Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Pramerica Życie TUiR S. A.

Pracowałeś w firmie Pramerica Życie TUiR S. A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-02-18 15:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [luzik - 2015-02-18 14:25:12]:
@luzik & @lala – potwierdza się to, co napisałem powyżej, a mianowicie że jest to pospolite AKWIZYCYJNE MURZYŃSTWO nie mające nic wspólnego z pracą Przedstawiciela Handlowego.
Szukają sobie FRAJERÓW z łapanki bez doświadczenia w branży ubezpieczeniowej, którzy godzą się robić u nich za DOMOKRĄŻCE.
Nie oferują stałej pensji, tylko prowizje uzależnioną od ilości wciśniętych polis rodzinie oraz znajomym.
Nie oferują też żadnej bazy potencjalnie zainteresowanych Klientów.
Prędzej można buty zedrzeć, niż na tym OBWOŹNYM MURZYŃSTWIE coś zarobić.
Nawet na opłacenie ZUS-u nie starczy.
@rekrutujący – omijajcie to CZARNUCHOWO z daleka!
zdjecie uzytkownika
Grom - 2015-02-26 15:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zazwyczaj nie reaguję na tak żenujący poziom autora wpisów, w związku z tym zwracam się do ewentualnych czytających , zainteresowanych rzeczywistą opinią na temat firmy.Zwróćie proszę uwagę na poziom zaangażowania na tym forum osoby o nicku "kandydat". Wpisy są zdominowane przez tego osobnika, pewnie nie przez przypadek - być może na czyjeś zlecenie, a być może wynika to z frustracji z powodu pozostania jedynie "kandydatem".Pracuję w tej firmie spokojnie już dłuższy czas, mam się naprawdę dobrze i uważam,że była to jedna z lepszych decyzji w moim życiu. Firma ma bardzo wysoką renomę jeśli chodzi o zasady współpracy,pięciokrotnie (w latach: 2005, 2006, 2009, 2010 i 2012) otrzymała tytuł „Najlepszy Pracodawca Roku”.Ktoś , kto w ogóle ma pojęcie o branży doskonale wie ,że wszystkie firmy ubezpieczeniowe zatrudniają na zasadach umowy o współpracę i nie ma w tym nic nadzwyczajnego.Dla wielu moich kolegów z pracy i dla mnie to błogosławione rozwiązanie , bo płacimy tylko minimalny ZUS i nie musimy się martwić,że wpadniemy w wyższą skalę podatkową ,bo większość z nas wybrała podatek liniowy.To tylko świadczy o tym ,że nasze dochody są na słusznym poziomie i o to przecież chodzi.Praca nie jest łatwa, ale nikt "nikomu nic nie wciska",ani "nie chodzi po domach".Spotkania są zawsze wcześniej umówione i klienci sami o nich decydują.Ktoś , kto pisze takie bzdury jak ten pożałowania godny kandydat jest poprostu zwyczajnym matołem.Nie chcę się zniżać do jego poziomu i dlatego hamuję już emocje.Praca ma duże perspektywy, bo z pewnością większość ludzi jest świadoma konieczności zadbania o swoją chociażby emeryturę czy o zabezpieczeie finansowe na wypadek jakiejś tragedii.Jakoś wszyscy rozumieją konieczność ubezpieczenia np.samochodu i traktują to jako normę.Życie jest większą wartością i coraz więcej ludzi to czuje.
Dlatego Drodzy Czytający zachęcam Was do spotkań rekrutacyjnych jeśli macie taką propozycję , Pramerica to super firma i nie dajcie się manipulować jakiemuś oszołomowi typu "Kandydat". Sprawdźcie sami,nic to nie kosztuje a macie szansę na własną opinię .Nie ma wprawdzie etatu , ale się dobrze zarabia i naprawdę fajnie pracuje.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-02-27 16:47:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Grom - 2015-02-26 15:28:43]:
@Grom – zapomniałeś napisać kilku zasadniczych aspektach.
Mianowicie w jaki sposób pozyskujesz Klientów?
Nagabujesz rodzinę, znajomych, a może rozdajesz ulotki pod Rotundą?
Piszesz, ze firma ma bardzo wysoką renomę odnośnie współpracy, zatem pojawia się pytanie, dlaczego zatrudnia ludzi bez doświadczenia z łapanki?
Dlaczego rekrutacja wygląda tak, że nieomalże proszą się, żeby u nich pracować, a w firmie z renomą powinno być odwrotnie?
Dlaczego nie oferują stałej podstawy, co jest niepisaną zasadą na stanowisku Przedstawiciela Handlowego, tylko prowizję uzależnioną od ilości wciśniętych polis?
Czy nie pachnie to pospolitym AKWIZYTORSTWEM?
Ile dokładasz do interesu, jak w ciągu miesiąca nie wciśniesz żadnej polisy?
A może pochwalisz się screenem z wysokością swoich zarobków?
Dostałeś samochód służbowy, co by efektywniej pozyskiwać Klientów, czy też zadowalasz się dofinansowaniem do doładowania do karty miejskiej, o ile Pramerica oferuje takie „luksusy”?
Posiadasz wygodne buty do pokonywania kilometrówek od przystanków do Klienta?
Dostałeś laptopa i telefon służbowy, czy za biuro służy notes, długopis i karta pre-paid?
A może masz jakaś sekretarkę, która rozplanowuje Ci spotkania z Klientami, czy też zadowalasz się Renata Grabowską?
Reasumując – OSZOŁOMEM, to jesteś Ty, bo każda choćby średnio ogarnięta osoba wie, że to AKWIZYCYJNE MURZYŃSTWO!
@rekrutujący – omijajcie to CZARNUCHOWO z daleka!
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-02-28 21:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Grom - 2015-02-26 15:28:43]:
@Grom – w uzupełnieniu do moich wcześniejszych pytań – domyślam się, że jak podpisałeś Umowę o współpracy, to zobligowałeś się do tego, że Pramerica będzie Cię miała na wyłączność, zupełnie, jak CZARNUCHA za czasów niewolnictwa?
To, że jak nie wciśniesz polisy rodzinie tudzież znajomym albo przypadkowym osobom, to nawet na ZUS nie zarobisz jest kwestią oczywistą, jednakże zastanawia mnie, jakie masz obwarowania co do wypłaty prowizji?
Dostajesz ją od razu w całości, czy jest ona rozkładana na ilość miesięcy w zależności od długości wciśniętej polisy?
Nie zanegujesz, że Pramerica będąca „najlepszym pracodawcą roku” zdaje sobie sprawę, że Klient może przestać płacić miesięczne składki, a wtedy musi znaleźć Jelenia, na którym sobie to odrobi?
Reasumując – jesteś zwykłym AKWIZYTORSKIM OBSZCZYMUREM, podobnie, jak Twój pobratymca eM i inni FRAJERZY, którzy dali się wrobić w to SZAMBO.
Nazywacie się Life Plannerami tudzież Przedstawicielami Handlowymi, a prawda jest taka, że nie macie nic wspólnego z żadnym poważnym szanującym się stanowiskiem.
Jesteście POSPOLITYMI NURKAMI BAGIENNYMI Z ŁAPANKI.
Tkwicie w tym UBEZPIECZENIOWYM SZAMBIE i liczycie, że uda Wam się coś zarobić, a prawda jest taka, że tkwicie w GÓWNIE przykrytym wyimaginowanymi pieniędzmi, których nigdy nie zobaczycie!
zdjecie uzytkownika
GROM - 2015-03-02 21:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-02-28 21:54:58]:
Gościu, sam sobie wystawiasz świadectwo. Jestem przekonany,że wszyscy ,którzy to czytają doskonale widzą,że potrzebujesz pomocy terapeutycznej i że twoje komentarze wynikają z głębokich kompleksów .Nie stresuj się tak, bo zrobisz się brzydki - jak wiadomo złość piękności szkodzi.I wtedy rzeczywiście nikt nie będzie cię chciał zatrudnić nawet na obszczymura. Staram się zrozumieć twój ból i cierpienie powodujący stałą gotowość do opluwania mojej firmy .Proszę też czytających to forum o wzięcie poprawki na stan psychiczny "kandydata".To rzeczywiście jakieś sfrustrowane biedaczysko.Nie zniżam się tego poziomu .Nie dajcie się zmanipulować choremu człowiekowi . Posłuchajcie tych, którzy pracują w Pramerica - skoro chce nam się pisać na tym forum, to znaczy ,że jesteśmy dumni z pracy dla tej firmy.I tak jak pisałem wcześniej sprawdźcie to sami , bo wtedy najlepiej wyrobić sobie własne zdanie. Gwoli wyjaśnienia - Pramerica zaprasza do współpracy osoby bez doświadczenia w branży, żeby uczyć ludzi zawodu a nie walczyć z ich nawykami z poprzednich firm .Nie zabiera ludzi konkurencji,to chyba dobrze o niej świadczy czyż nie ?..
zdjecie uzytkownika
Luzik - 2015-03-02 23:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zbanować Groma, barana który nie ma pojęcia jak jest w innych firmach. zadomowił sie w pramerica i udaje zadowolonego, bo nie wie ze może być lepiej. popieram Kandydata. pramerica- przykład wyzysku w żal.PL
zdjecie uzytkownika
Luzik - 2015-03-02 23:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Luzik - 2015-03-02 23:27:48]:
"Uczy zawodu"?- akwizycja to nie zawód, tylko przykład wyzysku w PL
"zabieranie ludzi konkurencji" - jest na porzadku dziennym, płacisz więcej, masz doświadczonego pracownika z branżny.
Podsumowując, kto Ci przyjdzie do pramericy? przeciez nikt z PZU , Warty itp.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-03 15:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [GROM - 2015-03-02 21:14:54]:
@GROM – jestem przekonamy, że wszyscy, którzy to czytają doskonale wiedzą, że jesteś AKWIZYTORSKIM KASZALOTEM, a Twój brak odpowiedzi na moje pytania dobitnie świadczy o tym, że wstydzisz się napisać prawdy o tym UBEZPIECZENIOWYM SZAMBIE, w jakim przyszło Ci brodzić po same uszy.
Jeżeli się mylę, to udziel odpowiedzi na poniższe pytania:

1. W jaki sposób pozyskujesz Klientów? Nagabujesz rodzinę, znajomych, rozdajesz ulotki pod Rotundą, czy chodzisz po klatkach schodowych?
2. Która renomowana forma zatrudnia ludzi bez doświadczenia z łapanki, żeby ich uczyć zawodu?
3. Dlaczego Pramerica nie podaje swojej nazwy firmy na pracuj.pl, tylko jest to rekrutacja ukryta? W Czy ta jakże renomowana firma ma coś do ukrycia?
4. Dlaczego rekrutacja wygląda tak, że nieomalże proszą się, żeby u nich pracować, a w każdej renomowanej firmie powinno być zgoła odwrotnie?
5. Dlaczego nie oferują stałej podstawy, co jest niepisaną zasadą na stanowisku Przedstawiciela Handlowego, tylko prowizję uzależnioną od ilości wciśniętych polis?
6. Czy nie pachnie to pospolitym AKWIZYTORSTWEM?
7. Ile dokładasz do interesu, jak w ciągu miesiąca nie wciśniesz żadnej polisy?
8. Pochwalisz się screenem z wysokością swoich zarobków?
9. Dostałeś samochód służbowy, co by efektywniej pozyskiwać Klientów, czy też zadowalasz się dofinansowaniem do doładowania do karty miejskiej, o ile Pramerica oferuje takie „luksusy”?
10. Posiadasz wygodne buty do pokonywania kilometrówek od przystanków do Klienta?
11. Abonament służbowy jest, czy doładowują Nokię 3310 na kartę za każdą sprzedana polisę?
12. Dostałeś laptopa, czy za biuro służy notes i długopis?
13. A może masz jakaś sekretarkę, która rozplanowuje Ci spotkania z Klientami, czy też zadowalasz się Renata Grabowską? :-)

Z niecierpliwością czekam na odpowiedzi.
Udowodnij merytorycznie wszystkim czytającym to forum, że nie jesteś POSPOLITYM NURKIEM BAGIENNYM wziętym z łapanki, tylko Life Planerem pełna gębą. :-)
zdjecie uzytkownika
Prawie Manager Zespołu - 2015-03-05 13:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Powiem krótko niepoważne podejście do poważnych ludzi.
A tak w skrócie: Zostałem umówiony na spotkanie rekrutacyjne na stanowisko Managera Zespołu. Nadmienię że posiadam wieloletnie, poparte sukcesami i udokumentowane doświadczenie od szeregowego sprzedawcy, przez wszystkie szczeble awansu, aż do stanowiska Dyrektora Działu Sprzedaży na całą Polskę. Stawiłem się na wskazaną godzinę we wskazanym miejscu i jakież było moje zdziwienie gdy wokół mnie mnóstwo młodych niedoświadczonych ludzi szukających swojej pierwszej pracy. Pytam: Może trafiłem na nieodpowiednie spotkanie? Proszę o wskazanie mi właściwego miejsca spotkania... Pada odpowiedź: "Przecież od czegoś musisz zacząć!"
Jednym słowem ŻENADA, Mam nadzieję, że czytają ten wpis osoby decyzyjne w Pramerica, i wszystkie mądre, doświadczone, które zapracowały na swoje CV i rozważają kontynuację swoich celów życiowych w tej firmie. Moim zdaniem nie warto, strata czasu, a jak ktoś chce to niech ocenia sam, ja nie mam zamiaru tracić czasu, gdyż czas to pieniądz. Moje nowe doświadczenie: Nie trać czasu dla kogoś, kto nie docenia czasu, który jemu poświęciłeś.
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-03-05 16:29:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam,
zgadzam się z powyższą odpowiedzią.
Ja też zostałam poinformowana, że zostałam zaproszona na spotkanie rekrutacyjne na stanowisko menagera. Zaznaczam, że mam długoletnie doswiadczenie w sprzedaży na stanowiskach kierowniczych.
Na rozmowie rekrutacyjnej dowiedzialam się, że owszem - menagerem to ja mogę się stać jak pokaże na co mnie stać. Czyli zacznę od najniższego szczebla kariery w tej firmie.
Jestem wkurzona, bo zostałam nabita w butelkę! Straciłam czas, który mogłam spożytkować znacznie lepiej. Nie rozumiem - jak "porządna firma" może tak oszukiwać potencjalnie przyszłych kandydatów!!!!
Wielki minus za oszustwo i matactwo!
I to w dodatku w firmie gdzie podobno głównym wyznacznikiem pracy jest lojalność, zaufanie i prawda!!! Żenada. Aż boje sie pomysleć o tych wszystkich , biednych klientach....,
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-07 17:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [GROM - 2015-03-02 21:14:54]:
@Grom & @eM & @pozostałe OBSZCZYMURY z Pramerica Życie TUiR S. A. – nie wstyd Wam tego, że Wasze KŁAMSTWA zostały dobitnie obnażone?
Powyższe posty osób, które miały nieprzyjemność uczestniczyć w rekrutacji dobitnie potwierdzają, że to AKWIZYCYJNE OBWOŹNE AMATORSKIE MURZYŃSTWO PROSTO Z ŁAPANKI!
zdjecie uzytkownika
jakotako - 2015-03-09 20:16:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
super firma (sarkazm), podtatusiali panowie zgrywający krezusów, ile to oni nie zarobią w miesiąc, w rok to przeciętny life planner wyciąga 180 tys pln. I to wszystko bez problemu bo przecież sam pracujesz na swój sukces. Takie teksty to były modne we wczesnych latach 90-tych w amway, oriflame i rainbow rzdawali takie kasety, żeby sobie sluchac w domu i się indoktrynować. Ale pobudka! mamy druga dekade 21 wieku! Koleś w butach "borsukach" i garniaku od próchnika z zegarkiem za 1500 pln nie brzmi wiarygodnie opowiadając o tych setkach baniek rocznie. Sami nawet nie wiedzą gdzie pracują i co robia, raz Pramerica, raz Prudential, raz z USA, raz z UK, raz, że to ubezpieczenia, raz, że 40 produktów, w tym inwestycyjne... Ogolnie wszyscy sa tam milionerami, ale zupełnym zbiegiem okolicnosci jezdza tramwajem nr 25 na Annopol gdzie mieszkają w 43 m2 w bloku z wielkiej plyty z karaluchami we czworo i psem. Każdy z panów dziadkow leśnych ma za sobą swietlana karierę w sprzedaży jako co najmniej head of sales albo head of region na europe wschodnia zachodnia czy inne brednie wyssane z palca na poczekaniu. Z takich stanowisk nie spada się na agenta ubezpieczeń w podrzędnym oddziale oddzialu polskiej firmy-corki, która nie ma nic wspólnego z glowna korporacja. STRATA CZASU, STRATA PIENIEDZY I NERWOW, CHHYBA, ZE KTOS LUBI SLUCHAC BAJEK NA DOBRANOC I MIEC DO CZYNIENIA Z POSPOLITYM PLEBSEM. AHA, UWAGA, NAWET PO ODMOWIENIU WSPOLPRACY WYDZWANIAJA I NAGABUJA ZEBY DO NICH PRZYJSC. UWAGA NA TYCH DZIADOW.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-10 20:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jakotako - 2015-03-09 20:16:47]:
@Jakotako – dzięki za konkretny i rzeczowy opis.
Sam bym tego lepiej nie ujął. :-)
@Grom & @eM & @pozostali CHLEWOKRĄŻCY z Pramerica Życie TUiR S. A. – nie wstyd Wam tego, że Wasze OBWOŹNE AKWIZYTORSKIE MURZYŃSTWO zostało tak dobitnie obnażone?
zdjecie uzytkownika
eM - 2015-03-10 23:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wpadłem dziś z ciekawości poczytać co kandydat powypisywał, ale widzę, że nic nowego :) choć nie, doszło: chlewokrążcy - ciekawe słowo. rozumiem, że potencjalnych Klientów nazywasz świniami, tak? :)
Jak już pisałem, nie chcę się wypowiadać za inne miasta. Ja pracuję w W-wie, jeżdżę swoim prywatnym autem, dzwonię z prywatnej komórki - wszystko rozliczam w kosztach działalności jak każdy normalny przedsiębiorca. Nie mam zadęcia na milionera, wystarcza mi to na co się umówiłem z firmą, i co regularnie wpływa na konto. Ja z kolei wypełniam swoje plany sprzedażowe i wszystko gra. Kompletnie nie rozumiem tych pomyj wylewanych na Pramericę. I zaznaczam raz jeszcze: ja mówię o pracy w W-wie, nie mam pojęcia jak jest gdzie indziej. W moim oddziale atmosfera jest super, wszyscy niezależnie od stażu i stanowiska traktuję się fair a wręcz po kumpelsku. W pracy nie ma spinki i wszyscy sobie pomagamy. Nigdy nie pracowałem w Firmie z taką atmosferą i z takimi ludźmi, jeśli gdzie indziej jest gorzej to tylko współczuję.
Na mój oddział nie dam złego słowa powiedzieć.
Co do samych rekrutacji: może faktycznie dla części osób "rekrutacja ukryta" to jakaś forma zawodu czy rozczarowania. Rozumiem to. Natomiast rozumiem też, że branża ma w Polsce taką a nie inną opinię i ogłaszając się: jest praca w ubezpieczeniach zapewne wyniki rekrutacji byłyby słabe pomimo, że Pramerica działa ZUPEŁNIE inaczej niż cała gama towarzystw konkurencyjnych. Co do stanowisk managerskich: w amerykańskim modelu pracy i kariery zupełnie naturalne jest, że człowiek uczy się na róznych stanowiskach i często zaczyna od "dołu" drabiny. Przykładowo: Life Planner z 1-2 letnim stażem ma duża wiedzę, jeśli trafi pod manago bez doświadczenia w tej branży, nie znającego modelu i procedur - jaki to ma sens?
Zanim zaczniecie pisać o oszustwach, kombinacjach, mataczeniu - pomyślcie trochę... To nie boli.
Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-11 00:20:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [eM - 2015-03-10 23:38:04]:
@eM – ponawiam pytania, na które nie odpowiedziałeś:

1. W jaki sposób pozyskujesz Klientów? Nagabujesz rodzinę, znajomych, rozdajesz ulotki pod Rotundą, czy chodzisz po klatkach schodowych?
2. Która renomowana forma zatrudnia ludzi bez doświadczenia z łapanki, żeby ich uczyć zawodu?
3. Dlaczego Pramerica nie podaje swojej nazwy firmy na pracuj.pl, tylko jest to rekrutacja ukryta? W Czy ta jakże renomowana firma ma coś do ukrycia?
4. Dlaczego rekrutacja wygląda tak, że nieomalże proszą się, żeby u nich pracować, a w każdej renomowanej firmie powinno być zgoła odwrotnie?
5. Dlaczego nie oferują stałej podstawy, co jest niepisaną zasadą na stanowisku Przedstawiciela Handlowego, tylko prowizję uzależnioną od ilości wciśniętych polis?
6. Czy nie pachnie to pospolitym AKWIZYTORSTWEM?
7. Ile dokładasz do interesu, jak w ciągu miesiąca nie wciśniesz żadnej polisy?
8. Pochwalisz się screenem z wysokością swoich zarobków?
9. Dostałeś samochód służbowy, co by efektywniej pozyskiwać Klientów, czy też zadowalasz się dofinansowaniem do doładowania do karty miejskiej, o ile Pramerica oferuje takie „luksusy”?
10. Posiadasz wygodne buty do pokonywania kilometrówek od przystanków do Klienta?
11. Abonament służbowy jest, czy doładowują Nokię 3310 na kartę za każdą sprzedana polisę?
12. Dostałeś laptopa, czy za biuro służy notes i długopis?
13. A może masz jakaś sekretarkę, która rozplanowuje Ci spotkania z Klientami, czy też zadowalasz się Renata Grabowską? :-)
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-03-13 19:55:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja bardzo chętnie podzielę sie screnem:) pracuje tam od stycznia i jak dla mnie bardzo wysokim poziom a powyższe komentarze piszą osoby które chyba nie ogarnęły tematu. Rekrutacja ma kilka etapów i jest ma wysokim poziomie. Jest wynagrodzenie zasadnicze plus premia. Wynagrodzenie negocjujesz sam w zależności od doświadczenia ; widocznie osoby które nie dostały podstawy były mega słabe ha ha) moja
Podstawa to 6.000 i z duma moge sie pochwalić ze z premia zarobiłam 9.000 brutto. Także sory aLe jak pracujesz ( i nie jako akwizytor) to można w tej formie
Duzo zarobić
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-14 18:24:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [eM - 2015-03-10 23:38:04]:
@eM – AKWIZYCYJNY OBSZCZYMURZE DOMOKRĄŻCO ...
Sorry, chciałem napisać LIFE PLANNERZE ...
Cały czas oczekuje odpowiedzi na moje pytania.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-16 14:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Nowy - 2015-03-13 19:55:45]:
@Nowy – cały czas czekam na linka ze screenem potwierdzającego wysokość Twoich zarobków.
Ps. Tylko nie używaj Photoshopa, żeby dodać jedno zero więcej. :-)
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-22 14:24:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Nowy - 2015-03-13 19:55:45]:
@Nowy – doczekam się screena z wysokością Twoich bajońskich zarobków, czy też uznałeś, że nie masz się czym chwalić, bo jesteś takim samym AKWIZYCYJNYM PASTUCHEM, jak Twój POBRATYMCA - eM?
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-22 21:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [eM - 2015-03-10 23:38:04]:
@eM – AKWIZYCYJNY PASTUCHU – cały czas oczekuje odpowiedzi na moje pytania.
zdjecie uzytkownika
Ubawiony - 2015-03-23 16:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-03-22 21:45:40]:
Ale ubaw !! Dawno nie czytałem tak idiotycznych wpisów ! Pracuję wprawdzie w firmie konkurencyjnej ale taki bełkot jak sprzedaje ten "kandydat" świadczy o tym,że albo go wylali z Pramerica albo odstrzelili w procesie rekrutacji.
Możesz sobie PALANCIE pisać co chcesz o Pramerica ale nie obrażaj ludzi pracujących w tym zawodzie,bo nie masz BARANIE o tym zielonego pojęcia .
Sprzątaj sobie dalej czy czyść buty - obojętne jaka jest twoja ambitna profesja , ale nie wtrącaj się do branży której twoja jedyna komórka mózgowa nie jest w stanie pojąć. Ludzie którzy to czytacie , mam nadzieję,że widzicie jak na tacy ,że to ZWYKŁY BURAK i na dodatek ĆWIKŁOWY.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-23 18:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ubawiony - 2015-03-23 16:35:54]:
@Ubawiony - przecież każdy czytając Twój post jest się w stanie domyślić, że nie jesteś z żadnej konkurencji.
