Elektrotechnika "MORS" Sp. z o. o.

Gdynia

Opinie o Elektrotechnika "MORS" Sp. z o. o.

ciacho22 2012-10-09 22:44:06
Witam wszystkich ,zatrudniając się w Morsie jako nowy handlowiec jaką podstawę otrzymam na początek albo od ilu się zaczyna czy są jakieś kryteria , kto rozdaje karty w tej grze.???
1
WIN 2012-11-11 16:03:27
do końca 2008 w Mors obecnie po drugiej stronie (konkurencja).
Powiem obiektywnie i bez emocji na temat tej firmy : Ladies and Gentlemen czapka z głów ! obserwując cały przekrój firm z branży firma zmieniła się wizerunkowo na duży plus ! Czytając wcześniejsze komentarze i zapytania przecieram oczy ze zdumienia !!! W każdej firmie trzeba pracować i wiedzieć po co się do pracy przychodzi ! przypominam sobie pytania ile płacą ? A ja zadaję swoim przyszłym pracownikom ile jesteś w stanie wnieść do firmy ! Co do GPS w samochodach ! u nas są od lat i nikt kto wie do czego służy samochód nie ma z tym problemów ! Pozdrawiam koleżanki i kolegów z Mors ! WIN
obecny 2013-02-02 17:57:01
(usunięte przez administratora) nie polecam !
przyszły 2013-02-10 17:14:34
Chce się zatrudnić w tej firmie ! Czy możecie mi powiedzieć jaka jest podstawa dla handlowca ? Słyszałem że 3 tys.netto z premią gwaratowaną ?
drogówka 2013-02-13 10:39:23
Zależy jakie masz doświadczenie lub kontakty w branzy
arni 2013-07-01 23:50:35
Ktoś wie jakie auta dają na region świetokrzyski?
kr3t 2013-07-02 13:39:08
Witam

Proszę o informację na temat wynagrodzenia, czy na rozmowie kwalifikacyjnej pracodawca sam oferuje wynagrodzenie podstawowe czy też pyta kandydata jakiego wynagrodzenia oczekuje, pytam ponieważ chce z konkurencji przejść do morsa. Nie wiem na jaką podstawę moge liczyć.pozdrawiam
nikoś 2013-07-05 09:42:34
chłopie lepiej zostań tam gdzie jesteś. Na poczatku może bedzie ok ale pózniej zaczynają się schody
1
anonim 2013-07-05 19:34:28
też jestem tym zainteresowany, na jakie stawki można liczyć w MORS a tak swoją drogą kr3t jesli sami się spytają to ile odpowiesz?
kr3t 2013-07-06 14:24:29
Rozmawiałem z jednym handlowcem z mojego obszaru, nie chciał powiedzieć ile można zarobić powiedział tylko, że pensja oraz premia jest uzależniona od sprzedaży.Jest to chyba rzecz oczywista, że trzeba sprzedać, żeby zarobić. Jeżeli sami zapytają to nie mam pojęcia czego się spodziewać i ile zaproponować. Pracodawca sam powinien wyjść z tą inicjatywą i zaoferować pensje podstawową.
1
znajomy 2013-07-09 23:45:46
podstawa to na poziomie 2500-3000 brutto na początek plus premie (decyduje kilka czynników), jak zrobisz obroty powyżej określonej kwoty to sam sobie dasz podwyżkę bez żadnych wniosków , to jest firma handlowa nastawiona na zysk ty zarabiasz dla firmy -firma dzieli się z tobą zarobkiem .Wszystko jest na papierze i dosyć jasno określone , osoby udające że pracują same się eliminują
anonim 2013-07-17 23:56:45
znajomy czy możesz powiedzieć jakie stanowiska dotyczą zarobki 2500-3000 brutto w firmie Elektrotechnika MORS sp.z.o.o?
anonim 2013-08-06 15:37:18
znajomy a czy aby dostać się do firmy Elektrotechnika Mors sp.z.o.o trzeba mieć jakieś doświadczenie w handlu?
1
anonim 2013-11-25 15:55:33
Czy ktoś wie czy obecnie ciągle trwa rekrutacja handlowców ??
zorientowany użytkownik 2013-11-26 08:00:49
Trwa rekrutacja, w szczegolnosci do okreslonych lokalizacji. Jesli jest Pan zainteresowany, najlepiej zadzwonic na stacjonarny nr do dzialu rekrutacji i zapytac o konkretna rekrutacje.
3
Franek 2014-02-23 15:53:23
Na stronie Elektrotechnika "MORS" widze, że nadal trwa rekrutacja, masa ogłoszen dla przedstawicieli handlowych, coś mi się wydaję, że albo to nie aktualne albo rotacje wysokie.
Hipu 2014-02-26 23:46:59
Hej, udało im się dopiąć skład czy może jakieś posady jeszcze są nieobsadzone ?Warto dla nich podejmować współpracę?
4
rufin 2014-03-09 20:35:51
może rozszerzają ciągle swoją działalność i potrzebują dobrych przedstawicieli handlowych, którzy zadbają o interesy Morsa
Tomek 2014-03-17 23:37:09
Może któryś z pracowników elektrotechniki Mors rozwiąże spór i napisze jak tam z rotacjami, bo cisza na forum na to nie wskazuje.
1
lisner 2014-03-31 20:17:15
elektrotechnika mors chyba nieźle się rozwija skoro szuka, aż tak wielu przedstawicieli handlowych na swojej stronie
ramon 2014-04-13 17:29:37
im więcej przedstawicieli tym lepszy zarobek firmy, a wiadomo, że przedstawiciel musi sprzedawać, żeby zarabiać
pantałyk 2014-04-16 22:23:28
możecie podać co Mors proponuje takiemu przedstawicielowi na początek? jest jakiś telefon i samochód?
2
Z Morsa 2014-05-14 21:02:40
Rotacje sa duze. Glownie z winy pracownikow. Jesli najwazniejsze jest dla nich by dostac jakis telefon i jakis samochod zeby jezdzic sobie do tesco na zakupy - nie ma sie co dziwic ze sa rotacje pracownikow. Aktualnie MORS zostawil sobie najlepszych z najlepszych pracownikow, gdzie dolne pensje nigdy nie sa nizsze niz 3000brutto. Domyslam sie ze jesli teraz kogos szuka - to tylko z duzym doswiadczeniem nie tylko w handlu, ale i w branzy. A jakis samochod pewnie dadza.
PS - prywatne uzytkowanie aut jest zarezerowane tylko dla najleszych :)
fcb 2014-05-15 08:39:53
Kolega wyżej trochę się myli, bo użytkowanie prywatne samochodu jest możliwe dla wszystkich, a opłata zależy od odległości do miejsca zamieszkania.
1
erka 2014-05-24 21:08:22
Witam, co się dzieje obecnie w firmie elektrotechnika Mors, bo doszły mnie jakieś plotki, ale nie chcę nic pisać, wszystko ok?
2
erka 2014-05-27 18:38:27
Nikt nic nie wie? Gdyż pilnie poszukuje pracy, a elektrotechnika mors nie wygladała mi na złe miejsce z tego co wyczytałam. Pozdrawiam.
1
byly mors 2014-05-31 14:49:47
Hmm. Generalnie firma robi wrażenie. Dużo oddziałów, dużo ludzi, dwa magazyny centralne, super logistyka i całkiem dobry target. Dostaniecie telefon i berlingo lub partnera do jazdy do klijenta, dowiezienie towaru na spółkę z kolega. Jeśli traficie na oddział ( mocny) macie kibel :D tz do dyspozycji toaletę. W wielu miastach brak ;). Poza tym spoko, trzeba dawać dużo z siebie żeby zarobić,1600 brutto podstawa, uwaga bo target jest spory i żeby wyrobić 4500 brutto trzeba miec spore układy w branży. Warunki pracy nie sprzyjają do pracy w krawacie, wielokrotnie handlowcy muszą sami pakować towar i dowieść do klijenta, wiele obowiązków ( żeby ratować czas) z boku, nie będących obowiakiem handlowców. Jeśli ulozycie sobie prace, znajdziecie czas na rozpakowanie dostaw, sprzedaż, znalezienie klijentow,fakturowanie, dostawy, uwazajacie na życie prywatne. Żeby mieć zarobki na dobrym poziomie musicie rezygnować z życia prywatnego. Wiele osób w niesie poswiecilo rodziny lub je straciło. Teoretycznie 16.00 i do domu. Faktycznie wychodzisz po 18.00 bo nie masz czasu na wszystko. Dobra firma, duza tylko niebezpieczna. Ja znalazłem swoje miejsce tam gdzie podział obowiązków jest ściśle określony a kasa jest podobna, może i wielsza
2
jaspis 2014-05-31 18:24:54
ale istnieją pewnie w Morsie tacy handlowcy, którzy potrafili w dobrym stosunku podzielić czas między pracą a rodziną?
1
jaspis 2014-06-28 15:03:17
i widzę, że nikt specjalnie tego faktu nie komentuje ;) nie wiecie czy Mors szuka obecnie nowych pracowników?
1
jaspis 2014-07-05 13:52:28
jak w każdej tego typu firmie na rynku oczywiście, tak jak i obecnie, tak praktycznie cały czas szukają odpowiednich PH
elo 2014-07-05 16:33:13
na świętokrzyskie dają jaguary, a na małopolskie bmwu
8
KASIA 2014-10-13 12:28:02
czy ktoś wie jak wygląda praca w księgowości?
2
luke 2014-10-13 15:30:49
bylo tu duzo ostrych wpisow, stawiajacych firme w zlym swietle. czy cos sie pozmienialo pod tym wzgledem? Nie mam od kogo pozyskac wiecej informacji na ich temat, dlatego tu uderzam
1
luke 2014-10-27 18:36:32
Acha, czyli odpowiedzi brak, jak nie bylo tak nie ma nowych watków. Po co się udzielacie wczesniej i nie kontynuujecie do wyjasnienia wszelkich watpliwosci. Czy wy myslicie, ze my tu wchodzi dla zabawy? My pracy szukamy i chetnie bysmy ten wolny czas zamienili na poświecaniu się pracy przez 8-9 godzin
2
pyra 2015-02-18 14:28:36
Najnowszy news jest taki ze podobno mors ma sportem zatrudniać byłych pracowników na nowszych lepszych warunkach i odbudować oddziały które zamknął lub ledwo dysza.To jest dobra informacja dla byłych pracowników. Będziemy mieli dobrze płatna prace hura dziękujemy andriu.
ukraina 2015-02-18 14:32:41
To fajnie jestem chętny do powrocenia do pracy na lepszych warunkach. Gratuluję pomysłu czekam na propozycje. Widać że chyba firma się dźwiga.
korokoko 2015-02-18 14:38:10
Ja tez się piszę do pracy ale dopiero po skończeniu płacenia lojalki przez firmę no inaczej mógłbym być podejrzany o współpracę z konkurencją. Czekam z niecierpliwością na te nowe lepsze propozycje pracy.
handhand 2015-02-19 11:06:24
Ja tez czekam aż firma skończy płacić mi lojalke i szybko chciałbym zatrudnić się w morsie.Moze mors jak jest tak pro pracowniczy zamieści nowe warunki zatrudnienia na tym profilu.Kolega mówił ze do pakietu jaki został stworzony dla handlowców jest użytkowanie auta bez ograniczeń i za free. A handlowcy robiący powyżej 10 tys marzy otrzymają osobowe auta.
życzliwy 2015-03-02 18:08:26
Firma mimo problemów płaci pensje na czas. Uważam,że jedyna szansa na odbicie,to Prezes powinien sam złapać za ster tak jak to robił 10 lat temu. Dalej firma jest duża 30 filii. Czas najwyższy na działanie i restrukturyzację. Zdecydowanie spłaszczenie struktur.
3
tadzio 2015-04-19 09:02:57
witam czy ktoś może się wypowiedzieć ,o morsie ,jak tam jest naprawde ,i czy warto u nich pracować ,na różnych forach opinie są różne.
obserwator 2015-04-20 12:26:09
mimo, że wszyscy złorzeczyli, firma funkcjonuje i po malutku wychodzi z kryzysu. Już tam nie pracuję, ale trzymam kciuki
Wiśnia 2015-04-30 06:15:01
Mam wrażenie, że w elektrotechnice panują specyficzne warunki zatrudnienia. Co prawda wiele osób zwraca uwagę na sytuację tej firmy, ale prawda jest taka, że dalej działają na rynku.
sila 2015-07-22 23:26:20
dokladnie tyle zlych slow a firma Elektrotechnika Mors dalej trzyma sie i co najlepsze poszukuje osob na stanowisko przedstawiciela handlowego i magazyniera. sama podjelam sie zlozenia na stanowisko przedstawiciela gdyz oferuja umowe oprace, pakiet medyczny, sportowy i przede wszystkimi mozliwosc awansu.
mors 2015-11-03 22:00:42
Praca w Morsie jest jak każda w tej branży, wystarczy robić swoje wówczas podstawą jest spora 3-4 tys i oczywiście premie. Jak ktoś myśli że będzie tylko jeździć sobie i bez wyników to się myli. Czy tu czy gdzie indziej warunki są takie same lub podobne. Trzaba na siebie zarobić i praca gwarantowaną i bez stresu...
1
józek 2015-11-04 01:07:41
@sila - chyba już te oferty nie są aktualne. Pewnie, że kiedyś poszukiwali handlowców, magazynierów czy młodszych księgowych, ale ostatnio cisza. Widocznie nie jest planowana rotacja wśród pracowników, to dobry znak. Czy wie ktoś jakie są zapewnione benefity dla pracowników? Z góry dziękuję za odpowiedź.
mors 2015-11-04 21:07:21
Jeśli chodzi o aktualny nabór trzeba rzucić okiem na stronę Morsa. Tak jak ktoś pisał wcześniej firma staje na nogi co swiadczy o tym fakt, że producenci zabiegają znow o współpracę (gdzie jeszcze rok temu było inaczej). Piszę tak jak jest. Jak wcześniej pisalem praca jest ok, jak robi się swoje można być spokojnym o pracę. Dodatkowo co miesiąc są promocję dla handlowców, premie... Kasa na koncie jest do 10 każdego miesiąca ale zawsze jest między 4 a 6 dniem.
hgf 2015-12-02 14:03:09
hej pamietam że jakiś czas temu firma Elektrotechnika "MORS" prowadziła całkiem sporą rekrutacje na wiele stanowsik, między innymi przedstawiciela handlwoego
poso 2015-12-30 00:27:25
W takich firmach jest to bardzo ważne stanowisko, na którym trzeba się wykazać nie lada umiejętnościami, bo jak wiadomo pracownik rozliczany jest z wyników.
paol 2016-04-04 20:39:57
widze, że jest teraz u nich oferta pracy jako Przedstawiciel Handlowy, tylko nie wiem jak to naparwde wszystko wygląda, bo podobno klienci są trudni bardzo.
og 2016-05-07 20:27:10
Klienci są trudni wszędzie @paol, a w przypadku przedstawiciela handlowego wszystko głównie zależy od niego, na samym początku jest szkolenie produktowe, później też jakieś inne są, jeśli masz dobre wyniki to dostaniesz dobrą premię, jak dla mnie dobrze to wygląda.
Zostaw swoją opinię o Elektrotechnika "MORS" Sp. z o. o. - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elektrotechnika "MORS" Sp. z o. o.