logo Clar system

Clar system

Poznań

Opinie o Clar system

Tutu 2016-07-22 11:04
Czy ktoś pracuje w katowicach urząd wojewódzki w clarsystem? Mam propozycję pracy
1
PB 2016-08-04 16:28
oswiadczenie. Niemniejszy tekst nie jest wymiezony przeciwko nikomu ma ne celu jedynie ostrzec przed nieuciwa praktyka Firmy CS a jakikolwiek kontakt z ww firmy oraz własciciela ww numeru bedzie traktowany jako naruszenie Art. 190 KK przez CS ul. Przemyslowa 8 i/lub ww osobe, zaś ocene tej firmy i/lub postępowania ww osoby pozostawiam w opini czytelnikow forum
Nie znaja sie na przepisach prawa w tym przepisow kp. To nie jest zadna firma tylko jakas babka spod nr 660567159 (numer podany przez włascicela ww. Numeru) wydzwania do osob niepelnosprawnych pod pretekstem pseudo pracy na pracownika biurowego itp. niby ze jest to ww. Firma i wyludza dane żadajac ich dostarczenia na pseudo rozmowe . W praktyce to jest jedna wielka lipa.
PB 2016-08-04 16:29
oswiadczenie. Niemniejszy tekst nie jest wymiezony przeciwko nikomu ma ne celu jedynie ostrzec przed nieuciwa praktyka Firmy CS a jakikolwiek kontakt z ww firmy oraz własciciela ww numeru bedzie traktowany jako naruszenie Art. 190 KK przez CS ul. Przemyslowa 8 i/lub ww osobe, zaś ocene tej firmy i/lub postępowania ww osoby pozostawiam w opini czytelnikow forum
Nie znaja sie na przepisach prawa w tym przepisow kp. To nie jest zadna firma tylko jakas babka spod nr 660567159 (numer podany przez włascicela ww. Numeru) wydzwania do osob niepelnosprawnych pod pretekstem pseudo pracy na pracownika biurowego itp. niby ze jest to ww. Firma i wyludza dane żadajac ich dostarczenia na pseudo rozmowe . W praktyce to jest jedna wielka lipa.
PB 2016-08-04 18:46
oswiadczenie. Niemniejszy tekst nie jest wymiezony przeciwko nikomu ma ne celu jedynie ostrzec przed nieuciwa praktyka Firmy CS a jakikolwiek kontakt z ww firmy oraz własciciela ww numeru bedzie traktowany jako naruszenie Art. 190 KK przez CS ul. Przemyslowa 8 i/lub ww osobe, zaś ocene tej firmy i/lub postępowania ww osoby pozostawiam w opini czytelnikow forum
Nie znaja sie na przepisach prawa w tym przepisow kp. To nie jest zadna firma tylko jakas babka spod nr 660567159 (numer podany przez włascicela ww. Numeru) wydzwania do osob niepelnosprawnych pod pretekstem pseudo pracy na pracownika biurowego itp. niby ze jest to ww. Firma i wyludza dane żadajac ich dostarczenia na pseudo rozmowe . W praktyce to jest jedna wielka lipa.
1
Sławek 2016-08-07 12:07
Ta firma to cała pomyłka razem z dyrekcją w warszawie !!!
Handlują danymi osobowymi i wyłudzają dofinansowanie od państwa za zatrudnianie osób niepełnosprawnych, to jest agencja pracy tymczasowej.
Omijajcie tą firmę wielkim łukiem bo nawet składek normalnych nieumiejącą opłacać.
4
ruda 2016-08-20 14:22
witam pracowalam w firmie Clar system CIieszyn Marklowice od wrzesnia zeslego roku nie polecam nikomu pracy w tej firmie jeden drugiemu dolki kopie zero szacunku dla ludzi a kierownictwo to oszysci potrafia wykorzystac ludzi a po pol roku zwolnic dla mnie firma Clar system to nic wiecej jak oszusci iniewdziecznicy odradzam komu kolwiek podjecia pracy w tejze firmie no chyba ze chcecie byc potraktowani jak psy
9
były pracownik 2016-08-20 22:14
ja rowniez przylacze sie o prace w inowroclawskim szpitalu przez clar system kierowniczka wykorzystuje bardzo a ponadto nie wolno chorowac. a ponadto nie chca wracac za szczepienia przecw zoltacce . gdzie powinni bo naleza pod szital. a pracownik musi sie zaszczepic i mimo wszystko powinien miec wrocone. inne firmy ktore tam byly wracaly.
5
EWA 2016-09-02 14:13
Pracowałam dla Pawlaka J.
Okropny z niego burak i h..m.
Oszukuje na wynagrodzeniu i pisze fikcyjne umowy na już nie pracujących ludzi.
4
bosh 2016-09-02 16:37
Wiecie czy wciąż jest poszukiwany pracownik gospodarczy w Tychach? Niby jest umowa zlecenia, ale stawka to około 10zł a pewnie i tak dochodzi do tego odpowiednia premia. Najważniejsze jest to, że dbają o swoich pracowników, bo atmosfera znacznie dopisuje.
JAREK 2016-11-16 16:33
FIRMA Clar SYSTEM POZNAŃ BRAK SŁÓW KTÓRA NIE DBA O PRACOWNIKÓW DBA O SWOJE TYLKO INTERESY TWORZĄC KILKA SPÓłEK UTRZYMUJE SIĘ Z PEFRONU ZATRUDNIA NA UMOWE ZLECENIE CHOCIAŻ POWINŁA DOPRAĆ SIĘ INSPEKCJA PRACY DO DUPY NAJWIĘKSZA FIRMA KTÓRA WYKORZYSTUJE LUDZI PONIŻA LUDZIE ROBIĄ PO 3 DNI PO 12 godzin . NIE PŁACI ZA NIEDZIELE ANI SOBOTE ANI WIĘCEJ ZA NADGODZINY . TYLKO ZATRUDNIA RENCISTÓW I Z GRUPĄ ABY DOSTAĆ DOTACJE UNIJNE . TA FIRMA BRAK SŁÓW JAKO OSOBY SPRZĄTAJĄCE NIE ZAROBICIE BO NIE PŁACĄ OPINIA BYŁEGO PRACOWNIKA Omijać z daleka . A KIEROWNICTWO NIGDY NIC NIE WIEDZĄ I TAK SAMO POKAZUJĄ JAK BY WSZYSTKIE ROZUMY ZJEDLI BRAK SZACUNKU ZASTRASZANIE WULGARYZMY BO BRAKNIE IM LUDZI DO PRACY . LUDZIE SĄ DWA DNI NIE ROBI SIĘ PO 8 godz tylko 12 .
10
Były pracownikkkk 2016-11-25 14:10
Oddział Katowice brak słów... pracowałem na jednym z obiektów przemysłowych w ochronie...za przeproszeniem dowódca od siedmiu boleści co przychodzi na 16h pracy się wyspać,udaje pana i władcę myśli że jest nie do ruszenia. Pan M.G. Jego chamskie,wrecz wulgarne zachowanie jest karygodne do osoby która na stanowisku dowódcy powinna być przykładem dla pozostałych pracowników. Jeżeli zatrudniają np nowa osobę i jest nią dziewczyna to robi podchody typu wyjazd integracyjny,wspolne dnióweczki itp...ale co zrobisz,nic nie zrobisz ..("jak w domu nie pożre,to idzie na miasto...") Kiedy prosiłem o trzy dni wolnego w miesiącu to miał z tym bardzo duży problem..by mi je dać na grafiku. Natomiast on zawsze miał takie wolne i tyle ile potrzebował gdyż grafik zawsze robił pod siebie. Kiedy się odezwalem to mi powiedział że jestem nowy...to ja się kur....pytam a co to ma do rzeczy. Miesiąc ma przykładowo 31dni...każdemu w miesiącu należy sie góra 8dni wolnego obojętnie jak je sobie rozlozysz,byle nie pod rząd...nikt na obiekcie nigdy nie miał żadnych wygórowanych wymagań...a zatrudniając osoby z grupa w zakładzie pracy chronionej chyba liczyliscie się z tym że od czasu do czasu każdy musi pójść do lekarza na np badania kontrolne itp. Po prostu żenada...a główny kierownik go kryje,czemu to chyba nie muszę mówić,na wzajem się kryją,bo to co tam się dzieje powinno się otrzeć o inspekcję pracy i prokuraturę.
4
natali0014 2016-11-28 18:05
witam czy moze ktos wie gdzie gdzie przeniosla sie ta firma z lublina kierowniczka byla pani Edyta to byl szpital na kruczkowskiego bo nie moge odzyskac ksiazeczki zdrowia
3
angela 2016-12-18 20:18
A Pan Dyrektor Makroregionu Wielkoolski niejaki Bogusłąw dalej popycha koordynatorke Ewe ?
Pewnie tak ,bo maja przecież codzienne spotkania w AWF.ciekawe czy zona Bogusława o tym wie?
To bzykanko trwa już długo i ma wpływ na karierę Ewy koordynatorki,lansowana. A pracowników liniowych w d... ma.Nygus z niej jakich mało,wysługuje się brygadzistkami Marzenka ,Wiesia inne normalne z roboty wywaili.Ciekawe co czescy własciele na to
14
RAMZES 2016-12-23 15:16
WITAM CO KTOS O ATOLIV W OLAWIE NA TEMAT CLAR SYSTEM
mac 29 2017-01-04 13:37
Witam nie polecam tej firmy pracowałem tam 5 miesięcy nie polecam gdy spytałem Pania brygazistke kiedy bedzie umowa ciagle było nie wiem itp gdy dostałem umowę to na 1 m c i tak ciągle Pozniej dostałem wypowiedzenie bez podania przyczyny pewna osoba nie powina być brygadzista

a tak wogle powinien odwiedzic ich Pip o raz Sanepit jedyne to ze kasa był w miare terminowo ale odradzam
11
Pucuś 2017-01-13 13:16
Praca fizyczna nigdy nie jest do końca miła. Do najprostszych prac zawsze znajdą się ludzie ale taka firma jest bardzo potrzebna.
Zbigniew 2017-01-17 00:03
Firma chce zarobić jak najwięcej kosztem każdego pracownika i środkami z PFRON i z UE. Od człowieka ważniejsze jest np.oszczędność płynu do mycia,oszczędność ubrania roboczego czy papieru. Ale to norma w firmach ochroniarskich,sprzątających, pośredniczących itp. Pracuję od 3 lat. Zawsze mogę się zwolnić i iść do innej tego typu firmy i mieć te same pieniądze i ten sam szacunek i ten sam kit wciskany.
5
Czyścioch 2017-01-18 15:29
Clar zatrudnia ludzi, dając możliwość utrzymania się. Polska to nie są Niemcy gdzie obowiązują inne stawki.
Katja 2017-01-23 13:56
Witam.
Proszę o informację o warunkach pracy w Czachorowie koło Gostynia.
Nie słyszałam nic wcześniej o tej firmie a chciałabym złożyć tam papiery.
Oferta pracy dotyczy : pracownik magazynu , przyjmowanie zamówień lub coś w tym stylu.
Z góry dzięki.
Ala 2017-01-25 21:44
A straszenie ludzi że ich się zwolni jak nie przyjdą po godzinach do pracy to normalne jest w Polsce?!
A nie płacenie za nadgodziny i nie opłacanie składek ZUS też jest normalne w Polsce?!
A zatrudnianie ludzi ze wschodu na tz. martwe dusze aby mógł pracować u nich bułgar lub Ukrainiec to normalne jest!?
Wyłudzenia pieniędzy od państwa za zatrudnienie osób niepełnosprawnych a ludziom mówi się że niema żadnego dofinansowania dla nich a oni sami rozpisują te pieniądze na pracowników ale im ich nie dają tylko jakiś cudem znikają z firmy . Czy to normalne jest w Polsce!?
Najgorzej jest rejonu warszawski i okolice.
8
anne 2017-01-25 21:50
ja pracowałam w fimie kilka lat. Okres ten uważam za stracony. Otworzyłam własną firmę przez franczyzę, kontakt znalazłam na http://polskafranczyza.pl/index.php i teraz wiem, że żyję:) tzw franchising sami sprawdźcie. Powodzenia!
2
Zrywak 2017-01-30 20:04
Czy Clar ma w ofercie etat brygadzisty w Krakowie? Zależy mi i jesli ktoś wie proszę o informacje,? Ile dni w tygodniu jest praca? Bardzo dziękuję!!
malpa1977 2017-02-01 12:02
to najgorsza firma jaka moze byc brygadzisci wyrzywaja sie na pracownikach strasza dyscyplinarkami ublizaja
5
malpa1977 2017-02-01 12:02
to najgorsza firma jaka moze byc brygadzisci wyrzywaja sie na pracownikach strasza dyscyplinarkami ublizaja
8
Sprzatająca 2017-02-06 22:54
Zawsze można zmienić pracę o ile mamy takie zdolności. Ta firma ma taki a nie inny charakter pracy a ludzie najlepiej by sobie posiedzieli. Firma spoko musi chyba pomyśleć o zmianie załogi!! może to konkurencja?
2
mek 2017-02-09 13:59
po podwyżce najniższej krajowej na 2000 brutto firma pozmieniała etaty z całego na 3/4 - zakres obowiązków bez zmian oczywiście. Biedni przedsiębiorcy, muszą oszczędzać, bo niedługo na chleb im zabraknie...gdyby nie PFRON umarliby z głodu...Osoby pracujące u nich od ponad 10 lat nie mają wciąż stałej umowy, bo po wygaśnięciu drugiej przenoszeni są do siostrzanej spółki i biznes się kręci...Wyzysk i czerpanie korzyści z niedoinformowania i niezaradności życiowej pracowników, których większość z nich to osoby niepełnosprawne a także dojenie PFRONu, który, dziwię się, że jeszcze funkcjonuje....
6
Patrol 2017-02-19 11:16
Widziałem ofertę na stanowisko pracownika ochrony. Słyszałem, że to dobra firma i chce złożyć cv ile moge dostać na poczatek kasy? Czy podpisuję umowę o pracę? Jak duże obiekty są do ochrony? Czy wypłata jest płatna w terminie bo to dla mnie jest ważne?
Patrycja 2017-03-01 12:37
Czy wiesz, gdzie firma informuje o aktualnych propozycjach współpracy? Jeśli nie warto zajrzeć do wywiadu http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,20180,wywiad-ewelina-waskowiak-monika-przyborska
xyz 2017-03-05 19:24
Czy ktoś prcował jako Koordynator projektu ?
Xyz
Patrycja 2017-03-08 10:13
Pracownik Gospodarczy-jak wyglądają warunki pracy na tym stanowisku?
kaban 2017-05-09 13:03
pracuję w UDT Bydgoszcz ostatnio jedna z pań sprzataczek ,ktorą zatrudnia firma CLAR w Bydgoszczy powiedziala mi,ze musiala przyjsc z urlopu do pracy poniewaz kierownik ww firmy stanowczo powiadomil ją, że jak nie stawi sie do pracy to ją zwolni, bezczelny typ
Piotr 2017-05-09 18:29
@kaban Gdybyś znał trochę przepisy kodeksu pracy to wiedziałbyś, że są przepisy zezwalające na ściągnięcie pracownika z urlopu z ważnych powodów. Wydaje mi się, że jeśli jest to możliwe to trzeba być człowiekiem.
Znam Piotra 2017-05-09 19:59
Gdybyś znał znaczenie słowa mobing to nie mędrkowałbys tutaj na forum...
Nie te czasy Panie Czarny Piotrusiu.
Znam Piotra 2017-05-09 20:00
Gdybyś znał znaczenie słowa mobing to nie mędrkowałbys tutaj na forum...
Nie te czasy Panie Czarny Piotrusiu.
Pirol 2017-05-16 18:50
Ja uważam, że jak człowiek pracuje w firmie i zachodzi potrzeba przerwania urlopu to chyba można postąpić jak człowiek. Przecież urlop dostaje sie w całej wysokości.
Były pracownik 2017-06-02 00:05
Uwaga ❕
Powiem krótko zwięźle i na temat, z tego co czytam to większość ma rację. Jeśli się SZANUJECIE to z dala od tej firmy sami oszuści zakłamana władza.Firma oferuje najniższą krajową bez żadnej premii gdzie wymagania duże i dokładają coraz więcej pracy . Brygadziści nieżyczliwi, traktują cię z góry i szydzą z ciebie. A dokładnie p. T.B.na obiekcie Cargill w Kiszkowie potrzebne mu SZKOLENIE z - CZŁOWIECZEŃSTWA - empatii - jak mówić prawdę - szacunku dla drugiego człowieka. Mobbing to u niego podstawa. Oferuje śmieszne miesięczne i dwumiesięczne umowy, są też osoby, które pracowały bądź pracują jeszcze bez umów i zdolności do pracy. Po każdej przepracowanej umowie trzeba wykorzystać urlop, bo następna umowa będzie z innej spółki. Pracownicy nie otrzymują pasków wynagrodzeń. Jako,że jest duża rotacja pracowników odzież ochronną jeden nosi po drugim. Nie ma szafek śniadaniowych, więc śniadanie trzeba przechowywać w pomieszczeniu ze środkami chemicznymi.Środki czystości typu mopy, trzonki, wózki do sprzątania wszystko to jest na pograniczu, a najlepiej gdybyś kupił sam. Firma "doi " PEFRON aż miło, a pracownik ma zero jakiegokolwiek pakietu socjalnego, brak zwrotów za recepty i za przejazd.WYZYSK TOTALNY !!! Ja się więc pytam gdzie kontrole PIP, PEFRON-u itp ??? Wysoce nierzetelni wyzyskiwacze ... czas najwyższy poinformować prokuraturę.
2
Pucuś 2017-06-08 22:25
Clar system chyba ciągle sie rozrasta? Mają taka dużą ofertę pracy.
BB 2017-06-18 22:37
W katowicach kierowniczka przesiaduje u konkurencji i słyszałam że idzie do nich razem ludzimi do chorzowa
1
BB 2017-06-18 22:38
W katowicach kierowniczka przesiaduje u konkurencji i słyszałam że idzie do nich razem ludzimi do chorzowa
1
Pucuś 2017-06-20 18:23
Myślę, że każdy człowiek bez względu na wykształcenie czy wykonywaną pracę zasługuje na szacunek. Jeśli dzieje się coś niewłaściwego to ktoś powinien się tym zająć i zgłosić.
4
SEBUS 2017-06-24 20:16
Witam.Pracowalem na termach maltanskich ludzie to jest sadyzm za 10 zl na godzine nie da sie za takie wynagrodzenie godnie zyc.Nie polecam tej pracy !!!.
1
Pucuś 2017-06-24 22:23
Widzę, że firma bardzo stara się żeby mieć dużo ofert pracy. Niestety dużo osób tylko narzeka. Tak to już jest i długo pozostanie. Osoby z mniejszym wykształceniem nie dostana pracy dyrektora ale roszczenia mają,
Bolo 2017-06-26 09:49
Pracować trzeba wszędzie żadna praca nie hańbi, szanujący się człowiek nie pozwoli sobie na traktowanie poniżej godności . Czytając komentarze stwierdzam,że firma lubi się wysługiwać ludźmi chorymi robiąc im wodę z mózgu .. takich im potrzeba. A Ty Pucuś pewnie liżesz d*** tym dyrektorom i stad masz takie podzielne opinie.
3
SEBUS 2017-06-28 14:09
Bolo zadna praca nie hanbi to fakt tylko wynagrodzenie niskie juz tak !!!
Pucuś 2017-07-05 08:29
Zawsze można samemu organizować sobie prace i nie pracować na nikogo!
SEBUS 2017-07-10 09:58
To wstyd zenujace wynagrodzenie umowa smieciowa brak przyszlosci poraszka !!! Omijajcie szerokim lukiem ta prace to jest wyzysk czlowieka !!!
3
Szukam 2017-07-12 10:47
Może ktoś napisać czy miał osobisty kontakt z panią prezes tej firmy?
Klocek 2017-07-13 11:48
Jeśli ktoś nie czuje powołania do pracy przy porządkach czy też w ochronie obiektów to zawsze może pracować w innej dobrej firmie. Ostatecznie może założyć własną firmę i będzie wiedział jak to jest dobrze.
Angelika 2017-07-13 12:52
Szef firmy powinien potrafic sie dzielic zyskiem a nie dawac najnisza krajowa za taka charowke na termach maltanskich w poznaniu oboz, pracy !!! Ja robie tam na nockach i to juz dlugi okres czasu to wiem najlepiej ze to gowniana jest praca !!!.Dlatego chodze tam z nodow bo w chacie nie mam co ze soba zrobic !!!
3
Pucuś 2017-07-16 12:40
Nikt nie zmusza nikogo do pracy przy porządkach. Jeśli tylko wykształcenie pozwala to można podjąć pracę bardziej ambitną. Jeśli nie można to niestety nie macie wyboru.
Zostaw swoją opinię o Clar system - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clar system