Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Schollglas

Pracowałeś w firmie Schollglas i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Szolowiec - 2015-09-06 22:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie to jest naprawde bardzo przykre że tak dawniej dobrze presperująca firma tak zeszła na dno i zrobił się cyrk na kółkach który najgorzej w okolicy wyzyskuje ludzi za nieduże pieniądze.
zdjecie uzytkownika
długi - 2015-09-07 21:56:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem bałwanie bez studiów spod jakiego kamienia wyszedłeś ale lepiej wróć tam z powrotem wejdż pod niego i nie wychodż bo mogą cię zdeptać
zdjecie uzytkownika
bezimienny - 2015-09-07 22:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Krótko pisząc jeżeli decydujecie się przyjśc tutaj to musicie zaopatrzyc się w narzędzia do eksploatacji powojennych maszyn z lat 40,50 do produkcji szkła.Bo już nawet narzędzi coraz mniej. Dziwię się że te maszyny jeszcze zipią.
zdjecie uzytkownika
Bez studiów - 2015-09-10 23:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlugi? To kiedy chcesz te kamienie zaliczyc? Wlasciwie to sie nie dziwie czemu kamienie. W koncu kamien lupany to twoj swiat
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-09-11 08:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bezimienny - 2015-09-07 22:12:16]:
na ten moment narzędzia niepotrzebne wystarczy sobie przygruchać panieneczkę tam nie jedna z zwykłego druta nawet wiertarkę zrobi trzeba popytać gdzie najlepsze i norma zaliczona hihi
zdjecie uzytkownika
nickol - 2015-09-11 16:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jakie tam sa zarobki ? np ile zarabia zwykly pracownik, ile administracja ksiegowe?
zdjecie uzytkownika
długi - 2015-09-14 18:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nickol - 2015-09-11 16:54:26]:
zwykły pracownik 1300 na rękę a nadzorcy od 3000 w górę
zdjecie uzytkownika
Gucio - 2015-09-16 19:39:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja jestem śmiertelnie znużony i wypalony , nawet za komuny nie doświadczyłem takiego braku szacunku jak obecnie. To żle dla firmy i dla tych z pracowników ,którzy chcieliby normalnie pracować i zarabiać godziwe pieniądze. Dyrekcja ma udział w zyskach więc ciśnie i to na nas spada obowiązek wypracowania tychże. Więc nie wierzcie że Niemcy chcieli wam dać jakieś pieniądze , oni dali je już komuś innemu .
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-09-20 13:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
laleczko choc do nas na zmiane nikt nie bedzie cie testowal to my damy sie testowac tobie
zdjecie uzytkownika
Cien - 2015-09-22 08:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I oto cala prawda o Tym zakładzie syf malaria omijajcie go z daleka jeśli możecie pozdrawiam wszystkich z obozu pracy
zdjecie uzytkownika
Rambo - 2015-09-23 12:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten zakład to jeden wielki slams z maszynami powojennymi!
zdjecie uzytkownika
bambo - 2015-09-23 23:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lepiej kible sprzątać niż tam szkło produkowac za 1200 zł w tym nocki...ludzie z daleka!!!
zdjecie uzytkownika
Hary - 2015-09-24 13:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda czasu i nerwów tylko norma,podwyższanie normy za smieszne pieniądze za 4brygadówke brak słów !!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
llldlwqld - 2015-09-24 13:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze to ujołes panie Hary to jest przykre co tam się teraz dzieje coraz gorzej,ludzie zawistni jeden chce byc lepszy od drugiego a tyle samo się zarobi czy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bardzo szybko czy mniej szybciej to 1300 i gonisz przy maszynie!!!
zdjecie uzytkownika
Obvv - 2015-09-30 01:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm dużo negatywnych opinii widzę na temat firmy Schollglas, co do zawiści osób/ innych pracowników jest to typowe nie tylko dla tej firmy, wszędzie ludzie będą walczyć o swoje i robić wszystko żeby zostać na danym stanowisku a znowu nie uważam żeby narzekanie na podwyżki było w jakiś sposób uzasadnione..
zdjecie uzytkownika
xxxxxxxxxxx - 2015-10-02 20:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie przyjdzcie do nas pracować do szklanej meliny bo jak was niema to mamy dodatkowe godziny!!!
zdjecie uzytkownika
gośc do Szola - 2015-10-03 16:32:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Własnie zniechęciliscie mnie do złożenia tam cv z tego co widze to niema sensu tam składac.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2015-10-06 19:41:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To kiepsko płacą.Nie dziwne że cały czas sie ogłaszają że szukają pracowników produkcji.Ja wysłałem cv i już po kilku dniach zadzwonili ale raczej zrezygnuje i nie pojade na rozmowe żeby pracować po nocach za 1300.
zdjecie uzytkownika
kandydat do pracy SchollGLass - 2015-10-07 17:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do mnie też dzwonili ale niepojade bo niema sensu tak się podlic za 1300z nockami i normą, i widze jakie opinie tam są jak nieszanują ludzi!!!
zdjecie uzytkownika
fiat - 2015-10-14 19:45:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do mnie zadzwonił zębatek i powiedział ze jak przyjde na nadgodziny to mi da 50zł...wzmocnie szlifierki!!! niech inni biorą przykład z ryżawego,cos zaproponują swoim pracownikom!szlifierki górą!!!
zdjecie uzytkownika
Były pracownik l - 2015-10-22 08:05:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tutaj wszyscy srają na wyższe władze a jak tylko przychodzi okazja to liża im tyłki. Przykładem jest p. Małorzata Cz. która sobie spokojnie pracowała az tu nagle gdzies indziej dostali po stówie podwyżki, tak latala ze az wylatala. Tera zapier...... a podwyzki ani widu ani słychu. Porypana firma Mogli by tam telenowele nakręcić,
zdjecie uzytkownika
mysza - 2015-10-22 10:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były pracownik l - 2015-10-22 08:05:49]:
Skąd wiesz co sie tu dzieje jak juz tutaj nie pracujesz????????/ Nie rozsyłaj nieprawdziwych informacji skoro cie tu nie ma obgaduj w nowej pracy
zdjecie uzytkownika
lenon - 2015-10-22 11:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A coś ty taka mysza zdziwiona??? stówki nie dostałaś??? to język sobie namocz!!! wszyscy ludzie w promieniu 40km wiedzą co sie tu dzieje,nie trzeba byc zatrudnionym zeby sie dowiedziec,tu nawet najgorsze zdarzenia już nikogo nie dziwią!!! syf kiła i mogiła...szkoda tylko ludzi.
zdjecie uzytkownika
gośc - 2015-10-22 14:02:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za 100zł premii robotnicy potrafili by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na siebie o byle co ogólnie bardzo niezgrane brygady i ludzie i do tego ten syf !Pozdro dla tych co tam niepracują i sie zwolnili.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-10-24 20:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
FAŁSZ OBŁUDA KŁAMSTWA ROZBITE RODZINY. LUDZIE SKĄD TAKA HOŁOTA???????
zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-10-30 16:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
troche zadziwiaja mnie wasze komentarze, wszedlem sobie by poczytac o tej firmie na ich strone i widze, ze firma ma ciekawe usługi, doskonali sie w swoich założeniach oraz projektach, dziwia mnie wasze komentarze nie wiem tak na prawde o co wam chodzi i na co narzekacie, moze napisze ktoś konkretnie co jest nie tak a nie zwykle hejty
zdjecie uzytkownika
towarzysz X - 2015-10-31 16:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Każda strona internetowa prezentuje sie pięknie...wejdz sobie panie miśku do zakładu do środka. KOREA PÓŁNOCNA!szarzy zastraszeni ludzie tłuką normy za śmieszne pieniądze,kadra kierownicza po podstawówce poniża pracowników. Atmosfera donosicielstwa i lizustwa. Totalny brak organizacji,wszystkie maszyny na taśmie klejącej i sznurkach....to tak po krótce.
zdjecie uzytkownika
AKSZA - 2015-10-31 19:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Tam się czas w latach 40 zatrzymał wnętrze i te maszyny to jedna wielka porażka, i te szlifierki na drutach i sznurkach wzmacniane albo duży piec jedna wielka telenowela jak i dramat.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-10-31 19:55:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AKSZA zapomiałaś(łeś) dodać do telenoweli, dramatu ... PORNO. Żal normalnych że muszą harować między śmieciem ludzkim (którego tam nie mało) w takich warunkach, na takich maszynach, za takie pieniądze. Jednak człowiek potrafi znieść chyba wszystko by tylko żyć, przeżyć.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-10-31 23:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie nikt was tam nie trzyma jak to czytam to mam odruch wymioty niechcialbym tam pracować z ludźmi co mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabiają i to wy co wypisujecie jesteście godni pozałowania
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-10-31 23:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odruch wymiotny to ja mam na ciebie i twoją matke ze cie urodziła...ambitny sie znalazł za 1400......żal
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-11-01 00:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam nie pracuje na szczęście a moja matka nie zyjewiecdaj jej spokuj
zdjecie uzytkownika
pan - 2015-11-08 13:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czemu narzekacie na tą firmę przecież samej premii nie licząc wypłaty dostaliśmy po 3 koła a więc nie jest tak żle
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-11-08 17:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niby kto tam tyle dostał? Tam temat pieniędzy to jedno wielkie tabu.
zdjecie uzytkownika
pan - 2015-11-11 12:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślałem że wszyscy po tyle samo dostajemy przecież to premia a premie wypracowujemy wszyscy
zdjecie uzytkownika
Bez studiów - 2015-11-11 14:12:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wszyscy tak samo. Jest jeszcze taki wynalazek jak niby liderzy nie mylic tymi z akwarium. Bo CI niby liderzy dostaja podwojnie za nic
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-11-11 19:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jacy liderzy.?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-11-11 20:49:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja jakos nie dostałem i zyje a pracowac trzeba bo mam dzieci a niektorzy to by drugiemu oczy wydrapali o parę groszy ludzie co z wami?
zdjecie uzytkownika
wernyhora - 2015-11-19 13:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gość nja też mam dzieci i jak się dostanę do nich na zatrudnienie to narzekać nie będę jako inżynier projektu procesu co teraz oferują w Sandomierzu. to na miejscu jeden z większych i stbailniejszych pracodawców znany w regionie i sporo osób z osiedla przy hucie u nich pracuje.wiadomo że oni rządzą jeśli chodzo i szkło w regionie i warto do nich iść pracować
zdjecie uzytkownika
sssp - 2015-11-21 19:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli nie chcecie się rozwijać to zrezygnujcie z tej firmy. Na 100% wam się tu nie spodoba, bo i wymagania są spore i kasa przeciętna.
zdjecie uzytkownika
majcik - 2015-11-23 23:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wiem, jak dla mnie firma ma dobrą renomę i warto zdobyć tutaj doświadczenie, zwłaszcza, jeśli chodzi o rejony sandomierza
zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-11-26 21:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie, doswiadczenie jest najwazniejsze poza tym jezeli sie komus nie spodoba to nie musi tam zostac na stałe a doswiadczenie bedzie juz jakies mial
zdjecie uzytkownika
elo - 2015-11-28 15:22:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam co ty piszesz misiek i modle się za ciebie ...jedz dużo orzechów są dobre na mózg.
zdjecie uzytkownika
ghghgh - 2015-12-08 23:33:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja teraz wifziałem że firma Schollglas Polska Sp.z o.o. ma jeszcze jedną ofertę pracy, na stanowisko inżyniera projektu- inżyniera procesu w Sandomierzu
zdjecie uzytkownika
eldo - 2015-12-09 15:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
INZYNIER PROJEKTU CZY TAM PROCESU ZA 1700ZŁ + 100ZŁ BRUTTO NA ŚWIETA JAK W TAMTYM ROKU I BEDZIE SIE SZKOLIŁ NA TUŻ POWOJENNYCH MASZYNACH W CIĄGŁYM STRESIE...BUUAAHAHAHA.
zdjecie uzytkownika
kolor - 2015-12-19 02:45:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie sądzę, żeby takie małe zarobki były na tym stanowisku, 3000 to jest minimum. Przecież taka osoba jest odpowiedzialna za bardzo wiele rzeczy. Warto samemu sprawdzić.
zdjecie uzytkownika
Dorota - 2015-12-23 11:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam chciałam tam wysłać cv na malarza jednak adres mailowy do kadr jest cgyba nieprawidłowy bo poczta mi wraca zna ktoś numer telefonu do kadr?
zdjecie uzytkownika
gg - 2015-12-27 13:28:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dorota - 2015-12-23 11:03:33]:
do kadr nie ale jeśli chcesz tam się przyjąć to znam numer do dobrego psuchiatry
zdjecie uzytkownika
ropoal - 2015-12-29 03:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Dorota takie rzeczy na ich stronie powinny być spokojnie zamieszczone. Poza tym u ncih nie widziałem nowych rekrutacji, ale moze coś się zmieni od stycznia.
zdjecie uzytkownika
to ja - 2016-01-31 12:31:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak oceniacie aktualnych brygadzistów? Proszę o spokojne i obiektywne opinie. Bez emocji.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schollglas

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert