Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EU4YA

Pracowałeś w firmie EU4YA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gość - 2015-01-08 14:16:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ABCDE, a jak chcesz się porozumieć z zainteresowanymi osobami? Masz już jakąś kancelarię wybraną, żeby chociaż przez prawnika się kontaktować?
zdjecie uzytkownika
eustahy - 2015-01-19 23:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wy googlujcie sobie eu4ya a znajdziecie stronkę która pisze nieciekawie na temat tej firmy. Skrzyknijcie się z autorem może razem coś zdziałacie.
zdjecie uzytkownika
ks - 2015-01-21 17:08:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć :) byłam dzisiaj na rozmowie w Eu4ya w sprawie płatnego stażu cokolwiek tzn. Wszystko odbyło się mniej więcej tak jak w powyższych komentarzach. Zaprosili mnie na 2 cześć, gdzie podobno mam się dowiedzieć na czym to wszystko ma polegać. Teraz po przeczytaniu komentarzy waham się czy powinnam w ogóle tam iść? Nie chce marnować czasu i nerwów jeżeli ta praca to jakaś ściema
zdjecie uzytkownika
danka - 2015-01-23 12:19:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem byłym pracownikiem firmy i jedynę co mogę powiedzieć, to "trzymajcie się z daleka od Eu4ya Goldberg&Sons"
ABCDE, jak można się z Tobą skontaktować?
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-01-28 11:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
danka, już pytałam @ABCDE o sposób w jaki chce się kontaktować z innymi byłymi pracownikami tej firmy, choćby przez prawnika. Nie uzyskałam odpowiedzi... Wątpię, żeby ktoś podał konkretny mail, bo wtedy taka osoba się bardzo odkrywa i naraża na pisma ze strony byłych pracodawców.
zdjecie uzytkownika
znam - 2015-01-28 12:35:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
aż dziwne że tyle było pisane i tyle można znaleźć złego na eu4ya a ludzie dalej dają się na to robić, trochę powagi
zdjecie uzytkownika
polimo - 2015-02-05 13:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
EU4YA OSZUSCI!!!, polecam open finance profesjonalna obsluga i rzetelni ludzie tam pracuja...
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-02-05 13:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
eu4ya to teraz Goldberg & Sons hehe ale nazwe wymyslili oszusci:) ludzie uciekajta od tej firmy bo same klopoty przez nia!
zdjecie uzytkownika
rolson - 2015-02-05 13:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
specjalnie zmienili nazwe na Goldberg & Sons poniewaz wiedzieli ze ludzie sie juz poznali na Eu4ya i wiedzą co to za ludzie ze oklamuja i sciamniaja ludzi. Mysleli ze jak zmienia nazwe to bedzie ok. Kochani pracownicy firmy Goldberg & Sons smród i tak sie bedzie za wami ciągnął nawet jak zmienicie nazwe.
zdjecie uzytkownika
Mała 18 - 2015-02-06 15:03:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Goldberg & Sons jest firmą ,, córka,, EU4YA więc nazwy nie zmienili :)
Pracowałam tam właściwie cały miesiąc za darmo bo okazało się , że to co obiecują w trakcie szkoleń i rozmów wstępnych z kandydatami nie ma nic wspólnego z rzeczywistością . Obiecywano mi stałą podstawę i system prowizyjny a jak sie okazało w pierwszym miesiącu jak to oni tłumaczyli ,, nabierasz doświadczenia ,, bez znaczenia , że ponośisz w tym czasie koszt np dojazdu do pracy , że o innych nie wspomne . Zgadzam się z tym , że robią pranie mózgu ! Godziny pracy są teoretycznie elastyczne ale im dłużej zostajesz tym lepiej i najlepiej do 22 . Bazą kl. jest OGÓLNOKRAJOWY SPIS ABONENTÓW więc śmiech na sali,najlepiej jak masz tel. z abonamentem bez limitu bo wtedy nie będą musieli kombinować Ci jakiegoś tel na którym będziesz dzwonił :) Zabawne jest też to , że jeśli dojdzie do współpracy jakiegoś kl. z tą firmą i wypracujesz sobie jakąś prowizję to nikt nie informuje Cię , że kl. ma możliwość zgodnie z prawem z takiej współpracy w ciągu 14 dni zrezygnować a Ty zwracasz kase którą dostałeś za tego kl.
Kpina jest też to , iż odstąpienie od umowy wysłane przeze mnie na adres siedziby firmy skrupulatnie przepisany z umowy ( wysłany listem poleconym) wrócił do mnie bo nie ma takiego nadawcy pod wskazanym adresem :)
Jednym słowem porażka , porażka i jeszcze raz porażka
Uważajcie na nich !!!!!!
zdjecie uzytkownika
kami - 2015-02-10 18:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jaki jest adres tej firmy?
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2015-02-11 14:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, pracowałem w eu4ya przez dość długi czas, znam cały system na którym opiera się firma, sposoby manipulacji, większość "kierowników biur" itd. innymi słowy znam to wszystko od podszewki, bo niestety siedziałem w tym po same uszy. Pobieżnie przeczytałem opinie wystawiane firmie tutaj na forum które pochodzą od byłych pracowników i w zasadzie we wszystkich przypadkach mogę przyznać że są one prawdziwe. Jeśli ktoś chciałby się skontaktować w tej sprawie to proszę o mail na adres napisz.do.mnie.o.eu4ya@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Kacper W - 2015-02-11 14:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-11-04 17:35:49]:
Witam,
Pracowałem tam przez miesiąc, zwolniłem się ponieważ po miesiącu nie została mi pensja. Firma to generalnie piramida finansowa, nowi zapierdzielają mają za to 3x punktów, które wypracują, z tego osoba wyżej ma 5x lub 7x z tego co ty masz, osoba jeszcze wyżej ma z tego ileś tam i ktoś tam wyżej ma coś więcej itd. itd... Firma wydaje się super, ale już na rozmowie kwalifikacyjnej oszukują Cię (mówią Ci o stałej podstawie- której nie ma, a nawet jak zarobisz coś w pierwszym miesiącu tak jak ja, nie jesteś w stanie dowiedzieć się, gdzie jest twoja kasa. Zabierają Cię na kawę i znowu lecą w balona, że 60% twojego czasu pracy będzie zajmowała obsługa istniejących już klientów). W pierwszym tygodniu nikt nie mówi Ci że wychodzisz po 8 godzinach, po pierwszym tygodniu chcą żebyś siedział od 8 do 21. Generalnie mam nadzieję, że zmiana w prawie odbije się od tych oszustów, bo nawet ze swoimi potencjalnymi klientami kazali Ci lecieć w kulki (teraz muszą powiedzieć nazwę i siedzibę firmy, ciekawe czy to robią). Co ciekawe, pracownik musi zarejestrować na siebie abonament w sieci nju (tak było jeszcze w maju) i łamać regulamin świadczenia usług telekom. na jaki się godzi (prowadzi działaność call center- co jest zakazane). Mi dodatkowo nie opłacili rachunku tak jak obiecywali. Nie polecam tej firmy. mogę opowiadać o nich godzinami.
zdjecie uzytkownika
zona pracowinka - 2015-02-11 16:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z przedmówcami!
Przez rok mydlili oczy zarobkami których nigdy nie było!
CHORE PRANIE MÓZGU!
LUDZIE TO DROGA DO NICZEGO!
patrząc na przelewy wysokości 18 zł (miesieczne wynagodzenie) nadal czuje mega zal!
Mój mąż siedział tam od 8-22. Wyjeżdzał na te ich chore wyjazdy. Był jak to mówią "wkręcony". Obiecywali mu tez stanowisko kierownika "jeżeli JESZCZE bardziej się wkręci..." Oczywiście to też ściema.
Mogłabym godzinami opowiadać.
zdjecie uzytkownika
asd - 2015-02-16 16:59:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byłydzwoniący - 2014-11-09 15:14:26]:
Idea jest dobra, ale wykonanie złe. Pracowałem tam jakiś czas, chodziłem na spotkania i większość doradców jaką spotkałem chwiliła się wręcz, że nawet rentowne produkty, które klientom przynosiły zyski usuwali, narażając ich na straty związane z kosztami wyjścia, byle wcisnąć im swój produkt i na tym zarobić. Nie wspomnę o nie wypłacaniu większych kwot prowizji, które mimo, że wg umowy należały się, nie zostały uregulowane nigdy.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-02-24 10:44:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi z kolei pracownicy firmy Goldberg and sons wypłacili z dwóch polis pieniądze i zapomnieli mnie o tym powiadomić, i tyle widziałem swoje pieniądze. jest ktoś kto ma te same problemy? Poprostu zostałem okradziony.
zdjecie uzytkownika
jn31366 - 2015-03-02 14:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2015-02-24 10:44:52]:
marek napisz na jn31366@wp.pl
zdjecie uzytkownika
NOWY - 2015-03-04 10:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotr w. - 2015-01-07 22:17:39]:
Przyłączę się do pozwu, proszę o kontaktowy mail
zdjecie uzytkownika
wyrolowany - 2015-03-11 14:26:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uwaga wszyscy! najnowszy news o kolegach z warszawskiego biura jest taki ze bikowski kaim kowalski trębicki i kto wie kto tam jeszcze występują pod nową odsłoną!! tu juz kolejna firma grupy tych samych oszustów ale ludzie juz są wyczuleni na tych chamów
nie pozwólmy krzywdzic kolejnych młodych ludzi przez bikowskiego i zgraję jego kumpli
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-18 11:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyrolowany podaj proszę nazwę "nowej firmy" pod, którą działają. O Goldberg & Sons już wiele osób wie, ale może jest coś jeszcze nowszego?
zdjecie uzytkownika
wątpliwości - 2015-04-30 20:59:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, przeraziłam się po tym, co piszecie. W poniedziałek mam zacząć pracę w biurze w Chorzowie, ale zapewniano mnie, że to praca biurowo-administracyjna i nie ma nic wspólnego ze sprzedażą, na razie na umowę zlecenie. Z Wami też tak było?
zdjecie uzytkownika
oszukana - 2015-05-05 14:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również pracowałam w tej firmie. i naprawdę szkoda gadać. nie dostałam nawet złotówki, bo 'skoro stać panią było na wyjazd nad jezioro to znaczy, że ma pani pieniądze'. z ręką na sercu to usłyszałam. żenada do bólu i pranie mózgu. ktoś wcześniej pytał czy naprawdę pracuje się od 8 do 22. TAK, moi koledzy siedzieli do 22 - ja wychodziłam o 16, tak jak było umówione i zawsze widziałam te pogardliwe spojrzenia osób, które zjechał z Gdańska aby rozkręcić firmę ;) z umową byłam u prawnika - jest tak zbudowana, że nic nam, jako pracownikom się nie należy ;) bardzo nie polecam, szkoda nerwów.
zdjecie uzytkownika
szkoda słów - 2015-05-08 13:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam oszukują.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Na rozmowę zaprosił mnie pan Bartek K., pracujący głównie w Gdańsku, ale został wyznaczony razem z panią Agatą do stworzenia oddziału w Bydgoszczy. Zostałam zaproszona na ul. Zygmunta Augusta, później rozmowy były przeprowadzane na Grunwaldzkiej 2. Najpierw była krótka rozmowa - tak naprawdę o niczym - na stoliku kubeczki firmowe, pióra, gadżety, itp. Cała wystawka.
Były 4 etapy:
Pierwszy - rozmowa z panem Bartkiem.
Trzy kolejne - tak zwane panele, w których pan Bartek cały czas przeklinał, pokazując jak bardzo 'cool' jest ta firma. Ośmieszał ludzi ubogich, wywyższał firmę, itp. Na początku brzmiało to nieźle, w sensie cały zarys firmy, ale z biegiem czasu dostrzegłam klasyczne manipulacyjne zagrywki, pt. 'to czy będziesz super bogaty zależy tylko od tego, ile dasz od siebie firmie'.
Szkoda tylko, że pan Bartek na każdym spotkaniu był w tej samej koszuli i garniturze co w dniu poprzednim, więc psuło to jego wypowiedzi o byciu ultra bogatym.
Pytania: - mocne i słabe strony
- czym dla mnie jest praca asystenta
- dlaczego wysłałam CV
- ile chciałabym zarabiać

Dodam jeszcze, że ja pytałam czy to na pewno nie call center, gdyż nie jestem zainteresowana taką pracą:
Odpowiedź: nie, nie, na pewno to nie call center, będzie pani odpowiedzialna tylko za kontakt z obecnymi klientami firmy (co oczywiście okazało się bzdurą).
zdjecie uzytkownika
warszawiak - 2015-05-14 10:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeżeli chodzi o bikowskiego lecha kowalskiego trębickiego kaima kowieskiego bartosiaka i cała zgraję tych oszustów to teraz pracują w HEALTH FINANCE. robią dokladnie to samo, gadaja glupoty i oszukuja ludzi. bardziej niz na eu4ye to radze uwazac na HEALTH FINANCE bo pod nowa nazwa oszukuja ludzi jeszcze mocniej i bez zadnych zahamowan. A Jaroslaw Kaim wspólnie z Wojciechem Paciejewskim jezdza teraz po domach jako firma DEHAROT i oszukuja ludzi wciskajac im jakies umowy na energie. maja obnizyc oplaty a za chwile przychodzi ci rachunek na 4800 zł za zmiane. TRZEBA UWAŻAĆ BO CI LUDZIE BĘDĄ PRÓBOWALI OSZUKAĆ NAS NA KAŻDYM KROKU!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Gru - 2015-05-15 21:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wolfofwarsaw - 2014-09-07 10:57:25]:
Niech zgadnę.... pracujesz tam?;D Nie ma to jak poranne panele, rano mózg chłonie najwięcej, co widać po Twojej wypowiedzi
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EU4YA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy EU4YA?
Zadaj pytanie
alert