Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Format", "Lambda"

Pracowałeś w firmie "Format", "Lambda" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pablo - 2015-02-17 12:50:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam zamiar wybrać sie na ukraine do pracy a dokladnie do czarnobyla. Moze mi ktos przyblizyc jakie warunki tam panuja na kwaterze i w pracy? Jacy ludzie tam pracuja i jaki maja zapal do pracy? I jak wyglada wynagrodzenie za miesiac roboczy? Napiszcie wszystko co wiecie i swoje odczucia w pracy w tej firmie. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
BOLO - 2015-02-17 13:16:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CHLIOPIE NIE MA SENSU JECHAC DO CZARNOBYLA CHYBA ZE CHCESZ SPAC RAZEM Z GOSCIEM NA JEDNYM LUZKU I SWIECIC ZAMIAST ZARUWKI SZUKAJA NAIWNYCH LUDZI SZKODA ZDROWIA I NERWOW NIE Z TA FIRMA
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2015-02-18 21:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ktos jeszcze moze cos dodac na te temat??
zdjecie uzytkownika
elka-es-ed90 - 2015-02-27 00:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to ta firma ma możliwość dp wysyłania do pracy do Czarnobyla i strefy zony? ja bvyłbym chętny do takiego zatrudnienie. czy to przypadkiem nie będzie np. praca przy sarkofagu i jego budowie? wiem że teraz się tam biorą za to bo mają kilka lat opóźnienia. skażenie też jest tam znikome już. ewentualnie do jakiej konkretnie pracy tam wysyłają?
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-03-08 18:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odnośnie Ukrainy, to jest oferta pracy w Pup Opole z płacą 9500 zeta! Ponieważ wydawało mi sie to dziwne, tym bardziej, ze oferta nadesllana z innego Pup (mazowieckiego), postanwilam dowiedziec sie czegos wiecej o tej firmie. Teraz juz wiem wszystko i nie skorzystam. Acha,napisali,ze wystarzy dobrze krecic obcegami i z tego bedzie egzamin!!! Paranoja!! JACY, ja tez czesto korzystam z opinii o firmach w internecie i uwierz mi-jak firma porzadna, to nie uswiadczysz o niej tylu negatywnych opinii.. Jak najbardziej trzeba ostzegac sie nawzajem przed oszustami! Poszkodwanym zycze szybkiej wygranej w sadzie. Wiem,ze sie da,bo ja po 3 latach postepowania w sadzie o zalegle wynagrodzenie wygralam i komornik co miesiac przekazuje mi rate. Zycze Wamtego samego i3mam kciuki! Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
prawie - 2015-03-11 06:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam! Czytając te wszystkie opinie o firmie Format-lambda doszedłem do wniosku że jest to firma w ogóle nie kompetentna. Wychodzi na to że każdy kto tam pracował przeszedł jakąś katorgę. Jakieś dziwne pobory kaucji - 400 euro niby w ramach zabezpieczenia a tak na prawdę chodzi o to żeby zedrzeć z ludzi kasę której i tak nie zwracają ponieważ umowa jest tak skonstruowana że musisz co najmniej 6 miesięcy przepracować żeby ci to zwrócili. Natomiast jeżeli sam się z niej zwolnisz np za porozumieniem stron to kasy z kaucji już nie odzyskasz. Podsumowując wcześniejszych forumowiczów pracujesz 240 godzin dostajesz na pasku 150 godzin ponieważ kierownictwo odbija np pół dniówki za to że wyszedłeś na papierosa. Jeżeli jesteś donosicielem wtedy może jakieś względy będziesz miał u prowadzących. Pozwolę sobie przytoczyć wypowiedź jednego z byłych pracowników firmy:

Fakt..firma zmienia ludzi w zależności od potrzeb rynku..robi to w taki sposób a nie inny tzn.pozwala w/w z nazwiska kierownikowi dobierac sobie zespół pracowników.Czy sa wydajni? czy fachowcy? Nie mnie oceniac ...tylko inwestorowi.Jak w każdej wiekszej społeczności sa plusy i minusy pracy za granicą....a że firma nie do końca wywiazuje sie z umowy..to inna para kaloszy.Generalnie trzon firmy stanowia nowo przybyli..pracujacy po 2-3 miesiace a potem odchodzą...bo widzą co to za team...Fakt- faktem nie ma innej alternatywy na rynku więc własciciele robia co chcą....

Ciekawi mnie jeszcze jeden fakt że skoro firma dostaje tyle negatywnych opinii czemu ktoś z zarządu nie wypowie się w tej sprawie? Podejrzewam że ktoś z pracowników biurowych firmy na pewno sprawdza co jakiś czas opinie więc i powinien także zadbać o jej dobre imię.

Ps. Apeluję do administratora aby nie usuwał komentarzy na temat firmy tylko je filtrował i oczyszczał z wulgaryzmów czy też (nie)potrzebnych nazwisk. Po to istnieją fora aby się dowiadywać prawdy i pomagać sobie na wzajem. Nie zawsze musi być tak że Polak Polakowi wilkiem - zróbmy wreszcie wyjątek od reguły. Ja osobiście uważam że powinniśmy być solidarni ze sobą a nie przeciwko sobie.
zdjecie uzytkownika
jaszczur - 2015-03-13 12:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie;dostałem propozycje pracy w Szwecji od formatu czy mogli byście coś napisać jak tam jest i czy zawracać sobie głowe tą ofertą czy dać sobie spokuj.DZIĘKUJE ZA INFORMACJE I POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
struś - 2015-03-18 14:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o super, ja też chętnie pojadę do szwecji pracować. miałem jednak z poprzedni agencją (prawda w danii) liczne problemy i bardziej interesował ich mój portfel niż ja. jak to jest w przypadku Formatu, czy to uczciwy pracodawca i czy zadba o mnie i pomoże cokolwiek jak już wyjadę do zagranicznego kraju?
zdjecie uzytkownika
donomar - 2015-03-22 19:54:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze nie mialem okazji pracowac w tej firmie ale po samej rekrutacji dotarlo do mnie ze to wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mianowicie opisze moj przypadek. Zaproponowano mi wyjazd na Ukraine po uprzednich badaniach lekarskich. Jesli chodzi o same badania to ok mimo ze mozna by sie doczepic organizacji ale to zostawmy. Mianowicie odbylem badania i powiedziano mi ze w ciagu dwoch tygodni bedzie wiadomo czy moge jechac na Czarnobyl czy nie. Wiec dzwonie z zapytaniem czy mam sie szykowac do wyjazdu czy nie uslyszalem, ze "pan to jest alkoholik, bo cos z watroba ma pan nie tak, jak alkoholik" az we mnie zawrzalo, nigdy nie naduzywalem alkoholu ani lekow. Czuje sie swietnie, mam 27 lat. Ale moja watroba produkuje za duzo ALT( jakis enzym). Wiec sie pytam czy w takim razie czy moga mi zaproponowac jakas inna robote to uslyszalem, ze "alkoholikow nie szukaja".Nie szanuja ludzi!! Ponizaja i wyzyskuja! Pozdrowienia dla gruuuubej szelmy! By Ci ten tluszcz uszami wyszedl ciezarowo. pozdrawiam, uciekajcie ludzie od tej firmy.
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-03-23 11:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam !! Po świtach proponuja mi wyjazd do Szwecji po tych wszystkich wpisach odechciewa mi sie wspołpracy z Formatem.Jak jest z kasa? Jest tyle ile obiecuja?Co z tym poronionym kursem agnielskiego?Jakie warunki mieszkaniowe?
zdjecie uzytkownika
gienek - 2015-03-23 13:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oszukuja na godzinach i na wszyskim co sie da lewe zaliczki podpisujesz ktorych niedostajesz mieszkania syf praca zalezy gdzie taki jest format zero szacunku dla ludzi oceniam ze jedna z najgorszych firm na rynku
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-03-23 19:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać opinie firma wyzysk robi i nic więcej nie pąacą nadgodz nie pąacą sobót ani niedziel robisz od 6 45 do 19 albo i dłużej a piszą 8 godz
to normalne zastanawiam się ludzie miało być 8500 zl na miesiąc a dostałem za miesiąc 5000 zl w odpowiedzi czemu tylko tyle kierownik odpowiedział mało pracy było zrobione nie gadać idzcię do pracy

zapytałem jak to będzie dalej kasa nie ta co miała być i jeszcze rozkaz na naukę kursu dostajesz papier do podpisania upoważnienie do odbijania z twojego czyli mojego konta własnego 3000 koron miesięcznie na konto firmy lamba za naukę kursu śmiechu warte ale co do zapytania kierownika czy muszę to podpisać że jak będę na urlopie albo że znajdę sam naukę za mniejsze pieniądze cytuje odpowiedz Podsumujcie Sami .....

A co do tych co się głupio dopytują a jak a tak a może srak zapraszam wykosztujcie się i przyjedzcie zapieprzać i być poniżanym tylko że jeśli ktoś już kiedyś był za granicą to wie dobrze że są też dobre firmy Polskie które płacą na czas i też nie jest źle a co do pracy warunków wiadomo budowa to nie sklep raz jest gorzej a raz lepiej zależy od budowy od warunków i od tych nad nami Myślących wiec nie piszcie głupot a jak jest czy tak czy srak bo to jest żałosne !!!!!!!! aha Uwaga jeszcze na niektórych formatowców bo myślą ze jak dostana 300 zl na miesiąc więcej to zajechali by ludzi podwładnych z brygady Ludzie się poniżają się strasznie w tej firmie za kilka tysięcy zl nie 8 nie 9 tysięcy za kilka 5 max 6
szkoda gadać !!!!!!!


Pozdrowienia dla reszty chłopaków z którymi już niedługo Pracuje mam nadzieje że im też sie uda i znajdą szybko coś innego !!!
zdjecie uzytkownika
PreczZOszustami - 2015-03-24 20:45:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ludzie przestancie sie ludzic ta firma i przestancie siedziec cicho schowanymi po katach jak myszki... Jak jestescie odawzni zacznijcie gadac normalnie o tym jak wielkim oszustem jest firma LAMBDA CZY JESZCZE JAK KTO ZWIE FORMAT dzialajaca w Warszawie. Moj chlopak wyjechal tego roku za granice na terenty skandynawskie przy pomocy tej firmy zanim wyjechal czekal na jeb... Wyjazd przez caly miesiac a musial opuscic inne prace bo nieodpowiedni pracownicy z Warszawy obiecali wyjazd juz nastepnego tygodnia co przedluzylo sie do miesiaca!!! Co najlepsze umowa podpisana w Warszawie nie wspomina nic o jakis kursach angielskiego za ktory kazdy z pracownikow musi placic i podpisywac umowe na ten cholerny kurs!!! Co jeszcze do tego kazdy musi podpisac zgode na pobieranie z konta pieniedzy za niby kurs w wysokosci nic nie zaznaczone a na osobnej kartce 2500SEK dziwie sie ze Panstwo Polskie pozwala jeszcze takim draniom na prowadzenie tej dzialalnosci i wysylanie ludzi w rowne czesci Europy do pracy gdzie po przyjezdzie na miejsce dowiaduja sie o nowych lepszych rzeczach firmy... Dalej co moge wspomniec i nikt mi buzi nie zamknie bo trzeba odwagi by mowic o wszystkim firma zeruje na slabszych ludziach wykorzystuje do ostatka sil, wykorzystywanie ponad miare swoich sil. Ludzie pracuja ponad to co jest w umowie a nadgodziny?? Myslicie ze sa placone?? Ludzie obudzcie sie to sa oszusci nie placa za nadgodziny a pracownik kur... Nocuje na pracach juz nie wspomne o tym ze donosicieli co niemiara ktorzy sa zatrudnieni na tych samych zasadach co reszta nic nie robia tylko biegaja od szefa do szefa donosza i dostaja TA SAMA KASE. Polak polakowi wbije noz w plecy. Wstyd i hanba. Czas obozu koncentracyjnego i Hitlera sie skonczyl. Moja ocena dla tej firmy to ponizej zera. A jesli ktos ma ochote najechac na mnie to niech sam pojedzie w to miejsce na skandynawii gdzie cala reszta zaklamancow i kombinatorow pracuje i niech zobaczy czym to pachnie!
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-03-25 13:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam to forum, wypowiedzi i zastanawiam się czemu tak mało pracowników się wypowiada a tak dużo nie wiek jak ich nazwać : żon, dziewczyn, nie wiadomo czego.
niech się wypowiadają Ci co pracują, a nie ... osoby trzecie.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-25 13:52:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie czy naprawde nauka amgielskiego az tak boli.
ja u nich pracuje moze nie wszystko mi sie podoba.
ale nauka nie boli a dodatkowo nie zabieraja ci tego z pensji wiec nie wiem o co chodzi!!!
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-25 14:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PreczZOszustami - 2015-03-24 20:45:39]:
To po jaką cholerę Twój chłopak tam jeszcze siedzi, skoro ma tam tak źle??? Jakoś mój też tam siedzi i jakoś opowiada mi coś zupełnie innego... zresztą zgadzam się z przedmówcą - to nie osoby trzecie powinny się tu wypowiadać!!!
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-03-25 15:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie przestancie tak narzekać.Ktora firma w Polsce jest w pelni uczciwa...? Nie ma takiej.Do kazdej mozna sie doczepic. To jest Polska! Zyjemy w kraju gdzie ludzie lubia sie bogacic na czyjejś krzywdzie...Format owszem nie nalezy do uczciwych ale nie jest tam aż tak źle. A moze te komentarze pisza ludzie,którzy wyjechali myśląc ze będą im płacić za leżenie, picie i balangowanie.. Tam trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie oszukujmy sie praca na budowie nie należy do lekkich i wie to chyba kazdy kto na budowie pracował bądź pracuje.Pieniądze może nie są zawsze wyplacane na czas (czasami z 2-3 dniowym opóźnieniem)ale nie zdarzylo sie jeszcze tak żeby nie były wypłacone wogóle(a pracuje tam już 2 lata).Premie też sie zdarzają.Warunki mieszkaniowe tez są różne...w Szwecji byly wręcz "na bogato"...ale zdarzało sie też że były troche gorsze.. Wiadomo że wyjeżdża się tam ze względu na lepsze zarobki...w Polsce jest jak jest...kokosów nie dają...więc jeśli ktoś wyjeżdża tam z myśla o pracy i chce pracować to nie traktują go wcale tak źle jak tu wypisujecie.
zdjecie uzytkownika
jaszczur - 2015-03-25 16:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie uciekajcie od tej firmy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszuści co innego mówią a prawda jest jak powyżej zadzwońcie MAGDA GAWOR 602270141 to sie dowiecie że musicie mieć szkołe z certyfikatem esc zeby nie podpisywać przymusowego szkolenia z angielskiego ZŁODZIEJE
zdjecie uzytkownika
JASZCZUR - 2015-03-25 16:26:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NOWYa jak tam z nadgodzinami płacą czy tylko udają że płacą-jak ryczałd czy godzinówka jeśli możesz odpisz
zdjecie uzytkownika
maniek - 2015-03-25 21:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Częściowo zgadzam się z NOWYM bo prawda jest taka że za leżenie nigdzie nie płacą. Ale co do tej firmy to tylko ten plus ze pieniądze zawsze są. Bo ogólnie to jednym słowem oszuści!!!!!!!!! Nawet należne dni urlopu jakoś dziwnie giną... To jak jest naprawde w pracy dużo zależy od kierownika.Tyle lat na rynku pracy a nie ma się komu za to zabrać...i zrobić tam wkońcu porządek...Nie wierzcie w to co gwarantują pracownikowi! To tylko piękne słowa! Dla odmiany znowu,znam kilka osób które w tej firmie pracują i nie narzekają.Od czego to zależy? Nie wiem.Czy taka jedna pani czy drugi pan którzy żerują na swoich pracownikach wiedzą ze ci pracownicy mają żony,dzieci,rodzinę...że zostawili to wszystko...i to chyba nie po to żeby być oszukiwanym i dorabiać innych!!!
zdjecie uzytkownika
Zbromal - 2015-03-25 23:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem na tak! Lambda nie jest uczcziwa. ale placi co miesiąc. ustala się z nimi stawke miesieczna i raczej trzymają się tego,
nie jest swietnie, ale jak się starasz to masz prace bez przerwy.
Gaworowa tez opanowałem - trzeba być dla niej milym i zrobi ci wszytsko co chcesz - nawet na lewo.
Byłem z nimi w Szwecji i teraz jestem w Ukrainie. placa za 2 tygidnie pracy tyle ci w Szwecji za caly miesiąc. w tym jest jedzenie i transport. Mogę polecić. te gadanie o promieniowaniu to tylko bo się nie znacie.
zdjecie uzytkownika
CIEKAWY - 2015-03-26 07:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ciekawy jestem czemu nie placa za nadgodziny inne sa na pasku inne przepracowane lewe zaliczki podpisywane na sile kturych nikt nie bral a odnosnie ukrainy czemu pracujesz dwa tygodnie na miesiac jak nie ma promieniowania terz pracowalem w tej firmie i tylko konfidenci dobrze wypowiadaja sie o tej firmie pozdrawiam normalnych chlopakow z formatu
zdjecie uzytkownika
pracuje - 2015-03-26 09:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja u nich pracuje już od roku, byłem na roznych rynkach i ani razu nie spotkałem sie z zaliczkami o ktorych mowa.
nie wiem skad wy to ludzie bierzecie i skad u was taka nienawisc do firmy ktora zapewnia wam prace i regularne wplywy na konto??!!
znam chlopaków co jak zatrudniali sie u nich mieli komorników na pensji i dzięki pracy w Lambda splacili komornika.
wiem co mowie, nie zawsze jest pieknie ale jest OK, ja nie narzekam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: najpierw musisz odbyc egzamin. ale jest latwy bo dziadek nie wie co robi. jak będziesz mily, to cie przepuści. potem idziedz zlozyc papiery i podpisac mnóstwo papierow i umow i zobowizan i szkolen i i i (nie wiem już sam co i ile tego podpisałem).
Pytania: Przy podpisaniu umowy miałem taki nawal informacji, ze nie wiem czy wszytsko mi powiedzieli [rzy przyjęciu, duże zaskoczenie było dla mnie na rynku, ale jak ci potem wytlumacza, to już jest za pozno na rezygnacje.
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-03-27 20:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na 1 Pozdrawiam Ciekawy dobrze pisze a co do innych nie pieprz o komornkikach albo o polsce bo Zarobki w polsce a zarobki na skandynawii nie są takie same to po 1 a po 2 to że robiliście w tej firmie za 1600 euro nie znaczy że każdy ma za tyle robić jak należy sie ponad 2000 albo i więcej lizi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w i dupowłazów nie brakuje Widać to po tym jak sie zachowują w pracy i jak bronią firmy ale Prawda jest taka że sami są debilami nie znającymi się na pracy a tylko wykorzytują innych pracowników a co do chwalenia takich ludzi firme no pewnie że chwala bo gdzie indziej za takie chamskie odzywki do kolegów byłby zjazd z budowy a lbo lisć od nie jednego kolegi a to że dostaną co niektórzy 1600 euro za 250 godz a mówione było o 160 czyli płacą tylko za 160 to takim niektórym zależy co przyjechali tylko po to aby zarobić na to aby było na weekend na flaszeczkę albo piwko bo jak to mówią niektórzy dzień bez alkoholu to dzień stracony .......... A jeśli ktoś ma wątpliwości nr niech zadzwoni i popyta o warunki w lambdzie np w szwecji jak pięknie słodzą i kłamią a jak jest naprawdę nr tel 0048602270141
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-03-29 08:03:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [CIEKAWY - 2015-03-26 07:55:24]:
Chłopaki którzy byli w Czarnobylu opowiedzieli mi wszystko.Także napiszę jak to wygląda.Faktycznie zjazdy sa co dwa tygodnie,ale dlaczego? Ano dlatego,że aparaturę którą noszą do pomiaru promieniowania jest zakładana na plecy a nie na klatkę piersiowa.I jak maksymalna dawka na dzień wynosi 150 to oni pochłaniają 500.A dlatego zakładają je na plecy bo kierownictwo,czyli poganiacze SS tego wymagaja.Chłopaka po dwóch tygodniach przestawały stawac wacki i mieli problemy z sercem i nadmierna potliwość.I moje pytani brzmi,czy warto umierać za te grosze? Nie sądzę.Do tego mają nieprzepisowe maski i odzież roboczą... z reszta nie ma co pisać bo Lambda to drugie Auschwitz.S.A
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Format", "Lambda"
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy "Format", "Lambda"?
Zadaj pytanie