Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Sanatorium Mielec

zdjecie uzytkownika
Iwona - 2014-10-08 11:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osoba zalogowana "unknown - 2014-10-04 17:34:20" wyraziła swoją opinię nie wiem na jakiej podstawie. Byłam na 28 dniowym turnusie w Mielcu w terminie 9.09 do 5.10. Moim zdaniem jedzenie bardzo smaczne, miałam pokój 2 osobowy, telewizor płaski ekran, opłaty owszem wysokie 28 zł od osoby ,baza zabiegowa raczej skromna ale Panie bardzo się starają i są miłe,tylko lekarka( ordynator) kompletnie ignoruje i nie słucha pacjenta .Podsumowując - jak w każdym sanatorium, ani gorzej ani lepiej. Standard.
zdjecie uzytkownika
marika - 2014-10-09 19:38:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla was opłaty wysokie to 28 zł od osoby? Spróbujcie w takim razie sprawdzić oferty innych sanatoriów, jak dla mnie to bardzo tanio... Nawet podrzędne ośrodki wczasowe życzą sobie dzisiaj minimum 35-40 złotych za dobę, a tu mamy do czynienia z sanatorium przecież. Co do jedzenia, to wiadomo - są gusta i guściki.
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2014-10-14 09:30:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marika - 2014-10-09 19:38:14]:
Marika, prostuję - 28 zł to opłata za korzystanie z telewizora i czajnika za czas pobytu ( od każdej z osób zakwaterowanych w pokoju np. pokój 4 osobowy to opłata 28złx4 osoby)a nie opłata za dobę pobytu w sanatorium.
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-10-19 19:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam w mielcu w lipcu przełom sierpnia i spokojne .Większość pokoi jest po remoncie choć dużo jest z wannami ale materace tam gdzie po remoncie bardzo wygodne czysto swieżo i przyjemnie. Trzeba tylko stworzyć atmosferę i myśleć o leczeniu a nie szukać usterek. Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy szczególnie tych którzy będą od 20-10-2014 tak jak moja wspaniała koleżanka.Pozdrowienia dla pan z obsługi borowin i co2.
zdjecie uzytkownika
NIeczepialska - 2014-10-20 13:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [unknown - 2014-10-04 17:34:20]:
Byłam w tym ośrodku w sierpniu 2014 .. wszystko się zgadza ..
W tym sanatorium wszystko zależy od szczęścia .. na którym piętrze .. w jakim pokoju .. i na którą zmianę
Jedzenie ...Obiady całkiem dobre .. smaczne .. zupa w wazie .. Natomiast śniadania i kolacje marne .. porcje wydzielane ... Gdyby nie marmolada bez ograniczeń byłoby nie fajnie. Kiedyś na kolacje miała być fasolka po bretońsku a jak się okazało to była raczej zupa fasolowa .. i nic więcej .Niektóre osoby wychodziły nic nie jedząc. W sierpniu warzyw pomidorów ogórków jest w bród .. i są tanie .. a my dostawaliśmy np. po 1/4 pomidora albo innego dnia trzy - cztery plasterki zielonego ogórka. .. plus łyżka lub plaster białego sera .. trzy plasterki wędliny.aa i jeszcze ciekawostka .. jak było jajko to po pól dla każdego ... Ja jadłam na drugiej zmianie i niesyte posiłki gorące już były tylko letnie i nie udało się nam wywalczyć aby były gorące. .. a i często dostawaliśmy co innego niż było w jadłospisie ..np. na drugą zmianę szynki już nie wystarczało .. dostaliśmy salceson.
Pokoje o różnym standardzie za tę samom cenę ... przepełnione ...
Kołdry z dziurami .. poszwy takie białe a raczej szaro-bure z niebieskim paskiem ( szpitalne ) brrrr .... ... .. dawno powinna być utylizowana .. Choć niektórzy mieli szczęście i spali w kolorowych nowych ...
Jadąc do Sanatorium „Mielec” nie zapomnijcie zabrać ze sobą ręczników. Tam dostaniecie jeden .. i wymienią go po prawie dwóch tygodniach jak się upomnicie ..
Baza zabiegowa umiarkowana .. wszystko w budynku ..to niewątpliwie plus .. ale basenu nie ma. Zabiegi są wyznaczane od rana do wieczora .. czasem nie można było wyjść na spacer bo albo czekało się na zabieg albo już był czas na posiłek. Jedyne co można pochwalić to personel medyczny. Panie i jeden Pan dwoili się i troili aby nas jakoś ogarnąć ... bardzo sympatyczni i bardzo zapracowani. Dzięki za wszystko .
Niektórzy uważają, ze nie ma co wymagać .. niewielkie koszty za pobyt ... i rehabilitacje .. O.K.
Tylko proszę sobie zadać pytanie .. Czemu w innych ośrodkach .. za te same niewielkie pieniądze .. jest 100% lepszy standard .. jedzenie ( szwedzki stół) telewizor i czajnik to już standard .. nieodpłatnie. Jak się to dzieje .. hhmm i gdzie są może te pieniądze które ZUS płaci za nas ..????
Wcale nie czepialska .. raczej racjonalnie .. realnie oceniająca . Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
anka - 2014-10-26 16:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie, jeśli to opłata dzienna za korzystanie z telewizora i czajnika, to sobie grubo liczą za leasing sprzętu i opłatę energii, jaką sprzęt zużywa, nawet w szpitalach kiedyś telewizja kosztowała 2 zł za godzinę, ale tu jest chyba gorzej. Niemniej jednak widzę, że na forum jest sporo ludzi, którym jednak takie opłaty nie przeszkadzają.
zdjecie uzytkownika
Nieczepialska - 2014-10-28 10:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anka - 2014-10-26 16:37:16]:
za ten sam telewizor szt raz w pokój 2-osobowym zapłacisz 2x28 a w czteroosobowym 4x28 .. a w jedynce 1x28 ... z powyższych opłat mogłoby wynikać , ze każdy ma swój telewizor ... to tak jakby płacić za centralne ogrzewanie od ilości osób a za windę od ilości metrów Twojego mieszkania ...
W szpitalu 2 zł/godz. ale oglądają wszyscy na sali ...
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-11-04 15:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jadę do krynicy zdrój mielec na turnus w terminie 01.12.2014:) Startuje z gorzowa wlkp. Jade przez zieloną górę i wrocław mam wolne miejsca w samochodzie. kontakt 660781948
zdjecie uzytkownika
auto - 2014-11-12 19:31:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to widze, ze tutaj sie zrobil portal typu bla bla kar czy jakos tak. no jak ludzie jedziecie to piszcie ale tez napiszcie jak tam ejst z warunkami, moze ci co pracuja tez by sie wypoweidzieli czy warto tam jechac czy jak to jest ? istotnie tochcialbym sie doweidziec o tych co rpacuja. bo to dla mnie najważniejsze.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-13 18:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
witam ja pracuję w tym sanatorium i muszę powiedzieć ze ze zdziwieniem czytam niektóre opinie,ludzie może jakiś większych kokosów tam nie ma ..ale wcale nie jest tak żle jak niektórzy się wypowiadają.teraz czasy są takie a nie inne jadąc do sanatorium zdajemy sobie sprawę ze to nie hotel z wszystkimi wygodami ale zabiegi są,glodni nie chodzicie posprzątane macie.,a opłaty niestety są jak wszędzie i uwierzcie mi że sa wyższe w innych sanatoriach w Krynicy.Osoby przebywające na turnusach które są komunikatywne i nie wymagające kokosow wyjezdzają zadowoleni z chęcią powrotu do nas.Pozdrawiam Moich zadowolonych kuracjuszy.
zdjecie uzytkownika
Darek - 2014-11-17 17:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jestem obecnie w Mielcu. Przyznam się ,że miałem początkowo obawy czytając opinie o tym Sanatorium. Po 8 dniach pobytu jestem mile zaskoczony. Miła obsługa na wszystkich stanowiskach, różnorodne posiłki, ciepłe i świeże, wystarczające. Jak ktoś chce pospacerować i pochodzić po górach mimo różnych pór zabiegów nie jest to przeszkodą. Pokoje sprzątane są co drugi dzień,pościel czysta.DO centrum jak dla mnie w sam raz 15 minutowy spacer. Nie jestem nowicjuszem sanatoryjnym, czuję się tutaj dobrze, przytulnie , niczego więcej mi nie trzeba. Polecam Mielec. W Krynicy jest wiele innych Sanatoriów o wyższym standardzie, ale czy na pewno czułbym się tak świetnie jak tutaj?
zdjecie uzytkownika
ela - 2014-11-17 23:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jadę do sanatorium Mielec 1 grudnia i jestem przerażona opisami państwa,którzy korzystali z tego sanatorium.Aż się boję czytając opisy warunków pobytu,wyżywienia i zabiegów.Naprawdę tak źle?
zdjecie uzytkownika
Irena - 2014-11-19 15:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proszę nie wierzyć w to, co niektórzy piszą. Byłam w wielu sanatoriach i Mielec jest standardem. Ani lepiej, ani gorzej- jak wszędzie. Nie wiem, czego niektórzy oczekują.Sanatorium, to nie SPA . W Mielcu byłam rok temu. Też jechałam tam pełna obaw po przeczytaniu wpisów.Mieszkałam w pokoju dwuosobowym z pełnym węzłem sanitarnym, gdzie były bardzo wygodne tapczaniki, czysto i schludnie. Może mankamentem było brak czajnika w pokoju, ale z tego tytułu nie rwałam sobie włosów z głowy. Przy parzeniu kawy można było sobie pogawędzić z innymi kawoszami. Wszystkie zabiegi na miejscu, nie trzeba biegać tak jak w niektórych sanatoriach. Obsługa bardzo sympatyczna. Jedzenie smaczne, choć jak wszędzie dla niektórych trochę za mało. Ja osobiście dzieliłam się z kolegami przy stoliku, bo dla mnie było za dużo.Za telewizor płaci się wszędzie,więc nie widzę problemu, za parking podobnie. Podejrzewam, że ci co piszą te brednie nigdy nigdzie nie byli i nie mają pojęcia o tym jakie są warunki sanatoryjne. Proponuję tym osobom SPA, lub hotel pięciogwiazdkowy, gdzie za jedną dobę zapłacą tyle ile za cały turnus sanatoryjny. Pozdrawiam pracowników Mielca. Bardzo miło ICH wspominam. Była kuracjuszka.
zdjecie uzytkownika
kuracjuszka - 2014-11-20 13:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Darek - 2014-11-17 17:23:40]:
te wszystkie dobre opinie o mielcu wpisuje właściciel i jego rodzina /wszyscy zatrudnieni/ - kasa,kasa się liczy,KURACJUSZY i pracowników traktują jak "śmieci"
zdjecie uzytkownika
kbk - 2014-11-21 23:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Smutna ta wypowiedź Pani Ireny, są sanatoria gdzie TV jest darmo, ciekawe jak w pokoju jedna osoba chce TV a druga nie, czy ma się odwracać do ściany ?
Ewidentnie widać szukanie kasy , jak również opłata za parking .
W sanatorium powinno być 2 x lepiej jak w SPA, płaciliśmy na nie przez lata pracy.
Pani odsyłanie do SPA to takie mylne myślenie i przez to jest jak jest.
zdjecie uzytkownika
kbk - 2014-11-21 23:49:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś mi wyjaśni o co chodzi z tą pułapką, że jak mi się nie spodoba w sanatorium i rezygnuję to płacę jakąś karę ?
Przecież jest to zwykły szantaż!!!!- musi się podobać ,bo jak nie to płacisz karę
zdjecie uzytkownika
buras - 2014-11-22 13:33:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Irena - 2014-11-19 15:46:47]:
kiedy była Pani w SPA ?
zdjecie uzytkownika
buras - 2014-11-24 11:30:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [unknown - 2014-10-04 17:34:20]:
dziękuję za info, właśnie zrezygnowałem z wyjazdu, a jeszcze chwila i byłbym
w pułapce...................
zdjecie uzytkownika
obserwator bezstronny - 2014-11-26 22:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czytam czytam i nie mogę uwierzyć że tak większość osób narzeka.Teraz pokrótce..niektórzy kuracjusze chcieliby..
1.Zabiegi wszystkie jeden za drugim hurtowo najlepiej do godz.13.00
2.Wieczorki taneczne co dwa dni do 22.00 potem przedłużenie w pokojach
3.Po wieczorku tanecznym najlepiej budzenie na życzenie jak się kręcą godziny zabiegów.
4.A jeszcze wycieczki coś trzeba zobaczyć ale zabiegowe są od tego aby odrobić to co w karcie kuracjusza.
5.Kultura co niektórych osób też ma sporo do życzenia.Norma na takim turnusie narobić hałasu o byle co aby wszyscy widzieli że to jest kuracjusz cyt.nie jestem ciemny co mi się należy.
6.Slowo dziękuję dzień dobry to rarytas po co mówić starczy usiąść na krześle i tak zawołają.
Można by tak pisać pisać jeszcze wiele a cały pobyt zależy tylko i wyłącznie od nas.Czas dobrze zorganizowany spacery zabiegi wszystko można pogodzić i naprawdę odpocząć a nie narzekać narzekać.A co do kosztów mamy demokrację więc ja nie jestem zdziwiony opłatami są były i będą .TROCHĘ UŚMIECHU WIĘKSZEJ TOLERANCJI WOBEC INNYCH I POBYT BĘDZIE UDANY.POZDRAWIAM I WSZYSTKIM ŻYCZĘ POBYTU JAK MARZENIE.
zdjecie uzytkownika
Liki - 2014-11-27 01:30:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, cieszę się, że u trafiłam i miałam okazję przeczytać wasze opinie. Moja babcia szuka sanatorium do którego może się wybrać. Ja jako jej wnuczka chciałabym dla niej jak najlepiej i żeby odpoczęła, miała zabiegi i najdała się. Całe życie cięzko pracowała więc się jej to należy. Boje się tylko że nie wszystkim opiniom można tu ufać... Jak myślicie?
zdjecie uzytkownika
J.S. - 2014-12-07 10:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Liki - 2014-11-27 01:30:43]:
Spokojnie polecaj babci sanatorium Mielec. Byłam tam w lipiec/sierpień 2014.
Jedzonko świeże, smaczne,porcje dla starszej osoby wystarczające.Zabiegi na miejscu - naprawdę dobre. Gimnastyka grupowa- bardzo fajna. Przy tej okazji pozdrawiam Pana Stanisława. Zawiania borowinowe, a nie plasterki w folii.
Jeżeli babcia jest osobą pogodną i nie będzie szukała powodów do narzekań to będzie bardzo zadowolona z pobytu.
zdjecie uzytkownika
Wiesława - 2014-12-07 20:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie jestem w sanatorium "MIELEC". Turnus od 1.12.- 22.12.2014 r. jest super.Personel medyczny wkłada w swoją pracę całe serce. Obiekt czysty, jedzonko różnorodne, smaczne. Jestem mile zaskoczona. Pozdrawiam personel SANATORIUM MIELEC.
zdjecie uzytkownika
Kimi - 2014-12-11 09:00:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy jest tu może ktoś kto przypadkiem pracuje w sanatorium? Bo to forum opinii o pracodawcy a nie usługodawcy więc może poruszyłby ktoś ten temat. Chciałem tam próbować aplikować, ale nie wiem jakie są szanse powodzenia w sytuacji gdy nie ma żadnych ofert pracy. Poza tym zastanawiam się czy warto chociaż?
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-12-15 19:16:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Irena - 2014-10-06 17:05:36]:
Sanatorium Mielec to dno, jedzenie podłe z najtańszych produktów, zabiegi? P. doktor ma zakazane: nie wolno zabiegów wodnych, masaży klasycznych itd /można zlecać te byle jakie, borowina nie polecam - zdrapana z pleców kuracjusza ląduje na plecach drugiego kuracjusza / a może ten pierwszy miał łuszczycę albo jakieś inne choróbsko - fuj, obrzydliwe!!!! / widziałem , parawanik był uchylony/ zużytą borowinę zamiast do worka to znowu do podgrzewacza - ha,ha / zdrowsi jesteście????/
zdjecie uzytkownika
darekka154@gmail.com - 2014-12-17 15:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Różne opinie ta temat ośrodka nie powinny wzbudzać jakichkolwiek emocji. Po to jest ten portal, żeby wyrazić swoje wrażenia z pobyt. Jeśli tylko są one szczere i prawdziwe. Jednych mogą one zachęcić do spędzenia tutaj czasu, dla innych mogą być ostrzeniem, żeby sprawdzić, popytać, zastanowić się. Dla personelu i właścicieli opinie są jakby oceną jakości wykonywanych usług i standardów zakwaterowania, wyżywienia i wielu innych czynników mających wpływ na pobyt.
Jestem zadowolony z niedawnego przebywania w Mielcu. Jeśli mógłbym wymienić kilkadziesiąt czynników mających wpływa na moją pozytywną ocenę z pobytu, to jaki sens przytaczać jedną czy dwa negatywne? Nie każdy kieruje się zdrowym rozsądkiem zaglądając tutaj. A jeśli już opowiedzieć o czymś co było złe i naganne, to powiedzieć też w swojej opinii obiektywnie o wszystkim innym. Moje osobiste uwagi dotyczą barku kawiarenki, gdzie można by wypić kawę i porozmawiać, zbyt mały lokal na tańce i zła jakość muzykowania, poniżej standardów.Wszystko inne było super. Na pewno jeszcze tam chciałbym się przyjechać.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanatorium Mielec
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Sanatorium Mielec?
Zadaj pytanie
x