Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Format", "Lambda"

Pracowałeś w firmie "Format", "Lambda" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
prezes - 2016-02-10 17:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak macie racje która firma pobiera kałcję to jest chore jeszcze nie wypłacają za dojazd swoim samochodem do miejsca pracy nie chcą kierownictwo z firmowych pieniędzy tankować samochodów za paliwo mi są wini już 8 miesięcy nie polecam tej firmy
zdjecie uzytkownika
Urwis - 2016-02-10 20:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem na BASF w Niemczech złodziejka firma,NIE POLECAM,kto nie uwierzy to niech napisze jak wróci.Ją wyrazilem i otrzegam,a co pani G w WAWA to zwykły kit,na budowie dopiero się wyjaśnia soboty gratis i jeszcze parę niespodzianek.Ostrzegał em!
zdjecie uzytkownika
ololo - 2016-02-11 09:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja sie tak zastanawiam, czy w wiecie po co jest kaucja? Kaucja jest po to ze jak cos zniszczysz na mieszkaniu to ci juz jej nie oddadza...proste
zdjecie uzytkownika
ololo - 2016-02-11 09:45:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prezes - 2016-02-10 17:25:53]:
A po co jezdzisz swoim samochodem? Oni maja swoje wiec nie musza Ci dawac na paliwo, chcesz to jezdzisz... twoj wybor
zdjecie uzytkownika
auto - 2016-02-11 11:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak jedziesz swoim autem zbieraj rachunki, mi oddali wszystko , przedstawiłem, dwa rachunki i dostałem zwrot po 2 tygodniach, wiec sam nawaliłeś to się nie czepiaj firmy jak jesteś sierota
zdjecie uzytkownika
gabor - 2016-02-11 16:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,
gdzie robiliście badania do pracy dla montera K-G w Gdańsku, bo bez podpisanej umowy z lekarzem medycyny pracy jest problem.....
zdjecie uzytkownika
Stasiek - 2016-02-12 21:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm, może popytaj w prywatnych placówkach. Dziwne, że nie piszą o tym od razu w ofercie, nie zawracaliby głowy. Piszą jedynie, że 3 lata doświadczenia i chęć do pracy..
zdjecie uzytkownika
Jozek - 2016-02-12 21:18:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej gaborze. Wyszedl ci ten wyjazd? Kiedy jedziesz?
zdjecie uzytkownika
Jozek - 2016-02-12 21:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej gaborze. Wyszedl ci ten wyjazd? Kiedy jedziesz?
zdjecie uzytkownika
Erni - 2016-02-13 05:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracował em złodziejka firma UWAGA,a co mówi pani G to lipa!
zdjecie uzytkownika
mati - 2016-02-14 12:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gab - 2016-01-19 17:18:05]:
no ja tez po egzamiania czekam na tel
zdjecie uzytkownika
do mati - 2016-02-14 14:06:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mati - 2016-02-14 12:37:45]:
kiedy miałeś egzamin?
ja po około 2 tygodniach od egzaminu miałem telefon i już wyjechałem.
zadzwoń , przypomnij się, albo napisz do nich.
cały czas mają wyjazdy!!
zdjecie uzytkownika
Krzych - 2016-02-14 15:00:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prezes - 2016-02-10 17:25:53]:
kaucja jest dla nich zabezpieczenie, dużo firm tak robi i jakoś nie mają z tym problemów, jak Ci się nie podobało trzeba było nie podpisywać umowy, ja przy wypełnianiu dokumentów dowiedziałem się wszystkiego i nie było dla mnie niespodzianką że kaucje wzieli.
a dla moich kolegów na budowie wręcz ogromne zaskoczenie.
jak się czyta to ... nie ma się niespodzianek.
i później nie trzeba wypisywać takich głupot!!
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-02-16 10:37:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jade do niemiec podobno do topa kierownika,co o nim wiecie?
zdjecie uzytkownika
Piter - 2016-02-17 07:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam byłem na rozmowie 29 stycznia i była pozytywna teraz czekam na tel ciekawe po jakim czasie zadzwonią he może wcale iście po jakim czasie się odzywaja?
zdjecie uzytkownika
ololo - 2016-02-21 12:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@obcy a gdzie pracujesz?
zdjecie uzytkownika
Alekx - 2016-02-22 13:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jakie to są odzywki @obcy co tam się dokładnie dzieje, bo przyznam, że mnie nieźle zaciekawiłeś, ja pierwsze słysze o tym prawde mówiąc, coś mi powiesz dodatkowo?
zdjecie uzytkownika
walduś - 2016-02-23 15:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
żenada jakieś sprawdziany ludzie co pracowali po kilka lat teraz muszą pokazać że potrafią wiązać pa lambada dajcie spoko i jeszcze kłamią hejka
zdjecie uzytkownika
ktos - 2016-02-23 20:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [walduś - 2016-02-23 15:49:57]:
widocznie nie umiesz wiazac ze tak piszesz, kto raz pracowal u nich nie musi miec zadnych sprawdzianow... po drugie jak ktos sie przyjmuje u nich to musi pokazac co umie a nie... pojedzie na budowe a tam dwie lewe rączki do pracy
zdjecie uzytkownika
mariooo - 2016-02-25 00:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy był ktoś 05.02.2016 na rozmowie o k-g do szwecji?? Wiecie cos na temat wyjazdu ,,
zdjecie uzytkownika
Witek - 2016-02-28 16:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja na tz.egzaminie byłem 21.01.16 a od 15.02.16 jestem w szwecji na k-g praca sama w sobie jest ok kto pracował na budowie ten wie to samo co u nas tyle tylko że w biurze panie mówią o pracy po 8 godz. a jest od 7-17 sobota 7-13 i nie ma gadki że ci za to zapłacą ponoć za sobotę będzie dzień wolny ale to się okarze po 2)za przejazd do szwecji nie płacisz jak i za mieszkanie które posiada wszystkie w miarę potrzebne sprzęty nie ma tylko neta po 3) co tydzień dostajesz zaliczkę 1000 ksz 4) masz codziennie badanie alkomatem wyrywkowe choć pierwszego dnia pracy wszystkich nowych sprawdzają i jak złapią to odrazu zjazd do Polski 5) za wszystkie badania dostałem zwrot kasy już po paru dniach To tyle mogę powiedzieć na dzień dzisiejszy a jak do kogoś nie zadzwonili to chyba znaczy tylko tyle że go nieprzyjeli
zdjecie uzytkownika
mariooo - 2016-03-02 03:38:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dzwoniłem do firmy powiedzieli że wyjazd bedzie ale trzeba czekac bo oni zas na przepustki czekaja. Ty tez tak miales ?? Dlugo to trwa?
zdjecie uzytkownika
grześkoo - 2016-03-02 20:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mariooo, jedziesz do Szwecji jako zbrojarz? wyjazd miał być 29 lutego i jest przesunięty na 7 marca nie wiadomo z jakich przyczyn a dziś dzwoniłem i znowu jest przesunięty.
zdjecie uzytkownika
mariooo - 2016-03-03 19:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jechac mialem na kartton gips.od spotkania juz miesiac czekam na odp. Cos mi sie wydaje ze oni rekrutuja i wskoczyc na robote mozna tylko jesli kogos wyleja za picie itp...
zdjecie uzytkownika
ja29 - 2016-03-04 17:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,czy koś z was pracuje lub może wie jakie są warunki na budowie tunelu w Niemczech ?
zdjecie uzytkownika
gruby - 2016-03-09 20:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,pracuje ktoś może w Niemczech z tej firmy?Jakie tam są zarobki dla kawalera?I ogólnie jakie warunki i atmosfera w pracy ?
