Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NEUCA SA

Pracowałeś w firmie NEUCA SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kobieta z Baroku - 2016-05-05 21:40:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [Byly - 2016-05-05 18:20:45]:
Idź się lecz. Tylko nie wiem czy NFZ ci to sfinansuje.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-05-06 07:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
pracuje juz troche w tej firmie i twierdze ze jeszcze pare lat temu bylo normalnie w tej firmie dopoki nie zaczęły rządzic firmą nieodpowiednie osoby na stanowiskach ktorzy nie mają zielonego pojęcia o farmacji co może wiedzieć osoba ktora np. przyszła z telekomunikacji czy ze spożywki jeszcze trochę i to się rozsypie chyba ze ktoś w koncu przejrzy na oczy
zdjecie uzytkownika
MS-Ołtarzew - 2016-05-06 23:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Czy to prawda że największy spychacz-Andrzej B. poleciał w Ołtarzewie w środę?KZ MS odetchną chwilę...
zdjecie uzytkownika
Bauhaus Blitzer - 2016-05-08 13:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli kogokolwiek to pocieszy to w PGF/Pelion jest identycznie. Wychodzi na to, że cała branża dołuje pod względem finansów i ludzi.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2016-05-08 20:36:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale magazyn czy TM???
zdjecie uzytkownika
Nełkuś - 2016-05-09 17:19:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W magazynie Gdańsk krązy plotka, że maja nam pogonić kierownika magazynu, a w jego miejsce ma przyjść jakiś kierownik zmiany ze Rzgowa czy Ołtarzewa. Ktoś coś o tym słyszał?
zdjecie uzytkownika
chory - 2016-05-09 19:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nełkuś - 2016-05-09 17:19:09]:
A w którym uchu?
zdjecie uzytkownika
@ - 2016-05-09 20:49:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z Olsztyna bliżej do Gdańska niż Ołtarzewa :) ?
zdjecie uzytkownika
Nełkuś - 2016-05-09 21:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chory - 2016-05-09 19:11:11]:
W środkowym :)
zdjecie uzytkownika
Ołt - 2016-05-09 22:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam dostaliście zapomogi , podobno paski na maila poprzychodziły .
zdjecie uzytkownika
Bauhaus Blitzer - 2016-05-10 10:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2016-05-08 20:36:39]:
I magazyn i TM, zaliczyłem oba. Z przewagą mułu na magazynie. Staż 3 lata, duże miasto na Południu
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2016-05-10 20:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bauhaus Blitzer - 2016-05-10 10:40:47]:
Wal podstawę brutto(jezeli Ciebie nie wykryją po tym info bo jak tak to nie) sprawdzimy czy gorzej niż tu :)
zdjecie uzytkownika
Bauhaus Blitzer - 2016-05-14 16:44:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2016-05-10 20:55:23]:
Ostrożnie pisząc trochę poniżej 1300
zdjecie uzytkownika
chory - 2016-05-15 19:32:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bauhaus Blitzer - 2016-05-14 16:44:13]:
Już dawno Ci powinni rentgena w głowie zrobić.
zdjecie uzytkownika
prawilnak - 2016-05-22 00:36:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Firma powinna w końcu zrozumieć prawe spraw, przede wszystkim że jej przyszłość i jej zyski zależą tylko i wyłącznie od nas! Twierdzą, że dynamicznie się rozwijają więc również powinno to odbijać się na nas, odbijać pozytywnie ponieważ jest w drugą stronę, cały czas patrzą żeby nam zabrać jak najwięcej i robić za tzw. "frajer", na szczęście to wszystko zaczyna być już widać, przynajmniej w Gądkach, ogromne braki w ludziach i mimo rekrutacji która trwa już bardzo długo niema żadnych chętnych, ale niestety nikt wnioski z tego nie wyciągnie, może gdyby ponieść bunt by coś to dało, bardzo idealna okazja jest do tego. Druga sprawa to dobór osób na stanowiska, większość KZ czy BR to zwykłe gbury którzy reprezentują poziom ujemny! niestety że czują się panami życia i śmierci to w ogóle nie mają pojęcia o pracy i nie umieją zarządzać ludźmi ani ich motywować, pewnie nikomu wcześniej nie przyszło do głowy, aby taka osoba posiadała te umiejętności co widać zresztą. Nie mam osobiście nic przeciwko osobą po podstawówce czy osobą które jedyne doświadczenie to rozwożenie pizzy pod warunkiem że są kompetentne i potrafią współpracować z pracownikami, a nie kierownicy którzy chodzą i się wywyższają, sami sie tytułują i pokazują, że jaką to oni tu nie mają władzy i jak od nich zależy nasza praca tutaj. Gratulacje droga Neuca ! Idealnie dobraliście przełożonych, wszyscy to jedna wielka zakompleksiona banda, a dobrać tak jednolity skład to duże wyzwanie
zdjecie uzytkownika
Amma - 2016-05-22 21:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [prawilnak - 2016-05-22 00:36:36]:
W Katowicach mamy tą samą sytuację. Również zatrudniają pracowników na wszystkie działy: MS, MR, Spedycję. Ostatnio zatrudnili nawet dziewczyny z Ukrainy do pracy na MS, bo nikt nie chce za taką śmieszną stawkę pracować. Brygadziści i kierownicy zmian też mają swoje humorki. Najgorsza jest zmianowa M.L. Robi wszystko żeby innym było gorzej. A największymi gburami z brygadzistów są taki jeden ze spedycji i z komory przyjęć. Kawał chama i jeszcze na dodatek przemądrzali, przynajmniej na takich wyglądają. Ale też są osoby odpowiedzialne i komunikatywne, np. zmianowy Adam S. Chyba najlepszy zmianowy z jakim miałam do czynienia. Mam nadzieję że wszystko pójdzie w dobrym kierunku i osoby decyzyjne wezmą sobie te nasze kwestie do serca i zareagują odpowiednio. Oczywiście na naszą korzyść. Pozdrawiam wszystkich neucowiczów :)
zdjecie uzytkownika
apka - 2016-05-23 13:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Też dołączę się do przedmówców. To mocno obciachowa sytuacja gdy firma starająca się budować wizerunek rzetelnego przedsiębiorcy pokazuje obraz wyremontowanej kamienicy z zewnątrz a w bramie brud i ubóstwo.
Obecnie tu w Katowicach przewija się mnóstwo osób z tym że przypomina to raczej sezonową pracę w Markecie albo na taśmie z mrożonkami gdzie większość patrzy tylko gdzieby tu zwiać za lepszą stawkę i przeczekać. Problem w tym że taki pracownik nie bierze do rąk zgrzewki fasolki szparagowej tylko leki o wartości samochodu osobowego z salonu.
Optymizmem nie napawa "jakość" osób trafiających na magazyn. Zdziwiony nie jestem bo za taką stawkę jak na start to wolałbym cokolwiek innego a zwłaszcza na taśmie gdzie trzeba czasami sobie odstrzelić nocny maraton 60h tygodniowo.
zdjecie uzytkownika
Zainteresowana - 2016-05-24 04:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dużo opinii o różnych magazynach, ale nic o Wrocławiu. Jaka jest tam sytuacja?
zdjecie uzytkownika
sekcja 55 - 2016-05-24 20:09:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Amma - 2016-05-22 21:18:21]:
Zgodzę się z Tobą że Magda L to najgorsza zmianowa z jaką miałam do czynienia potrafiła wyzywać pracowników od najgorszych, dobrze mieli tylko kapusie którzy kapowali na współpracowników Magdzie a ona już wiedziała co ma zrobić z takim pracownikiem.Jeśli chodzi o Adama S który był na zmianie razem z Krystianem uważam że był to najlepszy duet zmianowych na całym magazynie.No i jeszcze Mirek T.
zdjecie uzytkownika
Mata - 2016-05-24 23:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Gąbki.
(usunięte przez administratora)ma płaca minimalna nie polecam nikomu. Jawny wyzysk człowieka nie ma tam osoby która byłaby zadowolona. Cały czas nadgodziny od 1,5 do 3,5 godz. Dziewczyny zwalniają się na potęgę ile można zap. ... Ale co za tym idzie inne muszą zostawać koło zamknięte. Kto normalny niech tam nie szuka pracy kołchoz!!!! Tragedia
zdjecie uzytkownika
Mata - 2016-05-25 07:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [lulu - 2016-04-15 16:32:54]:
Tragedia, wyzysk, wieczne nadgodziny aż człowiek pada z nóg a w pensji żadna różnica a i tak usłyszysz że nie wyrabiasz normy. Najgorsze miejsce pracy w jakim byłam nie polecam nikomu.
zdjecie uzytkownika
ffff - 2016-05-25 07:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W kielcach w telemarketingu kierowniczkami sa puste idiotki
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-05-26 13:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [ela - 2016-04-30 11:00:14]:
to czego takie osoby promujesz
zdjecie uzytkownika
realistka - 2016-05-27 22:26:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik z zadługim stażem - 2016-04-09 15:08:55]:
chyba za długi staż - rynek chętnie Ci zaproponuje coś "lepszego" xD
zdjecie uzytkownika
Wiemtopowiem - 2016-05-29 13:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Najbardziej z czerwonych brygadzistów na KP gebels to nie tylko gbur, cham i największy leń w Katowicach, ale przede wszystkim jest to człowiek „na NIE”, czegokolwiek byś od niego nie chciała to odpowiedź brzmi NIE, tego się nie da, tamtego się nie da, to nie on robił, on nie wie, on nie ma czasu – to przede wszystkim, „NI MOM CZASU” to już legenda Katowickiego magazynu, wszyscy się z niego śmieją, nawet kierownicy i podwładni, nie wiem kto go jeszcze tam trzyma, już dawno powinien być zwolniony, chyba kierownicy lubią mieć takich przygłupów pod sobą, żeby czasem nie wyrażali swojego zdania – bo są na to za głupi. Jakiekolwiek próby współpracy z tym człowiekiem kończą się słowami NI MOM CZASU, więc co to za brygadzista, z którym nic nie można załatwić i który nie dość że nie pomaga to jeszcze utrudnia pracę innym, zawsze kiedy go nie ma oddycham z ulgą idąc na KP, bo wtedy wiem że coś załatwie. Widzi czubek własnego nosa i telefon na którym siedzi 5 godzin dziennie. Pracowałoby się tu znacznie lepiej, gdyby kierownictwo zajęło się takimi ludźmi od razu.
zdjecie uzytkownika
Amma - 2016-05-30 13:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Wiemtopowiem - 2016-05-29 13:43:03]:
Zgadzam się z twoją wypowiedzią. O niego właśnie mi chodziło! Jest jeszcze jeden burak ale nie będę wspominać o nim bo szkoda klawiatury na niego.
zdjecie uzytkownika
Znudzona - 2016-05-30 19:38:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
W Katowicach to norma. Czym zajmują się w tym momencie brygadzisci na KP? Wiecznie jak trzeba coś z nimi załatwić to nie mają czasu. Siedzą z obrażonymi minami, że strach podejść i z łaską odpowiadają. Nie ma się co dziwić że nikt nie chce z MR przejść na KP skoro tu taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] panuje. Brygadzisci zajmują się tylko tym by gonić do pracy ludzi, a sami nic nie robią. Mają teraz od brudnej roboty kapitanow, którzy robią za nich wszystko. Ich jedyne obowiązki to na ten moment robienie grafików i darcie się po pracowniku by szybciej robił. Bicza brakuje. Całe szczęście, że się wyrwałam z tego miejsca bo lepiej tam już nie będzie.
Podwyżkę tez podobno tylko lizusy dostały.
zdjecie uzytkownika
Kicia - 2016-06-02 14:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zgadzam się z tym kierowniczki to tępe dzidy a firma dno
zdjecie uzytkownika
Ołtarzew - 2016-06-02 17:36:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To widzę że ten proces zwany podwyzkowym ruszył z kopyta niczym pracownicy na koniec zmiany do czytnika. I po raz kolejny zostaliśmy oszukani ten proces miał objąć każdego po 50 zl a powyżej oczekiwan miało być wiecej tym czasem aneksy dostali tylko ci co mieli powyżej i to najczęściej po 50 zl lub więcej ale za to z małą podstawą. A tak liczyłam na podwyżkę teraz wiem że trzeba odejść. Po raz kolejny zostaliśmy zaladowani w h*ja . Rok temu według firmy -podwyżki według nas zmiana systemu wynagrodzenia i mniejsze zarobki . Teraz według firmy podwyżki w według nas wyrównanie wynagrodzeń.
zdjecie uzytkownika
Ołtarzew - 2016-06-02 17:37:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To widzę że ten proces zwany podwyzkowym ruszył z kopyta niczym pracownicy na koniec zmiany do czytnika. I po raz kolejny zostaliśmy oszukani ten proces miał objąć każdego po 50 zl a powyżej oczekiwan miało być wiecej tym czasem aneksy dostali tylko ci co mieli powyżej i to najczęściej po 50 zl lub więcej ale za to z małą podstawą. A tak liczyłam na podwyżkę teraz wiem że trzeba odejść. Po raz kolejny zostaliśmy zaladowani w h*ja . Rok temu według firmy -podwyżki według nas zmiana systemu wynagrodzenia i mniejsze zarobki . Teraz według firmy podwyżki w według nas wyrównanie wynagrodzeń.
zdjecie uzytkownika
balbina - 2016-06-03 20:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
potwierdzam w katowicach najlepszy zmianowym był Krystian teraz Asam S i Mirek T jest spoko
zdjecie uzytkownika
paletowy - 2016-06-03 22:46:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
....a najgorszym Magda L.którą już dawno powinni wywalić za ordynarne i chamskie odzywy do pracowników i zastraszanie ich.
zdjecie uzytkownika
er - 2016-06-04 21:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ołtarzew a poza podwyżkami to normalnie płacą. bo widzę dajecie staż w Dziale Projektowania Usług IT i zastanawiam się czy taki staż byłby jakoś fajnie płatny
zdjecie uzytkownika
sumcia - 2016-06-04 22:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paletowy - 2016-06-03 22:46:22]:
Nie przesadzaj, Magda nie jest wcale najgorsza. Ma po prostu postawiony cel który ma zrealizować więc się tego trzyma. Czasem potrzeba opieprzyć pracownika żeby pracował a nie stał w miejscu. Za to dostajecie wypłatę. Jakby rozliczać każdego za to co zrobił w danym miesiącu to co nie którzy chyba by nic nie zarobili.
zdjecie uzytkownika
Bogus Linda - 2016-06-05 11:37:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sumcia - 2016-06-04 22:33:39]:
Ty nic nie wiesz o Magdalenie L.
zdjecie uzytkownika
Kato - 2016-06-06 20:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ZARZĄDZIE OBUDŹ SIĘ!!!
zdjecie uzytkownika
stasiek - 2016-06-07 15:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i jak jest oferta pracy jako Kierownik Sekcji Sprzedaży Telefonicznej wydaje mi się, że można zarobić u nich tutaj bardzo dobrze no i tez jest prowizja od tego bardzo dobra.
zdjecie uzytkownika
Rosyjska ruleta - 2016-06-07 16:57:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stasiek - 2016-06-07 15:53:47]:
Tak jak szybko tam wskoczysz, tak szybko Ciebie pozbędą się.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-06-09 17:24:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
proponuje strajk włoski na każdym magazynie tego samego dnia, kto jest za?
zdjecie uzytkownika
żaba - 2016-06-09 21:06:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przecież nie masz źle w tej firmie, żyjemy jak pączki w maśle więc po co chcesz strajkować - a poza tym, ktoś się może orientuje czy staż w Dziale Zarządzania Kategorią to jest obecnie jeszcze płatny?
zdjecie uzytkownika
apka - 2016-06-10 12:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ja - 2016-06-09 17:24:45]:
Strajk włoski byłby hehe a z resztą... za taki grosz jaki rzucają tu w Katowicach to nikt sensowny nie chce pracować. Widać po tych nowych ludziach że traktują to miejsce jako poczekalnię i trampolinę do czegoś lepszego, coś jak wykładanie towaru na półkach w marketach
zdjecie uzytkownika
stasiek - 2016-06-10 15:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie strajki, tutaj przecież już wszytsko działa, z tego co wiem. Wydaje mi się, ze oferta jest dobra na stanowisko jako Pracownik ds. Wsparcia Obsługi Zleceń Klienta.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2016-06-13 08:44:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no i ponoc firma dzieli się zyskami z pracownikami wielkie..... podwyzki o nas sie otarły o ile wszyscy dostali-śmiechu warte 50 zł
zdjecie uzytkownika
stasiek - 2016-06-13 11:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale warunki na stanowisko jako Młodszy Specjalista ds. Informacji Ofertowej nie są takie złe, bo widze, że oferują możliwość pracy w godzinach popołudniowych (17.00-21.00, 18.00-22.00) no i co ważne umowę o pracę na pół etatu, wiec też to jest dobra praca dla studentów.
zdjecie uzytkownika
jabol - 2016-06-13 12:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak czytam te komentarze, że tutaj nie jest źle to się zastanawiam czy czasem nie istnieje firma o podobnej nazwę i stąd te pomyłki :)
zdjecie uzytkownika
stasiek - 2016-06-13 12:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też możesz mieć racje, tak się zdaża często naprawde.
zdjecie uzytkownika
wiki - 2016-06-23 10:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej
szukam pracy w Gądkach na magazynie
czy trafiłam na forum NEUCA ? Powiedzcie mi jak mam do Was trafic?
nie ma zadnego kontaktu telefonicznego
warto do Was przyjść jako pracownik magazynowy?
pozdrawiam Wiki
zdjecie uzytkownika
gosia - 2016-06-23 10:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpowiecie mi, czy na stanowisku testera jest umowa o pracę?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Ogólne spotkanie w agencji, co gdzie i jak sie pracuje i o zarobkach możliwych.Brak rozmowy indywidualnej z rekruterem.
Pytania: BRAK
zdjecie uzytkownika
Pucio Pucio - 2016-06-24 21:51:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosia - 2016-06-23 10:57:27]:
A czy niewolnik ma umowę o pracę?........
zdjecie uzytkownika
elza - 2016-06-24 22:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
e tam, dramatyzujesz i siejesz panikę. @gosia niestety ani słowem w ofercie nie napisali czy zapewniają testerowi umowę o pracę, al;e enigmatycznie wspomnieli że dają pakiet benefitów - a jakie to są konkretnie benefity?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie NEUCA SA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert