Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Pramerica Życie TUiR S. A.

Pracowałeś w firmie Pramerica Życie TUiR S. A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
piotrek - 2014-02-25 11:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to to jest już niepoważne podejście do człowieka. Przecież wiadomo, że każdy szuka sobie konkretnego stanowiska, a nie co wpadnie pod rękę
zdjecie uzytkownika
wawek - 2014-03-15 17:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja poszedłem na spotkanie na jana pawła po aplikacji na kierownika ,przyjał mnie jakis człowieczek ,zaciagnał wrecz do jakis kazamatwo na tyłach biura i zaczeło sie, chciał pojechac ze mna jakims schematem rozmowy nie udało mu sie ze mna,od razu powiedziałem ze nie jestem zainteresowany stanowiskiem managerskim,nie było mowy o sprzedazy bezposredniej,chłopek roztropek nie zmieszany ciagnal ze alez tak zgadza sie wszystko manager tak ale po roku jak sie sprawdze:))))rozmowa trwała 5 min zniesmaczony wyszedłem,bo jesli oszukuja na poczatku to co bedzie dalej?najelpsze jest to ze jak wychodziłem to mi zaproponował zebym sie zapoznał u niego z oferta ubezpieczenia na zycie:))))MASAKRA
zdjecie uzytkownika
PanMBA - 2014-03-15 22:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
buahahaha ja tez byłem u tego facecika,blondynek tak 38-40+ lat taki jakis zaniedbany?rozpaczał ze mna gadke i poczułem sie jak w latach 90-tych ,usiłował we mnie zbudowac wizje milionow dzieki wspołpracy z gigantem,ze niby z ta korpo,milczałem i sie usmiechałem pan manager zaczał sie pocic i atmosfera zrobiła sie duszna:)w koncu zaczełem smiac mu sie w twarz,co go zupełnie zbiło z tropu i stwierdzil ze sie nie nadaje...spocony i czerwony na twarzy był bardzo:))))))))generalnie sprawiał wrazenie mocno fundamentalnie słabego i relacyjnie słabego gosc ktory przychodzi do niego w super gajerze ,parkujac Merola pod biurem i błyskajacy TAG-iem Hauerem po prostu go obnazył i samym wygladem bez słowa znokautował,warto isc jak kto ma czas coby sie rozerwac i mocno dowartosciowac mnie ten menadzier to wprawił w dobry humor jeszcze w domu z domownikami sie smialismy

wielkie BUAHAHAHHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
zdjecie uzytkownika
PanMBA - 2014-03-15 22:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [piotrek - 2014-02-25 11:45:27]:
CIEKAWE CZY TO PODPADA POD JAKIS PARAGRAF?tracisz czas,kase na dojazd -aplikujesz na stanowisko kierownika a to sciema proponuja jakas sprzedaz bezposrednia,przeciez masz prawo wyboru i gdybys wiedział ze to chodzi o to,nie traciłbys czasu MOZE JAKIS prawnik sie wypowie
?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-03-27 21:26:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy na spotkaniu wypełnialiście jakąś ankietę, albo osoba rekrutująca Was?
zdjecie uzytkownika
Zbyszek - 2014-04-04 16:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na swojej stronie Pramerica chwali się, że są jednym z najbardziej pożądanych pracodawców w Polsce – pięciokrotnie (w latach: 2005, 2006, 2009, 2010 i 2012) otrzymali tytuł „Najlepszy Pracodawca”. Nawet robi wrażenie.
zdjecie uzytkownika
NIe daj sie - 2014-04-08 18:55:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [anonim - 2009-04-08 10:54:45]:
PRAMERICA I KASA ZNIKA !!!

FIRMA MANIPULATOR , Pani Prezes(usunięte przez administratora) wydała dyspozycje ze NIE WOLNO zatrudniać osób z doswiadczeniem w ubezpieczeniach !!!
Nie respektują ogólnych warunków ubezpieczenia / sprawa w KNF / ostrzegam !!!
zdjecie uzytkownika
OSTRZEGAM - 2014-04-10 21:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jezeli firma nie szanuje swych pracowników i ich pracy to co mozna powiedziec o szacunku do klientów zdobytych przez tych agentów ?
Typowo AMERYKANSKIE / a la wizy dla Polaków / podejscie do sprawy tzn. biznes i nic więcej oraz chęc całkowitego wycisniecia kasy z klientów przez pracowników któryxh sie zwolioni tuz przed 2 rokiem trwania umowy / ABY NIE PŁACIC SKUMULOWANEJ PROWIZJI !!!
Sprawy sądowe w toku / KNF i UOKiK /
zdjecie uzytkownika
Sprawa w KNF - 2014-04-11 14:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"AMERYKANSKI "AMBER GOLD" ???

UCIEKAJCIE PÓKI CZAS !!!

A pretensje pozniej TYLKO DO SIEBIE !!!
zdjecie uzytkownika
pawel - 2014-04-15 21:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [OSTRZEGAM - 2014-04-10 21:02:26]:
Daj jakiś namiar na ten KNF - na sprawę przeciwko Pramerica
zdjecie uzytkownika
Manipilacje Pramerica - 2014-04-16 14:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pawel - 2014-04-15 21:20:13]:
Komisja Nadzoru Finansowego
Plac Powstańców Warszawy 1
skr. poczt. 419
00-950 Warszawa 1

CENTRALA UKNF (48) 22 262-50-00
INFOLINIA UKNF (48) 22 262-58-00
FAX (48) 22 262-51-11
e-mail: knf@knf.gov.pl

Biuro Podawcze UKNF czynne jest w godz. 8:15-16:30
zdjecie uzytkownika
wolny - 2014-05-07 14:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca dla piesków, które będą szczekać na komende: "daj głos". Straszenie się czegoś boją, ale nie wiem właśnie czego.
zdjecie uzytkownika
Bics - 2014-05-07 22:24:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pierwszy raz spotykam się z taką opinią żeby do pracy przychodzić jak z jakiegoś przymusu, ciekawe o co chodzi.
zdjecie uzytkownika
pramerica pzn - 2014-05-23 21:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie osob, które nigdy nie pracowały, nie brały udziału w (miesięcznym) szkoleniu są dla mnie warte tyle co nic. Obiecują wyjątkowo dobre warunki, zanim przejdzie się do szkolenia, ma się ok.5 spotkań rekrutacyjnych. Jednak warunki są czymś podyktowane, nie masz wyników, nie masz premii. Produkty są na tyle atrakcyjne jak i sam proces sprzedaży, że ludzie chętnie w nie inwestują. Problem moi drodzy jest taki...
Nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie masz sprzedaży i narzekasz.
zdjecie uzytkownika
Asia - 2014-06-06 07:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PanMBA - 2014-03-15 22:23:53]:
Rozumiem, że jak rekrutowali Cię do innej pracy to zawsze byli mega profesjonaliści?Fakt z opisu nie wygląda to super ale postaw się na miejscu tego człowieczka.Kazali mu rekrutować a on najzwyczajniej nie nadaje się do tego!!!Ty pewnie też nie we wszystkim jesteś super
zdjecie uzytkownika
Asia - 2014-06-06 07:23:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [OSTRZEGAM - 2014-04-10 21:02:26]:
Pracodawca ma prawo określać jakich pracowników chce mieć. To, że nie chce mieć byłych agentów z innych firm? Jej prawo. choc gdybys pracował to byś wiedział, że odstepstwa od tej reguły w Firmie są
zdjecie uzytkownika
aSIA - 2014-06-06 07:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawel - 2014-04-15 21:20:13]:
A za co będziecie skarzyć Pramerica? Tak na marginesie, sprawdziłam wszystkie skargi od 2006 roku ( na stronie KNF) i nie znalazłam w wykazie Pramerica
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-06-06 13:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to chyba dobrze ze jest duzo etapow rekrutacji, przynajmniej kogos kompetentnego zatrudnia, a to wazne w sprzedazy. ciezko jest norme wyrobic w pramericy?
zdjecie uzytkownika
kobe - 2014-06-06 14:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aSIA - 2014-06-06 07:37:11]:
ok. czy jesteś obecnym pracownikiem Pramerica czy jakimś kierownikiem/dyrektorem? bo zwykły pracownik tak mocno by chyba tej firmy nie bronił
zdjecie uzytkownika
dykczak - 2014-06-07 16:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam ciekawą alternatywę dla szukających pracy w ubezpieczeniach - praca w firmie Prudential. Prudential ma ciekawsze produkty niż Pramerica i klienci chętniej kupują nasze produkty mając do wyboru te dwie firmy. Chętnych zapraszam do kontaktu: dykczak@gmail.com
Pozdrawiam,
Dorota Dykczak
Poznań
zdjecie uzytkownika
?? - 2014-06-10 01:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dykczak - 2014-06-07 16:43:48]:
Nie ma lepszej firmy ubezpieczeniowej jeśli chodzi o warunki zatrudnienia (wsparcie) niż Pramerica. Jak ktoś sobie nie poradził w Pramerice to rzeczywiście Prudential Brytyjski "zbiera" takie osoby ... A co do produktów, Pani Doroto to jest Pani w dużym błędzie, że tak delikatnie to nazwę ... Potencjalni klienci coraz częściej mają świadomość, że jak coś pójdzie nie tak to będą musieli sądzić się Prudentialem w UK .....
zdjecie uzytkownika
kobe - 2014-06-10 19:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [?? - 2014-06-10 01:12:13]:
możesz w takim razie podać więcej konkretnych informacji o warunkach zatrudnienia w Pramerice w chwili obecnej?
zdjecie uzytkownika
D - 2014-06-19 22:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dykczak - 2014-06-07 16:43:48]:
Co za bzdura
zdjecie uzytkownika
Daria - 2014-06-19 23:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Victus - 2013-12-21 10:40:41]:
Co za bzdury, za co 5000?plan jest na 4 polisy i nie można na początku sprzedawać najbliższej rodzinie. Gdzie te wasze wszystkie sprawy sądowe są,bo coś nie mogę wygooglac??
A wiesz jak wygląda praca w wielkim PZU?to jest lapanka-po pierwszej godzinnej rozmowie zapraszają do współpracy. Podstawy nie ma,bo musisz sprzedać min 7 polis żeby dostać 700zl.Wizytówki dostajesz 2 razy w roku,więc jak przyjdziesz w lutym do dostaniesz w lipcu. Nie masz biura jak w Pramerica gdzie zapraszasz klientów i możesz ze spokojem przygotować i wydrukowac programy tylko robisz to sam i nikt ci nie pomaga. A pomoc-w Pramerica masz managera który z tobą jeździ na spotkania,pomaga ale też sprawdza czy nie gadasz gupot i jakie programy prezentujesz a w PZU sądzisz sobie sam. To jest praca dla ambitnych osób,które chcą pracować i być dobrze wynagrodzone.Co za głupoty piszesz że dwa razy w tygodniu to samo na spotkaniach jest...
zdjecie uzytkownika
kobe - 2014-06-24 19:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziwią mnie trochę Wasze negatywne opinie o Pramerice. Póki co wydawało mi się, że mają oni dobrą prasę
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pramerica Życie TUiR S. A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x