Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEUCA SA

Pracowałeś w firmie NEUCA SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ALLLELUJA - 2016-04-08 22:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jak tam dzięwczeta wypłaty?Buhahahahaha
zdjecie uzytkownika
apka - 2016-04-09 13:26:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jednorazowa wypłata, żeby zamknąć ryja i nic więcej. Wolą zatrudnić dodatkowo osoby, niż dorzucić nam do pensji.
zdjecie uzytkownika
pracownik z zadługim stażem - 2016-04-09 15:08:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (13)
uwaga czytelnicy - dużo tutaj tekstów pisanych na zamówienie, totalnie zalatującymi językiem osoby z centrali Neuca lub kogoś "z góry" - gość posługuje się terminami, które są modne tylko na szczeblach pseudo kadry zarządzającej; próbują ratować wizerunek bo firma się totalnie sypie, ludzie masowo odchodzą [z dłuższym stażem], nowi pracownicy popracują dwa, trzy miesiące i odchodzą, atmosfera zastraszania, grożenie naganami oraz zwolnieniami, dokładanie obowiązków, robienie kilku rzeczy na raz, kierownictwo bez wykształcenia nie mające pojęcia co tak na prawdę robią i próbując wmówić nam że białe jest czarne. Nie polecam w tej firmie pracy
zdjecie uzytkownika
Beny - 2016-04-09 20:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora )przyjechała do Ołtarzewa. Na temat ankiety mówili tylko o frekwencji. Widocznie wyniki są mieżdżące. Jeden mówił reszta się uśmiechała do zebranych pracowników. Opowieści dziwnej treści o tym co będzie (albo i nie) i jaka to świetlana przyszłość czeka firmę. Pytanie czy pracowników też. Słyszę te kłamstwa co roku od lat. Zarząd oderwany od rzeczywistości. Pytanie ile jeszcze wytrzymam bo z każdym dniem jestem coraz bliższy tej chwili kiedy będą mogli mnie pocałować w ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2016-04-12 17:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś jak wygląda praca na stanowisku Konsultant Service Desk? jakie wymagania, jaka płaca w porównaniu do oczekiwań, dużo jest roboty?
zdjecie uzytkownika
lulu - 2016-04-15 16:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakaś opinia o Neuce w Gądkach?
zdjecie uzytkownika
siostra - 2016-04-19 22:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [pracownik z zadługim stażem - 2016-04-09 15:08:55]:
Zgadzam się w 100%! Mój znajomy pracuje w Neuce od kilku lat. To co opowiedział mi o traktowaniu pracowników z długoletnim stażem "na słuchawkach" jest przerażające. Na początku roku zwolniono kilka osób pod pretekstem "likwidacji stanowisk". Były to osoby z długim stażem, nagradzane, osiągające b.dobre wyniki. W podziękowaniu dostały wypowiedzenia z powodu "naruszenia etyki zawodowej, słabych wyników i.t.p.". Gdzie nadzór Zarządu nad niedoświadczonym kierownictwem? Gdzie nadzór nad przestrzeganiem praw pracowników? Czy wystarczy aby ktoś z rodziny lub znajomych objął kierownicze stanowisko aby zmienić kadrę na swoich bez żadnej konsekwencji i nadzoru z góry? Co tak na prawdę robi Dział Etyki? - zamiata wszystko pod dywan, bo i tak nie wygra z układami, no i tak jest prościej... Czy ktoś z Zarządu zainteresował się tymi zwolnieniami? Te osoby nie usłyszały słowa dziękuję, nikt nie zaproponował im przejścia na inne stanowisko mimo, że cały czas prowadzona jest rekrutacja. Gdzie dbałość firmy o pijar? Jestem w szoku. Nie znam tych osób, ale bardzo współczuję.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-04-19 22:43:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Nie polecam
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-24 18:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Zarzaąd jest tylko od pompowania akcji Spółki w górę. Zespół Etyki kolejne przydupasy Zarządu od kolorowania. Zero wiedzy o tym co tak naprawdę dzieje się w firmie. Naprawdę jest to bardzo przykre.
zdjecie uzytkownika
olka - 2016-04-24 21:36:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Jaki zespół Etyki ?? Jest w ogóle coś takiego??? Mi się wydaje, że takie coś nie istnieje. Zarząd wprowadza więcej zakazów, a w zamian nie daje nam nic innego. Chora polityka tej firmy doprowadza do tego, że ludzie mają dość i zwalniają się.
zdjecie uzytkownika
Zawiercie - 2016-04-25 14:50:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Proponuję kierownictwu wprowadzić czterobrygadówkę,wtedy będziemy pracować na okrągło świątek piątek.Sporo ludzi pozatrudniali,a my,nadal pracujemy do końca,do ostatniego pojemnika,to może taka metoda byłaby najlepsza i wtedy wychodzilibyśmy po 8 godzinach.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-04-26 17:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Katowice,odwiedziła nas wczoraj na nocce ekipa z Ołtarzewa aby popatrzeć sobie jak zapier...alamy i czy system działa.Goście stali sobie na schodach i obserwowali naszą pracę,żenada czuliśmy się jak zwierzaki w zoo.Zamiast stworzyć godne warunki pracy to traktują nas jak niewolników:nadgodziny obowiązkowe,zmiany godzin rozpoczęcia pracy bez porozumienia z pracownikami,każą nam pić wspaniałą!!!!! wodę z baniaków ponieważ zmieniło się prawo farmaceutyczne, tak tłumaczyli choć prawo farmaceutyczne dotyczy tylko i wyłącznie leków.robią z ludzi kretynów a większość niestety to łyka,przykre.
zdjecie uzytkownika
ela - 2016-04-30 10:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Życzę właścicielowi coby się twarogiem ze...ł
zdjecie uzytkownika
ela - 2016-04-30 11:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
niektórym powinni tatuować 200 procent normy na piersiach,głupich i silnych potrzeba. Pozdrawiam wszystkich pod.....alaczy.
zdjecie uzytkownika
ela - 2016-04-30 11:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (11)
Na kierownictwo powinni wybierać osoby którym nauka w szkole lekko szła,a nie ludzi pokroju jajcewa z filmu Pułkownik Kwiatkowski.
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-05-01 07:55:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [ela - 2016-04-30 11:07:50]:
Zgadzam się. Szkoda, że w Toruniu o tym nie myślą. P. kierownik zwolniła osoby, które były od niej lepsze...
zdjecie uzytkownika
ludź - 2016-05-02 22:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ona ale pewnie po to aby zatrudnić jeszcze lepszych fachowców i na takie stanowiska teraz szukają ludzi
zdjecie uzytkownika
teo - 2016-05-03 07:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ludź - 2016-05-02 22:03:07]:
Nie w tym przypadku... wszyscy to wiedzą - to był dobry zespół...
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-05-03 11:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ludź - 2016-05-02 22:03:07]:
totalna bzdura... kto w to uwierzy?
zdjecie uzytkownika
Byly - 2016-05-04 12:50:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem w neuca. Jest to jedna z lepszych firm dbajaca o pracownika. Zarobki wporzadku i wszystko na umowe o prace pozdr
zdjecie uzytkownika
Beny - 2016-05-04 13:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To czemu już nie pracujesz skoro było tak dobrze?
zdjecie uzytkownika
nuggi - 2016-05-05 16:50:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jest dobra, pieniądze na czas @Beny więc powodów do odejścia brak
zdjecie uzytkownika
Byly - 2016-05-05 18:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracuje bo sie przeprowadzilem i ze lzami w oczach opuszczalem mury neuca. Neuca- polecam
zdjecie uzytkownika
Kobieta z Baroku - 2016-05-05 21:40:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Byly - 2016-05-05 18:20:45]:
Idź się lecz. Tylko nie wiem czy NFZ ci to sfinansuje.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-05-06 07:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
pracuje juz troche w tej firmie i twierdze ze jeszcze pare lat temu bylo normalnie w tej firmie dopoki nie zaczęły rządzic firmą nieodpowiednie osoby na stanowiskach ktorzy nie mają zielonego pojęcia o farmacji co może wiedzieć osoba ktora np. przyszła z telekomunikacji czy ze spożywki jeszcze trochę i to się rozsypie chyba ze ktoś w koncu przejrzy na oczy
zdjecie uzytkownika
MS-Ołtarzew - 2016-05-06 23:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Czy to prawda że największy spychacz-Andrzej B. poleciał w Ołtarzewie w środę?KZ MS odetchną chwilę...
zdjecie uzytkownika
Bauhaus Blitzer - 2016-05-08 13:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli kogokolwiek to pocieszy to w PGF/Pelion jest identycznie. Wychodzi na to, że cała branża dołuje pod względem finansów i ludzi.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2016-05-08 20:36:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale magazyn czy TM???
zdjecie uzytkownika
Nełkuś - 2016-05-09 17:19:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W magazynie Gdańsk krązy plotka, że maja nam pogonić kierownika magazynu, a w jego miejsce ma przyjść jakiś kierownik zmiany ze Rzgowa czy Ołtarzewa. Ktoś coś o tym słyszał?
zdjecie uzytkownika
chory - 2016-05-09 19:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nełkuś - 2016-05-09 17:19:09]:
A w którym uchu?
zdjecie uzytkownika
@ - 2016-05-09 20:49:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z Olsztyna bliżej do Gdańska niż Ołtarzewa :) ?
zdjecie uzytkownika
Nełkuś - 2016-05-09 21:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chory - 2016-05-09 19:11:11]:
W środkowym :)
zdjecie uzytkownika
Ołt - 2016-05-09 22:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam dostaliście zapomogi , podobno paski na maila poprzychodziły .
zdjecie uzytkownika
Bauhaus Blitzer - 2016-05-10 10:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2016-05-08 20:36:39]:
I magazyn i TM, zaliczyłem oba. Z przewagą mułu na magazynie. Staż 3 lata, duże miasto na Południu
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2016-05-10 20:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bauhaus Blitzer - 2016-05-10 10:40:47]:
Wal podstawę brutto(jezeli Ciebie nie wykryją po tym info bo jak tak to nie) sprawdzimy czy gorzej niż tu :)
zdjecie uzytkownika
Bauhaus Blitzer - 2016-05-14 16:44:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2016-05-10 20:55:23]:
Ostrożnie pisząc trochę poniżej 1300
zdjecie uzytkownika
chory - 2016-05-15 19:32:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bauhaus Blitzer - 2016-05-14 16:44:13]:
Już dawno Ci powinni rentgena w głowie zrobić.
zdjecie uzytkownika
prawilnak - 2016-05-22 00:36:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Firma powinna w końcu zrozumieć prawe spraw, przede wszystkim że jej przyszłość i jej zyski zależą tylko i wyłącznie od nas! Twierdzą, że dynamicznie się rozwijają więc również powinno to odbijać się na nas, odbijać pozytywnie ponieważ jest w drugą stronę, cały czas patrzą żeby nam zabrać jak najwięcej i robić za tzw. "frajer", na szczęście to wszystko zaczyna być już widać, przynajmniej w Gądkach, ogromne braki w ludziach i mimo rekrutacji która trwa już bardzo długo niema żadnych chętnych, ale niestety nikt wnioski z tego nie wyciągnie, może gdyby ponieść bunt by coś to dało, bardzo idealna okazja jest do tego. Druga sprawa to dobór osób na stanowiska, większość KZ czy BR to zwykłe gbury którzy reprezentują poziom ujemny! niestety że czują się panami życia i śmierci to w ogóle nie mają pojęcia o pracy i nie umieją zarządzać ludźmi ani ich motywować, pewnie nikomu wcześniej nie przyszło do głowy, aby taka osoba posiadała te umiejętności co widać zresztą. Nie mam osobiście nic przeciwko osobą po podstawówce czy osobą które jedyne doświadczenie to rozwożenie pizzy pod warunkiem że są kompetentne i potrafią współpracować z pracownikami, a nie kierownicy którzy chodzą i się wywyższają, sami sie tytułują i pokazują, że jaką to oni tu nie mają władzy i jak od nich zależy nasza praca tutaj. Gratulacje droga Neuca ! Idealnie dobraliście przełożonych, wszyscy to jedna wielka zakompleksiona banda, a dobrać tak jednolity skład to duże wyzwanie
zdjecie uzytkownika
Amma - 2016-05-22 21:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [prawilnak - 2016-05-22 00:36:36]:
W Katowicach mamy tą samą sytuację. Również zatrudniają pracowników na wszystkie działy: MS, MR, Spedycję. Ostatnio zatrudnili nawet dziewczyny z Ukrainy do pracy na MS, bo nikt nie chce za taką śmieszną stawkę pracować. Brygadziści i kierownicy zmian też mają swoje humorki. Najgorsza jest zmianowa M.L. Robi wszystko żeby innym było gorzej. A największymi gburami z brygadzistów są taki jeden ze spedycji i z komory przyjęć. Kawał chama i jeszcze na dodatek przemądrzali, przynajmniej na takich wyglądają. Ale też są osoby odpowiedzialne i komunikatywne, np. zmianowy Adam S. Chyba najlepszy zmianowy z jakim miałam do czynienia. Mam nadzieję że wszystko pójdzie w dobrym kierunku i osoby decyzyjne wezmą sobie te nasze kwestie do serca i zareagują odpowiednio. Oczywiście na naszą korzyść. Pozdrawiam wszystkich neucowiczów :)
zdjecie uzytkownika
apka - 2016-05-23 13:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Też dołączę się do przedmówców. To mocno obciachowa sytuacja gdy firma starająca się budować wizerunek rzetelnego przedsiębiorcy pokazuje obraz wyremontowanej kamienicy z zewnątrz a w bramie brud i ubóstwo.
Obecnie tu w Katowicach przewija się mnóstwo osób z tym że przypomina to raczej sezonową pracę w Markecie albo na taśmie z mrożonkami gdzie większość patrzy tylko gdzieby tu zwiać za lepszą stawkę i przeczekać. Problem w tym że taki pracownik nie bierze do rąk zgrzewki fasolki szparagowej tylko leki o wartości samochodu osobowego z salonu.
Optymizmem nie napawa "jakość" osób trafiających na magazyn. Zdziwiony nie jestem bo za taką stawkę jak na start to wolałbym cokolwiek innego a zwłaszcza na taśmie gdzie trzeba czasami sobie odstrzelić nocny maraton 60h tygodniowo.
zdjecie uzytkownika
Zainteresowana - 2016-05-24 04:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dużo opinii o różnych magazynach, ale nic o Wrocławiu. Jaka jest tam sytuacja?
zdjecie uzytkownika
sekcja 55 - 2016-05-24 20:09:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Amma - 2016-05-22 21:18:21]:
Zgodzę się z Tobą że Magda L to najgorsza zmianowa z jaką miałam do czynienia potrafiła wyzywać pracowników od najgorszych, dobrze mieli tylko kapusie którzy kapowali na współpracowników Magdzie a ona już wiedziała co ma zrobić z takim pracownikiem.Jeśli chodzi o Adama S który był na zmianie razem z Krystianem uważam że był to najlepszy duet zmianowych na całym magazynie.No i jeszcze Mirek T.
zdjecie uzytkownika
Mata - 2016-05-24 23:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gąbki.
(usunięte przez administratora)ma płaca minimalna nie polecam nikomu. Jawny wyzysk człowieka nie ma tam osoby która byłaby zadowolona. Cały czas nadgodziny od 1,5 do 3,5 godz. Dziewczyny zwalniają się na potęgę ile można zap. ... Ale co za tym idzie inne muszą zostawać koło zamknięte. Kto normalny niech tam nie szuka pracy kołchoz!!!! Tragedia
zdjecie uzytkownika
Mata - 2016-05-25 07:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [lulu - 2016-04-15 16:32:54]:
Tragedia, wyzysk, wieczne nadgodziny aż człowiek pada z nóg a w pensji żadna różnica a i tak usłyszysz że nie wyrabiasz normy. Najgorsze miejsce pracy w jakim byłam nie polecam nikomu.
zdjecie uzytkownika
ffff - 2016-05-25 07:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W kielcach w telemarketingu kierowniczkami sa puste idiotki
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-05-26 13:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ela - 2016-04-30 11:00:14]:
to czego takie osoby promujesz
zdjecie uzytkownika
realistka - 2016-05-27 22:26:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik z zadługim stażem - 2016-04-09 15:08:55]:
chyba za długi staż - rynek chętnie Ci zaproponuje coś "lepszego" xD
zdjecie uzytkownika
Wiemtopowiem - 2016-05-29 13:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Najbardziej z czerwonych brygadzistów na KP gebels to nie tylko gbur, cham i największy leń w Katowicach, ale przede wszystkim jest to człowiek „na NIE”, czegokolwiek byś od niego nie chciała to odpowiedź brzmi NIE, tego się nie da, tamtego się nie da, to nie on robił, on nie wie, on nie ma czasu – to przede wszystkim, „NI MOM CZASU” to już legenda Katowickiego magazynu, wszyscy się z niego śmieją, nawet kierownicy i podwładni, nie wiem kto go jeszcze tam trzyma, już dawno powinien być zwolniony, chyba kierownicy lubią mieć takich przygłupów pod sobą, żeby czasem nie wyrażali swojego zdania – bo są na to za głupi. Jakiekolwiek próby współpracy z tym człowiekiem kończą się słowami NI MOM CZASU, więc co to za brygadzista, z którym nic nie można załatwić i który nie dość że nie pomaga to jeszcze utrudnia pracę innym, zawsze kiedy go nie ma oddycham z ulgą idąc na KP, bo wtedy wiem że coś załatwie. Widzi czubek własnego nosa i telefon na którym siedzi 5 godzin dziennie. Pracowałoby się tu znacznie lepiej, gdyby kierownictwo zajęło się takimi ludźmi od razu.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Ogólne spotkanie w agencji, co gdzie i jak sie pracuje i o zarobkach możliwych.Brak rozmowy indywidualnej z rekruterem.
Pytania: BRAK
zdjecie uzytkownika
Amma - 2016-05-30 13:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Wiemtopowiem - 2016-05-29 13:43:03]:
Zgadzam się z twoją wypowiedzią. O niego właśnie mi chodziło! Jest jeszcze jeden burak ale nie będę wspominać o nim bo szkoda klawiatury na niego.
zdjecie uzytkownika
Znudzona - 2016-05-30 19:38:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Katowicach to norma. Czym zajmują się w tym momencie brygadzisci na KP? Wiecznie jak trzeba coś z nimi załatwić to nie mają czasu. Siedzą z obrażonymi minami, że strach podejść i z łaską odpowiadają. Nie ma się co dziwić że nikt nie chce z MR przejść na KP skoro tu taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] panuje. Brygadzisci zajmują się tylko tym by gonić do pracy ludzi, a sami nic nie robią. Mają teraz od brudnej roboty kapitanow, którzy robią za nich wszystko. Ich jedyne obowiązki to na ten moment robienie grafików i darcie się po pracowniku by szybciej robił. Bicza brakuje. Całe szczęście, że się wyrwałam z tego miejsca bo lepiej tam już nie będzie.
Podwyżkę tez podobno tylko lizusy dostały.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie NEUCA SA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert