Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Pramerica Życie TUiR S. A.

Pracowałeś w firmie Pramerica Życie TUiR S. A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
OSTRZEGAM - 2014-04-10 21:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jezeli firma nie szanuje swych pracowników i ich pracy to co mozna powiedziec o szacunku do klientów zdobytych przez tych agentów ?
Typowo AMERYKANSKIE / a la wizy dla Polaków / podejscie do sprawy tzn. biznes i nic więcej oraz chęc całkowitego wycisniecia kasy z klientów przez pracowników któryxh sie zwolioni tuz przed 2 rokiem trwania umowy / ABY NIE PŁACIC SKUMULOWANEJ PROWIZJI !!!
Sprawy sądowe w toku / KNF i UOKiK /
zdjecie uzytkownika
Sprawa w KNF - 2014-04-11 14:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"AMERYKANSKI "AMBER GOLD" ???

UCIEKAJCIE PÓKI CZAS !!!

A pretensje pozniej TYLKO DO SIEBIE !!!
zdjecie uzytkownika
pawel - 2014-04-15 21:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [OSTRZEGAM - 2014-04-10 21:02:26]:
Daj jakiś namiar na ten KNF - na sprawę przeciwko Pramerica
zdjecie uzytkownika
Manipilacje Pramerica - 2014-04-16 14:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pawel - 2014-04-15 21:20:13]:
Komisja Nadzoru Finansowego
Plac Powstańców Warszawy 1
skr. poczt. 419
00-950 Warszawa 1

CENTRALA UKNF (48) 22 262-50-00
INFOLINIA UKNF (48) 22 262-58-00
FAX (48) 22 262-51-11
e-mail: knf@knf.gov.pl

Biuro Podawcze UKNF czynne jest w godz. 8:15-16:30
zdjecie uzytkownika
wolny - 2014-05-07 14:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca dla piesków, które będą szczekać na komende: "daj głos". Straszenie się czegoś boją, ale nie wiem właśnie czego.
zdjecie uzytkownika
Bics - 2014-05-07 22:24:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pierwszy raz spotykam się z taką opinią żeby do pracy przychodzić jak z jakiegoś przymusu, ciekawe o co chodzi.
zdjecie uzytkownika
pramerica pzn - 2014-05-23 21:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie osob, które nigdy nie pracowały, nie brały udziału w (miesięcznym) szkoleniu są dla mnie warte tyle co nic. Obiecują wyjątkowo dobre warunki, zanim przejdzie się do szkolenia, ma się ok.5 spotkań rekrutacyjnych. Jednak warunki są czymś podyktowane, nie masz wyników, nie masz premii. Produkty są na tyle atrakcyjne jak i sam proces sprzedaży, że ludzie chętnie w nie inwestują. Problem moi drodzy jest taki...
Nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie masz sprzedaży i narzekasz.
zdjecie uzytkownika
Asia - 2014-06-06 07:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PanMBA - 2014-03-15 22:23:53]:
Rozumiem, że jak rekrutowali Cię do innej pracy to zawsze byli mega profesjonaliści?Fakt z opisu nie wygląda to super ale postaw się na miejscu tego człowieczka.Kazali mu rekrutować a on najzwyczajniej nie nadaje się do tego!!!Ty pewnie też nie we wszystkim jesteś super
zdjecie uzytkownika
Asia - 2014-06-06 07:23:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [OSTRZEGAM - 2014-04-10 21:02:26]:
Pracodawca ma prawo określać jakich pracowników chce mieć. To, że nie chce mieć byłych agentów z innych firm? Jej prawo. choc gdybys pracował to byś wiedział, że odstepstwa od tej reguły w Firmie są
zdjecie uzytkownika
aSIA - 2014-06-06 07:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawel - 2014-04-15 21:20:13]:
A za co będziecie skarzyć Pramerica? Tak na marginesie, sprawdziłam wszystkie skargi od 2006 roku ( na stronie KNF) i nie znalazłam w wykazie Pramerica
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-06-06 13:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to chyba dobrze ze jest duzo etapow rekrutacji, przynajmniej kogos kompetentnego zatrudnia, a to wazne w sprzedazy. ciezko jest norme wyrobic w pramericy?
zdjecie uzytkownika
kobe - 2014-06-06 14:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aSIA - 2014-06-06 07:37:11]:
ok. czy jesteś obecnym pracownikiem Pramerica czy jakimś kierownikiem/dyrektorem? bo zwykły pracownik tak mocno by chyba tej firmy nie bronił
zdjecie uzytkownika
dykczak - 2014-06-07 16:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam ciekawą alternatywę dla szukających pracy w ubezpieczeniach - praca w firmie Prudential. Prudential ma ciekawsze produkty niż Pramerica i klienci chętniej kupują nasze produkty mając do wyboru te dwie firmy. Chętnych zapraszam do kontaktu: dykczak@gmail.com
Pozdrawiam,
Dorota Dykczak
Poznań
zdjecie uzytkownika
?? - 2014-06-10 01:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dykczak - 2014-06-07 16:43:48]:
Nie ma lepszej firmy ubezpieczeniowej jeśli chodzi o warunki zatrudnienia (wsparcie) niż Pramerica. Jak ktoś sobie nie poradził w Pramerice to rzeczywiście Prudential Brytyjski "zbiera" takie osoby ... A co do produktów, Pani Doroto to jest Pani w dużym błędzie, że tak delikatnie to nazwę ... Potencjalni klienci coraz częściej mają świadomość, że jak coś pójdzie nie tak to będą musieli sądzić się Prudentialem w UK .....
zdjecie uzytkownika
kobe - 2014-06-10 19:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [?? - 2014-06-10 01:12:13]:
możesz w takim razie podać więcej konkretnych informacji o warunkach zatrudnienia w Pramerice w chwili obecnej?
zdjecie uzytkownika
D - 2014-06-19 22:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dykczak - 2014-06-07 16:43:48]:
Co za bzdura
zdjecie uzytkownika
Daria - 2014-06-19 23:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Victus - 2013-12-21 10:40:41]:
Co za bzdury, za co 5000?plan jest na 4 polisy i nie można na początku sprzedawać najbliższej rodzinie. Gdzie te wasze wszystkie sprawy sądowe są,bo coś nie mogę wygooglac??
A wiesz jak wygląda praca w wielkim PZU?to jest lapanka-po pierwszej godzinnej rozmowie zapraszają do współpracy. Podstawy nie ma,bo musisz sprzedać min 7 polis żeby dostać 700zl.Wizytówki dostajesz 2 razy w roku,więc jak przyjdziesz w lutym do dostaniesz w lipcu. Nie masz biura jak w Pramerica gdzie zapraszasz klientów i możesz ze spokojem przygotować i wydrukowac programy tylko robisz to sam i nikt ci nie pomaga. A pomoc-w Pramerica masz managera który z tobą jeździ na spotkania,pomaga ale też sprawdza czy nie gadasz gupot i jakie programy prezentujesz a w PZU sądzisz sobie sam. To jest praca dla ambitnych osób,które chcą pracować i być dobrze wynagrodzone.Co za głupoty piszesz że dwa razy w tygodniu to samo na spotkaniach jest...
zdjecie uzytkownika
kobe - 2014-06-24 19:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dziwią mnie trochę Wasze negatywne opinie o Pramerice. Póki co wydawało mi się, że mają oni dobrą prasę
zdjecie uzytkownika
klient - 2014-08-14 19:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kupiłam sobie ubezpieczenie w Pramerica. Jestem bardzo zadowolona bo mam gwarantowaną wypłatę i bardzo szeroką ochronę. Nie spotkałam się wcześniej z tak profesjonalnym podejściem agenta ubezpieczeniowego, przynajmniej w Lublinie.Nie podoba mi się że tak dużo głupstw jest wypisywanych na tę firmę bo byłam tam osobiście jak kupowałam ubezpieczenie i widziałam bardzo przyzwoitych i miłych ludzi.
zdjecie uzytkownika
mi - 2014-08-20 18:30:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakieś żarty tutaj się uprawia.
Weszłam tu z ciekawości aby utwierdzic sie w przekonaniu, że Pramerica jest super, a tu woow. Takie plucia??? Dziwne, że przeważnie tu piszą frustraci. Strata mojego czasu. Jednak muszę zabrać głos: może 4 % prawdy jest w tych wypowiedziach.
zdjecie uzytkownika
Zainteresowany - 2014-09-04 17:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na rozmowie na stanowisko Menadżera ds. sprzedaży, i wszystko to co przeczytałem przed rozmową się potwierdziło. ściągają ludzi na przeróżne stanowiska tylko po to aby na rozmowie poinformować że sam musisz zapierdzielać i podpisywać umowy, nie wiem po co nazywać tak stanowiska??? I jeszcze metody motywacji rodem z amwaya, tablica wyników i wyścig szczurów. Porażka. I jeszcze nawet oszukują bo pytając się przez telefon czy menadżer ma zajmować się tylko sprzedażą czy rozwojem ludzi to mówią że rozwojem. Nie szanują ludzi i ich czasu oszuści jedni. Nie polecam
zdjecie uzytkownika
lele - 2014-09-06 13:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niedawno dzwonili do mnie z zaproszeniem na rozmowę kw., stanowisko manager ds zespołu. W ogłoszeniu piszą, że chodzi o zarządzanie zespołem. Ktoś z Was był na już takiej rozmowie? Ile jest prawdy w tym ogłoszeniu o pracę i co się za tym kryje? Po przeczytaniu ww opinii waham się czy jest sens tam jechać w ogóle....
zdjecie uzytkownika
remek - 2014-09-07 15:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zainteresowany - 2014-09-04 17:02:49]:
gdyby z miejsca pisali na jakie stanowisko ludzi szukają to nikt by niestety do nich nie dzwonił... a tak to przynajmniej mają na tyle dobre gadane na tych rozmowach kwalifikacyjnych , że niektórych ludzi potrafią przekonać do swoich racji i Ci pomimo, że na początku za nic by się nie zgodzili - w końcu przyjmują posade
zdjecie uzytkownika
Jean - 2014-09-09 07:04:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lele - 2014-09-06 13:52:55]:
Szkoda twojego czasu, ja tez byłem i masz sprzedawać polisy a moze po roku bedziesz "managerem"
zdjecie uzytkownika
iks - 2014-09-10 06:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prawda, ze menedzer musi sprzedawać- przez pierwsze 2 miesiące, ale nieprawda, ze dopiero po roku zostaje się menedżerem. Ja zostałem tak jak się umówiliśmy z dyrektorem, po 2 miechach. Ale z mojej grupy tylko mi się udało zrobić wymaganą liczbę polis, a po kolejnym miesiącu jeszcze jednemu gościowi. Reszta już nie pracuje, chociaż to naprawdę nie było trudne, zwłaszcza, ze produkty są dobre i ludzie kupują. Według mnie to jest ok, pracowałem wcześniej w sprzedaży w energetyce i tam kierownik grupy też musiał udowodnić, że umie sprzedawać. Ja zresztą to lubię. O wiele gorsza jest rekrutacja. Zastanawiam się, czy nie przejść na LP, bo więcej zarabiają, a znacznie mniej pracują.Na początku nie chciałem w to wierzyć i uparłem się na menadżęra, ale taka jest prawda .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pramerica Życie TUiR S. A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x