brak logo

Drukarnia Dako

Lubartów

Opinie o Drukarnia Dako

nikt 2014-05-12 10:36:41
Skala zawiści nawet między samymi pracownikami jest niedoopisania.
Rządzą klany rodzinne.
6.50 przez rok potem 7 przez 3 lata
W sezonie non stop, nie ma roboty pisz urlop potem jak ci trzeba to nie masz
no i kwestia umowy o prace zlecenie i tylko zlecenie
o kierownika nie pisze bo moderator usunął by całą treść wypowiedzi
tyle zemnie kto ma jakies ambicje niech omija to miejsce szerokim łukiem
1
laik 2014-06-28 12:25:33
A jak się w Dako pracuje na stanowiskach biurowych, nie produkcyjnych? Proszę o poważne opinie byłych i obecnych pracowników i błagam - jakieś konkrety a nie tylko "to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; albo "spoko" ?
1
Pogromca idiotów 2014-08-12 12:43:29
Hmm...płaczecie, że pensje marne: 6,50 - 7,00 na godzinę, a mój znajomy pracujący na produkcji zarabia ponoć nawet 3.000 netto miesięcznie (oczywiście mając trochę nadgodzin czy sobót), jest to możliwe czy raczej kolego bajki pisze? Ile można na produkcji wyciągnąć max? Dodam, że kolego nie jest niczyim protegowanym, nie ma znajomości w firmie.
1
pracownik 2014-08-29 22:38:22
Pracuję w Dako już 7 lat,powiem że z roku na rok jest coraz lepiej,mam już dożywocie na pełnym i zarabiam 2500-4000 pln,w zależności od miesiąca,mając 2 km do pracy.Dziwie sie niektórym osobom że tak jadą po tej firmie,wystarczy chcieć pracować,nie wywyższać sie,nie podlizywać...po prostu robić swoje.Uwierzcie mi,że dobrych pracowników doceniają...wiem po sobie.
5
Pogromca idiotów 2014-09-11 16:00:52
2500-4000 PLN ?? Zapomniałeś dodać czy brutto, czy netto ?? Chociaż w netto wątpię...
1
obserwatorr 2014-10-17 21:36:58
Podobno w dako ma powstać druk na maszynach flekso? czy to prawda?
3
pracownik 2014-10-25 21:37:19
Obserwatorr to prawda, zapraszamy, jesli posiadasz doświadczenie! Piszą tylko osoby ze złym doświadczeniem, oczywiście najniższy szczebel :)
1
aa1 2014-10-28 19:15:54
Chwalą firmę w rzepie więc jak to jest z tą firmą?
Czemu właściciele nie chcą ujawnić swego wizerunku? Czyżby to lubartowscy bonzowie?
1
o1 2014-10-31 09:05:05
A może ktoś wie jakie konkretnie maszyny fleksograficzne mają zakupić? (nazwa i model). Być może złoże do tej firmy cv i taka informacja by mi pomogła w podjęciu decyzji:)
Były niewolnik 2014-11-07 12:30:51
"Uwierzcie mi,że dobrych pracowników doceniają...wiem po sobie" wtf?-Pewnie jesteś z nowodworu. Pracowałem kilka lat i z tym docenianiem to przesadziłeś...Chyba że masz na myśli zmuszanie pracownika do pracy w święta i niedziele. Stary pracownik nie jest w żaden sposób doceniany!. Żadnych premi czy podwyżek od kilku lat ( robisz za stawkę bardzo zbliżoną do nowego). Często gęsto miesiące w których masz dzień wolnego...Na święta żadnych talonów, paczki tylko dla dzieci (jeśli masz). Na każdym kroku hamstwo i czepialstwo. Zmianowe sp. to osoby z ulicy bez pojęcia,za najniższą krajową "umilą ci pracę do tego stopnia że ci się odechce" tzw popychadła, donosicielki. Doceniane to są panienki z marketingu itd które popijają kawkę i kompletnie nie przykładają się do swojej roboty przez co ty masz pod górę. Wszechobecny brak organizacji...Firma rozwija się dzięki wyzyskowi jaki tam panuje.
8
braunal 2014-11-10 13:30:47
nie ma wydzielonego miejsca dla palaczy,kontrole w sazafkach,nie wolno pic napojów na hali,nie wolno żuc gumy do żucia,nie wolno pracować w dzinsach ,dresach.Przez pierwsze 3 miesiące ubierają cie w żółte koszulki jak kretyna...jest tego wiecej,jak praca w świeta...
2
luzik 2014-12-09 10:36:46
Pracownik. Jak jestes facetem to napewno duzo zarabiasz zalezy jeszcze jakim typem jestes operatorem czy kims innym. Kobiety robia za facetow odbieraja opakowania pakuja w pudelka i te ciezkie pudelka na palete ukladaja a operator patrzy na to jak kobieta sie meczy i dzwiga a gdy poprosi go o pomoc odpowiada mi za to nie placa. Kobieta zarabia najnizsza krajowa a facet wiecej bo ma premie za nic robienie taka jest prawda pracuje tam wiec wiem. A jak kobieta sie zbuntuje to ma przechlapane i operator puszcza tak szybko ze niema czasu nawet po glowie sie podrapac
4
o1 2014-12-14 19:07:46
głupoty luzik piszesz. Wiem że marne pieniądze kobiety zarabiają ale praktycznie nie mają żadnej odpowiedzialności. Operatorzy maszyn to nie instytucja wspomagająca ale zwykły pracownik który zarabia kilka złotych więcej . Ja wiem ze szkoda tych kobiet, można pomóc raz, dwa razy ale nie cały czas.
1
Mała 2015-01-06 20:40:58
Drukarnia Dako rosnie w potęgę.To fakt.Daje pracę wielu osobom z Lubartowa i okolic.Nowoczesne rozwiazania,technologie-mozna pozazdrościć. Jednak jeśli chodzi o pracownika produkcyjnego-no, szczerze powiem ze nieciekawie.Płace dosyć niskie, czterobrygadowy lub dwuzmianowy system pracy.Kobiety na produkcji maja dosyć ciężko, ale jeśli ktoś sie wdroży i w sumie przyzwyczai do panujacych tam warunków to można przeżyć.Fakt-nie można nosić biżuteri, są czepki i odzież ochronna ale to nie wymysł właścicieli tylko wymóg systemu ISO.Jeśli chodzi o pracę biurową-tak jak wszędzie początki ciężkie bo trzeba sie ze wszystkim zapoznać ale z tego co wiem rotacja mała a nawet nikła wiec chyba nie jest tak źle.Dziewczyny w biurze "psioczą" że ciężko, ale jakoś większość trzyma się i nie myśli odchodzić.Troszke organizacja kiepska i przepływ informacji ale to już wina ludzi a nie systemu.
5
lajo 2015-03-15 04:12:40
Wie ktoś jak wygląda praca na stanowisku informatyka. Planuje tam spróbować.
1
Pracownik Dako 2015-04-18 18:45:18
To zalezy gdzie sie trafi wiadomo na poczatku nigdzie nic za nic ci stawki nie podnosi kazdy zaczyna od czegos, jak sie komus stanowisko nie spodoba to sa mozliwosci zmiany stanowisk,pracujac i sie wykazujac checia do pracy i zainteresowaniem to nie mozna narzekac, jest gadanie od zawsze ze kaza przychodzic sobota niedziela na sile, chcesz wolne to daja,ogolnie ludzie przychodza bo wieksza kasa ci co najwiecej narzekaja to soryy...niechce sie robic tacy tez sa nwm czego tam tyle ludzi robi skoro jest tak niby zle wiecej glupot o firmie mozna slyszec od osob ktorym sie stanowisko nie podobalo i sie zwineli szybciej niz sie rozwineli,wielu sie przewinelo i duzo osob za alkohol polecialo wiadomo firma za takie osoby odpowiada i to po takich osobach mozna bidy sobie narobic.Jedni wracaja drudzy ida dalej kto co lubi praca jak praca 8h pracujesz i git sa zmiany 3 i 4 brygadowe.
tesladiana 2015-05-23 13:25:51
Witam, mogę napisać kilka słów o firmie z perspektywy biura oraz produkcji.
Więc tak firma na ogół zła nie jest. W budowie są nowe hale produkcyjne z czym pojawiają się nowe maszyny po czym potrzebni są ludzie do pracy. Fakt faktem płaca taka sobie, ale wiadomo każdy chce jak najwięcej nigdy nie dogodzisz. Jedyny fakt który psuje wizerunek firmie to ogólny burdel w biurze oraz w strategi produkcji, po czym tak najbardziej cierpią ludzie którzy pracują na produkcji, ponieważ przez niewłaściwe zarządzenie planem produkcji niektóre maszyny(+ osoby pracujące na nich) muszą pracować cały czas.
