logo General Electric Power Controls

General Electric Power Controls

Kłodzko

Opinie o General Electric Power Controls

DeeDee 2015-02-28 11:45:17
Też pracuję na G-framie i popieram opinię,że nie wszyscy są zli.Ludzie piszą ogólnie złe opinie a nie we wszystkich działach tak sie dzieje.Tu brygadziści,są naprawdę bardzo mądrymi przełożonymi o bardzo wysokiej kulturze osobistej.Pracownicy na tym dziale są bardzo fajni,a że praca wymaga dużego zaangażowania to nie znaczy,że jest tak zle.
ONA 2015-02-28 14:09:13
TO DO GRZEŚKA TEGO LIZUSA Z G-FRAME!!!
MYŚLISZ ŻE JAK NAPISZESZ SWOJE IMIĘ I PODASZ Z JAKIEGO DZIAŁU JESTEŚ, OPISUJĄC PRZY TYM W SAMYCH SUPERLATYWACH TEN ZAKŁAD, PRACĘ W NIM I BRYGADZISTÓW, TO ORDER W TYM ZAKŁADZIE DOSTANIESZ!!!
CZY JUŻ SIĘ ZORIENTOWAŁEŚ ŻE TYLKO LIZANIEM DUPY MOŻESZ LICZYĆ NA PODWYŻKĘ CZY UMOWĘ W GE!!
BO CI WSPANIALI BRYGADZIŚCI O KTÓRYCH WSPOMINASZ, WŁAŚNIE W TEN SPOSÓB AWANSOWALI!!
JEDEN CAŁYMI DNIAMI STERCZAŁ PRZY BIURKU KIEROWNIKA JAK PIESEK (ŻAŁOSNY JEST ;) AŻ SIĘ CAŁY ZAKŁAD Z NIEGO ŚMIEJE DO TEJ PORY ;)
PRZEZ TO LIZANIE DUPY ZAPOMNIAŁ CHYBA JUŻ O CAŁYM ŚWIECIE HE HE, A JUŻ NA PEWNO O TYM CO TO ZNACZY HIGIENA OSOBISTA;) I ŻE ISTNIEJE COŚ TAKIEGO JAK ANTYPERSPIRANT ;) ALE TO JUŻ TAK POZA TEMATEM ;)
PRAWDA JEST TAKA ŻE SĄ TO LUDZIE NIEKOMPETENTNI !!
JEDYNE CO POTRAFIĄ TO LATAĆ CAŁY DZIEŃ,SPISYWAĆ NORMĘ (BO TO JEST RZECZ ŚWIĘTA W TEJ FIRMIE) I PONIŻAJĄ LUDZI!!
STOJĄ JAK GESTAPOWCE, PILNUJĄC CIĘ NA KAŻDYM KROKU I CO BY SIĘ NIE DZIAŁO TO MA BYĆ NORMA!! MOŻE SIE WALIĆ I PALIĆ ALE NORMA MA BYĆ!!

A CO DO TWOJEJ WYPOWIEDZI DROGI GRZEGORZU : "Jeżeli chcecie drodzy internauci wiedziec to pracuje na G-Frame.Nie wiem jak długo,ale to nie jest istotne.Istotne jest to,że....ludzie na wszystkich zmianach,brygadzisci oraz kierownictwo otrzymują najwyższa notę ,są naprawdę OK!! "
NORMALNIE PRAWIE SPADŁAM Z KRZESŁA ZE ŚMIECH HE HE HE ;) JAK MOŻNA BYĆ TAKIM LIZUSEM;) MAJĄC TYLE LAT I ŻADNEGO SZACUNKU DLA SIEBIE ;) NIE WIEŻE ŻE PO TYM ŚWIECIE CHODZĄ TACY LUDZIE JAK TY !!
ALE JEDNO MUSZĘ CI PRZYZNAĆ ;) MASZ SZANSE I TO NAWET DUŻE ZOSTAĆ BRYGADZISTĄ W TYM ZAKŁADZIE, BO JEDNO CO WYKONUJESZ BARDZO DOBRZE W TYM ZAKŁADZIE,POZA NORMA, TO WCHODZENIE W DUPĘ BEZ MYDŁA ;)
NAPRAWDĘ JESTEŚ W TYM DOBRY ;)
POZDRAWIAM CIĘ, BO DZIĘKI TOBIE UŚMIAŁAM SIĘ DZISIAJ NA MAXXA ;) DZIĘKI ;)

NIESTETY, NA PRZEKÓR GRZEGORZOWI, MUSZĘ POTWIERDZIĆ WSZYSTKIE TE NEGATYWNE OPINIE NA TEMAT TEGO ZAKŁADU, BO TO JEST CAŁA PRAWDA!! ALE JAK KTOŚ CHCE SIE SAM PRZEKONAĆ TO NIECH SPRÓBUJE I PRZYJDZIE DO PRACY. WTEDY JUŻ SAMI BĘDZIECIE WIEDZIELI KTO TUTAJ MÓWI PRAWDĘ, CZY MY CZYLI WSZYSCY CI OPISUJĄCY TEN ZAKŁAD NEGATYWNIE, CZY PAN GRZEGORZ LIZUS ;) MÓJ ULUBIENIEC HE HE HE ;)
A NIE MACIE CO SIĘ PRZEJMOWAĆ BO UMOWĘ I TAK DOSTANIECIE NA TYDZIEŃ, WIĘC JAK BĘDZIE COŚ NIE TAK TO PO PROSTU W PIĄTEK POWIEDZIE DO WIDZENIA ;)
A WYDAJE MI SIĘ, ŻE MIMO WSZYSTKO WARTO JEST CHOCIAŻ NA TYDZIEŃ PRZYJŚĆ I POOGLĄDAĆ CAŁY TEN KABARET W GE ;)
HE HE HE ;)
KTO TAM PRACUJE TEN WIE O CO CHODZI ;)
POZDRAWIAM
4
PRAWDZIWY GRZESIEK` 2015-03-01 10:06:39
Widzę,że prawdziwy idiotyzm odbywa się na tym forum.Otrzymałem właśnie telefon,żebym tu popatrzył.Nawet nie wiedziałem,że ktoś tak umiejętnie się podszywa pod inną osobę.Znając mnie to każdy wie,że najbardziej wyklinam na pracę,bałagan a nie chwalę.Umiejętnie ktoś wyrabia mi renomę,tylko nie wie,że ja tu nie będe pracował i to każdemu mówiłem,tak ,że droga " ONA" Niestety nie zostanę brygadzistom.Na temat brygadzistów nie mogę się wypowiedzieć bo nie znam ich na tyle.Dziwi mnie tylko fakt,że jakiś idiota robi sobie w ten sposób jaja bo dobrze wie,że to wszystko jest anonimowo i można podszyć się pod każdą osobę.Domyślam się kto to jest ,bo na tym dziale pracuje osoba,która dawno temu pracowała ze mną i na mój wniosek była ukarana.Kawał cwaniaczka.Kariery długiej nie zrobisz kolego w tej firmie!NORMALNIE JAK DZIECKO SIĘ ZACHOWUJESZ
1
DeeDee 2015-03-02 16:23:08
Na rozmowę kwalifikacyjną powinna być opinia od PSYCHIATRY!!!Nie wiem o co wam chodzi ale jeżeli jest zle to po co tu siedzieć?
gość 2015-03-02 17:12:45
Czemu takich jak ty tam jeszcze trzymają? Nie odpowiadaj bo sama znam odpowiedź po przeczytaniu twojego postu
Monia 2015-03-03 19:21:31
ONA !! Jeżeli tak tam jest to co Ty tam jeszcze robisz??? Idz na kase do marketu tam Gestapo nie stoi! To nie II wojna światowa tylko XXI wiek!! Obudz się!!Chyba że ,liżesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innym,wyższym!!!!!!!!!!!
Gość 2015-03-11 19:56:41
Opinie fajne, jedno zasadnicze pytanie, kto was tam trzyma???
2-Pytanie podajcie firmę w okolicy, która dba o swoich pracowników a nie wyzyskuje do cna?
3- Twierdzicie, że kadra kierownicza to same matoły!! a wy biedni pracownicy uciśnieni wypłat nie dostajecie pracujecie w chłodzie!!Co do umów, po jakim okresie chcecie dostać umowę na GE??Bo o ile mnie pamięć nie myli to wszyscy pracownicy, którzy przepracowali około będę strzelał 2 lat takowe umowy otrzymali, a co do umów to nie brygadziści ustalają tylko od dłuższego czasu związek, zgodzę się tylko z jednym kierownik ma prawo za wetować daną osobę.
Tak ogólnie to przestańcie biadolić komuś nie odpowiada praca droga wolna
life is brutal
igła 2015-03-12 20:22:53
W tej nieszczęsnej firmie trzyma pracowników, którzy jak napisałeś tylko biadolą trzyma lęk przed bezrobociem. A co za tym idzie lęk przed głodem i nędzą, bo w rejonie nie ma nigdzie pracy. Ty jak sądzę jesteś z kadry zarządzającej - to można odgadnąć z twojej aroganckiej wypowiedzi. Gdyby w okolicy były inne zakłady, gdzie można by było podjąć pracę, to w tym GE Kłodzko pracowałaby na produkcji tylko obecna kadra zarządzająca. Doskonale zdajecie sobie sprawę, że pracownikom pozostaje alternatywa: albo godzić się na takie traktowanie, albo zwolnić się i "żyć" w skrajnej nędzy.
