Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo EU4YA

Opinie o EU4YA

Pracowałeś w firmie EU4YA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2015-02-11 14:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, pracowałem w eu4ya przez dość długi czas, znam cały system na którym opiera się firma, sposoby manipulacji, większość "kierowników biur" itd. innymi słowy znam to wszystko od podszewki, bo niestety siedziałem w tym po same uszy. Pobieżnie przeczytałem opinie wystawiane firmie tutaj na forum które pochodzą od byłych pracowników i w zasadzie we wszystkich przypadkach mogę przyznać że są one prawdziwe. Jeśli ktoś chciałby się skontaktować w tej sprawie to proszę o mail na adres napisz.do.mnie.o.eu4ya@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Kacper W - 2015-02-11 14:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-11-04 17:35:49]:
Witam,
Pracowałem tam przez miesiąc, zwolniłem się ponieważ po miesiącu nie została mi pensja. Firma to generalnie piramida finansowa, nowi zapierdzielają mają za to 3x punktów, które wypracują, z tego osoba wyżej ma 5x lub 7x z tego co ty masz, osoba jeszcze wyżej ma z tego ileś tam i ktoś tam wyżej ma coś więcej itd. itd... Firma wydaje się super, ale już na rozmowie kwalifikacyjnej oszukują Cię (mówią Ci o stałej podstawie- której nie ma, a nawet jak zarobisz coś w pierwszym miesiącu tak jak ja, nie jesteś w stanie dowiedzieć się, gdzie jest twoja kasa. Zabierają Cię na kawę i znowu lecą w balona, że 60% twojego czasu pracy będzie zajmowała obsługa istniejących już klientów). W pierwszym tygodniu nikt nie mówi Ci że wychodzisz po 8 godzinach, po pierwszym tygodniu chcą żebyś siedział od 8 do 21. Generalnie mam nadzieję, że zmiana w prawie odbije się od tych oszustów, bo nawet ze swoimi potencjalnymi klientami kazali Ci lecieć w kulki (teraz muszą powiedzieć nazwę i siedzibę firmy, ciekawe czy to robią). Co ciekawe, pracownik musi zarejestrować na siebie abonament w sieci nju (tak było jeszcze w maju) i łamać regulamin świadczenia usług telekom. na jaki się godzi (prowadzi działaność call center- co jest zakazane). Mi dodatkowo nie opłacili rachunku tak jak obiecywali. Nie polecam tej firmy. mogę opowiadać o nich godzinami.
zdjecie uzytkownika
zona pracowinka - 2015-02-11 16:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z przedmówcami!
Przez rok mydlili oczy zarobkami których nigdy nie było!
CHORE PRANIE MÓZGU!
LUDZIE TO DROGA DO NICZEGO!
patrząc na przelewy wysokości 18 zł (miesieczne wynagodzenie) nadal czuje mega zal!
Mój mąż siedział tam od 8-22. Wyjeżdzał na te ich chore wyjazdy. Był jak to mówią "wkręcony". Obiecywali mu tez stanowisko kierownika "jeżeli JESZCZE bardziej się wkręci..." Oczywiście to też ściema.
Mogłabym godzinami opowiadać.
zdjecie uzytkownika
asd - 2015-02-16 16:59:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byłydzwoniący - 2014-11-09 15:14:26]:
Idea jest dobra, ale wykonanie złe. Pracowałem tam jakiś czas, chodziłem na spotkania i większość doradców jaką spotkałem chwiliła się wręcz, że nawet rentowne produkty, które klientom przynosiły zyski usuwali, narażając ich na straty związane z kosztami wyjścia, byle wcisnąć im swój produkt i na tym zarobić. Nie wspomnę o nie wypłacaniu większych kwot prowizji, które mimo, że wg umowy należały się, nie zostały uregulowane nigdy.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-02-24 10:44:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi z kolei pracownicy firmy Goldberg and sons wypłacili z dwóch polis pieniądze i zapomnieli mnie o tym powiadomić, i tyle widziałem swoje pieniądze. jest ktoś kto ma te same problemy? Poprostu zostałem okradziony.
zdjecie uzytkownika
jn31366 - 2015-03-02 14:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2015-02-24 10:44:52]:
marek napisz na jn31366@wp.pl
zdjecie uzytkownika
NOWY - 2015-03-04 10:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotr w. - 2015-01-07 22:17:39]:
Przyłączę się do pozwu, proszę o kontaktowy mail
zdjecie uzytkownika
wyrolowany - 2015-03-11 14:26:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uwaga wszyscy! najnowszy news o kolegach z warszawskiego biura jest taki ze bikowski kaim kowalski trębicki i kto wie kto tam jeszcze występują pod nową odsłoną!! tu juz kolejna firma grupy tych samych oszustów ale ludzie juz są wyczuleni na tych chamów
nie pozwólmy krzywdzic kolejnych młodych ludzi przez bikowskiego i zgraję jego kumpli
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-18 11:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyrolowany podaj proszę nazwę "nowej firmy" pod, którą działają. O Goldberg & Sons już wiele osób wie, ale może jest coś jeszcze nowszego?
zdjecie uzytkownika
wątpliwości - 2015-04-30 20:59:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, przeraziłam się po tym, co piszecie. W poniedziałek mam zacząć pracę w biurze w Chorzowie, ale zapewniano mnie, że to praca biurowo-administracyjna i nie ma nic wspólnego ze sprzedażą, na razie na umowę zlecenie. Z Wami też tak było?
zdjecie uzytkownika
oszukana - 2015-05-05 14:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również pracowałam w tej firmie. i naprawdę szkoda gadać. nie dostałam nawet złotówki, bo 'skoro stać panią było na wyjazd nad jezioro to znaczy, że ma pani pieniądze'. z ręką na sercu to usłyszałam. żenada do bólu i pranie mózgu. ktoś wcześniej pytał czy naprawdę pracuje się od 8 do 22. TAK, moi koledzy siedzieli do 22 - ja wychodziłam o 16, tak jak było umówione i zawsze widziałam te pogardliwe spojrzenia osób, które zjechał z Gdańska aby rozkręcić firmę ;) z umową byłam u prawnika - jest tak zbudowana, że nic nam, jako pracownikom się nie należy ;) bardzo nie polecam, szkoda nerwów.
zdjecie uzytkownika
szkoda słów - 2015-05-08 13:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam oszukują.
zdjecie uzytkownika
warszawiak - 2015-05-14 10:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeżeli chodzi o bikowskiego lecha kowalskiego trębickiego kaima kowieskiego bartosiaka i cała zgraję tych oszustów to teraz pracują w HEALTH FINANCE. robią dokladnie to samo, gadaja glupoty i oszukuja ludzi. bardziej niz na eu4ye to radze uwazac na HEALTH FINANCE bo pod nowa nazwa oszukuja ludzi jeszcze mocniej i bez zadnych zahamowan. A Jaroslaw Kaim wspólnie z Wojciechem Paciejewskim jezdza teraz po domach jako firma DEHAROT i oszukuja ludzi wciskajac im jakies umowy na energie. maja obnizyc oplaty a za chwile przychodzi ci rachunek na 4800 zł za zmiane. TRZEBA UWAŻAĆ BO CI LUDZIE BĘDĄ PRÓBOWALI OSZUKAĆ NAS NA KAŻDYM KROKU!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Gru - 2015-05-15 21:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wolfofwarsaw - 2014-09-07 10:57:25]:
Niech zgadnę.... pracujesz tam?;D Nie ma to jak poranne panele, rano mózg chłonie najwięcej, co widać po Twojej wypowiedzi
zdjecie uzytkownika
Katerina_Z - 2015-05-29 08:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam kiedyś w eu4ya, moi rodzice są klientami. Jak w każdej firmie tutaj też była pewna rotacja. Stwierdziłam, że praca z klientem to nie dla mnie, ale wiem że do moich rodziców regularnie ktoś z tej firmy dzwoni i pisze, tak jak obiecali.
zdjecie uzytkownika
monika - 2015-06-10 12:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też jestem zadowolona :) nie rozumiem czemu robicie taką nagonkę na eu4ya skoro to dobra firma. Pracuje u nich już 5 miesiąc, wypłata zawsze jest na czas, atmosfera w pracy super, ludzie wyluzowani. Naprawdę polecam, świetna praca i świetne zarobki!
zdjecie uzytkownika
karolina - 2015-06-16 11:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monika - 2015-06-10 12:55:25]:
Ja też nie rozumiem tych komentarzy, eu4ya to naprawdę fajna firma, ludzie wzajemnie sobie pomagają, idzie zarobić super pieniądze i mieć satysfakcję z samego siebie. Polecam wszystkim tam pracować :)
zdjecie uzytkownika
felek - 2015-06-19 01:33:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karolina - 2015-06-16 11:22:56]:
oj proszę Cię. Właśnie tego typu sloganami męczą każdego kto tylko przyjdzie do tej firmy. A niewielu tak naprawdę ma takie zdanie o pracy tutaj. Wiem , bo sam pracowałem w tego typu tworzę i zahaczyłem również o euforie. Mówią ludziom że jeśli nie dadzą tu rady to nie osiągną sukcesu... nie prawda.
zdjecie uzytkownika
Marysia - 2015-06-22 15:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [felek - 2015-06-19 01:33:44]:
W takim razie musiałeś pracować w innej siedzibie ;) ja pracowałam w Krakowie, ale z powodu wyjazdu z mężem za granicę musiałam zrezygnować. Atmosfera zawsze była miła, praca z klientem zawsze szła bardzo dobrze, wynagrodzenie też niczego sobie, bardzo wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-07-01 12:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja odradzam. NIE UCZCIWI
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2015-07-07 15:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego odradzasz? Ja zgadzam się z Marysią. Też pracowałam w eu4ya w Krakowie i naprawdę nie było na co narzekać. Jakby nie to, że musiałam zająć się chorą matką, to pracowałabym tam dalej :) Bardzo porządna firma, polecam z całego serca
zdjecie uzytkownika
pola - 2015-07-14 14:14:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba pomyliłeś firmy że piszesz takie bzdury, ja pracuję w firmie ponad rok i cały czas jestem zadowolona, zarobki są super, atmosfera w pracy też :)
Polecam każdemu pracować w tej firmie!
zdjecie uzytkownika
Kalarepa - 2015-07-20 08:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet jak sie starasz robisz pod siebie i siedzisz 18 godzin a nikt Ci nie wpadnie to przez pana S. Wer. jesteś uważany za gunwo nikt nie rejestruje rozmów a powinno sie to robić bo takie jest prawo,trzeba dużo kłamać żeby coś tam osiągnąć obiecywać gruszki na wierzbie a najlepiej udawać idiote "wkęconego" bo zaraz pomyślą że jesteś anty....
praca od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 4 etapowa rekrutacja - 3 rozmowy indywidualne z różnymi "specjalistami" i 1 etap gdzie wszyscy rekrutujący byli i zadawali nam różne pytania za które dostawaliśmy punkty.
Pytania: Czym zajmuje się asystent. Jakie są twoje inspiracje. Czym się kierujesz w życiu. Czy masz problemy z komunikacją z innymi. Czy dzwonienie do obcych ludzi sprawia Ci problem. itp. itd. (generalnie moje doświadczenie i inne prace były zbędne)
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-07-22 03:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moze nie kłamac, ale chyba mieć dobre techniki. Zastanawiam sie w ogóle ile tak realnie wychodzi początkującej osobie w eu4ya, jakby ktos mógł powiedziec ile mu na początku wychodziło tutaj pieniążków to byłbym wielce zobowiązany. Sam teraz jestem bez pracy to mi zalezy trochę na czasie, więc prosze jeszcze o szybka odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
COLKO - 2015-07-30 16:35:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zwykli oszuści... dostałem zaproszenie na rozmowę na stanowisko asystenta w kancelarii, oczywiście na początku wyglądało to super, biuro piękne, wszystko marmurowe, były 2 albo 3 rozmowy z różnymi osobami, później grupowe "szkolenie" które miało wyłonić najlepszych. Udało się mnie i takiej dziewczynie. Obiecywali dużo... pensje minimalną + prowizje + telefon służbowy i jakieś gadżety firmowe. Już pierwszego dnia pracy wiedziałem, że coś jest nie tak... pokój dla pracowników wyglądał tak, że stał na środku stół wokół krzesła i każdy siedział i ze starej bazy telefonów wybierał jakiś numer i dzwonił... zamiast bycia asystentem byłem pracownikiem call center do tego dzwoniąc oczywiście nie mogliśmy powiedzieć jaka firma dzwoni tylko "kancelaria finansowa", później kazali nam kłamać, że to jakiś projekt unijny i dzwonimy do ludzi z informacją o tych nierentownych 3 filarach i umawiając się z naszym doradcą (bo agent źle brzmi) mają możliwością ich "naprawy" oczywiście bez żadnych zobowiązań... co rano standardowe trzepanie mózgów i motywacja... tworzenie otoczki wokół firmy dobrym ubiorem i innymi pierdołami... przepracowałem miesiąc żeby zobaczyć jak będzie wyglądało wynagrodzenie... bo co trochę nas informowali ile udało nam się zarobić w poprzednim tygodniu... np. w zeszłym tygodniu z umówionych spotkań udało ci się zarobić 964 zł... liczby niby fajne, ale jak przyszło do wypłaty to dostałem 846 zł a 4,5 tysiąca w jakimś zawieszeniu... generalnie rozmawiałem z ludźmi, którzy pracują już jakiś czas... najdłuższy staż to 3 miesiące i to koleś, który nie miał żadnej rodziny więc może mu to nie przeszkadzało... przez 3 miesiące zarobił ok 3 tysięcy złotych i miał 14 tysięcy w "zawieszeniu" zapewne to zawieszenie to kwota jaką udało im się na jego telefonach zarobić... ludzie siedzą dalej z nadzieją, że kiedyś dostaną swoje pieniądze :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EU4YA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy EU4YA?
Zadaj pytanie
alert