logo Żabka Polska

Żabka Polska

Poznań

Opinie o Żabka Polska

pit i pat 2015-02-27 20:23:17
Praca na (miksie) tylko na przeczekanie jeśli masz trochę "oleju w głowie" poszukaj sobie czegoś innego aczkolwiek są tacy co by się dali "pociąć" za miks w żabce
1
Koleś 2015-03-03 18:28:34
Nie ma nic gorszego jak MIX w Żabce. Umowa zlecenie z firmą zewnętrzną, a Ty jesteś zwykłym chłopcem na posyłki. Masz być w pracy wtedy kiedy dostaniesz sms, i robisz tak długo jak pozwolą Ci pójść do domu. Płacone masz za tony i nigdy nie wiesz ile ton zrobiłeś. Praca tylko na przeczekanie.
1
aleksa 2015-03-04 12:09:51
a to ja myślałam że żabka zatrudnia bezpośrednio u siebie a nie przez firmy zewnętrzne, to ogromne dla mnie zaskoczenie. w takim razie czy w ogóle istnieje możliwośc żeby zatrudnić się u nich bezpośrednio na umowę o pracę? ale z rana niespodzianka sroga... a to nie ma sztywno okreslonych godzin pracy?
Koleś 2015-03-09 11:53:38
Zależy o jakiej Żabce masz na myśli. Ja piszę o MIX (kompletowanie zamówień w magazynie), a nie o sklepie. Jeżeli chodzi o magazyn to masz umowę zlecenie z podwykonawcą, a nie z Żabką i to podwykonawca Ci płaci, a nie Żabka. Pracownicy Żabki chodzą i kontrolują Cię przez kamery i sprawdzają jak robisz i sprawdzają Twoje zamówienie. Jeżeli się pomylisz to płacisz 10 zł. kary za jeden błąd. Praca na akord ale musisz wyrobić normę, bo jak nie zrobisz normy to płacisz 100 zł. kary. Jedna paleta euro to jedno zamówienie i jak nie sięgasz na górę to Twój problem, a nie Żabki. Przykładowo musisz na zmianie zrobić 10 palet (+/- 5 ton) i jeżeli np. pomylisz się w czymś to płacisz 10zł. kary za każdy błąd. Jeżeli zrobisz 9 palet, a nie 10 to płacisz 100zł. kary. A do pracy przychodzisz wtedy, kiedy dostaniesz SMS, a SMS dostajesz na godzinę przed pracą. Jednego dnia możesz pójść do pracy na 17-tą, a innego dnia na 19-tą lub na 21-ą, i nie możesz pójść do domu jak kiedy chcesz tylko wtedy jak Ci pozwolą. Na przerwie jak chcesz pójść do szatni to musisz iść po przepustkę. Oczywiście stołówka czyli miejsce do jedzenia jest na hali ale przykładowo jeżeli czegoś zapomnisz np. śniadania i zostawisz w szatni to aby wrócić do szatni to już nie możesz, bo musisz mieć przepustkę. Obóz pracy i tyle. Praca tylko na przeczekanie. Nikt nie wyrabia aby 5 do 10 ton dźwigać codziennie.
2
telefunken 2015-03-10 11:38:53
a m sie tam podoba duzo pracy codziennie przynajmniej nie musze z dzieciakami i kobietom w domu siedziec i na nich patrzać ! Fajnie bo niedziela i świeta tez pracujace to tez nie musze z rodzina przy jednym stole caly dzien siedziec i gadać . Dodatkowo moj szef mikserow powiedzial mi ze jak dalaje bede tak pracowal to w kwietniu mi da swoja nokie bo chce zmienic tel na nowy i te stary mi da i jeszcze powiedzial ze kupi mi startera do niego ,wtedy bede bardziej osiagalny i zawsze na czas do pracy przyjade jak mi wysle sms na ktora do pracy.Zarobki rożne,ja wyciagam ze spokojem co miesiac 1400-1700 ,podobnie jak na budowie kiedys z tym ze na glowe nie pada i nie wieje wiater. dla mnie super .Umowa tylko by sie przydala normalna bo juz 3 rok jade na zlecenie :/
gosciu malinowy 2015-03-10 13:39:25
Lubisz narzekac co? Wez napisz listy z zalami do ,,przyjacioki" albo do pani domu, jak nie dajesz rady zrobic 5ton dziennie. A jak nie jestes w stanie normy (kyora jest smiesznie niska i zeby sie nie wyrobic to bys musial chyba caly miks w kiblu przespac
Trzeba bylo sie uczyc, a nie narzekac teraz !!
telefunken 2015-03-11 13:31:48
ale mnie sie tam podoba przeciez napisalem,nie lubie siedziec z rodzina w swieta i w niedziele wiec ta praca jest stworzona dla mnie!!!!!!
1
Lari 2015-03-13 15:14:13
ZABKA TO OSZUŚCI, ZŁODZIEJ I....OSZUKUJA SWOIMI 2 ZA 6, 3 ZA 15....! W REALNOSCI TO JEST DO ZAPŁATY WIĘCEJ NIZ KUPOWALIS GDZIE INDZIEJ!!! OBSLUGA SA CWANA, UDAWAJA DURNIA!
rekrutacja 2015-03-17 12:24:30
Zatrudnimy w oparciu o umowę o pracę - Magazyn okolice Nadarzyna.
Praca w magazynie. Stała pensja+system premiowy.
Zapraszam do przesłania aplikacji: rekrutacjaulzw@gmail.com
olek 2015-03-18 17:06:51
@telefunken a co na to Twoja rodzina jeśli jeszcze ją tak mozna nazwać? Zawsze też czas wolny mozna aktywnie wykorzystać, niekoniecnzie siedząc z rodziną w domu. Poza tym chyba i tak dla Ciebei najważniejsza jest praca z tego co widzę, wiec już sam nie wiem co konkretnie z tym zrobić, jak lubisz pracowac non stop to prosze.
sammy 2015-03-18 19:41:51
@Lari, to, że może znalazłas ten sam produkt taniej w innym sklepie niż w Żabce nie oznacza żadnego oszustwa, to tak jakbys napisała, że sklepy alma oszukują, bo u nich wszystko jest droższe. Promocja kupując 3 produkty w cenie dwóch i inne wielopaki z tego co wiem cieszy się spory powodzeniem i cena faktycznie jest mniejsza zazwyczaj.
waluś 2015-03-21 16:35:59
No mikserzy teraz to dopiero będziecie dym..a.ni bez wazeliny jak wam wprowadzą za pozycję u góry w biurze już zacierają ręce jak to wejdzie zyski będą spore bo jak wiadomo na poprzedniej próbie "od pozycji" zdecydowana większość mikserów była w plecy i to sporo, no ale czego nie robi się dla ŻABCI
kamil 2015-03-21 20:30:50
oczywiscie ze sammy ma racje !! wielopaki sie oplacaja a wy tylko potraficie narzekac
nitro 2015-03-24 13:18:50
Zgadza się przy testowaniu "od pozycji" gybym miał płacone od pozycji, a nie od tony to w 2 dni byłem stratny 70 pln a takich osób było pełno czyli przy 20 dniach pracy zamiast 3000pln jestem wplecy tzn oszukano mnie na 700 pln ZŁOTE CZASY W ŻABCE DOBIEGŁY KOŃCA
lech 2015-04-01 15:24:26
Armia roboli z Ukrainy już czeka w pogotowiu
1
999OK 2015-04-12 10:47:06
jaz tego co wiem to straszne kradzieże są magazynach chodzi o dystrybucje w Tychach -pomiędzy osobami przyjmującymi protokoły rozbieżności od kierowców i ajentów a osobami przyjmującymi to- a konkretnie chodzi o kierowcę P.W i ajentów żabki żywiec i te strony.
BRRRR 2015-04-12 12:54:38
NO I TE WYPŁATY 14 KAŻDEGO MIESIĄCA
czech 2015-04-17 10:44:10
to przecież 2tygodnie przed 30 :)
pierre 2015-04-18 00:03:25
hej, jeśli jesteście dalej zainteresowani pracą w żabce to polecam zatrudnienie jako ajent sklepu. To jedyna opcja , żeby tutaj się czegoś dorobić ...
PRACA 2015-04-20 11:29:26
Zatrudnienie w magazynie w Nadarzynie: magazyn@logart.com.pl.
kolo 2015-04-22 20:29:41
jakiego 14 normalnie mają byc wypłaty tak jak były
Śpiący 2015-04-23 12:44:58
Ponoć każdy pracownik na Wielkanoc dostał po jajku... metalowym prętem :)
2
piklo 2015-05-05 15:41:27
firma Żabka Polska sp.z.o.o. na tą chwilę ma do zaoferowania wiele miejsc pracy takich jak zarzadzanie sklepem w Łodzi, Wieluniu, Tarczynie, Pajęcznie i Zduńskiej Woli czy też menedżer sklepu Fresh Market we Wrocławiu, a także jako ajent sklepu w Warszawie, Gnieznie, Kostrzynie, Ostrowie Wielkopolskim, Pleszewie, Luboniu, Śremie, Wrocławiu, Sieradzu, Katowicach, Pabianicach i Łomiankach
Marcin 2015-05-19 13:31:46
Co ja mogę powiedzieć o Firmie Żabka Polska Sp. Z O.O.
Firma która wykorzystuje ludzi czy to pracowników których zatrudnia bezpośrednio do Siebie, czy to Firmy zewnętrzne (MIKS. Osoby które prowadzą działalności współpracują z żabką do przygotowania towaru to te osoby żerują na tonażu pracowników którzy u nich pracują. A tonaże które wam wywieszają tez nie zgadzają się dokładnie bo program magazynowy nie liczy aż tak dokładnie i też nie wszystkie produkty mają wpisaną wagę w opis), Czy to ajenci sklepów (Bardzo Często Ajenci zostają z długami bo sklep jest nie rentowny a tego nie powiedzą przy przyjmowaniu na ajenta). Bardzo często do Żabki zatrudnia się ludzi po znajomości (Znam Kilka takich przypadków z Centrum Logistycznego w Nadarzynie).
System premiowy kwartalny ale żeby dostać premie to musiał by ktoś tam pracować 24/7.
oszukany 2015-05-30 15:26:52
Nawet ukraincy uciekają z magazynu w Plewiskach.Co miesiąc nowe zarządzenia na lepsze,ale nie dla przeciętnego pracownika tylko dla firmy. Coraz więcej obowiązków za które i tak się nie dostaje wynagrodzenia.Biuro traktuje pracowników jak śmieci ,przypisywanie lepszych zleceń po znajomości na porządku dziennym.Niby mixer zatrudniony przez pod wykonawce,ale i tak magazynie przydziela im obowiązki za które nie otrzymuje zapłaty między innymi prace porządkowe
1
bolo 2015-06-01 23:12:04
teraz beda chinczycy i murzyni
1
zoe 2015-06-05 03:16:19
spokojne do pracy w żabce jeszcze spokojnie uda im się ściągnąć kolejnych pracowników z Polski. Choć po za samymi sprzedawcami w sklepach to żabce zależy chyba w tej chwili najbardziej a ajentach sklepów w mniejszych miejscowościach gdzie wiedzą , że jest jeszcze sporo kasy do zgarniecia. a czy warto...
1
dzimi 2015-06-05 19:50:14
skonczą sie umowy smieciowe stachu otworzy oczy
2
Janusz 2015-06-17 12:38:08
Witam. chciałem przyjsc na miks pracowac lecz naczytalem sie tych komentarzy i nie wiem co myslec o tym ? ile sie zarabia czy umowe dostane normalna czy na czarno ? 8h dzienie czy dluzej jakis sojcal ,szkolenia ? generalnie jak pytalem dwóch znajomków to odradzają ,mowia zeby omijac żabke szerokim łukiem ... jak jest prawda . dzieki i pozdro
Ożeh 2015-06-17 15:52:04
Słuchaj ziomków..
tiktak 2015-06-19 16:18:45
Poczytaj sobie forum ogólnie idzie zarobić ale trzeba się narobić zarobki od 1500 ale tyle zarabiają nowi lub leniwi przez 3000 do 4500 praca dla sprawnych fizycznie warto spróbować i tyle
1
skonieczny 2015-06-20 20:55:10
400 umowa reszta koperta czy to jest uczciwe a gdzie bedziesz szukał lat do emerytury
1
wlkp 2015-06-20 22:19:08
Jaka emerutura jak sobie do skarpety nie schowasz to dostaniesz 600 pln powodzenia
1
Były pracownik 2015-06-22 19:28:36
Ludzie opamiętajcie się . Uciekać od pomysłu pracy w Żabce w Tychach.Szok,praca jako mixer kompletnie na czarno bez umowy a jeżeli chodzi o magazyn to zatrudniają przez agencje pracy Micros która nie płaci a Żabka ma to gdzieś.Odsyłam do informacji o mocrosie na internecie huczy o tej agencji!!!
1
wrocek 2015-06-24 13:32:21
Wszyscy co tak marudzą albo szukają super pracy niech się zwolnią Amozon czeka za niecałe 2000 albo do prywaciarza za 1750 brutto zobaczcie w swoje cv jakie macie wykształcenie albo doświadczenie że macie takie wymagania
1
olaf 80 2015-06-25 14:26:53

witam

procedura tej firmy jest z kosmosu jak wszystkie firmy prowadzom tak działalnośc to pożal sie boże ,oszukujom na wszystkim a przeda wszystki kto widział zeby płacić vat za żabke,niezle musieli dać w łape urzędowi skarbowemu,jerzeli ktoś chce w przyszłości prowadzić sklep żabka odradzam lepiej coś na własnom renke oszuści jeszcze raz oszusci.
1
KOLO 2015-07-02 21:53:47
SKOŃCZĄ SIĘ UMOWY ŚMIECIOWE NO I W ŻABCE NIE BĘDZIE LIDERÓW I DZIAŁALNOŚCI TYLKO NORMALNIE NA UMOWĘ PRZEZ FIRMĘ A CO NA TO LIDERZY GRUP?
3
czarek 2015-07-05 09:55:34
Z tego, co się orientuję i tak jest chyba od wielu lat, to w Żabce pracuje się całą jedną zmianę, tzn od 6 do 23.. Tak przynajmniej było w jednej ze znanych mi Żabek ze 2-3 lata temu. Pieniądze podobno nie są wygórowane, no ale czego się spodziewać po sklepie spożywczym. Myślę, że gdybym nie miał pracy, to Żabka nie byłaby najgorszym rozwiązaniem
1
nie żabka 2015-07-05 21:26:59
z tego co wiem Amazon płaci 10 netto za godzine a żabka jakieś 6 netto, a ty jak tak bronisz żabki to sam się w niej zatrudnij i pracuj sobie w niej do końca życia klepiąc biedę
3
nikt 2015-07-15 16:25:52
ŻABKA jedno wielkie nieporozumienie firma może dobra ale ajenci w rakietę i na kosmos w jedną stronę na pensje trzeba czekać nawet i 3 miesiące albo i dłużej umowa nawet nie śmieciowa śmiechu warte stawka godzinowa 5 zł na sznurek wystarczy żeby się powiesić i dlaczego partnerzy albo ogólnie firma nie zainteresuje się takimi rzeczami przecież to uderza w logo firmy i każdy myśli praca w "żabce" nigdy w życiu okres niewolnictwa minął
1
francol 2015-07-15 16:56:23
Jak tam w żabie mikserzy nadal zapierda.. lacie jak murzyni
1
Broker 2015-07-17 23:29:11
Witam jakieś opinie o centrum dystrybucji w pruszczu gdańskim
1
miko 2015-07-18 20:09:54
no murzynów juzż bedaą zatrudniac bo połowa mikserów to ukraini bo już polacy nie tacy głupi zeby na czarno zapierdalac
1
dzimi 2015-07-26 21:33:26
co nic nie piszecie tak tu cicho
1
pppp 2015-07-31 21:50:13
zabka to zlodzieje i oszusty
1
dzimi 2015-08-02 22:21:41
napiszcie cos o mnie proszę DZIMI
1
cysiu 2015-08-04 12:20:56
Dzimi jak i reszta liderów nie ma jaj co im podsuną w biurze do podpisania podpisują pewnie gdyby kazali zjeść im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to by zjedli byle mieć spokuj i działalność sadzę że tak za 3 -4 lata na magazynie 80% to będą ukraincy chyba że żaba da mikserom umowy o pracę i dobrą płacę
3
uffo 2015-08-04 14:35:01
Hej jak to jest z tym ajenctwem zabki mozna sobie na tym jakos szczegiolnie zarobic czy przypadkiem wiecej pracy niz to wszystko warte? Mam tu oferte na ajenta jakby ktos mogl sie wypowiedziec http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=45®ion=D%C4%85browa%20G%C3%B3rnicza&oferta_opinie=nuzle.pl17837268
??:) 2015-08-29 15:27:04
Powiedzcie mi cos o pracy na magazynie, idzie zarobić czy nie? Praca na akord 20 od tony.
ala X 2015-09-03 17:52:04
kolego no ale przecież jak się obawiasz nieco ciężej pracy fizycznej na magazynie to przecież możesz skorzystać z wielu innych ofert pracy które mają aktualne i powszechnie dostępne w sieci. możesz przecież zostac np. ajentem, specjalistą ds, standardów albo kontrolerem jakośi, masz wybór duży jeśli chodzi om drogę kariery
Zostaw swoją opinię o Żabka Polska - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żabka Polska