Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Haering Polska Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Haering Polska Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
łorker - 2014-09-15 12:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypadałoby scalić tematy !
zdjecie uzytkownika
to ile - 2014-09-18 16:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to w takim razie ile placa w hearingu tak szczerze, z reka na sercu jest mi kotos w stanie to poweidziec. jestem bardzo ciekawy jaka to bedzie kasa, bo jesli z tychnadgodzin jest wiecej to pewnie nie jest to jakas wysoka stawka. czekam na konkretna kwote moze ktos sie nie bedzie obawial teog tutaj glosno powiedziec.
zdjecie uzytkownika
operator - 2014-09-20 23:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuję 4 lata mam stawkę 14zł/h brutto
zdjecie uzytkownika
Gsmx - 2014-09-21 18:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam chciałbym zapytać czy w haeringu pracują cukrzycy ??
zdjecie uzytkownika
uczeń - 2014-09-23 16:01:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, skończyłem szkołe haeringa, mam technika, robie juz ponad 3 lata na produkcji.
Atmosfera jest straszna, gnojenie każdego kto jest niżej postawiony , maksymalnie ile się da, znęcanie się psychiczne , nękanie , darcie kopary, ciągłe zebrania i opie..al grupowy oraz indywidualny , no wszystko czego potrzeba.

Mam 14 zł za godzine. Wychodzi jakieś 1600-1700 zł na ręke do tego setki za weekendy , nagroda uznaniowa . wiec jak pójde do pracy 2 soboty i 2 niedziele , oraw wejde w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi i majstrowi to 3300- 3500 na ręke mam.
zdjecie uzytkownika
łorker - 2014-09-24 21:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stawka na początek to 11zł brutto/h.
Na rękę wychodzi jakieś 8,25zł na godz.

Generalnie polecam omijać, jeśli ktoś naprawdę nie ma noża na gardle.
To raczej nie są warunki dla cukrzyków.
8h. na nogach na pełnych obrotach, w oleju, w oparach chemii, w gorącu od maszyn.
Wierzcie, nie jest wesoło.
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-09-27 10:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kce tu pracowac gdzie to jest ta firma w piotrkowie tryb pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ps. - 2014-09-27 21:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Da się jakoś wytrzymać, zastanówcie się jednak POWAŻNIE gdy zaproponują wam dział index. Tam psychikę zostawić trzeba w domu, nastawić się na szczególne chamstwo i brak szacunku ze strony "kierownika" i niektórych "majstrów" .To co wypisują w sieci że nie zmuszają do nadgodzin to nieprawda. Na wymienionym dziale weekendy są obowiązkowe "..bo to prywatna firma, są zamówienia i g... mnie to ochodzi że macie prywatne sprawy.." Wcześniej ktoś słusznie zauważył że ta firma egzystuje tylko dzięki złej sytuacji na rynku pracy.
zdjecie uzytkownika
weekend - 2014-10-03 17:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra to teraz mam rozumieć, że jak jutro jest sobota to jutro wszyscy z działu index lądują w pracy i robią normalnie? wszystko spoko, tylko czy te dni są lepiej płacone niż pozostałe przez pracodawcę... bo jeśli tak to przecież nie ma w tym nic dziwnego. Chyba, ze stawka jest taka sama i robi sie ponad 8 godzin. wyjasnijcie mi to proszę
zdjecie uzytkownika
aenseidhe - 2014-10-03 22:15:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeżeli chodzi o firme hearing, najwiecej narzekaja ci co nie dali rady i wyzywaja na wszystko i wszystkich bo po prostu byli słabi, przeciez jest tyke pieknych zawodw na swiecie ,obrobka skrawaniem donajlatwiejszych nie nalezy, po drugie ludzie wy macie jeszcze myslenie komunistyczne, uwazacie ze panstwo musi wam wszystko zapewnic, ze nie musici sie dalej rozwijac , ze wszystko przyjdzie samo, pracuje w te firmie dosc długo , nikomu w dupe wchodzic nie musialem by zarabiac uczciwe pieniadze, i byc szanowanym, a co do dzialu index i tamtejszego kierownika, proste , złom nie leci jest ok leci to nie dziwcie sie konsekwencji, a teraz czekam na wasze nie przychylne komentarze.
zdjecie uzytkownika
bondjułel - 2014-10-05 20:52:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [aenseidhe - 2014-10-03 22:15:21]:
Nieprzychylne piszemy razem... Mam nadzieję, że se skrawasz dokłaniej...
zdjecie uzytkownika
kwiatek - 2014-10-05 22:37:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hej chcę pracować hearingu ale niewiem co mam zrobić żeby się dostać podania znoszę co tydzień ale cisza zero odezwu
zdjecie uzytkownika
tekst - 2014-10-12 21:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kwiatek - 2014-10-05 22:37:46]:
szkoda że nie masz znajomego majstra albo kierownika
zdjecie uzytkownika
kwiatek - 2014-10-15 00:55:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie mam i tu jest problem bo dla ludzi z ulicy nie mam tam pracy tylko dla znajomych nie mam szans żeby się tk dostać tylko trzeba mieć znajomości sąwogóle jakiejś przyjęcia dla kobiet
zdjecie uzytkownika
kwiatek - 2014-10-15 00:55:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie mam i tu jest problem bo dla ludzi z ulicy nie mam tam pracy tylko dla znajomych nie mam szans żeby się tk dostać tylko trzeba mieć znajomości sąwogóle jakiejś przyjęcia dla kobiet
zdjecie uzytkownika
dudu - 2014-10-15 16:34:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jacoo - 2013-06-24 14:54:32]:
to ze mamy XXI wiek nie znaczy ze zwiazki zawodowe nie istnieja . One istnieja ale nie w Polsce.
zdjecie uzytkownika
dui - 2014-10-15 16:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łorker - 2014-09-24 21:24:46]:
nagrode uznaniowa zwana premia zabiora ci za kartki i wyjdzie na zero ze bedziesz harowal w weekendy
zdjecie uzytkownika
to gdzie są ?! - 2014-10-20 04:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ejj to tak na prawdę uważacie, że gdzie są te związki zawodowe jeśli ich w naszym kraju nie ma i niem a co na nie liczyć? mnie to bardzo ciekawi wasze zdanie na temat związków zawodowych i ich działań. Bo co do premii to wiadoma sprawa jak jest uznaniowa to tak na prawdę rzadko kiedy się dostajętaką kasę. a szkoda...
zdjecie uzytkownika
zwykły człek - 2014-10-23 18:39:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kiedyś jedna dziewczyna zaczęła głośno mówić o związku zawodowym w haeringu. Ktoś ładnie doniósł i zaraz została zwolniona - ku przestrodze. Teraz reszta siedzi cicho i bierze po grzbiecie za byle g0wno.

LUDZIE! NIE PRZYCHODŹMY W WEEKENDY! WSZYSCY RAZEM! TO BĘDZIE TAKI NASZ ZWIĄZEK ZAWODOWY! GDYBY WSZYSCY JAK JEDEN, MIMO GRÓŹB NIE ZAPISALI SIĘ RAZ NA SOBOTĘ I NIEDZIELĘ TO ZACZNĄ NAS SZANOWAĆ!
zdjecie uzytkownika
Hans(?)BezSzans - 2014-10-30 18:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z powyższym. Od siebie dodam, że cała góra tegoż zakładu powinna nam - pracownikom całować rączki. Gdyby nie praca ludzi na najniższym szczeblu to nie oszukujmy się - nie mieliby tak dobrze. Nie dość, że wydajność jest bardzo wysoka to robimy murzyńską pracę dla zakładu matki jednocześnie będąc traktowanym jak bezuczuciowe istoty, którym życiowym celem jest zapieprzanie 7d/tyg. Kiedyś to okrucieństwo i mentalność kapo musi się skończyć.
zdjecie uzytkownika
łorker - 2014-11-04 18:07:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jeśli zaczniesz się wykazywać, posiadając wyższe inżynierskie wykształcenie, to wylecisz na kopach, co by nie zagrażać majstrom.
I pomyśleć, że to "polacy", Polakom gotują taki los.
Potomkowie tych, którzy wydawali Żydów Niemcom, oraz świń ubeckich?
Zapomnijcie o jakichkolwiek awansach, czy możliwościach rozwoju, jeśli nie macie pleców w tym miejscu. A prawdę piszą Ci, którzy mają jaja, a nie, nie dali sobie rady !
Jak najdalej od tego chorego miejsca, moi drodzy rodacy.
zdjecie uzytkownika
wk - 2014-11-05 10:04:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szczerze współczuję temu, komu mogło się coś takiego przydarzyć. Pracuję w tej firmie już wiele lat i prawdę mówiąc do tej pory nigdy nie miałem do czynienia z sytuacją, żeby ktoś robił mi, bądź moim kolegom problemy z tytułu różnic wykształcenia. Ba, Firma szuka cały czas pracowników jak najlepiej wykształconych. Jest to jeden z największych pracodawców na terenie Piotrkowa.

