Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Format", "Lambda"

Pracowałeś w firmie "Format", "Lambda" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bolek - 2015-06-23 10:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z Tarnowa jade
zdjecie uzytkownika
rivaldo - 2015-06-23 11:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bolek i co tam w Warszawie ? co tam Ci powiedzieli ? pozdro
zdjecie uzytkownika
mieciek - 2015-06-23 11:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do alrt - 2015-06-19 09:27:59]:
a gdzie jest budowa w Niemczech bo kiedyś dzwonili do mnie ??
zdjecie uzytkownika
rivaldo - 2015-06-23 16:07:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jade w sobote do Mannheim w sobote. jutro do Warszawy podpisać umowę itp.
zdjecie uzytkownika
lol - 2015-06-23 16:48:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hhhmm - 2015-06-20 09:24:58]:
A Ty pewnie jesteś kadrową z Lambdy.
zdjecie uzytkownika
co - 2015-06-23 17:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lol - 2015-06-23 16:48:42]:
pewnikiem to mnie w tym momencie obraziłeś!!!
zdjecie uzytkownika
bolek - 2015-06-23 17:46:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podajk email albo co to pogadamy
zdjecie uzytkownika
wiać - 2015-06-24 22:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wyzysk,uciekłem tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-06-28 10:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Pracowałem dla Lambdy w Ludwigshafen i wszystkim odradzam . W Warszawie personalna powiedziała że praca 40 godzin w tygodniu z zarobkiem 1600 Euro netto na miesiąc. Na miejsc kierownik budowy , niski gbur z brzuszkiem powiedział że pracujemu od 6:30 do 17:30 są dwie przerwy po 30 minut i jedną godzinę odliczają za nieefektywny czas pracy , czyli zarabiasz za 9 godzin pracując 11 godzin. I najlepsze na koniec W całym miesiącu zrobiłem 240 godzin i dostałem 1650 Euro . Nadgodziny poszły do banku godzin czyli jeden wielke oszustwo bo te nadgodziny nie są wypłacane . Dajcie sobie spokuj z Lambdą jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Polak polakowi jest wilkiem .
zdjecie uzytkownika
do oszukanego - 2015-06-28 11:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Oszukany - 2015-06-28 10:44:28]:
czy ja wiem.
po Twojej wypowiedzi widać że pracowałeś u nich miesiąc.
wiec nie wiesz czy ci za nadgodziny oddadzą.
ja u nich pracowałem pół roku i jak jechalem na urlop to nadgodziny mi w tedy byly wpisywane.
wiec chyba sie jednak zagalapowales w tych swoich obliczeniach!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-06-28 12:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaszczur - 2015-03-13 12:00:28]:
Pracuje w tej Firmie od 15 lat z przerwami ,powiem tak frustraci i ludzie nie umiejący dać sobie rady na eksporcie ,z rożnych powodów nie mi ich oceniać ,ale jak słyszę o tych 250 h w miesiącu to mnie śmiech ogarnia ,tak już dawno nie ma chyba ze dany delikwent liczy czas jak wstaje z łózka i jak się kładzie do niego ;) niestety w naszym społeczeństwie ludzie maja zakodowane ze są wykorzystywani ,okradani itd. Reasumując Firma jest rzetelna i daje zarobić ludziom. Polecam dla ludzi chcących coś w życiu osiągnąć,przez te lata widziałem kolegów budujących sobie domy i żyjących na poziomie kształcąc swoje dzieci. Pozdrawiam Was.
zdjecie uzytkownika
pracowity - 2015-06-28 12:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2015-03-25 13:40:17]:
Oj dziewczyno ogarnij sie wypisujesz bzdury i wez swojego chlpoczyka zapisz do fabryki wafli tam sie biedactwo nie napracuje a w Skandynawii pracuje sie 8h od pon.do piat. wiec wybacz takie opinie wsadz sobie .
zdjecie uzytkownika
as - 2015-06-30 20:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kazik - 2015-06-21 21:53:15]:
to jest pracownik związków w Szwecji ; spoko gośc kiedyś tez pracował jako zbrojarz w polskiej firmie więc godo po naszemu; doradzi ; pogada i tak zadziała że szybko kase wam należną dostaniecie
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-06-30 20:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do oszukanego - 2015-06-28 11:29:01]:
nie dajcie się tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaki problem zadzwonić do Zollamtu gadają tam po polsku ; wpadnie gostek pogada i za kilka tygodni bedziecei mieć cala kase wraz z nadgodzinami - dziwie się ze dajecie sobą pomiatać ; prezes lambdy -Mikulecki ma dwa jachty za ponad 1 mln eur sztuka - a skad na nie wziął ? zarobił uczciwie ?? zarobił po prostu nie płacąc swoim pracownikom
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-07-01 21:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edek - 2015-06-30 20:31:47]:
Trzeba sprawę zgłosić, bo to co się tu dzieje w Ludwigshafen do obóz pracy. A ludzie , którzy tu piszą w pochlebnych słowach o Lambcie Formacie to prawdopodobnie kierownictwo tej rolującej na kasę swoich pracowników.
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-07-01 21:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edek - 2015-06-30 20:31:47]:
Trzeba sprawę zgłosić, bo to co się tu dzieje w Ludwigshafen do obóz pracy. A ludzie , którzy tu piszą w pochlebnych słowach o Lambcie Formacie to prawdopodobnie kierownictwo tej rolującej na kasę swoich pracowników.
zdjecie uzytkownika
miecek - 2015-07-01 23:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale coz biznes się kreci - Mikulecki kupił nowe maserati za 600 tys; wszystkim się chwali ; cóż za dobry biznesmen ; Lambda to jak AMberGold wystarczy że każdemu pobiorą 400 eur kaucji ; takich jak my przemielą rocnie ok 500 (bo taka jest rotacja) i już prezes się chwali jak swietnie działa firma bo kupil nową bryke - super wszyscy mamy jakiś mały udział w gadżetach tego gogusia
zdjecie uzytkownika
zyla - 2015-07-03 16:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktoś teraz może wtorek/środa doo ich biura podpisać umowę? W sobotę wyjazd do niemiec. Mieszkam w małopolsce. Jak cos to proszę o kontakt zyLQa321@interia.pl
zdjecie uzytkownika
asked - 2015-07-03 17:33:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edek - 2015-06-30 20:31:47]:
aż 2 ma jachty , to może jeden dla pracowników? ;-)
polska logika - zazdrościć i zniszczyć.
zawistni jesteście okrutnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
bbbzz - 2015-07-03 17:36:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miecek - 2015-07-01 23:30:45]:
jak już liczysz kaucje to dodaj odsetki od depozytu i od razu 2 tyś pracowników.
skad ty bierzesz takie bzdury człowieku!!!
lecz się i czytaj co podpisujesz!
zdjecie uzytkownika
mlotek - 2015-07-03 21:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma dla desperatow pracuje w innej na instalacji obok w transporcie przydupasy kierownika troche dupolizow na leprza robote reszta na przemial nam turek placi nadgodziny.
zdjecie uzytkownika
mieciek - 2015-07-03 22:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asked - 2015-07-03 17:33:37]:
jaka zazdrość - to tylko wkurzenie gdy robisz po 250-260 godzin dostajesz kase za 150 bo ponoć mały przerób a goguś pływa jachtem po Adriatyku i szaleje maserati po monte carlo - ja przewiduje jeszcze miesiąc max 2 i będzie afera jak z AMBER GOLD policzcie sobie jak goguś ma 1.000 pracowników i nagle się zwinie nia płacąc im przynajmniej za ostatni miesiąc to ile mu zostanie
1.000 x 1.600 euro = 1.600.000 EURO + nie popłaci zusów i kwater - zobaczycie za kilk miesięcy w Szwecji już związki się skumały że lambda nielegalnie deleguje ludzi z polski i będzie taka jazda że hej
zdjecie uzytkownika
dik - 2015-07-03 22:57:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lambda jest to firma nasawiona na wyzysk pracownika za godz nadlidzbowe zarabia gruba kase nikt mi nie powie ze jest okej jak niejest pensji nie ma na czas pracujesz o wiele wiecej niz 153 godz pracowalem w malme kierownik nacpany chodzil po budowie wyzywal ludzi od polaczkow chora firma
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: najpierw musisz odbyc egzamin. ale jest latwy bo dziadek nie wie co robi. jak będziesz mily, to cie przepuści. potem idziedz zlozyc papiery i podpisac mnóstwo papierow i umow i zobowizan i szkolen i i i (nie wiem już sam co i ile tego podpisałem).
Pytania: Przy podpisaniu umowy miałem taki nawal informacji, ze nie wiem czy wszytsko mi powiedzieli [rzy przyjęciu, duże zaskoczenie było dla mnie na rynku, ale jak ci potem wytlumacza, to już jest za pozno na rezygnacje.
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-07-05 00:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mieciek - 2015-07-03 22:09:19]:
wiesz co jednak przedmówca miał racje. zazdroscisz!
mialem firme i nie jest prosto ja zamknac tak aby nie mozna bylo jej znalesc i jej wlasciciela.
wiec nie wypisuj glupot.
zwiazki - ja jakos im nie ufam. jak dla mnie maja malo do gadania.
niby chca dobrze a jakos im nie wychodzi.
piszesz że ci w szwecji tak zle , a ja w niej pracuje od 2013 roku i przerwami i jakos nie nazekam.
co do terminowosci a ty zawsze wszystko robisz tak jak ci kazą na budowie czy sie opierdalasz i robisz sobie do pol godizny przerwe na papieroska.
rzuć kamieniem jak masz czyste sumienie!!
zdjecie uzytkownika
Warto walczyc o swoje - 2015-07-05 23:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie pracujący w Niemczech kierujcie swoje skargi do Zollverwaltung. Zollverwartung Zrobi z Lambdą Formatem porządek , zapewniam was.
Wszystkie wasze nadgodziny Wam oddadzą .
Pozdrawiam i walczcie z takimi nieuczciwymi pracodawcami.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Format", "Lambda"

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy "Format", "Lambda"?
Zadaj pytanie
alert