Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEUCA SA

Pracowałeś w firmie NEUCA SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
maciejka - 2014-07-16 14:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik na magazynie - 2014-07-16 09:34:10]:
a to nikt się do tej pory nie upomniał, nie wziął szefa na bok i nie powiedział, że za taki dzień też czekają na zapłatę?, Ty wydajesz się oblatany w realiach tej firmy, mogłeś zapytać czy coś.
zdjecie uzytkownika
nie rozumiem - 2014-07-16 20:50:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli masz placone za sobote i niedziele - w czym jest problem?
zdjecie uzytkownika
buziaczek - 2014-07-26 20:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wszystkiego naj wszystkim którzy tam pracują wspólczuje
zdjecie uzytkownika
nico - 2014-08-03 13:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracowałam w magazynie w Katowicach atmosfera fatalna i zero szacunku i samo plotkarstwo,,wszyscy na wszystkich skarżą,a potem donoszą zmianowym.Zmianowi mają zero szacunku dla pracownika potrafią wyzwać od gówna pracownika.Jest stosowany mobbing ale o tym jest cicho.Ludzie biją się o stanowisko pracy a przede wszystkim o automaty i pozycje.Bony za 50 zł tylko dla wybranych co siedzą w regale i napierdalają na innych a inny może tylko pomarzyć bo zapierdala i guzik z tego ma(z drugiej strony śmiechu warte te bony wstydzili by się je dawać bo od tego 20 zł potrącają z wypłaty)Nadgodziny są obowiązkowe jak odmówisz to jutro możesz nie przychodzić do pracy.Praktycznie zero wolnych weekendów,w niedzielę trzeba przyjść na nockę pracuje się za darmo bo w tygodniu jest do oddania dzień wolny.Chciałam sprawiedliwości to potraktowano mnie nie fair. Taka prawda!.Żałuję że spędziłam w tej firmie kilkanaście miesięcy i to za dużo.Teraz mam lepszą prace gdzie jest miła atmosfera, wolne weekendy i nadgodziny kto chce może zostać,a nie z przymusu.Nie polecam tej firmy,totalny syf !!!Ostrzegam przed Neucą!!!
zdjecie uzytkownika
Pako - 2014-08-04 21:47:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Czy w innych magazynach macie co chwilę zmieniane godziny pracy? W Gądkach to tak mieszają, że kierowcy autobusów nie wiedzą jak po nas przyjeżdżać. Kiedyś w firmach pracowano na zmiany i było wiadomo 3 dni na 6.00, 3 dni na 14.00 i 3 dni na 22.00. W Gądkach możesz iść na ranną zmianę na 7.00 9.00 albo na 12.00. Popołudniówki na 18.00, czasem na 17.00 a w niedziele na 15.00. Na nocki na 20.00, 21.00, 22.00 a bywało i na 23.00. Cięgle mieszają, ale co ważne kierownicy chodzą do pracy jak w komunie na regularne godziny i nie mają nadgodzin, a my w 90% pracujemy dłużej, za co nie płacą. Czy my mamy kiepskie kierownictwo, czy to polityka firmy?
zdjecie uzytkownika
Anna - 2014-08-07 00:15:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie jest biuro w Katwicach? Przy Porcelanowej?
zdjecie uzytkownika
nazgaroth - 2014-08-10 00:29:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wpis "nico" o Katowicach to gruby farmazon. Ciekawe ile z tych postów to zbędne żale byłych pracowników. Przerobiłem już kilka firm i kilkunastu szefów i w Neuce Kato jak na razie na duży plus pomimo kilku minusów i wad ale to Polska więc na cuda nie liczę.
sy
zdjecie uzytkownika
rozźalona - 2014-08-11 20:18:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdyby było dobrze to by się nikt nie zwalniał,i nikogo teź by nie zwalniali tylko w tym wszystkim jest brak szacunku dla pracownika,który nie zawsze jest w stanie zapieprzać za trzy osoby,bo w tej chwili neuca tylko tego wymaga
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-08-12 10:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [nazgaroth - 2014-08-10 00:29:34]:
Napewno jesteś zwykłym pracownikiem? Nie wydaje mi się, to co napisał "Nico" w 100% się zgadza. Firma niedba i nie szanuje pracownika!!!!!! Człowiek tam jest TYLKO cyferką w zestawieniach, tabelkach i słupkach. No chyba, że jesteś na "wyższym" stanowisku? Wtedy sytuacja jest zupełnie inna.
zdjecie uzytkownika
Nico - 2014-08-13 16:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-08-12 10:23:43]:
Dokładnie,dla Neuci liczą się tabelki,słupki i wskaźniki i to kto ma najlepszy współczynnik powyżej 150.Jeśli chodzi o pracowników to w ogóle ich nie szanują.Taka jest prawda!!!
zdjecie uzytkownika
Nico - 2014-08-13 16:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nazgaroth - 2014-08-10 00:29:34]:
Ciekawe na jakim jesteś stanowisku? Fakt praca nie jest zła, ale zapieprzać trzeba a atmosfera jest fatalna szczególnie na magazynie sprzedaży gdzie dziewczyny bija się o pojemniki i pozycje, a to co napisałam wyżej jest prawdą, bo sama tam pracowałam!!!!!
zdjecie uzytkownika
nazgaroth - 2014-08-17 12:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak w każdym większym bądź mniejszym przedsiębiorstwie PRYWATNYM liczą się słupki i tabelki a my jesteśmy pozycjami w excelu. Większymi bądź mniejszymi i to od pracodawcy i jego koncepcji zależy czy bliżej nam będzie do ludzi czy wykresów.
W Katowicach tak na prawdę skład osobowy jest prawie niezmienny bo ilu ludzi pracuje tam powyżej 5 lat. Całkiem sporo. Oczywiście jest sporo nowych osób z racji tego że Neuca rośnie m.in przez wchłonięcie ACP ipt.
Pisanie "nie szanują pracowników" to bardzo względne. Nie wiem gdzie pracowaliście wcześniej ale z mojej perspektywy nie jest najgorzej bo też jestem tu szeregowym. Przez te parę lat NIKT na mnie nie krzyczał a o obrażaniu nie ma mowy. Zerknijcie sobie w wątki o miejscach pracy o podobnym profilu, niekiedy włos się jeży.
Mój wcześniejszy wpis nie miał na celu jakiejś heroicznej obrony Neuca tylko zwrócenie uwagi że na wpis nico który jest skonstruowany po prostu prostacko
1. Niedziele ? Taki profil firmy, apteki muszą na poniedziałek rano mieć towar
2. Wybranie weekendów ? A gdzie tak nie ma
3. Nadgodziny z przymusu ? To już bzdura poza wyjątkiem ze zmianami nocnymi gdzie trzeba skończyć wyjazdy ale W INNYCH FIRMACH O PODOBNYM PROFILU JEST TAK SAMO.
4. I ten enigmatyczny wpis ".Chciałam sprawiedliwości to potraktowano mnie nie fair" jakiej sprawiedliwości ? Jak piszemy A to warto przejść do B i dokończyć a nie pozostawiać niemerytorycznych niedomówień.
Sumując to wszystko to napiszę że na polskie warunki i tak nie jest źle porównując z doświadczeniami moich znajomych u innych pracodawców. Niestety takie mamy realia, dotyczy to także wynagrodzeń w Neuca. Proszę zwrócić uwagę na paski i kwestię obciążenia wypłat wielkimi sumami Podatków i składek.
zdjecie uzytkownika
Nico - 2014-08-18 11:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nazgaroth - 2014-08-17 12:42:21]:
Widocznie jesteś prawą ręką zmianowych a może zmianowej M?Powiem tak: jeśli chodzi o nadgodziny to nie masz racji bo popołudniówki również zostają a nie tylko nocka!Zmianowy na półgodziny przed końcem pracy potrafi powiedzieć że zmiana popołudniowa zostaje godzinę dłużej.A za niedzielę doskonale wiem że jest dzień wolny tak jest w Kodeksie pracy.Jeśli chodzi o sprawiedliwość to miałam na myśli bony że dostają jedne i te same osoby a inni to co
są gorszymi pracownikami?Tak samo zapierdzielają nawet za dwóch.Jest wyścig szczurów,a zmianowi czekają tylko by ktoś nadepnął im na odcisk.Dlatego firma nie szanuje pracowników.
zdjecie uzytkownika
nazgaroth - 2014-08-18 16:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Widocznie jesteś prawą ręką zmianowych a może zmianowej M?"

Dalej nie czytałem. Z tak prostackim podejściem nie mam zamiaru tracić czasu na przedstawianie swoich argumentów.
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-08-18 17:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nazgaroth: masz troche racji, ale co mają podatki do tego, ile kto zarabia to ja nie wiem. fakt, praco dawca musi odprowadzic mnostwo kasy w podatkach, ale jak sie w umowie dogadujesz z szefem na tyle i tyle to taka kwota powinna byc w wyplacie. nie mniej, nie wiecej. w ogole to chyba kodeks pracy nie obejmuje umów zlecenie i dzieło. ja mam pytanie o przyjecia aktualnie na Katowice wlasnie bo z koncem lipca skonczylem pracowac w innym zakladzie pracy i troche mnie uwiera to juz siedzenie na bezrobociu. na stronie internetowej Neuca widze tylko przyjecia dla pracownikow umyslowych, a co z prostymi robotnikami, wiecie cos?
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-08-18 18:47:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie. pojawiają się ogłoszenia do transportu na oddziale w Katowicach? Jaka atmosfera? Praca? zarobki? podpowiecie coś?
zdjecie uzytkownika
Enginer - 2014-08-18 19:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich,
Moje pytanko brzmi, jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na stanowiska umysłowe do Katowic ? Proszę o konkretne informacje. Z góry dziękuje
zdjecie uzytkownika
Nico - 2014-08-18 22:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nazgaroth - 2014-08-18 16:52:50]:
A prostakiem to chyba ty jesteś i widocznie nie masz bladego pojęcia co się dzieje na magazynie,bo pewnie jesteś kimś ważnym a nie szeregowym pracownikiem.I nie mam zamiaru z tobą dyskutować prostaku.
zdjecie uzytkownika
nazgaroth - 2014-08-18 22:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kłania się czytanie ze zrozumieniem ale to już nie moja sprawa i kijem Wisły nie będę nawracał. Nie określiłem personalnie "prostak" co sposób wypowiedzi.
Jak można z kimś merytorycznie dyskutować jak palnie na dzień dobry "prawa ręka zmianowych" to poniżej krytyki. Także dziękuję za owocne argumenty(to była ironia)
zdjecie uzytkownika
gornik - 2014-08-19 16:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dawać chłopaki i dziewczynki. Lubię takie polemiki. Są super. Mogę z Was polać hahahahahaaa
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-08-19 16:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie. pojawiają się ogłoszenia do transportu na oddziale w Katowicach? Jaka atmosfera? Praca? zarobki? podpowiecie coś? a? Praca? zarobki? podpowiecie coś?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-20 03:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakie Sa zarobki na stanowisku mlodszy specialists ds bezpieczenstwa obrotu towarowego?jakie benefity? Jaka to praca?
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-08-24 17:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając te wszystkie opinie aż włos się jeży że się obarczacie na wzajem.Pracuję w tej firmie 3 lata i to co pisze Nico jest prawdą.Bo firma nie szanuje i źle traktuje pracowników.Sama byłam świadkiem jak zmianowa M wyzywała pracowników od gówna. To jest bardzo przykre usłyszeć coś takiego,takie wyzwiska przełożonych nie powinny mieć miejsca w takiej firmie jak Neuca
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-01
Żródło: Gowork.pl
Lublin
(lubelskie)
Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za:     telefoniczną obsługę Klientów,     przyjmowanie zamówień na leki,     aktywną sprzedaż bieżących promocji,     stosowanie standardów jakościowych obsługi Klienta,     wspieranie działań sprzedażowych. Od kandydatów oczekujemy:     doświadczenia w sprzedaży i/lub
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Dyrektor - 2014-08-26 01:52:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ogólnie to do NEUCA S.A. powienien PIP wnieść biurka i czuwać 24h/dobę, ELYTY se siedzą u góry a reszta zapiernicza za marne grosze - ot taka duża , największa hurtownia w Polsce.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-08-31 12:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popracowałem tam 2 miesiące jako tymczasowy (WROCŁAW/BIELANY WROCŁAWSKIE), żenada że dwie różne firmy obsługują tymczasowych i to na dwóch RÓŻNYCH stawkach.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski