Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o TUW TUZ

Pracowałeś w firmie TUW TUZ i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ostatni Sprawiedliwy - 2013-05-29 22:55:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to mówią w każdej legendzie jest ziarko prawdy.
1 Kasa jak wszystko dopilnujesz, wynik zrobisz, klienci opłacą a ty nie pomylisz się w niczym w polisie to się zgadza i jest to fakt (tylko że ciężko naraz wszystkie warunki spełnić).
2 Warunki pracy to wyzwanie, nie każdy sobie radzi i się odnajduje, praca nie należy do łatwych i przyjemnych ale wiele uczy wytrwałości i uporu z gadce z ludźmi, ( czego to ludzie dla pieniędzy nie zrobią)
3 Kierownictwo, mało reformowalne i przyjazne, acz zdarzają się czasem miłe wyjątki.
4 Na dzień dobry dość wysoka podstawa (za mniej połowy ludzi w pracy już by nie było taka prawda) ale małe premie, szanse rozwoju średnio małe, niektórym udaje się odnieść tylko duży sukces.
5 Wielki plus to zdobycie jakże cennego doświadczenia zawodowego, które jest prawie dla każdego na wyciągniecie ręki.
Werdykt: Wypłata 5 ( Wykonanie planu) 1 (przy karach za nie wykonaniu planu), Warunki pracy 2, Socjal 0, Atmosfera pracy: pracownicy 4, przełożeni 2.
Werdykt mimo wszytko 4 z dwoma minusami.
zdjecie uzytkownika
zaganiacz - 2013-06-07 21:47:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lipa z tym TUZ-em. Motto dyra (usunięte przez administratora): "ubezpieczać, przyjmować składki ale nie wypłacać"
Szkoda czasu żeby (usunięte przez administratora)sobie C.V. Kierownictwo może nie wszyscy to ludzie nadający się do łopaty
Chodzenie po domach czy mieszkaniach słuchania wyzwisk od domokrążców, itd.itp. Spotyka się też czasem miłych ludzi z którymi można pogadać. Szkoda czasu
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-09 11:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaką dają podstawę?
zdjecie uzytkownika
ByllyTuzowiec - 2013-06-15 15:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Limity po pierwszym miesiacu masz np. 10 polis na kwote 3 tys., a niektorzy maja nawet podpisac na 10 tys.Jak nie nie wyrabiasz normy to obcinka. Zrobisz 50% normy,to obcinka 500zl, 60% to 400zl. Pojdziesz do toalety i kierownik, ktory chowa sie w krzakach Cie nie zobaczy - obcinka. Ja bylem tydzien na chorobowym i obcieli mi prawie 1000zl (usunięte przez administratora). Kumplowi z miesiaca na miesiac podwyzszaja limity. W tej firmie moze daloby sie pracowac gdyby nie kierownicy. Chcialem przeniesc sie do Gdanska,ale tam sa walnieci kierownicy. Jeden z nich(starszy )ma wiecznie okres,albo ukrywa sie w krzakach podglada czy pracujesz,a ten drugi nosi przez tydzien ta sama koszule wiec wali niemilosiernie...dziecinada. gdyby traktowali pracownikow jak doroslych,nie bylob zle. A kasa tez nie przychodzi na czas i niestety (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
S.S - 2013-06-18 00:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z przykrością muszę stwierdzić, że TUW TUZ to jedna wielka wylęgarnia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co lepsze, donoszących [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nawiązując do kierownictwa, rzeczywiście piękny (usunięte przez administratora) stoi na czele bezmózgich zastępów firmy :) nie wiem kto mu powierzył takie stanowisko, ale chyba musiał długo siedzieć pod biurkiem. Generalnie zero kompetencji i logicznego myślenia. Można pisać i pisać na ten temat, ale szkoda czasu :) tak pokrótce: Towarzystwo jako Ubezpieczalnia może i ma dobry produkt, ale totalnie nie szanuje i nie dba o swoich pracowników... Człowiek- najlepsza inwestycja.
A tymczasem życzę dobrych snów :)



zdjecie uzytkownika
lolek - 2013-06-20 22:44:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najgorsze jest to ze jak umawiasz sie z klientem na spotkanie to później oddzwania do ciebie, ze rezygnuje ze spotkania ponieważ żadnej dobrej opinii nie znalazł na temat TUW TUZ same negatywy zarówno od byłych klientów jak i pracowników, przez to dostaje się handlowcom, nie wiem czemu firma nie dba o pracowników!!!! i zatrudnia niepotrzebne osoby np referentów !!! Kiedy w końcu firma zrozumie że motorem napędowym są handlowcy a nie kadra kierownicza która jest całkowicie nieprzygotowana !!!!!!!
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2013-06-22 18:39:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak pracuje już od ponad roku jako asystent i to co piszecie jest śmieszne. To jest najgorsza praca na świecie , bo ile razy można chodzić do tych samych drzwi z czasem to omijają cie z daleka jak widza. Nigdy nikomu nie polecam takiej pracy auto strasznie odczuwa każda dziurę przemierzając setki kilometrów a marne parę groszy na paliwo gdzie drugie tyle i tak trzeba dołożyć.
zdjecie uzytkownika
Pracowałem- nie polecam - 2013-07-05 14:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystkie negatywne opinie moich poprzedników są jak najbardziej prawdziwe. Jedynym pozytywem jest umowa o pracę (chociaż kodeks pracy jest w TUZ-ie niczym), natomiast umowa zlecenie pełni funkcje(usunięte przez administratora) bo zawsze można wstrzymać wypłatę tej części wynagrodzenia. Związane jest to z narzucanymi limitami sprzedaży, których niewykonanie jest powodem obcięcia części wynagrodzenia.
Ciężko jest wykonać plan, bo reklama firmy w formie nachodzenia ludzi w ich domach zaczyna przynosić efekt odwrotny... Dlatego ludzie widzący 28 raz tego samego człowieka, nie chcą nawet słyszeć o tej firmie. Ale poza tym są jeszcze wspaniałomyślni kierownicy z (usunięte przez administratora). na czele, którzy nie mają elementarnej wiedzy na temat kierowania zespołem... Mam nawet wrażenie, że niektórzy z nich zostali bezpośrednio przed pracą w TUZ oderwani od przysłowiowego PŁUGU!!!!!.
zdjecie uzytkownika
miałem nieprzyjemność pracować - 2013-07-05 14:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można by dużo opowiadać o tej żenującej firmie, że nie wypłaca pracownikom, że nie wypłaca klientom itd. Jednak to co jest najbardziej uderzające to brak kompetencji kierowników, którzy absolutnie nie potrafią zarządzać ludźmi, szczególnie taki jeden (usunięte przez administratora). który ma 150cm w kapeluszu, ledwie szkołę skończył niekoniecznie wyższą i każde do siebie mówić per Pan mimo, że przed awansem do każdego mówił po imieniu... Żenujace jest także podejście rzekomego (usunięte przez administratora), któremu słoma z butów wystaje po kolana. Myśli że Boga za nogi złapał bo zarabia niewiele lepiej niż przeciętny pracownik i może NAWET w garniaczku pochodzić po stolicy.
Cała firma kreuje się na mini-korporację, a w rzeczywistości jest śmieszna bo nawet nie stać ją (i pewnie nie chce bo boi się niezadowolonych klientów) na jakiś szyld na biurowcu - co skutkuje dopytywaniami się przez klientów "gdzie tu można się do tego TUZu dostać, aby wreszcie pieniądze wypłacili"
Do tego praca jest słabo płatna, bo niby jest umowa o pracę ale tylko najniższa krajowa + wyrównanie umową zlecenie do 2tys zł, a kasa z prowizji jest śmieszna. Profitów z umowy o pracę w zasadzie nie ma bo o urlop to trzeba się prosić miesiącami, a nawet jak, pożal się Boże, kierownik łaskawie się zgodzi to do końca nie można być pewnym że decyzji nie cofnie.

Najgorsza firma jaką miałem nieprzyjemność poznać od środka. Pozdrawiam żałosnego kierownika (usunięte przez administratora) ;)
zdjecie uzytkownika
ADRIANEK - 2013-07-16 12:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, trudno nie dołożyć swoich trzech groszy przede wszystkim tak jak wielu z Was określa kierownictwo -banda idiotów tak cisnąć klienta jak to określa p (usunięte przez administratora) KIEROWNIK REGIONALNY aby go zmęczyć aż podpisze.Ludzie nie wytrzymują psychicznie p (usunięte przez administratora)dzwoni naście razy dziennie z pytaniem ile ,za ile ,dlaczego tak mało?Rano meldujesz SMSem co dzisiaj będziesz robił ile spotkań ect.Oczywiście jak nie zrealizujesz planu narzuconego przez p (usunięte przez administratora) po kieszeni, umowa o pracę obiecanki- czekasz ,no i na koniec ubiór wymagany garnitur pantofle a p (usunięte przez administratora)garniturek rodem z gimnazjum nie zdążył z niego wyrosnąć ,koszulka żałosna gdzie Ty się chłopie ubierasz w SMYKU?(usunięte przez administratora)Tym co pracują i będą pracować dla JAŚNIE PANUJĄCEGO PANA(usunięte przez administratora). ŻYCZĘ POWODZENIA I WIELE ODPORNOŚCI NA STRES
zdjecie uzytkownika
cesra - 2013-07-18 16:51:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Ktoś może coś opowiedzieć o warunkach pracy na stanowisku pracownika biurowego w Warszawie ?

Jakie zarobki i zakres wykonywanych obowiązków ,dostałem zaproszenie na rozmowę i nie wiem czy warto iść ?

Ktoś może bardziej szczegółowo się wypowiedzieć ,bo tutaj widzę temat dotyczy tylko handlowców i asystentów .
zdjecie uzytkownika
Roman - 2013-07-25 10:42:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja jestem zadowolony. Zacząłem pracę jako PH i powiem że w końcu trafiłem na super firmę.Męskie towarzystwo, szefowie z jajami potrafiący zakląć to jest to co lubię. Atmosfera rywalizacji powoduje że codziennie praca daje mi niezłego powera, co daje mi więcej satysfakcji wieczorem jeżeli wiecie o czy mówię :) Zaliczam się do gości lubiących wyzwania, emocje, silnych psychicznie i wiem że w tej firmie mogę zajść daleko. Zniszczę każdego który stanie mi na drodze, więc uważajcie Roman zaczyna pracę i zamierza zajść daleko... :) :) :)
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-07-31 18:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czytałem wiele opini tych negatywnych jak i zarazem pozytywnych na temat tej firmy. Sam osobiscie jestem pracownikiem odziału Krakowskiego z dość dużym starzem i nie ukrywam ze praca jest wymagająca dla ambitnych ludzi, wiedzacych czego chcą, tylko osoby z dużą samodyscypliną i motywacją do pracy nadają sie do wykonywania tego zawodu. Wiadomo jak w każdym dziale handlowym są do zrobienia pewne założenia i jezeli ktos oczekuje ze bedazie dostawac cos w zamian nie dajac nic od siebie, no to niestety tak chyba nie ma nigdzie.
Sam po prawie 3 latach pracy jestem bardzo zadowolony ze wspópracy, ludzie oraz atmosfera w dziale jest bardzo przyjemna, a wiekszosc frustratów piszących inaczej są to niestety osoby które nie potrafily wyegzekfować czegos od siebie a tak jak nadmienilem wyżej nie wykazując zadnej inicjatywy i checi do pracy niestety nie mozemy oczekiwac ze pracodawca bedzie nas trzymał tylko po aby zmniejszać stope bezrobocia w Polsce. Warto jeszcze nadmienic ze jedyna firma ubezpieczeniowa w naszym kraju ktora po za prowizją płaci solidna podstawe zawsze w terminie i co do grosza , zatrudnia na umowe o prace a nie na własna działalność i daje ryczałt na paliwo ktory z reguły zawsze pokrywa koszty dojazdów na spotkania z klientami.
Reasumując mój elaborat polecam firme zarówno pod kątem zatrudnienia jak i produktów ktore oferują.
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-16 14:05:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jasne że dobrze, wbijaj się do nas, nigdzie tak nie zarobisz.
zdjecie uzytkownika
ghty - 2013-08-24 17:20:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To i ja opowie o swoich przemyśleniach odnośne TUZ-a. Zaznaczam na początku że bylem pracownikiem działu handlowego w Wawie ale nie w głównej siedzibie na Poleczki tylko na Chełmskiej przy Solid Securty. Jak zapewne wszyscy wiedzą jest to jedna i druga firma jest własnością jednego P z Komorowa.
Praca w jednym i drugim miejscu różni się znacznie- na Chełmskiej jest zdecydowanie lepiej rotacja pracowników jest znikoma. Średnio raz na rok ktoś odejdzie i zaraz zastępowany jest nową osobą która dostaje sporo czasu na wdrożenie się ponieważ 3 pierwsze miesiące są próbne z tego 2 tyg poświęca się na jazdę do klientów z ph oraz naukę tzw " zdawania polis"
To co wyróżnia nas znacznie od ph z Poleczki jest to że my nie chodzimy po domach z ulotkami i namawiamy na ubezpieczenie ponieważ dostajemy gotowe kontakty od ludzi z Solid Security. Polega to na tym ze w Solidzie są asystenci i ich handlowcy- maja oni za zadanie dostarczenie mi określonej liczby zainteresowany osób w miesiącu, dodatkowo jeździmy z nimi na ich spotkania w sprawie wyceny systemu alarmowego i wtedy namawiamy na ubezpieczenie. Praktycznie zawsze mamy do czynienia z klientami Solid więc jest nam zdecydowanie łatwiej podpisać polisę i zrobić wyniki na koniec miesiąca. Dodatkowo jest dział Call Center który przekazuje nam same zainteresowane osoby i są to zazwyczaj tzw: " dobre kontakty" ponieważ na 10 takich osób podpiszesz 8- więc jest całkiem nieźle.
Może coś o warunkach pracy i zatrudnieniu.
Dostaje się umowę o pracy- najniższa krajowa plus reszta w zleceniu aby można było uciąć pracownikowi za niewyrobiony plan. Moja podstawa wynosiła 2200 netto + prowizje sprzedażowe (z każdej podpisane polisy 7% na czystko) są także dodatki do podstawy za zrobienie większego planu- całkiem solidne. Niektórzy zarabiają 2600 a niektórzy 4 lub 5 tys i więcej.
Oczywiście jest jeszcze dodatek na paliwo (600zł) samochód własny i najlepiej zagazowany wtedy wystarczy na paliwo a nawet coś zostanie.
Wynagrodzenie dostaje się w 4 przelewach oddzielnych: zlecenie, etat, prowizja i dodatek na paliwo.
Socjal-
Nie istnieje. Nie ma żadnych imprez firmowych a jeśli jest wyjście ze znajomymi z pracy to tylko za własną kasę. Przepraszam raz w roku jest wigilia i wtedy jest herbata w plastikowym kubeczku oraz godzinna kolejka do śledzia.
Miejsce pracy-
obskurne aż strach zaprosić klienta, brak podstawowych rzeczy biurowych jak długopis czy kawałek kartki. Kosz zastępuje kartonowe pudełko :)
Szkolenia-
w firma nie znają takiego słowa. Szkolenie jest jedna 3 dniowe przed rozpoczęcie pracy. Później dosłowne zero, ani szkoleń z produkt ani czysto sprzedażowych wszystkiego uczysz się sam. Jeśli czegoś nie wiesz i pytasz kierownika bywa tak że i on nie zna odpowiezdzi. Ogólnie trzeba wiedzieć kogo pytać.
Przepływ informacji w frmie-
następne pojęcie które tu nie istniej. Przykładowo wyszła dyrektywa że nie ubezpieczamy sklepów monopolowych a ty dowiadujesz się dopiero wtedy jak podpisałeś polisę z klientem i trzeba ją anulować.
Produkt-
ubezpieczenia TUZ-a to jedna wielka zagadka. Nie do końca wiadomo czy klient otrzyma odszkodowanie w wypadku szkody. Firma mniej znana w porównaniu do warty, pzu, czy allianz Konkurować można ceno oraz trzeba mieć wiedzę na temat poduktu innej firmy aby można było pokazać klientowi że jednak jego polisa nie jest taka super a agent który go obsługiwał źle mu doradził.
Na pewno łatwiej zdobyć klienta na ubezpieczenie domu na 1tysł niż klienta biznesowego na 10 tys.
System pracy-
8 h dziennie 9-17 natomiast naszym odbiorcą jest klient indywidualny który często prosi o spotkanie po 17 więc często pracuję się trochę dłużej ale oczywiście dla tych którym zależy na wyniku i kasie.


Reasumując nie przedstawiłem wszystkich plusów i minusów i nie wiem czego jest więcej to pewnie zależy od osoby bo każdy z nas jest inny i ceni inne rzeczy. Prace polecam dla młodych osób które zaczynają swoją przygodę z bycia handlowce. Ja przepracowałem w tej firmie 3 lata zyskując doświadczenie dzięki któremu mogłem dostać się tu gdzie jestem teraz. Pracuje jako ph mam służbowego focusa dużo większą kasę. Mój przełożony to z wykształcenia menedżer po poważnej wyższej szkole a ja mam satysfakcję z pracy.
z gory sry za chaotycznie pisanie. Miały być 3 zdania w wyszło wypracowanie. Mam nadzieje że komuś pomogłem.
zdjecie uzytkownika
czesiek - 2013-10-26 22:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Praca dobra dla ludzi w wieku 18 - 20 lat, nierealne założenia sprzedażowe, brak kompetencji u kierowników ( nie mają pojęcia jak należy zarządzać ) - ludzie z łapanki, (usunięte przez administratora) , nie docenianie handlowców, przypisywanie sobie zasług przez kierowników, śmieszne standardy wewnątrz firmy ( sprawdzanie w rejonie, raportowanie dla kierownika że jedziesz do toalety ), brak benefitów, brak odpowiedniego osprzętowienia do pracy na wymaganym stanowisku, ma się wrażenie że wróciło się do przedszkola.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-12-01 17:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że nic się nie zmieniło odkąd odszedłem. :D Pozdrowienia dla wytrwałych :P
zdjecie uzytkownika
akt - 2013-12-03 09:34:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ghty - 2013-08-24 17:20:04]:
Jest coraz gorzej, zwiększają limity. ostatnio nawet zmniejszyli prowizję za podpisane polisy o 5%. Porażka. Ale cóż, tyra się dalej. Pracę trzeba szanować i OFERTOWAĆ.
zdjecie uzytkownika
KASIA - 2013-12-10 19:34:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a JAKA JEST ATMOSFERA W WARSZAWIE NA(usunięte przez administratora)?
zdjecie uzytkownika
abc - 2013-12-11 11:14:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [akt - 2013-12-03 09:34:37]:
Nie mówiąc już o podpisywaniu weksli in blanco, co jest nie zgodne z prawem.
No i oczywiści co jakiś czas dają do podpisania aneksy do umów lub inne papiery oczywiściwe BEZ DATY.
zdjecie uzytkownika
poyep - 2014-01-21 17:51:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie odnośnie pracy na wprowadzaniu na czym to dokładnie polega ?

rozumiem że wprowadzanie tych polis , i nie wyrobienie jakiejś normy = kara przy wypłacie tak? czy oprócz tego są jeszcze jakieś minusy tej pracy ? po za tym że sie grzebie w kompie przez 8 godzin ?
zdjecie uzytkownika
siti - 2014-02-18 21:01:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam dla tych co narzekają na prace w Tuzie powiem nie maja na co, pracowałem tam rok i 3 miesiące na stanowisku handlowca od początku istnienia działu handlowego w Lublinie i powiem tak praca uczy pokory a zarazem daje satysfakcje dzięki niej nauczyłem się jak zagajać do klienta. W tej pracy możesz również dobrze zarobić jak realizujesz plany na wyznaczonym poziomie z czym nie ma problemu jak pracujesz efektywnie. Polecam
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-05-04 21:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czas tam leci jak z bicza strzelił:)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-23
Żródło: Gowork.pl
Białystok
(podlaskie)
Zatrudnimy od zaraz osoby chętne do przeprowadzania ankiet na terenie Białegostoku w miejscu zamieszkania respondenta.   Jeśli jesteś osobą : - uczciwą, - pracowitą, - systematyczną, - punktualną, - odporną na stres, - zawsze dążysz do osiągnięcia wyznaczonego celu, - nigdy nie poddajesz się. To oznacza , że szukamy właśnie CIEBIE !!   Ankieta dotyczy : - ubezpieczeń majątkowych   Warunki współpracy : - umowa zlecenie - wyna
zdjecie uzytkownika
kameleon - 2014-05-30 16:21:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
żenada żenada żenada pracowałem tam dwa lata i żęnada żenada żenada
zdjecie uzytkownika
bordo - 2014-05-30 22:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kameleon - 2014-05-30 16:21:11]:
a coś może po za żenada, żenada? jesteś w stanie wykrzesać z siebie więcej przymiotników na określenie Tuw Tuz?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TUW TUZ
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski