Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Faurecia

Opinie o Faurecia

Pracowałeś w firmie Faurecia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-06-23 21:37:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A niby dokumenty powypadkowe zapomniales żeby dobrze i z korzyścią ci opisal to życzy sobie gaze
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-06-24 06:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście chodzi o bhp przedwojewskiego
zdjecie uzytkownika
pracownik FAURECII - 2015-06-30 18:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotr - 2015-06-24 06:14:54]:
Jak nie znasz struktury firmy to zamknij jadaczkę ( nawet tą wirtualną). Za nazwiska możesz mieć spore problemy a poza tym to działem bhp rządzi kto inny.
zdjecie uzytkownika
gośka - 2015-07-05 11:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro na magazynach jest aż tak źle, to można przecież spróbować przenieść się na inne stanowisko. No chyba, że to jest utrudnione, to warto wtedy walczyć o swoje. Nie powinno być tak, żr pracownicy biurowi są lepiej traktowani od pracowników fizycznych. A firma obecnie rekrutuje na masę różnych stanowisk, więc może coś zainteresuje
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-07-17 22:19:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy na transferach pracuja sami faceci?
zdjecie uzytkownika
karot - 2015-08-18 02:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@klemens Raczej źle mistrzu trafiłeś bo to nie jest portal anonsowy :) Z drugiej strony jeżeli jesteś taki odważny to idź i zagadaj. Biada firmie jeżeli jej pracownicy tak się czajnikują do pracy albo do nawiązywania kontaktów biznesowych. Mam nadzieję, że na co dzień to jednak wyższa kultura panuje.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-08-18 07:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Chcialem zapytać czy są przyjęcia do firmy Faurecia? Szukam pracy i sie zastanawiam czy nie złożyć papierów tam. Opinie różne są o tej firmie, ale gdzieś złożyć cv muszę.
zdjecie uzytkownika
xcvb - 2015-09-17 14:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć,nie wiem czy wiecie ale w firmie Faurecia szukają nadal pracowników do zatrudnienia na stanowisko mistrza produkcji oraz stażysty w dziale produkcji w Wałbrzychu, inżyniera automatyka, specjalisty do spraw zapewnieni jakości dostawców, kierownika zmiany w dziale produkcji w Gorzowie Wielkopolskim..
zdjecie uzytkownika
wolny - 2015-09-27 09:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kiedyś - dawno temu - wynagrodzenia i pochodne nazywało się kosztami pracowniczymi, potem kosztami siły roboczej a obecnie jest to koszt uzyskania przychodu. Jak widzisz odczłowieczanie pracowników postępuje.
zdjecie uzytkownika
mola - 2015-10-17 23:33:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze ze niektore komentarze sa na prawde nie grzeczne. dla mnie firma Faurecia jest mimo wszystko dobrze rozwijaja sie firma dzialajaca zarowno w naszy kraju jak i za granica. a wiemy ze firma jest producentem wyposażenia samochodów oraz metalowych konstrukcji siedzeń. widocznie przynioslo jej to duzo zyskow. i mysle ze praca jest ciekawa no ale na pewno ciezka
zdjecie uzytkownika
baks - 2015-10-18 01:32:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No powiem Ci że jak człowiek nie ma się czego doczepić to i doczepi się też takiej rzeczy, jednak wracając już do firmy, to wiadomo jest to francuska firma i zjamują się branżą motoryzacyjną, osobiście chętnie bym sam dołączył do ich składu, no ale niestety nie jest tak łatwo się dostać, bo jednak prestiżowa firma.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-11-18 19:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...to już jest koniec, nie ma już nic.... juz niedługo
zdjecie uzytkownika
nekst - 2015-11-18 22:30:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wydaje mi się, żeby koniec tej firmy był bliski tym bardziej, że firma cały czas zatrudnia nowych pracowników do różnych miast i dobrze na tym wychodzi. Poszukują zarówno stażystów jak i normalnych pracowników takich jak Traffic Scheduler z językiem francuskim. Przy czym ten język musi stać na wysokim poziomie.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-11-19 16:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nekst - 2015-11-18 22:30:56]:
zatrudnia, ale kogo??? faurecia grójec nie zatrudnia a firmy pośredniczące szukają dla zakładu ludzi do pracy. Są przypadki,że ludzie zwolnieni za alkohol po tygodniu są ponownie zakładzie,bo tam nikt normalny już nie chce podejmować pracy.Ot cała prawda...i wiele innych tematów "dziwnych" też jest.
zdjecie uzytkownika
smak - 2015-11-21 01:33:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To tylko pokazuje, że w firmie jest naprawdę spory problem. Brak konsekwencji kiedyś doprowadzi do tego, że nie będą mieli żadnych wymagań w stosunku do pracowników.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-11-21 17:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smak - 2015-11-21 01:33:27]:
To nie o wymagania chodzi,a o atmosferę panującą w zakładzie.Do dobrych, stałych pracowników nie ma szacunku, a przyjmowani przez zewnętrzną firmę ludzie, to młodzież bez doświadczenia lub osoby starsze. Ludzie do wykonywania zwykłych, prostych zadań a nie konkretnej obsługi maszyn.
zdjecie uzytkownika
czarodziejka6 - 2015-11-23 12:32:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tekst rzeczywiście ofert jest mnóstwo, i nawet staże się pojawiają n. w dziale kontrolingu, tylko ciekawe ile wynagrodzenia można zgarnąć
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-11-24 10:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarodziejka6 - 2015-11-23 12:32:39]:
dział kontrolingu-hehehe-śmieszne....ludzie przepakowują jakiś towar albo są pomocnikami na produkcji.
zdjecie uzytkownika
huanert - 2015-11-25 17:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to w takim razie na jakich to dokładnie jest zasadach, jeśli masz jakieś informacje @xxx to daj znać
zdjecie uzytkownika
bubu - 2015-11-26 22:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
biorą stażystów bo takiemu płaci się 2500 brutto a nowych w biurze zatrudniać nie wolno.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-12-08 22:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, jak połowa pracujących w biurze ma etaty
pracowników produkcyjnych, to nie dziwne,że
nie dają zatrudnienia do biura!
zdjecie uzytkownika
huanert - 2015-12-08 22:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale wydaje mi się, że takie warunki finansowe a do tego status stażysty w firmie to bardzo dobre warunki, bo teraz bardzo dobrze i przychylnie patrzy się na staże
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-12-19 01:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stażysta to dobre warunki finansowe,chyba nie wiesz co piszesz, zdobycie doswiadczenia owszem bardzo przydatne,a staz z urzedu pracy za 8h to misiecznie 850 zł
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-01-27 16:07:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu już nie ma chętnych pracowników- przychodzą z firmy zewnętrznej i w połowie zmiany idą do domu. A dla stałych wieloletnich doświadczonych pracowników szacunku brak.
zdjecie uzytkownika
wito - 2016-01-28 22:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@olo, mylisz sie, bo tutaj za staze płaci sam Faurecia. W ogłoszeniu na staz jako inżynier jakości w dziale produkcji napisali, że oferuja umowę o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy, a także atrakcyjne wynagrodzenie oraz pakiet prywatnej opieki medycznej.
zdjecie uzytkownika
@lolek - 2016-01-31 12:17:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wito - 2016-01-28 22:18:50]:
Sam piszesz -na staż, a umowę albo dostaniesz albo i nie. A potrzebują chętnych, ponieważ doświadczeni pracownicy z długoletnim stażem opuszczają ten zakład, bo nie wytrzymują presji związanej z produkcją ( szybko i dużo).
zdjecie uzytkownika
3e4r - 2016-02-01 17:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to wiadomo ze oni potrzebuja ludzi z doswiadczeniem, jak inaczej, nikt sobie na takim stanowisku raczej by nie poradzil bez odpiwiedniego przygotowania
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-02-01 22:54:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [3e4r - 2016-02-01 17:05:06]:
czytaj ze zrozumieniem--ludzie z doświadczeniem odchodzą z tego zakładu.
zdjecie uzytkownika
faster - 2016-02-03 17:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2016-02-01 22:54:45]:
no i dobrze. W takim razie robi się miejsce dla nowych pracowników. To również co jakiś czas w zakładzie potrzebne. Kolega aplikował do nich na mistrza produkcji
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-02-04 13:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [faster - 2016-02-03 17:07:26]:
Na mistrza produkcji do grójca? I co- przyjęli?
Żarty hehe
zdjecie uzytkownika
And - 2016-02-08 15:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć są tutaj takie ogłoszenia Stażysta Inżynier Jakości Produkcji oraz Stażysta - Inżynier Przygotowania Produkcji czym one się tak naprawdę różnią??
zdjecie uzytkownika
pracownik Faurecii - 2016-02-15 21:06:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [And - 2016-02-08 15:11:45]:
Różnią się miejscem wykonywania pracy i tematyką. Jakość odpowiada za nadzór nad wymaganiami klienta a produkcja za zaspokojenie oczekiwań ilościowych i asortymentowych klienta pod nadzorem jakości.
zdjecie uzytkownika
pikolek - 2016-02-15 21:10:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki @pracownik Faurecii za wyjaśnienie tej kwestii też się nad nią zastanawiałem, bo kończę studia na kier. logistyka i szukam miejsca żeby nabrać doświadzenia i akurat u was są oferty płatnych staży
zdjecie uzytkownika
haps - 2016-02-19 11:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro kończysz takie studia, a Faurecia oferuje staż, to pewnie. Warto próbować, bo po poierwsze w logistyce doświadczenie jest b. ważne, a po drugie staż jest płatny :)
zdjecie uzytkownika
aktywna - 2016-02-22 22:13:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten zakład jest jak tonący Titanic, ludzie odchodzą i po dwóch dniach wracają. Średnia wieku 18-20 lat..
zdjecie uzytkownika
młoda - 2016-02-23 08:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trochę nie rozumiem @aktywna tonący titanic i wracają? nie rozumiem.. nie wiem czego chcecie od stanowiska stażysty bo z tego co wiem płacą nieźle i dają umowe o pracę a w niektórych firmach na stażu nawet złamanego grosza nie zaplaca
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-03-02 19:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w tej Faurecii Grójec to ktoś jeszcze jest chętny do zatrudnienia, jak w ogłoszeniach pośrednicy nie podają już pełnej nazwy zakładu a jedynie hasła typu: Grójec: monter części/kontroler, kontroler jakości;).Porażka.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-03-10 06:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2016-03-02 19:37:41]:
A czy na pewno to dotyczy Farecii? Jest jeszcze AMVIAN. Też autmotive.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-03-11 15:36:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście- ul. Spółdzielcza 4. I chętnych brakuje na stałą obsadę, ludzie przychodzą, zobaczą i odchodzą. Są i tacy, którzy zwolnieni jednego dnia, wracają ponownie, bo nie ma komu pracować.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-03-12 13:36:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio pojawiła się nowa oferta pracy w Faurecia Grójec: Staż w dziale jakości.
Podstawowe wymagania: wykształcenie średnie, V rok studiów technicznych, a prawda jest taka że kontrolerami wewnątrz zakładu zostają ludzie bez w/w wymagań, bez znajomości języków obcych...
Gdzie tu sens i logika???
zdjecie uzytkownika
faurecianin - 2016-03-12 19:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2016-03-12 13:36:07]:
Mylisz pojęcia. W dziale jakości nie pracują kontrolerzy a specjaliści ds. kontaktu z klientem. Stanowią pierwszą linię obrony przy ew. reklamacji. Tam język jest bardzo potrzebny. Na produkcji pracują kontrolerzy jakości, którzy nie muszą znać języka ale muszą doskonale znać produkt i sam proces. Oni realizują zalecenia działu jakości. Jest sens i logika? Jest. Jeżeli tego nie dostrzegasz to poszukaj pracy gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-03-21 13:54:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I to jest wasze podejście do pracowników z doświadczeniem
i długoletnim stażem.Dzięki temu odchodzą technolodzy,
specjaliści do spraw jakości, automatycy...ludzie
z pojęciem i wiedzą, bo nawet tacy nie wytrzymują
tego nacisku, presji czasu i stresu oraz wyzysku,jaki
zapanował w zakładzie Faurecia Grójec po objęciu
stanowiska dyrektora przez obecnego tam panującego.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany"?" - 2016-04-06 08:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zna ktoś realne warunki finansowe podczas odbywania stażu?
Jak oceniacie pracę w dziale utrzymania ruchu?
zdjecie uzytkownika
prami - 2016-04-08 13:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zależy jeszcze jakie umiejętności posiadasz @zainteresowany"?", nie masz podanej konkretnej stawki, na pewno jednak będzie to kwota przekraczająca najniższą krajową, co dla stażysty chyba jest zachęcające
zdjecie uzytkownika
alga - 2016-04-23 07:15:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany"?" - 2016-04-06 08:29:12]:
Kwota brutto 2500 zł przez trzy miesiące. Potem podwyżka do 3000. Niestety nie ma premii. Z reguły jak ktoś kończy ten roczny staż to już zostaje jako pełnoprawny pracownik.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-04-25 09:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [alga - 2016-04-23 07:15:59]:
Pracownik produkcyjny w Faurecia Grójec zaczyna od stawki 2500 brutto?!?
zdjecie uzytkownika
bubu - 2016-04-28 21:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2016-04-25 09:18:02]:
Hahahahahaha 2500 to stażysta w biurze. Pracownik na produkcji zaczyna od 1900 brutto
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-05-01 10:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bubu - 2016-04-28 21:31:20]:
Ale przecież 3/4 pracowników biurowych mają w umowach etaty produkcyjne!
zdjecie uzytkownika
ado - 2016-05-09 12:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze ,że mają na 3/4 a nie na dzieło cyz zlecenie, dobrze, że daja tą umowe. Może pozniej cos swie zwolni i komus dadza pełne etety ale wiadomo, że to wszystko wymaga czasu, czasem ktoś odejdzie, pojdzie na maciezynski wiadomo jak to jest, wiec jakies szanse jak widac mają.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-05-09 23:52:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ado - 2016-05-09 12:35:01]:
Czytaj i myśl człowieku! Większa część osób w tym zakładzie,które siedzą za biurkiem, w umowach mają funkcje np. operator produkcji. Dzięki temu na produkcji zamiast pracować 2-3 osoby na danym stanowisku, pracuje jedna,bo wymagają tego oszczędności (za dużo operatorów na produkcji).

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Faurecia!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert