Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Sanatorium Mielec


Oceniono 230 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Sanatorium Mielec
Pułaskiego 73
33-380 Krynica-Zdrój
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
kania - 2014-07-14 21:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sanatorium Mielec w Krynicy Zdroju najbardziej chyba słynie z zawijań borowinowych na całe ciało. W sezonie pokój jedno osobowy kosztuje 100 zł, za dwójkę licza sobie juz 180 zł. Wyżywienie 30 zł obiadokolacja. Chyba nie tak źle.
zdjecie uzytkownika
kkuracjusz - 2014-07-19 16:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich.
Chcę się z wami podzielić opiniami z sanatorium, faktycznie jak opisywała go osoba wyżej jest to taki późny gierek, telewizor płatny, czajnik płatny, parking płatny (i to dużo 160zł), pokoje sprzątane co drugi dzień. Jedzenie "szpitalne" wydzielone porcje i niewiele, także gdyby ktoś się chciał odchudzać to tylko korzystać.
Brak jest też restauracji, otwartej codziennie (chociaż taka jest) i na "zabiegi ruchowe" trzeba chodzić gdzie indziej.
Plusem jest jedynie to że zabiegi są na miejscu. No i jak się znajdzie odpowiednie towarzystwo to turnus mija szybko.
Ja tam byłem odpłatnie no i te standardy to odstraszają od ponownego pobytu.
zdjecie uzytkownika
peonia2011 - 2014-07-20 14:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomek - 2014-05-31 02:26:23]:
Jacy jeżdżą bo nie rozumiem tego a jak traktują pracowników co Ty wiesz o życiu pszczół jak w ulu nie byleś Pojedz i sam zobacz a nie będziesz bzdetów pisał na temat którego nie znasz.Kto jedzie jestem pewna ze nie żałuje ze pojechał jeśli z uśmiechem otwiera wszystkie drzwi. Co prawda w Mielcu są rozsuwane to uśmiechnąć się można dwa razy.MIŁEGO POBYTU WSZYSTKIM BYŁAM JESTEM ZADOWOLONA POMIMO WSZYSTKO BYŁO SUPER.
zdjecie uzytkownika
jadzien - 2014-07-23 12:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam - i pytam Czy ktoś z okolic Gliwic wybiera się do Krynicy Zdr w terminie od 11.08.2014 do 01.09.2014
Mam skierowanie do sanatorium MIELEC
Jeżeli ktoś wybiera się w tym terminie chtnie zabiore się oczywiście ODPŁATNIE
PROSSZE O KONTAKT tf 508-670-520
zdjecie uzytkownika
jakis - 2014-07-27 14:30:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrawiam kuracjuszy z Mielca. Jest super kuracjusze pogodni,weseli i zadowoleni z życia . Tak trzymać do końca. Obsługa bardzo się stara jest życzliwa i kompetentna.Borowiny ekstra potrzeba więcej słońca a mniej deszczu.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Balbina - 2014-07-27 14:59:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wera - 2014-07-01 14:49:14]:
Dziewczyno jesli ci zdrowie mile daj sobie spokój z tym mielcem ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
hana - 2014-07-27 17:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jade do sanatorium mielec czy musze robic rezerwacje pokoj dwu osobowy 180 zl od osoby ile się dopłaca za caly pobyt b. dziekuje Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ika - 2014-07-28 17:44:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
10.08.2014 wracam z sanatorium Mielec do domu (Biała Podlaska). Chętnie bym się zabrała z kimś kto jedzie w kierunku Lublin ewentualnie Białystok. Oczywiście odpłatnie.
zdjecie uzytkownika
alojzy - 2014-07-28 21:14:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ika - 2014-07-28 17:44:52]:
Skontaktuj się z 217
zdjecie uzytkownika
metin - 2014-07-29 20:11:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@hana, źle zrozumiałaś chyba cennik sanatorium Mielec, 180 to jest cena za pokój dwuosobowy, a nie cena od osoby, zauważ, że wtedy wychodzi 90 zł od osoby. Pokój jednoosobowy kosztuje 100 zł, a pokój 3 osobowy 250 zł za noc, wtedy jest najkorzystniej cenowo. Do tego oczywiście obiad 22 zł obiadokolacja 30 zł sama kolacja 12 zł. Trzeba pamiętać, że przy pobytach do 3 dni (typowo weekendowych) koszt noclegu powiększany jest o 10 %. Odpłatność za miejsce postojowe (niestrzeżone) wynosi 8 zł brutto za rozpoczętą dobę hotelową, nie wiem skąd ktoś wziął cenę 160 zł, chyba, że było to brutto lub spędził tam miesiąc.
zdjecie uzytkownika
Kuracjuszki - 2014-08-04 02:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mielec jest super, przedewszystkim personel jest wspaniały i bardzo miły, bardzo uprzejmy, nigdy nie zapomnę Pana Zbyszka i Pani kierownik, przesympatyczni ludzie, byłam tam trzy tygodnie i było super. Powiem krótko, to wszystko zależy do nas, jak chcemy spędzić ten czes, natura człowieka jest taka aby tylko narzekać, ale czy o to chodzi, na pewno nie, Mielec jest super, pracują tam wspaniali ludzie, profesjonalnie przygotowani, nigdy nie zapomnę pobytu tam, po mimo iż byłam w rożnych miejscach, wszystkim polecam i życzę mego wypoczynku.
zdjecie uzytkownika
w-w - 2014-08-12 09:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kuracjuszki - 2014-08-04 02:44:06]:
21dni po 8 zeta to jakby nie patrzeć wychodzi 168
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-08-12 10:36:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie!
Nie jestem pracownikiem sanatorium "Mielec" i bardzo dobrze!Miałam jednak okazję zaobserwować nadludzką pracę osób zatrudnionych w tymże sanatorium na przełomie
czerwca/lipca br.Ilość pracowników jest okrojona do minimum.Pracują po kilkanaście godzin dziennie za najniższa krajową,trudno więc wymagać jeszcze od nich ,żeby byli mili i uśmiechnięci.Rzecz jasna zdarzają się wyjątki,ale to w przypadku młodych ludzi ,którzy liczą na lepsze jutro.Gołym okiem widoczny jest chaos i brak umiejętnego zarządzania.Szkoda,bo gdyby odpowiednio doinwestować ten obiekt,dowartościować i zmotywować pracowników,rzetelnie wykonywać zabiegi ,a nie śmieszne minimum.to z pewnością to sanatorium mogłoby stać się atrakcyjnym miejscem pobytu w Krynicy
zdjecie uzytkownika
kwiatek - 2014-08-12 17:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
było super
zdjecie uzytkownika
kuracjuszka - 2014-08-12 19:27:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłam tam 3 tygodnie było bardzo fajnie (tylko pokój 2.. to nudziary i pokojowe marudy)było bardzo wesoło i sympatycznie. Fajni weseli ludzie z wyjątkami ale niema co zwracać uwagi.Trzeba żyć chwilą i cieszyć się życiem. Pozdrawiam wszystkich zadowolonych z pobytu.
zdjecie uzytkownika
marcus - 2014-08-18 23:33:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kuracjuszki - 2014-08-04 02:44:06]:
Opłata parkingowa jest obecnie wywindowana do 168 zł za turnus 21 dniowy(skierowanie z NFZ) Dzwoniłem dzisiaj do recepcji i pani sama to wymieniła.To drogo za auto zazwyczaj leżakowane. Opłata klimatyczna kolejne 73,50PLN. A dopiero pobyt w pokoju 2-osobowym kosztuje 509zł.Wiec razem to chyba nie takie tanie leczenie Z NFZ-tu. Taniutko a nawet darmoche to mają kuracjusze kierowani przez ZUS-y. Za nich płacimy wszyscy.
zdjecie uzytkownika
przejazd - 2014-09-22 07:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jadę do sanatorium 29.09.2014 lub 28.09 z łodzi do krynicy zdrój zabiorę proszę o kontakt ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
olaf - 2014-09-25 16:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tym parkingiem, to jesli jedziecie na 21 dni, to juz chyba 170 zł nie jest jakąs wielką kwota za parking na tak długim wypoczynku. Jesli twierdzicie, że samochód jest tylko lezakowany, to może taniej wyszłoby pojechac innym środkiem komunikacji, przeciez nikt Wam samochodu nie każe brać. Dodatkowo dochodza koszty za paliwo, jedźcie autokarem lub pociągiem, jesli Was nie stać.
zdjecie uzytkownika
unknown - 2014-10-04 17:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ludzie nie wybierajcie sie do mielca jestem teraz wlasnie tutaj totalny syf pokoje,łóżka to katastrofa niema w niektorych pokojach kabin natryskowych materace to jakies zastepcze wyleniałe ,wygniecione gabki zabiegi okrojone ja mam naprzykład co drugi dzien praktycznie dwa zabiegi jeden to 15 minut borowina drugi to 20 minut gimnastyka zbiorowa ot takie sklony i skakanie przez kijek ,jedzenie miernota niema praktycznie zieleniny ,wszystko na czasie trzeba szybko zjesc i uciekac bo druga grupa ,juz czeka ,ale najwazniejsze jest to ze sa przeladowane pokoje w trojkach jest 4-osoby spia w korytarzach ,parkin tak bardzo reklamowany nie jest parkingiem ,zaparkowalismy gdzies w blocie ,inni na zielencu inni jeszcze na chodniku mówiac szczerze to parkingu tutaj niema dziadek pokazuje gdzie zaparkowac dookoło budynku i to miejsce parkingowe jest najdrożzsze w mielcu bo kosztuje za turnus 21 dniowy 168 złotych ,telewizora nie bierzcie stare beczki grunding 19 cali widac i słych [boze cos Polske] i ten telewizor wraz z czjnikiem kosztuje 28 zlotych ,a jak jest was w pokoju 3lub 4 osoby to kazdy po 28 zł bo tutaj licza od osoby nie od pokoju my za dojke zaplacilismy z ta beczka zwana telewizorem i parkingiem 1080 zlotych bo jeszcze klimatyczne 75 od os za turnus jedna pani na recepcji nieprzyjemna reszta da sie wytrzymac one nic nie wiedza obsluga w gabinetach panie ok.... ogolnie jestem rozczarowany i bardzo niezadowolony do domu wczesniej nie mozna jechac bo trzeba by zaplacic kare za kazdy dzien 60 złotych ,basenu w tym mielcu tez niema a tak wogóle to nic tutaj niema nawet chcialem pograc w ping-ponga bo widzialem stoł na swietlicy ,ale gdy odebralem paletki obskurne rozlatujace sie to znowu nie ma piłeczki zapytalem pania za biórka czy tylko jedna macie powiedziała ze tak i zgineła wiec gry nie bedzie ,stól do bilarda jest zagrasz jak zapłacisz ,tutaj niema nic za darmo za wszystko bulisz kasa leci okropnie bo i dorzywiac sie trzeba na miescie ,bo na ich wikcie to najwyzej mozna pasc ,mógłbym opisywac to miejsce ktore nie powinno sie nazywac uzdrowiskiem sanatoryjnym godzinami ,ale szkoda bo z tego tutaj nikt nic sobie nie robi ,ale jesli juz tu sie wybieracie nie dajcie sie nabrac pilnujecie jeakie zabiegi i ile wam daje pani doktor bo wszystkie zaabiegi w tym mielcu sa bardza wyszczuplone i okrojone ,ale kasuja nas równo bocennik ustalił NFZ to instytucja ktora kazdy zna .
zdjecie uzytkownika
Irena - 2014-10-06 17:05:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten, kto to napisał niech najpierw nauczy się ortografii. Byłam w tym sanatorium i mam skrajnie inne zdanie. Osobie, która to napisała proponuję SPA u dr Eris. To jest przy wyciągu . Tam zapłaci 500 zł. za dobę i będzie zadowolona.
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2014-10-08 11:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osoba zalogowana "unknown - 2014-10-04 17:34:20" wyraziła swoją opinię nie wiem na jakiej podstawie. Byłam na 28 dniowym turnusie w Mielcu w terminie 9.09 do 5.10. Moim zdaniem jedzenie bardzo smaczne, miałam pokój 2 osobowy, telewizor płaski ekran, opłaty owszem wysokie 28 zł od osoby ,baza zabiegowa raczej skromna ale Panie bardzo się starają i są miłe,tylko lekarka( ordynator) kompletnie ignoruje i nie słucha pacjenta .Podsumowując - jak w każdym sanatorium, ani gorzej ani lepiej. Standard.
zdjecie uzytkownika
marika - 2014-10-09 19:38:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla was opłaty wysokie to 28 zł od osoby? Spróbujcie w takim razie sprawdzić oferty innych sanatoriów, jak dla mnie to bardzo tanio... Nawet podrzędne ośrodki wczasowe życzą sobie dzisiaj minimum 35-40 złotych za dobę, a tu mamy do czynienia z sanatorium przecież. Co do jedzenia, to wiadomo - są gusta i guściki.
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2014-10-14 09:30:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marika - 2014-10-09 19:38:14]:
Marika, prostuję - 28 zł to opłata za korzystanie z telewizora i czajnika za czas pobytu ( od każdej z osób zakwaterowanych w pokoju np. pokój 4 osobowy to opłata 28złx4 osoby)a nie opłata za dobę pobytu w sanatorium.
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-10-19 19:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam w mielcu w lipcu przełom sierpnia i spokojne .Większość pokoi jest po remoncie choć dużo jest z wannami ale materace tam gdzie po remoncie bardzo wygodne czysto swieżo i przyjemnie. Trzeba tylko stworzyć atmosferę i myśleć o leczeniu a nie szukać usterek. Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy szczególnie tych którzy będą od 20-10-2014 tak jak moja wspaniała koleżanka.Pozdrowienia dla pan z obsługi borowin i co2.
zdjecie uzytkownika
NIeczepialska - 2014-10-20 13:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [unknown - 2014-10-04 17:34:20]:
Byłam w tym ośrodku w sierpniu 2014 .. wszystko się zgadza ..
W tym sanatorium wszystko zależy od szczęścia .. na którym piętrze .. w jakim pokoju .. i na którą zmianę
Jedzenie ...Obiady całkiem dobre .. smaczne .. zupa w wazie .. Natomiast śniadania i kolacje marne .. porcje wydzielane ... Gdyby nie marmolada bez ograniczeń byłoby nie fajnie. Kiedyś na kolacje miała być fasolka po bretońsku a jak się okazało to była raczej zupa fasolowa .. i nic więcej .Niektóre osoby wychodziły nic nie jedząc. W sierpniu warzyw pomidorów ogórków jest w bród .. i są tanie .. a my dostawaliśmy np. po 1/4 pomidora albo innego dnia trzy - cztery plasterki zielonego ogórka. .. plus łyżka lub plaster białego sera .. trzy plasterki wędliny.aa i jeszcze ciekawostka .. jak było jajko to po pól dla każdego ... Ja jadłam na drugiej zmianie i niesyte posiłki gorące już były tylko letnie i nie udało się nam wywalczyć aby były gorące. .. a i często dostawaliśmy co innego niż było w jadłospisie ..np. na drugą zmianę szynki już nie wystarczało .. dostaliśmy salceson.
Pokoje o różnym standardzie za tę samom cenę ... przepełnione ...
Kołdry z dziurami .. poszwy takie białe a raczej szaro-bure z niebieskim paskiem ( szpitalne ) brrrr .... ... .. dawno powinna być utylizowana .. Choć niektórzy mieli szczęście i spali w kolorowych nowych ...
Jadąc do Sanatorium „Mielec” nie zapomnijcie zabrać ze sobą ręczników. Tam dostaniecie jeden .. i wymienią go po prawie dwóch tygodniach jak się upomnicie ..
Baza zabiegowa umiarkowana .. wszystko w budynku ..to niewątpliwie plus .. ale basenu nie ma. Zabiegi są wyznaczane od rana do wieczora .. czasem nie można było wyjść na spacer bo albo czekało się na zabieg albo już był czas na posiłek. Jedyne co można pochwalić to personel medyczny. Panie i jeden Pan dwoili się i troili aby nas jakoś ogarnąć ... bardzo sympatyczni i bardzo zapracowani. Dzięki za wszystko .
Niektórzy uważają, ze nie ma co wymagać .. niewielkie koszty za pobyt ... i rehabilitacje .. O.K.
Tylko proszę sobie zadać pytanie .. Czemu w innych ośrodkach .. za te same niewielkie pieniądze .. jest 100% lepszy standard .. jedzenie ( szwedzki stół) telewizor i czajnik to już standard .. nieodpłatnie. Jak się to dzieje .. hhmm i gdzie są może te pieniądze które ZUS płaci za nas ..????
Wcale nie czepialska .. raczej racjonalnie .. realnie oceniająca . Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanatorium Mielec
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x