Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o Schollglas

Pracowałeś w firmie Schollglas i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
udany - 2012-09-04 06:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziwię się, że cyrk zwany Schollglasem sie jeszcze kręci. Miałem nieprzyjemnośc pracować w tym \"chlewie\" (inaczej nazwać nie można).
Dopóki nie będzie większej konkurencyjności na rynku pracy takie \"firmy\" będa wykorzystywać ludzi. Pownien ktoś założyć bloga i opisywać co tam sie dzieje na bieżąco. Podejrzewam, że nic by się nie zmieniło, co najwyżej wzmogłyby się represje ze strony \"zarządu\". No i może jeszcze nie byłoby chętnych do pracy w tych \"firmach współpracujących\".
zdjecie uzytkownika
rysiek - 2012-09-04 15:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
każdy narzeka,psioczy,użala sie jak tam jest zle a..nadal pracuje - najwieksi narzekacze to najwieksi tchórze!!! nie pasuje to do zielonych pietro wyżej za 1300zł niecałe - jeden pieron tez trzeba (Usunięte przez moderatora)!!
zdjecie uzytkownika
Marian - 2012-09-08 18:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie wy to walicie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] * w tej robocie, na maszynach leza nic nie robia oszolomy.(Usunięte przez moderatora)zwolnij niektorych ludzi, zatrudnij do szola, o ile wiecej roboty bd zrobione a nie czubki chodza n8 h i tyle ich zaangazowania w robote. (Usunięte przez moderatora)
zdjecie uzytkownika
Marian - 2012-09-08 18:53:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i tyle sama prawda kto madry zrozumie
zdjecie uzytkownika
pasztet podlaski - 2012-09-09 21:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
banda lewusów bo nikt nie chce normalny przyjść za 1100zł i zaiwaniać jakieś śmieszne normy....co tydzień jest ktoś nowy...bezsensu,nawet nie zdąży się nic nauczyć,takie jaja sobie robią z tej firmy, np.można mieć 10 N-ek i nic sie nie dzieje :) jaka płaca taka praca
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2012-09-26 13:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mając skonczonej zawodówki można zostać mistrzem zmianowym,
cu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y zakład, wystarczy tylko odrobina szczescia (wspomaganego)
Z czystym wypaczonym sumieniem polecam ten zakład
zdjecie uzytkownika
CIEN - 2012-11-05 15:46:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Syf kiła i mogila.Jeszcze w takim syfie nie pracowałem.dziwie sie jak to sie jeszcze kręci.Pracowników sezonowych tyle co kierowników.pisze ze sezonowych bo co chile zwalniaja i przyjmuj a nowych i znowu trzeba ich uczyc i tak na okągło.(Usunięte przez moderatora)
zdjecie uzytkownika
romantyczny - 2012-11-15 17:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wcale sie nie dziwie ze taki (Usunięte przez moderatora) tam jest pracuje tam bo nie moge znalesc nigdzie dobrej pracy.jedno wielkie nieporozumienie ludzie chlaja ,(Usunięte przez moderatora) \\\"słyszeliscie cos o romansie na zmianie a }??pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Gość - 2013-03-14 16:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Scholl produkuje zamówienia seryjne dla klientów. Np całe ładunki do jednego klienta codziennie ?
zdjecie uzytkownika
Gość - 2013-03-15 13:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo jak ma to praca stabilna a jak nie to może być słabo.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2013-03-15 19:44:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej ludzie pogadajcie o pozycji w firmie. Możliwości pracy czy jest sens czy nie. Jakie ma znaczenie kto kogo maca za zasłonami czy puka w magazynie ? Jak się sami nie zabierzemy za przyszłość tego interesu to nic z romansów nikomu nie da.
zdjecie uzytkownika
skrzat - 2013-03-29 13:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gruchy nie ma ale za to kamerki są i [usunięto przez moderatora] bedzie miał swoja telewizje,napewno na swieta pokaze rodzince jak parobki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
skrzat - 2013-03-31 16:42:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i co Panowie ciszaaaaaaaaa taka dalej[usunięto przez moderatora]. za najniższą krajową,ciekawe czy cos sie zmieni w tym temacie.Moze nowy Pan dyrektor może przejży na oczy i coś zobaczy że wcale nie pracujemy gorzej jak ci z szola,mam taka nadzieje o Wy???
zdjecie uzytkownika
monti - 2013-04-05 11:21:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podobno jest dwóch dyrektorów ? prawda to ?
zdjecie uzytkownika
danio - 2013-04-05 13:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
monti - 2013-04-05 11:21:06

Podobno jest dwóch dyrektorów ? prawda to ?
tak prawda ten niższy chce przewyższyć tego głównego ale mu się nie udaje pomału doprowadza go pionu
zdjecie uzytkownika
malarka - 2013-05-07 14:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie twój interes co robią malarki z malarni...za takie pieniądzę to ja mogę tylko sprzatac w tym zakładzie...nic poza tym. A jeśli masz się za takiego świetnego operatora i pracownika roku to chwała Ci za to dyrekcja napewno wręczy Ci za to medal :)
zdjecie uzytkownika
misiek - 2013-05-08 20:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Matka Polka - 2013-05-07 15:31:08

malarka - 2013-05-07 14:42:39

nie twój interes co robią malarki z malarni...za takie pieniądzę to ja mogę tylko sprzatac w tym zakładzie...nic poza tym. A jeśli masz się za takiego świetnego operatora i pracownika roku to chwała Ci za to dyrekcja napewno wręczy Ci za to medal :)
No i doskonały przykład, wypowiedz "malarki". "...za takie pieniądze mogę tyko sprzątać..." to trzeba się zatrudnić w firmie sprzątającej! Za mniejsze pieniądze krajacz i pakowacz przerzuca tone szkła dziennie! I nikt nie zmusza nikogo do pracy za takie pieniądze "mamusi" też nikt nie zmuszał do pracy przez 30 lat w tym zakładzie. A myślę, że znajdzie się ogrom ludzi którzy chętnie zastąpią malarki i mamusie za mniejsze pieniądze!
oj tam też by były najlepsze w zamiataniu jak na malarni w malowaniu na łatwych zadaniach a co przyjdzie coś trudniejsze do pomalowania to trzeba wyjść zamiatać
zdjecie uzytkownika
PANNA NIKT - 2013-05-10 00:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
misiek - 2013-05-08 20:16:40

Matka Polka - 2013-05-07 15:31:08

malarka - 2013-05-07 14:42:39

nie twój interes co robią malarki z malarni...za takie pieniądzę to ja mogę tylko sprzatac w tym zakładzie...nic poza tym. A jeśli masz się za takiego świetnego operatora i pracownika roku to chwała Ci za to dyrekcja napewno wręczy Ci za to medal :)
No i doskonały przykład, wypowiedz "malarki". "...za takie pieniądze mogę tyko sprzątać..." to trzeba się zatrudnić w firmie sprzątającej! Za mniejsze pieniądze krajacz i pakowacz przerzuca tone szkła dziennie! I nikt nie zmusza nikogo do pracy za takie pieniądze "mamusi" też nikt nie zmuszał do pracy przez 30 lat w tym zakładzie. A myślę, że znajdzie się ogrom ludzi którzy chętnie zastąpią malarki i mamusie za mniejsze pieniądze!
oj tam też by były najlepsze w zamiataniu jak na malarni w malowaniu na łatwych zadaniach a co przyjdzie coś trudniejsze do pomalowania to trzeba wyjść zamiatać
W brew pozorom praca na malarni nie jest taka łatwa, jak co niektórym się wydaje. Kto miał styczność kiedyś z maszyną z malarni, ze źle obrobionym szkłem lub brudnym, farbami, rozpuszczalnikami, siatkami w sitach i gumami w rakach itp to wie że nawet na najprostszym szkle można łatwo polec i to nieświadomie. I jak by praca na malarni była taka prosta wszyscy by się na nią pchali biorąc pod uwagę premie, a jest odwrotnie. Trzeba mieć naprawdę dużo sprytu żeby opanować to wszystko.
zdjecie uzytkownika
tadek - 2013-05-30 11:41:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowy [usunięte przez admina]wydaje sie ok. Troche bardziej słucha ludzi i ich uwag a nie jak ta banda [usunięte przez admina]i która go otacza. Ludzie z urzędu pracy z nakazu podwyższają tylko straty o jakieś 20% trzeba mu o tym powiedzieć bo może nawet nie wie???
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-06 11:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba jeździć na miasto?
zdjecie uzytkownika
anonim2 - 2013-06-07 00:07:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a po co na miasto?
zdjecie uzytkownika
sprawiedliwy - 2013-06-12 15:12:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
normalny - 2013-06-10 14:49:52

anonim2 - 2013-06-07 00:07:46

a po co na miasto?
nie ma to jak kontrola jakości szczególnie na zmianie D i A romanse a bule wracają na reklamacje[usunięte przez admina]
kontrola jakości powinna zniknąć na wszystkich zmianach a nie tylko na D i A bo na każdej zmianie są reklamacje taka jest prawda a powinni to wyłapać bo od tego są
zdjecie uzytkownika
Helmut - 2013-07-07 22:45:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Możecie przestać pisac o rzekomych romansach i napisac opinie o pracy w Schollglas? Jak tam z nowym przełozonym? Mozna sobie robić przerwy na papieroska, jest z kim wyjść na taki wypad?
zdjecie uzytkownika
Robotny - 2013-12-12 22:06:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co za banda [usunięte przez moderatora] tu się wpisuje. Jeszcze nie zaczął pracy a już sie wypytuje o wychodzenie na papieroska z przełozonym...ręce opadają..taki pozniej sie dziwi ze ktos wycenia jego prace na 1100 zł...
O jakim znikaniu kontroli jakosci ktos tu pisze? Gdyby nie osoby z kontroli to juz dawno byscie przestali istniec, utonelibyscie w reklamacjach.
zdjecie uzytkownika
mirek - 2013-12-17 16:00:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Robotny mnie tam żadne przerwy na papieroska nie interesują ale interesuje mnie na jaką umowę na poczatek moglbym liczyc i czy jest podstawa a do tego jakas premia ?? weekendy są wolne?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
20 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schollglas
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x