Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEUCA SA

Pracowałeś w firmie NEUCA SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gofff - 2014-05-27 18:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@rzg, pewne info? ktoś poza nim moze potwierdzic z czytajacych to forum? Mam oferte z neuca i nie wiem co robic.
zdjecie uzytkownika
sherry - 2014-06-02 14:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rzg - 2014-05-27 13:19:34]:
a jest klima ? czy nadal 40 st latem w tym kurniku
zdjecie uzytkownika
apoteo - 2014-06-06 00:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jak w każdej korporacji - piękna fasada, kodeks etyczny, ścieżka rozwoju, dbanie o pracownika, konkursy, bycie na "ty" z kierownictwem ,pikniki i cuda na kiju, a z drugiej strony hipokryzja grubymi nićmi szyta, źle skrywana niechęć i możliwość awansu tylko dla przeciętniaków, którzy nie będą zagrożeniem dla różnej maści kierowników i dyrektorów, ciężko pracujących nad tym jak utrudnić innym życie i/lub uniemożliwić wyrobienie premii. Dochodzi do takich absurdów, że wyliczają ci ile pozycji na godzinę masz średnio przyjąć, nie wolno ci rozmawiać z apteką o czymś innym niż zamówienie, a jak odejdzie na dłużej niż 2 minuty masz się rozłączyć. Jak masz średnią mniejszą niż 220 pozycji na godzinę, to zabierają z premii 300zł. Już nie wspominając o tym, że możliwość wyliczenia czego i ile sprzedałeś nie masz w ogóle i tak naprawdę mogą ci podać wyniki z kosmosu wzięte, a ty i tak się tego nigdy nie doliczysz. Bierzesz udział w konkursie na najwyższą sprzedaż danego leku ale i tak pieniędzy za super wynik nie zobaczysz, bo nie spełniasz innych wymogów, których jest cała masa. Opowiadasz pieniędzmi z premii za coś, na co w ogóle nie masz wpływu, a to czy jesteś sumienny, poprawnie wypisujesz leki, starasz się- to się w ogóle nie liczy. Jaki z tego morał? Najlepiej by im się opłacało sprowadzić Chińczyków, nauczyć nazw leków, dać miskę ryżu i wszyscy byliby szczęśliwi. Może poza aptekami ale kto by się tam nimi w Neuce przejmował... Smutne wnioski, smutna firma dla ludzi
zdjecie uzytkownika
gofff - 2014-06-06 12:28:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
czyli rozumiem, że to takie typowe korpo? wiecie, ale jak przynajmniej neuca daje dobre pieniadze to chyba warto?
zdjecie uzytkownika
.. - 2014-06-11 15:03:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
"dobre" dla każdego będzie znaczyć co innego ;) pensje to prawdziwa loteria i to jak wykonujesz swoją pracę to ostatnia rzecz która ma wpływ na jej wysokość...
zdjecie uzytkownika
hehe - 2014-06-17 10:19:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [.. - 2014-06-11 15:03:27]:
no troche jak korpo z tą różnica że w korpo przynajmniej lepiej płacą haha ale ciągle są prowadzone prace nad tym jak zabrać premie :)jak wezmiesz tam 1800 za prace w godz 11-20 czy 13-22 z weekendami to jest wszystko,chodz teraz zatrudniaja tylko na pol etatu także jak niemasz co robic wieczorami to mozna sobie ewentualnie dorobić
zdjecie uzytkownika
bozena - 2014-06-17 11:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
no niestety, nie da się nic dobrego powiedzieć o tej firmie:( harówa ponad siły, na początku jak oprowadzają to zaczynają od jadalni, że niby można sobie wyjść na herbatkę, a potem okazuje się, że nawet na siusiu nie ma czasu; wszystko prawda co pisze apoteo, a ostatnio szukają jeleni na pół etatu, bo wymyślili, że jak się bezrobotnych Polaków porządnie przyciśnie to na pół etatu zrobią to co robili na cały etat; pracowałam właśnie we Wrocławiu na pół etatu na lodówkach i gabarytach, od rana nikogo tam nie było, całą robota czekała na mnie na godzinę 11-tą, jak przychodziłam to nie wiedziałam w co ręce włożyć!!! to jest skandal; jakby zobaczył to ktoś z tzw. Zachodu na którym się wzorujemy, to w ogóle nie zrozumiałby o co chodzi!!! ot, krwiożerczy kapitalizm!!!
zdjecie uzytkownika
gofff - 2014-06-24 17:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bozena: tak to jest. Jesteśmy w Unii Europejskiej i faktycznie zachód już do nas dawno przyszedl, ale z drugiej strony to w glowach wielu kierownikow projektów jest mega duzy problem zeby korporacje byly przyjazne dla ludzi. od 11 juz nie bylo na czym pracowac czy pracy bylo tak wiele? dzieki za odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
bozena - 2014-06-24 18:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wiadomo, że do pracy jedzie się po to, żeby pracować, ale żeby nie było czasu wyjść do toalety to przesada; widziałam ogłoszenie o możliwości wykupienia obiadu na zasadzie cateringu i popytałam ludzi czy jedzą te obiady, to każdy odpowiadał, że po prostu nie ma czasu zjeść!!! to po co w ogóle pokazują ten pokój "relaksu" i jadalnię i maszynę do robienia kawy; w Neuce się nie chodzi tylko biega!!! tak, dosłownie biega się za tymi lekami!!! a jak odchodziłam, to jakiś tam kierownik mi powiedział, że tak po ludzku to on widzi, że to jest niehumanitarne(może użył innego słowa), ale no cóż... jego dzieci też muszą jeść..., smutne...
zdjecie uzytkownika
Szalony - 2014-06-26 16:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie Neuca to naprawde najgorsza firma w obrebie poznania! Wymogi coraz to wyższe, pracy wiecej, ludzi mniej! a wypłaty spadają w dół! Kierownictwo odnosi sie do pracowników jak do bydła.. Firma H&M zaczyna płacić więcej niż Neuca:(Generalnie jak nie masz pracy to szukaj czegoś innego!
zdjecie uzytkownika
gofff - 2014-06-27 23:19:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lubię jak w pracy jest tempo, bo szybciej czas leci. nie ma jakiejs rutyny i tak dalej. ale chyba rozumiem o co Wam chodzi. kierownicy też muszą tak mocno wyrabiać cele i się wciąż spieszą? dzieki za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
bozena - 2014-06-28 21:07:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gofff, przestań!!! za te wpisy też ci płacą...? nie chodzi wcale o kierowników, ani o rutynę, w Neuce biega się rutynowo, właśnie bieganie między półkami jest rutyną!!! w Neuce obłęd w oczach jest rutyną i normą!!! faktura*półka*faktura* półka*faktura*półka*faktura*półka - i tak ile...? 500 razy dziennie czy 1000 razy dziennie, a co tam może się da wycisnąć 2000 razy dziennie? jak myślisz gofff? ;))
zdjecie uzytkownika
gofff - 2014-06-30 12:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorry, pracowalo sie w roznych miejscach i wszedzie byl jakis pospiech. nie znam miejsca gdzie mozna pracowac wolno. moze Ty takie znasz? o to mi chodzilo: spieszy sie pracownik, bo spieszy sie kierownik. dlatego trzeba bylo dopytać konkretnie, ale jak jest takie podnoszenie celow to faktycznie praca jak w japonskich filmach o robotach.
zdjecie uzytkownika
bozena - 2014-06-30 19:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jasne, do pracy idzie się, żeby pracować, nie może to być jednak gonitwa ponad ludzkie siły tak jak w Neuce; cieszę się, że na Bielanach Wrocławskich powstają nowe firmy - już niedługo pracownik będzie miał porównanie i wybór :)
zdjecie uzytkownika
niechcący - 2014-07-01 21:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca na magazynie: milion pomysłów na minutę jak "ułatwić" nam pracę, nie ważne że nie ma czasu na ich realizację, że wszędzie jest pośpiech, ludzi coraz mniej, pracy coraz więcej, płaca od kilku lat stoi w miejscu a życie nie tanieje niestety. O podwyżkach nie ma co marzyć, nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednich stanowiskach, bo z rodziny, bo znajomy. Faworyzowanie ulubieńców. Ale przecież nie jest tak źle, mamy raz w roku imprezę w Toruniu, a od zeszłego roku imprezę lokalną ;)
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2014-07-02 13:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jestem po studiach na administracji. Można zapytać, czy planujecie jakieś przyjęcia na staż albo nawet na stałe?
zdjecie uzytkownika
rozzalona - 2014-07-03 10:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jedyne co moge powiedziec to rzeczywiscie ta firma zeszla na psy,ciekawe ile jeszcze sokow moga wycisnac z osob tam pracujacych(mam na mysli telemarketing),wyrobienie celow w granicach 100% juz im nie wystarcza bo zwalniaja,jest duza rotacja ludzi,nie licza sie z sumiennymi pracownikami,zatrudniaja byle kogo,aby tylko wykonywal im te procenty najlepiej grubo powyzej 100%. Duzo dziwnych ukladow,od przyjmowania po znajomosci po romanse kierownictwa z telemarketerami,co jest niedopuszczalne w tak prestizowej ponoc firmie,(chodzi o nie wynoszenie tajemnic sluzbowych przez te osoby).Moja rada,jesli nie chcesz stracic zdrowia , to lepiej unikajcie tej firmy !!!!!
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2014-07-04 12:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rozzalona - 2014-07-03 10:20:58]:
ja nie chce stracic zdrowia, ale chce zarobic kase. Nawet jesli to nie będą duże kwoty, po studiach zadowoli mnie wszystko, nie musi byc to robota dokładnie w wyuczonym zawodzie tak na prawde. prosze kogokolwiek o odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
bozena - 2014-07-04 21:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
życzliwie i szczerze odradzam pracę w Neuce, a już na pewno osobie po studiach, żeby latać między półkami, łapać leki i biegiem wrzucać je do pudła i tak 8 godzin!!! za najniższą krajową!!! do tego nie trzeba mieć studiów!!! no chyba że AWF ;)
zdjecie uzytkownika
pracownik mag - 2014-07-15 01:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marmar - 2014-05-08 14:44:29]:
to chodz do torunia tam najnisza krajowa i jeszvze mowia ze i tak duzo zarabiamy
zdjecie uzytkownika
pracownik na magazynie - 2014-07-15 10:09:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w tej firmie od jakiegos czasu. praca jak dla mnie nie jest zla ale
Nie płaca za soboty i niedziele >>> dyżur 8 godzinny , nie placa za wczasy pod grusza >>> daja wtedy jak zarabiasz ponizej 2 tysiące netto na miesiac , powyzej tego juz nie , ewentualnie jak masz kogos na utrzymaniu i nie zarabia Mniej za bony świąteczne daja i znow sie klania wspomniane 2 tysiace
Nie mozna byc dobrym pracownikiem i tak ci maja w >>> 4 litery , nie placa za ponad normatywna pracę . lizusi se maja bardzo dobrze . Kierownictwo zrobi wszystko zeby mniej dac zarobic a firma z roku na rok ma większy dochód netto .

Cos na plus co roku mamy piknik w toruniu >>> siedziba firmy , jakis czas temu wymyslili bony za 50 zeta az wstyd cos takiego dawac i byla impreza integracyjna w zeszlym roku w Chorzowie >>> Marysin Dwór

Ogólnie poleca,m prace jak nie masz innej
Dostaniesz umowe śmieciówke i 1200 zeta napewno na PEŁNY ETAT
zdjecie uzytkownika
maciejka - 2014-07-15 17:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ej człowieku w poprzedniej pracy jako mechanik to w ogole zadnych wyjsc nawet do baru na mudnial nie mielismy, wiec jak widzisz jest praca i "praca". piszesz ze nie placa w soboty, to wytlumacz jak sie rozliczacie. to ze akurat sie nie wychylac to wiem juz u poprzedniego praco dawcy. napisz pod kątem tych godzin, bo chyba do Was
zdjecie uzytkownika
pracownik na magazynie - 2014-07-16 09:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
maciejka >>>
przychodzisz w weekend i dostajesz ten dzień do odbioru w poniedziałek do piątek
więc za to nikt ci nie zapłaci chyba że ktoś inaczej myśli


Jak będzie ktoś miał wiecej pytań to postaram się odpowiedzieć na nie
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
maciejka - 2014-07-16 14:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik na magazynie - 2014-07-16 09:34:10]:
a to nikt się do tej pory nie upomniał, nie wziął szefa na bok i nie powiedział, że za taki dzień też czekają na zapłatę?, Ty wydajesz się oblatany w realiach tej firmy, mogłeś zapytać czy coś.
zdjecie uzytkownika
nie rozumiem - 2014-07-16 20:50:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli masz placone za sobote i niedziele - w czym jest problem?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x