Po pierwsze firmą rządzi marketing(zwłaszcza kobiety z marketingu). Każda z pań ma potencjalnych klientów którzy składają zamówienia na dane opakowania. Teraz jest ta śmieszna kwestia. Handlowcy tzw" panie z marketingu" same na ogół sugerują sobie że trzeba zrobić nadwyżkę produkcji bo klient pewnie będzie chciał za jakiś czas znowu opakowanie a tu wtedy proszę wszystko gotowe. Oczywiście jest inaczej. Pracownicy zmuszeni są do pracy 7 dni w tygodniu tylko przez to że pani z Marketingu zleciła pani z planowania aby jej zlecenie było zrobione na zaraz (tzw: PILNE!). Pracownik produkcyjny przychodzi w niedziele zrobić daną robotę. OK Super jest gotowa paleta jakiegoś tam opakowania. Potem co? ta paleta z nadwyżką stoi i stoi i albo pojedzie, albo i nie pojedzie po czym będzie musiała być wyrzucona na makulaturę, klient nie chce nadwyżki kupić ponieważ tyle nie zamawiał. Więc ty człowieku produkcyjny tak naprawdę przyszedłeś w niedzielę do roboty tylko po ty by być w robocie, bo opakowanie które się wyprodukowało i tak nie idzie na sprzedaż tylko na makulaturę. Kolejna sprawa, brak jakiej kol wiek strategii planowania wobec planistów. Notorycznie się boją kobiet z marketingu ponieważ one mają tą władzę (lol). Na siłe wprowadzane kolejne zlecenia aby roboty było tyle że nie przerobisz.
Kierownictwo to na ogół w życiu prywatnym bardzo mili i sympatyczni ludzie, lecz muszą niestety zmuszać pracownika produkcyjnego do pracy 7 dni w tygodniu bo tego wymaga "Marketing". Prezesi firmy tak naprawdę o wielu rzeczach nie wiedzą co się dzieje bo wszystko jest ukrywane.
Ocena subiektywna firmy jest taka że nikt nie potrafi zapanować nad strategią planowania produkcji ( psuje to marketing) Natomiast technologia rozwoju firmy idzie w dobrym kierunku.
3
icek 2015-05-26 11:47:36
Powiem tak, pracuje tam już trochę na produkcji i jest średnio. Początki są nie łatwe, trzeba spiąć tyłek i robić swoje - jak wytrzymasz 3 miesiące to już jesteś "starym pracownikiem". Rotacja ludzi jest naprawdę spora. Sam miałem ochotę to rzucić ale jakoś się przegryzłem.
Prawda jest że organizacja pracy czasmi leży na łopatkach a niedoświadczone zmianowe nie wiedzą co zrobić, zresztą w tej firmie nikt nie dba o szkolenie nowych, "chcesz to się nauczysz - nie to popracujesz tylko 3 miechy".
Chyba jej w każdej firmie kierownictwo i prezesostwo się czepia, przeważnie wtedy gdy są kontrole z zewnątrz lub coś tam nie idzie w produkcji.
Pakiety socjalne i wyższe umowy są minimalne, oj bardzo skromne. Co do podwyżek to jak jesteś zdolny, czaisz swoją pracę i jesteś w miarę uniwersalnym operatorem to i zarobisz, jak nie to niestety najniższa krajowa i tyle.
Co do zarobków ile wychodzi na najniższych szczeblach, to prawda jest że idzie zarobić 2,300 - 2,000 nawet jako nowy pracownik - ale trzeba się liczyć że wtedy w miesiącu masz 29-30 dni pracujących i może 1 dzień wolny, ale to tylko w sezonie (tak od lipca do końca roku) normalnie to wychodzi tak 1,600 - 1,500. Prawdą też jest że możesz zostać wysłany na urlop, bo masz go za dużo, możesz się stawiać próbować zmienić termin, ale i tak pójdziesz ( i tak cię wyślą). To wysyłanie ma na celu to by w sezonie ludzie nie urlopowali oraz to że poza sezonem zdarza się że inne maszyny stoją, konserwują się itp. itd. co oznacza że inni pracownicy albo urlopują, albo gdy już wykorzystali urlop to popracowali by za ciebie.
Podsumowując, nie jest źle, ale rewelacji też nie ma, jeżeli kierownictwo i prezesostwo zmienili by podejście do ludzi, tak często jak nowe super samochody dało by te 2 zł więcej za godzinę (lub nawet 1 zł) w umowie nikt by nie narzekał.
rumcyk 2015-08-06 09:04:01
witam ! Mam pytanie odnośnie zarobków kierowców pracujących w tej firmie ile da się zarobić? Czy w ogóle warto się angażować w prace w tej firmie...
2
sara 2015-08-06 15:26:11
A praca dla kobiet się znajdzie???? ; widzę ,że najchętniej zatrudniani są panowie . Czy są jakieś wolne stanowiska
Ela 2015-10-02 17:43:42
7 zeta na godzinę to dniówka wychodzi 56zł, pomnożyć przez 30dni, 1680zł
to znajomy pracuje po 16 godzin przez 30 dni w miesiącu? bez dni wolnych? Ciekawee, oj bardzoo ciekawe heheh
off 2015-11-03 10:11:30
przestańcie gadać o renomie firmy. to tak jak gadanie że polska jest zieloną wyspą i najlepiej rozwijającym się krajem. propaganda i tyle, a wszyscy w d... ru..ni. Jak się pochwalicie konkretnymi zarobkami to Wam uwierzę, że jest w miarę. Tymczasem to miejsce pracy nie różni się od najmniejszych drukarni w stodołach.
2
duggy 2015-11-17 13:08:32
A jak wyglada sprawa zatrudnienia w dziale marketingu? jakie tam sa zarobki? jakie godziny pracy biura? rozumiem, ze praca poniedzialek-piatek?
dzieki
1
nos 2015-11-30 18:14:16
Opinie sa różne jak różni są ludzie. Praca jak praca a jeśli ktoś bierze setki to niech nie placze, że w pracy na okrągło a jak chce miec trochę wolnego to i mniej zarobi więc nie plakać poza sezonem odpoczniecie. Tak jest w każdej firmie także w mojej bo wymaga tego rynek. Ale najlepiej obrzucać błotem z zazdrości. Praca stała co miesiąc na koncie jest więc jak komuś nie pasuje i tak jest źle i nie polecacie nikomu to po co tkwicie w tej firmie, która Waszym zdaniem jest taka zła ? ludzie zastanówcie sie zanim zaczniecie pierdzielić.
1
matematyk 2016-01-05 12:13:09
Ilonko dziecko kochane, 12 zł za godzinę przy średnio 168 h/mies daje nam imponującą kwotę 2016,00 zł, zaś mediana dla pracowników działu sprzedaży wynosi obecnie jakieś 3100 zł (Sedlak&Sedlak). d..... więc nie urywa.
1
matematyk 2016-01-22 13:43:42
aaaa, to akurat minimalna godzinowa 12/h wyjdzie, uspokoiłeś mnie, dzięki.
Jeszcze bardzo bym chciał zobaczyć tych znakomitych super-handlowców, co się godzą na takie pieniądze, obojętne w jakiej branży?
cy997 2016-02-11 12:25:24
W biurze maja grosze plus premia od sprzedaży i wszystko jest ładnie jak produkcja nie odwali fuszery i nie ma reklamacji to wtedy jest trochę więcej. A co to za handlowcy!!!? Zlecą na produkowanie towaru i wszystko leży i kiśnie. A no po to robią 4 brygady żeby nie musieli setek płacić za weekendy. Bo zakładając, że wieloletni pracownik zarabia "aż" 10zł/h to za weekend dostaje stawke x 2 i to właścicieli bardzo boli. Ludzi to już nie ma do pracy. Robią kastingi i nic a przyjdzie wiosna to sporo osób znajdzie inną prace. Mówił mi znajomy, że podwyżki były, aż 20gr do 30gr do godziny dali no ale nowy lambo za pare mln. dużo pali więc takie podwyżki są uzasadnione. Zabierzmy ludziom chleb bo trzeba zatankować.
1
stef 2016-03-16 16:48:31
DAKO to Katastrofa!
w ciągu ostatnich kilku tygodni zwolniło się tam bardzo dużo osób z biura jak i z produkcji...to o czymś świadczy...
obiecanki kadrowej to jakieś bajki, nic z tego co mówiła na rozmowie o pracę, nie sprawdziło się..uważajcie bardzo jeśli zdecydujecie się jednak pójść tam na rozmowę.
Totalny wyzysk!! brak poszanowania dla pracownika!! ludzi traktują jak rzeczy, albo i gorzej. praca w biurze, niby 8h dziennie, ale do tego codziennie ma być ktoś w pokoju do 17, plus sobota dyżury-nadgodziny nie płacone, urlopy tylko w określonym okresie roku... a na dodatek oprócz podstawy jest premia uznaniowa, więc zależy czy ją dostaniesz czy nie..z % premii też bez szaleństw... ogólnie porażka! NIE POLECAM!!! SZKODA CZASU
5
pracodawca zagraniczny 2016-04-26 16:38:09
Witam Zapraszam do kontaktu operatorow skladarko sklejarek z firmy Dako z doswiadczeniem. Firma Essentra z Newport szuka operatorow. Jezyk angielski nie wymagany na poczatek, firma oferuje darmowy kurs angielskiego . zarobki od £12 za godzine. zainteresowanych prosze o kontakt na maggie@cdrecruitment.co.uk ( Malgosia) praca od czerwca.
12
szybkoręki 2016-07-04 21:13:25
hahhahahah dobre ta firma idzie na dno pozdrawiamy P Agatke i caaaaaaaly sztab pseudo kierowników poczynając od jakiś tam zmianowym po przecudnej urody technologow
4
byla_p 2016-08-10 16:47:43
Pragnę podzielić się moją opinią o tym nieszczęsnym "zakładzie" pracy, choć powinnam napisać "obozie". To co się tam dzieje to jakaś kpina z ludzi. Operatorzy po ustawieniu maszyny sobie chodzili na pogaduchy, dłubali tam i ówdzie, a całą czarną robotę odwalały kobiety i to za najniższą krajową. Nie dziwne że często kobiety są na zwolnieniach lekarskich. Nie wspomnę o tym, że w upały to nie było dodatkowej przerwy, a jak już wprowadzili to na 2 góra 3 dni a potem została odwołana. Mało tego same pracownice musiały sobie kupić wentylatory za swoje pieniądze. Dziwi mnie że tam jeszcze nikt na poważnie nie zasłabł, ale nie sądzę że to przemówi do rozsądku kierownictwu. Przecież lambo musi na czymś jeździć. Cieszę się że tam już nie pracuje.
4
były_p 2016-08-15 13:48:26
Pragnę dodać, że gdy temp. przekracza 30st to chowają termometry. A kobiety i osoby z grupą są tam mile widziani bo zasuwają za najniższą. Poza tym im ktoś jest głupszy tym ma wyższe stanowisko, bo nikt normalny tam nie pójdzie za te pieniądze co płacą. No bo jaki jest szczyt debilizmu??? Zostać kierownikiem w dako!!! Pozdrawiam wszystkich kierowników:)
17
gnom 2016-08-21 19:48:18
Co ty pier.... Chyba nie o tym dako mówimy. bez komentarza. szkoda słów
szybkoręki 2016-08-27 12:24:34
niestety prawda
2
szybkoręki 2016-08-27 12:33:57
Gnom ? Ty pewnie jestes jednym z synkow ( nieudaczników ) ojca dyrektora bądź jakies inne trefne nasienie bo wszystkie negatywne kom. to prawda i wszyscy o tym wiem. Dako ma za nic ludzi a przyklady można mnożyć! !!!!! Tu nie ma szacunku dla nikogo. Podobno dochodzi PRACOWNIK co pracowal ponad 20 lat i ponoc był swietnym pracownikiem! !!!!!!!!!!!!
10
pracownik DAKO 2016-09-06 06:59:28
Dla wszystkich chcących tam pracować. Pan Robert (kier.) moim zdaniem stosuje politykę mobbingu, obserwuje albo stanie nad tobą i ewentualnie obserwuje na kamerach czy zapier.... choć sam kiedyś pracował na maszynie. Jeszcze dziwie się że sprawy w sądzie nie ma, ale to chyba kwestia czasu. Razem z Panią kadrową rządzą firmie, więc proszę na te osoby uważać. Sama Pani Agata uważa że na produkcji pracują nie ludzie tylko bydło, więc szacunku od niej nie ma co wymagać. Uśmiech, krótka spódniczka i ja nic nie mogę... Zarząd nie wie co się dzieje w firmie, te dwie osoby tylko przekazują informację do góry a tam wszystko przyjmują. Taką polityką firma długo nie pociągnie... Jestem pracownikiem z długoletnim stażem i wiele rzeczy widziałem, ale i ku lepszemu nie idzie. NIE POLECAM TUTAJ PRZYCHODZIĆ. Ludzi biorą przez UP bo nikt nie chce pracować. Kultura osobista najważniejszych osób w firmie jest poniżej zera, więc jak chcesz usłyszeć k... wypie... to zapraszamy. To wszystko jest moją osobistą opinią a ktoś sądzi inaczej?
31
logiczny 2016-09-06 20:14:05
niestety muszę się zgodzić z moim przedmówcą, uważam że takie osoby szkodzą wizerunkowi firmy, niestety pozyskać pracownika jest bardzo trudno, a utrzymać go jeszcze gorzej ze względu na niskie zarobki i wymagania nieadekwatne do płacy. brak szacunku, mobbing, niska płaca itd sprawiają że ludzie mają gdzieś swoją pracę, nie szanują jej i nie przykładają się do niej. bo obciąć już niema z czego. firma sama w sobie traci bardzo dużo na prestiżu i opinii przez takie osoby kierujące. jeśli nikt nie chce tam pracować albo zwalnia się po miesiącu to znaczy że coś jest nie halo. będzie źle dopóki nie zmieni się nastawienie do pracownika (nie bydlęcia) i utemperuje niektóre osoby..
można mówić że każdemu chodzi o kasę ale czy nie pracujemy dla dóbr materialnych? jeśli tu będzie umiarkowane zadowolenie to i wydajność i jakość pracy też się poprawi.
10
Kilkuletni 2016-09-08 12:25:07
Wszystko to co pisali przedmówcy to prawda .W całym zakładzie jest kolesiostwo.Nagminne picie alkoholu nawet na pierwszej zmianie ,a co mówiąc na drugiej.Wszyscy o tym wiedzą ale niektórym można bo to staży pracownicy.Szok
pozdrawiam i zapraszam kolejne osoby do pracy
6
budzyk 2016-09-09 10:53:35
A ja się z przedmówca nie zgodzę .Pracuje już jakiś czas i nie widziałem w firmie pijaństwa. Są działy gdzie trzeba codziennie chodzić na alkomat ,więc pijaństwo nie wchodzi w grę to raczej wymysł .
3
Kilkuletni 2016-09-09 12:50:30
Wszystko co pisałem to prawda .Pracuję w firmie miesiąc i widzę co się dzieje .Kolesiostwo na każdej zmianie nikt ci nie pomoże każdy jest najmądrzejszy.A alkohol to szczera prawda.
3
Phobe 2016-09-21 09:44:57
Normalne pieniadze kolego popatrz na place w innych drukarniach pozniej cos pisz. Za 1300 utrzymasz sie sam wynajmiesz mieszkanie, wyzywisz sie,? A gdzie ubrania kosmetyki i inne pierdoły potrzebne do zycia? W innych drukarniach oferują dwa razy wiecej na start i to podstawy. Dwa że daja w soboty dorobić. Wiec nie wciskaj tu ciemnoty ludziom ktorzy wiedza wiecej bo tam pracuja
2
szybkoręki 2016-09-30 16:50:41
Witam . No i odszedł. Najlepszy jaki był w drukarni. Pracował ponad 20 lat .Dojechali go psychicznie bo zarabiał za dużo i nie pasowal do reszty sprzedawczyków i podpierdalaczy. Zostali ludzie z ukladami i tacy co zarabiaja gorsze bo i tak nigdzie nie znajdą pracy. Ta niby firma to koszmar. Panie Zbyszku życzę powodzenia i szybkiego powrotu do zdrowa..
16
Kat 2016-10-08 09:40:36
Nie prawda! Tam jest wspaniałe. Pełna kultura i wyrozumiałość! Tylko w drukarni Dako mogę spełniać sie zawodowo!!! TO JA zostanę pracownikiem ROKU.
szybkoręki 2016-10-11 15:35:35
quiz - czy nomen omen ze tak się wyrażę najwspanialsi " PRZEŁOŻENI " poloźą drukarnie ? wiem wiem tz kiedy ja poloźą ? bo fachowców już tam nie ma no ale tymi co zostali JESZCZE , najprościej dyrygowac i rozkazywac .
4
ostatni z ostatnich 2016-10-18 20:35:51
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie nie mowce co ma dako zrobić dla Was a pomyślcie co Wy możecie zrobić dla dako, niech każdy z nas da coś od siebie, nech każdy zrobi więcej jak minimum niech każdy z nas zrobi swoją robotę myśląc o następnym etapie produkcji a nie jak by tu zrobić żeby zmiennik nie zrobił nic! !!!!!! oczekujemy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie czego - proszę każdy z nas może założyć sobie drukarnie i spełniać swoje zachcianki nie wiem lambo merola motorowke lub wydać kasę na powiekszenie peniora. siedzisz tu to daj żyć innym i nie sraj we własne gniazdo - nic na siłę - ale żem się wkqrwil no
człowiek 2016-10-23 17:04:09
Jasne! Niech każdy założy swoją drukarnię i tak samo korzysta z sytuacji w Lubartowie. No to jest wyjście! A potem do kościoła i miłość do bliźniego. Pracuj, nie marudź i ciesz się, że możesz dostać najniższą krajową. Zdaje się, że tu się kadry mocno udzielają...
6
Opinia operatora :) 2016-10-30 11:51:24
Witam wszystkich opiniowiczów i ja napisze coś od siebie. Według mnie to nie prawda, że każdy z operatorów po ustawieniu swojej maszyny lata po innych maszynach na rozmowy, ja swojej maszyny pilnuje, aby robota szła jak należy i jest dużo operatorów, którzy też tak robią. Większość pisze na temat wypłat ja powiem tyle, że w porównaniu do innych drukarni to te są takie sobie. Napewno jeżeli każdy by zarabiał więcej, a mówię akurat bardziej o operatorach pomijając tych z druku to i robota by szła szybciej i sprawniej bo przecież to na operatora spada cała odpowiedzialność za kartoniki które zrobił tzn wyciał czy tez skleił dlatego wypłata powinna być znacznie większa od wypłat innych pracowników na danej maszynie. Dodam że przy tym każde zlecenie trafiające do klienta trafiało by szybciej tzn oczywiście zależy to tez od planowania pracy. To, że ktoś pisze o alkoholu tzn. że ktoś pije to nie wiem ale jak wypije i przyjdzie do pracy to z pewnością wylatuje. Na temat szefostwa się nie wypowiadam bo mnie to nie interesuje co kto robi i dlaczego. Dla mnie liczy się jakość, ilość no i ilość wypłaty, która uważam, że powinna być większa. To tyle uważam, że trochę to wam streściłem.
jasiu 2016-11-08 17:29:29
Czesc. Nie jestem może pracownikiem ale mam w tej firmie pare osób z rodziny i chcialbm zabrać glos w dyskusji ponieważ kumpel z pupu mowil mi
ze wystąpili o pozwolenie na zarudnianie obcokrajowców czyli pewnie ukraincow. Co za patriota zamiast zapłacić ludziom uczciwe pieniadze za ich prace bo przeciez ma ich pod dostatkiem i traktować ich z poszanowaniem ich godności chce zatrudniać naród który zawsze byl nam wrogiem! Rżnęli nas gorzej niż fryce czy ruscy podczas wojny a teraz jeszcze nam prace odbierają a w dako Tlumacza się tym ze nie maja chętnych do pracy. Nie dziwie sie bo za takie pieniadze i za takie traktowanie ludzi nikt nie będzie chcial pracować. gdyby tylko płacili uczciwie, przestrzegali praw i traktowali jako tako ludzi mieli by pelno chętnych rak do pracy. WSTYD I HAŃBA!!!
10
Były pracownik 2016-11-23 19:26:35
Każdy myśli jakby drugiego utopić w łyżce wody. Brak szacunku czy zrozumienia. A na pomoc nie ma co liczyć. W szczególności w kadrach zastanawiają się jakby człowieka wykorzystać. Im wyższy stopień tym większy lizus. Każdemu odradzam tam prace.
5
Były pracownik 2016-11-23 19:27:09
Każdy myśli jakby drugiego utopić w łyżce wody. Brak szacunku czy zrozumienia. A na pomoc nie ma co liczyć. W szczególności w kadrach zastanawiają się jakby człowieka wykorzystać. Im wyższy stopień tym większy lizus. Każdemu odradzam tam prace.
3
Zostaw swoją opinię o Drukarnia Dako - Lubartów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drukarnia Dako