Profil firmy Charter Sp. Z O.O

Charter Sp. Z O.O

Urszulin

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Charter Sp. Z O.O

Michał 2012-03-06 19:42:10
PRACOWAŁEM TAM DAWNO TEMU, TZN JAKIEŚ 5 LAT TEMU. FIRMA JAK FIRMA TRANSPORTOWA OPIERAJACA SIE TYLKO WYŁĄCZNIE NA TRANSPORCIE CHŁODNICZYM, EKSPORT NA ZACHÓD I STANDART ROSJA, TAK SIE JEŻDZIŁO. Z TACHEM BYLO RÓŻNIE, ALE DUŻE WYZWANIE, SZCZEGÓLNIE DLA OSÓB LUBIĄCYCH WYZWANIA. BYŁY CZASEM MOMENTY GDY ODSTAWIAŁEM AUTO POD PŁOT ZE ZŁOŚCI, ALE POKLEPALI PO PLECACH, DOŻUCILI JAKIEŚ PIENIĄDZE I CIŚNIENIE ZCHODZIŁO. JEŻDZA TAM PRÓCZ POLAKÓW, RUSKI I BIAŁORUSINI. KASA WYDAJE MI SIE ZE PORÓWNYWALNA Z INNYMI TEGO TYPU FIRMAMI, ALE PIENIĄDZE ZAWSZE BYŁY WYŁACONE NA CZAS, JAK NIE BYŁO KASY TO SIE NIE WYJEŻDZAŁO Z BAZY I ZARAZ BYŁA :) JEZDZIŁEM TAM PONAD 3 LATA.
0
krzysiek 2012-03-07 09:23:59
Witam,
Ja pracuje tu cłąy czas od 2 lat z małym haczykiem aktualnie urlop.
Popieram kolegi zdanie są momenty ,ż ema sie już dość ale trzeba spojrzeć na plusy , jedizesz przez dom , w miare dobra organizacja spedytorów, wypłaty bez żadnego poślizgu. Po roku dostąłem nową R420 i nową naczepę ogólnie dużo nowych maszyn nie ma szrotów że stoisz dwa tygodnie na zachodzie i czekasz jak cie zrobią, dzień góra i jedziesz dalej. Także moim zdaniem firma godna polecenia , a cierpliwym na początku trzeba być wszędzie pzdr
0
Paweł 2013-08-12 16:30:41
Charter z Urszulina to jedna wielka masakra. Szefostwo jakby mogło to dawało by 1 zł za miesiąc pracy. Tak samo traktują kierowców jak i osób z biura ten kto [usunięte przez moderatora] szefowi na innych ten ma dobrze a ten uczciwy to lepiej niech zwalnia się i szuka nowej pracy bo na pewno nie dorobi się!!!!!!!!!!. Oszczędzają na czym tylko mogą i szukają głupków którzy będą pracować na najniższą krajową.
1
anonim 2013-09-01 19:22:36
Cześć ile płacą w tym Charter Sp z o.o. czy jak na Urszulin i okolice to jest okej z zarobkami ludzie są spoko,i zadowoleni??
0
anonim 2013-09-10 22:19:56
a jaka kasa jakie zarobki s a w tej firmie czy mozna sie spokojnie utrzymac jest co miesiac jakas pewna podstawa mam male dziecko potrzebuje oparcia finansowego pozdrawiam
0
DODI 2013-09-19 11:43:09
CZEŚĆ

JESTEM DUMNY ŻE WRESZCIE ODWAŻYLIŚCIE SIĘ NAPISAĆ CAŁĄ PRAWDĘ O CHARTERZE. CAŁA PRAWDA WYCHODZI NA JAW:))))) JESTEM Z WAMI KOLEDZY I KOLEŻANKI.
2
anonim 2013-09-22 21:27:33
Potrzebuję kontrahenta - partnera do transportu Czy możecie polecic Chartera do wpółpracy? Ktoś ostatnio był zadowolony z usług?
2
2013-09-24 11:33:44
na pewno nie polecamy wam chartera!
1
2013-09-25 20:55:27
Skąd taka opinia ,że nie polecacie chartera do transportu chłopaki ?Napisane jak z pracownikami a z kooperacja z firmami jak niby jest?
0
hmm 2013-09-26 14:23:47
Ciekawią mnie opinie negatywne ludzi którzy tam pracują, trochę odwagi i szukajcie czegoś nowego, a później smiało można wystawiać opinie. I zgadzam się z przedmówcą, jeśli godzisz się na najniższą krajową w papierach to później nie narzekaj że tak masz
1
rajder 2013-09-27 06:58:06
Gdzie jest główna siedziba w Grodzisku czy Urszulin?Dokąd najdalej jeżdża kierowcy od Chartera system 7 / 7 dni sie pracuje czy to roznie zalezy od potrzeb co wam narzucaja z gory?
0
jakinnccyk 2013-09-28 12:13:31
Czyli co obiecują tylko podwyżki ale ich nie dają czy jak bo nie rozumiem? Duza jest rotacja warto zostać w tej firmie na dłuzej mozna sie dorobic pokaźnej pensji?Prosze o pomoc!
4
MArEk 2013-09-29 13:39:46
NAPISZE JASNO I WYRAŹNIE NIE MOŻNA DOROBIĆ POKAŹNEJ PENSJI, NAWET PO PARU ŁADNYCH LATACH PRACY. ODNOŚNIE PODWYŻEK TO TYLKO ICH OBIETNICE I SŁOWA RZUCANE NA WIATR. NIE IDŹ TAM PRACOWAĆ BO TO TYLKO STRATA CZASU TWOJEGO.
0
2013-09-29 18:07:08
To jeśli to strata czasu to dlaczego wy tam pracujece nadal? Widocznie musz abyc jakies pozytywy plynące z tej pracy?
0
2013-09-30 21:42:06
CHCESZ TO ID, SAM SIE PRZEKONASZ JAK NA PRAWDĘ JEST HHAHAHAH POWODZENIA ŻYCZĘ.
0
dżeki 2013-10-01 09:32:10
Siema
Czytam te wszystkie wasze opinie i jestem pełen podziwu że wreszcie odważyliście się napisać prawdę. Dodam, że będzie jeszcze gorzej ale teraz to już tylko dla chartera bo szykują się kolejne wypowiedzenia i to nie jedno tylko kilka.
Pozdro
2
2013-10-05 10:08:28
HeJkA

KoLeJnY W tYm RoKu, BaRdZo DoBrY PrAcOwNiK OdChOdZi A sZeFoStWo NiE wIdZi W tYm ProBlEmu. WłAśNiE wIdAć JaK zAlEżY Im Na uCzCiWyCh I PrAcOwItYcH pRaCoWnIkAcH, DlA NiCh LiCzY SiĘ TyLko żEbY MaŁo ZaRaBiAł i NiE pRoSiŁ O pOdWyŻki.
1
FELI 2013-10-10 07:25:41
Witam
Nową stronę założyli hahhahah... wszystko pięknie ładnie tylko żeby ludzi traktowali poważnie [usunięte przez moderatora]
0
GOSIEK 2013-10-13 07:21:08
koleszko czy koleżanko oni ludzi nie beda traktowac powaznie to juz sa tacy ludzie i maja to we krwi. szkoda gadac. jak tam pracujesz to uciekaj szybko bo tam bedzie jeszcze gorzej.
0
hejter 2013-10-13 20:41:02
Bańka w charterze napuchła już do granic, tylko czekać kiedy pęknie. [usunięte przez moderatora] krętacze zostaną, a uczciwi ludzie znajdą normalną robote.
2
GR 2014-02-03 11:24:28
Nie polecam bardzo nie polecam ludzi mają za nic.
3
robin 2014-02-15 16:27:41
@hejter jeżeli uczciwi ludzie znikną z Charteru to może to strasznie zniszczyć wizerunek firmy... skoro mówisz, że krętacze zostaną.
0
spidermen2010 2014-03-01 14:18:53
(usunięte przez administratora)I jeszcze jedno!!!jak się przyjmujesz obiecują złote góry,niewierzcie w te bzdury!jak 3ke zarobisz to tyle.Płacą od kilometra i 23gr.i śmieszną podstawe 800zł.
Jak niewierzysz to sie przekonasz na miejscu,jak (usunięte przez administratora)pare dni na paplaniu się w błocie na skombinowaniu sobie naczepy,remoncie jej,tankowaniu,rozliczeniu za paliwo(niewspomniałem o normach paliwowych 29l.)i wysępieniu załadunku u spedytora.
1
dedek 2014-03-15 17:47:39
a tak po kolei dla kierowców - praca w charter wyglada tak:
1) jestes przekrecony juz przy ustalaniu warunkow - nigdy nie zrobisz takiej ilosci km, ani nie zaplaca ci tyle co obiecuja na rozmowie.
2) potem jestes walony po kieszeni przy kazdym tankowaniu bo dystrybutor na placu jest ustawiony żeby zawyżał. Więc naleją 1000litry a pokaze 1010.
3) jak jezdzisz tylko do bazy to za kazdym razem marnujesz dwa dni jak nie lepiej zeby sobie znalezc i wyremontowac naczepe. Jak sie pofarci to od szoszona chwycisz lepsza, jak nie to bierz to co pod plotem w blocie juz do polowy kol stoi. pros sie o remont (no chyba ze dasz pare eur), szukaj dokumentow, zalatwiaj certyfikaty po urzedach a na koniec i tak sie rozkraczy na zachodzie bo w charterze warsztat warty tyle samo co i reszta.
5) jak juz sie skompletujesz, zapakaujesz banki z paliwem w paleciare (bo przeciez im wiecej paliwa z bazy wywieziesz tym wiecej jestes winien na starcie) to czekasz na zaladunek. O ile z Polski wyjedziesz w miare sprawenie to potem i tydzien i dwa mozesz stac (usunięte przez administratora) 6) zjezdzasz na baze, rozliczasz papiery i znowu stoisz i czekasz jak baran pod szyba caly dzien (no chyba ze dasz 10 eur i masz rozliczenie ekspressowe). Na sam koniec okazuje sie ze masz od ch.... obciazen bo przepał, naczepa ktora byla w super stanie teraz przez ciebie jest zlomem, nie masz wydruku (no a z kad masz miec jak zadna naczepa nie ma drukarki), wytyczali ci zwirowke a ty sie osmieliles przejechac kawalek autobanem. A jak juz przydarzy sie ze cos ci ukradna albo towar przysiadzie na paletach to od razu zapomnij o pensji i jeszcze zlodzieja z ciebie zrobia.
7) przychodzisz 20go po wyplate a tam niespodzianki same. chcesz sie poskarzyc - ciekawe komu? przeciesz prezesa nigdy nie ma jak sa wyplaty.
nikt nie wie o co chodzi w tej firmie - jak ktos chce pracowac to go zwalniaja, jak ktos ma głowe tam gdzue powinien to sam sie zwolni. po przyjmuja jakichs osłów co jeden to lepszy. Przez 2013 było w miare normalnie a teraz od poczatku wszystko na łbie staneło.
1
xvxvxv 2014-03-29 23:39:03
Zakaz robienia „weekendu” w kabinie ciężarówki – nowy pomysł francuskich władz
Opublikowane 24 lut, 2014

parking_ciezarowkiJak już wcześniej zapowiadano, Francuzi podejmują walkę z kabotażem. Nową bronią ma być tu zakaz odbywania weekendowego odpoczynku w kabinie ciężarówki. Już w przyszłym tygodniu francuski parlament ma głosować na nowym prawem, które byłoby dla przedsiębiorstw z Europy Wschodniej naprawdę sporą przeszkodą.

Według nowych przepisów, weekendową przerwę kierowca miałby odbywać tylko w hotelach. Co więcej, kierowany przez niego pojazd miałby w tym czasie znajdować się w strzeżonym miejscu. Jeśli natomiast ktoś nie stosowałby się do tej reguły, czekałaby na niego kara… nawet roku więzienia oraz mandat wynoszący 30 tys. euro.

Nowe prawo szczególnie dotknęłoby przewoźników bułgarskich oraz rumuńskich, których kierowcy często nie zjeżdżają do domu przez długie miesiące. Tragizm ich sytuacji uzmysławia przykład bułgarskiego kierowcy, który zamieszkał w niewielkim kamperze. Więcej na jego temat TUTAJ.

(usunięte przez administratora)
0
ccccccc 2014-04-21 10:29:17
Tytuł: Re: Charter, UrszulinPostWysłano: 24 sty 2014, 0:14
Offline
Użytkowni k

Rejestracja: 23 sty 2014, 23:56
GG: 0
Firma poszukuje kierowców z podkarpacia, których wysyła na Grecję. Po jednym kółku nie mieścisz się w normach odrazu są stu procentowe obciążenia za paliwo. Kierowcy rezygnują z pracy po jednym kółku za które zawsze są obciażani przy odrobinie szczęścia wychodzisz na zero a oni mają zrobiony frakt za darmo bo nie muszą płacić kierowcom którzy przychodzą do tej firmy z nadzieja że cos zarobia. Nie dajcie się nmabrac ich obietnicom. To wszystko co napisałem to tylko wierzchołek góry lodowej na ich organizacię brak słow zeby to opisac. :evil:
0
sdfdsfsdf 2014-04-21 10:40:15
spidermen2010
(2014-04-05 11:29:30) Norma jest jeszcze mniejsza jak masz lżej!te 29l. to załadowany na max. Przyjmują kiero jak leci i tak samo obciążają!za wszystko, jak jesteś frajer to godzisz sie na to i jezdzisz dalej oni takich potrzebują taka polityka jest w tej firmie
0
sfsfsdfsfsd 2014-04-21 10:41:08
spidermen2010
(2014-04-05 11:29:30) Norma jest jeszcze mniejsza jak masz lżej!te 29l. to załadowany na max. Przyjmują kiero jak leci i tak samo obciążają!za wszystko, jak jesteś frajer to godzisz sie na to i jezdzisz dalej oni takich potrzebują taka polityka jest w tej firmie
0
Bzik 2014-05-07 00:11:51
Trzeba się z tym pilnować, nie ma mocnych na to. Wiadomo zawsze można coś przekłamać, ale to może mieć fatalne skutki...
0
bur mistrz 2014-12-30 12:15:30
Charter Sp. Z O.O podobno teraz proponuje jakieś stanowiska pracy, słyszałam tak na mieście przelotnie od kolegi. natomiast nigdzie nie mogę znaleźć żadnych potwierdzających to informacji w internecie, a tutaj od wieków nie było żadnego komentarza nowego. moje pytanie brzmi czy firma nadal jeszcze działa na rynku?
0
Anty-Charter 2015-07-13 09:07:22
Dosc podla firemka. Nie polecam nawet podchodzic.
1
kejs 2015-08-24 15:40:32
Programista PHP portal żeglarski w Charter Navigator szukają. Ciekawi mnie jakie są zarobki n start dla doświadczonego programisty. Jestem zaintereswoany pracą i dlatego tu się pojwaiłem aby poczytać komentarze co do tej firmy. Zdania są podzielone więc chyba sam spróbuję tam aplikować i zobaczyć jak jest.
0
idol 2015-09-03 23:23:48
umowa o pracę na najniższą krajową przyjmują głównie ludzi za wschodniej granicy ponieważ im można zabrać połowę wypłaty a i tak będą dalej pracować i dorabiać szefa i córeczki
0
nitek 2015-09-23 19:10:13
@idol, wiesz umowa na najniższą krajową to nie jest żadne przestępstwo, nie musisz sie na to godzić, jeśli coś Ci nie pasuje, jak widac chętnych do pracy nie brakuje. Pytanie w ogóle o jakim stanowisku piszesz, bo dla przykładu Charter poszukuje teraz spedytora międzynarodowego i jakoś nie wierze, że oni zarabialiby najniższą krajową.
0
żenua 2015-09-27 16:34:24
Szukają teraz spedytorów bo Rosja się dupą wypięła, a gdzieś trzeba jeździć i z czymś wracać. Skończyło się dolarowo - paliwowe eldorado i teraz bida z nędzą.
0
driver 2015-09-28 11:33:29
Witam mam propozycje pracy w tej firmie moze ktos cos powie o tej firmie
0
Fabian 2015-10-23 23:09:49
Sam chętnie bym się dowiedział, jak wyglądają warunki pracy w Charterze. Słyszałem różne opinie i widzę że tutaj na tym forum też głosy się różnią. W sumie się nie dziwię, bo jednak w każdej firmie można to obserwować. Chyba jednak nie ma w tym przypadku tragedii, firma jest dość znana i chyba nie najgorsza.
0
3e4rt5 2016-02-07 16:37:11
ja zwykle opinie sa rozne ale to wszedzie tak jest @Fabian :) jezli ktos zna np. dobrze jezyk niemiecki to moze aplikowac na specjalsite ds obslugi kleinta
0
body 2016-02-09 21:31:23
Pewnie, że znajomość niemieckiego ułatwia zatrudnienie u nich @3e4rt5, ale na pewno jest możliwość odbycia jakiegoś kursu doszkalającego w tym zakresie.
0
yro 2016-02-21 12:34:52
body, niestety, ale nie. To ogłoszenie na specjaliste ds. obsługi klienta, więc od pierwszego dnia rozmawiasz po niemiecku i to telefonicznie. Także wymagany jest płynny niemiecki - najlepiej C1, a angielski jest mile widziany, kurs Cię tak szybko tego nie nauczy.
0
amikpapa 2016-03-07 21:46:23
hej! a co powiecie na oferte pracy jako Specjalista ds. Ubezpieczeń i Likwidacji Szkód? na pewno są premie, ale nie wiem na jak długo jest ta umowa przewidziana?
0
elsik 2016-03-12 19:53:30
Na samym początku dostajesz chyba umowę na okres próbny, @amikpapa, a dopiero później masz możliwość przedłużenia jej. Raczej wtedy już na rok czasu będzie.
0
ddfsdfsfsdf 2016-03-13 09:59:05
Ciekawe czy papiery mają w pożo Wschodniaki ?
0
zan 2016-03-14 19:57:58
myślę , że nie masz co się tym zamartwiać bo robi to już charter za Ciebie. Co do ofert jakie mają tutaj dostępne to dalej najciekawiej wygląda ta dla księgowych
0
knkj 2016-04-13 19:59:26
@zan ksiegowych juz nie szukają, tylko Asystenta spedytora
0
what 2016-05-11 23:20:29
Tacy specjaliści ds. fakturowania transportów mają całkiem urozmaicone wynagrodzenie, bo i tak premie są zależne od wyniku pracy, ale na zarobki tutaj nikt nie narzeka.
0
oiuyuu 2016-06-05 08:26:37
Spuscizna PO komunie poLANDIA jazda na magnesie lub bez karty mandat 456 Euro, UK Królowa 6000 Funtów pól roku więzienia zakaz wjazdu na wyspę 3 lata, Belgia 15 tysięcy Euro itp
0
dfgh 2016-06-07 22:21:40

2016-05-22 09:29:31 Jedynie danie uprawnień Sądu, Policji, CBA wraz z możliwością prowokacji, nagrywania i wprowadzania agentów do firm jako pracowników pozwoli na skuteczne wyeliminowanie patologi jaka istnieje nie tylko w transporcie. Licencja jak i Certyfikat powinny być na wyłącznie na właściciela firmy bez prawnej możliwości pozostawienia w przypadku ujawnienia nadużyć. Jednocześnie idąc ścieżką zdrowego rozsądku i zwyczajnej, ludzkiej uczciwości należy w Kodeksie Pracy zapisać że łamanie praw pracowniczych jest ZBRODNIĄ PRZECIWKO NARODOWI POLSKIEMU ściganą z urzędu która nie ulega przedawnieniu. Nie powinno być również ŻADNEJ prawnej możliwości w przypadku likwidacji czy skalkulowanego bankructwa otworzenia nowej firmy dopóki właściciel nie rozliczy się do ostatniej złotówki z pracownikami.
1
ŻĄDŁO
2016-05-22 10:05:35 Jednocześnie wprowadzenie zapisów o wynagrodzeniu pod szczególną ochroną sprawi, że w przypadku upadłości firmy i (lub) wprowadzenia syndyka, to PRACOWNIKOM jako najbardziej poszkodowanym będą wypłacane odzyskane przez syndyka pieniądze. Obecnie jest tak że w pierwszej kolejności odzyskane pieniądze idą na wynagrodzenie syndyka, a on ma czas przez co sprawy toczą się latami, następne są banki oraz udziałowcy firmy, a na szarym końcu jeśli coś zostanie- pracownik. Przeważnie nic nie zostaje. Przykład ; Firma WRODZIEJ z Siemianowic Śląskich ul. Chemiczna. Zaplanowana upadłość, okradzenie wielu ludzi poprzez niewypłacenie wynagrodzenia, wyprowadzenie całego majątku i dalsze nieskrępowane funkcjonowanie w tym samym miejscu pod nazwą ASM METALLE. A parszywe złodziejskie ptaszyska śmieją się innym w twarz mając za sobą bandyckie prawo pozwalające złodziejom na bezkarność.
0
he 2016-06-21 18:14:56
Hej, wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na kierownika działu rozliczenia? Oczywiste jest, że wymagane est odpowiednie doświadczenie, żeby podjąć pracę u nich, ale przynajmniej jest stałe wynagrodzenie.
0
abce 2016-06-21 20:23:04
jakie stałe wynagrodzenie..? w tej firmie nie ma czegoś takiego
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Charter Sp. Z O.O