brak logo

Brembo Poland

Częstochowa

Opinie o Brembo Poland

dermi 2015-01-21 12:57:14
Siema, niskie stawki czyli jakie? da się za nie normalnie żyć i utrzymać rodzinę? bo jeśli tak to wcale nie są takie niskie, ale zamiast gdybyać to oczywiście wolałbym zobaczyć tą kwotę. To jak, pochwali się nią tu ktoś może? :) ekstra byłoby gdybyście jeszcze powiedzieli coś o atmosferze - wyścig szczurów czy może nie koniecznie?
ile 2015-01-21 13:13:33
10,70 / h brutto + dodatki , za 160 godzin wychodzi na rękę ok 1600-1700zł.
Podwyżki są i to jakie! jak masz szczęście to 50gr do godziny dorzucą, ale średnio po 20 wychodzi :)I 3 bite lata przez worka bez części dodatków.
1
ile 2015-01-21 13:16:16
A atmosfera bardzo "rodzinna" ;) Same znajomki i pociotki. Czasem sie ktos z ulicy wcisnie, ale pewności nie ma na 100%
5
ja 2015-06-09 23:35:41
W czewie daja 150 zeta premi jak polecisz pracownika który wytrzyma 3 miesiące. Dostałem takie info od agencji manpowr smsem w zeszłym tygodniu.
heffner 2015-07-16 20:52:10
to znaczy , że na samym polecaniu można się nieźle dorobić... A tak serio to komedia z pracą w Brembo. Szczególnie jeśli chodzi o te stanowiska stażystów. Ostatnimi czasy wygląda to w ten sposób , że po prostu chętnych kandydatów na stanowiska pracy brak , więc posiłkują się kim tylko mogą. Trochę żal.
ja 2015-07-18 23:08:31
"Jak leci" biorą nie tylko na staże - rozejrzyj się po montażu - kobitki po 50-tce, przyjmą 10 osób a 5 się zwalnia najpóźniej po pierwszej wypłacie.
Teraz dorzucają premie produkcyjną tymczasowym, więc już na prawdę jest źle z chętnymi do "pracy" w boskim Brembo
szymek 2015-08-03 12:01:11
ludzie dajcie sobie spokój z brembo , to największy niewolniczy zakład pracy w częstochowie ludzie tam traktowani są jak śmieci zmuszani do pracy w nadgodzinach zostawanie po nocncej zmianie do 10 rano, przychodzenie do pracy na 2 w nocy, i non stop coś nie tak za malo źle wiecej szybciej i mobing jakiego swiat nie widzial ciagle sie slyszy ze na twoje miejsce jest wielu innych chetnych. w dodatku zmuszanie do pracy w świeta np Trzech Króli, Wszystkich Swietych , 1 listopada itd. Wykorzystują fakt ze może jest cięzko o prace w czestochowie ale to nie upowaznia ich do takiego traktowania ludzi. Ludzie są zastraszeni i nikt nie chce sie odezwac bo pracuja malzenstwa rodziny ale moze ktos w koncu sie odwazy i zrobi ten pierwszy krok i bedzie glosno tak jak swojego czasu z siecią handlowa biedronka.
1
jagna 2015-08-03 12:21:49
zgadzam sie z poprzednikiem pracuje tam juz 4 lata na obróbce w te upaly pracujemy w temperaturze ponad 40 stopni i myslicie ze kogos to obchodzi?? nie podoba ci sie droga wolna ciagle sie slyszy. przyjmuja ludzi ktorzy po pierwszej wyplacie zaraz uciekaja byli tacy co po kilku dniach juz nie przychodzili, kilka dni temu jeden z pracownikow zaslab za kolkiem samochodu wracajac z nocnej zmiany,i wpadl do rowu. dlaczego? z przemeczenia. norma nadgodzin w prawie pracy to chyba 40 w miesiacu a tutaj ludzie maja ponad 60 a na montazu to juz nie wspomne, gdzie jest inspekcja pracy???? mam uprawnienia na wozek widlowy i chetnie bym sie przeniosl na magazyn ale wiem ze tam chlopaki maja gechenne z kierowniczką ktora uwaza sie za boginie i osobe nie tykalną. Jezeli ktos mysli o tym zeby tu pracowac niech sie dobrze zastanowi.
2
mik 2015-08-27 18:29:52
w internecie pojawiły się nowe oferty od firmy BREMBO POLAND Sp. z o. o. widziałam że zamieścili ogłoszenie o tym że poszukują pracowników w Dąbrowie Górniczej ( między innymi na stanowisku pracownika produkcji, stażysty w dziale utrzymania ruchu,, logistyki, optymalizacji) Częstochowie( stażysty w dziele logistyki,specjalisty do spraw planowania produkcji)
tom 2015-10-02 16:13:31
Wiem ze w Czestochowie nie ma pracy ale Brembo to już ostateczność.Nie liczą się z niczym ani z tobą jako człowiekiem ani z tobą jako pracownikiem Nikt nie dąży do tego aby gruntownie wyszkolic nowych najważniejsze jest wyrobienie normy i to zeby reszta dostała premie.Kontakty kolezenskie tez dziwne musisz wiedziec z kim trzymasz Oczywiście sa i bardzo fajni ludzie ale oni trzymaja sie z boku.Najgorsze dno to młoda kadra kierownicza mentalnie nie dojrzeli do tego aby kierować ludzmi..;dno moralne.P....Ogolnie praca cięzka tymbardziej dla kobiet bo musza robic to samo co faceci [mimo iz sa pewne ograniczenia]Tam musisz miec konskie zdrowie i szerokie plecy rodzinne najlepiej Ja tam pracowalem ale nie mialem wyjscia a teraz wiem ze zyje Szukajcie innej pracy może i wam sie uda .
Isia 2015-10-02 23:08:54
@tom domyślam się, że ciężko było Ci pracować w takich warunkach, bo ja sama miałabym problem z zaklimatyzowaniem się w takim miejscu. Z drugiej strony, takie warunki, albo ciut lepsze, panują w większości miejsc pracy. Znajomości, plecy i siła do pracy to podstawa, by dobrze Ci się w firmie żyło.. niestety.
Brembowiec 2015-11-16 20:32:24
Trudno wypowiedzieć sie tak trafnie na temat tej firmy.Ja pracuje tam już 6 lat na montażu.Stawka początkowa dla nowych pracowników 10.70 zł/godz.Dochodzi jeszcze premia za 4-brygadówkę oraz tak zwane TRP czyli premia produkcyjna.Ogólnie wychodzi się od 1800-2000 zł miesięcznie.Tyle jeśli chodzi o stronę finansową, jak na częstochowę może być......sami wiecie jak z praca w naszym mieście jest....czyli jest jej jak na lekarstwo.jesli chodzi o pracę.....to myśle że jest jak wszędzie.....wysokie normy i trzeba poprostu szybkosię ruszać zeby nadążyć,jest ciężko ale gdzie nie jest :)wszystko zależy na jaką linie czy maszynę się trafi i na jakich ludzi.Ja trafiłem takich wporządku ale bywa różnie.Mysle jednak że jak ktoś chce pracować to wszędzie sie dogada.Praca jest pod dachem,wypłata co miesiąć na końcie...ale faktycznie niewolno chorować bo wtedy mogą Cie zwolnić.......do nadgogdzin faktycznie zmuszają.Według mnie najgorszy jednak jest system 4 -brygadowy,niedziela,sobota a Ty w pracy.Ja np. mam przyjaciół którzy wychodzą w weekendy.....no i jest z tym problem.Plus jeszcze te nocne zmiany....jak dla mnie makabra ale jakoś sie przyzwyczaiłem. Nikt niemówi prawdy o stawkach ludzi na produkcji......trudno jednoznacznie powiedzieć ile kto ma ale ja pracując na montazu po 6 latach pracy dostaje 3.300 bez nadgodzin.Na obróbce słyszałem maja troszke więcej.....tacy prowadzący linii po 10/15 latach pracy biora po 3500-4000 widziałem paski z wypłaty :) i tylko to mnie tam trzyma:P nie sa to jakieś niewiadomo jakie kokosy ale jak widze ze znajomi maja 1300-1600 to mnie krew zalewa i tam tkwie.
fqwakhfn 2015-11-16 23:36:58
Widać, że firma nie jest taka zła, skoro pracujesz tam już tyle lat @Brembowiec. Widzę, że szukają ciągle pracowników, nie tylko montażystów, ale także magazynierów, elektromechaników, inspektorów kontroli jakości. Widzę też oferty dla stażystów, co bardzo dobrze o firmie świadczy według mnie. Pozdro
@brembówka 2015-11-19 00:41:25
Wcale nie jest tak źle, teraz dołożyli premie trp(premia za procent wykonanej normy) dla ludzi z agencji, więc już na starcie ok 2000 na rękę jest. Trzeba się nadźwigac, fakt, są linie cięższe i lżejsze, fakt, ludzie naprawdę rożni, ale jak ktoś chce robic, to robić bedzie. można się przyzwyczaić i do nocek i do weekendów. Tak jak @brembowiec pisał - po kilku latach trójka z przodu jest.
Atmosfera tez OK, ludzie w większości na prawdę sa w porządku.
1
fast 2015-11-19 03:20:14
Jak dla mnie Brembo robi jedne z najlepszych hamulców. Teraz szukaja na staze to zastanawiam się, czy nie zaaplikować. Pytanie tylko, czy po stazu jest mozliwośc zatrudnienia?
sierzant zapała 2015-11-19 09:44:32
Witam.
Myślę że jako jedyny wystawie temu zakładowi pozytywną opinie...
Pracyje od niedawna i podoba mi się. Swoje trzeba zrobić, ale nie jest tak żle.
Normy są wysokie , ale jak ktoś pracuje i chce pracować to je raczej zrobi.
Zamówień jest duzo- więć robota stabilna.
Nie jest to moja pierwsza praca- pracował w wielu zakładach w tym mieście i mam porównanie. Wszystkie "Polskie przedsiębiorstwa" w okolicy to obozy pracy w pełni tego słowa znaczeniu. W tym Włoskim zakładzie jest jakiś powiew normalności. Masz 3 przerwy, premie TRP, dodatek za 4 brygady. Nadgodziny są, i to płatne legalnie na konto , nie w jakiś pokętny sposób. Myślę że jak ktoś jest młody i nie ma pleców to w okolicy ciężko o nawet zbliżone warunki.
Cudów jednak nie ma - to jest polska i oczywiście że za Odrą stawka na podobnym stanowisku jest 4 krotnie wyższa, ale rodzima konkurencja oferuje ok 300 zł mniej.
2
romek 2015-11-22 01:17:41
też widziałem u nich oferty pracy jako stażysta i co lepsze te oferty to sa płatne jednak jak widze. Dajcie znac jak to wyglada.
tarzan 2015-11-24 04:20:13
ja bym się w staże nie bawił. Jeżęli jesteś po szkole technicznego (uczelni) to wystąpić do prezesa o to aby cię przeciągnął na właściwą strone:)
sedzia_anna_maria 2015-11-28 15:21:01
Ktos popil i mu nie wyszlo- z tad sa te wszystkie negatywne opinie.
Same klamstwa.
nbvcx 2015-12-09 15:29:55
hej, zastanawiałem się nad tym czy by może nie spróbować podjąć pracy w firmie Brembo Poland Sp. z o.o. albo może chociaż spróbować podjąć staż u nich
martin2015 2015-12-10 12:58:30
Witam.
Pracuje tam ktoś z Zawiercie bądź Myszkowa?
Jeśli tak to jak z dojazdem?
Byłbym wdzięczny za odpowiedź
kwartał 2015-12-19 18:31:34
z dojazdem chyba sprawa wygląda tak, że jak więcej osób pracuje z danej miejscowości to można skombinować tam jakiś przewóz pracowniczy podobno, fajna sprawa
Zainteresowany 2015-12-29 11:04:43
A kto jest współwłaścicielem tej firmy? ilu ich jest i kto to?
ertyui 2015-12-30 15:36:17
hej, moze kogos z was zainteresowalby oferty pracy w firmie Brembo Poland Sp. z o.o., widzialem ze szukaja np. pracownika produkcji czy magazyniera...
martin2015 2015-12-30 17:05:42
hej, ja jestem zainteresowany pracą na montażu. Czy ktoś pracuje tam z Zawiercia lub Myszkowa?Jeśli tak to mógłbym jeżdzić z taką osobą.
Alvaro 2016-01-03 18:27:08
@ertyui oj szukają ludzi na różne stanowiska, chociaż nie jestem pewny czy wszystkie oferty są wciąż aktualne, bo najstarsze są aż z października. Mimo to myślę, że spokojnie można aplikować na specjalistę ds. planowania produkcji w dziale logistyki :)
lujok 2016-01-08 22:01:50
Ogólnie nie można im wiele zarzucić, jednak praca bywa czasem ciężka, szczególnie na stanowisku pracownika produkcji, na którym można się też zatrudnić.
1
Wdz 2016-01-14 20:09:29
Na planistę nie ma ofert w necie...
lujok 2016-01-16 02:44:44
@Wdz Poszukujemy Specjalisty ds. planowania produkcji w dziale logistyki, napisane jest jak byk, wymagają: wykształcenie wyższego i doświadczenia na podobnym stanowisku.
Wdz 2016-01-17 21:02:55
Ale to chyba z w Dąbrowie....
Tryb 2016-01-18 19:51:34
Dokładnie @lujok i nie powinno to nikogo dziwić, większość stanowisk jest powaznych i wiesz, trzeba jakoś się rozgraniczać z osobami które dopiero zaczynają
e4rty 2016-02-16 17:15:05
nauczyc sie wlasnie wielu rzeczy mozna na stazu @Tryb szukaja teraz do dzialu uttzymania ruchu jest szansa na zdobycie wiedzy technicznej oraz praktycznych umiejętności.
kwarti 2016-02-20 13:31:21
tak to prawda @e4rty, fajnie, że dają szansę na zdobywanie u nich doświadczenia. ja jednak startuję na magazyniera u nich, ale trzeba mieć uprawnienia na wózek widłowy
all 2016-02-26 21:07:04
Cześć. Interesuje mnie ogłoszenie na specjalistę ds. bhp i zastanawia mnie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna, wiecie? Oczekują 2 letniego doświadczenia i bardzo dobrej znajomości angielskiego, ale nie wiadomo za jaką stawkę.
Ja132 2016-03-12 14:02:24
@all myślę, że rozmowa nie jest jakaś ciężka, a z tego co mi wiadomo składa się z 2 części. Wiadomo, że też zależy na jakie stanowisko, więc ciężko mi określić dokładnie. Ja sam chcę aplikować na specjalistę ds. jakości procesu i jak im się spodoba moje cv to będę musiał tą rozmowę przejść, a wtedy tu napiszę jak wyglądała :) Podoba mi się, że dbają o pracowników, bo zapewniają opiekę medyczną i ubezpieczenie.
blakszip 2016-03-30 18:59:54
Czy ktoś z Was wie może coś na temat stażu w dziale księgowości (Cz-wa) ?
sticz 2016-04-10 14:28:14
Chciałabym się coś dowiedzieć na temat pracy w firmie brembo .
Na czym polega praca kobiety tam? Co muszę robić ?
1
kuba 2016-04-11 14:37:23
a widzieliście tą oferte jako Stażysta w Dziale Produkcji - Wydział Montażu Zacisków? Bo widzę, że dają umowe na rok no i na podstawie umowy o prace na pewno w takim razie musi to byc płatny staż, bo to sporo czasu jest jednak, ale praca bardzo rozwojowa jak widze.
xyz 2016-04-16 00:06:32
a wiec tak pracuje w ej firmie i moge odpowiedziec na wasze pytania:
@all jezyk angielski komus od BHP jest potrzebny do komunikacji z szanownym Dyrektorem zakladu bo jest to Wloch.Duzy nacisk kładzie na bezpieczenestwo i higiene pracy ( BHP-owiec ma z tym Panem urwanie głowy)
@sticz jako kobieta pracujaca na montazu robisz to samo co mezczyzna , nie ma jakichs specjalnych udogodnien dla Pan. Trafiajac na linie nie jest to jakas ciezka praca gdyz pracuje sie w 4 lub 5 osob
@kuba z tego co wiem staż oczywiscie jest płatny ale z tego co widze nie ma raczej opcji przejscia do firmy po uplywie terminu stazu, Ty odchodzisz , przychodzi nastepny
eeeeeeeeeeeee 2016-04-16 16:23:38
>>>>@sticz jako kobieta pracujaca na montazu robisz to samo co mezczyzna , nie ma jakichs specjalnych udogodnien dla Pan. Trafiajac na linie nie jest to jakas ciezka praca gdyz pracuje sie w 4 lub 5 osob <<<<<

Nie jest to ciężka praca? :D :D :D
Idź na 2x48, albo 250 i zobaczymy czy nie będzie Ci ciężko
Piotr Wójcik 2016-04-25 11:18:59
Wpadłem tu przypadkiem (trochę z ciekawości) i dziwią mnie te anonimowe narzekania na bremboo. Co prawda ja pracowałem niewiele w tej firmie. Raptem 2 miesiące (przejściowo szukając innej pracy), ale mam zgoła odmienne zdanie na temat pracy. Wiadomo warunki może super nie są, praca przez agencję tez marzeniem nie jest. Ale wg mnie kwestia twoich zarobków w Bremboo jest zależna od doświadczenia i umiejętności jakie posiadasz. I jeśli nie masz żadnego doświadczenia na maszynach CNC to nie licz że będziesz zbijał kokosy zaraz od samego początku. A jesli robisz w Bremboo 3 lata na umowie śmieciowej to oznacza że nie jest z Ciebie na tyle wartościowy pracownik by kierownictwo Cię zatrudniło.

Ja powiem jak to wyglądało u mnie.
Oczywiście zgłosiłem się wpierw do Agencji pracy (przyjmowały dwie, Trenkwalder i Go Work). Obiecywali zarobki w zależności od posiadanych umiejętności (10.50-13.50zł/h)
Na rozmowie był głowny kierownik produkcji i babka z działu kadr. Ewidentnie kierownika interesowała moja znajomość rysunku technicznego i doświadczenie zawodowe (raptem roczne doświadczenie ale w dość dobrej firmie). Ja szukałem pracy jako programista bo takie miałem doświadczenie. Ale niestety potrzebowali jedynie operatorów, więc z w czasie poszukiwania nowej pracy stwierdziłem że lepiej coś robić niż nie robić nic.
Kierownik jedynie stwierdził że nie mam co liczyć na to że będę samodzielnie pracował na maszynie szybciej niż po 2-3 tygodniach.
Po rozmowie kwalifikacyjnej dowiedziałem się że moja stawka będzie wynosiła 13.50zł/h.

W pierwszym dniu pracy rzeczywiście, tylko sie przygladałem i opanowywałem pulpit maszyny oraz sterowanie maszyny (wprowadzanie korekcji itp).
W drugim dniu poprosiłem operatora by pozwolił mi pracować a on bedzie kontrolował to co ja robię. Zgodził się i tak przepracowałem cały dzień.
Na trzeci dzień przed zmianą podszedł do mnie kierownik zmiany i oznajmił mi że będę pracował samodzielnie na maszynie a obok będę miał doświadczonych operatorów których będę się pytał w razie problemów. I znów przepracowałem sobie cały dzień beż pytania kolegów, bo maszyna w obsłudze była dość prosta.
W czwartym dniu też pracowałem samodzielnie a kierownik zmiany zapytał się mnie czy nie chciał bym zostać na nadgodzinach, więc zostałem.

Tym sposobem w moim pierwszym miesiącu pracy zarobiłem coś ok 2600zł.
W drugim miesiacu było podobnie.
Pod koniec drugiego miesiąca oznajmiłem kierownikowi że będę musiał zmienić pracę gdyż zaoferowano mi pracę jako programista.
I ku mojemu zdziwieniu, tego samego dnia pojawił się głowny kierownik i zapytał czy to że zmianiam pracę to jedynie kwestia finansów bo jesli tak to możemy porozmawiać o podwyżce i ewentualnym zatrudnieniu bezpośrednio przez bremboo.
Ale to nie była kwestia zarobków więc podziękowałem.

Teraz nie żałuje tych zmian bo jestem doświadczonym Programistą-Technologiem i mam dobre zarobki i niezłą perspektywę na przyszłość.

A ci wszyscy co tu tak narzekają że trafili do obozu pracy, to ja wam coą powiem. Dla każdego z was należały by sie badania krwi i kału bo trzeba wiedzieć czy pracę ma się we krwi czy w d... . Nie można iść do firmy bez żadnego doświadczenia i liczyć na to że będzie zarabiało się krocie. W bremboo wystarczyła tylko znajomość rysunku technicznego i małe doświadczenie zawodowe by móc dobrze zarabiać. Tak więc przestańcie narzekać i zabierzcie się za robotę i uczcie się!
wlys 2016-05-10 11:47:17
Na produkcji czasem można ponarzekać @Piotr Wójcik, no ale wiadomo, jest to praca fizyczna, a też nie każdemu zawsze chce się pracować. Grunt to że jest umowa o pracę
stażystka 2016-05-30 08:39:18
Firma dno. Pracowałam tam na stażu i nikomu nie polecam. Na rozmowie obiecywali że po stażu jest możliwość zatrudnienia. Nikomu ze stażystów się to nie udało mimo że strasznie się starali. Ja miałam na głowie bardzo dużo, oceny pracownika miałam najlepsze z możliwych i zwolnili mnie w najgorszym dniu mojego życia! Zero serca, tylko znajomości i pociotki. Kpina! Teraz wiem że żyję, mam świetną pracę i jestem naprawdę doceniana.
anonim 2016-06-06 09:43:28
to, ze się szuka non stop pracowników i non toper zamieszcza ogłoszenia w necie, to jest wg ciebie dobrze? Widać, że mało wiesz o rynku pracy....
wdz 2016-06-09 12:38:29
Ja akurat po stażu zostałem przyjęty..., kiedy odchodziłem już jako specjalista, na moje miejsce została zatrudniona właśnie stażystka, wszystko zależy od działu i od szczęścia
1
robol bez mózgu 2016-06-18 08:52:20
Ale to nie była kwestia zarobków więc podziękowałem. I wszystko jasne!!!!! bo byles w tej firmie tylko robolem niczym wiecej dlatego zrezygnowales. Brembo ma do zaoferowania doslownie NIC dla ludzi myslacych.
nowy 2016-06-22 18:35:50
naiwność co nie których na tym forum mnie przeraża,na jakim wy świecie żyjecie.Po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci którzy pracują tu długo mają kredyty i nie mają wyjścia ,a żyć trzeba
makak 2016-06-24 13:15:52
@włys jak ci nie pasuje praca fizyczna to w HR dają staże w Dąbrowie Górniczej - jeśli oczywiście ta oferta jest nadal aktualna. wie ktoś może czy może jednak jest sens teraz wysyłać cv? ciekawe tez czy jakieś wynagrodzenie jest płacone na takim stażu
były stażysta sm 2016-06-29 09:24:32
Wynagrodzenie na stażu wynosi około 10-15% więcej niż wynosi aktualne najniższe wynagrodzenie.
Po pół roku można liczyć na następne 10-15% podwyżki. Przynajmniej tak było w moim przypadku.
W moim dziale dodatkowo dochodziła premia miesięczna około 180 zł netto.
Zarobki jak na Częstochowę wcale nie są złe. Co do ludzi pracujących na produkcji rzeczywiście trzeba się przemęczyć przez pośrednika, ale to pretensje trzeba mieć raczej do rządzących niż do firmy, z drugiej strony wcale się im nie dziwię ze zatrudniają przez pośredników, skoro dożo ludzi nawet tygodnia czasu nie popracuje, a przez pośrednika można odejść nawet po pierwszym dniu.
3
jam 2016-07-10 20:53:02
no właśnie, przemęczyć się ale konkretnie i jaka jest nadzieja że otrzymam umowę przez firmę jednak? mnie dodam tylko że konkretnie interesuje u was aktualny staż w dziale infrastruktury który macie.
Zostaw swoją opinię o Brembo Poland - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland