logo Sanatorium Mielec

Sanatorium Mielec

Krynica-Zdrój

Opinie o Sanatorium Mielec

ence. 2016-01-03 21:39:59
Hm... tak chyba nikogo nie znajdzie, ja bym radził w internecie się ogłosić, że poszukujesz transportu, czasem ktoś się znajdzie. Bo tutaj ciężko będzie.
lili 2016-01-27 10:31:59
Mielec-internet płatny. sprzęt do rehabilitacji pod starzały,jedzenie może być ...był to jeden z mniej udanych pobytów w sanatorium.Pozdrawiam Panią z Borowiny..
Pola 2016-02-02 11:05:13
A ja powiem Ci @lili że to jest świetne senatorium, zwłaszcza jesli chodzi o kadrę, jest z tego co mi wiadomo jedną z lepszych w kraju, co trzeba tutaj wyraźnie i grubą linią zauważyć
4
ela z kutna 2016-02-04 20:35:44
dziś wróciłam z Mielca,ludzie bzdury wypisują...super pobyt i super osrodek...pan Stanisław od gimnastyki i pani Basia z borowiny to cudowni ludzie i bardzo profesjonalni w tym co robią,pozostała obsługa też bez zarzutów...ręczniki są i schną ,ciepło i przyjemnie,pokoje czyste sprzątane przez pokojowe co 3 dni,polecam pobyt z czystym sumieniem,jedynie posiłki oceniam na trzy z plusem,reszta na pięć...pozdrawiam Anię i Halinkę z którymi mieszkałam...kiedyś tam wrócę...
2
kaa35 2016-02-05 18:40:46
halo jedzie ktoś na turnus od 21.02.2016?
Dorota 2016-02-13 22:30:51
Ja też byłam w Mielcu i polecam a tak wogole to Krynica jest super wracam tam latem :-)
Roman 2016-02-18 15:37:54
Jadę z Dąbrowy Górniczej
iwa 2016-03-03 22:53:07
witam a pani Basia od borowiny to ile ma lat? Bo moj braciszek po powrocie nie moze sie jej nachwalic :)))
ala 2016-03-03 22:55:37
witam a pani Basia od borowiny to ile ma lat? Bo moj braciszek po powrocie nie moze sie jej nachwalic :)))
ala 2016-03-03 22:57:39
witam a pani Basia od borowiny to ile ma lat? Bo moj braciszek po powrocie nie moze sie jej nachwalic :)))
ala 2016-03-03 23:01:16
cos mi internet szaleje trzy wpisy ....przesadzilam
Iwona 2016-03-04 10:20:52
chyba to był twój pierwsz ywyjazd do sanatorium i nigdzie więcej nie byłaś lub trafiałaś w takie miejsca jak Mielec bo nie masz rozeznania."Najlepsze w kraju dobre sobie.......
1
ewa 2016-03-16 16:10:45
Prawie wszystkie,strona sloneczna wychodzi na ulice i po tej stronie balkony sa dosc duźe,szansa na 2 jest,jeśli dobrze porozmawiac przy rejestracji,mnie sie udalo,czekoladki itd,
Pola 2016-03-17 14:16:48
No powiem Ci, że z tymi czekoladkami to naprawdę ciekawa sprawa hahah, naprawdę nie wpadłabym na to w ogóle, ale to jest jakaś strategia, może i dobra :D
Pentylena 2016-03-27 20:49:30



Przeczytajcie to do końca.
Nie polecam!!!
Jeżeli macie możliwość wybrać się gdzie indziej, to zróbcie to już dzisiaj. Sam fakt , że jest to NIEPUBLICZNE sanatorium powinien już zapalić czerwoną lampkę w każdej myślącej głowie.
Właściciel korzysta z dotacji z NFZ, co nabija jedynie jego kieszeń.
Oszczędność na każdym możliwym kroku:
- w stołówce, na korytarzach - przyciemnione światło - ciemno;
- internet/dostęp - 1,50 za dobę;
- bile + kije do bilardu - 4 zł za godzinę;
- ping - pong - 4 zł za godzinę ( ze starym rozchwianym stołem, którego nie można ustawić)
- TV - 28 zł za turnus od osoby!!! (pod warunkiem, że wszyscy "współspacze" w pokoju się na TV zgodzą);
- jedzenie - beznadziejne - widać, że skupują resztki wędlin i wkręcają do dań ze świeżego mięsa. N.p. klopsiki wieprzowe o smaku wędzonki; fasola po bretońsku - bez grama mięsa, ale za to w dziwnym sosie pomidorowym + biały ser - to na kolację.
Jest tez i kawiarnia :) śmiechu warte !
Drugiego dnia turnusu 26.02.2016 r był wieczorek zapoznawczy!
I TYLE !!!

Kawiarnia NIE ISTNIEJE !!! Jest "jama" pokawiarniowa, gdzie nie pachnie świeżą kawą, nie ma kawałeczka świeżego - pieczonego na miejscu ciasta, nie ma gazety do poczytania.
NIE MA MIEJSCA, GDZIE MOŻNA BY SIĘ SPOTKAĆ, POGADAĆ, POŻARTOWAĆ.
Kuracjusze siedzą w pokojach lub chodzą do innych ośrodków - tamtym się opłaca coś takiego prowadzić,albo drzemią po zabiegach.
To jest porażka.
Co innego otoczenie : góra Parkowa, Jaworzyna, deptak, pijalnie, wycieczki z biurem turystycznym "Jaskółka", pan Konrad - rewelacyjny przewodnik, ale to nie sanatorium.
PERSONEL "Mielca"tzw. obsługowy: recepcja, pokojowe, zabiegi - RE-WE-LA-CJA !!!!!!!
Ludzie przez duże "L" - szanują pracę chociaż za marne pieniądze, dużo osób przyjeżdża z N. Sącza, są uśmiechnięci i bardzo życzliwi, chociaż pracują na bardzo starym sprzęcie (jeszcze z XX wieku)
Właściciel MIELCA - DO KITU !!! - to ktoś, kto nie odnajduje się w obecnej rzeczywistości.
Nie polecam !!!
Uczestnik turnusu 25.02-1703.2016 r.

Pozdrawiam wszystkich Kuracjuszy :) i życzę dużo rozsądku.
p.s.
owszem - byli tez zadowoleni - to ci, którzy po raz pierwszy byli w sanatorium, lub po raz pierwszy od dwudziestu lat samodzielnie wyjechali z domu.



3
waleria 2016-04-04 17:30:15
wiesz myślę, że mogłabyś przesłać to gdzieś dalej @Pentylena piszesz o negatywach ale i o pozytywach może jeśli ktoś wyżej by to przeczytał, to może zrobiłby z tego jakiś użytek i coś poprawił? kto wie :)
2
Bery 2016-04-20 09:37:56
Jestem nieco przerażona tymi opiniami. Czekałam na skierowanie 20 miesięcy !!! Wyjeżdżam na turnus 28.04.-19.05.2016
Napiszę o swoich odczuciach. Oby były lepsze niż się spodziewam.
Pozdrawiam kuracjuszy byłych i kolejnych.
anna maria 2016-04-24 13:26:02
Witam..SA ludzie którzy zawsze będą z czegoś niezadowoleni. Byłam w Mielcu w 2009 bodajże roku.pokój 3 po remoncie schludny i ciepły z widokiem na gore parkowa.zabiegi i wyżywienie oceniam w stopniu zadowalającym.dla chętnych byly organizowane wycieczki,miedzy innymi na baseny termalne na Słowacji .pobyt uważam za udany a zaznaczam ze wielokrotnie korzystalam z pobytów sanatoryjnych i zawsze staram się szukać w nich pozytywow by kuracja przyniosła dobre efekty.odwagi i powodzenia przyszłym kuracjuszom Mielca.
Wanda 2016-04-24 21:38:44
to sanatorium pamięta jeszcze komune.Bywałam w rożnych sanatoriach ale takiego skąpstwa nigdzie nie było tak jak tam.Wyżywienie okropne choć w domu też nie jadam luksusow normalnie nic sie tam nie mogło zmarnować, wszystko szlo na przemiał i wracało na drugi dzien na stoły.Personel super to jedyny plus tego miejsca.
1
Kuracjuszka 2016-04-25 09:17:31
Dostałam również skierowanie do "Mielca" i moje obawy są duże.
Proszę napisz jak tam jest na prawdę jak wrócisz. Ja jadę dopiero w czerwcu :)
2
5555jj 2016-04-25 18:07:06
Byłam w Mielcu latem 2015 roku: sanatorium przeciętne, jedzenie paskudne, baza zabiegowa średnia- obsługa w niej jedynie sympatyczna i empatyczna, kuracjusze nie mają gdzie się spotkać, porozmawiać czy potańczyć, kierownictwo sugestiami ludzi na ten temat w ogóle nie jest zaintresowane, totalna ignorancja SZKODA!Wszelkie niedogodności rekompensuje urocza miejscowość i dobre towarzystwo.
3
kuracjuszka 2016-04-26 09:25:04
Bardzo dziękuję za informację, chociaż ona potwierdza tylko wcześniejsze obawy :(
Xen 2016-05-04 18:29:07
Aż tak narzekacie na atmosferę tam? Ja byłam kiedyś i sobie chwale nie wiem czemu takie obawy bez stresu :)
hm 2016-05-08 14:31:29
No przecież atmosfera nie jest wcale taka zła @Xen.
trzy kuracjuszki 2016-05-13 14:00:26
Jesteśmy właśnie na turnusie od 28.04.2016-19.05.2016 i na gorąco spróbujemy w miarę obiektywnie ocenić sytuację w sanatorium Mielec. Stołówka: posiłki są bardzo ubogie w warzywa,a owoców brak. Produkty słabej jakości wykorzystywane dwukrotnie np.skrzydełka (twarde) z zupy podane na drugie danie a warzywa z przewagą ziemniaków podane na kolację w formie sałatki- śniadania ciągle składają się z białego sera i trzech plasterków wędliny,czyli ogólnie brak urozmaicenia.Czara goryczy przelała się gdy dwukrotnie w ciągu tygodnia otrzymaliśmy na obiad wątróbkę drobiową w sosie "?"!!! Natomiast pozostały z posiłków chleb jest przerabiany na grzanki i podawany do zupy trzy razy w tygodniu. KO - brak, istniejąca kawiarnia zamknięta " wieczorek" w cenie 5 zł. tylko na początek turnusu potem kuracjusze siedzą w ciemnych i niedogrzanych pokojach (leczenie zimnem - krioterapia:)Za TV i Internet trzeba płacić wysokie opłaty.Baza noclegowa - czasy późnego Gierka. Czystość i sprzątanie ok. Panie sprzątające bardzo miłe i solidne. Przerwy w dostawie ciepłej wody w godzinach ok. 9.00- 13.00. Firanki i zasłonki zakurzone,koce przechodzą bez prania z turnusu na turnus.W łazienkach śmierdzi kanalizacją,papier toaletowy najgorszego sortu-makulatura.Brak reakcji administracji na uwagi kuracjuszy.Baza zabiegowa: ogólnie skromna, gimnastyka ogólna wliczona w zabiegi,ilość zabiegów wodnych bardzo mocno ograniczona.Kosztowniejsze zabiegi typu:masaż klasyczny,hydromasaż,kąpiel perełkowa-tylko płatne.Personel medyczny na na ogół sympatyczny,p. Monika od borowiny i p.Stasio od gimnastyki-super!!! Zwykła mata masująca wliczona w zabieg jako łóżko masujące.Ogólnie jesteśmy rozczarowane i zdegustowane. Wszelkie niedogodności rekompensuje nam malownicza Krynica, czyste powietrze,las,góry,pijalnia wód oczywiście za własne pieniądze
2
Ela 2016-05-15 13:31:58
Nie jedzie ktoś z okolic Torunia na turnus od 19-ego maja ?,
Marianka 2016-05-18 15:34:34
Zapoznałam się z opiniami na temat sanatorium Mielec.Również jestem trochę przerażona tym co czytam.Jadę do "Mielca " od 9 czerwca.Mam nadzieję że pogoda dopisze. Okolice cudne (prawdziwy cud natury) , dni długie .Nastawiam się na rehabilitację ( podobno kiepska )No trudno .Myślę że z głodu też nie umrę. Za to uwielbiam długie spacery , kijki.Będę zwiedzać okolice ,wędrować górskimi szlakami ( choć z racji wieku może to już tym razem nie być łatwe). Liczę na miłe towarzystwo i to wszystko . Bardziej przeraża mnie podróż z północy na południe .Pełna optymizmu pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych kuracjuszy. Do zobaczenia w Krynicy .
3
kelner 2016-05-27 16:00:38
dziękuje za miłe słowo ;) Niestety, albo raczej STETY już tam nie pracuję!
ela 2016-06-01 10:33:35
witam, wszystkich kuracjuszy - byłam w Mielcu maju. Obsługa jadalni była bardzo miła i sprawna. Potrawy skromne ale smaczne. Usługi rehabilitacyjne bardzo dobrze wykonane, obsługa rehabilitacyjna w skromnych warunkach.
jurek 2016-06-01 10:58:17
Chętnie też wrócę ponownie do tego sanatorium. Obsługa ośrodka, zabiegi rehabilitacyjne bardzo dobre. Wszystkie panie są bardzo miłe ale najbardziej zasługują na miano najlepsze p. Stanisław z gimnastyki oraz p.Monika z borowiny.
kuracjusz 2016-06-01 11:10:38
nie ma co się martwić. Pokoje ładne, czyste, stołówka schludna a jedzenie ok. Wspaniale, że wszystkie zabiegi są na miejscu. Podziękowania dla p. Basi od borowiny i p. Gosi od zabiegów wodnych.
1
hm2 2016-06-04 10:10:33
rzeczywiście atmosfera w ośrodku jest przyjazna dla kuracjuszy. Bardzo miła obsługa pań w recepcji i pań sprzątających. Do tego punktualność zabiegów oraz super gimnastyka.
3
kazia 2016-06-08 14:43:09
Sanatorium jest położone vis a vis Góry Parkowej, z dala od zgiełku centrum. Obok obiektu liczne szlaki spacerowe a na wycieczki zapisuje przychodząca pani z Jaskółki. Jedzenie pyszne, podane na czas. Do niedzielnego obiadu pieczone ciasto, co mnie zaskoczyło. W słoneczne dni można się poopalać na tarasie albo przed budynkiem na przygotowanych leżakach. Wieczorem potańcówka w kawiarni przy muzyce na żywo. Jestem zadowolona i wypoczęta na 100%.
wiesia 2016-06-11 14:08:01
Też byłam przerażona tymi negatywnymi wpisami. Po przyjeździe jestem pozytywnie zaskoczona. Zabiegi profesjonalnie dobrane na moje dolegliwości i doskonale wykonywane przez rehabilitantów - pomagają na kręgosłup. Jedzenie naprawdę smaczne.
fg 2016-06-17 22:48:01
@wiesia no widzisz bo najlepiej to ejst sie samemu przekonac
staszek 2016-06-25 14:21:59
Mam do końca turnusu cztery dni.Jest to moje pierwsze sanatorium . Generalnie jestem zadowolony. Zabiegi są prowadzone przez wspaniałych ludzi , panie starają się zawsze pomóc lub doradzić i mimo że (szczególnie na borowinie) praca jest ciężka , nie okazują tego. Martwią tylko wydatki , bo praktycznie pokój dwuosobowy + parking + TV + internet(1,50 zł/doba)to koszt 1042,20 zł.Brak foteli w pokojach, świetlicy do wspólnego wypicia kawy , to główne mankamenty pobytu ( byłem w czerwcu).
meru 2016-06-25 15:37:11
staszek' ale personel jest w porzadku? można liczyć na obsługę bez zarzutów?
elka 2016-06-25 17:16:47
też jestem na czerwcowym turnusie - pogoda piękna aż żal wyjeżdżać. Szkoda, że tak mało czasu do końca, zostałabym jeszcze dłużej. Personel i obsługę, zabiegi lecznicze oceniam na bardzo dobry. Zwłaszcza niesamowite doświadczenie pana Stasi z gimnastyki indywidualnej - bardzo, bardzo, bardzo dobry. Panie z borowiny równie sympatyczne, uwijają się jak mrówki.
jk 2016-06-25 18:41:53
@elka czyli warto pojechać? Dobrze wiedzieć bo włąsnie tez wyboieram sie z rodziną i takie inform acje sa cenne, bedziemy jechać z dobrym nastawieniem
elka 2016-06-28 12:24:05
pewnie, że warto. Posiłki smaczne, gotowane na miejscu , nie żaden catering. Zabiegi profesjonalnie wykonane. Pobyt naprawdę udany. Pozdrawiam
meru 2016-06-29 16:39:30
elka' wyjezdzałaś na własną rękę czy miałaś turnus refundowany?
Magnolia 2016-07-06 12:37:31
W MIELCU byłam na przełomie maja i czerwca. Po przeczytaniu opinii jechałam z mieszanymi uczuciami, ponieważ nie były najlepsze. Na ośrodek nie narzekam, pokoje czyste, ładne z balkonami. Obsługa sympatyczna, panie z gabinetów miłe, punktualne ale też wymagające punktualności (zwłaszcza P.Basia z "prądów"), "BOROWIANKI" zapracowane ale zawsze uśmiechnięte i sympatyczne, wykorzystują każdą wolna chwilę, żeby przyspieszyć kuracjuszom zabiegi. W sąsiednim ośrodku duży basen 22 m - 10 wejść na karnet 80 zł. Wyżywienie smaczne, urozmaicone, podawane gorące, pyszny chleb. Jedynym mankamentem jest kawiarnia, której praktycznie nie ma, bez pomysłu dostępne jedynie woda, piwo, alkohol i tylko w czasie wieczorków. Może należało by
pomyśleć o czymś słodkim i godzinach pracy np. 19-22. Do centrum jest 10-15 minut z górki i pod górkę,
wiec chętnych na wieczorną kawkę czy herbatkę z dodatkiem pewnie by nie brakowało. Krynica i okolice oczywiście cudne. Koniecznie polecam zwiedzić Tylicz i Muszynę. Miłego odpoczynku.
maciek 2016-07-06 13:17:54
no właśnie, czyli jednak niektóre opinie są po prostu przesadzone.
Marianka 2016-07-12 21:17:41
Byłam ,widziałam .Nie jest źle .Pewnie można by się czepiać tego czy owego .Nie było to moje pierwsze sanatorium więc mam porównanie . Powiem tak - jest dobrze . Pozdrawiam obecnych i przyszłych kuracjuszy i mogę stwierdzić nie bójcie się "Mielca ".
aoji 2016-07-12 23:10:02
Cześć! Wiecie czy można się teraz załapać na specjalistę w dziale utrzymania ruchu? Bardzo by mi na tym zależało, zwłaszcza, że posiadam odpowiednie doświadczenie, a najbardziej zachęcają mnie zarobki jak i bieżaca atmosfera w firmie. Widać, że dbają o pracowników.
2
olo 2016-07-21 00:17:44
Witam!Jedzie ktoś 25.07 z Wroclawia do Krynicy Zdruj chetnie sie zabiore lat 39
olo 2016-07-21 00:18:31
Witam!Jedzie ktoś 25.07 z Wroclawia do Krynicy Zdruj chetnie sie zabiore lat 39
2
lenna 2016-07-21 11:38:33
@aoji na jakie utrzymanie ruchu? przecież to nie fabryka jest, to jest sanatorium spa, tu sie leczy ciało i duszę
kris 2016-07-24 14:01:22
Witam Ja jade Polskim busem z Wroclawia do krakowa i potem autobus do Krynicy mam również 39 lat pozdrawiam do zobaczenia....
karina 2016-07-24 15:27:20
Czy zdarza się, że w sezonie letnim Sanatorium Mielec prowadzi jakieś rekrutacje na stanowisko fizjoterapeuty?
Zostaw swoją opinię o Sanatorium Mielec - Krynica-Zdrój
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanatorium Mielec