logo Haering Polska

Haering Polska

Piotrków Trybunalski

Opinie o Haering Polska

kosmo 2017-03-03 09:08
Miesięczny okres wypowiedzenia liczy się od 1 dnia miesiąca następującego po złożeniu wypowiedzenia. Krósze okresy (np. 3 dniowy okres) liczbą się co do dnia.
1
g franko 2017-03-03 20:05
Technikum mechaniczne, tytuł inz (kierunek związany z produkcją) i jakoś nie zostałem doceniony po 9 latach pracy. Niewiele więcej mam od tych minimalnych 13zl :/ Bez układów,układzików w tej firmie nawet z tytułem profesora nauk o skrawaniu nadal pozostaniesz "robolem". Pozdrawiam :)
10
index 2017-03-03 20:11
Ty scarlet pewnie jedna z gwiazd z wyrywki co myśli ,ze jej sie praca trafiła ,że hohoho
Scarlet 2017-03-03 21:30
Czyli nie nadajesz się do pracy, ja po 3 miesiącach miałem już 15zł i po półtorej roku pracy mam 18 50 i wcale nie mam układów :)
Polak 2017-03-04 07:42
Przestańcie narzekać, praca jak praca. Fakt ludzie z wykształceniem, nawet kierunkowym nie są doceniani. Firma potrzebuje roboli i to wszystko. Bez układów nie awansujesz. chyba że dobrze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Firma dziaduje na czym się da, głównie narzedzia. Ale to normalka. Pracowałem w wielu firmach i każda dziaduje w wiekszym lub mniejszym stopniu. Obiektywnie rzecz biorąc mogło być gorzej pod tym wzgledem. Po kilku latach nauczyłem się jednego, idąc do pracy psychikę zostawiam w domu. Robię swoję i wychodzę. Co do weekendów to nie przychodzę i nie zamierzam. I nie prawdą jest że musisz przychodzić. Mnie jeszcze nie zwolnili za to a i nawet premię dają. Trzeba twardo na swoim postawić i tyle. A na chwilę obecną firma wie że jak będą zwalniać ludzi to kierownictwo stanie na maszynach bo nawet uczniowie ze szkółki uciekają, dlaczego - proste - atmosfera, podejście przełożonych do ciebie, traktują cię jak wroga. I to niszczy morale pracowników.
Pozdrawiam pracowniów:)
8
Magda 2017-03-05 21:29
Ta Scarlet to chyba facet no albo pisze zamiast miałam to miałem ;D więc nie wiem czy za tyłek by dostał ;D
cnc 2017-03-06 20:52
Pod biurko do kierownika chyba wszedł to dostał :D
1
Magda 2017-03-07 20:16
Haha i tyle w temacie ;D nie no nie bądźmy tacy w tym roku były całkiem ładne te podwyżki więc może i się obeszlo bez ładnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo wchodzenia pod biorko;) ale serio facet pod biorko ?;D co się dzieje z tym światem ;)
Polak 2017-03-11 00:00
Nigdy nie zrozumie logiki majstra. Ehh...
Hanna 2017-03-27 15:27
Zastanawiacie się jak wygląda rozwój pracownika w Haering Polska? Przydatne informacje możecie znaleźć pod linkiem http://www.anton-haering.de/cms/pl/karriere/beruf_etwickl/ - przekierowującym do strony firmy.
1
gm indeks 2017-03-28 05:18
Nie rozwój pracownika tylko szkolenie niewolnika.
5
Magnin 2017-03-28 19:11
Pierwszy raz cos komentuje odnosnie JAKIEJKOLWIEK firmy na gowork.pl Praca jak kazda inna. Pracujesz od 6-14 ew 14-22 lub 22-6 zasadniczo lepiej zebys przyszedl tak z 10min wczesniej (tzn stal u gory przebrany) zeby wiedziec co sie dzieje z maszyna, ale jak bedziesz 5:59 to nikt Cie nie skrzyczy :) Praca jak kazda normalna... wchodzisz o 6 wychodzisz o 14, troche lipa ze czekasz w kolejce bo za malo czytnikow (max czekasz do 14:07 z ostatniego konca hali ;) ) hajs jest godny jak na polskie warunki, chyba ze ktos oczekuje tutataj Kanady ;) Jak masz wolna sobote i idziesz do focusa to mozesz tez z kobita rypnac obiad za 7zl od glowy, naprawde najesz sie godnie :) to tyle ode mnie...
4
gm indeks 2017-03-29 05:31
:D no bez jaj widzę,że dobry z ciebie niewolnik wstępne pranie mózgu już miałeś jeszcze cię czeka oranie zasadnicze i płukanie :)
7
Polak 2017-03-30 05:08
Jak wam niewstyd pracować dla okupanta. Napedzac niemiecka gospodarke. To podchodzi pod zdrade narodu, kiedys karano to smiercia. Nasi dziadowie w grobach sie przewracaja, nie o taka Polskę walczyli.
7
g franko 2017-03-30 19:47
Wsparcie dla studentów w firmie!?
Przed nazwiskiem mam inż i wsparcie jakie dostałem od firmy to... trzecią maszynę do obsługi :/
11
cnc 2017-04-07 09:31
Podobno pracownicy Haeringa maja mieć wszczepiane czipy na 7 lat taka innowacja :) Wtedy będziecie 100% niewolnikami.
3
Polakos 2017-04-12 23:49
W weekendy pracuja zdrajcy narodu, bogacacy Niemca. Okupant nas zniewolil.
4
Też Polak 2017-04-13 15:38
Jest to gorzka pigułka, ale co , lepiej chodzić głodno i boso? W Polsce teraz nie ma nic Polskiego, chyba że masz na myśli cwaniactwo. Powiedz tak szczerze. Lepiej robić u Niemca , czy zniemczonego burka jak w tym przypadku za byle jakie pieniądze, czy u cwanego "polaczka-burka" gdzie nawet tych marnych pieniędzy nie możesz być pewien.? Patrząc wstecz to na pewno nie jest powód do dumy. Ironia losu... Jest jak jest. Pewnie że można wyjechać, ale i tak wszyscy tego nie zrobią. Zresztą dokąd- do Niemiec, a może do Anglii gdzie mają nas za nic? To nie okupant nas zniewolił, tylko sprzedajne świnie pozwoliły by nasz kraj zamiast wykorzystywać własny potencjał znów się uzależnił. Jeśli już kogoś nazywasz zdrajcą to pisząc o przeciętnych ludziach źle adresujesz takie stwierdzenia.
3
Bolo GM 2017-04-14 06:56
Chodzi ktoś na niemiecki? Moja baba jest tragiczna, prawie nic nie gada, ciagle pisze na papierowej tablicy i nie tłumaczy. Jak się facety z grupy pytają o cos, to ma ciagle znudzoną minę i komentuje. Po trzy tematy naraz. Inne tez są takie? Albo to machnę w cholerę, albo pójdę do innej.
2
Hubi 2017-04-14 14:38
No racja. U nas zapier***. Najgorsze, ze każe gadać po niemiecku, ku*** wa człowieku, tam było luźniej. Myśli zebrać ni ma jak. Tu niby spoko, pożartujemy, ale ciagle sprawdza nasza paniusia czy wkuwamy słówka. I tesciki na 10 minut. Wychodzisz czasem z ulgą. U Hansika to se chociaż było można pogadać.
1
Pan ktoś 2017-04-15 09:14
Najbardziej donosi "czerwona twarz" i "długi kinol' Pozdrawiam
3
Klamka 2017-04-15 11:16
Kinol to wiem a kim jest czerwona twarz?
2
GMY 2017-04-15 18:28
teraz to juz pewnie nie bedziecie mieli, brawo ;D
2
Slawus 2017-04-17 17:36
To nasza jest złota dziewucha, po dziesięć razy tłumaczy jak osłom. I dużo powtarzamy. I sprawdza jak piszemy. Ale ona ma swoje gówniarze w domu to wi ile roboty trza. Wy żeśta źle trafili. I cu ze ładniejszą mata, skoro uczyć nie umi.
1
Indek 2017-04-18 15:39
Myśmy z kolegom już byli u dwóch , tera u trzeciej. Dwie piersze lepiej nie gadać, paniusie profesorki, może dla biura dobre, ale nie dla nas prostych chłopów od maszyn. Najgorsza ta czarna, wiecznie rozczochrana i ziewająca. Ciongle tylko żebyśmy se sami poczytali. Tera ta trzecia fajna dziewucha, czasem i krzyknie. Czasem się tyż posmiejochamy. I te testy musimy pisać. Ale tłumaczy git. Wreszcie cos po niemiecku potrafimy wydukać.
1
frezer 2017-04-20 09:29
Jak czytam te komentarze i i od znakomych co w tej firmie sie wyprawia to się zastanawiam czy ludzie tam pracujący nie są po jakiś szkołach specjalnych
8
Polak 2017-04-22 06:58
Racja.
W tym zakładzie zatrudniają tzw. odrzuty społeczne. Osoby które nie znalazły pracy w swoim zawodzie bo są słabe, kiepskie, miały 3 na dyplomie. I tutaj spotykają się takie ciamajdy. Jedyne co potrafią to narzekać i pisać po fugach w toaletach dyrdymały. Firma potrzebuje taniej siły roboczej. W zamian płaci 1/4 tego co musiałaby zapłacić niemcowi. Numer obozowy gratis. Pozdrawiam.
7
Go.ść 2017-04-22 13:50
A ja mam pytanie na które nie widziałem wcześniej odpowiedzi. Na jakim poziomie kształtują się zarobki w dziale finansowym/sprzedaz/ kadrowy??, na jaka pensje może liczyć specjakiś ta na początku. ?
xxxx 2017-04-24 13:50
Jak wygląda rozmowa rekrutacyjna w Haeringu?
g franko 2017-04-25 12:11
Dziwne bo moje komentarze na temat "uczni" naszego zakładu zostają usuwane :) Wielki bracie cenzury już nie ma od 28 lat :)
1
Pan Ktoś 2017-04-26 21:07
inicjały P.P
3
Niezdecydowany 2017-04-27 19:13
Jest szansa dostania pracy bez wykształcenia technicznego? Może lepiej poświęcić czas na akademię i dopiero liczyć na zatrudnienie? Z góry dziękuję za odpowiedź, nie mogę się zdecydować.
gm 2017-04-28 05:31
Połowa ludzi co pracuje jest bez wyksztalcenia (fryzjerzy,masarze..
1
gm 2017-04-28 09:20
A gdzie reszta wypowiedzi ?cenzura o obozie pracy i o niewolnikach z wybranymi mózgami ?
Reacher 2017-04-28 10:49
Dzień dobry,
kilka postów zostało usuniętych, ponieważ łamały zasady regulaminu (Punkt 4.3).

"Niedopuszczalne jest umieszczanie w Serwisie, przekazywanie za jego pośrednictwem w tym także w ramach Forum oraz Bloga, treści i materiałów tekstowych, graficznych, dźwiękowych sprzecznych z obowiązującym prawem i zasadami współżycia społecznego, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc, nakłaniających do popełnienia przestępstwa, jak również treści wulgarnych, ordynarnych, uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe, naruszających dobra osobiste, a także nieuprawnione korzystanie z cudzego wizerunku, naruszające dobre obyczaje i zasady netykiety oraz wszelkich działań, które narażałby na odpowiedzialność prawną Serwis lub mogłyby wyrządzić mu szkodę."
g franko 2017-04-28 10:58
Czyli jak pisze prawdę o zakładzie i całej akademii to robię zle i cenzura mi na to nie pozwala ? pozdr chory zakład...
6
Reacher 2017-04-28 13:27
Źle Pan robi, jeśli łamie Pan regulamin, proszę zwrócić uwagę na historię komentarzy - nikt nie usuwa krytyki, jest tego mnóstwo. Ale jeśli ktoś zaczyna łamać normy społeczne wypowiedzi, to musi się liczyć z tym, że nie będzie to akceptowane, podobnie jak nie jest to akceptowalne w innych przestrzeniach publicznych.
5
Automatowiec 2017-05-06 18:58
Taka polityka firmy ze słabiej wykształcony to łatwiejszy do sterowania. Niby nowoczesna firma, akademia itp., a nie wszyscy z kadry ....mają maturę (wiem że ciężko uwierzyć). Nie mówię już o szkołach wyższych, bo tych to na palcach policzyć, hahaha. Widać jaka to rozwojowa firma buhaha
2
g franko 2017-05-07 08:52
Potwierdzam słowa Automatowaca, ja osobiście nic nie mam do wykształcenia zawodowego (sam takowe posiadam tylko troszkę więcej ambicji miałem i poszedłem dalej ). Ale jeśli kierownicy mają pod sobą 200-300 ludzi bez matury... Nowoczesna firma, zachodnie standardy... w bajki o rozwoju zawodowym nie wierzcie.
2
martin717 2017-05-07 09:07
Uważasz że mając inżyniera ktoś chciałby pracować jako operator? Szczerze wątpię. To właśnie ludzie po technikum i zawodówce są od takich stanowisk, więc nie przykrywajmy traktowania brakiem wykształcenia.
2
Kali 2017-05-08 19:12
Kolega pisząc o kadrze, miał pewnie na mysli kadrę zarządzającą. Niestety takie przypadki tu się zdarzają
Najlepszy operator gm 2017-05-11 20:59
Ponad 3 lata przepracowałem w tej firmie 3 lata wyrwane z życiorysu jak wyrok albo jak zsyłka do obozu ,co mnie podkusiło tam się pchać.Ale teraz już jestem wolny i w pracy nikt mnie teraz nie traktuje jak wroga.
6
Hanna 2017-05-12 09:52
@Najlepszy operator gm piszesz, że pracowałeś w Haering Polska ponad 3 lata. Co możesz powiedzieć więcej o swoich doświadczeniach z Haering Polska? Jak oceniasz pracę w powyższej firmie? Czekamy na Twoją opinię.
Jacu 2017-05-12 19:05
Dobrze, ze już nie chodzę na niemiecki do budynku uczniaków. Młoda blondyna była sympatyczna i tylko tyle. Prawie niczego nas nie nauczyła. Czytaliśmy niby i pisaliśmy. Teraz jest zapierdziel, ale juz trochę gadamy.
1
Baron 2017-05-12 19:09
A jak zmieniłeś? Do kogo uderzać? Ja tez w tym budynku, u tej okrągłej. Dno, jak w budzie. Jakie babki są jeszcze i gdzie?
1
Kozak 2017-05-12 20:21
W klasach pod biurem, ale tez chętnie się dowiem jak. Ta w akwarium trochę żyletowata, a spróbuj podyskutować to cię objedzie, ze jak powiesz po niemcowemu, to dopiero cos załatwisz. Ta druga taka ciagle zmaltretowana, wymaga cudów. Wiec się zastanówcie, zanim zmienicie. Czasem lepiej spokój mieć.
2
Darko 2017-05-12 20:37
Na jakim poziomie kształtują się zarobki w dziale finansowym/sprzedaz/ kadrowy??, na jaka pensje może liczyć specjalista na początku. ?
Najlepszy operator gm 2017-05-13 19:00
Moja opinia jest taka typowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] typowa korporacja z praniem mózgu gdzie ludzie mają być jak roboty na tyle inteligentni aby wykonywali zlecone im zadania ,a na tyle głupi żeby nie odkryli ,ze są jak niewolnicy.
8
P. 2017-05-16 13:24
Chodziłem do Hansa kilka lat, było gut. Można było i pogadać i nauczyć się podstaw. Teraz kilka lat mam jedna kobitke, wymaga, ale dobrze tłumaczy. Konsekwentnie idziemy do przodu, Piszcie, co chcecie, ale jestem zadowolony i dobrze przez nią zmotywowany.
2
Finansowa 2017-05-17 20:55
2600 brutto + 400 premii + pranie mozgu ze robisz super kariere :):):) + praca od 8.00 do 17.00 + ch.. atmosfera+ godz. przerwy na lunch + 200 zl podwyzki po roku. Nie polecam
5
Zostaw swoją opinię o Haering Polska - Piotrków Trybunalski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Haering Polska