Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEUCA SA

Pracowałeś w firmie NEUCA SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
FCK YOU - 2015-02-28 14:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mis - 2015-02-27 18:32:46]:
vigo - 2015-02-27 21:01:57 pomocna opinia: +1 (4) - masz odpowiedź
Co do samej znajomości pracy na innych magazynach to akurat wiem po ile się pracuję w Ołtarzewie i Katowicach i tam NIE pracuje się po 10-13H dziennie.
Jak jesteś już wspomnianym "wazeliniarzem" to wyp*** z tego forum.
Twój post mało tu wnosi na tle całej reszty. Każdy wie jaka jest sytuacja za poszczególnych magazynach. Więc sobie odpuść.
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-02-28 14:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Odpowiedź na: [artemida - 2015-02-25 22:29:35]:
To co się dzieje w Katowicach jest przykre jak zmianowi traktują niektórych pracowników.Zmianowi mają zero szacunku,, potrafią pracownika wyzwać a jak pracownik upomni się o swoje to zmianowy powie że jutro może już do pracy nie przychodzić.Prawdą jest że osoba która jest pupilkiem zmianowych, mówi że danej osoby "nie lubi"to zmianowy zrobi wszystko by ta osoba już nie pracowała.Tak się przekonało o tym kilka osób które wyleciały w ciągu ostatniego roku.Najbardziej szkoda tych pracowników którzy ciężko pracowali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za innych,goniąc z pełnymi pojemnikami po całym magazynie lub robiły najwięcej pozycji,a reszta obiboków stała w regałach obgadywała śmiejąc się z nich że tak zapierdzielają nie dostając nawet bonów za aktywność.Natomiast panie z kontroli grupkami chodzą do kibelka kremując ręce co godzinę.Dla zmianowych,nie liczą się zwykli pracownicy, którzy ciężko pracują by zarobić uczciwą pracą na chleb,tylko konfidenci, którzy za donosicielstwo dostają dodatkowe premie,bony,a co jakiś czas wolne piątki o których zwykły pracownik może pomarzyć bo jak chce sobie wziąść wolny piątek to zmianowy daje ale inny dzień tygodnia bo piątek jest już zajęty.Jak można tak traktować pracowników? Czy zmianowym wolno wszystko? A gdzie kierownictwo?Zdecydowanie odradzam tą firmę!!!
zdjecie uzytkownika
byli pracownicy - 2015-03-01 15:12:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Osoby które zostały wywalone z Neuci łączcie się.Jesteśmy z Wami!!!!
zdjecie uzytkownika
dżoana - 2015-03-02 18:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W warzymicach pogrom nawet przydu...ki elki chore...
ludzi trza szanowac a nie faworyzowac psiapsiulki dla nich wolne premie
bony
zdjecie uzytkownika
xXx - 2015-03-02 20:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (14)
Posty użytkowników kryska ((...) to won tam. na wasze miejsce są inni chętni (...)) czy mis ((...) na koniec skoro tam jest lepiej to sie tam przenies skoro jestes lepszy (...)) najlepiej oddają podejście białych panów z Torunia i lokalnych "mynadżerów" do szarego pracownika. Pracownik to robol, który ma robić, nie gadać i się cieszyć, że dostał ochłap z zysków firmy, przez żart nazywany wypłatą. A jak nie pasi to out, znajdziemy innego mudżina.

Kiedy wy wreszcie zapatrzone w siebie i słupki w Excel'u pajace zrozumiecie jedno - wy nie prowadzicie składu węgla i papy, tylko hurtownię farmaceutyczną. Handlujecie lekami, czyli produktami o znacznej wartości, które służą do ochrony zdrowia, a niekiedy do ratowania życia. Więc zatrudniając ludzi, oczywistym jest wymaganie od nich, aby kontrolowali każdy etap przepływu towaru - komora przyjęć pilnuje dostaw czy przyjeżdża co trzeba, czy towar nie jest uszkodzony, etc,; MR jest odpowiedzialny za poprawne magazynowanie i kompletację; MS musi pilnować, aby do aptek wyjeżdżało co trzeba w odpowiedniej ilości, sprawdzać serie, daty ważności, itd; spedycja musi zagwarantować w najwyższym stopniu to, aby wydać/wysłać towar gdzie trzeba i komu trzeba bez błędów, strat czy uszkodzeń. Do tego dochodzą ludzie od obrotu psychotropami, dziewczyny od zwrotów czy faktur. Każda osoba z magazynu - tego najniższego szczebla, który macie z nic, jest odpowiedzialna za swoją prace, bo to od niej zależą wasze zyski. A wy uważacie, że można nam rzucać ochłapy? Wymagacie od nas dobrej, odpowiedzialnej i sumiennej pracy, każecie przychodzić do pracy w niedziele, święta, na dyżury, zostawać nadgodziny, bo ważna jest sprzedaż, bo zadowolenie aptek, bo trzeba zrobić, bo trzeba zdążyć, bo trzeba zarobić... A w zamian dajecie jedno wielkie NIC i jeszcze macie czelność się oburzać, że komuś to nie pasuje. Chcecie wymagać dobrej pracy - dajcie nam dobra płacę. Inaczej się nie da. I nie powtarzajcie i nie straszcie nas, że na nasze miejsce znajdziecie kogokolwiek z ulicy, bo naprawdę, nie każdy się do tej pracy nadaje.
zdjecie uzytkownika
mogę Ci pomóc - 2015-03-03 14:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bbbbb - 2015-02-17 14:06:28]:
czy zgłosiłeś naruszenie kodeksu etyki do rzecznika ds.etyki ?
zdjecie uzytkownika
wkurzona - 2015-03-04 07:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odeszłam właśnie z magazynu we Wrocławiu, syf totalny i brak szacunku dla pracownika najniższego szczebla, o wysokości wypłaty nawet nie chce wspominać! Nie wiem jak góra może nie zwracać uwagi na to jak traktują pracowników i jaki rozpierdziel jest na tym magazynie. Każdego dnia stawała nam nad głową wielka kierowniczka B i darła ryja pośpieszając nas jakbyśmy byli robotami. To co się dzieje w tym magazynie najwyższy czas zgłosić do PIP!
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-03-06 13:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kryska - 2015-02-26 23:23:06]:
kryska, ależ ty jesteś głupia!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
bubuu - 2015-03-20 02:25:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [mogę Ci pomóc - 2015-03-03 14:03:35]:
Śmiech na sali rzecznik ds etyki ... To chyba najbardziej nieetyczna osoba w firmie... Która nie ma żadnego wykształcenia a swoja pozycje zbudowała na donosicielstwie i lizaniu d...
zdjecie uzytkownika
Artyrisz - 2015-03-20 17:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kryska - 2015-02-26 23:23:06]:
Co mają docenić Z........ i siedzieć cicho bo 1300 PNZ dostaną za Z.......
zdjecie uzytkownika
a wiecie, ze... - 2015-03-23 05:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W kategorii Dużych Przedsiębiorstw tytuł Dyrektora Finansowego Roku otrzymał Grzegorz Dzik, który pełni funkcję Wiceprezesa Zarządu ds. Finansów w Neuca. Został on nagrodzony za realny wpływ na wzrost pozycji rynkowej firmy poprzez przeprowadzenie jednej z największych transakcji na rynku farmaceutycznym, w tym za opracowanie struktury transakcji, znalezienie strategicznego partnera oraz pozyskanie finansowania.
To za rok 2014.
No to hajda i do przodu, bo nowe nagrody czekaja!
Ciekawe, czy Wysoki Dyrektor ds. Personalnych tez otrzyma nagrode za nietrafione roszady na stanowiskach menagerskich?
zdjecie uzytkownika
tułacz - 2015-03-25 19:52:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a wiecie, ze... - 2015-03-23 05:35:30]:
skoro dostają nagrody to znaczy , że nie jest z nimi tak źle jak ci się wydaje. To , że pracownicy nie są w pełni zadowoleni z tego co dzieje się w Neuce to inna sprawa. Zazwyczaj niestety bywa tak , że nie można zadowolić wszystkich na raz. Podobnie jest w tym przypadku. Także bierz co dają albo szukaj czegoś innego
zdjecie uzytkownika
kakaka - 2015-03-26 11:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
możecie więcej coś powiedzieć o Marcinie K który był kierownikem we Wroclawiu
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-03-26 12:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kakaka - 2015-03-26 11:17:35]:
Marcin K zanim trafił do Wrocławia był zmianowym w Katowicach. Gdy był w Katowicach potrafił wprowadzić dyscyplinę na magazynie.Lubił faworyzować niektórych pracowników którzy stawali się jego pupilami lub konfidentami a pozostałych pracowników potrafił mocno zjebać za byle co i gonić do roboty by nie stali w regałach i nie gadali a jeśli mu się przeciwstawiłaś to zawsze mówił że jak ci się nie podoba to możesz jutro nie przychodzić do pracy.
zdjecie uzytkownika
kirm - 2015-03-26 16:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marcin K. nie był wcale taki najgorszy. Miał co prawda swoje humory, ale dało się przeżyć. A co teraz u niego w Rzeszowie? Wiecie coś więcej... ?
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-03-26 17:39:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kirm - 2015-03-26 16:08:46]:
Jaki był taki był ,ale przynajmniej był konkretny a nie to co teraz wyprawiają zmianowi którzy wogóle nie nadają się na to stanowisko,a szczególnie taka jedna...
zdjecie uzytkownika
bania - 2015-03-27 21:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
taka jedna to chyba 'ona' ale 'on' tez jest szczególny podobno się poprawia odkąd awansował na zmianowego bo jak byli razem z 'A" to szkoda pisać ale czas pokaże
zdjecie uzytkownika
murcek - 2015-03-28 21:43:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Taka jedna!... która jest postrachem pracowników w Katowicach.
zdjecie uzytkownika
Alala - 2015-04-01 20:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Dałam sobie spokój z Neuca. Pracowałam na Bielanach. Do Granicznej nie dotrwałam, ale wiem, że totalny syf tam teraz mają. Co do kierownictwa to ostatnim kierownikiem tego magazynu z klasą był pan Darek. Był jaki był, ale o niebo lepszy niż jego następcy. Czasy p.Marcina to klęska. Niekończące się apele na których opier... wszystkich za wszystko i przy wszystkich. Jednym słowem menadżerskie dno. I do tego wieczne podszczypywanie lasek niby przypadkiem. Nowy kierownik tworzy zgrany duet z p.Barbarą. Jeden jest mistrzem świata w trzymaniu rąk w kieszeniach na spotkaniach z pracownikami, do p.Basi z kilogramem wazeliny nie podchodź. Mają też dobrane grono nowych brygadzistów i zmianowych, których wiedza o pracy na magazynie i z ludźmi jest na poziomie przedszkola. Starzy kierownicy zmian, którzy zostali zwolnieni z pracy przynajmniej mieli wiedzę o tym co mają robić. Tak więc bez żalu rzuciłam to bagno bo kasa żadna, atmosfera w pracy beznadziejna, organizacyjnie klęska bo kierownictwo niczego nie ogarnia.
zdjecie uzytkownika
ZZ - 2015-04-01 23:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
A jak tam odczucia po spotkaniu z kierownictwem w Katowicach? Wszyscy zadowoleni? Poziom zarobków oczywiście bez zmian, za to docelowo 70% dzisiejszych pensji ma być nową podstawą a 30% premią, tyle, że zależną nie od pozycji, ale od X do sześcianu czynników. Czyli teoretycznie możemy zarobić nawet i mniej niż obecnie, bo coś tam, coś tam. Dajcie pracownika a powód do obcięcia premii się znajdzie.
O podwyżkach oczywiście nie ma mowy - a nie, przepraszam, zapomniałem - będą dla "najlepszych" - najlepszych w pisaniu samooceny i trzymaniu z przełożonymi. Reszta - sorry... Nie zmieściliście się w budżecie :/ Tak więc szare myszki do pracy, do pracy. Tylko uważajcie w pobliżu stanowisk/pokoi brygadzistów i kierowników, bo w nadchodzącym okresie może zachodzić ryzyko poślizgu na wazelinie...
zdjecie uzytkownika
Maggie - 2015-04-02 17:51:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tak czytam o etyce w tej firmie i przedstawicielu pracowników. To fikcja. W ostatnim okresie jeśli chodzi o Bielany czy obecnie Graniczną nowe kierownictwo pozwala sobie na za dużo. Chamskie teksty pseudozmianowych panów GM i MJ w stosunku do pracowników są na poziomie dziennym. Pani BW jest niczym zarządca w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zero szacunku dla pracowników. Ludzie odchodzą bo mają dosyć traktowania jak śmieci tym bardziej, że to całe towarzystwo nie ma kompetencji do zarządzania magazynem a tym bardziej zespołem pracowników. Wszyscy, którzy nie wchodzą w "dupsko" są zwalniani. Porażka. Nie polecam tam pracy. Pracowałam 2 lata i ostatnimi czasy był to ju [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] więc rzuciłam Neuce.
zdjecie uzytkownika
katowice tm - 2015-04-05 16:40:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę, że tylko magazyn ma tu głównie coś do powiedzenia. Ja dodam od siebie, że na tm jest ok. Zarobki fajne, ekipa zgrana jedyny minus to zmiany. No ale cóż: taki mamy charakter pracy... pozdr
zdjecie uzytkownika
hahah - 2015-04-05 22:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [katowice tm - 2015-04-05 16:40:37]:
po prostu jest super, jest super...a mnie jakoś obiły się o uszy inne, mniej radosne opinie...z pewnym zainteresowaniem obserwuje to co dzieje w TM w neuce i zastanawiam się jak długo ta parodia będzie się odbywać
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Brak rekrutacji biorą jak leci byle być jeb.. nie gadał
Pytania:
zdjecie uzytkownika
gal anonim - 2015-04-14 19:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Najgorsza firma jaka kiedykolwiek widzialem i robilem.Jak to jest mozliwe zeby kobiety pracowaly po 13h
Ta firma to dno a Malysz wk ur wia wszystkich
zdjecie uzytkownika
Bartas - 2015-04-14 19:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Sr am na tak beznadziejna firme jeszcze nie widzialem tygodnia bez nadgodzin od poltora roku do tego zmuszaja do nadgodzin w wolne weekendy nawet zadnego cateringu nie ma. Syf na maxa a co do przedmowcy Malysz to kiep za wszystko probuje uje bac premie.Za nadgodziny wolne zamiast placic a wolne nie kiedy chce tylko kiedy mi wyznacza. Nie przychodzcie do tej firmy zatrudnili tam juz Ukraincow wiec teraz zarobki zmaleja. Nie polecam nikomu!!!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NEUCA SA?
Zadaj pytanie