logo Żabka Polska

Żabka Polska

Poznań

Opinie o Żabka Polska

Ramona 2017-04-25 18:40
Myślałam, że firma nie poradzi sobie przy takiej dużej konkurencji ale to błąd.
XYZ 2017-05-18 09:58
zdecydowanie odradzam - nie podejmujcie pracy w tej firmie. Niewolniczy system pracy, nieludzkie traktowanie współpracowników. Tu nie działa system partnerstwa.Kadra kierownicza średniego szczebla - to ludzie bez kompetencji i skrupułów.
3
XYZ 2017-05-18 09:58
zdecydowanie odradzam - nie podejmujcie pracy w tej firmie. Niewolniczy system pracy, nieludzkie traktowanie współpracowników. Tu nie działa system partnerstwa.Kadra kierownicza średniego szczebla - to ludzie bez kompetencji i skrupułów.
3
Paulina 2017-05-18 10:08
@XYZ według Ciebie Żabka Polska nie traktuje z odpowiednim szacunkiem swoich współpracowników. Co masz konkretnie na myśli? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja ze strony firmy? A może byłeś takiej świadkiem?
Gosiak M 2017-05-24 18:30
@nico a witam czy złożyliście już pozew?
Zabuś 2017-05-25 10:20
Żabka jedna z wieku firm handlowych, ludzie bez zacięcia handlowego mogą być niezadowoleni.
1
pip 2017-06-01 00:32
Takiego bałaganu to świat nie widział trudno wejść do sklepu nie mówiąc o tym żeby dojść do towaru na regale - Pruszków Bolesława Prusa 60. Niestety to źle świadczy nie tylko o franczyzobiorcy ale też o franczyzodawcy który nie panuje nad nadzorem nad placówkami. Towar jak z gardła wyjęty , mrożonki wyglądają jak lekko rozmrożone ogólnie syf
Paulina 2017-06-01 09:43
@pip piszesz, że w jednej z placówek Żabka Polska panuje bałagan. Co przez to rozumiesz? O jakim bałaganie wspominasz? Rozumiem, że wypowiadasz się z punktu widzenia klienta?
crazy frog 2017-06-15 19:26
ja bylam w zabce w swarzedzu i chcieli mnie na malej butelce wody oszukac przy kasie o 2 zl wiecej. A gdy zwrocilam uwage na cene to kasjerka odrazu wyciagla cenowke tlumaczac ze klienci tak mieszaja. Na koncu odlozylam wode a kasjerka wyleciala ze sklepu i krzyczala na caly glos na ulicy ze jak pani niechce stac w kolejce to pania wiecej nie w puszcze do zabki
zombie 2017-06-15 19:43
Bylam w zabce by kupic sobie wode do picia. I wzielam mala butelke wody muszynianki i na polce byla cena za 1.59 a przy kasie 2zl i cos. Wiec prosilam o wyjasnienie a kasjerka przy mnie wyjela cenowke i zaczela tlumaczyc sie ze to klienci tak mieszaja wiec zrezygnowalam z zakupow odlozylam wode w sklepie a kasjerka za mna wyleciala ze sklepu na ul w swarzedzu i na caly glos krzyczala ze jak nie chce pani stac w kolejce to pania wiecej nie w puszcze do sklepu ja zaczelam uciekac ze strachu. Nie polecam sklepu zaczne chodzic do ich konkurencji na zakupy po takiej nie milej obsludze.
Zabuś 2017-06-19 13:00
Słyszałam sporo dobrego o firmie i mam zamiar aplikować na stanowisko specjalisty ds. rekrutacji. Mam dość duże doświadczenie w tym zakresie. Czy mógłby ktoś napisać jaka jest atmosfera w Poznaniu? Sytuacja firm handlowych jest trudna bo konkurencji jest bardzo dużo
Kierowca bimbowca 2017-06-28 12:38
Banda nie robów nie wiem za co pieniądze biorą, 4godziny po rozładunku czekać na dokumenty.
2
Kierowca bimbowca 2017-06-28 12:38
Banda nie robów nie wiem za co pieniądze biorą, 4godziny po rozładunku czekać na dokumenty.
2
Były klient 2017-06-29 08:16
W Lesznie na Okrzei jest żabka w której nigdy nie wydają groszy! Nawet nie zapyta czy może być dłużny tylko nie wydaje! Myśli że jak zagadka klienta to... oszust .
