Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Drukarnia Dako

Pracowałeś w firmie Drukarnia Dako i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
koszta - 2014-06-20 14:52:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nikt - 2014-05-12 10:36:41]:
pieniądze marne, umowa marna z tgo co piszecie... nie wiem jakie macie perspektywy idąc w takim razie tu do pracy
zdjecie uzytkownika
laik - 2014-06-28 12:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak się w Dako pracuje na stanowiskach biurowych, nie produkcyjnych? Proszę o poważne opinie byłych i obecnych pracowników i błagam - jakieś konkrety a nie tylko "to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; albo "spoko" ?
zdjecie uzytkownika
Pogromca idiotów - 2014-08-12 12:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hmm...płaczecie, że pensje marne: 6,50 - 7,00 na godzinę, a mój znajomy pracujący na produkcji zarabia ponoć nawet 3.000 netto miesięcznie (oczywiście mając trochę nadgodzin czy sobót), jest to możliwe czy raczej kolego bajki pisze? Ile można na produkcji wyciągnąć max? Dodam, że kolego nie jest niczyim protegowanym, nie ma znajomości w firmie.
zdjecie uzytkownika
boston - 2014-08-12 15:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nikt - 2014-05-12 10:36:41]:
wszędzie gdzie trafi na siebie zbyt dużo niedokształconych osób, prędzej czy później zaczną tworzyć się jakieś dziwne historie, a ludzie sami pod sobą zaczną kopać doły. Nie inaczej jest od najniższych stanowisk w drukarni Dako. Ludzie na szeregowych stanowiskach mogą się kłócić o wszystko ile chcą, ale nie można nie zauważyć , że w tym czasie Dako na Polskim rynku radzi sobie całkiem nieźle... Jeśli chodzi o poligrafię opakowaniową to są liderem w Polsce i nie wydaje mi się, aby szybko ten fakt miał się zmienić. Posiadają wyspecjalizowane maszyny, lasery, które pozwalają produkować w ekspresowym tempie, dzięki czemu o lata świetlne wyprzedzają niektórych rywali w branży. Także jeżeli ktoś myśli , że wytrzyma w atmosferze skandali i kłótni, ale za to docenia perspektywe pracy w stabilnej firmie, powinien spróbować aplikować do pracy tutaj. Na te chwilę szukają jeszcze zmianowego ds produkcji oraz asystentki od marketingu
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-29 22:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w Dako już 7 lat,powiem że z roku na rok jest coraz lepiej,mam już dożywocie na pełnym i zarabiam 2500-4000 pln,w zależności od miesiąca,mając 2 km do pracy.Dziwie sie niektórym osobom że tak jadą po tej firmie,wystarczy chcieć pracować,nie wywyższać sie,nie podlizywać...po prostu robić swoje.Uwierzcie mi,że dobrych pracowników doceniają...wiem po sobie.
zdjecie uzytkownika
Pogromca idiotów - 2014-09-11 16:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2500-4000 PLN ?? Zapomniałeś dodać czy brutto, czy netto ?? Chociaż w netto wątpię...
zdjecie uzytkownika
obserwatorr - 2014-10-17 21:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Podobno w dako ma powstać druk na maszynach flekso? czy to prawda?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-25 21:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obserwatorr to prawda, zapraszamy, jesli posiadasz doświadczenie! Piszą tylko osoby ze złym doświadczeniem, oczywiście najniższy szczebel :)
zdjecie uzytkownika
aa1 - 2014-10-28 19:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chwalą firmę w rzepie więc jak to jest z tą firmą?
Czemu właściciele nie chcą ujawnić swego wizerunku? Czyżby to lubartowscy bonzowie?
zdjecie uzytkownika
wikol - 2014-10-29 03:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-08-29 22:38:22]:
zgadzam się z Tobą w stu procentach. Jeżeli już jakiś czas pracujesz w Dako i wykonujesz swoją pracę dobrze to w końcu zostaniesz doceniony. Jeżeli ktoś jest zainteresowany nadal pracą tutaj to w Lubartowie szukają obecnie między innymi pracowników produkcji, zmianowych czy też opiekunów klienta. Warto spróbować
zdjecie uzytkownika
o1 - 2014-10-31 09:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może ktoś wie jakie konkretnie maszyny fleksograficzne mają zakupić? (nazwa i model). Być może złoże do tej firmy cv i taka informacja by mi pomogła w podjęciu decyzji:)
zdjecie uzytkownika
Były niewolnik - 2014-11-07 12:30:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
"Uwierzcie mi,że dobrych pracowników doceniają...wiem po sobie" wtf?-Pewnie jesteś z nowodworu. Pracowałem kilka lat i z tym docenianiem to przesadziłeś...Chyba że masz na myśli zmuszanie pracownika do pracy w święta i niedziele. Stary pracownik nie jest w żaden sposób doceniany!. Żadnych premi czy podwyżek od kilku lat ( robisz za stawkę bardzo zbliżoną do nowego). Często gęsto miesiące w których masz dzień wolnego...Na święta żadnych talonów, paczki tylko dla dzieci (jeśli masz). Na każdym kroku hamstwo i czepialstwo. Zmianowe sp. to osoby z ulicy bez pojęcia,za najniższą krajową "umilą ci pracę do tego stopnia że ci się odechce" tzw popychadła, donosicielki. Doceniane to są panienki z marketingu itd które popijają kawkę i kompletnie nie przykładają się do swojej roboty przez co ty masz pod górę. Wszechobecny brak organizacji...Firma rozwija się dzięki wyzyskowi jaki tam panuje.
zdjecie uzytkownika
braunal - 2014-11-10 13:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie ma wydzielonego miejsca dla palaczy,kontrole w sazafkach,nie wolno pic napojów na hali,nie wolno żuc gumy do żucia,nie wolno pracować w dzinsach ,dresach.Przez pierwsze 3 miesiące ubierają cie w żółte koszulki jak kretyna...jest tego wiecej,jak praca w świeta...
zdjecie uzytkownika
Koki - 2014-11-28 15:15:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hmm... czy to co opisywal braunal to jest sama prawda czy moze cos jest dodawane od niego z gloewy ;) ? bo jesli tak to ta koszulka to chyba nie jest jakie oznaczenie nowego rpacownika ;> no powiem szczerze ze nie spodziewalem sie ze takie sa rygorystyczne te warunki rpacy na drukarni. tak wlasciwie to masakra
zdjecie uzytkownika
luzik - 2014-12-09 10:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracownik. Jak jestes facetem to napewno duzo zarabiasz zalezy jeszcze jakim typem jestes operatorem czy kims innym. Kobiety robia za facetow odbieraja opakowania pakuja w pudelka i te ciezkie pudelka na palete ukladaja a operator patrzy na to jak kobieta sie meczy i dzwiga a gdy poprosi go o pomoc odpowiada mi za to nie placa. Kobieta zarabia najnizsza krajowa a facet wiecej bo ma premie za nic robienie taka jest prawda pracuje tam wiec wiem. A jak kobieta sie zbuntuje to ma przechlapane i operator puszcza tak szybko ze niema czasu nawet po glowie sie podrapac
zdjecie uzytkownika
o1 - 2014-12-14 19:07:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
głupoty luzik piszesz. Wiem że marne pieniądze kobiety zarabiają ale praktycznie nie mają żadnej odpowiedzialności. Operatorzy maszyn to nie instytucja wspomagająca ale zwykły pracownik który zarabia kilka złotych więcej . Ja wiem ze szkoda tych kobiet, można pomóc raz, dwa razy ale nie cały czas.
zdjecie uzytkownika
Mała - 2015-01-06 20:40:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Drukarnia Dako rosnie w potęgę.To fakt.Daje pracę wielu osobom z Lubartowa i okolic.Nowoczesne rozwiazania,technologie-mozna pozazdrościć. Jednak jeśli chodzi o pracownika produkcyjnego-no, szczerze powiem ze nieciekawie.Płace dosyć niskie, czterobrygadowy lub dwuzmianowy system pracy.Kobiety na produkcji maja dosyć ciężko, ale jeśli ktoś sie wdroży i w sumie przyzwyczai do panujacych tam warunków to można przeżyć.Fakt-nie można nosić biżuteri, są czepki i odzież ochronna ale to nie wymysł właścicieli tylko wymóg systemu ISO.Jeśli chodzi o pracę biurową-tak jak wszędzie początki ciężkie bo trzeba sie ze wszystkim zapoznać ale z tego co wiem rotacja mała a nawet nikła wiec chyba nie jest tak źle.Dziewczyny w biurze "psioczą" że ciężko, ale jakoś większość trzyma się i nie myśli odchodzić.Troszke organizacja kiepska i przepływ informacji ale to już wina ludzi a nie systemu.
zdjecie uzytkownika
lajo - 2015-03-15 04:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś jak wygląda praca na stanowisku informatyka. Planuje tam spróbować.
zdjecie uzytkownika
Pracownik Dako - 2015-04-18 18:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rychu - 2014-03-11 11:37:42]:
To zalezy gdzie sie trafi wiadomo na poczatku nigdzie nic za nic ci stawki nie podnosi kazdy zaczyna od czegos, jak sie komus stanowisko nie spodoba to sa mozliwosci zmiany stanowisk,pracujac i sie wykazujac checia do pracy i zainteresowaniem to nie mozna narzekac, jest gadanie od zawsze ze kaza przychodzic sobota niedziela na sile, chcesz wolne to daja,ogolnie ludzie przychodza bo wieksza kasa ci co najwiecej narzekaja to soryy...niechce sie robic tacy tez sa nwm czego tam tyle ludzi robi skoro jest tak niby zle wiecej glupot o firmie mozna slyszec od osob ktorym sie stanowisko nie podobalo i sie zwineli szybciej niz sie rozwineli,wielu sie przewinelo i duzo osob za alkohol polecialo wiadomo firma za takie osoby odpowiada i to po takich osobach mozna bidy sobie narobic.Jedni wracaja drudzy ida dalej kto co lubi praca jak praca 8h pracujesz i git sa zmiany 3 i 4 brygadowe.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-05-23 13:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
tesladiana - 2015-05-23 13:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, mogę napisać kilka słów o firmie z perspektywy biura oraz produkcji.
Więc tak firma na ogół zła nie jest. W budowie są nowe hale produkcyjne z czym pojawiają się nowe maszyny po czym potrzebni są ludzie do pracy. Fakt faktem płaca taka sobie, ale wiadomo każdy chce jak najwięcej nigdy nie dogodzisz. Jedyny fakt który psuje wizerunek firmie to ogólny burdel w biurze oraz w strategi produkcji, po czym tak najbardziej cierpią ludzie którzy pracują na produkcji, ponieważ przez niewłaściwe zarządzenie planem produkcji niektóre maszyny(+ osoby pracujące na nich) muszą pracować cały czas.
Po pierwsze firmą rządzi marketing(zwłaszcza kobiety z marketingu). Każda z pań ma potencjalnych klientów którzy składają zamówienia na dane opakowania. Teraz jest ta śmieszna kwestia. Handlowcy tzw" panie z marketingu" same na ogół sugerują sobie że trzeba zrobić nadwyżkę produkcji bo klient pewnie będzie chciał za jakiś czas znowu opakowanie a tu wtedy proszę wszystko gotowe. Oczywiście jest inaczej. Pracownicy zmuszeni są do pracy 7 dni w tygodniu tylko przez to że pani z Marketingu zleciła pani z planowania aby jej zlecenie było zrobione na zaraz (tzw: PILNE!). Pracownik produkcyjny przychodzi w niedziele zrobić daną robotę. OK Super jest gotowa paleta jakiegoś tam opakowania. Potem co? ta paleta z nadwyżką stoi i stoi i albo pojedzie, albo i nie pojedzie po czym będzie musiała być wyrzucona na makulaturę, klient nie chce nadwyżki kupić ponieważ tyle nie zamawiał. Więc ty człowieku produkcyjny tak naprawdę przyszedłeś w niedzielę do roboty tylko po ty by być w robocie, bo opakowanie które się wyprodukowało i tak nie idzie na sprzedaż tylko na makulaturę. Kolejna sprawa, brak jakiej kol wiek strategii planowania wobec planistów. Notorycznie się boją kobiet z marketingu ponieważ one mają tą władzę (lol). Na siłe wprowadzane kolejne zlecenia aby roboty było tyle że nie przerobisz.
Kierownictwo to na ogół w życiu prywatnym bardzo mili i sympatyczni ludzie, lecz muszą niestety zmuszać pracownika produkcyjnego do pracy 7 dni w tygodniu bo tego wymaga "Marketing". Prezesi firmy tak naprawdę o wielu rzeczach nie wiedzą co się dzieje bo wszystko jest ukrywane.
Ocena subiektywna firmy jest taka że nikt nie potrafi zapanować nad strategią planowania produkcji ( psuje to marketing) Natomiast technologia rozwoju firmy idzie w dobrym kierunku.
zdjecie uzytkownika
icek - 2015-05-26 11:47:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak, pracuje tam już trochę na produkcji i jest średnio. Początki są nie łatwe, trzeba spiąć tyłek i robić swoje - jak wytrzymasz 3 miesiące to już jesteś "starym pracownikiem". Rotacja ludzi jest naprawdę spora. Sam miałem ochotę to rzucić ale jakoś się przegryzłem.
Prawda jest że organizacja pracy czasmi leży na łopatkach a niedoświadczone zmianowe nie wiedzą co zrobić, zresztą w tej firmie nikt nie dba o szkolenie nowych, "chcesz to się nauczysz - nie to popracujesz tylko 3 miechy".
Chyba jej w każdej firmie kierownictwo i prezesostwo się czepia, przeważnie wtedy gdy są kontrole z zewnątrz lub coś tam nie idzie w produkcji.
Pakiety socjalne i wyższe umowy są minimalne, oj bardzo skromne. Co do podwyżek to jak jesteś zdolny, czaisz swoją pracę i jesteś w miarę uniwersalnym operatorem to i zarobisz, jak nie to niestety najniższa krajowa i tyle.
Co do zarobków ile wychodzi na najniższych szczeblach, to prawda jest że idzie zarobić 2,300 - 2,000 nawet jako nowy pracownik - ale trzeba się liczyć że wtedy w miesiącu masz 29-30 dni pracujących i może 1 dzień wolny, ale to tylko w sezonie (tak od lipca do końca roku) normalnie to wychodzi tak 1,600 - 1,500. Prawdą też jest że możesz zostać wysłany na urlop, bo masz go za dużo, możesz się stawiać próbować zmienić termin, ale i tak pójdziesz ( i tak cię wyślą). To wysyłanie ma na celu to by w sezonie ludzie nie urlopowali oraz to że poza sezonem zdarza się że inne maszyny stoją, konserwują się itp. itd. co oznacza że inni pracownicy albo urlopują, albo gdy już wykorzystali urlop to popracowali by za ciebie.
Podsumowując, nie jest źle, ale rewelacji też nie ma, jeżeli kierownictwo i prezesostwo zmienili by podejście do ludzi, tak często jak nowe super samochody dało by te 2 zł więcej za godzinę (lub nawet 1 zł) w umowie nikt by nie narzekał.
zdjecie uzytkownika
marta - 2015-06-30 06:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, teraz drukarnia kozioł poszukuje asystentki lub asystenta do działu handlowego z językiem niemieckim w Lubartowie, ogłoszenie jakby co http://www.gowork.pl/praca_podglad,5932592?keywords=®ion=lubartow . Zastanawiam sie, czy nie spróbowac zaaplikować, jednak sama nie wiem, czy warto, może ktoś jest w stanie polecić, pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
rumcyk - 2015-08-06 09:04:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ! Mam pytanie odnośnie zarobków kierowców pracujących w tej firmie ile da się zarobić? Czy w ogóle warto się angażować w prace w tej firmie...
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-07-27
Żródło: Gowork.pl
Lubartów
(lubelskie)
DRUKARNIA DAKO Kozioł i wspólnicy spółka jawna 21 – 100 Lubartów ul. Nowodworska 1 Jesteśmy nowoczesną, dynamicznie rozwijającą się, rodzinną drukarnią opakowań. Istniejemy na rynku od 1974 roku. Naszych klientów obsługujemy w szerokim zakresie usług, włączając doradztwo z zakresu grafiki oraz technologii wykonania. Odpowiedzią na stale rosnące wymagania klientów i coraz to nowe wyzwania jest nasz park mas
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-06 12:11:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-08-06 12:13:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
milo sie czyta tak opinie. wiec chyba warto aplikowac do tej firmy akurat teraz widze trwaja nabory na pomocnika operatora maszyny poligraficznej oraz kierownika projektu sprzedazy. co do zarobkow powiedzmy sobie szczerze lubartow jest to male lubelskie miasteczko tam zarobki nawet kolo 1600 to pomagaka sie rodzinie utrzymac. wiec i tak nie jest zle.
zdjecie uzytkownika
sara - 2015-08-06 15:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A praca dla kobiet się znajdzie???? ; widzę ,że najchętniej zatrudniani są panowie . Czy są jakieś wolne stanowiska
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drukarnia Dako

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Drukarnia Dako?
Zadaj pytanie
alert