Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Clar system

Pracowałeś w firmie Clar system i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
0000000000000000000000000 - 2014-09-16 22:20:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej;D mam pytanie????? jeżeli ktoś się orejetuje to proszę o info. ile metrów przypada na 1 cały etat.Będe wdzięczna. Gosia
zdjecie uzytkownika
????? - 2014-09-17 20:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [0000000000000000000000000 - 2014-09-16 22:20:02]:
To zależy od przełożonego, wynagrodzenia i liczba godzin.
Średnio od 480m do 1200m.
zdjecie uzytkownika
000000000000000000000000000000000000 - 2014-09-18 22:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DZięki za info ale jeżeli etat to zrozumiałe ze 8 godz .choć my powinniśmy pracować 7 godz.Ale 1200m to do zarąbania
zdjecie uzytkownika
opinia. - 2014-09-20 22:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest prawda,ten kto .dobrzekabluje nic nierobi ,kradnie.awansuje
zdjecie uzytkownika
opinia. - 2014-09-21 12:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chodzibyla dorotkaw przychodni,ktora zle sprzatala,ale do prokuratura ,awansowala.chodzi,podsluchuje i do pani kordynatorki,kabluje.
zdjecie uzytkownika
opinia. - 2014-09-21 12:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chodzibyla dorotkaw przychodni,ktora zle sprzatala,ale do prokuratura ,awansowala.chodzi,podsluchuje i do pani kordynatorki,kabluje.
zdjecie uzytkownika
Czesio - 2014-10-07 14:09:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma ok praca ok ale kto faceta po podstawówce awansuje na brygadzistę. Trzeba mieć pojęcie jak kierować ludzmi. A nie straszyć ich zwolnieniem. HANYSIE PODAJ SIĘ DO DYMISJI LUDZIE NA TO CZEKAJĄ.
zdjecie uzytkownika
anonim z claru - 2014-10-08 13:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Czesio - 2014-10-07 14:09:57]:
"Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera"
A tak poważnie znam ludzi po szkole którzy nie mają pojęcia o branży utrzymania czystości i przynoszą wstyd w firmie.
A są też ludzie w firmie którzy nie mają szkoły i dosłownie są po podstawówce ale ich wieloletnie doświadczenie i znajomość branży jest bardzo przydatna i ceniona.
Więc zastanów się co piszesz! Może mu zazdrościsz, co!?
W dzisiejszych czasach samo zamiatanie miotłą już nie wystarczy!
Poważne i ceniące się firmy sprzątające na rynku zatrudniają ludzi na różnych stanowiskach ludzi wyłącznie z doświadczeniem zawodowym, od zwykłego zamiatania ulicy do kierownika, a szkoła jaką ukończył schodzi na drugi plan.
Tak robią firmy które chcą się utrzymać na rynku!
zdjecie uzytkownika
czesio - 2014-10-10 13:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie trzeba mieć odrobinę pojęcia o sprzątaniu i szacunek do ludzi którymi się zarządza a nie robić z ludzi wariata sprzątaczka i pracownik gospodarczy też człowiek a nie śmieć. Pokaż mi kierownika po podstawówce najwyżej brygadzista i to tylko w firmie sprzątającej.
zdjecie uzytkownika
bono - 2014-10-10 16:13:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z przedmowca!! tu nie chodzi o wyksztalcenie tylko podejscie do czlowieka. Niejeden burak po studiach, zachowuje sie jak prostak, a dobry czlowiek bez szkoly ma duzo lepsze podejscie. Bo sam byl kiedys tym, ktory byl tym gorszym i pamieta jak to jest. A praca w Clar system dobra, dla pracowitych ludzi, zgodzicie sie ze mna>?
zdjecie uzytkownika
pika - 2014-10-10 17:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam pracownikiem firmy Clar system, i nie zgadzam się z opiniami dotyczącymi wynagrodzeń. Przez pięć lat mojej pracy w tej firmie nie zdarzyło się by kasa nie była na czas.Zawsze dostawałam to co było obiecane ,to prawda ,że miałam dwie umowy ,umowę o pracę i nie ozusowany UZ ale pieniądze się zgadzały.Jeżeli macie braki w wynagrodzeniu to wina koordynatora bo to on jest odpowiedzialny za naliczanie kasy.Zawsze można monitować w centrali,co do dofinansowań to niestety nie macie racji nie wzrosły a zmalały.Inne firmy płacą podobnie obecnie na rynku jest mizernie, a atmosferę w pracy tworzą pracownicy ,przecież to my pracujemy na obiektach.
były pracownik Clar
zdjecie uzytkownika
malkik - 2014-10-14 00:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kanciarze i tyle
zdjecie uzytkownika
REALISTA - 2014-10-14 09:48:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JEDNO PYTANIE TO DLACZEGO KAŻĄ SIĘ STARAĆ O SYMBOL ,P, BO ZA SYMBOL P DOSTAJĄ DODATKOWĄ KASĘ TYLKO SZEŚĆ STÓW IMAJĄ NAPEWNO DOFINANSOWANIE Z UE ,PRACOWNIK ZAPIEPRZA A CLAR SYSTEM MA CZYSTĄ KASĘ ,MOŻE BYŁEŚ KAPUSIEM BO W CLAR SYSTEM TYLKO DONOSICIELI CENIĄ
zdjecie uzytkownika
Załamana - 2014-10-15 19:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartek-siedlce - 2014-08-23 11:46:11]:
Zwykłe konsorcjum biorące do pracy niewolników.
Należałoby zadać pytanie - kiedy skończy się niewolnictwo w Naszym Kraju, skończą się beznadziejne przetargi, a kapitał ludzki będzie doceniony. Wszystkie tego typu firmy wyzyskują ludzi. Samo oskładkowanie umów zleceń nic nie zmieni, jedynie tyle że pracujący otrzymają niższe wynagrodzenia. Należałoby zebrać siły ludzi pracujacych i przeciwstawić się temu wyzyskowi w kraju. Tylką tą drogą możemy podążać jeśli chcemy godnie żyć.
zdjecie uzytkownika
anonim z claru - 2014-10-16 10:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma clar system to nie jest już fakt od czerwca br. zakładem pracy chronionym!
Taką dostałem informacje od PFRON-u jak zacząłem starać się o zwrot dotacji.
Powiedziano mi że w/w zakład nie spełnia norm o zatrudnianiu osób niepełnosprawnych i cofnięto im dotacje już nawet za zeszły rok a urząd skarbowy i zus do tyłka im się zaczął się dobierać za nieprawidłowe rozporządzanie państwowymi pieniędzmi. Clar zaczął się odwoływać od postanowień urzędów i ma za nic ich i dalej zatrudnia ludzi z grupą i dostaje dotację!
Powinno się zabrać im w ogóle zabronić zatrudnianie ludzi z grupą bo nie mają pojęcia o ich traktowaniu i ich możliwościach w pracy.
Ludzie na stanowiskach podejmują błędne decyzje kompromitujące ich decyzje które nie mają odbicia w rzeczywistości.
Ludzi traktują poniżej norm przyzwoitości ale to u nich normalne, aby pochwycić człowieka z grupą i kasować za niego kasę, a jak upomnisz się o zwrot i refundacje to cię wyśmieją, tłumacząc że pieniędzy nie mają albo że twój stopień grupy nie podlega dotacji.
Totalna bzdura, każdy stopień niepełnosprawności jest dofinansowany w zależności od symbolu grupy, za co ma być refundacja, czy stały koszt refundacji i od dochodu w gospodarstwie domowym.
Tłumacząc że PFRON obniżył w tym roku dofinansowanie też nie jest prawdą bo w br. w marcu wzrosło dofinansowanie od państwa dla zakładów o 25% i ani razu przez ostatnie 10lat ani razu nie obniżono tylko wzrosło, zabrania tego ustawa o zatrudnianiu osób niepełnosprawnych itp.
To zakład pracy i jego organy odpowiadają za prawidłowe rozporządzanie otrzymanymi pieniędzmi, ale wiadomo jak mało rozdadzą na pracowników to, to co zostanie im z puli pieniędzy to mają dla siebie czyli idzie do kasy firmy!
Wszelkie dokładne informację można uzyskać w PFRON na miejscu u nich a nie przez internet lub tp.
Można też sięgnąć po dziennik ustaw z tego roku o zatrudnianiu i finansowaniu osób niepełnosprawnych.
Firma nie godna polecenia ale macie swoje prawa i upominajcie się o swoje bo się wam zawsze należy, twierdzenie że nie ze strony firmy jest fałszywe i mijają się z prawdą!
zdjecie uzytkownika
opinia. - 2014-10-24 15:16:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sama,sobie dolek ,wykopalas,sa,wolne miejsca na dworcu,do wc na starsza babcie,klozetowa,mozesz ,tam awansowac.Zycze ci powodzenia.
zdjecie uzytkownika
clarowiec - 2014-10-25 09:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opinia. - 2014-10-24 15:16:02]:
Właśnie takich ludzi zatrudnia clar system i robi ich naszymi przełożonymi-WSTYD I HAŃBA!!!
To świadczy o firmie i jej kulturze.
zdjecie uzytkownika
opiniodawca - 2014-11-03 11:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opinia. - 2014-10-24 15:16:02]:
Jeszcze trochę i sam sobie dołek wykopiesz, takich ludzi jak ty to już firmie mają dosyć nie tylko zwykli pracownicy ale i w biurze.
Wtedy zobaczymy kto na dworcu do wc wyląduje!
Choć ty i na to nie zasługujesz bo tam więcej płacą niż w takiej porąbanej firmie jak clar system!
zdjecie uzytkownika
białystok - 2014-11-06 21:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
u nas z pieniedzmi nie ma problemu jest spoko pracownik jest pod opieko dobrego koordynatora i nie ma lipy a ludzie którzy zle piszo o firmach to nieroby juz troche wiem o tej branzy najlepiej to zwalic na firme ale jak firma traci kontrakty na sprzotanie bo laluniom sprzotac sie nie chce to nasz szef sam zakasuje rekawy i robi wszystko by bylo git pozdrawiam sprzotaczka z białegostoku
zdjecie uzytkownika
RELISTA - 2014-11-13 10:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WIESZ DLACZEGO TWÓJ SZEF ZAKASUJE RĘKAWY BO MA ZA DUŻO DO STRACENIA I TYLKO DLATEGO POMAGA A NIE MASZ BLADEGO POJĘCIA JAK ZARABIAJĄ NA TAKICH PRACOWNIKACH
zdjecie uzytkownika
PIKA - 2014-11-14 15:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie skąd w was tyle nienawiści,koordynator pracuje 24h na dobę,śpi z telefonem pod poduszką.Większość z was po 8h idzie do domu i zapomina o pracy.Czy uważacie ,że 2.500 to takie duże pieniądze za użeranie się z pracownikami,administratorami i dyrektorem A.M.Nikt wam nie bron złożyć CV na stanowisko koordynatora.Rynek pracy jest taki jaki jest,płaca jest niestety porównywalna. Dopóki w przetargach publicznych kryterium wyboru firmy będzie 100% ceny, czyli wybór najtańszej oferty nikt nie doceni waszej pracy .DLACZEGO NIKT NIE WALCZY O PEŁNE OZUSOWANIE umów zleceń w instytucjach takich jak rząd, a traci energię na ubliżanie innym równie ciężko pracującym ludziom.Zawsze najbardziej nadęci są ci którzy nic nie potrafią. Jeżeli tak żle wam w Clar to po co tam pracujecie. ODPOWIEM BO INNI PRACODAWCY SĄ TACY SAMI LUB GORSI, sami powinniśmy wywalczyć sobie godziwe warunki pracy, anie tylko narzekać.
zdjecie uzytkownika
REALISTA - 2014-11-15 08:13:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MAŁE SPROSTOWANIE ,PEFRON PŁACI UBEZPIECZENIE ZA KAŻDEGO PRACOWNIKA A CLAR SYSTEM TO JUŻ NIE OBCHODZI ,MA DODATKOWO DOFINANSOWANIE Z UE ,NO TO MOŻE POLICZYMY NA JEDNEGO PRACOWNIKA 2500 DO TEGO SĄ DODATKOWE PIENIĄDZE JAK MA SYMBOL ;P; 600 ZŁ PLUS DOFINANSOWANIE Z UE A PRACOWNIK Z ŁASKĄ DOSTAJE TYSIĄC ZŁOTY I PO PRZEPRACOWANIU W TEJ FIRMIE CHOCIAŻBY ROKU NIE NALEŻY SIĘ ZASIŁEK BO NIE JEST PŁACONA NAJNIŻSZA KRAJOWA PENSJA 1300
zdjecie uzytkownika
kika - 2014-11-18 15:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie może jak to jest z osobami z lekkim stopniem??
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-20
Żródło: Gowork.pl
Bydgoszcz
(kujawsko-pomorskie)
Grupa kapitałowa Clar System Sp. z.o.o w związku z dynamicznym rozwojem, poszukuje pilnie personelu do pracy przy utrzymaniu porządku terenu zewnętrznego z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności. Praca dla Panów. Wymagane prawojazdy kategorii "B"   Obowiązki: wykonywanie prac sezonowych m.in - grabienie liści - odśnieżanie - koszenie trawy   Oferujemy - umowa o pracę - dopasowanie etatu - różne godziny pracy Zainteresowa
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
taka ja - 2014-11-19 10:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kika - 2014-11-18 15:35:29]:
drodzy forumowicze mam pytanie czy w firmie lanua inwestments poland sa pozyczki dla pracownikow i jakie kryteria trzeba spelnic i jakie swiadczenia socjalne .i jakie opinie na temat tej firmy
zdjecie uzytkownika
RELISTA - 2014-11-21 21:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
RADZĘ OMINĄĆ TĄ FIRMĘ BO SPÓŁKA Z CLAR SYSTEM ,W TEJ FIRMIE NA NIC DOBREGO NIE MOŻESZ LICZYĆ IM DALEJ TYM BEZPIECZNIEJ!!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clar system
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x