Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Pramerica Życie TUiR S. A.

Pracowałeś w firmie Pramerica Życie TUiR S. A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pramerica - 2013-03-28 22:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A jaka to branża jak nie finansowa, gdzie tu ta ściema, bo nie rozumiem?
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-05-13 11:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Zaprosili mnie na rozmowę do firmy Pramierica i idę tam za parę dni. Chciałem wiedzieć trochę więcej na temat tego jak tam się pracuje? Co macie na myśli pisząc że najgłupsza organizacja? Możecie napisać coś więcej na temat tego ile tam się średnio miesięcznie zarabia i jaką dają umowę oraz socjal? Ogólnie jak jest w tej firmie? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-20 18:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@po rekrutacji: to, że widzieli w Tobie pieniądze to już dużo, bo dla niektórych to właśnie jest jedyna wartość, a więc byłeś wartościowy:))) Czyli tak naprawdę chodzi o stanowisko agenta ubezpieczeniowego, no tak takie stanowisko trzeba obudować odpowiednią terminologią:)
zdjecie uzytkownika
jacek - 2013-07-10 19:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy mógłby się tutaj wypowiedzieć ktoś kto pracował w Pramerica Życie TUiR bo tutaj niby jest jedna opinia ale to o rozmowie jest
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-29 19:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naprawdę nie ma na forum nikogo z Pramerica Życie TUiR? Jakie warunki proponują na start? Co z systemem socjalnym?
zdjecie uzytkownika
gg - 2013-09-04 16:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podstawa na działalnośc to (usunięte przez administratora)zł, tyle wpływa na konto, od tego płacisz zus i inne pierdoly. to jest stala pensja co miesiąc. a sprzedawać musisz, jak wszędzie, czy to ing czy alianz. ale jesli sprzedajesz dobrze pensja rosnie. ale z tego co wiem nie znam firmy z tej branży co daje stałe co miesięczne wynagrodzenie od pierwszego miesiąca. dla porównania aegon, (usunięte przez administratora)ocena pozostawiam zainteresowanym
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-05 15:14:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To koniecznie trzeba w Pramerica Życie mieć własną działalność gospodarczą? Nie da się pracować na umowie o pracę u nich?
zdjecie uzytkownika
LDZ - 2013-11-28 13:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

Odradzam jakąkolwiek współpracę. Oszukali mnie na 5000 zł. Sprawa właśnie trafiła do mojego prawnika. Wypierają się ustaleń pomimo oświadczeń na piśmie. Chora organizacja. Zmuszanie do sprzedaży polis znajomym i rodzinie. Straszenie prawnikami jeżeli się samowolnie nie odejdzie. Ogromny bałagan informacyjny i akwizycja!
zdjecie uzytkownika
fredi - 2013-12-03 19:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Potwierdzam to co pisze przedmówca (usunięte przez administratora)plan sprzedaży - 12 umów/m-c. Jak już powciskasz rodzinie i znajomym coś czego nie chcą a podpisują umowy abyś Ty miał pracę bo Ciebie wspierają - Firma zmusza Cię pod byle pretekstem do odejścia. Nie polecam drugi Amway.
zdjecie uzytkownika
Victus - 2013-12-21 10:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Pramerica - 2013-03-28 22:58:49]:
BZDURY PISZESZ BZDURY DO KWADRATU!!!Wszystkim niedowiarkom mogę osobiście pokazać smsa którego dostałem w ciągu 10 minut od rozmowy telefonicznej, gdzie pani powiedziała, z jakiej firmy dzwoni i umówiła mnie na spotkanie. Która firma wysyła smsa z namiarem spotkania?Jeszcze tym bardziej do człowieka, którego nie zna?!
zdjecie uzytkownika
kony - 2013-12-23 20:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Victus, czyli Ty jestes zadowolony z pracy w Pramerica Życie, czy jestes jakims klientem? Jakie umowy proponuja, jest mozliwośc miec na czas nieokreslony?
zdjecie uzytkownika
Alvarova - 2014-01-28 00:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, a czy ktoś może mi powiedzieć jaką formę działalności należy mieć? Trzeba być Vat-owcem czy nie?
Czy ktoś może napisać jak wygląda cały proces rekrutacji?
zdjecie uzytkownika
mer - 2014-01-29 14:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Alvarova - 2014-01-28 00:13:18]:
Dzisiaj byłam na rozmowie (wrocław).Własna DG ,dostajesz 4000 zł brutto z tego musisz opłacić ZUS i podatki i oczywiście paliwo jeżeli posiadasz auto .Zostaje Ci 2500 zł brutto ,no chyba ze zakładasz DG po raz pierwszy to ZUS jest niższy niz 1000zł.Podpisujesz umowę agencyjną ,Musisz dostarczyć listę 200 osób potencjalnie zainteresowanych sprzedażą .Nienormowany czas pracy ,chociaż w biurze u nich na początku musisz byc codziennie ,ale z rozmowy wynikło że to elastyczny czas pracy ,ja akurat musiałabym wyjsc od 13.30 do 14.30 więc nie było by problemu mogę wrócić i np pracować do 17.30 .Z rozmowy wynikało że początkujacy muszą być w biurze codziennie ,potem to zalezy od twoich wyników ,pozatym w biurze masz telefon do dyspozycji i dzwonisz.Zapewniają że nie ma chodzenia po mieszkaniach ,firmach ,tylko i wyłącznie można sie spotkac po telefonicznej zgodzie .Praca dla osób myślę bardzo dyspozycyjnych i obrotnych .Mnie natomiast zaciekawiło cos innego i tu rzeczywiście mozna sie zasugerować stwierdzeniem że mają bezpłatne ogłoszenie i "zwabiają "potencjalnych klientów ,a nie przyszłych pracowników .Bardzo duzo mówią o ubezpieczeniach i o tym czym one różnia się od innych ubezpieczeń ,ale to juz osobny temat ,bo rzeczywiście jest tam ciekawostka w ktorych inne ubezpieczenia nie mają .Proces rekrutacji to 5 etapów i trwa ok miesiąca.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-01-29 22:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Byłem ostatnio na rozmowie na Kierownika a zaproponowali mi stanowisko PH zwykłe ( usunięte przez administratora ) tak zwabiają ludzi moze ktoś peknie
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2014-02-25 11:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to to jest już niepoważne podejście do człowieka. Przecież wiadomo, że każdy szuka sobie konkretnego stanowiska, a nie co wpadnie pod rękę
zdjecie uzytkownika
wawek - 2014-03-15 17:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja poszedłem na spotkanie na jana pawła po aplikacji na kierownika ,przyjał mnie jakis człowieczek ,zaciagnał wrecz do jakis kazamatwo na tyłach biura i zaczeło sie, chciał pojechac ze mna jakims schematem rozmowy nie udało mu sie ze mna,od razu powiedziałem ze nie jestem zainteresowany stanowiskiem managerskim,nie było mowy o sprzedazy bezposredniej,chłopek roztropek nie zmieszany ciagnal ze alez tak zgadza sie wszystko manager tak ale po roku jak sie sprawdze:))))rozmowa trwała 5 min zniesmaczony wyszedłem,bo jesli oszukuja na poczatku to co bedzie dalej?najelpsze jest to ze jak wychodziłem to mi zaproponował zebym sie zapoznał u niego z oferta ubezpieczenia na zycie:))))MASAKRA
zdjecie uzytkownika
PanMBA - 2014-03-15 22:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
buahahaha ja tez byłem u tego facecika,blondynek tak 38-40+ lat taki jakis zaniedbany?rozpaczał ze mna gadke i poczułem sie jak w latach 90-tych ,usiłował we mnie zbudowac wizje milionow dzieki wspołpracy z gigantem,ze niby z ta korpo,milczałem i sie usmiechałem pan manager zaczał sie pocic i atmosfera zrobiła sie duszna:)w koncu zaczełem smiac mu sie w twarz,co go zupełnie zbiło z tropu i stwierdzil ze sie nie nadaje...spocony i czerwony na twarzy był bardzo:))))))))generalnie sprawiał wrazenie mocno fundamentalnie słabego i relacyjnie słabego gosc ktory przychodzi do niego w super gajerze ,parkujac Merola pod biurem i błyskajacy TAG-iem Hauerem po prostu go obnazył i samym wygladem bez słowa znokautował,warto isc jak kto ma czas coby sie rozerwac i mocno dowartosciowac mnie ten menadzier to wprawił w dobry humor jeszcze w domu z domownikami sie smialismy

wielkie BUAHAHAHHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
zdjecie uzytkownika
PanMBA - 2014-03-15 22:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [piotrek - 2014-02-25 11:45:27]:
CIEKAWE CZY TO PODPADA POD JAKIS PARAGRAF?tracisz czas,kase na dojazd -aplikujesz na stanowisko kierownika a to sciema proponuja jakas sprzedaz bezposrednia,przeciez masz prawo wyboru i gdybys wiedział ze to chodzi o to,nie traciłbys czasu MOZE JAKIS prawnik sie wypowie
?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-03-27 21:26:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy na spotkaniu wypełnialiście jakąś ankietę, albo osoba rekrutująca Was?
zdjecie uzytkownika
Zbyszek - 2014-04-04 16:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na swojej stronie Pramerica chwali się, że są jednym z najbardziej pożądanych pracodawców w Polsce – pięciokrotnie (w latach: 2005, 2006, 2009, 2010 i 2012) otrzymali tytuł „Najlepszy Pracodawca”. Nawet robi wrażenie.
zdjecie uzytkownika
NIe daj sie - 2014-04-08 18:55:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonim - 2009-04-08 10:54:45]:
PRAMERICA I KASA ZNIKA !!!

FIRMA MANIPULATOR , Pani Prezes(usunięte przez administratora) wydała dyspozycje ze NIE WOLNO zatrudniać osób z doswiadczeniem w ubezpieczeniach !!!
Nie respektują ogólnych warunków ubezpieczenia / sprawa w KNF / ostrzegam !!!
zdjecie uzytkownika
OSTRZEGAM - 2014-04-10 21:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jezeli firma nie szanuje swych pracowników i ich pracy to co mozna powiedziec o szacunku do klientów zdobytych przez tych agentów ?
Typowo AMERYKANSKIE / a la wizy dla Polaków / podejscie do sprawy tzn. biznes i nic więcej oraz chęc całkowitego wycisniecia kasy z klientów przez pracowników któryxh sie zwolioni tuz przed 2 rokiem trwania umowy / ABY NIE PŁACIC SKUMULOWANEJ PROWIZJI !!!
Sprawy sądowe w toku / KNF i UOKiK /
zdjecie uzytkownika
Sprawa w KNF - 2014-04-11 14:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"AMERYKANSKI "AMBER GOLD" ???

UCIEKAJCIE PÓKI CZAS !!!

A pretensje pozniej TYLKO DO SIEBIE !!!
zdjecie uzytkownika
pawel - 2014-04-15 21:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [OSTRZEGAM - 2014-04-10 21:02:26]:
Daj jakiś namiar na ten KNF - na sprawę przeciwko Pramerica
zdjecie uzytkownika
Manipilacje Pramerica - 2014-04-16 14:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pawel - 2014-04-15 21:20:13]:
Komisja Nadzoru Finansowego
Plac Powstańców Warszawy 1
skr. poczt. 419
00-950 Warszawa 1

CENTRALA UKNF (48) 22 262-50-00
INFOLINIA UKNF (48) 22 262-58-00
FAX (48) 22 262-51-11
e-mail: knf@knf.gov.pl

Biuro Podawcze UKNF czynne jest w godz. 8:15-16:30
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
11 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pramerica Życie TUiR S. A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x