Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Format", "Lambda"

Pracowałeś w firmie "Format", "Lambda" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-04-01 20:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie dziwi strasznie gupota ludzi skoro nosisz aparat badajacy napromieniowanie to jak moze byc okej a druga sprawa tyle negatywnych opinii a ludzie nie wieza proponuje samemu sie przekonac jak jest ja pracowalem i nigdy wiecej za zadna kase trzeba miec chonor tyle w temacie podziwiam normalnych ludzi w formacie dalej pracujacych
zdjecie uzytkownika
elo - 2015-04-01 20:27:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jasiek - 2015-04-01 18:20:43]:
No raczej nie mozna sie zatrudnic u nich na pol etatu i raczej na miejscu tez nie bedziesz pracowac bo wysylaja pracownikow za granice
zdjecie uzytkownika
elo - 2015-04-01 20:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [struś - 2015-03-18 14:27:22]:
Nie ciesz sie ze dostales propozycje do Szwecji, wszyscy napaleni a nikt nie wie ze miesiac robisz a miesiac siedziesz w kracju i tak ciagle a jak ci sie poszczesci to moze z 3 miechy porobisz
zdjecie uzytkownika
simple - 2015-04-03 11:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w Formacie od wielu lat. czytam te wszystkie opinie o oszustach, złodziejach irp i zaczyna mnie to wkurwiac. Czyli co ponieważ pracuję w Format i nie narezekam i nie widzę tych kantów, o których piszą to jestem frajerem albo konfidentem?
zdjecie uzytkownika
OSZUKANY - 2015-04-03 11:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waldek - 2015-03-23 11:44:27]:
WŁAŚNIE WRÓCIŁEM ZE SZWECJI SĄ TAM OBOZY PRACY PRACA NIE RAZ PO 16 GODZIN PANI MAGDA MIKULECKA BYŁA I MÓWIŁĄ ŻE PŁACI TYLKO ZA PODSTAWĘ CZYLI 8 GODZIN DZIENNIE CI CO SIĘ ODZYWAJĄ ZOSTAJĄ ZWOLNIENI SZTOKHOLM SOLNA UWAŻJACIE
zdjecie uzytkownika
niewolnik - 2015-04-03 12:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waldek - 2015-03-23 11:44:27]:
nie dajcie sie oszukac tak jak pisze pawel wlasnie wrocilem ze sztokholmu solna pani magda mowi ze placa tylko za 8 godzin a kierowniczek goni nas po 16 itp.na kwatere wracasz okolo 20 albo i pozniej ostatnio byl bunt maszyn to 3 zwolniono nie podpisujesz zadnych godzin wiec nie wiesz ile tak naprawde przerobiles po swietach do lund nie wraca juz 4 pracownikow nie wiem ile do solnej odradzam omijac z daleka kwatery bez internetu i tv zero kontaktu ze swiatem
zdjecie uzytkownika
zaciekawiony - 2015-04-03 13:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [OSZUKANY - 2015-04-03 11:31:13]:
a to juz miałes wypłate ? ile zarobiłes?
jestem ciekaw bo mam propozycje od nich i teraz nie wiem co robić.
mi mówili ze za wszytko kasa bedzie. znajomi mi polecili ich bo sa zadowleni, wiec nie wiem o co chodzi ?!
chyba na tym forum wypowiadają sie sami zwolnieni za nie robienie!!!
zdjecie uzytkownika
???? - 2015-04-03 13:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niewolnik - 2015-04-03 12:03:35]:
nie widze wpisu pawła? o czym on był?
mi mówili o 9 godzinach pracy, a tu widze 8 - zmieniło sie coś?
to widze ze maja duzo budów mi inna zaproponowali.
byłeś w lund i na solna? jak tam jest ? jak warunki mieszkaniowe?
mi mówili że są OK.

zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2015-04-03 16:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moi koledzy u nich pracują i nie narzekają, czasem tam jak to polak pomarudzą, ale nie więcej.
a tu czytając te wpisy mam wrazenie ze jest mowa o dwóch innych firmach.
format i lambda to na pewno ta sama firma?
nic mi się nie zgadza z tym co ja wiem.
byłem u nich podpisałem umowę i jade.
nie zaluje tego, w końcu trzeba pracować, tu czy gdzie indziej ale trzeba.
wiec ja jestem na tak i zachęcam.
zdjecie uzytkownika
dragon - 2015-04-07 20:49:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak tam jest z zarobkami ile sie wyciagnie na miesiac.i co ile jest zjazd do polski prosze o odpowiedz
zdjecie uzytkownika
maniek - 2015-04-10 21:57:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czekam do wypłaty ciekawe czy firma wywiąże się z zapłaty za przepracowane nadgodziny oraz soboty i niedziele...
zdjecie uzytkownika
elo - 2015-04-14 10:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maniek - 2015-04-10 21:57:48]:
nie licz na to
zdjecie uzytkownika
elo - 2015-04-14 10:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elo - 2015-04-14 10:10:48]:
dziś 14 a wypłaty nie ma, nawet sie muchy nie gonią
zdjecie uzytkownika
ludzik - 2015-04-18 15:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elo - 2015-04-14 10:12:12]:
Sollna.Wiem tylko jedno przepracowałem prawie 270 godz.a dostałem 6.000 zeta
zdjecie uzytkownika
ludzik - 2015-04-18 16:32:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skóry.Oprucz tych (ogromnej kasy)zł,była zalicza 4000ks(każdy taka sumę dostaje) i oczywiście kaucja 400euro.Czy ta wypłata to jest sukces. . .
zdjecie uzytkownika
elo - 2015-04-20 10:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ludzik - 2015-04-18 16:32:48]:
Ludzik to i tak malo zarobiles. Jak pracowalem w szwecji po odtraceniu zaliczki dostawalem na konto o wiele wiecej niz 6000
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2015-04-20 21:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w tej firmie wiele lat .byłem na wszystkich rynkach formatowskich z wyjątkiem Ukrainy.jak czytam te wpisy to chce mi sie śmiać.Jedni narzekają jak stare baby .drudzy chcieli by ale sie boją.Ci co narzekają to byli cieniasy ,a ci co sie boją to sa dla mnie pipy.Panowie miejcie jaja.
zdjecie uzytkownika
ROB - 2015-04-21 19:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ludzik - 2015-04-18 16:32:48]:
mam propozycje jechac do Szwecji kolo Sztokcholmu na jakis szpital mam jechac w czwartek do warszawy pdpisac umowe i nie wiem co mam robic bo czytam opinie i sa rozne pomozcie mi co mam zrobic jechac czy nie czy sie pakowac w kolejne szambo
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-04-27 13:28:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [simple - 2015-04-03 11:15:18]:
z daleka od tej firmy, przepracowalem tam troche i wiem co jest grane, wole kamienie gotowac na obiad niz u nich pracowac, a szanujący sie ciesla znajdzie robote wszedzie
zdjecie uzytkownika
gal - 2015-05-01 18:12:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-04-27 13:28:27]:
pracuje u nich od listopada tamtego roku, na poczontem miało być ze to tylko na chwile, w końcu z czegos zyc musze, ale mi się spodobalo i do teraz pracuje.
miałem obawy bo żona znalazła to forum i czytala o nich. martwiła się że pojade na miesiąc czy 2 i mnie zwolnią od listopada w domu byłem 2 razy na swieta tak to cały czas robota i robota i jeszcze jej maja i to dużo.
jestem w Szwecji i jest OK.
so jakies niejasności ale da się z nimi dogadać i jakos idzie.
na razie pracy nie zmieniam.
kolega jest w Finlandii i mu tam tez nie jest najgorzej.
wiec przesadzacie.
zdjecie uzytkownika
anonim 2 - 2015-05-01 18:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-04-27 13:28:27]:
gdzie ty masz to robote??
ja szukałem pracy a jestem ciesla, ponad dwa miesiące, oferty które dostawałem (z jednej skorzystałem) to było na tak zwany rzut czyli jechało 50 albo 70 ciesli robili my na godziny przez 2 albo 3 miesiące i zwolnienie na raz wszystkich i do domu.
a w Lambdzie masz robote i masz, patrząc po tym ile maja budow, w samej Szwecji to można wybierac czy u tego kierownika chce się robic czy nie. ja u nich jestem od roku i jak czytam te info to się smieje bo pisza to co byli dwa albo trzy tygodnie i im się robic nie chce.
przewinelo się takich kilku przez te budowy na których ja byłem.

polecam
płacili to prawda
zdjecie uzytkownika
alllleeee - 2015-05-02 17:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz rusza budowa w niemczech w koloni prawdopodobnie ,wiecie cos wiecej moze
zdjecie uzytkownika
elo - 2015-05-03 20:39:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alllleeee - 2015-05-02 17:40:28]:
Tak, wiem. Zapierdaczanie od rana do wieczora, świątek, piatek i niedziela. Budowa już się tam ruszyła
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: najpierw musisz odbyc egzamin. ale jest latwy bo dziadek nie wie co robi. jak będziesz mily, to cie przepuści. potem idziedz zlozyc papiery i podpisac mnóstwo papierow i umow i zobowizan i szkolen i i i (nie wiem już sam co i ile tego podpisałem).
Pytania: Przy podpisaniu umowy miałem taki nawal informacji, ze nie wiem czy wszytsko mi powiedzieli [rzy przyjęciu, duże zaskoczenie było dla mnie na rynku, ale jak ci potem wytlumacza, to już jest za pozno na rezygnacje.
zdjecie uzytkownika
doswiadczony - 2015-05-23 19:12:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po co tyle narzekań na forum można jeśli to wszytsko prawda to możecie zadzwonić do związków w Szwecji mają tam ludzi gadających po polsku ; przyjedzie sprawdzi i załatwi wam że będziecie mięli wypłacone wszystkie nadgodziny ; urlopy; diety - odwagi w działaniu a nie pisaniu
zdjecie uzytkownika
nnoo - 2015-05-24 09:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
związki? ja u nich byłem , zero zainteresowania moim problemem, mieli w nosie wszystko co mówiłem, powiedzieli że to nie ich sprawa.
porozmawiałam z biurem sprawie niezgodności które miałem i teraz jest OK, pensja sie zgadza.
wiec ostatecznie uwarzam ze zwiazki sa zbyteczne.
mozna sie dogadac tylko trzeba tego chciec!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Format", "Lambda"

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy "Format", "Lambda"?
Zadaj pytanie
alert