**** 2017-06-30 13:34
DRAMAT !!! KIEORWCY czekają na rozładunki po 3 godziny i wszyscy mają ich gdzies nie da się nic załatwić żeby przyśpeszyli rozładunek... I TO MA BYĆ LOGISTYKA ?
1
pracownikCLPL 2017-07-03 03:12
Awizacje na którą godzinkę? Jak przyjeżdzasz przed czasem do czekasz, normalne w centrach logistycznych.
Spóźnienia do pół godziny się obsługuje, jak spóźnisz się więcej to czekasz aż awizacje innych kierowców się skończą.
Tychy Elo 2017-07-03 12:12
Magazyn w Tychach to jedno wielkie dno, przychodzisz na 800 ton, a na miejscu dowiadujesz się że jest 1200... (praca średnio idzie ok. 70t/h) i już wiesz, że posiedzisz ponad 16h w pracy, prześpisz się chwilę i jazda na powtórkę z rozrywki.. to tak na dzień dobry. Problemem Żabki od strony zaplecza jest to, że nie liczą się wcale ludzie którzy pracują na tych magazynach.. wprowadza się różne "udogodnienia" i zmiany w regałach, lepsze wózki itp.. ale nawet najlepsze, optymalne wykorzystanie zasobów technicznych nie da nic jeśli ludzie się zajeżdżają regularnie. Dyrekcja tego magazynu wcale nie interesuje się "tymi na dole", byleby wyrabiać tonaż. Coraz mniej osób godzi się na takie warunki pracy, a Ci którzy ciągle pracują - wykruszają się pod wpływem ciągle to nowych nakazów i zakazów ze strony DRW. Na żabce nie jesteś pracownikiem, jesteś szmatą która nie ma prawa głosu i masz jebać dopóki jesteś w stanie chodzić, a jak ci się coś nie podoba to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Gorąco polecam!!!
1
Zabuś 2017-07-04 18:56
Niestety nie wszyscy wiedzą, że praca ma pewne utarte zasady i reguły. To my pracownicy mamy sie dostosować do tych reguł a nie odwrotnie. Niektóre osoby zachowują się tragicznie, nawet nie można tego ocenić. Jeśli ktoś nie chce pracować niech zostanie bezrobotnym .
Plewiska 2017-07-06 12:04
W Plewiskach nie jest lepiej.
Zabuśka 2017-07-10 10:14
Nikt nie mówił, że praca w handlu jest lekka, łatwa i przyjemna. Jak się ktoś decyduje to jest dorosły i wie co robi. Jeśli niestety popełnił błąd i stwierdził , że to nie jego bajka zawsze może odejść z pracy!
boool 2017-07-11 22:16
agentem to mozesz zostac ubezpieczeniowym
Malinka 2017-07-16 09:18
Widzę, że firma poszukuje sporo pracowników, jak się tu pracuje?
mihas 2017-07-28 00:08
Pracowałem z rzabce i teraz jurz nic u nih nie kopie.nafet zapalek
Myślący 2017-07-28 11:07
Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego Żabka ma tak dużą listę ofert pracy? Jakiś nowy projekt zaczynają czy to inny powód? Chcę rozpocząć współpracę z firmą!
xyz 2017-08-06 17:06
Witam osoby które poszukują prace chcielibyśmy was ostrzec przed praca w ząbka czy we freshu a szczególności przed miejscami pracy takimi jak Petyhorska 22 czy Paska 3, w Kielcach obie te Panie która pracują oszukują na wypłacie oskarżają, wyzywają. Ludzie jeśli chcecie dobrze zarobić to nie proponuje w żadnej żabce a szczególności u Tych Pani które próbują się zbogacać kosztem człowieka. Osoba która ma te ząbki i inne sklepy nie może nic wskórać woli się również wzbogacić i mieć pracowni w „D”
Były Ajent Żabki 2017-08-09 16:13
Jeśli ktoś chce mieć dużo długów(wszyscy byli ajenci Żabki),bo taki jest system mafijno-żabkowy ,od stresów zejść na zawał(znam przypadki)lub ze stresu się powiesić w sklepie ( znam przypadki),to powinien podpisać kontrakt lub ajencję a Żabką.Jeśli chcesz kontraktu z chciwym Lucyferem,to ajencja z Żabką do podpisania.
Pozdrawiam
Były Ajent Żabki
4
byly ajent zabki 2017-08-11 17:23
Gdyby prawdą było,że ciężką harówą i wielkim wysiłkiem fizycznym tak jak w Żabkolandii ,można byłoby się dorobić dobrych pieniędzy,to najbogatsi na świecie byliby galernicy i niewolnicy.
1
Hania 2017-08-12 15:38
Nikt nie mówił, że będzie lekko. Czy jesteście pewni, że nie można napisać o firmie cos pozytywnego?
Klientka 2017-08-16 18:14
czy w Zabkach pracuja same ksiezniczki. Klient ma strach sie odezwac bo jedna z druga poqie ze nie ma ochoty rozmawiac z klientem..kobieta bo faceci sa inaczej traktowani przez owe panie ekspedientki. Drobnych w kasie nagminnie brakuje, z terminala tez wyplacic nie mozna bo....szef dopiero zabral kase. Smiechu warte. Zajzyjcie do Zabki na Grunwaldzkiej przy Matejki to sie przekonacie sami jak jest, i nie tylko tam
2
Cecylijka 2017-08-17 11:21
Niektórzy myśleli, że praca ajenta ajenta to super oferta na zarobki bez pracy? Dziś to praca dla wybitnie zdolnych handlowców! Laik i leń niech zapomni o takiej pracy!
3
Żaba szczecińska 2017-08-29 10:55
Żabka Polska, to synonim byle jakiej organizacji pracy. Stąd też mnóstwo późniejszych problemów. Żabka daleka jest od standardów obowiązujących w niemieckich sieciach, czy w Netto (to chyba z Danii). Spółka zorientowana jest tylko na maksymalizację swoich zysków, zgodnie z reguła, jak nie ten franczyzobiorca, to inny. Im jest to wszystko jedno. Stąd też szybkie otwieranie sklepów i szybkie ich zamykanie.
Sprzęt jaki dają do sklepów woła o pomstę do nieba - jest stary, zużyty, psuje się co chwilę, jak na przykład chłodziarki. Pamiętam, że tych problemów było więcej. Kierownik rejonu wychodził z siebie, pomagał, był na telefonie, ale nie mógł przeskoczyć fatalnej pracy biura w Poznaniu. Pracownicy z biura na niskim poziomie merytorycznym - nie radzą sobie albo im nie zależy. Nie czytają dokładnie mejli od kierownika (to wiem od kierownika), chyba mają problem z rozumieniem tekstu pisanego.
Brakuje im kreatywności w rozwiązywaniu problemów. Pewnie są słabo opłacani, albo brani z łapanki, bo zwykle odwalają robotę, po łepkach albo gubią się.
Przykład : Szczecin - ciągle coś się psuje, a do tego mają zmienić menadżera (faceta) na jakaś kobietę o fatalnej reputacji z poprzednich lat. To podobno kobieta niewykształcona, o typowej korporacyjnej mentalności. Nie dba o swoich pracowników. Nie interesuje ją poprawa organizacji pracy, tylko własna kasa. To do niczego dobrego nie prowadzi. Sklepu to nie obchodzi, ale opinia o Żabce nie bierze się z powietrza, tylko przez takich ludzi. Ogólnie, franczyza to w ich wydaniu może być wielka wtopa. Trzeba czytać umowę i zobaczyć ile jest kar i ja dziwnie rozliczany VAT. Uważajcie, a na pewno pójdźcie przedtem z umową do prawnika, doświadczonego prawnika, bo tekst umowy to układał im na pewno jakiś stary wyga.
1
żabka szczecińska 2017-08-29 12:40
Uzupełnię swój wpis : prawdopodobnie jest za mało pracowników w magazynie, w biurze, za mało ludzi w terenie, więc to musi przekładać się na jakość pracy i funkcjonowanie całego tego biznesu. Ciągle to samo w branży - za mało ludzi i za dużo pracy.
2
Rozsądna 2017-08-29 14:51
Myślę, że w obecnym czasie trudno będzie znaleźć tylu prowadzących sklep pod szyldem Żabka. Handel w mniejszych sklepach jest bardzo potrzebny ale niestety supermarkety zdominowały rynek. Trzeba nielada umiejętności żeby poradzić sobie z prowadzeniem sklepu.
1
były pracownik 2017-09-01 18:58
Praca w Żabce w Głogowie na ul.Długosza u franczyzobiorcy jeden wielki niewypał!!!Dziewczyna nie odpowiedzialna,zero istotnych wiadomości na temat zatrudnienia,prowadzenia działalności,pilnowania porządku,zatrudnianiu odpowiednich ludzi,płacenia wynagrodzenia za pracę.Byle wziąć jakiegoś łachudrę z ulicy i postawić za lada!!!Sklep pusty,towar nie po dokładany na sklepie smród,brud i ubóstwo."Pracownicy" każdego dnia inny.Bez umowy bez jakichkolwiek umiejętności sprzedażowych.Nie raz czuć od pracowników alkohol czy to dzień czy wieczór.Jeszcze ma czelność stawiać ludzi za ladą z umową (oczywiście zlecenie) płacąc im za to stawkę godzinową netto 8,75zł za godzinę!!!!Bezczel bez opamietania!!!Zamknąć ten spęd!!!Ruchu i tak w nim nie ma,a jak nie dać komuś do prowadzenia kto ma głowę na karku.Nie tylko patrzeć by przyjechać utarg do kieszeni schować!!!Przez takich jak ona franczyzobiorców sklepy sieci Żabka tracą na renomie i dobrej opinii.No chyba,że o to w tym wszystkim chodzi nie przyciągać a odpychać klienta.
1
Zdziś 2017-09-03 19:26
Jak widzę to Żabka Polska ma dość długą listę ofert pracy. Generalnie brakuje ludzi do pracy i do czasu dokąd nie będą lepsze zarobki to ludzie będę za granicą pracowali.
2
Paulina 2017-09-04 08:49
@Zdziś skąd informacje o tych ofertach pracy? Na jakiej stronie je widziałeś? W tym momencie na stanowiska w Poznaniu nikogo nie poszukują, bo przypominam wątek dotyczy sklepów Żabka w Poznaniu.
Bartosz 2017-09-04 09:22
wystarczy wejść do pierwsze lepszej żabki i dowiedzieć się czy szukają pracownika (uczciwego/pracowitego), za .... psie pieniądze. Hau. Na umowę o pracę, czy może jednak na czarno, czyli bez ubezpieczenia zdrowotnego i bez składek na emeryturę. Franczyzobiorca zatrudnia za psie pieniądze, bo z reguły ma zbyt mały zysk z prowadzonego sklepu. Żabka Polska połaci 6.5 tys. franczyzobiorcy, ale ten musi opłacić zUS swój, opłacić rachunki i ma mu jeszcze z tego zostać na wypłaty dla pracowników.
No i taka osoba prowadząca sklep ma mieć jeszcze za co żyć. Więc, ile płacą pracownikom. Wiadomo, grosze. żabka o tym wie, ale NIE INTERESUJE TO ICH. Jak najdalej więc od Żabki Polska i tych sklepów. Polski pracodawca i polski biznes najczęściej śmierdzi cwaniactwem.
2
Zdziś 2017-09-10 21:22
@Paulina Dobrze sprawdzałam ich ofertę i właśnie widzę, że w Poznaniu potrzebują sporo osób do pracy.
1
Super 2017-09-10 22:13
W sklepie notorycznie brakuje towaru ,produkty nie wchodza na kase . Szanowna klientela ma w tylku ze sklep zamykany jest za 10 minut i tak zwala sie z swoimi problemami .
Nie polecam chyba ze ktos uwielbia zapierniczac jak wol byc nie docenioniany i otaczac sie smrodem moczu i alkoholu .
1
Ona27 2017-09-11 11:38
Pracowałam w kilku Żabkach. Nie polecam. Ajenci oszuści. A gdy zrobisz coś nie po ich myśli np odejdziesz z pracy wpiszą Cię na czarną listę którą stworzyła Anna Padło! Pracowałam prawie 6mcy. Przez ten czas przewinęło się aż 12 pracowników. Jedni się postawili inni odeszli bez słowa a jeszcze innych zwolniła bez podania przyczyny ???? i wszyscy trafili na czarną listę. Oszustka. Razem ze swoją koleżanką Agatką która też ma żabke. Odradzam Dębiec i Grunwald!!!!
Ona27 2017-09-11 11:44
Pani Sylwia Strzelecka Żabka Grunwald i Pani Małgosia z Żabki na Marcelińskiej również oszustki. Zrobią tak aby wszystko było z winy pracownika. U nich również mnóstwo osób pracowało! A jeśli już się trafi na wporzo pracodawce to sklep syf smród brak towaru. Patologia!!!!! (Poznań)
Ona27 2017-09-11 11:48
Byłam na każde zawołanie dawałam z siebie dużo. Pracowałam nawet od 6-23!!!!!! Święta!!!! Gdy miałam ranną zmianę do14:30 przychodziłam na 19-20 i do końca szarpałam bo nie miał kto pracować a na końcu takie a nie inne odwdzięczenie!!!!!
Ona27 2017-09-11 11:50
Ludzie nie chcą pracować w Żabkach! Gdzie się nie spojrzy wiszą ogłoszenia.....
Ona27 2017-09-11 11:50
Ludzie nie chcą pracować w Żabkach! Gdzie się nie spojrzy wiszą ogłoszenia.....
Ona27 2017-09-11 11:53
Potrzebują do pracy w Poznaniu.Jest mnóstwo ofert. Są cwani bo w ogłoszeniach nie napiszą wprost że chodzi o pracę w Żabce lecz sklep ogólno spożywczy
Ona27 2017-09-11 11:56
Nie można napisać nic pozytywnego
1
Władysław 2017-09-14 10:45
Szanowna Pani. Zgodnie z przyjętymi standardami w handlu, gdzie Klient stanowi podstawę działalności, i gdzie Klient i jego preferencje określa kierunki przyjmowanych zmian, jest przyjęte, że piszemy o nim: "Klient". A nie "klient". Pozwoli Pani, że na tym tylko wyjaśnieniu poprzestanę. Życzę udanego dnia Szanownej Pani.
Niki 2017-09-15 04:29
Przez żabke pragnę już tylko umrzeć....zniszczylam życie sobie i rodzinie....straciłam rodzinę...mimo prośby,firma nie chciała się porozumieć co do spłat.nie zostawajcie ajentami,tak dużo ludzi nie może się mylić...
2
bylypracownik 2017-09-18 13:44
Ludzie piszcie na temat zabki gdansk ul.lenartowicza !!!!
Nieogarniety ajent nie ma zamiaru pracowac w swoim sklepie , stawia za lada co rusz to innych ludzi. I tak ma na nich wylane bo mysli tylko o tym jak pozbawic ich wynagrodzenia za prace. Rzekomo towar ginie albo straz miejska wlepila mandat za balagan kolo smietnika co jest zwykla sciema i nazywa sie okradaniem ludzi. Przez 1,5 roku dzialalnosci przewinelo sie tam chyba ze 100 osob. Zaopatrzony w monitoring nie wie kto wwynosi towar i odgrywa sie na pierwszym lepszym kozle ofiarnym. Placi, jak juz placi , najnizsza stawke godzinowa albo i ponizej. Sam przyjezdza policzyc kase 2 razy w tygodniu i w nogi.Firma zabka przysyla pieniadze na wyplate dla pracownikow pytanie jest takie , na jakiej podstawie, bo oszust nie prowadzi czegis takiego jak lista plac, zachachmeca kase i ma gdzies. Nie pracuje na sklepie wiec ma wylane co klienci lubia, jaki towar dobrze schodzi a jaki nie ,ma w klientele w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Za swoje lenistwo i nieudacznictwo wina obarcza pracownikow , niech wszyscy chetni do pracy tam wezma sobie te slowa do serca i omijaja te miejsce szerokim lukiem. Franczyzodawca ma to gdzies bo woli z takiego sciagac kary niz przyjrzec sie jegopoczynaniom.Ja uwazam,ze dla dobrego imienia firmy, powinno sie pozbawic takiego ajenta sklepu. W sprawy pracownicze sie nie wtracaja , jasne po jaka cholere? Jesli chcecie pracowac uczciwie nie dostac wynagrodzenia zostac posadzonym o kradziez tudzież miec 15 letniego kierownika to polecam.
Paulina 2017-09-18 14:34
@bylypracownik jak to 15 letniego kierownika? Przecież to dziecko i nie może pracować. O co chodzi? @Niki w jaki sposób straciłaś rodzinę? Jak się przyczyniła do tego Żabka Polska? Czy nie widzisz w tym swojej winy? @Władysław przepraszam, że czujesz się urażony. Rozumiem, że jesteś Klientem? @Ona27 a czemu? Możesz uargumentować swoją wypowiedź? Taka wypowiedź może wtedy pomóc innym użytkownikom.
Zostaw swoją opinię o Żabka Polska - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żabka Polska