logo piecexport-piecbud

piecexport-piecbud

Dąbrowa Górnicza

Opinie o piecexport-piecbud

BF 2015-12-16 18:52:24
Zalegają z pieniędzmi za część lipca , sierpień , wrzesień , pażdziernik,listopad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ten co zawsze 2015-12-20 06:47:08
A miało być tak dobrze. Nikt Ci tyle nie da co pan M.Z. naobiecuje.
Wszystko zaczęło się jak przyszedł ( za niby "zasługi" dla firmy) M.Z. i to była już równia pochyła. A dzielnie pomaga mu pan R.M
!!!!!!!!!! 2015-12-20 14:13:15
a co nie macie dobrze ? Przecież zaległości zotały wypłacone w piątek !!!
1
Ten co zawsze 2015-12-21 20:34:35
Komu? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Kolejny raz usuniecie posta ?
ja 2015-12-21 20:45:24
W tej firmie mają kasę na wszystko oprócz wypłat dla "roboli"
34t 2015-12-30 23:54:37
kiedsy to były całkiem ciekawe oferty pracy od nich na przyklad jako specjalsita do spraw kosztorysowania, czekam az wstawia moze jakies nowe ogloszenia
Były pracownik 2016-01-03 18:25:12
A w Piecexporcie jak widzę wszystko po staremu i bez zmian.
Za nas było podobnie po kilka miesięcy beż wypłat (średnio 2 - 3 miechy), później redukcja załogi, sporo nas zwolniono, miała firma stanąć na nogi po tym całym zabiegu a widzę że od 3 lat nic się nie zmieniło. Naprawdę wyrazy współczucia, tylko dziwie się, że dobrzy fachowcy (jeżeli jacyś jeszcze pozostali ze starych składów) pozostali i nie szukają pracy w konkurencji lub firmach pokrewnych.

Życzę wam abyście wywalczyli swoje w sądzie tak jak część z nas to zrobiła 3 lata temu oraz byście znaleźli lepszą firmę która wam da godne pieniądze i w terminie.
Ten co zawsze 2016-01-03 19:14:32
Patrz jak wyżej ale ze zrozumieniem !!!!!!!
mirabell 2016-01-04 01:21:44
W takiej firmie jak ta atmosfera jest zazwyczaj dobra, no ale nie jest to powiązane z wysokimi zarobkami, jest to wynik życzliwości samych pracowników.
Ten co zawsze 2016-01-10 18:54:20
Była dobra. Teraz to jest dwulicowość powodowana chęcią utrzymania swoich stołków i kasy oraz zazdrość o jakiekolwiek "dowody uznania"
??? 2016-01-11 12:23:28
Atmosfera jest dobra! Ludzie uczciwie pracują i zarabiają godziwe pieniądze. Ci co im zazdroszczą zawistnie wypisują bzdury! Mimo wszystko pozdrawiam Wszystkich (:
qwerty 2016-01-12 15:47:23
No takie negatywne opinie to zazwyczaj wypisują ci, co to się zbytnio na pracy skupić nie mogą :) Też słyszałem, że atmosfera jest w porządeczku, a ludzie w dużej mierze pracują jak trzeba. Nic dziwnego, bo firma bardzo dobra to i chce się pracować.
Add 2016-01-12 19:04:07
Firma super ale wiekszosc zarzadzajaca by trzeba wymienic i zaczac placic na czas!!!
Asd 2016-01-12 19:07:25
Racja!!!rozkradli co tylko bylo mozna!!!i juz wiekszosc z nich pouciekala z firmy a powinni majatkiem odpowiadac!!!
trumpet 2016-01-21 12:44:03
hej, wprawdzie trochę krąży tu złych opinii a trochę dobrych ale chcę zapytać czy ktoś pracował w Dąrowie jako specjalista ds energetycznych? akurat kogoś szukają, na pełen etat, umowa na czas nieokreślony i nie wiem czy próbować
Afh 2016-01-21 17:32:15
Jezeli stac cie zeby przezyc za wyplate raz na kwartał to serdecznie zapraszamy
Ten co zawsze 2016-01-22 09:56:24
Kto nie ryzykuje ten w kozie nie siedzi
Obyś tylko nie trafił na pana R.M. bo cię "wyssie" a potem wykopie jak już nic na Twojej pracy nie wyciągnie dla siebie
rosak 2016-01-23 12:53:15
@Afh, to już nie brzmi tak dobrze, ale może wypłata jest na tyle sowita, ze sie da. Jak widziałem, to teraz poszukiwany jest tutaj specjalista ds. energetycznych. Główne wymaganie to umiejętność opracowywania ofert i kosztorysów w zakresie budowy bloków energetycznych wraz obiektami towarzyszącymi.
Ten co zawsze 2016-01-29 11:31:36
Sowita może by i była jak jesteś "znajomym" ale czy ją dostaniesz i w jakim terminie to już inna bajka
Żelek 2016-02-01 13:25:56
ten co zawsze, a według Ciebie od czego to wszystko jest zależne ? Praca u nich według mnie nie jest zła o tyle, że to nieduża firma więc spokojnie można zdobywać doświadczenie.
Ten co zawsze 2016-02-02 08:03:31
Praca wszędzie jest dobra pod warunkiem,że pracuje się z ludźmi, którym zależy na kształceniu nowych kadr a nie na trzymaniu się kurczowym własnych stołków i utrącaniu wszystkich, którzy w/g ich mniemania im zagrażają. Potrafią Cię w oczy chwalić jaki to jesteś dobry a za plecami wszystkie Twoje zasługi przypiszą sobie a Ty dostaniesz "kopa". Wide pan R.M.
3e4rt 2016-02-03 16:05:49
no przeciez wiadomo ze na kazdym stanowisku tak jest, tutaj jako specjalsita do spraaw energetycznych rozniwz oferuja zdobycie nowego doswiadczenia w pracy
Ten co zawsze 2016-02-07 10:32:10
Naucz się najpierw normalnie pisać a potem zabieraj "głos"
werzy 2016-02-07 10:35:32
Zajmują się budownictwem przemysłowym, ogólnym, dzialanoscia dweloperską wiec u nich można znaleś dla siebie pewne stanowisko, poza tym nic nie zaszkodzi bezposrednio wysłac maila z zapytaniem.
??? 2016-02-10 15:33:34
W piątek kolejna tura wyjazd do Egiptu czyli wszystko jest O.K.
sobik 2016-02-10 15:50:18
No nie tylko oferują możliwość zdobycia nowego doświadczenia w pracy, ale też umowę o pracę. Ważne jest to, że trzeba mieć minimum 2 lata doświadczenia i dobrze jest znać język angielski.
Ten co zawsze 2016-02-10 18:34:02
A także umieć się nisko kłaniać i broń Boże przyznać się, że ten dobry pomysł jest Twoim pomysłem.Szczególnie wtedy jeżeli jesteś w pionie pana R.M.
Ten co zawsze 2016-02-24 18:00:36
Wreszcie pan M.Ż odszedł z Piecexportu. Rozłożył jedną firmę i teraz będzie próbował drugą.
K.K 2016-02-24 19:15:20
Czyżby w P-P zaczęły się wreszcie porządki? To jeszcze niech się zajmą panem R.M.
Mnich 2016-03-07 21:46:42
No jak to jest, bo widzę całkiem nowe ogłoszenie o specjalistów ds energetycznych i sprawdziłbym się w tej roli, płacą na czas i czy mają jakąkolwiek umowę?
olek 2016-04-12 13:08:00
Dlaczego piszecie, że M. Z. rozłożył firme? co z tym gościem nie tak??
2
jazik 2016-04-12 14:20:29
@Mnich, z tego co wiem, to obecnie już nie szukają, także po rekrutacji. Aczkolwiek z tego co wiem są tu umowy o pracę.
Ten co zawsze 2016-04-20 15:47:27
Rozłożył najbardziej dochodową część firmy ( białych murarzy) Poszli do konkurencji niestety a konkurencja wiedziała jak ich "wykorzystać" z pożytkiem dla firmy i pracowników. on udawał, że "zna " się na robocie
łuki 2016-05-06 20:47:32
skoro firma nie dba o pracowników, to idą do konkurencji.. Wierzę jednak, że pecbud w końcu ogarnie to i zacznie doceniać ludzi :) W sumie szkoda by było wiecznie kogoś szukać.
Ten co zawsze 2016-05-10 15:25:03
Nie sądzę żeby się udało reanimować Piecbud - nie przy tym zespole zarządzającym.
Ci którzy dbali o firmę odeszli lub zostali do tego zmuszeni.Ci którzy zostali dbają tylko o własną kieszeń
2
olek 2016-06-09 07:53:50
Ostatnio miałem okazję poznać MZ opinie mieszane. Ktoś miał z nim styczność?? Ja też słyszałem, że ledwo ciągną...
5
??? 2016-06-12 06:24:00
Ponoć niedługo będzie praca we Włoszech i w RPA ?
Rtl 2016-06-12 22:53:42
Słyszałem o Włoszech, opowieści tylko i nic więcej. Opowieści pana Mironiuka o temacie na już , od czterech lat to samo. Jako dyrektor finansowy już dawno powinien beknąć za nadużycia. Pewnie stara gwardia go trzyma bo zbyt dużo wie.
1
??? 2016-06-13 07:30:34
Firma wychodzi na prostą a nowe kontrakty raczej pewne :)
fgb 2016-06-16 18:27:52
@Pracownicy ale powiedz mi prosze czy to jest juz jakaś potwierdzona informacja czy na raxie jeszcze nie? bo widze ze tutaj raczej rozne komentarze sa
Pracownik biurowy 2016-06-20 13:08:59
Firmie naszej nie udało się zatwierdzić Upadłości z możliwością zawarcia układu, na tej podstawie sąd zmienił postępowanie z układowego na likwidacyjne. W najbliższym czasie funkcję zarządu przejmie syndyk.
5tgb 2016-06-20 13:25:05
@Pracownicy hej hej no to wiedz ze juz tutaj macie konkretna odpwoiedz od uzytkownika @Pracownik biurowy
jcd 2016-06-21 08:36:52
Co w tym przypadku z zaległymi wynagrodzeniami ?????
mietek 2016-06-21 09:35:33
jak to, sa jeszcze jakieś zaległe wynagordzenia, jak to dokładnie wygląda? wydaje mi się, ż u nich była praca dobra w Dąbrowie Górniczej własnie i ludzie nie pisali, ze firma cokolwiek im zalega wiec stąd moje dziwienie jest.
Prcownik 2016-06-29 09:21:01
Słyszał ktoś może o przyjęciach do ZKRM?, podobno oni przewidują przyjęcia murarzy i pomocników bo przymierzają się do robót gorących na Zdzieszowicach. Pozdrawiam chłopaków z Egiptu. Janek trzymaj się i uważaj na tych co po przyjeździe będą wiele obiecywać (czytaj zarząd, były zarząd).
1
Dzindzinier 2016-06-29 19:32:23
powiem tak, coś mi się o ucho obiło, bo wczoraj dzwoniono do byłych pracowników z pytaniem czy nie wrócą bo robot na Zdzichach, wiec coś w temacie, ehhh najpierw zwalniali a teraz chcą spowrotem
Egon 2016-07-06 16:54:11
A zapłacą pewnie pracownikom jak robotę zrobisz bo przecież oni pieniędzy nie mają. No chyba że pan W.P coś wyłoży ale powątpiewam. Wiedz będzie jak zawsze zrobisz to zapłacą a jak powiesz że nie robię do momentu kiedy nie zapłacicie to ci odpowiedzą jak zejdziecie to pieniędzy nie dostaniemy. Wiele razy to słyszałem w Egipcie.
Num 2016-08-15 12:04:51
No powiem Wam tak, w Dąbrowie Górniczej nie ma przecież za wiele pracy, chyba to wiadomo od dziś, bezrobocie panuje, dlatego wydaje mi się, że warto korystać z ich ofert, z pewnością są dobrze przemyślane no i stawki tez mają całkie sensowne, ja polecam
Ten co zawsze 2016-09-14 14:24:57
Doprowadzili do tego co chcieli
Współczuję tylko Panu W.P. który tyle kasy włożył a wszyscy Go "wyhuśtali" a w szczególności panowie A.M.,M.Z., no i oczywiście "sławetny" pan R.M.
1
Pracownik biura 2016-09-26 10:13:49
Po latach burz wreszcie spółka wychodzi na prostą.
Jest już kontrakt na Egipt, tylko trzeba dopiąć parę szczegółow. No i w kraju się ruszyło no MŁ ma bombę też:)
Zostaw swoją opinię o piecexport-piecbud - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie piecexport-piecbud