Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Brembo Poland

Pracowałeś w firmie Brembo Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-22 16:31:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
derek a obecnie jakieś kobiety pracują w firmie brembo? czy jest taka możliwość aby kobieta pracowała tam na stałe?
zdjecie uzytkownika
szarak - 2013-07-22 21:41:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Brembo pracuje dużo kobiet i nawet na stałe.Jednak na produkcji niekoniecznie ale na montażu i owszem nawet sporo. Ja sama pracuje już 6 lat ale przez pierwsze dwa i pół roku pracowałam przez agencję pracy tymczasowej.
zdjecie uzytkownika
zdzich - 2013-09-06 13:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szarak, a ja wyglądaja Twoje zarobki w brembo? teraz jak juz nie pracujesz przez agencje pracy tymczasowej to zarobki dużo wzrosły?
zdjecie uzytkownika
szrak - 2013-09-13 15:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praktycznie o 60%.To nie jest tak,że od razu ale ja już jestem pracownikiem BREMBO od 3 lat.
zdjecie uzytkownika
zdzich - 2013-10-02 12:40:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szarak, i planowane są jeszcze dalsze podwyżki :) czy póki co sprawa z wynagrodzeniami się ustabilizowała? ile wynoszą teraz te wynagrodzenia jeśli to nie tajemnica?
zdjecie uzytkownika
szarak - 2013-10-02 20:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety sprawa wynagrodzeń w tej firmie jest ściśle tajna łamane przez poufne. Ja pracuję w biurze ale nie wiem ile zarabia koleżanka z biurka obok.może ludzie na produkcji rozmawiają o swoim wynagrodzeniu ale biurowi (a w moim dziale na pewno) nie. Tak więc nie powiem ile ona wynosi.
zdjecie uzytkownika
Zyzik - 2014-01-05 22:36:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się również. Ludzi traktuje się jak śmieci.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-01-06 11:41:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zarobki na obróbce od 1200 do 2000netto. Średnio 1700 za 168h. Dla osób z częstochowy to myśle że w miare ok. Problemem jest to ze nie można chorować bo tracimy 300 z tytułu 4-ro brygadówki. Są maszyny na których człowiek zmęczy sie totalnie i właśnie na takie dostaje się osoba nowa. Nie nauczysz sie obsługi maszyny masz na początku zapier... Jednak sa tez wyjątki. Atmosfera ok, ale tylko miedzy ludzmi z danej brygady. Omijać wyższych kierowników, potrafią (usunięte przez administratora)sie do wszystkiego. Po 3 latach przez agencje możesz nie zostac przyjęty do brembo i przez 3 lata otrzymujesz to samo wynagrodzenie, aktualnie 10,60brutto. Ogólnie brak rozwoju, robi sie dziennie jedno i to samo.
Na dłużej nie polecam bo człowiek sie wykończy.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-04-15 19:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2014-01-06 11:41:26]:
aktualna stawka 10,70 brutto :) poszaleli z tymi podwyżkami!!!! :D
zdjecie uzytkownika
heffner - 2014-06-10 21:57:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-04-15 19:06:54]:
przynajmniej nie możesz im zarzucić, że nie dotrzymali obietnicy - podwyżki miały być to jak widzisz są :)
zdjecie uzytkownika
nika - 2014-09-16 11:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szarak - 2013-07-22 21:41:19]:
do jakie agencji trzeba można składać papiery aby dostać się do pracy w brembo Częstochowa
zdjecie uzytkownika
szarak - 2014-09-18 23:45:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nika - 2014-09-16 11:01:58]:
Z tego co się orientuję to Trenkwalder
zdjecie uzytkownika
aa - 2014-09-26 08:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nika - 2014-09-16 11:01:58]:
Manpower. przez Trenkwaldera juz nie przyjmują.
zdjecie uzytkownika
surfer - 2014-09-29 01:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aa - 2014-09-26 08:44:10]:
słyszałem , że w Brembo obowiązuje jakaś karta zasad, wartości i wiedzy wspólnej dla wszystkich osób pracujących w tej firmie. Co takiego można w niej znaleźć bo przyznam , że pierwszy raz z czymś takim się spotykam. A jeżeli jest ona jeszcze przestrzegana to już chyba w ogóle ewenement na skalę kraju przynajmniej
zdjecie uzytkownika
derek - 2014-11-05 19:22:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [surfer - 2014-09-29 01:51:56]:
Ooo jakie zmiany o.O pewnie jakis inteligent wpadl na nowy pomysl i dostal niesamowity, niewyobrazalny dluuugopis firmy brembo... Ja pierdziele co to sie w tym kraju dzieje...
zdjecie uzytkownika
jago - 2014-11-19 04:43:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brembo jest naprawdę bardzo szanowaną firmą na całym świecie jeśli chodzi o branżę motoryzacyjną. Jednak jeśli chodzi o ich Polski oddział to głównym powodem niszczącym dobre imię firmy są niskie stawki które proponują oni swoim pracownikom. Bez dobrego wynagrodzenia nikt nie powie o nich dobrego słowa
zdjecie uzytkownika
dermi - 2015-01-21 12:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema, niskie stawki czyli jakie? da się za nie normalnie żyć i utrzymać rodzinę? bo jeśli tak to wcale nie są takie niskie, ale zamiast gdybyać to oczywiście wolałbym zobaczyć tą kwotę. To jak, pochwali się nią tu ktoś może? :) ekstra byłoby gdybyście jeszcze powiedzieli coś o atmosferze - wyścig szczurów czy może nie koniecznie?
zdjecie uzytkownika
ile - 2015-01-21 13:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dermi - 2015-01-21 12:57:14]:
10,70 / h brutto + dodatki , za 160 godzin wychodzi na rękę ok 1600-1700zł.
Podwyżki są i to jakie! jak masz szczęście to 50gr do godziny dorzucą, ale średnio po 20 wychodzi :)I 3 bite lata przez worka bez części dodatków.
zdjecie uzytkownika
ile - 2015-01-21 13:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [ile - 2015-01-21 13:13:33]:
A atmosfera bardzo "rodzinna" ;) Same znajomki i pociotki. Czasem sie ktos z ulicy wcisnie, ale pewności nie ma na 100%
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-09 23:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-09 23:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W czewie daja 150 zeta premi jak polecisz pracownika który wytrzyma 3 miesiące. Dostałem takie info od agencji manpowr smsem w zeszłym tygodniu.
zdjecie uzytkownika
heffner - 2015-07-16 20:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-06-09 23:35:41]:
to znaczy , że na samym polecaniu można się nieźle dorobić... A tak serio to komedia z pracą w Brembo. Szczególnie jeśli chodzi o te stanowiska stażystów. Ostatnimi czasy wygląda to w ten sposób , że po prostu chętnych kandydatów na stanowiska pracy brak , więc posiłkują się kim tylko mogą. Trochę żal.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-18 23:08:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heffner - 2015-07-16 20:52:10]:
"Jak leci" biorą nie tylko na staże - rozejrzyj się po montażu - kobitki po 50-tce, przyjmą 10 osób a 5 się zwalnia najpóźniej po pierwszej wypłacie.
Teraz dorzucają premie produkcyjną tymczasowym, więc już na prawdę jest źle z chętnymi do "pracy" w boskim Brembo
zdjecie uzytkownika
szymek - 2015-08-03 12:01:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie dajcie sobie spokój z brembo , to największy niewolniczy zakład pracy w częstochowie ludzie tam traktowani są jak śmieci zmuszani do pracy w nadgodzinach zostawanie po nocncej zmianie do 10 rano, przychodzenie do pracy na 2 w nocy, i non stop coś nie tak za malo źle wiecej szybciej i mobing jakiego swiat nie widzial ciagle sie slyszy ze na twoje miejsce jest wielu innych chetnych. w dodatku zmuszanie do pracy w świeta np Trzech Króli, Wszystkich Swietych , 1 listopada itd. Wykorzystują fakt ze może jest cięzko o prace w czestochowie ale to nie upowaznia ich do takiego traktowania ludzi. Ludzie są zastraszeni i nikt nie chce sie odezwac bo pracuja malzenstwa rodziny ale moze ktos w koncu sie odwazy i zrobi ten pierwszy krok i bedzie glosno tak jak swojego czasu z siecią handlowa biedronka.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-03 12:21:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
jagna - 2015-08-03 12:21:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szymek - 2015-08-03 12:01:11]:
zgadzam sie z poprzednikiem pracuje tam juz 4 lata na obróbce w te upaly pracujemy w temperaturze ponad 40 stopni i myslicie ze kogos to obchodzi?? nie podoba ci sie droga wolna ciagle sie slyszy. przyjmuja ludzi ktorzy po pierwszej wyplacie zaraz uciekaja byli tacy co po kilku dniach juz nie przychodzili, kilka dni temu jeden z pracownikow zaslab za kolkiem samochodu wracajac z nocnej zmiany,i wpadl do rowu. dlaczego? z przemeczenia. norma nadgodzin w prawie pracy to chyba 40 w miesiacu a tutaj ludzie maja ponad 60 a na montazu to juz nie wspomne, gdzie jest inspekcja pracy???? mam uprawnienia na wozek widlowy i chetnie bym sie przeniosl na magazyn ale wiem ze tam chlopaki maja gechenne z kierowniczką ktora uwaza sie za boginie i osobe nie tykalną. Jezeli ktos mysli o tym zeby tu pracowac niech sie dobrze zastanowi.
zdjecie uzytkownika
mik - 2015-08-27 18:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w internecie pojawiły się nowe oferty od firmy BREMBO POLAND Sp. z o. o. widziałam że zamieścili ogłoszenie o tym że poszukują pracowników w Dąbrowie Górniczej ( między innymi na stanowisku pracownika produkcji, stażysty w dziale utrzymania ruchu,, logistyki, optymalizacji) Częstochowie( stażysty w dziele logistyki,specjalisty do spraw planowania produkcji)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Brembo Poland?
Zadaj pytanie
alert