Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEUCA SA

Pracowałeś w firmie NEUCA SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Zajebiaszczy pracownik - 2015-05-11 20:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ZZ - 2015-05-10 22:55:05]:
Ten post to atak czy zgoda ze mną, bo trochę nie czaję? W sumie napisaliśmy prawie to samo.

Za "przepływ towaru" odpowiedzialny jest KAŻDY kto ma z nim styczność. Jeżeli na kimś spoczywa jakaś większa odpowiedzialność to chyba tylko na funkcyjnych, przy czym nie słyszałem by się na pieniądze czy pracę skarżyli. Dodam, że Lider to dla mnie nie funkcyjny.
I na koniec - niezależnie od zajmowanego stanowiska - nie ma ludzi nie do zastąpienia. Taka prawda. Smutna, ale prawda.
zdjecie uzytkownika
Taki ja - 2015-05-12 18:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do wszystkich pracujących w firmie NEUCA. Właśnie zacząłem nową jedno zmianową pracę tak samo płatną jak w NEUCE w Gądkach byłem na 7 rozmowach w sprawie pracy, 5 z 7 pracodawców u których byłem na rozmowie zna tą żenującą firmę, wiecie jak reagowali czytając że tam pracowałem???? ŚMIECHEM PRZEZ DUŻE ŚŚŚŚ. Co to znaczy sami wiecie NEUCA? Śmiech na sali!!!!!
zdjecie uzytkownika
ZZ - 2015-05-13 00:36:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Zajebiaszczy pracownik - 2015-05-11 20:00:58]:
Nie, nie napisaliśmy tego samego, a skoro nie łapiesz banana o co chodzi, to nie ma sensu dalszej dyskusji.
I nie chodziło mi o żadnych funkcyjnych (czy tam liderów), zwykli pracownicy też mogą mieć większy zakres obowiązków od innych. A to, że każdego można zastąpić to prawda, tyle, tylko, że nie każdym innym, byle tańszym.
zdjecie uzytkownika
bania - 2015-05-13 22:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zbychu - 2015-05-06 18:51:27]:
to jest osoba która mówi co myśli, a nie jak Krystian dwulicowy! jest dobra w tym co robi!
zdjecie uzytkownika
bit - 2015-05-13 22:19:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
we Wrocławiu mają Ukraińców a w Katowicach maja Zawierciaków !-oni tęż zrobią wszystko aby się utrzymać za każdą kasą a do tego kierownictwo im sprzyja nie pójdą na zmiany jak reszta załogi bo "bus za drogi do pracy ale że reszta dojeżdża swoimi środkami to nie jest ważne.Póki Piotr i Krystian są władcami mag.Katowice to Zawiercioki mają się dobrze nie ma sprawiedliwości.... robią jak im pasuje nie idą w soboty,nie zostają na nadgodziny nie mają dyżurów jest Happy!
zdjecie uzytkownika
silentio - 2015-05-14 03:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozdrawiam wszystkich zwolnionych. Mnie to spotkalo wczoraj. Formalnie, to napisalem podanie o rozw. umowy za por. stron. Jednak faktycznie zostalem postawiony przed sytuacją taką, że albo nagana i ew. jej konsekwencje albo powyższe rozwiązanie. Mogłem jeszcze iść w zaparte i tarmosić sie z neucą po sądach pracy...I myślę, że byloby cholernie trudno doczekać się aby to neuca wystąpila z prośbą o zwolnienie. Nerwówka- nie wiedzialem nawet jak to podanie napisać a bylem zmuszony pisać je ,, na kolanach" w gab. kierownika. Umowa na czas nieokreślony nie jest więc zabezpieczeniem żadnym w tej firmie...Co prawda nikt nie powinien być sędzią we wlasnej sprawie, ale , no kurde, moja wina- jeśli takowa w ogole byla ( jeden zarzut przyjmuje na klatę ) nie powinna skutkować pozostawieniem pracownika kompletnie na lodzie. Dodam, ze w neuce przepracowalem 13 lat. Taj więc j/w - pozdrawiam wszystkich zwolnionych. Głowa do góry. Świat na neuce się nie kończy... Funkcyjny z dużego miasta
zdjecie uzytkownika
ss - 2015-05-14 10:34:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Nigdy, ale to NIGDY nie gódźcie się na podpisywanie umów o rozwiązanie współpracy za porozumieniem stron!
A takie wywieranie presji czy zastraszanie należy od razu zgłaszać do PIP! Wam już to nic nie da ale pomoże innym pracownikom.
Dodatkowo zwalniając się za porozumieniem stron pozbawiacie się SAMI prawa do zasiłku!
zdjecie uzytkownika
gądki - 2015-05-14 12:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
nikt nie pisze o Gądkach, więc ja chętnie napisze o tych śmiesznych ludziach, a przede wszystkim o człowieku z "v" na plecach.

Robią nam śmieszne zebrania na temat "podwyżek" wmawiają nam że będą podwyżki, będziemy wiecej zarabiać, pytam się gdzie będą te podwyżki? przecież będą obniżki! co z tego ze bedziemy mieli wieksza podstawe jak premie nam wezmą? takie wskaźniki nam zrobią ze ich nie bedziemy wyrabiac i gdy przyjdzie do wypłaty bedziemy mieli mniej niz zawsze, ale i tak nam się mydli oczy ze beda podwyżki. Nie zabrakło oczywiscie zlow na temat forum, zebysmy zastanowili sie co piszemy, co Ty czlowieku z napisem "v" ktory z przodu masz to co zlowie ninja mieli z tylu sobie myslisz? wprowadzcie taka atmosfere i taki syf i mamy pisac same ohy i ahy ? Najpierw nam gadasz ze mamy nie zyc lutym, gdzie w pracy siedzielismy codziennie po 15h, bo co bylo to bylo i zapomnijmy o tym bo to przeszlsoc, a za chwile mowisz ze jakim to super magazynem bylismy 4 lata temu, jak tu kiedys kazdy chcial zarabiac. Mamy nie zyc przeszloscia a sam nia zyjesz, brawo zbyszku za inteligencje , zreszta tak moze bylo, ale 4 lata temu! wszystko sie zmienilo !

inni przełozeni to rowniez nie ogary, ktorzy zrobia wszystko zeby nie bylo za oni zawinili , pewnien wielki brygadzista z MR dostał nagane od V z garbem z przodu ze skanery nie odwieszamy na jakas smieszna tablice tylko na biurko kladziemy. musial sobie na nas nakrzyczec za to, w koncu jestesmy zwyklymi pracownikami a on jest wielkim (i to doslownie) BR ! a czyj to byl pomysl zebysmy skanery nie odwieszali na tablcie tylko kladli na biurko ? Jego i innego BR ktory zbiera gumijagody w lesie! o tym juz zapomnial byle tylko zeby na nas sie wyzyc i nakrzyczec ! IQ mrowka juz ma wieksza od niego !

Do do ukraincow to juz inna sprawa, nas teraz chca pozwalniac poniewaz sa bardziej zadowoleni z nich i sa lepszymi pracownikami niz my, i mowia nam to wprost, tylko ze akurat da sie cos innego zaobserwowac, co chwile dziewczyny z MS skarza sie ze kazdy lek zle jest zle odlozony. Ukraincy robia po 10h 6 dni w tygodniu i za wszystko im placa, za kazde nadgodziny jak sie zdarza maja oczywiscie zaplacone, ale zeby nam zaplacic ? po co lepiej odbior dac przeciez oni sa lepsi a nawet slowa po polsku nie powiedzia, jeszcze troche to my ukrainsskiego bedziemy sie uczyc !

I lepiej byscie radio spowrotem wlaczyli, od razu inaczej by sie robilo

Nie pozdrawiam !
zdjecie uzytkownika
ufo - 2015-05-14 14:33:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [silentio - 2015-05-14 03:27:14]:
A mnie zwolnili dokładnie rok temu.Nigdy sama bym się nie zwolniła więc trzeba było coś wykombinować by zwolnili bo miałam już nową prace i pożegnać cały ten cyrk gdzie pracowników źle się traktuje i jest fatalna atmosfera.Teraz pracuję w lepszej firmie za lepszą kasę, gdzie pracownicy wspierają się wzajemnie i jest miła atmosfera a nie to co w Neuce.
zdjecie uzytkownika
lola - 2015-05-15 22:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy pieprzycie o jakiś Ukraincach we Wrocławiu... jakoś tam pracuję i żadnego nie spotkałam. A poza tym jeśli wszystkim tak nie pasuje aby tu pracować to droga wolna - Amazon czeka. Po co narzekać i dalej tu siedzieć??
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-16 06:21:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Kielcach pogrom- wciąż zatrudniają nowych pracowników na 1/2 etatu jak masz na popołudniową zmianę to czekasz aż zwolni się miejsce ;( nie masz swojego miejsca pracy- już nie wyrabiamy postawionych celów bo wpada coraz mniej połączeń przez tak dużą obsadę. Teraz boimy się,że będą zwolnienia bo kilka osób po ostatniej ocenie jest wg kierowniczek poniżej standardu ;( Czy w jakiejś lokalizacji była może podobna sytuacja?
zdjecie uzytkownika
racjonalnie myśląca - 2015-05-16 09:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gądki - 2015-05-14 12:22:01]:
Po raz kolejny muszę udzielić się tu na forum w obronie przełożonych. Zastanawiam się na jakim spotkaniu ty byłeś, bo na tym zeszłotygodniowym nic nie było mówione o podwyżkach a o zmianie sposobu wynagrodzeń, serio uważasz, że to nasz V decyduje o tym jakie mamy wypłaty? Nie trzeba być nad wyraz spostrzegawczym żeby się zorientować, że w korporacjach jest ktoś "nad" kto o wszystkim decyduje a takie płytkie pisanie na forum i obrażanie kogoś świadczy jedynie o twoim braku kultury i głupocie! A co do skanerów- ty się dziwisz,że chcą wprowadzić porządek?! Ciągle jak przychodziliśmy do pracy to było zamieszanie z tym szukaniem skanerów! Wszyscy nieogary, każdy brzydki, same nieudaczniki a tyś taki błyskotliwy, mądry i piękny? Spójrz w lustro matole a później zacznij wyładowywać swoje zakompleksione ego na forum.
zdjecie uzytkownika
bolek - 2015-05-16 15:48:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [racjonalnie myśląca - 2015-05-16 09:16:40]:
Sorry ale nawet w neucanecie jest oficjalna informacja że są to podwyżki, a nie zmiana sposobu wynagrodzenia!!

Pytanie do kogoś z magazynu w Ołtarzewie, podobno w piątek aneksy dostaliście, chciałem aby ktoś potwierdził to co słyszałem że maksymalne podwyżki podstawy wynosiły średnio 100 zł. Jeżeli tak to jest jakaś kpina, dadzą stówę, a zabiorą z premii 300. Potwierdźcie to, bądź zaprzeczcie.

zdjecie uzytkownika
olt - 2015-05-18 13:52:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aneksy równają też podstawy więc raczej nie będzie stałej kwoty podwyżki...
Jak ktoś miał 1900 podstawy to dostanie mniejszą podwyżkę niż ktoś kto miał na papierze 1600.
zdjecie uzytkownika
HAHA - 2015-05-18 18:56:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
HAHA kochane aneksy !
Okazało się, że osoba pracująca rok przez agencje, które teraz przeszła na neuce zarabia więcej niż osoba pracująca w tej szlachetnej firmie od 6 lat. Brawo !
zdjecie uzytkownika
Osobliwość jest blisko - 2015-05-18 19:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zależy w jakim magazynie bo pewnie w Ołtarzewie czy Gądkach to pod agencją z weekendami mają tyle co u nas brygadziście na czysto.
zdjecie uzytkownika
olt - 2015-05-18 21:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ile mają u Was brygadzisci na czysto? ;)
zdjecie uzytkownika
Marko - 2015-05-19 15:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [silentio - 2015-05-14 03:27:14]:
Nie przejmuj się :). Życie bez Neucy jest piękne. Mam normalną pracę, bez darcia ryja i wycierania pracownikiem podłogi. Co ciekawsze bez problemu znalazłem pracę za lepsze pieniądze. Podziękowałem tej pseudofirmie prawie rok temu a pracowałem na Bielanach. Mam jeszcze paru znajomych na Granicznej, ale z tego co mówią to takiego syfu nie było w Neuce nigdy wcześniej i każdy szuka nowej roboty. Po przeprowadzce to była ponoć jakaś klęska. Pamiętam, że jak się przeprowadzaliśmy z Nowego Dworu na Bielany to pomimo wielu problemów nie było takiej padaczki jak teraz. Szefem był wtedy p.Darek (konkretny i kompetentny facet) + ogarnięci zmianowi i jakoś to poszło. A teraz przecież jest takie świetne nowe szefostwo z Zielonej Góry, Rzeszowa i innych magazynków. Świetnie kierują, sorry zamiatają teraz ludźmi na Granicznej. Wiem, że zwalniają wszystkich tych, którzy śmią mieć inne zdanie od nich. Albo biegniesz do nich z kilogramem wazeliny w pysku albo masz przechlapane, a jak piśniesz słowo to OUT. Ta cała rada etyki w tej firmie to kpina. Pseudohasełka z sekciarskiego Neukałliptusa można sobie wsadzić... Mam nadzieję, że ktoś ich wreszcie poda do PIP'u. Pozdro dla wszystkich, szczególnie spedycji i MR.
zdjecie uzytkownika
prcownik - 2015-05-19 18:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [ZZ - 2015-05-06 19:12:42]:
To że w Katowicach nie dostaliście aneksów to nie żałujcie - nie ma czego,w Ołtarzewie wkurwienie sięgnełlo zenitu , świeży pracownik dostał wiecej od tego z paro letnim stażem umowy od 2000 do 2400 pewno ci podpierdalacze mają więcej bo z ankiety mieli powyżej oczekiwań . Masakra teraz to tylko do lekarza po L4 a potem odeiść z Neuswitz
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-05-20 12:03:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam wszystkich.Niedawno była w Katowicach na rozmowie o pracę i to co piszą tu pracownicy,a co mówią rekruterzy to 2 różne prawdy.Zaoferowali mi tą pracę ,ale podziękowałam ,zrobiłam swój wywiad i nie dałam się w ciągnąć w taki syf.Co do umów na czas nieokreślony,jeżeli rozwiązywane są za porozumieniem stron z winy pracodawcy to wtedy należą się wam odprawy,oraz odszkodowanie za nie dotrzymanie okresu wypowiedzenia.Jeżeli pracodawca zastrasza i każe podpisać wypowiedzenie z waszej winy,to zwyczajnie go nie podpisujecie,idziecie prosto do pip i do adwokata,który sprawę skieruje do sądu.Dobrze żebyście złożyli pozew zbiorowy,wtedy pracodawca ma przerąbane.Ja już mam inną pracę i życzę wam dużo siły w walce z nieuczciwym pracodawcą.
zdjecie uzytkownika
Minaj - 2015-05-21 10:58:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam wasze aneksy?? Dla mnie to kompletna porażka i żenada
zdjecie uzytkownika
K-ce - 2015-05-22 21:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [prcownik - 2015-05-19 18:57:28]:
Szkoda że w Katowicach podstawy nie zaczynały się od 2000 tylko od 1700 ;(
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-22 23:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że o Wrocławiu wypowiadają się przeważnie ludzie, którym podziękowano bo byli nędznymi pracownikami a myśleli, że są zajebiści i bez nich ta firma nie pociągnie. Przykro - jakoś leci i to coraz lepiej. Pozdrowienia.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Brak rekrutacji biorą jak leci byle być jeb.. nie gadał
Pytania:
zdjecie uzytkownika
wkurzona - 2015-05-23 11:21:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-05-22 23:13:28]:
Zwolniono osoby z kilkuletnim stażem, lub same się zwolniły nie dlatego, że byli nędznymi pracownikami(kto ci dał wogóle prawo tak oceniać ludzi?)tylko dlatego, że zaczęła rządzić gówniarzeria, która nie szanuje pracownika. Swój autorytet buduje na krzyku i groźbach. Wrocławiem kieruje zlepek ludzi pozbieranych z całej Polski. Ale, szkoda gadać...
zdjecie uzytkownika
ołtarzew - 2015-05-23 14:40:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może po tych wszystkich manewrach z wypłatami doczekamy się deski w męskim kiblu (nie ma w żadnym)tyle co ludziom pozabierali to na deskę starczy- sami srają w marmury a my musimy siadać na porcelanę.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NEUCA SA?
Zadaj pytanie
alert