Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o F.H.U Biomed

Pracowałeś w firmie F.H.U Biomed i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Dezynsektor - 2014-09-03 18:12:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adrian - 2014-09-03 16:37:48]:
A cóż może innego za recydywę przygotowywać,jak nie odpowiednio wysokie kary.Nie podają informacji ani tym bardziej nie dołączają wzoru do odstąpienia od umowy co jest podstawowym obecnie wymogiem.Posługują się czystym oszustwem,które dotyczy producenta wciskanego przez nich chińskiego badziewia.
zdjecie uzytkownika
Obserwatorka - 2014-09-12 20:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bhdvgcgvudsdf - 2014-08-20 11:44:49]:
Zgadzam się w 100%. Pani "prezes" udaje wielką szefową, ale każdy wie, że mając bogatych rodziców szefa udawać łatwo :) Otworzyła jakiś z tyłka wzięty telemarketing i myśli, że może innych traktować jak g****.... No cóż - polskie realia, ale czego się można spodziewać po kimś, kto kończył prywatne szkoły... buahhhaaaaa..... na uniwersytety czyzby zbyt malo wiedzy?, no to chociaz w jakis sposob sie trzeba dowartosciowac, zeby wyzsze miec
zdjecie uzytkownika
mloda - 2014-09-15 15:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NA WASZYM MIEJSU JA BYM SIE ZWOLNIŁA, MI PASUJE,JEST SPOKO, POWODZENIA NA MAGAZYNACH W GADKACH
zdjecie uzytkownika
aaaaaaaaaa - 2014-09-17 15:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nasza kierowniczka tez pracowala w gadkach na sorcie a mowi ze byla szefem tysiaca osob hahahha chyba nie zdaje sobie sprawy ze pol sremu tam pracuje i wie kim ona byla
zdjecie uzytkownika
mika - 2014-09-27 19:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dwa dni temu Biomed wystawił ogłoszenie pracy na stanowisku telemarketerki, czy telemarketera, oferuja standardowe rzeczy jak: stabilne warunki zatrudnienia, dodatkowe premie, konkursy motywujące, jasno określone obowiązki, niezbędne narzędzia pracy, profesjonalne szkolenia oraz pracę w miłej atmosferze.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-30 21:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak premie które sama sobie wypracujesz poprzez nadgodziny, stabilne warunki zatrudnienia no to chyba żart umowa zlecenie bez możliwości przejscia na umowe o pracę. Jak przyjechala Pani z inspekcji pracy i wydala rozporzadzenie, że musza dać umowy o pracę, to wzywane na rozmowy byłyśmy co nam powiedziano???? że jesli chcemy umowy o prace to dostaniemy... na dwa miesiace a pozniej umowa wygasa i do widzenia- takie są stabilne warunki. Mówilismy pozniej Inspektor, że nie chcemy umów o prace, że te nam pasują. Profesjonalne szkolenia na czym one niby polegaja... dostaniesz na kartce regułkę pocwiczysz czytanie, powiedza ci zeby zadawać otwarte pytania, pogadasz o pozytywnym nastawieniu
zdjecie uzytkownika
Dezynsektor - 2014-10-01 12:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-09-30 21:32:18]:
I tak właśnie wygląda polski pracodawca-naciągacz.
zdjecie uzytkownika
telemarketerka - 2014-10-08 21:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UMOWA ? HAHAHAHAHAHAHHA .. CHYBA PO MIESIĄCU CZASU , JAK SIĘ PRZYPOMNISZ. NIEKTÓZY NIE MAJĄ W OGÓLNIE UMOWY A PRACUJA PONAD 3 MIESIĄCE . `
zdjecie uzytkownika
12345618 - 2014-10-11 18:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiadomienie o prezentacji - tylko telefoniczne (3 razy), brak zaproszenia. Niedostateczna informacja o miejscu prezentacji (adres się zgadzał, ale brak było właściwego oznakowania miejsca prezentacji). Osoby zaproszone krążyły zanim trafiły na spotkanie. Odmówiono uczestnictwa 4 starszym panią , które się spóźniły 5-10 minut. Widać było, ze mają problemy z poruszaniem się. Uważam, że w świetle błędów organizacyjnych pracowników Bio Med-u, takie potraktowanie osób zaproszonych (tym bardziej starszych) jest dużym nietaktem. Z obiecanych telefonicznie prezentów były tylko kule "piorące" o bardzo niemiłym zapachu, nie było instrukcji, ani żadnej ulotki w języku polskim. Ogólnie mówiąc niewypał. Kierownik spotkania odmówił sporządzenia protokołu z organizacji spotkania, odmówił również podania jakiegokolwiek kontaktu do firmy, która go zatrudniła. Firma organizująca spotkanie powinna liczyć się z taką możliwością. Poszłam na to spotkanie ponieważ docierały do nas bardzo złe opinie od uczestników organizowanych przez firmę Bio Med spotkań. Jestem pracownikiem gminy na terenie której odbywało się spotkanie.
zdjecie uzytkownika
12345678 - 2014-10-11 18:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Opinia o zorganizowanej prezentacji
Powiadomienie o prezentacji - tylko telefoniczne (3 razy), brak zaproszenia. Niedostateczna informacja o miejscu prezentacji (adres się zgadzał, ale brak było właściwego oznakowania miejsca prezentacji). Osoby zaproszone krążyły zanim trafiły na spotkanie. Odmówiono uczestnictwa 4 starszym paniom , które się spóźniły 5-10 minut. Widać było, ze mają problemy z poruszaniem się. Uważam, że w świetle błędów organizacyjnych pracowników Bio Med-u, takie potraktowanie osób zaproszonych (tym bardziej starszych) jest dużym nietaktem. Z obiecanych telefonicznie prezentów były tylko kule "piorące" o bardzo niemiłym zapachu, nie było instrukcji, ani żadnej ulotki w języku polskim. "Bramkarz" próbował przekupić jedną spóźnioną osobę dając jej prezent - "kulę piorącą". Pani odmówiła przyjęcia prezentu. Ogólnie mówiąc niewypał. Kierownik spotkania odmówił sporządzenia protokołu z organizacji spotkania, odmówił również podania jakiegokolwiek kontaktu do firmy, która go zatrudniła. Firma organizująca spotkanie powinna liczyć się z taką możliwością. Jestem pracownikiem gminy na terenie której odbywało się spotkanie. Poszłam na to spotkanie ponieważ docierały do nas bardzo złe opinie od uczestników organizowanych przez firmę Bio Med spotkań.
zdjecie uzytkownika
Dezynsektor - 2014-10-12 11:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [12345678 - 2014-10-11 18:55:23]:
A czehgo się spodziewać po naciągaczach i oszustach.
zdjecie uzytkownika
kania - 2014-10-15 01:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba firma nie ma zbyt łatwego życia. Ostatnio w prasie czytałam, że Pani Jadwiga z Łodzi ma 85 lat, utrzymuje się z niewielkiej emerytury. Wzięła udział w pokazie foteli masujących. Nie ma umowy, sprzętu, a firma chce od niej blisko 4 tys. zł. Pani Jadwiga Kryska z Łodzi po raz pierwszy wzięła udział w prezentacji, na które przeważnie zapraszane są starsze osoby. Emerytowaną dentystkę skusił pokaz sprzętu medycznego, który w październiku ubiegłego roku w Łodzi zorganizowała firma FHU Biomed z Dobieżyna w gminie Buk...
zdjecie uzytkownika
Dezynsektor - 2014-10-16 12:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kania - 2014-10-15 01:14:23]:
Przecież ci ludzie zapraszani natrętnie na te pokazy bardzo chętnie by kupowali prezentowane przez nich towary,gdyby uczciwie powiedzieli,że są one produkcji chińskiej,a nie wymyślali jakichś markowych zachodnich producentów (co jest karalne).A ceny są dziesięciokrotnie wyższe niż na jakimkolwiek bazarze.
zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2014-10-23 11:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w BioMedzie od ponad roku i... Praca jest fantastyczna. Stereotypy dotyczące handlowców i formy sprzedaży bezpośredniej nie są pozytywne, ale często mijają się z prawdą. Oczywiście, że zdarzają się wyjątki i nie każdy z handlowców sprzedaje tak jak powinien - ludzie są różni. Jednak zapewniam, że takie osoby szybko z firmy "wylatują". Szefostwo stawia na wypracowanie marki Biomed na rynku i myślę, że całkiem dobrze im to wychodzi. Niestety zazwyczaj komentujący tu ludzie nie mają pojęcia o działalności firmy, a swoje sądy wyrażają tylko na podstawie zaslyszanych stereotypów. Ludzie - nie bądźcie dziecinni! Ludzie, którzy pojawiają się na prezentacjach też nie są dziećmi - każdy ma swój rozum. Jeśli ktoś decyduje się na zakup, to robi to w pełni świadomie, a to, że po pewnym czasie zmienia zdanie (zazwyczaj pod wpływem np. rodziny) wiąże się właśnie z tworzeniem takich stereotypów dotyczących tej formy sprzedaży. Ma przecież prawo do zwrotu towaru i firma nie komplikuje tego - takie jest prawo i tego nie negocjujemy. Także nie róbcie z nas potworów bo to po prostu świadczy o niskim poziomie intelektualnym osób, które tu właśnie (anonimowo) negatywnie komentują firmę. Nie do końca wiem jak działa u nas telemarketing, ale od strony handlowców firmę znam doskonale - świetni ludzie, świetna atmosfera, fajne pieniądze. Praca specyficzna, ale dająca dużą satysfakcję z tego, co się robi - poznawanie nowym miejsc, nowych ludzi - często ciekawe osobowości, zadowolenie z 12-godzinnego dnia pracy, kiedy wracasz do hotelu mega zmęczony, a przy tym zadowolony z tego, co robisz. Polecam!
zdjecie uzytkownika
gall anonim - 2014-10-23 12:26:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem w firmie Biomed dłużej niż poprzedniczka... nie będę komentował formy sprzedaży bo każdy z nas wie, że to przeginka z oferowanym towarem... ale jak ktoś mi piszę że firma dba o wizerunek to już słodzi właścicielowi!!!
tak dba że z 3 banków zostaje jeden na udzielanie rat i jeszcze ma czerwone światło na udzielanie kredytów.. to teraz moje pytanie skąd się to wzięło, skoro tacy to dobrzy handlowcy tam pracują?? niestety rządy niektórych osób sprawiły że w Biomedzie jest wyścig szczurów, pełno matactwa, ludzi fałszywych i chwiejnych jak chorągiewka potrafiących wchodzić w du... dyrektorowi aby mieć święty spokój. jednym słowem nie polecam tam pracy. chcesz mieć poszarpane nerwy i niepewność że zaraz nie będziesz mie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrąbanej przez ala ekipe z teamu - śmiało składaj papiery a po tyg. jedź i ciesz się z "satysfakcji z tego co się robi itp." co napisała poprzedniczka post wyżej
zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2014-10-23 15:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli kogoś wywalają z firmy za nieprzestrzeganie zasad w niej obowiązujących (a zapewne stało się to w Twoim przypadku niedawno skoro masz takie a nie inne informacje) to potem takie tu oto słowa padają. Przykre. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bili - 2014-10-25 15:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyzby bank santander firme opuscil za te wszystkie wgrane w losowaniu
zdjecie uzytkownika
m - 2014-10-27 09:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to po co pracowales skoro uwazasz .ze taka tragiczna firma? ja pracowalam i nigdy zlego slowa na bio med nie powiem !!
zdjecie uzytkownika
m - 2014-10-27 10:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownica - 2014-10-23 15:44:49]:
albo za slabe wyniki:)
zdjecie uzytkownika
Poważna - 2014-10-28 11:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w tej firmie przez wiele miesięcy i nie wiem skąd takie osądy. Mam wrażenie jakby ktoś pisał albo z konkurencji,albo ktoś kto nie ma pojęcia jak jest naprawdę, a ma ochotę po prostu ponarzekać. Łatwo jest komuś naubliżać, nagadać w chwilach złości.
Tu, jak w rzadko w jakiej firmie-pracuje się w bardzo miłej atmosferze. Nie ma żadnego wyścigu szczurów! To jest oczywiste, że w każdym TM dąży się do określonych celów-zresztą nie tylko w pracy, ale i w życiu prywatnym każdy z nas do czegoś dąży. Jaki pracodawca tak dba o pracowników kupując kawę, herbatę,itp.?! To jest rzadkość w dzisiejszych czasach. Tu pracują naprawdę pomocni ludzie, którzy szanują innych i taka też atmosfera panuje w firmie.
A jeżeli ktoś z Internautów ma chęć ponarzekać, to może lepiej wyjść sobie na spacer, przewietrzyć się i darować sobie te nieprawdziwe komentarze.
Spytacie dlaczego nie pracuję? Zmarła mi najbliższa osoba, która zajmowała się moim dzieckiem. Tylko dlatego...
zdjecie uzytkownika
Monika - 2014-10-29 12:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też pracę w Biomedzie wspominam baardzo dobrze i pamietam już te negatywne opnie za moich czasów i wiecie co ? - zawsze byli to ludzie, którym sie nie udało. Przykre
zdjecie uzytkownika
Dezynsektor - 2014-10-29 14:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Monika - 2014-10-29 12:26:49]:
Ciekawe,że bardzo mile wspominają tam pracę ci którzy już tam nie pracują.
zdjecie uzytkownika
Ona - 2014-10-29 14:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich. Ja akurat pracuję w tej firmie. Na co te komentarze: "ciekawe, że mile wspominają tam pracę ci, którzy już tam nie pracują..." Pracuję tu i jestem bardzo zadowolona!!! Tu cię szanują, tu dbają o pracownika pod każdym względem, tu masz wypłatę na czas i możesz liczyć na dobre słowo! Zawsze! Jestem bardzo, a to bardzo zadowolona i dumna, że mogę tu pracować. Głupie komentarze są naprawdę zbędne i już się robi niedobrze od tych pesymistów i ludzi, którzy wypowiadają się negatywnie. Po co ta szopka?! Zastanówcie się nad sobą i zacznijcie lepiej od siebie.A może sami potrzebujecie krytyki? Może wam się lepiej zyje, jak kogoś doduszacie? Nie wiem. Ale tak nie powinno być. Tu jest naprawdę dobrze i życzę każdemu takiej pracy.
zdjecie uzytkownika
Dezynsektor. - 2014-10-30 11:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ona - 2014-10-29 14:50:50]:
A czy Ty zdajesz sobie chociaż sprawę w jakim procederze uczestniczysz?To naciąganie starszych ludzi bez jakichkolwiek skrupułów.No ale tylko tacy mogą tam pracować.
zdjecie uzytkownika
Fakt... - 2014-10-30 12:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ona w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e bylas gw...o widzialas. Ja w innej firmie pracowalem ale doskonalem wiem o co chodzi. Dziadki maja wszystko wytlumaczone, koszt kredytu itp. swiadomie robia zakup,sa poinformowani o mozliwosci odstapienia od umowy itp.itd. Ale pozniej tak, oszuuuusty, oszukali mnie. Najlatwiej oceniac. Pewnie jestes jedna z tych wnuczek co babci nie kaza robic zakupow bo sama chcesz orac od niej siano a to co wyda to mniej dla ciebie. Wszystko w temacie. Ecovital narobil walkow ale wszystkich trzeba wrzucic do jednego wora. A cooo, czemu nie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H.U Biomed
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x