Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Format", "Lambda"

Pracowałeś w firmie "Format", "Lambda" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mieciek - 2015-07-03 22:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asked - 2015-07-03 17:33:37]:
jaka zazdrość - to tylko wkurzenie gdy robisz po 250-260 godzin dostajesz kase za 150 bo ponoć mały przerób a goguś pływa jachtem po Adriatyku i szaleje maserati po monte carlo - ja przewiduje jeszcze miesiąc max 2 i będzie afera jak z AMBER GOLD policzcie sobie jak goguś ma 1.000 pracowników i nagle się zwinie nia płacąc im przynajmniej za ostatni miesiąc to ile mu zostanie
1.000 x 1.600 euro = 1.600.000 EURO + nie popłaci zusów i kwater - zobaczycie za kilk miesięcy w Szwecji już związki się skumały że lambda nielegalnie deleguje ludzi z polski i będzie taka jazda że hej
zdjecie uzytkownika
dik - 2015-07-03 22:57:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lambda jest to firma nasawiona na wyzysk pracownika za godz nadlidzbowe zarabia gruba kase nikt mi nie powie ze jest okej jak niejest pensji nie ma na czas pracujesz o wiele wiecej niz 153 godz pracowalem w malme kierownik nacpany chodzil po budowie wyzywal ludzi od polaczkow chora firma
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-07-05 00:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mieciek - 2015-07-03 22:09:19]:
wiesz co jednak przedmówca miał racje. zazdroscisz!
mialem firme i nie jest prosto ja zamknac tak aby nie mozna bylo jej znalesc i jej wlasciciela.
wiec nie wypisuj glupot.
zwiazki - ja jakos im nie ufam. jak dla mnie maja malo do gadania.
niby chca dobrze a jakos im nie wychodzi.
piszesz że ci w szwecji tak zle , a ja w niej pracuje od 2013 roku i przerwami i jakos nie nazekam.
co do terminowosci a ty zawsze wszystko robisz tak jak ci kazą na budowie czy sie opierdalasz i robisz sobie do pol godizny przerwe na papieroska.
rzuć kamieniem jak masz czyste sumienie!!
zdjecie uzytkownika
Warto walczyc o swoje - 2015-07-05 23:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie pracujący w Niemczech kierujcie swoje skargi do Zollverwaltung. Zollverwartung Zrobi z Lambdą Formatem porządek , zapewniam was.
Wszystkie wasze nadgodziny Wam oddadzą .
Pozdrawiam i walczcie z takimi nieuczciwymi pracodawcami.
zdjecie uzytkownika
max - 2015-07-08 09:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolega wyżej ma racje działać konkretnie,a nie beda sie bawić za twoje.Nikt nie mowi zeby szefostwo nie mialo,ale odrozniajmy wyzysk od pracy. Odwagi
zdjecie uzytkownika
Polak z DE - 2015-07-12 22:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Urząd kontrolujący pracodawców w Niemczech to Amt fur Arbeitsschutz i to tam należy kierować skargi na pracodawcę
zdjecie uzytkownika
miecio - 2015-07-13 15:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem kiedyś w tej firmie i to pod kierownikiem Zurkiem. Ztego co czytam to to śmiem twierdzić, że opinie opisują słabi zawodnicy.
zdjecie uzytkownika
sebcio - 2015-07-13 21:59:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miecio a pod kierownikiem Shmidtem pracowałes?? to co sie dzieje teraz w tej firmie - woła o pomstę do nieba!!!! banda oszustów i złodziei!!! Format ma zakaz pracy w Niemczech za łamanie praw pracowniczych to stwozryli nowego wyzyskiwacza - Lambdę - Format.........
zdjecie uzytkownika
ken - 2015-07-14 15:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak samo we francji po nalocie związków nagła zmiana nazwy z format na lambda; to samo w Szwecji; to samo w Finlandii
zdjecie uzytkownika
odp - 2015-07-19 11:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ken - 2015-07-14 15:44:22]:
nie spotkalem na umowie nazyw format-lambda
Format samo lub Lambda tak, ale nie razem.
nie zmienili nazwy tylko przeniesli pracowników do innej spółki - wiem , dobrze to znam bo ... w tedy pracowałem w finlandii 2008 i wiem jak to sie odbywało.
na własnej skurze tego doswiadczyłem.
nie pamietam dobrze dla czego była zmiana spółki - dawno juz to było, ale była zmiana.
format dalej istnieje teraz jest znowu w finlandi i dobrze działa, jest też w szwecji wiem bo cały czas u nich pracuje.
ja jak mam problem to dzwonie do biura i go wyjaśniam ale nie z modrą jak to robi 3/4 z was tylko kulturalnie wyjaśniam.
drzeć sie można jak ma się dowody, a nie domysły.
za nadgodziny wypłaty są po 2 lub 3 miesiacach u nich przynajmniej tak jest w finlandii.
zdjecie uzytkownika
spoko - 2015-07-24 19:12:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem,firma wyzysk,w Warszawie usłyszysz od pani G wszystko super!gorzej na miejscu,byłem ostrzegam,uciekać
zdjecie uzytkownika
wike - 2015-08-01 21:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [odp - 2015-07-19 11:30:10]:
ta odpowiedź jest napisana przez kogoś z biura bo cały format czy lambda czy srambda wie że przenoszenie ludzi; kasy; i budów z formatu do lambdy było spowodowane tym że najlepsza firma na swiecie "format" tak świetnie płaciła pracownikom na budowach we francji i Szwecji że było i jest postepowanie w prokuraturze ; policji a nawet w urzędach do waliki z korppcją w tych państwach ;więc proszę o nie wprowadzanie czytelników w błąd
zdjecie uzytkownika
? - 2015-08-02 10:38:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wike - 2015-08-01 21:29:47]:
udowodnij, słowa to słowa, pokaż dowody.

w innym przypadku firma może Cię oskarżyć o pomówienie i zniesławienie!!!
zdjecie uzytkownika
elwir - 2015-08-03 01:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam wiem swoje pracowałem i napisze tak prosze uciekac od tego pracodawcy,jakies godz.do odbioru,400euro i pare innych niespodzianek czeka na pracownika.Lepiej sie nie zadawac,a jak ktos ciekawy,to w droge po kase!!! A i prosze sobie przypomniec ze ostrzegałem!!
zdjecie uzytkownika
sum - 2015-08-04 11:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam kręcą jak każda firma lewe zaliczki jakiś angielski do podpisu to co w biurze mówią to nawet proszę nie słuchać wysyłają ludzi na 5 dni do Szwecji Chore a ci co mówią że jest ok to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda podstawione pupilki i proszę nie wprowadzajcie ludzi w błąd zachwalając tę firmę robią wszystko przeciwko pracownikowi a nie dla pracownika umowy to bardzo dobry prawnik im wymyśla szukajcie coś innego
zdjecie uzytkownika
maliniak - 2015-08-04 12:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w pierwszym miesiącu zabiorą ci 400e niekiedy za ruine w której musisz mieszkać angielski przymusowy do zapłaty ale z kąt wziąć internet w takim lokum zmiany popołudniowe i niema za to dodatkowej kasy bo skąd wziąć kiedy przedstawiciele firmy podróżują prywatnymi odrzutowcami to jest prawda oj nierobi się tak z ludzmi Lambdo-Srambdo bo kłamstwo ma krótkie nogi
zdjecie uzytkownika
mark - 2015-08-04 21:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [? - 2015-08-02 10:38:31]:
oczywiście Wojciech.m bo tak powinno się pisać jego nazwisko może wszystkich pozwać ; domniemywam iż przy tak prowadzonej działalności posiada cały zespól prawników bo w normalnym kraju już dawno by siedział
Pozatym można kogoś pozwać za naruszenie dobrego imienia ALE TYLKO GDY TAKOWE SIĘ POSIADA - i tutaj rodzi się pytanie ; więc Wojtusiu zapytaj swoich prawników czy TY MOŻESZ KOGOŚ POZWAĆ ; CZY TY SPOSIADASZ DOBRE IMIE ??? ; masz dowody że takie posiadasz ??? nie sądze
zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-08-06 18:16:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mark - 2015-08-04 21:28:32]:
a z tego co wiem zawsze szukają takiej kwatery aby nie było internetu aby nie można pisać do związków czy zollamtu
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-08-06 20:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pisac do zwiazkow,albo dzwonic a wiadomo niemiecka interwencja w tych sprawach jest konkretna.Nie dajcie sie panowie lupic!!!
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-07 12:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
żal - 2015-08-07 12:39:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aż mnie żal ściska jak to czytam.
nie masz języka w gębie nie możesz puść do kiero i poprosić o zakup internetu?!
Niby się uczysz a neta masz za darmo bo firma płaci.
za miast narzekać załątw cos, na tacy nic nie dostaniesz.
kuźwa ale z was debile, my nie mieliśmy neta poszliśmy do kierownika i za 2 dni dostaliśmy modem i doładowanie do neta.
myśl a nie marudź - dzieciaku!!
zdjecie uzytkownika
kaucja - 2015-08-07 12:42:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie o co wam chodzi z tą kaucją, każda firma sie jakoś zabezpiecza, masz kaucje którą ci oddają.
wiec o chodzi????

czepiacie się jak byście w zadnej innej firmie nie pracowali za granicą

ogarnijta się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
ludek - 2015-08-07 16:06:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Syf,uciekłem,tyle w temacie!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-08-09 00:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Szwecji,(kaułcja nie pisz bzdur żadna pozadna firma nie bieze kaułcji,a pracowałem już w kilkunastu a twoja to jest chyba pierwsza)i nie bylo miesiaca zeby nie bylo cos nie tak!!!a mianowice kroili groba kase na mieszkaniach co miesiac to brali wiecej za mieszkanie,bylo coraz wiecej pracy i obowiazkow a mniej kasy nadgodziny nie platne(rodzina i pupilki kierownika kasowali nasze nadgodziny)jak przychodził na budowe przedstawiciel związków oczywisie polak to kierownik nam zapowiedzial ze ktory bedzie z nim rozmawial to natychmiast zjeżdza do polski,malo tego jak ktos sie upomnial o kase ze ma malo wyplate to tez zjezdzal,punktem kulminacyjnym bylo to,gdy poszedlem skatewerket(urzad skarbowy w szwecji)ze jestem tam nie legalnie,zaczolem wyjasniac bylo gorzej!!!i tak zrezygnowalem!Tylko rodzinka kierownika i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktozy naprwde nic nie potrafia i jezyka nie znaja maja sie dobrze!!!!a ludzie kturzy sie znaja na robocie i sa ambitni nic tam nie asiagna i nie zarobia tylko czas zmarnuja!i nerwy zszarpia!!a jeszcze jedna nie piszczie bzdur ze wam kierownik internet zalatwi,bo nie zalatwi!!!!a i jak macie problem to odrazu walcie do zwiazkow nie czekajcie na nic,ja tak zrobilem!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa merytoryczna,uprzejma.Od strony biura wszystko ok.pieknie ładnie.Panie informuja wyczerpujaco,po prostu pieknie,no i oczywiście zarobicie duże pieniądze.Natomiast w Niemczech na budowie,nastepuja pewne korekty,oczywiście na niekorzyśc pracownika i z duzych pieniażkow nici,natomiast przybywa troche godzin tzw.gratis,czyli dla firmy.Grunt to bajer i tak to non stop rotacja,wyzysk!
Pytania: Nie wystepowaly takie,a o co mieli pytać jak bus uciekl z ludzmi to trzeba na biegu nowych dopchać żeby byl stan na budowie,bo za każdego jast kasa dla firmy.Co nie wiaże sie z kasa dla ciebie i tak to dziala.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-23 12:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik Lambady - 2015-08-23 12:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkie opinie , które tu czytam są pisane ludzi biura w warszawie lub kierowników budów. Nie marnujcie czasu i własnych nerwów na tą firmą. Firmą , która okrada ludzi z nadgodzin , nie daje diet a bank godzin jest wielką ściemą. Nie mam płatnych urlopów. Unikac Lambady.
zdjecie uzytkownika
feksel - 2015-08-25 20:25:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli te negatywne wpisy to wszystko jest prawda, to ja sie zastanawiam dlaczego jeszcze pracujecie tutaj w firmie. Zastanawia mnie tez jakim cudem oni utrzymuja sie w branży, przecież taka opinia powinna ich przescigac. Może te wszystkie wpisy pochodza od narzekaczy i bardzo niezadowolonych z kazdych warunków pracy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Format", "Lambda"

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy "Format", "Lambda"?
Zadaj pytanie
alert