Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Haering Polska

Pracowałeś w firmie Haering Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
psf. - 2014-11-05 19:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak, Polakowi, temu co stoi na najniższej pozycji przystoi nie wyrażać swojej opinii. Najlepiej skulić się i ślepo wykonywać polecenia. Bo inaczej zostaniemy posądzeni o rzekome "socjalne" podejście do życia, jak ktoś tu wcześniej napisał. Ja osobiście nie widzę nic co "państwo" ma mi do zaoferowania. Nawet nie w sferze materialnej, ale choćby w kwestii przestrzegania zapisów kodeksu pracy. Pracodawcy wolno wszystko, zagranicznemu zwłaszcza. takie są obecnie realia i nieprędko się to zmieni. No chyba że PIP będzie mógł wejść na zakład bez powiadamiania właściciela( kpina z praw pracowniczych).Typowi co pisze o komunie- pewnie znasz ten temat z osobistych doświadczeń? A ty na co liczysz? Nie każdy jest taki jak piszesz. Większość ludzi chce uczciwie i godnie pracować i nie liczy na obsrane "państwo". Zapomniałeś już co to znaczy godnie? Kasa, zysk ,wydajność-karmisz się tym? Współczuję. Pewnie masz to w d.. ale prawdziwego szacunku i lojalności podwładnych nie buduje się na strachu.
zdjecie uzytkownika
ablauf - 2014-11-12 10:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [psf. - 2014-11-05 19:28:00]:
"Zastanówmy się, czy nasza firma odnosiłaby takie sukcesy na rynku, gdyby nasi pracownicy nie byli naprawdę zmotywowani i dawali z siebie wszystkiego, nie dlatego, że muszą a dlatego, że mogą i chcą?"
Drogi kolego. Jakie to są sukcesy? Firma produkuje taniej niż konkurencja ponieważ używa taniej siły roboczej. Przecież za jednego człowieka w Niemczech tu pracuje pięciu - mówię o kosztach. Żeby było taniej produkujemy z chińskiej stali niskiej jakości.
Zobacz w jakim tempie pracują maszyny w Niemczech - po przywiezieniu tutaj są "podkręcane". Detal tam produkowany jest w 12 sekund, u nas musi być 9. Nie ważne, że maszyna wibruje, lamią się narzędzia, są kolizje, wychodzi melo. Operator albo zejdzie do tych 9ciu sekund albo nie dostanie premii. A co powiesz o ilościach detali sprawdzanych przez dziewczyny na QSie? Przecież one nie dają rady. Łatwo jest chodzić i poganiać, trudniej byłoby samemu sprostać wymyślonym przez siebie normom.
Jeżeli uważasz, że ludzie dają z siebie wszystko dlatego że chcą to porozmawiaj z "trybikami" z produkcji - oni Ci powiedzą jak to wygląda. Chyba że boją się z Tobą rozmawiać bo np. możesz mieć wpływ na ich wynagrodzenie :)
Takie sowo MOBING jest właściwym określeniem na traktowanie ludzi przez kierownictwo.
zdjecie uzytkownika
s. - 2014-11-15 17:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wk - 2014-11-05 10:04:47]:

Zastanówmy się, czy nasza firma odnosiłaby takie sukcesy na rynku.
Nie ma się nad czym zastanawiać. Firma nie jest dla pracowników tylko dla zysku właściciela. Sukcesy? Udział w nich ma kadra od majstrów wzwyż. Szeregowi są po to żeby (usunięte przez administratora) A jak zadają niewygodne pytania i robią za dużo "problemów" to kopa na wylot. Po co te frazesy o sukcesach? Czy "robolowi" przybędzie co z tego?
zdjecie uzytkownika
łorker - 2014-11-24 12:58:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wk- idealizujesz, jakby na korzyść korporacji.
Wystarczy porozmawiać z ludźmi. Oni pracują, bo muszą. Bo nie ma specjalnie innych perspektyw.
Maszyny zwłaszcza Indexy, są wykręcone jeżeli chodzi o prędkość produkcji. Rzadko zdarzała mi się wychodzić na przerwę, bo nie było kiedy. Ciągle tylko produkcja i produkcja. Masz jechać z koksem i nikogo nie interesuje, że masz przerwę. Jesteś tu od tego, żeby robić. jak to kierowniczek mówi, tu się przychodzi pracować, a nie do pracy...
Przerwa trwa teoretycznie 15min., a w rzeczywistości nie ma jej wcale, albo max. 10 min. Bo schodzisz po syrenie, idziesz się myć z oleju, zaiwaniasz do szatni po kanapkę, szybko jesz i musisz być przed kolejną syreną już przy maszynie. I nie ma, że maszynę się rozładowuje na przerwę, bo by Cię szanowny Pan kierownik szybko nauczył, że tak się nie robi... Tak naprawdę jesz przy maszynie w oleju, a na przerwę możesz wyskoczyć zajarać, bo na tyle jej starcza, jeśli palisz. Przychodzisz do pracy za dwadzieścia i wychodzisz dwadzieścia po, bez słowa dziękuje. To jest normalne.
zdjecie uzytkownika
łorker - 2014-11-24 13:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
@wk- można wiele, ale przede wszystkim nie w atmosferze mobingu i presji psychicznych. Stawki również mocno bym się czepił, bo góra pławi się w białych koszulach, jeżdżąc firmowymi samochodami zatankowanymi po korek z miesięcznymi pensjami od 10tys. wzwyż, a Ci którzy odwalają robotę biorą 2- 3tys. zł, jeśli robią niemal wszystkie dni łikendowe. W ten sposób mlodzi nie mają życia, a na starszych ich własne dzieci wołają "wujku"...
Moje rozgoryczenie jest duże, bowiem miałem nadzieję na samorozwój w tym miejscu. Tam jednak są układy i układziki, a jak nie jesteś "swój", a za dużo pytasz, odzywasz się, coś potrafisz i masz wykształcenie, to dostaniesz elegancko podłożoną świnię ze dwa razy i skończy się Twoja praca ;)
Idźcie, sprawdźcie, sami oceńcie ;)
zdjecie uzytkownika
Lokaj - 2014-11-25 01:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@łorker Ale czy osoby decydujące w tej firmie nie widzą osób, które rzeczywiście coś potrafią i nie powinni być ponad tymi podziałami i układami? Jeżeli również są w tym zamieszani to ciężko rzeczywiście spojrzeć pozytywnie na pracę w tej firmie. Zarobki rzędu 3000 niektórym by odpowiadały - chociaż mogłoby to również zależeć od ilości obowiązków.
zdjecie uzytkownika
dinka - 2014-11-30 22:36:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam kto pomoże dostać pracę w haeringu??? please prywatnie daon@op.pl
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-11-30 22:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak bym nie musiał w niemczech ogladac plecow pana ktory mial mnie uczyc a on sie ciagle zaslanial i mial mnie dupie to nie moja wina,ja pojechalem sie tam uczyc a nie pic alkohol,a miejsca kolo maszyny nie bylo za duzo.poprostu kady sie boi o swoja dupe i tyle i ludzie nie piszczcie glupot ze ktos nie daje rady,poprostu nie chca uczyc,a te mysla z przyjdziesz porobisz 2 dni na maszynie i jeszcze norme zrobisz..a co nie ktorzy kierownicy troche powinni spasowac bo paru ludzi za podwyzke cisnienia R zabrała..
zdjecie uzytkownika
doda15 - 2014-12-03 12:32:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje tu już wiele lat, bywało różnie, ale generalnie nie narzekam. Można normalnie zarobić. Mnie jest tu dobrze, nie odczuwam stresu i napięcia, ale to chyba w dużej części kwestia podejścia i charakteru. Nie mam czegoś w stylu ...o Boże znowu muszę tam iść... Jeśli tak podchodzimy do czegokolwiek nigdy nie przestaniemy być wielkim narzekaniem. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Indexman - 2014-12-04 16:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytał ktoś artykuł w "Polityce"? Ponoć nieźle pojechali z Haeringiem...
zdjecie uzytkownika
Indexman - 2014-12-04 16:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytał ktoś artykuł w "Polityce"? Ponoć nieźle pojechali z Haeringiem...
zdjecie uzytkownika
pompka - 2014-12-04 19:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Same bzdety w tym brukowcu.nie warto czytać.niech nam znajdą lepsza pracę jeśli tu niby tak źle.żyj nam panie Antonie 100 Lat i jak się da to dłużej!!!
Z
zdjecie uzytkownika
fury - 2014-12-07 00:23:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Bardzo fajny artykuł - jesteśmy "murzynami".
Nie jesteśmy przedmiotami pracy. To praca jest dla nas nie my dla haeringa. RÓBMY WRESZCIE WOLNY WEEKEND.
zdjecie uzytkownika
zło. - 2014-12-12 00:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ciekawe czy Pan Anton wie że szykuje się praca w Święta? Ciekawi mnie jakich silnych "argumentów" użyją przełożeni na "zachętę". Weekendy robocze to już normalność, teraz chcą nam zabrać święta, a jutro będą nas ganiać z pejczami jak za okupacji. To poniżające.... Jeśli czytają to jacyś urzędnicy państwowi to może ktoś się wreszcie zainteresuje tym "zbawcą" Piotrkowa. Hańba.
zdjecie uzytkownika
aktualny pracownik 2014 - 2014-12-16 21:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuję w Haeringu 3 lata :( i sporo przeżyłem w tej firmie.... Co do warunków sanitarnych to katastrofa niby stołówka bardzo daleko od miejsca pracy a mamy na dojście zjedzenie oraz powrót 15 min.... więc ludzie jedzą na hali w oparach olejowych i syfie, toalety 2 pomieszczenia syf... papier z gazet.... mydło nie daje rady z olejem..., hałas na automatach tokarskich GM jest katastrofa norma 3 razy przekroczona.. ale oczywiście w czasie kontroli połowę maszyn nie pracowało, sam musiałem ściemniać i mówić kontrolerce że jest przezbrajanie :)reszta działów też straszny hałas, opary i mgła olejowa też katastrofa wyciągi nic nie dają a zmywacz "benakol" to rak w płynie, ATMOSFERA to chyba najgorsze w tym zakładzie (zależy na których działach) MOBBING MOBBING i jeszcze raz MOBBING mają w d... twoje prywatne życie "maszyna musi produkować" to jest najważniejsze nie liczą się z niczym premię można stracić od tak sobie np. jeżeli nie możesz przyjść w jakiś dzień weekendowy... MNIE NAWET WYZYWAŁ PRZEŁOŻONY O WEEKEND, a niemiec anton traktowany jak bóstwo.....
Jednym zdaniem powiem... JEŻELI KTOŚ NIE MOŻE ZNALEŹĆ INNEJ PRACY LUB MA KREDYTY LUB RODZINĘ NA UTRZYMANIU I BRAK PRACY TO MOŻE PRACOWAĆ W TYM ZAKŁADZIE ALE TRZEBA SIĘ ZASTANOWIĆ CZY WARTO MARNOWAĆ ZDROWIE I ŻYCIE... ŻYJEMY ŻEBY PRACOWAĆ DLA HARINGA ?
zdjecie uzytkownika
łorker - 2014-12-17 16:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram powyższy wpis.
Staram się głosić taki sam pogląd: "szkoda życia na haeringa".
A polaczki poustawiani na wyższych szczeblach jak za wojny, byle z z bogatszym trzymać, to może i dla nich skapnie. A swojego rodaka, to by na rzeź wysłali za psi grosz.
Szkoda słów strzępić.
Przemyślcie ludzie, bo to dobrowolne pchanie się do obozu pracy...
zdjecie uzytkownika
:)WEN - 2015-01-07 22:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepsze jest to że co piszecie to prawda !!!!!Hering to firma myśląca tylko o zysku na rzecz wlasciciela nie myśląca o ludziach pracujących w niej.W delcie firmie mającej przed sobą przyszłość ....wystarczyło zainwestować w nowsze maszyny....a pieniądze były Były prezes doprowadził firmę do likwidacji mając nadzieję,że wejdzie na stołek likwidatora który otrzymywał wynagrodzenie na delcie 7 tyś co miesiąc i 250 tyś odprawy co mu się nie udało...Na automaty mówi się że to wykańczalnia ludzi a to automaty od heringa....Wielu ludzi po przejeciu heringa delty zwolniono że niby się nie nadają a znali się lepiej na zawodzie niż kierownik który przyszedł z heringa do nadzoru....zlikwidowano profesjonalną grupę serwisową zajmującą sie maszynami znanej marki paliwowej żekomo o zbyt wysokie koszty,zapewne ktoś z kierowników podpowiedział dyrekcji że ludzie od heringa zajmą się tymi pracami.Ludzie mają juz dosyć tam pracy i pewnie długo ta firma nie pociągnie.
zdjecie uzytkownika
pracowiklux - 2015-01-18 09:16:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracuje w tej firmie dwa lata. Pracy raczej nie zmienie bo w Piotrkowie wiecej sie nie zarobi. 3-4 dni weekendowe to raczej norma. 10 każdego miesiąca w okolicach 3 tys. Zl jest. To ze majster czy kierownik opierdziela nas ze na częściach są jakieś uszkodzenia, wióry czy tez wymiar przekroczony jest o 0.01 mm. Mam to bardzo gleboko wiecie gdzie. Bo przecierz te części ogląda spora grupka babeczek zawsze wytlumaczyc sie mozna. Premia zawsze jest. Pelen luz i brak spiny. Śmiać mi sie chce ze ktoś zostaje biega jak zajac po zakładzie. Dodam jeszcze ze z wykształcenia jestem mechanikiem niedlugo będę bronil inżyniera, nie spodziewam sie awansu ani podwyżki. Perspektyw raczej brak. Ale za parę lat moze gdzieś indziej powstac podobna firma. Hmmm marzenia.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-02-11 18:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie jak długo trzeba czekać na telefon od nich po rozmowie kwalifikacyjnej ?
zdjecie uzytkownika
xfxf - 2015-02-12 10:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak z płacami ?
zdjecie uzytkownika
gośka - 2015-02-12 12:30:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowałem w Hearingu prawie dziewięć lat, jedyne co dobrego wyniosłem z tej firmy to doświadczenie. Rok temu znalazłem prace w niemczech(nie znając zbyt dobrze języka) i muszę powiedzieć że praca tutaj jest po prostu super,jest luz jak za starych czasów na delcie. Moja rada kto ma trochę odwagi niech szuka pracy w niemczech.
zdjecie uzytkownika
teodor - 2015-02-12 15:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hitl. Z.Mać. i frau Ewa Mija kaput w bunkrze przy Piotrków der strasse
zdjecie uzytkownika
teodor - 2015-02-12 16:33:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zero emerytury
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Po pierwsze to trzeba mieć kogoś znajomego kto poda podanie gdzieś wyżej - z portierni dostaje się jedno na 10000000000000000 złożonych (choć mi się tak udało). Sama rozmowa mało stresująca zadane pytania są banalne np. dają rysunek i się pytają o opisane tam tolerancje, niema durnego pytania ile chce Pan/Pani zarabiać tylko sami mówią swoje warunki.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
teodor - 2015-02-26 00:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nieszczęliwy wypadek. Zabujcy Ty mija zwykły prosty ssaku
zdjecie uzytkownika
operator gm20 - 2015-02-26 14:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gośka - 2015-02-12 12:30:46]:
A czy to jest ta firma co wszyscy z Haeringa jak sie zwalniaja do Niemiec to do twojej?:) w jakim to jest miescie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Haering Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Haering Polska?
Zadaj pytanie