logo Sanatorium Mielec

Sanatorium Mielec

Krynica-Zdrój

Opinie o Sanatorium Mielec

wiesia 2016-09-13 22:00
jestem na turnusie od 12 września nfz - jedzenie bardzo dobre, obsługa sprawna i miła, pokój z balkonikiem od południa trzyosobowy - wspaniałe koleżanki, które pozdrawiam
ELA 2016-09-18 18:47
BYŁAM W SANATORIUM W SIERPNIU ,NIE NARZEKAM ZABIEGI DOBRE POKÓJ ŁADNY Z BALKONEM ŁAZIENKA CZYSTA .DO CENTRUM MIASTA BLISKO WIDOKI ŁADNE A RESZTA ZALEŻY OD TOWARZYSTWA CO SIĘ TRAFI .
krysia 2016-09-23 18:25
byłam w połowie sierpnia na turnusie NFZ- jestem zadowolona z pobytu - pokoje ładne, czysto wszędzie, wspaniałe borowiny, bardzo dobre i smaczne jedzenie, pozdrawiam koleżanki z pokoju 307 oraz cały personel
kuracjuszka 2016-09-23 19:48
Do wszystkich!! Jestem od września, pokòj mamy na ostatnim piętrze (bo mogłam wybrać) .W pokoju super, wszystko co trzeba, TV z kilkudziesięcioma kanałami. Mamy balkon i leżaki. P.doktora mamy super, jedzenie b.dobre personel miły.pogoda piękna (jak narazie) atrakcji. nie ma na co narzekac
krzych 2016-09-24 16:26
towarzystwo w pokoju i nastawienie to połowa sukcesu pozdrawiam kolegów - turnus lipcowy!!!
Piast56 2016-10-06 12:22
Witam przyszłych kuracjuszy. Jeśli macie tylko możliwość to omijać szerokim łukiem to sanatorium bo nie tylko ja ale wielu moich współlokatorów jest zszokowanych tymi warunkami tutaj ( 3.10 -- 23.10.2016r) Budynek z epoki wczesnego Gierka. Parking drogi i ciasny 155zł a obok po 100zł za turnus, internet jak nigdzie płatny 1,5zł za dzień, telewizory z ubiegłej epoki płatne 28zł od osoby. łazienka smierdzi stęchlizną a na te uwagi obsługa nie reaguje. Meble w pokojach jakby wzięte z wystawki w niemczech a może i gorsze.
Wieczorki zapoznawcze też płatne jak nigdzie indziej dotychczas nie spotkałem a w barze drogo jak w Continentalu 100g wina 6zł, piwo 6 zł, szklaneczka coli nalewanej z butli 2 litrowej 3 zł. Zakazów cała masa jak dla dzieci w przedszkolu. Pokój studio wyglada tak że przez pokój przechodzi się do łazienki i potem do następnego 2 osobowego także ten w pokoju przejściowym nie ma spokoju ani prywatności. Dziwimy się kto z NFZ-tu podpisał z tym właścicielem tą umowe, chyba za bardzo wielką kase.
15
terka 2016-10-09 21:31
Byłam z mężem w m-cu wrześniu br. Trafiliśmy na piękną pogodę. Najważniejsze oprócz zabiegów były spacery i picie wody zdrowotnej. Jeździliśmy na wycieczki z biurem Jaskółka. Wspaniały przewodnik profesjonalista w tym co robi p. Konrad umilał nam każdą wycieczkę. Jeśli chodzi o zabiegi to gimnastyka indywidualna z p. Stanisławem zrobiła cuda z moimi bólami kręgosłupa. Podziwiałam ciężką pracę pań na borowinie i na kąpielach. Cóż jedzenie średnie, po prostu nie jedliśmy tego czego nie lubimy. Cena za tv w pokoju z mężem 56 zł za 3 tygodnie i za parking nie strzeżony 155 zł to skandal. Poza tym pokój ładny, panie sprzątające bardzo dbały o czystość. Da się przeżyć, w innych sanatoriach podobnie. Najważniejsze to dobry humor. Pozdrawiam przyszłych pensjonariuszy. TERKA
janko 2016-10-11 21:34
jestem na październikowym turnusie co prawda prawie cały czas zimno i mokro na dworze ale na szczęście w budynku cieplutko (to najważniejsza rzecz o tej porze roku), co do jedzenia to rzecz gustu - jeden czegoś nie lubi a inny uwielbia - jak dla mnie jedzenie smaczne i wystarczające, obsługa sympatyczna Pozdrawiam współ kuracjuszy z lubelskiego :)
Barbie 11 2016-10-17 10:11
Na jakie stanowisko chcesz się zatrudnić?bo szansa by była na pokoje kuchnię lub jadalnie ....