Ale kiedyś przyjdzie i na ciebie kolej, ktoś wyżej będzie zagrożony i pozbędzie się ciebie. To zobaczysz jak to jest wspaniale uwolnić się od tej firmy i wegetować na zasiłku.
4
Gość 2015-03-13 12:35:32
Nie ,nie jestem kadry zarządzającej,ale długoletnim pracownikiem tej firmy i poprzedniej ,znam różnice pomiędzy jedną a drugą ,co do zasiłku to i tego doświadczyłem,znam różnice pomiędzy pracą w GE a na przykład praca na budowie gdzie pracowałem po 14 godzin i więcej bez dodatkowych nadgodzin za gówniane pieniądze,a stwierdziłem że biadolicie bo nigdzie w okolicy nie najdziesz innej pracy wszędzie jest wyzysk ,z tym że w GE masz wypłatę na czas ,porównaj dla przykładu Rozest pracują za mniejsze pieniądze i do tego nie zawsze na czas dostają wypłatę
1
PPR 2015-03-19 21:14:22
Minus
-Najlepsze jest jak ktos stoji nad kims ze stoperem co dostrzegłem
-Ktoś jak jest dobry i ma szanse na awans itd. to zostaje gnębiony przez resztę
-Ludzie są strasznie fauszywi z każdego szczebla to jest najwiekszy minus
-umowy tygodniowe i traktowanie niektórych jak "zwierzęta" ale co się dziwić, bezrobocie w powiecie to ponad 23 % i jak nie ty to mają 100 następnych na twoje miejsce.
-Plusem jest że kasa jest na czas, można poznać fajnych ludzi (może 10% zakładu)
Pozdrawiam normalnych ludzi którzy tam pracują...
1
seba 2015-03-22 12:51:40
Pracowałem tam,i muszę przyznać,że częsć stanowisk pracy przekracza możliwości człowieka(naprawdę trzeba extra mocno i szybko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby była norma wtedy nikt sie nie przyczepi.Są stanowiska pracy tzw.po naszemu luz.naprawdę bez żadnego stresu zrobisz swoje i masz dużo wolnego.TE SAME PIENIĄDZE NA NIE RÓWNYCH MIEJSCACH PRACY!!!.Tak,że jak trafi ktoś na dobre miejsce pracy nie powinien narzekać bo wypłaty na czas,nadliczbowe płacone, nocne 40%,no i ta minimalna pensja ale jest za 8 godzin pewna.Ci !!!! Co trafili na miejsce pracy z ogromnymi normami,dużymi użytymi elementami do wstawienia lub wykonania mają pełne prawo do narzekań bo wierzcie mi ,że naprawde oni muszą ostro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Polecam pracę tymczasową dla młodych,bo jak trafią na zwariowane stanowisko zastanowią sie nad sobą i zaczną dalej się kształcić bo maja możliwość.Pozdrawiam wszystkicch
Zbój 2015-03-23 08:38:37
Jeżeli jest tak jak opisuje seba, to chyba zbyt wielkiej motywacji ludzie nie mają by aplikować do General Electric Power Controls w Kłodzku... Praca, którą pracownik odbiera jako niewolniczą na pewno nie będzie dla niego niczym przyjemnym ani rozwijającym. Należałoby coś w tym temacie zmienić, bo można się szybko wypalić.
1
seba 2015-03-29 18:26:30
Masz rację! Częśc jest zadowolona(tylko niech pomyślą,że lata lecą ,sprawnośc spada .Mając rodzinę można przy róznych pracach domowych np.uderzyc się w palca i chorobowe pewne, bo nie dasz radę na niektórych stanowiskach.A jak długo na chorobowym zakład bedzie Cię trzymał>?.Tam liczy się sprawnośc zdrowie.Ludzie chorzy ze strachu pracują.Młodzi tam kariery raczej nie zrobią bo pózniej z wiekiem Twoim spadnie Twoj extra zapał i sprawnośc ,a tam potrzebny expresowy pociąg do nikąd.Sama nazwa zatrudnienia swiadczy o pracy tymczasowej ,więc pracujcie tylko tymczasowo szukając pracy w wyuczonym zawodzie bo tam dzis pracujesz a jutro nie.Kariera jest tam tymczasowa praca niewolnicza w wiekszosci więc przyjemności nie daje i non stop zwiekszenie norm samop mówi za siebie.
jeszcze pracujący 2015-04-19 20:33:11
Tam na stanowiskach lepszych od fizola totalni bezmózgowcy pracują (nie wszyscy)t.z.w LD(czyli liżący dupy)szkoda słów.A pracownicy jak widać halbe/halbe.Do Grzegorza(będzie wiedział o co chodzi jak tu jeszcze zagląda).Ten frajer stosował te metody pisząc na forach jeszcze w jednej pracy( GTK ).Tam szwagier pracował.Miałeś rację ,lepiej ustąpić a miejsca on nigdzie nie zagrzeje.Raz zaszkodziłeś potem przegrałeś,CHCIAŁEŚ DOBRZE ALE W TAKIM OKRUTNYM ŚWIECIE ŚWINIE WYGRYWAJĄ!
1
Kolega z pracy 2015-04-27 13:33:01
Hejka ludziska. Mam jedno pytanie. Pracowałem w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] już jakiś czas temu. Studiując zaocznie wyrwałem się z tego kieratu. Pamiętam miałem kilka razy nieprzyjemność z kolesiem z kontroli jakości. Beznadziejny przypadek. Nazywał się Robert M....ski. Kojarzy ktoś? Taki w okularkach,spasiony. Pracuje tam jeszcze i czy dalej liże jaja kierownictwu???
Sąsiad Ona 2015-05-05 21:25:02
Ona!!!!!!Niestety po czasie sprzedałaś swoją tożsamość!!!Mam teraz zakład poinformować Twoje dane?Wstydz się?Bo prawdą jest,że masz kupe wolnego w pracy,wyrabiając się z normy.Śiedzisz i bawisz się telefonem gdzie.....nowi pracują.Tylko wkurwiasz się,jak ktoś jest nieobecny i musisz na swoim stanowisku popracować,żeby pomóc!!!!!!Podkreślam pomóc!!!!Frajerką jesteś krytycznie opisywać brygadzistów z tego działu na negatyw i...tak krytycznie a...sama wchodzisz im w dupę.Pomyśl trochę głupia babo co robisz.Sąsiad z Twojej zmiany.
Sąsiad Ona 2015-05-05 21:33:41
A tak do wszystkich którzy chcą tam pracować.Sprawdzcie sami, zatrudniając się tam.Jeżeli doceniacie dzisiejsze czasy,pracę oraz możliwości to zapraszam!!!Internet to głupota.Każdy może się wyładować!!!Przepraszam za błędy ale nie miałem możliwości skończenia szkoły po podstawówce.
2015 2015-05-20 23:55:56
Myślę,że w końcu nowy(po wyborach) Prezydent zmieni tą sytuację.Praca jest bardzo stresowa,z pracownika robi się śmiecia t.z.w robota bezawaryjnego.Prezesie,Dyrektorze,Kierowniku ,czy Brygadzisto!!!! Jesteśmy Polakami.Przetrwaliśmy II wojnę światową!!! Szanujmy się!!! Nie wiadomo co zrobi Rosja!!Mamy jedno życie.Pieniądze to nie wszystko!!!Czy każdy na wyższym stanowisku to świnia???Łączmy się i szanujmy.Życie to...jedna chwila.Połączmy nasze siły!!! My pracownicy fizyczni.Bądżmy potęgą!.Od naszej pracy zależy istnienie takich firm.Pozdrawiam
2
Młoda 2015-05-25 22:05:58
z tego co ja zauważyłam,to naprawdę jest przejebane na większości stanowisk a,kadra zarządzająca jest nastawiona negatywnie(*ma nas pracowników w dupie,liczy sie ich wysoka kasa za bez naganne ,bez konflikttowe utrzymywanie normy).Brygadziści w wiekszości są wyrozumiali,muszą byc stanowczy bo to ich praca ale są ludzmi do zrozumienia(są wyjątki palantów).Pracownicy?młodzi mają też w dupie pracę w większości.Tak więc są ludzie i ludziska.Firma posrednik w tej firmie jest naprawde najwyższej jakości i to im dałabym złoty medal.Fakt jest faktem,że ten kto na produkcji pracował za granicą (myśląc ,że Polak to śmieć,to może stwierdzić ,że Polak za granicą jako pracownik produkcji jest traktowany 1 000 000 % lepiej niż w swoim kraju) i...................o czym tu mówić!
czekoladka 2015-06-19 11:22:25
Ludzie tak czytam te wasze opinie i narzekania w jakich wy czasach żyjecie przecież wszędzie teraz jest wyzysk więc czemu się dziwicie ja obecnie pracuję w zpc i kokosów też tam nie ma tak samo gnębią i normy sie liczą ale cóż szkoda narzekac tylko trzeba pracowac bo nic innego nam nie pozostaje
2
xxx 2015-06-20 16:11:58
Polak zawsze narzekał i będzie narzekał
1
stoku 2015-07-09 23:13:01
Całkiem fajna firma na początek swojej kariery w księgowości międzynarodowej. Bardzo docenia pracowników ambitnych, chcących dać od siebie więcej. Jeśli chodzi o minusy to jednak należy wspomnieć , że na niektórych stanowiskach obowiązkowo pracujące są święta, sylwester itd. (zamknięcie miesiąca/kwartału/roku)
ttt 2015-07-15 22:54:59
Ty jesteś pijany(a)!!!! Co opisujesz? Sylwester w Lipcu!!!!Tam się w święta w 100% nie pracuje.Gdzie Ty pracujesz?DAJ SOBIE SIANA!!!
pracownik 2015-08-13 11:43:16
Firma jest tragiczna. Nie szanuje ludzi. Pracownicy biurowi uważają się za Bóg wie kogo i traktują innych jak gorszych. Nie polecam!
3
wert 2015-08-25 12:26:20
Chętnie bym przeczytał jakieś konkrety, Zwykłe lanie wody jest mało wartościowe. Podaj jakies przykłady które sam odczułeś. Ja czytałem inne opinie to ludzie wypowiadają się miło o firmie podpierają się przykładem zarobków czy atmosfery. A tu u ciebie mamy zwykłe gorzkie żale. Jeśli tak źle to po co brnąć?
nika 2015-08-30 19:00:36
witam wszystkich. pracowalam tam 3 miesiace i naprawde bardzo bylam zadowolona... lecz najgorsze jest w tym zakladzie to ze od jakiegos czasu sa czarne piatki i wylatuja ludzie z pod firm jak popadnie,,, nie patrza czy ktos sie wyrabia czy ma norme czy nie wylatujesz i juz,,, przykre to jest bardzo bo atmosfera jest super napawde... a zostawiaja ludzi na nasze miejsce zatrudnionych na stale ktorzy nie sa nauczeni pracy babka mowi ze nigdy w zyciu kartonu nie zlozyla no sory ... jak u siebie nic nie robila bo ona ma lekka prace na swoim dziale pfffff masakra jakas... i tacy ludzie maja umowy na stale smiech na sali.
ja12 2015-09-14 23:14:23
Witajcie. Ktoś wspomniał o Rozeście, ale chyba nikt o nim nie napisze? Dlaczego? Może Ci biedni którzy tam tyrają boją się juz nawet własnego cienia? Narzekacie na normy, na wyzysk... Przepracujcie kilka dni pod panowaniem miłościwie tam panujących pań to się Wam żyć odechce! Gnębienie, poniżanie, obrażanie macie zagwarantowane razem z najniższą krajową o ile nie zostaniecie dyplomatycznie zmuszeni do urlopu bezpłatnego??? Głównodowodząca -tak jej się mocno wydaje - nie znosi sprzeciwu ani słów krytyki, licz się wówczas z wypowiedzeniem. Na jej zagrywki względem pracowników są paragrafy, ale przecież nikt się nie postawi. Nie rozumiem dlaczego ciągle chodzi taka dumna i zadowolona? Czyżby kolejny dzień pracy upłynął na udanych zakupach? Skąd ta kobieta ma tyle "urlopu" ??? MASAKRA!!! Podsumowując, najgorszemu wrogowi nie życz pracy w Rozeście. Jak dla mnie każdy kto tam "pracuje" jest zdesperowany na maxa
3
nie nażekajmy 2015-10-03 16:41:11
Jak sam nick podaje ...Nie nażekajmy!Kochajmy zycie ,bo mamy jedno a nie frajerską firmę.Pracowałam tam(totalna parodia)Pozdrawiam
stoku 2015-10-24 23:32:01
Witajcie wszyscy. Interesuje mnie ta firma , jednak nie chce nagle stanąć w miejscu. Stąd moje pytanie czy firma umożliwia podnoszenie swoich umiejętności i kompetencji poprzez jakieś szkolenia itp.? @nie narzekajmy ja poważnie myślę , że nie ma co narzekać na pracę tutaj. Znajomy przedstawiał ją w superlatywach
sheldon 2015-10-24 23:45:39
Czy ja wiem... Wiele osób mi mówiło o tej firmie i przedstawiali ją jednak pozytywnie, a nie tak jak Ty to właśnie powiedziałeś, zarobki nie są złe, a jeśli to co mówili że będą podwyżki to prawda to już w ogóle firma plusuje, właśnie wiecie może coś w tym temacie ? Bo jednak ja to od osób trzecich słyszałem.
alek 2015-10-25 01:11:26
To sam nie wiem, czy warto próbować dostac pracę w general electric power controls, jedni piszą, że sa zadowoleni, drudzy coś zupełnie innego. Serio tutaj pracuje się za ta najniższa krajową, czy jednak jest coś więcej? Widac też, że jak ktoś się nie sprawdzi po 3 miesiącach to mu dziekują w piątek, trochę niegrzeczne jak dla mnie.
Kamil 2015-11-06 20:34:14
Gościu pracuję w tej firmie ponad 8lat i umowy na GE nie dostałem,więc co ty pierd...Zresztą firma idzie na dno ,bo już największe działy przenoszą
Janosi 2015-11-06 20:48:29
Witam, Jeden plus ,że wypłata jest na czas i nie jest zimno na hali. Dach nad głową zapewniony...ale na tym się kończą plusy.Reszta ,to same minusy. Psychiczne męczenie ludzi i napuszczanie ich na siebie jest na porządku dziennym. Zarówno pracownicy jak i brygadziści są tak bardzo zakłamani,że patrząc ci w oczy będą wbijać ci nóż w plecy...O kierownikach się nie będę wypowiadał a dyrektorze nawet nie wspomnę,bo słów brakuje.Natomiast brygadziści to lenie śmierdzące i podpierdalacze. Automat z kawa i palarnia,bo tylko to im wychodzi najlepiej .Nigdy nie ma ich kiedy są potrzebni. Sami się na wzajem podpierdalają ,byle tylko ,,ICH PANI''była zadowolona a ich ,,KRÓL I WŁADCA''nie powiedział im złego słowa. Kłamstwo i obłuda panuje na tym zakładzie i taka jest prawda. Brygadziści to małolaci bez kompletnego doświadczenia,wybrani bo lizali dupy kierownikom. Fafik,pozdro;)
1
zadowolona 2015-12-06 17:05:12
Widzę że większości wypowiadają się ci co się nie dostali tam do pracy albo się dostali i jak tylko się na nich poznano szybko zakończyli . Dla tych co myślą o pracy , powtarzam o pracy nie o karierze czy awansach powiem jakie są moje doświadczenia.
Pracuje ponad rok w biurze, po miesiącu chciałam się już zwolnić bo wymagania są spore, ale jest to już moja druga korporacja więc wiedziałam że że tak na początku tylko jest. Faktycznie jak przetrwałam 3 miesiące zaczęło iść dużo lepiej . A teraz o warunkach , zakład ładny nowy , czysto , wymagania jak pisałam są spore ( dlatego słabi i narzekacze odpadają) ale jest ze 100 osób w biurach które jakość dają rade i pracują , niektórzy ponad 10 lat. z mojego działu ktoś odszedł niedawno ale znalazł lepiej płatną prace, zarobki mimo to są do zaakceptowania, na pewno w markecie nie dostanę tyle. nadgodziny są płatne, nawet kierownik zwraca uwagę jak ktoś przesiaduje za długo. premie są tylko uznaniowe po kilkaset złotych , niezbyt często 1/2 do roku, ale też nie dla wszystkich , tak że nie jest to reguła . Początek pracy - na 3 miesiące okres próbny , potem na 3 lata i symboliczna podwyżka ok 12 % . Umowy na stałe rzadko i tylko dla tzw najlepiej ocenianych. Co do pracy po znajomości , myślę że to bzdura , w firmie jest program że jak polecisz kogoś do pracy i się sprawdzi to dostajesz kilkaset złoty nagrody- tylko z tego co mówią dziewczyny z kadr to nie ma wiele poleceń - wolą się tutaj na forum udzielać . Z produkcji można bez problemu awansować do biura , ze mną w biurze kilka osób pracuje z produkcji - warunek trzeba mieć studia lub studiować, język mile widziany ale nie koniecznie. myślę że praca jet podobna jak w innych korporacjach, może poza tym że sporo jest młodej kadry kierowniczej i to większość awansowała tu w firmie , więc chyba łatwiej niż gdzie indziej .Życzę powodzenie w aplikacjach. acha jeszcze jedna ważna sprawa , mieszkania , wynajem jest niestety dosyć drogi, niewiele mniej płaciłam w dużym mieście jak Wrocław, a firma do tego nie dopłaca, tak że wkalkulujcie sobie to do kosztów.
Antek 2015-12-09 00:31:42
Dokładnie tak @zadowolona to strasznie dziwne że wypowiadają się tylko Ci, co do powiedzenia nie ma nic. Świetnie opisujesz całą sprawę, jestem przekonany że chciałbym tam pracować, zachęcam wszystkich DO PRZECZYTANIA TWOJEGO POSTU. Warto
oj 2015-12-10 15:13:10
Zadowolona, napisałaś kupę kłamstw !!!
Albo jesteś pod wpływem środków farmakologicznych nieznanego pochodzenia (czyli psychotropów lub narkotyków), które zeżarły ci mózg. Albo jesteś osobą z kadry zarządzającej, która podszywa się pod młodego (stażem) pracownika biura. O jakim programie piszesz? Chodzi mi o premię, którą można otrzymać za poleconą osobę, która podejmie pracę w GE Kłodzko. A jeżeli ta osoba się sprawdzi i nadal będzie pracować w GE Kłodzko, to polecający dostanie kilkaset złotych nagrody. Jaka premia uznaniowa ? Nic takiego tutaj nie ma !!! No chyba, że na forum zdradziłaś tajemnicę służbową. I takie bonusy są w biurze. Bo na produkcji nic takiego nie istnieje. W takim przypadku złamałaś tajemnicę służbową. Teraz odpowiednie osoby w kadrach lub twoi przełożeni na pewno zareagują i natychmiast ciebie zidentyfikują i zwolnią dyscyplinarnie (pracujesz trochę ponad 1 rok, jesteś przyjezdną osobą, wynajmujesz lokum, pewnie wcześniej dowiadywałaś się , czy firma pokrywa przynajmniej część kosztów wynajmu). I nagle stwierdzisz, że wszyscy, którzy na tym forum wyrażają swoje krytyczne opinie mają rację.
To, że kierownik przełożony zwraca uwagę osobom które za długo przebywają w pracy nikt nie uwierzy.
zadowolona 2015-12-18 15:37:17
poprzedni post gdzieś zniknął więc napiszę jeszcze raz.
do 'Hejterka OJ'
program wisi na tablicy ogłoszeń nazywa się who do you know i pisze jak byk że cytuje'mozesz otrzymac premie za polecenie kandydata, który zostanie zatrudniony przez GE i przepracuje min 3 miesiące. ' dalej są informacje jak polecić znajomego do pracy- ale to trzeba umieć czytać kolego:)
premie uznaniowe sa jest tez do tego program tzw workflow i jest to program globalny dla całej korporacji - wiec nic niestosownego nie zdradziłam , ja do tej pory dostałam raz nagrodę kilkaset złotych - od mojego kierownika.
moją opinię o zakładzie pisałam dla kandydatów o nieco innym 'profilu' niż ty kolego , dla ludzi po studiach szukających pracy w biurze dla osób o określonych kwalifikacjach, raczej nie na produkcji, chociaż tam też pracują mądrzy ludzie . Co do zwracania uwagi pracownikom że za długo siedzą, nikt nie ma obowiązku wierzyć , kierownik zwraca uwagę bo PIP to kontroluje i kierownik nie robi tego być może z przyjemności ale z obawy przed mandatem, jednak nie pozwala zbyt długo pracować bez jego zgody- więc jest to kolejny fakt, a nie hejterskie: nie podoba mi sie, jestem nieszczęśliwy , :) .dobrego dnia życzę
alek 2015-12-19 03:58:20
To całkiem fajna opcja z tym poleceniem znajomego i jeszcze zarobieniu na tym. Za co jeszcze tutaj mozna dostac premie, bo pewnie nie sa one tylko uznaniowe, ale mają konkretne wytyczne.
S 2016-02-19 22:44:30
Pracuje w GE od 3 lat od produkcji po biura. i stwierdzam, że in wyżej, tym gorzej. jeżeli jakikolwiek pracownik produkcji twierdzi, że doświadcza mobbingu, to zapraszam do biura. I niestety....na sam początek sam najwyższy - zero szacunku do ludzi, na tych smiesznych stand upach, wystawia oceny swoim lizodupcom. Niżej nie jest lepiej. Pani kierowniczka zamieszania. Jak była planistką to przynajmniej odpowiadała na dzień dobry, a teraz....nos do gory i nawet nie odpowie na przywitanie. pomijam fakt jak pomiata ludzmi. Z punktu widzenia jej zarzadzania swoimi działami, to jest tragedia - jedno wielkie kretactwo. Kierownicy i brygadzisci to poprostu pupilki "wielkiej". Ale ogólnie - produkcja jest ok. biura - nie polecam - chyba, ze chcesz nabawić się depresji lub jeżeli jesteś silny psychicznie nerwicy.
1
flume 2016-03-06 11:35:38
@alek kiedys slyszalem o takiej opcji i nie chciało mi sie za bardzo w to wierzyc ale widze ze jednak cos takiego funkcjonuje. To by wyjaśniało brak ofert pracy
D......a 2016-03-18 15:37:00
Pracowałam tam kilka lat temu - w sumie ponad półtora roku na tygodniowych umowach z Trenkwalder Partner, a później Trenkwalder Patron. Te tygodniówki to jakiś koszmar - co tydzień w piątek groziła utrata pracy. A zarobki? Najniższa krajowa, a z tego jeszcze musiałam opłacić bilet miesięczny. Wprawdzie były możliwości "dorobienia", choć raczej powinnam napisać PRZYMUS. Np. na koniec zmiany przychodził brygadzista (pozdrowienia dla Margachy...) i mówił "dzisiaj robimy dwunastki" (12 h). Niby można było odmówić, ale wtedy można się już było żegnać z robotą. Szanse na przejście z trzech działających tam firm pracy tymczasowej na jakąś dłuższą umowę z GE - bliskie zeru, chyba, że ma się jakieś naprawdę silne znajomości.
Praca na produkcji wygląda tam na dość prostą, jakiś zwykły montaż, ale normy wyśrubowane niemiłosiernie. Kiedy odchodziłam stamtąd (nie, nie jestem niezadowolonym "odrzutem", po prostu znalazłam lepszą pracę...) na jednym z działów, na których miałam wątpliwą przyjemność pracować wprowadzano pracę na stojąco przez 8 godzin (na więcej niż 5 osób było 1 krzesło, którym ewentualnie mogły się podzielić...). Nie wiem, jak to wygląda teraz, ale chętnie poczytałabym opinie. Brygadziści są różni, na niektórych działach sympatyczni i dbający o swój zespół, na innych zwykli gestapowcy, którzy starają się tylko wleźć w tyłek szefostwu. Nie polecam pracy tam nikomu, chyba że traktuje to tylko jako krótkotrwały okres przejściowy.
filo 2016-04-06 22:12:02
Widocznie wszystkim odpowiadają warunki zatrudniena jak i bieżąca atmosfera @flume. Ale pewnie zarobki są wyższe niż ta najniższa krajowa, bo pewnie doliczają do tego odpowiednie premie.
brzózko 2016-04-18 08:41:50
Pracuję w tym zakładzie 3-ci miesiąc i potwierdzam 90 procent powyższych negatywnych opinii. Zakład działa na zasadzie zarządzania przez chaos. To jest moja kolejna korporacja w karierze (a już dekadę w nich przepracowałem) i jak dotąd najgorzej zorganizowana. Zero szkoleń, stawianie przed faktami dokonanymi pracownika.. Trochę to działa tak: rzucimy cie na głęboką wodę bez wstępnych informacji i jak wypłyniesz i się utrzymasz to ok jak nie to pa pa. Kasa marna - rozmowa o zarobkach to kpina w tej firmie. Brak dodatków formie premii uznaniowej za dobrze wykonaną robotę. Dodatkowa kasa tylko poprzez nadgodziny (czyli dodatkowy czas wyjęty z życiorysu dla np najbliższej rodziny). Długość umowy i forma (pod firmę zewnętrzną) to po prostu przestępstwo w białych rękawiczkach (ale za przyzwoleniem społecznym). Ludzie chodzą po fabryce sfrustrowani i zawistni. Na każdym kroku złośliwości. Jak trafi się ktoś sympatyczny to naprawdę ewenement.Sama praca nie jest trudna i cudów tam nie produkują (taka przeciętna montownia) i jak na amerykańska firmę to zawiedziony jestem. Przede mną jeszcze z miesiąc pracy i na 90 procent spadam - szkoda czasu i nerwów.Ani kasy ani innych wartości dodanych z pobytu w tym kołchozie. Nie polecam nikomu... choć podobno dobrze jest mieć wpisane GE w CV (ale może niekoniecznie to z Kłodzka..?).
1
4rt5y6 2016-05-10 20:17:31
hej hej wszystkim no to nie rozuiem skoro ktos jest tk bardzo niezadowolony z pracy to nie wiem czemu sie nie zwolni przeciez na takie miejsce to z cala pewnoscia czeka calkiem duzo innych ososb ktorym praca jest wladnie na chwile obecna bardzo potrzebna..
1212 2016-06-29 15:41:55
Hmm, zakończyłam pracę w tym zakładzie 4 lata temu, a pracowałam tam 2 lata. Miałam to szczęście , że trafiłam na fajny dział i fajne stanowisko, niestety nie każdy miał to szczęście :(. Zgodze się z tym, że normy są mocno wyśrubowane, ale niestety musz dodać, że ,,śrubują" je też sami pracownicy - a może inaczej pracownice. Zmiany walczą ze sobą, która jest lepasza, pracowniczki GE rywalizują z pracowniczkami agencji pracy. Zakład to jedna wielka wlęgarnia plotek i sensacji- każdy z każdym ma romans (główna atrakcja ,,starych" moneterk). Zdarzają się jednak wyjątki i z kilkoma sympatycznymi osobami nadal utrzymuję kontakt. Nie wspominam tej pracy jakoś szczególnie źle ale nie jest to praca do, której bym wróciła.
tako 2016-07-05 12:17:40
1212' to szkodaż ,że pracownicy miedzy sobą wprowadząja taką złą atmosferę.
jola 2016-07-17 14:40:02
pracowalam tam prawie 10 lat i zadnego poszanowania ,troszke na ge a reszte w partnerze .praca fajna i kolezanki tez ale nie wszystkie potrafia cie sprzedac za dobra umowe ,a kierownik pozal sie boze , do tej pracy moze bym wrocila ale tylko na firme GE i za dobra place
bijo 2016-07-17 18:40:25
nio właśnie... ale skoro 10 lat aż robiłeś to chyba ci jednak tam dobrze było
jujek 10 2016-08-21 12:55:05
pracuje tyle lat i na oczy premii nie widzialam.czy takie cos istnieje i dla kogo.....????????
mabio 2016-09-06 16:29:25
w kontekście pracy, na swojej stronie w kontrekście zatrudnienie mają zakładkę " możliwości" - ciekawe czy dla samej kariery zawodowej są tam jakieś możliwości
Zostaw swoją opinię o General Electric Power Controls - Kłodzko
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie General Electric Power Controls