brak logo

AUTOLAND

Pawłowice

Opinie o AUTOLAND

kierowca 2013-02-06 18:20:16
Jezdziłem niedawno dla autolandu z firmy schenker powyższe opinie to prawda.Zakupcie swojej ochronie odpowiedni sprzęt tu są okazyjne ceny

(usunięte przez administratora)
Marlena 2013-02-15 21:59:52
są może do was przyjęcia na produkcję?
Dziadek 2013-03-08 17:22:47
Nie ma to jak robotni kierowcy 7 tyś zarobić ale ręce w kieszeni brame im otwożyć autko załadować tirówke podrodze obskoczyć taka praca ciężka co drugi po rozwodzie.
kierowca 2013-03-18 20:38:16
nie ma to jak stróżom na autolandzie ,spanie w nocy i jeszcze im za to płącą a my zarabaiamy po 2000 zł a wy po 1500 zł sa spanie
kierowca 2013-03-30 20:49:33
kierowca za 2000 zł miesięcznie chłopie za tyle to ja nie wychodzę z domu żeby auto otworzyć !!! Pozdrowienia dla ochrony Autoland
pracownik produkcji 2013-04-06 23:03:40
odbijacie tylko piłeczkę sobie i dowalacie kierowcy kontra ochrona ,prawda jest taka każdy zakład ma taką ochronę na jaką zasługuje i na jaką go stać ,oszczędności zmusiły autoland do wyboru takiej a nie innej ochrony, ale jaka ochrona taka firma pierwszy kontakt ma klient własnie z ochroną i to własnie na ochronie musimy się skupić no cóż żałosny obraz naszych czasów ,emeryci lub renciści dorabiający sobie a za takie pieniądze to lepiej pospać nawet się im nie dziwię !
Anonim 2013-06-17 03:15:35
Jak atmosfera w biurze?
anonim 2013-08-25 13:21:06
Cześć a jak obecnie w sierpniu w Autolandzie coś na lepsze się pozmieniało czy nie do końca jak zarobki obecnie i jakie umowy dla młodych pracowników pozdrawiam
2013-09-20 08:08:40
Na początku 2000netto, po 3 miesiacach jak cos sprzedasz to mozesz liczyc na 2500+5%od sprzedazy (twojej)
1
zenuk 2013-09-22 19:24:33
A do dostawczych jak Ducato to duże są ceny czy konkurencyjne można wpaść pooglądać myślicie że tam znajde wszystko co potrzebuje nie chce mi sie w kilka miejsc jechać?
były pracownik autoland 2013-09-23 09:52:57
przyjąłem się do euros na strefie w Warszowicach na produkcji śmigieł o wiele lepsza praca oraz zarobki ale jeszcze lepiej mają na jbg-2 ale ciężko się dostać tam
anonim 2013-09-23 11:05:21
No toniektórym szczęścir sprzyja ale było już łątwiej bo byłeś po pracy w Autoland o już posiadałeś doświadczenie tak?
1
pracownik 2013-09-25 08:14:56
Oczywiście że było mi łatwiej ale nawet nie wprawionych przeszkalają super dobra praca ale tak naprawdę najlepsze firmy na strefie to 1.NKT CABLES ,2.JBG-2 ,3.EUROS warto się do tych firm załapać bo szanują człowieka i zarobki dobre ,praca spokojna itp.
2013-09-25 22:08:39
Cześc jakie ceny w tej hurtowni w miare tanio jest duży wybór mają tam żeby załatwić coś sprowadzić to długo trwa taka usługa
ela 2013-12-13 23:54:53
Handlowiec 2000 netto w systemie cztery dni w trasie ¼ polski i jeden dzień Pawłowice-bardzo mało.


