-08 22:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, jak połowa pracujących w biurze ma etaty
pracowników produkcyjnych, to nie dziwne,że
nie dają zatrudnienia do biura!
zdjecie uzytkownika
huanert - 2015-12-08 22:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale wydaje mi się, że takie warunki finansowe a do tego status stażysty w firmie to bardzo dobre warunki, bo teraz bardzo dobrze i przychylnie patrzy się na staże
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-12-19 01:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stażysta to dobre warunki finansowe,chyba nie wiesz co piszesz, zdobycie doswiadczenia owszem bardzo przydatne,a staz z urzedu pracy za 8h to misiecznie 850 zł
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-01-27 16:07:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu już nie ma chętnych pracowników- przychodzą z firmy zewnętrznej i w połowie zmiany idą do domu. A dla stałych wieloletnich doświadczonych pracowników szacunku brak.
zdjecie uzytkownika
wito - 2016-01-28 22:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@olo, mylisz sie, bo tutaj za staze płaci sam Faurecia. W ogłoszeniu na staz jako inżynier jakości w dziale produkcji napisali, że oferuja umowę o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy, a także atrakcyjne wynagrodzenie oraz pakiet prywatnej opieki medycznej.
zdjecie uzytkownika
@lolek - 2016-01-31 12:17:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wito - 2016-01-28 22:18:50]:
Sam piszesz -na staż, a umowę albo dostaniesz albo i nie. A potrzebują chętnych, ponieważ doświadczeni pracownicy z długoletnim stażem opuszczają ten zakład, bo nie wytrzymują presji związanej z produkcją ( szybko i dużo).
zdjecie uzytkownika
3e4r - 2016-02-01 17:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to wiadomo ze oni potrzebuja ludzi z doswiadczeniem, jak inaczej, nikt sobie na takim stanowisku raczej by nie poradzil bez odpiwiedniego przygotowania
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-02-01 22:54:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [3e4r - 2016-02-01 17:05:06]:
czytaj ze zrozumieniem--ludzie z doświadczeniem odchodzą z tego zakładu.
zdjecie uzytkownika
faster - 2016-02-03 17:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2016-02-01 22:54:45]:
no i dobrze. W takim razie robi się miejsce dla nowych pracowników. To również co jakiś czas w zakładzie potrzebne. Kolega aplikował do nich na mistrza produkcji
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-02-04 13:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [faster - 2016-02-03 17:07:26]:
Na mistrza produkcji do grójca? I co- przyjęli?
Żarty hehe
zdjecie uzytkownika
And - 2016-02-08 15:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć są tutaj takie ogłoszenia Stażysta Inżynier Jakości Produkcji oraz Stażysta - Inżynier Przygotowania Produkcji czym one się tak naprawdę różnią??

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Faurecia!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert