brak logo

Lowara Vogel Polska

Strzelin

Opinie o Lowara Vogel Polska

tośka 2015-06-29 12:27:09
@tomek nie rozumiem czemu od razu pytasz o związki zawodowe, uważam że są one wymówką pracowników od uczciwej ciężkiej pracy. ja osobiście idąc teraz na wakat technika w lakierni u nich w strzelinie chcę iść dać z siebie wszystko bo wiem jak można się rozwinąć w tej firmie a nie tylko związków zawodowych szukać
Tomek 2015-07-30 18:54:16
A pytam bo tu ludzie piszą że w soboty obowiązkowo pracują.
Ja rozumiem takie sytuacje że trzeba dogiąć, ale żeby płacone nie było?. Ciężkiej pracy się nie boję, ale za darmo to w mordę się nawet nie dostaje.
2
Filip K. 2015-08-27 18:06:10
dokładnie @Tomek, ja też nie zamierzam się obijać, szukają osób w moim rejonie, w Strzelinie i chcę aplikować, ale zastanawia mnie ten zapis o miłej atmosferze pracy i minimum 4 lata doświadczenia w pracy na stanowisku inżyniera związanego z utrzymaniem ruchu, co jeśli nie spełnia się tego warunku do końca, a wszystkie inne tak, można próbować aplikować?
odpowiedź 2015-09-04 11:38:29
Lepiej daj sobie spokój z tą firmą. Poczytaj sobie wpisy z 23 kwietnia - z tą firmą jest coś nie tak dają ogłoszenia ale jakby ktos chciał się skontkatowac z nimi zeby dowiedzieć się coś więcej o ofercie to nie ma jak się skontaktować i z kim. Nigdzie i do nikogo sie nie dodzwonisz. Jak się dodzwonisz to kadry przekierują cię na portiernie mówiąc że już łączą. Zupełnie jakby jakąś psychopatkę w kadrach zatrudnili. Cała firma jakaś dziwna. Sprubój się skontaktować z nimi to sam zobaczysz...
osksowo 2015-09-27 02:23:25
witam! teraz szukają tylko na dwa stanowiska ludzi i oba są do Strzelina jak widziałem. Chodzi o prace jako technik jakości i jako inżynier czy lider utrzymania ruchu, a zarobki tylko napisali, ze są atrakcyjne, wiec aż takich szczegółów nie znam. Ale też zapewniają miła atmosfere pracy, no i wynagrodzenie na czas.
3
byłem_to_wiem 2015-11-26 21:34:42
Firma raczej dla mało ambitnych. Zarobki niewiele powyżej minimum i takie pozostają na lata. Podwyżki raz do roku o kilkadziesiąt zł, nauczą cię pracy na maszynie i na tym kończy się twoja ścieżka kariery. Powyżej poziomu zwykłego robola liczą się już tylko ziomale tych co tam są. Kumpel załatwia robotę drugiemu i potem snują się po hali dla zabicia czasu a każdy nowy "bardziej" pracowity i zdolny od poprzedniego. Jak się chce utrzymać taką armię nierobów to nie dziwi że dla zwykłego robola zostaje ok 1500/mies. Młodzi i ambitni, jak ktoś wyżej napisał, nie traćcie czasu. Oława lub Wrocław dają dziś duuużo więcej. Wystarczy trochę poszukać. Mi się udało:)
2
zeds 2015-12-09 02:49:37
Zarobki wcale nie są takie złe jak mówicie, wiele osób jest zadowolonych z tej firmy, tym bardziej, że umowa normalna bo umowa o pracę a także można i jakieś dodatki wynegocjować.
Krzysiek 2016-01-23 14:36:02
Witajcie,

firma należy do dużej korporacji i się rozbudowuje, zwiększa zatrudnienie.
Jak chcesz na pewno jest możliwość rozwoju, koncern jest międzynarodowy i inwestuje w rozwój. Pracuje i jestem zadowolony, choć rzeczywiście zarobki mogłyby być lepsze ale standard jak w innych firmach w regionie.
zefir 2016-01-23 14:39:29
@Krzysiek, to akurat prawda, z tego co się orientowałem to np. własnie szukają Planisty. Wystarczy miec tu wykształcenie średnie, chociaż preferują wyzsze, a jest zatrudnienie na umowę o prace (pełen etat).
pamek 2016-02-07 18:44:30
Jeśli będą mieli do wyboru kogoś z wyższy i średnim, to wybiorą tego z wyższym @zefir, no i od razu też większe wynagrodzenie jest dla takiej osoby. Jakieś 3500 brutto.
rtyhuj 2016-02-10 18:41:41
no to nawet nie wiedzialem ze na takim stanowisku mozna tak duzo zarobic, ale wiaodmo ze takze do tego wymagane jest odpowiednie wyksztalcenie wyzsze..
racja 2016-02-12 21:01:24
Super, że zarobki są w granicach 3500zł, jest to kwota wystarczająca, żeby zapewnić utrzymanie sobie i swojej rodzinie. Ciekawe czy te ogłoszenie na analityka finansowego jest wciąż aktualne.
zawistny 2016-02-23 15:26:35
Straszna firma! Zarobki tragiczne i oczekuja ze za 9 zlotych na godzine czlowiek bedzie zapi..alal jak dziki wół. nienormalni. Nie polecam trzeba uderzać na bilany lub biskupice tam przynajmniej u koreancow jest lepiej i lżejsza robota. Dzis to mnie wkur..li i jedyna forma protestu i sprzeciwu moge wyrazic na tej stronie. gdzie ta unia i obiecana kraina mlekiem płynącą. Zal az ryczec sie chce.Boze widzisz anie grzmisz !!!
nemo 2016-02-23 16:29:19
daj spokój, nie ma co narzekać bo też nie jest tak źle jak to się starasz przedstawić tutaj. Analitycy finansowi których szukają podobno nie narzekają na swój los.
marek 2016-03-01 20:15:26
jak dla mnie, to kwestia tylko i wyłącznie podejścia. Taki analityk, bez luźnego zainteresowania tematem, będzie się spinał i niczego dobrego nie wyniesie. Tu trzeba podejścia i chęci do pracy w finansach.
zawistny 2016-03-03 00:04:32
Nie pisałem o analitykach czy jakiś innych białych kołnierzykach tylko o ciężko uczciwie pracujących ludziach których praca nie jest doceniana a są ciągle poganiani bo ciągle mało i mało. Coraz więcej wymagań za takie same pieniądze to nie tedy droga. Systemu motywacyjnego w tej firmie NIE MA istnieje tylko w postaci kija bez marchewki.Zaciskam zęby i na razie jestem niemym świadkiem wyzysku, biedy i nędzy klasy robotniczej to której należę.
1
Polikarp 2016-03-07 23:40:43
Niestety ale lowara, to firma w której nowo zatrudnione osoby dostają takie stawki jak stary pracownik.Szkoda ale premie są słabe co najważniejsze żadnych awansów, brak poszanowania pracownika .Nasza kochana lowara dzieli zatrudnionych na pracowników zapi..... i na pracowników którzy polowe dnia chodzą tam i spowrotem z rękoma w kieszeniach zarabiających o wiele więcej.
Omijajcie tą firme szerokim łukiem,gdyby nie okres wypowiedzenia 3 miesiace dawno by mnie tam nie było!
aten 2016-03-14 21:00:14
Hej! Wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na inżyniera jakości? Jestem bardzo zainteresowany, bo dają umowy o pracę, a jest nawet szansa na odpowiednie kursy językowe.
malec 2016-03-18 10:53:56
czytam z uśmiechem twój komentarz @Polikarp w każdej firmie są stanowiska wyższe gdzie ktoś zarabia więcej i wykonuje pracę umysłową, a ktoś mniej w pracy fizycznej nie ma co porównywać tych dwóch stanowisk sorry :)
Dobrotliwy 2016-03-19 01:34:16
czytam z żalem twa wypowiedz! Rożnicy nie ma żadnej umysłowa czy fizyczna każda jest ciężka i wymaga zaangażowania a przede wszystkim chęci i umiejętności. Przyjdź i pokarz jak robisz na produkcji a ja pójdę za ciebie cały dzień pierd.lić przez telefon popijając kawkę. Ty znasz się na swej robocie ja się znam na swojej i za to każdy chce otrzymywać godne (powtarzam godne) wynagrodzenie a nie jałmużnę za którą nie idzie wyżyć. Posiadasz jakiekolwiek zdolności empatii. To mit, że do pracy fizycznej wystarczą mięśnie, a intelekt przydaje się tylko w pracy umysłowej. Myślenie niezbędne jest w każdej pracy. I właśnie to w jaki sposób myślimy, ma duży wpływ na rodzaj pracy, który będzie dla nas najbardziej odpowiedni. Odrobinę motywacji a mógłbym ogarnąć ten zakład i mieć w was w jednym paluszku i sterować wami jak marionetkami, a tego nie robię bo nie włażę głęboko tam gdzie nikt honorowy nie włazi.
1
miriam 2016-03-20 13:02:59
jeśli chcęsz mnie zniechęcić to nie dasz rady, ja i takm cefałkę wyślę do nich na technika BHP, tudia podyplomowe BHP mam jak chcą i czuję że tutaj zrobię karierę
meree 2016-03-25 11:53:52
Czy zakończyła się już rekrutacja na analityka finansowego?
Wyzyskiwacze 2016-03-29 09:53:12
Jak przeżyć za 1500 zł, pytam sie jak?
malec 2016-03-30 11:26:00
@meree chyba niestety tak, bo nie widziałem już nigdzie tej rekrutacji. Jest kilka innych, np. na planiste albo inżyniera jakości. Może w kwietniu pojawi się coś nowego :)
ZTR 2016-04-12 16:29:13
Witam, po pierwsze w "opiniach" piszcie OPINIE!!! Na górze strony pogrubionym drukiem jest napisane "OPINIE". A te bzdety typu "organizują rekrutacje", "mają wolne stanowisko", "szukają" napiszcie sobie w mail'u do przyjaciółki. Po drugie firma rzeczywiście słabo płaci, wprost możesz się dowiedzieć, że kokosów nie będzie i bez trudu znaleźć tam można ludzi snujących się po hali z rękami w kieszeniach jakby zabłądzili. Z góry dziękuję za odpowiedzi "nie jest tak źle". Okolice 1500 zł to dla mnie dzisiaj jest słabo, chyba że kogoś ta fortuna mocno motywuje. Pozdro
1
zarobiony 2016-04-13 22:51:30
Lowara to tragiczne miejsce gdzie jak w kazdym kolonialnym zakładzie, zwykły pracownik nie jest doceniany. Piszę to z poziomu kogos, kto nie pracuje na produkcji, a mimo to, ma takie odczucia.

Jesli chodzi o rozwój, to jest on zaden, szkolenia, kursy to fikcja.
Socjal mierny, opieka medyczna? Zapomnij.

Podwyzki? To w ogole jest abstrakcja. Zupelna dezinformacja, nikt nie ma jaj zeby powiedziec jaka jest sytuacja, a pieniedzy jak nie ma, tak nie ma.
Normy, wymagania, kolejne inwestycje, juz niedlugo druga czesc hali.
Szkoda, ze to wszystko nie idzie w parze z warunkami dla pracowników.
Za to biurokracja rośnie, oj taaaaak, nie widac tego moze na produkcji, ale papierologii przybywa.

Nie polecam nikomu, a wrecz odradzam to miejsca pracy, gdzie ludzie są już naprawde zmęczeni i wykorzystani. Zarówno ludziom młodym z wykształceniem, jak i bez niego.


2
chciwy 2016-04-16 01:59:30
prawda! strugają nam krzyż i kopia nam grób!
Grzes 2016-04-18 05:43:26
Jak ktos lubi wolontariat w soboty to zapraszamy, nie ma jak przyjsc za frajer w wolny dzien HURA!
stefan 2016-04-23 13:42:00
Faktycznie praca w tym zakladzie jest ciezka. Duze wymagania i relatywnie niskie place. Ale dobrze wiecie ze to polski standard. Plusem jest to ze firma szkoli i podnosi kwalifikacje. Osoby ktore sie staraja maja szanse na awans. Przyklad mistrz SV czy jeden kocurek z magazynu ktory bedzie planista. Jestes mlody to tu zdobedziesz doswiadczenie. Ucz sie jezyka obcego i zmien prace za lepsza kasę. Jesli chcesz mozesz osiagnac wiele. Obiektywnie kultura w Lowarze jesr wysoka..nieraz slysze jak pracownik produkcji wyraza swoje niezadowolenie do przelozonych. Nie ma zastraszania i kumoterstwa. Nie wierzcie w to ze korporacja pozwala na lenistwo , kazdy w tej firmie tyra. Przynajmniej jest duzy nacisk na bezpieczenstwo. Jestes ambitny to osiagniesz wiele nawet w takiej firmie jak nasza. Nic nie robisz to stoisz w miejscu. Zycze spokoju...
Zdemotywowany 2016-04-24 08:52:24
Trudno jest się starać i tyrać za takie pieniądze! Według mnie to jest główny problem w firmie ze nie ma motywacji bo ile bym nie za.ie.dalal to i tak zarobie tyle samo. A utrzymanie sie za 1500 zl mocno demotywuje i powoduje ze szybko nowi ludzie uciekają bo po prostu pracując w xylemie nie stać ich na życie, dlatego odchodzą za lepszymi pieniędzmi bo pracować ilesc lat za te sama stawkę się po prostu nieoplaca. Z brakiem kultury spotykam sie tylko raz przy pewnej rudej pani co drze ryja na pol hali.
stefan 2016-04-28 22:10:46
Faktycznie pensje to prawdziwa porażka. Jeszcze ze 20 lat i może coś się zmieni. Jesteśmy narodem pomysłowym i bardzo pracowitym.Jeszcze trochę i pensje będą musiały wzrosnąć....widać to po ludziach jakich przyjmują...już nie patrzą na nic tylko biorą co leci bo normalnych ciężko. Odnośnie rudej Pani...ma swój styl:) , mi osobiście nie przeszkadza choć chłop z nią to musi mieć niezłą musztrę...hehe
Tomek 2016-04-29 11:28:45
@stefan, jestem zainteresowany stanowiskiem Planisty, na prawdę jest tak krucho z wynagrodzeniem?
stefan 2016-04-30 10:08:06
Tomku,
Wynagrodzenia są tajemnicą w firmie, biuro to inna bajka...pracuje tu masę ludzi z Wrocka a oni za marne grosze by nie pracowali. Tak więc aplikuj i ceń swoją pracę.
Produkujemy tu pompy....poczytaj troche ogólnie to możesz na rozmowie błyszczeć....wiesz ze rekrutujący mają nikła wiedzę....moiżesz wciskać kity :)
Paranoik 2016-05-04 18:03:37
Tomku,
Ci z Wrocka pracują za marne grosze! Skoro tam ich nie chcieli to raczej nie nadawali sie i w akcie desperacji szukali ratunku w tej mieścinie. I żądza nami te obrzydliwe śmierdzące gnijące zapchlone hieny. Jeśli chcesz być jedną z nich zapraszamy.
Mik 2016-05-05 22:57:39
Mi się wydaje, że jest tutaj sporo ofert do strzelina
zarobiony 2016-05-06 23:42:04
Co sobie wynegocjuesz na rozmowie to zostanie. Na podwyzki nie licz. Zreszta atmosfera nie jest za ciekawa.
desperacja 2016-05-18 08:52:58
Jak przezyc za 1500 zl ? Pytam sie jak?
wredny 2016-05-25 09:44:00
Jak ktoś lubi robić za frajer i jest uczynnym wolontariuszem to firma specjalnie jest dla niego. Najgorsza firma w jakiej pracuje nic tam nie ma. Dwie pary rękawiczek na tydzień he he nienormalni.
osksowo 2016-06-11 14:06:34
jasne, że tak :) @Top, w końcu czas zacząć walczyć o swoje prawa i to, co się człowiekowi należy. A tym jest właśnie umowa.
Polikarp 2016-06-13 23:26:12
Ciekawi mnie gdzie macie ciężką robote w ksylemie ??
aka 2016-06-15 11:07:52
na pewno praca cieżka, na produkcji to już można zarobić sporo kasy jako Elektromechanik Utrzymania Ruchu no i można też liczyć na dodatkowe benefity, wiec to na pewno jest na plus z tego co wiem jednak. Tylko nie wiem do kiedy będzie rekrutacja jednak.
pewny 2016-06-18 21:12:49
PLM
hjk 2016-06-18 21:53:18
@aka wiadomo że taka praca jest cięzka, no ale ktoś kto sie na to godzi ma tego świadomość. Teraz widze na tapecie są następujące ogłoszenia: Operator CNC czy Elektromechanik Utrzymania Ruchu oraz Inżynier
megaman 2016-07-14 22:45:12
Firma, ktora nie traktuje pracowników powaznie. Dobra mina rządzących, do złej atmosfery w zakładzie.
rtyhuj 2016-07-15 22:26:38
szkooda ze tak piszesz uzytwkowniku @megamen dla mnie akurat wlasnie jedym z wazniejssych elemetnow w pracy jest wlasnie dobra atmosfera jaka panuje..
zawistny 2016-08-25 09:19:14
Uciekajcie stamtąd póki czas!
Jeronimo 2016-08-30 09:05:19
Zarobki male, zapieprz ostry co zalezy od stanowiska i jaka robote sie wykonuje.Dobre dla wiesniakow czeresniakow co to innego zycia nie znaja.W koncu to dla nich jak misja na marsa.Rodzinami sie tam pchaja w koncu to duzy awans spoleczny z pasania krow I gesi na maszyny CNC.
osksowo 2016-09-03 22:37:28
Wydaje mi sie, że ostatnio nie pokazało się żadne ogłoszenie pracy, bo wszystkim odpowiadają ich stawki finansowe.
ni 2016-09-20 16:39:18
Beznadzieja ! Podpisywanie lojalek bo kazdy ucieka i na taki własnie pomysl wpadlo wysmienite kierowni9ctwo zamiast dac zarobic ! Wstydziliby sie ! Wstyd i hanba
1
cśś 2016-09-23 16:55:17
Wiecie czy wciąż jest poszukiwany elektromechanik utrzymania ruchu? Sam odpowiednie doświadczenie więc pewnie odnalazłbym się na tym stanowisku, zwłaszcza, że zakres obowiązków jest dość standardowy. Ważne że mają niezłe stawki dla początkujących pracowników
Zostaw swoją opinię o Lowara Vogel Polska - Strzelin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lowara Vogel Polska