Faurecia

Grójec

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Faurecia

karot 2015-08-18 02:45:09
@klemens Raczej źle mistrzu trafiłeś bo to nie jest portal anonsowy :) Z drugiej strony jeżeli jesteś taki odważny to idź i zagadaj. Biada firmie jeżeli jej pracownicy tak się czajnikują do pracy albo do nawiązywania kontaktów biznesowych. Mam nadzieję, że na co dzień to jednak wyższa kultura panuje.
0
Jacek 2015-08-18 07:47:33
Witam. Chcialem zapytać czy są przyjęcia do firmy Faurecia? Szukam pracy i sie zastanawiam czy nie złożyć papierów tam. Opinie różne są o tej firmie, ale gdzieś złożyć cv muszę.
1
xcvb 2015-09-17 14:38:59
cześć,nie wiem czy wiecie ale w firmie Faurecia szukają nadal pracowników do zatrudnienia na stanowisko mistrza produkcji oraz stażysty w dziale produkcji w Wałbrzychu, inżyniera automatyka, specjalisty do spraw zapewnieni jakości dostawców, kierownika zmiany w dziale produkcji w Gorzowie Wielkopolskim..
0
wolny 2015-09-27 09:16:48
Kiedyś - dawno temu - wynagrodzenia i pochodne nazywało się kosztami pracowniczymi, potem kosztami siły roboczej a obecnie jest to koszt uzyskania przychodu. Jak widzisz odczłowieczanie pracowników postępuje.
1
mola 2015-10-17 23:33:58
widze ze niektore komentarze sa na prawde nie grzeczne. dla mnie firma Faurecia jest mimo wszystko dobrze rozwijaja sie firma dzialajaca zarowno w naszy kraju jak i za granica. a wiemy ze firma jest producentem wyposażenia samochodów oraz metalowych konstrukcji siedzeń. widocznie przynioslo jej to duzo zyskow. i mysle ze praca jest ciekawa no ale na pewno ciezka
0
baks 2015-10-18 01:32:29
No powiem Ci że jak człowiek nie ma się czego doczepić to i doczepi się też takiej rzeczy, jednak wracając już do firmy, to wiadomo jest to francuska firma i zjamują się branżą motoryzacyjną, osobiście chętnie bym sam dołączył do ich składu, no ale niestety nie jest tak łatwo się dostać, bo jednak prestiżowa firma.
0
gosc 2015-11-18 19:17:48
...to już jest koniec, nie ma już nic.... juz niedługo
0
nekst 2015-11-18 22:30:56
Nie wydaje mi się, żeby koniec tej firmy był bliski tym bardziej, że firma cały czas zatrudnia nowych pracowników do różnych miast i dobrze na tym wychodzi. Poszukują zarówno stażystów jak i normalnych pracowników takich jak Traffic Scheduler z językiem francuskim. Przy czym ten język musi stać na wysokim poziomie.
0
gość 2015-11-19 16:32:53
zatrudnia, ale kogo??? faurecia grójec nie zatrudnia a firmy pośredniczące szukają dla zakładu ludzi do pracy. Są przypadki,że ludzie zwolnieni za alkohol po tygodniu są ponownie zakładzie,bo tam nikt normalny już nie chce podejmować pracy.Ot cała prawda...i wiele innych tematów "dziwnych" też jest.
0
smak 2015-11-21 01:33:27
To tylko pokazuje, że w firmie jest naprawdę spory problem. Brak konsekwencji kiedyś doprowadzi do tego, że nie będą mieli żadnych wymagań w stosunku do pracowników.
0
gość 2015-11-21 17:31:38
To nie o wymagania chodzi,a o atmosferę panującą w zakładzie.Do dobrych, stałych pracowników nie ma szacunku, a przyjmowani przez zewnętrzną firmę ludzie, to młodzież bez doświadczenia lub osoby starsze. Ludzie do wykonywania zwykłych, prostych zadań a nie konkretnej obsługi maszyn.
0
czarodziejka6 2015-11-23 12:32:39
@tekst rzeczywiście ofert jest mnóstwo, i nawet staże się pojawiają n. w dziale kontrolingu, tylko ciekawe ile wynagrodzenia można zgarnąć
0
xxx 2015-11-24 10:04:05
dział kontrolingu-hehehe-śmieszne....ludzie przepakowują jakiś towar albo są pomocnikami na produkcji.
0
huanert 2015-11-25 17:57:32
no to w takim razie na jakich to dokładnie jest zasadach, jeśli masz jakieś informacje @xxx to daj znać
0
bubu 2015-11-26 22:57:32
biorą stażystów bo takiemu płaci się 2500 brutto a nowych w biurze zatrudniać nie wolno.
0
gość 2015-12-08 22:18:38
No tak, jak połowa pracujących w biurze ma etaty
pracowników produkcyjnych, to nie dziwne,że
nie dają zatrudnienia do biura!
0
huanert 2015-12-08 22:45:48
no ale wydaje mi się, że takie warunki finansowe a do tego status stażysty w firmie to bardzo dobre warunki, bo teraz bardzo dobrze i przychylnie patrzy się na staże
0
olo 2015-12-19 01:52:10
stażysta to dobre warunki finansowe,chyba nie wiesz co piszesz, zdobycie doswiadczenia owszem bardzo przydatne,a staz z urzedu pracy za 8h to misiecznie 850 zł
0
gość 2016-01-27 16:07:02
Tu już nie ma chętnych pracowników- przychodzą z firmy zewnętrznej i w połowie zmiany idą do domu. A dla stałych wieloletnich doświadczonych pracowników szacunku brak.
0
wito 2016-01-28 22:18:50
@olo, mylisz sie, bo tutaj za staze płaci sam Faurecia. W ogłoszeniu na staz jako inżynier jakości w dziale produkcji napisali, że oferuja umowę o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy, a także atrakcyjne wynagrodzenie oraz pakiet prywatnej opieki medycznej.
0
@lolek 2016-01-31 12:17:15
Sam piszesz -na staż, a umowę albo dostaniesz albo i nie. A potrzebują chętnych, ponieważ doświadczeni pracownicy z długoletnim stażem opuszczają ten zakład, bo nie wytrzymują presji związanej z produkcją ( szybko i dużo).
0
3e4r 2016-02-01 17:05:06
no to wiadomo ze oni potrzebuja ludzi z doswiadczeniem, jak inaczej, nikt sobie na takim stanowisku raczej by nie poradzil bez odpiwiedniego przygotowania
0
ja 2016-02-01 22:54:45
czytaj ze zrozumieniem--ludzie z doświadczeniem odchodzą z tego zakładu.
0
faster 2016-02-03 17:07:26
no i dobrze. W takim razie robi się miejsce dla nowych pracowników. To również co jakiś czas w zakładzie potrzebne. Kolega aplikował do nich na mistrza produkcji
0
gość 2016-02-04 13:26:01
Na mistrza produkcji do grójca? I co- przyjęli?
Żarty hehe
0
And 2016-02-08 15:11:45
Cześć są tutaj takie ogłoszenia Stażysta Inżynier Jakości Produkcji oraz Stażysta - Inżynier Przygotowania Produkcji czym one się tak naprawdę różnią??
0
pracownik Faurecii 2016-02-15 21:06:34
Różnią się miejscem wykonywania pracy i tematyką. Jakość odpowiada za nadzór nad wymaganiami klienta a produkcja za zaspokojenie oczekiwań ilościowych i asortymentowych klienta pod nadzorem jakości.
0
pikolek 2016-02-15 21:10:57
dzięki @pracownik Faurecii za wyjaśnienie tej kwestii też się nad nią zastanawiałem, bo kończę studia na kier. logistyka i szukam miejsca żeby nabrać doświadzenia i akurat u was są oferty płatnych staży
0
haps 2016-02-19 11:49:26
Skoro kończysz takie studia, a Faurecia oferuje staż, to pewnie. Warto próbować, bo po poierwsze w logistyce doświadczenie jest b. ważne, a po drugie staż jest płatny :)
0
aktywna 2016-02-22 22:13:54
Ten zakład jest jak tonący Titanic, ludzie odchodzą i po dwóch dniach wracają. Średnia wieku 18-20 lat..
0
młoda 2016-02-23 08:32:56
trochę nie rozumiem @aktywna tonący titanic i wracają? nie rozumiem.. nie wiem czego chcecie od stanowiska stażysty bo z tego co wiem płacą nieźle i dają umowe o pracę a w niektórych firmach na stażu nawet złamanego grosza nie zaplaca
0
gość 2016-03-02 19:37:41
A w tej Faurecii Grójec to ktoś jeszcze jest chętny do zatrudnienia, jak w ogłoszeniach pośrednicy nie podają już pełnej nazwy zakładu a jedynie hasła typu: Grójec: monter części/kontroler, kontroler jakości;).Porażka.
0
pracownik 2016-03-10 06:35:30
A czy na pewno to dotyczy Farecii? Jest jeszcze AMVIAN. Też autmotive.
0
gość 2016-03-11 15:36:33
Oczywiście- ul. Spółdzielcza 4. I chętnych brakuje na stałą obsadę, ludzie przychodzą, zobaczą i odchodzą. Są i tacy, którzy zwolnieni jednego dnia, wracają ponownie, bo nie ma komu pracować.
0
gość 2016-03-12 13:36:07
Ostatnio pojawiła się nowa oferta pracy w Faurecia Grójec: Staż w dziale jakości.
Podstawowe wymagania: wykształcenie średnie, V rok studiów technicznych, a prawda jest taka że kontrolerami wewnątrz zakładu zostają ludzie bez w/w wymagań, bez znajomości języków obcych...
Gdzie tu sens i logika???
0
faurecianin 2016-03-12 19:57:41
Mylisz pojęcia. W dziale jakości nie pracują kontrolerzy a specjaliści ds. kontaktu z klientem. Stanowią pierwszą linię obrony przy ew. reklamacji. Tam język jest bardzo potrzebny. Na produkcji pracują kontrolerzy jakości, którzy nie muszą znać języka ale muszą doskonale znać produkt i sam proces. Oni realizują zalecenia działu jakości. Jest sens i logika? Jest. Jeżeli tego nie dostrzegasz to poszukaj pracy gdzie indziej.
0
gość 2016-03-21 13:54:14
I to jest wasze podejście do pracowników z doświadczeniem
i długoletnim stażem.Dzięki temu odchodzą technolodzy,
specjaliści do spraw jakości, automatycy...ludzie
z pojęciem i wiedzą, bo nawet tacy nie wytrzymują
tego nacisku, presji czasu i stresu oraz wyzysku,jaki
zapanował w zakładzie Faurecia Grójec po objęciu
stanowiska dyrektora przez obecnego tam panującego.
1
zainteresowany"?" 2016-04-06 08:29:12
Zna ktoś realne warunki finansowe podczas odbywania stażu?
Jak oceniacie pracę w dziale utrzymania ruchu?
0
prami 2016-04-08 13:33:09
To zależy jeszcze jakie umiejętności posiadasz @zainteresowany"?", nie masz podanej konkretnej stawki, na pewno jednak będzie to kwota przekraczająca najniższą krajową, co dla stażysty chyba jest zachęcające
0
alga 2016-04-23 07:15:59
Kwota brutto 2500 zł przez trzy miesiące. Potem podwyżka do 3000. Niestety nie ma premii. Z reguły jak ktoś kończy ten roczny staż to już zostaje jako pełnoprawny pracownik.
0
gość 2016-04-25 09:18:02
Pracownik produkcyjny w Faurecia Grójec zaczyna od stawki 2500 brutto?!?
1
bubu 2016-04-28 21:31:20
Hahahahahaha 2500 to stażysta w biurze. Pracownik na produkcji zaczyna od 1900 brutto
0
gosc 2016-05-01 10:20:27
Ale przecież 3/4 pracowników biurowych mają w umowach etaty produkcyjne!
0
ado 2016-05-09 12:35:01
Dobrze ,że mają na 3/4 a nie na dzieło cyz zlecenie, dobrze, że daja tą umowe. Może pozniej cos swie zwolni i komus dadza pełne etety ale wiadomo, że to wszystko wymaga czasu, czasem ktoś odejdzie, pojdzie na maciezynski wiadomo jak to jest, wiec jakies szanse jak widac mają.
0
gość 2016-05-09 23:52:57
Czytaj i myśl człowieku! Większa część osób w tym zakładzie,które siedzą za biurkiem, w umowach mają funkcje np. operator produkcji. Dzięki temu na produkcji zamiast pracować 2-3 osoby na danym stanowisku, pracuje jedna,bo wymagają tego oszczędności (za dużo operatorów na produkcji).
0
stara 2016-06-01 14:24:27
to jest chyba sprawdzane w czasie audytów ile jest ludzi administracyjnych i produkcyjnych a zakład ma od lat najwyższą ocenę, dziwne rzeczy piszecie, jest jakiś budżet, ktoś raportuje do właściciela chyba za duże ryzyko
0
gość 2016-06-08 23:50:44
Audyt zapowiedziany miesiąc wcześniej, to zawsze wyjdzie prawidłowo- połowa ludzi z biura w tym czasie jest na urlopie,żeby nie rzucać się w oczy. Budżet zawsze jakiś tam jest kosztem zwykłych robotników.
0
operator 2016-06-13 19:55:15
Ale wiesz czy się domyślasz. Bo ja takich praktyk nie zauważyłem.
0
ado 2016-06-18 13:52:46
skoro mają zawsze dobrą ocenę od audytu to chyba nie musza sie niczym przejmowac prawda? czego sie bac?
0
gosc 2016-06-19 15:32:58
Po ostatnich wydarzeniach w tym zakładzie nie wiem czy tak będzie....
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia