brak logo

AUTOLAND

Pawłowice

Opinie o AUTOLAND

xxx 2011-09-09 12:34:59
Jeśli chodzi Ci o auta służbowe to poczytaj o tym jak działa leasing i dlaczego warto w leasingu wymieniać często samochody na nowe . Pozdrawiam
abc 2011-09-27 22:53:25
"... i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał..."
ja 2011-09-28 16:25:59
Zabawne jak mało ważna jest moja praca gdy prosze o podwyżkę, a jak
niesamowicie niezbędna gdy prosze o...urlop:)
oooooooo 2011-09-30 10:53:43
Jak prawidłowo przydzielić obowiązki nowym pracownikom?
1. W zamkniętym pokoju umieścić 400 cegieł.
2. Wpuścić nowo zatrudnionych do pokoju z cegłami, zamknąć drzwi.
3. Zostawić ich samych sobie, wrócić po 6 godzinach.
4. Ocenić sytuację:

A. Jeżeli liczą cegły, dać ich do księgowości.
B. Jak liczą po raz drugi, dać ich do audytu.
C. Jak porozrzucali cegły po całym pokoju, dać ich do działu inżynieryjnego.
D. Jak układają cegły w przedziwnym porządku, dać ich do planowania.
E. Jak rzucają w siebie cegłami, dać ich do działu obsługi.
F. Jak śpią, dać ich do działu zabezpieczeń.
G. Jak pokruszyli cegły na gruz, dać ich do działu informatyki.
H. Jak siedzą bezczynnie, dać ich do kadr.
I. Jak mówią, że przetestowali różne kombinacje i szukają dalszych, ale nie ruszyli ani jednej cegły, dać ich do sprzedaży.
J. Jak już wyszli do domu, dać ich do marketingu.
K. Jak się gapią przez okno, dać ich do planowania strategicznego.
L. Jak gadają między sobą, a nie przełożyli ani jednej cegły, pogratulować im i dać ich do zarządu.
M. Jak się obłożyli cegłami w taki sposób, żeby nie było ich widać ani słychać - dać ich na listy wyborcze do parlamentu
1
nininin 2011-10-15 17:35:35
naprawdę za takie pieniądze nie warto pracować lepiej szukać coś innego
antek z łowicza 2012-07-29 00:26:23
tak piszecie i piszecie a nadal tam pracujecie nierozumię tego jak mi jest żle to się zwalniam i do widzenia co do firmy to jest super firma
Krzysiu Jażyna 2012-10-11 22:34:28
Pracowałem w tej firmie wiele lat i bardzo dobrze wspominam te wszystkie lata.
Pozdrowienia dla wszystkich pracowników.
Trzymajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to jest fajna firma.
Pamiętacie mocną nutę na MWG? 2012-10-17 05:00:38
Witam. Pracowałem w tej firmie 7 lat. Ładnych parę lat pracuję w innej.
Po tylu latach mam sentyment do tej firmy. Pieniądze były jakie były. Na początku ok. Potem gorsze. Ale i tak mimo wszystko mile wspominam pracę w Autolandzie. Poznałem tam całe mnóstwo fajnych ludzi( i paru mniejfajnych). Może nie wszystko jest ok, ale są też gorsze firmy. Generalnie pozdrawiam byłych pracowników i obecnych. No i pozdrowienia dla Panów Andrzeja i Adama. Dzięki za miłe pożegnanie tych parę lat temu-było ok. Nie żałuję ,że odeszłem ale też nie żałuję,że pracowałem. Dużo się nauczyłem . Pozdrowienia dla(usunięte przez administratora) wszystkich
1
kiedys 2012-10-18 18:38:42
witam i pozdrawiam wszystkich pracowników autoland ,pracowałem tam kilka lat na produkcji ,niebyło zle fajna atmosfera teraz pracuje na kopalni moze i grosz wiekszy ale ludzie do niczego zbieranina poprostu,mile spominam czasy gdy pracowalem w autolandzie chłopaków z magazynów ,ochrone itp było fajnie
1
pozytyw 2012-10-30 11:16:56
witam przepracowałem w autoland ponad 10 lat już tam nie pracuję ,na wielkie wyróżnienie(usunięte przez administratora)
1
mendoza 2013-01-11 20:01:03
jestem kierowcą i często u was jestem po towar ,nie wiem patrze na ochronę tej firmy i żal mi się robi same dziadki naprawdę nie wiecie że ochrona jest wizytówką firmy ? Czy nie warto zainwestowac parę groszy więcej i wynając inną ochronę żal aż patrzec jak nieporadnie taki starszy człowiek jeden z drugim z ledwością wychodzą z portierni zaopatrzcie ich w laski z drzewa.
kierowca 2013-02-06 18:20:16
Jezdziłem niedawno dla autolandu z firmy schenker powyższe opinie to prawda.Zakupcie swojej ochronie odpowiedni sprzęt tu są okazyjne ceny

