Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEUCA SA

Pracowałeś w firmie NEUCA SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
2015 - 2015-01-04 13:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
W Kielcach rozpoczął się pogrom- zaczęło się zwalnianie pracowników,kończy ci się umowa to wypad ;( Kierowniczka chodzi i straszy że są skargi na telemarketing,a firma nie może sobie ta to pozwolić. Każdy siedzi i boi sie do kogo podejdzie nasza Helga i opieprzy że zle wykonujesz swoja pracę, że rozłączyłeś/aś się po 3 a nie po 5 dzwonkach do apteki. Istny mobing.... strach pomyślec co będzie dalej...
zdjecie uzytkownika
Pele - 2015-01-04 17:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A Ja to napisze tak odeszłem z tego burdelu jakim jest Neuca.I ten cały prezesik który dla Mnie jest burakiem i wiešniakiem.
zdjecie uzytkownika
bruce - 2015-01-04 18:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Owal, przypadków rozwiązywania umów za długi jęzor jest na pęczki! Murzyn ma robić, a nie gadać. I broń Boże nie chorować, bo za to też lubią wywalić. Nie wspominając o "obcinaniu" wypracowanej premii za każdy dzień L-4, co wedle mnie jest zwykłą podłą kradzieżą.
Firma mydli nam oczy szumnymi hasłami m. in. o SZACUNKU i UCZCIWOŚCI, ale tym rodzin nie nakarmimy!
Pracuję w Kato 4 lata, a na umowie 1350zł/brutto. Polska C? Stawki za pozycję, od których zależy premia nie wzrosły chyba od 5 lat, więc w jaki sposób zarobki mogły się ruszyć w górę. A ceny fruuu w górę! I jakim cudem pracownicy mają być zadowoleni? Przelew z dwójką z przodu? Tylko z nadgodzinami i dwoma tygodniami nocek w miesiącu. No chyba, że ktoś ma premię za donoszenie, bo konfidentów nie brakuje.
Moim marzeniem jest zobaczyć kierownictwo całej firmy i poszczególnych magazynów pracujących fizycznie o samej wodzie. Nie wiem do tej pory dlaczego nie można wnieść na magazyn soku. Tak się dba o zdrowie pracowników. Nawet żadnego cukierka nie można na magazyn wnieść, żeby dostarczyć organizmowi odrobinę cukru i kalorii.
zdjecie uzytkownika
Widać że... - 2015-01-05 00:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
No to kiedy się Bielany przeprowadzają ? Właśnie a jak teraz aplikować do nich ?
zdjecie uzytkownika
biurowy - 2015-01-06 14:24:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiki - 2014-09-09 00:14:51]:
@kiki: to zależy czego oczekujesz od tej pracy.
Jeśli lubisz 'przychodzić do roboty' zrobić swoje i się nie wychylać, przytakiwać szefowi, który wie wszystko lepiej, akceptować wszystko bezmyślnie i nie liczysz na podwyżkę przez parę lat, to jak najbardziej warto. Jeśli coś już umiesz, chcesz się rozwijać i mieć na coś wpływ - to praca nie dla Ciebie, szybko się wypalisz i znudzisz.
A wracając do pytania - jak się pracuje? Praca nudna i nie związana z niczym (ani to logistyka, ani obsługa klienta - ale tak jak pisałem, zależy czego oczekujesz), rozwój na tym stanowisku to fikcja (ale też zależy na jakim poziomie jesteś teraz, bo np. excela można się nauczyć), zespół super, gorzej z przełożonymi...
zdjecie uzytkownika
biurowy - 2015-01-06 14:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiki - 2014-09-09 00:14:51]:
@kiki dodam jeszcze, że jako osoba z zewnątrz, będziesz miał (miała?) lepsze warunki finansowe niż my, więc może... warto?
Co prawda już nie szukają na to stanowisko, ale wkrótce będą, więc przeglądaj oferty :) o ile nadal tu zaglądasz.
zdjecie uzytkownika
zibi - 2015-01-06 19:18:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w Katowicach i to co mogę powiedzieć o firmie to totalna porażka.Podstawa 1350zł plus premia której wogóle jest nie odczuwalna.Jest wyścig szczurów pracownicy biją się o pojemniki i pozycje bo im więcej tym lepsza wypłata.Brak miłej atmosfery i szacunku dla drugiego pracownika.Donoszenie na pracowników na porządku dziennym,szczególnie jak się jest na zmianie u M.L która lubi wiedzieć co dzieje się na magazynie(dla konfidentów są dodatkowe premie lub bony)Zmianowa ma zero szacunku dla pracowników potrafi wyzwać pracownika od gówna,nieroba lub straszy zwolnieniem.Nie daj boże jak pójdziesz na nią na skargę wyżej bo wtedy możesz pożegnać się z pracą.Tak to już jest w tej firmie że pracownik nie ma żadnego prawa, tylko ma zapierdzielać całe 8 godzin a zmianowym wolno wszystko,nawet pić kawę czy jeść chipsy na magazynie.Zmarnowałam 3 lata pracując w tej dzikiej firmie.Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Buzik - 2015-01-07 09:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Na tak dużą firmę to rzeczywiście mizerna podstawa. Chociaż to każe tylko i wyłącznie podjąć rękawicę i wypracowywać jak najwyższe wynagrodzenia. Oczywiście większości pracownikom takie rozwiązanie się nie spodoba, ale powinno to być motywujące do działania. Neuca jest myślę mądra w swoim postępowaniu i potrafi odpowiednie schematy wcielić w życie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-01-07 15:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Buzik - 2015-01-07 09:00:13]:
Podstawa 1350 brutto zł( od pięciu lat w miejscu stoi ,prezesi obiecują i nic z tego obiecanki cacanki pracownikom.)Plus do tego premia to zależy od wydajności wychodzi ok 1750 zł na rękę.Ale nie wszyscy tyle mają bo niektórzy musz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 1400zł na rękę.
zdjecie uzytkownika
Neucownik szary - 2015-01-07 16:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Buzik - 2015-01-07 09:00:13]:
A ty się kolego/koleżanko z zeszłorocznej choinki urwałeś/-aś czy ci się w jakimś neucowym biurze nudzi? Za kogo ty nasz masz? Za szczury co się mają pozagryzać o te pojemniki/pozycje? "podjąć rękawicę"? To może się cfaniaczku spotkamy na magazynie i sobie podejmiesz rękawice przez miesiąc i zobaczysz jak to jest robić fizycznie o samej wodzie z jedną przerwą, szarpiąc się z pojemnikami, kartonami, syropami, w zmianowej pracy, z nadgodzinami, dyżurami, niedzielami, świętami... I zawsze szybko, szybko, bo sprzedaż, bo wyjazdy, bo zamówienia, bo wydajność, bo zysk, bo coś tam, coś tam. A "10" płacz nad "paskiem", bo to śmiech nie pieniądze. Albo pokażesz jak się motywuje do działania pracując przez agencję pracy, robiąc to samo co inni, tylko za mniejsze pieniądze (i bez żadnych bonów, etc), za to z ciągłym niepokojem, czy nowy tydzień przyniesie nową umowę. NEUCA jest mądra tylko w tym, jak wycisnąć z ludzi możliwie jak najwięcej jak najmniejszym kosztem. "wypracowywać jak najwyższe wynagrodzenia" - człowiek nie maszyna; pewnie, że można gonić i nabijać "pozycje", żeby tylko coś z tego było. Tylko ile tak pociągniesz, zanim się rozsypiesz? A jak zdrowie siądzie, to myślisz też może, że NEUCA ci zafunduje sanatorium? Na masaże pośle? Rehabilitanta zatrudni? Niezdolny do pracy = nieprzydatny, to go na przemiał i dawać następnego. Jak masz pisać takie bzdury, to sobie odpuść, bo życia z tej perspektywy to ty nie znasz, więc się o nim nie wypowiadaj, z szacunku dla nas, zwykłych pracowników.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-01-07 17:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Neucownik szary - 2015-01-07 16:10:17]:
To że znieśli przerwy 5 minutowe i dali 1 półgodzinną to i tak dobrze, bo w większości zakładów jest tylko 15 minutowa przerwa i nie można nawet spokojnie zjeść posiłku bo już gonią.
zdjecie uzytkownika
StrażnikTeksasu - 2015-01-09 16:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wie ktoś z Katowic czy to prawda, że pracownicy, którzy przyszli z ACP mają po 2k podstawy?
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-01-09 21:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Ołtarzewie od zawsze była tylko jedna 30 minutowa przerwa... wyjątek stanowią nie którzy palacze z MS bo Ci często wychodzą na 5 minutowki co godzinkę lub dwie.
zdjecie uzytkownika
do - 2015-01-09 21:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [StrażnikTeksasu - 2015-01-09 16:35:27]:
Mogą tyle mieć bo mówili że u siebie mieli wysokie podstawy a niskie premie, czyli odwrotnie niż w neuce. Co nie znaczy że na koniec miesiąca mają więcej.
zdjecie uzytkownika
StrażnikTeksasu - 2015-01-11 17:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [do - 2015-01-09 21:09:43]:
To bez znaczenia ile mają na koniec miesiąca. Neuca łamie tym samym Kodeks Pracy i tyle w temacie jakości firmy jako pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-01-12 12:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No to niedługo będzie kolejne czyszczenie forum bo za dużo prawdy tu piszecie. Przecież Neuca to taka super firma, tak bardzo dba o pracowników.
zdjecie uzytkownika
XxX - 2015-01-12 23:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do - 2015-01-09 21:09:43]:
To mi jeszcze może powiecie, że ci co przyszli z ACP mają "acpowskie" podstawy, a "neucowskie" stawki premii?!?
zdjecie uzytkownika
.. - 2015-01-13 14:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [XxX - 2015-01-12 23:09:18]:
aż tak dobrze to chyba nie mają... ale lepiej jest mieć np. 2200 podstawy i 500zł premii niż 1700 podstawy i 1000zł premii
zdjecie uzytkownika
? - 2015-01-23 18:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda że pracownicy z ACP dostają 13stki ?
zdjecie uzytkownika
Były pracownik sp - 2015-01-24 14:40:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Beznadziejna atmosfera jest w tej firmie. Nie da się normalnie pracować, gdy stoją ci nad głową i poganiają. Wyścig szczurów to jest standard, w dodatku jak tam pracowałem to dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy, np. odbijaniu paczek na drugie konto. I przysłowiowy Nowak z dorobkiem 4 tys pozycji miał po 1 dniu nagle 7 tys. ciekawa sprawa. Szkoda że nikt z tym nie zrobił porządku, ogólnie nie polecam tej firmy. Dodatkowo beznadziejni liderzy, którzy nie wiedzą po co są chyba. Omijajcie katowice szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
Gostek - 2015-01-25 12:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mowicie o 2200 podstawy i 500 premii a co niektorym przeszedl jeszcze dodatek funkcyjny w wysokosci 400-500zl. A co do 13-stek to za niedługo sie okaze czy sie dostanie ;)
zdjecie uzytkownika
robot - 2015-01-25 15:18:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gostek - 2015-01-25 12:07:20]:
W warzymicach tezwszystcy odbijaja paczki na spedycje i oni maja premie a inni sie oblizuja i gonia innych do roboty
zdjecie uzytkownika
były pracownik sp - 2015-01-25 21:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robot - 2015-01-25 15:18:12]:
To właśnie zauważyłem jak tam pracowałem, ale nikt nic z tym nie robi. Kierownik i brygadziści spedycji nie zwracają na to uwagi, a inni ganiając za pozycjami tak na prawdę nie są w stanie wypracować dobrej pozycji ze względu na takich oszołomów którzy powoli sobie pracują nie przemęczając się, bo inni na nich robią.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Najpierw rozmowa z dyrektorem. Później testy z rozumowania numerycznego (wyciąganie wniosków na podstawie danych liczbowych). Czasem test z Excela.
Pytania: Nie ma trudnych pytań. Standardowe pytania o doświadczenie, obowiązki na poprzednim/obecnym stanowisku itp.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2015-01-26 20:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy mogłby mi ktoś udzielić informacji nt. pracy w kielcach jako młodszy specjalista ds. sprzedaży?? warto aplikować??
zdjecie uzytkownika
Gostek - 2015-01-26 22:08:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze warto,na kazdym forum krytykuja swoich pracodawcow,wiec jak sam nie pojdziesz to sie nie przekonasz
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NEUCA SA?
Zadaj pytanie
x