brak logo

BUDIMEX

Poznań

Opinie o BUDIMEX

anonim 2010-12-08 16:12:52
witam,czy naprawdę w budimex-poznań jest tak żle jak opisane jest w opiniach .chciałem podjać u nich pracę w niemczech na prefabrykacji ale po przeczytaniu opini chyba zarezygnuje . czy ktoś by mógł napisać jak oni płacą ; akord czy stawka godzinowa i ile można zarobić. POZDRAWIAM
4
anonim 2010-12-08 16:20:01
budimex ciągle ogłasza nabór pracowników do niemiec , czy otwierają nowe werki, czy im ludzie uciekają.
1
anonim 2010-12-17 12:21:38
jak oni tam płacą na godzinę , czy akord , przejazdy w swoim zakresie ,czy budimex zapewnia transport i jak wygląda sprawa z urlopami,
anonim 2011-02-02 17:27:19
napiszcie coś więcej o tej firmie bo z tego co wiem pełno ofert pracy mają i nie wiem cz warto jechać na kontrakt ?????
2
pracownik 2011-02-06 10:41:55
Płacą mało jak na tak długą pracę ( usunięte przez administratora ) Euro z urlopem. Dojazd pierwszy i ostatni płacą po 200 zł. Są strasznie pazernie nastawieni( usunięte przez administratora ) Jak nie masz innej pracy to spróbuj, ale cały czas szukaj lepszej.
człek 2013-06-22 02:16:01
Budimex cały czas ma nowe oferty pracy, ale też długi proces rekrutacji, mógłby ktos mniej więcej opisać jak to wygląda?
4
KASKA 2013-07-10 17:58:06
SZUKAM INF. O TEJ FIRMIE JAK PŁACA WARUNKI SOCJALNE JAK TRAKTUJA LUDZI TAM ZATRUDNIONYCH NAPISZCIE --CHODZI O OFERTE PRACY W HOLANDI -DLA KOBIET -SERWIS SPRZATAJACY-CZEKAM NA INFORMACJE
1
nukk 2013-08-06 06:37:53
Witajcie jaka jest płąca dla kobiet w firmie Budimex czy jest ubezpieczenie wykupione grupowe w razie wypadku czy samemu sie wykupuje jakie sa zarobki prosze o opinie
1
admin 2013-10-29 17:56:33
zładzieje i jeszcze raz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikomu nie polecam chyba ze ktoś chce byc traktowany jak dojna krowa i dokladac do tego interesu obiecują złote góry a na koniec obciążają wszystkim jak leci
1
Maciej 2013-11-09 14:13:29
"Budimex ciągle ogłasza nabór pracowników do Niemiec" Dlaczego? ano dlatego że dostajesz zatrudnienie i pensję w kraju a do Niemiec jedziesz po prostu na delegację, czyli jesteś frajerem lub dojną krową, inni się z ciebie śmieją pracując u Niemca mają 3-4 razy tyle co ty. Oczywiście Budimex na zagranicznym kontrakcie nie kasuje tyle co na polskim, ale ty dostaniesz pensje polską...
1
Wacław 2014-02-19 13:20:15
Szczerze powiedziawszy myślałem, że Budimex w kwestii wynagrodzeń pracowniczych będzie sprawiedliwy. Kiepsko, że pracownik nawet w Niemczech ma polską stawkę..
ANONIM1 2014-02-19 21:02:59
A TAM PENSJA JAK W POLSCE ?BZDURY DOBRE ZAROBKI
Bozak 2014-09-24 10:28:19
Budimex na rynku istnieje ładne 45 lat - naprawdę ktoś myśli, że ten czas nie procentuje doświadczeniem i pewnymi zachowaniami, które cechują tylko wielkie firmy. Myślę, że budimex nie strzelałby sobie w kolano odstraszając od siebie najlepszych pracowników dając słabe pieniądze - konkurencja na pewno chętnie by ich przejęła.
1
bodo 2014-12-16 23:13:38
no wlasnie maja długi proces rekrutacji wiec czy mozna i warto wysłać maila (ewentualnie zadzwonić) do tej firmy z zapytaniem czy proces rekrutacyjny jest już zakończony, czy lepiej czekać cierpliwie, a może po prostu przyjąć, że proces rekrutacji na to stanowisko się już zakończył? jak to jest z tym doswiadczeniem u was ?
janek 2015-01-09 15:21:41
moim zdaniem zawsze można do nich wysłać maila, czemu nie niby.. powinni jednak mieć na uwadze to, ze ludzie będą do nich pisac, a kontaktowanie się z klientami czy potencjalnymi pracownikami wydaje mi się raczej ważne i wazne powinno być również dla firmy.. więc ja bym próbował na Twoim mijscu tak naprawde.
Isana 2015-03-11 01:28:50
Rozumiem, że Budimex w Poznaniu jest filią tej samej firmy, która główną siedzibę ma w Warszawie? Ostatnimi czasy słyszałem pozytywne opinie jeżeli chodzi o zatrudnienie u nich, chociaż nie wszystkie opinie zamieszczane na goworku to potwierdzają. Przedstawi mi ktoś jak na co dzień wygląda praca dla Budimexu?
matti 2015-03-26 14:47:33
parcowałem w księgowości na budowie, praca ciekawa, ale na zamknięcie miesiąca sporo nadgodzin, płacą zawsze na czas, zarobki też niezłe, na kontrakcie płacą za mieszkanie albo za pokój z łazienką w pensjonacie.
1
iza90 2015-03-26 17:56:32
a jeśli jest takie miejsce gdzie mogę zobaczyć bieżącą listę wolnych stanowisk w BUDIMEX na które jest rekrutracja to bardzo prosze was o pilne info na ten temat. muszę szybko prace znaleźć, a wiem że zaraz zacznie się pewnie wyścig po z początkiem wiosny branża budowlana jak zawsze szybko zachwitnie i wessie szybko potrzebnych sobie nowych pracowników
1
jano 2015-04-16 14:56:38
Nie widziałem nigdzie @Iza90 jakieś konkretnej listy, ale doszly mnie słuchy że szukają Kierownika budowy i Specjaliste ds. ekonomicznych kontraktu w Warszawie, wiec jakieś miejsca jak widać są
berni 2015-04-30 18:14:09
Budimex oferuje obszerną gamę miejsc pracy w swojej firmie takich jak technolog, specjalista do spraw zakupów, kierownik robór, specjalista do spraw logistyki i wiele innych na terenie naszego kraju a także jako betoniarz w Niemczech
mgr_inz 2015-07-02 19:20:35
Witam,
Przymierzam się do rozmowy w Budimexie na stanowisku majter/inżynier budowy mógłbym się dowiedzieć na jakie zarobki można na początku liczyć brutto ?

z góry dzięki za odp.
Sylwiak 2015-07-15 11:23:36
Ja jestem przekonany że poszukują jednej osoby na całą Polskę bo nie wiem czy widzieliście ale rzucili ogłoszenie na każde województwo w Polsce. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że potrzebują tylu kierowników ile województw w Polsce, tym bardziej, że przecież zacięcie budowlane w różnych województwach jest różne.
3
inzynier 2015-07-22 15:10:47
Byl juz pan ma rozmowie??
inzynier 2015-07-22 15:10:48
Byl juz pan ma rozmowie??
marcin 2015-07-22 15:35:54
Czy ktos wie jak dlugo trwa rekrutacja do Budimexu? Jestem miesiac po pierwszej rozmowie, podobno pozytywnej
grabowy 2015-08-03 13:30:55
Hej
możesz mi zdradzić co masz na myśli pisząc o dobrych zarobkach w księgowości?
dostałem propozycję specjalisty ds. ekonomicznych kontraktu ale nie wiem ile im krzyknąć. Z tego co się domyślam już tam nie pracujesz? Można wiedzieć czemu? Wiesz może czy istnieje możliwość awansu na kierownika ds. ekonomicznych rejonu? W sumie zastanawiam się czemu oni ciągle szukają na te dwa stanowiska?
Z góry dziękuję za pomoc.
6
berni 2015-08-25 03:01:23
Firma jak najbardziej warta polecenia. Warunki zapewnione przez szefostwo mi odpowiadają. Narzekają Ci którzy oczekują więcej niż się powinno na ich stanowiskach. Kadra inżynierska nie może narzekać na brak pracy. Budimex złapał sporo tematów i obecnie nawet na tak trudnym rynku jak Warszawa prowadzą kilka budów
5
xxx 2015-09-16 20:31:24
WITAM MOZE KTOS COS NAPISAC O WERKU W REMSCHEID???
1
budowanki 2015-09-24 16:40:53
rozbrajają mnie czasem te polskie nazwy firm, fajnie, bo kojarzą się od razu, ale dużo z nich ma takie pospolite nazwy budimex :D trochę jak w na wspólnej :) ale poza tym ja sobie ceniłem tę pracę i uwierzcie, że w tej branży można naprawdę dużo, ale to dużo gorzej trafić, więc jak macie to ceńcie, a jak nie macie to aplikujcie :)
qwe 2016-02-02 18:32:45
Także uważam, że firma jest bardzo dobra i warta poświęcenia czasu i wysłania cv. Aktulanie szukają kogoś na asystentkę dyrektora w Poznaniu. Bardzo ciekawa oferta, bo jest możliwość rozwoju i awansu a także zapewniają opiekę medyczną w prywatnych placówkach medycznych oraz bogaty pakiet socjalny (ubezpieczenie na życie, karnet na zajęcia rekreacyjno-sportowe).
1
rura 2016-02-11 13:40:49
Sporo dodatków jak na stanowisko asystentki no ale pewnie też i sporo obowiązków ma @qwe. Wymagają jednak wykształcenia wyższego i dobrej znajomości języka angielskiego.
bolek 2016-02-20 22:42:56
qwe, ogółem rzecz biorac budimex ma otwarta rekrutację i szukają na kilkanascie stanowisk. to także stanowiska nie-fizyczne np. tłumacz, ale tutaj wymagają doskonałej znajomości hiszpańskiego.
wiktor 2016-03-05 10:05:17
Tak olbrzymi firmy zawsze prowadza rekrutacje, tym bardziej, ze poszukuja ciagle pracowników ponieważ się stale rozwijają a budimex raczej każdy zna ,wiec nie trzeba ich przedstawiać, mają ofertę dla Pań do biura.
wedrfg 2016-03-07 20:01:28
sporo tych oferta teraz maja i dla ososb pracujacych fizycznie i tez na przyklad dla tłumacza w Poznaniu, napisali ze wymagana jest znajiomsc jezyka hiszpanskiego
karma 2016-03-09 21:52:17
Ja to mam doświadczenie jako cieśla i ciekawe czy wciąż jest poszukiwany, wiecie? Dla mnie idealnie, że jest zapewnione zakwaterowanie, dojazdy do pracy, ubezpieczenie, a wypłata jest w terminie.
berni 2016-05-15 15:20:13
to fakt, firma jest mega znana i można liczyć na jej wypłacalność
zabiegi 2016-05-31 19:57:32
cieśla budujący schody jednobiegowe w pozytywie bądź negatywie oraz zabiegowe Zawsze mile widziany w Budimexie ...
niepokorny 2016-06-08 14:48:24
witam obecnie jestem pracownikiem tej firmy ale lipa zaczyna sie dziać po pierwsze 2 kierowników na jednym kontrakcie stary sprawdzony i drugi nie do robiony co kombinuje jak koń pod górkę co kilka razy został wywalany za kombinowanie na innych werkach.
dzisiaj dostałem wypłatę gdzie za ten sam okres co wcześniej zarąbali mi 150 euro wrąbali na kierowcegdzie same dojazdy z ludzmi to jest od godziny do 2 godzin za darmo dla firmy , bez żadnego dodatku no i jak praca w godzinach nocnych dzisiaj zaczynam z nimi walkę nie pozwolę by mnie okradano to jest kontrakt w hamm
Bibi 2016-06-22 20:13:02
7 EUR na godzinę w tym od 9 do 12 godzin za ochłapy. 7 EUR x8 godz =56 a za nadgodziny i diety które się należą bo jestem oddelegowany to będzie jakieś 50 tyś euro.Wystarczy sprawę założyć w Niemczech Kancelarię już znalazłem Niemiecko-polską teraz tylko łatwie dokumenty umowy i do dzieła.
e4 2016-06-25 22:13:18
jak uwazasz że zarabiasz za mało to szukają kierowników robót drogowych , możesz spóbować swoich sił.
beata 2016-07-19 21:02:42
ROZMOWA KWALIFIKACYJNA NA STANOWISKO SPECJALISTA DS EKONOMICZNYCH
Rozmowa zaczyna się dwoma testami. Pierwszy logicznego myślenia trwa 15min pytania: 1) Pewną pracę wykonuje 8 osób w 5 dni ile osób jest potrzebnych do wykonania tej pracy w ciągu pół dnia, 2) przeliczanie jednostek 3) 2/3 ceny to 600zł ile wynosi cała cena, 4) 100 znaczków dziennie wysyłamy 85 listów dziennie po ilu dniach będziemy mieć zapas 220 znaczków.5) 10h produkujemy 80 aut ile produkujemy przez 15min, 6) jaka jest prędkość gdy mamy podany czas i odległość. Druga część trwa 45min i dotyczy znajomość przepisów VAT w przykładach np. mamy podane daty wystawienia faktury i mamy podać obowiązek VAT-u, powtórzcie sobie zasady metody kasowej, NKUP. Księgowanie zdarzeń gospodarczych na podanych kontach (z użyciem kont teowych) FV, PZ, kaucja. NIE MOŻNA UŻYWAĆ KALKULATORKA, CO WYDŁUŻA CZAS ROZWIĄZANIA ZADANIA.
WAŻNE: firma zewnętrzna która przeprowadza pierwszą rekrutacje (ETAP I) nie wspomina, iż nie ma miejsca docelowego pracy (bo przecież pracujesz na terenie budowy, która defa kto nie musi być w Twoim miejscu zamieszkania, jedna inwestycja to 2-3 lata i zmiana miejsca pracy) a budowy są na całym województwie w którym mieszkacie. dodatkowo nie ma delegacji i nie zwracają za dojazdy. Budimex widzi to tak, że jedziesz od poniedziałku do piątku na miejsce a w weekend do domu. mi to się nie podoba ale zostawiam to waszej ocenie. powodzenia
miłosz 2016-07-19 22:15:13
@e4 konkretmie to się nazywa Kierownik Robót Drogowych w Biurze Gwarancji i Reklamacji , bądź precyzyjny
Zostaw swoją opinię o BUDIMEX - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX