Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EXBUD-SKANSKA

zdjecie uzytkownika
czyzyk - 2011-11-15 23:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!Naprawde wsolczuje ci kolego,sam to przezylem.Ale spoko,mam temat,co powiecie o( usunięte przez administratora ),jakie on ma wogole prawo ,zeby zabraniac palic.My palacze jestesmy ( usunięte przez administratora ),bo to nic nie da ,tylko mowcie o faktach,dzieki
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-11-16 16:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak w karben to nawet zmiany nie sa ukladane jak sie nalezy,( usunięte przez administratora )chodza na pierwsze zmiany caly czas, a czlowiek uczciwie pracujacy musi [usunięte przez moderatora]nocki i drugie zmiany, w normalnych firmach odbywa sie to 1,2, 3, zmiana 1,2,3, no ale to nie jest chyba normalna firma skoro ma takiego ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
luc - 2012-02-01 11:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe czemu admin usowa polowe wiadomosci o Wailerswist czyzby dlatego ze pan M .Nowa.... tam trzyma swoj teror i malom oaze komunizmu i woncho[usunięte przez moderatora] razem ze swojm Kapusiem drugim [usunięte przez moderatora]..tryzmajcie sie zdala panowie tego miejsca
zdjecie uzytkownika
mar - 2012-04-24 06:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moim zdaniem po prostu nie chce wam się pracować , nie chce wam się trochę tyłka spocić. myślicie że co że będziecie stać i patrzeć a pieniądze same przyjdą, trzeba trochę [usunięte przez moderatora] , nie ma nic za darmo
zdjecie uzytkownika
Inżynier - 2012-05-04 16:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Panów.
Jestem młodym inżynierem i planuje zachaczyc o kontrakty w Niemczech poprzez Exbud.
Co o tym sądzicie?? Widze że kadra pracownicza jest źle traktowana, a coz kadrą nadzorujacą?? bo rozumię, że to od niej głównie zależy traktowanie pracowników.
zdjecie uzytkownika
kolo - 2012-05-30 18:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest taki przyglup [usunięte przez moderatora]ze pracownicy sie boja isc wysikac zeby nie stracic pracy mialem z nim przyjemnosc zamienic dwa slowa dla mnie to chory czlowiek albo musi miec jakies powazne problemy rodzinne ze tak powazna firma zatrudnia w swoim resorcie niepelnosprawnych myslalem ze stac ich na wiecej
zdjecie uzytkownika
suse - 2012-07-28 10:46:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Niemczech na stanowisku robotniczym , mam więc doświadczenie i podstawy do oceny.
Jeśli chodzi o atmosferę między ludźmi oceniam ją dobrze , warunki mieszkaniowe średnie ale to zależy gdzie , mogą być lesze lub gorsze.
Stosunki pracownik - kierownictwo jest dobre na wyższym poziomie , na niższym zależy na kogo popadniemy.
Ja podlegałem pod majstra który lubił się pastwić , robić na złość szczególnie z wjazdami do domu , ale interwencja u kierownika kontraktu rozwiązywała problemy , choć potem złośliwość majstra się nasilała.
Warunki pracy miałem dobre , żyły mi nie pękały.
Zarobki , hmmmy , odnoszę wrażenie że są za niskie , ale wszystkie firmy eksportowe oferują podobne i to chyba zmowa cenowa.
Średnio zarabia się 7 - 8 euro na godzinę.
Są firmy które przy tych zarobkach oferują ubezpieczenia na terenie zakładu pracy , oraz poza nim w czasie trwania kontraktu.
Dodatkowo oferują środki czystości począwszy od proszku do prania skończywszy na papierze toaletowym czego kielecki Exbud nie daje,
Pracując w Exbud Kielce odtrącano m składki na ubezpieczenie , których wysokości nikt nie potrafił wyjaśnić , czasem sięgały nawet 150 euro.
Teraz może coś o podatku.
W procesie rekrutacyjnym nikt o tym nie wspomina , podpisywanie umowy odbywa się w trybie ekspresowym i bez czytania umowy , jeśli ci nie pasuje to wynocha.
Zakładasz konto ero na swoje imię i nazwisko dając pełne upoważnienie dlą Exbud Kielce , czyli nawet pranie brudnych pieniędzy.
Exbud Skanska Kielce podsuwa ci papiery do podpisania że to oni z własnych środków płacą podatek , choć w niemieckim urzędzie finansowy płatnikiem podatku jesteś ty.
Aneks do umowy , że jesteś zobowiązany do zwrotu tego podatku w nieograniczonym terminie jest dziwny i chyba nawet nie zgodny z prawem.
Ciekawe bo zawsze pracodawca odprowadza zaliczki na podatek , a pracownik rozlicza się na zasadzie PiT i nigdzie nie ma opcji aby pracodawca miał możliwość zabieranie tego podatku.
Osobiście otrzymałem pismo z niemieckiego urzędu finansowego , aby wskazać numer konta do przelewu nadpłaconego podatku z zastrzeżeniem mienia i nazwiska , bez wspominania o firmie Exbud Skanska Kielce.
Postąpiłem zgodnie z zaleceniami niemieckiego urzędu finansowego , podatek został mi przesłany.
Po pewnym czasie otrzymałem wezwanie do sądu , oczywiście w Kielcach.
Oczywiście pozew dotyczy zwrotu podatku dla Exbud Skanska Kielce.
Ciekawy jestem opinii niezależnych prawników , oraz waszej.
pozdrawiam \" suse1\"
zdjecie uzytkownika
majster - 2012-08-30 12:16:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie ze Skanskiej przejeliscie Exbud z calym tym bagiennym ukladem, z ich walkami,przekretami,ukladami rodzinnymi.Pisze tu o kontraktach w Niemczech.Firmujecie to teraz swoja marka-czy troche nie wstyd? A moze pora na zmiany kadrowe? Moze wreszcie ludzie ciezko na Was pracujacy ludzie beda mieli godne warunki do pracy?
zdjecie uzytkownika
prezes - 2012-09-22 15:35:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomnij - do roboty
zdjecie uzytkownika
podatek - 2012-10-14 19:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich pozwanych do sądu przez EXBUD w sprawie podatku, ja mam już komornika. Prosze o kontakt może razem coś zaradzimy mój tel 667474673
zdjecie uzytkownika
Lucjan - 2012-11-02 21:03:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dajcie sobie spokoj ,,,, nie tyrajcie na biurokratow ,,, zlodzieji ,,,,
zdjecie uzytkownika
mar - 2012-11-04 14:14:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w polsce zarobki dobre, atmosfera w pracy nie ciekawa bo wszyscy prawie po znajomości; duże niewychowane dzieci; chaos na budowie jak wszędzie duży plus jak roboty nie ma to i tak płacą; da się wytrzymać,
zdjecie uzytkownika
marlena - 2012-12-01 18:00:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mar byles na kontrakcie czy wiesz o czym ty mowisz
zdjecie uzytkownika
jam - 2012-12-02 18:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie majster i lucjan oczywiscie macie racje wygrac mozecie tylko przed sadem niemieckim lecz to kosztuje.W obecnej sytuacji politycznej i gospodarczej Polski poczuli wiatr w zagle iposuwaja sie do zastraszania bylych pracownikow sadem w ktorym zlodziej jest oskarzycielem a okradziony oskarzonym i skazanym.Zycze powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Karben - 2012-12-13 14:44:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obraz kierownictwa z Karben jest jednoznaczny - [usunięte przez moderatora]. Nowy kierownik kontraktu w Karben Pan D. załatwia prace za pieniądze - koszt jednego kontraktu to - z tego co wiem - 1200 euro. Podobno człowiek z zasadami! Nie polecam tej pracy - warunki mieszkalne bardzo marne, w dodatku brak jakiegokolwiek szacunku dla człowieka.
Apel do zarządu firmy Skanska - proszę o weryfikację sposobu rozpisywania przez majstrów działów siatek przepracowanych godzin - zastanawiająca jest kwestia urlopów, podejrzane banki godzin, a przede wszystkim to, że osoby które nie maja ,,pleców" zarabiają mniej! Dlaczego pracownicy nie dostają odcinków wypłaty? Nie wiadomo za co zapłacono, a za co nie. Jeden wielki przekręt. Pracę otrzymuje się za pieniądze, a nie umiejętności i w to zamieszani są ludzie na wysokich stołkach. Kadra kierownicza nadaje się tylko do wymiany.
zdjecie uzytkownika
pr - 2012-12-17 13:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piesek pana M.N.jest bardzo ciekawy co napiszemy o nim,a wiec drogi piesku szkoda nam czasu zeby cokoleiek pisac na twoj temat bo i tak sie zapijesz kornikami i wrucisz w piorniku.Informujemy tylko wszystkich tych ktorzy chca miec gorsze warunki pracy jak w chinskiej kopalni niech jada do Weiler do panow nowakow. Pracujesz 12h placa za 8h ,na domiar zlego pod pregiezem kapo kornika wiecznie pijanego .
zdjecie uzytkownika
tombak - 2012-12-29 16:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Ja właśnie zostałem przyjęty do firmy exbud skańska i 7 stycznia mam być oddelegowany do niemiec gdzieś w okolice koloni do zakładu zajmującego się produkcją kontenerów na śmieci. To mój pierwszy wyjazd poza granice kraju, nie wiem czego się mam spodziewać. Przyznam że po przeczytaniu tych postów mam delikatne obawy. Do tej pory pracowałem u prywaciarza jako spawacz remontowy i wiem co to znaczy ciężka praca. Tyrałem nie raz po 18h za stawkę 12zł/h netto 7 dni w tygodniu więc raczej nie boję się ciężkiej roboty. Mam raczej obawy co do atmosfery i warunków panujących tam. Proszę więc o waszą opinię co do tego miejsca pracy, na co trzeba uważać i czego się spodziewać. Z góry dziękuję i życzę wszystkiego dobrego w nowym roku.
zdjecie uzytkownika
człowiek z Karben - 2012-12-29 20:56:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem się spytać kontraktowca dlaczego ubliża ludziom że im się nie chce pracować. Coś mi sie wydaje że kontraktowiec to jest osoba nie związana z pracownikami z Karben. A odnośnie tych 1200 euro to niech przyjedzie do Karben teraz i popyta się na kwaterze u [usunięte przez moderatora] jak było.Jak można ciężko pobić człowieka i nic nie mieć za to bo jak powiedział kierownikowi kontraktu że dał 1200 euro aby pracować dwa lata i to wszystko nagrał jak dawał łapówkę. Kierownik nie miał wyjścia bo jak ktoś napisał wcześniej prowadził z ludzmi szkolenie z etyki. A pobity pracownik możliwe, że przy okazji zjedzie aby nie było sprawy.
zdjecie uzytkownika
pr - 2013-01-04 11:10:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zycze ci sukcesu w pracy w weiler gorzej nie mogles trafic .
zdjecie uzytkownika
tombak - 2013-01-04 13:44:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie miejscowość to weilerswist. Kolego mógłbyś się wypowiedzieć coś więcej na ten temat? Byłbym bardzo wdzięczny.
zdjecie uzytkownika
lutek - 2013-01-10 21:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W pelni zgadzam sie z kontraktowcem. Jezeli ktos ma dowody to niech je ujawni a nie rzuca sie na forum i gra kozaka bo jest anonimowy. Ludzie kto was do [usunięte przez moderatora] nedzy tam trzyma. Jak sie nie podobaja warunki mieszkaniowe to sory very ale tam sie jedzie do roboty a nie na wakacje w hiltonie. Na kwaterach jest burdel bo sami ludzie go robia z kosmosu nie przylecial. Fakt ze przelozeni mogliby bardziej tego pilnowac, ale przeciez dorosle chlopy tam mieszkaja a nie dzieci. Tyle w temacie. A tak nawiasem do czlowieka z karben: takie oskarzenia sa karane wiec uawazaj, chyba ze masz faktycznie te dowody
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2013-01-11 09:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie w nawiazaniu do czystosci na kwaterach to fakt ze sprzata sie samemu i trzeba kupic detergenty za wlasne pieniadze bo nikt wam nieda(przynajmniej tak bylo na kontrakcie na ktorym ja bylem) kupic farbe i po godzinach odmalowac kwatere i byloby fajnie--- ale po co tam jedziemy odnawiac kwatery czy zarabiac pieniadze.Wypowiadanie sie jak nie pasuje to [usunięte przez moderatora] przez przelorzonych nie jest mile i swiadczy to o braku kompetencji na piastowanie takiego stanowiska (ja osobiscie bym sie nie ponizyl do takiej wypowiedzi).
zdjecie uzytkownika
hubi 27 - 2013-02-25 10:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2009-03-12 15:13:03

Dodaj opinie o EXBUD-SKANSKA - KIELCE. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Witam chodzi mi ile płacą spawaczowi na godzinę netto na kontrakcie i jak płacą za nadgodziny pytam gdyż mam możliwość wyjechać
zdjecie uzytkownika
tombak - 2013-03-08 15:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powodzenia. Niewiem jak na innych kontraktach ale tam gdzie ja bylem to placa 7e na godzine a za nadgodziny nie placa wszystko do banku [usunięte przez moderatora] na poczet wyjazdu. Kicha straszna
zdjecie uzytkownika
007 - 2013-03-25 23:34:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W nawiązaniu do wypowiedzi o kontrakcie w karben jak najbardziej zgadzam się z poprzednikami to oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] giną tam urlopy nadgodziny pracownicy są zastraszani nie maja pomocy od kierownictwa.
praca na tym kontrakcie nijak się ma do obowiązującego kodeksu pracy.w pracy panuje [usunięte przez moderatora] i dyskryminacja. Godziny pracy w żaden sposób nie sa zgodne z tym co pisze w umowie pracownicy pracują w soboty i niedziele a nie otrzymują z tego żadnych wynagrodzeń liczeni są tak jakby weekendy mieli wolne Warunki mieszkaniowe nawet w 40% nie spełniają wymogów unijnych.Na krzywdę pracowników zastraszanych oraz poniżanych przez Kierownika Kontraktu nie reaguje nikt z biura w Koloni, Kielc czy tez Warszawy u kogo wiec szukać pomocy może faktycznie poruszyć sprawę w mediach może TVN coś pomoże.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXBUD-SKANSKA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x