brak logo

F.H.U Biomed

Buk

Opinie o F.H.U Biomed

bhdvgcgvudsdf 2014-08-20 11:44:49
pracowałam w firmie biomed w buku i uwierzcie że nigdy więcej nie będe pracować w telemarketingu ponieważ to jak tam traktują ludzi jest poniżej krytyki nie mowiac o ciaglych fochach szefowej boze kochany jak ona strzela z ( usunięte przez administratora ) wszystko to sie w glowie nie miesci TOTALNA PORAZKA
2
satsydasygsyhuda 2014-08-20 11:49:42
w dodatku pracownicy sa oszukiwanie poniewaz dziewczyny w buku zarabiaja o wiele wiecej niz dziewczyny w sremie a tym drugim wmawia sie ze buk zarabia jeszcze mniej a to g... prawda. totalne wykorzystywanie pracownikow. jedyne co bylo ok to atmosfera wsrod dziewczyn mowie o oddziale w buku
1
Dezynsektor 2014-08-21 09:57:05
Nie martwcie się.To całe łajno,już długo nie pociągnie.Nowy prezes UOKiK już przygotowuje dla nich miłą niespodziankę.Teraz odpowiednimi karami finansowymi wykończy każdego oszusta.
Dezynsektor 2014-08-21 10:00:05
Nareszcie jeden właściwie określający ten proceder.Pozdrawiam.
greko 2014-08-27 22:49:12
NO JUZ NIEDLUGO KAMIENIE BEDZIECIE ( usunięte przez administratora )...BIOMED JUZ NIE ISTNIEJE BIEDOTI SPRAWA JEST W PROKURATURZE ZOBACZYCIE CO BEDZIE HA PANIE( usunięte przez administratora )... Pan z tego kraju bo nie bedzie tu dla takich jak pan miejsca
greko 2014-08-27 22:55:41
BIEDOTA BIOMED TAKI WASZ KONIEC,...........................................................................................................................................
1
Donos 2014-09-02 08:38:35
Naciągacze i nic więcej. Słów brak, jak można tak naciągać ludzi... groźby ... sprawa zgłaszana na policję.
1
adrian 2014-09-03 16:37:48
Nie wiem co nowy prezes UOKiK przygotowuje na takie firmy jak Biomed, ja jedynie wyczytałem, że zwraca sie z prośba o dokładne czytanie umów, zwłaszcza ku emerytom, którzy mogą nie dowidzieć zapisów małym druczkiem... Firma z tego co widze nadal działa, a liczba klientów niezadowolonych jest raczej spora...
Dezynsektor 2014-09-03 18:12:30
A cóż może innego za recydywę przygotowywać,jak nie odpowiednio wysokie kary.Nie podają informacji ani tym bardziej nie dołączają wzoru do odstąpienia od umowy co jest podstawowym obecnie wymogiem.Posługują się czystym oszustwem,które dotyczy producenta wciskanego przez nich chińskiego badziewia.
Obserwatorka 2014-09-12 20:35:46
Zgadzam się w 100%. Pani "prezes" udaje wielką szefową, ale każdy wie, że mając bogatych rodziców szefa udawać łatwo :) Otworzyła jakiś z tyłka wzięty telemarketing i myśli, że może innych traktować jak g****.... No cóż - polskie realia, ale czego się można spodziewać po kimś, kto kończył prywatne szkoły... buahhhaaaaa..... na uniwersytety czyzby zbyt malo wiedzy?, no to chociaz w jakis sposob sie trzeba dowartosciowac, zeby wyzsze miec
mloda 2014-09-15 15:23:57
NA WASZYM MIEJSU JA BYM SIE ZWOLNIŁA, MI PASUJE,JEST SPOKO, POWODZENIA NA MAGAZYNACH W GADKACH
3
aaaaaaaaaa 2014-09-17 15:13:17
Nasza kierowniczka tez pracowala w gadkach na sorcie a mowi ze byla szefem tysiaca osob hahahha chyba nie zdaje sobie sprawy ze pol sremu tam pracuje i wie kim ona byla
mika 2014-09-27 19:54:43
Dwa dni temu Biomed wystawił ogłoszenie pracy na stanowisku telemarketerki, czy telemarketera, oferuja standardowe rzeczy jak: stabilne warunki zatrudnienia, dodatkowe premie, konkursy motywujące, jasno określone obowiązki, niezbędne narzędzia pracy, profesjonalne szkolenia oraz pracę w miłej atmosferze.
pracownik 2014-09-30 21:32:18
Tak premie które sama sobie wypracujesz poprzez nadgodziny, stabilne warunki zatrudnienia no to chyba żart umowa zlecenie bez możliwości przejscia na umowe o pracę. Jak przyjechala Pani z inspekcji pracy i wydala rozporzadzenie, że musza dać umowy o pracę, to wzywane na rozmowy byłyśmy co nam powiedziano???? że jesli chcemy umowy o prace to dostaniemy... na dwa miesiace a pozniej umowa wygasa i do widzenia- takie są stabilne warunki. Mówilismy pozniej Inspektor, że nie chcemy umów o prace, że te nam pasują. Profesjonalne szkolenia na czym one niby polegaja... dostaniesz na kartce regułkę pocwiczysz czytanie, powiedza ci zeby zadawać otwarte pytania, pogadasz o pozytywnym nastawieniu
Dezynsektor 2014-10-01 12:15:08
I tak właśnie wygląda polski pracodawca-naciągacz.
telemarketerka 2014-10-08 21:14:03
UMOWA ? HAHAHAHAHAHAHHA .. CHYBA PO MIESIĄCU CZASU , JAK SIĘ PRZYPOMNISZ. NIEKTÓZY NIE MAJĄ W OGÓLNIE UMOWY A PRACUJA PONAD 3 MIESIĄCE . `
Pracownica 2014-10-23 11:00:32
Pracuję w BioMedzie od ponad roku i... Praca jest fantastyczna. Stereotypy dotyczące handlowców i formy sprzedaży bezpośredniej nie są pozytywne, ale często mijają się z prawdą. Oczywiście, że zdarzają się wyjątki i nie każdy z handlowców sprzedaje tak jak powinien - ludzie są różni. Jednak zapewniam, że takie osoby szybko z firmy "wylatują". Szefostwo stawia na wypracowanie marki Biomed na rynku i myślę, że całkiem dobrze im to wychodzi. Niestety zazwyczaj komentujący tu ludzie nie mają pojęcia o działalności firmy, a swoje sądy wyrażają tylko na podstawie zaslyszanych stereotypów. Ludzie - nie bądźcie dziecinni! Ludzie, którzy pojawiają się na prezentacjach też nie są dziećmi - każdy ma swój rozum. Jeśli ktoś decyduje się na zakup, to robi to w pełni świadomie, a to, że po pewnym czasie zmienia zdanie (zazwyczaj pod wpływem np. rodziny) wiąże się właśnie z tworzeniem takich stereotypów dotyczących tej formy sprzedaży. Ma przecież prawo do zwrotu towaru i firma nie komplikuje tego - takie jest prawo i tego nie negocjujemy. Także nie róbcie z nas potworów bo to po prostu świadczy o niskim poziomie intelektualnym osób, które tu właśnie (anonimowo) negatywnie komentują firmę. Nie do końca wiem jak działa u nas telemarketing, ale od strony handlowców firmę znam doskonale - świetni ludzie, świetna atmosfera, fajne pieniądze. Praca specyficzna, ale dająca dużą satysfakcję z tego, co się robi - poznawanie nowym miejsc, nowych ludzi - często ciekawe osobowości, zadowolenie z 12-godzinnego dnia pracy, kiedy wracasz do hotelu mega zmęczony, a przy tym zadowolony z tego, co robisz. Polecam!
1
Pracownica 2014-10-23 15:44:49
Jeżeli kogoś wywalają z firmy za nieprzestrzeganie zasad w niej obowiązujących (a zapewne stało się to w Twoim przypadku niedawno skoro masz takie a nie inne informacje) to potem takie tu oto słowa padają. Przykre. Pozdrawiam
bili 2014-10-25 15:22:50
czyzby bank santander firme opuscil za te wszystkie wgrane w losowaniu
m 2014-10-27 09:53:42
to po co pracowales skoro uwazasz .ze taka tragiczna firma? ja pracowalam i nigdy zlego slowa na bio med nie powiem !!
m 2014-10-27 10:00:11
albo za slabe wyniki:)
Poważna 2014-10-28 11:15:12
Pracowałam w tej firmie przez wiele miesięcy i nie wiem skąd takie osądy. Mam wrażenie jakby ktoś pisał albo z konkurencji,albo ktoś kto nie ma pojęcia jak jest naprawdę, a ma ochotę po prostu ponarzekać. Łatwo jest komuś naubliżać, nagadać w chwilach złości.
Tu, jak w rzadko w jakiej firmie-pracuje się w bardzo miłej atmosferze. Nie ma żadnego wyścigu szczurów! To jest oczywiste, że w każdym TM dąży się do określonych celów-zresztą nie tylko w pracy, ale i w życiu prywatnym każdy z nas do czegoś dąży. Jaki pracodawca tak dba o pracowników kupując kawę, herbatę,itp.?! To jest rzadkość w dzisiejszych czasach. Tu pracują naprawdę pomocni ludzie, którzy szanują innych i taka też atmosfera panuje w firmie.
A jeżeli ktoś z Internautów ma chęć ponarzekać, to może lepiej wyjść sobie na spacer, przewietrzyć się i darować sobie te nieprawdziwe komentarze.
Spytacie dlaczego nie pracuję? Zmarła mi najbliższa osoba, która zajmowała się moim dzieckiem. Tylko dlatego...
Monika 2014-10-29 12:26:49
Ja też pracę w Biomedzie wspominam baardzo dobrze i pamietam już te negatywne opnie za moich czasów i wiecie co ? - zawsze byli to ludzie, którym sie nie udało. Przykre
Dezynsektor 2014-10-29 14:28:39
Ciekawe,że bardzo mile wspominają tam pracę ci którzy już tam nie pracują.
Ona 2014-10-29 14:50:50
Witam wszystkich. Ja akurat pracuję w tej firmie. Na co te komentarze: "ciekawe, że mile wspominają tam pracę ci, którzy już tam nie pracują..." Pracuję tu i jestem bardzo zadowolona!!! Tu cię szanują, tu dbają o pracownika pod każdym względem, tu masz wypłatę na czas i możesz liczyć na dobre słowo! Zawsze! Jestem bardzo, a to bardzo zadowolona i dumna, że mogę tu pracować. Głupie komentarze są naprawdę zbędne i już się robi niedobrze od tych pesymistów i ludzi, którzy wypowiadają się negatywnie. Po co ta szopka?! Zastanówcie się nad sobą i zacznijcie lepiej od siebie.A może sami potrzebujecie krytyki? Może wam się lepiej zyje, jak kogoś doduszacie? Nie wiem. Ale tak nie powinno być. Tu jest naprawdę dobrze i życzę każdemu takiej pracy.
1
Fakt... 2014-10-30 12:46:12
