brak logo

Lowara Vogel Polska

Strzelin

Opinie o Lowara Vogel Polska

Asia 2010-10-14 20:11:19
Mam bardzo złe wspomnienia z tą firmą, nie polecam, dzieją się tam cuda wianki. Niektórzy tam cechują się bardzo dużą niekompetencją i zarozumialstwem.
1
Michał 2010-11-11 21:09:11
Beznadzieja totalna
1
Agnieszka 2010-12-13 15:20:27
POŚREDNICTWO UBEZPIECZENIOWO - FINANSOWE
ZAPRASZA
Ul. Stolarska 3 / koło targowiska/ w Ziębicach
(usunięte przez administratora) Współpracujemy z MTU, COMPENSA, WARTA, HDI, HESTIA, GENERALI, LINK 4, INTER POLSKA
, AVIVA, UNIA

W ofercie posiadamy najtańsze
ubezpieczenia komunikacyjne, domów i mieszkań, NNW i na życie, w podróży zagranicznej, OC rolników.
Teraz również oferujemy kredyty gotówkowe bez BIK
ONNN 2013-02-06 14:29:49
Ile tam obecnie wyciąga na rękę starszy operator maszyn? Słyszałem, że mają być zatrudnienia.
olo 2013-12-19 00:32:44
Witam, czy ktoś może coś napisać o tej firmie? Chciałbym tam się przyjąć.
3
NN 2014-05-13 13:42:36
Praca jest łatwa nikt nikogo nie goni norma ma być... Kasa jest zawsze do 10 .Masz uprawnienia na suwnicę i żurawie i jeszcze do tego na wózek widłowy to zatoniesz przyjęty n 90 %
GA 2014-06-29 21:39:07
Widełki płacowe kiepskie :( nie licz na ful wypas...
2
aga 2014-10-08 08:31:55
Ja pracuję w Lowarze ,praca nie jest zbyt ciężka,jest fajny socjal a po za tym pracownicy są traktowani jak zło konieczne szef nazywa nas polskimi chinami wypłata to 1500 zł na rękę praca w co drugą sobotę obowiązkowo oczywiście nie płatna nazywana elastyczną .każdy pracownik powinien pracować wszędzie dlatego wszyscy są rzucani z działu na dział ,pracuje się na dwie ,albo trzy zmiany zostaje się w nadgodzinach jak jest taka potrzeba .Premia kwartalna 20 procent wypłaty ale na ogół się jej nie dostaje bo ucinają za byle co.Brygadziści to nieroby które podpiepszają do dyrekcji często sobie coś dodając,obecnie jeden oskarżony o mobbing.maszyny wiecznie zepsute,części zawsze nie dojeżdżają na czas a za wszystko winią pracowników .Nie szanuje się pracowników wcale zero podwyżek a ludzi ze stażem wywala się od ręki ,nowym osobą cyka się umowy przez agencję miesięczne przez rok a jak przyjmą przez firmę to ucinają stawkę podstawową.Na nadgodzinach się nie dorobisz bo wszystkie do odebrania jedyny atut to ze na miejscu.taka prawda o lowarze.
6
bejbi 2014-12-01 19:48:58
Cześć wszystkim, firma Lowara Vogel Polska opublikowała właśnie nową ofertę pracy, polecam wszystkim. Zachęcam do komentowania na forum, wszelkie uwagi mile widziane. Xylem is a leading global water technology provider, enabling customers to transport, treat, test and efficiently use wa...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5718662?keywords=&region=
zainteresowany 2014-12-21 20:41:35
Czy są zorganizowane dojazdy do pracy ? Czy na własną rękę się dojeżdża ?
z boku 2015-02-01 20:16:42
Super firma, polecam.
1
obiektywny 2015-03-08 21:33:24
Jestes mlody, chcesz awansowac wykazujac sie inwencja i pracowitoscia to miejsce jest dla Ciebie. Jesli liczysz od razu na duza kase to zapomnij. Pamietaj wszystko zalezy od Ciebie.Lowara to dobra firma dla rozwoju i daje szanse tylko trzeba chciec. Biuro jest rowniez Ok. kultura na wysokim poziomie. Pizdrawiam
polikarp 2015-03-15 01:56:12
O awansach zapomnijcie nie ma w tej firmie czegos takiego .Pracownicy nowi maja prawie takie same zarobki co prwcownik pracujacy np 4 lata .Dojazdy wszyscy sobie sami zalatwiaja .Jak ktos juz sie zalapie na rozmowe niech zapyta na jaki czas zostanie przyjety , ludzie sa zwalniani nawet po w miesiacach .Kasa jest zawsze na czas , uprawnienia firma zalatwia na wozek itp .
potencjalny pracownik 2015-04-23 09:02:28
Co to wogole za firma jest, dodzwonic sie do nich nie mozna wogole. Wiele razy probowalem sie dodzwonic do kadr bo chce wyslac im swoje cv, ale nie wiem na jakiego maila. To dzwonie i dzwonie i nikt nie odbiera. Chyba z kilka razy zdarzylo sie ze ktos odebral to albo pan ze sprzedazy niewiedzial komu sie wysyla cv albo pani jakas przelaczala mnie do kadr i nikt nie odebral wkadrach a jak ponownie prowbowalem sie dodzwonic na nr ten na ktorym odebrala pani przelaczajaca do kadr no to juz nie odbierala telefonu. Najlepsze to ze ktos podal mi nr jako do kadr nr tej pani co przelaczac probowala mnie do kadr. Czy w tej firmie jest jakies jeden wielki bajzel czy jak? Zeby sie k... mac nie mozna bylo dodzwonic nikt k.. mac odebrac nie moze czy nawet z nr tel ze sprzedazy z ich ofiacjalnej strony internetowej. Przeciez do jasnej ciasnej jak ta firma chce sprzedawac klientom swoje wyroby a skontaktowac sie znikim nie mozna firmie to jak k.. mac oni jeszcze funkcjonuja?? A chyba pracownikow to za duzo maja bo jak ktos chcilaby do nich aplikowac to chyba musi miec jakies wyki zeby wiedziec komu to cv wyslac bo nikt nie odbiera a raz pan ze sprzedazy podal mi jakis mail tylko przyszla zwrotka zemail bledny. Czy ta firma jest jakas nawiedzona czy jak? Przeciez to jest jakas paranoja ze nie mozna z nikim z firmy sie skontaktowac. No i strona nie ma zakladki praca/kariera. Jedyne nr podane na stronie to sprzedaz ale oni telefonow tez nie odbieraja bo za duzo chyba klientow ta firma ma i laske klada jakby jakis klient do nich probowal zadzwonic i zamowic towar. Ja to przynajmniej tak odbieram. A po holere daja zatem ogloszenie na portalu jakims ze szukaja pracownika skoro jak ktos chce zaaplikowac to nie da rady i tak...
juz nie potencjalny pracownik... 2015-04-23 09:34:32
Nie no to już jest jakaś paranoja u was w firmie. Dzwonie na końcówkę 3970 i odebrala jakims cudem pani jakas i sie pytam jej czy moze podac nr do dzialu kadr, to ona odpowiada ze dodzwonilem sie do dzialu kadr. To ja sie jej pytam o maila do nich bo chce do nich cv wyslac, a ona nagle w tym momencie "juz przełączam" i mnie przełączyła na portiernie. No masarka. Pan portier (tzw. ochroniarz) mowi ze przelaczy mnie do kadr. I jak mie przelaczal to nikt nie odebral. To dzwonie od razu z powrotem na koncowke 3970 no i nikt nie odbiera. Kilka prob raz ktos chyba odebral ale cisza w sluchawce.(usunięte przez administratora)Przeciez czyms takim to się powinna zająć centrala waszej firmy zrobić jakis tam audit. To jest jakas paranoja w waszej firmie. Ktoś napisał na forum kilka wpisow wcześniej "Biuro jest rowniez Ok. kultura na wysokim poziomie" niestety na podstawie moich prob dodzwonienia sie do was nie moge się zgodzic z tą hipotezą. (usunięte przez administratora)
1
obiektywny 2015-04-28 22:01:06
Jeżeli jesteś kompetentny, kreatywny oraz pracowity na pewno awansujesz. Poza tym jeżeli nie doceniają pracowników, dlaczego tam pracujesz?, znajdź swoje miejsce i bądź szczesliwy:)
1
Tomek 2015-05-15 13:53:53
Czy związki zawodowe posiadacie?. Ile osób teraz pracuje w zakładzie?.
Tomek 2015-07-30 18:54:16
A pytam bo tu ludzie piszą że w soboty obowiązkowo pracują.
Ja rozumiem takie sytuacje że trzeba dogiąć, ale żeby płacone nie było?. Ciężkiej pracy się nie boję, ale za darmo to w mordę się nawet nie dostaje.
2
odpowiedź 2015-09-04 11:38:29
Lepiej daj sobie spokój z tą firmą. Poczytaj sobie wpisy z 23 kwietnia - z tą firmą jest coś nie tak dają ogłoszenia ale jakby ktos chciał się skontkatowac z nimi zeby dowiedzieć się coś więcej o ofercie to nie ma jak się skontaktować i z kim. Nigdzie i do nikogo sie nie dodzwonisz. Jak się dodzwonisz to kadry przekierują cię na portiernie mówiąc że już łączą. Zupełnie jakby jakąś psychopatkę w kadrach zatrudnili. Cała firma jakaś dziwna. Sprubój się skontaktować z nimi to sam zobaczysz...
byłem_to_wiem 2015-11-26 21:34:42
Firma raczej dla mało ambitnych. Zarobki niewiele powyżej minimum i takie pozostają na lata. Podwyżki raz do roku o kilkadziesiąt zł, nauczą cię pracy na maszynie i na tym kończy się twoja ścieżka kariery. Powyżej poziomu zwykłego robola liczą się już tylko ziomale tych co tam są. Kumpel załatwia robotę drugiemu i potem snują się po hali dla zabicia czasu a każdy nowy "bardziej" pracowity i zdolny od poprzedniego. Jak się chce utrzymać taką armię nierobów to nie dziwi że dla zwykłego robola zostaje ok 1500/mies. Młodzi i ambitni, jak ktoś wyżej napisał, nie traćcie czasu. Oława lub Wrocław dają dziś duuużo więcej. Wystarczy trochę poszukać. Mi się udało:)
3
Krzysiek 2016-01-23 14:36:02
Witajcie,

firma należy do dużej korporacji i się rozbudowuje, zwiększa zatrudnienie.
Jak chcesz na pewno jest możliwość rozwoju, koncern jest międzynarodowy i inwestuje w rozwój. Pracuje i jestem zadowolony, choć rzeczywiście zarobki mogłyby być lepsze ale standard jak w innych firmach w regionie.
zawistny 2016-02-23 15:26:35
Straszna firma! Zarobki tragiczne i oczekuja ze za 9 zlotych na godzine czlowiek bedzie zapi..alal jak dziki wół. nienormalni. Nie polecam trzeba uderzać na bilany lub biskupice tam przynajmniej u koreancow jest lepiej i lżejsza robota. Dzis to mnie wkur..li i jedyna forma protestu i sprzeciwu moge wyrazic na tej stronie. gdzie ta unia i obiecana kraina mlekiem płynącą. Zal az ryczec sie chce.Boze widzisz anie grzmisz !!!
zawistny 2016-03-03 00:04:32
Nie pisałem o analitykach czy jakiś innych białych kołnierzykach tylko o ciężko uczciwie pracujących ludziach których praca nie jest doceniana a są ciągle poganiani bo ciągle mało i mało. Coraz więcej wymagań za takie same pieniądze to nie tedy droga. Systemu motywacyjnego w tej firmie NIE MA istnieje tylko w postaci kija bez marchewki.Zaciskam zęby i na razie jestem niemym świadkiem wyzysku, biedy i nędzy klasy robotniczej to której należę.
1
Polikarp 2016-03-07 23:40:43
Niestety ale lowara, to firma w której nowo zatrudnione osoby dostają takie stawki jak stary pracownik.Szkoda ale premie są słabe co najważniejsze żadnych awansów, brak poszanowania pracownika .Nasza kochana lowara dzieli zatrudnionych na pracowników zapi..... i na pracowników którzy polowe dnia chodzą tam i spowrotem z rękoma w kieszeniach zarabiających o wiele więcej.
Omijajcie tą firme szerokim łukiem,gdyby nie okres wypowiedzenia 3 miesiace dawno by mnie tam nie było!
Dobrotliwy 2016-03-19 01:34:16
czytam z żalem twa wypowiedz! Rożnicy nie ma żadnej umysłowa czy fizyczna każda jest ciężka i wymaga zaangażowania a przede wszystkim chęci i umiejętności. Przyjdź i pokarz jak robisz na produkcji a ja pójdę za ciebie cały dzień pierd.lić przez telefon popijając kawkę. Ty znasz się na swej robocie ja się znam na swojej i za to każdy chce otrzymywać godne (powtarzam godne) wynagrodzenie a nie jałmużnę za którą nie idzie wyżyć. Posiadasz jakiekolwiek zdolności empatii. To mit, że do pracy fizycznej wystarczą mięśnie, a intelekt przydaje się tylko w pracy umysłowej. Myślenie niezbędne jest w każdej pracy. I właśnie to w jaki sposób myślimy, ma duży wpływ na rodzaj pracy, który będzie dla nas najbardziej odpowiedni. Odrobinę motywacji a mógłbym ogarnąć ten zakład i mieć w was w jednym paluszku i sterować wami jak marionetkami, a tego nie robię bo nie włażę głęboko tam gdzie nikt honorowy nie włazi.
1
meree 2016-03-25 11:53:52
Czy zakończyła się już rekrutacja na analityka finansowego?
Wyzyskiwacze 2016-03-29 09:53:12
Jak przeżyć za 1500 zł, pytam sie jak?
ZTR 2016-04-12 16:29:13
Witam, po pierwsze w "opiniach" piszcie OPINIE!!! Na górze strony pogrubionym drukiem jest napisane "OPINIE". A te bzdety typu "organizują rekrutacje", "mają wolne stanowisko", "szukają" napiszcie sobie w mail'u do przyjaciółki. Po drugie firma rzeczywiście słabo płaci, wprost możesz się dowiedzieć, że kokosów nie będzie i bez trudu znaleźć tam można ludzi snujących się po hali z rękami w kieszeniach jakby zabłądzili. Z góry dziękuję za odpowiedzi "nie jest tak źle". Okolice 1500 zł to dla mnie dzisiaj jest słabo, chyba że kogoś ta fortuna mocno motywuje. Pozdro
1
zarobiony 2016-04-13 22:51:30
Lowara to tragiczne miejsce gdzie jak w kazdym kolonialnym zakładzie, zwykły pracownik nie jest doceniany. Piszę to z poziomu kogos, kto nie pracuje na produkcji, a mimo to, ma takie odczucia.

Jesli chodzi o rozwój, to jest on zaden, szkolenia, kursy to fikcja.
Socjal mierny, opieka medyczna? Zapomnij.

Podwyzki? To w ogole jest abstrakcja. Zupelna dezinformacja, nikt nie ma jaj zeby powiedziec jaka jest sytuacja, a pieniedzy jak nie ma, tak nie ma.
Normy, wymagania, kolejne inwestycje, juz niedlugo druga czesc hali.
Szkoda, ze to wszystko nie idzie w parze z warunkami dla pracowników.
Za to biurokracja rośnie, oj taaaaak, nie widac tego moze na produkcji, ale papierologii przybywa.

Nie polecam nikomu, a wrecz odradzam to miejsca pracy, gdzie ludzie są już naprawde zmęczeni i wykorzystani. Zarówno ludziom młodym z wykształceniem, jak i bez niego.


3
chciwy 2016-04-16 01:59:30
prawda! strugają nam krzyż i kopia nam grób!
Grzes 2016-04-18 05:43:26
Jak ktos lubi wolontariat w soboty to zapraszamy, nie ma jak przyjsc za frajer w wolny dzien HURA!
1
stefan 2016-04-23 13:42:00
Faktycznie praca w tym zakladzie jest ciezka. Duze wymagania i relatywnie niskie place. Ale dobrze wiecie ze to polski standard. Plusem jest to ze firma szkoli i podnosi kwalifikacje. Osoby ktore sie staraja maja szanse na awans. Przyklad mistrz SV czy jeden kocurek z magazynu ktory bedzie planista. Jestes mlody to tu zdobedziesz doswiadczenie. Ucz sie jezyka obcego i zmien prace za lepsza kasę. Jesli chcesz mozesz osiagnac wiele. Obiektywnie kultura w Lowarze jesr wysoka..nieraz slysze jak pracownik produkcji wyraza swoje niezadowolenie do przelozonych. Nie ma zastraszania i kumoterstwa. Nie wierzcie w to ze korporacja pozwala na lenistwo , kazdy w tej firmie tyra. Przynajmniej jest duzy nacisk na bezpieczenstwo. Jestes ambitny to osiagniesz wiele nawet w takiej firmie jak nasza. Nic nie robisz to stoisz w miejscu. Zycze spokoju...
Zdemotywowany 2016-04-24 08:52:24
Trudno jest się starać i tyrać za takie pieniądze! Według mnie to jest główny problem w firmie ze nie ma motywacji bo ile bym nie za.ie.dalal to i tak zarobie tyle samo. A utrzymanie sie za 1500 zl mocno demotywuje i powoduje ze szybko nowi ludzie uciekają bo po prostu pracując w xylemie nie stać ich na życie, dlatego odchodzą za lepszymi pieniędzmi bo pracować ilesc lat za te sama stawkę się po prostu nieoplaca. Z brakiem kultury spotykam sie tylko raz przy pewnej rudej pani co drze ryja na pol hali.
stefan 2016-04-28 22:10:46
Faktycznie pensje to prawdziwa porażka. Jeszcze ze 20 lat i może coś się zmieni. Jesteśmy narodem pomysłowym i bardzo pracowitym.Jeszcze trochę i pensje będą musiały wzrosnąć....widać to po ludziach jakich przyjmują...już nie patrzą na nic tylko biorą co leci bo normalnych ciężko. Odnośnie rudej Pani...ma swój styl:) , mi osobiście nie przeszkadza choć chłop z nią to musi mieć niezłą musztrę...hehe
stefan 2016-04-30 10:08:06
Tomku,
Wynagrodzenia są tajemnicą w firmie, biuro to inna bajka...pracuje tu masę ludzi z Wrocka a oni za marne grosze by nie pracowali. Tak więc aplikuj i ceń swoją pracę.
Produkujemy tu pompy....poczytaj troche ogólnie to możesz na rozmowie błyszczeć....wiesz ze rekrutujący mają nikła wiedzę....moiżesz wciskać kity :)
Paranoik 2016-05-04 18:03:37
Tomku,
Ci z Wrocka pracują za marne grosze! Skoro tam ich nie chcieli to raczej nie nadawali sie i w akcie desperacji szukali ratunku w tej mieścinie. I żądza nami te obrzydliwe śmierdzące gnijące zapchlone hieny. Jeśli chcesz być jedną z nich zapraszamy.
zarobiony 2016-05-06 23:42:04
Co sobie wynegocjuesz na rozmowie to zostanie. Na podwyzki nie licz. Zreszta atmosfera nie jest za ciekawa.
desperacja 2016-05-18 08:52:58
Jak przezyc za 1500 zl ? Pytam sie jak?
wredny 2016-05-25 09:44:00
Jak ktoś lubi robić za frajer i jest uczynnym wolontariuszem to firma specjalnie jest dla niego. Najgorsza firma w jakiej pracuje nic tam nie ma. Dwie pary rękawiczek na tydzień he he nienormalni.
Polikarp 2016-06-13 23:26:12
Ciekawi mnie gdzie macie ciężką robote w ksylemie ??
pewny 2016-06-18 21:12:49
PLM
megaman 2016-07-14 22:45:12
Firma, ktora nie traktuje pracowników powaznie. Dobra mina rządzących, do złej atmosfery w zakładzie.
1
zawistny 2016-08-25 09:19:14
Uciekajcie stamtąd póki czas!
1
Jeronimo 2016-08-30 09:05:19
Zarobki male, zapieprz ostry co zalezy od stanowiska i jaka robote sie wykonuje.Dobre dla wiesniakow czeresniakow co to innego zycia nie znaja.W koncu to dla nich jak misja na marsa.Rodzinami sie tam pchaja w koncu to duzy awans spoleczny z pasania krow I gesi na maszyny CNC.
ni 2016-09-20 16:39:18
Beznadzieja ! Podpisywanie lojalek bo kazdy ucieka i na taki własnie pomysl wpadlo wysmienite kierowni9ctwo zamiast dac zarobic ! Wstydziliby sie ! Wstyd i hanba
1
cśś 2016-09-23 16:55:17
Wiecie czy wciąż jest poszukiwany elektromechanik utrzymania ruchu? Sam odpowiednie doświadczenie więc pewnie odnalazłbym się na tym stanowisku, zwłaszcza, że zakres obowiązków jest dość standardowy. Ważne że mają niezłe stawki dla początkujących pracowników
kamil 2016-11-13 17:50:18
Strasznie słabe zarobki, na podwyżki nie ma co liczyć.
Stefan 2016-11-19 18:01:44
Ciekawi ludzie pracuja. Teraz duzo kobiet zaczyna pracowac bo mezczyzna za taką kasę nie będzie się plamił. Ta co ma imie jak slynna piosenkarka brytyjska i decyduje o rekrutacji to ma wielkie wiadomo co ale na pewno nie doświadczenie. Zobaczymy co dalej.
1
Z55 2016-11-25 23:16:06
Doswiadczenie ? Ten zaklad to dno pod kazdym wzgledem, syf na produkcji jest niespotykany. Syf, syf, syf, wszedzie syf.
Mk 2016-12-01 15:24:21
Tylko nie próbuj iść do LG ELECTRONICS. Kasa marna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie wiesz nigdy kiedy wrócisz do domu. 10 godzin przynajmniej 3 razy w tygodniu. Ludzie to dla kadry zwykle śmieci. Coraz trudniej się dogadać po polsku. Polacy uciekają gdzie mogą. Zostali Ukraińcy.
Zostaw swoją opinię o Lowara Vogel Polska - Strzelin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lowara Vogel Polska