Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEUCA SA

Pracowałeś w firmie NEUCA SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nico - 2014-08-13 16:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nazgaroth - 2014-08-10 00:29:34]:
Ciekawe na jakim jesteś stanowisku? Fakt praca nie jest zła, ale zapieprzać trzeba a atmosfera jest fatalna szczególnie na magazynie sprzedaży gdzie dziewczyny bija się o pojemniki i pozycje, a to co napisałam wyżej jest prawdą, bo sama tam pracowałam!!!!!
zdjecie uzytkownika
nazgaroth - 2014-08-17 12:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak w każdym większym bądź mniejszym przedsiębiorstwie PRYWATNYM liczą się słupki i tabelki a my jesteśmy pozycjami w excelu. Większymi bądź mniejszymi i to od pracodawcy i jego koncepcji zależy czy bliżej nam będzie do ludzi czy wykresów.
W Katowicach tak na prawdę skład osobowy jest prawie niezmienny bo ilu ludzi pracuje tam powyżej 5 lat. Całkiem sporo. Oczywiście jest sporo nowych osób z racji tego że Neuca rośnie m.in przez wchłonięcie ACP ipt.
Pisanie "nie szanują pracowników" to bardzo względne. Nie wiem gdzie pracowaliście wcześniej ale z mojej perspektywy nie jest najgorzej bo też jestem tu szeregowym. Przez te parę lat NIKT na mnie nie krzyczał a o obrażaniu nie ma mowy. Zerknijcie sobie w wątki o miejscach pracy o podobnym profilu, niekiedy włos się jeży.
Mój wcześniejszy wpis nie miał na celu jakiejś heroicznej obrony Neuca tylko zwrócenie uwagi że na wpis nico który jest skonstruowany po prostu prostacko
1. Niedziele ? Taki profil firmy, apteki muszą na poniedziałek rano mieć towar
2. Wybranie weekendów ? A gdzie tak nie ma
3. Nadgodziny z przymusu ? To już bzdura poza wyjątkiem ze zmianami nocnymi gdzie trzeba skończyć wyjazdy ale W INNYCH FIRMACH O PODOBNYM PROFILU JEST TAK SAMO.
4. I ten enigmatyczny wpis ".Chciałam sprawiedliwości to potraktowano mnie nie fair" jakiej sprawiedliwości ? Jak piszemy A to warto przejść do B i dokończyć a nie pozostawiać niemerytorycznych niedomówień.
Sumując to wszystko to napiszę że na polskie warunki i tak nie jest źle porównując z doświadczeniami moich znajomych u innych pracodawców. Niestety takie mamy realia, dotyczy to także wynagrodzeń w Neuca. Proszę zwrócić uwagę na paski i kwestię obciążenia wypłat wielkimi sumami Podatków i składek.
zdjecie uzytkownika
Nico - 2014-08-18 11:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nazgaroth - 2014-08-17 12:42:21]:
Widocznie jesteś prawą ręką zmianowych a może zmianowej M?Powiem tak: jeśli chodzi o nadgodziny to nie masz racji bo popołudniówki również zostają a nie tylko nocka!Zmianowy na półgodziny przed końcem pracy potrafi powiedzieć że zmiana popołudniowa zostaje godzinę dłużej.A za niedzielę doskonale wiem że jest dzień wolny tak jest w Kodeksie pracy.Jeśli chodzi o sprawiedliwość to miałam na myśli bony że dostają jedne i te same osoby a inni to co
są gorszymi pracownikami?Tak samo zapierdzielają nawet za dwóch.Jest wyścig szczurów,a zmianowi czekają tylko by ktoś nadepnął im na odcisk.Dlatego firma nie szanuje pracowników.
zdjecie uzytkownika
nazgaroth - 2014-08-18 16:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Widocznie jesteś prawą ręką zmianowych a może zmianowej M?"

Dalej nie czytałem. Z tak prostackim podejściem nie mam zamiaru tracić czasu na przedstawianie swoich argumentów.
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-08-18 17:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nazgaroth: masz troche racji, ale co mają podatki do tego, ile kto zarabia to ja nie wiem. fakt, praco dawca musi odprowadzic mnostwo kasy w podatkach, ale jak sie w umowie dogadujesz z szefem na tyle i tyle to taka kwota powinna byc w wyplacie. nie mniej, nie wiecej. w ogole to chyba kodeks pracy nie obejmuje umów zlecenie i dzieło. ja mam pytanie o przyjecia aktualnie na Katowice wlasnie bo z koncem lipca skonczylem pracowac w innym zakladzie pracy i troche mnie uwiera to juz siedzenie na bezrobociu. na stronie internetowej Neuca widze tylko przyjecia dla pracownikow umyslowych, a co z prostymi robotnikami, wiecie cos?
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-08-18 18:47:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie. pojawiają się ogłoszenia do transportu na oddziale w Katowicach? Jaka atmosfera? Praca? zarobki? podpowiecie coś?
zdjecie uzytkownika
Enginer - 2014-08-18 19:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich,
Moje pytanko brzmi, jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na stanowiska umysłowe do Katowic ? Proszę o konkretne informacje. Z góry dziękuje
zdjecie uzytkownika
Nico - 2014-08-18 22:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nazgaroth - 2014-08-18 16:52:50]:
A prostakiem to chyba ty jesteś i widocznie nie masz bladego pojęcia co się dzieje na magazynie,bo pewnie jesteś kimś ważnym a nie szeregowym pracownikiem.I nie mam zamiaru z tobą dyskutować prostaku.
zdjecie uzytkownika
nazgaroth - 2014-08-18 22:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kłania się czytanie ze zrozumieniem ale to już nie moja sprawa i kijem Wisły nie będę nawracał. Nie określiłem personalnie "prostak" co sposób wypowiedzi.
Jak można z kimś merytorycznie dyskutować jak palnie na dzień dobry "prawa ręka zmianowych" to poniżej krytyki. Także dziękuję za owocne argumenty(to była ironia)
zdjecie uzytkownika
gornik - 2014-08-19 16:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dawać chłopaki i dziewczynki. Lubię takie polemiki. Są super. Mogę z Was polać hahahahahaaa
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-08-19 16:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie. pojawiają się ogłoszenia do transportu na oddziale w Katowicach? Jaka atmosfera? Praca? zarobki? podpowiecie coś? a? Praca? zarobki? podpowiecie coś?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-20 03:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakie Sa zarobki na stanowisku mlodszy specialists ds bezpieczenstwa obrotu towarowego?jakie benefity? Jaka to praca?
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-08-24 17:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając te wszystkie opinie aż włos się jeży że się obarczacie na wzajem.Pracuję w tej firmie 3 lata i to co pisze Nico jest prawdą.Bo firma nie szanuje i źle traktuje pracowników.Sama byłam świadkiem jak zmianowa M wyzywała pracowników od gówna. To jest bardzo przykre usłyszeć coś takiego,takie wyzwiska przełożonych nie powinny mieć miejsca w takiej firmie jak Neuca
zdjecie uzytkownika
Dyrektor - 2014-08-26 01:52:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Ogólnie to do NEUCA S.A. powienien PIP wnieść biurka i czuwać 24h/dobę, ELYTY se siedzą u góry a reszta zapiernicza za marne grosze - ot taka duża , największa hurtownia w Polsce.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-08-31 12:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Popracowałem tam 2 miesiące jako tymczasowy (WROCŁAW/BIELANY WROCŁAWSKIE), żenada że dwie różne firmy obsługują tymczasowych i to na dwóch RÓŻNYCH stawkach.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-09-03 15:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik na magazynie - 2014-07-16 09:34:10]:
czegos tutaj nie rozumiem, dostajesz 1200 a piszesz ze nie płacą za wczasy pod gruszą bo limit wynosi 2000 to ile w koncu zarabiasz ze ich nie dostałes bo chyba nie wspomniane 1200...
zdjecie uzytkownika
regalis - 2014-09-07 13:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś moze cos powiedziec o mg ołtarzew ? jak zmianowi , kierownictwo, bdygadzisci itp ?
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-09-08 12:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie omijajcie tą firmę szerokim łukiem.Totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ostatnio na magazynie w Katowicach ludzie padają jak muchy 5 osób w ciągu roku a ostatnio zasłabł pracownik,a zmianowy siedział sobie na portalu społecznościowym i nawet nie wiedział co się stało.Tą firmą już dawno powinna zająć sie PiP.
zdjecie uzytkownika
kiki - 2014-09-09 00:14:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam, jak się pracuje w Neuce w Toruniu? warto aplikować? dodam że na stanowisko specjalista ds. zarządzania zapasami apteki
zdjecie uzytkownika
.. - 2014-09-09 14:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [regalis - 2014-09-07 13:02:31]:
a na jaki dział/stanowisko masz trafić?
zdjecie uzytkownika
rrrr - 2014-09-09 18:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a pracował ktoś w sprzedaży telefonicznej na taki ladnie nazwanym stanowisku - 'młodszy specjalista ds. spredaży telefonicznej ? interesuja mnie stawki na tym stanowisku i to jak tam sie pracuje - a i zeby bylo jasne chodzi mi o poznań a nie o łódź. w pracy nie mozna korzystac w pracy z zadnego poratalu spolecznosciowego. ?
zdjecie uzytkownika
rychu - 2014-09-10 21:43:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rrrr - 2014-09-09 18:04:46]:
Lepiej nie przychodź, bo nie jesteśmy bezpłatnym dostępem do internetu
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-09-12 07:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LUDZIE!Po co tyle narzekacie- jak Wam nie pasuje praca w Neuca to nikt Was tu nie trzyma- zwolnijcie się a na miejsce wasze przyjdzie osoba, której praca będzie odpowiadała. Narzekacie ale dalej pracujecie- nie szukacie pracy gdzie indziej. Cz
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-09
Żródło: Gowork.pl
Poznań
(wielkopolskie)
Poszukujemy osoby do Działu Bezpieczeństwa w naszym magazynie w Gądkach. Praca na pełen etat (umowa o pracę) w systemie zmianowym (12h). Kontakt: beata.lawecka@neuca.pl, 601 234 647
zdjecie uzytkownika
kuna - 2014-09-22 09:46:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Wyścig szczurów - to moja opinia w tej firmie.Liczy sie tylko norma. Masa nadgodzin i lekceważenie pracownika.
zdjecie uzytkownika
miauc - 2014-09-25 19:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra ja tutaj jestem w konkretnym celu - doweidziec sie o co chodzi ze stanowiskiem w neuca sa - pracownik dzialu bezpieczenstwa. generanei intersuje mnie kasa, kasa i jeszcze raz kasa - oprocz tego to jeszcze wazne jest czy trzeba robic jakies nadgodziny czy nie ? wiadomo atmosfera to wazna sprawa ale jak to wplynie na reszte rzeczy.... to nie wiem polecacie?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x