brak logo

Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW

Warszawa

Opinie o Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW

pieknyroman 2016-04-29 20:54:49
Mam do Was dwa pytania. Niedługo rozpoczynam pracę w TUW jako asystent przedstawiciela. Jaki ubiór będzie odpowiedni? Czy garnitur czy jakiś smart casual wystarczy. Na rozmowie rekruter mówił, że zarobki 1700 na rękę plus premię i ryczałt na paliwo. Czyli gdzieś powyżej 2000 zł. Czy też miał ktoś takie zarobki na tym stanowisko na początek? Dzięki za odpowiedź.
qwerty 2016-05-05 13:00:57
pieknyroman' a na jakim stanwoisku zatrudniony jestes? Bo ja widzialem oferte na Referenta dają umowe na zastępstwo ale o prace, tez sie zatsanawiam jaka kasa...
rosa 2016-05-11 13:00:30
przez kilka miesięcy pracowałam w TUZ. umawiałam spotkania dla przedstawicieli i było spoko. PRaca bez stresu, fajni ludzie bo grupa bardzo mała, wszyscy zgrani. można też było całkiem dobre prowizje wypracować, jak ktoś się nie boi rozmawiać przez telefon to sobie poradzi. Gdyby nie sprawy rodzinne to napewno popracowała bym dłużej,,,
mat 2016-05-11 14:30:01
witam a może ktoś coś powiedzieć o stanowisku pracownik biurowy w dziale wznowień w Warszawie bo mam zamiar iśc na rozmowę rekrytacyjna. Na czym ta praca polega i jakie są zarobki.
kaja 2016-05-12 10:45:06
praca biurowa i obsługa telefoniczna klienta firmy to tak w skrucie o dziale wznowień. Jest to bez stresowa w sumie praca, przed komputerem, narzedzia pracy są dostepne, no i wsparacie kierownika.
1
anonimka ;) 2016-05-12 18:35:23
ja byłam na dniu próbnym w dziale telemarketingu w warszawie na poleczki. Troche niechętnie ale poszłam bo się bałam ze to takie call center jak wszedzie gdzie sie tylko ciagle dzwoni i cie cisna, ale sie okazalo że wcale nie i jest fajnie, umawia sie tylko spotkania i najwiecej to jest pracy z baza danych. fajna atmosfera przede wszystkim, dziewczyny bardzo mile i pomocne, zwalszczsa ta co mnie szkolila. teraz czekam az zadzwonia a w sumiw to bym chciala bo bardzo mi sie tam podobalo. jak ktos sie waha to smialo polecam.
1
Ania 2016-05-14 13:37:35
Jeżeli będziesz pod( usunięte przez administratora ) to lepiej uciekaj ! To wariatka, pracowałam u pod nią bardzo długo. Zarobki nędzne, ona sama non stop obarcza nowymi obowiązkami, które ( usunięte przez administratora ) zleca jej - a później się pod tym podpisuje. Cały dzien zajmuje się tylko szukaniem chętnych, aby zamówić chinola. Nie wróciłabym tam nawet za 10k do ręki.
Kaaa 2016-05-17 03:08:42
to fakt ze w telemarketingu jest spoko :) kierowniczka super, ludzie fajni :) praca na luzie i zarobic mozna w sumie ladnie
1
Kaaa 2016-05-17 03:12:28
ty chyba o wznowieniach mowisz? Ja slyszlalam ze wcale nie jest zle, wlasne spoko praca i zarobki ok. Jak pisalam telemarketing umawianie spotkan najlepiej tam trafic bo dobrze sie zarabia dobra atmosfera i dobra managerka
OD WEZWANIA 2016-05-17 20:32:40
Dzisiaj wyciągłem ze skrzynki na listy wezwanie do zapłaty od TUZ TUW UBEZPIECZENIA na kwotę 70 zł za ubezpieczenie mieszkania 2012 na 2013 rok .Problem w tym że dopiero dzisiaj dowiedziałem się że jest taka ubezpieczalnia(swoją drogą opinie które dzisiaj przeczytałem na temat tej firmy ...)Ode mnie nic nie wysępicie .Sprawę kieruję na razie na Policję i dowiem co dalej w sprawie próby wyłudzenia.TO TAKICH PRACOWNIKÓW POTRZEBA-DO WYPISYWANIA FAŁSZYWYCH WEZWAŃ ?
tobiasz 2016-05-17 22:12:25
bylem na dniu probnym we wznowieniach. Praca myślę, że ok, nic trudnego i nie jest to call center. Mam nadzieje ze sie odezwą bo jak dla mnie to na duzy plus godziny pracy i daja umowe o prace po 3 miesiącach...teraz to wszedzie zlecenie tylko dają...
2
djpokor 2016-05-22 20:34:14
potwierdzam, praca w porządku, ja pracuje kilka tygodni dopiero... Kasa calkiem niezla, premie tez mozna wyciagać. Ja się dopiero rozkrecam, ale miesiac przede mna jeden koles zaczał prace i wlasnie awansowal na handlowca, takze da sie.
3
tom 2016-05-24 11:44:17
kumpel w łodzi pracuje i też sobie chwali..wlasnie złożyłem cv do Wawy, zobaczymy...
2
becia 2016-05-29 21:30:38
Potwierdzam! Super atmosfera, jak ktos ceni sobie przyjaznną i bezstresową atmosferę to polecam. JA się dużo nauczyłam, no i jak ktoś jest ambitny to i premie fajne można robić
3
tytus 2016-05-31 21:40:59
Po kilku dniach pracy na stanowisku asystenta moge cos w koncu powiedziec. Poki co jestem zadowolony bo praca nie jest w jedny miejscu, jest mobilna i to mi sie podoba. Ciagle kontakt z ludzmi no i z tego co widze to sa jakies perspektywy rozwoju, przede mna jeszcze sporo pracy ale sa tu osoby ktore po kilku miesiacach awansowaly
3
ma 2016-06-02 23:22:29
@Danon, to staż, więc jak na taką firme więcej jak 700-800 złotych bym się nie spodziewał. :) jednak ważne zdobyte doświadczenie
ola 2016-06-08 11:00:27
Od dwóch tygodni pracuje w dziale wznawiania polis i poki co jest fajnie, zespol nie jest zbyt duzy, koordynatorki mile i pomocne no i dla mnie wazne ze po miesiacu daja umowe o pracę
1
poldek 2016-06-09 22:53:19
to dobrze, skoro zespół nie jest duży to na pewno fajna atmosfera jest, w ubezpieczeniach uważam to za bardzo istotne kryterium zatrudnienia i pracy - a wiecie jak u was od sprzedazy jest z prowizjami?
ola 2016-06-10 08:27:32
to zalezy na jakim stanowisku, my mamy fajne premie za wyniki i jak ktos sie stara, przychodzi normalnie do pracy to mozna dodatkowe premie motywacyjne zgarnac, nawet do kilku stówek z tego co widzę po pracownikach z dluzszym stazem
1
pan jan 2016-06-11 11:45:21
a to jak można do pracy przychodzić nienormalnie?:) ja chciałabym uwas otrzymać zatrudnienie jako Specjalista ds. Merytorycznej Likwidacji Szkód Komunikacyjnych - ktoś wie może ile konkretnie doświadczenie jest potrzebne w takiej pracy żeby przejść rekrutację?
ewka 2016-06-11 20:03:57
a moze ktoś wie jak jest na umawianiu spotkań? bylam na rozmowie i oferta dosc atrakcyjna ale ciekawi mnie jak to wyglada od srodka...
ma 2016-06-11 22:35:02
Widocznie nie ma chętnych do pracy @picolo bo po prostu nie pokazało się na razi e żadne ogłoszenie pracy. O ewentualnych wakatach najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich, więc nic jeszcze straconego. Pewnie i tak dają dwuskładnikowe wynagrodzenie.
bono 2016-06-12 15:10:04
co prawda pracowalem tam ponad rok temu na umawianiu spotkan, ale bylo calkiem fajnie, nie ma wyscigu szczurów i prowizje spoko, mam porównanie do 2 innych call center i zdecydowaniu w tuzie pracowalo mi sie najlepiej, ekipa mała i zgrana
ma 2016-06-12 22:49:31
Zadowolenie jest tutaj na każdym kroku, ale wiecie czy mają teraz u siebie jakieś oferty pracy? Dzięki
1
hai 2016-06-13 13:06:52
słyszalem ze na handlowcow potrzebują osób
1
ma 2016-06-13 13:09:22
tak, to też, ale ciekawe oferty widze, ze tez są do pracy jako Specjalista ds. Merytorycznej Likwidacji Szkód Komunikacyjnych i chyba tutaj również można dobrze zarobić.
hai 2016-06-13 13:27:09
no pewnie na takich specjalistycznych sie lepiej zarabia, ale to tez juz chyba jakies doświadczenei trzeba miec...chociaz z doswiadczenia wiem, ze handlowcy tez maja calkiem fajne prowizje
ma 2016-06-13 14:11:12
no dobrze, ale jest nowa oferta jako Specjalista ds. Merytorycznej Likwidacji Szkód Komunikacyjnych i wydaje mi się, że tutaj można już sporo zarobić jednak.
evie 2016-06-13 22:30:46
nie jest to sprzedaz... na wprowadzaniu to typowa praca biurowa
danka 2016-06-13 22:42:35
@ma no dobrze w takim razie ciekawe ile można zarobić na takiej , jak to określiłeś "typowej sprzedaży biurowej" - Ustalanie odpowiedzialności TUZ TUW i wysokości odszkodowania chyba jesnak cię bardzo ceni moim zdaniem i powinni sporo za to płacić raczej
ma 2016-06-14 15:11:50
jaka sprzedaż biurowa? chyba stanowiska ci się pomyliły. Znajoma pracowała na wprowadzaniu danych i niczego nie sprzedawała...
ma 2016-06-14 15:42:41
nie no jasne, że sie nie sprzedaje. W ogóle to praca też jest ciekawa jako Specjalista ds. Merytorycznej Likwidacji Szkód Komunikacyjnych.
neku 2016-06-15 14:05:56
Byłem na rozmowie, warunki spoko, czekam na drugi etap
2
qwerty 2016-06-15 16:06:33
a na jakie stanowisko miales rozmowę ? neku', pracownik biurowy?
neku 2016-06-15 16:46:58
na umawianie spotkań do konca tygodnia mam dostać odpowiedź
qwerty 2016-06-15 17:24:02
to daj proszę cie znać bo i ja byłbym zainteresowany ile można u nich zarobić i czy od razu dają umowe o pracę, życzę ci powodzenia neku' 3mam kciuki i czekam na odpowiedz.
neku 2016-06-19 10:37:30
ok, zaczynam szkolenie od polowy nastepnego tygodnia, ile da sie zarobic to sie okaze, bo jest podstawa + prowizje. ciekawie to wyglada hehe, ale umowa o pracę jest już od 2 miesiąca, takze spoko :-)
2
qwerty 2016-06-19 10:43:46
to super! swietnie ze poczatek jest taki i wiadac zadowloenie, ja teraz aplikowalem na Pracownika Biurowego mam nadzieje, ze sie odezwa, bo mam wszystkie kompetencje jakie oczujka szkolenie gdzie gdziales?
neku 2016-06-27 09:08:09
jak odezwali się? no ja przepracowałem tydzień, trochę krótko żeby coś wiecej napisać, ale póki co mi sie podoba. Praca - żadna filozofia, jak ktos lubi rozmawiac i ma gadane to sobie poradzi, wszystkiego innego mozna sie nauczyc, no i na duzy plus, ze grupa jest bardzo mala, nie ma halasu! :-)
1
koral 2016-06-27 09:27:17
samo gadane w dziale ewidencji to może być trochę mało
neku 2016-06-30 09:40:44
No w ewidencji może i tak hehe ja pisze o umawianiu spotkań :-)
1
kamil 2016-06-30 10:22:04
samo gadanie owszem mało w ewidencji, trzeba office'a i excella mieć super opanowanego, zaznaczają też w ofercie że analityczne myślenie wymagane a więc sporo
2
berek 2016-07-08 19:45:31
słyszałem ze do wznawiania polis poszukuja
qwerty 2016-07-08 19:53:18
Szkolenia są bardzo profesjonalne i można wiele sie nauczyc
1
berek 2016-07-11 11:07:04
noo, jak ktoś chce podziałac w ubezpieczeniach i wlasnie w tej branzy zdobywac doswiadczenie to faktycznie fajna opcja na start
xoxo 2016-07-11 12:15:14
Świetnie, że można liczyć na profesjonalne szkolenia @qwerty, bo prościej przez to wypełnia się obowiązki. Wiecie tylko czy wypłata jest terminowa? Pewnie tak, bo znacznie umila to zatrudnienie, a przez to zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków.
berek 2016-07-12 19:19:50
ja mam zawsze na czas, a jak ostatni wypada w weekend to i przed weekendem dostaje pieniadze takze spoko
qwerty 2016-07-12 20:39:16
berek' a to super i to bardzo ważne, zazwyczaj niektorzy pacodawcy zwlekakaja do samego konca gdze ludzie wyczekuja wyplat przed weekendem to jak zawsze sa po nim,nie wiem czego tak robia przeciez to ich dobra wola ze wysla wczesniej ,fajnie ze oni to rozumieją
eta 2016-07-27 20:20:46
Pracuję w tej firmie od paru lat. Ktoś wspomniał o pracy w likwidacji. Od kilku miesięcy w tym dziale robi się gnój. Nowa dyrektor ma pomysły ale nie wie jak je zrealizować. Wzoruje się na innych TU ale niestety to jest TUZ. Brak jest podstawowych narzędzi likwidatora jakim jest system. Praca na teczkach tak jak to było 10 lat temu w PZU. Smiech na sali, żeby likwidator był kombajnem do wszystkiego a pensja niższa niż w innych TU. Z uwagi na ten bajzel i zacofanie zwolnił się poprzedni dyrektor o dużej wiedzy i doświadczeniu. Obecna Pani dyrektor ma małe doświadczenie w tym co robi o ile nie zerowe. Napewno mniejsze od mojego i widać na każdym kroku jak podejmuje błędne decyzje co do rozszerzania i tak dużego zakresu obowiązków dla likwidatora. Co kilka dni rezygnują z pracy doświadczeni pracownicy, bo to co sie dzieje to szkoda opisywać. Nie liczcie na podwyżki, bo przez następne lata pracy w TUZ pensja się nie zmieni. Mogliby chociaż jakieś szkolenia specjalistyczne organizować, to jeszcze można by było cieszyć się z rozwoju osobistego. Niestety pracodawca nic z tego sobie nie robi żerując na doświadczeniu i uprawnieniach z innych TU. Ale do czasu aż wszyscy doświadczeni uciekną ... Tyle w temacie
buf 2016-07-27 20:25:46
Może wiecie czy jest jeszcze oferta pracy na specjalistę?
Zostaw swoją opinię o Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW