Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o F.H.U Biomed

Pracowałeś w firmie F.H.U Biomed i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
depeche - 2014-06-17 18:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) Spady ogromne!!! i ciągła presja i pytania CO SIĘ STAŁO !!!
Kiedyś podobno fajnie tu bylo ale pojawił sie DYRO i sie skonczyło ze 100tys dla firmy po spadach masz 500zł. a coraz gorzej sie sprzedaje :(
Szkolenia śmiech na sali!!!
zdjecie uzytkownika
gosia - 2014-06-21 17:02:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co za szkolenia organizuje biomed dla swoich pracowników, ze tak niewymownie je skomentowaliście, sa mało profesjonalne?
zdjecie uzytkownika
kiedjhfnedjf - 2014-06-21 19:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mam nic do firmy ogólnie ale to ze zatrudniaja alkoholikow to juz przesada...nie mam ochoty patrzec jak ktos napruty i smierdzacy przychodzi do pracy w normalnych warunkach dawno taka osoba wyleciała by na zbity Pysk.
zdjecie uzytkownika
ewelax - 2014-06-22 16:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NO beka jest jak przychodzi do roboty nawalona jak szpak i sie przewraca :)
zdjecie uzytkownika
gosia - 2014-06-23 02:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aż nie chce się wierzyć, że takie rzeczy mogą sie dziać, wątpię, by biomed na to pozwalał, skoro widza to pracownicy, to czemu nie widzi tego góra?
zdjecie uzytkownika
dlaczego usuwacie komentarze - 2014-06-24 16:59:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ta jedna z trzech co grzęde wyzej usiadła, co ochlapy zebrała,myślała ze skorzystała a choooja tak naprawde dostala. Slucha, podsluchuje, a potem tej czarnej krow.. podspiewuje. Kreatywności jej brakuje, bo nawet listow nie stempluje. Wielka Pani kolezanka, na mittingu od poranka wszystkim tyłki rąbie ostro, by jej premia mogła rosnąć.A ta z trojki co na najnizszej grzedzie siedzi, powinna wstydzic sie swoich wypowiedzi. Wszystkie rozumy juz zdzarla bo podgladala, ktora kibla nie wytarla.Potem na miotle leciała do kazdego pokoju zagladala, co nie podluchała to se dodala. A morał z tego taki co głuchy nie usłyszy, to zmysli.
zdjecie uzytkownika
gdzie ta rymowanka - 2014-06-24 17:08:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego komentarze są usuwane, przeczytalam tu taka rymowankę i usuneli ją. Widzę , że powiedzenie uderz w stół a nożyce się odezwą jest jak najbardziej adekwatnee do sytuacji jaka ma miejsce w tej firmi. Prośba do autora tej rymowanki wstaw ją jeszcze raz bo oddaje ona to co jest faktycznie haha przynajmniej sie usmiałam. A tak na marginesie to myslalam, że tylko u nas w telemarketingu się dzieje a tu sie okazuje, że handlowcy maja tez przeboje. Widać firma jest kolejnym następcą eko-vitalu... zresztą zaczynaja zatrudniać te samą załogę...
zdjecie uzytkownika
gosia - 2014-06-24 18:31:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To chyba jednak szefostwo jest zbyt wyrozumiałem, ale w sumie dla pracowników to dobrze, ale dla Biomedu już troche gorzej..
zdjecie uzytkownika
smieszne - 2014-06-24 19:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyrozumiala? Pewnie trzyma ja,bo ma gadke po pijaku;)
zdjecie uzytkownika
gosia - 2014-06-25 00:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może jednak istnieje jakis racjonalny powód, bo chyba jednak dla samej miłej rozmowy, to nikt nikogo zatrudniać nie bedzie...
zdjecie uzytkownika
sula - 2014-06-25 08:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jaki moze byc racjonalny powod dla zatrudniania alkoholika, pijaka, czy kim tam ona jest? po pijaku jezyk rozluzniony i daje ustalenia
zdjecie uzytkownika
Dezynsektor - 2014-06-26 09:44:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka to firma?To gang Olsena.
zdjecie uzytkownika
Dina1989 - 2014-06-26 17:11:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do tego komentarza ze Góra nie widzi ze ktos przychodzi do pracy pijany to jak najbadziej widzi ale co ma zrobic jak pracownik grozi ze sie zabije ?? smiech na sali ! zwalniane byly osoby ktore mialy gorszy okes w ustaleniach a jak ktos ( zaznaczam nie jest to rewelacyjny pracownik ) przychodzi do pracy nie piewszy raz nawalony i smierdzacy alkoholem to jest ok ... zal zal zal.Nie sadze zeby sie takiej osobie jezyk rozwiazywał bo niestety ale nie dawała rady wł nawet komputera bo jej kursor uciekał :) !
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
gosia - 2014-06-26 20:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może to była jakas jednorazowa sytuacja, typu urodziny, czy impreza firmowa i nie zdarza sie to nagminnie, bo chyba jednak troche przesadzacie..
zdjecie uzytkownika
niki - 2014-06-26 21:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mimi - 2014-06-16 15:06:24]:
czarnej mamby nie ma - pofarbowala sie hehe
zdjecie uzytkownika
Dezynsektow - 2014-06-27 12:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niki - 2014-06-26 21:35:17]:
To była informacja o rychłym pogrzebie firmy.
zdjecie uzytkownika
gosia - 2014-06-30 00:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Dezynsektow, możesz trochę jasniej, bo z tego co widze biomed nadal wystawia ogłoszenia rekrutacyjne.
zdjecie uzytkownika
bubba - 2014-06-30 21:30:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przesadzamy ze ktos przychodzi nawalony do roboty a w torebce ma setke haha ... chyba rzadko sie zdarza zeby byla trzezwa
zdjecie uzytkownika
zniewolony - 2014-07-02 20:45:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
patrzę na propozycję pracy w biomedzie oferują zarobki od 3 tys. do 15 tys. netto? a ja się pytam jak taką kasę zarobić jak asystent ma do 100 tys. obrotu niecały 1%??? czyli 1000 zł... aby prelegent taka kase dostał musi mieć min 200 tyś obrotu po spadach... a to w dzisiejszych czasach niemożliwe w firmie Biomed... towar chiński. szkolenia masakra, przeczytać pare książek a później pokazywanie jakim się jest wielkim to już max inteligencja pani od szkoleń... dyrektor handlowy... hehe co to za dyro jak kiedyś nieumiejętnie kierował Remesem a później oknami!!! jedynie żal mi właścieciela - to już nie ten sam człowiek co kiedyś... nie wie co tak naprawdę dzieje sie na wyjzadach i co ludzie mówią o nim.. mam nadzieję że w końcu przejrzy na oczy i całą tą śmietankę Remesowską wypier.. na zbity pysk.. a ja cóż siedzę i pracuje dalej wieżac że w końcu sie poprawi i szef otworzy oczy...a tak na marginesie ostatnia wypłata to 2000 tyś.. bo spdaów masakra..
zdjecie uzytkownika
gosia - 2014-07-03 20:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, że druga strona nie może się wypowiedzieć, czy raczej nie wie o dyskusji, bylaby jasnośc sytuacji. To może ktoś z aktualnej ekipy biomedu zweryfikuje te zarobki od 3 do 15 tysięcy, bo tez trudno mi w to uwierzyć.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-02
Żródło: pracuj.pl
wielkopolskie
()
Jeśli lubisz podróżować, poznawać nowych ludzi i miejsca, a przy okazji bardzo dobrze zarabiać (3.000 zł netto – 15.000 zł netto) i oczekujesz nagród za specjalne osiągnięcia;To patrzysz na właściwe ogłoszenie!BIOMED od wielu lat angażuje się w promocję zdrowego stylu życia.Szukamy osób na stanowisko:PRELEGENT / DORADCA HANDLOWY Miejsce pracy woj. wielkopolskie OCZEKUJEMY:ZaangażowaniaKomunikatywnościSamodzielności w podejmowaniu decyzjiDobrej o
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-07-06 13:58:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, co to za praca jak polega na naciąganiu emerytów i rencistów, w zdecydowanej mierze ludzi starszych, nieporadnych życiowo na wątpliwej jakości produkty. Ostatnio moja znajoma dała się naciągnąć na takie produkty oferowane przez firmę na pokazie (mata relaksująca za 3990,oo zł.). Została tak zmanipulowana na pokazie przez pseudo doradców handlowych, że wmówiono jej , że wygrała główną wygraną i nie wiedziała nawet , że za ten towar co jej dostarczono do domu to musi zapłacić i zawarła umowę kupna w formie kredytu bankowego na 36 m-cy . Pseudo doradcy cały czas jej wmawiali, że to jest jej wygrana, za którą nie musi płacić, nawet jak przywieźli towar do jej domu to na jej pytanie "czy za to musi płacić" odpowiedziano jej że "nie , to jest Pani wygrana". Dopiero jak powiedziała synowi o niby wygranej i ten przyszedł to zobaczył leżącą na stole umowę na zakup na kredyt tych niby wysokiej klasy produktów, bez żadnej instrukcji obsługi w języku polskim ani innym, żadnej karty gwarancyjnej , jakaś chińszczyzna zapakowana w karton z napisem "Biomed", w sumie z odsetkami ponad 5 tys. zł. Do tego nierzetelne podejście pseudohandlowców w trakcie pokazu, nie informują o prawie odstąpienia od umowy, nie okazują wzorów takich oświadczeń do odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa, nie informują iż od kredytu konsumenckiego też można odstąpić. Manipulują tymi biednymi starszymi ludźmi tak, że ci są przeświadczeni , że podpisują odbiór tych swoich głównych wygranych a w rzeczywistości podpisują umowy na sprzedaż ratalną mat relaksujących, poduszek, garnków, pościeli. I dopiero w domu jest płacz i zgrzytanie zębów jak ktoś światły im uświadomi że , za te wątpliwej jakości towary (dostępne na Allegro za 300,00 zl w przypadku maty), muszą placić raty przez 3 lata. Szczytem beszczelności jest jest również telefon za kilka dni z firmy do klienta z pytaniem "czy jest Pan/Pani zadowolona ze swojej wygranej". Ludzie - jakiej wygranej, jak za to trzeba zapłacić niemałe pieniądze. Doradcy handlowi z Biomedu czy wcisnęlibyście te towary swoim najbliższym ?, swojej babci czy dziadkowi którzy muszą utrzymać się z głodowych emerytur czy rent. Gdzie u Was jakaś etyka zawodowa. Za te Wasze prowizje od sprzedaży rujnujecie niejednokrotnie życie emerytom i rencistom. wciskacie im towary , które nie są im potrzebne i przydatne, w żaden sposób nie polepszą im zdrowia.
Życzę Wam sprzedawcom-wciskaczom 100% zwrotów towarów przez klientów z tytułu odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa.
zdjecie uzytkownika
mysia - 2014-07-10 19:26:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, nie jest czarna tylko brązowa kup.;)
zdjecie uzytkownika
Dezynsektor - 2014-07-11 11:22:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obserwator - 2014-07-06 13:58:18]:
Oni po odstąpieniu klienta od umowy ,nawet nie chcą tego chińskiego szajsu odbierać.Taką ma to faktyczną wartość,że nie opłaca im się wysyłać z tej wiochy Dobieżyna samochodu.
zdjecie uzytkownika
gosia - 2014-07-12 17:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taka praca niestety. Jedni sa stworzeni, aby sprzedawać i zachwalaja towar, nawet, jesli wiedza o jego wadach - to dobry sprzedawca. Inni sobie nie radza z tym najwyraźniej.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-07-13 22:13:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosia - 2014-07-12 17:23:19]:
Gosia, jeżeli uważasz, że dobry sprzedawca to jest taki sprzedawca który wiedząc o wadach towaru wprowadza w błąd klientów i sprzedaje im ten towar jako pełnowartościowy to zastanawiam się czy Twój umysł dobrze pracuje. Dla mnie taki człowiek to jest po prostu (usunięte przez administratora). To tak samo jakby Ci sprzedawca w sklepie mięsnym sprzedał śmierdzącą wędlinę zachwalając , że jest świeża. I co zjadłabyś, wyrzuciła do śmietnika czy oddała do sklepu z powrotem żądając zwrotu pieniędzy?.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H.U Biomed
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x