Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Clar system

Pracowałeś w firmie Clar system i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
REALISTA - 2014-10-14 09:48:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JEDNO PYTANIE TO DLACZEGO KAŻĄ SIĘ STARAĆ O SYMBOL ,P, BO ZA SYMBOL P DOSTAJĄ DODATKOWĄ KASĘ TYLKO SZEŚĆ STÓW IMAJĄ NAPEWNO DOFINANSOWANIE Z UE ,PRACOWNIK ZAPIEPRZA A CLAR SYSTEM MA CZYSTĄ KASĘ ,MOŻE BYŁEŚ KAPUSIEM BO W CLAR SYSTEM TYLKO DONOSICIELI CENIĄ
zdjecie uzytkownika
Załamana - 2014-10-15 19:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartek-siedlce - 2014-08-23 11:46:11]:
Zwykłe konsorcjum biorące do pracy niewolników.
Należałoby zadać pytanie - kiedy skończy się niewolnictwo w Naszym Kraju, skończą się beznadziejne przetargi, a kapitał ludzki będzie doceniony. Wszystkie tego typu firmy wyzyskują ludzi. Samo oskładkowanie umów zleceń nic nie zmieni, jedynie tyle że pracujący otrzymają niższe wynagrodzenia. Należałoby zebrać siły ludzi pracujacych i przeciwstawić się temu wyzyskowi w kraju. Tylką tą drogą możemy podążać jeśli chcemy godnie żyć.
zdjecie uzytkownika
anonim z claru - 2014-10-16 10:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma clar system to nie jest już fakt od czerwca br. zakładem pracy chronionym!
Taką dostałem informacje od PFRON-u jak zacząłem starać się o zwrot dotacji.
Powiedziano mi że w/w zakład nie spełnia norm o zatrudnianiu osób niepełnosprawnych i cofnięto im dotacje już nawet za zeszły rok a urząd skarbowy i zus do tyłka im się zaczął się dobierać za nieprawidłowe rozporządzanie państwowymi pieniędzmi. Clar zaczął się odwoływać od postanowień urzędów i ma za nic ich i dalej zatrudnia ludzi z grupą i dostaje dotację!
Powinno się zabrać im w ogóle zabronić zatrudnianie ludzi z grupą bo nie mają pojęcia o ich traktowaniu i ich możliwościach w pracy.
Ludzie na stanowiskach podejmują błędne decyzje kompromitujące ich decyzje które nie mają odbicia w rzeczywistości.
Ludzi traktują poniżej norm przyzwoitości ale to u nich normalne, aby pochwycić człowieka z grupą i kasować za niego kasę, a jak upomnisz się o zwrot i refundacje to cię wyśmieją, tłumacząc że pieniędzy nie mają albo że twój stopień grupy nie podlega dotacji.
Totalna bzdura, każdy stopień niepełnosprawności jest dofinansowany w zależności od symbolu grupy, za co ma być refundacja, czy stały koszt refundacji i od dochodu w gospodarstwie domowym.
Tłumacząc że PFRON obniżył w tym roku dofinansowanie też nie jest prawdą bo w br. w marcu wzrosło dofinansowanie od państwa dla zakładów o 25% i ani razu przez ostatnie 10lat ani razu nie obniżono tylko wzrosło, zabrania tego ustawa o zatrudnianiu osób niepełnosprawnych itp.
To zakład pracy i jego organy odpowiadają za prawidłowe rozporządzanie otrzymanymi pieniędzmi, ale wiadomo jak mało rozdadzą na pracowników to, to co zostanie im z puli pieniędzy to mają dla siebie czyli idzie do kasy firmy!
Wszelkie dokładne informację można uzyskać w PFRON na miejscu u nich a nie przez internet lub tp.
Można też sięgnąć po dziennik ustaw z tego roku o zatrudnianiu i finansowaniu osób niepełnosprawnych.
Firma nie godna polecenia ale macie swoje prawa i upominajcie się o swoje bo się wam zawsze należy, twierdzenie że nie ze strony firmy jest fałszywe i mijają się z prawdą!
zdjecie uzytkownika
opinia. - 2014-10-24 15:16:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sama,sobie dolek ,wykopalas,sa,wolne miejsca na dworcu,do wc na starsza babcie,klozetowa,mozesz ,tam awansowac.Zycze ci powodzenia.
zdjecie uzytkownika
clarowiec - 2014-10-25 09:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opinia. - 2014-10-24 15:16:02]:
Właśnie takich ludzi zatrudnia clar system i robi ich naszymi przełożonymi-WSTYD I HAŃBA!!!
To świadczy o firmie i jej kulturze.
zdjecie uzytkownika
opiniodawca - 2014-11-03 11:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opinia. - 2014-10-24 15:16:02]:
Jeszcze trochę i sam sobie dołek wykopiesz, takich ludzi jak ty to już firmie mają dosyć nie tylko zwykli pracownicy ale i w biurze.
Wtedy zobaczymy kto na dworcu do wc wyląduje!
Choć ty i na to nie zasługujesz bo tam więcej płacą niż w takiej porąbanej firmie jak clar system!
zdjecie uzytkownika
białystok - 2014-11-06 21:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
u nas z pieniedzmi nie ma problemu jest spoko pracownik jest pod opieko dobrego koordynatora i nie ma lipy a ludzie którzy zle piszo o firmach to nieroby juz troche wiem o tej branzy najlepiej to zwalic na firme ale jak firma traci kontrakty na sprzotanie bo laluniom sprzotac sie nie chce to nasz szef sam zakasuje rekawy i robi wszystko by bylo git pozdrawiam sprzotaczka z białegostoku
zdjecie uzytkownika
RELISTA - 2014-11-13 10:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WIESZ DLACZEGO TWÓJ SZEF ZAKASUJE RĘKAWY BO MA ZA DUŻO DO STRACENIA I TYLKO DLATEGO POMAGA A NIE MASZ BLADEGO POJĘCIA JAK ZARABIAJĄ NA TAKICH PRACOWNIKACH
zdjecie uzytkownika
PIKA - 2014-11-14 15:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie skąd w was tyle nienawiści,koordynator pracuje 24h na dobę,śpi z telefonem pod poduszką.Większość z was po 8h idzie do domu i zapomina o pracy.Czy uważacie ,że 2.500 to takie duże pieniądze za użeranie się z pracownikami,administratorami i dyrektorem A.M.Nikt wam nie bron złożyć CV na stanowisko koordynatora.Rynek pracy jest taki jaki jest,płaca jest niestety porównywalna. Dopóki w przetargach publicznych kryterium wyboru firmy będzie 100% ceny, czyli wybór najtańszej oferty nikt nie doceni waszej pracy .DLACZEGO NIKT NIE WALCZY O PEŁNE OZUSOWANIE umów zleceń w instytucjach takich jak rząd, a traci energię na ubliżanie innym równie ciężko pracującym ludziom.Zawsze najbardziej nadęci są ci którzy nic nie potrafią. Jeżeli tak żle wam w Clar to po co tam pracujecie. ODPOWIEM BO INNI PRACODAWCY SĄ TACY SAMI LUB GORSI, sami powinniśmy wywalczyć sobie godziwe warunki pracy, anie tylko narzekać.
zdjecie uzytkownika
REALISTA - 2014-11-15 08:13:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MAŁE SPROSTOWANIE ,PEFRON PŁACI UBEZPIECZENIE ZA KAŻDEGO PRACOWNIKA A CLAR SYSTEM TO JUŻ NIE OBCHODZI ,MA DODATKOWO DOFINANSOWANIE Z UE ,NO TO MOŻE POLICZYMY NA JEDNEGO PRACOWNIKA 2500 DO TEGO SĄ DODATKOWE PIENIĄDZE JAK MA SYMBOL ;P; 600 ZŁ PLUS DOFINANSOWANIE Z UE A PRACOWNIK Z ŁASKĄ DOSTAJE TYSIĄC ZŁOTY I PO PRZEPRACOWANIU W TEJ FIRMIE CHOCIAŻBY ROKU NIE NALEŻY SIĘ ZASIŁEK BO NIE JEST PŁACONA NAJNIŻSZA KRAJOWA PENSJA 1300
zdjecie uzytkownika
kika - 2014-11-18 15:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie może jak to jest z osobami z lekkim stopniem??
zdjecie uzytkownika
taka ja - 2014-11-19 10:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kika - 2014-11-18 15:35:29]:
drodzy forumowicze mam pytanie czy w firmie lanua inwestments poland sa pozyczki dla pracownikow i jakie kryteria trzeba spelnic i jakie swiadczenia socjalne .i jakie opinie na temat tej firmy
zdjecie uzytkownika
RELISTA - 2014-11-21 21:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
RADZĘ OMINĄĆ TĄ FIRMĘ BO SPÓŁKA Z CLAR SYSTEM ,W TEJ FIRMIE NA NIC DOBREGO NIE MOŻESZ LICZYĆ IM DALEJ TYM BEZPIECZNIEJ!!!!
zdjecie uzytkownika
Nyga - 2014-12-06 17:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dali ogłoszenie na Analityka IT. Jak się pracuje w Dziale IT w Clar? Szkolenia, płaca, ekipa?
zdjecie uzytkownika
ALINA - 2014-12-06 19:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nyga - 2014-12-06 17:39:10]:
Jeden pod drugim dołki kopie, szkolenia kiedyś były ale od momentu zabrania im dotacji unijnych to szkolenia się skończyły.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-12-12 08:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy tu wpisują się same lizusy ale w tej firmie nie ma szacunku dla pracownika matactwa mam na to dowody i nie mam zamiaru puścić tego płazem idę do sądu pracy
zdjecie uzytkownika
Czempion - 2014-12-12 17:57:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ALINA - 2014-12-06 19:37:32]:
Ale czy IT nie mają w outsourcingu? Kto ma w takim razie pod kim dołki kopać?
zdjecie uzytkownika
opiniodawca - 2014-12-20 14:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim życzeniem świątecznym jest aby ta firma przestała oszukiwać ludzi których zatrudnia u siebie!!!!
Kto się przyłącza....... .
zdjecie uzytkownika
mpk - 2014-12-27 12:54:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja się przylanczam mnie tez oszukali z urlopem i to az na 10 dni
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2015-01-10 23:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chamstwo w tej firmie góruje a kierownictwo zero pojęcia o usłudze w branży utrzymania czystości a mobbing na każdym kroku!
Omijajcie tą firmę z daleka a na pewno oddział w warszawie!
zdjecie uzytkownika
radecki - 2015-01-14 18:12:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich.
Od 02.01.2015 podjełem pracę w Clar System jako pracownik gospodarczy na pół etatu.
Podczas wypełniania dokumentów dostałem do podpisania umowę z Hospital System na kwotę 10 zł brutto, następnie kolejną umowę z firmą Asystent Sp.z o.o na kwotę 7,50 zł brutto. Od koordynatora dowiedziałem się, że 10 zł brutto jest, bo to jest za składką zdrowotną, a od kwoty 7,50 będzie odprowadzany podatek dochodowy.Po odjęciu ubezpieczenia zdrowotnego zostaje 9.10 zł, na drugiej umowie mam 7,50, czyli 1,60 zł gdzieś się ulotniło.Od kwoty 7,50 po odliczeniu podatku na rękę zostaje 6,15, co daje miesięcznie 492 zł.
Czy jest zgodne z prawem zatrudnianie pracownika poniżej minimalnej krajowej ?
Kto tak naprawdę mnie zatrudnia ?
Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi ten cały mętlik ?
Pozdrawiam czytajęcych.
zdjecie uzytkownika
obserwator z firmy - 2015-01-14 21:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [radecki - 2015-01-14 18:12:28]:
Zgodne jest zatrudnianie ludzi poniżej krajowej jeśli obustronnie wyrażacie zgodę i podpiszecie umowę.
Robię tyle umów aby ominąć podatek a ty poniesiesz większe koszta w urzędzie skarbowym, musisz się z tym liczyć że dostaniesz od każdej PIT i będziesz w urzędzie się rozliczał.
Daj sobie spokój z tą firmą bo później będziesz miał problem z zarejestrowaniem się w urzędzie pracy.
zdjecie uzytkownika
bogus - 2015-01-15 10:54:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gosie luch do miotly we wronkach
zdjecie uzytkownika
bozena - 2015-01-16 14:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z ta opinia pani gosia traktuje ludzi jak smieci
zdjecie uzytkownika
już.nie.idiota - 2015-01-23 22:28:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Clar System to bezwzględny wyzysk ludzi. Umowa -zlecenie z Hospital=10 Pln/mc i odprowadzane składki do ZUS (od kwoty 10 Pln/mc) i druga umowa-zlecenie z Asystent= 7 Pln/godz i nieodprowadzane składki, bo masz już ubezpieczenie w Hospital. Co na to odpowiednie służby?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clar system
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Clar system?
Zadaj pytanie
x