były pracownik 2014-04-21 00:07:12
Żal firmy kiedyś potęga, a teraz walczy o przeżycie. Życzę wam wszystkim no i firmie powodzenia.
ps.białe kołpaki jakoś mnie nie przekonują.
don 2014-04-24 17:58:28
Koszmar. Dyktatura nie kompetentnych dwóch dyrektorów, którzy mniej wiedzą niż pracownicy i myślą ze to ich firma plus ta kierowniczka z wisienkami w uszach. Płacą jak im wróżka powie. A pracownicy i tak ich w kulki robią. Jak to widzę to mam ubaw. Ciekawe, co prezesi na to, co tu się dzieje? Płaca minimum krajowe.
3
Funai 2014-05-23 23:37:08
Don twoim zdaniem nie kompetentni moim zdaniem kompetentni , pracują i zarządzają firmą już kupę lat ! w każdej firmie jak i domu i życiu są gorsze i lepsze okresy . Faktem jest , że dla Autolandu ważny jest okres zimowy ! Jak jest dobra zima towar sam się sprzedaje !! Jak gorsza to za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba brać handlowców !! Tak samo w okresie letnim handlowiec ma wracać na firmę z zamówieniami !!! A nie z byle sklepikiem , wybrał taki zawód niech się stara od tego powinna być jego premia !! Bardzo lubie ten zakład i super mi się tu pracuje jest świetna atmosfera i wspaniali ludzie !! Uważam również , że za mało się słucha pracowników ich propozycje oraz pomysły dużo mogą wnieść w rozwój - zapomniano o SMED a było takie szkolenie dla całej firmy . Brakuje mi również jakiś produktów bardzo tanich nie musiały by one byś pod logo firmy ale wniosły by jakiś dobry obrót . Na minus firmy jest straszna spychologia ale może to być również na plus dla pracowników którzy muszą z zadaniem sobie sami poradzić bo ktoś na nią to zepchnął . Ogólnie mam nadzieję , że firma się utrzyma w dobie ciepłych zim i cała kadra zarządu wymyśli takie produkty aby firma zarabiała i się rozwijała oraz lepiej wynagradzała pracowników którzy są naprawdę bardzo zaangażowani . Pozdrawiam wszystkich z Autolandu .
mistrz 2014-05-27 23:07:22
W AL pracuje sie ok. Swiadczy o tym niewielka rotacja pracownikow. Firma pozbywa sie tylko naprawde tych niekompetentnych DON :)pozdrawiam
maja 2014-06-03 16:49:55
Zarabiamy najniższą 1380zł a zapieprzamy. Jak czytam że kierowca ma 2000zł ton za co się pytam?
Tomasz 2014-06-03 18:24:40
Dobry żart. ;)
1
andrzejek 2014-06-09 09:37:54
słyszałem że tam pracują albo studenci albo żony na utrzymaniu mężów, albo emerytowani górnicy, albo ofermy życiowe
meloman 2014-07-02 21:26:47
zbyt duża konkurencja na rynku kosmetyków samochodowych zmusza firmę do cięć ,jak to zwykle bywa najbardziej uderza to w pracowników produkcji oraz magazynierów,niestety Polak ma to w naturze że jakoś to będzie przetrwamy może kolejna zima okaże się zimą stulecia i utrzymamy się na rynku ,niestety wiele firm już dawno upadło a te które pozostały inwestują w linię tanich kosmetyków letnich i tak się utrzymują ,jeśli polityka firmy będzie się nadal opierać na prognozach pogodowych nadchodzących zim to współczuję wam wszystkim.
1
Mel 2014-10-10 02:11:07
Według wszystkich z firmą nie warto się bratać, aczkolwiek oferują pieniądze (co prawda niskie) ale można przynajmniej zyskać sporo doświadczenia, które potem na zaprocentuje dobrymi wynikami finansowymi odnoszonymi przez formę. Chyba, że Autoland ma zupełnie inne podejście di rybku oracy u robią zupełnie inne rzeczy niż e przykazane...
dawno temu tam robiłem 2014-10-25 07:59:28
Czytając te opinie,stwierdzam,że mimo upływu lat,nic sie tam nie zmieniło.
Pozdro dla pracowników
śmigol 2014-10-27 09:24:29
Nom ja tobie radzę starać się zmienić pracę na mniej toksyczną, praca z chemikaliami i żywicą za około 2 lata da o sobie znać, a płuca ma sie tylko jedne na całe życie.. pozdrawiam
automurzyn 2014-10-27 11:57:45
Autoland zredukował etaty bo zaczął oszczędności. Na produkcję są przyjęcia tylko na kilka miesięcy w sezonie za minimum czyli 1297zł. Jak chcesz więcej to tylko nadgodziny i tylko w zimę.
Frank 2014-10-31 22:23:28
@andrzejek a skąd takie informacje że tylko takie osoby tam pracują ? Czyżbyś sam tam pracował i najzwyczajniej w świecie znasz tą sytuację z autopsji ? A wracając do wątku to jak widzę to raczej nie polecacie tutaj pracy, chyba że ktoś lubi ( prawie ) wolontariat :) ale dla osób chcących utrzymać rodzinę polecacie szukać dalej ? dobrze zrozumiałem ? :)
andrzejek 2014-11-01 11:25:45
Sister tak podsumowała. Pracuje tam jeszcze bo się nudzi w domu a szwagier na pniówku dziobie. Zima idzie i coś im teraz podnieśli po 5 latach bo chyba za dużo osób odeszło. Ja na aucie w piekarni robia i nawet po tej podwyżce jak mówiłem kolegom to żaden by rodziny nie utrzymał.
ludwik 2014-11-27 16:50:02
siemano, myślicie że warto tu się zatrudniuć? kasa naprawde wynosi 1297 zł jak pisał @automurzyn czy może jednak więcej? Chociaż tak myślę, że jak mnie przycisnęło to i taką bym wziąll, byle była na umowę. Rodziny utrzymyweać nie musze, a na włase wydatki chyba starczy, tak myślę. czy ktoś podziela moje zdanie?
elfion 2014-12-08 19:02:22
Znajdź sobie coś innego chłopie. To nie jest dobry pomysł !
do melomana masz rację 2014-12-20 14:56:37
zbyt duża konkurencja na rynku kosmetyków samochodowych zmusza firmę do cięć ,jak to zwykle bywa najbardziej uderza to w pracowników produkcji oraz magazynierów,niestety Polak ma to w naturze że jakoś to będzie przetrwamy może kolejna zima okaże się zimą stulecia i utrzymamy się na rynku ,niestety wiele firm już dawno upadło a te które pozostały inwestują w linię tanich kosmetyków letnich i tak się utrzymują ,jeśli polityka firmy będzie się nadal opierać na prognozach pogodowych nadchodzących zim to współczuję wam wszystkim.MELOMAN MA RACJĘ A ZIMY NIE WIDAĆ !
1
mister 2015-01-09 13:12:27
Kiedy zmienia dyr h?
Tomek 2015-01-14 12:06:18
Chodzi Ci, kolego, o dyr Handlowego? czy H...go ?
Piter 2015-01-18 22:08:30
Drodzy Państwo - nie polecam.
Firma raczej nie ma szans na dalszy rozwój.
Wymiana dyrektora handlowego to za mało.
Na produkcji nic się nie zmienia na lepsze od dawna.
1
michalakzo 2015-01-21 12:09:25
Ale produkty mają w miare dobre przecież prawda? I z tego co słyszałem i czytałem to jest jedna z najnowocześniejszych fabryk . Wiec o co chodzi tak naprawdę?
kris 2015-01-23 01:04:18
Popracuj tu to zobaczysz o co chodzi.
jojo 2015-02-04 19:43:33
Panie Michalakzo. Czytałeś Pan jakąś fantastykę chyba....
Bonek 2015-07-12 01:01:01
Z tego, co się orientuję Autoland uchodzi za raczej dobrą firmę w tej branży. Przynajmniej takie opinie do tej pory słyszałem. Ciekaw jestem jak wygląda tam praca, na jakie stanowiska zazwyczaj rekrutują i jakie są zarobki. Niestety teraz nie widzę ciekawych ofert, może coś się z czasem pojawi, czekam cierpliwie.
Bonek 2015-07-12 01:05:46
Z tego, co się orientuję Autoland uchodzi za raczej dobrą firmę w tej branży. Przynajmniej takie opinie do tej pory słyszałem. Ciekaw jestem jak wygląda tam praca, na jakie stanowiska zazwyczaj rekrutują i jakie są zarobki. Niestety teraz nie widzę ciekawych ofert, może coś się z czasem pojawi, czekam cierpliwie.
jojo 2015-09-25 21:47:15
Bonek czekaj , czekaj....
Idź do wróżki albo zagraj w totka !
jeooa 2015-09-27 02:11:35
nie rozumiem @jojo skad tyla jadu w Twojej wypowedzi. I bez wróżki można zauważyć, ze nie planują w najbliższym czasie robic żadnej rekrutacji, bo już teraz byłyby o tym informacje, apoza tym mają dobre waunki pracy, bo jak kasa jest na czas zawsze co miesiąc i mozna mieć umowe o prace to już jest zaleta.
Ja 2015-11-03 21:55:24
Większość tych opinii nic nie jest warta.
Firma jak wiele innych. Są plusy i minusy jak wszędzie.
Takie portale nie mają większego sensu. Za 20 lat nikt tego nie będzie czytał.
Nie zostanie nic !!!!
bolo 2015-11-04 01:59:13
Ja uważam dokładnie tak jak @jeooa. Skoro wypłata jest o czasie, a podstawą zatrudnienia jest umowa o pracę, to nie ma kompletnie co narzekać. To i tak dużo zalet, bo inne firmy nawet takich warunków nie zapewniają. Może ktoś wie jakiej jakości sa narzędzia pracy u nich? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ameba 2016-01-16 20:16:03
FIRMA NIE WARTA UWAGI ,PISZESZ ZE DAJĄ UMOWĘ O PRACĘ WIELKIE MI RZECZY TEŻ MI OKAZJA ! PRACA BEZNADZIEJNA WSZYSTKO BEZNADZIEJNE ! DLATEGO SIĘ ZWOLNIŁAM NIE POLECAM ! LEPSZE TO MOKATE,INSTANTA.JBG-2,KANIA,
Siwy 2016-01-21 13:20:07
No tak @bolo wypłata o czasie to najważniejsza rzecz ogólnie, ja sam pracowałem ostatnio u konkurencji to się dziś nadal doprosić po trzech miesiącach nie mogę
RYAN 2016-02-28 08:36:11
FIRMA JEST W PORZĄDKU .JEST PARĘ OSZOŁOMÓW ,KTÓRZY DOSTALI PRACĘ PO ZNAJOMOŚCI I NIE MAJĄ O NIEJ ZIELONEGO POJĘCIA.POTRAFIĄ TYLKO PIĘKNIE SIĘ UŚMIECHAĆ,ALE TO FIRMA PRYWATNA -A W TAKIEJ FIRMIE DECYDUJĄ WZGLĘDY RODZINNE-NIESTETY.
ukulele 2016-04-08 08:32:01
a ja jednak uważam że decydują kompetencje. ciekawe jednak ile prowizji można mieć w kosmetykach samochodowych
1
Siwy 2016-05-12 20:14:46
Wiesz co, no prowizje się ma od wielkich sklepów przecież
Janio 2016-06-06 09:35:20
(usunięte przez administratora) Wszelkie wizyty sanepidu czy pipu zapowiedziane.
Zostaw swoją opinię o AUTOLAND - Pawłowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AUTOLAND