logo Sanatorium Mielec

Sanatorium Mielec

Krynica-Zdrój

Opinie o Sanatorium Mielec

5555jj 2016-04-25 18:07:06
Byłam w Mielcu latem 2015 roku: sanatorium przeciętne, jedzenie paskudne, baza zabiegowa średnia- obsługa w niej jedynie sympatyczna i empatyczna, kuracjusze nie mają gdzie się spotkać, porozmawiać czy potańczyć, kierownictwo sugestiami ludzi na ten temat w ogóle nie jest zaintresowane, totalna ignorancja SZKODA!Wszelkie niedogodności rekompensuje urocza miejscowość i dobre towarzystwo.
5
kuracjuszka 2016-04-26 09:25:04
Bardzo dziękuję za informację, chociaż ona potwierdza tylko wcześniejsze obawy :(
Xen 2016-05-04 18:29:07
Aż tak narzekacie na atmosferę tam? Ja byłam kiedyś i sobie chwale nie wiem czemu takie obawy bez stresu :)
hm 2016-05-08 14:31:29
No przecież atmosfera nie jest wcale taka zła @Xen.
trzy kuracjuszki 2016-05-13 14:00:26
Jesteśmy właśnie na turnusie od 28.04.2016-19.05.2016 i na gorąco spróbujemy w miarę obiektywnie ocenić sytuację w sanatorium Mielec. Stołówka: posiłki są bardzo ubogie w warzywa,a owoców brak. Produkty słabej jakości wykorzystywane dwukrotnie np.skrzydełka (twarde) z zupy podane na drugie danie a warzywa z przewagą ziemniaków podane na kolację w formie sałatki- śniadania ciągle składają się z białego sera i trzech plasterków wędliny,czyli ogólnie brak urozmaicenia.Czara goryczy przelała się gdy dwukrotnie w ciągu tygodnia otrzymaliśmy na obiad wątróbkę drobiową w sosie "?"!!! Natomiast pozostały z posiłków chleb jest przerabiany na grzanki i podawany do zupy trzy razy w tygodniu. KO - brak, istniejąca kawiarnia zamknięta " wieczorek" w cenie 5 zł. tylko na początek turnusu potem kuracjusze siedzą w ciemnych i niedogrzanych pokojach (leczenie zimnem - krioterapia:)Za TV i Internet trzeba płacić wysokie opłaty.Baza noclegowa - czasy późnego Gierka. Czystość i sprzątanie ok. Panie sprzątające bardzo miłe i solidne. Przerwy w dostawie ciepłej wody w godzinach ok. 9.00- 13.00. Firanki i zasłonki zakurzone,koce przechodzą bez prania z turnusu na turnus.W łazienkach śmierdzi kanalizacją,papier toaletowy najgorszego sortu-makulatura.Brak reakcji administracji na uwagi kuracjuszy.Baza zabiegowa: ogólnie skromna, gimnastyka ogólna wliczona w zabiegi,ilość zabiegów wodnych bardzo mocno ograniczona.Kosztowniejsze zabiegi typu:masaż klasyczny,hydromasaż,kąpiel perełkowa-tylko płatne.Personel medyczny na na ogół sympatyczny,p. Monika od borowiny i p.Stasio od gimnastyki-super!!! Zwykła mata masująca wliczona w zabieg jako łóżko masujące.Ogólnie jesteśmy rozczarowane i zdegustowane. Wszelkie niedogodności rekompensuje nam malownicza Krynica, czyste powietrze,las,góry,pijalnia wód oczywiście za własne pieniądze
4
Ela 2016-05-15 13:31:58
Nie jedzie ktoś z okolic Torunia na turnus od 19-ego maja ?,
Marianka 2016-05-18 15:34:34
Zapoznałam się z opiniami na temat sanatorium Mielec.Również jestem trochę przerażona tym co czytam.Jadę do "Mielca " od 9 czerwca.Mam nadzieję że pogoda dopisze. Okolice cudne (prawdziwy cud natury) , dni długie .Nastawiam się na rehabilitację ( podobno kiepska )No trudno .Myślę że z głodu też nie umrę. Za to uwielbiam długie spacery , kijki.Będę zwiedzać okolice ,wędrować górskimi szlakami ( choć z racji wieku może to już tym razem nie być łatwe). Liczę na miłe towarzystwo i to wszystko . Bardziej przeraża mnie podróż z północy na południe .Pełna optymizmu pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych kuracjuszy. Do zobaczenia w Krynicy .
3
kelner 2016-05-27 16:00:38
dziękuje za miłe słowo ;) Niestety, albo raczej STETY już tam nie pracuję!
ela 2016-06-01 10:33:35
witam, wszystkich kuracjuszy - byłam w Mielcu maju. Obsługa jadalni była bardzo miła i sprawna. Potrawy skromne ale smaczne. Usługi rehabilitacyjne bardzo dobrze wykonane, obsługa rehabilitacyjna w skromnych warunkach.
jurek 2016-06-01 10:58:17
Chętnie też wrócę ponownie do tego sanatorium. Obsługa ośrodka, zabiegi rehabilitacyjne bardzo dobre. Wszystkie panie są bardzo miłe ale najbardziej zasługują na miano najlepsze p. Stanisław z gimnastyki oraz p.Monika z borowiny.
1
kuracjusz 2016-06-01 11:10:38
nie ma co się martwić. Pokoje ładne, czyste, stołówka schludna a jedzenie ok. Wspaniale, że wszystkie zabiegi są na miejscu. Podziękowania dla p. Basi od borowiny i p. Gosi od zabiegów wodnych.
1
hm2 2016-06-04 10:10:33
rzeczywiście atmosfera w ośrodku jest przyjazna dla kuracjuszy. Bardzo miła obsługa pań w recepcji i pań sprzątających. Do tego punktualność zabiegów oraz super gimnastyka.
3
kazia 2016-06-08 14:43:09
Sanatorium jest położone vis a vis Góry Parkowej, z dala od zgiełku centrum. Obok obiektu liczne szlaki spacerowe a na wycieczki zapisuje przychodząca pani z Jaskółki. Jedzenie pyszne, podane na czas. Do niedzielnego obiadu pieczone ciasto, co mnie zaskoczyło. W słoneczne dni można się poopalać na tarasie albo przed budynkiem na przygotowanych leżakach. Wieczorem potańcówka w kawiarni przy muzyce na żywo. Jestem zadowolona i wypoczęta na 100%.
wiesia 2016-06-11 14:08:01
Też byłam przerażona tymi negatywnymi wpisami. Po przyjeździe jestem pozytywnie zaskoczona. Zabiegi profesjonalnie dobrane na moje dolegliwości i doskonale wykonywane przez rehabilitantów - pomagają na kręgosłup. Jedzenie naprawdę smaczne.
fg 2016-06-17 22:48:01
@wiesia no widzisz bo najlepiej to ejst sie samemu przekonac
staszek 2016-06-25 14:21:59
Mam do końca turnusu cztery dni.Jest to moje pierwsze sanatorium . Generalnie jestem zadowolony. Zabiegi są prowadzone przez wspaniałych ludzi , panie starają się zawsze pomóc lub doradzić i mimo że (szczególnie na borowinie) praca jest ciężka , nie okazują tego. Martwią tylko wydatki , bo praktycznie pokój dwuosobowy + parking + TV + internet(1,50 zł/doba)to koszt 1042,20 zł.Brak foteli w pokojach, świetlicy do wspólnego wypicia kawy , to główne mankamenty pobytu ( byłem w czerwcu).
meru 2016-06-25 15:37:11
staszek' ale personel jest w porzadku? można liczyć na obsługę bez zarzutów?
elka 2016-06-25 17:16:47
też jestem na czerwcowym turnusie - pogoda piękna aż żal wyjeżdżać. Szkoda, że tak mało czasu do końca, zostałabym jeszcze dłużej. Personel i obsługę, zabiegi lecznicze oceniam na bardzo dobry. Zwłaszcza niesamowite doświadczenie pana Stasi z gimnastyki indywidualnej - bardzo, bardzo, bardzo dobry. Panie z borowiny równie sympatyczne, uwijają się jak mrówki.
jk 2016-06-25 18:41:53
@elka czyli warto pojechać? Dobrze wiedzieć bo włąsnie tez wyboieram sie z rodziną i takie inform acje sa cenne, bedziemy jechać z dobrym nastawieniem
elka 2016-06-28 12:24:05
pewnie, że warto. Posiłki smaczne, gotowane na miejscu , nie żaden catering. Zabiegi profesjonalnie wykonane. Pobyt naprawdę udany. Pozdrawiam
meru 2016-06-29 16:39:30
elka' wyjezdzałaś na własną rękę czy miałaś turnus refundowany?
Magnolia 2016-07-06 12:37:31
W MIELCU byłam na przełomie maja i czerwca. Po przeczytaniu opinii jechałam z mieszanymi uczuciami, ponieważ nie były najlepsze. Na ośrodek nie narzekam, pokoje czyste, ładne z balkonami. Obsługa sympatyczna, panie z gabinetów miłe, punktualne ale też wymagające punktualności (zwłaszcza P.Basia z "prądów"), "BOROWIANKI" zapracowane ale zawsze uśmiechnięte i sympatyczne, wykorzystują każdą wolna chwilę, żeby przyspieszyć kuracjuszom zabiegi. W sąsiednim ośrodku duży basen 22 m - 10 wejść na karnet 80 zł. Wyżywienie smaczne, urozmaicone, podawane gorące, pyszny chleb. Jedynym mankamentem jest kawiarnia, której praktycznie nie ma, bez pomysłu dostępne jedynie woda, piwo, alkohol i tylko w czasie wieczorków. Może należało by
pomyśleć o czymś słodkim i godzinach pracy np. 19-22. Do centrum jest 10-15 minut z górki i pod górkę,
wiec chętnych na wieczorną kawkę czy herbatkę z dodatkiem pewnie by nie brakowało. Krynica i okolice oczywiście cudne. Koniecznie polecam zwiedzić Tylicz i Muszynę. Miłego odpoczynku.
maciek 2016-07-06 13:17:54
no właśnie, czyli jednak niektóre opinie są po prostu przesadzone.
Marianka 2016-07-12 21:17:41
Byłam ,widziałam .Nie jest źle .Pewnie można by się czepiać tego czy owego .Nie było to moje pierwsze sanatorium więc mam porównanie . Powiem tak - jest dobrze . Pozdrawiam obecnych i przyszłych kuracjuszy i mogę stwierdzić nie bójcie się "Mielca ".
aoji 2016-07-12 23:10:02
Cześć! Wiecie czy można się teraz załapać na specjalistę w dziale utrzymania ruchu? Bardzo by mi na tym zależało, zwłaszcza, że posiadam odpowiednie doświadczenie, a najbardziej zachęcają mnie zarobki jak i bieżaca atmosfera w firmie. Widać, że dbają o pracowników.
2
olo 2016-07-21 00:17:44
Witam!Jedzie ktoś 25.07 z Wroclawia do Krynicy Zdruj chetnie sie zabiore lat 39
olo 2016-07-21 00:18:31
Witam!Jedzie ktoś 25.07 z Wroclawia do Krynicy Zdruj chetnie sie zabiore lat 39
3
lenna 2016-07-21 11:38:33
@aoji na jakie utrzymanie ruchu? przecież to nie fabryka jest, to jest sanatorium spa, tu sie leczy ciało i duszę
kris 2016-07-24 14:01:22
Witam Ja jade Polskim busem z Wroclawia do krakowa i potem autobus do Krynicy mam również 39 lat pozdrawiam do zobaczenia....
karina 2016-07-24 15:27:20
Czy zdarza się, że w sezonie letnim Sanatorium Mielec prowadzi jakieś rekrutacje na stanowisko fizjoterapeuty?
MaBell 2016-08-07 23:21:29
Czy ktoś się wybiera od 15 sierpnia?
aoji 2016-08-08 08:42:54
Taki kwalifikowany pracownik ochrony na pewno ma dwuskładnikowe wynagrodzenie, więc wcale nie jest tak źle.
Ewa 2016-08-08 09:18:46
Wybieram sie 15 08 jade z libina do zobaczenia
maciek 2016-08-08 09:57:38
słuchajcie, nie wiecie czy jest obecnie jakaś oferta pracy aktualna u nich? dajcie znac jak tylko się dowiecie co z tym wyjazdem jest jednak.
