Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Sanatorium Mielec

Opinie o Sanatorium Mielec

Pracowałeś w firmie Sanatorium Mielec i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
teresa - 2015-09-13 23:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam w Mielcu na sierpniowym turnusie, pogoda dopisała więc większość wolnego czasu spędzaliśmy poza sanatorium. Budynek duży, zimny i nieprzyjemny, pokoje bardzo przecietne, jedzenie dobre aczkolwiek tluste i dość ciezkostrawne jak na miejsce gdze przebywają zwykle starsze schorowane osoby. Baza zabiegowa kiepska wiekszosc sprzętu do wykonywania zabiegów stara. Właściciele powinni zainwestować w budynek i bazę zabiegowa bo cieżko w takich wRunkach wrócić do zdrowia.ale ogólnie pobyt wspominam pozytywnie to zasługa koleżanek z pokoju i uroku pięknie Krynicy
zdjecie uzytkownika
jajajaija - 2015-09-16 13:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś wie czy wolno w pokoju napić się piwa?
zdjecie uzytkownika
haks - 2015-09-21 21:58:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@jajajaija, niby czemu nie mógłbyś sie napić, przecież sanatorium to nie jest szpital, to bardziej jak pensjonat wypoczynkowy i pokoje nie różnią się niczym od tych z innych hoteli. O ile nie bedziesz robił głosnych imprez i nie wiadomo jak się zachowywał to mysle, ze droga wolna i jedno, czy dwa piwka na wieczór można strzelić.
zdjecie uzytkownika
danuta - 2015-10-17 20:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jadę do 7 grudnia
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-10-18 12:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kazdy ma inne wrażenia ,oczekiwania, mam pytanie ,może ktoś jedzie na turnus od 7 grudnia z okolic poznania,kosciana ?
zdjecie uzytkownika
rozczarowana - 2015-10-18 18:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Mielca mozna sie wybrac w lecie gdyz kierownictwo oszczedza na ogrzewaniu
i oswietleniu-Twierdzi,ze mozna przetrwac.Po mokrych zabiegach tzeba szybko biegac po zimnym korytarzu.Temperatur jeszcze nie bylo ujemnych- mokre reczniki nie wiadomo gdzie suszyc! Polowa kuracjuszy zaziebiona.
zdjecie uzytkownika
ewa.m - 2015-10-21 16:01:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Danuta! ja mam skierowanie od 16 listopada do 7 grudnia. Daj znać czy jedziesz tam pierwszy raz,czy kolejny? pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-10-21 17:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwszy raz,
zdjecie uzytkownika
Ewa M. - 2015-10-22 00:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ewa - 2015-10-21 17:23:08]:
Witam :) Drogie Panie ja tez mam turnus od 16.XI.2015 do 07.XII,2015 jade poraz pierwszy,moze cos poradzicie co ze soba brac itd,itp
Jestem z Radomia
zdjecie uzytkownika
kopier - 2015-10-22 02:01:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem wam, że jeśli chodzi o usługi jakie zapewnia to Sanatorium to nie ma powodów do obaw, znam wiele osób które tam był i były właśnie bardzo zadowolone, nie rozumiem też właśnie czemu te negatywne opinie, no ale może po prostu źle trafiliście, ja jednak jestem zainteresowany i chyba skorzystam jak będzie okazja.
zdjecie uzytkownika
endek - 2015-10-22 02:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie jako klient nigdy nie korzystałem z ich oferty, a teraz nadarza się okazja żeby gdzieś pojechać i zastanawiam się nad Mielcem bądź bardziej regionem Sudetów. Czy możecie mi przedstawić jakieś argumenty za i przeciw każdemu wyboru, żeby móc mieć pewność, że będę miał dobrą obsługę i rzeczywiście powypoczywam?
zdjecie uzytkownika
ANDRZEJ - 2015-10-23 10:57:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ilona - 2015-08-31 14:34:14]:
Jade w tym terminie moge zabrac
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-10-23 11:43:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skad i dokladnie w jakim terminie?
zdjecie uzytkownika
lucyna - 2015-10-28 00:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [danuta - 2015-10-17 20:55:33]:
Danuta...ja tez jade do 7 grudnia...Szukam kogoś z Wrocławia..
zdjecie uzytkownika
lucyna - 2015-10-28 01:34:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ewa M. - 2015-10-22 00:58:31]:
Do Ewa.Ja TEZ MAM TEN TERMIN.JADĘ Z WROCŁAWIA.....DO ZOBACZENIA:)
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-10-28 09:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czym jedziesz pociagiem ,samochodem, na razie mam opcje na pociąg ze szczecina do przemysla ,daj znać jak jedziesz
zdjecie uzytkownika
teresa 16 11 2015 - 2015-11-06 21:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze ktos jedze z lubelszczyzny do sanatorium to bym sie dolaczyla turnus od 16-11-7-12 2015rpozdrawiam teresa
zdjecie uzytkownika
mirek z Wrocławia - 2015-11-18 13:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwracam się z zapytaniem-czy i jak został rozwiązany dostęp do pijalni.Czy turnus na który otrzymałem skierowanie tj od 7 grudnia do 28 wyróżnia się w związku z okresem świątecznym.czy ktoś w tym okresie jedzie na turnus z Wrocławia,lub przez Wrocław autem i czy ma wolne miejsce i jaki koszt
zdjecie uzytkownika
barbara o.! - 2015-11-26 12:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę że sporo osób się tutaj wypowiada, to mnie cieszy a wkrótce może się z wami spotkam bo zamierzam się starać o zatrudnienie w tym sanatorium. myslałam co prawda nam innymi ale skoro tutaj są realizowane pobyty pacjenty z narodowego funduszu zdrowia to jak mniemam nie trzeba się obawiać o płynność finansową pracodawcy
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-11-26 13:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj lucyno,o ktorej bedziesz w sanatorium,ja o 9 rano w poniedzialek daj znac,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
malutka - 2015-11-29 15:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W grudniu 2014 r byłam w sanatorium Mielec. Ponieważ to był mój pierwszy pobyt w sanatorium nie mam rozeznania jak jest w innych. To była trudna decyzja bo przeczytawszy komentarze na tym forum miałam ochotę zrezygnować ale juz raz odmówiłam wcześniejszego wyjazdu do sanatorium z przyczyn rodzinnych więc zmuszona byłam pojechać. Miałam 3 osobowy pokój czysty z nowym wyposażeniem, kuracjuszką chrapiącą na całe piętro. Ale nie żałuję bo codzienna gimnastyka z p.Stanisławem rozluźniła moje mięśni a o to mi chodziło. Obrzydliwe jedzenie, cześć obsługi w stołówce opryskliwa i nie powinna tam wogóle pracować. Masaże to było w sferze marzeń. Największy plus dla mnie to był fantastyczny basen tuż obok . Karta na 10 wejść to koszt 80 zł. I to uratowało mój pobyt. Przyjechałam tam by się podleczyć i plusy pobytu są marne. NFZ zapłacił za mój pobyt 1450 ja 300 i 160 basen wyszło 1910. Obok w prywatnym w dobrych warunkach mieszkaniowych, jedzenie szwedzki stół .basen i 3 zabiegi dziennie cena ta sama.
zdjecie uzytkownika
karina - 2015-12-06 15:16:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
przede wszystkim plusem jest to ze nfz chce finansowac chociaz czesciowo te wyjzady, wiadomo ze to senatorium nie majorka i hotel, jedzenie bez wzmacniaczy smaku jest zdrowsze,pewnie nie wsyzstkim dlatego smakuje :)
zdjecie uzytkownika
Weronika - 2015-12-07 11:42:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam w Mielcu od 16 listopada do 7 grudnia. Wyżywienie względnie dobre, choć żeby uzyskac masaż klasyczny trzeba było dodatkowo zapłacić, z krioterapii można było zrezygnować bo w pokoju było zimno cały czas więc zabieg był niepotrzebny ☺ w recepcji obsługa bardzo sympatyczna, proponuję wziąć dużo ciepłych ubrań i skarpet. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mina - 2015-12-16 18:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to racja jedzenie to roznie z nim bywa, ale kazdy ma swoje kubki smakowe ;) wazne zeby w brzuchu nie burczalo ;) ale tez slyszlalam ze usluga bardzo mila i pomocna wiec czlowiek sie czuje ze trafil w dobre rece
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-12-16 21:32:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzenie jest ok a zupy przepyszne,
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-12-17 18:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan STasiu cudny rozciaga sie jak guma,amy razem z nim .JEdzenie ok -wszedzie daleko ,ale za to duzo mozna pospacerowac.
zdjecie uzytkownika
Dorita - 2015-12-17 23:44:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś jedzie z łodzi do Mielca 14.01 do 11.02.2016.Prosze o kontakt
zdjecie uzytkownika
Lidia - 2015-12-30 10:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktoś jedzie do Mielca 14.01 do 11.02.2016r. Zabiorę się, trasa Konin- Turek.Proszę o kontakt tel. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ence. - 2016-01-03 21:39:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hm... tak chyba nikogo nie znajdzie, ja bym radził w internecie się ogłosić, że poszukujesz transportu, czasem ktoś się znajdzie. Bo tutaj ciężko będzie.
zdjecie uzytkownika
lili - 2016-01-27 10:31:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mielec-internet płatny. sprzęt do rehabilitacji pod starzały,jedzenie może być ...był to jeden z mniej udanych pobytów w sanatorium.Pozdrawiam Panią z Borowiny..
zdjecie uzytkownika
Pola - 2016-02-02 11:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja powiem Ci @lili że to jest świetne senatorium, zwłaszcza jesli chodzi o kadrę, jest z tego co mi wiadomo jedną z lepszych w kraju, co trzeba tutaj wyraźnie i grubą linią zauważyć
zdjecie uzytkownika
ela z kutna - 2016-02-04 20:35:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dziś wróciłam z Mielca,ludzie bzdury wypisują...super pobyt i super osrodek...pan Stanisław od gimnastyki i pani Basia z borowiny to cudowni ludzie i bardzo profesjonalni w tym co robią,pozostała obsługa też bez zarzutów...ręczniki są i schną ,ciepło i przyjemnie,pokoje czyste sprzątane przez pokojowe co 3 dni,polecam pobyt z czystym sumieniem,jedynie posiłki oceniam na trzy z plusem,reszta na pięć...pozdrawiam Anię i Halinkę z którymi mieszkałam...kiedyś tam wrócę...
zdjecie uzytkownika
kaa35 - 2016-02-05 18:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
halo jedzie ktoś na turnus od 21.02.2016?
zdjecie uzytkownika
Dorota - 2016-02-13 22:30:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też byłam w Mielcu i polecam a tak wogole to Krynica jest super wracam tam latem :-)
zdjecie uzytkownika
Roman - 2016-02-18 15:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaa35 - 2016-02-05 18:40:46]:
Jadę z Dąbrowy Górniczej
zdjecie uzytkownika
iwa - 2016-03-03 22:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam a pani Basia od borowiny to ile ma lat? Bo moj braciszek po powrocie nie moze sie jej nachwalic :)))
zdjecie uzytkownika
ala - 2016-03-03 22:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam a pani Basia od borowiny to ile ma lat? Bo moj braciszek po powrocie nie moze sie jej nachwalic :)))
zdjecie uzytkownika
ala - 2016-03-03 22:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam a pani Basia od borowiny to ile ma lat? Bo moj braciszek po powrocie nie moze sie jej nachwalic :)))
zdjecie uzytkownika
ala - 2016-03-03 23:01:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cos mi internet szaleje trzy wpisy ....przesadzilam
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2016-03-04 10:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ela z kutna - 2016-02-04 20:35:44]:
chyba to był twój pierwsz ywyjazd do sanatorium i nigdzie więcej nie byłaś lub trafiałaś w takie miejsca jak Mielec bo nie masz rozeznania."Najlepsze w kraju dobre sobie.......
zdjecie uzytkownika
ewa - 2016-03-16 16:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawie wszystkie,strona sloneczna wychodzi na ulice i po tej stronie balkony sa dosc duźe,szansa na 2 jest,jeśli dobrze porozmawiac przy rejestracji,mnie sie udalo,czekoladki itd,
zdjecie uzytkownika
Pola - 2016-03-17 14:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No powiem Ci, że z tymi czekoladkami to naprawdę ciekawa sprawa hahah, naprawdę nie wpadłabym na to w ogóle, ale to jest jakaś strategia, może i dobra :D
zdjecie uzytkownika
Pentylena - 2016-03-27 20:49:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)



Przeczytajcie to do końca.
Nie polecam!!!
Jeżeli macie możliwość wybrać się gdzie indziej, to zróbcie to już dzisiaj. Sam fakt , że jest to NIEPUBLICZNE sanatorium powinien już zapalić czerwoną lampkę w każdej myślącej głowie.
Właściciel korzysta z dotacji z NFZ, co nabija jedynie jego kieszeń.
Oszczędność na każdym możliwym kroku:
- w stołówce, na korytarzach - przyciemnione światło - ciemno;
- internet/dostęp - 1,50 za dobę;
- bile + kije do bilardu - 4 zł za godzinę;
- ping - pong - 4 zł za godzinę ( ze starym rozchwianym stołem, którego nie można ustawić)
- TV - 28 zł za turnus od osoby!!! (pod warunkiem, że wszyscy "współspacze" w pokoju się na TV zgodzą);
- jedzenie - beznadziejne - widać, że skupują resztki wędlin i wkręcają do dań ze świeżego mięsa. N.p. klopsiki wieprzowe o smaku wędzonki; fasola po bretońsku - bez grama mięsa, ale za to w dziwnym sosie pomidorowym + biały ser - to na kolację.
Jest tez i kawiarnia :) śmiechu warte !
Drugiego dnia turnusu 26.02.2016 r był wieczorek zapoznawczy!
I TYLE !!!

Kawiarnia NIE ISTNIEJE !!! Jest "jama" pokawiarniowa, gdzie nie pachnie świeżą kawą, nie ma kawałeczka świeżego - pieczonego na miejscu ciasta, nie ma gazety do poczytania.
NIE MA MIEJSCA, GDZIE MOŻNA BY SIĘ SPOTKAĆ, POGADAĆ, POŻARTOWAĆ.
Kuracjusze siedzą w pokojach lub chodzą do innych ośrodków - tamtym się opłaca coś takiego prowadzić,albo drzemią po zabiegach.
To jest porażka.
Co innego otoczenie : góra Parkowa, Jaworzyna, deptak, pijalnie, wycieczki z biurem turystycznym "Jaskółka", pan Konrad - rewelacyjny przewodnik, ale to nie sanatorium.
PERSONEL "Mielca"tzw. obsługowy: recepcja, pokojowe, zabiegi - RE-WE-LA-CJA !!!!!!!
Ludzie przez duże "L" - szanują pracę chociaż za marne pieniądze, dużo osób przyjeżdża z N. Sącza, są uśmiechnięci i bardzo życzliwi, chociaż pracują na bardzo starym sprzęcie (jeszcze z XX wieku)
Właściciel MIELCA - DO KITU !!! - to ktoś, kto nie odnajduje się w obecnej rzeczywistości.
Nie polecam !!!
Uczestnik turnusu 25.02-1703.2016 r.

Pozdrawiam wszystkich Kuracjuszy :) i życzę dużo rozsądku.
p.s.
owszem - byli tez zadowoleni - to ci, którzy po raz pierwszy byli w sanatorium, lub po raz pierwszy od dwudziestu lat samodzielnie wyjechali z domu.



zdjecie uzytkownika
waleria - 2016-04-04 17:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiesz myślę, że mogłabyś przesłać to gdzieś dalej @Pentylena piszesz o negatywach ale i o pozytywach może jeśli ktoś wyżej by to przeczytał, to może zrobiłby z tego jakiś użytek i coś poprawił? kto wie :)
zdjecie uzytkownika
Bery - 2016-04-20 09:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem nieco przerażona tymi opiniami. Czekałam na skierowanie 20 miesięcy !!! Wyjeżdżam na turnus 28.04.-19.05.2016
Napiszę o swoich odczuciach. Oby były lepsze niż się spodziewam.
Pozdrawiam kuracjuszy byłych i kolejnych.
zdjecie uzytkownika
anna maria - 2016-04-24 13:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam..SA ludzie którzy zawsze będą z czegoś niezadowoleni. Byłam w Mielcu w 2009 bodajże roku.pokój 3 po remoncie schludny i ciepły z widokiem na gore parkowa.zabiegi i wyżywienie oceniam w stopniu zadowalającym.dla chętnych byly organizowane wycieczki,miedzy innymi na baseny termalne na Słowacji .pobyt uważam za udany a zaznaczam ze wielokrotnie korzystalam z pobytów sanatoryjnych i zawsze staram się szukać w nich pozytywow by kuracja przyniosła dobre efekty.odwagi i powodzenia przyszłym kuracjuszom Mielca.
zdjecie uzytkownika
Wanda - 2016-04-24 21:38:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to sanatorium pamięta jeszcze komune.Bywałam w rożnych sanatoriach ale takiego skąpstwa nigdzie nie było tak jak tam.Wyżywienie okropne choć w domu też nie jadam luksusow normalnie nic sie tam nie mogło zmarnować, wszystko szlo na przemiał i wracało na drugi dzien na stoły.Personel super to jedyny plus tego miejsca.
zdjecie uzytkownika
Kuracjuszka - 2016-04-25 09:17:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bery - 2016-04-20 09:37:56]:
Dostałam również skierowanie do "Mielca" i moje obawy są duże.
Proszę napisz jak tam jest na prawdę jak wrócisz. Ja jadę dopiero w czerwcu :)
zdjecie uzytkownika
5555jj - 2016-04-25 18:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłam w Mielcu latem 2015 roku: sanatorium przeciętne, jedzenie paskudne, baza zabiegowa średnia- obsługa w niej jedynie sympatyczna i empatyczna, kuracjusze nie mają gdzie się spotkać, porozmawiać czy potańczyć, kierownictwo sugestiami ludzi na ten temat w ogóle nie jest zaintresowane, totalna ignorancja SZKODA!Wszelkie niedogodności rekompensuje urocza miejscowość i dobre towarzystwo.
zdjecie uzytkownika
kuracjuszka - 2016-04-26 09:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [5555jj - 2016-04-25 18:07:06]:
Bardzo dziękuję za informację, chociaż ona potwierdza tylko wcześniejsze obawy :(

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Sanatorium Mielec!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanatorium Mielec

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert