logo Skanska S.A.

Skanska S.A.

Kielce

Opinie o Skanska S.A.

kama 2011-09-05 18:31
firma Skanska w trakcie podpisywania umowy dostarcza aneks do umowy (wcześniej nie ma o tym mowy-bo nie byłoby chętnych do pracy!!) ,że dobrowolnie będziesz zwracać im składkę zdrowotną co miesiąc,zwrot podatku im trzeba oddać,wyjazd do Niemiec we własnym zakresie(najlepiej jak masz swój samochód)wyżywienie we własnym zakresie a oni ci zapłacą może ( usunięte przez administratora )na godz.już na rękę.Jeśli jest ktoś trochę kumaty,to \"cyknie\",że to już się nie ( usunięte przez administratora ).ale jak człowiek jest postawiony przed faktem dokonanym i się cieszy na samą myśl o zarobieniu większych pieniędzy,to jaki ma wybór,a na utrzymaniu są małe dzieci...:-(
anonim 2011-09-07 16:16
porażka...! :-(
anonim 2011-09-08 14:48
Pracownicy pracujący ( usunięte przez administratora ), podczas wysokich temperatur panujących na hali.( usunięte przez administratora )
janek 2011-09-08 14:49
a co oni tam w tym Weilerswist mają??? bo prefabrykację mają już tylko chyba koło Norymbergi i nie daleko Amber...coraz mniej mają roboty..
anonim 2011-09-14 09:41
no co jest z Wami chłopaki,pisać opinie!!!! czyżby się warunki pracy polepszyły??? :)))))))
luc 2011-10-23 17:44
A popiera kolege tez tam robilem masakra ( usunięte przez administratora ) to on do pracy nieidzie nawet ( usunięte przez administratora ) pozdrowienia dla dobrych chlopakow co tam jeszcze robiom
anonim 2011-11-11 17:20
tak zarabiaja w karben ludzie ( usunięte przez administratora )ale nie wszyscy, ( usunięte przez administratora )arabiaja wiecej oczywiscie, kabluja mu o wszystkim nawet o nieoprawdziwych zeczach sam przez takiego milalem problemy, a wiem ze wiecej zarabiaja bo( usunięte przez administratora ) to przy tej stawce jest nie mozliwe [usunięte przez moderatora]
nowy 2011-11-12 19:49
witam mam szanse wyjechac wlasnie do karben na kontrakt mam pytanie czy ten( usunięte przez administratora )
blebleble 2011-11-13 19:23
ty nowy jak ty masz szanse przyjechac na kontrakt do karben jak tu wiekszosc wysylaja na urlop albo zwalniaja bo nie ma roboty to co ty jestes? od administracji?
czyzyk 2011-11-13 23:17
dziwie sie tylko Dyrekcji,że nie sprawdzili wykształcenia ( usunięte przez administratora )on wogole nie powinien zajmowac takiego stanowiska,nie potrafi nawet sie wysłowic,popełnia błędy stylistyczne,szkoda gadac.Panie dyrektorze z obslugi rynku niemieckiego,moze pan to sprawdzic?
blebleble 2011-11-14 10:31
w papierach oni maja wszystko poukladane, prawnicy oplaceni z nimi nie wygra nikt, moze wlasnie rozglos cos zmieni, ale zanim to nastapi beda tutaj napewno dantejskie sceny na halach, kto co i jak tutaj wypisuje. sledztwo przeprowadza zeby dojsc kto ich oczernia na necie. gdyby ( usunięte przez administratora ) w exbudzie w karben on jest jak ( usunięte przez administratora )\'prawo to ja\'
bolo 2011-11-14 17:10
nikt nie sprawdzil jego wykrztalcenia w kielcach bo kazdy wie jakie ma, czlowiekiem bez wykrztacenia sie lepiej kieruje a on dla exbudu zrobi wszystko bo bez exbudu bylby nikim
młynarz 2011-11-14 21:02
Tu nikt nikogo nie oczernia , to wszystko prawda wiec nie myl pojęć.Przyzwolenie na takie traktowanie ludzi przez tego faceta przez firme SKANSKA nie powinno mieć miejsca , ale widocznie wynik finansowy jest najważniejszy , ale to przede wszystkim dzięki ludziom na produkcji , którzy ciężko pracują i zostawiają tu zdrowie ( a czasem życie)firma ma duże zyski a nie dzięki niemu bo zapewne on to tak przedstawia w Koloni i Kielcach !!! Najlepsze jest to że ten [usunięte przez moderatora]prowadził szkolenie z ETYKI!!!!!!!!!!!!! sam nie rozumie co oznacza to słowo i próbuje pracowników pouczać!!! jego wiedza ogranicza się do tego jak poniżyć , potraktować przedmiotowo , zwyzywać i obrazić podwładnego to w tym jest dobry a nie w zarządzaniu dużą grupą ludzi!!!!!
uczciwy 2011-11-15 18:46
firma jako firma moze nie jest najgorsza, wyjerzdzajac tam wiedzialem na jakich warunkach i za jaka stawke, tyle ze nie wiedzialem ze trafie na takiego t( usunięte przez administratora )wystarczy ze mu sie jak kolwiek sprzeciwisz albo podpadniesz, to juz mozna zapomniec o dobrych zarobkach tam, zeby nie zapomniec o takim podpadnietym odznacza go na liscie z pracownikami ,,gwiazdka,, a co za tym idzie duzo wolnego w miesiacu, a i jezeli nawet przerobilo sie caly miesiac tak samo jak kolega z hali to i tak co ( usunięte przez administratora ) Bo mnie juz wyleczyl z kontraktow, zdrowie jest cenniejsze
czyzyk 2011-11-15 23:58
Witam!Naprawde wsolczuje ci kolego,sam to przezylem.Ale spoko,mam temat,co powiecie o( usunięte przez administratora ),jakie on ma wogole prawo ,zeby zabraniac palic.My palacze jestesmy ( usunięte przez administratora ),bo to nic nie da ,tylko mowcie o faktach,dzieki
anonim 2011-11-16 16:27
tak w karben to nawet zmiany nie sa ukladane jak sie nalezy,( usunięte przez administratora )chodza na pierwsze zmiany caly czas, a czlowiek uczciwie pracujacy musi [usunięte przez moderatora]nocki i drugie zmiany, w normalnych firmach odbywa sie to 1,2, 3, zmiana 1,2,3, no ale to nie jest chyba normalna firma skoro ma takiego ( usunięte przez administratora )
luc 2012-02-01 11:04
Ciekawe czemu admin usowa polowe wiadomosci o Wailerswist czyzby dlatego ze pan M .Nowa.... tam trzyma swoj teror i malom oaze komunizmu i woncho[usunięte przez moderatora] razem ze swojm Kapusiem drugim [usunięte przez moderatora]..tryzmajcie sie zdala panowie tego miejsca
mar 2012-04-24 06:51
moim zdaniem po prostu nie chce wam się pracować , nie chce wam się trochę tyłka spocić. myślicie że co że będziecie stać i patrzeć a pieniądze same przyjdą, trzeba trochę [usunięte przez moderatora] , nie ma nic za darmo
Inżynier 2012-05-04 16:43
Witam Panów.
Jestem młodym inżynierem i planuje zachaczyc o kontrakty w Niemczech poprzez Exbud.
Co o tym sądzicie?? Widze że kadra pracownicza jest źle traktowana, a coz kadrą nadzorujacą?? bo rozumię, że to od niej głównie zależy traktowanie pracowników.
kolo 2012-05-30 18:57
jest taki przyglup [usunięte przez moderatora]ze pracownicy sie boja isc wysikac zeby nie stracic pracy mialem z nim przyjemnosc zamienic dwa slowa dla mnie to chory czlowiek albo musi miec jakies powazne problemy rodzinne ze tak powazna firma zatrudnia w swoim resorcie niepelnosprawnych myslalem ze stac ich na wiecej
suse 2012-07-28 10:46
Pracowałem w Niemczech na stanowisku robotniczym , mam więc doświadczenie i podstawy do oceny.
Jeśli chodzi o atmosferę między ludźmi oceniam ją dobrze , warunki mieszkaniowe średnie ale to zależy gdzie , mogą być lesze lub gorsze.
Stosunki pracownik - kierownictwo jest dobre na wyższym poziomie , na niższym zależy na kogo popadniemy.
Ja podlegałem pod majstra który lubił się pastwić , robić na złość szczególnie z wjazdami do domu , ale interwencja u kierownika kontraktu rozwiązywała problemy , choć potem złośliwość majstra się nasilała.
Warunki pracy miałem dobre , żyły mi nie pękały.
Zarobki , hmmmy , odnoszę wrażenie że są za niskie , ale wszystkie firmy eksportowe oferują podobne i to chyba zmowa cenowa.
Średnio zarabia się 7 - 8 euro na godzinę.
Są firmy które przy tych zarobkach oferują ubezpieczenia na terenie zakładu pracy , oraz poza nim w czasie trwania kontraktu.
Dodatkowo oferują środki czystości począwszy od proszku do prania skończywszy na papierze toaletowym czego kielecki Exbud nie daje,
Pracując w Exbud Kielce odtrącano m składki na ubezpieczenie , których wysokości nikt nie potrafił wyjaśnić , czasem sięgały nawet 150 euro.
Teraz może coś o podatku.
W procesie rekrutacyjnym nikt o tym nie wspomina , podpisywanie umowy odbywa się w trybie ekspresowym i bez czytania umowy , jeśli ci nie pasuje to wynocha.
Zakładasz konto ero na swoje imię i nazwisko dając pełne upoważnienie dlą Exbud Kielce , czyli nawet pranie brudnych pieniędzy.
Exbud Skanska Kielce podsuwa ci papiery do podpisania że to oni z własnych środków płacą podatek , choć w niemieckim urzędzie finansowy płatnikiem podatku jesteś ty.
Aneks do umowy , że jesteś zobowiązany do zwrotu tego podatku w nieograniczonym terminie jest dziwny i chyba nawet nie zgodny z prawem.
Ciekawe bo zawsze pracodawca odprowadza zaliczki na podatek , a pracownik rozlicza się na zasadzie PiT i nigdzie nie ma opcji aby pracodawca miał możliwość zabieranie tego podatku.
Osobiście otrzymałem pismo z niemieckiego urzędu finansowego , aby wskazać numer konta do przelewu nadpłaconego podatku z zastrzeżeniem mienia i nazwiska , bez wspominania o firmie Exbud Skanska Kielce.
Postąpiłem zgodnie z zaleceniami niemieckiego urzędu finansowego , podatek został mi przesłany.
Po pewnym czasie otrzymałem wezwanie do sądu , oczywiście w Kielcach.
Oczywiście pozew dotyczy zwrotu podatku dla Exbud Skanska Kielce.
Ciekawy jestem opinii niezależnych prawników , oraz waszej.
pozdrawiam \\\" suse1\\\"
majster 2012-08-30 12:16
Panowie ze Skanskiej przejeliscie Exbud z calym tym bagiennym ukladem, z ich walkami,przekretami,ukladami rodzinnymi.Pisze tu o kontraktach w Niemczech.Firmujecie to teraz swoja marka-czy troche nie wstyd? A moze pora na zmiany kadrowe? Moze wreszcie ludzie ciezko na Was pracujacy ludzie beda mieli godne warunki do pracy?
1
prezes 2012-09-22 15:35
Zapomnij - do roboty
podatek 2012-10-14 19:57
Witam wszystkich pozwanych do sądu przez EXBUD w sprawie podatku, ja mam już komornika. Prosze o kontakt może razem coś zaradzimy mój tel 667474673
Lucjan 2012-11-02 21:03
dajcie sobie spokoj ,,,, nie tyrajcie na biurokratow ,,, zlodzieji ,,,,
mar 2012-11-04 14:14
w polsce zarobki dobre, atmosfera w pracy nie ciekawa bo wszyscy prawie po znajomości; duże niewychowane dzieci; chaos na budowie jak wszędzie duży plus jak roboty nie ma to i tak płacą; da się wytrzymać,
marlena 2012-12-01 18:00
mar byles na kontrakcie czy wiesz o czym ty mowisz
jam 2012-12-02 18:38
Panowie majster i lucjan oczywiscie macie racje wygrac mozecie tylko przed sadem niemieckim lecz to kosztuje.W obecnej sytuacji politycznej i gospodarczej Polski poczuli wiatr w zagle iposuwaja sie do zastraszania bylych pracownikow sadem w ktorym zlodziej jest oskarzycielem a okradziony oskarzonym i skazanym.Zycze powodzenia.
Karben 2012-12-13 14:44
Obraz kierownictwa z Karben jest jednoznaczny - [usunięte przez moderatora]. Nowy kierownik kontraktu w Karben Pan D. załatwia prace za pieniądze - koszt jednego kontraktu to - z tego co wiem - 1200 euro. Podobno człowiek z zasadami! Nie polecam tej pracy - warunki mieszkalne bardzo marne, w dodatku brak jakiegokolwiek szacunku dla człowieka.
Apel do zarządu firmy Skanska - proszę o weryfikację sposobu rozpisywania przez majstrów działów siatek przepracowanych godzin - zastanawiająca jest kwestia urlopów, podejrzane banki godzin, a przede wszystkim to, że osoby które nie maja ,,pleców" zarabiają mniej! Dlaczego pracownicy nie dostają odcinków wypłaty? Nie wiadomo za co zapłacono, a za co nie. Jeden wielki przekręt. Pracę otrzymuje się za pieniądze, a nie umiejętności i w to zamieszani są ludzie na wysokich stołkach. Kadra kierownicza nadaje się tylko do wymiany.
pr 2012-12-17 13:35
Piesek pana M.N.jest bardzo ciekawy co napiszemy o nim,a wiec drogi piesku szkoda nam czasu zeby cokoleiek pisac na twoj temat bo i tak sie zapijesz kornikami i wrucisz w piorniku.Informujemy tylko wszystkich tych ktorzy chca miec gorsze warunki pracy jak w chinskiej kopalni niech jada do Weiler do panow nowakow. Pracujesz 12h placa za 8h ,na domiar zlego pod pregiezem kapo kornika wiecznie pijanego .
tombak 2012-12-29 16:18
Witam. Ja właśnie zostałem przyjęty do firmy exbud skańska i 7 stycznia mam być oddelegowany do niemiec gdzieś w okolice koloni do zakładu zajmującego się produkcją kontenerów na śmieci. To mój pierwszy wyjazd poza granice kraju, nie wiem czego się mam spodziewać. Przyznam że po przeczytaniu tych postów mam delikatne obawy. Do tej pory pracowałem u prywaciarza jako spawacz remontowy i wiem co to znaczy ciężka praca. Tyrałem nie raz po 18h za stawkę 12zł/h netto 7 dni w tygodniu więc raczej nie boję się ciężkiej roboty. Mam raczej obawy co do atmosfery i warunków panujących tam. Proszę więc o waszą opinię co do tego miejsca pracy, na co trzeba uważać i czego się spodziewać. Z góry dziękuję i życzę wszystkiego dobrego w nowym roku.
człowiek z Karben 2012-12-29 20:56
Chciałem się spytać kontraktowca dlaczego ubliża ludziom że im się nie chce pracować. Coś mi sie wydaje że kontraktowiec to jest osoba nie związana z pracownikami z Karben. A odnośnie tych 1200 euro to niech przyjedzie do Karben teraz i popyta się na kwaterze u [usunięte przez moderatora] jak było.Jak można ciężko pobić człowieka i nic nie mieć za to bo jak powiedział kierownikowi kontraktu że dał 1200 euro aby pracować dwa lata i to wszystko nagrał jak dawał łapówkę. Kierownik nie miał wyjścia bo jak ktoś napisał wcześniej prowadził z ludzmi szkolenie z etyki. A pobity pracownik możliwe, że przy okazji zjedzie aby nie było sprawy.
pr 2013-01-04 11:10
Zycze ci sukcesu w pracy w weiler gorzej nie mogles trafic .
tombak 2013-01-04 13:44
Dokładnie miejscowość to weilerswist. Kolego mógłbyś się wypowiedzieć coś więcej na ten temat? Byłbym bardzo wdzięczny.
lutek 2013-01-10 21:58
W pelni zgadzam sie z kontraktowcem. Jezeli ktos ma dowody to niech je ujawni a nie rzuca sie na forum i gra kozaka bo jest anonimowy. Ludzie kto was do [usunięte przez moderatora] nedzy tam trzyma. Jak sie nie podobaja warunki mieszkaniowe to sory very ale tam sie jedzie do roboty a nie na wakacje w hiltonie. Na kwaterach jest burdel bo sami ludzie go robia z kosmosu nie przylecial. Fakt ze przelozeni mogliby bardziej tego pilnowac, ale przeciez dorosle chlopy tam mieszkaja a nie dzieci. Tyle w temacie. A tak nawiasem do czlowieka z karben: takie oskarzenia sa karane wiec uawazaj, chyba ze masz faktycznie te dowody
zainteresowany 2013-01-11 09:38
Panowie w nawiazaniu do czystosci na kwaterach to fakt ze sprzata sie samemu i trzeba kupic detergenty za wlasne pieniadze bo nikt wam nieda(przynajmniej tak bylo na kontrakcie na ktorym ja bylem) kupic farbe i po godzinach odmalowac kwatere i byloby fajnie--- ale po co tam jedziemy odnawiac kwatery czy zarabiac pieniadze.Wypowiadanie sie jak nie pasuje to [usunięte przez moderatora] przez przelorzonych nie jest mile i swiadczy to o braku kompetencji na piastowanie takiego stanowiska (ja osobiscie bym sie nie ponizyl do takiej wypowiedzi).
hubi 27 2013-02-25 10:22
anonim - 2009-03-12 15:13:03

Dodaj opinie o EXBUD-SKANSKA - KIELCE. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Witam chodzi mi ile płacą spawaczowi na godzinę netto na kontrakcie i jak płacą za nadgodziny pytam gdyż mam możliwość wyjechać
tombak 2013-03-08 15:19
powodzenia. Niewiem jak na innych kontraktach ale tam gdzie ja bylem to placa 7e na godzine a za nadgodziny nie placa wszystko do banku [usunięte przez moderatora] na poczet wyjazdu. Kicha straszna
007 2013-03-25 23:34
W nawiązaniu do wypowiedzi o kontrakcie w karben jak najbardziej zgadzam się z poprzednikami to oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] giną tam urlopy nadgodziny pracownicy są zastraszani nie maja pomocy od kierownictwa.
praca na tym kontrakcie nijak się ma do obowiązującego kodeksu pracy.w pracy panuje [usunięte przez moderatora] i dyskryminacja. Godziny pracy w żaden sposób nie sa zgodne z tym co pisze w umowie pracownicy pracują w soboty i niedziele a nie otrzymują z tego żadnych wynagrodzeń liczeni są tak jakby weekendy mieli wolne Warunki mieszkaniowe nawet w 40% nie spełniają wymogów unijnych.Na krzywdę pracowników zastraszanych oraz poniżanych przez Kierownika Kontraktu nie reaguje nikt z biura w Koloni, Kielc czy tez Warszawy u kogo wiec szukać pomocy może faktycznie poruszyć sprawę w mediach może TVN coś pomoże.
tombak 2013-03-27 12:50
widze że na wszystkich kontraktach ze skanskiej jest to samo. Ja byłem w weilerswist i było identycznie
genius 2013-04-02 14:57
Pracowałem w słynnym Karben. Po 3 miesiącach miała być podwyżka, nawet mogłem nie myśleć o niej bo i tak bym nie dostał. Warunki na kwaterach kiepskie, pokoje lizusy 1 osobowe reszta 2,3,4,5, w pokojach grzyb i brud, Placa 6e jedynie sprzedawczyki i [usunięte przez moderatora] miały od 6.30 do 6.70e na h . Istnieją tacy [usunięte przez moderatora] jak słynny [usunięte przez moderatora] który wszystko sprzeda swojemu majstrowi [usunięte przez moderatora], który zawsze miał problemy z wyjazdami na urlop dla chłopaków, wiecznie coś mu nie pasowało, trzeba bylo się prosić. Tak jak koledzy wyżej napisali, są jakies poryte banki godzin niby na poczet wyjazdów^^ urlopy gina masz 5 nagle 4 dni pozniej masz 2. Podatek kradną, składke 300 zł musisz sobie sam oplacić, teraz zarobki średnie to od 900-1100e. Nie ma co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] [usunięte przez moderatora].... NIE POLECAM NIKOMU!!
Gościu 2013-04-05 08:41
Ostrzegam przed pracą w Exbud Skanska Kielce.
Wyślą cię bardzo szybko , na miejscu od razu do roboty i po paru dniach podsuwają ci aneks że niby Exbud płaci podatek z własnych środków i zobowiązujesz się do zwrotu jakbyś coś chciał pokombinować bez względu na to ile lat minie.
A mało kto wie że to kwota 2500 i więcej euro rocznie !!!!!!!!
Oczywiście zwrot podatku nie wpływa na konto Exbudu bo zmuszają cię do założenia konta na twoje nazwisko i podpisujesz papier że to Exbud dysponuje twoim powtarzam TWOIM kontem.
To jeden wielki wałek bo na twoje konto mogą wpływać brudne pieniądze i jak coś to ty odpowiadasz a nie Exbud.
Dodatkowo Odbijają z wypłaty jakieś ubezpieczenia czasem nawet 150 euro miesięcznie a dostajesz tylko kwitek na szybko wydrukowany bez jakich kolwiek pieczątek i podpisów.
Zarobki to lipa od 6 do max 7 euro na godzinę przy czy nie płacą za nadgodziny a robić je musisz.
Idzie to niby do banku godzin ale zawsze coś się nie zgadza a to godziny a to urlop oczywiście zawsze na twoją niekorzyść.
Kadra kierownicza zależy jak popadniesz ale najczęściej to chamstwo bezczelność w żywe oczy a jak się postawisz to od razu możesz się wynosić.
Brak diet środków czystości beznadziejne warunki mieszkaniowe jednym słowem wyzysk mobbing i 19sto wieczny kapitalizm.
Karben 2013-04-12 19:53
Tutaj ,,dlaczego Ja,, nie wystarczy tutaj to tylko prokuratura powinna się tym zająć. Jezeli zarzad z Warszawy sie dowie na ile oskubano tutaj pracownikow, przy tym tez firme Skanska to napewno jakieś postępowania będą wszczęte. Zwlaszcza wystarczy przejrzec ostatnie pięc miesiecy gdzie ktos zarabiajac tak srednio w przedziale 1300-1500 euro,to teras w tym okresie piecio miesiecznym 01.11.2012-10.04.2013 za ta sama prace otrzymuje 900-1100 Euro z czego musi sobie jeszcze z tej kwoty oplacic ubezpieczenie zdrowotne ktore tez skoczylo do gory:) kwota ubezpieczenia to jakies 70 euro.Wiec po odliczeniu kosztow dojazdu, kosztu przezycia tutaj zostaje srednio 600 euro to jakis zart chyba, tylko nas pracownikow on niesmieszy
ja 2013-04-12 23:56
Panowie nie nazekajcie, bo w kraju nie ma roboty za taka kase. Jak macie watpliwosci to macie prawo do wgladu w papiery i sprwdzcie, czy was nie skubia jaki to klopot. Mi tam robota pasi. Ostatnio kaska byla nieciekawa, ale kryzys oslabil firme i szukaja oszczednasci. Przepraszam, ze bez polskich znakow ale z telefonu pisze.
jozin z bazin 2013-04-13 13:32
telewizja!!! hahahaha!!! ludzie o czym wy mówicie?! co za inteligent wpadł na ten genialny pomysł? może przez Papieża to załatwcie co?
chyba lepiej iść i się dogadać, zapytać i powiedzieć co mi nie pasuje. nie bójcie sie nikt was na kasę nie orżnie, oni i bez waszych pieniędzy mają swoich aż nadto. taka duża firna i miałaby podejmować takie ryzyko? nie zdajecie sobie sprawyz tego, że takie zachowanie z waszej strony tylko osłabia firmę. swoje sprawy załatwia się w swoim gronie a nie przez prokuraturę!!!!!!!!!!!! "ja" ma rację że każdy ma prawo do wglądu w papiery. a godziny to się liczy, żeby nie mieć potem pretensji do całego świata. jestem pewny, że każdy z "poszkodowanych" nie był u kierownika i nie powiedział o sprawie. kierownik na 10000% wam przedstawi bilanse godzin, które przepracowaliście, bo sam nie bedzie chciał mieć kłopotów.
zadowolony 2013-04-15 11:41
Firma podejrzewam nie ma zielonego pojecia co sie dzieje w Karben, dla niej licza sie wyniki, a zeby sie przypodobac to kierownictwo kroi ludzi jak tylko może. Skoro jak wszystko, jest w porządeczku to niema strachu sprawa szybko ucichnie. A jezeli chodzi o rozmowe z kierownikiem to napewno nie w Karben, zreszta nie raz majstrów się pytano dlaczego są takie niskie zarobki, to odpowiedz byla jedna:,, tak już będzie nie macie co liczyć na więcej. A z godzinami to tak majsry ci zakręcą, że sami się w tym wszystkim gubią.
majster 2013-04-20 20:39
Karben strajkuje 30.04!!! Jesli inne kontrakty chca sie przylaczyc to zapraszamy na forum. Powiemy o co walczymy.
Koniec dziadostwa!
pierdolne Dudkowi na koniec 2013-04-24 11:14
Panowie macie racje przyjedzie sklad Exbudowski jesli sie nic nie zmieni to musimy wyjsc 30 walczmy o swoja godnosc i te 500 euro co do domu sie podaje niech se [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadzi
ajak 2013-04-25 16:59
Bylo to powiedziec na zebraniu a nie na forum skoro jestes taki chojrak
SOLIDARNOSC!!!!!!!!!! 2013-04-25 17:12
NIE MA CO TU PISAC CZAS JEST PIĘKNY I POKAŻE WSZYSTKO 30 PANOWIE STAJEMY JESTEŚMY TYM RAZEM GÓRĄ WSZYSCY TO WIEMY!!!! ONI NAM MYDLĄ OCZY NIE MOŻEMY DO TEGO DOPUŚCIĆ CZEKAMY NA ANEKSY O PODWYŻKĘ!!!! NIE PODDAJEMY SIE PANY!!!
Zostaw swoją opinię o Skanska S.A. - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.