Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Format", "Lambda"

Pracowałeś w firmie "Format", "Lambda" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-06-28 12:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaszczur - 2015-03-13 12:00:28]:
Pracuje w tej Firmie od 15 lat z przerwami ,powiem tak frustraci i ludzie nie umiejący dać sobie rady na eksporcie ,z rożnych powodów nie mi ich oceniać ,ale jak słyszę o tych 250 h w miesiącu to mnie śmiech ogarnia ,tak już dawno nie ma chyba ze dany delikwent liczy czas jak wstaje z łózka i jak się kładzie do niego ;) niestety w naszym społeczeństwie ludzie maja zakodowane ze są wykorzystywani ,okradani itd. Reasumując Firma jest rzetelna i daje zarobić ludziom. Polecam dla ludzi chcących coś w życiu osiągnąć,przez te lata widziałem kolegów budujących sobie domy i żyjących na poziomie kształcąc swoje dzieci. Pozdrawiam Was.
zdjecie uzytkownika
pracowity - 2015-06-28 12:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2015-03-25 13:40:17]:
Oj dziewczyno ogarnij sie wypisujesz bzdury i wez swojego chlpoczyka zapisz do fabryki wafli tam sie biedactwo nie napracuje a w Skandynawii pracuje sie 8h od pon.do piat. wiec wybacz takie opinie wsadz sobie .
zdjecie uzytkownika
as - 2015-06-30 20:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kazik - 2015-06-21 21:53:15]:
to jest pracownik związków w Szwecji ; spoko gośc kiedyś tez pracował jako zbrojarz w polskiej firmie więc godo po naszemu; doradzi ; pogada i tak zadziała że szybko kase wam należną dostaniecie
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-06-30 20:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do oszukanego - 2015-06-28 11:29:01]:
nie dajcie się tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaki problem zadzwonić do Zollamtu gadają tam po polsku ; wpadnie gostek pogada i za kilka tygodni bedziecei mieć cala kase wraz z nadgodzinami - dziwie się ze dajecie sobą pomiatać ; prezes lambdy -Mikulecki ma dwa jachty za ponad 1 mln eur sztuka - a skad na nie wziął ? zarobił uczciwie ?? zarobił po prostu nie płacąc swoim pracownikom
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-07-01 21:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edek - 2015-06-30 20:31:47]:
Trzeba sprawę zgłosić, bo to co się tu dzieje w Ludwigshafen do obóz pracy. A ludzie , którzy tu piszą w pochlebnych słowach o Lambcie Formacie to prawdopodobnie kierownictwo tej rolującej na kasę swoich pracowników.
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-07-01 21:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edek - 2015-06-30 20:31:47]:
Trzeba sprawę zgłosić, bo to co się tu dzieje w Ludwigshafen do obóz pracy. A ludzie , którzy tu piszą w pochlebnych słowach o Lambcie Formacie to prawdopodobnie kierownictwo tej rolującej na kasę swoich pracowników.
zdjecie uzytkownika
miecek - 2015-07-01 23:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale coz biznes się kreci - Mikulecki kupił nowe maserati za 600 tys; wszystkim się chwali ; cóż za dobry biznesmen ; Lambda to jak AMberGold wystarczy że każdemu pobiorą 400 eur kaucji ; takich jak my przemielą rocnie ok 500 (bo taka jest rotacja) i już prezes się chwali jak swietnie działa firma bo kupil nową bryke - super wszyscy mamy jakiś mały udział w gadżetach tego gogusia
zdjecie uzytkownika
zyla - 2015-07-03 16:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktoś teraz może wtorek/środa doo ich biura podpisać umowę? W sobotę wyjazd do niemiec. Mieszkam w małopolsce. Jak cos to proszę o kontakt zyLQa321@interia.pl
zdjecie uzytkownika
asked - 2015-07-03 17:33:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edek - 2015-06-30 20:31:47]:
aż 2 ma jachty , to może jeden dla pracowników? ;-)
polska logika - zazdrościć i zniszczyć.
zawistni jesteście okrutnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
bbbzz - 2015-07-03 17:36:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miecek - 2015-07-01 23:30:45]:
jak już liczysz kaucje to dodaj odsetki od depozytu i od razu 2 tyś pracowników.
skad ty bierzesz takie bzdury człowieku!!!
lecz się i czytaj co podpisujesz!
zdjecie uzytkownika
mlotek - 2015-07-03 21:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma dla desperatow pracuje w innej na instalacji obok w transporcie przydupasy kierownika troche dupolizow na leprza robote reszta na przemial nam turek placi nadgodziny.
zdjecie uzytkownika
mieciek - 2015-07-03 22:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asked - 2015-07-03 17:33:37]:
jaka zazdrość - to tylko wkurzenie gdy robisz po 250-260 godzin dostajesz kase za 150 bo ponoć mały przerób a goguś pływa jachtem po Adriatyku i szaleje maserati po monte carlo - ja przewiduje jeszcze miesiąc max 2 i będzie afera jak z AMBER GOLD policzcie sobie jak goguś ma 1.000 pracowników i nagle się zwinie nia płacąc im przynajmniej za ostatni miesiąc to ile mu zostanie
1.000 x 1.600 euro = 1.600.000 EURO + nie popłaci zusów i kwater - zobaczycie za kilk miesięcy w Szwecji już związki się skumały że lambda nielegalnie deleguje ludzi z polski i będzie taka jazda że hej
zdjecie uzytkownika
dik - 2015-07-03 22:57:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lambda jest to firma nasawiona na wyzysk pracownika za godz nadlidzbowe zarabia gruba kase nikt mi nie powie ze jest okej jak niejest pensji nie ma na czas pracujesz o wiele wiecej niz 153 godz pracowalem w malme kierownik nacpany chodzil po budowie wyzywal ludzi od polaczkow chora firma
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-07-05 00:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mieciek - 2015-07-03 22:09:19]:
wiesz co jednak przedmówca miał racje. zazdroscisz!
mialem firme i nie jest prosto ja zamknac tak aby nie mozna bylo jej znalesc i jej wlasciciela.
wiec nie wypisuj glupot.
zwiazki - ja jakos im nie ufam. jak dla mnie maja malo do gadania.
niby chca dobrze a jakos im nie wychodzi.
piszesz że ci w szwecji tak zle , a ja w niej pracuje od 2013 roku i przerwami i jakos nie nazekam.
co do terminowosci a ty zawsze wszystko robisz tak jak ci kazą na budowie czy sie opierdalasz i robisz sobie do pol godizny przerwe na papieroska.
rzuć kamieniem jak masz czyste sumienie!!
zdjecie uzytkownika
Warto walczyc o swoje - 2015-07-05 23:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie pracujący w Niemczech kierujcie swoje skargi do Zollverwaltung. Zollverwartung Zrobi z Lambdą Formatem porządek , zapewniam was.
Wszystkie wasze nadgodziny Wam oddadzą .
Pozdrawiam i walczcie z takimi nieuczciwymi pracodawcami.
zdjecie uzytkownika
max - 2015-07-08 09:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolega wyżej ma racje działać konkretnie,a nie beda sie bawić za twoje.Nikt nie mowi zeby szefostwo nie mialo,ale odrozniajmy wyzysk od pracy. Odwagi
zdjecie uzytkownika
Polak z DE - 2015-07-12 22:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Urząd kontrolujący pracodawców w Niemczech to Amt fur Arbeitsschutz i to tam należy kierować skargi na pracodawcę
zdjecie uzytkownika
miecio - 2015-07-13 15:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem kiedyś w tej firmie i to pod kierownikiem Zurkiem. Ztego co czytam to to śmiem twierdzić, że opinie opisują słabi zawodnicy.
zdjecie uzytkownika
sebcio - 2015-07-13 21:59:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miecio a pod kierownikiem Shmidtem pracowałes?? to co sie dzieje teraz w tej firmie - woła o pomstę do nieba!!!! banda oszustów i złodziei!!! Format ma zakaz pracy w Niemczech za łamanie praw pracowniczych to stwozryli nowego wyzyskiwacza - Lambdę - Format.........
zdjecie uzytkownika
ken - 2015-07-14 15:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak samo we francji po nalocie związków nagła zmiana nazwy z format na lambda; to samo w Szwecji; to samo w Finlandii
zdjecie uzytkownika
odp - 2015-07-19 11:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ken - 2015-07-14 15:44:22]:
nie spotkalem na umowie nazyw format-lambda
Format samo lub Lambda tak, ale nie razem.
nie zmienili nazwy tylko przeniesli pracowników do innej spółki - wiem , dobrze to znam bo ... w tedy pracowałem w finlandii 2008 i wiem jak to sie odbywało.
na własnej skurze tego doswiadczyłem.
nie pamietam dobrze dla czego była zmiana spółki - dawno juz to było, ale była zmiana.
format dalej istnieje teraz jest znowu w finlandi i dobrze działa, jest też w szwecji wiem bo cały czas u nich pracuje.
ja jak mam problem to dzwonie do biura i go wyjaśniam ale nie z modrą jak to robi 3/4 z was tylko kulturalnie wyjaśniam.
drzeć sie można jak ma się dowody, a nie domysły.
za nadgodziny wypłaty są po 2 lub 3 miesiacach u nich przynajmniej tak jest w finlandii.
zdjecie uzytkownika
spoko - 2015-07-24 19:12:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem,firma wyzysk,w Warszawie usłyszysz od pani G wszystko super!gorzej na miejscu,byłem ostrzegam,uciekać
zdjecie uzytkownika
wike - 2015-08-01 21:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [odp - 2015-07-19 11:30:10]:
ta odpowiedź jest napisana przez kogoś z biura bo cały format czy lambda czy srambda wie że przenoszenie ludzi; kasy; i budów z formatu do lambdy było spowodowane tym że najlepsza firma na swiecie "format" tak świetnie płaciła pracownikom na budowach we francji i Szwecji że było i jest postepowanie w prokuraturze ; policji a nawet w urzędach do waliki z korppcją w tych państwach ;więc proszę o nie wprowadzanie czytelników w błąd
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa merytoryczna,uprzejma.Od strony biura wszystko ok.pieknie ładnie.Panie informuja wyczerpujaco,po prostu pieknie,no i oczywiście zarobicie duże pieniądze.Natomiast w Niemczech na budowie,nastepuja pewne korekty,oczywiście na niekorzyśc pracownika i z duzych pieniażkow nici,natomiast przybywa troche godzin tzw.gratis,czyli dla firmy.Grunt to bajer i tak to non stop rotacja,wyzysk!
Pytania: Nie wystepowaly takie,a o co mieli pytać jak bus uciekl z ludzmi to trzeba na biegu nowych dopchać żeby byl stan na budowie,bo za każdego jast kasa dla firmy.Co nie wiaże sie z kasa dla ciebie i tak to dziala.
zdjecie uzytkownika
? - 2015-08-02 10:38:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wike - 2015-08-01 21:29:47]:
udowodnij, słowa to słowa, pokaż dowody.

w innym przypadku firma może Cię oskarżyć o pomówienie i zniesławienie!!!
zdjecie uzytkownika
elwir - 2015-08-03 01:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam wiem swoje pracowałem i napisze tak prosze uciekac od tego pracodawcy,jakies godz.do odbioru,400euro i pare innych niespodzianek czeka na pracownika.Lepiej sie nie zadawac,a jak ktos ciekawy,to w droge po kase!!! A i prosze sobie przypomniec ze ostrzegałem!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Format", "Lambda"

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy "Format", "Lambda"?
Zadaj pytanie
alert