Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bank Ochrony Środowiska

Pracowałeś w firmie Bank Ochrony Środowiska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-17 14:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak może być otworzony rachunek bez zgody? Bardzo mnie to zaskoczyło bo zawsze dobrze odbierałam ten bank. Jakie dają premie?
zdjecie uzytkownika
klient - 2013-12-27 12:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po nowym roku zamykam swoje konto w tym banku .Przez ponad 3lata tylko nerwy zjadam aby cokolwiek załatwić.Powiedzcie mi jak to możliwe że mam niedopłatę na koncie skoro nie mam karty kredytowej i fizycznie mogę pobrać tyle pieniążków ile mam faktycznie na koncie.Piszę o warszawie.Mam dosyć pani na (usunięte przez administratora)j która łaskę robi że żyje.Nie napiszę na nią skargi bo by miała po rajtach Tylko po prostu zmienię bank.BOS NIE POLECAM NIKOMU!!!!!
zdjecie uzytkownika
tomek - 2013-12-27 17:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ktos pracuje w BOŚ obecnie? bo klienci chyba nie maja za dobrych opinii z tego co widzę. Taki opiekun klienta indywidualnego może liczyć na 2-3 z przodu?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-01-16 16:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Praca w BOS-iu - Centrum Korporacyjne w Łodzi - spróbuj wyjść z pracy przed 17 a następnego dnia będziesz na dywaniku, oczywiście nadgodziny bezpłatne, do tego ciągłe zastraszanie, brak szkoleń
zdjecie uzytkownika
Olek - 2014-01-18 13:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bank ochrony środowiska podobno chce pomóc Polakom w inwestowaniu w pompy ciepła, solary, ogniwa fotowoltaiczne, fajnie, że to nie tylko nazwa.
zdjecie uzytkownika
Aga - 2014-02-20 15:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Przelewy z zagranicy idą dwa tygodnie! jak mozna przetrzymywać czyjeś pieniądze- masakra
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-02-27 13:50:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda praca w Centrali Banku?
Jak zarobki, atmosfera, możliwości rozwoju itd
zdjecie uzytkownika
dac - 2014-02-27 13:55:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio widziałem oferty do Departamentu Bezpieczeństwa.
Jak wygląda tam praca?
zdjecie uzytkownika
mob - 2014-03-27 20:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Absolutnie nie polecam pracy w tym banku. Panuje tam mobbing, dyrektorzy mają rangę królów, którym nie można się sprzeciwić. Jedna z gorszych sytuacji ma miejsce w Departamencie Produktów Korporacyjnych w centrali, Dyrektorem jest tam młoda, zbyt ambitna osoba, która swoją niekompetencję próbuje przykryć poprzez zastraszanie zwolnieniem pracowników.(usunięte przez administratora)Współczuję tym pracownikom.
zdjecie uzytkownika
Karim - 2014-04-30 11:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich. Jak na dzień dzisiejszy kształtują się zarobki na stanowisku doradcy-kasjera w Warszawie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
roko - 2014-05-27 19:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
brałam kredyt i wszystko jest w porządku, jakie macie z nimi doświadczenia, bo mi sie wydaje, że to zalezy też od osoby na która się trafi i tyle
zdjecie uzytkownika
PULA - 2014-06-15 11:19:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten bank nie wypłaca premi, wręcza wypowiedzenia zmieniajace płace, degraduje pracowników, afera za afera w internecie pełno artykułów na ten temat, jeśli chcesaz byc kasjerem, pisać umowy kredytowe, estymację pisać 4 razy dziennie, zostać telemarketerem, ulotkarzem, przedstawicielem handlowym i asystentką dyrektora, kurierem, wysłuchiwać od klientów że ta firma jest niekompetentna to praca idealna dla ciebie! Uwaga za 2400 brutto! Dla mnie to wstyd że musze wpisać w CV że tam pracowałam....
zdjecie uzytkownika
ana - 2014-06-27 10:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, ktoś może ma info o pracy na infolinii w boś? niedługo mam rozmowę, będę wdzięczna za informację o zarobkach telefonistów :) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-07-16 16:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, jestem jeszcze obecnym pracownikiem Boś, czytam z czystej ciekawości co tu ludzie pisza. nie zgodzę sie z połowa wypowiedzi, pracuję ponad dwa lata, znam bardzo wielu współpracowników z polski.spotykamy sie na wyjazdach na szkoleniach, często możemy prównać opinie, rzadko ktokolwiek mówił mi na temat mobingu. jednak siedzi obok mnie dziewczyna która czwarty miesiąc nie sprzedała niczego nikomu i się boi o skórę. kiedy dyrektor pyta ja o sprzedaz stroszy sie i poci, później żali sie że boi sie uśmiechnąć bo za chwilę dyrektor zobaczy i będzie sie jej czepiał.

