brak logo

Haering Polska

Piotrków Trybunalski

Opinie o Haering Polska

Niewolnik wyzwolony 2016-10-20 21:02:34
Ta firma z jakością widze nie ma już nic wspólnego melo goni melo :) Ale przez polityke firmy dobrzy operatorzy pouciekali a zostali wiadomo kto..
10
Diablo 2016-10-20 23:06:49
Nie polecam pracy w tym zakladzie nikomu kto rozsadnie mysli. Jedyne plusy to stolowka i dobre obiady, pensja zawsze na czas ( wiadomo bez weekendow to slaba pensja, bo o premii można pomarzyć). Wszytko z plusów. Ja juz o tej firmie zapomnialem.
9
olek k 2016-10-23 10:03:38
Witam
Pracuje już w firmie 5 lat. Praca tutaj pozwoliła mi skończyć studia (da się tu pracować i uczyć zaocznie). Praca na produkcji wymaga skupienia i ogólnego ogarnięcia. Nie każda praca jest dla każdego, tak jest i tutaj. Nie jest lekko, atmosfera jak atmosfera. Po prostu nie można brać do siebie wszystkiego tak na poważnie i tyle. Zarobki jak na dość precyzyjną i mocno sprecyzowane stanowiska marne, to trzeba przyznać.
6
Pracownik z piotrkowa 2016-10-23 14:14:04
Ak napisał poprzednik. Praca nie dla każdego, jeden takiej nie lubi a drugi jest za głupi do tego. Fakt zarobki marne. Praca bez weekendów i premi daje marną podstawę (1700-2000 netto). Do tego premia marna którą łatwo stracić (100-1000 netto). Pracy w weekendy coraz mniej, za to coraz więcej reklamacji i zwrotów (chociażby ostatnia akcja ze zwrotem ablaufa 503 - pracownicy wiedzą o co chodzi). Na chwilę obecną taki fajny zakład (jak na realia piotrkowa) stacza się po równi pochyłej na dno. Pytanie: kiedy osiągnie dno? I czy się odbije? Od dna.
18
Maciek 2016-11-02 18:26:28
Dokładnie. Kolega wyjechał do Niemiec,całkiem inna atmosfera ,tutaj można dostać nerwicy
9
Pracownik z piotrkowa 2016-11-28 21:22:07
Ktoś, coś nowego wie? Kiedy karty na święta dla dzieci? Jakieś podwyżki?
1
Klamka 2016-11-29 08:22:26
Karty podarunkowe od dzisiaj do odbioru a podwyżki w styczniu ☺
3
kierownik 2016-11-29 09:06:24
karty wydają od dzisiaj a podwyzek nie bedzie :)
3
gregory 2016-11-30 05:19:26
Podwyżki ci w głowie na wypowiedzenie się lepiej szykuj
4
Polak 2016-12-01 12:13:20
Po kolejnej reklamacji od klienta, zwolnienia jak nic będą:) Pracownicy wiedzą o co chodzi. Ale podwyżkę miło było by dostać. W końcu ktoś musi zamiatać halę i wycierać olej z maszyn.
2
Dy 2016-12-01 17:18:52
Nie polecam pracy w tym zakładzie
8
Potrzebująca 2016-12-02 10:22:52
Potrzebuję pilnie kontaktu do dyrektora . Czy ktoś może mi pomóc ?
Sekretarki nie chcą podać numeru a sama tez nie mam jak załatwić.
2
rysio 2016-12-05 05:07:52
A kto poleca chyba jakiś wariat tylko
2
Gosc 1976 2016-12-08 18:44:31
Zastanawiaja mnie w wiekszosci te negatywne opinie o niskich pensjach itp.Mam wielu znajomych pracujacych w tej firmie i nie maja zle. Kilku z nich wybudowalo domy, zagraniczne wakacje co roku, nowe auta itd. I wcale nie sa kierownikami. Zatem ciekawi mnie jak jest naprawde?
1
jurek 2016-12-08 23:59:31
a) majstrowie
b) mogą być podpierdzielaczami z wysoookimi premiami

Przecież nie powiedzą Ci prosto w oczy, że donoszą.
11
jn 2016-12-09 15:41:08
Dobre podwyżki co roku za bycie spolegliwym wobec przełożonych. Za bycie "czujnym" i kapowanie kolegów ma się lekką robotę i dobre nagrody mylone w tej firmie często z premią. Premii tu nie ma. Dodatkowo praca siedem dni w tygodniu. Przy mało stresującej robocie można to jakoś wytrzymać, ale na pewno nie przy bezpośredniej obsłudze maszyn. Np. na dziale indexi jest nawet jeden taki, a właściwie to dwóch którzy robią tylko na jedną zmianę i zajmują się tylko papierkami, to strasznie męcząca fucha. Majstrowie, szkoleniówka itp. to w dużej mierze donosiciele. Chodzą, obserwują i szukają okazji do kapowania zamiast zająć się uczciwą pracą. Poza tym to że ktoś wybudował sobie dom to wcale nie musi być tylko związane z tą pracą i jak dla mnie nie jest podstawą do pozytywnej oceny tego zakładu.
11
Polak 2016-12-11 13:28:22
Racja. Znam ludzi co wybudowali dom i jezdza na wakacje do grcji, egiptu itd. Nie ma to nic wspolnego z pensja z haeringa. Poprostu dorabiaja po pracy. Ludzie 14,5 brutto daje okolo 10,15zl netto czyli 80 zl za dzien razy 20 dni w listopadzie dalo 1600zl netto plus tzw. premia 100-300 netto da okolo 1700/1900 na reke oczywiscie pracując bez sobót i niedziel. U mechanika na warsztacie placa 2200/2500 netto bez weekendów, w obi 1700 na początek, inny dystem ale tyle samo godzin w miesiacu. I co najważniejsze tylko haering praca w nocy, czyli zjebany cały dzien, lub spisz 4 godziny na dobe aby cos zrobić. Kolejny minus halas, amatorski miernik wskazuje grubo ponad 110 decybeli, oczywiscie w papierach mniej niz 89 lub 86, tyle ile norma. Mgla olejowa, nasze pluca to filtruja, wyciagi nic nie dają. Jak przez szyberdachy wpada swiatlo w sloneczny dzien to widac sciane oparów oleju. O rękawiczki, maski trudno niby są, ale ich nie ma. No i obowiązkowe weekendy, czyli jak sie nie zapiszesz to o premi zapomnij i bedziesz na liscie u majstrow. Magiczna lista kogo w tym miesiacu dreczymy, dogadujemy mu albo dajemy najgorszą robotę. Ot cała prawda o pracy w tej firmie.
12
już nie GM 2016-12-13 19:23:12
To jak tam tak źle to czemu cały czas tam tkwicie i marudzicie pracy w koło w brud
1
pww 2016-12-13 23:36:35
Tak, tak. Cała rodzinka w firmie na lekkich etatach po znajomości u prezesa G. Nowe auta powiadasz? Ale pewnie na ciężki kredyt. Ale o tym na aucie się nie pisze i się o tym nie rozpowiada bo szlak trafi prestiż.. Mało ludzi wie że w firmie można wziąć kredyt 0% z zakładowego funduszu świadczeń pracowniczych. Tyle że trzeba mieć żyrantów. Dla ograniczonego grona ludzi to nie problem, bo to towarzystewko wzajemnego wsparcia. Zwykły pracownik który nie zna dnia ani godziny nie dostanie tej pożyczki. Przy obecnych stopach procentowych taki zastrzyk finansowy "za darmo" i można budować domek i śmiać się z frajerów co dymają weekendy i myślą że Pana Boga za nogi złapali. Jak coś piszesz frajerze jeb...ny to się q zastanów.
7
Polak 2016-12-17 13:46:32
Racja, najgorsze jest to że aby zmienić pracę iść pracować do Polaka trzeba długo szukać uczciwego pracodawcy. Dziwi mnie to że polak nie wspiera polaka tylko niemca ktory i tak traktuje go jako tanią siłę roboczą, no i oczywiście ma go w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
pracownik gm 2016-12-17 16:19:14
pracuje tam juz 7 rok firma ma plusy i minusy do plusow to kantyna kasa zawsze na czas i nie jest najgorsza dwa dni weekendowe i ponad 3 tys na reke jest nagrody mam srednio 1150 brutto miesiecznie i przez kilka lat chyba 2 razy mi zabrali ale to z mojej winy minusy to napewno duza wiekszasc kierownictwa i majstrow a tych coraz to wiecej po kilku na dziele na jednej zmianie i stoja sobie grupkami gadajac o pierdolach bo do maszyn sie nie chce podejsc pomoc operatorowi kiedy ma problem tylko kiedy operator dostanie kartke to wszyscy sie zlatuja zeby sie o to czepiac to wlasnie oni psuja cala atmosfere ciagle sie czepiaja czemu malo czesci czemu maszyna stoi itd na nockach to juz wogole przegiecie co niektorzy to potrafia siedziec na srodku hali i bawic sie telefonem na rannaj zmianie to juz przynajmniej udaja ze cos robia bo dyrektor jest i trzeba pokazac jaki to wartosciowy majster ze mnie haha dyrekcja to tez problem nacisk na ilosc czesci ale czasem sie nie da ale taki kierownik mu tego nie powie bo zaraz zostanie zmieszany z blotem i sie boja o stanowiska to takie marionetki dyrektora produkcji jak ktos jest ogarniety i odpowiednio do tej pracy podejdzie to narzekal nie bedzie i trzeba sie czasem odezwac jak sie ma racje robic swoje i nie sluchac wszystkiego co majstrowie gadaja bo czeso to sa bzdury ktorych szkoda komentowac mysle ze pracownicy produkcji sie ze mna zgodza:)
5
gm20 2016-12-18 09:44:23
1150 premii dostajesz to Ty musisz być pupilek majstrów albo kierownika
6
jojo 2016-12-18 20:17:34
eeeee tam ja mam 1400 PLN
Zainteresowany 2016-12-18 20:59:00
A jak jest w akademii? Uczą czegoś, warto się tam wybrać?
majki 2016-12-19 20:23:38
W akademii jest bajka, da się zarobić, nauczą i przygotują. Polecam!
2
jasne 2016-12-19 21:16:10
Chyba sam prezes opinie pisze :D Bo ogólnie to jest lipa i terror.
3
Nieroby 2016-12-21 16:20:34
Pracowałem kiedyś w Hearingu i myślałem podobnie jak większośc. Okropne traktowanie, lipna płaca, ciężkie warunki donosiciele itd. Powiem wam jedno forumowicze , bo to do was te słowa. Większość z was to nieroby, beztalencia, które nauczyły się obsługi maszyn i myślą, że są fachowcami. Zarabiacie tyle na ile zasługujecie a gdzie indziej nie jest wcale tak kolorowo jak wam się zdaje. To w innych firmach macie nad głową ciągle szefa , za błędy odpowiadacie własną pensją a nie premią. Zastanawiasz się czy kasa będzie na czas. Większośc z tych piszących nie pracowała u naszych krajowych złodzieji. Zanim coś idioci napiszecie to pomyślcie o tych którzy zimą pracują w tym zimnie na zewnątrz a latem w tym słońcu i skwarze. Wielcy opreratorzy jeżeli uważacie, że gdzieś czeka na waś pracodawca , który zapłaci wam za wasze umiejętności 3000tyś na rękę to bierzcie te prace w ciemno. Słuchacie do okoła baranów, które mówią jak to wszędzie do okoła jest wspaniale, ile się nie zarabia. Tylko te barany pracują dalej z wami i nad tym proszę się zastanowić. Podsycają atmosfere z myślą ,że odejdziecie i wtedy oni coś skubną bo na waszę miejsce przyjdzie świerzy, niedoświadczony młokos co ich zdaniem spowoduje podniesienie ich pensji. To jeden z najlepszych pracodawców w regionie, praca ciężka, lecz uczciwe warunki pracy. Pozdrowienia dla nierobów:-)
10
elto 2016-12-21 17:05:36
Słyszałem że różne są działy na jakie maszyny najlepiej trafić?
1
mznxbcv 2016-12-23 19:51:08
Myślę że nadal tam pracujesz kolego. Po co wchodziłbyś na tą stronę i robił za obrońcę? Pewnie że są takie miejsca o których piszesz gdzie warunki urągają cywilizowanym standardom. Ludzie nie chcą walczyć o swoje bo z góry zakładają że nic nie wskórają. To jak ma być dobrze? Zawsze wydawało mi się że trzeba mierzyć do najlepszych, a nie w drugą stronę. Przykłady które podajesz to patologia, a nie norma-pensje na raty, zawłaszczanie wypłaty pod byle pozorem. To ostatnie to już kradzież czyli przestępstwo. Tylko dlatego że pracodawca mnie nie okrada ( nie jestem tego do końca pewny) mam być wdzięczny? Kpisz koleś? Dopóki w Piotrkowie rządzi ten platfus dopóty G, będzie jakoś prządł. Panie kierowniku, ludzie to nie beztalencia czy nieroby. Mam na myśli przeciętnych, szeregowych uczciwie pracujących ludzi, a nie opierdalaczy co to z powagą godną umarłego załatwiają papierowe sprawy. To wy jesteście nierobami po szemranych nocnych jakichś studiach którym się przyfarciło bo znają tego czy owego. Trochę pokrzyczycie, poudajecie ważniaków za dużą kasę. Nikt tu nikogo nie buntuje, każdy ma swój rozum i umie wyciągać wnioski z tego co obserwuje.Zanim coś napiszesz idoto to rozpatrz sprawę trochę szerzej niż ci na to pozwalają klapy na oczach. I naucz się pisać po Polsku bo sadzisz byki jak gimbus.
5
kiedys GM 2016-12-23 20:18:02
Pracowałeś i cie sytuacja przerosła i zwiałeś do pierwszej "lepszej" roboty czyli łopata i marudzisz teraz ,że na mrozie musisz ,a w Haeringu było pod dachem i jeszcze kasa na czas.Trzeba było poszukać normalnej pracy ,a nie teraz żalić ,ze w Haeringu nie było tak zle. Ja tez pracowałem na dziale GM i się zwolniłem bo atmosfera dobijała jak młot gwozdzia :) Teraz pracuje tez na maszynach tez w Piotrkowie i kasa jak by ta sama ,a mówili nigdzie tak nie zarobisz jak u Niemca :D i atmosfera prac o niebo lepsza . I nikt mnie nie przekona,że w Haeringu jest fajnie bo NIE jest. Wszystkim pracownikom Haeringa życzę aby kiedys ten kamień z serca zrzucili bo wszyscy go w sercu nosicie .Wesołych Świąt.
6
Wyrywka * 2016-12-25 19:42:06
Ile ludzi tyle opinii . Jednym będzie pasować innym nie . Trzeba się z tym pogodzić i tyle . Ale ogólnie chciałam życzyć wszystkim obecnym i byłym pracownikom Wesołych świat dużo szczęścia radości i miłości obyscie się nie przejedli w te święta ;D i oczywiście Szczęśliwego Nowego Roku :-*:-)
mikron multifactor 2016-12-26 20:41:14
Nie polecam pracowałem 5 lat - ukończyłem akademię
Minusy
1. nie do zniesienia atmosfera
2. praca na pełnych obrotach w godzinach nocnych
3. zapylenie oleju oraz podczas zapłonu maszyny wydziela się rakotwórczy dym - oczywiście nie ma ewakuacji pracowników narażonych na dym tylko uchylane są świetliki dachowe wszystko leci w atmosferę
4. zmuszanie pracy w weekend groźba zmniejszenia premii
5. brak wolnego wyboru dnia urlopu
6. mała stawka godzinowa - premie są ale można stracić
7. narobiło się pseudo kierowników, majstrów chodzą opier. operatorów a sami nic nie robią
PLUSY
1. możliwość wyjazdu do DE
2. kasa na czas
3. 8 godzin i masz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prace :)
4.porządek w miejscu pracy

6
kiedys GM 2016-12-27 21:20:37
3. zapylenie oleju oraz podczas zapłonu maszyny wydziela się rakotwórczy dym - oczywiście nie ma ewakuacji pracowników narażonych na dym tylko uchylane są świetliki dachowe wszystko leci w atmosferę --A chłopaki z Myjni co maja powiedziec jak oni są skazani na raka wdychając ten syf "PER" dzień w dzień bez masek a powinni w maskach robić?
4.porządek w miejscu pracy -- może kiedys bo teraz burdel .
3
Polak 2016-12-29 12:33:42
Racja. Burdel totalny. U Polaka dziada jest tak samo albo nawet lepiej.
1
Polak 2016-12-29 23:36:18
I tą wypowiedzią ukazałeś poziom intelektualny przeciętnego Polaka. Dla Husari - Pisząc Polaka dziada miałem na myśli firmę w której oszczędza się na wszystkim i dziaduje na maksa, w przeciwienstwie do firm zachodnich. Tym samym moja wypowiedź jednoznacznie wskazuje na taką samą lub lepszą jakość pracy w Polskiej firmie, co do niedawna było nie tak oczywiste. Panie kolego możesz potraktować mój poprzedni post jak figurę retoryczną. Pozdrawiam.
3
Husari 2016-12-30 01:07:40
" U Polaka dziada" ,"poziom intelektualny przeciętnego Polaka" przestań proszę bo skoro tak jak piszesz jesteś Polakiem to także się to Ciebie tyczy.A jeśli miałeś coś innego na myśli to rozsądniej dobieraj słowa. Naprawdę to nie jest wina Polskiego przedsiębiorcy ze musi jak to nazwałeś "dziadować" w porównaniu z zachodnia firma bo za taki stan rzeczy w dużej mierze właśnie zachód odpowiada. Troszkę mnie poniosło może ale już nie mogę słuchać jak Polak na Polaka pluje przy uciesze właśnie zgniłego zachodu. Możemy mieć inne zdanie nie lubić się ale szanujmy jako Polacy. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego.
5
Polak 2016-12-30 22:43:21
I właśnie szanujmy się jako Polacy. Wszystkiego naj naj naj w nowym roku i oby był lepszy od starego. Życzy Polak.
4
dejwid 2017-01-07 16:16:17
Witam,

rozglądam się za pracą w Haering. Interesują mnie stanowiska w dziale sprzedaz/zakupy/finansowosc. Czy ktos z forumowiczow mial sposobnosc pracy na takich pozycjach? Z gory dziekuje za odpowiedzi,

Pozdrawiam
1
ja 2017-01-07 18:18:15
tak
dejwid 2017-01-07 18:33:03
Dzieki za feedback. Powiesz cos wiecej na ten temat tutaj na forum? W jakim konkretnie dziale pracowales/as, jak wygladala rozmowa kwalifikacyjna i jaki zakres obowiazkow? Jeżeli zechcesz, to również email: dawid_27@interia.pl
Pozdrawiam
dejwid
Atmosfera ble 2017-01-08 11:33:59
Rozejrzyj się za inna praca bo w Haeringu wyeksploatują cie do zera choroby serca sie nabawisz albo wrzodów i tyle z tego bedziesz miał.
3
dejwid 2017-01-08 11:46:08
Wybacz, ale to kolejna opinia, której nie można zaliczyć do merytorycznych (nawet jeżeli to sprawiedliwy osąd). Jeżeli pracujesz w tych działach to może możesz powiedzieć coś więcej? Zawału serca i wrzodów mogę się nabawić w każdej pracy, jeżeli jestem słabym człowiekiem i nie potrafię pracować pod presją ;) Gdybyśmy słuchali tych negatywnych opinii, to pewnie nikt nigdy by się nie rozwinął zawodowo i wpadłby w jakąś depresję :(

Pozdrawiam
dejwid
1
pracownik 2017-01-09 14:24:45
Orientujecie sie jak ktos jest na zwolnieniu (ponad miesiac )ale ma umowe na 5lat czy wyplaca zaklad pracy czy zus
1
Nina 2017-01-15 16:15:52
ZUS do 28dni podajze zakład pracy później już ZUS
Dzony 2017-01-16 19:22:46
A jak tam u was z przyjęciami do pracy więcej zatrudniają osób czy więcej się zwalnia ? Bo słyszałem ,ze rotacja jest konkret.
master 2017-01-19 13:37:22
ile dają teraz na wejście? z tego co słyszałem to rok temu było 12,5.... teraz powinni chyba podwyższyć sporo
Kolumb 2017-01-19 19:55:15
Widzę chłopie, że się tam nadasz. Nawet mało ograniczona ciemnota posiadająca w domu TV i internet wie, że najniższa stawka od tego roku to 13zł.
4
dejwid 2017-01-19 20:45:17
Powie coś ktoś o tej pracy w biurze?
juz nie gm 2017-01-19 21:47:43
Dokładnie,a ciemniaków tam potrzebują jako mięso armatnie
3
master 2017-01-20 14:04:22
widze ze na tym forum to sami inteligentni, którzy potrafią liczyć to tam się na pewno nie nadają!
1
Zostaw swoją opinię o Haering Polska - Piotrków Trybunalski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Haering Polska