Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Sanatorium Mielec

zdjecie uzytkownika
Anna pobyt luty - 2015-03-01 17:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jowita - 2015-02-22 15:00:23]:
Czytam czytam po raz trzeci i nie mogę się nadziwić czy ten wpis robiła osoba w miarę normalnie funkcjonująca w środowisku.Zupy zabielane mąką, a czym droga pani? spirytusem 90%-prowianty na wycieczki wydawano w recepcji bo też korzystałam z wycieczek więc wiem,co do pączków to wielka kpina skoro taki brud w stołówce to liczyła pani na darmowe pączki? darmowe chociaż byłyby zakalce to smakowałyby na cuda,Też korzystałam z obu kąpieli KOZ i CO2 kobieta obsługująca te zabiegi ma cierpliwość anioła co drugi dzień tłumaczy jak się przygotować do zabiegu niektórzy gorzej jak dzieci siadają w spodniach rajstopach butach po zapięciu nagle się rozbierają.Efekt taki ,że rzepy się rozpinają dodatkowe zawracanie głowy kobiecie, aby poprawiła.Myślę że w pani przypadku było podobnie.Może gdyby pani pojechała nie w asyście męża wtedy komentarz byłby bardziej zadowalający.Efektem leczenia jest odpoczynek psychiczny plus zabiegi.Ja wróciłam zadowolona.Pozdrawiam pracowników i dziękuję za miły pobyt paniom z borowiny zwłaszcza p.Basi p.Lucynie za masaż pleców p.z recepcji.
zdjecie uzytkownika
barbara - 2015-03-02 15:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z opinią martim. W sanatorium kurz po kątach, zimne, nieprzyjemne korytarze. Niektóre pokoje po remoncie, ale nadal brudne.Pokoje trzyosobowe z malutką szafą.Pod starymi, ciężkimi kołdrami strach się położyć. Kuracjusze właściwie przeszkadzają personelowi. poza zakazami żadnej opieki i sensownej informacji.Jedzenie do niczego, zaciągane mąką zupy, często przesolone, niedogotowana kasza i wszechobecny rozgotowany makaron muszelki.Zdarzyło się kilka razy dostać brudną szklankę, czy talerz.Po ciepłym daniu na kolację np.bigos na tym samym talerzu kładzie się kanapki Nie widać nikogo kto zajmowałby się prawidłową organizacją obiektu, stąd ten mało sympatyczny budynek sprawia przygnębiające wrażenie. Baza zabiegowa istnieje tylko z nazwy, pewnie pamięta czasy kryzysu.Ten pobyt skutecznie wybił mi z głowy korzystanie z leczenia sanatoryjnego z NFZ.
zdjecie uzytkownika
Teresa - 2015-03-02 18:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sanatorium super zupy nie słone, sólcie więcej!!!! na stołówce prze czysto, panie ze stołówki prze prze prze miłe!! Recepcja cudowna! Pielęgniarki fantastyczne, zabiegi doskonałe lata 60-siąte, pokój po remoncie - apartament, czysciutko,jedzenie pyszne........Właściciel bardzo sympatyczny i pomocny. I o co Wam chodzi??? Sanatorium na 5 gwiazdek!!!!
zdjecie uzytkownika
czarna - 2015-03-03 21:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kochani Krynica jest piękna a sanatorium Mielec ? no cóż nie było źle ale z powodu oszczędności zimno na korytarzach i na zabiegach wodnych!!!! ludzie poprzeziębiani. Najbardziej się wkurzyłam opłatą za telewizor (stary rupieć!) 28,00 od osoby, to skandal!!! i gdy jedna osoba zdecyduje niestety pozostale nie moga zreyzgnowac. Czy tam bywaja jakies kontrole!!!!