(usunięte przez administratora)
Marlena 2013-02-15 21:59:52
są może do was przyjęcia na produkcję?
Dziadek 2013-03-08 17:22:47
Nie ma to jak robotni kierowcy 7 tyś zarobić ale ręce w kieszeni brame im otwożyć autko załadować tirówke podrodze obskoczyć taka praca ciężka co drugi po rozwodzie.
kierowca 2013-03-18 20:38:16
nie ma to jak stróżom na autolandzie ,spanie w nocy i jeszcze im za to płącą a my zarabaiamy po 2000 zł a wy po 1500 zł sa spanie
1
kierowca 2013-03-30 20:49:33
kierowca za 2000 zł miesięcznie chłopie za tyle to ja nie wychodzę z domu żeby auto otworzyć !!! Pozdrowienia dla ochrony Autoland
pracownik produkcji 2013-04-06 23:03:40
odbijacie tylko piłeczkę sobie i dowalacie kierowcy kontra ochrona ,prawda jest taka każdy zakład ma taką ochronę na jaką zasługuje i na jaką go stać ,oszczędności zmusiły autoland do wyboru takiej a nie innej ochrony, ale jaka ochrona taka firma pierwszy kontakt ma klient własnie z ochroną i to własnie na ochronie musimy się skupić no cóż żałosny obraz naszych czasów ,emeryci lub renciści dorabiający sobie a za takie pieniądze to lepiej pospać nawet się im nie dziwię !
2013-09-20 08:08:40
Na początku 2000netto, po 3 miesiacach jak cos sprzedasz to mozesz liczyc na 2500+5%od sprzedazy (twojej)
1
były pracownik autoland 2013-09-23 09:52:57
przyjąłem się do euros na strefie w Warszowicach na produkcji śmigieł o wiele lepsza praca oraz zarobki ale jeszcze lepiej mają na jbg-2 ale ciężko się dostać tam
pracownik 2013-09-25 08:14:56
Oczywiście że było mi łatwiej ale nawet nie wprawionych przeszkalają super dobra praca ale tak naprawdę najlepsze firmy na strefie to 1.NKT CABLES ,2.JBG-2 ,3.EUROS warto się do tych firm załapać bo szanują człowieka i zarobki dobre ,praca spokojna itp.
ela 2013-12-13 23:54:53
Handlowiec 2000 netto w systemie cztery dni w trasie ¼ polski i jeden dzień Pawłowice-bardzo mało.


1
były pracownik 2014-04-21 00:07:12
Żal firmy kiedyś potęga, a teraz walczy o przeżycie. Życzę wam wszystkim no i firmie powodzenia.
ps.białe kołpaki jakoś mnie nie przekonują.
don 2014-04-24 17:58:28
Koszmar. Dyktatura nie kompetentnych dwóch dyrektorów, którzy mniej wiedzą niż pracownicy i myślą ze to ich firma plus ta kierowniczka z wisienkami w uszach. Płacą jak im wróżka powie. A pracownicy i tak ich w kulki robią. Jak to widzę to mam ubaw. Ciekawe, co prezesi na to, co tu się dzieje? Płaca minimum krajowe.
4
Funai 2014-05-23 23:37:08
Don twoim zdaniem nie kompetentni moim zdaniem kompetentni , pracują i zarządzają firmą już kupę lat ! w każdej firmie jak i domu i życiu są gorsze i lepsze okresy . Faktem jest , że dla Autolandu ważny jest okres zimowy ! Jak jest dobra zima towar sam się sprzedaje !! Jak gorsza to za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba brać handlowców !! Tak samo w okresie letnim handlowiec ma wracać na firmę z zamówieniami !!! A nie z byle sklepikiem , wybrał taki zawód niech się stara od tego powinna być jego premia !! Bardzo lubie ten zakład i super mi się tu pracuje jest świetna atmosfera i wspaniali ludzie !! Uważam również , że za mało się słucha pracowników ich propozycje oraz pomysły dużo mogą wnieść w rozwój - zapomniano o SMED a było takie szkolenie dla całej firmy . Brakuje mi również jakiś produktów bardzo tanich nie musiały by one byś pod logo firmy ale wniosły by jakiś dobry obrót . Na minus firmy jest straszna spychologia ale może to być również na plus dla pracowników którzy muszą z zadaniem sobie sami poradzić bo ktoś na nią to zepchnął . Ogólnie mam nadzieję , że firma się utrzyma w dobie ciepłych zim i cała kadra zarządu wymyśli takie produkty aby firma zarabiała i się rozwijała oraz lepiej wynagradzała pracowników którzy są naprawdę bardzo zaangażowani . Pozdrawiam wszystkich z Autolandu .
1
mistrz 2014-05-27 23:07:22
W AL pracuje sie ok. Swiadczy o tym niewielka rotacja pracownikow. Firma pozbywa sie tylko naprawde tych niekompetentnych DON :)pozdrawiam
maja 2014-06-03 16:49:55
Zarabiamy najniższą 1380zł a zapieprzamy. Jak czytam że kierowca ma 2000zł ton za co się pytam?
Tomasz 2014-06-03 18:24:40
Dobry żart. ;)
1
andrzejek 2014-06-09 09:37:54
słyszałem że tam pracują albo studenci albo żony na utrzymaniu mężów, albo emerytowani górnicy, albo ofermy życiowe
meloman 2014-07-02 21:26:47
zbyt duża konkurencja na rynku kosmetyków samochodowych zmusza firmę do cięć ,jak to zwykle bywa najbardziej uderza to w pracowników produkcji oraz magazynierów,niestety Polak ma to w naturze że jakoś to będzie przetrwamy może kolejna zima okaże się zimą stulecia i utrzymamy się na rynku ,niestety wiele firm już dawno upadło a te które pozostały inwestują w linię tanich kosmetyków letnich i tak się utrzymują ,jeśli polityka firmy będzie się nadal opierać na prognozach pogodowych nadchodzących zim to współczuję wam wszystkim.
2
dawno temu tam robiłem 2014-10-25 07:59:28
Czytając te opinie,stwierdzam,że mimo upływu lat,nic sie tam nie zmieniło.
Pozdro dla pracowników
śmigol 2014-10-27 09:24:29
Nom ja tobie radzę starać się zmienić pracę na mniej toksyczną, praca z chemikaliami i żywicą za około 2 lata da o sobie znać, a płuca ma sie tylko jedne na całe życie.. pozdrawiam
automurzyn 2014-10-27 11:57:45
Autoland zredukował etaty bo zaczął oszczędności. Na produkcję są przyjęcia tylko na kilka miesięcy w sezonie za minimum czyli 1297zł. Jak chcesz więcej to tylko nadgodziny i tylko w zimę.
andrzejek 2014-11-01 11:25:45
Sister tak podsumowała. Pracuje tam jeszcze bo się nudzi w domu a szwagier na pniówku dziobie. Zima idzie i coś im teraz podnieśli po 5 latach bo chyba za dużo osób odeszło. Ja na aucie w piekarni robia i nawet po tej podwyżce jak mówiłem kolegom to żaden by rodziny nie utrzymał.
elfion 2014-12-08 19:02:22
Znajdź sobie coś innego chłopie. To nie jest dobry pomysł !
1
do melomana masz rację 2014-12-20 14:56:37
zbyt duża konkurencja na rynku kosmetyków samochodowych zmusza firmę do cięć ,jak to zwykle bywa najbardziej uderza to w pracowników produkcji oraz magazynierów,niestety Polak ma to w naturze że jakoś to będzie przetrwamy może kolejna zima okaże się zimą stulecia i utrzymamy się na rynku ,niestety wiele firm już dawno upadło a te które pozostały inwestują w linię tanich kosmetyków letnich i tak się utrzymują ,jeśli polityka firmy będzie się nadal opierać na prognozach pogodowych nadchodzących zim to współczuję wam wszystkim.MELOMAN MA RACJĘ A ZIMY NIE WIDAĆ !
2
mister 2015-01-09 13:12:27
Kiedy zmienia dyr h?
Tomek 2015-01-14 12:06:18
Chodzi Ci, kolego, o dyr Handlowego? czy H...go ?
Piter 2015-01-18 22:08:30
Drodzy Państwo - nie polecam.
Firma raczej nie ma szans na dalszy rozwój.
Wymiana dyrektora handlowego to za mało.
Na produkcji nic się nie zmienia na lepsze od dawna.
2
michalakzo 2015-01-21 12:09:25
Ale produkty mają w miare dobre przecież prawda? I z tego co słyszałem i czytałem to jest jedna z najnowocześniejszych fabryk . Wiec o co chodzi tak naprawdę?
kris 2015-01-23 01:04:18
Popracuj tu to zobaczysz o co chodzi.
1
jojo 2015-02-04 19:43:33
Panie Michalakzo. Czytałeś Pan jakąś fantastykę chyba....
jojo 2015-09-25 21:47:15
Bonek czekaj , czekaj....
Idź do wróżki albo zagraj w totka !
Ja 2015-11-03 21:55:24
Większość tych opinii nic nie jest warta.
Firma jak wiele innych. Są plusy i minusy jak wszędzie.
Takie portale nie mają większego sensu. Za 20 lat nikt tego nie będzie czytał.
Nie zostanie nic !!!!
Ameba 2016-01-16 20:16:03
FIRMA NIE WARTA UWAGI ,PISZESZ ZE DAJĄ UMOWĘ O PRACĘ WIELKIE MI RZECZY TEŻ MI OKAZJA ! PRACA BEZNADZIEJNA WSZYSTKO BEZNADZIEJNE ! DLATEGO SIĘ ZWOLNIŁAM NIE POLECAM ! LEPSZE TO MOKATE,INSTANTA.JBG-2,KANIA,
1
RYAN 2016-02-28 08:36:11
FIRMA JEST W PORZĄDKU .JEST PARĘ OSZOŁOMÓW ,KTÓRZY DOSTALI PRACĘ PO ZNAJOMOŚCI I NIE MAJĄ O NIEJ ZIELONEGO POJĘCIA.POTRAFIĄ TYLKO PIĘKNIE SIĘ UŚMIECHAĆ,ALE TO FIRMA PRYWATNA -A W TAKIEJ FIRMIE DECYDUJĄ WZGLĘDY RODZINNE-NIESTETY.
Janio 2016-06-06 09:35:20
(usunięte przez administratora) Wszelkie wizyty sanepidu czy pipu zapowiedziane.
pracownik autoland Legionowo 2016-08-05 12:11:30
Jak daleko jest to od Warszawy?
rick ross 2016-11-13 20:36:00
Obecnie jest rekrutacja na stanowisko PH -w odpowiedzi na chęc podjęcia rozmów przychodzi email ,że zapraszają do Pawłowic -mam się przygotować z wiedzy o ich firmie oi opisać dwa wybrane produkty.
Pracuję w handlu 12 lat ja się pytam czy to jest teraz taka praktyka wybierania odpowiedniego kandydata na stanowisko PH!!! tosz to praktyki który były 10 lat temu kiedy to pseudo kierownik prosił abym mu sprzedał na rozmowie kwalifikacyjnej "długopis" czy tak sie dobiera odpowiedniego kandydata czy szukacie "szefowie " AUTO LANDU ucznia do przyuczenia zawodu!!...czytajcie co ludzie Wam wysyłają w cv skupcie się na tym jaką mają baze klientów,doświadczenie w handlu,jaki rejon obsługują obecnie itp itd..czy już naprawde w tych firmach zasiadają półmózgi na stanowiskach zarządzających czy kierowniczych. czekam na odp może jakiś admin z Waszej firmy się postara sensownie odpisać.
Pozdr.aplikant
taki tam 2016-11-16 21:02:26
nie licz na to
Kandydat 2016-11-17 12:35:38
Witam ,ile w tej firmie zarabia przedstawiciel handlowy?
Zostaw swoją opinię o AUTOLAND - Pawłowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AUTOLAND