brak logo

Haering Polska

Piotrków Trybunalski

Opinie o Haering Polska

normalny 2016-04-29 14:40:43
Panie rosły.Widac coś ci urosło ,ale z pewnościaą nie jest to mózg.Pewnie jesteś pan jednym z tych kierowniczków (pożl sie boże } co to srają za stodołą(bo kto to widzia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzymac w domu).A tak nawiasemmówiąc nie czytaj pan wikipedi hahahaha
3
Prawda 2016-04-29 15:57:07
Rosły ma cały mózg, przynajmniej tak twierdzi...
1
Rysiek z.. 2016-04-29 18:10:29
A tak mi na myśl przyszło bo teraz mieliśmy 30 lat od katastrofy w Czarnobylu ,a jest tu taki dział myjnia i chłopaki z myjni powinni dostać jakieś dodatkowe stażowe bo przecież oni pare lat na myjni to jak by Czarnobyl zaliczyli :)Ale oczywiście pan BHP-owiec powie ,że ta chemia nic nie szkodzi mogą pić bez przepity :D
2
wader 2016-05-04 09:03:21
sam se siedź, szkoda kasy, wole sie nauczyc, po co zatrudniają takie nieogarnięte, co nie nauczą? nie chcę jej się to niech idzie gdzies indziej, tylko hansu i ta mala cos robiom
ech 2016-05-06 00:03:20
Czy ta firma, o której mówisz, też robi detale dla tych samych wytwórców części samochodowych?
andy 2016-05-06 18:54:05
witam WAs. Jestem po informatyce i moją pasją jest motoryzacja. Czy rzeczywiście mieliście ostatnio informacje aby poszukiwali osób z moim wyksztaceniem?
s. 2016-05-06 19:04:07
A co zrobić jak cię wpisze taki h..j złamany bez twojwj wiedzy? Rządzą się nawet prywatnym czasem pracowników, bo nadal czują się bezkarni. Do tego oszukują urząd skarbowy i pracowników na pasku podając nadgodziny ( te "czerwone" na listach weekendowych) jako nagroda. Ponoć takie strony monitoruje PIP, ciekawe...
1
maklok 2016-05-07 23:09:57
To jest oszustwo.Premia nagrodowa nie jest wliczana do średniej w wypadku urlopu ,czy chorobowego.Wy w heringu jestescie naiwni.Robią was w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ajak chcą.A wiecie dla czego?Bo robią u was wieśniaki bez wykształcenia i bez świadomości na co może pozwolic sobie pracodawca.Dla wieśniaka liczy się ostatnia rubryka na pasku,czyli wypłata netto.I dla tego w tym kraju nigdy nie będzie dobrze .....przez wiesniaków
1
jag 2016-05-20 14:17:52
przerwa trwa 15min a przy takiej liczbie pracowników od ponad roku nie ma stołówki, więc nie ma możliwości, żeby zjeść jak człowiek.
Pracownik 2016-05-21 09:02:09
To prawda, brak stołówki. Jemy przy maszynie. Kasa słaba, trzeba nadrobić premią aby wyplata była sensowna, lub weekendami. A ostatnio coraz mniej weekendów, a i premię zabierają lub odcinają do minimum za nic. Niestety aby się opłacało niemcowi, musimy pracować za 1/4 tego co wziąłby niemiec.
robson 2016-05-30 20:13:14
załamujecie mnie tymi opiniami a miałem składać papiery do Heringa
Husari 2016-05-31 09:17:41
To składaj śmiało! Nie czytaj głupot pisanych przez lamusów nierobów i brudasów co to w klozecie nawet spuścić wody nie potrafią bo o podtarciu tyłka na pewno nie słyszeli. No chyba ze jesteś jednym z tych co to deski klozetowe do domu wynoszą razem ze sztućcami z kantyny to sobie daruj bo zdecydowanie za dużo tu takich.
3
Wykałaczka 2016-06-01 08:59:02
Kradną sztućce i wykałaczki, bo to wieśniacy oderwani granatem od pługa. W domu takich cudnych rzeczy nie posiadają. Jak ktoś ma posadkę typu chodzę 8 godzin i nic nie robię to będzie zachwalał. Ale jak kto [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przy maszynie, która non stop łamie narzędzia, są problemy z załadunkiem, rozładunkiem. Rozbija otwory, bicie kosmos i nie idzie tego ustawić. Zatrzymuje się niewiadomo na co, itd. To taka osoba ma prawo być wkurzona na tą pracę. Ale robota jak robota, robić swoje przez 8 godzin, nie odzywać się, być jak motoman. Wdychać pyły, olej i całe świństwo co unosi się w powietrzu, a może doczekamy emerytury:) Pozdrawiam kierownictwo i pracowników firmy haring polska.
gru 2016-06-01 17:23:45
Składaj. Przekonasz się na własnej skórze co to są przymusowe weekendy, nagana za byle drobiazg. Zapaprzesz sobie papiery. Poznasz jak to jest kiedy jesteś za wszystko odpowiedzialny, a Twój przełożony zrobi co w jego mocy żeby zwalić winę na Ciebie. Powdychasz opary oleju, poznasz jego smak jedząc w pośpiechu przy maszynie. Za to ostatnie możesz też dostać naganę, to zależy od sytuacji. Premii w ogóle nie bierz pod uwagę bo w każdej chwili możesz ją stracić. Przerwa 15 min, włącznie z dojściem do szatni, umyciem się. Przed upływem 15 min musisz z powrotem być na stanowisku. Czyli tak naprawdę masz niecałe 10 minut na zjedzenie. Jak się spóźnisz o 1 minutę to masz pół godziny do odróbki. O paleniu zapomnij. Co najmniej nagana jak Cię złapią. Ale to ostatnie to drobiazg. Z pozytywnych rzeczy to fakt że w ogóle jest praca i coś tam się zarobi. Póki co jeszcze płacą na czas.
1
Hering 2016-06-01 22:51:59
Jutro ostatnia tura audytu. Jak bosch nie znajdzie buby to zostaniemy dostawcą A, jak znajdzie (czyli gałek,jurgen nie posmarują) zostaniemy dostawcą B. I tak na dzisiaj są wstrzymane dla heringa nowe projekty. Jak staniemy się B to zostaną tylko stare, a one się kiedyś skończą. Kto winny? Firma. Za swą zachłanność, produkcję detali w Polsce bez licencji, (oficjalnie te detale są robione w niemczech). Oszczędności na tym co nie trzeba. Czyli na maszynach i narzędziach. Ogólnie totalna porażka.
2
cnc 2016-06-03 09:24:15
I jak juz jestescie dostawca B :)"
2
tedo 2016-06-17 16:56:03
ale nie moga przeciez nikogo zmusic do pracy bo przez jaki pretekst? napisane masz w umowie,ze musisz w week robić? chyba nie, ewentualnie jakas sobote jedna mozesz pracowac
ech 2016-06-18 00:19:27
To premii zwanej nagrodą nie zmuszą do wędrówki na twoje konto. Miesiąc jest długi i przy panującym tu rygorze, jeśli będą chcieli szukać, to znajdą coś.
Bez premii i bez nadgodzin weźmiesz 1500-1600 wypłaty.
ech 2016-06-18 00:23:55
To premii zwanej nagrodą nie zmuszą do wędrówki na twoje konto. Miesiąc jest długi i przy panującym tu rygorze, jeśli będą chcieli szukać, to znajdą coś.
