logo Sanatorium Mielec

Sanatorium Mielec

Krynica-Zdrój

Opinie o Sanatorium Mielec

Andrzej 2017-01-08 21:01
Witam jade do sanatorium w Muszynie na turnus 27 stycznia 2017r szukam kontaktu w zwiazku z dojazdem. Dołożę sie chetnie do paliwa. Jade z Czestochowy.Z NIECIERPLIWOSCIA CZEKAM NA JAKĄŚ INFORMACJE.Z KRYNICY DO MUSZYNY JEST 10 KILOMETROW.ANDRZEJ 50 LAT
Bogusia 2017-01-10 15:51
Ja z mężem też zaczynamy turnus od 16.01. Jedziemy ze ŚLASKA
dario 2017-01-16 22:02
moze i nie wczasy, ale ja byłem 2 razy co prawda z zus-u i były to hotele 4 gwiazdkowe uniejów i połczyn zdrój i nie dopłaciłem ani grosza do turnusu, nawet za podróz zwrocili, jedynie za tv około 80 zł, warunki super bo za drzwiami konkurencja nie spi, dzis standard to warunki z dobrego hotelu, a nie pokoje z lat 80 tych, sorki ale leze i pisze jedna reka
1
dario 2017-01-16 23:46
Mam pytanie do Pani, jadę także z żoną, może nam Pani powiedzieć czy na ostatnim 4 piętrze z ładnym widokiem na Górę Parkową, są ładne wyremontowane pokoje z dużym łóżkiem? 783308145
3
głodna 2017-01-18 20:03
Jestem aktualnie w sanatorium Mielec i czuję się jak intruz. Panie z obsługi są bardzo nieprzyjemne, a rekord w tym bije obsługa kuchni i stołówki, dzisiaj sprzątnięto mi z przed nosa nie dokończoną jeszcze kolację. Panie prezesie, a morze Ukraińcy byliby milsi ?????????? Aktualnie na dworze jest minus 10 a w pokoju nie wiem czy wyciągają 18st. W kaloryferach nadal nie ma pokręteł a okna strasznie nieszczelne.
2
dario 2017-01-18 23:56
Mam pytanie do Pani GŁODNEJ, czy w pokojach na ostatnim 4 piętrze od strony Góry Parkowej, są wyremontowane nowe pokoje? Interesują mnie 2-ki zwłaszcza, bo jadę z żoną? 783308145
staszek 2017-01-19 15:29
byłem na zus to nie płaciłem , natomiast jak byłem w Mielcu rok temu na nfz to obowiązują dopłaty do pokoi i klimatyczne, z tego co pamiętam to ponad 300 zł zapłaciłem za 3 tygodniowy turnus w pokoju trzyosobowym
głodna 2017-01-19 20:06
Nie wiem czy pokoje są wyremontowane, ale trzeba dopłacić w pokojach dwuosobowych 370zł za telewizor ekstra ok. 50zł internet na jedno urządzenie 1,5 za każdy dzień a gwożdziem programu jest 155zł za parking, a jak spadnie śnieg to samemu trzeba sypać piach na podiazd bo inaczej się nie dojedzie na parking. Aż dziwne, że nie kasują za czajnik bo jest w każdym pokoju jak gratis. Proszę wżąć ze sobą ciepłą bieliznę.
1
kuracjusz 2017-01-21 09:39
Do Pana pracownika mielca nie każdy morze wypowiedzieć się na forum bo internet jest płatny. Byłam w innych sanatoriach i proszę mi uwierzyć, że to sanatorium daleko jest od standartu.
2
józek 2017-01-22 00:02
no ja byłem dzień wcześniej to za ten nocleg 70 zł jeszcze mi dowalili a co do przygotowania podjazdu - słabo odśnieżony ledwo dało się wjechać
1
mieszkaniec SPA 2017-01-27 21:52
Uważam, że jest wielce niestosowne porównanie do spa, wręcz zakrawa to na bezczelność . Nie wiem, jak można być zadowolonym widząc na śniadanie zupę mleczną z pływającą w niej pietruszką z poprzedniego obiadu. Porównując Mielec do spa pracownik chyba nie wziął pod uwagę wyżywienia. Na śniadanie zupa mleczna odrobina twarogu, trochę potartej rzodkiewki i dwa plastry wędlina, na kolację dla odmiany wędlina i ćwiartka pomidora i tak na zmianę, nieraz tylko dwie parówki i ćwiartka pomidora. Obiady względne tylko mało. Nie wszyscy kuracjusze piszą na forum, bo z tego co mi wiadomo będą pisali skargę do NFZ. Temperatura w pokojach na chwilę obecną jest przyzwoita, jednak na korytarzach jest ok. 18st.C i tak wychodząc z gorącej borowiny człowiek przeżywa szok termiczny. Szanowny pracowniku Mielca czy rzeczywiście jesteśmy w SPA ??????
1
narciarz 2017-01-29 18:53
byłem na turnusie grudniowym w pokoju ciepło i miło borowina doskonała, sympatyczna i wyrozumiała pani doktor, co do jedzenia mi wystarczało no ale każdy ma swój apetyt
1
Bogusia 2017-02-01 17:57
Witam , nie zgadzam się ze złymi wypowiedziami poprzednich kuracjuszy.Uważam , że jeśli ktoś wymaga sanatorium z wymogami hotelowymi za 17,30 dziennie to powinien pojechać na wczasy z zabiegami za min.120zł dziennie.
Uważam ,że nikt tu nie jest głodny, pokoje są czyste i sprzątane,ręczniki wymieniane 2 razy na pobyt,przy zabiegach borowinowych też dają ręczniki.W pokojach jest czajnik i szklanki.TV płatne /jak w każdym sanatorium/parking płatny/można zaparkować taniej poniżej koło sklepu, lub przyjechać komunikacją miejską /wtedy nie trzeba płacić za parking/.Panie z obsługi miłe, lekarze bez problemu.
3
krzys 2017-02-02 11:59
i to jest prawda czysto milo i przyjemnie tak trzymac mile panie my jestesmy zadowoleni i szkoda ze to juz koniec pozdrawiam
4
dario 2017-02-03 12:41
Do Pana Narciarza pytanie, czy udało się w niektóre dni tak poustawiać zabiegi, aby troszkę pojeździć w ciągu dnia na nartach? Jakie okoliczne stoki kolega poleca, biorąc pod uwagę średnie umiejętności no i możliwości oczywiście !
narciarz 2017-02-03 20:17
przyjechałem z rana to szybko poszło recepcja - pielęgniarki - lekarz i były wcześniejsze pory zabiegów, no i prosić o pierwszą turę posiłków. jedynie jak miałem borowinę to trzeba było odpocząć. Jak coś nie pasowało to prosiłem kelnerki o wydanie jedzenia na drugiej turze albo prowiant. Co do stoków to można uderzyć na Tylicz - niedaleko ok 5 km od sanatorium , bez tłoków tak jak na Jaworzynie. Powodzenia
1
Justyna 2017-02-13 09:25
Mam pytanie.Jadę do sanatorium Mielec termin leczenia 2017-03-20.Może ktoś zmierza na ten sam turnus z Gdyni.Podaję swój numer telefonu 728-326-762.
Basia 2017-02-16 16:10
Jade do Sanatorium Mielec w terminie 20.03.2017-10.04.2017 z Mysłowic woj.śląskie,czy ktoś z moich okolic się tam wybiera?
2
Basia 2017-02-20 22:28
Ja jadę :) choc jestem z Gda,,to wyruszac będę z podkarpackiego,,

2
Bara06 2017-02-22 18:07
Czy jedzie ktoś z Lublina na turnus od 27.02,2017 ?
anka 2017-02-24 18:37
też się zgadzam :) Bardzo miłe panie widać, że swoją pracę wykonują z zaangażowaniem, starają się by każdy czuł się dobrze. W pokojach czysto, bardzo wygodne spania. Miałam akurat pokój z dostępnym aneksem kuchennym. Posiłki smaczne, gorące, urozmaicone.
Olenka000 2017-02-25 10:46
Witam . Ja jadę . Proszę o pilny kontakt i o podanie numeru telefonu na mailu . Mój mail ola1988wlodawa@poczta.fm
Olenka000 2017-02-25 10:49
Jadę tak jak Pani z Lublina o tej godzinie 27.02
rysiek 2017-03-09 11:51
Witam, byłem na turnusie w Sanatorium Mielec w grudniu 2016, to moje drugie sanatorium wcześniej byłem już w Ciechocinku ale pobyt w tym Sanatorium był najlepszy. Szczególnie zadowolony byłem z warunków noclegowych oraz zabiegów wykonywanych w ośrodku. Najlepsze moim zdaniem są zabiegi z okładów borowinowych, których nie ma w innych sanatoriach. Spacery po Krynicy też są bardzo przyjemne. Pozdrawiam pracowników sanatorium oraz kolegów z turnusu.
ojorg 2017-03-09 20:13
Pierwszy raz w ogóle byliśmy z żoną w sanatorium trafiło się nam z łaskawości NFZ w Mielcu od 6.02 - 27.02.2017. Początek fatalny. Po wejściu do budynku zszokowała mnie temperatura panująca w holu - na termometrze 16 stC. Strach zdjąć kurtkę. Pani w recepcji umiała sprawnie podliczyć tylko opłaty. Parking 156 zł, telewizor chyba 56 zeta i co ciekawe opłata od osoby w pokoju a nie za korzystanie z odbiornika, wi-fi 1,5 zł dziennie, klimatyczne coś ok. 150 zł. Te rachunki poszły jej znakomicie. Po opłaceniu tego wszystkiego dostaliśmy klucz do pokoju i już. Żadnej informacji że najpierw trzeba iść do lekarza. Chyba wyszła z założenia że nikt nie jest pierwszy raz. Największym jednak minusem w czasie całego pobytu był brak możliwości wypoczynku w wyniku odgłosów remontowych (wiertarki udarowe, walenie młotami itp.) trwające od 7.15 do 17.00 nawet w soboty do 16.00, od których dosłownie łeb pękała. Interwencje nie przynosiły nic - odpowiedź: kiedyś trzeba zrobić remont. A teraz plusy. Czyste i dość ładne pokoje z łazienką - pani sprzątała chyba co trzy dni. Jedzenie wg mnie b. dobre i urozmaicone w ilości wystarczającej chyba dla każdego. Zabiegi również niezłe o ustalonym czasie. Ogólnie rzecz biorąc kuracjusz chyba nie ma wpływu na wybór sanatorium ale wolałbym tam więcej nie jechać.
ojorg 2017-03-09 20:15
Pierwszy raz w ogóle byliśmy z żoną w sanatorium trafiło się nam z łaskawości NFZ w Mielcu od 6.02 - 27.02.2017. Początek fatalny. Po wejściu do budynku zszokowała mnie temperatura panująca w holu - na termometrze 16 stC. Strach zdjąć kurtkę. Pani w recepcji umiała sprawnie podliczyć tylko opłaty. Parking 156 zł, telewizor chyba 56 zeta i co ciekawe opłata od osoby w pokoju a nie za korzystanie z odbiornika, wi-fi 1,5 zł dziennie, klimatyczne coś ok. 150 zł. Te rachunki poszły jej znakomicie. Po opłaceniu tego wszystkiego dostaliśmy klucz do pokoju i już. Żadnej informacji że najpierw trzeba iść do lekarza. Chyba wyszła z założenia że nikt nie jest pierwszy raz. Największym jednak minusem w czasie całego pobytu był brak możliwości wypoczynku w wyniku odgłosów remontowych (wiertarki udarowe, walenie młotami itp.) trwające od 7.15 do 17.00 nawet w soboty do 16.00, od których dosłownie łeb pękała. Interwencje nie przynosiły nic - odpowiedź: kiedyś trzeba zrobić remont. A teraz plusy. Czyste i dość ładne pokoje z łazienką - pani sprzątała chyba co trzy dni. Jedzenie wg mnie b. dobre i urozmaicone w ilości wystarczającej chyba dla każdego. Zabiegi również niezłe o ustalonym czasie. Ogólnie rzecz biorąc kuracjusz chyba nie ma wpływu na wybór sanatorium ale wolałbym tam więcej nie jechać.
1
kasia 2017-03-10 21:21
W sanatorium miałam okazję przebywać w sierpniu 2016 roku. To nie jest mój pierwszy wyjazd tego typu - w każdym sanatorium są opłaty do pokoi i inne ale to miejsce mogę naprawdę polecić. Obsługa jest naprawdę bardzo miła i profesjonalna. Masaże robione przez p. Stasia najlepsze - to pełen profesjonalizm.
3
zofia 2017-03-11 16:23
Jestem na obecnym turnusie, który niestety dobiega końca. To moje pierwsze sanatorium. Miałam obawy jak naczytałam się opinii a teraz oceniam bardzo pozytywnie .Miły personel,jedzenie na duży plus, wszystkie zabiegi w budynku rehabi­litanci sympa­tyczni i uczynni.Z uśmiechem będę wspominać pobyt i spacery po Górze Parkowej. Jak NFZ jeszcze raz tam mnie wyśle za jakiś czas to jeszcze raz pojadę.
3
Zibi 2017-03-11 19:27
Wybieram się do tego ośrodka 19 marca z okolic Bydgoszczy i mógłbym kogoś zabrać.Mój nr telefonu 731009914.
Maja 2017-03-13 13:01
Pracujesz w Sanatorium Mielec? Chętnie usłyszymy jak wygląda praca i warunki zatrudnienia. Co najbardziej podoba Ci się w codziennej pracy?
kuracjuszka 2017-03-13 15:13
Witam, wszystkich
Standard pokoi,bazy zabiegowej na dobrym poziomie. Czysto i regularnie sprzątane. Dla chętnych TV do pokoju (nie braliśmy z mężem bo mamy w domu), ale jak chciał ktoś oglądnąć ulubiony program to ogólnodostępny TV na świetlicy. Wszystkie zabiegi na miejscu.
Można było skorzystać z diety: normalna, lekkostrawna, cukrzyca. Jedzenie bardzo smaczne. Możliwość kanapek w wypadku wycieczki.
Położenie blisko lasu - pełno ścieżek spacerowych po Parkowej.
Kto lubi ciszę , spokój ,kameralność, kontakt z naturą (sarenki i daniele podchodzą na parking) będzie zadowolony.
3
Donor 2017-03-13 15:32
A skąd NFZ ma wiedzieć, że tam syf. Trzeba pisać skargi do RPO i do RPP.
Donor 2017-03-13 15:39
to nie jest za 17,30 bo dopłaca NFZ z naszych składek i podatków.
2
Jola54 2017-03-15 12:18
Wybieram się do tego sanatorium co Pani, jestem z Oświęcimia i chciałam się zapytać czym Pani planuje dojechać na miejsce. Jola
jurek 2017-03-15 15:30
Same plusy. Pokoik dostałem świeżo po remoncie, czysty zadbany sprzątany co drugi dzień. Jedzenie smaczne, urozmaicone. W niedziele moje ulubione schabowe z kapustką i rosołek. Wszyscy byli bardzo mili, życzliwi i uśmiechnięci. Miłośnikom tańców polecam niedaleką restauracje u Łysego oraz wycieczki organizowane przez zaprzyjaźnione z sanatorium biuro podróży „Jaskółka”. Podsumowując uważam swój pobyt za bardzo udany.
2
kasia 2017-03-16 16:29
dobrze, dobrze że piszesz wybieram się za niedługo
Grażyna 2017-03-17 07:16
Czy wśród zabiegów jest kąpiel mineralna i zawijania borowinowe, bo w opiniach czytam wyłącznie o jakichś okładach a to diametralna różnica. Na tych dwóch zabiegach zależy mi najbardziej. Pozostałe nie mają większego znaczenia w leczeniu.
Bardzo proszę o odpowiedź bo mam skierowanie od 01.05.2017. Ciekawostrką jest ten 1 Maja. Czy oni udzielają zabiegów w dni świątwczne?
iaR 2017-03-24 12:12
wybieram sie na turmus do Sanatorium Mielec (NFZ), jak wyglada dostep do internetu, czy sa pokoje z ladniejszym widokiem , balkonem na ktorym pietrze? Moze macie jakies spostrzeznia?
1
jan 2017-03-24 14:51
Wszystko jest ok i na miejscu. Dobrze trafiłeś w góry. Wszystkie pokoje są w dobrym standardzie - z tego co słyszałem to złych pokoi nie ma. Co do widoków najlepsze są od południa pokoje z balkonem - jak się zjawisz z rana w dzień turnusu to jest wybór na którym piętrze chciałbyś zostać zakwaterowany.
1
Maja 2017-03-24 16:17
Chętnie również usłyszymy od osób pracujących w Sanatorium Mielec. Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy? Co uważacie za największy plus pracy w firmie?
Marysia 2017-03-31 10:37
NFZ do każdego kuracjusza płaca 2 tysiące złotych.. Dostajesz jeden termin,a jeśli masz obiekcje np.o porę,to spokojnie za ciebie pojedzie inny... Czytam te wszystkie komentarze,bo dzięki Panu Bogu, sama się wybieram z łaski NFZ-u i zapewniam wszystkich,iż niektóre komentarze kuracjuszy mnie przerażają... Tak się zastanawiam,czy ludzkość NAPRAWDĘ JEST CHORA? Jeśli sanatorium i poreperowanie zdrowia,to gdzie tu mowa o nartach? Myślę i myślę i cosik mi się zdaje że to ludzkie stadło znalazło sobie fajny sposób na 21 dni, całkiem tanie wczasy .. Ech, ciężko to wszystko pojąć,ale cóż-jadę i po tych horrory-stycznych komentarzach,niech mnie Anioł Stróż strzeże! :)
4
krysia z mężem 2017-04-02 09:17
Właśnie jesteśmy w Mielcu został nam tydzień do końca turnusu. Pokoje czyste po remoncie, pościel czysta, po dwa ręczniki dla każdego, jeden kąpielowy, drugi mały przy zabiegach borowinowych. Na stołówce, bez zarzutu, jedzenie dobre i dużo, miła i szybka obsługa. Byłam po raz drugi i zapewne jeszcze tam wrócę. Osobiście polecam
3
wiesia1. 2017-04-03 16:44
Pani Krysiu!
jadę do sanatorium 10.04.2017 r.
Będę tam pierwszy raz.
Jak dojechać z Krakowa (pociągiem czy busem), jestem z północy?
Miecia 2017-04-06 16:55
Właśnie będę wracać z Krynicy z "Mielca". Wiele już powiedziano na temat Sanatorium, może coś od siebie dodam. Warunki bardzo dobre. Pokoje ładne, zadbane, odświeżone.
Byłam w trójce z balkonikiem i było super od strony frontu, słonecznie. Radzę przyjechać wcześniej z rana, bo później to już niestety wybór mały. Jedzenie smaczne i dobre, najlepsze, własna kuchnia. Życzliwa obsługa. Krynica wiosenna, przyjemne i wspaniałe widoki i trasy zabiegowe. No i zdrowie podreperowane a to dla mnie najważniejsze.
4
mirek 2017-04-07 18:30
Mirek z żoną.2017.04.07
Zostało kilka dni do wyjazdu .Ogólnie jesteśmy zadowoleni ,posiłki dobre,ale wszystkim się nie dogodzi.W pokojach czysto i wygodnie.Zabiegi bardzo dobre - wszystkie na miejscu.Parking bardzo mały -na kilka aut.Pracownicy zatrudnieni w MIELCU -OK. Wiele opini [negatywnych] można potraktować jako BAJKI.
Polecam pokoje z balkonami -słoneczne.
2
leon 2017-04-08 19:37
Witam-wybieram się do Sanatorium w Krynicy Zdrój dnia 21.06.2017 z okolic Katowic jeżeli jest ktoś chętny to proszę o meila w tej sprawie-pozdrawiam
Oliwka 2017-04-17 01:06
Miecia, ja też w wtedy byłam i niestety mam całkiem odmienne zdanie...
Warunki dobre, pokoje odnowione, ale jeśli pokój jest z balkonem to nie posiada małych okien które można było by uchylić, za to posiada starą wykładzinę, w trzy osobowym pokoju jest jedna mała szafa (jedno osobowa dla trzech osób), łózka są stare metalowe na kółkach z dwoma bardzo niewygodnymi materacami (ja codziennie wstawałam z bylem pleców), w łazienka jest ciemna, i bardzo brakuje w niej półek (a jest w miejsce gdzie można by było je zrobić) i wieszaków na ręczniki (na trzy osoby jest jeden),
pokój posiadał również trzy duże lustra, biurko, stolik i trzy krzesła.
Jedzenie raczej bardzo słabe (ale to zawsze jest rzecz gustu), codziennie na śniadanie i na kolację dostawaliśmy mixełko, szynkę, pomidora, herbatę (minutkę) i chleb, to był zestaw obowiązkowy- niezmienny, do tego był jeszcze serek z rzodkiewką lub sałatka, na kolacje często zdarzało się prócz tego jeszcze coś na ciepło, (np. bigos, fasolka po bretońsku lub flaczki jarskie), na obiad zupy były w miarę dobre, ale drugie było często ohydne w szczególności ryby i mięsa.
Obsługa na jadalni miła, ale panie sprzątające raczej niemiłe, opryskliwe, sprzątały w wielkim pośpiechu, nie dokładnie, mopem który miał bardzo rzadko wymienianą wodę (w łazience zawsze śmierdziało po jego użyciu), pani sprzątaczka po pierwszym sprzątaniu przyniosła nam szmatkę, mleczko i powiedziała że po każdej kąpieli mamy po sobie umyć prysznic...
Zabiegi rehabilitacyjne w znacznej większości bardzo fajne, lecz za krótkie każdy z nich trwał tylko 10 minut (dłużej często trwało przygotowanie się do nich niż sam zabieg), ja osobiście polecam kąpiel perełkową i solankową z kolagenem (tylko trzeba się dopytać jak wygląda ten kolagen bo ja miałam wsypywaną tylko sól i pani mi powiedziała że kolagen jest już w tej soli), panie rehabilitantki bardzo miłe uśmiechnięte (bardzo lubiłam panią z pod 3 od akwawibronu).
Z balkonu miałam przepiękny widok na górę parkową, a trasa na deptak przez las u podnóża tej góry boska, byłam nią zachwycona, aż chciało się dużo i często nią chodzić...
Wypoczęłam na maksa psychicznie, ale fizycznie tęskniłam za moim wygodnym łóżkiem...
Krysia 2017-04-19 18:05
można się czepiać tego i owego - JESTEM ZADOWOLONA - jest OK w ośrodku. Najbardziej cieszyłam się z zabiegów i okładów borowinowych - są one z "błotka" a nie jak zazwyczaj z borowiny w workach z flizeliny. Odczuwam znaczącą poprawę zdrowia i wyższość tego "błotka" :)
3
AGNIESZKA 2017-04-19 20:02
Witam, piszę w imieniu mojej mamy która od 22 maja do 12 czerwca będzie przebywała w Sanatorium Mielec. Jesteśmy z okolic Łodzi i jeżeli ktoś będzie jechał do Krynicy to chętnie mama dołoży się do paliwa i potowarzyszy w podróży . Tel 505548245
czesio 2017-04-24 12:09
Witam serdecznie! Byłem już drugi raz w Mielcu na turnusie z NFZ, a ostatnio w marcu tego roku. Dziękuję za wspaniały pobyt. W szczególności dziękuję za spokój i miłą obsługę. Spotkałem się z dużą życzliwością na zabiegach, na stołówce i w recepcji.
Zostaw swoją opinię o Sanatorium Mielec - Krynica-Zdrój
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanatorium Mielec