Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bank Ochrony Środowiska

Pracowałeś w firmie Bank Ochrony Środowiska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
a - 2012-10-02 20:07:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a tej pani już nie ma :)
zdjecie uzytkownika
p... - 2012-10-23 11:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co y ta pania wzwalili ja_
zdjecie uzytkownika
aga - 2012-10-25 14:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jutro jadę do Lublina na rozmowę do BOŚia, stanowisko analityk biznesowy korporacyjny. Czy ktoś wie jaka jest stawka netto/brutto, czego można się spodziewać na rozmowie i w ogóle?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-27 11:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Zastanawiam się nad pracą w Banku Ochrony Środowiska w Warszawie i chciałem dowiedzieć się czgoś więcej. Piszecie tutaj m.in że mobbing. Szczerze powiem że bardzo mnie zdziwiwło to co napisaliście bo to jednka bardzo znany bank
zdjecie uzytkownika
bosiówka - 2013-05-27 20:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nędzna kasa i nędzna praca. jesli masz do wyboru inny bank to lepiej spróbuj szcześcia gdzies indziej. W marcu kazali wszystkim podpisać porozumienia o obniżeniu pensji od 550 do 1250 zł. O podwyżkach możesz zapomnieć. Sa straszne cięcia kosztów. Oszczedzaja na pracownikach, zamykaja oddziały ale w centrali przyjmuja swoich kolesiów na coraz to nowsze stołki dyrektorskie. Pełno dyrektorów ,doradców prezesa , którzy zajmują sie niewaidomo czym za kupe kasy na która oczywiście zapieprzają oddziały. Trzeba zasuwać nadgodziny za które nie dostaniesz ani grosza. Produkty kiepskie- kiedys super bylo konto bez kantów, ale w zeszlym mc nagle zmieniono zasady naliczania premii. teraz klienci placa po 10 zł za konto i wiekszosc z nich nawet nie jest tego swiadoma bo BOS nie pofatygowal sie powiadomić o tym klientow w taki spasób aby sie zorientowali ,ze teraz jest to kiepska oferta. nowy system premiowy ruszyl od maja i jest tak gówniany ,ze generalnie większość z nas będzie tyrać za sama podstawę.
nikt nie ma pomysłu na ten bank. ci na górze chca sie jeszcze nachapać zanim sprzedadzą bosia i nikt nie liczy sie z pracownikami.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-04 21:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A wiadomo dlaczego są aż takie cięcia? Wydawać by się mogło że bank w takich czasach to powinien dobrze prosperować. To teraz nie wiem czy wysyłać CV do Banku Ochrony Środowiska w Warszawie. Naprawdę jest mobbing?
zdjecie uzytkownika
fakt - 2013-06-16 19:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
BOś oceniam bardzo negatywnie. To najgorszy bank. Ciekawe co robi audyt w tym banku. jest ogólny bałagan. Rachunki sa otwierane dla ludzi bez ich zgody.Do banku na dyrektorów są przyjmowani moberzy z innych banków. Systemy są wolne lub nie działają. nikogo to nie obchodzi tylko masz miec sprzedaż. nie polecam nikomu szkoda zycia nerwow i czasu na taki syf.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-17 14:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak może być otworzony rachunek bez zgody? Bardzo mnie to zaskoczyło bo zawsze dobrze odbierałam ten bank. Jakie dają premie?
zdjecie uzytkownika
klient - 2013-12-27 12:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po nowym roku zamykam swoje konto w tym banku .Przez ponad 3lata tylko nerwy zjadam aby cokolwiek załatwić.Powiedzcie mi jak to możliwe że mam niedopłatę na koncie skoro nie mam karty kredytowej i fizycznie mogę pobrać tyle pieniążków ile mam faktycznie na koncie.Piszę o warszawie.Mam dosyć pani na (usunięte przez administratora)j która łaskę robi że żyje.Nie napiszę na nią skargi bo by miała po rajtach Tylko po prostu zmienię bank.BOS NIE POLECAM NIKOMU!!!!!
zdjecie uzytkownika
tomek - 2013-12-27 17:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ktos pracuje w BOŚ obecnie? bo klienci chyba nie maja za dobrych opinii z tego co widzę. Taki opiekun klienta indywidualnego może liczyć na 2-3 z przodu?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-01-16 16:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Praca w BOS-iu - Centrum Korporacyjne w Łodzi - spróbuj wyjść z pracy przed 17 a następnego dnia będziesz na dywaniku, oczywiście nadgodziny bezpłatne, do tego ciągłe zastraszanie, brak szkoleń
zdjecie uzytkownika
Olek - 2014-01-18 13:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bank ochrony środowiska podobno chce pomóc Polakom w inwestowaniu w pompy ciepła, solary, ogniwa fotowoltaiczne, fajnie, że to nie tylko nazwa.
zdjecie uzytkownika
Aga - 2014-02-20 15:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Przelewy z zagranicy idą dwa tygodnie! jak mozna przetrzymywać czyjeś pieniądze- masakra
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-02-27 13:50:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda praca w Centrali Banku?
Jak zarobki, atmosfera, możliwości rozwoju itd
zdjecie uzytkownika
dac - 2014-02-27 13:55:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio widziałem oferty do Departamentu Bezpieczeństwa.
Jak wygląda tam praca?
zdjecie uzytkownika
mob - 2014-03-27 20:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Absolutnie nie polecam pracy w tym banku. Panuje tam mobbing, dyrektorzy mają rangę królów, którym nie można się sprzeciwić. Jedna z gorszych sytuacji ma miejsce w Departamencie Produktów Korporacyjnych w centrali, Dyrektorem jest tam młoda, zbyt ambitna osoba, która swoją niekompetencję próbuje przykryć poprzez zastraszanie zwolnieniem pracowników.(usunięte przez administratora)Współczuję tym pracownikom.
zdjecie uzytkownika
Karim - 2014-04-30 11:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich. Jak na dzień dzisiejszy kształtują się zarobki na stanowisku doradcy-kasjera w Warszawie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
roko - 2014-05-27 19:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
brałam kredyt i wszystko jest w porządku, jakie macie z nimi doświadczenia, bo mi sie wydaje, że to zalezy też od osoby na która się trafi i tyle
zdjecie uzytkownika
PULA - 2014-06-15 11:19:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten bank nie wypłaca premi, wręcza wypowiedzenia zmieniajace płace, degraduje pracowników, afera za afera w internecie pełno artykułów na ten temat, jeśli chcesaz byc kasjerem, pisać umowy kredytowe, estymację pisać 4 razy dziennie, zostać telemarketerem, ulotkarzem, przedstawicielem handlowym i asystentką dyrektora, kurierem, wysłuchiwać od klientów że ta firma jest niekompetentna to praca idealna dla ciebie! Uwaga za 2400 brutto! Dla mnie to wstyd że musze wpisać w CV że tam pracowałam....
zdjecie uzytkownika
ana - 2014-06-27 10:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, ktoś może ma info o pracy na infolinii w boś? niedługo mam rozmowę, będę wdzięczna za informację o zarobkach telefonistów :) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-07-16 16:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, jestem jeszcze obecnym pracownikiem Boś, czytam z czystej ciekawości co tu ludzie pisza. nie zgodzę sie z połowa wypowiedzi, pracuję ponad dwa lata, znam bardzo wielu współpracowników z polski.spotykamy sie na wyjazdach na szkoleniach, często możemy prównać opinie, rzadko ktokolwiek mówił mi na temat mobingu. jednak siedzi obok mnie dziewczyna która czwarty miesiąc nie sprzedała niczego nikomu i się boi o skórę. kiedy dyrektor pyta ja o sprzedaz stroszy sie i poci, później żali sie że boi sie uśmiechnąć bo za chwilę dyrektor zobaczy i będzie sie jej czepiał.

wydaje sie że opinie o mobingu snują słabe ogniwa, Bank to jest praca w sprzedaży, nie ma czasów gdzie na kasie siedziało sie cały dzien i wszyscy byli za to wdzięczni,

w Bankach nie ma podwyżek i wysokiego wynagrodzenia zasadniczego, "chcesz zarabiać rób plany" tak było zawsze i raczej sie nie zmieni.

Ktoś napisał że 2400 brutto, tak to jest podstawa w boś, nie jest wysoka, jendak w pocztowym jest 1600 więc jeszcze gorzej.

prowizje się rzeczywiście zepsuły, obniżyli nam podstawy dająć w zamian prowizji przyjemne, zarabiałem wtedy dużo więcej niż przed zmianą, teraz jednak prowizje idą w dół
szczerze mówiąc nie idą w dół, one się zmieniają wraz z polityką banku znaczenie ma czego aktualnie potrzebuje bank, hipotek, gotówek. kart czy czegoś innego, płaci najwięcej za główny nurt stragtegii finansowej.

czy polecam prace ? ciężko powiedzieć, ja zawijam się bo chcę sie nadal rozwijac a ani finansowo ani merytorycznie Bank nie jest w stanie mi niczego juz zaoferować. Praca jest dobra o ile robi sie plan, od zawsze jak tu jestem robię to czego ode mnie oczekują więc nigdy nie miałęm żadnej nie przyjemnej sytuacji. przeiwjały się osoby które odpadały z powodu tempa, jednak były to słabe jednostki.

Osobiście polecam pracę, jeśli ktoś zaczyna, kontynuuje prace w branży, zarobki dla średnio chcącego myślę że 2400-3200 nawet przy tych obniżonych prowizjach. mówię to z mojego doświadczenia i mojej fiszki. A mnie się juz nie chce :)
pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-07-16 16:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klient - 2013-12-27 12:17:40]:
bardzo prosto możesz zrobić debet bez karty. wystarczy że wybierzesz wszytkie pieniądze z konta, opłata za konto pobierze się i będziesz miała debet na koncie. zwykle konto kosztuje 10 zł do tego karta debetowa 3 zł. trzynaście złoty miesięcznie, nie używane konto przez pół roku zrobi duży debet.
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-07-16 16:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klient - 2013-12-27 12:17:40]:
bardzo prosto możesz zrobić debet bez karty. wystarczy że wybierzesz wszytkie pieniądze z konta, opłata za konto pobierze się i będziesz miała debet na koncie. zwykle konto kosztuje 10 zł do tego karta debetowa 3 zł. trzynaście złoty miesięcznie, nie używane konto przez pół roku zrobi duży debet.
zdjecie uzytkownika
majki098 - 2014-08-27 15:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fakt, ja mam też taką kartę i nie zawsze coś na niej jest, bo mam dwa konta, a nie przelewam tak często pieniędzy i takie debety to dość często się tworzą, w sumie nie wiem czemu takie wysokie opłaty są za to, nie rozumiem tej polityki w ogóle. W innych bankach nie spotkałem się z takimi zasadami
zdjecie uzytkownika
John - pracownik BOŚ - 2014-09-22 01:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogólnie praca byłaby ok, gdyby popracowano nad kompetencją ekspertów w centrali(obecnie poniżej krytyki), wyszkolono dyrektorów aby zaczęli używać mózgu, infolinię aby potrafiła cokolwiek przekazać, konto internetowe aby było zdecydowanie bardziej na czasie (podobno wprowadzono super szatę itp. goście z centrali prawie się nie posikali z zachwytu w rzeczywistości jest to odświeżony Kredyt Bank, który nie istnieje już od 2 lat), administratorzy (którzy mają nierówno pod sufitem), wyższe podstawy (najmniej zarabiający pracownicy na kasie po 15 latach pracy w BOŚ 1750 zł netto i do tego 6 miesięcy przed emeryturą zostają zwolnieni). Sam odpowiedz sobie CZY CHCESZ TAM PRACOWAĆ!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Ochrony Środowiska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x