zdjecie uzytkownika
henry - 2016-03-12 16:20:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich.Ostatnio byłem w tej firmie na tzw.egzaminie na zbrojarza ,podpisałem mnóstwo papierów i pani stwierdziła , że po świętach mogę się spodziewać wyjazdu do Niemiec (budowy są we Frankfurcie na tunelu i jeszcze jedna gdzieś na tunelu ale nie pamiętam gdzie).Interesuję mnie czego się można spodziewać na tych budowach ,tj warunki ,zarobki ilość godzin wypłaty? Pracuje może już tam ktoś z was?Zastanawiam się n tym wyjazdem bo opinie na forum są różne.
zdjecie uzytkownika
łejdin - 2016-03-13 21:45:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No te sprawdziany są po to by sprawdzić czy ktoś nie kłamie w swoim cv. Widać, że szukają specjalistów, bo w ofercie na dźwigowego do Szwecji chcą doświadczenia minimum 5 lat. A dla mnie to jest sporo.
zdjecie uzytkownika
skrępowany - 2016-03-15 20:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wybiera się ktoś może na wyjazd do Niemiec za zbrojarza?Ponoć po świętach ma być wyjazd .A tak przy okazji jakieś obiektywne opinie o warunkach pracy na tunelach w Niemczech?
zdjecie uzytkownika
fistek - 2016-03-15 21:49:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O rany posiadanie 5 letniego doświadczenia @łejdin rzeczywiście stanowi spory wymóg do spełnienia, ale po prostu zalezy im na profesjonalnych kandydatach, a pewnie ma to odzwierciedlenie w zarobkach.
zdjecie uzytkownika
wir - 2016-03-23 19:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zlodziejska firma,pracowalem uwaga,ostrzegalem to co pani G mowi w Warszawie to bajki,inaczej wyglada na budowie,ozcywiscie na niekozysc pracownika ostrzegam
zdjecie uzytkownika
luk - 2016-03-26 15:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema WIR ja niby mam wyjazd 31 marca ale mam dużo wątpliwości co do tej firmy i tego co mówią w tym biurze bardzo kombinują z tego co widzę czy mógł byś mi coś przybliżyć na ten temat jak tam jest naprawdę ja niby jadę na tunel do Niemiec jako zbrojarz Z GÓRY DZIĘKUJĘ
zdjecie uzytkownika
fear - 2016-03-30 17:45:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
te komentarze @luk to traktuj z przymrużeniem oka bo dużo osób jedzie bez znajomości języka itp. a później za to, że nie dają sobie rady piszą negatywy tutaj, lepiej przeczytaj dobrze umowę i tyle, powodzenia!
zdjecie uzytkownika
Wirek - 2016-04-06 22:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem na zakładach BASF,jako monter.A teraz napiszę jak jest,400 euro kaucji,chyba z pierwszej wypłaty,kaucja.Następnie robisz 10h piszą 8h,niby bank godzin,ja tych godzin osobiście nie widziałem,sobota robisz 8h bank godzin,jak komos to pasuje to tak to jest,tylko pomysł ile godzin w banku,a kasy za te godziny nie widziałem.Więc grzecznie dziękuję,a co mowi Pani G to co innego na miejscu budowy.Uwaga!!!!!!
zdjecie uzytkownika
wujek samo zło - 2016-04-11 20:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeżeli ktoś nie zna języka i mieszka w jakiejś biednej miejscowości i nie potrafi znaleźć pracy to może jechać od nich bo te 5tys zł odłoży w miesiącu.Jeżeli ktoś jest inteligentny/ambitny i ma szkołę oraz kwalifikacje to raczej odradzam.Ponieważ zarobi 4x wiecej u szweda/duńczyka/norwega, ale podstawą jest język.I wtedy zamiast kierownictwa z Lambady,którzy mają IQ rzodkiewki to pracujecie z naprawdę inteligentnymi ludźmi na celujących warunkach.Bo nie ma co się okłamywać,ale w lambadzie pracują same kiepy bez ambicji.
zdjecie uzytkownika
coooo - 2016-04-18 13:22:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jest ok poza brakiem kasy lewe 200 euro zaliczki podpisuje sie kaucje ktore kiedys moze oddadza i nigdy nie dostaniesz tyle co mowia 1800 na miesiac nie da rady a i godzin czasami powyzej 12 platne oczywiscie za 8 nigdy wiecej niemiec moze w innych krajach maja dobrze ale w niemczech lipa i zlodziejstwo
zdjecie uzytkownika
coooo - 2016-04-18 13:31:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ja bylem ponad pol roku w niemczech soboty i nadgodziny nie platne co miesiac ponad 200 h srednio wplaty 1400-1500 euro kasa jest ale nie taka jak obiecuja lewe zaliczki nie wiem po co po 200 euro podpisujesz jak komus tak pasuje to polecam mi wychodzilo po obliczeniach okolo 6.5 euro na godzine znalazlem cos lepszego wiec to rzucilem najmniej wyjdzie ci 5 euro na czysto w razie jakiegos wolnego itp POLECAM WAM wyplacaja ta kase
zdjecie uzytkownika
Rudy - 2016-04-21 20:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem w Niemczech od nich i było dokładnie tak jak kolega wyżej napisał 1400_1500 max i zaliczka,a po tylu godzinach to zatyrany jak pies!
zdjecie uzytkownika
blondyn - 2016-04-28 13:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie rozumiem zupełnie o co chodzi wam!
ja u nich pracuje od kilku miesiecy w niemczech wczensiej pracowałem na szwecji i było OK. teraz tez jest ok.
zaliczki moze i jakieś są ale mi sie to co do reki zgadza, wiec .... nie wiem o co wam chodzi!!!
zdjecie uzytkownika
Wer - 2016-04-28 21:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracowałem,co innego biuro a co innego budowa pracowałem w Niemczech,jak kolega pisał zaliczki,soboty do roboty bez kasy,nadgodziny bez kasy itd.
zdjecie uzytkownika
ferek - 2016-04-29 18:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogólnie @Wer to żeby dostać się to wymagana jest znajomość minimum jednego języka obcego: j. angielski i / lub j. francuski i/lub niemiecki. W zależności od tego jaki znasz język to biorą Cię do Szwecji, Francji, Niemiec
zdjecie uzytkownika
lololo - 2016-04-29 20:47:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ferek - 2016-04-29 18:12:40]:
ferek ty chyba bredzisz..skad masz takie informacje ze trzeba jezyk znac?
no chyba ze za tlumacza tam chcesz robic... nie wprowadzaj innych w bląd
zdjecie uzytkownika
błagam - 2016-05-05 22:32:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To raczej ty nie wprowadzaj @lololo widziałem ogłoszenie na kierownika robót zbrojarskich i czarno na białym jest napisane, że do Szwecji - angielski, Francja - francuski, Niemcy - niemiecki. Sorry ale co teraz bez języka za granicą zrobisz to ja nie wiem..
zdjecie uzytkownika
lololo - 2016-05-06 09:36:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [błagam - 2016-05-05 22:32:49]:
do @blagam, na kierownika tak, może i język wymagany ale nie na zwykłego pracownika.. więc żeby się dostac do nich do pracy nie potrzebny język. O mnie się nie martw, pracuje w szwecji i daje sobie radę. A Ty co zrobisz? Czytanie ze zrozumieniem się kłania
zdjecie uzytkownika
monter - 2016-05-16 22:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
orientujecie sie moze czy sa jakies przyjecia w firmie czy beda jakies nowe kontrakty?
zdjecie uzytkownika
rocko - 2016-05-17 16:05:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Nie mam nic do tej firmy, akurat ta oferta nie była dla mnie atrakcyjna, ale odniosłem wrażenie że nie są zainteresowani poszukiwaniem pracowników którzy posiadają doświadczenie zawodowe i jakiś staż pracy jako zbrojarz.Dla nich możesz nie wiedzieć co będziesz robił wystarczy że będziesz cęgami umiał kręcić.Zatem jeśli ktoś nie ma nawet zielonego pojęcia na czym polega praca zbrojarza a chce pojechać niech przez kilka dni nauczy się cęgami kręcić,reszta nie jest im potrzebna i ważna.Dla mnie to trochę dziwne ale może ma to sens.
Piszę to dlatego że byli ludzie naprawdę z daleka i przyjechali na darmo bo nikt im nie powiedział że to jest najważniejsze i to decyduje czy ktoś może wyjechać.Cęgami nauczyć można się w kilka dni,doświadczenie zdobywa się latami,gościu co przeprowadzał egzamin chyba tylko to potrafi zweryfikować,bo nawet nie zadał trudu sobie i nam by sprawdzić czy ktoś z nas zna się na rysunku,wie co będzie robił, śmiem twierdzić że dla gościa rysunek to czarna magia a im potrzebni są akurat tacy ludzie. Pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją i rekrutacją.
zdjecie uzytkownika
Gaj - 2016-05-20 20:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ściankaż - 2016-02-07 21:25:11]:
Pewnie sam jesteś nieudacznikiem i napewno uszami kierownika
zdjecie uzytkownika
zbrojarz - 2016-05-27 11:56:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem w niemczech na tunelu na systemie 20 na 10 pracujesz soboty i niedziele i zjazd do polski na 10dni bezpłatnego urlopu robisz po 10 czasem 12 godzin za sobote kierownik pisze 4 godziny niedziele gratis ogólnie pracujesz 190 godzin płacone za 160 czyli 1400euro praca na akord pełny gaz i do przodu nie polecm=am
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Głównym elementem egzaminu jest umiejętność wiązania cęgami,za to doświadczenie i staż pracy gościa g....o obchodzi.Możesz nie wiedzieć co będziesz robił abyś umiał cęgami operować.FIRMA AKURAT NIE DLA MNIE.Przez 30 lat wiązaliśmy kluczem nikt nie powiadomił że egzamin polega tylko na sprawdzeniu umiejętności wiązania a nie wiedzy jako zbrojarz.Cęgami można nauczyć się w kilka dni doświadczenie zdobywa się latami, ale dla nich to nie jest ważne.
Pytania: Brak pytań,gdyż nieumiejętność wiązania cęgami jest najważniejszą i jedyna wymaganą wiedzą.Jednocześnie nie powiadamiają że to jedyny wymóg .Widać potrzebują ludzi którzy nie muszą myśleć wystarczy że będą wykonywać to co im pokażą palcem.
zdjecie uzytkownika
żona - 2016-05-28 16:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zbrojarz - 2016-05-27 11:56:13]:
Panowie czytam te wpisy i się zastanawiam czy mój mąż pracuje w innej firmie czy po protu wy pisze aby pisać.
mąż pracuje w niemczech system 20 na 10 - bardzo dobra rzecz mam go 8 dni w domu, wypłata jest bardzo dobra - wiem , bo przychodzi na moje konto.
1800 to minimum były miesiace gdzie dostawał i 2200 wiec naprawde nie wiem o co chodzi.
ja ich polecam, fakt przez te 20 dni pracuje ale kasa z tego jest, a w końcu jedzie sie tam do pracy a nie na wakacje.

polecam ich !!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
zbrojarz - 2016-05-28 16:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rocko - 2016-05-17 16:05:31]:
werfikacja umiejętności musi być, jak ktoś chce pracować jako zbrojarz musi kręcić cęgami inaczej się nie ma po co do nich wybierać.
mówią to jak sie do nich dzwoni.
każdy komu poleciłem ich mówił mi o tym, wiec nie wiem z kim Ci twoi koledzy rozmontowali ale na pewno nie z tymi dziewczynami które odbierają telefony bo one zawsze o tym mówią.
więc jak się nie dzwoni i nie pyta o szczegóły tylko jedzie w ciemno to tak się to kończy że robi się wycieczkę do Warszawy.

ludzie pamiętajcie jak chcecie pracować jako zbrojarz to musicie umieć kręcić cęgami długimi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie "Format", "Lambda"!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Format", "Lambda"
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert