logo Haering Polska

Haering Polska

Piotrków Trybunalski

Opinie o Haering Polska

User 2017-06-26 12:04
Impreza w sobotę. Wie ktoś jaka frekwencja?
nick 2017-06-26 18:26
Spytaj któregoś z kierowników, mają listy osób które przychodzą lub nie. Instrukcje odnośnie zachowania się podczas części oficjalnej już wydane. "Elyta" se nie życzy żadnych niestosownych pomruków jak bedo przemawiać do gminu chwaląc się jak to jeden drugiemu coś tam i co to by nie było gdyby Towarzystwo wzajemnej adoracji....
7
Gm 2017-06-28 09:13
Lubie takie imprezy puszczalskie mężatki będą :P I znowu jak puszczą hamulce któryś kierownik wyłapie liścia :)
10
Bunio 2017-06-28 10:46
Wieta coś o egzaminach z niemca? Kto ocenia? Kara jakaś jak nie zdam?
1
jajasobierobię 2017-06-30 19:16
Mój wpis był zgodny z regulaminem i nie naruszał zasad współżycia społecznego. Obraziłem Niemców? A może jakiegoś zakompleksionego kmiotka? Bawarskie tango w rytm disco polo zakrapiane rodzimym bimbrem. Umcyk, umcyk, pamparara t arabum.
Przaśna imprezka już jutro.
2
Pan ktoś 2017-07-01 18:08
Miała być zerowa ale zmusili wszystkich he he
3
Obiektywny 2017-07-02 11:30
Impreza była zaplanowany w każdym szczególe, nawet najdrobniejszym. Sama atmosfera, atrakcje przeszły najśmielsze oczekiwania. Każdy mógł znaleźć dla siebie coś, co mu się spodoba. Wielkie gratulacje dla osób odpowiedzialnych za tę imprezę, zrobiliście kawał dobrej roboty! Dziękuję!

Jedynym minusem były wszechobecne osoby, które "zeszły z popołudniówki" i chwilę po północy zaczęły odlatywać. Spanie przy stole... to już chyba nie przystoi.
10
rgw 2017-07-02 20:43
Ten minus jak piszesz to sól tej firmy, który robi na tych niemieckich panów i zniemczonych polaczków ze spranym mózgiem. W normalnych firmach na zachodzie nie trzeba pracować w weekendy i można zarobić przy tym na godne życie, nawet będąc tylko zwykłym szeregowym pracownikiem. Zresztą nie umiem sobie wyobrazić przebywania z ludźmi którzy nie są godni aby im okazywać jakiekolwiek ludzkie odczucia, choćby impreza była jak najlepsza.
9
User 2017-07-04 07:46
I ten pokaz zdjec antona, stanie na bacznosc i oddawanie holdu, szkoda ze plakac nie kazali. Nie moglo zabraknac podziekowac za poswiecanie wlasnego czasu przez pracownikow, czyli pracy w weekendy oraz prosby o jeszcze, czytaj jak nie przyjdziecie w sobote i niedziele to wylecicie. Ogolnie impreza fajna ale niemcy maja nas za tani motloch od zapierdalania na ich gospodarke, a sprzedawczyki ktorzy za stanowisko majstra czy kierownika potrafia cie podppierdolic za byle co, byli wsrod nas i obserwowali. Numer obozowy kazdy z nas ma, trakruja nas jak swa wlasnosc, nic sie nie zmienila mentalnosc niemcow od czasow wojny. A najlepsze jest to ze ta firma nie jest takim ekstra producentem na jakiego sie kreuje. Klienci w branzy nie maja o niej dobrej opinii. Nawet akcja na ostatniej wizytacji kessela. Ehh szkoda gadac. ...
14
zdenek 2017-07-04 18:29
Prawda to jest że jak się idzie do akademii to lojalka jest? ile ona wynosi od zakończenia edukacji? 2 czy 5 lat?
Czy to prawda że trzeba zwracać pieniądze w przypadku jak cie zwolnią?
Łatwo jest z takiego zakładu wylecieć? Jeśli się sumiennie pracuje, a nie narzeka jak tutaj większość?
1
lenovo 2017-07-04 21:11
Lojalka trwa 5 lat - 3 lata Akademii i 2 lata pracy. Z doświadczenia wiem, że wylatujesz tylko w skrajnych przypadkach - kiedy odwalisz coś, za co wywalony zostałbyś z każdej innej firmy (picie alko w pracy itp.).
3
Jacunio 2017-07-04 21:29
No nieźle sobie ta mała poradziła z palantem. Ale wiele młodych zmacał. A facetom już łapy chodziły, żeby go dorwać, następnym razem będzie ciepło...
11
Lolo 2017-07-04 21:55
Na feście lipa z jedzeniem, mało i zimne. Ale koncerty wyczesane, kopara opada. Kierownicy bawili się z ludem, poza jednym dyrciem, który pikował aż żal byli patrzeć.
2
Miastowy 2017-07-05 09:48
Dziwna firma, wszyscy niby wiedza jaki ten koleś jest i nic z tym nie robią. Prowincjonalne podejście wielu dziewuch pewnie tez się dokłada. Do czasu
13
iwan 2017-07-06 12:40
jaki to fest,to była gala S..party
3
Anonimxxx 2017-07-06 19:02
A może zamiast rozpisywać się na temat innych lepiej zająć się swoim życiem?
2
Anonimxxx 2017-07-06 22:58
Obrabianie komuś tyłka za plecami jest twoim hobby? Bawi cię śledzenie czyjegoś życia? Brak zajęć w wolnym czasie? Tylko współczuć.
1
nick 2017-07-06 23:39
W tej firmie kierownictwo jest nietykalne bo służą wiernie swemu panu. Stosowane przez nich metody to chamstwo, zastraszanie, poniżanie i jak się okazało na 15 leciu molestowanie
10
gun 2017-07-07 17:54
Wszystko do czasu . Nie ma nietykalnych.. Zawsze można zawiadomić organa ścigania. To tylko prowincjonalna firemka , w które personel "zarządzający" to w większości aspołeczne indywidua wyznające zasadę : po trupach do celu. Zrobią wszystko żebt chronić własne posadki bo na więcej w życiu ich nie stać. Nie ma co oczekiwać od robactwa ludzkich odruchów.
16
masakra 2017-07-11 16:44
Wylecieć można cały czas bo za byle co dostaniesz naganne i mają Cię człowieku. Wszyscy je podpisują a nie znają konsekwencji, a kierownik tłumaczy że po roku ona znika itd. masakra jest. Dostaniesz drugą i dyscyplinarne i pozamiatane.
jonasz 2017-07-11 19:09
A jakieś przykłady takich "byle co"? Bo to można różnie definiować, dla jednego byle co to np. przyjście do pracy ze złym humorem, a dla drugiego byle co to palenie papierosów i bycie pod wpływem na hali.

Jestem osobą która chce się przekwalifikować, i w sumie to odkąd znalazłem informacje o tej akademii bardzo intensywnie o tym myślę, ale po tym co tu czytam to nie wiem czy nie lepiej opłacić sobie jakiś kurs CNC, PLC i robić za guzikowego w jakimś lokalnym zakładzie, gdzie w razie wtopy po prostu się wylatuje i szuka szczęścia dalej, niż ryzykować że ktoś po 4 czy 5 latach stwierdzi, że da mi naganę, ja wylecę, i będę musiał zwracać kase za 4 lata pracy tam w tym 3 szkoły, to byloby troche chore.

Jeśli przychodzi się do pracy punktualnie, wykonuje pracę zgodnie z procedurami, to chyba nikt nie będzie celowo łaził za każdym pracownikiem aby na siłę znaleźć coś do czego można się przyczepić.

W zasadzie o każdym zakładzie piszą takie rzeczy jak o tym haeringu, obecnie pracuję w innej branży, która wyniszcza mnie psychicznie, a mechanika od dawna mnie interesowała
1
Napewnonieja 2017-07-12 22:04
Przez ostatnie trzy lata, po podpisaniu umowy, wyleciała chyba tylko jedna osoba, która na wyjeździe służbowym nawaliła się już podczas jazdy na miejsce, a później, mimo ostrzeżenia zrobiła to ponownie. Zasady były ustalone wprost. Natomiast najgorsze kolizje na maszynach były wybaczane, nie wyciągano nawet konsekwencji. Posluchaj osoby, która tę szkołę zna. Pozdrawiam.
2
h 2017-07-14 00:59
Jeśli przychodzi się do pracy punktualnie, wykonuje pracę zgodnie z procedurami, to chyba nikt nie będzie celowo łaził za każdym pracownikiem aby na siłę znaleźć coś do czego można się przyczepić.
Punktualnie-to zależy na jaki dział. I zazwyczaj tu wymagają stawiennictwa od5 do 10 minut przed pracą żebyś przejął zmianę.
Procedury są. Na papierze i przy audytach zewnętrznych. Normalnie nie działają, bo chcąc ich przestrzegać nie dałoby rady wyprodukować odpowiedniej ilości części.
Są tu tacy co jak sobie ciebie upatrzą to będą za tobą chodzić i "umilać" czas pracy. Nie jest to udowodnione ( oficjalnie) ale np.możesz znaleźć się w sytuacji że w niewyjaśniony sposób do twoich wyprodukowanych części "dostaną się" nieobrobione.. I za to możesz np. dostać naganę. Wszystko zależy od interpretacji "zdarzenia" przez przełożonego.
Także zastanów się bardzo dobrze zanim w to wdepniesz.
4
bonio 2017-07-15 09:10
Duży jest obecnie odsiew w tej akademii? Łatwo z niej wylecieć?
Czytałem że jak się nie zaliczy na koniec tych egzaminów( co jest raczej trudne przeglądając arkusze). To też każą zwracać pieniądze za edukacje, czy to prawda?

W sumie jeśli mam zmieniać miejsce zamieszkania i wiązać się z innym miejscem na minimum 5 lat wolałbym mieć pewność że w trakcie przynajmniej tych 5 lat nie ma szans wylecieć z powodu czynników nie zależnych ode mnie?

W obecnej sytuacji kiedy na rynku brakuje pracowników, pracodawca zdaje sobie chyba sprawę że raczej brakuje pracowników, i celowo nie pozbywa się ich?

Ukraińcy nie mają prawa stałego pobytu, więc ich raczej w tej firmie zatrudniać nie mogą w ramach 5 letniej umowy.
hiob 2017-07-15 09:30
Haering z tego co się orientuje daje umowe o prace. Weekendy można brać i do tego są dodatkowo płatne.

W mojej obecnej firmie pracuję w oparciu o 1/16 etatu+umowa zlecenie.
Umowa elastyczna, dla pracodawcy, jak nie ma wyniku wywala do domu po 4 godzinach, i tylko za te 4 płaci... minimalną krajową za ilość przepracowanych godzin + premia która raz jest a raz jej nie ma.
W branży w której obecnie pracuje wynik jest niezależny ode mnie, troche jak hazard, jak Ci się trafi to masz wynik i pozwolą wyrobić 8 godzin, jak wyniku nie ma to sorki, do domu. Potem przychodzi wypłata, i okazuje się że pracowałeś miesiąc za 1000zł.
Do tego tracę minimum 3 godziny na dojazd w 2 strony, bo w miejscu w którym mieszkam, nawet praca w biedronce jest po znajomości :),

I jak ktoś mi pisze że ma możliwość wyrobić sobie weekendy, za które jeszcze dodatkowo płacą, w oparciu o umowę o prace, i że to źle to nie wiem co napisać. Chciałbym mieć taką możliwość w obecnym miejscu pracy.

Tu gdzie teraz jestem przemysł nie istnieje, jedyne branże to jakieś sklepy, call center i budowa sezonowo, no i jakieś piekarnie i inne zakłady w których w większości pracują już ukraińcy.
1
bvq 2017-07-16 01:20
Kolo, ściemniasz coś. Napisz w jakiej to tajemniczej branży robisz. Co do Ukraińców to nie mogą być w heringu zatrudniani bo ten zakład funkcjonuje w obszarze ŁSSE i jest stworzony dla obywateli RP. Zatrudnienie Ukraińców obligowało by niemieckiego pracodawcę do zapłaty 100% świadczeń należnych z tytułu prowadzenia działalności gospodarczej. Może oczywiście zatrudnić ich "na czarno" ale wówczas popełni przestępstwo o którym niezwłocznie zostaną poinformowane odpowiednie instytucje, To tak w dużym uproszczeniu. A praca w weekendy? Nie po to obalono komunę żebyśmy musieli dorabiać do nędznych pensyjek pracą w wolne dni i być do tego przymuszani. To też za jakiś czas się zmieni
3
hiob 2017-07-16 10:11
/opinia nie dotyczy firmy haering/

Szeroko pojęta branża BPO w Polsce B tak dziala. Nie wierzysz, możesz sprawdzić. Nie ma wyniku idziesz do domu po 4 godzinach. Bo przecież pracodawca nie będzie płacił za darmo ???? . Grafik elastyczny, dla pracodawcy. Nie masz za bardzo wplywu na wynik, bo "materiał" na którym pracujesz nie zależy od ciebie. 1/16 etatu po to, że jakbys mial ochote pofikac, to Ci moga "ładne" świadectwo pracy wystawić.

Przykłady: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,346679 poczytaj opinie.

A ludzie się godzą bo alternatywy to jakaś praca z ukraincami w piekarni przy 45 stopniowym upale bez klimatyzacji, lub praca u prywaciarza gdzie pensja czasem przychodzi z 2 miesięczna obsuwa.
No i jeszcze możesz po znajomości staż z urzędu pracy dostać, gdzie za 970 na rękę robisz po 8 godzin dziennie.
Tak że chyba aż tak źle w tym Haeringu nie macie, w porównaniu do niektórych branży.
4
były 2017-07-19 14:05
Ja dostałem za brak podpisu naganne i powiedziałem że nie podpiszę tego bo to mały błąd jak na 4 lata pracy. To dostałem odpowiedź że mogę tu pracować nawet 50 lat a oni zrobią jak uważają więc podpisałem wypowiedzenie i teraz jestem zadowolony z tej decyzji. Gdy pisałem wypowiedzenie usłyszałem że za szybko się poddaje że to jest tylko rok ważne i nie znajdę lepszej pracy. Pozdrawiam
4
mała 2017-07-19 18:40
45 stopni to u nas norma na hali :)
6
Habermas 2017-07-20 17:05
Nie ma stresu, że wylecisz z akademii. Skończyłem akademię Haeringa i mogę coś na ten temat powiedzieć. Nie znam nikogo, kto by wyleciał za słabe wyniki w nauce albo oblany egzamin. Odsiew na początku jest. Z grupy osób która odpada, najwięcej jest tych, co sami rezygnują. A zrezygnować można w trakcie okresu próbnego. Przez pierwsze trzy miesiące trwa okres próbny, podczas którego możesz w każdej chwili rozstać się z firmą bez żadnych konsekwencji dla obu stron. Więc decydując się na akademię, niczym nie ryzykujesz. Trzy miesiące to wystarczająco długo, żeby wybadać czy chcemy związać się z tą firmą, czy nie. Jeśli chodzi o przypadki, w których ktoś wyleciał z akademii, to zawsze było to związane z zachowaniem człowieka. Jak ktoś był niezdyscyplinowany i widać było, że cwaniakuje, to od razu musiał zdać kluczyki do szafki i następnego dnia już nie przyszedł. Nawet jak ktoś jest słaby w nauce, albo słabo mu wychodzi na maszynach, ale nadrabia to zaangażowaniem i dobrym podejściem do pracy i nauki, to nie musi się niczego obawiać. Egzaminów jest wiele: trzeba zdać kilka kwalifikacji egzaminu zawodowego krajowego i niemieckiego. Nawet jeśli któregoś nie zdasz, to nie wylatujesz. Normalnie idziesz po akademii na produkcję. Po prostu będziesz miał z tego powodu mniejszą stawkę i tyle.
3
dp 2017-07-22 21:32
A klimy j ak nie było tak nie ma. To znaczy jest, ale drogo kosztuje. Pojedźcie sobie do Gąsek zobaczyć gdzie lądują wszystkie potencjalne podwyżki, zabrane nagrody itp. Tylko się spieszcie bo niedługo może drogę wykupić. Będzie nowa Adolfstrasse na wsi. Ze szlabanami.
7
Mekt 2017-07-24 11:34
Pierwszy raz nie wpisałeś się w ewidencje i od razu nagana?
rd 2017-07-25 16:01
Nagana to taki popularny tutejszy straszak, drugi to rozmowa z Dyrektorem Mijasem, taka motywująca znaczy. W innych firmach żeby dostać naganę to nie wiem co trzeba odwalić, w herringu to na porządku dziennym. Dwie nagany i wylatujesz z pracy, podobno z dyscyplinarką. Ale to jest niezgodne z Kodeksem Pracy i będzie na bank podważone przez Sąd Pracy, o ile nie było rażącego naruszenia prawa. To że oni sobie wymyślają różne powody żeby pracownika zastraszyć to nie znaczy że to robią zgodnie z prawem. Nawet jeśli myślą że tak jest. Oni bazują na tym że ludzie nie znają swoich praw i że nie chce się chodzić po sądach, bo panuje przekonanie że i tak "koperta" sprawę załatwi na niekorzyść pracownika.
6
321.. 2017-07-26 05:31
A jeden pare lat temu wygrał w sądzie z Haeringiem kto dłużej pracuje ten wie :)
3
qwerty 2017-07-26 08:40
To widocznie jesteś złym robolem,ja mam 22.
qwerty 2017-07-26 08:53
Proszę o info o oddelegowaniu do pracy w centrali w niemczech,warunki socjalne,godz.pracy,płace,itd.Z góry dziękuję.
Habermas 2017-07-31 03:46
Mieszkanie załatwia firma, co w praktyce oznacza że będziesz miał pokój w jednym z miejscowych domków dla pracowników. Jest duże prawdopodobieństwo, że będziesz dzielił pokój z innym pracownikiem. Praca w systemie niemieckim w godz 7-17 (lub nocą, bo tam są tylko 2 zmiany). Jako oddelegowany pracujesz na polskiej umowie i dostajesz polską wypłatę jak dotychczas, a oprócz tego będziesz otrzymywał dietę w euro. Przerwa godzinna i obiad na kantynie. Po pracy też można pójść zjeść kolacje.
1
qwertyuiop 2017-08-05 14:20
Proszę o informacje jak wygląda praca na okresie próbnym tzn. są jakieś szkolenie do pracy itp? Pracuje u polskiego prywaciarza 15 lat i mam go serdecznie dosyć !
hop 2017-08-07 09:35
Profesjonalne szkolenia przeprowadzane przez grupę zawodowców, wszystkiego Cię nauczą ;)
g franko 2017-08-07 11:57
Wszystkiego tylko nie pracy :)
4
qwertyuiop 2017-08-07 14:12
A ile wynosi stawka na okresie próbnym w haeringu?
Chłoporobotnik 2017-08-08 12:10
stawka nie ważna, ważne, że ciepło i na głowę nie pada
2
Hanna 2017-08-08 18:52
@Habermas czy za pracę wykonywaną w nocy obowiązują inne stawki, niż za zmiany dzienne? Te zmiany przyznawane są pracownikom losowo? Mógłbyś opowiedzieć więcej na ten temat? Te informacje pomogą wielu potencjalnie zainteresowanym pracownikom.
qwertyuiop 2017-08-09 08:56
Słyszałem że dają 15.5 brutto na start czy to prawda ? I czy dostać tam się można tylko przez znajomości czy normalnie?
Habermas 2017-08-19 08:49
Stawkę masz cały czas taką samą, ale za pracę w godzinach nocnych otrzymujesz dodatek do wynagrodzenia, czyli na to samo wychodzi.

Jeśli chodzi o pytanie zadane przez @qwertyuiop to stawka na początek oscyluje na poziomie 14,5 przy czym ostatnio były podwyżki i mogło skoczyć do 15,5. Najłatwiej dostać się do firmy, przez szkółkę zakładową (Akademię Haeringa). Najlepsze rozwiązanie dla młodych osób (do 30 lat). Zero barier wejścia, każdego przygarną. Po akademii możesz liczyć na wyższą stawkę niż gdybyś przyszedł z ulicy i masz wpływ na to, na jaki dział trafisz (wybierasz sobie jakiś dział podczas praktyk, a jak się wykażesz i mają wakat, to już tam zostaniesz). Inną metodą jest pozostawienie CV na portierni, ale rzadko kto dostaje się w ten sposób.
Polak 2017-08-20 10:30
Zmiany od tyłu. Czyki noce, popludniowki, ranki. Weekendy niby wolne. Bo kiero ci powie ze wiesz gdzie sie przyjmoeales i musisz przyjsc w weekend. Stawki rozne. Ja po czterech latach mam 20 brutto czyli 14 netto. Temperatura na hali ponad 40 w lato, zapylenie, az siwo w powietrzu, goracy olej z maszyny jak wymieniasz narzedzia plus wiory, drobnica wbija sie w paluchy. Pozatym praca jak praca. Jak ktos lubi takie zaklady to jest to swiat dla niego. Jak zachorujesz to zapomnij o nagrodzie od kierownika, sama podstawa. Za noc jest dodatek, ja mam za 5 nocy okolo 57 zlotych netto. Dodatek zalezny od stawki - proporcjonalny. Halas i zapylenie plus atmosfera na minus - szkoda nerwow i zycia. Jak ktos ma troche oleju w glowie i jest kumaty znajdzie prace w lepszych warunkach i z lepszym wynagrodzeniem. Rotacja totalna w firmie. Po czterech latach przez firme przeszlo ponad 2000 osob. O czyms to swiadczy. Jedyny plus ze kasa jest na koncie na czas. Aha i sprawa wyksztalcenia kadry kierowniczej i pracownikow - malo osob ptacuje w zawodzie (obrobka skrawaniem lub pokrewne). Osoby na stanowiskach sa np. po szkole muzycznej czy cukierniczej. Nie powinno tak byc, no ale jak daja rade to ok. Jednym slowem azyl dla .... pozdrawiam
2
qwertyuiop 2017-08-20 14:19
A który dział najlepszy a który najgorszy?
Hanna 2017-08-20 15:10
@Polak a istnieje szansa awansu na stanowiska kierownicze z pracownik o niższym szczeblu? Z tego, co mówisz - aktualne kierownictwo prawdopodobnie uzyskały zatrudnienie w zewnętrznej rekrutacji?
Polak 2017-08-21 14:58
Najgorszy gm. 3 maszyny na glowe. Najlepiej sortownice, qs ( kontrola jakosci). Awans tylko po znajomosci. Jedynie jak jestes kumaty i nie pyskujesz, znaczy jestes pieskiem kierownika to mozesz kiedys liczyc na stanowiska majstra.
qwertyuiop 2017-08-22 07:16
Z tego co wiem są szkolenia w Niemczech. To obowiązek czy można odmówić takiego wyjazdu?
Zostaw swoją opinię o Haering Polska - Piotrków Trybunalski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Haering Polska