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2015-03-04 21:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszukuję osoby, która w terminie 23.03 jedzie do sanatorium MIELEC w Krynicy Zdroju z okolic Piły/Bydgoszczy, ewentualnie Poznania. Gdyby ktoś miał miejsce w aucie, to proszę o kontakt pod nr tel. (usunięte przez administratora) Dorzucę się do kosztów paliwa. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Lucy - 2015-03-06 08:50:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W obiekcie wykonywane są prace remontowe, zatem trudno uznać, że można wypocząć skoro słychać kucia i wiercenia przez całe dnie. Personel w fizjoterapii i kinezie bardzo sympatyczny.

Natomiast co do kadry zarządzającej i administracji to jedna WIELKA PORAŻKA !!!!!
Dużo mają do zrobienia: arogancja osób, które nie chcą się przedstawić i brać odpowiedzialności za przekazywane informacje, określanie siebie jako kierownik obiektu "PZL Mielec w Krynicy" nie mając obowiązku przedstawienia się a przy tym obrażając gości używając słów które nie powinny mieć miejsca w relacji z klientami , którzy korzystają z obiektu podczas pobytu. Osobiście nie zamierzam już korzystać z usług tego ośrodka ani też nie też nie zarekomenduję znajomym. Wiele lat jeszcze upłynie zanim wyrównają poziom w obsłudze z innym obiektami tego typu. Szkoda też , że nie biorą przykładu z sąsiadującego "Damisa".
zdjecie uzytkownika
Wiola - 2015-03-06 19:30:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ,ja już wróciłam i podzielę się swoimi uwagami.Otóż ,nie było zle,ale nie na tyle dobrze żebym chciała raz jeszcze tam pojechać.Bulwersuje mnie opłata (28zł)za stary telewizor,kilka kanałów i mimo ,że nie interesuje mnie TV musiałam wykupić bo już to zrobiły inne Panie. Krynica jako miasto piękna.Ogólnie ośrodek pamięta dawne czasy,aczkolwiek widać zmiany na lepsze.Położony daleko od miasta i dość wysoko,dla osób majacych problem z poruszaniem nie polecam.Problemem jest również samo wejście z walizką,wysokie schody a na nich rzucony kawał blachy żeby ją wciągnąć.Brak jakiejkolwiek sali żeby sobie porozmawiać w ośrodku a ta co była ,była udostepniana tylko handlującym ,wciskajacym swoje cudowne produkty za bardzo duże pieniądze....Był bardzo ciekawy wykład w tej sali na temat Stresu ,ale co z tego- kiedy nikt o tym nie wiedział a ja dowiedziałam się przez przypadek...bardzo słaby przepływ informacji. Poza zabiegami,posiłkami oraz wszechobecnym handlem w Osrodku nic się nie działo,Jedzenie mi akurat smakowało i mogę tylko oddać szacunek Paniom w kuchni że z niczego potrafiły zrobić coś dobrego,smacznego,dostawałam prowiant na wycieczki kiedy korzystałam,słowa uznania należą się również personelowi,poza młodą Panią w KCO2,KOZ,niereformowalna,bezkontaktowa.Na wysokim poziomie gimnastyka indywidualna(Pan STASIU)i masaż (Pani ANIA).Ten sam masaż wykonany przez Panią z KCO2-porażka.Krynica jest miastem tętniacym życiem i kto chce czas sobie wypełni,ale trzeba mieć zdrowe nogi . Korzystałam z wycieczek,które proponują biura a jest w czym wybierać.Mimo wszystko ja wróciłam do domu podleczona,wypoczęta i zrelaksowana i od tej pory będę korzystać z dobrodziejstw sanatoryjnych mając nadzieję ,że nastepnym razem trafię do lepszego Ośrodka,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Luv - 2015-03-08 13:05:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety , byłam w tym obiekcie od 9 lutego 2015. W mojej ocenie to Kierownictwo chyba nie wie na czym polega zarządzanie w obecnej dobie. Obiekt zaniedbany, kurz wokół a opłaty ściągają za co się da ( telewizor,parking, który nie jest strzeżony a opłata jakby był, a za ściąganiem opłat nie idzie żadna jakość ani też dogodność .Skoro Sanatorium Mielec w Krynicy jest świadczeniodawcą a NFZ wysyła tam kuracjuszy to warto powiadomić NFZ pod który sanatorium Mielec podlega i przekazać informację o warunkach pobytowych kuracjuszy, którzy tam przebywają w celu podratowania zdrowia. Jak NFZ podejmie działania wyjaśniające to może będą się bardziej starać a kuracjusze będą przebywać w przyzwoitych warunkach. Natomiast do pięciu gwiazdek jak napisała pani Teresa 02.03.2015, to daleka droga, których ten obiekt nie osiągnie. Ja w każdym razie nie zamierzam w przyszłości korzystać z tego obiektu ani też go nie polecam i podzielam zdanie Czarnej, która umieściła swoją opinię 3.03.2015
zdjecie uzytkownika
Ela - 2015-03-09 16:59:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jedziemy razem z koleżanką na turnus od 13.04, jesteśmy z łódzkiego. Może jedzie ktoś w tym terminie i ma dwa wolne miejsca w samochodzie?
zdjecie uzytkownika
nieczepialska - 2015-03-10 12:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MJ - 2015-01-10 19:22:57]:
Witam 400 zł z trzy tygodnie .. to dopłaca Kuracjusz ..ale to przecież tylko część pieniędzy za pobyt .. przecież ZUS płaci za każdego kuracjusza .. i wtedy MJ to już nie tylko 400 zł. a znacznie więcej.Czy ktoś wie ile ZUS płaci ? A poza tym zastanawiające jest jak to udaje się innym sanatoriom stworzyć warunki zdecydowanie lepsze ... i to też za te same pieniądze.
zdjecie uzytkownika
luv - 2015-03-12 13:59:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nieczepialska - 2015-03-10 12:03:06]:
Witam,
nie wiem ile dopłaca Zus czy NFZ, ale można przypuszczalnie wziąć pod uwagę kwotę 60 zł za dzień ( bo tyle musi zapłacić kuracjusz jak chce wyjechać wcześniej. Tak więc 60 zł Zus lub NFZ + ok 22zł kuracjusz = 82 zł/dzień X 21 dni= 1722 zł. Tak więc kwota nie mała, a za 1400 zł ( 14 dniowe) możesz wykupić komercyjnie i być traktowana z szacunkiem jako klient i w lepszych warunkach.
zdjecie uzytkownika
Stan - 2015-03-12 14:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jowita - 2015-02-22 15:00:23]:
Przestraszyłaś mnie opinią, gdy wybierałem się do sanatorium "Mielec". Byłem negatywnie nastawiony. Ale to tylko przykład jak można pluć na wszystko -więc Twoja opinia to opowieść dla niegrzecznych dzieci na dobranoc. Dobrze, że nie uwierzyłem. Chyba urodziłaś się w Belwederze i obcowałaś ze zgorzkniałymi ludźmi. Jestem w połowie turnusu i nie ma na co narzekać. A można zamieszkać tutaj w "Prezydencie". Kogo stać - to także polecam. Warto pisać uczciwe opinie. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Irena - 2015-03-13 19:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Razem z mężem bylimsy w Sanatorium Mielec w lutym. Jesteśmy zadowolenie z pobytu. Gimnastyka z Panem Stasiem wspaniała, przy okazji pozdrawiamy. Widok z okna na rodzinę danieli. Jedyny minus to brak kawiarenki lub bufetu i muzyki.
zdjecie uzytkownika
Wanda - 2015-03-13 20:05:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo miła i uprzejma obsługa. Nie słuchać ludzi, którym nic nie pasuje...Pan Stasiu od gimnastyki super...Jeśli chodzi o kuchnię to wszytstko bardzo smaczne i ładnie podane.
zdjecie uzytkownika
Basia - 2015-03-13 20:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słowa uznania neleżą się Panu Stasiowi za sumienną gimnastykę, Pani Basi oraz Pani Ani, z którymi miałam styczność, pominełam Panie z zawijań borowinowych, dziękuje.. Obsługa miła bez zastrzeżeń.
zdjecie uzytkownika
Beata - 2015-03-13 20:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo miła obsługa Pani Basi i Pań z borowiny. Brak organizacji tzw. wieczorków zapoznawczych. Ogólnie spoko.
zdjecie uzytkownika
Monia - 2015-03-13 20:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zabiegi wykonywane przez bardzo miłe panie . Gimnastyka prowadzona przez pana zachęca do kontynuowania w domu. Obsługa bardzo sprawna. Miłą obsługa ośrodka , dodatkowym udogodnieniem są zabiegi wykonywane w tym samym budynku.luty 2015
zdjecie uzytkownika
Jadwiga - 2015-03-13 20:25:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jadłospis urozmaicony, treściwe zupy, sprawna obsługa.Brak wieczorków.
zdjecie uzytkownika
Zofia01 - 2015-03-13 20:31:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie z rehabilitacji super.. Bardzo dobrze prowadzona gimnastyka. Brak organizatora sptokań towarzyskich. Kąpiel borowinoa super. Pozdrawiam Krynice:)
zdjecie uzytkownika
Danka - 2015-03-13 20:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Usługi rehabilitacyjne rewelacja..:)i gimnastyka indywidualna super.Brak kawiarni gdzie możnaby się spotkać wieczorami.
zdjecie uzytkownika
mim - 2015-03-15 15:11:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to była ironia te 5 gwiazdek zasługuje na 10 gwiazdek !! Jak tam solicie więcej ? Pewnie że to nie jest Prezydent ale jakieś w miarę przyzwoite warunki można by było stworzyć w tym sanatorium. Obsługa na 10 gwiazdek
zdjecie uzytkownika
seba - 2015-03-16 11:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w trakcie pobytu moja opinia jest taka: zarobkowanie na kuracjuszach,zabiegi przepisywane z rękawa lekarza nie interesuje historia choroby,parking 150 zł na błocie albo przy ścianie z opadającym tynkiem właściciel nie poczuwa się do odpowiedzialności za uszkodzenia pokoje obdrapane i tak jak już ktoś opisał zimne kaloryfery nie ma możliwości wysuszyć ręczników czy strojów kąpielowych,łazienki bez wentylacji,jeden telewizor z pięcioma kanałami za 28 zł od każdego kuracjusza w pokoju,zastraszeni pracownicy którzy nie wypowiadają się na temat pracodawcy a są wręcz przestraszeni na samo pytanie kto to jest właściciel arogancki i mało sympatyczny jedzenie jako takie stoliki miedzy posiłkami nie sprzątnięte choć personel stołówki sympatyczny nie ma chyba pozytywnych stron pobytu tutaj trzeba odbębnić turnus i zmykać do domu nie wracając nigdy do tego miejsca,a jeszcze to że niekorzystne komentarze są usuwane co jakiś czas - radzę się dobrze zastanowić przed przyjazdem tutaj. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sebek - 2015-03-16 11:48:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jakiś - 2015-02-25 17:09:08]:
Jeśli jesteś komercyjnym kuracjuszem to pokój zamówisz jeśli ze skierowaniem zapomnij też chciałem zmówić
zdjecie uzytkownika
honorata - 2015-03-22 19:49:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć
Czy ktoś jedzie na turnus rehabilitacyjny od 13.04.15r. z Warszawy
zdjecie uzytkownika
alibaba2602 - 2015-03-26 18:41:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [honorata - 2015-03-22 19:49:17]:
Witam!Miło będziemy razem. Ja jadę PKS-em.Agnieszka
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanatorium Mielec
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Sanatorium Mielec?
Zadaj pytanie