brak logo

Bank Ochrony Środowiska

Warszawa

Opinie o Bank Ochrony Środowiska

gosc 2012-03-13 15:41:27
Ja również dołączam się do negatywnych opinii o BOŚ Banku. Tak jak "ktoś" napisał w tym banku nic nie działa jak powinno. W Regionie Katowice panuje totalny chos. Pani Dyrektor regionu nie radzi sobie z wieloma sprawami. O wszystko pyta się pracowników i innych dyrektorów. Jeśli pomysł jest ok przypisuje go sobie jeśli nie obwinia ludzi. Pracowników ma za nic. Jest wulgarna w wypowiedziach. W banku panuje straszny mobbing, ludzie traktowani są gorzej od zwierząt. I jeszcze ten brak profesjonalizmu wśród części doradców. Nie idzcie tam pracować !!!
gall anonim 2012-08-05 14:51:34
te wszystkie opinie to szczera prawda, i tak łagodnie ujęta w stosunku do tego co dzieje się w tym banku: mobbing, zastraszanie, wykradanie pomysłów, niezdrowa rywalizacja, coraz większe plany sprzedażowe, coraz więcej raportowania, rozliczanie dzienne sprzedaży (na pstryknięcie palcem kredyt gotówkowy (sic!) każdego dnia), niekompetencja przełożonych, brak kultury korporacyjnej, pani na wyższym stanowisku kierowniczym potrafi powiedzieć -cytuję : \"że g... ją obchodzi co obiecywała\" poniżając w rozmowie telefonicznej podwładnego- rozmowę przeprowadza przy wszystkich obok obecnych, również przy podwładnym podwładnego, który akurat jedzie z nim na podpisanie umowy; managerów płci męskiej infantylnie kokietuje jak małoletnia smarkula, nie wspomnę, że maile od niej biją na odległość błędami ortograficznymi... Zero klasy w tej firmie, zero poszanowania pracowników.... i to tylko kropla w morzu....
to bank na gumę do żucia!
a 2012-10-02 20:07:03
a tej pani już nie ma :)
p... 2012-10-23 11:22:37
a co y ta pania wzwalili ja_
aga 2012-10-25 14:57:36
Jutro jadę do Lublina na rozmowę do BOŚia, stanowisko analityk biznesowy korporacyjny. Czy ktoś wie jaka jest stawka netto/brutto, czego można się spodziewać na rozmowie i w ogóle?
3
bosiówka 2013-05-27 20:58:32
Nędzna kasa i nędzna praca. jesli masz do wyboru inny bank to lepiej spróbuj szcześcia gdzies indziej. W marcu kazali wszystkim podpisać porozumienia o obniżeniu pensji od 550 do 1250 zł. O podwyżkach możesz zapomnieć. Sa straszne cięcia kosztów. Oszczedzaja na pracownikach, zamykaja oddziały ale w centrali przyjmuja swoich kolesiów na coraz to nowsze stołki dyrektorskie. Pełno dyrektorów ,doradców prezesa , którzy zajmują sie niewaidomo czym za kupe kasy na która oczywiście zapieprzają oddziały. Trzeba zasuwać nadgodziny za które nie dostaniesz ani grosza. Produkty kiepskie- kiedys super bylo konto bez kantów, ale w zeszlym mc nagle zmieniono zasady naliczania premii. teraz klienci placa po 10 zł za konto i wiekszosc z nich nawet nie jest tego swiadoma bo BOS nie pofatygowal sie powiadomić o tym klientow w taki spasób aby sie zorientowali ,ze teraz jest to kiepska oferta. nowy system premiowy ruszyl od maja i jest tak gówniany ,ze generalnie większość z nas będzie tyrać za sama podstawę.
nikt nie ma pomysłu na ten bank. ci na górze chca sie jeszcze nachapać zanim sprzedadzą bosia i nikt nie liczy sie z pracownikami.
fakt 2013-06-16 19:15:50
BOś oceniam bardzo negatywnie. To najgorszy bank. Ciekawe co robi audyt w tym banku. jest ogólny bałagan. Rachunki sa otwierane dla ludzi bez ich zgody.Do banku na dyrektorów są przyjmowani moberzy z innych banków. Systemy są wolne lub nie działają. nikogo to nie obchodzi tylko masz miec sprzedaż. nie polecam nikomu szkoda zycia nerwow i czasu na taki syf.
3
klient 2013-12-27 12:17:40
Po nowym roku zamykam swoje konto w tym banku .Przez ponad 3lata tylko nerwy zjadam aby cokolwiek załatwić.Powiedzcie mi jak to możliwe że mam niedopłatę na koncie skoro nie mam karty kredytowej i fizycznie mogę pobrać tyle pieniążków ile mam faktycznie na koncie.Piszę o warszawie.Mam dosyć pani na (usunięte przez administratora)j która łaskę robi że żyje.Nie napiszę na nią skargi bo by miała po rajtach Tylko po prostu zmienię bank.BOS NIE POLECAM NIKOMU!!!!!
pracownik 2014-01-16 16:45:40
Praca w BOS-iu - Centrum Korporacyjne w Łodzi - spróbuj wyjść z pracy przed 17 a następnego dnia będziesz na dywaniku, oczywiście nadgodziny bezpłatne, do tego ciągłe zastraszanie, brak szkoleń
5
Aga 2014-02-20 15:42:21
(usunięte przez administratora) Przelewy z zagranicy idą dwa tygodnie! jak mozna przetrzymywać czyjeś pieniądze- masakra
kandydat 2014-02-27 13:50:08
A jak wygląda praca w Centrali Banku?
Jak zarobki, atmosfera, możliwości rozwoju itd
dac 2014-02-27 13:55:51
Ostatnio widziałem oferty do Departamentu Bezpieczeństwa.
Jak wygląda tam praca?
mob 2014-03-27 20:28:12
Absolutnie nie polecam pracy w tym banku. Panuje tam mobbing, dyrektorzy mają rangę królów, którym nie można się sprzeciwić. Jedna z gorszych sytuacji ma miejsce w Departamencie Produktów Korporacyjnych w centrali, Dyrektorem jest tam młoda, zbyt ambitna osoba, która swoją niekompetencję próbuje przykryć poprzez zastraszanie zwolnieniem pracowników.(usunięte przez administratora)Współczuję tym pracownikom.
1
Karim 2014-04-30 11:15:42
Witam wszystkich. Jak na dzień dzisiejszy kształtują się zarobki na stanowisku doradcy-kasjera w Warszawie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
PULA 2014-06-15 11:19:57
ten bank nie wypłaca premi, wręcza wypowiedzenia zmieniajace płace, degraduje pracowników, afera za afera w internecie pełno artykułów na ten temat, jeśli chcesaz byc kasjerem, pisać umowy kredytowe, estymację pisać 4 razy dziennie, zostać telemarketerem, ulotkarzem, przedstawicielem handlowym i asystentką dyrektora, kurierem, wysłuchiwać od klientów że ta firma jest niekompetentna to praca idealna dla ciebie! Uwaga za 2400 brutto! Dla mnie to wstyd że musze wpisać w CV że tam pracowałam....
1
ana 2014-06-27 10:11:11
Witajcie, ktoś może ma info o pracy na infolinii w boś? niedługo mam rozmowę, będę wdzięczna za informację o zarobkach telefonistów :) Pozdrawiam
obecny pracownik 2014-07-16 16:33:17
witam, jestem jeszcze obecnym pracownikiem Boś, czytam z czystej ciekawości co tu ludzie pisza. nie zgodzę sie z połowa wypowiedzi, pracuję ponad dwa lata, znam bardzo wielu współpracowników z polski.spotykamy sie na wyjazdach na szkoleniach, często możemy prównać opinie, rzadko ktokolwiek mówił mi na temat mobingu. jednak siedzi obok mnie dziewczyna która czwarty miesiąc nie sprzedała niczego nikomu i się boi o skórę. kiedy dyrektor pyta ja o sprzedaz stroszy sie i poci, później żali sie że boi sie uśmiechnąć bo za chwilę dyrektor zobaczy i będzie sie jej czepiał.