wydaje sie że opinie o mobingu snują słabe ogniwa, Bank to jest praca w sprzedaży, nie ma czasów gdzie na kasie siedziało sie cały dzien i wszyscy byli za to wdzięczni,

w Bankach nie ma podwyżek i wysokiego wynagrodzenia zasadniczego, "chcesz zarabiać rób plany" tak było zawsze i raczej sie nie zmieni.

Ktoś napisał że 2400 brutto, tak to jest podstawa w boś, nie jest wysoka, jendak w pocztowym jest 1600 więc jeszcze gorzej.

prowizje się rzeczywiście zepsuły, obniżyli nam podstawy dająć w zamian prowizji przyjemne, zarabiałem wtedy dużo więcej niż przed zmianą, teraz jednak prowizje idą w dół
szczerze mówiąc nie idą w dół, one się zmieniają wraz z polityką banku znaczenie ma czego aktualnie potrzebuje bank, hipotek, gotówek. kart czy czegoś innego, płaci najwięcej za główny nurt stragtegii finansowej.

czy polecam prace ? ciężko powiedzieć, ja zawijam się bo chcę sie nadal rozwijac a ani finansowo ani merytorycznie Bank nie jest w stanie mi niczego juz zaoferować. Praca jest dobra o ile robi sie plan, od zawsze jak tu jestem robię to czego ode mnie oczekują więc nigdy nie miałęm żadnej nie przyjemnej sytuacji. przeiwjały się osoby które odpadały z powodu tempa, jednak były to słabe jednostki.

Osobiście polecam pracę, jeśli ktoś zaczyna, kontynuuje prace w branży, zarobki dla średnio chcącego myślę że 2400-3200 nawet przy tych obniżonych prowizjach. mówię to z mojego doświadczenia i mojej fiszki. A mnie się juz nie chce :)
pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-07-16 16:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klient - 2013-12-27 12:17:40]:
bardzo prosto możesz zrobić debet bez karty. wystarczy że wybierzesz wszytkie pieniądze z konta, opłata za konto pobierze się i będziesz miała debet na koncie. zwykle konto kosztuje 10 zł do tego karta debetowa 3 zł. trzynaście złoty miesięcznie, nie używane konto przez pół roku zrobi duży debet.
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-07-16 16:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klient - 2013-12-27 12:17:40]:
bardzo prosto możesz zrobić debet bez karty. wystarczy że wybierzesz wszytkie pieniądze z konta, opłata za konto pobierze się i będziesz miała debet na koncie. zwykle konto kosztuje 10 zł do tego karta debetowa 3 zł. trzynaście złoty miesięcznie, nie używane konto przez pół roku zrobi duży debet.
zdjecie uzytkownika
majki098 - 2014-08-27 15:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fakt, ja mam też taką kartę i nie zawsze coś na niej jest, bo mam dwa konta, a nie przelewam tak często pieniędzy i takie debety to dość często się tworzą, w sumie nie wiem czemu takie wysokie opłaty są za to, nie rozumiem tej polityki w ogóle. W innych bankach nie spotkałem się z takimi zasadami
zdjecie uzytkownika
John - pracownik BOŚ - 2014-09-22 01:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogólnie praca byłaby ok, gdyby popracowano nad kompetencją ekspertów w centrali(obecnie poniżej krytyki), wyszkolono dyrektorów aby zaczęli używać mózgu, infolinię aby potrafiła cokolwiek przekazać, konto internetowe aby było zdecydowanie bardziej na czasie (podobno wprowadzono super szatę itp. goście z centrali prawie się nie posikali z zachwytu w rzeczywistości jest to odświeżony Kredyt Bank, który nie istnieje już od 2 lat), administratorzy (którzy mają nierówno pod sufitem), wyższe podstawy (najmniej zarabiający pracownicy na kasie po 15 latach pracy w BOŚ 1750 zł netto i do tego 6 miesięcy przed emeryturą zostają zwolnieni). Sam odpowiedz sobie CZY CHCESZ TAM PRACOWAĆ!!!
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2014-09-26 15:01:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiś czas temu, aplikowałem do owej instytucji do jednego w warszawskich oddziałów. Rozmowa odbyła się w oddziale, potem jeszcze test psychologiczny. Szczegóły ustalone. Ba, zbliżał się październik, więc Pani dyrektor zależało, abym podjął pracę w wyznaczonym czasie. Zbliżała się połowa września, dostałem pozytywną odpowiedź, że mogę - a nawet powinienem złożyć wypowiedzenie z obecnej pracy, żebym zdążył zakończyć współpracę przed podjęciem nowej pracy. Nie było czasu na inne ustalenia (choćby jakiś list intencyjny o podjęciu zatrudnienia w wyznaczonym terminie). No i cóż, spokojnie sobie pracowałem, odbierałem urlop, który mi pozostał z poprzedniej pracy, a tu nagle dostaje telefon, że "ktoś", "coś" powiedział, że mnie nie mogą przyjąć. CUDOWNA KORPORACJA, jeszcze z takim zachowaniem w 17-letniej karierze się nie spotkałem. Słowo przepraszam w tym przypadku nabiera naprawdę gówniane znaczenie. Nie wiem kto tym zarządza, ale zaufać takiej instytucji odradzam.
zdjecie uzytkownika
mirek - 2014-09-26 18:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też słyszałem, że na początku własnie jest rozmowa, a potem jakiś test, którego wszyscy się obawiają, bo podobno strasznie trudny i podchwytliwe pytania są, możliwe punkty ujemne itd.A teraz to już jestem całkiem skołowany.. Ale przeczytajcie to co napisał @bezrobotny.. nieźle można się zawieźć na tym.
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2014-09-26 23:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to nie jest żadna ściema, tak traktują przyszłych pracowników w oddziale w W-wie przy Wojciechowskiego. Nawet k..wa nie mogę pozwać ich o odszkodowanie.
zdjecie uzytkownika
poszukujący pracy - 2014-10-02 22:09:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po rozmowie kwalifikacyjnej z dyrektorem oraz po teście i mnie zdarzyła się podobna sytuacja co bezrobotnemu.Wszystko niby dogadane. Telefon od "przyszłego" pracodawcy z informacją, że mnie jednak nie zatrudnia. Każdemu kto chce zmienić pracę stanowczo odradzam. Ten bank nie traktuje poważnie kandydatów do pracy.Jeżeli chcesz zmienić pracę to uważaj bo mogą Cię w Boś Banku nie zatrudnić.!!! nawet po pozytywnej rozmowie i zdanym teście:) Ja nie skorzystałem z innych propozycji pracy po pozytywnej informacji po rozmowie kwalifikacyjnej w BOŚu. I dzięki Bośowi zostałem z ręką w nocniku. Odradzam!!!!
zdjecie uzytkownika
janko - 2014-10-15 13:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jak to, bo czekoś tutaj nie rozumiem @poszukujący pracy, byłeś normalnie na rozmowie i Cię przyjeli, a potem zadzwonili, że jednak nie? przeciez to kompletny brak profesjonalizmu, to jest naprawde niepowazne zachowanie, które już w szczególności nie przystoji takiej instytucji jak bank.. no cóż, mają darmowa antyreklame.
zdjecie uzytkownika
niki - 2014-10-18 00:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BOŚ z daleka tylko nie do pracy . Jeśli chcesz leczyć się psychiatrycznie to tak bardzo polecam.Będziesz nikim,plany ,plany i jeszcze raz plany. Tam nie liczy się człowiek tylko sprzedaż a do wszystkiego się przyczepią.Praca 8 godzin dziennie zapomnij,płaca tak za 8 godzin.Szkolenia? a nie łacha brać regulaminów do domu i w nocy się uczyć?Atmosfera w Centrali i w Oddziałach kiepska,nikt i nigdy nie wie kiedy go wyrzucą .Jeżeli chcecie mieć problemy to tak proponuję pracę lub współpracę z tym bankiem.
zdjecie uzytkownika
niki - 2014-10-18 00:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BOŚ z daleka tylko nie do pracy . Jeśli chcesz leczyć się psychiatrycznie to tak bardzo polecam.Będziesz nikim,plany ,plany i jeszcze raz plany. Tam nie liczy się człowiek tylko sprzedaż a do wszystkiego się przyczepią.Praca 8 godzin dziennie zapomnij,płaca tak za 8 godzin.Szkolenia? a nie łacha brać regulaminów do domu i w nocy się uczyć?Atmosfera w Centrali i w Oddziałach kiepska,nikt i nigdy nie wie kiedy go wyrzucą .Jeżeli chcecie mieć problemy to tak proponuję pracę lub współpracę z tym bankiem.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Ochrony Środowiska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x