Ewa 2016-08-08 12:01:50
Tez sie wybieram w tym terminie jade z lubina pozdrawiam
karina 2016-08-08 12:05:14
Witam, rozumiem, że to jedno z miejsc gdzie kuracjusze mogą się ze sobą porozumieć ale czy są tutaj jacyś pracownicy? Szukam pracy za sezon, dacie znać!
Ela 2016-08-12 10:57:58
Witam, czy jedzie ktoś na turnus od 15.08.2016 z okolic Płocka, Włocławka, Torunia??
1
Pola 2016-08-12 13:26:01
Wiesz co, ktoś tam jedzie, była tutaj na forum taka Beata może się pojawi i jeszcze Ci na to odpowie
Danuta 2016-08-13 11:43:54
Ja jadę od 15.08, a Pani skad wyjeżdża?
karmia 2016-08-13 12:56:42
czy ktoś był już tutaj na turnusach rehabilitacyjnych i szczerze powie mi jak jest z ich skutecznością? interesuje mnie tez więcej info o oferowanej gimnastyce
hak 2016-08-13 18:04:16
Byłem zimą , to wszystko prawda, a co do telewizji- właściciel chyba POwiec bo promuje TVN i jej szczekaczkę TVN24, a TVP INFO nie ma choć jest w telewizji naziemnej, materace w łóżku zniszczone i ohydnie poplamione
kluseczka 2016-08-13 18:11:57
a weź nie przesadzaj, nie jedziesz tam telewizję jak w domu oglądać, tylko korzystać z zabiegów i uroków okolicy
hak 2016-08-13 18:17:37
To wszystko prawda co pisali poprzednicy o oszczędnościach które widać wszędzie, kawiarnia zamknięta-dokuczliwe to gdy turnus jest zimą, jedzenie takie jak pisali poprzednicy -mierne
aoji 2016-08-13 19:48:07
O rany to skoro dają ponad 3 tysięcy złotych, to jest to przecież stawka bardzo dobra, bo o takie zarobki jest trudno.
Bozena 2016-08-13 21:06:52
Jedzie ktos na turnus od 15.08 o godz. 7:00 z Łodzi???
aoji 2016-08-13 21:07:12
W sumie to i premie się trafiają do zarobków, to nie jest tak źle.
zbyszek 2016-08-15 20:53:08
witam, piszę bo taki byłe zmieszany tymi wpisami - właśnie przyjechaliśmy z żoną na turnus NFZ - wszytko na plus obsługa miła i życzliwa, ładny pokoik z balkonem tak jak chcieliśmy, szybko i sprawnie z załatwianiem formalności na przyjęciu w recepcji i u pielęgniarek.
Pola 2016-08-15 22:08:53
Wiesz co, no powiem Ci tak, że niektóre wpisy faktycznie nie do końca trzymają się kupy, ale to chyba zawsze i wszędzie tak już jest, tak mi si wydaje, ważne, że wszystko okazało się dobre i tyle, to pomocne
Blondi 2016-08-21 20:36:58
W czasie pobytu w sanatorium Mielec najważniejsze jest towarzystwo kuracjuszy z jakimi przyjdzie nam spędzać turnus. Ja miałam to szczęście spotkać wspaniałych ludzi, z którymi spędziliśmy świetne trzy tygodnie nie zwracając uwagi na smutną długowłosą w recepcji, na brudne obrusy i szklanki na stołówce, pasty węgierskie ze zmielonych parówek i inne przerobione ponownie produkty. Po porostu jak nam coś nie pasowało - nie jedliśmy w zamian piliśmy wody zdrojowe i wyszło nam to na zdrowie.
Ukłony dla Pana Stanisława z gimnastyki, Pani Moniki od borowiny oraz Pana portiera nocnego. Pozdrawiam kuracjuszy 25.07 - 15.08
Blondi
1
nie ma 2016-08-21 21:18:49
@ Blondi przepraszam Pani Monika od borowiny?? - a coż to takiego jest ?? nie wiem może głupio pytam, ale pierwszy raz prawdę powiedziawszy słyszę takie określenie. A czy może kogoś do sanatorium chcą zatrudnić?
Zostaw swoją opinię o Sanatorium Mielec - Krynica-Zdrój
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanatorium Mielec