Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo piecexport-piecbud

Opinie o piecexport-piecbud

Pracowałeś w firmie piecexport-piecbud i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kardiok - 2015-04-25 23:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba już po wylocie ;) No ale właśnie, nie wiecie może kiedy będą następne wyloty czy też rekrutacje ? Bo dużo słyszałem na temat tej firmy i chiałbym spróbować swoich sił.
zdjecie uzytkownika
szok - 2015-05-02 13:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ciekawe kiedy ludzie wrócą do pracy do Egiptu siedzą już bez pracy od 27 marca !!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2015-05-30 10:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I dalej będą
zdjecie uzytkownika
szok - 2015-05-31 16:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ponoć jest wyjazd 5 czerwca ktoś coś wie ?
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2015-06-01 07:43:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"ponoć" :)
zdjecie uzytkownika
szok - 2015-06-01 21:03:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to 12 wylot dla wszystkich info
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2015-06-15 11:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I było jak zawsze
zdjecie uzytkownika
kaja - 2015-06-15 19:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ale teraz ten wylot był w czerwcu, czy to nie jest przypadkim tak, ze w lipcu i w sierpniu też mają być? ja mam w takim razie inne informacje, poza tym we wczesniejszych latach też tak był sadzac z poprzednich opinii. Wiem za to, że nie ma z nimi zazwyczaj żadnych problemów tak naprawde i to jest ogromny plus.
zdjecie uzytkownika
mietek - 2015-08-12 17:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kaja na razie nie miałem żadnego info na temat wylotów w sieprniu, a czy we wrześniu będą to też jest zagadka w sumie. Wydaje mi się, że te oferty na Dąbrowę Górniczą to były tlyko jednorazowe, nie widze, żby od roku kogoś szukali, może ktoś jeszcze obecni tam pracuje i wie jak firma działa czy w ogóle działa
zdjecie uzytkownika
Ubv - 2015-09-11 21:44:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie co niedawno firma Piecexport Piecebud wystawiła ofertę pracy na stanowisko specjalisty do spraw energetycznych w Dąbrowie Górniczej, ich wymagania to m.in.umiejętność opracowywania ofert i kosztorysów w zakresie budowy bloków energetycznych wraz obiektami towarzyszącymi,analizowanie terminu i warunków technicznych realizacji zadania,znajomość i praktyczne wykorzystanie wiedzy z zakresu technologii energetycznych
zdjecie uzytkownika
werzy - 2015-12-03 19:04:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy wiadomo juz cos co bedzie dalej z wyplatami pieniedzy za prace dla pracownikow, ustaliliscie cos, i czy wogole mieliscie umowe podpisana bo chyba to nie na czarno praca
zdjecie uzytkownika
??? - 2015-12-12 17:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kasy jak nie było tak dalej nie ma kolejny miesiąc
zdjecie uzytkownika
345 - 2015-12-13 22:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej ja pamietam ze jakis czas temu bylo od nich ogloszenie ze poszukuja specjalsity do spraw kosztorysowania, ciekawe jakie tak bylo wynagrodzenie
zdjecie uzytkownika
zła - 2015-12-15 16:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie płacą ludziom po kilka miesięcy,wyznaczają terminy wypłat i niestety się z tego nie wywiązują.Pracujesz w ciągłej niepewności i czekasz kiedy obiecanki się spełnią.Pracownicy dostają tygodniówki,ale rodziny w kraju muszą liczyć tylko na własny dochód.Jeśli nie macie zapasów gotówki może nie być wesoło.To praca dla tych co mogą czekać kilka miesięcy na częściowe wypłaty.Tylko po co są umowy.Powinno się pracodawców porządnie z tego rozliczać !!!
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-12-15 17:00:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Maks - 2015-03-11 09:02:12]:
Tutaj niektóre szczegóły rozmijają się z prawdą.Wypłaty są bardzo nieterminowe,a terminów wypłat jest dużo i są przekłądane na później.Ludzie czekają po pare miesięcy i nie otrzymują w całości zaległości!
zdjecie uzytkownika
BF - 2015-12-16 18:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-12-15 17:00:50]:
Zalegają z pieniędzmi za część lipca , sierpień , wrzesień , pażdziernik,listopad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2015-12-20 06:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A miało być tak dobrze. Nikt Ci tyle nie da co pan M.Z. naobiecuje.
Wszystko zaczęło się jak przyszedł ( za niby "zasługi" dla firmy) M.Z. i to była już równia pochyła. A dzielnie pomaga mu pan R.M
zdjecie uzytkownika
!!!!!!!!!! - 2015-12-20 14:13:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a co nie macie dobrze ? Przecież zaległości zotały wypłacone w piątek !!!
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2015-12-21 20:34:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Komu? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Kolejny raz usuniecie posta ?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-12-21 20:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ten co zawsze - 2015-12-21 20:34:35]:
W tej firmie mają kasę na wszystko oprócz wypłat dla "roboli"
zdjecie uzytkownika
34t - 2015-12-30 23:54:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedsy to były całkiem ciekawe oferty pracy od nich na przyklad jako specjalsita do spraw kosztorysowania, czekam az wstawia moze jakies nowe ogloszenia
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2016-01-03 18:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w Piecexporcie jak widzę wszystko po staremu i bez zmian.
Za nas było podobnie po kilka miesięcy beż wypłat (średnio 2 - 3 miechy), później redukcja załogi, sporo nas zwolniono, miała firma stanąć na nogi po tym całym zabiegu a widzę że od 3 lat nic się nie zmieniło. Naprawdę wyrazy współczucia, tylko dziwie się, że dobrzy fachowcy (jeżeli jacyś jeszcze pozostali ze starych składów) pozostali i nie szukają pracy w konkurencji lub firmach pokrewnych.

Życzę wam abyście wywalczyli swoje w sądzie tak jak część z nas to zrobiła 3 lata temu oraz byście znaleźli lepszą firmę która wam da godne pieniądze i w terminie.
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2016-01-03 19:14:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [34t - 2015-12-30 23:54:37]:
Patrz jak wyżej ale ze zrozumieniem !!!!!!!
zdjecie uzytkownika
mirabell - 2016-01-04 01:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takiej firmie jak ta atmosfera jest zazwyczaj dobra, no ale nie jest to powiązane z wysokimi zarobkami, jest to wynik życzliwości samych pracowników.
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2016-01-10 18:54:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mirabell - 2016-01-04 01:21:44]:
Była dobra. Teraz to jest dwulicowość powodowana chęcią utrzymania swoich stołków i kasy oraz zazdrość o jakiekolwiek "dowody uznania"
zdjecie uzytkownika
??? - 2016-01-11 12:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosfera jest dobra! Ludzie uczciwie pracują i zarabiają godziwe pieniądze. Ci co im zazdroszczą zawistnie wypisują bzdury! Mimo wszystko pozdrawiam Wszystkich (:
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2016-01-12 15:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No takie negatywne opinie to zazwyczaj wypisują ci, co to się zbytnio na pracy skupić nie mogą :) Też słyszałem, że atmosfera jest w porządeczku, a ludzie w dużej mierze pracują jak trzeba. Nic dziwnego, bo firma bardzo dobra to i chce się pracować.
zdjecie uzytkownika
Add - 2016-01-12 19:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma super ale wiekszosc zarzadzajaca by trzeba wymienic i zaczac placic na czas!!!
zdjecie uzytkownika
Asd - 2016-01-12 19:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Racja!!!rozkradli co tylko bylo mozna!!!i juz wiekszosc z nich pouciekala z firmy a powinni majatkiem odpowiadac!!!
zdjecie uzytkownika
trumpet - 2016-01-21 12:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, wprawdzie trochę krąży tu złych opinii a trochę dobrych ale chcę zapytać czy ktoś pracował w Dąrowie jako specjalista ds energetycznych? akurat kogoś szukają, na pełen etat, umowa na czas nieokreślony i nie wiem czy próbować
zdjecie uzytkownika
Afh - 2016-01-21 17:32:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezeli stac cie zeby przezyc za wyplate raz na kwartał to serdecznie zapraszamy
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2016-01-22 09:56:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto nie ryzykuje ten w kozie nie siedzi
Obyś tylko nie trafił na pana R.M. bo cię "wyssie" a potem wykopie jak już nic na Twojej pracy nie wyciągnie dla siebie
zdjecie uzytkownika
rosak - 2016-01-23 12:53:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Afh, to już nie brzmi tak dobrze, ale może wypłata jest na tyle sowita, ze sie da. Jak widziałem, to teraz poszukiwany jest tutaj specjalista ds. energetycznych. Główne wymaganie to umiejętność opracowywania ofert i kosztorysów w zakresie budowy bloków energetycznych wraz obiektami towarzyszącymi.
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2016-01-29 11:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rosak - 2016-01-23 12:53:15]:
Sowita może by i była jak jesteś "znajomym" ale czy ją dostaniesz i w jakim terminie to już inna bajka
zdjecie uzytkownika
Żelek - 2016-02-01 13:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten co zawsze, a według Ciebie od czego to wszystko jest zależne ? Praca u nich według mnie nie jest zła o tyle, że to nieduża firma więc spokojnie można zdobywać doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2016-02-02 08:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Żelek - 2016-02-01 13:25:56]:
Praca wszędzie jest dobra pod warunkiem,że pracuje się z ludźmi, którym zależy na kształceniu nowych kadr a nie na trzymaniu się kurczowym własnych stołków i utrącaniu wszystkich, którzy w/g ich mniemania im zagrażają. Potrafią Cię w oczy chwalić jaki to jesteś dobry a za plecami wszystkie Twoje zasługi przypiszą sobie a Ty dostaniesz "kopa". Wide pan R.M.
zdjecie uzytkownika
3e4rt - 2016-02-03 16:05:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no przeciez wiadomo ze na kazdym stanowisku tak jest, tutaj jako specjalsita do spraaw energetycznych rozniwz oferuja zdobycie nowego doswiadczenia w pracy
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2016-02-07 10:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [3e4rt - 2016-02-03 16:05:49]:
Naucz się najpierw normalnie pisać a potem zabieraj "głos"
zdjecie uzytkownika
werzy - 2016-02-07 10:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zajmują się budownictwem przemysłowym, ogólnym, dzialanoscia dweloperską wiec u nich można znaleś dla siebie pewne stanowisko, poza tym nic nie zaszkodzi bezposrednio wysłac maila z zapytaniem.
zdjecie uzytkownika
??? - 2016-02-10 15:33:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W piątek kolejna tura wyjazd do Egiptu czyli wszystko jest O.K.
zdjecie uzytkownika
sobik - 2016-02-10 15:50:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie tylko oferują możliwość zdobycia nowego doświadczenia w pracy, ale też umowę o pracę. Ważne jest to, że trzeba mieć minimum 2 lata doświadczenia i dobrze jest znać język angielski.
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2016-02-10 18:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sobik - 2016-02-10 15:50:18]:
A także umieć się nisko kłaniać i broń Boże przyznać się, że ten dobry pomysł jest Twoim pomysłem.Szczególnie wtedy jeżeli jesteś w pionie pana R.M.
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2016-02-24 18:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wreszcie pan M.Ż odszedł z Piecexportu. Rozłożył jedną firmę i teraz będzie próbował drugą.
zdjecie uzytkownika
K.K - 2016-02-24 19:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyżby w P-P zaczęły się wreszcie porządki? To jeszcze niech się zajmą panem R.M.
zdjecie uzytkownika
Mnich - 2016-03-07 21:46:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jak to jest, bo widzę całkiem nowe ogłoszenie o specjalistów ds energetycznych i sprawdziłbym się w tej roli, płacą na czas i czy mają jakąkolwiek umowę?
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-04-12 13:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dlaczego piszecie, że M. Z. rozłożył firme? co z tym gościem nie tak??
zdjecie uzytkownika
jazik - 2016-04-12 14:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Mnich, z tego co wiem, to obecnie już nie szukają, także po rekrutacji. Aczkolwiek z tego co wiem są tu umowy o pracę.
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2016-04-20 15:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek - 2016-04-12 13:08:00]:
Rozłożył najbardziej dochodową część firmy ( białych murarzy) Poszli do konkurencji niestety a konkurencja wiedziała jak ich "wykorzystać" z pożytkiem dla firmy i pracowników. on udawał, że "zna " się na robocie
zdjecie uzytkownika
łuki - 2016-05-06 20:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro firma nie dba o pracowników, to idą do konkurencji.. Wierzę jednak, że pecbud w końcu ogarnie to i zacznie doceniać ludzi :) W sumie szkoda by było wiecznie kogoś szukać.
zdjecie uzytkownika
Ten co zawsze - 2016-05-10 15:25:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łuki - 2016-05-06 20:47:32]:
Nie sądzę żeby się udało reanimować Piecbud - nie przy tym zespole zarządzającym.
Ci którzy dbali o firmę odeszli lub zostali do tego zmuszeni.Ci którzy zostali dbają tylko o własną kieszeń

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie piecexport-piecbud!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie piecexport-piecbud

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert