Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEUCA SA

Pracowałeś w firmie NEUCA SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Wąż - 2015-06-14 12:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [doigrają się - 2015-06-13 20:10:14]:
Jak Ciebie tłusta świnio, z dużymi napiętymi cycami zwolnili za częste choroby i gadanie w regałach to daj spokój tłustej świni z MS. Bo nic nie robienie i tylko donoszenie na innych to jej zadanie.
zdjecie uzytkownika
Buuu - 2015-06-15 00:00:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma automatów niby maja byc w tym roku ale nie ma co sie pchac
zdjecie uzytkownika
Odejszły :-) - 2015-06-15 22:16:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Ludzie, jest takie powiedzenie. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Nie dotyczy to jednak Neuca. Ta firma to żart. Pracując tam miałem wrażenie, że to Big Brother i ktoś nas obserwuje pisząc pracę doktorską z socjologii. Takich durniów na stanowiskach dyrektorskich to może mieć tylko firma polska. Kompletny brak przestrzegania GDP, procedur wewnętrznych, BHP. Szok, że tego jeszcze nikt nie zamknął.
Naprawdę uwierzcie, jest inny, przyjaźniejszy Świat. Roboty jest od cholery. Wystarczy ruszyć du..
zdjecie uzytkownika
uwaga-wroclaw - 2015-06-18 22:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pomijam temat wypłat, aneksów, atmosferę, itd.itp.
Ale jeżeli pracujecie w Neuce, przez Agencję Pracy Tymczasową DK Partner - sprawdźcie czy jesteście zgłoszeni do ZUSu, i sprawdźcie co robią Wasze pieniądze, która wg paska, i koordynatora idą na składki.
We Wrocławiu jest gro osób, które pracują, i nie są zgłoszeni do ZUSu, czyli mają fikcyjne umowy !
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
rom - 2015-06-19 21:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gośc - 2015-05-24 18:50:24]:
1350zł premii?Hmm...ciekawe gdzie ty pracowałaś skoro miałaś tyle premii?Pewnie jesteś jedną z tych pupili zmianowych którzy donoszą na pracowników, bo nawet na automatach tyle premii nie było,a na taśmie to już nie wspomnę.
zdjecie uzytkownika
tarno - 2015-06-24 16:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jaka jest generalna zasada - osoba, która nie jest pupilkiem nie ma szansy na jakąkolwiek premię czy upominki tzw. gifty..? Zastanawiam się nad jakimś logicznym rozwiązaniem takiej nierówności - czy w ogóle jest to możliwe do rozwiązania bo nie ukrywam, że takie fanty paskudnie psują atmosferę wśród ludzi.
zdjecie uzytkownika
oltarzew - 2015-06-24 18:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Premie ustalają kierownicy i brygadziści więc jak im nie podpadniesz a dobrze pracujesz to i tak raczej będziesz miał średnią premie..
Chodzi o to że nawet jak będziesz stawał na głowie i tak nie bedziesz miał z tego powodu wyzszej premii, wiec po co wychodzic przed szereg za darmo? a o poziomie premii lizusów mozesz pomarzyc.. Kazdy przychodzi do pracy z zapałem ale po góra 3 meisiąsach widzi po pasku jak jest i wie ze nie ma co sie spinac bo i tak nic z tego nie ma..
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-06-27 19:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [oltarzew - 2015-06-24 18:21:56]:
w warzymicach to samo , odrobina wladzy i odpiera..
zdjecie uzytkownika
zal - 2015-06-29 20:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
takie dno osiagnela ta firma ze nawet ukraincy nie chca juz robic ! Niech wszyscy prezesi zdechna bedzie spokoj
zdjecie uzytkownika
lilo - 2015-06-30 08:26:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wczoraj było we wrocku spotkanie w DK parter w spawie pracy w waszej firmie.Na spotkaniu było dośc dużo osób...W ogłoszeniu napisane było że szukają na Graniczną(przenieśli się z bielan)do konfekcjonowania leków, oczywiście nie było napisane jaka firma i ile zmian...A potem wyszło szydło z worka..okazuje się że są trzy zmiany; 7-15, 11-19 i 19-3.00 w nocy..problem w tym że 406 po nocce jest dopiero o 5.00 wiec samemu trzeba zapewnic sobie powrót.Zarobki niby 1600 zl ale to nie zawsze bo to zalezy ponoć od godzin..Czasami praca w weekandy no i jak sie nie wyrobicie z robotą to musisz zostać bo zamówienie.Powiem szczerze, dla mnie takie zagrywki sa po prostu nie fer..bo agencja nie wiem z jakich powodów ukrywała nazwe firmy i ile zmian jest..chyba bali się braku chetnych...bo to ogłoszenie jest co jakiś czas, więc chyba jest duza rotacja....jedno wielkie rozczarowanie..
zdjecie uzytkownika
obcy - 2015-06-30 12:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mało tego : ktoś kto jest zatrudniony przez DK Partner jest oszukiwany z urlopem . Polega to na tym że jeśli pójdzie się na L4 to te dni są odliczane z urlopu . Czyste bezprawie !
Ja właśnie dzisiaj byłem się rozliczyć w Neuce na ul.Granicznej . Dowiedziałem się że z MR-ów odeszły cztery osoby , dość dużo odeszło też z MS-ów .
Na szczęście mam to już za sobą , od jutra zaczynam nową pracę .
zdjecie uzytkownika
lilo - 2015-06-30 12:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [obcy - 2015-06-30 12:16:01]:
Nam powiedzieli że jesli przepracujesz kilka miesięcy, a nagle zachorujesz to za dany miesiąc nie liczą ci tych dwoch dni urlopu..Gdzie w kodeksie pisze że jesli przepracujesz 30 dni to masz prawo iśc na płatne l4 , a urlop muszą liczyc.Po prostu czyste krętactwo, i teraz szukają nowych osób bo nie ma kto robic.dobrze że nie wziąłem tej roboty...
zdjecie uzytkownika
lilo - 2015-06-30 13:27:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałem dodac, że pierwsza umowa jest na tydzien, to chyba żart jakiś żeby w tydz to ogarnąć, pracowałam przez wiele agencji ale takie coś pierwszy raz widze;/
zdjecie uzytkownika
alien blaster - 2015-06-30 15:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1600pln to i tak luksus. W Katowicach taki pułap można było osiągnąć pod agencją pracując w weekendy od 3 dni wzwyż i dodając dwa tygodni nocnej zmiany.
Normalnie to jakieś 1200-1400pln bez weekendów.
zdjecie uzytkownika
E tam. - 2015-06-30 16:17:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Narzekacie, obrażacie... A może zamiast tego ktoś by wrzucił zdjęcie tych "napiętych cyców tłustej świni"? To był pierwszy ciekawy wątek w tym temacie od kilkunastu stron.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-06-30 21:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alien blaster - 2015-06-30 15:01:37]:
Te 1400 zł to chyba z premią od zmianowych. Dno dno i jeszcze raz dno.
zdjecie uzytkownika
lilo - 2015-07-01 04:30:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alien blaster - 2015-06-30 15:01:37]:
Nam powiedzieli że" być może" zarobisz te 1600zl, i że w zeszłym miesiącu wypłaty były małe bo za mało godzin było...więc u nas też luksusów nie ma..Z resztą na te czasy gdzie życie jest bardzo drogie to jeden wielki szajs...Wymagania wielkie a płacić nie chcą..
zdjecie uzytkownika
Ziomboj - 2015-07-01 06:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam tylko od siebie ze w Toruniu na magaznie taka sama żenada... Ludzie odchodzą 3/4 osób szuka innej pracy atmosfery gorszej już chyba być nie moze. Wypłaty żałosne... W supermarkecie magazynier na 2 zmiany zarobi więcej niż w neuce na 3... Jeśli ktokolwiek chce zacząć tam pracę nie polecam... Oby ta firma z brakiem szacunku do ludzi upadła...
zdjecie uzytkownika
arab - 2015-07-01 07:33:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ziomboj - 2015-07-01 06:42:39]:
Neuca już się ugina pod własnym ciężarem. Było dobrze, ale zaczęło się dokręcanie śruby, aż w końcu śruba pęknie i zostaną tylko budynki i nic więcej
zdjecie uzytkownika
Nikt szczególny - 2015-07-01 11:29:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [alien blaster - 2015-06-30 15:01:37]:
To samo chciałem napisać - UWAGA ZAINTERESOWANI PRACA W NEUCA - jeżeli ktoś na spotkaniu rekrutacyjnym mówi wam, że zarobicie tu, pod agencją pracy, 1600 zł, to radziłbym zachować jak najdalej posunięty sceptycyzm. I zanim uwierzycie w te 1600 zł (no chyba, że nie wspomnieli, że to wasza płaca brutto będzie :)), to zapytajcie o stawkę za godzinę, weźcie kalkulator w rękę i policzcie sobie, ile byście musieli "zrobić" godzin, żeby tyle dostać. Aha, i nie zapomnijcie, że pracujące soboty i niedziele są do odbioru w postaci wolnego dnia, więc się wam do wypłaty nie liczą.

@arab: ta "firma" to się ugina, ale pod ciężarem własnego zadufania w sobie to raz, a dwa pod ciężarem tej całej kadry kierowniczej i bliżej niesprecyzowanej liczby ludzików, których człowiek widzi niemal co dzień i niemal co dzień się zastanawia od czego oni są i za co oni mają płacone. I nie dziwcie się teraz, że wypłaty są jakie są, bo przecież na tych wszystkich prezesów, vive prezesów, kierowników od wszystkiego, etc trzeba zarobić.
zdjecie uzytkownika
były - 2015-07-02 20:49:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dwóch kierowników magazynów właśnie złożyło papiery i odchodzą. Oczywiście odchodzą Ci mądrzy bo widzą co się święci. Miernoty pozostają. buehehehe.
Oj już niedługo nowy prezes zacznie robić porządek, wtedy i miernotki trafią na bruk.
zdjecie uzytkownika
.. - 2015-07-02 22:27:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
których magazynów?
zdjecie uzytkownika
Były - 2015-07-03 07:47:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oltarzew i Wrocław
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Ogólne spotkanie w agencji, co gdzie i jak sie pracuje i o zarobkach możliwych.Brak rozmowy indywidualnej z rekruterem.
Pytania: BRAK
zdjecie uzytkownika
ołtarzew - 2015-07-03 10:06:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były - 2015-07-03 07:47:04]:
Po tym z Ołtarzewa chyba nikt nie płacze.
zdjecie uzytkownika
.. - 2015-07-03 11:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oo, a to ciekawostka :) może mieli słabe plecy i ich też dotknęły ciecia płac ;)
to została sama kierowniczka?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NEUCA SA?
Zadaj pytanie
alert