Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW

Pracowałeś w firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sabi - 2016-03-22 19:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stonka - 2016-03-21 20:34:25]:
Pracuję o kilku tygodniu w dziale wznawiania polis i nic nie slyszalam o masowych zwolnieniach, trzeba sie przylożyć na początku i potem można nawet spoko premie wyciagać
zdjecie uzytkownika
sabi - 2016-03-22 19:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [stonka - 2016-03-21 20:34:25]:
Pracuję o kilku tygodniu w dziale wznawiania polis i nic nie slyszalam o masowych zwolnieniach, trzeba sie przylożyć na początku i potem można nawet spoko premie wyciagać
zdjecie uzytkownika
k - 2016-03-23 16:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nijel - 2016-03-11 14:34:58]:
Czy na pewno piszesz o Towarzystwie Ubezpieczeń Wzajemnych TUW? Twoja wypowiedź bardzo odbiega od rzeczywistości pracy w tej firmie..Po pierwsze: na wprowadzaniu polis można bardzo dużo zarobić (więcej niż na etacie), po drugie: program działa sprawnie, po trzecie: umowa jest jasna, wszystkie stawki są wpisane, po czwarte: wypłata zawsze o czasie.
zdjecie uzytkownika
k - 2016-03-23 16:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2016-03-08 17:06:38]:
Czy na pewno piszesz o Towarzystwie Ubezpieczeń Wzajemnych TUW? Twoja wypowiedź bardzo odbiega od rzeczywistości pracy w tej firmie..Po pierwsze: na wprowadzaniu polis można bardzo dużo zarobić (więcej niż na etacie), po drugie: program działa sprawnie, po trzecie: umowa jest jasna, wszystkie stawki są wpisane, po czwarte: wypłata zawsze o czasie.
zdjecie uzytkownika
sebar - 2016-03-27 14:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@k dobrze to słyszeć, bo właśnie zastanawia się nad aplikacją na likwidatora szkód w Wadowicach. Wymagają rocznego doświadczenia właśnie w likwidacji szkód itp, tylko o warunkach pracy za wiele nie wspomniano...
zdjecie uzytkownika
insurance - 2016-04-06 22:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym wątku mylone są dwie firmy - TUZ TUW oraz TUW TUW. Wątek na tej stronie dotyczy TUW TUW. Ja w TUW TUW nie pracowałem, ale o TUZ TUW mogę napisać coś więcej. Jeżeli starasz się o pracę w tej firmie, lub miałeś rozmowę - to zapomnij. Takich przekrętów związanych z umową dawno nie widziałem.Szkoda Twojego czasu. Nie warto, najlepiej z dala od tej firmy. Moja ogólna ocena związana z TUZ - 0/10.
zdjecie uzytkownika
tuzek - 2016-04-10 14:37:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anonim - 2016-02-29 13:53:55]:
wprowadzanie danych w gdańsku to żenada - głównie przez osobę dyrektora który dodaje pracownikom dodatkowe obowiązki - przez co nie za bardzo sobie te dane powprowadzasz. Praca stresowa, dyrektor niemiły, nęka pracowników. Mam porównanie do Hestii i PZU - TUZ to naprawdę dno. I to takie podchodzące pod inspekcję pracy.
zdjecie uzytkownika
tobi123 - 2016-04-20 14:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W TUZie w Centrali praca bardzo w porzadku. Zaczynalem od asystenta przedstawiciela handlowego. to jest wstep do tego zeby byc handlowcem. zespol tez spoko. po miesiacu dostalem umowe o prace. robota bardzo rozwojowa.
zdjecie uzytkownika
popo - 2016-04-26 15:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiecie kochani jakie tutaj sprzedawcy mają prowizje? mam już małe doświadczenie w biznesie ubezpieczeniach ale ton wysokosc prowizji o wszystki zadecyduje
zdjecie uzytkownika
ON - 2016-04-26 23:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy praca fajna? Pewnie, że tak! Czy trudna? Naturalnie! Ludzie myślą, że za pierdzenie w stołek zarobią kokosy. To jest sprzedaż i kontakt z ludźmi, branża finansowa a więc agresywna. Jak jesteś słabiak to daj sobie spokój i czytaj wypociny reszty słabiaków, którzy sobie nie poradzili ze względu na swoją nieporadność. Jak masz ochotę zarobić kasę za konkretną pracą to wal jak w dym!
zdjecie uzytkownika
pieknyroman - 2016-04-29 20:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam do Was dwa pytania. Niedługo rozpoczynam pracę w TUW jako asystent przedstawiciela. Jaki ubiór będzie odpowiedni? Czy garnitur czy jakiś smart casual wystarczy. Na rozmowie rekruter mówił, że zarobki 1700 na rękę plus premię i ryczałt na paliwo. Czyli gdzieś powyżej 2000 zł. Czy też miał ktoś takie zarobki na tym stanowisko na początek? Dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2016-05-05 13:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pieknyroman' a na jakim stanwoisku zatrudniony jestes? Bo ja widzialem oferte na Referenta dają umowe na zastępstwo ale o prace, tez sie zatsanawiam jaka kasa...
zdjecie uzytkownika
rosa - 2016-05-11 13:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przez kilka miesięcy pracowałam w TUZ. umawiałam spotkania dla przedstawicieli i było spoko. PRaca bez stresu, fajni ludzie bo grupa bardzo mała, wszyscy zgrani. można też było całkiem dobre prowizje wypracować, jak ktoś się nie boi rozmawiać przez telefon to sobie poradzi. Gdyby nie sprawy rodzinne to napewno popracowała bym dłużej,,,
zdjecie uzytkownika
mat - 2016-05-11 14:30:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam a może ktoś coś powiedzieć o stanowisku pracownik biurowy w dziale wznowień w Warszawie bo mam zamiar iśc na rozmowę rekrytacyjna. Na czym ta praca polega i jakie są zarobki.
zdjecie uzytkownika
kaja - 2016-05-12 10:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mat - 2016-05-11 14:30:01]:
praca biurowa i obsługa telefoniczna klienta firmy to tak w skrucie o dziale wznowień. Jest to bez stresowa w sumie praca, przed komputerem, narzedzia pracy są dostepne, no i wsparacie kierownika.
zdjecie uzytkownika
anonimka ;) - 2016-05-12 18:35:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja byłam na dniu próbnym w dziale telemarketingu w warszawie na poleczki. Troche niechętnie ale poszłam bo się bałam ze to takie call center jak wszedzie gdzie sie tylko ciagle dzwoni i cie cisna, ale sie okazalo że wcale nie i jest fajnie, umawia sie tylko spotkania i najwiecej to jest pracy z baza danych. fajna atmosfera przede wszystkim, dziewczyny bardzo mile i pomocne, zwalszczsa ta co mnie szkolila. teraz czekam az zadzwonia a w sumiw to bym chciala bo bardzo mi sie tam podobalo. jak ktos sie waha to smialo polecam.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-05-14 13:37:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mat - 2016-05-11 14:30:01]:
Jeżeli będziesz pod( usunięte przez administratora ) to lepiej uciekaj ! To wariatka, pracowałam u pod nią bardzo długo. Zarobki nędzne, ona sama non stop obarcza nowymi obowiązkami, które ( usunięte przez administratora ) zleca jej - a później się pod tym podpisuje. Cały dzien zajmuje się tylko szukaniem chętnych, aby zamówić chinola. Nie wróciłabym tam nawet za 10k do ręki.
zdjecie uzytkownika
Kaaa - 2016-05-17 03:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to fakt ze w telemarketingu jest spoko :) kierowniczka super, ludzie fajni :) praca na luzie i zarobic mozna w sumie ladnie
zdjecie uzytkownika
Kaaa - 2016-05-17 03:12:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty chyba o wznowieniach mowisz? Ja slyszlalam ze wcale nie jest zle, wlasne spoko praca i zarobki ok. Jak pisalam telemarketing umawianie spotkan najlepiej tam trafic bo dobrze sie zarabia dobra atmosfera i dobra managerka
zdjecie uzytkownika
OD WEZWANIA - 2016-05-17 20:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj wyciągłem ze skrzynki na listy wezwanie do zapłaty od TUZ TUW UBEZPIECZENIA na kwotę 70 zł za ubezpieczenie mieszkania 2012 na 2013 rok .Problem w tym że dopiero dzisiaj dowiedziałem się że jest taka ubezpieczalnia(swoją drogą opinie które dzisiaj przeczytałem na temat tej firmy ...)Ode mnie nic nie wysępicie .Sprawę kieruję na razie na Policję i dowiem co dalej w sprawie próby wyłudzenia.TO TAKICH PRACOWNIKÓW POTRZEBA-DO WYPISYWANIA FAŁSZYWYCH WEZWAŃ ?
zdjecie uzytkownika
tobiasz - 2016-05-17 22:12:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kaja - 2016-05-12 10:45:06]:
bylem na dniu probnym we wznowieniach. Praca myślę, że ok, nic trudnego i nie jest to call center. Mam nadzieje ze sie odezwą bo jak dla mnie to na duzy plus godziny pracy i daja umowe o prace po 3 miesiącach...teraz to wszedzie zlecenie tylko dają...
zdjecie uzytkownika
djpokor - 2016-05-22 20:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [tobi123 - 2016-04-20 14:40:32]:
potwierdzam, praca w porządku, ja pracuje kilka tygodni dopiero... Kasa calkiem niezla, premie tez mozna wyciagać. Ja się dopiero rozkrecam, ale miesiac przede mna jeden koles zaczał prace i wlasnie awansowal na handlowca, takze da sie.
zdjecie uzytkownika
tom - 2016-05-24 11:44:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [djpokor - 2016-05-22 20:34:14]:
kumpel w łodzi pracuje i też sobie chwali..wlasnie złożyłem cv do Wawy, zobaczymy...
zdjecie uzytkownika
becia - 2016-05-29 21:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Kaaa - 2016-05-17 03:08:42]:
Potwierdzam! Super atmosfera, jak ktos ceni sobie przyjaznną i bezstresową atmosferę to polecam. JA się dużo nauczyłam, no i jak ktoś jest ambitny to i premie fajne można robić
zdjecie uzytkownika
tytus - 2016-05-31 21:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Po kilku dniach pracy na stanowisku asystenta moge cos w koncu powiedziec. Poki co jestem zadowolony bo praca nie jest w jedny miejscu, jest mobilna i to mi sie podoba. Ciagle kontakt z ludzmi no i z tego co widze to sa jakies perspektywy rozwoju, przede mna jeszcze sporo pracy ale sa tu osoby ktore po kilku miesiacach awansowaly
zdjecie uzytkownika
ma - 2016-06-02 23:22:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Danon, to staż, więc jak na taką firme więcej jak 700-800 złotych bym się nie spodziewał. :) jednak ważne zdobyte doświadczenie
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-06-08 11:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od dwóch tygodni pracuje w dziale wznawiania polis i poki co jest fajnie, zespol nie jest zbyt duzy, koordynatorki mile i pomocne no i dla mnie wazne ze po miesiacu daja umowe o pracę
zdjecie uzytkownika
poldek - 2016-06-09 22:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to dobrze, skoro zespół nie jest duży to na pewno fajna atmosfera jest, w ubezpieczeniach uważam to za bardzo istotne kryterium zatrudnienia i pracy - a wiecie jak u was od sprzedazy jest z prowizjami?
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-06-10 08:27:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [poldek - 2016-06-09 22:53:19]:
to zalezy na jakim stanowisku, my mamy fajne premie za wyniki i jak ktos sie stara, przychodzi normalnie do pracy to mozna dodatkowe premie motywacyjne zgarnac, nawet do kilku stówek z tego co widzę po pracownikach z dluzszym stazem
zdjecie uzytkownika
pan jan - 2016-06-11 11:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to jak można do pracy przychodzić nienormalnie?:) ja chciałabym uwas otrzymać zatrudnienie jako Specjalista ds. Merytorycznej Likwidacji Szkód Komunikacyjnych - ktoś wie może ile konkretnie doświadczenie jest potrzebne w takiej pracy żeby przejść rekrutację?
zdjecie uzytkownika
ewka - 2016-06-11 20:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a moze ktoś wie jak jest na umawianiu spotkań? bylam na rozmowie i oferta dosc atrakcyjna ale ciekawi mnie jak to wyglada od srodka...
zdjecie uzytkownika
ma - 2016-06-11 22:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widocznie nie ma chętnych do pracy @picolo bo po prostu nie pokazało się na razi e żadne ogłoszenie pracy. O ewentualnych wakatach najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich, więc nic jeszcze straconego. Pewnie i tak dają dwuskładnikowe wynagrodzenie.
zdjecie uzytkownika
bono - 2016-06-12 15:10:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ewka - 2016-06-11 20:03:57]:
co prawda pracowalem tam ponad rok temu na umawianiu spotkan, ale bylo calkiem fajnie, nie ma wyscigu szczurów i prowizje spoko, mam porównanie do 2 innych call center i zdecydowaniu w tuzie pracowalo mi sie najlepiej, ekipa mała i zgrana
zdjecie uzytkownika
ma - 2016-06-12 22:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zadowolenie jest tutaj na każdym kroku, ale wiecie czy mają teraz u siebie jakieś oferty pracy? Dzięki
zdjecie uzytkownika
hai - 2016-06-13 13:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ma - 2016-06-12 22:49:31]:
słyszalem ze na handlowcow potrzebują osób
zdjecie uzytkownika
ma - 2016-06-13 13:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, to też, ale ciekawe oferty widze, ze tez są do pracy jako Specjalista ds. Merytorycznej Likwidacji Szkód Komunikacyjnych i chyba tutaj również można dobrze zarobić.
zdjecie uzytkownika
hai - 2016-06-13 13:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no pewnie na takich specjalistycznych sie lepiej zarabia, ale to tez juz chyba jakies doświadczenei trzeba miec...chociaz z doswiadczenia wiem, ze handlowcy tez maja calkiem fajne prowizje
zdjecie uzytkownika
ma - 2016-06-13 14:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dobrze, ale jest nowa oferta jako Specjalista ds. Merytorycznej Likwidacji Szkód Komunikacyjnych i wydaje mi się, że tutaj można już sporo zarobić jednak.
zdjecie uzytkownika
evie - 2016-06-13 22:30:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anonim - 2016-02-29 13:53:55]:
nie jest to sprzedaz... na wprowadzaniu to typowa praca biurowa
zdjecie uzytkownika
danka - 2016-06-13 22:42:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ma no dobrze w takim razie ciekawe ile można zarobić na takiej , jak to określiłeś "typowej sprzedaży biurowej" - Ustalanie odpowiedzialności TUZ TUW i wysokości odszkodowania chyba jesnak cię bardzo ceni moim zdaniem i powinni sporo za to płacić raczej
zdjecie uzytkownika
ma - 2016-06-14 15:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [danka - 2016-06-13 22:42:35]:
jaka sprzedaż biurowa? chyba stanowiska ci się pomyliły. Znajoma pracowała na wprowadzaniu danych i niczego nie sprzedawała...
zdjecie uzytkownika
ma - 2016-06-14 15:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie no jasne, że sie nie sprzedaje. W ogóle to praca też jest ciekawa jako Specjalista ds. Merytorycznej Likwidacji Szkód Komunikacyjnych.
zdjecie uzytkownika
neku - 2016-06-15 14:05:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ewka - 2016-06-11 20:03:57]:
Byłem na rozmowie, warunki spoko, czekam na drugi etap
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2016-06-15 16:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a na jakie stanowisko miales rozmowę ? neku', pracownik biurowy?
zdjecie uzytkownika
neku - 2016-06-15 16:46:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qwerty - 2016-06-15 16:06:33]:
na umawianie spotkań do konca tygodnia mam dostać odpowiedź
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2016-06-15 17:24:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to daj proszę cie znać bo i ja byłbym zainteresowany ile można u nich zarobić i czy od razu dają umowe o pracę, życzę ci powodzenia neku' 3mam kciuki i czekam na odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
neku - 2016-06-19 10:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [qwerty - 2016-06-15 17:24:02]:
ok, zaczynam szkolenie od polowy nastepnego tygodnia, ile da sie zarobic to sie okaze, bo jest podstawa + prowizje. ciekawie to wyglada hehe, ale umowa o pracę jest już od 2 miesiąca, takze spoko :-)
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2016-06-19 10:43:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to super! swietnie ze poczatek jest taki i wiadac zadowloenie, ja teraz aplikowalem na Pracownika Biurowego mam nadzieje, ze sie odezwa, bo mam wszystkie kompetencje jakie oczujka szkolenie gdzie gdziales?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystko spoko. Od razu na wstępie przedstawiony zakres obowiązków, wymagania, czas pracy oraz warunki finansowe.
Pytania: brak
zdjecie uzytkownika
neku - 2016-06-27 09:08:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [qwerty - 2016-06-19 10:43:46]:
jak odezwali się? no ja przepracowałem tydzień, trochę krótko żeby coś wiecej napisać, ale póki co mi sie podoba. Praca - żadna filozofia, jak ktos lubi rozmawiac i ma gadane to sobie poradzi, wszystkiego innego mozna sie nauczyc, no i na duzy plus, ze grupa jest bardzo mala, nie ma halasu! :-)
zdjecie uzytkownika
koral - 2016-06-27 09:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
samo gadane w dziale ewidencji to może być trochę mało

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert