Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Belma Accesoriess Systems

Opinie o Belma Accesoriess Systems

Pracowałeś w firmie Belma Accesoriess Systems i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
insider - 2014-03-10 22:00:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uwaga, idą zwolnienia
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-04-02 23:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam , pracowałem w tej firmie kilka lat raz było lepiej raz było gorzej. W poprzednim roku firma zatrudniła coś blisko 100 osób było bardzo dużo pracy za nadgodziny od czerwca do sierpnia były płacone nawet setki , soboty zawsze były setki ... W Świeta dostaliśmy pierwszy raz nawet socjalne i nagrode roczną ...W styczniu dostałem podwyżke zatrudnili znowu dosyć duzo ludzi obiecywali jeszcze przed nowym rokiem 2014 ze firma dobrze stoi , że zapowiada sie duzo pracy a teraz na dzień dzisiejszy ?! Szkoda gadac zwolnili około 80 osób ja pracowalem kilka lat w firmie chodziłem nadgodziny jak było trzeba i soboty , nawet sie niedziele zdarzały a firma i tak potraktowała mnie i te zwolnione osoby jak śmieci , słyszałem nawet że nie przedłuzyli umowy w marcu Panu który pracował tam 7 lat i miał 3,5 roku do konca emerytury. W samym tym roku wykorzystalem okolo 10 dni urlopu bo zaklad wysylal z powodu braku pracy na urlopy . A Wiecie dlaczego Bas tak zwolnił ludzi bo jedna z niemieckich firm ..... nie przedłuzyli z nimi kontraktu bo Bas działał za ich plecami ;/ .... Firma mogła sie spodziewac ze tak sie nie robi , że mozna przez to ponieść konsekwencje !!! Tylko dlaczego my ludzie musimy na tym cierpieć !!! ..... Jest mi przykro jak firma potraktowała ludzi a co wcześniej obiecywała zże ile to jest pracy itd !!! a W styczniu zatrudnialiście i w lutym ludzi a w marcu były juz zwolnione tyle osób !!!! Prosze ludzi szczerych którzy tam pracowali a zostali zwolnieni niech sie wypowiedzą na ten temat ... Niech powiedzą jak było z alkomatami w pracy min . pozdrawiam i mam nadzieje że wrócą jeszcze dobre czasy
zdjecie uzytkownika
CZACHA3333 - 2014-04-15 11:30:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2014-02-03 15:00:37]:
nie polecam tej firmy to co pisze ten podpisany jako pracownik to bzdury 14zł brutto to1500 na rękę jako spawacz to kpiny w biały dzień a spawacz to nie tylko spawacz ale i pomocnik mzlarza
zdjecie uzytkownika
ogrodnik - 2014-10-17 13:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak bedzie jeszcze ktos łaskaw coś więcej napisać to chętnie poczytam. Poki co szczątkowe informacje na temattej firmy, a na ich stronie tez nic ciekawego
zdjecie uzytkownika
jaca - 2014-10-27 23:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak zarobki pracownikow transportu ? Czy jest duzo nadgodzin, jakies premie i stawka lub ogolnie srednia wyplata ? Z gory dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Luiz - 2014-11-26 01:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeżeli firma chce zatrudniać wykwalifikowanych pracowników to musi zainwestować w nich dobre pieniądze. Taka jest prawdziwa zasada dobrze funkcjonującego układu. O ile w ogóle Belma jest zainteresowana takim rozwiązaniem, bo jeśli nie to zawsze można oferować ludziom niskie zarobki ale jakość nigdy nie będzie wysoka.
zdjecie uzytkownika
rrrr - 2015-02-02 08:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
niech lepiej zobaczą co sie dzieje na wydziale siemens , kierownik stosuje mobbing czy chcesz soboty są obowiazkowe jak nie przyjdziesz to kierownik zabiera premie , nadgodziny tez jak nie mozesz mozesz pozbyc sie premii kierownik bezczelny dla pracowników Pan Zbigniew ....... stosuje tak zwany mobbing , czas zgłosic to powoli do inspekcji pracy
zdjecie uzytkownika
bodzio - 2015-02-02 14:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Aż żal się robi ludzi, gdy się czyta o takim traktowaniu. W mojej firmie pracuje nas 10 osób a najmłodszy stażem pracuje 11 lat. Nie zamierzamy nikogo zwalniać, nie planowaliśmy też zwiększać zatrudnienia, ale jeszcze o 2 osoby zwiększymy :-) Dlaczego ludzie pracują u nas po 11-15 lat ? Bo u nas nie ma nerwów, nacisków, mobbingu, traktujemy pracowników jak największe dobro, szanujemy i uczciwie wynagradzamy. My działamy w branży związanej z narzędziami, kolega potrzebuje uczciwych ludzi do poprowadzenia pralni... Ludzie, którzy chcą pracować i potrafią sami zorganizować sobie pracę są w cenie. Szanujcie się i zarabiajcie godziwie...
zdjecie uzytkownika
afryka - 2015-02-05 19:53:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w koncu ktos przyjrzy sie co dzieje sie na wydziale siemens ? jak traktuje sie ludzi ? jakie są marne wypłaty w do wykonywanej pracy? , czym wiecej nad godzin tym premie niższe żenada
zdjecie uzytkownika
ertttt - 2015-02-07 00:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [afryka - 2015-02-05 19:53:30]:
niech ktos mi powie w jakim kodeksie pracy jest ze soboty obowiązkowe jak w siemensie , powli trzeba bedzie isc do innyc hinstytucji jeslli nikt nie zajmie sie działem siemens
zdjecie uzytkownika
jetman - 2015-02-11 15:38:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szczerze ? nie polecam pracy w tej firmie ludzie zajmuja sie plotkami o innych szczegolnie na montarzu i ogólnie nie ciekawi wredni ludzie pracowalem tam dosc długo by poznac charaktery roznych osob.A jak chodzi o zarobki sa rozne firmy gdzie mozna zarobic lepsze pieniadze pod warunkiem jesli sie ma dobre kwalifikacje.
zdjecie uzytkownika
eeeeeeeer - 2015-02-16 18:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
na wydziale siemens to w ogole cyrki sie dzieją ludzie zeby robic w sobote to są zmuszani a to juz mobbing , kierownik zero kultury i szacunku dla drugiego pracownika !!!! ogolnie jedno gada , drugie robi !!!!
zdjecie uzytkownika
saicen - 2015-02-17 20:57:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na montazu jest taki jeden gosc ktorego juz dawno powinni zwolnic nic nie robi i smierdzi ma ksywe kon
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2015-03-17 18:34:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ludzie uciekajcie z wydziału siemens wypłaty cieniutkie , kierownik stosuje mobbing pseudo liderzy Pawełek i Błażejek zobaczycie nie długo to sie skonczy
zdjecie uzytkownika
fgsggdgsjkjhfd - 2015-03-17 22:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
cieniutkie wypłaty na siemensie ? to mało powiedziane one są załosne ciekawe co kierownik z liderami robia z premiami które są nam przydzielane ? jak bedzie tak dalej to bedzie to zgłoszone gdzies dalej
zdjecie uzytkownika
Nieszczesliwy - 2015-04-02 07:37:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Strasznie lipna firma.Układy,Straszne pensje i dozór taki że szok
zdjecie uzytkownika
Cała prawda - 2015-04-02 08:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
FIRMA STRASZNA... Jak ktoś już tu pisał to że w firmie dzieje sie coraz gorzej to prawda, chociaż wczesniej niebyło kolorowo tak.Ale tak był okres taki ze pracy był full i nadgodziny płacone super same setki praktycznie ale to było raz tak i przez dwa miesiace tylko.Po tym okresie bylo juz tylko gorzej.W BASIE to jest tak.Ucziwy pracownik zawsze ma najgorzej bo tam to wielkie kolesiostwo same uklady i wszedzie jakies klany a to tam ktos z rodziny a to tam.Szkoda slow.Pracownik ktury cos potrafi nigdy niezostanie uczciwie doceniony,nagrodzony tylko ci co co liza tylki majstrom czy kierownikom. Ciezko o jaka kolwiek podwyzke , no moze na cnc ktos tam dostanie czasem jakies grosze i na spawalni a po za tym to tragedia.Malarze stawki lipne montarz i siemens to samo i na inoksie na tloczni tragedia wogole jakas. stawka jedna i tak juz do konca.Niewiem jak tam na magazynie maja ale pewnie tez nielepiej.Ktos kto potrafi cos zrobic w firmie a nielize tylka nikomu nigdy nie zostanie doceniony. Firma duzo obiecuje ale to wszystko sciema.Chwala sie ze sa niby najlepsi w regionie.HE cala gora to i moze dobrze stoi z kasa ale skoro jak takie miliony zarabiaja to czemu pracownicy na kase narzekaja.Bo to lipna kasa jest smieszne pieniadze maja pracownicy na produkcji.Ci co zarzadzaja firma to ludzie z kosmosu jacys.Zeby doprowadzic do tego ze nawiekszy kontrachent odszedl od firmy to masakra.A nawet jak ten kontrachent chcial wrucic po pewnym czasie to durnie uniesli sie chonorem i powiedzieli ze nie. Duzo ludzi z basa mysli o zmianie pracy bardzo duzo ludzi bo tam jest jeden wieli syf
zdjecie uzytkownika
pracownik produkcji - 2015-04-03 11:33:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Cała prawda - 2015-04-02 08:11:45]:
a co ty się spodziewałeś zatrudniając się tam wiedziałeś jaką stawkę godzinową dostaniesz stawka brutto x 160 godzin i to twoja pensja a premia raz jest raz nie ma ale więcej nie ma jak jest.
zdjecie uzytkownika
zenek sp. z o.o. - 2015-05-08 23:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Siemens to jakaś porażka.Po liderze "od prowadnic i drzwi"(odbiegając od tego, że pracuje tam jeszcze jego brat,syn,synowa,konkubina i bratanek) trafił się lider "masażysta" co nic nie potrafi załatwić,oprócz tego,że dobrze liże tyłek komu trzeba,a dobrych pracowników wyrzuca,bo mają coś do powiedzenia-co nie jest jemu na rękę.Dobrze tylko ściemnia,a sam czasami nie wie co jest zrobione,ale kierownik wydrukuje rano listę to on już ładną bajkę pod to sobie ułoży.Prawa strona ma normy podkręcane, a lewa od początku istnienia takie same.Prawa strona nie może nic zrobić na zapas,lewa ma obrobionych detali na górkę oraz gabinetów na dwa tygodnie do przodu.Po prawej stronie chorować nie można, na lewo nie ma problemu, ktoś z prawej strony przyjdzie i pomoże.Ludzie uczciwie pracujący i coś dający od siebie,którzy organizują sobie miejsce pracy aby było jak najbardziej ergonomiczne i wydajne,mają robione pod górkę,bo wychodzi,że są zbyt inteligentni,a takie zmiany może wprowadzić tylko kierownik,dyrektor albo ktoś wyżej postawiony aby błysnąć na zebraniu,że "to on rozwinął projekt",a nawet nie wiedziałby jak złożyć drzwi czy inny element.Inna sprawa to kwestie rodzinne i znajomości.Zakład pracy chronionej to mało,ktoś z dobrym układem kogoś poleca i taka osoba ma pracę na "wieki" mimo,że nie potrafi nawet przewodnika zarejestrować,a co tu mówić o wyszukaniu dokumentacji czy prawidłowym używaniu narzędzi albo chociaż ich odpowiednim doborze.Na 3 transportowców,jeden nadaje się do obsługi myjki-najlepiej po godzinach,a drugiemu trzeba wszystko palcem pokazywać co ma zrobić.Z dwójki inspektorów tylko jeden pracuje na pełen etat,drugi co najwyżej na 3/4,przynajmniej godzinowo,bo zaangażowaniem to może na pół etatu.Także siemens to BAS w BASIE.Nie opłaca się pracować ambitnie i rozwijać swojego miejsca pracy, bo kolesiostwo i tak bardziej się opłaca.
zdjecie uzytkownika
Kogoś poniosło - 2015-05-12 17:50:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Widzę, że "Rodzine S..." nie podoba się, że prawdą jest to co o nich się piszę i jakie są opinie na ich temat. Wprowadzają chorą atmosferę na ten MPK. Jakieś układy niestety tylko i wyłącznie trzymają Was w tej firmie a cierpią na tym zwykli pracownicy. Prawdą jest, że zwykły pracownik nie ma nic do powiedzenia. W tej firmie wystarczy być po układach żeby coś osiągnąć i aby być lepiej traktowanym. Żenada ...
zdjecie uzytkownika
prawda - 2015-05-12 18:16:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prawda i tylko prawda. Widać po wypowiedziach złych na temat firmy/siemensa nagle pojawia się wypowiedź która mówi co innego. Układy i tylko układy.
zdjecie uzytkownika
inox - 2015-05-18 17:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak było na inoxie z obecnym kierownikiem Siemensa ? kto pracował tam i miał do czynienia z tym Panem na wydziale ino dobrze wie dlaczego na siemensie dzieją sie teraz takie rzeczy
zdjecie uzytkownika
SPAWACZ - 2015-06-06 15:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MAM PYTANIE ILE MOŻE ZAROBIĆ DOBRY SPAWACZ I JAKIE SĄ WARUNKI NA SPAWALNI
zdjecie uzytkownika
YYYY - 2015-06-08 21:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [SPAWACZ - 2015-06-06 15:34:20]:
SZUKAJ INNEJ FIRMY
zdjecie uzytkownika
spawlnia - 2015-06-09 23:10:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [SPAWACZ - 2015-06-06 15:34:20]:
stawki są uzgadniane podczas rozmowy i zależy kto co potrafi ogólnie nie jest źle idzie zarobić atmosfera nie najgorsza
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Belma Accesoriess Systems
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Belma Accesoriess Systems?
Zadaj pytanie
alert