hmm 2016-10-17 11:36
@babie 11 ale w jakim sensie byłaby szansa? Jak ja nie widzę rekrutacji
@LOLek 2016-11-03 16:09
hi, hi naprawdę??? pobierają opłaty przecież powinni pracować za darmo - przecież życie nic nie kosztuje @LOL
JA 2016-11-16 14:05
Witam.
Pobyt w sanatorium Mielec w listopadzie tego roku oceniam na bardzo kiepski. W pomieszczeniach mieszkalnych temperatura nie przekracza 17°C , koce brudne przez trzy tygodnie ani razu nie była zmieniana pościel , naczynia i sztućce brudne , początkowo zabiegi w zimnej wodzie. Personel bardzo negatywnie nastawiony na kuracjuszy. Po opadach śniegu drogi nie odśnieżone , po zgłoszeniu tego faktu recepcja twierdzi ze nie jest od tego , próba kontaktu z Prezesem bądz osoba odpowiedzialna za obiekt zerowa . W moim odczuciu sanatorium Mielec służy tylko do pobierania pieniędzy a kuracjusze sa traktowani jako zlo konieczne.
Nie polecam pobytu w tym ośrodku.
8
ja 2016-11-20 18:09
Potwierdzam wasza opinie wszystko prawda w 100 % bylam na turnusie od 24 .10.2016.do 14 .11.2016.
w@222 2016-11-20 23:01
a w którym pokoju byliście albo na którym piętrze ? ja się wybieram w grudniu ponoć to jest kilkupiętrowy budynek
6
namad 2016-11-21 22:25
w@222 kiedy wybierasz się do Mileca ? ja mam turnus od 5.12.2016 do 26.12.2016 i jadę z Lublina
3
luk 2016-11-28 18:59
Bardzo miło wspominam pobyt - wszystko fajnie i w porządku
2
ela 2016-12-11 17:55
byłam z mężem w listopadzie - dostaliśmy pokój ładny, zadbany z widokiem na Górę Parkową. Doceniam uprzejmość obsługi, pań z rehabilitacji oraz szybkie i sprawne wykonywanie zabiegów, bez zbędnego wyczekiwania w kolejkach.
2
Moja opinia 2016-12-16 11:23
Moja opinia.
Byłem na turnusie w listopadzie. Sanatorium usytuowane daleko od centrum kurortu, zaśnieżone, oblodzone chodniki, ograniczały spacery, o tej porze roku o godz. 16:00 już ciemno. W pokojach zimno, zdemontowane pokrętła na grzejnikach w korytarzach zakręcone zupełnie i brak ogrzewania. Zimno w pomieszczeniach gdzie do zabiegów należy się rozebrać. Wiele osób przeziębionych i chorych. Mało personelu rehabilitacyjnego, panie biegające od stanowiska do stanowiska..... Posiłki mało urozmaicone, brzydko podane. Zarządzający doszli do perfekcji w pozyskiwaniu dodatkowych opłat od kuracjuszy- Parking- 155 zł, internet- 1,5 zł za każdy dzień, telewizja- w kilkuosobowych pokojach od każdej osoby 28 zł. Niby kawiarnia która nie funkcjonuje, a szkoda, bo są chętni o tej porze roku szczególnie. Nie ma szans na spotkanie z prezesem, unika kontaktów z tymi dzięki którym żyje. Personel, oprócz P.Stasia fizjoterapeuty i P.Moniki od borowiny sprawia wrażenie jakby trafił do " Karnej kompanii". Dziwi mnie, że NFZ z taką beznadziejną jednostką podpisuje kontrakt? Cała nadzieja w dobrym towarzystwie, ja na takie trafiłem, czego przyszłym kuracjuszom życzę.
4
głodny emeryt 2016-12-16 11:49
Czekam na skierowanie lada dzień. Byłem w tym osrodku już trzy razy syf syf syf to co piszą ludzie to prawda porażka NFZ że wysyła tam ludzi Funduszu zdrowia masz leczyć a nie pogłębiać choroby ludzi ja po pierwszym pobycie na dzień przed zakończeniem turnusu wylądowałem w szpitalu w Krynicy na pięć dni tak mnie zrehabilitowali że straciłem przytomność kłopotów co niemiara zabrali mnie w piżamie nie było komu dostarczyć mi ubrania nerwy nerwy .Jedynie co miło pamiętam to panie w piwnicy od zabiegów borowiny ,i przesympatycznego Pana przewodnika z Jaskółki na wycieczkach .Boże ustrzeż mnie od następnego pobytu w tym sanatorium.
3
stszek 2016-12-17 19:52
tak czytam te opinie teraz z ciekawości to muszę napisać, że jestem na aktualnym turnusie z żoną - nie narzekam jestem zadowolony syfu nie widzę , nie ma go wszędzie czysto, wysprzątane, personel sympatyczny, a jak zgłosiłem uszkodzenie w łazience to szybko przyszli i naprawili
3
Monika 2016-12-17 22:53
Zaczynam turnus 16,01,17 .Czy jest może ktoś z Opolszczyzny na ten turnus?
1
janek 2016-12-21 18:39
jestem z żoną na świątecznym turnusie - jesteśmy zadowoleni i nie ma żadnego syfu jak ktoś pisze w komentarzu - wszędzie czysto i wysprzątane. Dzięki kuchni za gorące posiłki. Wyróżniamy borowinę, gimnastykę oraz zabiegi na parterze.
3
krzys 2016-12-22 14:17
jedziemy z zona na turnus od 16 01 2017 z bydgoszczy mozemy zabrac i mam nadzieje ze te opiinie to lekka przesada ale wszystko jest mozliwe bo bylem osobiscie w takim sonatorium np goczalkowice limba niepolecam
1
pracownik Mielca 2016-12-27 05:37
Owszem opinie są różne ale nie wszystkim można dogodzić ,niektórzy z przyjeżdżających gości wyobrażają sobie że będzie to hotel spa...Prawda jest taka że jest więcej zadowolonych kuracjuszy tylko nie wszyscy mają okazję wpisać się na forum,najlepiej się przekonać samemu a nie czytać a potem przyjeżdżać od razu negatywnie nastawionym do wszystkiego.
1
Adam 2017-01-01 21:22
Czy ktoś jedzie na turnus do Krynicy Zdrój od 04.01.2017?
Adam 2017-01-01 21:23
Czy ktoś jedzie na turnus do Krynicy Zdrój od 04.01.2017?
dosia 2017-01-05 10:55
Czy ktoś jedzie na turnus od 16 stycznia 17 roku z lubelszczyzny
mężczyzna 55 2017-01-08 00:36
Witam Pana bylbym zainteresowany wyjazdem.Proszę o numer telefonu aby moc sie z Panem skontaktowac.
2
Andrzej 2017-01-08 20:47
Witam jade do sanatorium w Muszynie na turnus 27 stycznia 2017r szukam kontaktu w zwiazku z dojazdem. Dołożę sie chetnie do paliwa. Jade z Czestochowy.Z NIECIERPLIWOSCIA CZEKAM NA JAKĄŚ INFORMACJE.Z KRYNICY DO MUSZYNY JEST 10 KILOMETROW.ANDRZEJ 50 LAT
Andrzej 2017-01-08 21:01
Witam jade do sanatorium w Muszynie na turnus 27 stycznia 2017r szukam kontaktu w zwiazku z dojazdem. Dołożę sie chetnie do paliwa. Jade z Czestochowy.Z NIECIERPLIWOSCIA CZEKAM NA JAKĄŚ INFORMACJE.Z KRYNICY DO MUSZYNY JEST 10 KILOMETROW.ANDRZEJ 50 LAT
Bogusia 2017-01-10 15:51
Ja z mężem też zaczynamy turnus od 16.01. Jedziemy ze ŚLASKA
dario 2017-01-16 22:02
moze i nie wczasy, ale ja byłem 2 razy co prawda z zus-u i były to hotele 4 gwiazdkowe uniejów i połczyn zdrój i nie dopłaciłem ani grosza do turnusu, nawet za podróz zwrocili, jedynie za tv około 80 zł, warunki super bo za drzwiami konkurencja nie spi, dzis standard to warunki z dobrego hotelu, a nie pokoje z lat 80 tych, sorki ale leze i pisze jedna reka
dario 2017-01-16 23:46
Mam pytanie do Pani, jadę także z żoną, może nam Pani powiedzieć czy na ostatnim 4 piętrze z ładnym widokiem na Górę Parkową, są ładne wyremontowane pokoje z dużym łóżkiem? 783308145
1
głodna 2017-01-18 20:03
Jestem aktualnie w sanatorium Mielec i czuję się jak intruz. Panie z obsługi są bardzo nieprzyjemne, a rekord w tym bije obsługa kuchni i stołówki, dzisiaj sprzątnięto mi z przed nosa nie dokończoną jeszcze kolację. Panie prezesie, a morze Ukraińcy byliby milsi ?????????? Aktualnie na dworze jest minus 10 a w pokoju nie wiem czy wyciągają 18st. W kaloryferach nadal nie ma pokręteł a okna strasznie nieszczelne.
1
dario 2017-01-18 23:56
Mam pytanie do Pani GŁODNEJ, czy w pokojach na ostatnim 4 piętrze od strony Góry Parkowej, są wyremontowane nowe pokoje? Interesują mnie 2-ki zwłaszcza, bo jadę z żoną? 783308145
staszek 2017-01-19 15:29
byłem na zus to nie płaciłem , natomiast jak byłem w Mielcu rok temu na nfz to obowiązują dopłaty do pokoi i klimatyczne, z tego co pamiętam to ponad 300 zł zapłaciłem za 3 tygodniowy turnus w pokoju trzyosobowym
głodna 2017-01-19 20:06
Nie wiem czy pokoje są wyremontowane, ale trzeba dopłacić w pokojach dwuosobowych 370zł za telewizor ekstra ok. 50zł internet na jedno urządzenie 1,5 za każdy dzień a gwożdziem programu jest 155zł za parking, a jak spadnie śnieg to samemu trzeba sypać piach na podiazd bo inaczej się nie dojedzie na parking. Aż dziwne, że nie kasują za czajnik bo jest w każdym pokoju jak gratis. Proszę wżąć ze sobą ciepłą bieliznę.
kuracjusz 2017-01-21 09:39
Do Pana pracownika mielca nie każdy morze wypowiedzieć się na forum bo internet jest płatny. Byłam w innych sanatoriach i proszę mi uwierzyć, że to sanatorium daleko jest od standartu.
józek 2017-01-22 00:02
no ja byłem dzień wcześniej to za ten nocleg 70 zł jeszcze mi dowalili a co do przygotowania podjazdu - słabo odśnieżony ledwo dało się wjechać
mieszkaniec SPA 2017-01-27 21:52
Uważam, że jest wielce niestosowne porównanie do spa, wręcz zakrawa to na bezczelność . Nie wiem, jak można być zadowolonym widząc na śniadanie zupę mleczną z pływającą w niej pietruszką z poprzedniego obiadu. Porównując Mielec do spa pracownik chyba nie wziął pod uwagę wyżywienia. Na śniadanie zupa mleczna odrobina twarogu, trochę potartej rzodkiewki i dwa plastry wędlina, na kolację dla odmiany wędlina i ćwiartka pomidora i tak na zmianę, nieraz tylko dwie parówki i ćwiartka pomidora. Obiady względne tylko mało. Nie wszyscy kuracjusze piszą na forum, bo z tego co mi wiadomo będą pisali skargę do NFZ. Temperatura w pokojach na chwilę obecną jest przyzwoita, jednak na korytarzach jest ok. 18st.C i tak wychodząc z gorącej borowiny człowiek przeżywa szok termiczny. Szanowny pracowniku Mielca czy rzeczywiście jesteśmy w SPA ??????
narciarz 2017-01-29 18:53
byłem na turnusie grudniowym w pokoju ciepło i miło borowina doskonała, sympatyczna i wyrozumiała pani doktor, co do jedzenia mi wystarczało no ale każdy ma swój apetyt
1
Bogusia 2017-02-01 17:57
Witam , nie zgadzam się ze złymi wypowiedziami poprzednich kuracjuszy.Uważam , że jeśli ktoś wymaga sanatorium z wymogami hotelowymi za 17,30 dziennie to powinien pojechać na wczasy z zabiegami za min.120zł dziennie.
Uważam ,że nikt tu nie jest głodny, pokoje są czyste i sprzątane,ręczniki wymieniane 2 razy na pobyt,przy zabiegach borowinowych też dają ręczniki.W pokojach jest czajnik i szklanki.TV płatne /jak w każdym sanatorium/parking płatny/można zaparkować taniej poniżej koło sklepu, lub przyjechać komunikacją miejską /wtedy nie trzeba płacić za parking/.Panie z obsługi miłe, lekarze bez problemu.
3
krzys 2017-02-02 11:59
i to jest prawda czysto milo i przyjemnie tak trzymac mile panie my jestesmy zadowoleni i szkoda ze to juz koniec pozdrawiam
4
dario 2017-02-03 12:41
Do Pana Narciarza pytanie, czy udało się w niektóre dni tak poustawiać zabiegi, aby troszkę pojeździć w ciągu dnia na nartach? Jakie okoliczne stoki kolega poleca, biorąc pod uwagę średnie umiejętności no i możliwości oczywiście !
narciarz 2017-02-03 20:17
przyjechałem z rana to szybko poszło recepcja - pielęgniarki - lekarz i były wcześniejsze pory zabiegów, no i prosić o pierwszą turę posiłków. jedynie jak miałem borowinę to trzeba było odpocząć. Jak coś nie pasowało to prosiłem kelnerki o wydanie jedzenia na drugiej turze albo prowiant. Co do stoków to można uderzyć na Tylicz - niedaleko ok 5 km od sanatorium , bez tłoków tak jak na Jaworzynie. Powodzenia
1
Justyna 2017-02-13 09:25
Mam pytanie.Jadę do sanatorium Mielec termin leczenia 2017-03-20.Może ktoś zmierza na ten sam turnus z Gdyni.Podaję swój numer telefonu 728-326-762.
Basia 2017-02-16 16:10
Jade do Sanatorium Mielec w terminie 20.03.2017-10.04.2017 z Mysłowic woj.śląskie,czy ktoś z moich okolic się tam wybiera?
Basia 2017-02-20 22:28
Ja jadę :) choc jestem z Gda,,to wyruszac będę z podkarpackiego,,

1
Bara06 2017-02-22 18:07
Czy jedzie ktoś z Lublina na turnus od 27.02,2017 ?
anka 2017-02-24 18:37
też się zgadzam :) Bardzo miłe panie widać, że swoją pracę wykonują z zaangażowaniem, starają się by każdy czuł się dobrze. W pokojach czysto, bardzo wygodne spania. Miałam akurat pokój z dostępnym aneksem kuchennym. Posiłki smaczne, gorące, urozmaicone.
Zostaw swoją opinię o Sanatorium Mielec - Krynica-Zdrój
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanatorium Mielec