Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEUCA SA

Pracowałeś w firmie NEUCA SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ogór - 2014-10-08 21:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
NEUCA OŁTARZEW: Odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firmą, przynajmniej w Ołtarzewie. Zasady BHP nie przestrzegane, wszędzie wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Na spedycji psychotropy, cytostatyki i narkotyki w pojemnikach 5 kroków od otwartej nonstop rampy. Neuca dowozi do Ołtarzewa ludzi wynajętymi autobusami, ale jak maja duzy przemiał to te busy wyjeżdzaja od pol godziny do dwóch pozniej niz powinny, wiec ludzie maja do wyboru albo nadgodziny, czekać na transport na zewnątrz lub własnym autem, ale jak nie będziesz brać nadgodzin to mogą np. nie przedłuzyc umowy lub zlozyc wypowiedzenie. Jeśli chodzi o pracowników to większość z nich jest wporządku po za Radkiem i Homerem, kto z nimi miał styczność ten wie ze tych dwoch to wyjatkowo wredne... Pracownicy zatrudnieni na stanowisko "Pomocnika magazynowego" mają dwie rózne stawki, za ta sama prace, ponieważ pomocników zatrudnia DK Partner z Sochaczewa (9.53zl) i Rankstad z Pruszkowa (ok. 10zl). Co do jazdy wózkami widlowymi bez uprawnien, stosuje sie to w tej firmie jak jest duzo roboty zazwyczaj na nockach lub popołudniach, ale staraja sie tego w miare przestrzegać, no chyba ze jestes nowy wtedy dostajesz roz... paleciaka i dymasz z syropami przez cały magazyn :) Pracuje w tej firmie od ok. 2 miesięcy i szukam czegoś normalniejszego, czegoś gdzie sie czlowieka nie wyzyskuje i szanuje. Jeśli szukasz wmiare normalnej roboty to neuca nie jest dobrym wyborem. ODRADZAM !!!
zdjecie uzytkownika
rrrr - 2014-10-10 18:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to sie wszystko wyjasnilo bo sie zatanawialam nad praca w neucy. teraz chyba sytuacja jest klarowna takie opinie jak tutaj rpzeczytalem sa jednoznaczne. chociaz chcialbym przeczytac jeszcze wypowoeidz jakiejs osoby, moze sie jeszcze zmienie zdanie, bo wiem ze niektorzy to z zasady narzekaja i lubia to opisywac w wielu miesjcach
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-10-15 21:31:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, ludzie. Zwolniłam się jakiś czas temu z magazynu Bielany Wrocławskie.Jestem ciekawa co słychać nowego, magazyn już jest przeniesiony do nowej loklizacji? Ktoś został ze starej ekipy(stara-znaczy przyjęta jakiś rok wstecz)?Jeśli tak-pozdrowionka.
zdjecie uzytkownika
tom - 2014-10-21 14:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Bardzo proszę o szczerą odpowiedz na temat pracy w Katowicach.
Dostałem propozycję pracy w magazynach ale przerażają mnie komentarze na temat całej firmy...to że pracuje się ciągle w nadgodzinach,że atmosfera jest taka nie miała.Ile tak naprawdę zarabia się będąc zatrudnionym przez agencję?Jacy ludzie tam pracują?
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2014-10-23 18:47:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakieś jeszcze opinie o Ołtarzewie?
Pojawiło się dużo ogłoszeń o pracy tam, jednak stawka i pensja jest dość niska.
Duży + to umowa o pracę, ale wypłata po odbiorze może być przykra.
Ponoć ze 2 lata temu były(?) pensje po 1800zł- prawda to?
Jak traktują studentów/uczniów zaocznych?
zdjecie uzytkownika
:) - 2014-10-24 16:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
idzie sezon to i ogłoszeń dużo...
a 1800zł to dużo? pensje są zamrożone i po 3 latach w firmie jest się tyle samo wart co nowy pracownik...
zdjecie uzytkownika
maltyka - 2014-10-24 20:31:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedyś było bodajże 1850 brutto plus premia no i te super neukusie (bon za 50zł do wybranych sklepów), które dostawali wybrani :)
zdjecie uzytkownika
rrrr - 2014-10-27 16:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jeśi bylo 1850 złotych brutto ( czyli nie na rękę) to jak jest teraz przecież nie można chyba za mniejszą kasę wyżyć - serio powiem wam, że ostatnio bardzo słabo z kasą u mnie i nie wyborażam sobie wyżyć za 1850zł na rękę. masakra totalna. macie moze jakies inne lepsze wiadomosci o neuce ? piszcie!
zdjecie uzytkownika
:) - 2014-10-27 17:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz jest tyle samo :) tyle że premia to z połowa podstawy więc z nockami na rękę te 1800-2000zł można zarobić...
zdjecie uzytkownika
(...) - 2014-10-27 22:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:) - 2014-10-27 17:54:53]:
poczucie humoru masz.
Znam firmy i obozy pracy gdzie na reke dostajesz ...1100-1200
zdjecie uzytkownika
biurowy - 2014-10-28 20:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dobra firma na start dla absolwentów, niestety nie płaci za doświadczenie. O podwyżkach zapomnij (od 3 lat nic), o realizacji własnych pomysłów też. Awanse przyznawane są za "przychodzenie do roboty" nie za jakość i ilość wykonanej pracy, i tylko gdy kierownik cię lubi - więc nie próbuj się sprzeciwiać czy nawet pokazywać że masz własne zdanie. Ci, którzy najwięcej pracują siedzą latami na "młodszym" (przynajmniej w dziale u IP, mam nadzieję że u innych jest lepiej).
Wiem że to Toruń, ale podnieście zarobki, bo będziecie obozem szkoleniowym dla innych firm.
zdjecie uzytkownika
:) - 2014-10-31 15:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [(...) - 2014-10-27 22:24:21]:
ale rozmawiamy tu o neuce a nie innych obozach pracy :)
zresztą tutaj też pewnie są ludzie którzy po niewiele więcej zarabiają na rękę...
zdjecie uzytkownika
Lami - 2014-11-11 12:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na dobrą sprawę nie angażując pracowników i nie dając im tego na co zasługują efekt będzie taki, że co lepsi będą odchodzić z Neuci albo do konkurencji albo za granicę gdzie będą oferowali lepsze warunki. Szkoda, że tak duża firma nie potrafi przyjąć właściwej polityki w stosunku do pracowników - na pewno by na tym nie stracili.
zdjecie uzytkownika
ona.............. - 2014-11-14 22:03:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy są przyjęcia do pracy w ołtarzewie? ile płacą na godzinę?
zdjecie uzytkownika
neuca oltarzew-nowy - 2014-11-18 12:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w neuce 3 miesiąc, więc nie wiem jeszcze wszystkiego co chciałbym wiedzieć. Jeżeli chodzi o magazyn w oltarzewie , to jednak czegoś nie rozumiem chociaż wyżej ktoś o to pytał. Czy sam 31 grudnia wypadajacy.na noc czy popołudnie jest pracujący ? Bo tam bula Odpowiedz ze noc z 30 na 31 to ok, ale mi chodzi o 31 , wiem ze jest to normalny dzień pracy, tyle ze wiem tez z doświadczenia ze w tego typu miejscach pracy właśnie ten 31.12 czy nawet wigilia są tylko na ranki. Dlatego jeśli ktoś wie prosze o Odpowiedz jak wygląda to w neuce oltarzew
zdjecie uzytkownika
Taki-tam - 2014-11-19 17:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [neuca oltarzew-nowy - 2014-11-18 12:04:55]:
W Katowicach z tego co pamiętam jest tak: 31 grudnia tylko ranki (albo do 15.00), potem masz wolne i do pracy wracasz dopiero w Nowy Rok na nockę (na 19.00 czy na która tam macie, bo to się liczy jak praca w niedzielę). U was w Ołtarzewie będzie raczej tak samo. Tak że luz - nikt Ci nie każe spędzić Sylwestra w pracy :)
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-11-25 17:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, potwierdzi ktoś, że w neuca da sie wyciągnąć dwa z przodu przy wypłacie, oczywiście licząc dodatkowy hajs za prace w nocy? Dużo takich nocek trzeba wyrobic, by tyle zarobić? Ogółem polecacie tutaj prace, czy lepiej będzie, jeśli poszukam czegoś innego, czy tez na ta chwile wszystko obsadzone i nie ma co aplikować?
zdjecie uzytkownika
1-3-5 - 2014-11-26 16:06:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jarek - 2014-11-25 17:28:47]:
Biorąc pod uwagę, że płaca w NEUCE składa się z podstawy (która nie sięga nawet minimalnej krajowej) + akord za przyjęte/rozłożone pozycje, to wszystko się da. Ile odbijesz, tyle zarobisz. Pytanie tylko, czy wyciągnięcie 2 tysi za szarpanie się z paczkami, kartonami, syropami, etc byle by tylko nabić pozycji, ci to zrekompensuje na dłuższą metę? Bo szybko się przekonasz, że twoja praca raczej nie odpowiada twojej płacy...
Ale w/w i tak ciebie nie dotyczy, bo jeśli dopiero chcesz się zatrudnić w NEUCE to będziesz przyjęty przez agencję pracy za 10 zł/h brutto. Więc sam sobie policz, ile byś musiał "natłuc" godzin, aby zarobić te 2 "koła" przy pracy na trzy zmiany z niedzielami, które i tak będziesz musiał odebrać jako wolne.

Czy warto? Raczej nie, bo to wyzysk w czystej postaci za śmieszne pieniądze. Możesz spróbować i zobaczyć, jak nie masz innej opcji, albo masz parcie na znalezienie czegokolwiek. Co do przyjęć to popytaj w DK Partnerze (bo to oni teraz przyjmują do NEUCI), czy są przyjęcia - powinno się coś trafić, bo tu rotacja ludzi jest znaczna.
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2014-12-04 18:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam pytanie tego typu. Jeżeli chodzi o magazyn, też macie obowiązek planować sobie urlop na przyszły rok w grudniu? Dodam że możemy sobie tylko zostawić na następny rok tylko jeden dzień, a jak wpiszesz np. w lutym 2015 trzy dni uw to musisz je wziąć, nie ma przeproś.
zdjecie uzytkownika
1-3-5 - 2014-12-05 00:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Janusz - 2014-12-04 18:43:52]:
No raczej - 5 dni do połowy czerwca, 10 dni od połowy czerwca do końca września chyba i 5 dni od końca września (?) do końca roku. I to zawsze od poniedziałku. Ma zostać 5 czy 6 dni. Paranoja jakaś; rozumiem podać termin urlopu wakacyjnego (bo trzeba utrzymać jakąś minimalna obsadę zmian) czy inne potrzebne/planowane wolne. Ale planować dni urlopu w końcu roku? A jak ktoś będzie potrzebował dłuższego urlopu w inne dni? Bo skąd mam wiedzieć, co będzie za rok np. w październiku?
zdjecie uzytkownika
hyp - 2014-12-07 14:17:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
I zapomnijcie o stalej umowie , 2 lata to wszystko na co stac ta firme,o ile mozna tak nazwac,oboz lepiej pasuje,
zdjecie uzytkownika
parker - 2014-12-09 20:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja jednak rozumiem planowanie urlopu na koniec roku bo w ciągu roku jest wiele newralgicznych punktów w których każdy chce mieć wolne dlatego muszą to wcześniej wiedzieć. Wiadomo że jak coś się przesunie w tą czy tamta o jeden dzień to tragedii nikt nie zrobi i da sie to załatwić, ale firma tez rzadzi sie swoimi prawami
zdjecie uzytkownika
estera - 2014-12-09 21:45:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [asdfghjkl - 2013-10-21 21:47:34]:
W K-cach znów szlag trafił wszystkie zmiany na lepsze, które nastąpiły po badaniu opinii sprzed 2 lat. chwilę nam pomydlili oczy że zmienia się na lepsze a teraz od nowa - tym razem Henio pokazuje że g...no dla niego znaczy każdy kto nie jest szczebel choćby od niego wyżej. W telemarketingu syf, nikt nie jest w stanie wyrobić premii, firma oszczędza zatem pełną gębą, teraz biorą się za resztę. Wkrotce ruszą nabory do ikei, polecam wszystkim, gorzej niż tu na pewno nie będzie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Najpierw rozmowa z dyrektorem. Później testy z rozumowania numerycznego (wyciąganie wniosków na podstawie danych liczbowych). Czasem test z Excela.
Pytania: Nie ma trudnych pytań. Standardowe pytania o doświadczenie, obowiązki na poprzednim/obecnym stanowisku itp.
zdjecie uzytkownika
.. - 2014-12-14 21:17:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W każdym oddziale jest chyba teraz podobnie :) koniec roku to jednak dobry czas na zmiany ;)
zdjecie uzytkownika
sperdyt - 2014-12-16 09:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowalem w Gadkach na spedycji wiec mogę kilka słów napisać. Jeśli chodzi o zarobki, to biorąc pod uwagę te grosze co placa dookoła, tragedii nie ma, " dwojke z przodu" widzi się w większości przypadkow. Niemniej jednak, robota wymaga pewnych wyrzeczeń, 3 zmiany same w sobie nie są dobre dla organizmu, a prawdziwy weekend człowiek ma raz na 3 tygodnie, po popoludniowkach ( po dniowkach jest niedziela pracujaca, wczesniej odebrana w tygodniu, a przy nockach trzeba jechać do pracy w piątek wieczorem). Co do atmosfery - jest względnie fajnie póki nie wysypie się jakiś wyjazd, nie zaginięcia paczka bądź tez jest nawał roboty, a ludzi mało. Wtedy zaczyna się robić gorzej, zaczynają się jakieś dziwne akcje za plecami itp. Da się tez wyczuć ze kierownik działu ma szeregowego pracownika w głębokim powazaniu i jest ślepym wykonawca poleceń z gory, bez uwzglednienia ich zdania (w tej firmie nie opłaca się go mieć, tacy ludzie prędzej czy później żegnają się z robota, masz być mierny, ale wierny). U mnie punktem zwrotnym do odejścia stamtąd bylo przeniesienie poludniowek z 15 na 16, gdzie trzeba było tam siedziec do północy a niejednokrotnie nawet do 1 jak nadgodziny wpadly ( to nie żart, w tej firmie " popoludniowkami" nazywane są tez zmiany typu 17-1 albo 18-2). Ogólnie zawsze lepiej pracuje się w mniejszym gronie, nie ma wtedy w takiej skali donoszenia, układów niektórych z kierownictwem, i spiskowania za plecami kogoś. Teraz właśnie tak pracuje, na jedna zmianę i jest mi o niebo lepiej niż w neuce.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NEUCA SA?
Zadaj pytanie
x