Zastanówmy się, czy nasza firma odnosiłaby takie sukcesy na rynku, gdyby nasi pracownicy nie byli naprawdę zmotywowani i dawali z siebie wszystkiego, nie dlatego, że muszą a dlatego, że mogą i chcą? My wszyscy tak naprawdę tworzymy wartość w tej firmie. Gdyby było inaczej, firma dawno przestałaby istnieć, jak wielu innych pracodawców na tym rynku. Firma cały czas się zmienia, rozbudowywuje, tworzy nowe miejsca pracy i nie potrafię zliczyć ile razy już słyszałem, że bez Haeringa w Piotrkowie byłoby naprawdę źle.

@łorker:
Pomyśl nad tym, mimo Twojego rozgoryczenia, zanim następnym razem porównasz cokolwiek do praktyk wydawania Żydów Niemcom. Posługujesz się bardzo wprawnie językiem polskim, ale piszesz rzeczy, które Polakowi nie przystoją.
zdjecie uzytkownika
psf. - 2014-11-05 19:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak, Polakowi, temu co stoi na najniższej pozycji przystoi nie wyrażać swojej opinii. Najlepiej skulić się i ślepo wykonywać polecenia. Bo inaczej zostaniemy posądzeni o rzekome "socjalne" podejście do życia, jak ktoś tu wcześniej napisał. Ja osobiście nie widzę nic co "państwo" ma mi do zaoferowania. Nawet nie w sferze materialnej, ale choćby w kwestii przestrzegania zapisów kodeksu pracy. Pracodawcy wolno wszystko, zagranicznemu zwłaszcza. takie są obecnie realia i nieprędko się to zmieni. No chyba że PIP będzie mógł wejść na zakład bez powiadamiania właściciela( kpina z praw pracowniczych).Typowi co pisze o komunie- pewnie znasz ten temat z osobistych doświadczeń? A ty na co liczysz? Nie każdy jest taki jak piszesz. Większość ludzi chce uczciwie i godnie pracować i nie liczy na obsrane "państwo". Zapomniałeś już co to znaczy godnie? Kasa, zysk ,wydajność-karmisz się tym? Współczuję. Pewnie masz to w d.. ale prawdziwego szacunku i lojalności podwładnych nie buduje się na strachu.
zdjecie uzytkownika
ablauf - 2014-11-12 10:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [psf. - 2014-11-05 19:28:00]:
"Zastanówmy się, czy nasza firma odnosiłaby takie sukcesy na rynku, gdyby nasi pracownicy nie byli naprawdę zmotywowani i dawali z siebie wszystkiego, nie dlatego, że muszą a dlatego, że mogą i chcą?"
Drogi kolego. Jakie to są sukcesy? Firma produkuje taniej niż konkurencja ponieważ używa taniej siły roboczej. Przecież za jednego człowieka w Niemczech tu pracuje pięciu - mówię o kosztach. Żeby było taniej produkujemy z chińskiej stali niskiej jakości.
Zobacz w jakim tempie pracują maszyny w Niemczech - po przywiezieniu tutaj są "podkręcane". Detal tam produkowany jest w 12 sekund, u nas musi być 9. Nie ważne, że maszyna wibruje, lamią się narzędzia, są kolizje, wychodzi melo. Operator albo zejdzie do tych 9ciu sekund albo nie dostanie premii. A co powiesz o ilościach detali sprawdzanych przez dziewczyny na QSie? Przecież one nie dają rady. Łatwo jest chodzić i poganiać, trudniej byłoby samemu sprostać wymyślonym przez siebie normom.
Jeżeli uważasz, że ludzie dają z siebie wszystko dlatego że chcą to porozmawiaj z "trybikami" z produkcji - oni Ci powiedzą jak to wygląda. Chyba że boją się z Tobą rozmawiać bo np. możesz mieć wpływ na ich wynagrodzenie :)
Takie sowo MOBING jest właściwym określeniem na traktowanie ludzi przez kierownictwo.
zdjecie uzytkownika
s. - 2014-11-15 17:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wk - 2014-11-05 10:04:47]:

Zastanówmy się, czy nasza firma odnosiłaby takie sukcesy na rynku.
Nie ma się nad czym zastanawiać. Firma nie jest dla pracowników tylko dla zysku właściciela. Sukcesy? Udział w nich ma kadra od majstrów wzwyż. Szeregowi są po to żeby (usunięte przez administratora) A jak zadają niewygodne pytania i robią za dużo "problemów" to kopa na wylot. Po co te frazesy o sukcesach? Czy "robolowi" przybędzie co z tego?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Haering Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x