wydaje sie że opinie o mobingu snują słabe ogniwa, Bank to jest praca w sprzedaży, nie ma czasów gdzie na kasie siedziało sie cały dzien i wszyscy byli za to wdzięczni,

w Bankach nie ma podwyżek i wysokiego wynagrodzenia zasadniczego, "chcesz zarabiać rób plany" tak było zawsze i raczej sie nie zmieni.

Ktoś napisał że 2400 brutto, tak to jest podstawa w boś, nie jest wysoka, jendak w pocztowym jest 1600 więc jeszcze gorzej.

prowizje się rzeczywiście zepsuły, obniżyli nam podstawy dająć w zamian prowizji przyjemne, zarabiałem wtedy dużo więcej niż przed zmianą, teraz jednak prowizje idą w dół
szczerze mówiąc nie idą w dół, one się zmieniają wraz z polityką banku znaczenie ma czego aktualnie potrzebuje bank, hipotek, gotówek. kart czy czegoś innego, płaci najwięcej za główny nurt stragtegii finansowej.

czy polecam prace ? ciężko powiedzieć, ja zawijam się bo chcę sie nadal rozwijac a ani finansowo ani merytorycznie Bank nie jest w stanie mi niczego juz zaoferować. Praca jest dobra o ile robi sie plan, od zawsze jak tu jestem robię to czego ode mnie oczekują więc nigdy nie miałęm żadnej nie przyjemnej sytuacji. przeiwjały się osoby które odpadały z powodu tempa, jednak były to słabe jednostki.

Osobiście polecam pracę, jeśli ktoś zaczyna, kontynuuje prace w branży, zarobki dla średnio chcącego myślę że 2400-3200 nawet przy tych obniżonych prowizjach. mówię to z mojego doświadczenia i mojej fiszki. A mnie się juz nie chce :)
pozdrawiam.
obecny pracownik 2014-07-16 16:41:56
bardzo prosto możesz zrobić debet bez karty. wystarczy że wybierzesz wszytkie pieniądze z konta, opłata za konto pobierze się i będziesz miała debet na koncie. zwykle konto kosztuje 10 zł do tego karta debetowa 3 zł. trzynaście złoty miesięcznie, nie używane konto przez pół roku zrobi duży debet.
obecny pracownik 2014-07-16 16:43:29
bardzo prosto możesz zrobić debet bez karty. wystarczy że wybierzesz wszytkie pieniądze z konta, opłata za konto pobierze się i będziesz miała debet na koncie. zwykle konto kosztuje 10 zł do tego karta debetowa 3 zł. trzynaście złoty miesięcznie, nie używane konto przez pół roku zrobi duży debet.
1
John - pracownik BOŚ 2014-09-22 01:37:42
Ogólnie praca byłaby ok, gdyby popracowano nad kompetencją ekspertów w centrali(obecnie poniżej krytyki), wyszkolono dyrektorów aby zaczęli używać mózgu, infolinię aby potrafiła cokolwiek przekazać, konto internetowe aby było zdecydowanie bardziej na czasie (podobno wprowadzono super szatę itp. goście z centrali prawie się nie posikali z zachwytu w rzeczywistości jest to odświeżony Kredyt Bank, który nie istnieje już od 2 lat), administratorzy (którzy mają nierówno pod sufitem), wyższe podstawy (najmniej zarabiający pracownicy na kasie po 15 latach pracy w BOŚ 1750 zł netto i do tego 6 miesięcy przed emeryturą zostają zwolnieni). Sam odpowiedz sobie CZY CHCESZ TAM PRACOWAĆ!!!
4
bezrobotny 2014-09-26 15:01:07
Jakiś czas temu, aplikowałem do owej instytucji do jednego w warszawskich oddziałów. Rozmowa odbyła się w oddziale, potem jeszcze test psychologiczny. Szczegóły ustalone. Ba, zbliżał się październik, więc Pani dyrektor zależało, abym podjął pracę w wyznaczonym czasie. Zbliżała się połowa września, dostałem pozytywną odpowiedź, że mogę - a nawet powinienem złożyć wypowiedzenie z obecnej pracy, żebym zdążył zakończyć współpracę przed podjęciem nowej pracy. Nie było czasu na inne ustalenia (choćby jakiś list intencyjny o podjęciu zatrudnienia w wyznaczonym terminie). No i cóż, spokojnie sobie pracowałem, odbierałem urlop, który mi pozostał z poprzedniej pracy, a tu nagle dostaje telefon, że "ktoś", "coś" powiedział, że mnie nie mogą przyjąć. CUDOWNA KORPORACJA, jeszcze z takim zachowaniem w 17-letniej karierze się nie spotkałem. Słowo przepraszam w tym przypadku nabiera naprawdę gówniane znaczenie. Nie wiem kto tym zarządza, ale zaufać takiej instytucji odradzam.
2
bezrobotny 2014-09-26 23:43:29
to nie jest żadna ściema, tak traktują przyszłych pracowników w oddziale w W-wie przy Wojciechowskiego. Nawet k..wa nie mogę pozwać ich o odszkodowanie.
2
poszukujący pracy 2014-10-02 22:09:57
Po rozmowie kwalifikacyjnej z dyrektorem oraz po teście i mnie zdarzyła się podobna sytuacja co bezrobotnemu.Wszystko niby dogadane. Telefon od "przyszłego" pracodawcy z informacją, że mnie jednak nie zatrudnia. Każdemu kto chce zmienić pracę stanowczo odradzam. Ten bank nie traktuje poważnie kandydatów do pracy.Jeżeli chcesz zmienić pracę to uważaj bo mogą Cię w Boś Banku nie zatrudnić.!!! nawet po pozytywnej rozmowie i zdanym teście:) Ja nie skorzystałem z innych propozycji pracy po pozytywnej informacji po rozmowie kwalifikacyjnej w BOŚu. I dzięki Bośowi zostałem z ręką w nocniku. Odradzam!!!!
4
niki 2014-10-18 00:15:22
BOŚ z daleka tylko nie do pracy . Jeśli chcesz leczyć się psychiatrycznie to tak bardzo polecam.Będziesz nikim,plany ,plany i jeszcze raz plany. Tam nie liczy się człowiek tylko sprzedaż a do wszystkiego się przyczepią.Praca 8 godzin dziennie zapomnij,płaca tak za 8 godzin.Szkolenia? a nie łacha brać regulaminów do domu i w nocy się uczyć?Atmosfera w Centrali i w Oddziałach kiepska,nikt i nigdy nie wie kiedy go wyrzucą .Jeżeli chcecie mieć problemy to tak proponuję pracę lub współpracę z tym bankiem.
4
niki 2014-10-18 00:16:04
BOŚ z daleka tylko nie do pracy . Jeśli chcesz leczyć się psychiatrycznie to tak bardzo polecam.Będziesz nikim,plany ,plany i jeszcze raz plany. Tam nie liczy się człowiek tylko sprzedaż a do wszystkiego się przyczepią.Praca 8 godzin dziennie zapomnij,płaca tak za 8 godzin.Szkolenia? a nie łacha brać regulaminów do domu i w nocy się uczyć?Atmosfera w Centrali i w Oddziałach kiepska,nikt i nigdy nie wie kiedy go wyrzucą .Jeżeli chcecie mieć problemy to tak proponuję pracę lub współpracę z tym bankiem.
3
Były pracownik 2014-11-02 13:05:13
Praca w korporacji - zdecydowanie nie polecam!!! Nie masz czasu na życie prywatne. Od rana do wieczora w banku i ciągle słyszysz, że nic nie robisz. Liczą się udzielone kredyty, założone rachunki i lokaty. Słowem sprzedaż, sprzedaż, sprzedaż. A co z pracą przy już udzielonych kredytach i opieką nad portfelem istniejąćych klientów? Tego szefostwo widzieć nie chce, no chyba, że coś zawalisz . Wtedy szybko zmyje Ci głowę, że nie dopilnowałeś jak trzeba. Tłumaczenia, że nie zdążyłeś, nie dajesz rady choć pracujesz po 10-12 godzin dyrekcja nie przyjmuje do wiadomości. W odpowiedzi usłyszysz, że chyba żartujesz, nie tylko doba ma 24 godziny, ale również twój dzień pracy. Nie dajesz rady, to na pocztę znaczki stemplować. To prawie mobbing. No cóż, nacisk idzie z góry. Na szczęście mam to już za sobą i pozostały niestety złe wspomnienia. Szkoda mi tylko klientów i koleżeństwa z oddziału. Pozytywne jest to, że BOŚ terminowo płaci wynagrodzenia i ma ciekawy pakiet medyczny ( możesz w ostateczności podperować swoje zszargane zdrowie - jak oczywiście znajdziesz czas. Pob18- tej jest to trudne....).
6
zly wilk 2014-11-13 19:14:58
po co pytacie o wynagrodzenie i tak wam zmienią pensje wypowiedzeniem zmieniajacym...do poziomu który jest dla nich akceptowalny...
radze negocjować 600zł więcej
zły wilk 2014-11-13 20:03:32
sorry.. ale w tym banku masz instrukcję rejestracji karty po angielsku... wszystko robi doradca pobiera składkę na ubezpieczenie... lub wpisuję oprocentowanie w umowie ach tak zapomniałam tam musisz w umowie zmienić dużo opcji np. zmienić oprocentowanie... przeliczyć dzienne odsetki jakie klient zapłaci wpisać kwotę na egzekucji także umowę piszemy cała tak było z umową na kolektory słoneczne... jak robisz wniocha na kartę kredytową to sama robisz to w systemie... z instrukcji nie ma że klikniesz i jest.. niestety... tak samo jest z limitem firmowym musisz sobie zapisać w kalendarzu kiedy masz opłatę pobrać za rok używania... no masakra... jak się ma 100 limitów... (usunięte przez administratora) cały dzień pobierasz opłatę ... sorry ten bank to jak mówmy nie ten level... dla dzieci windows i kalkulatora to nie jest do ogarnięcia ... w normalnych bankach robi to wsparcie sprzedaży ...a tu obsługa kasowa i w między czasie pobierać opłaty za karty limity i prowizję za udzielone kredyty... musisz zapisywać kiedy jak kto zamyka konto i jaka ma wpłacić kwotę ... paranoja...i wręczą ci plan naprawczy bo na 16 produktów masz sprzedaż tylko w kredytach i kontach ...
to ich dziwi mnie nie... po jasną dupę mam robić karty i limity jak mam robotę później z tym...? nie polecam ... zawsze czytam opinie o pracy jak szukam.. mam nadzieje że komuś otworzę oczy... komuś pomogę jak masz inną ofertę pracy to ją bierz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
zły wilk 2014-11-13 20:10:18
(usunięte przez administratora) psychologiczny test to żen. w internecie ten test można ściągnąć.. to zwykły test osobowości... flegamtyk, choleryk itp.
1
zły wilk 2014-11-13 20:16:02
sorry albo jesteś gejem albo z rodziny.... nie znam nikogo... kto powie BOŚ bank to firma godna polecenia tam doradca VIP nie wie jak konto biznesowe złożyć ... ma plan naprawczy i pracuje od 20 lat nie ma kasy i się trzyma... chodzi 15 razy dziennie na fajkę, a ty masz 150 operacji kasowych i plan na 16 produktów...
gejem i lizusom mówimy nie..........................
pracuje w banku przeszło 10 lat i wiem co mówię.............. plany robię w innej firmie i zarabiam 3 razy więcej niż w BOŚ .... także ....
abc 2014-11-20 20:54:10
awans jest możliwy jeśli wykonasz plan powyżej oczekiwań, wszyscy mają plan naprawczy.. wiec ...
zainteresowana 2014-12-11 20:17:45
Co myślicie o pracy w Katowicach bo jest tam ogłoszenie? Jak kierownictwo, jak z planami? Będę wdzięczna za info.
gulon 2015-01-22 23:06:19
BOŚ prowadzi stałą rekrutacje dla osób na stanowiska doradcy i młodszego doradcy. Do zadań osób na tych stanowiskach należeć ma: pozyskiwanie i obsługa klientów detalicznych aktywna sprzedaż produktów bankowych obsługa związana z obrotem gotówkowym realizacja planów sprzedażowych produktów bankowych przygotowywanie ofert dla klientów detalicznych budowanie i utrzymywanie relacji z klientami detalicznymi Banku
daster 2015-03-24 18:23:52
Hej, w sumie to mógłbym zostać takim doradcą albo i na poczatek młodszym doradca, opis stanowiska brzmi nawet ciekawie. Zapytam jednak co takiego muszę spełnić, aby zostać takim doradcą w banku ochrony środowiska, no i co otrzymam w zamian na początek? W ogóle przyjmują osoby z niewielkim doświadczeniem w bankowości?
3
Szukający pracy 7 2015-05-01 20:23:04
Jestem po dwóch rozmowach w Boś. Teoretycznie chcą mnie zatrudnić, ale po tym co przeczytałem, powiedziałem im, że chcę list intencyjny lub umowę o pracę od razu. W jakim oddziale miałeś być zatrudniony? Gdzie byłeś na rozmowie? Pewnie dyrektor oddziału wykręcił Ci taki nume?
Bubu 2015-10-25 19:30:18
Dziwna rekrutacja. Wysłałem swoje CV i gdzieś po 2-3 tygodniach był odzew. Pani rekruterka z BOŚ nagrała mi się na pocztę głosową z informacją, że mam do niej oddzwonić to ona wtedy dowie się więcej o moim doświadczeniu itp. Żenada
@karra 2015-11-04 14:05:12
Czy ktoś pracował w oddziale w Rzeszowie? może podzielić się doświadczeniem i opinią ?
Mcmc 2016-01-06 12:54:25
Możecie coś powiedzieć o płatnych praktykach w Boś-u, jakie jest wynagrodzenie, czy warto, czy to szkoda jedynie czasu?
Mcmc 2016-01-06 16:09:16
Doświadczenie, które trudno zdobyć gdziekolwiek
Iryk08 2016-01-10 21:42:56
Ktoś może wie ile można zarobić w Bos-u w charakterze młodszego doradcy?
Niki 2016-01-21 23:58:06
Na jakie zarobki może liczyć kierownik a ile dyrektor oddziału?
bea 2016-02-06 23:45:23
2500 brutto i zapomnij o więcej, praca-masakra, odpowiedzialność kasowa-cala twoja, szkolenie w Warszawie 1,5 tygodnia gdzie robią wodę z mózgu i na zakończenie akredytacja-20 minutowa symulacja rozmowy z klientem z zachowaniem szablonu wymyślonego przez bank i punktowanego nawet za uśmiech.Zapewniam cię, że nigdy przenigdy nie poprowadzisz rozmowy z klientem tak jak na akredytacji bo musiałbyś obsłużyć 5 klientów dziennie-ABSURD,PORAŻKA, WIEJE Z TEJ ROBOTY
2
MAREK 2016-04-07 09:37:13
astala vista bejbe :P
leon 2016-07-07 14:59:50
Mam podobną opinię co do Kasy Stefczyka, warto tam aplikować, bo to duża, znana, stabilna firma.
Tajemniczy Klient 2016-07-11 08:31:22
Oddział w Bielsk-Białej- praca masakra. Młoda 27 letnia chora psychicznie dyrektorka, która stręczy pracowników. Mobbing non stop. Starsi wiekiem pracownicy hurtem odchodzą z dnia na dzień. Prezes jakby nic nie widział, że co miesiąc taka rotacja a klienci widzą i odchodzą z banku bo czują się nie pewnie. Kto dał stanowisko osobie kompletnie bez doświadczenia życiowego i kierowaniem ludzmi. Tam nikt się nie uśmiecha. Widać i czuć terror od drzwi wejściowych i atmosferę napiętą. Bank bardzo dużo stracił przez to , placówka kompletnie stała się nie rentowna i nie wzbudza zaufania.
na wylocie 2016-09-23 09:00:48
Czy na TYM forum piszą większości "zaufani" z warsza/f/ki? przecież ten bank idzie na dno.redukcja pracowników np. w oddziałach w Krakowie. Obniżka wynagrodzeń nie mówiąc juz o premiach.naciski na szukanie jeleni którzy wezmą kredyt.W Krakowie zamknęli juz kilka oddziałów a ilośc pracowników zredukowali do minimum.Przykładem niech będą godziny otwarcia oddziałów. jeszcze chwila a po godzinach pracy będziemy .....sprzątac sale bo juz redukuja zatrudnienie sprzątaczek.
figazmakiem 2016-10-13 16:47:18
Jeden z gorszych banków do współpracy. Żadnego przeszkolenia nowych pracowników. Jak to możliwe, aby nowo zatrudniona osoba nie znając systemów i procedur bez żadnego wdrożenia pracowała na "żywych" rachunkach. Systemy archaiczne. Brak premii, niskie podstawy, niepłatne nadgodziny, słaby socjal. Parcie na wynik i mobbing porównywalne do innych banków.
1
xdcfgh 2016-10-13 16:56:51
@mai no wiesz przecież jak to jest tak na prawdę to przecież każdy może mieć swoje zdanie i je tutaj wyrazić
arghhh 2016-10-28 20:14:11
potwierdzam dno totalne , to jest Bank Ochrony średniowiecza

- nie ma żadnych premii , system od nowego roku został tak skonstruowany ,że mało kto ją dostaje
- milion regulaminów , uchwal , zarządzeń które pracownik sam musi czytać i sie dokształcać
- nie ma żadnego wsparcia merytorycznego ze strony przełożonych i centrali liczą się tylko wyniki
- bardzo kiepskie systemy z błędami i na każdym kroku pracownik sie musi pilnować żeby sie nie pomylić
- nie ma żadnych szkoleń
- coraz wyższe wymagania co do wyników a bank nic nie daje w zamian

oczekuje sie od pracowników sprzedaży wszystkich produktów z detalu to jeszcze ostatnio nacisk na spółki mimo iż pracownicy nie zostali przeszkoleni.
odradzam
w innych bankach przynajmniej bank zapewni szkolenie , narzędzia do pracy - tutaj pracownik jest zdany sam na siebie.
5
aaaaa 2016-10-28 22:34:49
jakbym czytał o pko bp sa... widzę źe wszędzie to samo g...no.
1
Zostaw swoją opinię o Bank Ochrony Środowiska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Ochrony Środowiska