Bez premii i bez nadgodzin weźmiesz 1500-1600 wypłaty.
fv 2016-06-18 12:18:55
@tedo no wlasnie wlasnie przeciez to wszystko jest zawarte w umowie ktora sie podpisuje no chyba ze ktos na przyklad jej nie przeczytal to juz wtedy gorzej ale zazwyczaj takie rzeczy to sa tam napisane czarno na białym przeciez zeby nie bylo problemow
ech 2016-06-23 19:46:16
Zaczynają się upały, na halach temperatura wzrasta i kierownictwo dużo mniej się kręci po zakładzie...
kisia 2016-06-23 20:09:20
a to w takim razie przyjacielu nie ma jakieś klimatyzacji na zakładzie że tak narzekasz na wysoką temperaturę? skoro firma odnosi sukcesy na rynku międzynarodowym to chyba dobra klima powinna być moim zdaniem
ech 2016-06-23 21:12:21
Gdzieś podobno jest...
Z tego co mi wiadomo, jest tam gdzie potrzebne są warunki sterylne (laboratorium pomiarowe, polernia sterylna, kontrola wzrokowa wybranych detali).
Nie ma jej na pozostałej części produkcji i kontroli, gdzie w czasie upałów temperatura dochodzi do 40 stopni i wentylacja jest za słaba...
1
Ala 2016-06-24 08:53:35
To nie można tego zgłosić @ech? Wątpię, żeby kierownictwo nic z tym nie zrobiło jeśli zaprotestujecie
t 2016-06-25 00:00:00
Zmiana dyrektora i po problemie
5
siema 2016-06-25 11:49:17
w sumie to uwas pojawiały się kiedyś jakieś rekrutacja na kierownicze stanowiska, w internecie widziała ze szukaliście niedawno kierownika magazynu chyba
to nie to 2016-06-25 12:18:25
45 stopni na dziale GM jest teraz a komu to zgłosisz słyszał ktoś kiedyś żeby niewolników wysłuchano :(
ikra 2016-06-25 12:59:00
nie wierzxę ci że taka wysoka temperatura, przecież w takiej temperaturze ścina się juz białko, nikt by nie pracował
tedo 2016-06-26 19:58:32
to faktycznie zarząd powinien zrobić coś z tym, przecież można paść z upału wiec nawet wodę powinni darmową zapewnić
x 2016-06-27 11:06:29
Nikogo z góry nie obchodzi jak się czuje zwykły pracownik. Zawsze można wezwać karetkę i po sprawie. Przyjdzie następny na twoje miejsce. W tej firmie liczą się TYLKO częśći. Dużo części to duuużo kapuchy dla Bonzów.
3
5t5g 2016-06-27 18:11:49
@tedo moze jednak pogoda sie troche polepszy i bedzie sie lepiej pracowac
Majster 2016-07-13 11:16:57
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o 14:10 jaja ugotowaly sie na twardo. Za goraco na hali dla czlowieka, wiec nie dziw ze maszyny sie wylaczaja z przegrzania.
Platfus 2016-07-13 20:09:26
No co można zrobić, słyszałem już tutaj kilka opinii mówiących o tym, że tutaj jest dość gotąco i to też wina hali samej, no ja to oczywiście rozumiem, ale wiadomo, że maszyny żyją i tak to wygląda a nie inaczej, chyba jest to dość zrozumiałe, taką mam nadzieję
Misia 2016-07-14 16:13:58
Dostałam propozycje pracy w dziale kontroli jakości. czy jest tutaj ktoś kto pracuje na tym dziale? jakie sa wasze opinie? jakie można tam wyciagnac stawki i jak jest z premiami? pozdrawiam
Nie 2016-07-15 12:04:06
Ogólnie to powiem Ci, że jest dość dobrze, nie ma totalnie powodów do obaw, moim zdnaiem będzies zzadowolona, co do samych premii to jest z nimi różnie, zależy po prostu jakie wyrabiasz normy tygodniowe, mam nadzieję że pomogłem
misia 2016-07-17 23:17:54
ja mam iść na próby wyrywkowe, to tam tez sa jakies normy? myslalam, ze po prostu sprawdzasz to co ci dadza na dany tydzień i tyle.
Walny 2016-07-18 11:26:54
Mi się tam wydaje, że warto się nimi zainteresować chociażby dlatego, że coraz lepiej tutaj wyglądają kwestie finansowe, dobra kasa za dość mały wysiłek
ech 2016-07-18 15:48:59
Tzw. wyrywka pracuje na trzy zmiany , przy obrabiarkach, w hałasie, gorącu, tłuszczu(oleju i chłodziwie) i smrodzie (oleje, chłodziwa, spoceni operatorzy). Sprawdzać należy wymiary oraz jakość powierzchni. O ile wymiary to dość proste (choć przy niektórych detalach jest ich kilkanaście), to szukanie gratu, stopni, karbów, korozji nie jest już takie oczywiste. Wyrywka pracuje także w innym systemie - o ile inne działy maja zmiany cofające (noc - popołudnie - rano), to wyrywka jako jedyny dział ma zmiany postępujące (rano - popołudnie - noc) mocno to utrudnia zawiązanie tzw. spółdzielni dojazdowej.
antio\ 2016-07-18 16:26:33
no własnie:/ dlatego ja bym nie chciała tak fizycznie się zamęczać, za cienka jest, dlatego może mi ktoś powiedzieć jakie są szanse żeby jakąś biurową pracę u was złapać?
gm operator 2016-07-18 22:12:17
Prace biurową jak się prześpisz z kim trzeba to się załapiesz :)
Misia 2016-07-19 04:07:51
A jak jest na tym dziale z premia? jaki jest max? i jakiej stawki można oczekiwać np. po roku pracy? i to prawda ze zawsze co roku każdy dostaje tutaj podwyżek?
Ala 2016-07-19 10:08:01
Zależy o jakim stanowisku gadamy @Misia bo teraz są dostępne cztery. Zakładam, że raczej nie interesuje Cię inżynier i operator a raczej specjalista ds. zakupów czy finansów. Jeśli się nie mylę to na stawki w ostatnich dwóch narzekać nie można
misia 2016-07-19 16:10:29
ja caly czas pisze o dziale kontroli jakości, proby wyrywkowe!!
dforek 2016-07-19 20:05:45
Specjalista ds. Finansowo-Księgowych jest teraz potrzebny w firmie jakby ktoś szukał takiego zatrudnienie obecnie, ktoś z angielskim i niemieckim może tutaj niezłą karierę zrobić. zapraszam na stronę firmy, bardzo rozbudowany i klarowny pakiet informacji i pracy
Wyrywka 2016-07-21 05:10:28
Ją pracuje nie jest tragicznie . Jeśli chodzi o zarobki no cóż z wekkendami i premia zarobisz . Premia ci urośnie z czasem rok dwa . Tak na początek to może nie dużo ale jakiejś tragedii nie ma . Spróbować zawsze można . Ją nienarzekam na samą pracę chodź w lato trochę gorąco ;)
mo 2016-07-21 11:39:21
a to nie ma w takim razie klimatyzacji w firmie zamontowanej na dzień dzisiejszy skoro tak narzekasz na temperaturę? koleżanka mi mówiła że temperatura jest okej
nika 2016-07-21 12:14:44
Wiecie czy są teraz przyjęcia? i jeśli tak to na jakie stanowiska?
cnc 1 2016-07-22 09:26:52
Na produkcji nie ma klimy gorąco jak w piekle bo w sumie Haering to piekło
1
Pan ktoś 2016-07-23 16:15:29
Firma Haering nie jest zła wręcz przeciwnie / pracowałem tam od samego początku istnienia / ale ludzie na stanowiskach kierowniczych nie mają w ogóle kwalifikacji. W tej Firmie awansuje się tylko metodą donoszenia a nie praktyką czy wiedzą a to jest potwierdzone. A tak z innej beczki - dlaczego taka prężna Firma robi wszystko z normami ISO, TS jest zawsze naj, naj a przed Boschem ukrywa niektóre detale podczas audytu czy kontroli ?
4
cnc 1 2016-07-24 15:17:38
Piszesz ,ze nei jest zła to dlaczego już nie pracujesz:)?
Zostaw swoją opinię o Haering Polska - Piotrków Trybunalski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Haering Polska