Jesteś pospolitym BAGIENNYM OBSZCZYMUREM AKWIZYCYJNYM zatrudnionym w Pramerica, któremu karzą upiększać rzeczywistość dopłacając do SŁOIKOWEGO STYPENDIUM, które nie wystarcza nawet na opłacenie ZUS-u.
Prawda obnażająca Twój MURZYŃSKI UBEZPIECZENIOWY CZARNOGRÓD boli najbardziej.
Zapewne efektem tego jest problem z rekrutacją nowych AKWIZYTORÓW z łapanki.
Na szczęście ludzie czytają wpisy, które ich przed tym przestrzegają.
Reasumując jesteś zwykłym PASTUCHEM wziętym z ŁAPANKI, który robi za DOMOKRĄŻCE.
Jeżeli jest inaczej i chcesz się wykazać elokwencją - odpowiedź na poniższe pytania, które zadałem Twojemu pobratymcy – eM.
1. W jaki sposób pozyskujesz Klientów? Nagabujesz rodzinę, znajomych, rozdajesz ulotki pod Rotundą, czy chodzisz po klatkach schodowych?
2. Która renomowana forma zatrudnia ludzi bez doświadczenia z łapanki, żeby ich uczyć zawodu?
3. Dlaczego Pramerica nie podaje swojej nazwy firmy na pracuj.pl, tylko jest to rekrutacja ukryta? W Czy ta jakże renomowana firma ma coś do ukrycia?
4. Dlaczego rekrutacja wygląda tak, że nieomalże proszą się, żeby u nich pracować, a w każdej renomowanej firmie powinno być zgoła odwrotnie?
5. Dlaczego nie oferują stałej podstawy, co jest niepisaną zasadą na stanowisku Przedstawiciela Handlowego, tylko prowizję uzależnioną od ilości wciśniętych polis?
6. Czy nie pachnie to pospolitym AKWIZYTORSTWEM?
7. Ile dokładasz do interesu, jak w ciągu miesiąca nie wciśniesz żadnej polisy?
8. Pochwalisz się screenem z wysokością swoich zarobków?
9. Dostałeś samochód służbowy, co by efektywniej pozyskiwać Klientów, czy też zadowalasz się dofinansowaniem do doładowania do karty miejskiej, o ile Pramerica oferuje takie „luksusy”?
10. Posiadasz wygodne buty do pokonywania kilometrówek od przystanków do Klienta?
11. Abonament służbowy jest, czy doładowują Nokię 3310 na kartę za każdą sprzedana polisę?
12. Dostałeś laptopa, czy za biuro służy notes i długopis?
13. A może masz jakaś sekretarkę, która rozplanowuje Ci spotkania z Klientami, czy też zadowalasz się Renata Grabowską? :-)
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-03-25 01:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy nie byłem i nie będę agentem ubezpieczeniowym - przepraszam za tak pejoratywne określenie. Mam jednak doświadczenie w ubezpieczeniach ze strony back office'u. Poziom jaki prezentują Life Plannerzy z Pramerici jest zdecydowanie wyższy od średniej z branży.
Opluwanie ich jakie tu odchodzi jest znacznie poniżej mułu i nie wierzę, że wynika z poziomu umysłowego autorów, a zwłaszcza jednego z nich.
Ktoś zaszedł za skórę, a kultury i argumentów brak.

Miłego dnia wszystkim.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Krótko: profesjonalnie i rzeczowo. Wiedziałem jaki i ile jest etapów. Po każdym szybki feedback.
Dobrze aby inne firmy też tak sprawnie działały w tym obszarze.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-03-25 02:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam Pramericę jak pracodawcę. Bardzo poukładana i przyjazna firma.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-25 13:35:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jan - 2015-03-25 01:59:40]:
@Jan – jak tzw. Life Plannner z ŁAPANKI, będący w rzeczywistości POSPOLITYM AKWIZYTOREM może prezentować wyższy poziom, niż Handlowiec z prawdziwego zdarzenia z doświadczeniem zawodowym?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pramerica Życie TUiR S. A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Pramerica Życie TUiR S. A.?
Zadaj pytanie