Ona w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e bylas gw...o widzialas. Ja w innej firmie pracowalem ale doskonalem wiem o co chodzi. Dziadki maja wszystko wytlumaczone, koszt kredytu itp. swiadomie robia zakup,sa poinformowani o mozliwosci odstapienia od umowy itp.itd. Ale pozniej tak, oszuuuusty, oszukali mnie. Najlatwiej oceniac. Pewnie jestes jedna z tych wnuczek co babci nie kaza robic zakupow bo sama chcesz orac od niej siano a to co wyda to mniej dla ciebie. Wszystko w temacie. Ecovital narobil walkow ale wszystkich trzeba wrzucic do jednego wora. A cooo, czemu nie.
Marlena 2014-10-31 21:55:41
Czytam opinie o Biomedzie i widzę dość zadowolone osoby, które pracują ( a nawet pracowały ) w tej firmie. To dobrze bo właśnie chciałam spróbować dostać się tam, i byłabym bardzo wdzięczna za pomoc w formie podpowiedzi jak najskuteczniej mogłabym osiągnąć swoje założenie adekwatnie podjęcia pracy? Dziękuje z inf :)
1
qazxswedcvfrtgbnhyujmkiolp 2014-10-31 23:27:35
Błagam, czyżby sama szefowa kontrolowała forum? Ojoj... :) NIKT, kto tam pracuje W ŻYCIU nie wystawiłby pozytywnej opinii i DOSKONALE o tym wiemy. Pozdrawiam (nie)serdecznie!
1
:)) 2014-11-03 06:27:05
Skoro jesteś taki mądry bądź mądra przedstaw sie imieniem i nazwiskiem skąd takie informacje posiadasz?? Czyżby zazdrosna konkurencja?? Albo osoba,która zwolnili i Cię to boli tak,ze piszesz farmazony??? Pozdrawiam serdecznie.
Ps.widac,ze nie masz innych zajęć tylko oczerniasz innych:))!nudne musisz
Mieć życie!!! Ja pasuje w bio medzie i jestem
Bardzo zadowolona! Oszczędź sobie pisania głupot-to nic nie da:))) chyba, ze dzięki temu poprawiła sie Twoja niska samoocena, bo zapewne tak masz- jak widać:)))
1
Ricky 2014-11-05 10:31:36
Ludzie jesteście żałośni w tych swoich opiniach. Pracuję w tej firmie od pewnego czasu i złego słowa nie mogę powiedzieć. Pracowałem w konkurencji, tam stres, Pan Kierownik równał cię z błotem, gdy nie było sprzedaży, wypłata za wiele godzin pracy żenująca, jeszcze non stop za coś zabierali bo coś się nie zgadza. W BIOMED po pierwszym miesiącu pracy super wypłata(nie jakaś najniższa krajowa jak w konkurencji przez 3 miesiace), świetna atmosfera na wyjazdach, zgrany zespół który wspólnie pracuje na dobry wynik, słowo uznania od Dyrektora. POLECAM PRACĘ Z CZYSTYM SUMIENIEM!!!
prezes 2014-11-19 18:49:41
dajcie spokoj po co te wpisy zrobcie zebranie a nie na forum takie sprawy
edek 2014-11-20 13:14:23
właśnie, widać, że jest jakiś konkretny problem wewnątrz firmy i nie da się chyba tak dogadać szczegółowo w firmie.. a jednak nie ma nic gorszego niż to, że pracownicy nie mogą się dogadać między sobą. Sam nie wiem czy na pewno chce tam pracowac w takim razie, zastanowię się jeszcze i czekam na nowe opinie.
odeszłam 2014-11-26 19:46:44
Tak naprawdę chodzi o kasę. Wszystko drogie, a pensja stoi. Trzeba żyć nie?Ale za co?Na utrzymaniu rodziców do starości chyba
1
Milena 2015-01-25 15:00:51
Jak czytam pozytywne opinie zastanawiam sie czy chodzi o oddział w Śremie ...jesli tak pisze je chyba szefostwo ...?/

(usunięte przez administratora)
ppppppppppp 2015-05-21 15:49:27
hahahahaahahahaaaa!!!!
Kaszyński 2015-06-17 16:22:31
Możecie mi podpowiedzieć coś więcej o ofertach pracy jakie się jakiś czas temu pojawiały w Biomedzie odnośnie stanowiska kierowcy, bo chciałem złożyć tu swoją aplikację ale z drugiej strony nie mam pewności czy wchodzenie we współpracę z tą firmą ma jakikolwiek sens. Ktoś z perspektywy czasu zauważa poprawę może...
1
Etyk 2015-08-28 08:13:13
Anonimowo - to dlaczego podpisałaś się ,, pracownica ,, a nie z imienia i nazwiska?
makrelaX 2015-08-28 12:32:23
widzę że niektórzy komentatorzy po prostu szukają dziury w całym, zamiast się cieszyć i dziękować że mają w wielkiej firmie w branży farmaceutycznej zatrudnienie. ja akurat jestem na nich zdecydowana bo oferrują teraz zatrudnienie jako telemarketer dla absolwentów w Śremie, a nic tutaj lepszego od tego na pewno nie znajdę a wyjeżdżać nie chcę
żalosne 2015-10-03 15:52:10
Żałosna firemka musiala zmienic nazwe na biolife, hahaahahahahahahahhaha to jest tak zenujace prawie jak czarna mamba zatrudniona po protekcji, bo nawet na produkcji jej nie chcieli
wedf 2015-10-03 19:31:59
@Kaszyński ale przecież obecnie nie ma żadnych ofert pracy w firmie F.H.U Biomed, przeglądałem ostatnio strony z ofertami pracy..wiem tylko że kiedyś szukali całkiem sporo osób na stanowisko przedstawiciela medycznego, asystentki w sekcji chemii kontroli jakości, kierownika sprzedaży czy doradcy handlowego..
rtyu 2016-04-10 13:07:31
no faktycznie w dalszym ciagu nie maja zadnych nowych ofert pracy..pamietam ze przedstawiecila medycznego szukali wiaodmo ze tutaj trzeba miec calkiem spora wiedze na temat produktow medycznych i nie tylko
wienio 2016-05-11 10:30:36
ale mieli wczesniej sporo, moze wtedy prowadzili rekrutacje i sie spoznilismy ale jak teraz sie też wysle to nic sie nie stanie.
Justyna 2016-06-28 09:28:54
czy ktoś orientuje się Ile płacą w tej firmie w Biolife Plus Buku za godzinę?
edek 2016-07-06 13:28:31
Specjalista ds. Systemu Zapewnienia Jakości teraz jest poszukiwany.
Xyz 2016-09-23 19:49:57
Panie Cosac niech Pan zacznie zajmowac sie swoimi obowiazkami i praca ktora ma pan do wykonania. Ale jak widac panu zalezy bardziej na pani Kamili my to widzimy i nie jestesmy slepi . Nawet jesli pana nie ma w pracy to wiecznie pan do niej dzwoni to tez slyszymy wchodzac do biura.No i na dodatej pan dyrektor ktory zostal przyjety jak widac tez nie moze sie z tym pogodzic ze pani flirtuje z panem Cosaciem.Ostatnio naszlysmy pana jak podsluchhiwal pod drzwiami rozmowe pani Kamili z panem Cosaciem.Czyzby zazdrosc??? Hm... Kto wie ..Wszystko bylo w porzadku do czasu gdy nie bylo tych panow w firmie.Poniewaz panowie bardziej sie skupiaj na pani kamili czyli kierownik niz na swoich zadaniach .
słabe! 2016-09-23 20:44:40
@ Xyz - może i kierownik bardziej się sklup0ia na rzeczonej pan i kamili, ale widze ze i wy na swojej pracy nie za specjalnie sie skupiacie, skorto macie czas, żeby łazić i podsłuchiewac kierowników, a do tego komentowac to na forum publicznym. Słabe.
xo 2016-09-25 10:42:01
hej, powiedzcie mi proszę ponieważ słyszałęm, że na adres mailowy do biura można wysłąć cv chciałbym aplikować na telemarketera, powiedzcie mi czy szkolenia są płatne u nich czy oferują to w ramach pracy?
SAM ZAINTERESOWANY 2016-09-26 13:07:18
DROGI ZNAJOMY XYZ :

SWOJĄ ŻYCZLIWOŚĆ WSADŹ SOBIE W BUTY, BĘDZIESZ WYŻSZY …

Ci odważni i pyskaci, schowani są za monitorami komputerów, albo ciamią dziobem szeptem, tak żeby nie dało się rozpoznać ich głosu. Twierdzą, że są przebojowi, niezależni, a szczerość nie jest chamstwem. Jakby im tu wyjaśnić, że szczerość jest wtedy, kiedy ma się odwagę stanąć z kimś oko w oko i przekonać się ile tak naprawdę ważą najcięższe słowa? To nie narzekanie na internetowych hejterów, o nich powstały już tomy i to oczywiste, że ostatnie, co warto robić, to karmić ich swoją uwagą. Mam na myśli wszystkich życzliwych, którzy nigdy nie zdobędą się na rozmowę wprost, ale powinni zostać natychmiast zatrudnieni przez Play, bo w przeciwieństwie do sieci, mają zajebisty zasięg.

Daruj sobie strzelanie min, kiedy sądzisz, że nie widzę, daruj pytania pt. „jak sobie radzisz?”, które mają wyposażyć cię w pikantne historie sprzedawane dalej na papierosie.
Bo prawda jest taka, że nie musisz się ze mną cieszyć, nie musisz we mnie wierzyć, ba, nie musisz nawet życzyć mi dobrze. Jeżeli jednak potknę się, to uwierz mi, drogi gapiu spragniony mięsa, zdążę cię złapać za pysk tak żebym upadając mógł huknąć twoim fałszywym pyskiem o chodnik. Nie za brak sympatii. Za brak przyzwoitości.

Czy to nie oczywiste, że medal ma zawsze dwie strony, kij końce, większość ludzi dwie ręce którymi mogą okładać innych po pyskach? Gdyby wszystkie komentarze dotarły bezpośrednio do adresata, już dawno byśmy się pozabijali. A tak, o ile prościej obdzielić swoimi spostrzeżeniami innych, darować sobie bezpośrednią konfrontację, a w cztery oczy udawać dalej, że się lubimy…

Wieńcząc ten dający upust negatywnej energii post życzę sobie i Wam samych ludzi, którzy wyposażają Was w dobrą energię i wsparcie ...

Pozdrawiam
2
Xyz 2016-09-26 20:44:26
Bardzo poprawnie napisane Super ;) Inteligencja jak najbardziej po pana Stronie.Ale prawda kole w oczy panie Cosac jak widac. Czyli musi to pana troche meczyc ze wyszlo wszystko na jaw... Klapek na oczach nie mamy .
Pączuś 2016-09-27 13:00:07
Dzień dobry Paniom!
Tak się przypadkiem składa, że mam trochę wiedzy na temat, który tu poruszacie i chciałabym polemizować. Polemizować - dyskutować lub po prostu pogadać. To tłumaczenie słowa kieruję do tych z pań, które nie mają zielonego pojęcia o czym piszą. Jeżeli jednak wydaje im się, że bez elementarnej wiedzy mogą się wypowiadać to świadczy to o ich całkowitej ignorancji i złej woli. Mam wrażenie, że zamiast argumentów potrafią tylko opluwać innych ludzi, używając pomówień i kłamstw. Właśnie stanął przy mnie mąż i poradził, żebym pisała językiem XYZ i OSA bo inaczej nie "załapią" o co mi chodzi. Chyba ma rację. XYZ czy Ty przypadkiem nie zazdrościsz COSAC? Znam tę osobę i wiem, że posiada wieloletnie doświadczenie w sprzedaży oraz zarządzaniu. Poza tym wspomnę, o tym, o czym Ty pewnie XYZ nie wiesz - chciałabym, żeby w każdym urzędzie/zakładzie pracy moje sprawy załatwiała taka osoba. Jest ona kompetentna (sprawdź w słowniku), szybka w działaniu i miła. Masz rację zupełnie nie pasujecie do siebie i dlatego zbiera się w Tobie złość . Jego język jest jasny, spokojny i rzeczowy. Ale XYZ, nie chcę żebyś mówiła, że ja jestem taka zła, niedobra. Dam Ci dobrą radę - Ty skończ studia wieczorowe i zgłoś się do gminy do pracy. Tam czekają z otwartymi rękami na takich jak Ty. OSA napisała o rzekomym "romansie" i "podsłuchiwaniu". Wychodzi na to, że OSA pracuje w tajnej agencji i może w dowolnej chwili hospitować obywatela (hospitować - obserwować - to dla XYZ) i co najważniejsze może merytorycznie (XYZ sprawdź sobie w słowniku) oceniać czyjąś pracę. XYZ... aż włos mi się na głowie jeży, kiedy czytam Twoje wywody. Ja też jestem mocno zatroskana jak czytam to co piszesz. Nie, żebym łączyła się z Tobą w niepokoju o stan Twojej bytności. Ja się poważnie zastanawiam nad tym, która szkoła podstawowa wypuściła takich uczniów. Język polski - słabo, matematyka - pewnie też słabo itp. (OSA - sprawdź). Najbardziej jednak martwi mnie to, że katecheta nawalił i nie nauczył WAS miłości do bliźniego.
Pozdrawiam obie Panie, z którymi miałam zaszczyt polemizować na tym forum. (XYZ już nie sprawdzaj w słowniku).
1
Zostaw swoją opinię o F.H.U Biomed - Buk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H.U Biomed