brak logo

NEUCA SA

Jarocin

Opinie o NEUCA SA

baśka 2016-07-17 21:29:06
dziękuję, uznam to za komplement;) pom prostu ktoś tam wcześniej pisał żemu zamyka przeglądarkę ale to jego komputera jest problem, strona firmy działa poprawnie
Guma 2016-07-18 20:09:06
Baśka czytaj między wierszami. Pomyślę sobie że w nasz naród wkradł się analfabetyzm wtórny.
4
za 2016-07-18 20:32:33
a ktos się może orientuje czy są u nich jakieś nabory na stanowisko związane z telefoniczną obsługą klienta/telefoniczną sprzedażą? z góry dzięki za odpowiedź
niewidzialny 2016-07-19 13:48:32
Jeżeli jesteś młodym kształcącym się człowiekiem, ODPUŚĆ ! ta firma nie dla takich ludzi, jeżeli myślisz że osiągniesz coś w tej firmie to mylisz się, tutaj awansuje sie tylko mało inteligentnych ludzi bez wykształcenia. Dlaczego ? otóż nie są zagrożeniem ! każdy tutaj patrzy na swoją dupe ! przecież zbychu nie awansuje młodego człowieka po szkole bo może okazać się za bystry i z czasem go wygryzie i efekty tej polityki widać codziennie na magazynie. Osoba po studiach przecież nie będzie pracowała na magazynie jako zwykły pracownik, a czekanie za docenieniem jest głupotą bo takich ludzi omija się w awansach, a potem zdziwienie ze tylko osób się zwalnia a przecież jeszcze 2 lata temu byli tacy obiecujący i zaangażowani, bo się łudzili ze można tutaj coś osiągnąć. Przeniosłem się dwa magazyny dalej i za samo wykształcenie wyższe, mam większą podstawę i w razie awansów jestem brany w pierwszej kolejności, ponieważ zatrudniłem się w normalnej firmie gdzie docenia się wykształconych ludzi a nie odpycha bo trakotwani są jako zagrożenie.
Pozdrawiam i życzę miłego upadku z tą polityką
16
pani j 2016-07-19 13:50:53
kolegom ostatnio to u nich taką rekrutację na słuchawkę to widziałam ale dwa lata temu, zadzwoń do firmy najlepiej
1
Guma 2016-07-21 20:53:41
Twoje wykształcenie nawet w normalnej firmie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warte. Dzisiaj licza sie ukladziki. Neuca też jest normalna, bo tak pracuje większość firm. Myśląc że jesteś osobą zaufana z polecenia. I tak większość osób zorientowala się ze w ciula są robieni i idą w długą. W neuce zawsze było wiecej osób do rządzenia niż do roboty. 1000 projektów nic nie warte. Zawracanie
11
Winny 2016-07-21 21:15:39
Zastanawiam się jak wygląda tutaj praca i czy jest kuchnia pracownicza, bo jestem akurat na diecie i mi zależy na możliwości przerw, byłoby miło jakbyście odpowiedzieli
1
Guma 2016-07-22 18:30:19
Główny kucharz Neuci tj. ROMAN - poleca zupe pomidorową.
4
gość 2016-07-22 20:45:58
Dobrze, że atmosfera jest całkiem dobra. Pozdrawiam
Kielce 2016-07-23 12:30:50
Odrazam prace w telemarketingu godziny beznadziejne w tyg po 3lub 4 dziesiatki, praca w weekendy a grafik bez przerwy jest zmieniany bo kogos brakuje to nadgodziny wolaja albo dluzej trzeba zostac w pracy ale jak ty potrzebujesz wyjsc 30min wczesniej to jest wielki problem wrecz jest to nie mozliwe. W dodatku zwolni ochrone to pracujemy rowniez za nich. Najgorsze jest to, ze kadre kierowniczek tworza same idiotki. I co miesiac podwyzszaja cele abys nie mogl wyrobic sobie premi.
10
pik 2016-07-23 17:00:26
Wiesz co, jak przeczytalem opinie na ich temat to wydaje mi sie, ze werdykt jest jednogloscy dużo ludzi narzeka na nich
8
informatyk 2016-07-25 17:17:55
Widziałem, że szukają teraz stażysty w Dziale Jakości Oprogramowania. Wie ktoś jak tam wygląda praca? Warto aplikować?
aha 2016-07-26 14:57:04
A wiecie czy oferta pracy na specjalistę ds. administracji personalnej jest aktualna?
życzliwa 2016-07-29 22:58:20
Kielce,
bardzo miło ujęte - ale rzeczywistość pracy w Neuca jest brutalna
praca w tygodniu niejednokrotnie po 58h - 60h - ale przecież podpisałyśmy czas równoważny to o co mamy pretensje,
kadra kierownicza cały czas próbuje nas przekonać, że Grafik jest super, 4 x po 10h w tygodniu - uśmiechaj się i pracuj, i ciesz się ,że masz pracę - a praca w telemarketingu ponad siły,
a pracownicy niewdzięczni, tylko narzekają

a dlaczego w pracy mamy walczyć o premię( promocje, APTEO) - przychodzimy i uczciwie ciężko pracujemy - przecież nie jesteśmy żołnierzami na wojnie tylko pracownikami NEUCA - może dyrektor mądry odpowie na to pytanie? a premią to część naszego wynagrodzenia
a może wymieni w Kielcach na świeże rybki i na miesięcznicach kierowniczki dadzą upust swoich emocji, i jak szybko nowi przypłyną tak szybko odpłyną - nie dadzą się zastraszać i manipulować, okłamywać - pozdrowienia




12
NIKT 2016-07-29 23:03:22
a na ekranach wyłączcie te PODNIETY - bo komunizm na szczęście upadł 25 lat temu a NEUCA -propagandę uprawia - cały czas
11
SŁOŃCE 2016-07-29 23:15:17
nie dodałam, że praca ponad siły - wyzysk nie do opisania bez chwili wytchnienia, tak aby czas był wykorzystany do maxa - brak czasu na wypicie łyka wody - a pracujemy głosem,
a oczywiście 5min mamy przerwy na 1h hahaha

obsługa 7 różnych spółek - a gamonie pracownicy cały czas za długo siedzą na pracach dodatkowych, nagonkę zrobić i od razu się wystraszą i szybciej będą wysyłać zamówienia, a jak nie dostanie apteka towaru to nic wielkiego, ważne - żeby gamonie mieli dobry czas,

puknijcie się w czoło i zatrudnijcie wystarczającą ilość ludzi do pracy,
WYZYSKIWACZE - NEUCA
13
EKSPERT 2016-07-29 23:24:11
NIE POLECAM,
awanse otrzymali wszyscy w Kielcach - hura!!!!!!!!!!!!!
teraz tylko ścieżka kariery EKSPERCIE i za 3 lata otrzymasz za super wyniki - o ile nie pyskujesz na super firmę - podwyżkę 100zł brutto brawo NEUCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
sprzedaz 2016-07-30 08:11:54
czy wy tez jestescie w telemarketigun tak wykonczeni
nie dosyc ze głos wysiada kręgosłup również siedzę przed monitorem i czasami ze zmęczenia mam zwieche dostaję oczopląsu czasami nie wiem co wypisuje a przecież kiedys byłó podstawą dobrze obsłużony klient bo przeciez sprzedajemy leki nie cukierki !!!!!!!!!!!!!!
i zastanawiam się jaki dzisiaj dzień..............
i gdzie tu czas prywatny... jak mam wolny jeden dzien za sobotę to regeneruję siły chociaz to nie pomaga
bo przychodzę na następny dzien i znowu to samo i powiedzą ci że mamy dziękować że pan Herba założył tą firmę że mamy pracę a gdzie szacunek dla ludzi
8
gosia 2016-07-30 09:21:43
Ale jednak wciąż pracujecie @sprzedaż mimo tych wszystkich negatywów, co was trzyma?
1
gamoń 2016-07-30 11:27:30
tyko rachunki do zapłaty - nic więcej
4
ech 2016-07-30 11:31:13
Na pewno taki młodszy specjalista ds. bezpieczeństwa obrotu towarowego ma szansę na zatrudnienie w ramach dobrej umowy. Ciekawe tylko jakich zarobków można się spodziewać.
Życzliwy 2016-07-30 12:00:49
Ogólnie pracy w Neuca-Logistyka w Gądkach nie polecam. Jest mnóstwo powodów mego zdania na ten temat. Pozwolicie , że wymienię kilka które najbardziej rażą pracowników tego magazynu.
1. Brak zapłaty za nadgodziny.
2. Kłamanie pracowników .
3. Zmuszanie pracowników do pozostania w pracy bez ich chęci.
4. Kierownictwo jak i brygadziści kompletnie nie przygotowani do pracy. Wybrani bodajże z przypadku.
5. Brak szacunku wobec pracowników.
6. Zero szans na awans no chyba , że kabluje się na innych bądź podlizywanie się.
7. Zero wsparcia dla starszych pracowników.
8. Dodatki socjalne to śmiech na sali.
9. Wynagrodzenie to kompletna kpina.
Ogólnie radzę wszystkim zainteresowanym pracą tutaj o zastanowieniu się. Jedynie co tu się opłaca to rzucić elkę a w przypadku kobiet pójść na macierzyński. Jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie kierownik uważa się za bóg wie kogo. Mam nadzieje , że wszyscy ludzie przejrzą na oczy.
12
oj 2016-07-30 12:41:57
Ciekawi mnie jednak jakich średnich zarobków może się spodziewać młodszy specjalista ds. bezpieczeństwa obrotu towarowego, wiecie może? podobno oprócz dobrej podstawy zarobków jest jeszcze jakaś premia.
Inni 2016-07-30 15:18:31
Kielce wszyscy mamy tak samo ale tylko Wy ciągle gadacie. To już jest nudne. Co jeszcze Was boli? Uczciwi pracownicy jak tu opisujesz mówia wprost a nie oblegaja fora anonimowo.
2
adrew 2016-07-30 15:27:53
@oj a była taka rekrutacja? Teraz niczego takiego nie mogę zlokalizować. Zastanawiam się, czy tutaj jest jakaś rotacja? Chętnie bym się załapał
sprzedaz 2016-07-30 21:21:57
owszem dopoki czegos się nie znajdzie trzeba pracowac bo kazdy jakies rachunki ma do zapłacenia
kazdy szuka czegoś spokojnieszego dla siebie
bardzo duzo osob odeszło z firmy i to z długim stażem pracy tu nie szanuje się pracowników
12
sek 2016-07-30 21:28:31
Świetnie, że można liczyć na zatrudnienie u nich terminowe, ale czy wypłata jest zawsze na czas? Dzięki
życzliwa 2016-07-30 23:09:58
a co ty tu robisz????????????/
1
kiss 2016-07-30 23:12:48
Na pewno taki specjalista ds. administracji personalnej może liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie. To dobry dowód na to, że się dobrze dzieje w firmie.
Inni 2016-07-31 10:12:10
Reaguje na takie tępe wpisy.
1
baj 2016-07-31 10:33:15
No dobrze, ale jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Jak jest szansa na premie to rzeczywiście super.
Czy Łaszkiewicz przeprosi za nie wystawienie refer 2016-07-31 23:49:15
Czy ta sprzedajna niekompetentna idiotka Łaszkiewicz dalej pracuje na CC ? Czy ciągle nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tej durnej idiotki Kropidłowskiej, która do klienta jedzie z tekstami "dobra" lub "sorry" i została zatrudniona przez sprzedajną Łaszkiewicz po znajomości?
pracownik 123 2016-08-01 08:41:31
jezeli chcielibysmy zmian w firmie to w pierwszej kolejnosci trzeba zmienic dyrektorów ktorzy pracowali w telekomunikacji czy tam u góry nie widzą jak funkcjonowała firma przed ich zatrudnieniem nie mają zielonego pojęcia co to firma farmaceutyczna !!!!!!!!!!!!!!!!
6
Piox 2016-08-01 11:37:30
Od wielu dni zastanawiam sie nad wysłaniem tutaj CV to w końcu dość dobra firma, ale wiadomo, że decyzja jest ważna i czasami trudno tak podjąć zmianę życia na jeden raz, mam nadzieję, że mnie rozumiecie i ktoś mi coś podpowie, wyjaśnijcie mi czy warto
:) 2016-08-01 12:52:55
@Piox - Toruń TAK reszta nie
3
Nic 2016-08-01 13:20:27
No co mogę powiedzieć, ludzie są tutaj naprawde dobrzy i wartościowi, zdecydowanie polecam ich poznać i sprówbować dostać pracę w tej firmie, nikt z aktualnych pracowników nie narzeka póki co, wszyscy rozumieją jakie to jest wazne, ja tez tak uważam.
rozczarowana Gądki 2016-08-12 17:33:13
Zbysiu Zbysiu co Ty takiego robisz że jeszcze pracujesz
dfghj 2016-08-12 18:42:36
no to wlasnie powiem Wam ze do Torunia teraz akurat szukają ankietera w dziale analiz i badan rynkowych jakby ktoś chciał sobie trochę dorobić pieneidzy
xds 2016-08-15 20:11:44
Brak chętnych do pracy , w końcu ma miskę ryżu kto przyjdzie? przez 5 mięsiecy rektrutacji przyszły 2 osoby , jedna to starszy pan żeby zrobić lata do emerytury a druga osoba zwolniła się po 2 tygodniach bez żadnego słowa po prostu kolejnego z dnia na dzień nie przyszła. W Takiej depresji jest firma że ksiądz w małym mieście oddalonym ok 20 km od Gądek z ambony w ogłoszeniach parafialnych na mszy ogłaszał że neuca potrzebuje pracowników !! śmiech i kpina żeby kościół wykorzystywać w takich celach i co to za ksiądz ze zgodził się na takie coś ? Ale nie no, spoko dla Torunia wszystko jest ok aby tak dalej

Powodzenia !
6
pik 2016-08-15 21:30:20
na ankietera to podejrzewam,ze bez jakiejs rekrutacji sie pewnie dostaniesz od razu, wiec apokojnie wyslij cv.
neuckowiec 2016-08-16 22:28:58
hahahaa...pewnie ksiądz z rodziny
nie szanują pracowników to tak mają niech tak dalej robią
następni się zwalniają jeszcze trochę a doświadczonych pracowników nie będzie
1
stasiek 2016-08-16 22:38:24
Wydaje mi się, że ostatnio i tak nie było żadnej rotacji wśród pracowników, więc się nie dziwię, że są tak popularni, skoro każdemu odpowiada bieżąca atmosfera w firmie.
Były pracownik 2016-08-19 21:11:28
Inni się zwalniają i idą dalej, a inni siedzą dalej w Neuce. Może boją się o przyszłość, pasują im takie warunki albo muszą się przyzwyczaić do takiego systemu jaki wprowadziła firma. Niektórym pasuje siedzenie i dostawanie pieniędzy za nic. Kierownictwo i zmianowi chyba tego nie zauważają, w końcu nie mają oczu dookoła głowy. Pozdrawiam wszystkich Neucowiczów.
cyhuk 2016-08-19 21:38:40
@ Były pracownik jest dokąldnie tak jak mówisz. Niestety nie każdy ma wybór. Musza utrzymać rodziny i nie mają po prostu wyboru. Inni się boją. tak czy inaczej to jest wybór każdej z tych osób i takie wybory trzeba uszanować i nie krytykować .
Były pracownik 2016-08-20 13:53:40
Masz rację. Lepiej pracować za takie pieniądze jakie dostaje się obecnie niż nie mieć pracy i martwić się co wsadzić do garnka.
1
pik 2016-08-20 18:49:14
Racja, ale jak jest zle to najlepiej szukac czegos innego nie meczyc sie.
1
apka 2016-08-21 19:28:29
U nas w Kato to samo. Jak już przychodzą ludzie to nieogarnięci albo tacy którzy przepracują parę tygodni żeby robić cokolwiek. No ale co poradzić skoro dostają na start te 1200-1300pln na rękę.
Natomiast ciągle śrubuje się wyniki. Pracy jest coraz więcej. Dziewczyny na taśmie odklepały od niedzieli do soboty po 10h dziennie. Z KP można nie wychodzić bo jesteś potrzebny non stop, w piątek, świątek a dochodzi do tego że nadgodziny na KP czy MR są już powoli przymusowe.
2
MagazynierMR 2016-08-21 19:37:40
W Katowicach tylko nieliczni dostali podwyżki 50zl BRUTTO!!! Co to ma być? Śmiech na sali. Mało kto tutaj ma podstawę sięgającą 2000zl brutto. Po półtora roku pracy przez agencję NEUCA daje 1650zl podstawy brutto. Nic dziwnego, że coraz więcej osób ma zamiar odejść z firmy. Zero perspektyw na podwyżkę czy awans. Neuca powinna zacząć doceniać solidnych pracowników i zadbać o nich, bo to dzięki nim ma takie zyski.
Juz nawet nie wspomnę o atmosferze. Coraz więcej się wymaga, ciągle poganianie, cały czas ktoś Ci patrzy na ręce i tylko czeka żeby Ci zwrócić uwagę.
W Katowicach dostajemy notatki służbowe za podwinięte nogawki w spodniach a pracownicy w krótkich spodenkach są wyrzucani do domu, gorzej niż w przedszkolu.
4
koc 2016-08-21 22:47:47
@ MagazynierMR - ciesz się że chcoiaż tyle podwyżki, ludzie latami nic nie otrzymują. Wiec ciesz sie z tego co masz
3
Cichy 2016-08-26 19:37:59
Potwierdzam, pracy coraz więcej a wypłata wacha się 1600-1800. To nie jest zapłata za taką robotę.
Zostaw swoją opinię o NEUCA SA - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA