logo NEUCA SA

NEUCA SA

Jarocin

Opinie o NEUCA SA

Zyta 2017-05-11 14:28
Ja jestem bardzo zadowolona z pracy w firmie Neuca-praca od pon do pt tylko i wyłącznie w godz.7-15 ,bardzo polecam.
1
Guma 2017-05-11 20:55
Ile pałek robisz dziennie przełożonym że masz pracę od 7-15 ?.
PS. Jepnij sie w łeb.!!!
5
Firanka 2017-05-12 09:45
Pracowałam w Neuca Katowice na magazynie sprzedaży ponad rok... uważam ze tak bardzo długo wytrzylamalam... praca bardzo ciężka za marne grosze czyli za 1700.. nie można mieć ze sobą telefonu ani nawet pomadki do ust!! Gdzie tam pomyśleć o swoim napoju, mozesz pic tylko wodę z dystrybutora który jest zaniedbany i cały z kamienia. Obowiązek chodzenia w kamizelce. Atmosfera w pracy okropna, czasami miałam wrażenie ze pracują tam sami desperaci i debile(nazywam rzecz po imieniu). Jeśli chodzi o obowiązki przez 8 robic pojemniki na taśmie, wśród tłumu ludzi(sekcje nie przystosowane do ilości osób) każdy sie o siebie obija, nie ma przejścia do pojemnika... cieżko to opisać to by było trzeba zobaczyć!! Taśma jedzie dość głośno, magazyn jest duży a wiele razy jest tak ze radio wogole nie jest włączone i pracuje sie w ciszy jak w fabryce trzciny... naprawdę jest to uporczywe jak sie jest 4 godziny bez jakiej kolwiek muzyki i tylko chodzisz od regały do regału i zbierasz leki, jak rozmawiasz przy tym z koleżanka to krzywo sie na Ciebie patrzą ze rozmawiasz nie ma dla nich znaczenia to ze przy tym nie przerywasz swoich obowiązków, wiec najlepiej robic pojemniki w ciszy jak ten koń i nawet sie do nikogo nie odzywać! Odradzam wszytskim prace w tej firmie!! Niczego sie tam w życiu nie dorobisz tylko garba i odcisków na stopach!!
15
lek. 2017-05-12 13:08
Brawo Ty!!!!!
2
Norek 2017-05-13 00:01
Te 1,5 godziny wolnego za 1,0 nadgodzinę należy się jeśli pracodawca decyduje kiedy masz to wykorzystać, gdy Ty decydujesz należy się godzina za godzinę. Pamiątka po 8 latach rządów PO
1
Aa 2017-05-14 21:17
Tylko do nadgodzin nikogo nie powinno się zmuszać!!!! to powinna byc dobra wola pracownika ze zostajemy a nie przymus jak to się teraz odbywa
5
Magda 2017-05-15 15:30
Dlatego w takiej dziadowskiej firmie nie pracuje się.
1
Zozol 2017-05-16 09:18
@Firanka Myślę, że Ty powinnaś otrzymywać kasę za robienie dobrego wrażenia w firmie. Wszystko Ci się nie podobało i było złe. Super postawa naprawdę.
2
apka 2017-05-16 19:38
Pisze jak jest. Natomiast ty w prymitywny sposób w jaki rozumujesz nie potrafisz pojąć niuansów.
Dziewczyny na Porcelanowej jadą już od 18 i pewnie znowu skończą o 6 i tak cały tydzień.
Wyzysk to mało powiedziane, ale nie ma to tamto. Po dwóch miesiącach chudych może znowu wpadnie te 50-100pln więcej.
3
apka 2017-05-16 19:39
Pisze jak jest. Natomiast ty w prymitywny sposób w jaki rozumujesz nie potrafisz pojąć niuansów.
Dziewczyny na Porcelanowej jadą już od 18 i pewnie znowu skończą o 6 i tak cały tydzień.
Wyzysk to mało powiedziane, ale nie ma to tamto. Po dwóch miesiącach chudych może znowu wpadnie te 50-100pln więcej.
2
Pola 2017-05-16 23:14
Są tylko dwie osoby, które mogą zrobić porządek w tej firmie. Jeden ma imię Jarosław, drugi Zbigniew. Czas aby ci panowie dowiedzieli się jaki los gotują Polakom Polacy.
zyta 2017-05-17 14:05
Niestety GUMA moim przełożonym jest kobieta...więc nic z tego, po prostu dobrze trafiłam ,a tak na marginesie może warto zapytać uboga intelektualnie istoto w jakim dziale pracuję a nie obrażać ludzi.przykre ,że na tym forum tacy ludzie się udzielają.
PółrokuwKato 2017-05-17 15:19
Oj ludzie, ludzie. Do Torunia nie chce nam się jechać bo mamy ciekawsze rzeczy do roboty niż kisić się kilka godzin w busie. Ja tam wolę z dzieckiem na rower wyjść albo pograć sobie w Tomb Rajder. A poważnie: po co jechać do Torunia? Integrować się? Z kim? Przecież 50% załogi za dwa miesiące i tak się wymieni. Nic nie wiem o moich współpracownikach i szczerze powiem, nie jestem jakoś szczególnie zainteresowany żeby ich poznawać. A co dopiero kogoś z innych lokalizacji. My nie czujemy dumy z pracy w Neuca. Nie chcemy dzielić się z innymi swoją "radością" z tego faktu. No i na końcu - każdy, KAŻDY wolałby żeby koszt tej imprezy podzielić na podwyżki dla pracowników.
18
Lukrecja 2017-05-17 17:28
Apka
Dziwi mnie to że jeszcze pracujesz w Neuca ,skoro "Widzisz tu same minusy".
Przecież życie jest takie krótkie , ciesz się życiem , miej uśmiech na twarzy , po co się codziennie
denerwować i stresować. Miłego dnia
5
pracus 2017-05-18 08:15
Każda firma farmaceutyczna to jeden wielki wyzysk i bardzo małe zarobki.Zmieńcie branżę wtedy zaczniecie miec radość z pracy i zarobków.
TORUN 2017-05-18 19:33
JA W TORUNIU W CENTRALI ROBIŁEM 4 LATA I NA BIUROWCU 1/2 ETATU I W MAGAZYNIE 2 1/2 ETATU
I TAM PREZESI TO ZEBRANIA ROBILI LUDZIOM NA OCZY SIĘ POKAZYWALI JAK SIĘ 0000 NA KONTACH NIE ZGADZAŁY A ZAMIEJSCOWYCH TO SŁUCHALI I ROBILI CO CHCIELI BO IM SIĘ TAM DUP RUSZAĆ NAWET NIE CHCE A IM TYLKO NA KASIE ZALEŻY A JAK KASA JEST TO DLA NICH WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU
1
Twój Stary 2017-05-19 14:46
Złodzieje i Kapusie !!!
1
apek 2017-05-20 01:23
A to prawda, że w Katowicach na aneksach jest nawet 600 zł?
spedycja 2017-05-20 07:39
Skończyłem ze spedycją .Nich intrygantka sama zasuwa
5
rozczarowany 2017-05-20 10:07
Nie polecam!!! Idź do biedronki, tam więcej zarobisz - to nie żart!
4
po prostu ja 2017-05-20 11:01
a gdzie pracowałeś ? w jakim mieście ?
hahaha 2017-05-20 13:37
Nie wiem co bierzesz ale się podziel.
apka 2017-05-20 15:57
Na aneksach będą komiczne kwoty i tyczy się to starszych pracowników. Wtedy to dopiero ruszy karuzela zwolnień :) ale nie ma co zapeszać, dajmy chwili trwać.
1
Jsetem 2017-05-20 17:23
Szczecin?
3
?? 2017-05-20 19:23
też masz złe doświadczenia?
1
Twój Stary 2017-05-21 11:45
Nie obrażaj mnie bo nie wiesz kim jestem . A co do tamtego posta to sama prawda
aneks 2017-05-21 13:33
gdzie są nasze aneksy ?
2
Twoja Stara 2017-05-21 20:53
Sam obrażasz innych nie mająć pojęcia o czym piszesz. I wiem dobrze że Sam jesteś "Złodziej i Kapuś" a na dodatek alkoholikiem.
admin 2017-05-21 21:33
W trakcie przygotowania. Cierpliwości. Nie jesteś sam. Więcej wiary
Łuka 2017-05-21 21:44
Czy pracownicy Neuca w Katowicach nie macie przełożonych, lub są nie dostępni ? Piszecie zapytania na forum ... może wystarczy zapytania złożyć do kierowników przecież są kierownicy zmian i maja czas na wysłuchanie pracownika.
2
Zozol 2017-05-22 22:32
Czy naprawdę nie da się powiedzieć coś dobrego o firmie?
hybrid 2017-05-22 22:34
witam
Mam iść do pracy na słuchawki do Katowic. Proszę o opinie
hybrid 2017-05-22 22:35
witam
Mam iść do pracy na słuchawki do Katowic. Proszę o opinie
Nikipi 2017-05-23 12:53
Apka ty jak zawsze negatywnie nastawiona ,ciągle tylko negatywne opinie wypisujesz na temat firmy ,naprawdę niema żadnych pozytywnych skojarzeń?? Pewnie jesteś jedną z tych osób które w pracy tylko stoją między ragałami i narzekają , a pojęcie słowa praca znają tylko z encyklopedii. Może
zamiast udzielać się tu bezsensowne i czarować weź się do roboty!! Bo w firmie jest większość osób zadowolonych , a odnoszę wrażenie że ty reprezentujesz tą mniejszość czyli lebrów i leserów którzy oczekują niewiadomo czego. Pozdrawiam
6
Guma 2017-05-23 20:46
Powiedz capie - Kto jest tu zadowolony z tej firmy? Chyba osoby pracujące od 7-15 od pn-pt.
12
zyta 2017-05-24 09:20
Praca nie jest zła-zapewne na wsparciu będziesz przez 3 pierwsze miesiące,wynagrodzenie też nie powala z nóg w ciągu tych pierwszych 3 miesięcy-ale warto spróbować,z czasem jest szansa na większe pieniążki ,poza tym to otwiera inne możliwości-pracując kilka miesięcy jest szansa ,że przejdziesz sobie albo na sprzedaż szpitalną-lecznictwo zamknięte,albo na Zamówienia Producenckie-a tam już są zarówno fajne godz pracy,i tylko pon-pt,no i oczywiście fajna kasa-w granicach 2500-2800włącznie.trzymam kciuki
klops 2017-05-24 10:18
Ta akurat. Najczęstszą odpowiedzią na jakiekolwiek zadane pytanie jest u nas "nie wiem" albo "nie wiadomo". Jedynie Stachu jest konkretny jak się go zapyta kiedy i gdzie będzie kolejna impreza. A aneksy wreszcie przyszły.
zyta 2017-05-24 11:40
Klops-a co w tych aneksach?na korzyść? pytam ponieważ w Katowicach na telemarketingu podostawały aneksy ,podwyżki na podstawach i dodatkowo zmiany w premii...na korzyść oczywiście,a ja pracuję w sekcji w której od 6 lat nie było ani grosza podwyżki :(
prosiaczek 2017-05-24 11:48
Podobno w Katowicach na magazynie PRONOX jedynie tam są pracownicy zadowoleni.ale ciężko się tam dostać-kogoś,kto wymyśla czy opracowuje zasady i regulamin wynagradzania na magazynie w firmie powinno się ukamieniować-kiepska jest polityka naszej firmy w tym zakresie.mamy takie cudo jak DZEM-tam często są poruszane na forum różne kwestie czasami nawet finansowe- zadowoleni są tylko i wyłącznie pracownicy centrali,mają zupełnie inne stawki niż my w katowicach-nie wspomnę o innych miejscowościach,ale wiem ,że np Kielce też mają kiepsko-ale TORUŃ -CENTRALA,najwięcej kasy,najwięcej możliwości rozwoju zawodowego,a reszta się nie liczy...tania siła robocza.dla nich najważniejsze są wyniki...statystyki.firma osiąga taki zysk-że wszyscy powinniśmy zarabiać znacznie więcej.
6
Gumoapkasrapka 2017-05-24 13:52
Guma pewnie razem z apką stoisz w tych regułach i "patrzysz" jak inni pracują,ciekawe która to leber, a która nierób .!!Nieraz widzę podczas pracy na taśmie jak stoi jedną z drugą i nażekają ,zamiast pracować .Jak tak ci capie źle to się zwolnij po co się męczysz przecież gdzie indziej będzie może lepiej ?? Hmm pewnie nawet gdyby było super świetnie to i tak znajdą się osobniki twojego pokroju i będą nażekać.
4
Guma 2017-05-24 18:55
Nieuku szkolny!!!
Nieraz widzę podczas pracy na taśmie jak stoi jedną z drugą i nażekają ,zamiast pracować .
I teraz pytanie do Ciebie. Ile błędów wydymałaś w tym zdaniu?
1. Jedną z drugą - to może jedną nogą.
2. Nażekają - to tylko narzekają.
3. ,zamiast pracować - , zamiast pracować. Tylko wolę leniuchować lub "i" leniuchują.
Czyli w wyrazie leniuchują - walą w ciula.
Ps. A
A tak to mam na tę firmę "wyj.....ne"
3
tobi 2017-05-25 12:09
Guma ale z Ciebie nieszczęśliwy człowiek musi być....nic tylko potrafisz obrażać ludzi-sprawia Ci to przyjemność?to może poobrażaj kogoś ze swojej rodziny,rodzica,partnera lub dziecko ....jesteś po prostu żałosny....
6
Zozolka 2017-05-25 22:44
Zawsze tak jest , że osoby które najbardziej narzekają na forum mają największe kłopoty w pracy. Skąd tyle buty w ludziach?. Sami są nieuczciwi a od firmy oczekują dużo.
5
witamina c 2017-05-26 17:10
moim zdaniem to jest ( usunięte przez administratora )
Guma 2017-05-26 18:33
A tak to mam na tę firmę i Ciebie "wyj.....ne"
1
wolne niedziele 2017-05-28 13:41
Neucowiacy do roboty! Niedziela, piękna pogoda, ciepło - raz dwa na magazyn marsz!
1
apka 2017-05-28 17:34
Te całe niedziele to wręcz przykład dzikiego polskiego kapitalizmu. Taśma w zeszłą niedzielę w Katowicach wystartowała o 18 a skończyła o 6 rano w sobotę z czego nocna zmiana leciała średnio po 11h dziennie. Jedenaście godzin w wiecznym hałasie taśmy, pojemników i lawirowania na stojąco w ciasnych regałach.
Wiecie co i nie jest mi po części żal ludzi którzy się na to godzą zamiast tym rzucić.
Haha 2017-05-29 07:59
To świetnie łączymy się z Tobą w żalu... Nam tez Ciebie szkoda.
1
Zirytowany 2017-05-29 11:30
Neuca SA szuka pracowników na stanowisko konsultanta telefonicznego we Wrocławiu. W ogłoszeniu jest napisane, że szukają osób na infolinię przychodzącą do kontaktu z pracownikami aptek w celu informowania na stanach magazynowych i do przyjmowania zamówień. W zakres wchodzi też informowanie o promocjach, co jest normalne w tego typu kontakcie.

Pierwszy etap odbywał się telefonicznie - zapytałem rekruterkę jak wygląda praca i już na wstępie poinformowałem, że nie chcę pracować na infolinii sprzedażowej wychodzącej. Miły głos w słuchawce oznajmił, że nic takiego nie ma miejsca, tylko przychodzące. Dalej kilka krótkich pytań, standardowo po czym zostałem zaproszony na drugi etap.

Przychodzę, zostaję zaproszony do sali, gdzie wisi plakat z napisem "Jak skutecznie naciskać na klienta". W trakcie rozmowy padają standardowe pytania, na które raz jeszcze odpowiadam, że jestem gotowy na pracę na infolinii przychodzącej, a nie wychodzącej sprzedaży. Po kilku minutach pani kierownik Katarzyna Dębiec pyta mnie, czy nie pomyliłem czasem ogłoszeń, ponieważ oni szukają ludzi właśnie do sprzedaży wychodzącej. Zagotowałem się w sekundę i powiedziałem, że nie ma szans po czym zacytowałem urywek ogłoszenia z sekcji "Co będziesz robić". Pani Katarzyna odpowiedziała, że tak, ale to jest tylko jedno z zadań pracownika. Na moje pytanie "Dlaczego kłamiecie w ogłoszeniu" usłyszałem tylko odpowiedź "Nie kłamiemy, po prostu nie napisaliśmy wszystkiego" i znów ten ironiczny uśmieszek... Wstałem, rzuciłem chłodne "Żegnam" i wyszedłem.

Dziwiłem się, że takie ogłoszenie wisi w sieci od lutego 2017, ale jak przeczytaliście powyżej odpowiedź już znamy. Najbardziej boli kłamstwo na obu etapach rozmowy. Co chcieli tym osiągnąć?
5
Aneta 2017-05-29 12:36
Uciekajcie z magazynu z Katowic. Gowniana praca za gowniane pieniadze. Nie warto . Nie warto niszczyć sobie zdrowia . Uciekajcie jak najdalej. Wiem jak bylo i sytuacja nadal taka sama
Zostaw swoją opinię o NEUCA SA - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA