logo Clar system

Clar system

Poznań

Opinie o Clar system

ola 2016-02-20 15:19:52
Wtam,może ktoś pracuje w Polkowicachi i napisze jak sie tam pracuje.Chce podjac tam prace ,mam grupe.
anonim 123 2016-02-22 10:00:55
Ludzią jest cieżko,na jedną osobe przypada do posprzatania 100000 m jak był impel było lepiej.i była lepsza atmosfera
anonim z sitechu 2016-02-22 13:56:24
Macie racje Panie ,pracujecie jak niewolnice.Pozdrawiam lider
aldona 2016-02-22 16:11:22
słyszalam ze ten zakłod pracy chronionej ma odwidzic inspekcja pracy
ela 2016-02-24 09:14:13
kochani pracowałam 2tygodnie w POLKOWICACH MYSLAŁAM ZE TO PRZETRZYMAM ALE NIE DAŁO SIE.KIEROWNIK NIE NADAJE SIE DO ZYCIA W SPOŁECZENSTWIE.ZA TE PIENIADZE I ZA TO PONIZANIE NIECH PRACUJA SAMI.
5
Ja 2016-02-29 12:39:10
Pracę w Sitechu w firmie Clar nie polecam !
anonim 2016-03-01 14:39:45
ja tez nie polecam pracy w firmie CLAR SYSTEM w SITECHU W POLKOWICACH,
2
aga 2016-03-03 12:25:28
Pracuje w Polkowicach w CLAR SYSTEMIE ,jestem brygadzistka zarabiam ponad 2 tys netto,jestem bardzo zadowolona.
2
Parter 2016-03-05 17:41:04
Firma ochroniarska wystawia ludzi do wiatru przepracujesz rok i klops wypad nie majom odwagi pogadać z pracownikiem odradzam te firmę derekcia ma w czterech literach pracownika
Parter 2016-03-05 17:42:23
Firma ochroniarska wystawia ludzi do wiatru przepracujesz rok i klops wypad nie majom odwagi pogadać z pracownikiem odradzam te firmę derekcia ma w czterech literach pracownika
Parter 2016-03-05 17:48:20
Firma ochroniarska wystawia ludzi do wiatru przepracujesz rok i klops wypad nie majom odwagi pogadać z pracownikiem odradzam te firmę derekcia ma w czterech literach pracownika
4
patka 2016-03-10 14:39:12
Pracowalam w firmie sprzatajacej Clar System (sitech polkowice ) nie polecam
5
krysa 2016-03-10 16:02:09
Firmy sprzatajacej clar system z POLKOWIC NIE POLECAM.Pracowników z grupa traktują jak nie wolników.Lepiej zarabjaja tylko te pracownice które podlizały się na poczatku KOORDYNATORCE IWONIE.
3
aga 2016-03-10 18:56:45
JESTEM BRYGADZISTKA W CLAR SYSTEMIE W POLKOWICACH.KIEROWNIK JEST SUPER,SZANUJE LUDZI,
nie Polecam!!! 2016-03-12 11:16:23
Witam nie polecam pracy w Clar System w Inowrocławskim szpitalu praca dla ludzi z grupami inwalidzkimi ponad siły zdrowego człowieka totalny brak organizacji pracy . Umowa zlecenie dla ludzi bez grup za stawkę trochę ponad 5 zł na godzinę . Ciągła rotacja pracowników co daję do myślenia . Szkoda z tego względu iż mogła by być to całkiem przyzwoita praca jednak błędy popełniane przez kierownictwo są absolutnie nie do przyjęcia .
anna 2016-03-13 19:18:55
może ktos pracował w tej firmie z panią Urszulą czy da się pracować z ta osobą w Swidniku?
Bede wdzieczna za jakies info.
Wow 2016-03-13 19:26:21
Tej firmy nie ma w Świdniku. Jest inna.
Wow 2016-03-14 18:44:37
No na Świdniku nie ma tej firmy jak na razie. Są w innych miastach. Wiadomo robota jak wszędzie jest, ale Urszula mnie tez zatrudniała ale ona tylko przez telefon. Kasa na czas i tak jak obiecana na rozmowie. Robię swoje i idę do domu. Pracuje 3 lata. Wiadomo sprzątanie nie szczyt marzeń, ale nie mam innego wyjścia. Tak mi życie sie potoczyło. Jeśli chcesz mieć pieniądze na 10 to polecam. A pracować jak wszędzie trzeba i sprzątać nawet i wcty.....
4
Kala 2016-03-14 18:55:45
W Świdniku jest impel od zawsze. I ja tu pracuje ale to forum nie o tej firmie. Nie polecam. A tej firmy nie znam.
NASZCZĘŚCIE BYŁY PRACOWNIK 2016-03-15 18:48:59

Witam nie polecam pracy w Clar System w Inowrocławskim szpitalu praca dla ludzi z grupami inwalidzkimi ponad siły zdrowego człowieka totalny brak organizacji pracy . Umowa zlecenie dla ludzi bez grup za stawkę trochę ponad 5 zł na godzinę . Ciągła rotacja pracowników co daję do myślenia . Szkoda z tego względu iż mogła by być to całkiem przyzwoita praca jednak błędy popełniane przez kierownictwo są absolutnie nie do przyjęcia .
1
były pracownik 2016-03-15 19:01:29

Witam nie polecam pracy w Clar System w Inowrocławskim szpitalu praca dla ludzi z grupami inwalidzkimi ponad siły zdrowego człowieka totalny brak organizacji pracy . Umowa zlecenie dla ludzi bez grup za stawkę trochę ponad 5 zł na godzinę . Ciągła rotacja pracowników co daję do myślenia . Szkoda z tego względu iż mogła by być to całkiem przyzwoita praca jednak błędy popełniane przez kierownictwo są absolutnie nie do przyjęcia . Do dziś nie otrzymałem od lutego świadectwa pracy!!! brak jakiejkolwiek znajomości przepisów Kodeksu Pracy!!!
1
PK 2016-03-19 13:51:16
Witam wszystkich .
Muszę przyznać, że ta firma jest dużym błędem .
Pracowałem dla nich przez 20 godzin, a ona podziękowała mi , bez słowa wyjaśnienia.
Ale milczy to zło coś dobrego nie działa !
I został zauważony przez konkurentów i zatrudnionych niezwłocznie przystąpiła do umowy i zaproponował mi stanowisko Area Manager.
Moja pensja jest trzy razy wyższa , a dotacje i subsydia nie mają problemu w stu procentach bez żadnych problemów.
Obecna praca jest niebiosa i ziemię , bez porównania.
Znudzony 2016-03-20 13:45:48
Weź @PK zmień płytę. Nudzisz tak i nudzisz i chwalisz sie nader słabym niemieckim.
ula 2016-03-23 19:20:13
CZY MOZE KTOS WIE DLACZEGO W CLAR SYSTEM SITECH W POLKOWICACH JEST TAKA ROTACJA ,CHCIAŁAM PODJAC TAM PRACE.
1
Anonim 2016-03-28 10:08:07
Czy brygadzistka na Stomilu nawet na chorobowym pracuje, że niby jej nie ma a jest i telefony i kontakty się nie urywają?
1
ja 2016-04-03 11:18:50
Ciekawe, czy Clar System dalej będzie na Stomilu, jak ludzie tam pracujący wolą pić kawki i palić papieroski, umawiać się z cudzymi mężami, kolegować na fb, brać chorobowe i nic nie robić albo podpierać się autorytetem innych niż pracować?
zuza 2016-04-07 08:55:59
ma pani zupelna racje ja odmowilam mycia okien bo stan zdrowia mi nie pozwala wchodzic na wysokosci i ponioslam konsekwencje zostalam zwolniona
to jest wyzyskiwanie czlowieka przez czlowieka
1
anaonim 2016-04-15 08:26:30
Zgadzam się , że pracę powinno się wykonać należycie, ale pod warunkiem ,że ma się czym pracować
3
lola 2016-04-18 12:02:19
chciałam sie dowiedziec jak sie prcuje w sitechu w polkowicach.bo chciałam isc tam do pracy.
1
Janusz 2016-05-06 17:57:00
Mobbing terror i bezczelność kierownictwa i nie płacenie wynagrodzenia zgodnie z umową.
1
anonim 2016-05-08 21:28:45
Ta firma to,żenada. Ciągle dostaje opiernicz od "szefów firmy z która maja kontrakt" za błędy tej firmy.Na umowe czekałem 2tyg dopiero gdy potrzebowali mnie gdzie indziej dali mi umowe zlecenie lol gdy miałem dogadane,że do czasu,aż dostane orzeczenie będę pracować w jednym miejscu na warunkach osoby niepełnosprawnej. Radze omijać tą firmę. A szkoda bo w tym miejscu gdzie pracuje fajnie mi sie pracuje niestety będę zmuszony zrezygnować na szczęście sporo teraz pracodawców szuka pracowników z orzeczeniem wiec szukajcie lepiej na własną reke i odradzam tą firme. PS. Na 2 zmianie robiłem SAM,żenada.
1
Karo 2016-05-27 14:40:38
mozesz opowiedzieć mi coś wiecej o tej firmie bo pracuje tam tyle że w Białymstoku
GG:58978532
2
Andrzej 2016-06-26 18:32:23
Pracodawca obiecuje złote góry-a tymczasem to smieciówka za grosze i stanie z pało nad głową ,tam nietrzeba osób z grópą tylko zdrowych młodych i silnych ,ale oni nie pójdą za tą stawke 6.50-Grajewo
AnonimowaKowalska 2016-07-03 15:47:18
Clar system..ochrona,woj śląskie. Niestety pracuje juz w tej firmie 6rok i z miesiąca na miesiac jest coraz gorzej. Oszukuja coraz bardziej na godzinach,stawkach,nadgodziny ci wyroznieni (dowodca i jego kolega do kieliszka)mają płacone co miesiac,urlopy sprzedają po nawyzszej stawce,gdyz przełożony ma swój tzw. kajecik i w nim przy kazdym nazwisku jest inna stawka.tak powiedziała nam pracownica z biura w katowicach..przez przypadek sie wyglądała. Ci gorsi nie wiiemm dlaczego bo wykonujemy tą samą prace co nasi koledzy mamy placone nagdodziny kwartalnie ale niestety nig eh nam sie nie zgadza..dowodca zmienia listy obecnosci,z tego powodu musimy sobie ich pilnowac i zawsze gdy nam brakuje pieniazkow w dniu wyplat sa cyrki bo dzwoniac do przełożonego dowodcy słyszymy dobrze ja to sprawdzę a potem "ja nie zauważyłem nieprawidlowosci" tzw system "raczka rączkę myje" Kazdy z nas ma juz tego dosyc bo nawet mając orzeczenie idąc po sprzet rechabilitacyjny i skladajac wniosek w firmie slyszymy ale nie mozemy wam dofinansowac polowy tylko 150zl...gdzie aparat ktory potrzebuje kosztuje 1000zl. To jest śmieszne bo dowoodcy daja 300zl dofinansowania na benzyne z Pfron ja sie. Ku....pytam naa co mu to jak on tylko dwa razy w tyg jezdzi do biura zawiesc listy obecnosci i go...robi. Jest jes z-ca ze kilkanascie podpunktow ktore nalezaloby opisac i ostrzec innych przed pracą w tej firmie...ale poki co nasza grupa szukaa.innej pracy bo nikt od dwoch lat nie umie zrobic.z tym porzadku. Ciekawe czy tylko w katowicach robia takie numery...ciekawe co na to Poznań,kiedy wkoncu zareaguje. Jak można mając tak kompetentnych pracowników ich nie szanować...nie wspomne o graffikach ktore dowodca robi pod siebie pan G.M. ludzie zapier...po 3razy 16stki...a dowodca tylko sie zamienia a potem nie przychodzi. Mam nadziejje ze dodacie te opinie a nie bedziecie kryc dalej tych osob..i ze wkoncu ktos zrobi u nas kontrole i nam pomoże. Pozdrawiam
AnonimowaKowalska 2016-07-03 15:48:32
Clar system..ochrona,woj śląskie. Niestety pracuje juz w tej firmie 6rok i z miesiąca na miesiac jest coraz gorzej. Oszukuja coraz bardziej na godzinach,stawkach,nadgodziny ci wyroznieni (dowodca i jego kolega do kieliszka)mają płacone co miesiac,urlopy sprzedają po nawyzszej stawce,gdyz przełożony ma swój tzw. kajecik i w nim przy kazdym nazwisku jest inna stawka.tak powiedziała nam pracownica z biura w katowicach..przez przypadek sie wyglądała. Ci gorsi nie wiiemm dlaczego bo wykonujemy tą samą prace co nasi koledzy mamy placone nagdodziny kwartalnie ale niestety nig eh nam sie nie zgadza..dowodca zmienia listy obecnosci,z tego powodu musimy sobie ich pilnowac i zawsze gdy nam brakuje pieniazkow w dniu wyplat sa cyrki bo dzwoniac do przełożonego dowodcy słyszymy dobrze ja to sprawdzę a potem "ja nie zauważyłem nieprawidlowosci" tzw system "raczka rączkę myje" Kazdy z nas ma juz tego dosyc bo nawet mając orzeczenie idąc po sprzet rechabilitacyjny i skladajac wniosek w firmie slyszymy ale nie mozemy wam dofinansowac polowy tylko 150zl...gdzie aparat ktory potrzebuje kosztuje 1000zl. To jest śmieszne bo dowoodcy daja 300zl dofinansowania na benzyne z Pfron ja sie. Ku....pytam naa co mu to jak on tylko dwa razy w tyg jezdzi do biura zawiesc listy obecnosci i go...robi. Jest jes z-ca ze kilkanascie podpunktow ktore nalezaloby opisac i ostrzec innych przed pracą w tej firmie...ale poki co nasza grupa szukaa.innej pracy bo nikt od dwoch lat nie umie zrobic.z tym porzadku. Ciekawe czy tylko w katowicach robia takie numery...ciekawe co na to Poznań,kiedy wkoncu zareaguje. Jak można mając tak kompetentnych pracowników ich nie szanować...nie wspomne o graffikach ktore dowodca robi pod siebie pan G.M. ludzie zapier...po 3razy 16stki...a dowodca tylko sie zamienia a potem nie przychodzi. Mam nadziejje ze dodacie te opinie a nie bedziecie kryc dalej tych osob..i ze wkoncu ktos zrobi u nas kontrole i nam pomoże. Pozdrawiam
Robert 2016-07-07 14:07:34
Ta firma to pomyłka!
Pracowałem na obiekcie przemysłowym pod warszawą, było super choć wynagrodzenie takie sobie, ale pracować trzeba było i to czasem naprawdę ciężko.
Brygadzistę mieliśmy dobrego do momentu gdy kierownik pan Janusz P...k zatrudnił swojego człowieka.
Okazało się że znają się od lat i awansował swojego człowieka a poprzedniego brygadzistę wywalił na łeb!
Nowy brygadzista zatrudniał nowych ludzi i wymieniał cały swój zespół, ja odeszłem sam ale po pewnym czasie dzwoni do mnie kierownik abym podjął prace bo niema komu jeździć sprzętem i odśnieżać , odmówiłem.
Za jakiś czas dzwoni do mnie ten nowy brygadzista i proponuje mi w imieniu kierownika stanowisko kierownika w miejscowość Osów Zielonka i okolice itp.
Też odmówiłem bo nie chce skończyć jak jego poprzednik który poświęcał się i angażował w pracy, a poza tym powiedziałem mu że co Kierownik Janusz P. niema odwagi sam zadzwonić?!
Fałszywi ludzie w tej firmie pracują a jak mają dobrych ludzi to nie umieją docenić ich tylko za dobre wyniki zwalniają z dnia na dzień.
Za te pieniądze poza tym niech sami pracują bo to już kpina bo nigdzie tak nie płacą.
Mam prace 5 dni w tygodniu po 8 godzin dziennie i mam w miesiącu 1950zł do reki i tyle już w normalnych firmach płacą!!!....
Oszukańcy i kumoterstwo w firmie.
1
wojtek 2016-07-21 08:41:21
Ale bełkot..... Co autor miał na mysli??
Wojtek bez portek 2016-07-21 09:20:18
Ale się Pan błyskotliwie rozpisał. No miód dla oczu i umysłu. Styl i składnia przecudowne. Że niekiedy nie nadążam za treścią?? Ale to nic. Znać mądrość życiową! Więcej takich wpisów - będzie weselej!
3
Tutu 2016-07-22 11:04:22
Czy ktoś pracuje w katowicach urząd wojewódzki w clarsystem? Mam propozycję pracy
PB 2016-08-04 16:28:51
oswiadczenie. Niemniejszy tekst nie jest wymiezony przeciwko nikomu ma ne celu jedynie ostrzec przed nieuciwa praktyka Firmy CS a jakikolwiek kontakt z ww firmy oraz własciciela ww numeru bedzie traktowany jako naruszenie Art. 190 KK przez CS ul. Przemyslowa 8 i/lub ww osobe, zaś ocene tej firmy i/lub postępowania ww osoby pozostawiam w opini czytelnikow forum
Nie znaja sie na przepisach prawa w tym przepisow kp. To nie jest zadna firma tylko jakas babka spod nr 660567159 (numer podany przez włascicela ww. Numeru) wydzwania do osob niepelnosprawnych pod pretekstem pseudo pracy na pracownika biurowego itp. niby ze jest to ww. Firma i wyludza dane żadajac ich dostarczenia na pseudo rozmowe . W praktyce to jest jedna wielka lipa.
PB 2016-08-04 16:29:15
oswiadczenie. Niemniejszy tekst nie jest wymiezony przeciwko nikomu ma ne celu jedynie ostrzec przed nieuciwa praktyka Firmy CS a jakikolwiek kontakt z ww firmy oraz własciciela ww numeru bedzie traktowany jako naruszenie Art. 190 KK przez CS ul. Przemyslowa 8 i/lub ww osobe, zaś ocene tej firmy i/lub postępowania ww osoby pozostawiam w opini czytelnikow forum
Nie znaja sie na przepisach prawa w tym przepisow kp. To nie jest zadna firma tylko jakas babka spod nr 660567159 (numer podany przez włascicela ww. Numeru) wydzwania do osob niepelnosprawnych pod pretekstem pseudo pracy na pracownika biurowego itp. niby ze jest to ww. Firma i wyludza dane żadajac ich dostarczenia na pseudo rozmowe . W praktyce to jest jedna wielka lipa.
PB 2016-08-04 18:46:10
oswiadczenie. Niemniejszy tekst nie jest wymiezony przeciwko nikomu ma ne celu jedynie ostrzec przed nieuciwa praktyka Firmy CS a jakikolwiek kontakt z ww firmy oraz własciciela ww numeru bedzie traktowany jako naruszenie Art. 190 KK przez CS ul. Przemyslowa 8 i/lub ww osobe, zaś ocene tej firmy i/lub postępowania ww osoby pozostawiam w opini czytelnikow forum
Nie znaja sie na przepisach prawa w tym przepisow kp. To nie jest zadna firma tylko jakas babka spod nr 660567159 (numer podany przez włascicela ww. Numeru) wydzwania do osob niepelnosprawnych pod pretekstem pseudo pracy na pracownika biurowego itp. niby ze jest to ww. Firma i wyludza dane żadajac ich dostarczenia na pseudo rozmowe . W praktyce to jest jedna wielka lipa.
1
Sławek 2016-08-07 12:07:47
Ta firma to cała pomyłka razem z dyrekcją w warszawie !!!
Handlują danymi osobowymi i wyłudzają dofinansowanie od państwa za zatrudnianie osób niepełnosprawnych, to jest agencja pracy tymczasowej.
Omijajcie tą firmę wielkim łukiem bo nawet składek normalnych nieumiejącą opłacać.
ruda 2016-08-20 14:22:06
witam pracowalam w firmie Clar system CIieszyn Marklowice od wrzesnia zeslego roku nie polecam nikomu pracy w tej firmie jeden drugiemu dolki kopie zero szacunku dla ludzi a kierownictwo to oszysci potrafia wykorzystac ludzi a po pol roku zwolnic dla mnie firma Clar system to nic wiecej jak oszusci iniewdziecznicy odradzam komu kolwiek podjecia pracy w tejze firmie no chyba ze chcecie byc potraktowani jak psy
1
były pracownik 2016-08-20 22:14:36
ja rowniez przylacze sie o prace w inowroclawskim szpitalu przez clar system kierowniczka wykorzystuje bardzo a ponadto nie wolno chorowac. a ponadto nie chca wracac za szczepienia przecw zoltacce . gdzie powinni bo naleza pod szital. a pracownik musi sie zaszczepic i mimo wszystko powinien miec wrocone. inne firmy ktore tam byly wracaly.
EWA 2016-09-02 14:13:36
Pracowałam dla Pawlaka J.
Okropny z niego burak i h..m.
Oszukuje na wynagrodzeniu i pisze fikcyjne umowy na już nie pracujących ludzi.
bosh 2016-09-02 16:37:54
Wiecie czy wciąż jest poszukiwany pracownik gospodarczy w Tychach? Niby jest umowa zlecenia, ale stawka to około 10zł a pewnie i tak dochodzi do tego odpowiednia premia. Najważniejsze jest to, że dbają o swoich pracowników, bo atmosfera znacznie dopisuje.
JAREK 2016-11-16 16:33:02
FIRMA Clar SYSTEM POZNAŃ BRAK SŁÓW KTÓRA NIE DBA O PRACOWNIKÓW DBA O SWOJE TYLKO INTERESY TWORZĄC KILKA SPÓłEK UTRZYMUJE SIĘ Z PEFRONU ZATRUDNIA NA UMOWE ZLECENIE CHOCIAŻ POWINŁA DOPRAĆ SIĘ INSPEKCJA PRACY DO DUPY NAJWIĘKSZA FIRMA KTÓRA WYKORZYSTUJE LUDZI PONIŻA LUDZIE ROBIĄ PO 3 DNI PO 12 godzin . NIE PŁACI ZA NIEDZIELE ANI SOBOTE ANI WIĘCEJ ZA NADGODZINY . TYLKO ZATRUDNIA RENCISTÓW I Z GRUPĄ ABY DOSTAĆ DOTACJE UNIJNE . TA FIRMA BRAK SŁÓW JAKO OSOBY SPRZĄTAJĄCE NIE ZAROBICIE BO NIE PŁACĄ OPINIA BYŁEGO PRACOWNIKA Omijać z daleka . A KIEROWNICTWO NIGDY NIC NIE WIEDZĄ I TAK SAMO POKAZUJĄ JAK BY WSZYSTKIE ROZUMY ZJEDLI BRAK SZACUNKU ZASTRASZANIE WULGARYZMY BO BRAKNIE IM LUDZI DO PRACY . LUDZIE SĄ DWA DNI NIE ROBI SIĘ PO 8 godz tylko 12 .
Były pracownikkkk 2016-11-25 14:10:20
Oddział Katowice brak słów... pracowałem na jednym z obiektów przemysłowych w ochronie...za przeproszeniem dowódca od siedmiu boleści co przychodzi na 16h pracy się wyspać,udaje pana i władcę myśli że jest nie do ruszenia. Pan M.G. Jego chamskie,wrecz wulgarne zachowanie jest karygodne do osoby która na stanowisku dowódcy powinna być przykładem dla pozostałych pracowników. Jeżeli zatrudniają np nowa osobę i jest nią dziewczyna to robi podchody typu wyjazd integracyjny,wspolne dnióweczki itp...ale co zrobisz,nic nie zrobisz ..("jak w domu nie pożre,to idzie na miasto...") Kiedy prosiłem o trzy dni wolnego w miesiącu to miał z tym bardzo duży problem..by mi je dać na grafiku. Natomiast on zawsze miał takie wolne i tyle ile potrzebował gdyż grafik zawsze robił pod siebie. Kiedy się odezwalem to mi powiedział że jestem nowy...to ja się kur....pytam a co to ma do rzeczy. Miesiąc ma przykładowo 31dni...każdemu w miesiącu należy sie góra 8dni wolnego obojętnie jak je sobie rozlozysz,byle nie pod rząd...nikt na obiekcie nigdy nie miał żadnych wygórowanych wymagań...a zatrudniając osoby z grupa w zakładzie pracy chronionej chyba liczyliscie się z tym że od czasu do czasu każdy musi pójść do lekarza na np badania kontrolne itp. Po prostu żenada...a główny kierownik go kryje,czemu to chyba nie muszę mówić,na wzajem się kryją,bo to co tam się dzieje powinno się otrzeć o inspekcję pracy i prokuraturę.
natali0014 2016-11-28 18:05:04
witam czy moze ktos wie gdzie gdzie przeniosla sie ta firma z lublina kierowniczka byla pani Edyta to byl szpital na kruczkowskiego bo nie moge odzyskac ksiazeczki zdrowia
Zostaw swoją opinię o Clar system - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clar system