Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW

Pracowałeś w firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
supron - 2015-05-30 21:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-05-30 10:38:10]:
największy problem jaki ja zauważam z tą firmą to przede wszystkim duża konkurencja na rynku do której TUW nie jest chyba jeszcze wystarczająco dobrze przygotowany. Konkurencja ma dużo większe możliwości , także dodatkowo dwa razy więcej trzeba się napracować nad pozyskaniem kolejnych klientów niestety
zdjecie uzytkownika
dziewczyna - 2015-06-01 23:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem jaki problem maja pozostali pracownicy, ja w tej firmie pracuje i jest naprawde ok - zarobki sa w porzadku (sama daje rade sie utrzymac) atmosfera tez zla nie jest wiadomo czasami nie jest lekko ale to w kazdej pracy tak jest przeciez ogolnie tuz nie jest moze szczytem moich marzen ale tez nie narzekam wazne ze zarobic mozna i nie wala w kulki z pracownikami co sie czesto zdarza, jak dla mnie praca bardzo ok dobrze mi sie pracuje i nie narzekam a jak ktos psioczy to nie wiem serio z czym ma problem bo wszystko jest ok
zdjecie uzytkownika
dziewczyna - 2015-06-01 23:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dziewczyna - 2015-06-01 23:08:51]:
a i te teksty ze wykorzystuja tak nie placa ze atmosfera lipna i tak dalej to ja nie wiem skad to wzieliscie chyba moze z innych miast nie wiem jak tam jest ale warszawa jest ok, ludzie ogarnijcie sie. ja sie nigdy nie spotkalam z czyms takim co piszecie tutaj
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-06-03 20:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dziewczyna - 2015-06-01 23:13:31]:
A ja byłam na rozmowie do działu handlowego i mam nadzieję że do mnie oddzwonią. Warunki fajne dobre godziny pracy przyzwoita pensja podstawowa i do tego też są premie. Znajoma pracuje ale w dziale wznowień od niedawna i też mówi że spoko i fajnie jest. A ktoś wie jak jest na wprowadzaniu danych?
zdjecie uzytkownika
Lelka - 2015-06-18 14:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdaje się, że mamy tu i opinię od naszej ulubionej koleżanki którą zwolniono bo chodziła do pracy w kratkę i generalnie miała wywalone na robotę i cały zespół :P Jakoś po tym odejściu wyniki nam się poprawiły i nikt już nie narzeka na wszystko. Pewnie dlatego, że inni pracują normalnie. Powodzenia w nowym miejscu. Mam nadzieję, że tam będziesz spokojnie mogła cisnąć w gry na komórce!
zdjecie uzytkownika
Aneta86 - 2015-06-19 15:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc , ja znalazlam oferte na stanowisko recepcjonistki w Warszawie moze ktos mi cos powiedziec na temat tego stanowiska? pracowal ktos moze tam w takim charakterze ? z góry dziekuje
zdjecie uzytkownika
bronka - 2015-06-19 18:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie płacą, nie szanują pracowników, wynagrodzenie inne (niższe)niż uzgodnione na rozmowie o pracę, podsumowując wielki ..................syf
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-06-22 21:51:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bronka - 2015-06-19 18:10:52]:
osoba powyzej jakies bzdury pisze bo placa - nigdy nie bylo tak zebym kasy nie dostal a pracuje juz bardzo dlugo
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-06-24 13:31:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-06-22 21:51:20]:
Pracuje na recepcji prawie rok i jest ok, a kaska zawsze w terminie. Zespol tez jest w porzadku, jak ktos chce to moze sie przekonac na wlasne oczy i nie musi zwracac uwagi na hejterow
zdjecie uzytkownika
aluśka - 2015-06-24 22:20:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam tam 3 miesiące i kasa nigdy nie była w terminie. jak miała być pod koniec miesiąca to dostawałam za np. styczeń dopiero 24 lutego miałam na koncie ...
zdjecie uzytkownika
izka - 2015-06-29 14:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co ja się orientuje to kazdy dzial ma kase w innym terminie, a termin zawsze jest zapisany w umowie
zdjecie uzytkownika
Nitka - 2015-07-02 16:04:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam zawsze w terminie - tym co na umowie.
zdjecie uzytkownika
Tuk tuk - 2015-07-15 16:12:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja zastanawiam się ile mniej więcej oferują w dziale likwidacji szkód. Z doświadczenia wiem, że koło 2500-3000 powinno być do wyjęcia, ale ile realnie można otrzymać to jest zawsze zagadka. Wiem, że wielka firma PZU jest w stanie zaoferować jakieś 10zł brutto za godzinę czym mnie rozbawili doszczętnie. TUW mam nadzieję coś lepszego daje..
zdjecie uzytkownika
Klocek - 2015-07-22 09:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wiecie jakie jest rozwinięcie skrótu TUW ? Tu Uzyskasz Wykluczenie - nic nie przysługuje
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-07-23 10:21:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TUW TUW to inna firma niż TUZ TUW, nie wiem więc o jakiej firmie mówicie?? Ja akurat w TUZie pracuję. Myślałam chwilę o PZU, ale z tego co mówiecie, jeśli są tam tak niskie stawki to wolę już zostać w TUZie. Tutaj zawsze trochę więcej wyciągnę.
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2015-07-24 16:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [salsa - 2015-05-14 14:38:23]:
wiesz już jakie jest wynagrodzenie na tym stanowisku? oraz jak przebiega rozmowa rekrutacyjna?
zdjecie uzytkownika
sasa - 2015-07-30 11:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaaa - 2015-07-24 16:44:06]:
Pójdź i zobacz. Nic przecież Ci nie zaszkodzi, a dowiesz się i będziesz wiedzieć na czym stoisz
zdjecie uzytkownika
Shenandoh87 - 2015-08-05 14:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

Ide na rozmowę do TUW na Likwidatora szkód komunikacyjnych, jakie sa warunki pracy? firma ma jakies zaplecze socjalne? Np. Benefit, czy Medicover ? Jakie są zarobki? na jakim pozoiomie?
zdjecie uzytkownika
Nata - 2015-08-07 16:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Shenandoh87 - 2015-08-05 14:25:38]:
I jak było na rozmowie ?
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-08-07 18:14:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzial handlowy warszawa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest dobrze sie pracuje zajebista atmosfera i wyciagnac kase sie da !!
zdjecie uzytkownika
Nowicjusz - 2015-08-19 07:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I jak tam po rozmowie? Co sie dowiedziałaś?
zdjecie uzytkownika
jowisz - 2015-08-24 17:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, mi teraz nie na rękę zmieniać pracę, ale wiem, że Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych "TUW" ma miejsce dla specjalisty do spraw rozwoju ubezpieczeń. Może komuś te info pomorze, ja bym skorzystał gdybym mógł. Poza dobrą kasą którą płacą mają niezłe dodatki socjalne, także naprawdę warto się u nich zatrudnić.
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2015-09-05 10:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć,
rozważam wysłanie CV na wprowadzanie danych. Wiecie jakie są warunki pracy na tym stanowisku??
zdjecie uzytkownika
Arek - 2015-09-21 16:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej,
Wyślij to się dowiesz :) :P Nie wiem jak płacą w tym dziale, jedyne co wiem, to że jest umowa o pracę od razu. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-09-23 20:46:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW rzeczywiscie od razu daje umowe o prace, tak slyszlalam. ale moze ktos powie jak to jest u nich z rekrutacja. bedzie cos prowadzone niedlugo? gdyz jestem zainteresowana, chodzi mi glownie o staniwsko przedstawiciel handlowy. rozumiem ze tak jest oferowana podstawa plus oczywiscie premie od sprzedazy?
zdjecie uzytkownika
pomoc - 2015-09-30 20:19:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. Jak jesteś zainteresowana to po prostu udaj się do danego oddziału, biura regionalnego lub filii i zorientuj się czy robią nabór i organizują szkolenia na agenta. Podpiszesz później umowę o współpracy i działsz.
zdjecie uzytkownika
info - 2015-09-30 20:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Aluś!!!!!!!!!! , ale gdzie ty pracowałaś w biurze bajki jakieś opowiadasz każdego 27-ego kasa na koncie pracownika , a jak wypada data wypłaty w niedzielę to dostajesz 2 dni wcześniej. Chyba że jesteś agentem to dostałaś wtedy kiedy raczyłaś wystawić rachunek. Jak się Ci nie spieszyło to dostałaś kasę wtedy kiedy przedstawiłaś rachunek.Słyszałaś aby wypłacić komuś kasę kto nie chce, a jak nie dawałaś rachunku to skąd wiadomo na podstawie czego wypłacić. Jak już się udzielasz to pisz prawdę!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
simpo - 2015-10-24 01:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W TUWie sporo osób się ubezpiecza, ale zwykle są to klienci mniej zamożni i przy okazji tacy, którzy niespecjalnie wiedzą co podpisują. Dodatkowo kontakt z samymi pracownikami jest ciężki przez beznadziejnie zbudowaną infolinię i zatrudnienie małej ilości pracowników- czy wy nie macie wrażenia, że strasznie dużo roboty macie ?
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-10-30 10:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Piszecie że jest umowa o pracę od razu ale pytanie czy na czas określony czy nie określony? Może ktoś coś napisać.
zdjecie uzytkownika
fifi - 2015-11-02 19:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasz - 2015-10-30 10:37:30]:
no na czas określony i tak mogą kilka razy a każda umowa z czasem 2 lub 3 lata na czas określony
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-11-03 13:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wynagrodzenie składa się z dwóch części, najniższej krajowej z umowy o pracę i umowy zlecenia z firmą krzak. Wiem że kilka osób już zrezygnowało przez to z pracy i poszło do sądu.
zdjecie uzytkownika
Gabi126 - 2015-11-12 16:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rodzaj umowy zależy od stanowiska. Na początku zlecenie, potem umowa o pracę.
zdjecie uzytkownika
oji - 2015-11-13 19:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zastanaiwam się nad podjęciem pracy w firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych "TUW"..szukają likwidatora szkód majątkowych w Krakowie do obowiązków należy m.in. ustalanie i potwierdzanie ochrony ubezpieczeniowej, oględziny uszkodzonego mienia, obiektów, upraw, inwentarza szacowanie wielkości szkód..
zdjecie uzytkownika
mj - 2015-11-16 16:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli u nich w obowiazkach jest ustalanie i potwierdzanie ochrony ubezpieczeniowej to chyba jest to podstawą.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2015-11-18 19:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobrze, obowiązki to orientacyjnie kazdy sie domyśla, pytanie co oni własciwie oferuja w zamian. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
C - 2015-11-20 22:56:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@marcin ja sam chętnie bym się dowiedział, ale niestety oferta chyba wygasła.. nie widzę jej u siebie, a w sumie zainteresowało mnie to, co piszecie powyżej.
zdjecie uzytkownika
sebar - 2015-12-08 13:26:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro wyrabiacie wszyscy planowane wskazniki to kierownik na was krzyczy?sorry ale to chyba troche absurdalne o czym piszesz, poza tym jak sam napisales ze do 3000 tys lub tyle mozna zarobic z wyrobianym targetem
zdjecie uzytkownika
Pracownik :) - 2015-12-08 21:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pani Agato vel Dominiko :)
Nie zamierzam z Wami dyskutować :)
Wyraziłem subiektywne zdanie - można się z nim zgadzać, ale nie trzeba!
Żeby samemu wyrobić sobie zdanie wystarczy wysłać CV na to ogłoszenie.
Pan Mariusz zadzwoni i umówi :)
link - http://www.pracuj.pl/praca/pracownik-biurowy-warszawa,oferta,4272862
zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2015-12-09 17:33:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Skoro zniknął wpis mojego kolegi, to ja dam odnośnik.
Panie Grzegorzu, Panie Krzysztofie tam też piszą dobrze o CC :))))

http://www.ubezpieczenie.com.pl/forum/praca_w_cc/0,89,0,0,4,61422.html
zdjecie uzytkownika
Lidia - 2015-12-16 14:10:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownica - 2015-12-09 17:33:24]:
Bardzo fajnie że wyrażacie Państwo opinię o pracodawcy - tylko pytanie dlaczego tam gdzie powinny znaleźć się opinie o TUZ TUW - piszecie o jakiś dwóch innych firmach i linkujecie?? Ludzie chcą się dowiedzieć czegoś o TUZ jak wchodzą na to forum, a nie o innych firmach... Teraz jest zamiesznie i kompletna dezinformacja. Myślałam że znajde potrzebne informację a tu nic z tego bo nie wiem o której z firm mowa w jakim poście :/

Proszę o opinie tylko od osób które pracują konkretnie w TUZ TUW. Interesuja mnie stanowiska biurowe.
zdjecie uzytkownika
Pracownik :) - 2015-12-16 18:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lidia - 2015-12-16 14:10:56]:
Pani Lidio, ale my piszemy O TUZie :)

zdjecie uzytkownika
Nijel - 2015-12-18 17:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aktualne ogłoszenia o pracę są nawet z poniedziałku, wow i to do Warszawy, superancko, ogólnie dużo dobrego słyszałam o firmie, bardzo polecam się nią zainteresować :)
zdjecie uzytkownika
Jerzy - 2015-12-23 21:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik do wprowadzania polis- umowa zlecenie najlepiej na studenta - wynagrodzenie 0,70 brutto za prostą polisę , 1,30 za dłuższą i 1,50 za najbardziej skomplikowaną.
Wyciągnąć można od 1800 netto - do max 2700 przynajmniej w moim oddziale.
zdjecie uzytkownika
Nijel - 2015-12-30 18:44:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ile takich polis jest dziennie do wyciągnięcia, jakim tempem to idzie powiedz mi i wyjaśnij, bo nie brzmi do jakoś strasznie, ale diabeł tkwi w szczegółach, taka branża
zdjecie uzytkownika
tuzek - 2016-01-06 02:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem jakis czas temu, teraz wiem jaki to s..f. TUZ szuka pracownikow ktorzy beda sprzedawac, czy sprzedajesz czy nie to i tak wywalaja i nie placa wszystkiego, jak nie szybciej jak przynosisz klientow to po jakims czasie zeby przejac Twoja baze klientow i zeby znajomy dyrektora mogl zarobic :) Aha kierownicy czy jak ich tam zwa maj obowiazek pisac posty na forach i lowic nowych pracownikow. Strata czasu.
zdjecie uzytkownika
jhg - 2016-01-06 22:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niedawno pojawialy sie ofert pracy od nich, jest kilka na przyklad na stanowsiko serwisanta sprzetu IT, likwidatora szkod komunikacyjnych w Lublinie..
zdjecie uzytkownika
dagi - 2016-01-13 23:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i to stanowisko dalej jest wolne, więc jak kogoś interesuje praca na stałe, na umowę o pracę to aplikujcie czym prędzej, zanim was ktoś uprzedzi w tej kwestii :)
zdjecie uzytkownika
caira15 - 2016-01-15 11:18:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam ostatnio na rozmowie na Dzial Wznowień po dniu probnym stwierdzilam ze sprobuje zaczynam szkolenia wiec zobaczymy jak bedzie po przeczytanych opiniach i rozmowach z dziewczynami z dzialu stwierdzam ze bedzie dobrze.Najwazniejsze zeby ogarnąc wszystkie informacje.Moze ktos tu jest co ma poczatki za soba i podzieli sie wrazeniami ?
zdjecie uzytkownika
dranik - 2016-01-18 20:09:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@caira15 spokojnie dasz sobie radę, początki są ciężkie no ale pewnie jak sama już zauważyłaś atmosfera w firmie jest dobra, więc jeśli jakieś problemy to pytaj znajomych z pracy.
zdjecie uzytkownika
pusi - 2016-01-21 16:31:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na samym początku wiadomo że jakieś problemy mogą być @dranik, ale ostatecznie atmosfera jest na tyle dobra, że spokojnie można znaleźć zatrudnienie u nich chociaż jako programista, tyle ze trzeba mieć odpowiednie wykształcenie.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert